Tékozló Homár

Sok telefon és rohangálás semmiért / Frissült a Telekom válaszával/ Frissült a fogyasztóvédők véleményével

2016.01.04. 09:30 | Homár Hilda | komment

telekom-logo.jpg

Szegény Lilinek egész komoly érzelmi és ügyintézési hullámvasutat kanyarított a Telekom azzal, hogy a telefonos ügyfélszolgálat konzekvensen mást mondott, mint az üzletek, ahol próbálkoztak a frissen vásárolt iPhone cseréjével. A 16 gigából végül nem 64 giga lett, hanem ez a poszt, de legalább meg tudjuk kérdezni a T hivatalos álláspontját az esetről.

Kedves Hilda!

Lehet, hogy nincs igazam, de mindenképp szeretném megosztani veletek is, ami történt.

Szombaton vettem a páromnak egy iPhone 6s 16gb készüléket. Most azt hagyjuk, hogy mire jó meg mire nem ez a telefon, nem az a lényeg. Vasárnap este meg is kapta, de kiderült, hogy a 16gb nem igazán sok mindenre elég, jobb lett volna egy 64gb-os készülék. Na, mit lehet ilyenkor csinálni, gondoltam a 3 napban benne vagyunk, majd kicseréljük. Hétfőn ő bement a helyi T-mobile-ba, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy nem valószínű, hogy ki fogják cserélni, ha nincs garanciális baja. A történethez hozzá tartozik, hogy már nem hűségidős előfizetésem volt, ezt váltottam egy drágábbra és vettem mellé kamatmentes részletre a telefont.

Gondoltam, azért felhívom a 1430-as számot, hátha mást mondanak. Itt tájékoztattak, hogy semmi probléma, 72 órán belül cserélik. Biztos, ami biztos, felhívtam még egyszer a 1430-at, másik kollegával beszéltem, aki szintén erről tájékoztatott. Mind a két esetben elmondtam, hogy részletre vásároltam a telefont. Kérdésemre, hogy minden üzletben kicserélik-e, igenlő választ kaptam. Biztosra menve rákérdeztem, hogy ha csak a színe nem tetszene, akkor is cserélik-e, válasz, hogy természetesen. Újból rákérdezek, ha részletre van, akkor is?  Természetesen, 72 órán belül visszaveszik, sztornózzák a részletet, majd megvehetem az újat.

Nagy lendülettel elindulunk a helyi T-mobile-ba, ahol azt mondják, visszaveszik (ekkor már határozottan mondta az ügyfeles csajszi, hogy visszaveszik, gondolom megérdeklődte időközben), de csak abban az üzletben, ahol vettem. Na, erre mondjuk számítottam, miért menne simán, indulás vissza a városba (25-30km). Sorszámhúzás, gyenge 40 perc várakozás. Elmondom a bajomat, jön a válasz, ki volt bontva, nem veszik vissza. Hivatkozok a 72 órára, illetve hogy háromszor is – kétszer a 1430-on, egyszer boltban – azt a tájékoztatást kaptam, hogy vissza kell vegyék. De nem, akkor sem. Elment az üzletvezetővel megbeszélni, szintén nemleges válasszal jött vissza.

Kimentünk a boltból, ismét felhívtam a 1430-at, ahol ismét elmondták, hogy de, vissza KELL vegyék. Mondjam meg az üzletvezetőnek, hogy hívja fel a főnökét. Itt már elsírtam magam, hisz nem kevés pénzről van azért szó. Nyilván megengedhettem magamnak, hogy megvegyem, de azt már nem, hogy ennyit kidobjak az ablakon. Szóval boltba vissza, jeleztem az ügyfélszolgálatosnak, hogy beszélnék az üzletvezetővel, elmondtam, mit mondtak a telefonba. Kb 5 percet vártam, mikor kijöttek, elmondta, hogy felhívta a felettesét, aki neki adott igazat. Hozzáteszem, hogy rendkívül megértő volt, de ő is azt mondta, hogy mivel ki van bontva, nem cserélik ki. Elmondta, hogy neki is ilyen van, megmutatta az iCloudot, stb, felajánlott külső tárhelyet is 30% kedvezménnyel, szóval tényleg segítőkész volt, de nem cserélték ki. Ezt nem kértem.

Kimentem az üzletből, megint felhívtam a 1430-at, hogy mondják meg, hol van az üzletszabályzatban az a rész, hogy vissza kell vegyék – miután az 5. ügyintéző is határozottan állította, hogy 72 órán belül vissza kell vegyék. Keresgette nekem kb 10 percig, közben többször visszakapcsolt, biztosított, kollega is azt mondja, lehet. Majd 10 perc után megkérdezte, hogy előfizetés-hosszabbítással vásároltam-e, mert ha igen, akkor sajnos nem lehet. Már csak azt nem értettem, hogy attól, mert egy meglévő, nem hűségidős előfizetést átváltottam egy jóval drágább, 2 éves hűségidőt vállalt előfizetésre, az számomra miért hátrányos?

Szívesen venném a T-mobile HIVATALOS álláspontját, valamint a fogyasztóvédelem tájékoztatását a kibontottam-nem bontottam 72 órás csere/visszavásárlási garanciára, valamint, hogy mit tudok ilyenkor tenni?

Az ugye már csak hab a tortán, hogy ez miatt vettem ki a szabadnapot és autóztam el 60km-t, miután többszörösen ’félretájékoztattak’ – azért idézőjelben, nem még mindig nem vagyok benne biztos, hogy nem a boltban mondták rosszul…

Köszönöm, ha megjelenítitek.

Lili

UPDATE jan.8.

A posztot elküldtük a Telekomnak, akiktől ezt a hivatalos választ kaptuk az ügyben:

A vonatkozó jogszabály (151/2003-as Kormányrendelet) alapján, ha a fogyasztó a termék meghibásodása miatt a vásárlástól számított 3 munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. Mivel az ügyfél által jelzett esetben nem történt meghibásodás, így nincs cserekötelezettség.

A jogszabállyal összhangban áll a Magyar Telekom jótállással, szavatossággal kapcsolatos tájékoztatója (http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/keszulekek/garancialis_feltetelek) is:

Az értékesítést követő 3 munkanapon belüli igény esetén: 
Az értékesítést (online vásárlás esetén a kézhezvételt) követő 3 munkanapon belül tapasztalt rendeltetésszerű használatot akadályozó meghibásodás esetén a kötelező jótállás hatálya alá tartozó készülék cseréje kérhető elsődlegesen abban a Telekom üzletben, ahol vásároltad azt. Amennyiben a telekom.hu-n keresztül vásároltál online, akkor bármelyik Telekom üzletben kérheted a kézhezvételtől számított 3 munkanapon belüli cserét. 
Felhívjuk figyelmedet, hogy kizárólag abban az esetben végezhető el azonnal a csere, amennyiben a 3 munkanapon belül bejelentett hiba a helyszínen egyértelműen tapasztalható, a hiba a rendeltetésszerű használatot akadályozza és rendelkezésre áll a szükséges csere készlet. Készlethiány esetén kollégáink azonnal megrendelik számodra a csere készüléket és tájékoztatnak arról, hogy várhatóan mikor tudod átvenni. Amennyiben a készülék hibája nem tapasztalható, illetve az a rendeltetésszerű használatban nem akadályoz, úgy jótállási igényed az általános intézési szabályok szerint kerül rendezésre, bevizsgálásra és javításra.” 

A magyar jogszabályi környezet csak ún. távértékesítés esetén biztosít elállási lehetőséget (vásárlástól számított 14 napon belül), ha a termék nem felel meg a fogyasztó igényeinek. Az ügyfél tehát csak akkor tudta volna következmények nélkül visszaadni a terméket és visszakapni az árát, ha azt például a webshop-on rendelte meg.

Amennyiben az ügyfél hivatalosan is jelzi panaszát az ügyfélszolgálati csatornák egyikén, abban az esetben kivizsgálásra kerül a konkrét ügy. Köszönjük ügyfelünk észrevételét, és elnézését kérjük az őt ért kellemetlenségekért.

UPDATE 2. 2016. jan.12.

Így látják az esetet tanácsadóink.

Kedves Lili!

Valóban elvárható, hogy egy szolgáltató munkatársai minden esetben megfelelő, és egységes tájékoztatást nyújtsanak a fogyasztót megillető jogokról, azonban fogyasztóként nekünk is kötelességünk, hogy kellően körültekintően járjunk el vásárlásaink során.

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló Kormány rendelet ténylegesen tartalmaz olyan rendelkezést, ha a fogyasztó a vásárlástól számított 3 munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás köteles a terméket kicserélni. Ilyen irányú igényedet, azonban csak akkor tudod érvényesíteni, ha az új, tartós fogyasztási cikk meghibásodott, és e hiba a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Esetedben a vásárolt készülék nem szenvedett ilyen hibában, ezért a szolgáltató a jogszabályok alapján valóban nem volt köteles kicserélni a készüléket. Saját üzletpolitikája alapján azonban dönthet úgy, hogy a terméket akkor is kicseréli, ha az nem hibás, csupán a fogyasztó annak színével, műszaki, vagy egyéb jellemzőivel nincs megelégedve, ennek feltételeit viszont ő határozza meg. Tekintettel arra, hogy a szolgáltató ilyen tartalmú rendelkezéseit nem ismerjük, így nem tudunk állást foglalni abban, hogy köteles lett volna-e kicserélni a készüléket. Amennyiben azonban továbbra is úgy véled, hogy nem megfelelően jártak el, élj írásbeli panasszal, melyre a szolgáltató köteles indoklással ellátott érdemi választ adni. 

Egyebekben, ha a telefonos ügyfélszolgálat a hívásodra megtévesztő tájékoztatást nyújtott a jogaidat illetően, az tisztességtelen, megtévesztő kereskedelmi gyakorlatnak minősülhet, amellyel kapcsolatban fogyasztóvédelmi hatóság jogosult eljárni (természetesen ki kell ehhez kérni a beszélgetés hangfelvételét). Ettől persze még nem lesz másik telefonod.

A hasonló esetek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy legközelebb már a vásárláskor érdeklődj arról, hogy a nem hibás terméket milyen feltételekkel és határidőig cserélik ki, és azt akár a nyugtára is írasd rá. Így nyugodt szívvel vásárolhatsz akár ajándékba is terméket, hiszen tudod majd milyen jogaid vannak, ha mégsem a megfelelőt sikerült kiválasztani. Ha vásárlásaink során kellően tudatosak vagyunk, az sok vitás helyzettől megóvhat minket. 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.01.04. 12:27:06

@Jegkoko: Fénnykép 2-3 mega : Érdemes néha PC-re felmásolni,mert ha a telefont lopják, döglik, oda az egész.
Én fel szoktam, és ami marad, az nem sok, illetve amit rendes géppel készítek, az kerül a telefonra, de kisebb méretben.

psmith 2016.01.04. 12:33:57

@Semmitnemérszakitiltással: persze, nekem is csak kétüléses a kocsim, nem értem minek a több hely, vagy a nagyobb csomagtartó.

Egyébként 16 GB az maga a Kánaán, hiszen Bill Gates megmondta, "640 Kbyte mindenre elég".

Rosszindulatú Vászka 2016.01.04. 12:40:14

Figyelem Hilda, releváns és pedagógiai célzatú, ám segítőkészen pozitív kontent követketik - egyszersmind filoetikai tanmese - alant rögvest (kéretik nem törölni):

- Miért nem tudsz egy bombanőt magadévá tenni a Keleti PU várótermében?
- Mert rögtön mindenki nekiáll tanácsokat osztani, hogy kéne jobban csinálni.

milyen nőazilyen 2016.01.04. 12:45:52

@Rosszindulatú Vászka: hátrább az agarakkal, meg a Hildázással, voltál ma a Spárosban?

Rosszindulatú Vászka 2016.01.04. 12:46:40

@milyen nőazilyen: nem. Ma még nem hódoltam a konzuméria templomában. egyikben sem. Pénzmentes napot tartok.

Rosszindulatú Vászka 2016.01.04. 12:51:40

@milyen nőazilyen: semmi sincs ingyen. Még az ingyenezés sem. Kopik a légkábel, a billentyűzet, meg fogyik a rivotril.

milyen nőazilyen 2016.01.04. 12:56:10

@Rosszindulatú Vászka: igaz, itt csak a xanax (meg az előző hszemből egy j)

CID. 2016.01.04. 12:56:20

@pipci: Ilyen ostobaságot, ilyen határozottan leírni dícséretes cselekedet;)

Rosszindulatú Vászka 2016.01.04. 13:00:21

@milyen nőazilyen: köszi. A pirulát is. Rámfér egy kis boldogság.

Rosszindulatú Vászka 2016.01.04. 13:09:31

@sugargiraffusplumps.: most ezen kicsit elgondolkoztam. Asszem, hogy qrvára mindegy.

CID. 2016.01.04. 13:16:58

@sugargiraffusplumps.: Vegyél neki pacalosat, szerintem az 5 numerás már megülné a gyomrát :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.01.04. 13:31:41

@Rosszindulatú Vászka: @CID.: szerintem a boldogság vattacukor és fahéjízű, de félek hogy másnak meg esetleg pocsolya vagy pimpósbor ízű lehet. ezzel el is jutottunk a pószter problémájához is egy lépésben.

További magyar hang 2016.01.04. 13:34:25

@Attila F: Már hogyne lenne. 3 napon belül minden indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól és visszakapod a pénzt. A csomagolásnak (fólia, kábelek, stb.) kell stimmelnie a vásárláskori állapottal. Offline bolti vásárlásnál is így van.
Én egyszer csináltam: vettem egy androidos táblagépet és a csajom pont aznap vett nekem egy iPad-et. Az androidos táblagépet visszavittem (Extreme Digital), mondtam, hogy elállok a vásárlástól, átvették a pakkot, átnézték és szó nélkül visszaadták az összeget.

Attila F 2016.01.04. 13:40:50

@További magyar hang: nem, nincs. Nézz utána, ha gondolod. Egyes boltok maguktól vállalhatnak ilyet, de nem kötelező.

Rosszindulatú Vászka 2016.01.04. 13:44:18

@sugargiraffusplumps.: mindazonáltal összevetve a aktust eddigi tapasztalatimmal meg irodalmi élményeimmel, azt a határozott álláspontot alakítottam ki önállóan, hogy az ízhatás csak a addig érdekes, míg le nem nyeltem a cuccost illetve és vagy nem kezdi el kifejteni határozott hatását, utána már oly mindegy, tőlem lehet epeízű is akár.

pipci 2016.01.04. 13:44:28

@CID.: miröl beszélsz???? törvény van erre. nézz utána. 3 nap indoklás nélkül visszaviheted. elállhatsz a szerzödéstöl.
na

Attila F 2016.01.04. 13:45:09

@További magyar hang: Az NFH honlapjáról, segítségképpen:

Minőségileg kifogástalan terméket (csak azért, mert nem tetszik a színe, vagy nem megfelelő a méret) a kereskedő nem köteles kicserélni. Természetesen önként dönthet úgy a vállalkozás, hogy ezeknek a kéréseknek is eleget tesz, de erről a lehetőségről érdemes már előre tájékozódni.

További magyar hang 2016.01.04. 13:45:50

@Attila F: minden boltnak kötelező, ez a vásárló joga, hogy elálljon a vásárlástól. Nem kell utánanézni, ez mindenhol így van. Nyilván élelmiszreknél, fehérneműnél, stb... nem, de ruha, műszaki cikk, ilyesminél ez alap.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.01.04. 13:47:57

@További magyar hang: Akkor kérlek idézd már be, ahol ez le van írva, mert mindenki csak azt szajkózza, hogy nézz utána...

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 13:48:45

@További magyar hang: "3 napon belül minden indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól és visszakapod a pénzt."

Nem. 14 napon belül, de csak ha a neten vetted.

"szó nélkül visszaadták az összeget."

Igen, mert jüfej az edigitakl. Nem kötelező neki csinálnia.

Attila F 2016.01.04. 13:51:06

@További magyar hang: Szerintem karaj lenne, már csak a gyanútlan olvasók kedvéért is, ha nem reklámoznád ezt a butaságot. És neked is érdemes lenne átfutnod az NFH honlapját, mielőtt belefutsz egy kellemetlen meglepetésbe.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.01.04. 13:57:46

@psmith: :D
Autó az más dolog, de pl. én is általában magam utazok, vagy 1 utassal, általában nem kéne több.
De mondjuk kicsit odafigyel az ember, elég az a 16GB.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.01.04. 13:59:52

@psmith: Itt mondjuk azt kell mérlegelni, hogy mire használod azt az izét. A legtöbben csak villantásra.

További magyar hang 2016.01.04. 14:14:17

@Attila F: Átolvastam az NFH honlapján az elállásra vonatkozó részt:
VALÓBAN NINCS 3 NAPOS INDOKLÁS NÉLKÜLI ELÁLLÁSI JOG.
Mea Culpa.
(Valószínűnek tartom, hogy régebben volt ilyen, de megváltoztatták a szabályokat, az én példám 2013-ban történt, és mind a mai napig tudok számos olyan esetről a baráti körömben, hogy másnap visszavitték és szó nélkül visszakapták a pénzt. Konkrétan Tesco, LIDL, ALDI és Media Markt-os példákat ismerek, amik a közelmúltban történtek.)

mqqq 2016.01.04. 14:17:16

@További magyar hang: Hülyeséget beszélsz, az elállási jog csak netes vásárlásokra van. Amúgy jófejségből csinálhat ilyesmit a bolt (pl. karácsonykor), de csak akkor szokták, ha bontatlan a termék.

Attila F 2016.01.04. 14:20:08

@További magyar hang: Szerintem ezek a boltok maguktól vállalják ezt a három napos dolgot. Nem kötelező, de értelemszerűen, aki akarja, csinálhatja - nyilván ez előnyös a vásárlóknak.
Egyébként meg respekt, hogy ilyen korrekten elismered a tévedést, ez is ritka manapság.

juhaszvik 2016.01.04. 14:28:41

Á, hát én nem tudtam, hogy mire fel ennyi komment, de aztán leesett, hogy van itt szó elállásról meg Telekomról, gigabájtokról és ügyfélszolgálatról, csupa olyan vita, amit már 1947 óta nyomon követhetünk itt a TH-n.

Sokkal jobban érdekel viszont, amiről eddig nem igazán volt szó, és nagyon kíváncsi vagyok rá, mert nem nagyon vitatják meg az emberek, hogy érdemes-e iphone-t venni...

:)

gabest1 2016.01.04. 14:30:28

4k-s videófelvétel 10 perc alatt teletölti. Amúgy másra tényleg elég kell legyen 16 giga. De akkor minek raknak bele ilyen kamerát.

ghck 2016.01.04. 14:36:50

@gabest1: A két órás filmek sem >10 perces snittekből állnak.. :) Minden "jelenet" között felhőbe tölt... :D Mondjuk ha dokumentálunk valamit, akkor hosszabbak a jelenetek, de akkor ritkán kell a 4k... Illetve az általában ritkán kell..

További magyar hang 2016.01.04. 14:37:25

Én ennek soha nem olvastam utána, egyszerűen úgy tudtam, hogy ez van és működött is a gyakorlatban. Erre számos példát láttam a való életben, de pl. tipikus filmes klisé is, hogy a csóró lány megveszi a márkás ruhát, nem veszi le a cimkét, elmegy benne egyszer szórakozni, majd visszaviszi a ruhát. Néhány nőismerős rutinszerűen csinálja is ezt és működik. Anyám meg visszavitte a Praktikerbe a frissen vásárolt kerti szerszámot, mert közben kapott egy alig használtat a szomszédtól, és szó nélkül adták vissza a pénzt ott is. Lehet, hogy itt Pécsen csak jófej kereskedők vannak?
Most, hogy utánaolvastam egyértelműen csak a netes rendelés esetén van 14 napos elállási jog.
A tanulság, hogy érdemesebb mindig neten rendelni még akkor is ha van helyben üzlet.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 14:45:06

@További magyar hang: "visszaviszi a ruhát."

33 évvel ezelőtt jártam egy csajjal, az életében nem vett fel kétszer ugyanolyan ruhát, az csinálta ezt. Azért valamit fizetett a boltoknak, nem volt ingyér, de úgy használat őket, mint a köcsönzőt. Nyilván nem volt ezzel egyedül.

Az Edigital, Pediamarkt, Praktiker tényleg visszaveszik pár napon belül, ha sérülésmentes. Inkább megtartanak egy elégedett vásárlót, mint elveszítenek egy elégedetlent. Bár a vége mindig az volt, hogy a bolt nyert rajta, mert többet, drágábban vettem tőlük, mint amit visszavittem.

The Crazy One 2016.01.04. 14:46:49

ennyire nincs anyag, hogy egy nettó száz százalékban megalapozatlan ügyféligényt is kiraknak? Hol a közérdek ebben? Miért nem küldi el adminunk Lilit a zannyába azzal, hogy a 72 órás csere az városi legenda. Semilyen jogszabály nem kötelezi a boltot a hibátlan termék cseréjére. A hibátlan termékre, ha boltban veszed, 1 másodperc visszavásárlási garancia sincs. Pont.

Most ugye Lili és bagázs arra apellál, hogy a telefonon ezt, meg azt mondta az egyik droid. Kérdem én, mi számít igazából? A jogszabály, vagy amit a telefonba mondanak? ellenkező esetben is a telefonos beszélgetésre hivatkoznátok? Ha a jogszabály megengedné a cserét (teszemazt netes vásárlás) de a support a telefonba elutasítaná azt. Ja igen, akkor már a jogszabály számít.

Nálunk is volt, hogy a frissen felvett kolléga kábé második éles napján fogadott telefonon keresztül egy elállási kérelmet. Gyors telefonhívás volt, a rendelése beazonosítása nélkül. Megkérdezte a faszi, van-e önöknáél 14 napos elállási garancia? Persze. Vissza vihetem személyesen is? Igen. Oké, kösz, viszhall. Faszi visszahozta, másik kolléga nézett nagyokat, hiszen azt pont nem neten vásárolták, hanem a forgalmunk 2 százalékát lebonyolító bemutatótermünkben.

Ugyanazt tudom javasolni, mint atpijkamo : "Add el a vaterán, és vegyél másikat!"

CID. 2016.01.04. 14:46:50

@Rosszindulatú Vászka: Segíts kérlek, proli vagyok, mi az a tréfli?

gabest1 2016.01.04. 14:50:35

@ghck: Ezt pontosan hogy? Tegyük fel esküvőn vagyok, elkapom a telefont, elkezdem megörökíteni a történéseket, de 10 perc után tele van. Hol segít rajtam a max pár giga limites méregdrága mobiliternet?

juhaszvik 2016.01.04. 14:52:45

@További magyar hang: "A tanulság, hogy érdemesebb mindig neten rendelni még akkor is ha van helyben üzlet. "

Azért ez messze nem ilyen egyszerű eset.
A boltban fizetni kell az dolgozók bérét és bérleti díjat, ami miatt megnő a termék ára, cserébe a kezedbe veheted az árut, megbizonyosodhatsz annak épségéről, esetleg tájékoztatnak is, ha arra van igényed. További negatívum, hogy nem ugyanaz a visszavásárlási jog érvényes, mint az internetes vásárlás esetén.
Ha kis vacak netes webshopból vásárolsz, akkor gyakran átvernek, vagy bukod a garanciát stb-stb, cserébe itt kapod meg a legolcsóbban. Ha nagy webes boltból vásárolsz, az lehet nem csalja az adót meg a vámot, de így drágább, főleg ha tévés hirdetésekre is költ. Mindkettővel szemben hátrány, hogy a csomag felbontásakor találkozol először az áruval.

Persze néhány negatívum könnyen áthidalható némi intelligenciával, de azért egyértelmű tanulság nehezen vonható le.
A lényeg, hogy semmit se rutinból vagy bizalomból intézzünk. Továbbá ha igényli az illető, akkor kérjen segítséget ismerőstől, rokontól, de legalább is ne hagyja otthon a szemüveget.

CID. 2016.01.04. 14:54:17

@pipci: Hol nézzek utána, annak ami nincs? Legyen igazad, de leszel szíves küldeni egy linket? ;)

ghck 2016.01.04. 15:11:01

@gabest1: Neked minden megoldásra van valami problémád, ugye?!? Először is esküvőn ne örökítsél semmit, élvezd a történéseket. A megörökítésre ott a fizetett fotós és videós! Jobbat fog készíteni, mint te, hidd el, és az ifjú pár is jobban fog örülni, ha jól érzed magad ahelyett, hogy a telefonodat baszkurálod. Aztán meg ott a korlátlan gyors mobilnet, tessék olyat előfizetni, ha már tályhelyre sajnáltad a pénzt, de a 4k is rohadtul kell! Ja, nyugi, az esküvőn az étteremben lesz amúgy wifi! Hát így.

Dikusz 2016.01.04. 15:53:34

Pár évvel ezelőtt a konyhát újíttattuk fel. Festéket kellett venni, az OBI-ban vásároltunk, az volt a legközelebb. Egy vödör színes festék megmaradt, nem bontottuk fel, gyári csomagolásban volt. A blokkal együtt bevittem, gond nélkül kicserélték, pedig túl voltunk a 3 napon.
Másik, bár nagyon régen álltam a pult másik oldalán: azért néha a vásárlók is gyakorolhatnának önkritikát. Az milyen tetű módszer, hogy hordok valamit, csak az árcédulát benne hagyom a pulóverben, és aztán visszaviszem, hogy cseréljék ki. Kereskedőnek tanultam, abban az időben azt szakmát (ruházati), még külön oktatták. Nem tudták azt elhitetni, hogy csak felpróbáltam, és nem jó. Minden esetben meglátszott, hogy hordták. Hihetetlen volt ennek ellenére, hogy mivel nem próbálkoztak mégis.
Írták már régebbi poszthoz hozzászólásként, ha jól emlékszem másolás után a nyomtatót visszavitték, hogy elállna a vásárlástól. Azért szerintem vállalkozónként senki nem szeretné, ha minden második terméke cserére visszavitt áruból állna.
Azért az érdekelne, hogy ezt a hozzászólók szerint hogy lehetne megoldani.

CID. 2016.01.04. 16:23:39

@Dikusz:
Magyarországon sehogy.

CID. 2016.01.04. 16:29:04

@Dikusz: Néhány éve az akkori főnökömnek volt egy butikja a Kárász utcán, hihetetlen milyen pofátlanok voltak az emberek...

atpijkamo113 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 17:17:17

A 2016-os évben "További magyar hang" kapja a férplé díjat, mert tíz éve először ő volt az, aki tévedését nyíltan beismerte.

atpijkamo114 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 17:23:42

@The Crazy One: "mi számít igazából? A jogszabály, vagy amit a telefonba mondanak?"

Ehem... A NAV-tól ha kérsz egy kérdésben állsáfoglalást, 90 nap múlva válaszolnak, ha nem csinálsz addig semmit, párszázezerrel megbüntetnek, mert nem adtad le időben a bevallást. Ha a magad szakállára csinálsz valamit, akkor is megbüntetnek. Ha megérkezet a váaszod, és az állásfoglalásuk szerint csinálod, semmi nem tartja vissza attól őket, hogy akkor is megbüntessenek. na. Agyrém.

M.o.-on a jogászok, bírók se jogkövetőek, mert az évi sokszáz törvényt nincs az az isten, hogy valaki napra pontosan tudja. Számítógéppel nézik ki, hogy az adott napon éppen mi volt törvényben. Elmaradott angolok meg 300 évig használnak egy törvényt, oszt a kardot meg pint sört és cubákot próbálják a modern időknek megfeleltetni.

atpijkamo115 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 17:26:30

Szóval a diák egy 300 éves törvényre hivatkozott, hogy a vizsgáztatónak kell egy pint sört és cubákot rendelkezésre bocsátania. Azt megengedte, hogy kólával és hamburgerrel helyettesítsék. Aztán a vizsgáztató is utánanézett, és megbuktatta a diákot... mert nem viselt kardot, mert az is előírás volt.

psmith 2016.01.04. 18:12:23

@Dikusz: jellemzően a normális emberek akik a parasztok miatt szívnak.
Volt olyan osztálytársam aki a sportcipőt a garanciaidő vége felé megrongálta, így egy árából rendszerint többször kapott új cipőt. Ezek után csodálkozunk, hogy a kereskedő még a valóban tönkrement árut sem akarja kicserélni?

Dikusz 2016.01.04. 19:11:12

@atpijkamo113: én nem kaphatnám meg a férplé díj felét? Én is be szoktam ismerni (de szép mondatszerkezet, csókoltassa Lőrincze tanár úr) a tévedéseimet! Talán @További magyar hang: osztozik velem a díjon.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.01.04. 19:18:27

@Dikusz: :)) Valóban kicsit eltúloztam, én is ismertem be itt már tévedeésem. Akkor pedálozz, ez most a 2016-os díj. (Nem emléxem, hogy korábban osztottunk volna. Inkább csak nap-, hónap kommentje díjat.)

Dikusz 2016.01.04. 19:35:29

Ha láttátok a face-n ott van a posztoló. Érdekes a hozzáállása a kis hölgynek. Nyilván a férjének szánta ajándékba a telefont. Azt is megértem, hogy részletre vásárolja meg a készüléket. De ha én ilyet vásárolnék egy közeli hozzátartozómnak, csak rákeresnék, hogy ennek a készüléknek milyenek a paraméterei. Most készülök TV-t vásárolni, mivel teljesen tájékozatlan vagyok műszaki területen, nem kolbászolok be az első üzletbe megvenni, hanem olyannal együtt megyek, aki ért hozzá, különben el tudnák adni nekem a pénztárgép monitorját is.

Dikusz 2016.01.04. 19:40:36

@atpijkamo121: Többen rájöttünk itt már, hogy tévedtünk. Azért lehetne itt a Homáron különböző díjakat osztogatni, akár havonta is, év vége messze van még. Rajtunk múlik, hogy milyeneket, talán nem terülgetik ki a javaslatainkat.

CID. 2016.01.04. 19:46:26

@Dikusz: A családi jóbarát, aki ért a TV-hez, szinte a legrosszabb választás :)

atpijkamo124 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 19:53:36

@Dikusz: Azért tartóstejet most ne vegyél! Lehet, hogy bezárják a Homárt, ha nem találnak egy kétbites embert, aki posztolgatna.

igazságos1.. 2016.01.04. 20:06:10

iPhone-hoz egyetlen egy dolog kell

2 GB-os NET

16 GB bőven elég, hacsak nem a pornófilmjeit tárolja rajtuk, meg az exbarátnők mms üzeneteit

ON

RÉGEN ROSSZ, HA NŐKÉNT VESZEL A PASIDNAK IPHONE 6S-t, mi van már, mindenki meghülyült!?

OFF

Mit kapsz TE NŐKÉNT A PASIDTŐL, Louis Vuitton táskát, ha csak úgy megdobod egy iPhone 6-ossal? Nem tudja a poszter az aranyszabályt!? Drága ajándékot sosem veszünk a pasiknak, a pasik dolga az, hogy saját maguknak vegyék a telefonjukat, meg nekünk.

SZÉGYEN EZ A NŐI NEMRE, HA EGY NŐ VESZ EGY PASINAK iPHONE 6S-T, meg úgy telefont.

Tisztára megcsórósodtak a pasik ha erre nem telik. Oszt még nem elég, hogy megkapják, még reklamál is, hogy de neki a 64-es kell, a legdrágább, vidd vissza. Hát nyomnék a pofájába egy olyat, hogy arról kódulna, oszt inkább elmennék egyedül Hollywoodba, mint még elmennék neki reklamálni a T-be. Hát vigye el ő azt a telefont, ha a drágábbat akarja.

igazságos1.. 2016.01.04. 20:11:27

@Dikusz: nem érted te se, meg itt a többség sem. ELVEK, b+, ELVEK!!! Nem az a lényeg, hogy vett neki egy iPHONE-t, hanem az ,hogy miért nem a LEGDRÁGÁBBAT VETTE MEG.

Még egyszer senkinek se fogom elmagyarázni a szitut. Egy nő csak akkor vesz egy ilyen drága telót a pasinak, ha rossz fát tett a tűzre, bűntudatot akarja így kiváltani. Férje, vagy párja tökmindegy, de hogy egy nő iPhone 6S-t vegyen egy pasinak, hát az durva. Nem telik neki rá, akkor meg mi a fenének tartja a csoreszt a nő!? Olyanról már hallottam, hogy a feleségnek, lányának de még a kutyának is iPhone 6-st vett a pasi céges számlára, persze a legjobbat, legdrágábbat és aranyozottat, merhogy az dívik. De ilyet, hogy már a pasik is kitartottak legyenek... Hát nem csodálom, hogy itt tartanak a mai világban a családi viszonyok. Szemétládák mind, főleg amelyik még megreklamálja a csajnál az ajándékot, ahelyett, hogy örülne neki, meg hogy úgy megköszönné.

Ha A PASI KIFIZETTE A TELEFONT, a csaj meg csak elment érte, az ő nevére vette, az akkor is gáz, a PASI INTÉZZE SAJÁT MAGÁNAK A SAJÁT TELEFONJÁT, már ezt se lehet elvárni tőletek!?

igazságos1.. 2016.01.04. 20:19:55

Nekem 8 GB-os iPhone 4-em van, de bőven elég, így se használok ki rajta úgy 2 GB-ot. Ha kell film, megnézem iPaden, vagy neten. Emailjeim vannak csak rajta, képeket csak azt, amit nem bánok, ha esetleg elkallódna a telefon. Zenék viszont vannak rajta, a telefon 3-4 GB-ját teszik ki, ami meg nincs, azt letöltöm netről.

1-2 játék van rajta, de amúgy meg minek, telefonon játszani, nem a legjobb, túl kicsi. Ha egy pasinak nem elég a 16 GB, akkor az nem ért a telefonhoz, meg hülye hozzá. De valóban, 16 GB-ből 2-3 GB a net, a facebook nagyon viszi, a képek, zene, úgy rögtön el is megy 10 GB. Nézné rajta a videós zenéket, klippeket!? ARRA TALÁLTÁK FEL A 2 GB-os netet. Ha az se elég neki, az a pasi egy szerencsétlen balfék.

Amúgy meg nem kötelesek visszavenni, kipróbáltátok, használtátok, a telefonnak nincs gyári hibája, ha neten rendelted, akkor lehet visszavinni, de akkor kp-visszafizetés van, vagy utalnak.

Most komolyan:

A PASIK INTÉZZÉK MAGUKNAK A SAJÁT TELEFONJUKAT, nehogy már a nőknek bármi közük legyen ehhez. Ennyit se tudtok már!?

Ha esetleg flottás a nő, kapott kedvezményt, vagy ezért jó a pasinak, ha a csaja vesz neki telcsit, akkor is gáz, a nővel intéztetni a telefonod, milyen fényt vesz ez a férfi nemre, a pasikra. Sehogy se jó dolog ez, hogy itt tartunk. Emberek!

igazságos1.. 2016.01.04. 20:37:21

A pasid meg hiába ment be, ha a nő vette a telefont a saját nevére. Csak meghatalmazással intézhetett volna bármit is. Ha nem fizeti ezek után a részleteket, 3 hónap után kivonják a telefont a forgalomból a telefont, hiszen az nem lesz az övé addig, amíg teljesen ki nem fizette. A net tele van ilyennel, részletre vett telefonokkal, ahol az eladó GARANCIÁT VÁLLAL arra, hogy a telefont nem fogják kivonni a forgalomból, ha nem fizeti az előfizetését meg a részleteket. Számlát épp ezért nem tudnak adni, sem blokkot, mert ugye addig nem kapnak, míg minden részletet ki nem fizetett. A részletnek pont ez a kedvezménye, hogy megkaphatod előre a telefont, de az még nem lesz a tiéd, csak ha a teljes árat kifizetted, meg hozzá az előfizetést.

@The Crazy One:

RÉSZLETRE VETTE, a poszter nem tudja eladni a telcsit, mert ha nem fizeti a részleteket, neki annyi, akkor se telefon, se pasi, az eddig kifizetett pénz pedig bukó.

Itt történt egy 2 éves hűségidős vállalás, részletre mellé telefon. DE! Itt ki akarta cseréltetni a készüléket egy drágábbra, vagyis

A T JÓL JÁRT VOLNA, hiszen egy hónapig az előfizetést módosíthatja, vagy nem? A T pedig drágább telefont adott volna el, vagyis a poszter többet fizetett volna nekik.

Itt tehát 2 dolgot kellene különválasztani
- az előfizetést 2 éves hűséggel
- a részletre vett telefont.

Ezért mondom, ha a pasi mindent fizetett volna, csak annyi történt, hogy a csaj a saját nevére vette a telefont, akkor is ugyanott tartanak, mintha a pasi magának venné a telefont. Mert ha a nő nevére veszi a telefont, az bármikor ellenőrizheti a pasit, bármikor kérhet hívásrészletezőt is. Ez itt a csel az egészben, mert ugye az a fontos, ki nevén van a telefon.

Lényegében akkor, ha jól értelmeztem, a nő vett egy iPhone-t a saját nevére, saját előfizetésére, csak a pasi használta volna, meg az fizet érte. Az sem jó megoldás, mert akkor a pasi ellenőrizhető, vagyis kiszolgáltatott a nő, mert mi van akkor, ha a pasi mégsem fog fizetni, vagy esetleg gond adódik.

A gond itt pedig az, hogy előfizetés mellé részletre vette a telefont, akkor pedig hiába cserélgetik azt.

Sokan elsiklanak efelett, mikor jönnek a 72 órás és netes vásárlásokkal, itt más vonatkozik a poszterra. El kéne olvasni a T ÁSZF-ét, ott megvan a válasza arra, hogy mi van ilyen esetben asszem, ha a telefonban mást is mondanak.

igazságos1.. 2016.01.04. 20:41:36

Itt valszeg azért nem lehet kicserélni a telefont 64GB-osra, mert akkor valakinek

FIZETNI KÉNE A 2 TELEFON KÖZTI KÜLÖNBÖZETET IS. Hiszen az egyiket már eladták, a másikat meg újra vennék részletre.

Tehát nem érné meg a poszternak és a T-nek sem, ha kicserélnék, mert akkor vagy a T bukik, vagy a poszter duplán.

A gond az, hogy a telefon AKTIVÁLVA VAN, HASZNÁLTÁK, vagyis ezért lehet nehéz visszavinni az így vett telefont.

De ez csak tipp, sajnos ennek utána kéne olvasni. A telefonos ügyintézőket is ez téveszthette meg, mint itt a többséget, de szerintem sem lehet cserélni, csak akkor lehetett volna, ha a poszter NEM HASZNÁLJA A TELEFONT és egyből visszaviszik.

Tehát csak úgy lehet 64 GB-os telefonja a csókának, ha a saját nevére vesz saját előfizetéssel egy új telefont, egyébként marad az, hogy sajnos használnia kell a 16 GB-os telcsit 2 évig. De ha kitol a csajával, nem fizetne, vagy a nyakára hagyná a telefont, én fogom kettéfűrészelni, annyit mondok.

psmith 2016.01.04. 20:55:14

@igazságos1..: :)))))))
Mindig jókat röhögök a hozzászólásaidon.
Pont most kaptam a páromtól egy 6S-t. Nagyon jó ajándék volt, mert én magamtól biztosan nem cseréltem volna le rá a sima hatost. Gondolom ő azért nem csinál ebből csaj-pasi kérdést, mert egyenlőek vagyunk.

iPhone 4-est pont most adtam a sógornőm 3 éves kislányának, játéktelefonnak. Mondjuk kb. annyit is ér. A 2 GB netcsomag jobb vicc, mint a múlt századi mobil tárhely. De a legnagyobb vicc, ahogyan "szerencsétlen balfékezed" azt, akinek a te minimál felhasználásod kicsi.

Egyébként nem a 64-es a legdrágább, létezik 128-as is.

Dikusz 2016.01.04. 21:00:12

@CID.: nemnem, nem családi jóbarát, hogy pontos legyek, egészen közeli hozzátartozóról van szó, a fiam az. :)
Annyira ismer engem, hogy azt mondta, ne legyen olyan sürgős, várjam meg amíg lesz ideje rá, és eljön velem megvenni a TV-t. Van már annyi önkritikám, hogy nem rohanok izibe megvenni a készüléket, volt már néhány kalandja velem. A Tesco-ban néztem ki egy LG-t, talán nem faragok rá, ha megveszem. A legutóbbi Jysk-es irodai székvásárlásomnál segített: az eladó mondta, hogy lehetőleg ne tehénkedjek rá a szék karfájára, mert nem bírja a terhelést (ezért volt 40e Ft helyett 12e Ft). Szentül megígértem, de nem telt bele két hét, valamiért lehajoltam, előbb az egyik tört le, aztán a másik. Azóta már a lábai is letörtek a széknek. Visszamentem az üzletbe, szép alázatosan mondtam mit tettem a holmival, rendesek voltak, adtak cserét. Akkor azt mondta a fiam, lehetőleg ne egyedül menjek vásárolni:) Isten bizony, nem érzem magam vén hülyének, de néha szükségem lehet úgy látszik némi segítségre:)

igazságos1.. 2016.01.04. 21:02:29

Így szoktak füstbe menni a szépen kidolgozott tervek. A pasi meg legközelebb vegyen magának telefont, intézze saját maga.

A nőt meg ne hibáztassa, mer pofánverem.

fillérbaszó vadász 2016.01.04. 21:04:57

@igazságos1..: Te ilyen öntudatos, feminista picsa vagy?

igazságos1.. 2016.01.04. 21:04:59

@psmith: hát akkor te is egy csóró lehetsz pasiként, kérdés: minek neked akkor iPhone 6S!?

Ettől nem leszel menőbb, azzal ugyanis csajozni szoktak, mint tudod.

3 éves kislányka meg ha iPhone-nal játszik akkor szintén idióta vagy, mert most szólnék, hogy már azok is iPad Airrel játszanak manapság.

Eh, pasik, kár is rájuk szót fecsérelni.

igazságos1.. 2016.01.04. 21:10:12

Halaggyunk, hogy kinél mi a szokás, na meg ki a csóróbb a pasi vagy a nő témától. De ha már így felvetettétek, az igenis gáz, ha egy feleség nő a pasinak vesz telefont, akkor is, mert az esetleg flottás.

Oszt még használat után eszébe jut hogy jobb lenne a 64 GB. Persze, mint a mesében, mi? Nem elég a vasorrú bába, már rögtön aranyhajú királykisasszonyka kellene, de egy hét után azt is elunja, merthogy kevés.

Nehogy már ne legyen elég 16 GB bárkinek. A filmeket nem a telefonn kell tárolni, csak xólnék.

A gyerekeknek minimum iPad Air 2, vagy iPad mini dukál manapság. Android esetleg a nagymaminak. A csajoknak jár az aranyozott iPhone 6S, de egyébként az iPhone 5S-nél nincs jobb modell. A 6-os az idiótáknak való, akik azt hiszik, a legújabb a legjobb is. Az iPhone egyébként megrekedt az iPhone 4S-nél és az iPhone 5S-nél, na azok még érnek valamit. A 6S meg már csak az idiótáknak való, tepsitelefon, drágán, meg nem éri meg a hülyéknek se.

Most hogy 64 GB, minek, könyörgöm. Ha van 2 GB-os neted, elégnek kell legyen a 16 GB, mindent letölthetsz, streamelhetsz, minek zenét is tárolnod a telefonodon.

psmith 2016.01.04. 21:12:25

@igazságos1..: nyilván csóró vagyok, hiszen más lehetőség nincs a te egyszerű világodban.
Egy mobiltól menő? :))))))
3 éves gyermek egy mobilt tud tartani a kezében, tablet-et nem.

igazságos1.. 2016.01.04. 21:14:38

A facebook appért meg valakit még le fogok fejezni, én mondom. Még külön messenger, b+. Na, ezért nem töltök ám le akármilyen nyomorult alkalmazást se, ha van jó neted, az a kincs a telefonnál is.

jó egyébként ez az iPhone 4-es tiszta retro, ja az iPhone 3G-sem már sajnos nem működik, elhalálozott novemberben szegény

mostanra kigyászoltam magam, de ha iPhone 6S-t vennének nekem, meg lennék sértve inkább visszaadnám olyannak, aki jobban hasznát tudná venni, valami szegény párának hadd örüljön a csoresza

@fillérbaszó vadász: dehogy csak nem akarok haladni a korral, de ez egyéni szocprobléma. Úgy egyébként tényleg, minek pasit tartani manapság? Spermabank is van, lásd Czeizel Endre Dórája. XD

igazságos1.. 2016.01.04. 21:16:16

@psmith: meg lepődnél mire nem képes egy hároméves. A táblagépet jobban szeretik püfölni, csak próbáld ki, adj egyet az egyik kezébe.

igazságos1.. 2016.01.04. 21:17:52

Ha nem használta volna a poszter az iPhone-ját, akkor ki lehetett volna cserélni. Így meg a T nem vállalja be a bukót, csak akkor cserélnék, ha a poszter az újat és a régit is kifizetné.

1 tipp .

pankaaa 2016.01.04. 21:38:14

xifon 6 plus-om van, 16 GB-os, bár még csak 3 hónapja használom, de szerintem bőven elég. nem kell a telefonra sok gb-s játékokat tenni, mert még mindig nem arra találták ki, akkor sem, ha negyed milla... csak a post kedvéért csekkoltam, már néhány 100 fotóm van és néhány videóm is, meg nem 2-3 extra program, és még így is kb 8 gb használható területem van...

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 22:11:28

@psmith: "3 éves gyermek egy mobilt tud tartani a kezében, tablet-et nem."

Nah, tudod te mekkora egy 3 éves gyerek? Rajztáblát talán nem, de egy 10"-os tabletet simán megfog két kézzel. Tablettel még a macskák is tudnak játszani, van nekik pár egérfogós alkalmazás.

igazságos1.. 2016.01.04. 22:12:17

iPhone-t csak iPhone -boltból :)

igazságos1.. 2016.01.04. 22:13:58

@psmith: azé meg ne sértődj, itten már ismernek, mint tudod :) :(

@atpijkamo125:

szerintem is, ha egy gyerek választhatna, inkább tabletet választana

atpijkamo126 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 22:25:13

@Dikusz: Anyámnak vettünk a teszkóban ilyen lapostévét. Valami olcsó alsókategóriásat akart. A pénztárban ült az áruház vezető (vagy osztály vezetője, nemtom), és mondta, hogy ne azt a gagyit vegyük, hanem az akciós LG-t. Mondtuk, hogy olyat nem láttunk, de csak erősködött. Visszamentünk vele a műszaki osztályra, és talált egy sarokban eldugva egy utolsó darabot. Oszt azt vettük, még olcsóbb is volt, mint az ugyanakkora gagyi. Te, csodálatos képe van, anyám nagyon boldog vele.

Szemét teszkó, át akart verni, de túljártunk az eszin. :))

Aztán máskor az egyik polcon el volt írva az ár 300-as csipsz 200-ert. Szóltam kettőnek is, hogy javítsák már. Egy hét múlva még mindig a rossz ár volt kinn azon a polcon. Pedagógiai okból vettem párat, a pénztárnál 300-at fizettettek, vittem az üsz-hoz. Nem hitte, együtt mentünk a polchoz, mutatta, hogy másik polcon a jó ár van, mutattam, honnét vettem, asszonta, annyiért nem tudja adni. Visszadtam, visszaadta. Lehet, hogy azóta is rossz. Sarkamra kellett volna állni, és úgy pörögni, sírni, ordítozni, fenyegetőzni? Talán kiharcolhattam volna a 4x100 forintomat, sikertelen ember vagyok.

Szemét teszkó átvert, és hagytam magam. Miattam tart itt az ország.

atpijkamo127 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 22:27:53

@fillérbaszó vadász: Igasságosnak mindenről határozott (a leghatározottabb) véleménye van. Nem mindig tudok egyetérteni vele. De Igit így szeretjük. :))

atpijkamo128 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 22:33:09

@igazságos1..: pkovács-csal annyira élvezetes beszélhetni, mint smirglivel reiszolni. :))

psmith 2016.01.04. 22:33:26

@igazságos1..: ismerlek én is, sőt nekem wmiki, igi1 és igazságos mintha egy személy lenne.

igazságos1.. 2016.01.04. 22:37:23

@atpijkamo128: jóvanna, hát nem lehet mindenki olyan, mint én. :)

@psmith: csak mondom, hogy én egy csendes, szerény, kedves és szeretetreméltó kisleány vagyok ám! :)

de amúgy belőlem csak igi van, nem ismerek vmotorost

atpijkamo131 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 22:52:52

@igazságos1..: "én egy csendes, szerény, kedves és szeretetreméltó kisleány vagyok"

Ezt én is tanúsítom. Másként nem lehetséges.

www.kappit.com/img/pics/21388907cgabi.jpg

@psmith: "a pé néma"

??? Mér nem az egész ember? :))

psmith 2016.01.04. 23:13:09

@atpijkamo131: Különben ki szembesítene saját parasztságoddal?
Még megmaradnál saját nagyszerűséged tudatában.

Dikusz 2016.01.04. 23:20:10

@atpijkamo126: a héten olvastam a honlapjukon, most van akcióban. Én sem akarok semmilyen különlegeset, talán az LG mint márka elfogadható.
A chips-el én is megjártam, vettem 3 csomagot kéccázért, mert lehetett vele nyerni ótót, vagy 28 g-os kis chipset. Az egyik zacsiban volt egy kupon, hogy hurrá nyertem kis csipszet, ami nem volt. Annyit nem ért, hogy szóltam volna, én sem álltam neki pörögni, mint majom pálcikáján a stanicli.

atpijkamo132 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.01.04. 23:43:45

@psmith: "Még megmaradnál saját nagyszerűséged tudatában."

:)) Kevés vagy te ahhoz, hogy kizökkents.

Lili0127 2016.01.04. 23:52:33

A POSZTTOLÓ VAGYOK
Ez most tök komoly, hogy szerintetek gáz, meg mijazmár, hogy HÁZASSÁGBAN az én nevemre veszek egy telefont, amit a férjem használ? Ez komolyan megfordult valamelyikőtök fejében?? Hát normálisak vagytok ti??? Nagyon sajnállak titeket, ha ilyen sekély az érzelmi szintetek! Bár kvára nem ide tartozik, de ő fizeti a részletet, azért kapta tőlem, mert magától nem vette volna meg, mert sajnálta a pénzt. Csak tudjátok, egy házasságban nem árt tudni, hogy mire vágyik a másik. Plusz egy sima 4-et cseréltünk le, amit 6 évig használt, vigyázott rá.
Nagyon sok mindenkinek sikerült megragadni a LÉNYEGET, látom! Nem az volt a fő probléma, hogy nem cserélték ki. Az volt a probléma, hogy FÉLRETÁJÉKOZTATTAK, nem is egyszer. Ennyi.
Felőlem aztán magyarázhattok, hogy mire elég, s mire nem. Nekem is 4-em van, 8gb és elég, de nem is készít olyan fotót és videót, mint az új.

lomposfarkas 2016.01.05. 02:53:33

"ő fizeti a részletet..... mert sajnálta a pénzt"

Lili, te egy igazi gondoskodó feleség vagy :)

megamenn 2016.01.05. 06:37:20

Az ájfón rossz! Értem?

megamenn 2016.01.05. 06:48:10

Nem értem ezeket a kirohanó posztereket...nem olvastak még homárkommenteket? Az igazi gáz inkább az kedveds poszter, ha a férjed az ájfonodat akarja :-)

ghck 2016.01.05. 09:14:04

@lomposfarkas: :) amúgy házasságban nem vagyonközösség van?

McZozo 2016.01.05. 10:28:25

@igazságos1..:
"iPhone-hoz egyetlen egy dolog kell

2 GB-os NET"

Mire eleg? Honnan tudod te hogy ki mire hasznalja es ehhez mennyi kell neki. Nekemkorlatlan netem van a telefonomon mert pl ejjel nappal web radiot hallgatok rajta, Viszont mar csak 4GB van megosztasra, hogy ne a mobilt hasznaljuk adsl nek. nem orulok neki de ez van. Par honapja munkahely valtas miatt 3 hetig szallodaba lactam, es a net a szobaban tok instabil volt, igy a sajat telefonomrol osztottam a netet a tabletemre estenkent elmondom a 4GB pont 4 napra volt eleg es semi extra nem volt kis skipe meg youtube es web ennyi. Ugyhogy ne hatarozd mar meg hogy 2GB midenre eleg.

"16 GB bőven elég, hacsak nem a pornófilmjeit tárolja rajtuk, meg az exbarátnők mms üzeneteit"

Ez megint baromsag ne haragudj a 16 ott kezdodik hogy kb csak 11 mert a tobbit az alap rendszer megeszi. Egy GPS ott indul hogy 1GB de lehet tobb is. facebook par nap alatt 1GB folott van pedig en nem vagyok nagy facebookozo. Kepek 4GB ugy hogy csak satoros unnepeken hasznalom a telefon kamerajat es appokbol sincs baromi sok. Mikor megvettem leszedtem parat azota szinte nem tettem hozza semmit. Pl csak harom jatekom van midegyik kb 1GB darabonkent. Es akkor van meg plusz 10-20 app. 16 os siman megzakkan ettol. En emiatt vettem 32 eset anno. Ezzel tokeletesen elvagyok De tabletem 16Gb belso memoriaval van es hiaba vettem bele bovitest android nem egybe kezeli a kulso belsot, igy pl egyfolytaba nyuglodom hogy allandoan rinyal hogy a belso memoria megtelt mikozbe a bovites szinte ures de a rendszer bizonyos dolgokat igyis ugyis csak belsore ment. Igy pontosan latom hogy mig a 32 GB os telefonommal szinte sosincs bajom mert azt mar nem erem el addig a 16 os tabletemmel amin nagyon hasonlok a szokasaim meg egyfolytaba szivok .

" RÉGEN ROSSZ, HA NŐKÉNT VESZEL A PASIDNAK IPHONE 6S-t, mi van már, mindenki meghülyült!?"

En meg nem kaptam ilyet notol de nem ertem a felvetesed hogy ha valaki ilyet kap a nojetol vagy ilyet ad a pasijanak az miert ordogtol valo?

" Mit kapsz TE NŐKÉNT A PASIDTŐL, Louis Vuitton táskát, ha csak úgy megdobod egy iPhone 6-ossal? Nem tudja a poszter az aranyszabályt!? Drága ajándékot sosem veszünk a pasiknak, a pasik dolga az, hogy saját maguknak vegyék a telefonjukat, meg nekünk. "

Ez az igazi plazacica gondolkodas mar ne is haragudj. Amugy meg ha azt kap miert faj neked irigy vagy?

"SZÉGYEN EZ A NŐI NEMRE, HA EGY NŐ VESZ EGY PASINAK iPHONE 6S-T, meg úgy telefont. "

Ez megint max arra utal csak hogy kifacsart gondolkodasod van es irigy vagy max

"Tisztára megcsórósodtak a pasik ha erre nem telik. Oszt még nem elég, hogy megkapják, még reklamál is, hogy de neki a 64-es kell, a legdrágább, vidd vissza. Hát nyomnék a pofájába egy olyat, hogy arról kódulna, oszt inkább elmennék egyedül Hollywoodba, mint még elmennék neki reklamálni a T-be. Hát vigye el ő azt a telefont, ha a drágábbat akarja. "

Erre szoktak ugye mondani hogy ajandek lonak ne nezd a fogat, viszont mivel ez igenis hasznalati targy es ha nem csak a kredencben akarom tartan akkor sajnos teny, hogy a nagyobb kellene. Apple reszerol bun hogy a mai korulmenyek kozott meg forgalmazzak a 16Gb os keszuleket, pont semmire nem eleg. (max a plazacicaknak akik nem tudjak hasznalni csak mutogatjak barinoiknek:) ) Ettol fuggetlenul azzal egyetertek hogy itezhette volna a pasi maganak a cseret ha nem tetszik neki a keszulek, viszont gondolom mivel reszletfizetes meg hitel volt a dologban ezert a holgynek mindenkepp menni kelett mert itt negy egy egyszeru kp s vasarlas volt sajnos.

McZozo 2016.01.05. 10:49:07

@igazságos1..:
"A gyerekeknek minimum iPad Air 2, vagy iPad mini dukál manapság. Android esetleg a nagymaminak. A csajoknak jár az aranyozott iPhone 6S, de egyébként az iPhone 5S-nél nincs jobb modell. A 6-os az idiótáknak való, akik azt hiszik, a legújabb a legjobb is. Az iPhone egyébként megrekedt az iPhone 4S-nél és az iPhone 5S-nél, na azok még érnek valamit. A 6S meg már csak az idiótáknak való, tepsitelefon, drágán, meg nem éri meg a hülyéknek se."

MEgkerdeznem csendben hogy orvos mikor latott, mert a hozzaszolasaid alapjan lehet nem artana egy latogatas valami agykurkasz muintezmenyben :)

CID. 2016.01.05. 12:12:57

@Lili0127: Vagy az is esélyes, hogy félreértettek és azt hitték nem nektek nem jó a teló, hanem meghibásodott.

ghck 2016.01.05. 13:17:58

@CID.: Lehet, pedig Evelin elég alapos volt...

"Biztosra menve rákérdeztem, hogy ha csak a színe nem tetszene, akkor is cserélik-e, válasz, hogy természetesen."

Lili0127 2016.01.05. 15:41:21

@McZozo: köszönöm, ennél jobban én sem tudtam volna összefoglalni.

@CID.: a párbeszéd kb. így zajlott:
- Üdv, vettem 2 napja egy iphone 6s 16gb készüléket, hitelre, előfizetésre vállalt hűséggel. Úgy tűnik, kevés lesz a 16gb, tudom-e nagyobbra cserélni.
- természetesen, 72 órán belül bármelyik üzletben cserélik
- akkor is, ha kibontottam?
- természetesen
- akkor is, ha bekacsoltam (ami ugye ennél a telónál mindenképp icloud aktiválást jelent)?
- természetesen, 72 órán belül bármilyen indokkal cserélheti, megszüntetik a részletfizetést, és vásárolhat egy újat, új részletfizetés megkötésével
- értem. ha esetleg csak a színe nem tetszene, akkor is cserélhetném?
- igen, 72 órán belül bármilyen okkal visszavesszük. Igazából okot sem kell mondani, az is elég, ha csak meggondolta magát.
- köszönöm, visszhall
- visszhall

És ezt a beszélgetést 2x eljátszottam, mielőtt elindultam volna, két külön ügyintézővel

igazságos1.. 2016.01.05. 16:40:59

@McZozo:

nézz utána aztán majd eldöntsük, orvos kinek kell, jó?

igazságos1.. 2016.01.05. 16:42:15

Persze, irigy vagyok, bármikor veszek magamnak egy iPhone-t. De csak okosan. A pasik meg dugják fel maguknak a feleségük nevére vett telefonjukat. Remélem, most úgy otthagyja a kedves nőt, mint a fene fizetés és telefon nélkül.

Gáz.

Érdekes 2016.01.05. 17:32:12

@Lili0127:Bár kvára nem ide tartozik, de ő fizeti a részletet"

tehát nem te vetted.

"egy házasságban nem árt tudni, hogy mire vágyik a másik. "

ezen a vizsgán is megbuktál. ez nem a te házasságod. :( :D:D:D:D:D

Lili0127 2016.01.05. 18:00:39

@igazságos1..: és @Érdekes:
azt, hogy ő fizeti, arra értem, hogy ő keres többet. Egy házasságban vagyonközösség van.

Ezt meg magyarázd már el, mert lehet, hogy csak én nem értem...

"egy házasságban nem árt tudni, hogy mire vágyik a másik. "

ezen a vizsgán is megbuktál. ez nem a te házasságod. :( :D:D:D:D:D

Lili0127 2016.01.05. 18:02:22

meg egyébként a fő poszthoz ennek mi a búbánat köze van? A lényeg a FÉLRETÁJÉKOZTATÁS miatti idő és pénzpocsékoláson volt.Nem is tudom, miért reagáltam egyáltalán ezekre az okoskodón bunkó kommentekre....

CID. 2016.01.06. 07:50:28

@Lili0127: Nos,, ezt elég nehéz félreérteni, így marad az a variáció, hogy kifogtál néhány retardáltat.
süti beállítások módosítása