Tékozló Homár

A Telekom nem osztogatja ám könnyen a netet, meg kell érte küzdeni!

2016.06.01. 10:00 | homar herold | komment
Szerkesztőségünk szerint felháborító, hogy manapság mindenki csak úgy bemondásra kaphat internetet. Igenis tessék megküzdeni érte, bizonyítani, hogy valóban kell, hogy nem csak egyéjszakás kaland, hogy szándékaink komolyak.
A levélíró szerint úgy kell járni a Telekomhoz netért esedezni, mint valami mesebeli királykisasszonyhoz. A sztori majdnem happy end, de csak majdnem, hiszen a Telekom olyan, mint egy jó sorozatíró: a végén csak sikerül bevinnie egy váratlan fordulatot.
Íme a történetem a Telekommal. Én csak wifit szerettem volna a II. kerületi kávézómba, de úgy látszik, hogy ez 2016-ban mégsem olyan egyszerű.
Március 1-én voltam bent a Mammut Telekom üzletében, ahol az ügyintéző hosszas monitorba bambulás után sem tudta megmondani, hogy milyen technológiával tudnánk internethez jutni II. kerületi kávézómban. Abban maradtunk, hogy majd visszahív, ha megvannak a lehetőségek. 3 hét elteltével én mentem be ismét a Mammutba, hogy mi újság, sikerült-e már kideríteni, hogy milyen vonalon fut a házban a net. Az üzletvezető helyettessel felgöngyölítettük a szálakat, beszélt az ügyintézővel, aki ezek után két nap múlva felhívott, hogy mik a lehetőségek.

Én ismét bementem a Mammutba (3. látogatás), hogy megrendeljem a szolgáltatást. Ugyan nem egy nagy sebességű dologról van szó, tehát értem én, hogy nem belőlem fognak meggazdagodni, de ha derogál, akkor ne kínáljanak ilyen szolgáltatást. Megkaptam az azonosítókat, telefonálhattam időpontegyeztetésre a szerelőkkel. Kijöttek, majd megállapították, hogy ami a rendszerben látszott - coax kábel - az a valóságban a házban a harmadik emeleten van, és össze-vissza kéne fúrni ahhoz, hogy a földszintet megközelítse a coax kébeles szuperinternet. Azt javasolták, hogy mondjam le az előző megrendelést, és igényeljek telefonvonalon, rézkábelen érkező netet, mert ennél a sebességnél, ez nem lesz nagy különbség a szolgáltatás minőségében, viszont azt egyszerűbben be lehet kötni.
Én még aznap bementem a Mammutba, ugyanannál az ügyintézőnél (már arcról ismer, de valószínűleg nagy hiba volt ismét hozzá fordulni) lemondtam az előzőt, és megrendeltem telefonvonalon. Kérdeztem, hogy kapok-e erről egy papírt vagy valamit, de mondta hogy majd postán küldik az új szerződést, ez igazából csak annyi, hogy egy rubrikában mást kell beikszelni. Rendben, eljöttem azzal, hogy majd ugyanazzal az azonosítóval hívhatom kedden az időpontegyeztetős vonalat. Szerdán hívtam őket, ahol közölték, hogy ilyen azonosítóval nem látnak megrendelést. Kapcsolnak az ügyfélszolgálatra. Először a lakosságira kapcsoltak, ahol így feleslegesen hallgattam a zenét, és újrakapcsolással sikerült az üzleti ügyfélszolgálathoz kerülnöm, yeah! Közölték, hogy igen, mivel nem lett lemondva és törölve az előző megrendelésem, jelenleg kettő megrendelésem van ‘nyitva’ ugyanarra a szolgáltatásra, és ezért nem tudnak időpontot adni. De ő akkor most lezárja az elsőt, és holnap már telefonálhatok is időpontért.
Éljen! Telefonálok, ismét ugyanaz, nem látnak megrendelve szolgáltatást, kapcsolnak az ügyfélszolgálatra. Itt már rutinosan felhívtam a figyelmüket arra, hogy legyenek kedvesek az üzletire kapcsolni, jó-jó, utánakérdez azt hogy kell! Jó, most rendben lesz, kapcsol. Ismét a lakosságinál kötöttem ki, itt már röhögtem kínomban, szóltam az ügyintézőnek, hogy kapcsoljon az üzletire (jahh, persze ilyenkor mindig megkapom, hogy nekem nem ezt a számot kellett volna hívnom, hanem az üzleti ügyfeleknek fenntartott ügyfélszolgálati vonalat, kösssz).
Na és itt találkoztam az első értelmes Telekomos kollégával, aki nagyon kedvesen, nagyon rendesen végignézett mindent, ugyan fél órát lógtam a telefonon, de megfejtettünk, lemondtuk, töröltük, megrendeltük, sínen voltam, és végre valaki elnézést is kért!
Az időpontegyeztetésen úgy röpültem végig sikeresen, hogy csak na, a szerelő kedvesen felhívott előtte, hogy jön, már-már kezdtem örülni. Ekkor már április 25-én járunk. Mire odaértem a tett színhelyére, a szerelő már végzett, mondta hogy írjam alá, kész minden és majd ha veszek egy wifi routert, akkor majd ezt meg azt kell megadni jelszónak. Hogy tessék?! Ehhez még én veszek routert? Milyen jó, hogy úgy indultunk, hogy akkor ehhez nekünk nincs másra szükségünk, ugye?! Félreértés nem lehetett, hiszen a legelső alkalommal megtárgyaltuk a mammutos kollégával, hogy mire is kell nekem a net, hogy a kedves vendégek meg mi is szörföljünk a neten gondtalanul.
A szerelő mondja, hogy igen, mert ez a telefonvonalas modem nem tud wifit sugározni. Egyébként úgy sikerült bekötni a kollégának, hogy lerakta a modemet a pultra, két tejhabosító és egy vízforraló közé. Furcsán néztem, hogy hát ez nem biztos, hogy jó helyen lesz ott, mire annyit segített a szerelő, hogy hát ameddig a zsinór elér, át lehet tenni máshova is. Ismét köszi! Megoldottam, áttettem.
Ezek után, naivan besétáltam a Telekom Mammutba, hogy ilyen kálvária után, és azzal a tudattal, hogy nem annyira szeretnék ők lehozni azt a kábelt a harmadikról a házban, ugyan adjanak már hozzá egy wifi routert, közölték, hogy ilyen nekik nincs és nem tudnak adni. Nem az én hibám, hogy a harmadikon van a kábel, mi meg a földszinten, szerintem. Az sem az én hibám, hogy heteket várok hiába egy visszahívásra, szerintem. Bizonyára túl nagy elvárással indultam neki az internetkérdéssel, amikor 2016-ban azt gondoltam, hogy 1-2 hét és megvan minden. Sajnálom.  
Üdvözlettel,
Gertrúd
UPDATE
A „A Telekom nem osztogatja ám könnyen a netet, meg kell érte küzdeni!” posztban szereplő ügyfelünknek is szeretnénk felajánlani a probléma kivizsgálását. Ha élni szeretne a lehetőséggel, kérjük, hogy a Tékozló Homárra és a cikkre hivatkozva küldje el az mtkapcsolat@telekom.hu e-mail címünkre a szerződésen/számlán szereplő MT azonosítóját vagy az előfizető nevét, címét.
UPDATE 2. júni. 29.
Gertrúd írta meg az eglszen elképesztő fejleményeket:
Volt szerencsém leülni a Telekom közép-magyarországi régióvezetőjével beszélgetni, aki az elején jelezte, hogy nyilván nem megy ki minden esetben személyesen, de ez annyira összetett ügy volt, hogy szeretne engem is meghallgatni és kíváncsi rá, hogy milyen érzéseim voltak az egész ügy során, mert  aTelekom a jövőben az ügyfélélményre koncetrál. Nagyon jót beszélgettünk, én igazán értékelem, hogy vette a fáradtságot, eljött, meghallgatott. Közben azt is elmondta, hogy már látta a levelet, amit hamarosan megkapok, miszerint is jóváírást kapok a következő számlámból. Valamint kaptam egy mobilnetes routert is, amit két másik kolléga hozott ki , szerelt és üzemelt be nálunk nagyon profin. Ha már egyszer ennyire el lett baltázva a dolog, így kell ezt csinálni! :)
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sáros_tehén 2016.06.01. 11:40:31

@Phil Necro: Felesleges ezért plusz pénzt adni így kezdésnek. Aki beül örülni fog hogy van ingyen Wi-Fi.

További magyar hang 2016.06.01. 11:42:35

Olyan kis naïve, azt hiszi, hogy ha az ügyfélszolgálaton elmondja, hogy neki a kávézóba kell public wifi, akkor ez az info eljut a szerelőhöz is. Köztudott, hogy a szolgáltatók munkatársai nem kommunikálnak egymással, pláne nem ha külön csoportban vannak.

Phil Necro 2016.06.01. 11:44:21

@sáros_tehén:
Aki meg nem orul,ha van wifi ,de szakadozik,az megy mashova,es az ismeroseinek is a masik helyrol fog meselni,mert ott egynel tobbszor is jart mar.

En orulok,hogy itthon szinte mindenki olyan igenytelen,mint te, mert igy a sajat vallalkozasomnak kisebb lesz a konkurenciaja.

Terézágyú 2016.06.01. 11:56:25

@További magyar hang:
"Köztudott, hogy a szolgáltatók munkatársai nem kommunikálnak egymással"

Ez sajnos így van... :(

Én felhívom az irodaházunk karbantartóját/diszpécserét, hogy küldjön egy szerelőt a B/125-ös szobába, mert csöpög a csap, keresse Tóth Elvirát - akkor az úgy megy, hogy egy óra múlva elkezd bolyongani egy szerelő a B épületben, hogy "nekem aszonták, hogy itt szerelni kell valamit" - De melyik szobából, ki kérte? - "Azt nem tudom, de itt valahol, egy csap, vagy mi"...

atpijkamo105 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.01. 11:57:24

@Phil Necro: Gratulálok a százezer forintor rúteredhez, és teljesállású rendszergazdához.

MIndazonáltal az ötezres teszkós rúter jele NEM fog szakadozni azon a 10 méteren, míg a pulttól eljut az asztalig. És ha mind a 8 asztalnál ülő 2-2 vendég egyszerre letölti a Homárt, akkor sem fognak összeakadni.

Manyecska. 2016.06.01. 11:57:51

@sáros_tehén: a Mammut szerintem elég vastag! Sőt, szőrös is!!! Ötezerér' más öt éve sem kaptál routert. Mivan, ha a kávézó mondjuk kanyarban van nem véletlen írtam, közte egy /két/ fal. Szerintem van ott anyag rendesen!! 8!4

Manyecska. 2016.06.01. 12:01:04

@atpijkamo105: haggyá' már a teszkós router-utánzattal te is:)!!@Dezsike: nálunk a lakásba /100m2/ erősebbet kellett venni a konyhában meg máig sincs térerő :D rohadt vastagok a falak, az ablakból tudok telefonálni általában /mobilról/, jó monnyuk szinteltolás is van de van hogy átmegyek a routerhő' hogy a telefon rá tudjon kapcsolódni mer a jeleket az egerek útközben zavarják.vagy mi. ?)

Ádám 2016.06.01. 12:03:55

Ma elmentem a T egyik üzletébe, hogy befizessem az utolsó esedékes számlát. Egyben azt vonalas telót halál esett miatt le is akartam mondani. Az ügyintézők rövid susmorgás után közölték,hogy "társaságuk a halálesetre tekintettel, elállnak a követelésük érvényesitésétöl"! @Terézágyú: na picsa! most 32 szopásra, szopásonként 150-ért újra jó vagy !!! :) de előtte mosd ki a büdös pofád! :):D

Phil Necro 2016.06.01. 12:07:22

@atpijkamo105:
1: azert 100k nem kell,de 5-10 bol biztosan nem uszod meg
2: nem teljes allasu,de allitasa be rendesen,ha hivod,ne ket het mulva nezzen ra. idealis esetben evente 1-2 hivast jelent ez.
3: ha valamihez nem ertesz,minek okoskodsz? hany nyilvanos routert helyeztel uzembe eleted soran ?

Manyecska. 2016.06.01. 12:08:18

@atpijkamo105: honnan tudod hogy nem fog pornót nézni valamelyik?? Teljesen életszerűtlen!! Hánem?

cmx85s 2016.06.01. 12:11:24

@tejfölbiztosítás: hát, nem tom, trékoméknál mi a cituáció, de nekem sem adott a szolgáltató routert. Behúzták a kábelt a lakásba, és azt csináltam vele, amit akartam, Először közvetlenül ment a gépbe, majd, az idő teltével és a Wifis eszközök lakásba kerülésével beugrott egy wifi router.
Tudtam, mennyi a sávszélesség, annak megfelelő routert szereztem be, bár a névleges sávszélességet a büdös életben meg nem közelíti a szolgáltatás, de sztem a felét sem, és mindenki vidáman lóg a szeren.

Beerhead 2016.06.01. 12:12:41

@CID.: Végre valaki ért is a dolgokhoz, köszönöm, hogy leírtad a lényeget.
Szegény posztolónak akkor ment el a történet, amikor a második megrendelésnél nem mondta külön, hogy wifiset szeretne, akkor talán VDSLre kötik.
Meg ugye majd a jó kis tyúkbél ADSL úgy fog szakadozni, öröm lesz olvasni.
A sikeresebbeknek meg, ha jól emlékszem ACE telekom direktben foglalkozik hotspot üzemeltetéssel, akkor tényleg azt kapja, amit szeretne.

Manyecska. 2016.06.01. 12:24:59

Nálunk ingyen egér kapható......van piros x-szel megjelölt hátú, az az élvefogó csapdából kiszabadítván vágyódott vissza ..
D on

atpijkamo105 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.01. 12:26:09

@Phil Necro: "de 5-10 bol biztosan nem uszod meg"

:)) Innen indultunk, okoska.

sáros_tehén 2016.06.01. 12:30:52

@Manyecs: A mamut egy gipszkatron rakás az egész. De a poszter egy szóval sem mondta hogy ott van a kávézója. Csak oda járt a T-hez haverkodni.

De elmondom a titkot. Megrendeled a neten mint magánszemél, így van 14 napos elállási jogod. Kipróbálod, és ha nem okés vissza küldöd.

Manyecska. 2016.06.01. 12:34:29

@sáros_tehén: gondolod hogy gipszkása?? lehet... , most elolvastam már közben a pószt mer gyanús volt.. két hete igent mondtam arra van 14 napos elállási jogom??:P úgy érzem már most magam mintha házasok lennénk../"nő.."/ XD OFF
Nekem ismerős bérel ott céget azzal kevertem..namindegy. Onolok a penibe.

Dezsike 2016.06.01. 12:36:05

@Manyecs: Ha árnyékolt a helyiség bármilyen erős routert vehetsz, soha nem lesz használható az adott helyiségben. Két megoldás van erre a problémára, betehetsz az adott helyiségbe egy másik routert (vagy access pointot) és kábelen összedugod a másikkal, ez a tuti megoldás, csak ronda, ha nem tudod jó helyen elvezetni a kábelt. A másik, hogy egy olyan pontba teszel egy másik routert ahol még jó a térerő és fizikai rálátás van az árnyékolt helyiségben arra a pontra, majd WDS-el összekapcsolod őket. Ez macerásabb, mert általában nehéz ilyen pontot találni, ráadásul a WDS is általában csak azonos gyártó eszközei közt működik, akkor se mindig (TP-Linkek közt van tapasztalatom, azok mennek rendesen, de egy régebbi noname cucc csak kódolatlan vagy WEP hálózatra képes ráakadni).

Phil Necro 2016.06.01. 12:37:32

@atpijkamo105:
Tudom,te elobb vagatod le a labad a ovnattal,minthogy beismered,tevedtel.
A 4ks video valoban nem volt a legjobb pelda,ezert hozok egy eletszerubbet :

Smartphone OS-ben alap funkcio,hogy frissites kizarolag wifin.fut.
Ha valakinek nincs otthon routerje,es a teloja hetek,honapok ota csak mobilnetet latott,akkor ahogy fellep,azonnal tobbszaz meganyi appot lefrissit.
Ha S7 ,vagy Iphone 6S teloval felvett videokat szinkronizal a felhobe,szinten brutal adatforgalom lesz.
Ezek megfelelo QoS hianyaban ugy megfektetik a routert,mint a szart.

Az emberek mar megszoktak, hogy az ingyen wifi az gagyi,pedig ez abszolut nem alap dolog,csak abbol fakad,hogy nem megfelelo az eszkoz es a konfiguralas.

Ha van 3 alkalmazott,akkor havonta kozel egy milka elmegy csak berkotlsegre.
Nehogymar egy par tizezer forintos router akkora teher legyen 5-10 evente egyszer.

sáros_tehén 2016.06.01. 12:39:51

@Phil Necro: Te tudod hogy mekkora a poszter kávézója? Tudod hogy hány vendég van egyszerre bent? Tudod ény eszköz lenne egyszerre online??
Fogalmad sincs semmiről, de egyből csak a 100 ezres rendszer a jó.
És ha van egy 5 asztalos kávézója, ahol max 10 ember van bent + 2 dolgozó?? még 20 eszközt sem kell kiszolgálni. Erre a feladatra miért is nem jó egy 10K-s router??

Manyecska. 2016.06.01. 12:44:26

@sáros_tehén: miért? Te honnan tudod?? de tényleg..:O

Terézágyú 2016.06.01. 12:46:14

@sáros_tehén: @Phil Necro:

Lehet, hogy valójában azért nem kapott a pószter céges rúteret, mert a tékomnál sem tudtak megegyezni, hogy mekkorát vetessenek meg vele? :)))

tejfölbiztosítás 2016.06.01. 12:54:33

@sáros_tehén: ő mindent tud, nézdmármeg, hogy mindent. Ilyen titán. Aztán azér'.
@Terézágyú: túl sok a valójában. Azt is tőlem csented. De nem baj. Csak kilóg kicsit.

sáros_tehén 2016.06.01. 12:57:53

@Manyecs: Nem tudom. Ezért nem is kezdek el verébre ágyúval lövöldözni.

sáros_tehén 2016.06.01. 12:59:58

@Phil Necro: "Smartphone OS-ben alap funkcio,hogy frissites kizarolag wifin.fut.
Ha valakinek nincs otthon routerje,es a teloja hetek,honapok ota csak mobilnetet latott,akkor ahogy fellep,azonnal tobbszaz meganyi appot lefrissit.
Ha S7 ,vagy Iphone 6S teloval felvett videokat szinkronizal a felhobe,szinten brutal adatforgalom lesz."

Pont erre jó a Tp-Link bandwidth control funkciója. Ha jól tudom 10 ezres eszközbe benne van.
www.youtube.com/watch?v=DhbBxy5WWrM&t=41

Phil Necro 2016.06.01. 13:03:21

@sáros_tehén:
- Egy alap router a next-next-next beallitassal hany vendeget tud kompromisszumok nelkul kiszolgalni?
- Hogyan garantalod, hogy a vendegek kulonosebb ceco nelkul elerjek a wifit,de jozsika a masodikrol ne csinaljon rajta napi 100 giga torrentes adatforgalmat? Minden nap kezzel atirod a jelszot?
- egy vallalkozasrol beszelunk,nem mari nenirol a 30 ezres nyugdijaval.siman lehet,hogy koltsegkent is elszamolhato.miert kellene alul tervezni a rendszert.
- Remelem,ha nyitsz egy kavezot,amig keves vendeg van,jo lesz a Szarvasi kavefozo is 11 ezerert :D

Tehetséges ugandai buzi 2016.06.01. 13:09:21

Nekem az a gyanús, hogy a házban csak és kizárólag a III. emeleten van COAX kábel? Tehát a semmiből megjelenik egy kábel és hipp-hopp ott terem a harmadikon amin édes bitfolyamok hömpölyögnek be?!? Esetleg netántalán nem lehet, hogy esetleg a földszintről megy fel a harmadikra? Csak a lusta lusta szerelő baszott a házba bejövő ponton leválasztani egy ágat, ami mehetett volna a földszinti kávézóba?

atpijkamo105 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.01. 13:15:36

@Manyecs: "a teszkós router-utánzattal"

Mi a bajod a TP-LINK routerekkel???

Phil Necro 2016.06.01. 13:16:59

@Tehetséges ugandai buzi:
Az is lehet,hogy a masodik verzio ingyen ment,az elso meg mondjuk 150 ezer szerelesi koltseggel, ha ad ra irasos engedelyet a kozos kepviselo.Aztan erre a megrendelo mondta,hogy annyiert jo lesz a szarabb is.

megamenn 2016.06.01. 13:17:17

az teljesen ki van zárva me' nem tudom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.01. 13:17:27

Nekem a T automatikusan WiFi routert hozott. Szerencsére alapértelmezetten ki van kapcsolva. Van már sajátom a belső neten. Ez az újabb viszont VDSL, amihez JÁR a WiFi-s router, más nincs nekik :)

sáros_tehén 2016.06.01. 13:18:59

@Phil Necro: "jozsika a masodikrol ne csinaljon rajta napi 100 giga torrentes adatforgalmat? "

Mint már írtam..
"Pont erre jó a Tp-Link bandwidth control funkciója. Ha jól tudom 10 ezres eszközbe benne van."
Ha korlátozod a max sebességet, akkor a többi user észre sem veszi.

atpijkamo105 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.01. 13:38:04

@Phil Necro: "beismered,tevedtel."

Készséggel beismerem, ha tévedek. Csak az a probléma, hogy nagyon ritkán tévedek.

Nem én jöttem a százezer forintos router ökörséggel.

Majd ha a kávézótulajdonos elemelkedik arról a szintről, hogy teremjen ingyenrúter bekonfigurálva, és odáig jut, hogy valójában internet kávézót akar működtetni garantált sávszélességekkel, majd akkor megkérdez egy okos mbert, először, hogy MILYEN INTERNET KAPCSOLAT kell ehhez, és utána azt, hogy milyen rúter milyen konfigurációval. És majd ajánlanak neki egy MIKROTIK rútert, és akkor majd osztogathat jelszavakat.

routerboard.com/RBmAPL-2nD
Level 4 licensz, 20 konkurrens felhasználó
Bruttó ár: 8 738 Ft

Addig viszont pont jó lesz neki erre a szutyok ADSL vonalra akármilyen modern rúter ahhoz, hogy valaki egy kávé mellett megnézze az aznapi időjárást.

HUNited80 2016.06.01. 13:43:32

Engem most hívott az upc. Szóltak, hogy de jó, hamarosan (10 hó) lejár ez előfizum, és van számomra egy nagyon fasza ajánlatuk. Ugyan az mint most 8.950-ért, azt ők tudják adni csak most csak nekem: 10.600-ért! Ajándék Filmboxal! (értéke 1000 Ft)

No erre én mondtam, hogy kihagyhatatlan ajánlat, hogyne, 10 évre aláírom.

Szerintem ezek tök hülyének nézik az embert.

Értem én, hogy MAJD amikor lejár a hűségem, ők MAJD 1 hónappal előre értesítve (tehát legkorábban több mint 5 hónap múlva) módosíthatnak ezeken a díjakon, de akkor én MAJD képen röhögöm őket, és megyek a Digihez, aki Gödöllő családi házas részén éppen építgeti a hálózatát (ergo új lesz és modern).

A Digi olcsóbb is, többet is ad (netet főleg, nekem meg az a melü miatt fontos). A baj csak az vele, hogy nincs Discovery Science, de pont most kezdett új csatornákat felvenni a kínálatba a Digi (a gyerekek kedvence, a NickJunior már van, és frissen jött még a képbe a DaVinciLearning).

Szóval ha végre (újra) lennének Discovery csatornák, szabadulnék az UPC-től.

Manyecska. 2016.06.01. 13:53:30

@atpijkamo105: és ha szaggat rajta az állatospornó?

The Crazy One 3om 2016.06.01. 13:54:47

@atpijkamo105: "Level 4 licensz" --- ez az apróság mit licenszel négyes szinten?

Phil Necro 2016.06.01. 13:56:56

@atpijkamo105:
Jo kis Ap ..

Az a baj veled, hogy utoljara akkor jartal kavezoban,amikor '78-ban a Ketfogu Mari fozte neked zaccbol az eszpresszot a Rózsika bisztroban.
Neha fel kene allni a gep mellol, es emberek koze menni.

atpijkamo105 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.01. 14:00:33

@Manyecs: Akkor ki kell venni az alufólia csomagolásból, mert az leárnyékolja a jelet.

Ha az nem segít, akkor elváltoztatott hangon, álnéven hibabejelentés, mert a vonallal lesz a probléma. Meg kell kérdezni, hogy a szerződés állatospornóra is érvényes-e.

atpijkamo105 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.01. 14:14:13

@The Crazy One harmadik regisztrációja: A 4, 5, 6 szintek leginkább a felhasználók számát korlátozzák.

wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:License

A MikroTik RouterOS egy Linux rendszer barátságos felhasználói felülettel. Van windowsos, webes és parancssoros hozzáférés. Lehet szkripteket írni, gyakormatilag minden elképzelhető igényt kielégít. Kisebb internetszolgáltatók mind ezt használják.

A kettes verzióból lehet törtet is letölteni, a 3-as verzióból ingyenesen csak 24 órás próba elérhető. De a 2-es is mindent tud. PC-re megvehető, a célhardverrel (routerboard) eleve jön a megfelelő licensz.

Digitális Dzsihád 2016.06.01. 14:14:31

@atpijkamo105: Régebben kikerült egy csomó üffélszolgálatos hangfelvétel a netre, például a kecskefészek.hu-n volt egy pár. Kíváncsi lennék, hogy mostanában vajon születnek-e olyan hibabejelentések a trékomnál, hogy Jaóóó napot kívánok, valami gond van, nem gyün az internyeten az állatos pornó!

Manyecska. 2016.06.01. 14:27:22

@Digitális Dzsihád: na, pont így szokott felhívni ilyen f..ságokkal a párom, napi háromszor, ma is, roppant jól szórakozik:) !! én kevésbé mert egyszer egy furanevű ügyfélt kiröhögtem mondom "naneviccelj ilyen névvel??" hát pechemre az igazi neve volt:DD ON

tejfölbiztosítás 2016.06.01. 14:36:50

@Phil Necro: eltakarodnál az anyádba? Mikor esik már le, hogy nem ez nem a te közeged itt?
@Manyecs: on. És miből gondolja, hogy ezt meg kéne osztani veled? ON baszmeeeg, ÓÓÓNNN

Manyecska. 2016.06.01. 15:30:22

@tejfölbiztosítás: ÓN bammeg, nincs péniszes-sajtos pószt???

Phil Necro 2016.06.01. 15:33:59

@tejfölbiztosítás:
Attol,hogy ezt a nickedet MÉG nem banoltak, ez nem a te kozeged :D
Inkabb tekerj egy jo nagyot ,aztan trippelgess magadban, te elmebeteg ...

Digitális Dzsihád 2016.06.01. 15:37:08

@Manyecs: Ne is mondd, ülök egyszer a cég portáján, bejön egy ügyfél, azt hiszem sör nagykereskedése volt 2005-2010. környékén Pest megyében. Házhoz szállítással csinálták, ha jól rémlik, afféle italfutár-italnagyke voltr. Jó napot kívánok, az Ausztrál Expressz Kft-től jöttem. Mire én: Csak nem Con Madigan személyesen?

:-D

Gondolom már hatszázezren eslütötték neki ezt a poént, nem volt őszinte a mosolya.

Ádám 2016.06.01. 16:22:00

@Terézágyú: újra gép közelében vaok! jöhetsz szopni! ribi!:)

tejfölbiztosítás 2016.06.01. 16:51:57

@Phil Necro: hülyetitán. Droghoz nem nyúlok, ne magadból indulj ki. Replika esetén meg ne a másik fél szófordulatait ismételd vissza, mert az nem túl elmés. Kisebb mellénnyel simán besimulhatnál a közbe. De neked az nem megy. Ígykuss. Nem is fognak -blammolni-. Majd ha nagyobb leszel, fel tudod már mérni, mikor ülsz fordítva te a lovon és mikor mások. Bár akkor is gyanús kell, hogy legyen, ha mindenki fordítva ül, hogyhogy te egyedül csak, aki "jól". Kurvára semmi közöd sem a homárd múltjához, sem nem érted, a jelenét is csak távolról ugatod, jössz egy prolitinédzser közegből, aztán azt gondoltad meghonosítani itt is. Alkalmazkodási szándéknak csírája sincs. Na ezért vagy te elveszett. Élj még, addig ne ide írj, kösz.
@Digitális Dzsihád: hát amennyien emlékeznek ama sorozatra! De ja, fárasztó pojjén.:)

HUNited80 2016.06.01. 17:02:31

@Ádám: Nem félsz hogy a kelleténél jobban fogazik?

gabors 2016.06.01. 17:51:03

@PITTA: " 15ért már olyan TPlink router van ami AC szabványt is tud... nekem olyan van. Hasít eléggé."

Na de a "hozzaerto" posztolo nem irta meg hogy kb mekkora savszeleseget is vett mert ha DSL-re azt mondta a szerelo hogy akkora "sebessegre" az is jo lesz ... akkor nem lehet tul sok igy modem masik oldala meg sem kozeliti azt amit az AC tud ....

(azok franya elekronok ugyanolyan sebesseggel mennek a rezdroton is mega koaxon is :-)

Mint tobben irtak ha a tulaj csak a kavehoz ert erdemes lenne hozzaertobbeket is megkerdezni mert esetleg teljesen felesleges egy tobb tizererforintos wifi router...

de ugy tunik ahhoz sem ert hogy milyen jogi kovetkezmenyei lehetnek egy "open wifi"-nak

gabors 2016.06.01. 17:52:54

@Ádám: akkor nezzuk meg ujra a tegnap poszotodat hatha barmire is valaszoltal ???

csak kerdezem ...

gabors 2016.06.01. 18:18:12

@atpijkamo105: "wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:License"

ennel vannak jobb open source megoldasok (szerintem) ... na jo nem kavezotulajdonosok szamar (es nem minden router-ra jok) de ha mar valaki maga epit valamit akkor azok telepitese sem lehet gond.

De sok brand TP-Link (D-LINK, Lynksis etc) is siman "upgradolhato" pl DD-WRT vagy OpenWRT-s firmwarrel ami az eredeti software-nel sokkal tobbet tud. Megint csak nem mezi Manci neninek ajanlom ezt.

atpijkamo105 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.01. 19:21:08

@gabors: "ennel vannak jobb open source megoldasok"

Ez messze a legjobb. Amatőröktől a profikig mindenkinek a legjobb megoldás.

tejfölbiztosítás 2016.06.01. 19:32:24

Szerintem szani kavezoban is netet nyomatni. Fuggok-e az embik? Otthon, este, lecsokkent ingerkornyezetben jo lehet adott esetben, de hogy mindenhol ezt, mintha tenyleg kene, na ne mar. Utcan telon, oszlopnak menve, kavezas kozben, baszas kozben, minden kozben. Gaz, gaz, gaz, bazmeg, gaz.
A posztolo artatlan, trendet kovet csak, mint szolgaltato. De milyen gecire disszonans ervelesi sor mar, hogy regen koltok is csinaltak, meg tavmunkasoknak jo. Ah, gyermekeim.
Manyecska mindjart rakot valamit. Teljesen random, current eletesemenyt. Most gabors vagyok, mer' igy irok.

igi001 2016.06.01. 20:28:01

Ajjaj

Evvan

fight for good net

igi001 2016.06.01. 20:42:13

@Manyecs: lejárt szavatosságú bacon - szalonnás???

FDToth 2016.06.01. 21:18:47

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: ismerem a kozbereztetest, de en mashogy jatszom: nem fiztem ki a szamlat, csak egy reszet, a tobbit nem jovairattatom. De mar kezdem unni, foleg ugy h ma hivtak fel h elnezest, de meg mindig dolgoznak az ugyon... Voltam mar bekeltetonel, igaz mas ugyben, de a Telekom a targyalasra megadta azt, amit kertem, most is ez lenne, de siman jatszogathatnak igy, no kovetkezmeny...

gabors 2016.06.01. 21:39:37

@atpijkamo105: "Ez messze a legjobb. Amatőröktől a profikig mindenkinek a legjobb megoldás. "

aha ez olyan fos dolog mint amit Gates adott a vilagnak az is a legjobb volt amatroktol profikig

"Can I Format or Re-Flash the drive?

Formatting, and Re-Imaging the drive with non-mikrotik tools (like DD and Fdisk) will destroy your license! Be very careful and contact mikrotik support before doing this. It is not recommended, as mikrotik support might deny your request for a replacement license. For this use MikroTik provided tools Netinstall or CD-install that are freely available from our download page.
How many computers can I use the License on?

At the same time, the RouterOS license can be used only in one system. The License is bound to the HDD it is installed on, but you have the ability to move the HDD to another computer system. You cannot move the License to another HDD, neither can you format or overwrite the HDD with the RouterOS license. It will be erased from the drive, and you will have to get a new one. If you accidently removed your license, contact the support team for help. "

Biztos hogy nem tennem fel a sajat magam epitette router-re.

Lehet hogy routerek amiket arulnak (amiben ez a license-elt softare megy) jok nem tudom de a fentiek miatt nalam nincs eselye.

Az ingyenes valtozat meg egy alap routernel is lebutitottab verzio, sot semmilyen wifi-t nem tamogat. Mondjuk lev 4-tol felfele mar kezd komolyabba valni szo se rola.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.01. 22:54:07

@gabors: ddwrt = sátán, vetek is néhány kereszt + + +
rosszabb mint az ablakOS. (halkan jegyzem meg, a múltkori tcp tűri e a hibát "vitában", mindenkinek igaza volt, csak elbeszéltünk egymás mellett -ugyan azt mondtuk, csak más szavakkal-)
Egyszer próbáltam, hát jobban ragaszkodott a routerhez, mint én. Inkább megsütöttem, és gariztattam, azóta boldogan használok egy másik 1043nd-t openwrt-vel.

gabors 2016.06.01. 23:21:38

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: 'halkan jegyzem meg, a múltkori tcp tűri e a hibát "vitában", mindenkinek igaza volt, csak elbeszéltünk egymás mellett -ugyan azt mondtuk, csak más szavakkal-)" ennek orulok ...

Nekem dd-wrt eleg jol mukszik egy D-Link router+wifi AP dobozon (igaz nem a legujabb tipus) sokkal tobbet tud igy kutyu mint az eredeti firmware-el. Sokkal ruglamassabban lehet configuralni es tobbfele funkcioja van. Igaz a DD-WRT kimondottan D-Link partner.

az opewrt-vel az volt a gondom hogy macerassabb feltenni es configuralni is.... de gondolom ez csak megszokas kerdese.

regebben volt ket linksys valami -L es router ahol dolgoztam azokon meg tomato-t hasznaltam az is tobbet tudott mint az eredeti ...

Amugy nagyon sok fugg hogy mit enged az eredeti fw es lehet pont az model nem passzolt a dd-wrt-hez nem tudom ... eleg kimerito lista van mind tamogatott mind a nem tamogatott modellekrol. Fo gond hogy tobb ceg arul ugyanazzal a model nev/szammal belulrol mas kutyuket doboz ugyanaz... es csak FCC szambol vagy meg abbol sem lehet biztosan megmondani hogy mivel compatbilis. Sot van olyan is hogy a model verzio minden stimmel de az ujabb gyari fw-rel mar nem lehet re-flash-elni (csunyan irtam).

Most eppen a TP-Link jelentette be hogy letiltjak a 3rd party fw-ket ugyhogy ez mar biztos ki van huzva az en listamrol. Pedig tervbe van veve upgrade .... mert ket AP-om mar igen regi.

gabors 2016.06.01. 23:27:26

@gabors: OOPs lehet pont forditva D-Link OpenWRT-t tamogtja ??? na majd megnezem

atpijkamo105 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.02. 03:45:08

@gabors: "Gates adott a vilagnak az is a legjobb volt amatroktol profikig"

Amennyire én látom, kezdők is használják a vindózt, és majdnem minden munkahelyen is a vindózt használják.

Ha nem is a legjobb, de a WNT (alias WXP) végre eléggé használható volt. Mindenesetre billgeczi az összes riválisát kinyírta.

A MikroTik nem úgy a legjobb, hogy az egyetlen, ami a porondon maradt, hanem csak jól használható. Gerinchálózatra nem tenném, de nagytudású accesspointnak kiváló.

Különben szerintem a visztás, meg 7, 8 nyüglődés után a win10 megint egy lokális csúcspont.

The Crazy One 3om 2016.06.02. 06:26:59

Szegény Gertrúd, ő csak WiFi-t akart a kávézójába. A kommentek után lehet, még az engedélyét is visszaadja, hogy legyen elég ideje az esti informatika kurzusra.
Ám tényleg, egy földi halandó azt mondja, itt a havi 3000, én zsebre teszem a kezem és hatradőlök, amíg ti szolgáltattok.

Terézágyú 2016.06.02. 07:42:04

@gabors:
"Mint tobben irtak ha a tulaj csak a kavehoz ert erdemes lenne hozzaertobbeket is megkerdezni"

Hát ezért fordult egy szolgáltatóhoz, abban a hitben, hogy ők értenek hozzá, mindent megcsinálnak, neki csak fizetnie kell... :)

Ahogy @The Crazy One harmadik regisztrációja: is mondta.
A tékom esetében éppen itt lett volna a jó alkalom, hogy jól rásózzon a hozzánemértő kliensre egy jó drága rúteret, meg mindenféle kütyüt - és ha minden flottul működött volna, akkor nem is derült volna ki "sose", hogy a szolgáltató lehúzza :)))

De a tékomnál ijjen becsületesek, hogy nem akarják lehúzni a hozzánemértő klienset... :)

The Crazy One 3om 2016.06.02. 08:12:19

@Terézágyú: a tékom, mint böcsületes, karitatív szervezet. Jesszusom :D

Terézágyú 2016.06.02. 08:15:35

@The Crazy One harmadik regisztrációja:
Ugye? Ezért jó a homár, mert meglepő dolgokat tud meg a világról az, aki nyitottan közeledik a megírt történetek felé :)

Ádám 2016.06.02. 08:38:13

@Terézágyú: JA! Pl. én is megtudtam, hogy te egy undorító transzvesztita vagy! :)

The Crazy One 3om 2016.06.02. 08:48:44

@Terézágyú: az utolsó kommentedről nem tudom eldönteni, hogy szentimentális, vagy ironokus volt...
:)

CID. 2016.06.02. 08:59:48

@Ádám: ugyan már, azért mert a farmer alatt tangát és harisnyakötőt hord, viszont állva pislant, még nem jelenti azt, hogy transzvesztita:D

tejfölbiztosítás 2016.06.02. 09:25:29

Ugyan már, hol bujkál az újposzt? És miért ilyen bonyolult az élet? (ez véletlenül pont kiemelten Manyecskahívogató kérdés)
Megszülettünk. Szopó.

Terézágyú 2016.06.02. 09:42:56

@tejfölbiztosítás:
"És miért ilyen bonyolult az élet? (ez véletlenül pont kiemelten Manyecskahívogató kérdés)"

de nem jön....
esetleg rendezzünk versenyt, hogy ki tud erre válaszolni a legjobban Manyecska stílusában???

tejfölbiztosítás 2016.06.02. 10:07:04

@Terézágyú: en mar probaltam. Szanalmas probalkozasnak bizonyult.

Terézágyú 2016.06.02. 10:08:24

@tejfölbiztosítás:
Nem sikerült? Értelmes lett a szöveg???? Elcseszted...

De ne add fel :)

Terézágyú 2016.06.02. 10:16:21

@Manyecs:
esse értem...! te vagy a legjobb Manyecs-utánzó!!!!

(Vagy értem, de akkor megsértődnék)

Manyecska. 2016.06.02. 10:18:29

@tejfölbiztosítás: éjfélkor rámírt az exem hogy micsinálok /én is bagoly vagyok/ há most kivételesen aludtam volna.:D ott áll az ügyfél nála most és írja a határozatot éppen remélem nem ír bele valami mást. megsúgom én írtam helyette néha este nyolckor is fakk kormányhivatal :D ON

Ádám 2016.06.02. 10:23:43

@Terézágyú: NA ribanc, összefújt benneteket fasz szopókat a szél....:)

Manyecska. 2016.06.02. 10:31:11

@Ádám: milyen levelet is vársz a nyugdíjfolyósítótól?? Megnézhetem az ügyet..belelát a rencer mingyár megkérdem a tévesen utalt összegekről . Ádám ugye? :P

Ádám 2016.06.02. 10:46:38

@Manyecs: te nyomorult! te foglalkozzál az exeiddel, a főnököddel, ki kúr téged, a nyomi nagy láb kölköddel, a dögöddel a hörcsöggel s a svábbogaraiddal, a poloskáiddal, ott békásmegyeren, a köröszt kölköddel a szar autóddal, a méheddel, ami lóg, a vízvezeték szerelővel....te szerencsétlen! kapásból ennyi, van neked elég gondod! DE 20ezerért lecumizhatsz!!! :):D

Manyecska. 2016.06.02. 11:06:33

@Ádám: nyugoggyá meg, pár nullát véletlen mögé írunk csak, nem fog fájni!! :D Nekem biztos :DD ..OFF valaki b..ssza már ki ezt a csetrobotot innét

Ádám 2016.06.02. 11:22:44

@Manyecs: téged, már kibasztunk magunk közül! mert te csak pár "nullát" érsz!!!

amúgy meg fáj neked az élet ???:):D + az igazság ?!? :DDD

igi001 2016.06.02. 12:51:54

@Ádám: pedig illene hozzád két erős egyéniség habár szerintem ti inkább kicsinálnátok egymást olyan erősek vagytok :)

á, hozzád angyali türelem kell az biztos

igi001 2016.06.02. 12:56:59

mondjuk tényleg megnézném Ádámot és Manyecst egy párként szerintem világuralomra törnének az biztos vagy egymást falnák fel vagy az USA elnöki párja lennének

hehe

hmhm

igi001 2016.06.02. 13:03:03

á, nem, manyecsnak és ádámnak is olyan pár kell aki teljes mértékben mindent rájuk hagy, elnéz nekik, aki erősíti őket angyali türelemmel bír

lényegében mindent letojik nagy ívben pár kell mindkettőnek

á, manyecsnál rosszul fogalmaztam korábban e tekintetben nála mit jelent az erős fél :) bocsika

Ádám 2016.06.02. 13:13:32

@igi001: Mikor meg akartalak kefélni, akkor meg elbújtál! te már leszerepeltél!!! Próbálj venni magadnak v.egy romát v. egy olyan bevándorlót, akinek te is jó lennél (pl. egy olyat,aki a trafikban verte ki a faszát!). Ígérj neki sok pénzt, nagy picsát....áll. a tőgyed megvan hozzá!?!:):D

Manyecska. 2016.06.02. 13:33:05

@Ádám: kizárt hogy neked volt anyád. Ezt tök komolyan mondom....szégyellhetnéd magad..

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.02. 13:42:42

@Manyecs: "valaki b..ssza már ki ezt a csetrobotot innét"

:))

PonDrow 2016.06.02. 13:51:12

@Dezsike: "Két megoldás van erre a problémára, betehetsz az adott helyiségbe egy másik routert (vagy access pointot) és kábelen összedugod a másikkal, ez a tuti megoldás, csak ronda, ha nem tudod jó helyen elvezetni a kábelt."
Yes. Nálam otthon 1 wifis routerre van rákötve kábelen 2 másik, amelyek switch módban/AP-ként működnek. Így a ház és a kert 90%-át le tudtam fedni, bár az ebédlőasztalnál nem tökéletes, de ha még egy AP-t beépítek, akkor az asszony kidob otthonról szerintem :D

CID. 2016.06.02. 13:59:24

@Ádám: Próbáltál már szeretkezni nővel, nem kefélni? Ok, hogy a kecskéket keféled, de lehet ez nem szimpi egy embernek;)
@Manyecs: Hát csak vót, a káposztaföld nem játszik.

Manyecska. 2016.06.02. 14:00:22

@igi001: ma a gyengébbikkel bringát szerelünk:)) vigyázni kell a viberen mert Marha és Marha2 -néven futnak.. :D

Ádám 2016.06.02. 14:08:39

@CID.: Mért az igi az nő??? Mégis hetekig könyörögtél egyért! Te még a sajátodat SEM tudod rendesen meghúzni..., hiszen nem megy veled! NEM "CSÍP"??? Talán mással vannak tervei!:):D

Ádám 2016.06.02. 14:11:12

@Manyecs: Szerencsére NEM egy olyan állat volt, mint a tiéd, aki egy egy ekkora ribancot szabadított a földre....

Ádám 2016.06.02. 14:54:14

@atpijkamo106: öreg! mégis titeket basztak ki a KLÁNBÓL! :):D itt meg elfértek, mint szemét...:):D

Dezsike 2016.06.02. 15:11:58

@PonDrow: Milyen ház az? Nálunk az irodaépületet teljes egészében átéri a wifi úgy, hogy a szélén van az AP (hogy a szervertől ne kelljen sokat kábelezni). Otthon viszonylag középen van és a kertben is működik gond nélkül, kivéve a nappalit, ami árnyékolt (olyan szinten, hogy ha belépsz telefonálás közben elkezd akadozni a hang). Amikor jött a panasz, hogy alig megy a wifi betettünk a nappali bejáratához (ahol tökéletes a térerő) egy másik routert ami a fő router jelét gond nélkül besugározza az ajtón keresztül a nappaliba WDS-el, akkor meg az volt a baj, hogy hogy néz már ki, de mondtuk, hogy vagy ez, vagy nem lesz wifi a nappaliban. Azóta vígan üzemel a második router is :)

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.02. 16:21:26

@Ádám: "titeket basztak ki a KLÁNBÓL"

Met a Zsiráf egy fasz. Most én azzal mit tudok kezdeni, ha egy fasznak egy másik fasz admin jogokat ad?

Ádám 2016.06.02. 17:47:42

@atpijkamo106: A zsiráf nem pinás?!? Azért innen is kibasztak téged jó párszor!!! Engem meg eddig egyszer! Tán mert nem szeretik a SEGGNYALÓKAT....

"Tudom", csak te s a védenceid a "platina guriga"!

LÉPEM!

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.02. 18:06:55

@Ádám: "A zsiráf nem pinás?"

De.

"innen is kibasztak téged jó párszor"

Mármint a HH. Most szidsz vagy dicsérsz?

"Engem meg eddig egyszer! Tán mert nem szeretik a SEGGNYALÓKAT...."

Őgy érted, hogy mert szeretik a SEGGNYALÓKAT?

"platina guriga"

Az miafasz?
süti beállítások módosítása