Tékozló Homár

Még mindig Telenor FRISSÜLT

2015.06.30. 14:34 | Homár Hilda | komment

telenor.jpg

Elég magas nemhiszemel-faktorral dolgozik a cég. 

Kedves Homár!

Telenor továbbra is, csak kis érdekességnek, ki hitte volna, hogy pont 30-án MUNKAIDŐBEN frissítik az online rendszert mikor az istenadta nép esetleg felszólal, hogy a szerződésben két fél van :).

Üdv: Ádám

Nem csoda, hogy az előfizetők is próbálkoznak:

Saját Telenor trükk: küldtem nekik emailt ugyfelszolgalat@telenor.hu és másolatban elküldtem a Fogyasztóvédelmi Hatóságnak. :)

A hírek szerint elég, ha telefonon visszahívást kérünk"Ezért a szolgáltató azt javasolja az ügyfeleknek, hogy a 1220-as telefonos ügyfélszolgálaton a 6-os menüpontban a 2-es gombbal kérjenek visszahívást. Hozzátették, hogy a Telenor ügyintézői júliusban mindenkit felhívnak, aki visszahívást kér és mindenkivel személyesen egyeztetnek, így az ügyfeleknek a visszahívásig nem kell aggódniuk a július elsejei tarifaváltozás miatt."

De azért az sem sétagalopp.

Tegnap ~20:00 körül Aquincum Auchan - Telenor (via Viktor): 

img_20150629_195210.jpg

Elérhetetlen a Telenor

2015.06.30. 08:36 | Homár Hilda | komment

telenor-logo_1.gif

Oké, túl szép volt az elképzelés miszerint csak szólnunk kell, hogy kösz, nem kérjük az áremelést, és már meg is van oldva minden. Van akinek igen megvan, és van, akinek nem. Íme a gyakorlat. Életképek telenorosoktól.

Kedves Homár!

Nem tudom írtak-e már ebben a témakörben, mert igencsak aktuális. A telenor (szándékosan kis betűvel) ugyebár júl. 1-től teljesen egyoldalúan árat emel, hiába az előfizetői szerződésben foglaltaknak és a hűségidőnek. Azt most hagyjuk, hogy mi lenne, ha én mint fogyasztó próbálnám ugyanezt megtenni... 

Természetesen a szolgáltató annyira nagylelkű, hogy felajánlja a lehetőséget, miszerint ha júl 1-ig nem fogadom el a díjmódosítást, akkor az nem lép életbe. Ezzel gyakorlatilag nyíltan beismerik, hogy teljesen hülyére vesznek minket! 

Olvasson tovább!

Pénzért sem ad pótöntet a Meki

2015.06.29. 14:40 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-06-15_12_34_57.png

Próbált már ovist  vigasztalni, amikor a világ működése épp méretes fityiszt mutatott neki? Elég kemény meló. Főleg, ha maga a felnőtt is azt gondolja, hogy rosszul működik a világ, vagy, ha eleve ő maga sem érti a működését. Szegény Ildikó helyzete sem lehetett könnyű, de mondjuk a Mekiben nem jutott volna eszembe visszamenni epres trutyit kérni a fagyira, és nem hiszem, hogy a mekis csaj egy genyó. Ön szerint?

Tisztelt Homár!

A lellei McDonald's pénzért sem ad plusz eperöntetet az autista ovisnak.

Nagyon friss a negatív élmény, ami a mai nap délután történt meg velem. Hazafelé a Balatonról beugrottunk a lellei McDonald's-ba.Kislányom vanília fagylaltot kért eperöntettel.Leültünk, a fagyi felét elfogyasztotta, amikor kiderült sajnos elfogyott az eperöntet. Mondtam neki, hogy megyek, s a nénitõl kérek rá.

Olvasson tovább!

Hivatalos: lötyöghet a SAMSUNG Galaxy S6 nyomógombja

2015.06.29. 09:36 | Homár Hilda | komment

István Galaxy S6-osán klittyog a gomb, ami nem tűnik őrült nagy problémának, de egy több, mint 200 ezres telefonban tényleg ne klittyogjon már semmi. A szerviz szerint viszont ez egy ilyen Samsung - ami mondjuk igaznak is tűnik, mert nem kellett különösebben feltúrni a netet sem a fenti videóért, sem további panaszokért. Ez így elég gáz.

HIVATALOS: Lötyöghet a SAMSUNG Galaxy S6 nyomógombja!

Néhány napos SAMSUNG Galaxy S6 telefonomon a HOME gomb olyan lötyögőssé vált, hogy attól félek, bármikor kieshet a gomb a helyéről. Ezen a telefonon enyhén szólva nem érzékelhető a 230.000 Ft-os igencsak prémiumkategóriás ára! A SAMSUNG Electronics Zrt. 26 nap alatt (!) a következőt állapította meg: „a készülék a műszaki előírásoknak megfelelően működik” (Samsung hivatalos állásfoglalása a birtokomban van). Tehát a lötyögő home gomb a SAMSUNG szerint simán belefér egy majd negyedmillió forintos telefon tulajdonságai közé.

Olvasson tovább!

Wifivel felszerelt, felújított szerelvények ezeknek???

2015.06.26. 14:40 | Homár Hilda | komment

165104_144747068917123_6622603_n11-630x350.jpg

Marianna meglehetősen provokatív hangvételű és erősen rendpárti levelet eresztett ránk, ami a Homár territóriumán messze túlmutató témákat vet fel. Ezekkel nem is foglalkoznánk, de BKK-BKV vonalon azért azt szögezzük le, hogy: 
1. Bliccelni egyáltalán nem menő. Ha szolgáltatát veszel igénybe, fizess érte.
2. Ellenőrként jegy nélküli utasokat megbüntetni oké, falhozvagdosni nagyon nem oké. 

T. Homár!

Egy javaslattal szeretnék élni. Van nekünk egy Csepeli HÉV-ünk, amely bár igen sűrűn közlekedik, mindig tömve van utasokkal...

Na, de milyen utasokkal? És hogy néznek ki azok a szerencsétlen járművek? És mit kell napi szinten elviselni ott a kulturáltabb rétegnek, aki munkába és/vagy iskolába jár és még jegyet is vásárol? :( Gondolom, sejtik, mire akarok kilyukadni...

Olvasson tovább!

Az idő megy, a Telemax marad

2015.06.26. 09:20 | Homár Hilda | komment

samsung-logo-wordmark-rgb_1.png

"Egyszerűen felfoghatatlan, hogy az általam imádott Samsung​ ilyen trehány és inkompetens szervizre bí​zza a termékei javí​tását, rontva a Samsung hírnevét." - írja olvasónk, és tényleg.  Megszámlálhatatlan Telemax-posztunk újabb darabja, ezúttal először idegen laptopot küldtek vissza, a valódit meg összekaristolták, a garanciajegyet meg felébe-harmadába töltötték ki. A Samsung viszont legalább reagált a panaszra.

Kedves Tékozló Homár!

Szeretném  a januárban vásárolt Samsung laptopom Telemax általi szervizelés történetét okulásként elmesélni.

A történet röviden annyi, hogy a laptop meghibásodott, gyorsan béreltem cserelaptopot, mert a Samsung cserekészüléket nem biztosít. Nem aggódtam a szervizeléssel kapcsolatban, mivel kizárólag Samsung terméket vásárolok mindenből és még soha nem kellett csalódnom sem a termékekben, sem az ügyfélszolgálatukban. Ez volt az első szerviz ügyintézésem. Elővigyázatosságból azért készítettem pár fotót a készülékről, illetve a hibabejelentésbe is beleírtam hogy karcmentesen szeretném vissza a laptopot.

Olvasson tovább!

Portugáliába utazók, figyelem!

2015.06.25. 13:57 | Homár Hilda | komment

images_1.jpeg

Nemzetközi kitekintés rovatunkban egy portugál autókölcsönzőről próbáljuk lebeszélni az arra járókat.

A portugál polip avagy NO drive on holiday!

Történetünk okulásul szolgáljon minden gyanútlan Portugáliába készülő turistának.

Kálváriánk első állomása a lisszaboni reptér ahol a Drive On Holiday kölcsönzőtől bérelt autókat kellett volna átvennünk. Egész napos kirándulást terveztünk, ezért már foglaláskor jeleztük a reggel 8.30-as átvételt. Az ott várakozó hölgy közölte, hogy az autók nem itt vannak ugyan, de egy busz ingyen elvisz a Drive On Holiday telephelyére mely csak 15 percre van. A bent álló kisbuszba már nem fértünk be, ezért a két sofőrt előre küldtük. Két óra múlva (!!) hívtak hogy gond van, mert az autónkénti 1.100 € depositot nem tudják sem bankkártya, sem készpénz útján teljesíteni. Utánuk buszoztunk, és 7 bankkártyából sikerült egyet találni, amely akalmas volt erre. (Hitelkártya kellett, ami idehaza nem divat. Debit card = bankkártya, credit card = hitelkártya.)

Olvasson tovább!

Csendes belenyugvással a Tesco-kenyerekről

2015.06.25. 06:27 | Homár Hilda | komment

imag3899.jpg

Dani levele olyan, mintha Füles diktálta volna neki, de szerintem ahelyett, hogy azt dönnyögnénk mélabúsan magunk elé, hogy "nincs mit, szóra sem érdemes", jobb, ha inkább megpróbáljuk megtudni, hogy mekkora eltérés megengedett a kenyérnél, mert valamekkora +/- biztosan van.

Kedves Tékozló Homár!

Nem kívánok semmi különös nagy panaszt tenni, egyszerűen egy kép készült.

Balatonfüredi Tesco, belépéskor eléd van rakva a Tesco 500g-os rozsos parasztkenyér. Megjegyzem, ez egy jó termék. Mint a mellékelt képen is látható, a zöldség-gyümölcs osztály súly ellenőrző mérlegén lemértem az említett terméket. Kicsit kevesebb mint 500g és ebben a csomagolás is benne van. Előtte raktam a mérlegre virslit, sajtot, joghurtot, azoknál mindig többet mért a mérleg, mint a feltüntetett nettó tömeg. És nem, nem volt kiszáradva a kenyér, egészen friss volt, hosszú szavatossági idővel.

Panasz nincs, csak itt is át vagy verve....ennyi.

Üdv:

Dani

Márkás és kényelmi, de csak amíg nincs reklamáció

2015.06.24. 14:38 | Homár Hilda | komment

josef-seibel2.jpg

Félév alatt kétszer javított elég drága cipő, rondán reparált varrás, kézzel másolt jegyzőkönyv, javítás után elkobzott másolat - elég furán mennek a dolgok a Josef Seibelben, ha ez tényleg mind így van. Megkérdezzük őket az ügyről.

Tavaly télen vettem a Josef Seibel Teréz körúti boltjában egy pár cipőt. kb. 22.000 Ft volt. Tavasszal visszavittem, sajnos már nem emlékszem, pontosan mikor, azzal a panasszal, hogy elszakadt a nyelvénél a varrás. Határozottan emlékszem, a jegyzőkönyvet kék golyóstollal vették fel, kétszer írták meg kézzel, golyóstollal, mintha nem lett volna önindigós reklamációs könyv, amit nem értettem. Amikor elkészült a cipő, ezt a jegyzőkönyvet elvették tőlem. Kérdeztem, a garanciával mi van? Azt mondták, marad a vásárlás napjától számított fél év, (és nem a javítástól).

Olvasson tovább!

Módosítgatott üzletszabályzattal vágott rendet a Jófogás FRISSÜLT

2015.06.24. 07:15 | Homár Hilda | komment

zsozso_werk_2013_12-4-800x480.jpg

Hogy a Jófogáson miért lehet árulni 1 üveg 15 éves bort, ha 3000 liter tavalyi vöröset azonnal kitúr a rendszer, azon lehet filózni - vagy szőrözni, mert a különbséget azért nyilván Zsolt is érzi. A mellébeszélés és az utólag módosított működési szabályzat megítélésében viszont nincs vita köztünk. 

Kedves Homár!

Engedd meg, hogy felhívjam a figyelmed egy online hirdetési portálon tapasztalt anomáliára, melynek alapja, hogy a jófogás, a termelői és NÉBIH értékesítési engedéllyel rendelkező folyó bort, TILTOTT TERMÉKKÉNT asszociálja.

A konkrét történet ott kezdődött, hogy feladtam egy hirdetést melyben a már említett termelői bor szerepelt, aminek megjelenését a jófogás.hu a perceken belül elutasította. Mivel a hirdetés feladásának pillanatában két tartalmilag különböző "működési szabályzat" volt fent az oldalukon, mely közül az egyikben tiltották az alkoholos italokat, a másikban nem, megkértem őket, hogy legyenek szívesek konkretizálni, szabad-e hirdetnem ilyen terméket vagy sem, főleg hogy az oldalukon (jelenleg is) több alkoholos termék hirdetése is fut!

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása