Tékozló Homár

There, UPC fixed it!

2015.08.28. 14:58 | Homár Hilda | komment

upc-logo-1200x800.jpg

Örömmel jelentem, hogy a nemzetközi mezőny éllovasaitól ugyan még kissé lemaradva, de egy kifejezetten tehetséges gánykirály brigád tevékenykedik UPC színekben az országban! 

UPC Magyarország hibaelhárítása:

Nagymamámnál Balaton Faluközösségben a Sport úton így van a kábeltévé bekötése már több hónapja.

Ez év tavaszán a vízhálózat javítása közben a munkagép elvágta a kábeltelevízió kábelét, ami a földben volt elvezetve. 1-2 napra rá megjöttek a szerelők a hibát elhárítani. Elkezdtek ásni, ami nehéznek bizonyulhatott, így visszatemették a kiásott árkot és egy egyszerűbb megoldást választva, így sikerült megoldaniuk a problémát. Széttört elosztódoboz a 46-os számú ház előtt, onnan az esővízelvezető árokba dobott kábel a házakhoz vezető kis hidak alatt elvezetve több 10 méteren keresztül egészen az 52-es házszámig, majd a ház kerítésére felfűzve a kábel és így rákötve a házhoz menő kábelmaradványra. 

Olvasson tovább!

A Telenor kivezet, az ügyfelek kiakadnak

2015.08.28. 09:40 | Homár Hilda | komment

telenor_logo.png

Egy levél a sok közül, amiből kiderül, hogy hiába hívja a Telenor kicsit eufémisztikusan kivezetésnek egyes tarifái megszüntetését, az ügyfelek áremelésnek élik meg. A számok ugye nem hazudnak. 

Tisztelt Homárosok!

Szomorúan látom, hogy még nem árasztotta el a blogot a Telenorra panaszkodó bejegyzések áradata, pedig nagyon ideje volna. Hogy mire is gondolok?

Nem régiben kezdte a Pannon GSM-ből lett szolgáltató azzal a lépéssel a szivatást, hogy árat emelt, mert miért ne. Fel voltunk háborodva, egyoldalú szerződésmódosítás volt (jogilag hogyan is állunk ezzel?), de 1-2 forint, túléljük. (Itt közben volt egy lépés amikor megszüntették a djuice-t mert túl kedvező volt valószínűleg a fiatal korosztály számára és mivel nem jótékonykodó szervezet a mobilszolgáltatás, így ennek véget kellett vetni. Mondjuk a régi tarifámat én is megtarthattam, node meddig...)

Olvasson tovább!

Sir John Maynard kalandozásai a technika birodalmában

2015.08.27. 14:20 | Homár Hilda | komment

telekom_logo_2013_svg.png

Oké, Sir John Maynard nem mai gyerek, mobilnet-csiholás közben átélt kalandjai kicsit komikusnak tűnhetnek, de levele ritka hasznos visszajelzés a Telekomnál a használati útmutatókat fogalmazó kollégáknak. Én a helyükben Sir John Maynardon tesztelném a javított változatot.

Látom Telekommal már tele a padlás, de azélrt hagy osszam meg veletek, mennyire odafigyelnek az ügyfelekre a mobilnetnél is (most 10 perce várok kb. a telefonos ügyintézésre - munkatársunk jelentkezéséig szíves türelmét kérjük - de azért igyekszem az összes szitokszót kihagyni... így mondjuk fele olyan hosszú az egész.

Olvasson tovább!

Gyerekeket hagyott pácban a BKV és automatája / FRISSÜLT a BKK válaszával

2015.08.27. 09:17 | Homár Hilda | komment

vonaljegy.jpg

Ha az eset felnőttel történik, akkor is idegesítő lenne, de így, hogy gyerekek kerültek önhibájukon kívül megoldhatatlan helyzetbe, egészen elképesztően gázos. Létezik, hogy egy metróállomáson senkinek nincs hatásköre az ilyen extra esetek orvoslására? Inkább úgy túnik, hogy a megoldáson kívül a jóindulat hiányzott leginkább a napból.

Sziasztok,

Gyerekeim kigondolták, hogy ők bíz moziba szeretnének menni. Mivel augusztusra még bérletet nem vettünk ( iskola ugye csak szeptembertől), így úgy engedtük el őket, hogy Újpest Központig ha elmennek akkor ott az automatából vegyenek jegyeket maguknak, mert itthon nem volt annyi, hogy a teljes útra oda-vissza elég legyen. Gyűjtőt kértek, ez volt a leggazdaságosabb megoldás.

Olvasson tovább!

A Spuri szerint az asszony cipekedni jó, de kussoljon

2015.08.26. 15:13 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-08-25_23_59_45.png

Spuriéknak üzenem, hogy az emberek nagy része ismerősök tapasztalatai alapján választ költöztető céget. Hosszú távon nem éri meg durván félrekalkulálni, késni, okoskodni az áfával, hirtelen pénz követelni, dolgoztatni a háziakat, és sutyerákoskodni a megrendelővel, mert csak egyszer lehet eljátszani, ügyfelenként.

Olvasónk pedig a jövőben bátran alkalmazza azt a megoldást, hogy a szórásból bármelyik irányban legjobban kilógó árajánlatokat eleve kiszórja. Azokkal ugyanis mindig van valami macera.

Kedves Homár!

Egy egészen friss élményemet szeretném megosztani Veletek, mert őszintén, álmomban nem gondoltam volna, hogy ez 2015-ben megtörténhet... Elnézést, ha túl hosszúra nyúlik, de igyekszem a lényeget összefogni.

A nővérem Hódmezővásárhelyről Budapestre költözött a hétvégén két gyerkőccel. Hogy ne terheljük a családot, úgy kértünk árajánlatot a költöztető cégektől, hogy konkrét, méretekkel ellátott listát adtunk a költöztetendő dolgokról és mint "tapasztalt szolgáltatótól" tanácsot kértünk az autó méretére és a rakodók szükséges számára vonatkozóan, mondván mi ne pakoljunk. Sorra érkeztek a 80-160 e Ft közötti ajánlatok, nagy volt a szórás, kiállási díj, km-díj, emeletfelár, hétvégi felár, utazási órabér és hasonló nyalánkságok. A legtöbb cég 2-3 rakodót javasolt, lift nélküli házak 3. (le), illetve 2. (fel) emeletről lévén szó, ez logikusnak is tűnt, hiszen a túl sok rakodó csak feltartja egymást. Standard 1,5 szobás lakás 1 szekrénysorral, 2 könyvespolccal, 2 nagyobb és egy gyerekággyal és sok-sok dobozzal- szerintem semmi különös...

Olvasson tovább!

Nemcsak a testépítők vannak ledöbbenve

2015.08.26. 09:53 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-08-25_18_21_37.png

Tamás, az isten áldjon meg, ha egyszer te magad is olyanokat tudsz írni, hogy "Tudom butaság az ilyet elhinni" meg "a valós, vagy manipulált hozzászólások dátumát mindig frissítik, ez több mint gyanús!" és "a honlapon feltüntetett Hegyi Róbert elérhetetlen, ha létezik egyáltalán", nem beszélve az Ügyfélszolgálati Osztály nevében levelező Figeczkyné Lőrincz Levenduláról, "akiről szintén nem tudni valós személy-e", akkor miért rendelsz ilyen helyről bármit is ???? - mondanám, de nem, mert ne bántsuk Tamást, inkább terjesszük: nem, a testépítők nincsenek ledöbbenve, és nincs olyan 10 kiló izom, ami erőfeszítés nélkül épül bogyóból. Nem beszélve a pénzvisszafizetési garanciáról.

Kedves Homár!

MEN SOLUTION izomnövelő kapszuláról azt írja a forgalmazó, hogy megerőltető edzés nélkül égeti a zsírt és a helyére izmot épít, fotóval illusztrált „hozzászólóval” bizonyítják a csodát.

Tudom butaság az ilyet elhinni, de egy agyi infarktus után egyedüli lehetőségnek tűnt a feleslegemet leadni, mivel a fizikai terheléstől el lettem tiltva. Továbbá bátorított a 100%-os pénz visszafizetési garancia, hát belevágtam! Egy hónapig 2015. június 23-ig fogyasztottam a készítményt.

Olvasson tovább!

Az igazi bűnbak a nyüves saláta, amelyik kihűti a májat

2015.08.25. 14:13 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-08-25_14_10_17.png

Hát úgy néz ki, ennek az étteremnek csak a weboldalát érdemes meglátogatni.

Kedves Homárosok!

Alább küldenék egy augusztus 10.-ei sztorit Balatonfüredről, a Borcsa étteremből. Tavaly már jártam náluk, és mivel meg voltam elégedve, megörültem, hogy idén a szállásunkon a félpanziós vacsorát az étterem segítségével oldják meg, így előre le is foglaltam 4 napi vacsorát. Sajnos aznapra nem tudták megoldani a félpanziót, de így is kétszer ettünk náluk. Íme a sztori:

Délután italokkal, pizzával (mivel este még vissza szándékoztunk menni, ketten-ketten elfeleztünk egy-egy pizzát) otthagytunk vagy 15 ezer forintot, itt még teljesen rendben volt a kiszolgálás. 

Olvasson tovább!

Mi legyen a bio rizstejben: mesterséges aroma, természetes aroma vagy egyik se?

2015.08.25. 09:50 | Homár Hilda | komment

fullsizerender.jpg

Ha az ember bioterméket vásárol, akkor valami nagyon természetes, adalék- és egyéb anyagoktól mentes dologra számít, így elvárja és megnyugodva konstatálja a no artificial flavors (mesterséges aroma nélkül) feliratot egy ilyen terméken. De vajon jót, és egyáltalán mit jelent a no natural flavors (természetes aroma nélkül) felirat egy bio rizstejen? Létezik, hogy ugyanaz a termék lapul a dobozban mindkét esetben? Ha nem, mi a különbség közöttük? És átverés vagy nem átverés, ha egymás mellé kerülnek a Tesco polcain? Egy elégedetlen vásárló kérdezett, mi meg utánajártunk. (Aroma ügyben itt egy elég jó összefoglaló a tudnivalókról.)

Kedves Tékozló Homár csapata!

Egészségügyi okoknál fogva sajnos nem fogyaszthatok tejet, ezért rendszeres rizstej vásárló vagyok. Mindig is bosszantott, hogy egy gabona alapú ital drágább a boltokban, mint a tej (az én feltételezésem az, hogy az előállítás költsége nem lehet magasabb), de ezt már elfogadtam és nem is ezt kifogásolom most.

Olvasson tovább!

Én így akciózok, világos?

2015.08.24. 15:00 | Homár Hilda | komment

image.png

Vásárlóként nehéz elfogadni, hogy a vegyükegyüttolcsóbban-típusú oldalak igazából az eladóknak szóló marketingeszközök, de ettől még ez a helyzet. Az akciók előfordulhat, hogy kedvezőbbek, mint máshol, de egyáltalán nem biztos, szóval érdemes utánanézni - mint mindig mindennek.

Kedves Homár!

Az alábbi, talán már néha komikus levelezésbe szeretnélek Titeket beavatni. A veddvelem.hu oldalon megjelent egy akció, amelyben a tandemugrást akciósan 44.000 Ft -ért lehet igénybe venne. Mivel kíváncsi ember vagyok, ezért utánanéztem a szolgáltatást végző csapatnak, és meglepődve tapasztaltam, hogy az árak megegyeznek a veddvelem.hu akciós áraival.

Olvasson tovább!

Levélszemét-mentesítő hadművelet

2015.08.24. 09:26 | Homár Hilda | komment

noszorolap_fekvo_5x20cm_cmyk.jpg

Agyára ment a sok reklámszemét a postaládájában? S. barátunk hosszú és elszánt küzdelemben győzött a Magyar Posta ellen. A végső diadal azonban még messze van, tekintve, hogy a Posta csak a ládadugító piac egynegyedét birtokolja. Azért a kis lépésekben haladás is haladás.

Kedves Homár,

szerintem elég sokan vagyunk mostanra ebben az országban, akiknek teljesen tele van a hócipőjük a reklámokkal, különösen, ha azt agresszíven, kifejezett kérés ellenére is tolják az arcunkba. Az emberek próbálnak védekezni, ahol és ahogyan tudnak, ezért a szórólapok, kéretlen kiadványok gazdái újabb és újabb módszereket találnak ki, hogy minél közelebb férkőzzenek az emberek privát szférájához. Környékünkön (Bp. IX.) ehhez már egy magyar állami nagyvállalatot is megtaláltak, ami – sajnos – partnernek bizonyult az emberek zaklatásában.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása