Tékozló Homár

Innováció a Nissannál

2016.03.24. 11:56 | Homár Hilda | 63 komment

screen-shot-2015-05-07-at-20_04_58.png

"Van egy 7 hónapos autóm, amit csak 3 hónapig láttam". Hú, de mérges lennék Tamás helyében. 

Tisztelt Tékozló Homár,

Az én történetem nem egy ebédről, vagy egy ki nem szállított webáruházi rendelésről szól, hanem egy 7 milliós rosszul sikerült autóvásárlásról. Kérem publikálják!

Nissan ígéret program - avagy 4 hónap alatt sem javítható új autó 

2015 augusztusában vásároltam egy magasabb felszereltségű új Nissan Qashqait. 3 hónap használat után különböző hibajelzéseket adott. Első utam a szakszervizbe vezetett, ahol a „szokásos” protokollt  követve törölték a hibajelzést, mondván hátha nem jön elő többet.

Előjött.

Rá egy héttel már a forgalomban állt meg alattam az autó, ahonnan a Nissan ASSISTANCE helyi szerződött partnere egy leginkább szemétlerakóhoz hasonlító, aszfaltos úton meg nem közelíthető telepre szállította az autót. Mindez karácsony előtt történt egy héttel, jött is a felismerés ebből karácsony előtt nem lesz már autó.

Január második hetében közölték a szakszervizben, hogy nem találják a hibát, de az csak komplett motorcserével orvosolható. Természetesen motor az nincs az országban, 2-3 hét alatt érkezik.

Január végére megérkezett a motor, ami nem volt kompatibilis az alvázzal. Sebaj, mert 2-3 hét
alatt érkezik hozzá alkatrész.

Megérkezett, ekkor már 2 hónap telt el a hiba fellépése óta. Döbbenet, a mai autóipari minőségbiztosítás mellett 3 hónapos autóban motort kell cserélni? Az eredeti hiba azonban nem hárult el, akkor cseréljük ki a vezérlést is, 2-3 hét alatt itt is van. Megjött kicserélték.

Nagy lelkesedéssel vettem át régi-új autómat, mondván fél éves csupán, mégis 0 kilométeres motor van benne.  Másnap reggel olajtócsa várt a garázsban, szervizbe vissza.  Nem jó valami tömítés, 2-3 hét alatt érkezik!

Itt tartunk most, 4 hónap telt el azóta, hogy a hiba jelentkezett. Van egy 7 hónapos autóm, amit csak 3 hónapig láttam, és egy összefirkált szervizkönyvem. Van mellé viszont „Nissan ígéret program”, van „megbízhatóság és hitelesség”, „gondoskodunk Önről, bármerre jár” és hasonló Nissan szlogenek. Ezen kívül van egy Nissan központi panaszvonal, ahol nem válaszolnak a megkeresésre.

Egy valami nincs megelégedettség, amit kiemelten hirdetnek…

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sáros_tehén 2016.03.24. 12:13:52

Hibás teljesítés miatt árát visszakérni?

Lalikám 2016.03.24. 12:16:10

Csereautót biztosítottak?

Thule 2016.03.24. 12:17:52

Így van, azt is lehet, és komplett új autót is kérhet már ennyi szívás után. Ha nem adnak, akkor jogi úton lehet érvényt szerezni a dolognak. Ez már bőven kimeríti az indokolatlanul nagy sérelmet a tárgyi dolog használatára vonatkozólag.

Almaspite 2016.03.24. 12:19:05

Mit jelent az, hogy Káskáj? Sziú, vagy navahó nyelven annyit: fehér ember nézi a műszerfalon az Check engine lámpát.

Mu-ha-ha!

Honeyy 2016.03.24. 12:20:16

"Innovávió" a főcímben? Az meg mi?

sáros_tehén 2016.03.24. 12:24:35

Mellesleg:
Ha a motorcsere nem oldotta meg a gondot, akkor nagyon esélyes, hogy valami elektronikus hiba van. Ami lehet akár hibás kábelezés (zárlat valahol) hibás érintkező, hibás számítógép, hibás érzékelő, hibás kapcsoló.. stb bármi.. Az esélye hogy megtalálják és kijavítják.. kb 10%..

ez az autó egy szívás marad..

sáros_tehén 2016.03.24. 12:25:38

@Honeyy: " "Innovávió" a főcímben? Az meg mi?"

Az indexnél így írják az innovációt.... közöd?? :))

borso 2016.03.24. 12:41:18

7 hónapos autó 100%-ban garanciális, fődarab csere esetén (a motor az :-) ) ha továbbra is fennáll minden gond kérd vissza a teljes vételárat (azaz állj el a szerződéstől). 100% jogod van rá, vagy ha ragaszkodsz a márkához kérhetsz egy valóban 0 kilóméteres újat.

Honeyy 2016.03.24. 12:42:29

@sarostehen_: Bocsánat, máris megyek és egy baccpapuccsal beverem a saját fejem.

AtiSnatch 2016.03.24. 12:46:01

@Honeyy: borítsd magadra az íróasztalt és el van felejtve.

Honeyy 2016.03.24. 12:47:47

@AtiSnatch: hát, nem tudom. Nem üvegből van...

AtiSnatch 2016.03.24. 12:53:25

@Honeyy: jogos, cserébe kapsz egy "ingyen szarásra" jogosító kupont, melyet az Árkád bevásárlóközpontban használhatsz fel. (A foschpunpa nem az ajánlat része.)

Antalbaba 2016.03.24. 12:54:08

"Hányszor lehet javítani egy terméket?
A jogszabályok nem határozzák meg, hogy hányszor kell elfogadni a fogyasztónak, hogy javítják a terméket, mielőtt kicserélnék, vagy azt, hogy hány csere után lehet kérni a vételár visszatérítését. A bírói gyakorlat szerint a kicserélés iránti igényt általában nem alapozza meg az első sikertelen javítás, az elállás jogával pedig csak végső esetben lehet élni. Nem hivatkozhat érdekmúlásra a fogyasztó, ha a hiba kijavítható, és a kötelezett vállalja is a kijavítást megfelelő határidőre. A jelentős költséget igénylő és rövid idő alatt ki nem javítható hiba viszont általában megalapozza a jogosult elállási jogát."

Mivel itt a megfelelő határidőn párszor már túlvannak: kocsit lead, számlaszám mellékelve, keres egy új típust...
Amúgy kinek lenne még bizalma ezzel a tákolmánnyal róni a sz@r utakat?

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.03.24. 12:58:54

"Január második hetében közölték a szakszervizben, hogy nem találják a hibát, de az csak komplett motorcserével orvosolható.'"
Hát téged már itt megszoptattak.

Amúgy hibás teljesítés szerintem, elállni a vásárlástól.

AtiSnatch 2016.03.24. 13:01:41

A poszt jogos, GT-R-t a poszternek.

További magyar hang 2016.03.24. 13:22:13

Az új motor nem kompatibilis az alvázzal, ergo nem megfelelő motort hozattak neked. Ez egy sorozatgyártott termék, olyan nincs, hogy a pontosan a te általad vásárolt típushoz való motor nem kompatibilis. (lehet, hogy nem is ugyanolyan lökettérfogatú, teljesítményű, gyártási szériájú motort kaptál)
Az új motort belekendácsolták az autódba, ez nem túl jól sikerült művelet volt, amit az olajtócsa is jelez.
Kicserélték a vezérlést (computer-t), a hiba továbbra is fennáll.
Ez az a pont, ahol már ellentmondást nem tűrően vagy a teljes vételárat kérd vissza, vagy egy vadonatúj autót kérj az eredetileg kifizetett paraméterekkel, felszereltséggel. Semmilyen javítást, alkatrész-cserét, újabb kendácsolást ne fogadj már el!
Hiába „javítanák meg” végül, bármilyen hosszabb útra indulnál egész végig ott fog a fejed felett lebegni, hogy a következő pillanatban megáll. Kifogtál egy szarul összerakott példányt, amit már szanaszét berheltek, a belerakott motorban sem lehetsz biztos, ez így nagyon nem kóser.
Ha kell fogadj egy jó ügyvédet és pereld ki a forgalmazóból, megéri.

The Good Boy ! 2016.03.24. 13:34:42

Poszter: hibás teljesítés miatt pénz visszakér és elmenni egy olyan szalonban, ahol valóban japán autót árulnak, nem átcímkézett rönót.

nissan? az a japán gyár, aki a franciákkal szövetkezik a fejlődés érdekében? muhaha

egyébként szerintem egy független (posztertől, nem a vezérképviselettől természetesen) szakértő úgyis megállapítja, hogy nem rendeltetésszerű használat következtében következett be a hiba, mivel a poszter cipője pont fél számmal nagyobb a tervezettnél, a súlya 30 dekával több az ülés max kapacitásánál, mely következtében a motor féloldalasan kezdett kopni, ami miatt kidörzsölődött a főkapcsoló kábele, ami miatt kifolyt az olaj. tehát a poszter az oka mindennek, a nissan megy bíróságra, az eddig az autóra szükségtelenül ráköltött milliók visszaperlésének ügyében, plusz emiatt a poszt miatt még egy jó kis hitelrontás elkövetése, meg annak következtében a gyártónak kártérités is dukál.

Emlékszem egyszer abba a hibába estem, hogy egy új, full extrás (nem mondom meg milyen ország gyártmánya) autóm 1 hónapos korában a garázsból nem jött ki, semmilyen életfunkciót nem mutatott. Én akkor hívtam az assistancet, akik egy olyan szerződéses partnert küldtek, akinek a kocsija sík úton kb. 50-et sem bírt menni (üresen). Mondja a mókus jött az autóért. Én meg néztem rá, hogyha felcsörlőzi az enyémet, garantáltan hátszél, meg erős lejtő kell, hogy helyváltoztatásra képes legyen a szekér (mármint az autómentőé). Egyébként ekkor nyert értelmet, hogy az autó hátsó szélvédőjén miért van kívülről jól olvasható módon felragasztva az assistance elérhetősége.

tejfölbiztosítás 2016.03.24. 13:34:55

Délben kell kezdeni a napot, te idióta barom, mi? Ha témába vágó komenteket követeltek, illene is úgy hozzáállni a dolgokhoz. Lép, barom, lép, barom, lépes-mézes barom.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.03.24. 13:42:19

@További magyar hang: Javítottál te már valamit? :D

AMúgy a végkövetkeztetés legalább jó volt (már hogy ez bizony nem fog erőszak nélkül menni, mert vissza kell követelni a vételárat + kártérítés).

Komojtalan 2016.03.24. 13:43:46

Nem vagyok egy autószerelő, de aki ilyen hibánál motort cserél az sem egy komoly szakember. Egyből computer/elektronika csere, mivel a márkaszervizek javítani nem tudnak, csak alkatrészt cserélni. Viszont a rosszul megrendelt motornál megérte volna átvitetni máshova, én ilyen helyre még egy Trabant olajcserét :-) sem bíznék. Én amondó vagyok, hogy vagyok hogy vagy vitesd máshova, de még inkább másik autó/pénz ha lehetséges. Lehet meggányolják neked, de ebből autó már nem lesz.

Dikusz 2016.03.24. 13:46:31

@Honeyy: réges-régen volt egy olyan játék, hogy "tuvudszivígybeveszévélnivi?". Tulajdonképpen így kellett volna írni: ivinnovováváciviovo ava nivisavannaval"
A baccpapuccsal vigyázni kell, mert gyűrődik.

@AtiSnatch: a foshpunpa nem, de kap egy tálcát helyette.

vizsla_barat 2016.03.24. 13:49:45

Lemon law. Persze csak fejlettebb országban.

Eraser 2016.03.24. 13:52:49

Nem derült ki, gondolom dízel volt az a Qashqai? Akkor már minden világos, renault tákolmány a motor....
Az a baj általában a francia dízel motorokkal, hogy baszott jók ~80-100e km-ig. Utána viszont az isten se menti meg őket a méh telepes autótól. Van elvétve egy-két régebbi jó példány, de az új, jellemezően közös nyomócsöves motorokkal sajnos ez van. Persze az már extrém, hogy új korában így járjon, de sajnos jól jellemezi a francia dízelek mélyrepülését....

Terézágyú 2016.03.24. 13:53:50

Nissan? Csak jóminőségű, feldolgozatlant szabad fogyasztani...

Terézágyú 2016.03.24. 13:57:34

"Innovation that excites".

Na, hát a poszter már eléggé excited.

atpijkamo100 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.24. 14:00:13

Külföldiek nem tudnak autót gyártani. Magyar aszfaltra magyar kocsit!

sáros_tehén 2016.03.24. 14:01:08

@Eraser: "Nem derült ki, gondolom dízel volt az a Qashqai? Akkor már minden világos, renault tákolmány a motor....
Az a baj általában a francia dízel motorokkal, hogy baszott jók ~80-100e km-ig. "

Nem tudom olvastad-e hogy egy vadi új autóról van szó...

Carradine a gardróbszekrényben 2016.03.24. 14:04:42

Árkádban szarok - sugárban hányok.

Bánatos Teknősbéka 2016.03.24. 14:14:50

@sarostehen_: "Nem derült ki, gondolom dízel volt az a Qashqai? Akkor már minden világos, renault tákolmány a motor....
Az a baj általában a francia dízel motorokkal, hogy baszott jók ~80-100e km-ig. Utána viszont az isten se menti meg őket a méh telepes autótól. Van elvétve egy-két régebbi jó példány, de az új, jellemezően közös nyomócsöves motorokkal sajnos ez van. Persze az már extrém, hogy új korában így járjon, de sajnos jól jellemezi a francia dízelek mélyrepülését.... "

Nem tudom elolvastad-e végig a hsz-t?

A lényeg:
"Persze az már extrém, hogy új korában így járjon, de sajnos jól jellemezi a francia dízelek mélyrepülését...."

Bocsánat!

KaTe 2016.03.24. 14:22:55

7 milliós bukta és összesen 2 felkiáltójel van a posztban? Zseniális. A posztolónak kötélből vannak az idegei! Mások itt egy 5.000 forintos hibás kenyérpirítónál virtuálisan sorozatgyilkolják az adott cég összes alkalmazottját. Posztoló. A helyedben azért lassan elkezdenék látványosabban is türelmetlenkedni...

Terézágyú 2016.03.24. 14:27:33

@KaTe:
"Posztoló. A helyedben azért lassan elkezdenék látványosabban is türelmetlenkedni... "

Legalább egyszer leírta volna, hogy "A teremburáját..."

Eraser 2016.03.24. 14:33:04

@Bánatos Teknősbéka:
Köszönöm a helyreigazítást, szerintem is egyértelmű voltam.
Magam sem értem, 5 éve még simán francia dízelt ajánlottam volna bárkinek, de ami most kijön a gyárakból, az érthetetlen. Sajnos jártam én is így mint a posztoló, használt franciát kellett volna javítani. Elvállaltuk, nem volt sohasem gondunk vele, szenvedtünk, nem akart jó lenni, darabokra kellett szedni, eredmény: dugattyúk repedtek, hengerfal repedt.... Lényegében motorcsere. Buktunk is a melóval, meg az ügyfél is szívta a fogát a számla láttán. Azóta számoljuk a mélyrepülést. A legváltozatosabb mechanikai és elektromos motorhibák voltak. Most ott tartunk, hogy csak alapos átnézés után vállalunk motorhibás 100ekm-es PSA vagy renault dízelt.

Ádám 2016.03.24. 14:36:21

@atpijkamo100: Magyar kocsihoz, magyar ló is kell...

Ádám 2016.03.24. 14:37:27

@atpijkamo101: átgondoltam. ló is kell !:)

Jimbo75 2016.03.24. 14:45:31

Ennyi pénzért autót is vehettél volna.....

amindenes.blog.hu 2016.03.24. 14:59:23

Azóta már építettek 3 Skyline-t az autód 'hibásnak" vélt alkatrészeiből.

Exa owner 2016.03.24. 15:00:24

Állítom egy fosadék dízelt vett. AZ én 30 éves Nissanom pöccre indul, igaz benzines és nem csigazabáló dízel motor van benne.

atpijkamo101 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.24. 15:36:30

@Ádám: Gondolod, a románok viszaadják a lovainkat?

vizsla_barat 2016.03.24. 15:37:29

@Exa owner: hat a tokvakaras minden gyarban elofordul,ezert is robotizalnak mindent (persze igy is van,hogy 250x4 ajto megy ki a karosszeria uzembol,sot meg le is lesz festve mind,mielott a vegso osszeszerelesnel valaki meglatja hogy szar az illesztes - ez 100%-ban hiteles pelda egy eleg nagy OEM-nel). Egy masik 100%-ban hiteles pelda amikor a haverom BMW M3-asat kellett szegeny BMW-nek visszavasarolnia mert egyszeruen nem indult. Tehat ebbol azt kovetkeztetni hogy a Nissan szar,eleg nagy butasagra vall.

atpijkamo102 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.24. 15:39:54

@Jimbo75: @Exa owner: @Eraser: Gyűlölöm a dízeleket, mert rákkeltő kormot pöfékelnek az orrom alá. Egyszer s mindenkorra be kellene tiltani. Minden dízeles potenciális tömeggyilkos.

ööö,izé 2016.03.24. 15:42:08

@További magyar hang: hát kb.
Posztoló, azonnal kérd vissza a pénzedet, vagy ha adrenalinfüggő vagy akkor egy vadiúj másik autót cserébe! Persze írásban, egy tértis ajánlott megteszi. Sőt, ekkora összegnél valami illetékes ügyvéddel is megírathatnád a levelet, mert ennek fele sem tréfa. Egyrészről hétmillió magyar forint van játékban, másrészről ha a következő elromlása ennek a kókányolt szarnak (bocs, vadiúj autó) úgy sikerül, hogy közúti baleset lesz a vége, arra milyen gari érvényes?
Szerintem pl. az a cég aki itt segít a homáron biztos elvállalja.

PepeXVI 2016.03.24. 16:09:03

Bennem maradtak kérdőjelek...

Mi volt a hiba?
Melyik márkaszerviznél próbálkozott a posztoló?

Lehet érdemes lenne másik szervizt keresni.

A 2-3 hetes szállítási idő egy komplett motornál még előfordulhat, no de egy tömítésnél? A mai világban ilyen nincs, ezzel csak szivatták az ügyfelet. Minden 1-2-3 nap alatt bent van.
A "motor nem passzol az alvázhoz" az meg megalol. Ilyen nem fordulhat elő, vagy ha mégis, akkor azt a t. szerviz cseszte el mert nem jót rendelt. A kocsi összes extrája, alkatrésze (valóban sokszor váltanak beszállítót, módosítják a konstrukciót, tehát tényleg lehet hogy kuplungból pl. 3-féle van ugyanabban a típusú autóban) hozzá van rendelve a kocsi alvázszámához.

Szóval szerintem sajnos a kocsi szokatlan hibát produkált, a posztoló viszont nem a megfelelő szervizzel próbálkozik.

Sok sikert a megoldáshoz, remélem kárpótolják a posztolót!

kiskár 2016.03.24. 16:29:32

Asszonynak akarok venni valamit, de legalább a nissan is kilőve, pedig Japán párti vagyok.
Milyen hülyítés lehet, amikor mondjuk nem méri megfelelően az üzemanyag mennyiséget?

atpijkamo102 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.24. 16:35:31

@PepeXVI: "2-3 hetes szállítási idő egy komplett motornál még előfordulhat"

Az a pici 1200 cm3 motor? Expressz légipostával kell feladni, és 2 nap alatt itt van, ha belefér a 90cm*90cm*90cm (729000 cm3) méret és 4 kg súlyhatárba.

Darth Revan 2016.03.24. 16:45:18

durva. motorcsere egy vadonatuj autoban? Kosz, nem, kertem volna vissza a penzem.

Burgermeister 2016.03.24. 18:47:36

Renault dízeltől mit vársz? Valszeg rendeltek egy gtr motort.:)

7roller 2016.03.24. 18:56:05

a poszter hivja a nissan francia kozpontjat es ott meselje el az esetet. ezt megteheti akarmelyik nissan markakereskedesbol is, ingyen! sok sikert!

atpijkamo102 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.24. 19:11:20

@7roller: "akarmelyik nissan markakereskedesbol is, ingyen"

:)) Ingyen telefonáljon egy márkakereskedésből? Megspórol 70 fillér/perc díjat? Mondjuk fél órát telefonál. Megstpórol 20 forintot? A fillérbaszás csimborasszója lenne.

neménvagyok 2016.03.24. 19:42:43

Maximális részvétem. A feleségemnek is volt egy ilyen autója, az is elengedte az összes olajat a garázsban egy szép nyári hétvégén. Plusz zörgött, csörgött benne a kurva anyja is. Lett helyette egy Audi. És azóta semmi probléma.

peppe83 2016.03.24. 19:58:03

Ha a posztoló ilyen birkatürelmű és nem számít neki 7 millió, fizesse már ki a lakáshitelem, az csak 5,5 millió Ft.
A maradék 1,5 milliót megtarthatja. :-)

MrZed001 2016.03.24. 22:22:51

Nem csak hogy hibás teljesítés miatt pénzt vissza, de még egy vaskos kártérítési perrel is megfejelni az egészet !
Valamint minden taxi számlát ami a szervizelés ideje alatt összeszedett is kifizettetni.

Mert bizony csak úgy lehet visszaszorítani, hogy sz-rt adjanak el, ha ezért mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

gabors 2016.03.24. 22:45:15

Az usa-ban erre torveny van "lemon law" bar kis kulonbsegek vannak allamonkent de alap szabaly hogy uj auto vasarlasanal 3 (4) javaitas ugyanavval a hibaval vagy 6(8) osszesen a Warranty idon belul ...

New York allamban peldaul 4 javitasi kiserlet vagy egynek a 30 napon tuli javaitasa eseten mar eletbe lep ilyenkor a vallalat (nem az autoszalon kell hogy kartalanitsa a tulajt ) vagy uj auto vagy teljes vetelar vissza + mindenfele regisztracio/ado/afa etc..

SzerződésSertés 2016.03.25. 00:36:44

Legközelebb német autót vegyél, poszter...

Arcade Macho 2016.03.25. 00:52:13

most neztem a masik homarposztot, hogy egy kinai B-brand ala tartozo javithatatlan mobiltelcsinel elkezdenek ugyveddel fenyegetozni mig ennel az ugyved elo nem kerult?
amugy meg nedves poszter, nem fenyegetozni kell ugyveddel, ilyen erteku ugyletnel meg kell bizni az ugyvedet hogy kepviselje az erdekeidet, arra valok, odaloksz neki rongyos 200e -t es maris lesz autod nyarra

Serivor 2016.03.25. 13:12:28

A Nissan ugyanúgy Törökországban készül, mint pl. a Toyota... (A német autókat meg Németországban csinálják a török vendégmunkások, a cégünk egyszer vett hat VW-t, a garancia lejártának másnapján eladtuk őket...)

Lehet kapni Japánban készült japán autót, de nem sok fajtát.

Tomasz_a_gozmozdony 2016.03.31. 00:57:27

@Burgermeister: akkor en szerencses vagyok hogy 6 ev es 290ezer km mogott koszi jol vagyok? :) Pedig ez csak egy szutykos Laguna...
süti beállítások módosítása