Tékozló Homár

Öt év alatt 9 forint kamat. Jó befektetés.

2015.09.30. 14:19 | Homár Hilda | komment

clint.png

"Csodák nincsenek a pénzügyekben." - írta valahol a Kiszamolo.hu bloggazdája, akinek a munkásságát pénzügyi kérdésekben melegen ajánlom mindenki figyelmébe. Szegény Roziéknak sajnos csak együttérzésünket küldhetjük, de másnak még segíthet. 

Kedves Újságíró Urak.

Gondoltam megosztom Önökkel is hogyan jártam, esetleg tudósítanak történetemről!?

2010- ben a férjem befektetett a Generáció Tőkemegtakarítási Életbiztosításba, amit akkor kizárólag az OTP értékesített. Elkövettem azt az iszonyatosan nagy hibát, hogy nem kísértem figyelemmel a befektetési formát, készpénznek vettem amit a párom mondott, tudott, amit a bank munkatársától információként kapott. Éspedig, hogy amennyiben 5 évig nem nyúlunk a befektetett összeghez, akkor öt év után 26 %-ot fog kamatozni!? Hát ez kicsit másképpen alakult.

Olvasson tovább!

Egy átlagos Telekom fogyasztónak a meghurcoltatása a pokol mennyköves bugyraiban

2015.09.30. 09:20 | Homár Hilda | komment

telekom_logo_2013_svg.png

Szegény Dávid panaszai. Ahol minden félrement, ami csak mehetett, így aztán nem meglepő (De.) a sztori egy pontján az Intrum felbukkanása. 

Kedves Homár!

Történetem 2014. áprilisáig nyúlik vissza, nagyon bonyolult, hosszú, a megoldás pedig kézenfekvő és végtelenül egyszerű!

A miskolci szolgáltatásomat 2014.03. hóban költözés miatt fel szerettem volna hozatni Budapestre. Még a bekötéskor megtudtam a szerelőtől, hogy ha a szolgáltatást szeretném elköltöztetni, az az IPTV és modem visszaszolgáltatásával jár. Megértettem, elvinni nem tudom, majd vissza kell adni.

Eljött a költözés pillanata, egy hónappal az egy éves hűségidőm lejárta után. Elmentem a Telekomhoz. A sors úgy döntött, hogy egy betanulási idő alatt álló újonc karmai közé vet, akinek mint utóbb kiderült halvány fogalma sem volt semmiről. Azt a furfangos kérdést tettem fel neki, hogy a szolgáltatásom felköltöztetésének Budapestre mi a menete. Hívta mentorát segítségül, majd elkezdődött a minden hibát kiváltó hiányos, felületes, fárasztó, hosszadalmas, tesze-tosza és végtelenül zavaros, sorsfordító ügyintézés.

Olvasson tovább!

Rejtély, miért húzza békéltetésig az ügyet az Extreme Digital

2015.09.29. 14:21 | Homár Hilda | komment

extreme_digital_1_1.jpg

Félreinformált honlapján az Extreme Digital? - oké, nem öröm belefutni egy ilyenbe, de előfordulhat. Elismerik, hogy hibáztak, visszautalást és kedvezményt ígérnek? - szuper! vásárlói szívet melengető, ügyfélbarát magatartás. Hogy mit keres akkor mégis az ügy a Homáron? - Igen, már megint belehalt a csalódásba egy szivárvány póni.

Tisztelt Tékozló Homár! 

Az én történetem még Július végére nyúlik vissza, amikor klímát szerettem volna vásárolni, és botor módon ezt végül az Extreme Digitalnál tettem meg.

A honlapjukon keresztül rendeltem meg, az ott felsorolt paraméterek alapján. Külön szempont volt, hogy a specifikáció alapján a klíma wifi-s volt, tehát a telómmal bárhonnan tudtam volna irányítani. Azért gondoltam, a megrendelés előtt még rákérdezek telefonon is, hogy a kinézett terméknél található wifi funkció biztosan azt jelenti-e? Mondják persze. Oké megrendeltem kihozta egy futár, eddig ment is minden simán.

Olvasson tovább!

Flegma a pultos, színtelen a sör a Főzdebuszban

2015.09.29. 09:56 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-09-28_13_32_13.png

Szeptember 11-13-ig került megrendezésre a Felvonulási téren a 10. Főzdefeszt. A rendezvény kapcsán panaszt én csak a burkolt belépőre meg a béna üvegpohárra olvastam, a minőségre nem. Erre jött Ági, akit a Főzdebusz borított ki. 

Sziasztok!

Hétvégén kilátogattunk párommal a Street Food Showra, ahol örömmel láttuk, hogy több helyen is csapolnak Rizmajer konyakos –meggyes sört, ami a kedvencem.

Mi a Főzdebuszt választottuk a sörözéshez, és kértünk egy-egy korsó sört. Mikor megkaptuk a sörünket láttuk, hogy az enyém világos sör, némi zavaros beütéssel. Szóltam a hölgynek (akinek a telefon folyamatosan a fülén volt), hogy én meggyest kértem, és felhívtam a figyelmét a  sör színére.

Olvasson tovább!

Két hónapot bírt a Converse, de a bolt szerint ez nem az ő bajuk/Frissült egy olvasó tanácsával

2015.09.28. 14:23 | Homár Hilda | komment

dsc_0952.jpg

Egy húszezer forintba kerülő cipőtől azért ennél bőven többet vár az ember. Ahogy egy bevizsgálástól is.

Kedves Homár!

Gondolom találkoztatok már hasonlóval.

Idén június 6-án Szegeden vásároltam a Converse cipőt. Csak jó időben viseltem (szövet cipő lévén gyorsan beázik) es mivel a fehér rész könnyen szennyeződik, sűrűn takarítottam. Nem tudom a hiba mikor alakult ki, mert ha megfogom a cipőt a lépés hajlatnál levő repedés (itt minden Converse megreped szerintem) mást nem lehetett látni. Legutoljára mikor viseltem, elkapott egy eső, kicsit be is ázott, de fura módon alulról. Gondoltam megtakarítom, ujra be fújom impregnalo spray-el. Es ekkor vettem észre, hogy a talpára kívülről ragasztott gumi mindkét cipőt 6-7 cm hosszan elvált. Nem is hordtam tovább, eleve esős idő volt. 

Olvasson tovább!

A magyar föld legjava

2015.09.28. 09:52 | Homár Hilda | komment

20150926_210145_1.jpg

"Az agrárium színe-java", "az ország legnagyobb és legelismertebb mezőgazdasági seregszemléje", "A magyar föld legjava" - ez mind az OMÉK, vagyis az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, ahol a fenti képet nézve lenne mit finomítani a rendszeren, mert biztos vagyok benne, hogy a magyar föld tud ennél jobbat.

Sziasztok!

A mai napon meglátogattuk Kedvesemmel az OMÉK-ot. A birkák, tehenek, lovak, nyulak aranyosak voltak, és a sok élménytől megrészegülve úgy döntöttünk, viszünk haza néhány ősteremelői, kézműves, bio meg nagyon egészséges falatot. Többek között vettünk egy kis darab kecskesajtot és kb fél kiló kolozsvári szalonnát az "A" pavilonban.

Olvasson tovább!

Mindenki menjen a Pecsába

2015.09.25. 15:20 | Homár Hilda | komment

foto_4.JPG

A Városliget-projekt részeként eldózerolásra kerülő Petőfi Csarnokot gerilla zárófesztivállal búcsúztatni akaró szervezőknek nincs szerencséjük. A szórólapjuk szokatlanul masszív nyomot hagy a szélvédőn,  olvasónk, Viktor zenei ízlése pedig minden bizonnyal távol áll  a Z'izi Labor-Török Ádám tengelytől, mert egyáltalán nem hatódott meg sem az eseménytől, sem a fellépőktől, hanem kiborult és kártérítést követel. Tanácsokat ezúttal  nemcsak jogos-nem jogos, hanem szélvédő-takarítás témakörben is várunk.

Kedves Homár,

Volt egy “nagysikerű” (nem az) Pecsa záróbuli, aminek a szórólapját elhelyezték szinte minden kocsi szélvédőjére az utcánkban, és az teljesen összefogta a szélvédőket, a mellékelt képek szerint. Miután a autómosóban sem sikerült eltávolítani a szennyeződést, írtam a szervezőknek (mellékletben az üzenet), akiknek az alábbi választ sikerült reagálniuk.

Olvasson tovább!

Eltüntette a Knorr a Bolognai mártásból a darált húst

2015.09.25. 09:55 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-09-22_14_06_09.png

Úgy látszik kivezet a Knorr is. Ők a korszerűtlen darált húst száműzték a bolognai mártásból, van viszont helyette természetesség meg verenyképes ár és séf tipp. Valószínűleg az történt, hogy annyira fel kellett volna emelni a húsos verzió árát, hogy annyiért senki nem vette volna meg, így inkább kihagyták belőle a cuccot. A burkolt áremelés egyáltalán nem elegáns, ahogy az ügyfélszolgálattól érkezett kedves, de bazári küllemű válasz sem. Az pedig elég nagyvonalúan kezelt igazság, hogy "Már csak tésztára van szükség.".

To: info@knorr.hu
Subject: Bolognai

Tisztelt Knorr!
 
Érdeklődni szeretnék, miért került ki a Bolognai mártásukból a darált hús?
Eddig megvettem a mártást, beleraktam egy edénybe és kész volt a Bolognai.  Most vehetek mellé darált húst is, ugyanakkor az önök terméke nem lett olcsóbb.
 
Várom válaszukat, miért kellett "jó árasítani" a terméküket úgy, hogy az egyik fő összetevőjét kivonták belőle? 
 
Üdvözlettel:

Olvasson tovább!

Megrendeltem, enyém. Vagy nem?

2015.09.24. 14:33 | Homár Hilda | komment

extreme_digital_1_1.jpg

Igaz, hogy csak két hónap múlva, de idén is lesz Black Friday. Nyakamat tenném rá, hogy ismét szép számú levél jön majd arról, hogy hiába  igazolta vissza egy webshop a rendelést, mégis coki lett a vége. Bár nem kell ahhoz Black Friday, hogy így járjon az ember.

Kedves Homár!

Szeptember 1-jén rendeltem egy terméket az e-Digital üzlettől, megkaptam a visszaigazolást, a rendelés állapota "beszerzés alatt". Néhány nappal később böngészgettem és felnéztem az oldalukra, ismét meglestem a terméket. Ekkor láttam, hogy ki van írva, a termék forgalmazása befejeződött szeptember 1-jén, pont a rendelés napján. Nem tudtam, hogy én rendeltem meg az utolsó darabot vagy mi van. Írtam nekik e-mailt, majd válaszul kaptam, hogy a rendelésem érvénytelen, nem tudják biztosítani a terméket, a webshop késéssel frissült.

Olvasson tovább!

Bünteti régi előfizetőit a Digi / Frissült a sztori végével

2015.09.24. 10:31 | Homár Hilda | komment

264.jpg

Zé csendes beletörődéssel mesél arról, hogy neki régi ügyfélként drágább ajánlat jár a Diginél, mint egy új ügyfélnek, és csak azon morgolódik finoman, hogy erről nincs infó a honlapon. Zé! A UPC-nél ez úgy megy, hogy az ember belengeti, hogy akkor felmondja az egészet a fenébe, amire egy kis türelmet kér az ügyfélszolgálat, hogy konzultálhasson a felettesével, és mire visszatér, valahogy mégis csak lehetséges lesz az olcsóbb díjszabás alkalmazása. Voila. Próbáld ki, hátha a Diginél is működik.  

Kedves Hilda,

Kérem a kommentelők segítségét.  

Digi ügyfél vagyok, lejárt a hűségidőm. Felmentem a weboldalukra, kerestem az árakat, szerettem volna egy másik internetcsomagba váltani. A honlapon 3 féle ár szerepel, 24 hónap hűség, 12 hónap hűség és hűség nélkül. Meglepődve tapasztaltam, hogy az általam kiválasztott 4000 forintos diginet 200 csomag az ügyfélszolgálaton már 4700 huf-ba kerül, mert rám a hűség nélküli árnál is drágább át vonatkozik rám, mivel a honlapon található árak csak hűségidő nélküli új ügyfeleknek járnak.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása