Tékozló Homár

CBA, ahol a paprika nem, csak a biztonsági őr magyaros

2016.05.02. 10:44 | Homár Hilda | komment

dsc_7707.jpg

Ha néha bekényszerülök a sarkunkon lévő CBA-ba, már meg sem állok a zöldséges saroknál, mert az embernek nem vacsora, hanem öngyilkossági gondolatai támadnak a valami teljesen érthetetlen koncepció miatt eleve csak és kizárólag II. osztályú, kornyadozó almák, krumplik, répák és egyéb növények láttán. Mindezt 3 sarokra egy piactól és 1-re egy biozöldségestől. Oké, hogy feladták a versenyt, de akkor nem lenne értelmesebb azon a 9 nm-en egy jó húsos pult inkább? 

De ez csak eszembe jutott. A  posztban más CBA-s problémák vannak.

Tisztelt CBA!

Az csatolt képen látható címkék a váci Széchenyi úti áruházukban találhatók a piros, sárga és zöld kaliforninai paprikákra felragasztva. A terméket azért vásároltam meg, mert az árcéduláján származási helyként Magyarország van feltüntetve már hónapok óta. Gondolom "véletlenül" lett ott felejtve és a szándékosság fel sem merül ebben az esetben... 

Hogyan biztosítják, hogy a vásárlók által megvásárolt Magyarországi származású zöldségek és gyümölcsök valóban magyarországról származnak és nem Spanyolországból, mint a mai napon általam Magyar termékkén megvásárolt paprika? Innen sikerült beszerezniük a "Magyar" termékeket. A kisebb, fekete matrciáról pedig egyáltalán semmiféle információ nem található az interneten. Ennyire nem érdekli Önöket, hogy milyen ismeretlen származású szennyet etetnek meg az Önöket eltartó vásárlókkal?

És most jöhet a panasz másik fele, ami miatt a NAV felé is továbbítom ezt a levelet: 

A vásárlást igazoló nyugtát nem tarthattam meg, mert vettem Gyermelyi tésztát. Minden csomag tészta mellé kaparós sorsjegyet adnak, amivel ha nyerek akkor a nyugtát is megtartja a nyerő sorsjegy mellé a CBA. Nyertem, úgyhogy nem áll módomban az ismeretlen eredetű zöldség vásárlását bizonyítani.

Végül pedig az említett üzletben, ahol eddig hetente 2-3-szor fordultam meg, az új ún. biztonsági őr minden egyes lépésünket követte. A régebbi őrök segítőkészek voltak, ez meg hajléktalan kinézetű és tapló. Esetleg a kamerák dekorációként vannak a plafonra pakolva?

Tisztelettel:

S. Balázs

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sáros_tehén 2016.05.02. 10:46:20

1. ha nem akarsz spanyol paprikát enni, nem veszed meg.
2. A blokk kérdés jogos.
3. Ha nem akarsz lopni, miért is zavar, hogy a biztiőr figyel téged?

Lalikám 2016.05.02. 10:47:25

@sáros_tehén: Gondolom irritálta. Simán megértem.

tejfölbiztosítás 2016.05.02. 10:56:33

@sáros_tehén: álnaiv kérdéseket nem szeressük (3.): téged nem zavarna? Ja de.

The Crazy One 2016.05.02. 11:02:17

gratulálunk a nyereményhez!

rarabel 2016.05.02. 11:18:03

Imádjuk a biztonsági őröket.
Kulturáltak, segítőkészek, nem feltűnően követik az embert, amikor intimbetétet válogat.
Imádjuk a CBA-t és értjük, hogy miért létezik még mindig, amikor már az Ósün, meg a Madaras is olcsóbb nála.

GiaMarie 2016.05.02. 11:23:22

@sáros_tehén: Ez egy CBA sajátosság, ami miatt én is hanyagolom. Szeretek hosszan vásárolni. Válogatni, stb...hozzáteszem, kifejezetten jól szituált vagyok, persze ettől még akár lophatnék is. De ez a "sarkadban sertepertél" típusú biztiőr engem is felháborít! Nem tudom, hol képzik őket, de amikor rálép a sarkamra, mert hirtelen megálltam, illetve érzem a mosdatlan testszagát / szájszagát, annyira koslat utánam, az nem azért zavar, mert lopni akarok, hanem mert menjenek a pokolba! Múltkor egy doboz Lambertz keksz miatt üldözött fél órán át... értem én, hogy prémium termék,de... volt rajtam egy zseb nélküli miniszoknya, egy testhezálló póló és egy borítéktáska. Mégis, hova dugnám egyáltalán??? Felháborító és sértő az ilyen őr. Telepítsenek kamerákat, de ne koslasson utánam egy hajléktalan kinézetű security olyan szinten intim szférát sértő közelségben, amiért a saját páromat is megkérném, hogy álljon távolabb. Persze lehet...csak akkor a vásárló "lábbal szavaz" .Tényleg beszánthatnák és behinthetnék sóval ezeket az egységeket. Régen koszos-büdös Match volt mind, enervált személyzettel, most ugyanez, csak CBA-nak hívják. Még eggyel régebben meg XY számú népbolt/ ÁFÉSZ. Csak a név változott... Szintén CBA történet, a zöldségpultra reflektálva (ez is klasszik CBA vonás) Szerettem volna avokádót venni, és amikor megfogtam és picit meg akartam nyomni, elmerült az ujjam az aljában, annyira rothadt volt. Nyár, 40 fok. Nem részletezem, mennyire undorító és büdös volt. "Szerencsére" szokás szerint a sarkamban koslatott a biztiőr, kérdeztem, megmoshatnám-e a kezem valahol. Tahó kioktatás lett az eredménye, hogy szó sem lehet róla, mit képzelek. Még egy kéztörlőt sem kaptam. Tipikus sírjak vagy nevessek helyzet, egy vásárlótárs adott egy nedves törlőkendőt...

tejfölbiztosítás 2016.05.02. 11:23:29

@rarabel: .nav dopan ttotídrof
@sáros_tehén: az nagyon jó. Meg az van, hogy nem lett volna sirámja, ha a spanyol, spanyol, de ez magyar. Közbe meg selección. Hát érdekes. Nem tudjuk mit nyert a tésztával. Egy másik tésztát? Szürreál elem.

KaTe 2016.05.02. 11:27:13

Posztoló, arra nem gondoltál, hogy tetszettél a biztonsági őrnek? Nő volt?? Telefonszámodat nem kérte el? Nem zaklatott közösségi oldalakon, nem írt sms-t?

tejfölbiztosítás 2016.05.02. 11:29:37

@GiaMarie: ez a hova dugd rész szándékos magaslabda..? Borítéktáska: köszi, tanultam egy új szót, illetve terméket ma! Nem tűnsz elsőáldozónak, márcsak a népbolti rész miatt sem, így nem gyengén álnaiv - úgy lácik ma ennek van a napja - szóval a méltatlankodásod álnaiv, hogy mégis egy közboltban, melyben a proliság szaga lengi körül a létezést, te kéztörlőt kapj. Ahol a biztiőr is olyan, amilyen. Te sem gondolod komolyan. Különben meg bűnös vagy, mert az elmerülést (:D) követő (:DD) percekben már tolvajlás esete forgott fenn, a 'vokádóból kinyert lénedv személyében. Azért te nem fizettél, sőt, a rohadtáru ezután már többé nem volt sértetlen rohadtáru, még szerencse, hogy közéd nem lövettek, illetve hogy meg nem kellett térítened a kártot.

KaTe 2016.05.02. 11:30:45

@GiaMarie: "volt rajtam egy zseb nélküli miniszoknya, " - Látom, arra te se nagyon gondoltál eddig, hogy a biztonsági őrt pont nem a kezedben tartott termék érdekelte... :) Javaslom lépj bele egy friss kutyaszarba, mielőtt vásárolni mennél, egyből oda a vonzerő!

pankaaa 2016.05.02. 11:35:22

Nem kell itt CBA-ba meg hova menni, h valaki rátapadjon az emberre... én anno egy 'mezei' müllerbe mentem be... kb 1.5 percen belül meg is jött a segítőkész eladó, aki megkérdezte, h segíthet-e vmit. Mondtam, h nem, csak nézelődök. Jó, de mégis, ő segítene. Mondom Nézelődök, ajándék lesz, még nincs ötletem! De ő akkor is segíteni akar... Végül megértette, h elvagyok magamban, de pár méternél sosem távolodott tőlem messzebb, mindig nézte, h éppen mit veszek le a polcról, és mit teszek vissza, majd a kassza mellett is megállt, míg fizettem... Véletlen sem gyausított lopással...
Ha nem lett volna közel a tesóm szülinapja, tuti, h a 2. percben kijöttem volna az üzletből...
Ja, és nő volt az illető... Tehát még az sem, h különleges módon akart volna felszedni...

Honeyy 2016.05.02. 11:35:47

@rarabel: Ósün = madaras tecsó. Szerintem.
De értem egyébként és én is nagy ívben elkerülöm a CBA-t.

KaTe 2016.05.02. 11:40:51

@pankaaa: Az, hogy nő volt az eladó, még nem jelenti azt, hogy nem akart felszedni! Hahó! 21. század, ez ma már teljesen természetes! (alternatívaként lehet pszichopata is, mostanában már lassan ez is teljesen elfogadott, mindennapos jelenség)

pankaaa 2016.05.02. 11:43:05

Am' ha meg nagyon rá vagyok kattanva, h magyar terméket egyek
1. kimegyek a piacra, ahol az idős nénik-bácsik a saját kertjükben termelt dolgokat árulják
2. olyan helyről veszem, ahol nagy valószínűséggel nem vernek át és részletesen elolvasok minden apró betűt a származási helyről... és akkor nincs ilyen gond... ja, és ha spanyol a paprika? na puff... éppen dél-afrikai szőlőt eszek... legalábbis az van ráírva...

Antalbaba 2016.05.02. 11:43:23

@pankaaa: ilyenkor kell vetni egy látványos keresztet: köszönöm, de szemem, lábam, kezem, pénztárcám megvan, majd szólok, ha van vmi bánatom;-)

Dikusz 2016.05.02. 11:43:45

@GiaMarie: A hozzászólásod jobb mint maga a poszt. Nem tudom, milyen gyakran olvasod a Homárt, de ilyen magas labdát ne adj föl a törzsközönségnek légyszíves:)). Már nincs is mit hozzátenni, mindent leírtak, lehet több kommentet kapsz, mint a posztot beküldő.

tejfölbiztosítás 2016.05.02. 11:50:36

@pankaaa: az én számon már jött ilyen ki ilyen eset miatt, hogy "na tudja mit, a faszom televan" És akkor ezzel jeleztem túlműveltségemet, s távoztam (magánrepülőn). Ez ilyen.

pankaaa 2016.05.02. 11:55:24

@KaTe: Inkább nem szeretném magam beleképzelni egy erős 40es nő és egy alig 20 éves nő kapcsolatába, pláne, h én bizton állíthatom, h a férfiakat preferálom :)
@Antalbaba: Sztem abból sem értett volna... csak szimplán nem a legolcsóbb kategóriában nézelődtem (pl nem essence volt) és a jegyzeteim miatt talán bevillant neki a 'csóró egyetemista' szóösszetétel...

pankaaa 2016.05.02. 11:57:06

@tejfölbiztosítás: Muszáj voltam vmit gyorsan beszerezni, szóval nem távozhattam.. és csúnya beszólással nem akartam minősíteni magam... pedig lett volna hozzá kedvem :D

KaTe 2016.05.02. 12:01:26

@pankaaa: Vagy csak nem tudta eldönteni hogy Extrovertált vagy introvertált típus vagy. Nem mindenki végezhet marketing szakon, na. Amúgy meg akkor már tényleg inkább pszichopata lehetett, azok utaznak 20-as "csóró" egyetemistákra. :)

rarabel 2016.05.02. 12:03:20

@Honeyy: Igazad van, Madártalant akartam írni.

tejfölbiztosítás 2016.05.02. 12:14:42

@pankaaa: naigen. Ó, én bármikor kiállítok, akár írásban is minősítvény-tanúsítványt arról, hogy mekkora tahószarságra voltam szíves prémiumreakciót celebrálni. Még rúzsos szájjal rá is csókolok aláírásképpen. Hopp, most lebuktam, hogy transzi vagyok.
Egyébként a prefera.net/ címen tudod kiválasztani a megfelelő pasit.

sáros_tehén 2016.05.02. 12:20:46

@GiaMarie: "volt rajtam egy zseb nélküli miniszoknya, egy testhezálló póló és egy borítéktáska. Mégis, hova dugnám egyáltalán???"

Sunába? :))

Phil Necro 2016.05.02. 12:23:51

@pankaaa:
Az ujpesti piacon ketfele parasztnak oltozott ember van :
- csoffadt kis szarokat arul
- ugyanugy a nagybanin vasarol

Szerintem az otthon termelt, es valoban jo cuccok elkelnek a haveri korben,torzsvasarlok kozott.

The Crazy One 2016.05.02. 12:54:52

nem értem a pszichológiáját: Mitől van ez az utólagos tudatosság? Megveszem, de reklamálom? Átadom a blokkot, de reklamálom. Ez nevelés kérdése lenne?

Manyecska. 2016.05.02. 13:03:48

@tejfölbiztosítás: pfújj már. Pénteken fogfúrás közben lepattant a fúró feje a nyomástól, kettévált az eszköz, szerencsére a doki fogta de a másik fele elpattant ki a számból a szemem előtt, ...@GiaMarie: szerinted én mit kértem? Hamvasztást, b+ ..:DD Azt a fennálló pár percet amíg befejezte nem kívánom senkinek!! Gondoltam kérek árengedményt, meg beírtam a Vásárlók könnyébe :D

Manyecska. 2016.05.02. 13:07:24

@pankaaa: nő volt???:O ez kotonnal még jobb .:D én mindig hangosan megjegyzem ha akciós a családi kiszerelés hogy szupppper akkor elmennek. messzebb!!... nyeltetek már le működő fogászati fúrófejet???? Ahhoz képest ez sünfos. Mondom a dokinak ilyenkor ugye leblokkol aszongya hátnem. Mondom kösziédes /régi ismerős/ ez tényleg iszonyat volt..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.05.02. 13:18:34

@KaTe: akkor duplán jár neki a szívlapát.
méregesse a kedves édesmamáját vagy verje ki a mosdóban ha már nagyon feszíti.

ilyen helyeken szerintem csak azok szeretnek vásárolni akiknek fokozott igényük van az idegenekkel történő közelebbi testi kontaktusra, most nem a patakyattisra gondolok.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.05.02. 13:21:55

@GiaMarie: "volt rajtam egy zseb nélküli miniszoknya, egy testhezálló póló"

Örülj, hogy csak követett és nem leste le a nevedet a bankkártyádról, mint a kikás kollégája.

cmx85s 2016.05.02. 13:34:21

Volt ilyen őr a dm-ben, azt hiszem. Ahogy beléptem, rám ragadt. Ha megálltam, ő is megállt, de végig szorosan a nyomomban. Na, mondom, gyere, barátom, sétálunk. Bejártuk a boltot, nyomomban az őrrel, a második kör közepén viszont eluntam és kisétáltam. Remélem, minden napra jut pár ilyen vásárló, nem fog az őr elhízni :D

atpijkamo103 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.02. 13:52:54

Én nam zaklatásnak, hanem megtiszteltetésnek veszem, ha a biztőr figyelmét felkeltem. Akár nő, akár férfi az illető, nem tudom hibáztatni, formás izmos lábaim nyilván ellenállhatatlanok az ellenkező nemű... érdeklődésűek számára.

Már több, mint egy hónapja rövidnadrágban grasszálok, 5 fok alatt inkább pulóvert húzok hozzá, én már novemberig nem akarok farmert felvenni. Valaki szóljon annak a szakállas, tógás ürgének, aki az egész világot irányítja, hogy elcseszte ezt a tavaszt időjárásügyileg. (Mióta fiatalon elvitte kedvenc másod-unokabátyámat, egy áldott jó embert, azóta nem vagyunk beszélőviszonyban.)

Jemi 2016.05.02. 14:14:02

a posztoló Magyarország melyik részét gondolta kaliforniai paprika termő vidéknek március-áprilisban?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.05.02. 14:19:33

Nálunk a sarki CBA-ban nincs biztonsági őr. Zöldség sem, mert van mellette egy zöldséges, aki ugyan drágán árulja a cuccot, de legalább szépet. Lehet, hogy a zöldséges az egykori biztiőr? És jó fejek az eladó nénik. Akkor én egy másik univerzumba járok át vásárolni? Vagy kizárt dolog, mert nem tudom.

É2I 2016.05.02. 14:24:18

@GiaMarie: "...de... volt rajtam egy zseb nélküli miniszoknya, egy testhezálló póló..."

Izé, hát ezért koslatott utánad, nem a nyamvadt keksz miatt. Látott egy dekoratív nőt és csorgatta a nyálát ;) :)

rarabel 2016.05.02. 14:34:38

@cmx85s: A DM-es és a Penny Marketes biztiőrök verhetetlenek a kulturáltsági, segítőkészségi és intelligenciateszten szerény tapasztalataim szerint.

É2I 2016.05.02. 14:41:51

Volt már én is, hogy szívattam a fontoskodó bizti őrt:

Jött utánam érezhetően engem kiszúrva, mentem egy pár kört, direkt felgyorsítva, majd hirtelen megfordulva elindultam nagy sunggal feléje meglehetősen dühös arcot vágva, előtte egy fél méterrel bevágva a féket és széles karmozdulattal lekapva a polcról valamit. Volt is kővé merevedése, azután nem jött utánam :P

Másik:
A sorok közt át-átkukucskálva "észrevétlenül" figyelt az eszemadta. Ha egyenesen ránéztem gyorsan elkapta a fejét, elindult más irányba, majd gyorsan utánam eredt amikor már azt sejtette, nem látom. Na mondom játszunk ;) : Felé indultam, majd mikor menekülőre fogta én is elkezdtem kukucskálni utána, ál meglapulni, láthatóan hülye módon feléje settenkedni (gondolom aki látott, szimpla futóbolondnak gondolt :) egy idő után leesett neki, elvörösödött és hátra ment az egyik eladóval diskurálni én meg széles mosollyal intettem egyet neki és mentem fizetni.

rarabel 2016.05.02. 14:50:22

@cmx85s: oldalról se rossz, meg felülről sem.

enrico palazzo 2016.05.02. 15:00:42

Kedves posztoló! A blokkal kapcsolatos felvetés jogos, bár ha már nyertél (gondolom minimum X5-ös bömös), akkor tényleg ezen kell pörögni? Mindegy ebben igazad van. Viszont szerinted hol a bánatos lókukiban van Magyarországon 3 színű kalif. paprika? Fagyasztott tőkehalnál is meglepődsz? A CBA pont leszarja, hogy hat éve Marika kirakta a "származási hely Magyarország" táblát. Amgí tart a ragasztó, addig marad.

Ádám 2016.05.02. 15:07:40

Lehet, hogy a bizt őrt az ikeából ide tették át s csak a címére, telefon számára hajtott....:)

Ádám 2016.05.02. 15:11:28

Lassan 200 éves leszek, de max. ha 2X volta eddig cba-ban! vajon mi lehet az oka?

pankaaa 2016.05.02. 15:12:05

@Phil Necro: bocsánat, vidéki vagyok, tehát nálunk a piaci termék 99%ban otthoni kertből van...
@tejfölbiztosítás: én még türtőztetem magam, és nem szólok vissza csúnyán. A linket meg köszönöm... -.-'

Ádám 2016.05.02. 15:13:37

@Csokis: Te csak azt hiszed, hogy nincs! A lidlben sem látsz, de VANNAK! vigyáznak ránk....!:):D

atpijkamo104 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.02. 15:15:23

@Ádám: :))

199 éves korodig nem volt CBA a környékeden?

atpijkamo104 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.02. 15:18:11

@pankaaa: "én még türtőztetem magam, és nem szólok vissza csúnyán."

Aggyál csak neki! (Inkább szellemesen, mint csúnyán!) Szurkolunk mindkettőtöknek. Tejföl jóember, és állja az ütéseket.

Ádám 2016.05.02. 15:20:23

@atpijkamo104: 175-nél kiköltöztem egy jurtába s csak 2X evett be a rossebb egy "magyar" bótba. A lidl viszont itt van 55m-re....:)

The Crazy One 2016.05.02. 15:21:33

@Ádám: itt nálunk a volt kollégám, a Sláger Tiborc a lidlis biztonsági őr. Na most ő legfeljebb negyvenhárom kiló és a légynek se tudna ártani. Szoktam is piszkálni, hogy he te vagy a biztonsági őr, én sokkal jobban félek... :D

Manyecska. 2016.05.02. 15:24:35

@tejfölbiztosítás: akkor én leszbi vagyok? kösz. :D

Ádám 2016.05.02. 15:26:31

@The Crazy One: Azért bújik a lesötétített ablak s a 6-8 monitor mögé! Én is csak egy baromi csinos pénztáros csajtól tudom, akinek "csapom a szelet".:):D

Phil Necro 2016.05.02. 15:27:38

Engem nem zavar,ha figyel a biztor,az a munkaja.
Szerintem a kovetosdi inkabb a drogeriakra jellemzo,mert ott igen kicsi helyre lehet kimondottan nagy erteket elvarazsolni.

Egyedul azt nem szeretnem, hogy egyszer a kozertben a fizetes utan felre hivjanak.
Ha neki allok hoborogni az eljaras miatt,akkor mar a tobbi vevo is tolvajnak nez,ha szo nelkul elvonulok motozasra,akkor is.

Ádám 2016.05.02. 15:28:50

@Manyecs: te minden "evő" VAGY! Ez már réges régen kiderült...

LÉPEM!

Manyecska. 2016.05.02. 15:39:11

@Phil Necro: És az őrt ki követi vajon?? :D @Ádám: én legalább nem végzek félmunkát. Agyam. Eldobom.

Bruszli 2016.05.02. 15:47:33

Magyar zőccség nincsen is, de tán még gyümőcs se nagyon van

Bruszli 2016.05.02. 15:48:47

Má' úgy értem a multiknál

GiaMarie 2016.05.02. 16:55:55

@KaTe: Őszintén, most röhögök magamon... szóval, számomra ezek a nikotinsárga bajszú fogatlan rozsomákok a két számmal kisebb egyenruhájukban annyira aszexuális lények, hogy ez a lehetőség fel sem merült bennem. Most kirázott a hideg, ahogy elképzeltem, hogy AZÉRT jött utánam, wáááá...ez olyan tipikus képzeld el, hogy ül a vécén és... NEM-NEM-NEM!!! Belegondoltam! Hogy tehetted ezt velem? :'(

neet 2016.05.02. 18:48:24

Kókadt répa=öngyi hajlam? Hmm. És ezek után a szexi hozzászóló hozzászólása... sztem még ma elérjük az ezeret.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.02. 20:04:18

CBA-ban max. ásványvizet, vegyi termékeket, konyhai papírtörlőt és budipapírt. Szóval, csak olyasmit, amit a szar raktározás nem vág gallyra. Nem, cukrot és lisztet sem, mert a papírzacsi nem a legellenállóbb. Kukaccsaládot hazavinni meg nem a legbulibb (történt már meg, búzadarával és liszttel is).
A fenti négy termék-típust is csak akkor, ha végképp nincs más lehetőség. Esetleg még Zombie-apokalipszis idején konzerveket, ha nincs a közelben más.
Mellesleg, május 1.-jén nagyon röhögtem magamban, hogy a nagy családbarát CBA, Blaha-téri kifőzdei részlege teljes nyitvatartásban üzemelt. Azt a rohadt álszent faszfejét a Baldaufnak!

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.02. 20:07:22

Mellesleg Hilda rohadt bátor, ha venne a zöldséges rekeszek helyén (amelyek tök feleslegesek, mert ki az az öngyilkos, aki ott bármi ilyesmit vesz?) létesítendő húspultoknál tőkehúst merne venni!
Rémálmaimban sem. Ugyanis galandférgekre sem vágyom.

SAndrás 2016.05.02. 21:51:43

3 dolog jutott eszembe:
1, @cmx85s : a dm-ben a biztonsági céggel úgy kötnek szerződést, hogy az garantálja - ellenőrizhetően -, a piaci árnál magasabb fizetést (természetesen idő kell, hogy kiszűrjék az oda nem valókat) ,
2, a posztolónak: az idénynek megfelelő zöldségekről/gyümölcsökről érdemes tájékozódni úgy általában! Most pl. orgonaszörpöt készíteni kell ... , a tengeri halak meg leginkább fagyasztottak hazánkban,
3, a Lázár testvérek is tulajdonosok a CBA-ban, jó arcok (Vili különösen) ! Igaz, nem hasonlítanak egymásra... .
+ 2 sztori: a CBA-ban festékes ruhában, utcai öltözetben vagy öltönyben szoktam megjelenni.
1. történet:
Utcai ruha, rózsadomb, pizzasütés. A táskámban (24 órás, 8 óránként átgyúrt) kelt tészta, konyhakész alapanyagok, csak ásványvíz hiányzik a buliról. Helyismeret nélkül bolyongok a boltban. Egy polc félretolása után előbukkan a biztőr, akitől megijedek (nem gondoltam, hogy mozgatható a telepakolt polc) . Pénztár után táskavizit, majd sűrű elnézéskérés.
2. történet:
Festékes ruhában álldogálok a csemegepult előtt, döntésképtelenül. Az eladó próbál ajánlani, de egyik sem tetszik. Végül:
- Alapvetően nem eszem dögöt! - mondom.
A válasz:
- Balra tetszik találni a halkonzervet és azon túl vannak a zöldségek!
Úgy röhögtem, hogy legszívesebben a hónap dolgozójának javasoltam volna!

Ha öltönyben megyek, csak a pénztáros köszön vissza.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.02. 22:55:41

@sáros_tehén: A magyar Rossmannt évekig hanyagoltam a magukat Sherlock-nak képzelő biztiőrök miatt. Aztán annyi lett a panasz a faszfej őrökre, hogy elkezdtek normálisan viselkedő és kinézőket felvenni, akik nem mászkálnak az ember seggében akkor sem, ha éppen 3 percet filózik a női részlegen azn, hogy most éppen melyik tampont vegye meg.
Nőként tud rohadt kényelmetlen lenni ilyenkor, egy 30 centire álló biztiőr.

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.03. 00:48:14

@Hátrányos helyzetű kaviár: "Kukaccsaládot hazavinni meg nem a legbulibb"

Mindent bevágni a mélyhűtőbe 2 napra, az a biztos.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.03. 00:52:12

Ja, és amin még mindig nagyon jól, szórakozom, az említett Blaha téri egységbe permanensen keresnek képzett szakácsot. Képzett szakácsot, b+!!!! :DDDD Aki lehúz akárcsak 1 évet is képzésben, az nem lesz akkora marha, hogy pont a CBA-ban égesse magát.
Mna, ennek fényében el lehet képzelni, hogy milyen szakácsok készítik a maradékokból, és a már eleve 2. osztályú alapanyagokból a "fini kajcsit". (Nem kitaláltam, én ezt irl hallottam ... közben meg üvöltöttem legbelül, hogy nenamárb+, ez már rohadtul gáz ...)

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.03. 01:00:56

@Hátrányos helyzetű kaviár: Nem, az ételmoly lárvái megdöglenek 2 nap fagyasztás után.

Ha türelmetlen vagy, akkor pár percre tedd bele a mikróba, a forrót se bírják.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.03. 01:04:24

@atpijkamo106: Hm, mit szólnál ahhoz az eshetőséghez, hogy a lisztet/darát plusz élőlények nélkül kapjam meg?
Mint mondjuk bárhol máshol, a magyar üzletláncokon kívül?

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.03. 01:15:21

@Hátrányos helyzetű kaviár: "a lisztet/darát plusz élőlények nélkül kapjam meg?"

Esélytelen. Ha nem gyilkolod meg őket, előbb-utóbb, valahonnan bekapod. aztán főhet a fejed, hogy vajon miben vannak, miben nincsenek. Dobhatsz ki mindent. A vastag műanyagzacskót is átszúrja peterakáskor.

Természetesen megengedem, hogy normális helyen vásárolj. De biztosíték nincsen a rohadt molyok ellen.

joska61 2016.05.03. 09:26:11

CBA-ba nem megyünk. Olyan alapvetés ez, mint a termékbemutató. :-P :-)

Reactor 2016.05.06. 22:26:20

@atpijkamo106: A zsizsik szoktak nagyobb problémák lenni, azok a szemes terményt (is) imádják, és meg se kottyan nekik a fagyasztás.
Eddig csak a TESZKÓból vittem haza TESZKÓ gazdaságos zsizsiket, de gyanítom hogy a CBA-ban is vígan tenyésznek.
süti beállítások módosítása