Tékozló Homár

Pénzbe kerül a kifakult bérlet cseréje a BKV-nál

2015.07.24. 14:30 | Homár Hilda | komment

165104_144747068917123_6622603_n11-630x350_1.jpg

Továbbra is nyírja a hőség a BKV-bérleteket, de a BKK által augusztusra beígért szuper védőtokok híre mellett újabb fejlemények is vannak az ügyben! Pl. hogy olvasónktól pénzt kértek a feliratokat elhagyó bérlet cseréjénél. A közlekedési cég múltkori tájékoztatása alapján teljesen érthetetlen, hogy miért. Ahogy az is, hogyha a Volán szintén hőpapíros bérlete képes vígan állni a farzsebben leledző hőt és párát, miért nyúvad ki ugyanettől idő előtt BKV-s társa.

Tisztelt BKV ügyfélszolgálat!  Kedves Homár!

Hasonló cipőben jártam, mint a kommentekben olvasható, sokakkal együtt, a 2-án vásárolt bérlet, mára (24-re), olvashatatlanná vált. Blogotokon felbuzdulva, betértem az első utamba eső bérletpénztárba, és kértem a szelvény cseréjét. (Az igazsághoz tartozik, hogy a bérletet, a BKV-nál drága pénzen vásárolt tokban, a farzsebemben tartom. De ugyanitt tárolom a Volános bérletemet is, ami szintén thermo papíros, és érdekes módon annak semmi baja!)

Olvasson tovább!

A töpörödés elérte a söripart is

2015.07.24. 09:31 | Homár Hilda | komment

unnamed_9.jpg

Én még ilyen gyönyörűen megfogalmazva nem olvastam érvelést arról, hogy valójában a vásárló érdekében történik a töpörödés. Kár, hogy a boltok polcain lévő árból a hagyományos, burkolt áremelés trükkre gyanakszik inkább az egyszeri vásárló, mint Loco.

Kedves Homár!

A mellékelt képen bal oldalon láthatod a "normál" fél literes dobozos sört, a jobb oldalon a lecsalt mennyiségű terméket (-1dl/doboz). Sehol nincs róla tájékoztató, még a honlapjukon sem, a boltok polcain viszont változatlan áron kínálják a 6 darabos pakkot, ami valójában kevesebb, mint a hagyományos 5 doboz fél literes sör. Ha nincs mellette egy 0,5l-es, nem is tudom, hogy mikor veszem észre.

Üdv,

Loco

Csúnyán átverte hűséges vásárlóit a Fressnapf FRISSÜLT

2015.07.23. 14:10 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-07-23_11_58_26.png

Bár sikerült emlékezetessé tenni a cég 25 éves évfordulóját, valamit nagyon félrekalkulált a Fressnapf az ünnepi akció kitalálásánál. Januárban még "25 000 Ft értékű árkedvezményre jogosító utalvány"-t hirdettek, aztán nyár elejére sikerült belefutniuk egy versenyhivatali eljárásba a ki nem osztott füzetek és utalványok miatt, amitől nyilván nem független az akció feltételeinek - általuk némi eufémizmussal pontosításnak nevezett - változtatása. Kár érte.

Kedves Homár!

A Fressnapf állatfelszerelés-áruházban tapasztalt átveréssel kapcsolatban írok neked.

A sztori: év elején pontgyűjtő akciót indítottak, minden legalább 5 000 forintos vásárlás fölött járt 1 pont, 25 pont összegyűjtése után pedig garantált, szabadon levásárolható utalványt ígértek. (Tehát a 25 000-es utalványért legalább 125 000 forintot kellett elkölteni. Ez azért nem kis összeg.) Gyűjtöttem is szorgalmasan, és tegnap összejöttek a pontok. 

Ekkor közölték velem, hogy „picit” megváltoztak a feltételek:

Olvasson tovább!

Furán működik a Telenor mobilnet akciója

2015.07.23. 09:27 | Homár Hilda | komment

telenor-logo_1.gif

Kicsit zavaros az akció az sms-ekben szereplő aktiválási és lejárati dátumokat nézve, meg úgy egyáltalán is. Rákérdezünk a Telenornál, hátha hirtelen mindenki megvilágosodik, és rend teremtődik a káoszban.

Kedves Homár,

a Telenor ismét átvert, ezúttal az akciós 500MB-os mobilnetszolgáltatással, amit az első hónapra 200 forintért kínál, egy hónapig. 

Megrendeltem a szolgáltatást az online szolgáltatásmegrendelő felületen (online.telenor.hu), ahol azt ígérték, hogy a megrendeléstől számított egy hónapig ezt a szolgáltatást nyújtják 200 forintért. (Tehát, hangsúlyozom: NEM az úgynevezett "fordulónapig", ami egy önkényesen megállapított napja a hónapnak minden ügyfél esetében, és a Telenor pontosan ilyen trükközésre használja, hogy a fordulónapon kiszámláz újra minden érvényben lévő szolgáltatást - akkor is egy havi díjat számlázva ki, ha a fordulónap előtt egy nappal rendelted csak meg, és csak egy napig használtad.) Ezt az 500MB-os csomagot tehát hangsúlyozottan egy hónapig ígérték, ez meg is jelent az aktív szolgáltatásaim között a webfelületen; ugyanakkor megjelent külön szolgáltatásként, 32 nappal későbbre datálva az indítását, az újabb, immár teljesárú 500MB-os csomag is. 

Olvasson tovább!

Alkoholmentes a sör? Aha! Na jó, egy pici van benne.

2015.07.22. 14:05 | Homár Hilda | komment

img_20150701_181318.jpg

Az ember azt gondolja, hogy ha egy sör alkoholmentesként van árusítva, az azt jelenti, hogy nincs benne alkohol. Semennyi. 0.5% se. Hát egy túrót. Sőt egy Táfelcpicc-sörtesztet végigböngészve az derül ki, hogy minden ilyenben van.

A témában a Kisalföld már tavaly futott egy kört. Tőlük tudjuk, hogy "Minden sörben van némi alkohol, sőt a narancslében, a lekvárban és a kefirben is található, mivel az alkohol az erjesztés mellékterméke, amit 100 százalékosan nem lehet kiszűrni.", illetve, hogy "A Magyar Élelmiszerkönyv 2-702 számú irányelve alapján .... az alkoholmentes sör alkoholtartalma ... legfeljebb 0,5 százalék." És, hogy a sofőrök se idegeskedjenek tovább: "Elenyésző alkoholtartalma miatt az alkoholmentes sörből rövid idő alatt irreálisan nagy mennyiséget kellene meginnunk ahhoz, hogy jelezzen a szonda."

Hát így.

Kedves Tékozló Homár!

A minap a nagy nyári melegben munka után hazafelé, vettem magamnak egy Dreher alkoholmentesnek írt, ízesített sört. Majd amikor már a felét megittam, jobban megnéztem a dobozt, és akkor láttam rajta, hogy alkohol tartalom 0.5%. 

Olvasson tovább!

10 napig ázott a ruha a mosógépben, mert a szerelőnek elromlott a kocsija

2015.07.22. 10:05 | Homár Hilda | komment

Címnek béna, valóságnak meg abszurd, mégis igaz. A Whirpool esetleg a körmére nézhetne a partnereinek, mert az, hogy ilyen indok miatt  kelljen 10 napig rohadó ruhák mellett várni egy szerelőre, az nagyon gáz. Amin nem segít az sem, ha egy hónappal (!) a bejelentés után önként jelentkeznek az ügyfélszolgálattól, hogy akkor mennének megjavítani. Gipsz Jakab mosogógépszerelő nevét senki sem ismeri, a Whirpoolét igen. (A videón egy mosás van. Tök érdekes, hogy mi zajlik a gép belsejében. De hogy ilyen kevés vízzel hogy lesznek tiszták a ruhák?)

Kedves Homár,

alább láthatjátok a levelezésemet a Whirlpool Ügyfélszolgálattal. Továbbítottam a fogyasztóvédelemnek is, és persze válaszoltam is, eléggé felháborít, hogy ennyivel próbálják elintézni. Szerintetek...?

Előre is köszönöm,

Tímea

Olvasson tovább!

Fütyül a Békéltető Testület állásfoglalására az Extreme Digital

2015.07.21. 14:04 | Homár Hilda | komment

extreme_digital_1_1.jpg

Végtelenül hervasztó történet az Extreme Digital közreműködésével, olyan fincsi részletekkel, mint a váratlanul a munkahelyi telefonon bejelentkező ügyfélszolgálatos, a Békéltető Testület döntésére fittyet hányó cég, és a harmadik meghibásodása után kiteljesedő történet ügyintézése közben negyedszer is meghibásodó tablet - meg egy csalódott kamasz. 

2013. december 17-én vásároltunk a székesfehérvári Extreme Digital üzletben egy Prestigio márkájú tabletet, amelynek garanciája 2 év.

A készülék 2014 januárjában és júliusában két ízben egyaránt hosszú időre szervizbe került – garanciálisan. Legalapvetőbb alkalmazásai sem működtek, már bekapcsoláskor hibaüzenetek jelentkeztek. Mindkét alkalommal a ködös „szoftverfrissítés” megjelölést olvashattunk a munkalapon – amely azonban a problémákat csak ideig-óráig orvosolta.

Olvasson tovább!

Ha-ha, azt hitte, hogy elég, ha kikapcsolja a roamingot? FRISSÜLT az ügy lezárásával

2015.07.21. 10:02 | Homár Hilda | komment

vodafone1_1.jpg

Szükséges-e az adatforgalom kikapcsolásán kívül mást is kikapcsolni ahhoz, hogy a telefonon kikapcsoljon az adatforgalom? - na hát erről az ékesen megfogalmazott kérdésről, és a hozzá kapcsolódó orbitális szívásról szól ez a poszt.

Sziasztok!

Történetem Vodafone RED előfizetőként kicsit olyan, mint a a sajtreszelős példa a Ford Fairlane-ből: enyhén szórakoztató, de inkább fájdalmas.

Májusban fapadossal elmentünk a feleségemmel Dubaiba. Második nászút, 5 nap, világjárás, dejó! Előtte megnéztem, hogy van-e a Vodának a világnak erre a részére olyan roaming csomagja, ami napidíj ellenében normál áron engedi használni a telefonomat. Beszéltem az ügyfélszoláglattal, elmondták, hogy nincs, tehát még itthon kapcsoljam ki az adatforgalmat, nehogy pár letöltött mail miatt egy használt autó árát kelljen kicsengetnem. 

Olvasson tovább!

Hányszor mondtuk, Neveddmeg.hu!

2015.07.20. 14:06 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-07-16_16_55_09.png

Azt nem tudom, hogy a germánium zuhanyrózsa vagy a benzines láncfűrész oké-e a megveszed.hu kínálatából, de az biztos, hogy a drónjukat trükkösen árulják. Olvasónk elég kemény leckét kapott az élettől, de ha már volt annyi vér a pucájába', hogy megírta az esetét mások okulására, kéretik nem osztani, inkább vonja le és terjessze a tanulságokat mindenki.

Kedves Homár Olvasók, 

Szeretném megosztani Veletek, hogy jártam a megveszed.hu webshoppal.

Megláttam egy remek facebookos hirdetést, miszerint a megveszed.hu -n most féláron kapok HD kamerás quadcoptert. Az oldalt böngészve először nem tűnt fel, hogy sehol nem szerepel a termék márkája, még a fotón sem látszik, miről van szó. A leírás végén volt egy videó linkelve, ami az állítólagos drón kamerájával készült, a címe az volt, hogy Syma X5C camera test, természetesen együgyű vásárlóként így már az ragadt meg bennem, hogy én bizony egy Syma x5c-t fogok megkapni, 39 000 Forint helyett 19 000 Forintért. Nem is tévedhettem volna nagyobbat. A csomagot természetesen csak készpénzzel lehet kifizetni átvételkor a futárnak, így nem marad semmilyen nyoma, de ekkor még mindig nem volt gyanús az ügy. 

Olvasson tovább!

Telekom-matek FRISSÜLT

2015.07.20. 09:59 | Homár Hilda | komment

telekom.jpg

Krisztián tanár úr szép levezetéssel bizonyítja, hogy nemcsak olvasni, de számolni sem árt, ha az ember vásárlásra adja a fejét. Az egyszeri jóváírás külön érdekes, amivel a Telekom szerette volna lehiggasztani az izgága matekost. Kérje mindenki azonnal, ha egyszer jár!

Tisztelt Tékozló Homár!

A mellékelten beküldött sorok alapján kiderül, hogy a hűségidő fogalma mit is jelent a magyarországi szolgáltatónál. A matematikai tudásukba is nyerhetünk bepillantást, mellyel fordítottan arányos a megmagyarázási képességük. Leginkább csak téjékoztató jelleggel írnám meg az alábbi tapasztalataimat a Magyar Telekomról, mert szerintem minden előfizetőjüknél ugyanígy trükköznek az „észre nem vett pénzek befizettetésével“.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása