Tékozló Homár

Menekültnek nézte őket, ezért nem állt meg a busz nekik FRISSÜLT

2015.03.31. 14:19 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-03-29_18_39_47.png

Dani elég kemény dologgal vádolja az egykori Volánokból alakult távolsági busz társaság sofőrjét - aki mellesleg biztos nem olvasott Lázár Ervint, különben tudná, hogy a csavargókülsejűség nem jelent semmit. Mindenesetre megkérdezzük a DAKK-ot, hogy létezik-e náluk az utasok külső jegyek alapján való előszűrése.

Kedves Homár!

Múlt héten a következő sztori történt meg velem, lehet, hogy nem nagy a homárfaktor, de nálam kicsit kiverte a biztosítékot :)

2015.03.20-án péntek délután 16.50 perckor az Ásotthalomról Szegedre tartó, DAKK Zrt. által üzemeltetett járatot szerettük volna igénybe venni. Történt ugyanis, hogy a Szegedi Tudományegyetem tanulójaként jómagam és 16 társam Ásotthalom térségében tartózkodtunk terepgyakorlaton, és vissza Szegedre az említett járattal szerettünk volna visszajutni.

Olvasson tovább!

Lopott képpel díszíti a Metró a saját márkás termékét? FRISSÜLT

2015.03.31. 09:53 | Homár Hilda | komment

Hogy mit kell nézni? Az első képen tulajdonkképp a semmit, a másodikon viszont a halványan kirajzolódó Stockphoto feliratot, aminek nagyon nem kéne ott lennie.

Szia Homár!

Csatolt képeken megtekinthető a Metro Nagyker. sajátmárkás fültisztítő pálka csomagolása (régi vs. új), amin nagyon érdekes dolgok rajzolódnak ki. A régi csomagoláson semmi extra nem fedezhető fel, míg az újabbon igen! A 2013-ban gyártott széria illusztrációján csúnya vízjelek fedezhetőek fel, ami arra engedne következtetni, hogy nem teljesen legális forrásból származik.

Olvasson tovább!

Mi a teendő, ha külföldi webshoppal gyűlik meg a bajunk?

2015.03.30. 14:23 | Homár Hilda | komment

2014_12_30_europai_fogyasztoi_kozpont.jpg

Gabriellának tablet helyett egy Zac Efron dvd-t küldött a romániai székhelyű, de Magyarországon is aktív eMag. Az eset még karácsony környékén történt, de levélírónk hiába jelezte a problámát a cégnek, az elmúlt 3 hónapban nem sikerült sem a tabletet megszereznie, sem a pénzét visszakapnia, az eMag ugyanis egy ideig sablonlevelekkel reagált, egy idő után meg már válaszra sem méltatta. Mivel nem Gabriella az első, akinek külföldre bejegyzett céggel szemben kell keresnie az igazát, utánajártunk a fogyasztóvédelemnél, hogy mit tehetünk hasonló esetekben, hogyan tudjuk érvényesíteni a fogyasztói jogainkat, hová fordulhatunk, mi az eljárás, milyen esélyeink vannak, melyik ország törvényei a mérvadóak stb. Ezeket tudtunk meg:

Olvasson tovább!

Bútort a Möbelixből? Köszönöm, soha többet.

2015.03.30. 10:08 | Homár Hilda | komment

moebelix.jpg

Hát azt nem mondhatjuk, hogy vevőbarát ÁSZF-fel fut neki az életnek a Möbelix! 90 nap után lehet visszakérni az előleget, miközben ők nem teljesítenek időben? Ez így biztos nem oké.  

Kedves Szerkesztők!

Az alábbi élményemet kívánom megosztani veletek.

2015. március 3-án a Savoya Parkban található Möbelixben kiválasztottam egy nekem szimpatikus előszobai bútort. Az eladó tájékoztatása alapján nincs raktáron, előleg befizetésével megrendelhetem, egy hét múlva jöhetek érte. Megrendeltem.

Olvasson tovább!

Amikor Zac Efron nem vigasztalja az eMag ügyfelet FRISSÜLT

2015.03.27. 15:54 | Homár Hilda | komment

emag_1.png

A hét legdurvább sztorija.  

UPDATE: A kommentekből úgy tűnik, hogy nem egyértelmú, szóval: nem, nem kapta vissza a pénzét.

Tablet helyett román dévédét neki

Karácsony előtt pár nappal rendeltem az Emagtól interneten keresztül egy Asus FonePad 7 táblagépet.Sejtettem, hogy nem ér már ide az ünnepekig, de sebaj, majd jön. Jött is a mail, rendelés felvéve. Szuper.

Karácsonyig persze nem ért ide, viszont pár napra rá hozta is a 3 betűs D-vel kezdődő és végződő futárcég embere este fél 6-kor a csomagot. Szokásos eljárás, itt írja alá, addigperszeodanemadom a kezedbemígkinemfizeted. Aláírtam, kifizettem, majd átnyújtotta, s már lépkedett is lefelé a lépcsőn. Itt már sejtettem, hogy valami nem stimmel, ugyanis eléggé könnyűnek tűnt a cucc. Oké, hogy manapság egy tablet sem 5 kiló, de azért, na, ez gyanús volt...téptem is le a szélét gyorsan, még az ajtóban állva, még a futár sem ért le a lépcsőházból.

Olvasson tovább!

A vasárnapi zárva tartás nem várt következményei

2015.03.27. 09:51 | Homár Hilda | komment

tesco.jpg

A száraz kenyeret reggeliző vagy hétvégi pótlékjukat elvesztő magyarok mellett E. szerint a náluk lévő Tescoban más negatív hozadéka is van a vasárnapi zárva tartásnak. Azt ugye mondanunk sem kell, hogy a mirelit felengedés után nem árusítható, szóval a láthatóan visszafagyasztott jégkrém akkor is tök gáz, ha olvasónk csak rosszul kombinál, és nem a márc. 15-én életbe lépett új élet követkeménye.

Kedves Homár!

Szombaton a budapesti Rákóczi úti Tesco Expresszben szerettünk volna vásárolni. Zárás előtt nem sokkal értünk oda, amikoris csodálkozva konstatáltuk, hogy üresek a mélyhűtők. Mivel erre még sose volt példa, rá akartunk kérdezni, mi az oka. Egy bőszen pakoló eladó idegesen közölte, hogy minden romlandó árut hátra pakolnak, mert holnap vasárnapi zárvatartás van és nem fognak egy napig fölöslegesen menni a vásárlótérben lévő hűtők.  Mindezt ugye szombaton munkaidőben, hiszen másnap zárva vannak. Tehát, én, aki eddig nagy ívben lesz..tam a vasárnapi zárvatartással kapcsolatos fröcsögést, kezdem igencsak a wtf kategóriába sorolni az egészet, hiszen a vasárnapi zárvatartás miatt, szombaton este nem lehet romlandó terméket vásárolni, hacsak nem érkezem korábban. Végülis nem akkora probléma ez, megpróbálok majd alkalmazkodni hozzá.

Olvasson tovább!

Mit gondol az az intézmény, ami következetesen nem reagál levelekre?

2015.03.26. 13:22 | Homár Hilda | komment

angryb.jpg

Hát, ha a Soter-Line a kifárasztásos módszerrel akarta megúszni az ügyet, akkor jól félretaktikázta magát Annával, aki lángpallosú angyalként küzd az ellehetetlenült vizsgája díjáért.

Kedves Homár!

Szeretném megosztani veletek az esetemet, hátha előre lendíti a már több hónapja tartó küzdelmemet a Soter-Line oktatási központtal.

Az eset úgy kezdődött, hogy júliusban jelentkeztem egy augusztus végén- szeptember elején tartandó valutapénztáros képzésre. A képzés négy hétvégén keresztül tartott volna. Az első kisebb, de számomra érthető gond az volt, hogy elcsúsztatták egy hónappal a kezdés időpontját. Mivel, a munkahelyemen sikerült megoldani a csúszást, így ez végül is nem volt probléma.  Annak rendje és módja szerint befizettem 32 ezer forint vizsgadíjat és 45 ezer forint tanfolyam díjat.

Olvasson tovább!

Milyen kazán már az, amit 6 év után ki kéne dobni?

2015.03.26. 09:17 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-03-25_12_37_53.png

Judit elég rutinos versenyzőnek tűnik gáz fronton. Figyeljük meg, milyen lazán, mintegy mellékesen veti oda, hogy volt már CO mérgezése is. Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem egyből a márkaképviseletet hívta, megspórolt volna magának egy agyvérzést. De, ha már utólag kell okosnak lenni, akkor a Békéltető Testülettel próbálkozzon szerintem.

Ajánlották ezt az oldalt, mikor elmeséltem valakinek a kálváriámat egy fűtésszerelővel.

Immergas márkájú kombicirkó készülékemmel sok problémám volt, volt már CO mérgezésem is. Nem akarom a kazán márkát okolni, mert már nem ez az első ilyen márkájú kazán a családban, és eddig meg voltunk elégedve vele.

A történetembeli kazán mostanában nagy erőlködések árán melegítette fel a fürdővizet. Két szerelőt is hívtam, mindegyik azt mondta, hogy nagy a víznyomás, vegyek le belőle( vagyis ők levettek belőle ), de ekkor alig csurdogált a víz, nem érte el az előírt 12 l/ perc hozamot. A másik megállapítás az volt, hogy ez egy 6 éves kazán, épp itt az ideje , hogy lecseréljem. Ezt azóta sem fogadom el, túl rövidnek találtom az élettartamot. Ezek után hívtam egy harmadik szerelőt, és róla szól a történet.

Olvasson tovább!

Idén is lesz nyár, idén is lesz Orangways posz

2015.03.25. 14:07 | Homár Hilda | komment

ov.png

Van, aki már az idei nyaralását is leszervezte, és van, aki még a tavalyit intézi. Ilyen Péter, akinek köszönjük, hogy bízik a Homárban, mi meg szárazon tartjuk a puskaport. (A fantasztikus papírbusz ezúttal is a Papírportálról származik.)

Kedves Homár!

Itt egy újabb Orangeways-sztori. Bár tudom, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, a mienk már 6 és fél hónapja húzódik.

A feleségem augusztus 31-én 9-kor utazott volna az Orangeways-szel a bécsi repülőtérre. A megállóban elég sok ember volt, busz sehol. Amikor elkezdtünk aggódni, megkérdeztünk néhány várakozót, kiderült, hogy ők még a 7 órás járatra várnak.

Olvasson tovább!

Visszafelé fejlődik az Aegon? FRISSÜLT

2015.03.25. 09:02 | Homár Hilda | komment

aegon-logo.png

Nagy biztosító az Aegon sok ügyféllel, reméljük, hogy Gergely csak különösen szerencsétlen közülük, és az alábbi tragikomikus beszámoló nem egy tipikus ügymenet náluk, különben rengeteg felesleges munkát és papírmunkát gyártanak saját maguknak. 

Szia Hilda!

A biztosítók krémjének egyikéről, az AEGON-ról írnék meg egy történetet, amit mókásnak csak kínomban neveznék...

A dolog ott kezdődött, hogy 2014-ben vásároltam egy autót, amire a KGFB-t és a Casco-t is náluk kötöttem meg a neten. Minden flottul ment: éves díjfizetés, online ügyintézés, webes felületre be tudtam
jelentkezni a kötés után, láttam a két szerződésemet, jött e-mailben a kötvény, remek!

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása