Tékozló Homár

Így nem nehéz 5 csillagon állni!/Frissült a cég levelével

2016.06.06. 15:55 | Homár Hilda | komment

screenshot_2016-06-06_15_46_33.png

"Amíg az emberi tényező jelen van, mindig adódhatnak tévedések". Ez nem egy Coelho alapvetés, hanem egy csempebolt képviselőjének a magyarázkodása, melyet egy panaszosnak vezetett elő, és tulajdonképpen nincs is baj vele, hiszen egyrészt igazat mond, másrészt azt még olvasónk sem állítja, hogy vérlázító stílusban üvöltötték volna a fülébe ezt a szöveget. Azzal azonban igenis van baj, ha egy cég a fb-jára csak a dicséreteket enegedi ki, a panaszkodókat meg perrel fenyegeti. 

Tisztelt Szerkesztőség,

rendkívül felháborító eset történt, szeretném itt, nagy nyilvánosság előtt leír ni a tapasztalataimat.

A Bau-Styl Kft - től vásároltunk csempét, járólapot a fürdőszobánk felújításához, valamint a fürdőszoba tervezés szolgáltatást is igénybe vettük. Folyamatosan csak a probléma volt velük, a látványtervek véglegesítését egy hétig ígérgették azzal a kamu dumával, hogy "már kész, mindjárt küldöm", de aztán nem küldték. Végül egy felháborodott bejegyzést tettem ki a facebook oldalukra ezzel kapcsolatban. 

Ennek hatására a cégvezető megkeresett, ajánlott kedvezményt és megígérte, hogy a szállítás után elégedettek leszünk, csak távolítsam el a posztot. Leszedtem. 

Szállításnál valami teljesen más dekorcsempét hoztak ki, mint amit rendeltünk, visszavittük, kicserélték. Ezután jeleztem a vezetőnek hogy gond volt a szállításnál, holott ő azt ígérte, nem lesz semmi probléma. Ő lerázott valami olyasmi szöveggel, hogy "amíg az emberi tényező jelen van, mindig adódhatnak tévedések". 

Majd végül kiderült, hogy nem megfelelően számolták ki a szükséges burkolóanyag mennyiségét (állítólag 15% ráhagyással), végül kevesebb csempe van, mint kellene, így a kivitelezők nem tudják a terven szereplő módon megcsinálni a burkolást. Ezt ismételten nem akartam szó nélkül hagyni, így újra feltettem a facebook oldalukra egy negatív értékelést, amiben leírtam a történteket. 

Erre ma a cégvezető levélben közölte, hogy az általuk számolt mennyiség csak tájékoztató jellegű, felelősséget nem vállalnak, ez rajta is van a megrendelőlapon, hisz a tervrajzon lévő és a tényleges méretek ritkán egyeznek meg. Csakhogy mi egyrészt a valós méreteket adtuk meg, nem pedig a tervrajzon szereplőket. Másrészt az a tény, hogy ők nem vállalnak felelősséget a kiszámolt mennyiséget illetően nem befolyásolja azt a másik tényt, hogy az általuk nyújtott szolgáltatás bizony egy kalap szar. És az ominózus levél végére még odabiggyesztette, hogy: "Amennyiben ma nem távolítja el az ismételten nem jogos negatív posztot, kénytelenek leszünk jogi útra terelni az ügyet!"

Hiába tudom, hogy semmiféle jogalapja nincsen egy negatív értékelés miatt jogi útra terelni az ügyet, a puszta fenyegetés elég volt ahhoz, hogy a híresen konfliktuskerülő férjem nyomatékosan megkérjen a bejegyzés eltávolítására. És a családi béke érdekében kénytelen is voltam levenni a posztot. Bicskanyitogatóan pofátlannak tartom ezt az eljárást, hogy amennyiben nekik nem tetsző, negatív véleményt fogalmazok meg az oldalukon, képesek perrel fenyegetni. Kíváncsi vagyok, hogy a blog olvasói szerint ebben a történetben ki a hunyó.

UPDATE

A posztot elküldtük a Bau-Stylnek, akik másnapra ígértek választ. Íme.

Tisztelt Szerkesztőség, kedves Olvasók!

A blogukon (http://homar.blog.hu/2016/06/06/igy_nem_nehez_5_csillagon_allni) megjelent, a nevét fel nem vállaló személy által tett tényállítások tekintetében engedje meg, hogy azokra ezúton reagáljunk. Hangsúlyozzuk nem tudjuk, hogy a vevőnk írta a posztot, vagy esetlegesen valaki más.

Facebook vélemény után a vezetőség értesült arról, hogy késünk a tervezéssel.

Felhívtuk a hölgyet, aki nem vette fel a telefont, nem is hívott minket vissza majd felhívtuk a férjét, akinek felkínáltunk  az amúgy is kedvezményes árból 20%  kedvezményt és ingyenes szállítást, ezt követően megállapodtunk abban, hogy 2-3 munkanapon belül szállítjuk a csempéket, a bútort pedig másfél-két hét múlva. Megkértük a férjet, hogy szedjék le rólunk azt a véleményt, ahol több ezer ember előtt név szerint említik kollégánkat, idézem:

A nagyon kedves hölgy, bizonyos I...... F....... május 6.-án, pénteken azt ígérte, hogy hétfőre elkészül az első terven általunk kért változtatásokkal.

A férj kedves volt, örült a kedvezménynek, nem említette külön, hogy számára nagy gondot okozna a késésünk.

Aznap, vagy másnap ( erre sajnos nem emlékszünk pontosan ) bejött és megrendelte a terméket. A kedvezményen felül megkérdeztük őt, hogy mivel tudjuk jóvátenni a hibánkat, amire ő azt válaszolta, hogy a lehető legrövidebb határidőn belül szállítsuk ki a terméket. Az alapcsempéket a központi raktárunkból szállítottuk ki és a sofőr biztosította a vásárlóinkat, hogy a dekor csempéket még aznap megkapják. A hölgy nem fogadta el ezt, úgyhogy a férje bejött érte személyesen. Erre a hölgy írt egy e-mailt az ügyvezetőnek melyben közölte, hogy ismét probléma van, nekik kellett kijönniük a dekorért ( annak ellenére, hogy a fent említett módon jeleztük, hogy díjtalanul kiszállítjuk még aznap).

Ezek után múlthét szombaton este 10 óra környékén írt egy újabb véleményt a facebook oldalunkra amelyben olyan vádakkal illeti cégünket, amelyekért nem vagyunk felelősök. Mi látványterveket készítünk és ezt szeretném kihangsúlyozni, a kivitelező feladata, hogy kiszámolja a helyszín pontos ismeretével a szükséges mennyiségeket. Mindig tájékoztatjuk szóban is az ügyfeleket, hogy ezt ellenőrizze a burkoló. A megrendelőnkön is szerepel az, hogy idézem:

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét arra, hogy az általunk végzett mennyiség számítás csak tájékoztató jellegű, az esetleges eltérésekért felelősséget nem vállalunk. 

Ezt aláírták. Megjegyzem, ha hétfő reggel felhívtak volna minket, hogy kevés a burkolat még aznap megoldottuk volna, hiszen a központi készleten jelen pillanatban is van több száz négyzetméter abból a burkolatból.

A véleményre válaszul írtunk e-mailben, idézem:

Mellékletben küldöm a férje által aláírt termékek megrendelőjét. A megrendelőn rajta van a mennyiség csak tájékoztató jellegű, felelősséget nem vállalunk! A tervrajz és az épület csak kevés esetben ugyanaz. Amennyiben nem távolítja el az ismételten nem jogos negatív posztot, kénytelenek leszünk jogi útra terelni az ügyet!

Láthatóvá vált, hogy egyáltalán nem nyitott arra, hogy személyesen megbeszéljük a problémát így más eszközhöz kellett nyúlnunk, annak érdekében, hogy megvédjük cégünk eddigi jó hírét, különösen azon tények ismeretében, hogy a cégünk teljességgel vétlen volt a véleményben megjelölt vádakban. Majd következtek a tegnapi események, arra lettünk figyelmesek, hogy általunk ismeretlen személyek folyamatosan a legrosszabb értékelést adják oldalunknak, minősíthetetlen kommentekkel, idézem: 

suttyó.

Nem kívánjuk véleményünket kinyilvánítani az ügyben, szerettük volna tájékoztatni az olvasókat az általunk ismert, bizonyítható tényekről.

Utóirat:
Cégünk mindig nagyon figyelt a vevői elégedettségre, ezt tartjuk erősségünkek. Misem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a panaszkönyv mely 1995.06.22.-től érvényes, összesen hat bejegyzést tartalmaz, ebből négy negatív és kettő pozitív.

Üdvözlettel:

Dobos Gábor
Bau-Styl Kft.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sáros_tehén 2016.06.06. 16:00:31

Baszod.. a 10 éves keresztlányom kiszámolja neked mennyi csempe kell a szaros lakásodba..
Matekból megbuktál te majom?

Hilda.. most komolyan.. hogy a faszba lehet komolyan venni olyan embert, aki egy kibaszott szorzást nem tud megcsinálni felnőtt létére?? És akkor csodálkozol, hogy szapulva van a poszter.

szerelmessrác8 2016.06.06. 16:01:36

Első.
Egyébként poszttolónak: Visszatenném azt a véleményt, a cég meg egyen kakit.

Carradine a gardróbszekrényben 2016.06.06. 16:02:15

Azt hiszem, egy ötödikes általános iskolai matekkönyvben volt egy számolásos példa, amiben úgy kellett meghatározni, hogy mennyi csempe köll, hogy ekkora a leburkolandó fal, ekkora egy csempe, oszt el kellett osztani a két területet egymással. Hát igen, az osztás művelet az igen bonyolult. Na mindegy, ott volt apró betűvel leírva, hogy a vágásra, sarkokra, törésre általában 5 %-ot szoktak számolni.

sáros_tehén 2016.06.06. 16:08:16

"Bicskanyitogatóan pofátlannak tartom ezt az eljárást, hogy amennyiben nekik nem tetsző, negatív véleményt fogalmazok meg az oldalukon, képesek perrel fenyegetni."

Nem hallottál még a kamu FB profilról? Beregisztrálsz egy más névvel.. és adsz 1*-os értékelést. Gondolatban pedig sok sikert kívánsz nekik a pereskedéshez...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.06.06. 16:09:57

@sáros_tehén: Ne már, hogy a poszter a hibás? Milyen cég az, ami bemondásra készít tervet. Tolják ki a valagukat, mérjék fel a munkát, aztán készítsenek tervet, adjanak ajánlatot.

Terézágyú 2016.06.06. 16:11:36

"Hiába tudom, hogy semmiféle jogalapja nincsen egy negatív értékelés miatt jogi útra terelni az ügyet, a puszta fenyegetés elég volt ahhoz, hogy a híresen konfliktuskerülő férjem nyomatékosan megkérjen a bejegyzés eltávolítására. És a családi béke érdekében kénytelen is voltam levenni a posztot. "

Ezzel most azt tetted közhírré, hogy a férjed egy ilyen légbőlkapott fenyegetés hatására berezelt, és téged fenyegetett meg, hogy vedd le azonnal a kommentet, mert különben... mert különben átpártol ahhoz a céghez???????????????????????

Poszterina, poszterina, nem gondoltad te át eztet a levelet...

WiZZu 2016.06.06. 16:25:54

Innen nem lesz ám olyan könnyű töröl(tet)ni a posztot mint fészbúkról! Bár nem tudhatom biztosra...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.06.06. 16:26:33

@sáros_tehén: Egyrészt igen, mert milyen az, aki nem tud pár számot összeszorozni. Másrészt a pontos számoláshoz nem árt azt sem kihagyni, hogy a sarkokban, ki- és beugrókban fél csempék lesznek, lesz leeső darab, amit nem lehet használni, rászámolni törést, hulladékot, satöbbi, aztán a végén egész dobozra kell kerekíteni. Van aki ezt nem akarja, nem meri, nem tudja, inkább felkéri a csempészt, elvégre az szakember. Az meg ha egyszer elvállalta, akkor ne takarózzon azzal, hogy kisbetűvel leírta, hogy kivéve a gyevi bírót.
Példa, érték nélkül: Volt nekem olyan kolléganőm, aki az órarendet készítő matek tanártól csak annyit kért, hogy miközben
- napi 5 óra volt a suliban,
- neki 13 órát kellett tartania egy héten, akkor
- ne legyen 1. és 5. órája, valamint
-legyen egy szabadnapja.
És az istennek nem lehetett neki elmagyarázni, hogy nem szegény kolléga a hülye, ha ezt nem tudja megoldani.

The Crazy One 3om 2016.06.06. 16:46:34

Egy következő olcsójános esete, ahol mindenki hibás, csak éppen az nem, aki vásárol. Azért nehogymár egy vevőnek ne legyen felelőssége semmiben sem, mert neki olyan nagy kibebaszott fogyasztói jogai vannak. Egyrészt: vegyen komplex szolgáltatást: tervezéssel, anyaggal, csempézéssel. Akkor kijönnek, megtervezik, berakják. Tényleg csak perkálni kell és hátradőlni. De neeeem, elég csak a csempe, majd a hadigyüge apuci felrakja őket, megyei bajnok fugázásból, ugyan kiszámolni se tudja, hogy mennyi kell, de biztos megbírkózik vele, mert okleveles csempéző. Aztán persze nemstimmel a mennyiség, de kérem: hát ki a faszom erősítette meg a megrendelést és fizette ki?

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06. 17:01:17

Én már akkor dobtam volna őket, ha látom, hogy csak a paraszt-arckönyben lehet kapcsolatot tartani velük.
Szóval, eleve nem rendelünk olyantól, aki csak a kacsa-szájú emlősökre szabott arckönyvben létezik.
Az minden, csak nem komoly vállalkozás.
Mellesleg, meg lehet köszönni az ország jelenlegi kormányának, hogy sikeresen kiüldözte a szakiparosokat. Tegnap jöttem vissza Németországba, mögöttem 4 sorral, előttem 1 sorral víz-és gázszerelők, kőművesek, illetve egy szakács utazott. Mind Bajorországba.
Thanks Orbán! :P

FridayN13 2016.06.06. 17:06:11

Nos. Ha én egy büdös gyökér vagyok és nem tudok egy egyszerű szorzást elvégezni, az az én gondom. De szerencsére ott van a cég, aki megcsinálja nekem, mert én vagyok a VEVŐ, ő pedig a SZOLGÁLTATÓ. És ha már elvégez valamit, akkor azt csinálja meg rendesen. Mert ha szarul csinálja meg, akkor én, a büdös gyökér vevő bizony háborogni fogok. És ha háborgok és kirakom a facebook oldalára, akkor ne fenyegetőzzön jogi lépésekkel, amiért elégedetlen vagyok azzal a fos munkával, amit végzett, hanem nyelje be a kritikát. Én fizetek, ő meg szolgáltat, ennyi. Ha én nem fizetek, ő ugathat, ha ő szart csinál, akkor meg én ugathatok.

sáros_tehén 2016.06.06. 17:06:31

@onlajnok: Gondolom ingyen csinálják jófejségből. Nagyon nem látom a posztban, hogy a poszter fizetett volna a tervezésért.
Mondhatjuk azt kapta amiért fizetett.

enrico palazzo 2016.06.06. 17:09:07

A férjnek eladásra kínálok két golyót...istenem. Beszariék fészbúkoznak rovatunkat olvasták.

otgorbebogre 2016.06.06. 17:37:23

1. mindig meg kell nezni egy vallalkozasnal hogy hany velemeny van. ha csak nehany azok valozinu csak fizetett velemenyek..
2 legtobbszor a negativ velemenyek a leginformativabbak en mindig ott kezdem. ha pl ez a negativ velemeny- nem szamoltak ki rendesen a csempet, az meg nem a vilag vege. az ember tudja hogy neki is ellenorizni kell a szamitasokat.
3. sztem siman megvarhatnad a pereskedest ha nem allitottal semmi valotlant. nosza. a ferjed fenyegeteset meg vegleg nem ertem. mit fog szolni a homaros poszthoz???

fleur863 2016.06.06. 17:53:12

Én vagyok a posztoló. Egyrészt dehogynem fizettük ki a tervezést, méghozzá előre, azután meg hetekig vártunk rájuk, hogy megcsinálják. Tény, hogy rendelés esetén a látványtervezés díját jóváírják, de ez mindenhol így van, ahol vállalnak tervezést.

Másrészt kivitelező cég csinálta a felújítást, nem pedig apuci hányta fel a falra a csempét. Viszont a kivitelező cég, akikkel eddig is minden melót csináltatunk, nem vállal tervezést, és anyagbeszerzést sem. Miért is vállalna, hisz ezért vannak a fürdőszobaszalonok, mint amilyen a fent említett cég is. Azaz csempét a csempeboltból, nem?

Harmadrészt az egyszerű szorzást mi is elvégeztük (méghozzá fejben), sőt a kivitelező cég is, négyzetméterre levetítve stimmelt a cég által is megállapított mennyiség, plusz a 10% ráhagyás. De mivel több színt rendeltünk ugyanabból a családból, az arányok nem voltak jók, az egyik színből volt kevesebb, a másikból meg több, így a fürdőkád elejét nem lehet egyszínűre burkolni, ahogy szerettük volna - magyarán megmondva szarul fog kinézni. Ha már itt tartunk, ha még a hülye is ki tudja számolni hogy mennyi csempe kell, akkor a fürdőszobaszalon dolgozói mégis miért nem tudták? Véleményem szerint annyi történt, hogy nemes egyszerűséggel a fürdőkád burkolásához szükséges mennyiséget elfelejtették beleszámolni, és ezért lett kevesebb. De mindegy is hogy miért, a lényeg hogy ha mi nem tudjuk rendesen kiszámolni, mi hülyék vagyunk, ha ők csinálják meg szarul, akkor ők is hülyék, nem?

Negyedrészt igazából tökmindegy hogy a panaszom jogos vagy sem, a hangsúly azon van, hogy perrel fenyegetőznek, amiért negatív véleményt posztolok az oldalukra. Ez azért elég hmmm... aggályos.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.06.06. 17:56:34

@sáros_tehén: Olyan nincs, hogy ingyen, meg jófejségből. Amit egyszer leírnak, vállalnak, megcsinálnak, az egy szolgáltatás, és passz. Ha elvállalta, mert ezzel akart vevőt fogni, csinálja meg rendesen. Ha nem képes rá, ne vállalja el, menjen krumplit zsákolni a nagybani piacra.
Csak hogy megértsd, milyen faszán működik ez a biznic. Ha felmész a netre, és körülnézel, akkor látod, ugyanazt a csempét árulja mindenki. Van, aki olcsóbban, van, aki drágábban. Ráadásul a legkevesebb közülük az, aki például raktárkészletet is tart. Bemész, megnézel egyetlen egy darabot, jó esetben egy fél sarkot felcsempézve, ez alapján befizetsz egy valag foglalót, mire ők megrendelik neked a gyártótól. Ha szerencséd van, két hét múlva megkapod, de van, hogy a gyártónak sincs készlete, akkor három hónapra vállalják a szállítást. Nem csoda, hogy ennek a helyzetnek megvannak a maga vadhajtásai. Ha nem vagy éber, a bejövő csempédet simán odaadják valami havernak, vagy egy kis felárral más vevőnek, te meg vársz újabb két hetet. Mondanám, hogy tisztára, mint 40-50 éve, a hiánygazdaságban. De nem, nejem egyik kollégája pont ugyanezt meséli Németországból.

tejfölbiztosítás 2016.06.06. 17:58:20

@sáros_tehén: No mán, előjött a híresen fejlett IT-s érzelmi intelligencia und szövegértés? Poszter leírta, hogy valós méreteket, jól számolva adtak meg, a szolgáltató vitt ki kevesebbet. Nem túl kellemes az ilyen hirtelenindulatból ideröttyintett kommentet olvasni. Ettől még nem lehetetlen, hogy ők is elbaszták volna a számolást, de inkább nem, mint igen. Ami biztos, hogy a csempeprovider a szarrágó ebben. Már várom mikor jön ide habzó pofával és perel be mindannyiunkat. Tipikus ugatóproli. Ezért kell saját magunknak csinálni az ilyet.

A blogolvasók szerint ki a ludas: te vagy a ludas, kedves nő, te is. Már maga a tényálladék is beszédes, hogy te írod e mailt, a férjed meg csak kerül. Konfliktust. Te hordod a gatyád, a papucs értelemszerűen nem, így a családi békének hitt valami megalkuvás, közben meg elmegy az életed egy teljesen más beállítottságú ember égisze alatt, mint amilyen te vagy. De mit tudhatom én, csak azt írom, ami első blikkre lejön, mint idegennek, mint olvasónak. Szerintem az ilyen külső véleményekre is érdemes adni (valamennyit).

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06. 18:00:59

@The Crazy One harmadik regisztrációja: Mellesleg, egy csempézést, nő létemre én is elvégzek, egy komplett lakás-festést gletteléssel, meg pláné.
A csempézésben csak segéderő voltam életem folyamán, amikor jóapámra rájött az "5 perc", hogy neki új csempe kell. Az összes műveletben részt vettem. A profi festésben meg még akkor, amikor tizenévesekként megkaptunk a helyi önkormányzattól egy szétbaxott helyet, hogy ha tudjuk, akkor hasznosítsuk, magunknak.

tejfölbiztosítás 2016.06.06. 18:05:21

@The Crazy One harmadik regisztrációja: akibebaszott árgyélusát, figyeljen ön is: ma itten valamiféle mentális bermudális 3-rom szög van, hát hogy értelmezed te is a látottakat (igen/nem?), háhá, épp az volt, hogy konnplex szolgáltatást rendeltek. S mindegyik komponensével a xólgáltatásnak beh szívták. A faszt.

ghck 2016.06.06. 18:19:52

Amúgy ez komoly, hogy a cég nem veheti le saját hatáskörben a negatív véleményt az oldaláról? Azt hittem, az az ő oldala, azt enged, amit akar. Mint a személyes oldalaknál... Nem?

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06. 18:24:59

@fleur863: Már bocs, de mi a rohadt istenöröme volt ezen terveznivaló, amit külön fizet ni kellett volna?
Mert szerintem rohadtul semmi.
Nő vagyok. Amikor Budapesten vagyok, akkor egy bérelt lakásban. Olyan 1,5 hónapja leszakadt a teljes csempefal a zuhanyzónál. Nem meglepő, jó 20 éve az van fent, és már amikor tavaly ősszel beköltöztem, és végigjártuk a lakást, jeleztem a tulajnak, hogy a zuhanyzó csempefalánál van egy kb, 6-7 centis légüres tér, és az előbb-utóbb aláhull. Hát, nemrég aláhullt.
Kihívtam a tulajt, ő meg egy "szakit", akinek volt pofája azt mondani, hogy 275.000. Nagyon, de nagyon elkezdtem röhögni, és mondtam a tulajnak, hogy 2 havi lakbérért, ami 170 ezer, megcsinálom azt a zuhanyzórészt úgy, hogy garantáltan 5 éven belül nem fog leomlani. (a vállalkozó faszi 2 éves garanciát vállalt). Így legalább olyan színű csempét választottam, amilyent én akartam, csaptelep- és zuhanyzócsere. Egy hétig szívtam vele, az biztos, mivel a fürdő nem szellőzik direkt, így a legtöbb munkafázis között kellett várnom egy napot...
Mna, ezt egy szaki tutira nem tette volna meg, hanem max. 2 nap alatt felgányolta volna a cuccost. Ami legfeljebb egy fél múlva ismét elkezdett volna búcsút venni a faltól.

tejfölbiztosítás 2016.06.06. 18:25:07

@sáros_tehén: mifasznak csinál ilyet, ha nincs kedve/ideje rá? Nem fog véletlenül híre menni, hogy a pluszban rendelhető szolgáltatás egy kalapfos? Vállaljon annyit, amennyit meg tud valósítani anélkül, hogy elő ne buggyanna a proliénje. Építőipar, ennyi.
@otgorbebogre: a dolog úgyis arra jönne ki, hogy neki kell bizonyítania, hogy nem valótlant állított (hitelrontás), ami nehéz. A gáz ebben az, hogy működhet tovább az ilyen mentalitású xollgáltatóközeg. Az emberek meg nem így állnak a negatív bejegyzésekhez, mint te, ez igen ritka, hogy valakinek ez jut eszébe, mármint önmaga, hogy csekkolni kell. Nyilván kell. Az egyszeri(ű) ember oda megy, ahol xíntiszta jeles és makulátlanság minden. Ígyműködik. Épp ezért kellene belátnia ennek a szarnak, hogy ALÁZATTAL elnézést kér és legközelebb mondjuk nemhibázik.
@fleur863: említette tehén a másik fb accountot, azzal leírod, hogy gondok voltak, nem foghat perbe. Nemmellesleg az már 2 dehonesztáló vélemény annak a szemében, aki az elsőt is látta amíg kinn volt. Höhö.
@Csokis: különösen nagy féregség amiről írsz. Én van amire 2 éve várok éspont felbukkant nemrégmegint éspont a napokban adta oda másnak az a drága ember, holott már finishben voltunk, hittem én (ritka, antik cucc).
@Hátrányos helyzetű kaviár: te józannak tűnsz és strapabírónak mint egy jófajta üzleti laptop. Majd lehet, hogy meg is kérem a kezed, de nem biztos, kigondolom még!

mechanikus körte 2016.06.06. 18:26:48

@fleur863: a helyedben nem vettem volna le a posztot, hanem bemásolom alá a fenyegető levelet is, tájékoztatás céljából a többi vásárolni kívánónak. Ha a férjed konfliktuskerülő, akkor veled se konfrontálódjon, pláne, hogy teljes mértékben igazad van.
Bocs, de néha tényleg úgy érzem, nekünk nőknek kell hordani a nadrágot, pedig a magam részéről egyáltalán nem vágyom erre.:-) Intéztem már el hallókészülékkel foglalkozó céggel is problémát az apám helyett, szemét módon rásóztak volna 260 ezer forintos cuccot, amire egyébként nincs szüksége. Volt fb-poszt, aztán terjedelmes cirkusz személyesen, de végül sikerült a dolog, ők se örültek, hogy tételesen felsoroltam az ügyfélfogásuk és a reklámjuk etikai buktatóit. Nem szabad meghátrálni, ha igazad van.

The Crazy One 3om 2016.06.06. 18:28:33

@tejfölbiztosítás: nem,én azt olvasom, hogy csak az anyagot vették még meg a 3D vizualizaciot, de javíts ki kérlek, most már elvből sem olvasom újra..

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2016.06.06. 18:33:14

Egyszer mi is kértünk tőlük árajánlatot, de a konkurencia gyorsabb volt kb. azonos áron.

Az ilyen látványtervekben én nem hiszek. Simán van annyi képzelőerőm, hogy boldoguljak. Fizetni ezért a szolgáltatásért meg pláne nem. Ez sok helyen ingyenes. Hiszen az ő cuccukat veszed és lám nem vállalnak semmilyen felelősséget, tehát akkor mi is a szolgáltatás?

A poszter viszont egy véleményt mond. Véleményért meg nem lehet senkit perelni, viszont megértem azt is ha egy cég önkényesen kiválogatná a neki tetsző véleményeket esetleg az ott dolgozók / kamu profilok írnák. Merthogy én is ezt csinálnám azaz kb. ekkora értéke van a közösségnek.

Arra kell figyelni, hogy ne vádaskodás/hitelrontás legyen például
"a cég meglopott 1M forinttal" / "az ügyvezető édesanyja pénzért kínál örömöt"
hanem inkább ilyesmi
"problémánk volt a kiszámolt mennyiséggel" / "mindenki bekaphatja"
ami egy felkínált lehetőség, vagy él vele az illető vagy nem.

tejfölbiztosítás 2016.06.06. 18:41:19

@The Crazy One harmadik regisztrációja: szerintem a poszterék nem hibáztak itt.
@mechanikus körte: az igazságérzet egy fontos dolog a világban. Jegyzik. Ám ebben a női fene bátorságban az is benne van vastagon, hogy a ti nemeteket kevésbé verik telibe (pofán), ha nagyháborúba kezd. Túdom, te ezt "nem érted". Csak leírtam. Hozzá tartozik.
@Hátrányos helyzetű kaviár: amilyet. Nem amilyent. Falrontás, mint régies kifejezés megvan? Hitték, hogy a vályogfalat roncsa a _holdfény_.:) Az.

fleur863 2016.06.06. 18:50:29

@Hátrányos helyzetű kaviár: " Már bocs, de mi a rohadt istenöröme volt ezen terveznivaló, amit külön fizet ni kellett volna?"

Kiválasztottunk egy csempecsaládot, ami tartalmaz különböző színű csempéket, illetve többféle középdekort. És mivel nem vagyok vizuális típus, így nem igazán tudtam elképzelni, hogyan is fog ez mutatni nagy felületen, illetve szakemberre bíztam a mintázat kialakítását is. Ez ugyan pénzbe kerül, előre ki is kellett fizetni, de rendeléskor a végösszegből a tervezés díja levonásra kerütl. Sok helyen így van, ezzel nincs is baj. De azzal, hogy a saját maguk által szabott határidőt nem tartják be, azzal már annál inkább.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06. 18:55:15

@tejfölbiztosítás: Ja, vagy mint egy öszvér :PPPP De azért megható a coming outod velem kapcsolatban :DDDD

fleur863 2016.06.06. 18:55:37

@The Crazy One harmadik regisztrációja: "csak az anyagot vették még meg a 3D vizualizaciot"

Igen, mert a fürdőszobaszalonban ennyi a szolgáltatás. Kifizetjük a tervezést, kifizetjük az anyagot, kihozzák és csá. Azután a kivitelező cég pedig szépen megcsinálja. Jelen esetben, mivel a látványtervek véglegesítésével csúszott a szalon, a kivitelezők is csak később tudtak nekiállni. Pluszban meg még szarul is számolták ki a mennyiséget, így a kivitelezők befejezni sem tudták úgy, azzal a csempével, ami a terven szerepel. Persze rendelhettünk volna pluszban még egy keveset az adott csempéből, de nincs időnk kivárni, míg megérkezik. Költözés előtt egy héttel vagyunk, minden kész, csak nem teljesen olyan lett amilyet akartunk, és nem a mi hibánkból. Ennél érthetőbben már nem tudom megfogalmazni.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06. 18:58:32

@tejfölbiztosítás: Az "amilyent" is teljesen megfelleő, te kis grammar nazi, te :P :DDD

Ádám 2016.06.06. 18:59:11

Töketlen egy férjed van! Mihez ért az a drága ember? Bőcsész? Fosiszta? Netán celeb? :) :D

Az asszonyt küldi ki a harcvonalba !?! Abban az esetben HA így volt, akkor nem beszarni! Adj a pofájukra! A férjed addig sétáltassa meg a tutyát v. a macskát....

Bilok 2016.06.06. 19:04:29

Lehet, hogy a Bau-styl ezeket a kommenteket is tudná ötcsillagosnak számolni, de sajnos a valóságban a színvonal alulról közelíti a bányászbéka s.ggét. A poszter fizetett egy szolgáltatásért, sz.rt kapott, amikor reklamált, perrel fenyegették. Hát persze, hogy ő a hibás... Mindig jó látni, hogy az élet császáraival ilyen nem fordulhat elő, dőljetek hátra elégedetten, veregessétek meg a vállatokat, élvezzétek, hogy ma is sikerült enni adni az egónak.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06. 19:05:11

@fleur863: Dögöljek meg, ha értelek, de komolyan. Nem vagy képes elképzelni, mit akarsz, csak ha kapsz hozzá prospektust is 2 vagy 3D-ben? Vagy hogy?
Nem basztatás, komolyan kérdem, hogy ez most így komoly? Tényleg nem tudsz elképzelni egy tért (fürdő. konyha, nappali, háló, gyerekszoba, Hősök Tere ... bármi...) berendezve, katalógus nélkül?
Viszont a határidő kérdésében igazad van.

fleur863 2016.06.06. 19:05:34

@Ádám: A férjem pont leszarja hogy nem olyan a csempe a kád elején, amilyenre terveztettük. Pluszban meg rühelli a vitát, szerinte nincs értelme ezen rugózni, úgyse érünk el vele semmit. Valahol igaza is van, de az én fene nagy igazságérzetemet durván piszkálja, hogy fenyegetéssel próbálják korlátozni a szabad véleménynyilvánításhoz való jogomat. Ezért én állok a "harcvonalban".

fleur863 2016.06.06. 19:08:41

@Hátrányos helyzetű kaviár: Nem, tényleg nem. Ami a fejemben jól néz ki, az a valóságban általában nem. Semmi térérzékem, nulla térlátásom, térképet sem tudok olvasni, ha az életem múlna rajta hogy térkép alapján tájékozódjak, tutira ott döglenék meg. Ez van, másnak meg más a hiányossága, nekem ez jutott.

tejfölbiztosítás 2016.06.06. 19:12:09

@Ádám: nem tudhassuk. Van, hogy a nő agilissága taszítja papucssorba az amúgy átlagos pasit. Cudar idők járnak a pasikra! Szegény pasik!!!
@Hátrányos helyzetű kaviár: de nem az én szememnek! Ja, megható vagyok.
@fleur863: a csempecsaládon, mint fogalmon megborultam.:) Ez mit takar? Bizonyos alfajú csempéket? Vagy egy pakkot, mely nektek, hozzátok, s a lelketeknek szól (előre összeállított fördőszoba-dekorácijó?)
Arról nem is szólva, hogy a kivitelező is nézhet be dolgokat. De hál' istennek, azzal nem volt gond akkor. Amit nem értek: mi az, hogy nincs időtök kivárni? Most akkor "üres" ott a fal vagy rendeltetek hozzá? A házban való lakás közben és miatt nincs időtök csempehiányos falat eltűrni? Nem vágom, tényleg! Nyomok is egy entert, nincs időm másra!

honeeybee 2016.06.06. 19:16:41

@fleur863 Tényleg akkora szarrágó vagy, hogy egy kis kedvezményért cserébe már nem is volt problémád? Ha egy céggel bajom van, nem vásárolok náluk, nem pedig megalkuszom... ha pedig mégis őket választom ezek után, akkor nem kezdem el őket ócsárolni.
Másrészt, ha tudtátok a méreteket és az ehhez tartozó anyagmennyiséget, mégis hogy sikerült szarul megrendelni? Talán kényszerítettek, hogy írjátok alá a rendelési papírt?
De ha már el lett cseszve... utánrendelés???
Ha ilyen szuper stílusod van biztos meg tudtad volna oldani, hogy azt is kiszállítsák ingyen...
Szóval gyakorlatilag fizettetek egy szolgáltatásért, amit ha jól értem meg is kaptatok, mégis itt fröcsögsz...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.06. 19:16:50

@WiZZu: Tévedsz te ember! A Homár már több híres posztot is törölt "jogi fellépések" eredményeképpen. Pl: ezfontos.com/fontos.html

Ádám 2016.06.06. 19:18:45

@fleur863: igaza van! ha szarik rá! azért remélem HA rászarik, akkor a kezecskéivel szét is keni, tapicskolja !!! Mondjuk ekkora "konfliktus kerülőre" most már ÉN is szarok !!! csak az időmet sajnálom, amit két ekkora idióta "támogatására" szántam. de ez már a múlté....

Szólj, HA egyszer valahogyan kész lesz, szívesen küldök pár vödör szart, hogy a férjednek, AZZAL SE keljen bajlódnia ! :)))

fleur863 2016.06.06. 19:22:58

@tejfölbiztosítás: a csempecsalád fogalmával én is az egyik gyártó weboldalán találkoztam, röhögtem is rajta egy sort. Ahogy mondod, egy pakk, előre összeállított dekorációs csomag, általában négy alapszínű mezei falicsempével, meg két-három féle dekorral, amiből a kedves megrendelő kedve szerint válogathat. Azért nincs időnk kivárni, mert a jelenlegi lakásunkat eladtuk, köt az átadás határideje, így át kell költöznünk a most vásárolt, üresen álló házba, ahol a felújítás zajlott. És nem akarjuk ott kerülgetni a kivitelezőket ha már benne lakunk. Ráadásul ők sem érnek már rá tovább, máshol kezdik a melót. Nem, nem üres a fal, a kivitelezők megoldották másmilyen maradék csempével a burkolást. Csak a fürdőkád elejéről van szó, lehet hogy másnak ez nem olyan nagy probléma, de engem rohadtul zavar, hogy három különböző színű csempe virít ott, ahol egyszínűnek kéne lennie.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06. 19:23:55

@fleur863: Te, térképben én is tök hülye vagyok, amikor oda jutok IRL, akkor rendszerint kiderül, hogy amit én jobbnak néztem a térképen, az tulajdonképpen bal, és amit fentnek, az valójában lent.
Mna, de ennek rohadtul semmi köze nincs a képzelőerőhöz. Ez csak azt bizonyítja, hogy térképről képtelen vagy tájékozódni, pont mint én. Látnom kell IRL is, mert a térkép mindent fordítva mutat ahhoz képest, ahogyan szerintem normális lenne.
De ettől függetlnül egy fürdőszoba kialakítása még nem atomfizika, és a térérzék itt kevésbé játszik. Én például levertem a maradék csempét is a zuhanyzónál, majd egy hét alatt, fokozatosan megvárva, míg kiszárad-megköt-kiszárad-megköt a megfelelő anyag, újracsempéztem azt a részt, ami most a halványzöldtől a sötétzöldig terjed színben, szemben a piszkosfehérrel, ami eredetileg volt jellemző.
Ez egy hetes meló volt, hogy a használati utasításoknak megfelelően járjak el, mivel, mint említettem, a fürdőnek nincs direkt szellőzése, így időigényes némely fázis. Egy "szaki" nem vacakol egy hetet egy sima zuhanykabin és környéke átcsempézésével csak azért, hogy az minőségi meló is legyen, hanem legfeljebb 2 nap alatt felbaxxa az egész hóbelevancot. Legfeljebb 1-1,5 év múlva megint lerohad, de sag schon ... hol lesz már ő akkor, no nem? :PPPP

fleur863 2016.06.06. 19:25:45

@honeeybee: Kérlek, olvasd már el alaposan az eredeti posztot, ott van világosan leírva minden.

honeeybee 2016.06.06. 19:30:02

@fleur863: Nem értem miért a Facebook-on kommentelsz nekik, miért nem hívod fel őket és mondod el, hogy mi volt a bajod. Ha rosszat szállítottak az az ő hibájuk és kicserélik. Értem, hogy bosszantó, hogy nem készült el időben a látványterv, de miért nem az illetékeshez fordulsz? Most nekik van egy rossz értékelésük, neked meg egy állításod szerint ronda kádad... ki járt rosszabbul?
Ha megvoltak a konkrét méretek, akkor arra lehet hivatkozni és kicseréltél volna gondolom, mint ahogy fent is írtad.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.06. 19:30:30

@fleur863: Minden respect a tied, kivéve, hogy engedtél a férjednek. Az én feleségemnek sincs térlátása, nem tud elképzelni 3D-s dolgokat. Én megrajzoltam, vagy modeleztem neki. Te ezt próbáltad a csepész banda segítségével, ami végül is befuccsolt.
Nem lett volna szabad a férjedre hallgatnod, de hát ... végülis ... ő a férjed :)
Sok szerencsét a megoldáshoz!

fleur863 2016.06.06. 19:39:14

@honeeybee: Hívogattam én a csajt, aki a tervet csinálta, hogy mikorra lesz kész, mindig azt válaszolta hogy már kész, mindjárt küldi. Ezt egy hétig játszotta, akkor posztoltam ki a facebookra a dolgot. Azért oda, mert feltételeztem, hogy azon a platformon eljut a panasz az illetékeshez. El is jutott kb azonnal, a vezető _megígérte_, hogy több probléma nem lesz. A terveket még aznap megkaptuk. Szuper. De aztán a szállításnál szart hoztak, ezt privát üzenetben jeleztem is a vezetőnek, hogy dehát megígérte hogy nem lesz gond, és most mégis van. Erre elhajtott az emberi tényezős dumával. Majd ezek után tegnap derült ki, hogy a szükséges mennyiséget szarul számolták ki (nem összességében, hanem színekre lebontva, arányaiban). Így megint a facebookra posztoltam a dolgot, többek között abban a reményben, hogy más potenciális vásárlók is értesüljenek róla, hogy bizony nem minden megy simán a cégnél, számítsanak esetleges problémákra. Mert szerintem a különböző cégek közösségi platformokon lévő jelenlétének ez az értelme. És ha erre a vezetés szépen a posztom alá beírta volna hogy szerintük ezért meg ezért nem jogos a panaszom, stb, akkor annyiban hagytam volna a dolgot. De az, hogy perrel fenyegetőzve, privát mailben követelik a bejegyzés eltávolítását, az enyhén szólva is aggályos magatartás a részükről szerintem. Most már juszt se hagyom annyiban a dolgot. Ja, most van egy ronda kádam, nekik meg egy szar értékelésük. Vesztes - vesztes szitu. De ha nem írom meg ide az egészet, akkor nekem ugyanúgy lenne egy ronda kádam, ők meg röhögnének a markukba a 100%-os értékelésükkel. Inkább a vesztes-vesztes verzió, mint a vesztes-nyertes, nem?

tejfölbiztosítás 2016.06.06. 20:07:16

@fleur863: én csempével úgy vagyok, hogy jó, de ha túl sok, akkor kollégiumi/haláltábori zuhanyzó benyomását kelti. Vagy elhagyatott őrültekháza közösségi zuhanyzójáét. Amik nem túl jók. Van fémborítás is ferdőkádat burkolandó, vagy a ma újradivatos burkolatlan, egyedülálló kád. Nadeugye vissza a valóságba. Megszívtad ezt most, hány évig fogod még nézni ezt? Így méginkább, mintha később pótoltátok volna azt a pár darabot. Így nem égető a dolog. Pontnemjó. Meg fogsz őrülni. Ja igen, valóban nem atomi fizika, miért nem megy pár pecsempe felhelyezése? Miért nincs műszaki affinitása, s érzéke a férjednek, ennyi legalább? Te meg nem tudsz főzni? Igen? Ilyen egy világ ez?
@Hátrányos helyzetű kaviár: hé, az már egy jó szint, ha IRL felismered aztán utánamajd mégegyszer az adott helyszínt.:) Szörnyűek vagytok! De nem baj, így legalább könnyebb eladni tikteket. Akkor te lélekben Dél fele állsz mindig? Észak van fent, mint a Föld nevű bolygón is, tökegyértelmű (csak azt nem vágom, az osztrálok hogy nem esnek le). És igen, nem rohad le és még alkottál is! Kell ennél jobb? Nem lásák ezt az emberek.
@honeeybee: nincs randa értékelésük (ott). Csak randa kád van!:) Egyébként meg neked mindegy, hogy dirrel-durral cserélnek ki valamit vagy alázattal, normálisan? A malyi fb-orientált társadalomban, mikor a kutyafasza is ott van és csakott, nem róhatod fel a népeknek, hogy mértvannak ott. Belső világ, birkavilág. Trendváltásnál meg átesnek a következő kis globális buborékjukba. Mitsem sejtve arról, hogy. Na de ki akar fehér spermakását enni a valóvilágban, mikor a Mátrixban az értékelések csodás világa vár? A tennapi cicahartszról nem is szólván.
Hát édesem, az elsődleges értelme a jelenlétüknek a reklám. A többit meg megtapasztaltad. Jól súlyoztad időben és adagok tekintetyében a dógokt, én sem tettem volna másképp ilyenmentalitás mellett. Tetű egy világ van, lekközelebb fábol farax ki egy kádat és boldog leszel. Mert sajtos-tejfölös lángost eszel benne. Ezért leszel boldog.

Ja... és mindez pár fránya szín miatt! Nők!:D

ptspts 2016.06.06. 20:10:57

@fleur863: Köszönjük, hogy megírtad a posztot, a leírtak alapján minden Homár-olvasó eldöntheti, akar-e a Bau-Styl Kft-től vásárolni. Kívánok neked és családodnak gördülékenyebb lakberendezést és sok örömet az új házban!

Most különösen igaz volt, hogy a komment elsősorban a kommentelőt minősíti.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06. 20:24:44

@tejfölbiztosítás: Héééé, ha most megkéred a kezem, akkor kiröhöglek ... csúnyán ám! :P

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06. 20:26:42

@tejfölbiztosítás: Ja, mellesleg a térképeket is tudom ám már értelmezni .... pont fordítva kell, mint ahogy az logikus lenne. :P

fleur863 2016.06.06. 20:38:22

@tejfölbiztosítás: De, tök jól főzök. Gyere el vacsorára, ha nem hiszed. ;)

bendeguz75 2016.06.06. 20:49:11

@sáros_tehén: A ku..va anyad te pocs. Eletedben nem burkoltal meg az tuti. Nem mindenki lakik linoleummal leszart valyoghazban fasz..lap.

bendeguz75 2016.06.06. 20:50:49

@sáros_tehén: A ku..va anyad te pocs. Eletedben nem burkoltal meg az tuti. Nem mindenki lakik linoleummal leszart valyoghazban fasz..lap.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.06. 21:06:40

@sáros_tehén: a poszter IS, meg az IS aki kirak egy ilyen idióta pószt.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.06. 21:09:31

@WiZZu: nem ez lenne az első eset. Kicsit morcosabban néznek hh-ra, máris összecsinálja magát, és eltünteti a pószt nyom nélkül (szerencsére a gugli cache fölött nincs hatalma)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.06. 21:19:12

@honeeybee: te melyik vagy? a bula amelyik elqrta a tervet, vagy a góré?
végülis tökmind1. Elég xarul adod elő :P

megamenn 2016.06.06. 21:28:21

számomra nem világos -szinte értetlenül állok a poszt előtt- hogy a fürdőszoba felújításában -és az azzal kapcsolatos részfeladatokban- egyáltalán kapott-e szerepet, netán döntő tényező volt-e a pina?

Matteo79 2016.06.06. 21:28:51

Arrogans idiota a posztolo. Naguon kivancsi lennek mit irt pontosan a facebookra illetve mit mond a masik fel. A sorok kozott mûhisztit èrzek.

Nick-son 2016.06.06. 22:02:04

Nálunk a rokonságból egy kőműves és egy autószerelő csinálta a burkolás nagy részét és én vettem a lapokat. Van egy pár apróság ami azért lett olyan, mert hirtelen nem sikerült jobban és hát oké, maradjon csak legyen már kész. Mondtam én.

Őrült jó buli lehet ugyanezt úgy csinálni, hogy látványtervek vannak, meg burkoló csinálja, jó féle lapokkal... aki megteheti és kiadja erre a pénzt ahogy én látom elég háklis tud lenni, hogy mit fog nézegetni évtizedekig.

Most ez a rászámolás olyan dolog, hogy persze ki tudja mindenki szorozni, de azért függ az alakzattól is, meg gondolom arányaiban egy nagyobb területen nincs annyi ráhagyás mint kisebb helységeknél... szóval mit is mondjon az ember a normálisabb lapok nem olcsók, egy komolyabb fürdőszoba szalonban azért valami istápolást nyújthatnának, csak tudják mennyi ráhagyás ad biztonságot. Jobban mint aki életében egy fürdőszobát csináltat.

GiaMarie 2016.06.06. 22:07:09

@otgorbebogre: A valóság az, hogy az elégedett vevők nagy része nem posztol, a nem elégedettek viszont annál inkább, sokszor erősen kiszínezve a történetet, ezeket a legtöbb cég pedig egy idő után kénytelen eltávolítani a Facebook oldaláról...ami az esetek többségében egy fizetett reklámfelület, nem pedig a vásárlók könyve...mondjuk ha a cég ezt a funkciót betette (és ha jól értem, onnan nem tudja törölni, amit valaki odaírt), akkor tulajdonképp házhoz ment a pofonért...

É2I 2016.06.06. 22:18:54

Na már nehogy a poszter legyen a bűnös, hogy nincs kedve, nem tud, nem akar számolgatni,megcsinálni mindent. Rábízza szakemberre, hogy az jó legyen. Ezért lennének A szakemberek. Jelen esetben a k cserélhető r-re és már helyben is vagyunk. Alátámasztja elméletemet a fészbúk-reagálás is. Én az első fenyegetésre megspammeltem volna az oldalát úgy, hogy saját maga mászik le erről a szarról, de hát manapság mindenki két kézzel tömi magába a like-ot, mert ez a menő.

(Comingout: hat fake facse nickem van, egy se a saját nevemmel. Nem is lesz. Főleg nem posztolom ki milyen a kedvem, mit csinálok, kik a barátaim, hova szartam, etc. Hogy még is miért vagyok fent ennyiszer? Az megmarad magamnak :P Ja és jöhet a Czukkrosbácsi, hogy nem ezt így nem lehet, mert szerződési feltételek meg mifaszom, pont leszarom - mint ahogy ő is engem :). Töröljön, sokat nem ér vele: ez nem amerika :P. Itt még néha van értelem is az emberi hülyeség helyett. )

Megint más kérdés, hogy ki az aki egyáltalán komolyan vesz egy ilyen értékelő platformot, ahová bárki, bármilyen nickkel azt ír, amit akar. Sokszor röhögöm ki az ilyen forgalmazói oldalakat, ahol mindegyik csodaszer "VALÓBAN BEVÁLT!!!! Csak ajánlani tudom!!!! etc. posztokkal van tele. Érdekes módon Nobel díjat még egy se kapott :P)

Visszatérve a poszthoz, posztolóhoz: Szerintem sem kell hagyni magát az ilyen fenyegetéseknek. Annál is inkább, mivel a fenyegetés, zaklatás büntetési tétel, míg egy fészbúk értékelés meg lóphasz se. Én közöltem volna fenti vállalkozóval, hogy archiváltam a levelét és, ha tovább pattog már be van tárazva 1-2 hivatalos címre. Megnézhetjük ki kerül a szopórollerre, mondjuk a fenyegetés címszó alatt. (Természetesen ezt értsük akkor, ha emberi módon firkantottunk értékelést és nem besározni próbáltuk.)

Más dolog az, hogy ki és mit tud önmaga megcsinálni. Én pl. a házam megvásárlása után mindent meg tudtam csinálni szakember nélkül. -Persze volt időm rá, más kérdés, hogy a jó szakembernek utóbbiból van a legkevesebb. - Kivéve a gáz rendszer átalakítását, se hegeszteni nem tudok jól, se nem bízok meg magamban egy veszélyes üzem átalakításában, más részt meg tilos is. Engedélyekhez kötött, könnyen leamortizálhatom a családom, magam, környezetem végleg. Ettől még értek sok máshoz, de van amikor _nincs_kedvem_se baszakodni. Capisi?

De. Tudom azt, hogy egy teljes házfelújítás megszervezése, kivitelezése vagy kiviteleztetése nem kis munka. Embert és időt próbáló - sajnos ez szakemberekkel megcsináltatva még hatványozhat is. Ezért is faramuci a helyzet :S Főleg, ha szorít az idő. Éppen ezekért nem értem a posztolót csesztetőket. Vagy bármelyikük is, nekiállna rakétát fabrikálni, csak azért mert ezer helyen le van írva hogyan kell megcsinálni? Ugye nem?
Van rá szolgáltatás, hát igénybe veszi. De ha elcseszik az több, mit ideg. Ezt felrója a szakembernek és még az jön nagy mellénnyel? Lóphaszt mama! Már hogy egy klasszikust idézzek. Remélem a kontár címszó meg van azért.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06. 22:41:44

@GiaMarie: Meséld csak el nekem, hogy egészen pontosan kinek is fizetnek a cégek a Face-s ingyen reklámoldalukért?
Ja merthogy senkinek.
Te majom, te.

otgorbebogre 2016.06.07. 00:23:06

@GiaMarie: A lenyeg hogy az elegedetlen vevok miert elegedetlenek. Ha hagynak a cegek az elegedetlen kommenteket es a legrosszabb ami oda van irva hogy 10 percet kestek senki sem fog toluk elmenekulni. en spec keves, tisztan jo kommentes helyrol nem szoktam vasarolni miutan megszivatm mar vele. sokkal inkabb egy 200 ertekeles alapjan negycsillagos mint egy 6 ertekeles alapjan otcsillagos helyrol.

Répázó 2016.06.07. 06:41:01

A poszter a hunyó mert leszedte a facebookos bejegyzését. Ennyi! A csempeboltos elérte a célját. Lóvé bevasalva és poszt eltávolítva. Miért ne tenné meg amit tett megint? Amúgy hol van abban a logika hogy leszedi a poszter a bejegyzést hogy ne legyen gond mert bekaki,de ide megírja a véleményét? Nem értem!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.06.07. 06:49:45

Amúgy kit érdekel hogy faszbukon mit vergődsz? Kutyát sem. A cég is csak röhög.

sáros_tehén 2016.06.07. 08:16:52

@fleur863: Akkor ezt végképp nem értem. Szerinted ki és mikor hibázott? (gondolot Te soha..)
Lehetséges opciók:
1. Hibásan tervezték meg (Ti miért nem ellenőriztétek le?)
2. Jól tervezték meg, de nem jó csempét szállítottak. (Átvételkor nem néztétek meg mit vesztek át??)

vagy mégis szerinted ki és mikor hibázott? Persze rajtatok kívül, mert ti soha...

GiaMarie 2016.06.07. 08:25:21

@Hátrányos helyzetű kaviár: Úgy van az ingyen, mint a termékbemutató a művházban. (Te majom, te...)

tejfölbiztosítás 2016.06.07. 08:37:13

A burkuló beszólt.:DD
Tegnap tök jó napunk volt, mindkét posztoló megjelent, velős társalgások zajlasztották szét a homári internetet. Ma már nem lesz ilyen jó nap. Ja és már vacsoráznom is van hole.

Manyecska. 2016.06.07. 08:39:49

Itt mindenki markotányosnő... :D Mink meggyszínű /mélybordó/ csempét+lyárólapot tettünk fel azt kézcsók, valami gyönyörű!! /középen fekete hajszálminták/ különben pl.nálunk pont tegnap volt a festő terepszemlén én előadtam az elképzelésemet ő sokkal lyobb megoldással jött elő szóval nem hamvába holt ötlet ne vessük el a szagembert!!@tejfölbiztosítás: amúgy ezért kell dugni az is alkotás, 9 hónap múlva a végeredmény mesés:)!! Még látványtervező sem kell hozzá :P

Terézágyú 2016.06.07. 09:14:32

@enrico palazzo:
"A férjnek eladásra kínálok két golyót..."

Mé, neked van két felesleges...? :-O

NoOne 2016.06.07. 09:22:44

@fleur863: Tanulópénz... Csaxólók, hogy legközelebb, ha megvan a látványterv, amit el tudtok fogadni, utána meg kellene nézni még1x (összeszámolni), hogy milyen csempéből mennyinek kell(ene) lenni, és az akkor az miből hány doboz stb. Mielőtt véglegesítitek a rendelést...
És a ha nem stimmel, akkor meg lehet keresni a főnököt, hogy bocsesz', de itten most csúnya gebasz készülődik, mi a véleménye? Engedmény, vagy elálltok a vásárlástól, mentek máshoz. (Mindez persze csak akkor, ha nem előre kellett fizetni.)
...és persze kibicnek semmi se drága..., vagyis könnyen beszélek, de pl. mi asszonnyal megnéztük a csempéket több helyen, kiválasztottuk, Coreldraw-val megcsináltam a "látványtervet", számoltam, aztán megrendeltük. A "csempészekkel" megállapodtam (a meló közben végig ott voltam velük, de persze miután fent volt félig, még bepróbálkoztak egy új árral, de rábaxtak, mert közben megcsináltam az egyik mester gyerekének számítógépét, amit ingyen csináltam volna, mert amúgy tényleg szépen dolgoztak, de így nekem is vastagon fogott a ceruzám, végül is az előre megszabott árat fizettem, ők meg veszekedhettek, hogy abból most kinek mennyi jár). :)

Terézágyú 2016.06.07. 09:25:55

@NoOne:
"de persze miután fent volt félig, még bepróbálkoztak egy új árral"

a k*rva anyját az összes "vállalkozónak", "mesterembernek"...

Manyecska. 2016.06.07. 09:28:24

A Bödőcs Tibi mondta hogy annyira analfabéták mindennemű szereléshez ..ha elromlik valami akkor megtanulnak együtt élni a problémával.......antivadász.

NoOne 2016.06.07. 09:30:52

@Dávid András: Most mér'? Apa megkérte, ne balhézzon, vegye le. Családi béke rulez. Aztán rájött, hogy ez így mégse jó, céges f..szbúkon újra megírni röhejes lett volna, itt meg kiírta magából + mások is okulhatnak. Te is láthatod, jó téma, összeszedett - apró info-hiányokkal ugyan - de olvasható, érhető poszt lett, és még a poszter is beszállt a kommentelésbe, abszolút normális hangnemben stb.

enrico palazzo 2016.06.07. 09:34:29

@Terézágyú: Persze, jófogás-on hirdetem, de az emag is viszonteladó.

NoOne 2016.06.07. 09:37:02

@Terézágyú: :) Hááát, volna mit mesélni... Apám kőművesként kezdte, a saját házunkat is ő húzta fel, később az üdülőbe már a tesóm is, én is beszálltam (gyerekként persze, de jó móka volt), aztán a mostani ház átépítésénél már volt némi rutin. Tervező nagyon jó arc volt, az építést felügyelő mérnök is, a mesterekről meg hosszú posztot lehetne írni, kivéve a gáz- és fútésszerelőket, meg a villanyszerelőket. Előbbi csodaszámba menő, abszolút tisztességes csapat, utóbbiak pedig a szomszédom meg én voltam. :)

Terézágyú 2016.06.07. 09:37:43

@enrico palazzo:
Mé neked négy vót? Vagy több? Egy golyóscsapágyat hordasz magaddal?

Répázó 2016.06.07. 09:42:58

@NoOne: mert meghátrált! Pont ez a baj.Az emberek nem állnak ki magukért. Én kint hagytam volna és megkértem volna apát hogy növesszen péniszt. A kereskedőt nézd. Egyet böfög és visszavonulás van. Röhög a markában és semmi következmény. A dolog üzenete a lényeg. Mi az elvárás akkor?

Répázó 2016.06.07. 09:55:30

@NoOne: aztán majd szól neki a kereskedő hogy ezt is törölje és már megy is a könyörgő levél Hildának. Csak mert apa békét akar. LOL

enrico palazzo 2016.06.07. 09:58:27

@Terézágyú: Egy Csernobil melletti faluból származom...

gabors 2016.06.07. 10:01:53

ez a hetvegi ??? csak kerdezem mert sikerult a jobb kezemet ugy osszetorni hogy legalabb egy hetig itthon ulok.... es jegelem orankent ..

balesettin sem alig hittek el hogy nem tort csont 6-7 oltessel vartak vissza a kozepso ujjamat ....

de a tetanusz inekcio ami eppen most jobban faj mint barmi mas

NoOne 2016.06.07. 10:02:21

@Dávid András: Ok, a poénkodást félretéve, sokszor előfordul, hogy egyrészt "fillérbaszónak" kell lenni, mert különben nem jön össze, amit szeretne az ember, másrészt, ha konfliktus van, a csalás egyik tagja nem szeretne belemenni, mert csak... (mert nincs rá energiája, tájékozatlan, lusta, nem érdekli vagy egyszerűen nincs rá ideje stb-stb.)
Nyilván az lenne a jó, ha mindenki venné a fáradságot, tájékozódna és kiállna magáért, de hidd el, van olyan szituáció, amikor nem vagy hajlandó lépni egy mm-t sem. Ha az utóbbi az alapállás, na az gáz, de itt nem erről van szó. Szerintem.

fleur863 2016.06.07. 10:06:37

Hát komolyan lehalok, hogy milyen pofátlan emberek vannak! A cégvezető a cég facebook oldalán azt írogatja a negatív kommentek alá, hogy senki nem fenyegetett perrel senkit, meg hogy a "A jogi útra terelés nem egyenlő a perrel". Hát nemtudom, biztos én vagyok a gyökér, de nekem a levél hangvételéből kiindulva valahogy úgy tűnt, hogy nem mediátorral, békés úton óhajtják rendezni a konfliktust. Ilyen olcsó szar mosakodást, hát a pofám leszakad hogy lazán letagadja a fenyegetést, meg próbálja valami hülyeséggel megmagyarázni!

NoOne 2016.06.07. 10:07:45

@Dávid András: Ááá, szerintem apa erről nem tud... még. Mire majd igen, addigra meg már úgyis mindegy. Különben is, ha tényleg annyira konfliktuskerülő, akkor inkább hagyja a fenébe.
A kereskedő meg már nyavalygott volna, de itt jó páran leírták, hogy nyugodtam próbálkozzon perrel, legfeljebb neki kerül majd sokba, és ezt a poszterina tudja, és majd a férj is olvashatja.

NoOne 2016.06.07. 10:09:39

@fleur863: Bakker, ezek után "dafke" visszatenném mégis a posztot, a fenyegetésével együtt. Apa tud, és ha igen, mit szól a fejleményekhez?

fleur863 2016.06.07. 10:11:03

@NoOne: "Apa" tud erről a posztról. Sőt, tegnap este már ő is beleállt a cég oldalán folyó vitába.

fleur863 2016.06.07. 10:14:39

Abba a kurva emailbe a címzettekhez becopyzta az ügyvédjét, most meg azt nyomja hogy ő nem fenyegetett perrel! Próbál engem idiótának beállítani, amiért az "Amennyiben ma nem távolítja el az ismételten nem jogos negatív posztot, kénytelenek leszünk jogi útra terelni az ügyet!" olvastán rögtön a pereskedésre asszociáltam. Persze, utólag ki lehet dumálni hogy hát a jogi út nem feltétlenül jelent pert, blabla, de most már csakazértsem fogom hagyni hogy ezt a szart lenyomja a torkomon!

Ádám 2016.06.07. 10:18:02

@fleur863: "tegnap este már ő is beleállt..."

Na? oszt tán még merevedése is volt (idén először!) annak az igazi "férfinak"! :)

fleur863 2016.06.07. 10:28:01

Ja, most néztem meg alaposabban, nem is a cégvezető írta hogy senki nem fenyegetett senkit, hanem valamelyik rokona. De mindegy is, a gyomrom forog ettől az egész mentalitástól, amit a cég képvisel.

fleur863 2016.06.07. 10:36:31

Komolyan nem értem. Mi a francért nem lehetett az eredetileg kiposztolt negatív véleményem alá odakommentelni, hogy "Megvizsgáltuk panaszát, és ezért meg ezért nem tartjuk jogosnak, mindazonáltal elnézését kérjük az általunk okozott esetleges kellemetlenségekért." Slussz, ebbe én se tudtam volna belekötni, plusz megússzák egy darab negatív véleménnyel, ráadásul az oldal látogatói szemében én lettem volna a hisztis picsa, akinek semmi se jó és ezzel le is lett volna tudva részükről a dolog. De nem, ehelyett levélben kellett fenyegetőzni, aztán most tele vannak egy rahedli szar értékeléssel, ráadásul még jól fel is hergelték magukat (meg engem is).

tejfölbiztosítás 2016.06.07. 10:36:32

@fleur863: erre mondtam, hogy proli. Ez lefed mindent. Ergó semmin - főleg ilyen személyiségjegyen - megütközni nem szabad, meglepődni felesleges. A nő meg azt hitte aki ígérgetett neked, hogy pár előre jól begyakorolt közhellyel majd lepattinthat. Rühellem az ilyen bagázsokat és valami egészen más faj ez, mint a jóérzésű, gondolkodó kultúrember. Valami negyedik világba elhelyezném őket, aztán ott kereskedjenek, meg interaktáljanak egymással a maguk kis szintjén. Azért remélem telyis megtanultad, hogy fáhhszbukk az nem feltétlenül az AranyOldalak legtutibb utódja. Az életre alkalmazott narratívák számos esetben eltérőek - ezt fel kell tudni ismerni! Mégmielőtt. Vagyazután. De az már úgy bajosabb, lásdmost.

Újposzt? Hildát teliben szarták? Szégyenletes,

Terézágyú 2016.06.07. 10:36:55

@fleur863:
"Ja, most néztem meg alaposabban"

Pedig figyelmesnek köll lenni...

fleur863 2016.06.07. 10:38:34

@Terézágyú: Jaja, kellett volna, csak hát a vezetéknév ugyanaz, aztán mikor megláttam a szöveget, elöntötte a lila köd az agyamat, úgyhogy keresztnevet má' nem is néztem. :)

tejfölbiztosítás 2016.06.07. 10:41:51

@Terézágyú: ja. Engem is félrevezetett így. Nem jó okosságokat nyomattam (de). Szemét csaló!!!:D
@fleur863: nyugodj meg, a mi szemünkben így is hisztis picsa vagy!:D Eltérő kultúrkörökből gyöttetek, üdv a széles e világban, tud nagyon más lenni! De most aztán már igazán enter!!
Én tutira kivártam volna amíg akad egy olyan pótlócsempe, ami jó. Már ha létezik ilyen. Talán. De így most nem jót fogsz bambulni évekig és ez poénos.:D Mármint sírni kell rajta, de röhögve! Vagy ha elválsz akkor nem kell majd tovább nézni, ez is egy megoldás enter!

fleur863 2016.06.07. 10:47:30

@tejfölbiztosítás: Nem is elsősorban a pozitív f@szbúk értékelések miatt mentünk ehhez a céghez, hanem ismerősök szintén felújítanak és ők ajánlották hogy hát ez húdeszuper. Így odamentünk, aztán nekünk lettek gondjaik velünk, és ezzel párhuzamosan az ismerősök is sz.ptak ugyanúgy a látványtervezéssel náluk, meg valami padlólapot amit kinéztek, b.sztak nekik beárazni, és rendelés előtt nem sokkal derült ki, hogy csak a 8 nm-nyi padló 300 ropiba kerülne. Sz'al mások is kínlódnak a t.céggel, csak nem posztolják.

Nem, ha elválok, enyém lesz a ház, elég hisztis picsa vagyok hozzá hogy kibulizzam magamnak. :D

Manyecska. 2016.06.07. 10:53:55

ahelyett hogy valami számtech-guru itten összedobott volna egy látványterv-készítő programot savazzátok a poszter naszép. :P kétéves gyerek kezébe acc pár színes papírlapot olyan látványtervet csinál mint álat!!

tejfölbiztosítás 2016.06.07. 10:58:00

@fleur863: "kibumlizzam magamnak" Igen, utólag jutott eszembe, nem akartam beírni, hogy nő vagy, ha öntudatotokra ébredtek, sokminden bármire képesek vagytok! (dangerous)
Áh, szóval rontást hoztok az környezetetekre, erről eddig nem volt szó!:D Ez csak ismikre vonatkozik vagy mindenkire, akivel szóba álltok? Lehet, ki is siklik az életem mostmár! Nah de, mi lesz vacsorára?

sáros_tehén 2016.06.07. 10:58:40

Akinek van kedve próbálkozhat belépni a cég weboldalán:

www.bau-styl.hu/furdoszobaszalon/wp-login.php

Terézágyú 2016.06.07. 11:01:47

@fleur863:
"Nem, ha elválok, enyém lesz a ház, elég hisztis picsa vagyok hozzá hogy kibulizzam magamnak. :D"

Büszke lehetsz rá.

fleur863 2016.06.07. 11:03:13

@Terézágyú: Nem érted a viccet? :) Büszke lehetsz rá. :D

fleur863 2016.06.07. 11:09:12

@tejfölbiztosítás: Rontás nem mindig szándékos, de amikor igen akkor random emberekre is kiterjed. ;) Vacsorára sütőCSEMPÉN grillezett marhahúst ajánlanék petrezselyemgyökérrel körítve, előételnek pedig buggyantott tojást. ;)

Terézágyú 2016.06.07. 11:12:37

@fleur863:
"Nem érted a viccet? :) Büszke lehetsz rá. :D"

Tudom, hogy viccnek szántad, de azt nem tudod, nem veszed észre, hogy gáz dolgot mondtál. Viccesen, ugyebár.

Főleg olyankor, ha éppen arról van szó, hogy ez a szemét szolgáltató cég ügyeskedik... Egy cégnek eszerint tilos, de te leírhatsz ilyesmit.

fleur863 2016.06.07. 11:16:04

@Terézágyú: Sztem az önironikus avagy szarkasztikus humor vicces. Szted nem, vagy legalábbis itt és most nem. Értem, nem vagyunk egyformák, ennyi a történet. :)

Terézágyú 2016.06.07. 11:17:03

@fleur863:
Én az ilyen picsáknak ki szoktam verni a fogait... hehe :) érted :)

joska61 2016.06.07. 11:23:15

Én addig irkáltam volna nekik a facebookon, míg le nem tiltanak.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.07. 11:32:26

@fleur863: "elnézését kérjük ... Slussz ... , ráadásul az oldal látogatói szemében én lettem volna a hisztis picsa"
Nyugodj meg, az oldal (sőt, oldalak!) látogatóinak szemében ettől függetlenül az vagy ;)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.07. 11:37:08

@fleur863: "Amennyiben ma nem távolítja el az ismételten nem jogos negatív posztot, kénytelenek leszünk jogi útra terelni az ügyet"
Juteszembe (eszem helyére). Én eltávolítanám a posztot, ÉS jogi útra terelném az ügyet.
Kezdve azzal, hogy befáradnék az üzletükkel, és teleírnám a vásárlók könyvét.
Ha az nem elérhető (márpedig annak a vásárlók számára könnyen hozzáférhetőnek kell lennie), és/vagy kérésre nem adják át, azért külön felnyomnám őket.
És amit én mindenképp meglépnék, okostelefont beállítanám diktafonra, és úgy mennék be a boltjukba. Ha okoskodnak, ellenkeznek, arról legyen hangfelvétel. Jól jön majd, ha bizonyítékra lesz szükség, és azt nehéz letagadni.

fleur863 2016.06.07. 11:43:56

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Jah, hisztis picsa vagyok, tudom. :) Nem csak az oldal (sőt, oldalak!) olvasóinak szemében, hanem a sajátomban is. ;) De ettől még igazam van, és juszt sem fogom be a számat. :)

tejfölbiztosítás 2016.06.07. 12:16:01

Fú, nehogy összeakassza már itt a bajuszt 2 nő. Még iszapos bírkózás kerekednék. Az önirónia, a túlélés legjobb svájcibicskálya!

honeeybee 2016.06.07. 14:27:45

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: ki kell, hogy ábrándítsalak, egyik sem vagyok. De szerinted ez az egész egy normális helyzet? Őszintén? Ha bemegyek egy hotelbe és kérem a panaszkönyvet és azt mondják, hogy kapok kedvezményt, akkor már nem is számít, hogy légy volt a levesemben? 2x lett negatív vélemény írva, majd eltűnt. Ez komoly? Szerinted ilyen egy valós panasz???? Ne viccelődjünk már. Meg az a baj, hogy rossz volt a színarány???? Tényleg???? Értem, hogy bosszantó, hogy nem készült el időben a látványterv, de Facebook-on kell kommunikálni? Ha meg úgy érzi, hogy igaza volt, akkor miért szedte le? Őszintén tök büdös ez a helyzet... Utána már kiderült, hogy a kivitelező is kiszámolta az anyagmennyiséget, akkor??? Ha a szabó kiszámolja nekem, hogy a ruhámhoz 8 m anyag kell, akkor annyit kérek a boltban és ha rossz arányban kapom, akkor szólok. Nem?
Ez egy baromira felfújt helyzet, szerintem lehetne ennél komolyabb problémákkal is foglalkozni.

tejfölbiztosítás 2016.06.07. 14:36:37

@honeeybee: te örülnél, ha rossz lenne a színarány? Tervről, látványról, elképzelésről beszélünk, (be)építésről. Nem azt kifogásolja, hogy a jégkrémes doboz másszínű. Azért fb-n, mert prolimód lepattintotta a szolgáltatóközeg. Tehát nem ott kezdte. Ki helyett elszámolták az anyagmennyiséget. Akkor. Éljen a felületességen alapuló hőzöngés. Azért vette le, mert töketlen a férje alapjáraton, de nem erre akarok kitérni, hanem az igazságérzet leküzdése bizony az erények sorába tartozik. Én látom ebben az eredményt is.

fleur863 2016.06.07. 14:39:52

@honeeybee: Nem érted, hogy nem a panasz jogos vagy nem jogos mivoltáról van szó? Az első negatív véleményt töröltem, nem a kedvezmény miatt, hanem mert normális stílusban kértek meg rá, és mert _megígérték_, hogy több probléma nem lesz. Aztán volt újabb problem, jeleztem privát levélben a cégvezetőnek, ő meg lekoptatott. Még ez is oké lenne, de csak _mindezek_ után derült ki, hogy a színarány bizony szar. A kivitelezők is és mi is csak a mennyiségnek számoltunk utána, az stimmelt is, nem gondoltuk hogy a cég a színarány számítását elcseszi. (Igen, ez hiba volt a részünkről, elismerem.) Amikor világossá vált, hogy a színarány szar, újra feltettem egy negatív kommentet facebookra. Azért oda, mert előzőleg privát írtam a vezetőnek és elhajtott. Amennyiben benyelték volna a második negatív véleményt és alákommentelik, hogy szerintük jogtalan a panaszom, de azér' bocsi, akkor nem lett volna felfújva az ügy. De ők ehelyett emailben fenyegetőztek jogi útra tereléssel, ha nem veszem le a kritikát. És ez bizony kibaszottul kurvára nem jogos a részükről. És ahogy írtam, a férjem kedvéért szedtem le végül, nem azért, mert nem volt igazam.

honeeybee 2016.06.07. 14:51:11

@tejfölbiztosítás: nem, nem örülnék. Képzeld nekem is voltak problémáim szolgáltatásokkal, de az illetékeshez fordulok, nem fröcsögni kezdek. Nem hiszem, hogy amikor nem készültek a látványtervek, akkor a vezetőséghez fordult volna, hiszen most sem azt tette, amikor már kommunikáltak a vezetőséggel, nem nekik mondta, hogy rosszat hoztak ki, hanem kirakta a Facebook-ra. Ez színtiszta rosszindulat. Ebben baromira nem az volt, hogy segítse a többi ügyfelet, nehogy így járjanak, hanem kapva kapott az alkalmon, hogy valamibe beleköthet. El lett rontva... értem, tényleg mindenki hibázik, de ezért egy lejárató hadjáratot indítani? Szerintem durva. Nem verték át, nem silány minőséget vittek, egy színarányt csesztek el, de mint ahogy a kezdeti késést is kompenzálték, biztosan ezt is megoldották volna. Ha normálisan kommunikál az ember, az összes szolgáltató kedvesebb lesz. Legyen szó T-mobilról, vagy Elműről, ezt tapasztalatból tudom és a másik oldalt is ismerem. Én is szívesebben nyújtok segítséget, kedvezményt, bármit azoknak az ügyfeleknek, akik normálisan kommunikálnak, mert én is belátom, hogy esetleg elcsesztem valamit. EMBERI KOMMUNIKÁCIÓ, ez a nyitja sok mindennek.

NoOne 2016.06.07. 15:06:27

@honeeybee: "Nem verték át, nem silány minőséget vittek, egy színarányt csesztek el, de mint ahogy a kezdeti késést is kompenzálték, biztosan ezt is megoldották volna."
De nem oldották meg. Aztán meg amikor a poszterina megírta, még a cégnek állt feljebb, sőt. "Fröcsögést" én meg nem láttam, felháborodást igen, de azt is normális stílusban. Ergo nincs igazad.

honeeybee 2016.06.07. 15:19:33

@NoOne: olvastál te bárhol olyat, hogy "amikor jeleztem az színeltérést, akkor..." ? Nem... mert nem történt meg.
Egyből fröcsögés ment.

fleur863 2016.06.07. 15:28:07

@honeeybee: Látod, ez a különbség köztünk abban, ahogy a világot látjuk. Szerintem nem "fröcsögés" negatív kritikát megfogalmazni, még nagy nyilvánosság előtt sem (pláne egy olyan platformon, aminek ez a célja), amennyiben nem állítok valótlant és normális stílusban teszem. És mégis mi a fenének jeleztem volna privátban a problémát, amikor már az előző ilyen próbálkozásomkor is elhajtottak a búsba? Lehet, hogy te másképp látod, de az elsődleges célom igenis az volt, hogy más potenciális vásárlók értesülhessenek róla, hogy nem olyan rózsaszínű és nem olyan hűdeszuper minden a cégnél, ahogy azt a facebook oldaluk kommunikálni próbálja.

honeeybee 2016.06.07. 15:32:27

@fleur863: az elsőt nem kezelték? Kedvezményt kaptál. Ez szerintem elég korrekt. Utána miért nem azzal kommunikáltál, aki kezelte a problémád? Ezért fröcsögés...

fleur863 2016.06.07. 15:34:56

@honeeybee: Az elsőt kezelték. Másodszorra, amikor megint gond volt, a vezetőnek írtam mailben. Ő elhajtott. Harmadszorra is volt probléma, ekkor jött ismét a nyilvánosság. Ne legyél már ennyire értetlen pls. :)

élhetetlen 2016.06.07. 15:41:26

@Hátrányos helyzetű kaviár: „Nem vagy képes elképzelni, mit akarsz”. Ez egyértelműen adottság kérdése. Nem mindenkinek megy. Még anno, az egyik sulitársnőm varratott magának télikabátot. Hosszú, sötét eperszín, kapucnis, fehér prémszegéllyel. És nem tudta, hogy nem elegáns lesz, hanem mikulás.

tejfölbiztosítás 2016.06.07. 15:51:18

@honeeybee: az enberi kommunikáció részben egyetértünk. Bizony többet szoptál ügyfélszolgaként, mint az károsodások nélkül megtörténhetett volna, így maradandó nyomot vésve beléd maradt meg az az időszak, látom én. Értem én. De hogy a szövegértelmezls rovására is menjen a dolog, az már patológiás. Kérlek lásd, hogy ő normálisan kommunikált, vele nem tette ugyanezt a másik oldal! Utána jöt a "rosszindulat". A posztoló kivételesen rendben van.
@fleur863: na várjál. Nem nevezheted értetlennek. Ez most itt az ő nagy alkalma. Most MINDENT(!!) (néégy) visszaad. Megfizetsz mindenért.
:)
"kommunikálni próbálja" Áh! Disznók elé vetett gyöngy az ilyen fogalmazás.
"színarány bizony szar" Tehát erősen a barna felé tolódott el?:D
Nem gondolom, hogy ti, mint fizetőközeg kötelesek lettetek volna még görcsölni a zsinórban elkövetett elkúrásain a szolgáltatónak, nincs itt hiba, csak ők tűnnének márt el s süljesztőbenn.

honeeybee 2016.06.07. 15:53:36

@fleur863: Először késtek, majd rossz színarányt hoztak... ez nekem kettő... mivel kerested még őket?

élhetetlen 2016.06.07. 16:00:09

@fleur863: Megértelek, most írtam Hátrányos helyzetűnek... élhetetlen 2016.06.07. 15:41:26. Én szerencsésebb vagyok, megtervezem az üveges tálalószekrényt is, de az unokahúgom képes fordítva nézni a térképet (azaz nem fordítja be az észak jelzést északra), és tavaly, mikor azt mondtam egy barátnőmnek, hogy a halványzöld ruhához szerezzen be egy királykék vékony zsorzsett kabátot a fia esküvőjére, csak azt tudta mondani, hogy „a kék, és a zöld üti egymást, nem?”. Meg kellett mutatnom a két színt egymás mellett, mert nem tudta elképzelni. Na, ezért vagyok megértő.

fleur863 2016.06.07. 16:01:10

@honeeybee: 1.) Késtek, ÉS emellett még folyamatosan kamuztak arról, hogy mikorra várhatóak a tervek. 2.) Szállításkor szart hoztak, nem azt, amit rendeltünk. 3.) Elcseszték a színarányt.

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.07. 16:13:50

@élhetetlen: "Hosszú, sötét eperszín, kapucnis, fehér prémszegéllyel. És nem tudta, hogy nem elegáns lesz, hanem mikulás."

:))

élhetetlen 2016.06.07. 16:13:54

@honeeybee: „Ha egy céggel bajom van, nem vásárolok náluk”. Húzd vissza a fullánkodat. Neked még nem tűnt fel, hogy egy céggel nem a vásárlás előtt, hanem utána szokott probléma lenni? Vásárlás előtt nem derül ki, hogy szállítás után problémák lesznek! Érted? Nem érted? Most rendeltem egy terasz garnitúrát Bpestre Soltról, fénykép alapján. Én is csak aggódni tudok, mert, ha két markos rakodó felhozza a nyolcadikra, és nem tetszik, én sem leszek olyan bátor, hogy azt mondjam, vigyék vissza. De azért gratulálok, hogy neked minden simán megy.

honeeybee 2016.06.07. 16:14:52

@tejfölbiztosítás: ha esetleg megvan valamilyen formában, azért én elolvasnám azt a 2 negatív véleményt, amit utólag eltávolítottak,mert szerintem eléggé döntő erejű lenne. Itt és Facebook-on is van már mindent, de a tényeket még nem ismerjük pontosan. Haragudott, meg nem is, a férje hatására, de mégsem.. Kicsit fura ez az egész. Én szívesen elolvasnám az az előzményt. A hölgynek biztosan megvan, ha máshol nem is a Facebook Activity Log-ban.

honeeybee 2016.06.07. 16:17:03

@élhetetlen: Fizess kiszállításkor... és ne csak itt legyen nagy a szád. Ha nem az, amit rendeltél, küldd vissza. Vannak hozzá jogszabályok... belinkeljem?

honeeybee 2016.06.07. 16:18:54

@fleur863: neked is megírom... esetleg a korábbi véleményt is megmutathatnád, ha megvan valamilyen formában.

Egysimaegyfordított 2016.06.07. 16:27:31

Én pártatlanul és objektíven próbálok mindent nézni, és azt mondom, hogy a posztoló jogosan van felháborodva. Ha vki időt és pénzt nem sajnál rá, hogy látványterv alapján céggel készítesse el a fürdőszobáját...az ne leb@szásokat kapjon , hanem korrekt munkát. A látványterv mi a fenének, ha utána hümmög a cég, hogy hibázhat meg hogy rosszul adták meg a méreteket?? Hívhatta volna a posztoló Józsi bá'-t is, aki napi 10ezerért meg 4 üveg sörért leburkol mindent, aztán vagy ügyes vagy sem....Ez is lutri. DE Józsi bának tuti nincs céges fb felülete, amiben igényes munkát ígér.

fleur863 2016.06.07. 16:28:42

@honeeybee: Ellenőriztem a facebook activity logban. Egyik bejegyzés sem szerepel, mivel el lettek távolítva. A másodikat így nem tudom megmutatni, viszont az első megvan, mivel azt elküldtem üzenetben egy ismerősnek, így most onnan kimásolom neked. Íme:

"A 3D fürdőszoba tervezés, mint szolgáltatás finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után. A nagyon kedves hölgy, bizonyos *név cenzúrázva* május 6-án, pénteken azt ígérte, hétfőre elkészül az első terven általunk kért változtatásokkal. Május 9-én, hétfőn este azt mondta, már készen van, május 10-én kedden elküldi a módosított terveket. Ma, május 11-én, szerdán délelőtt 10 órakor, sokadik megkeresésünkre azt válaszolta, mindjárt küldi az emailt. Még mindig nem kaptunk semmit sem. Üres ígéretek, tologatott határidők vannak, de az elvégzett munka sehol sincs. Mélységesen felháborítónak tartjuk ezt az eljárást. Így 3 nap mellébeszélés után már látjuk hogy nyilvánvalóan szó sincs arról, hogy egyáltalán készen lennének a tervek. Persze a szolgáltatást előre kell fizetni, ki is fizettük, és cserébe nem kaptunk semmit sem. Nem értem, miért van szükség minden valóságtartalmat nélkülözve azt állítani, hogy az elvégzendő módosítások készen vannak, ahelyett, hogy az illető hölgy valós, általa is tartható határidőt szabna saját magának, és felénk is ezt kommunikálná mindenféle ködösítés helyett. Ha záros határidőn belül, a mai nap folyamán nem kapjuk meg végre a kész terveket, úgy kénytelenek leszünk személyesen panaszt tenni az üzletvezetőnél."

Egysimaegyfordított 2016.06.07. 16:29:43

@honeeybee: Neked meg mi bajod van? :) Anyakönyvi kivonatot ne linkeljen ide?

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.07. 16:30:10

@fleur863: Na, tetszik, kogy kiállsz magadért, és a sok hülye kérdésre türelmesen válaszolgatsz. Azzal, hogy magad nem számoltál utána, vagy nem olyan "mestert" választottál, aki lerakás előtt ellenőrzi a dologkat, nem számítasz életrevalónak, de ettől még igazad van.

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.07. 16:33:08

@élhetetlen: "„a kék, és a zöld üti egymást"

Rossz a szórend.

"A két gyerekem kékre és zöldre üti egymást."

fleur863 2016.06.07. 16:40:37

@atpijkamo107: Igaz ami igaz, valóban sok mindennek lehet nevezni, de életrevalónak nem. :) Nem is tagadom. :)

élhetetlen 2016.06.07. 16:41:45

@honeeybee: „és ne csak itt legyen nagy a szád”. Mi nem tetszett? Amit arról írtam, hogy a problémák utólag derülnek ki, és nem előre? Csak rámutattam, hogy hülyeséget írtál. És viszonylag finoman. Arról, hogy nem tudsz emberi viszonylatokban gondolkodni, arról én nem tehetek. Nem az a kérdés, hogy előre fizetek, vagy kiszállításkor, (egyébként kiszállításkor), hanem, hogy bele merek-e menni abba, hogy vigyék vissza az egyébként különleges méretre készített, száz kilométert utaztatott, nyolcadikra felcipelt bútort, mert nem olyan a színe, mint a fényképen, úgy hogy nem vagyok egy súlycsoportban két szállítómunkással. Ezt érted? Nem hülye vagyok, akinek jogszabályokat kéne küldeni, csak felmérem a kockázatokat.

honeeybee 2016.06.07. 16:47:48

@fleur863: Számomra bizonyítottad a rosszindulatot, hogy elsőre a Facebook-ra posztoltál és ott fenyegetőztél, hogy majd az üzletvezetőhöz fordulsz. Miért nem ott kezdted?
Te nem problémát akartál megoldani, hanem kritizálni. Gondolom a 'név cenzúrázva' helyett a konkrét név volt ott, különben nem lett volna értelme a kontextusnak. Tehát te nem más ügyfeleket szerettél volna megmenteni 48 óra késétől és rossz kiszolgálástól, hanem gonosz módon lejáratni valakit.
Ez nem egy általános véleménynyilvánítás, hanem konkrét személyeskedés.
Nekem ennyi elég volt... köszönöm!

honeeybee 2016.06.07. 16:50:13

@élhetetlen: többnyire mindenhol meg lehet tekinteni az árut, amit rendelsz, már ha ekkora volumenű dologról van szó és nem egy színes strandpapucsról.

Egysimaegyfordított 2016.06.07. 16:53:16

@honeeybee: Ha neked megígéri valaki, h elküld vmit, de nem teszi, csak igérget ...nem őt kéred számon???

fleur863 2016.06.07. 16:55:24

@honeeybee: Tudtommal lejáratás az, ha valakiről valótlant állítok. A hölgyről nem állítottam valótlant, és igen, konkrétan megneveztem, miért is ne tettem volna? Rosszindulat mások tudomására hozni, hogy X. Y. szarul végzi a munkáját? Nem hinném. Valamint az illető hölggyel a facebook posztot megelőzően beszéltem telefonon, amikor is kértem, hogy hadd beszéljek az üzletvezetővel is. Erre nem kaptam lehetőséget, ezért íródott végül a fent idézett bejegyzés. (Bár persze a telefonbeszélgetésnek nincsen nyoma, így ezt az állításomat bizonyítani nem tudom.)

honeeybee 2016.06.07. 16:58:01

@Egysimaegyfordított: ha felcserélik a vegyes köreted sima rizsre, akkor személy szerint kiírod, bizonyos .... és megfenyegeted, hogy csak akkor szólsz, ha a felettesének, ha nem cseréli ki? De ha már ebbe belemész, akkor nem várod meg az általad kiszabott határidőt?

fleur863 2016.06.07. 17:01:57

@honeeybee: Most már egyre egyértelműbb a számomra, hogy valamilyen kötődésed van a Bau-Styl Kft-hez. Netán a cégvezető rokona vagy te is? ;)

Egysimaegyfordított 2016.06.07. 17:05:46

@honeeybee: Nézd, én úgy olvasom, hogy túl voltak a határidőn, és ezért neheztelt a posztoló, pláne hogy előre fizetett a szolgáltatásért.

élhetetlen 2016.06.07. 17:09:48

@atpijkamo107: De azért, ugye, illenek egymáshoz, és magukhoz? Jó vagy!

fleur863 2016.06.07. 17:10:03

@Egysimaegyfordított: Jaja. Túl voltak a SAJÁT MAGUK ÁLTAL SZABOTT határidőn, és hiába érdeklődtünk a ténylegesen kész tervek érkezési idejéről, csak ködösítettek. Panaszt tettem, amire a cégvezető MEGÍGÉRTE, hogy más probléma nem lesz. De lett. És amikor szóvá tettem, hogy helló, nem ezt ígértétek, még én voltam a rosszindulatú gyökér. És ezt valahogy nem veszi be a gyomrom.

tejfölbiztosítás 2016.06.07. 17:12:33

Elvesztettem a fonált, személy szernit. Olvassuk hát el akkor az eredeti 2 kommentet! (zsoltárszerűen fogom felolvasni, ízlelgetve minden szavát) - a hölgytől. Rosszindulatban gondolkodni - mikor ezerszer többrétűbb a szóban forgó - epic fail.

élhetetlen 2016.06.07. 17:22:29

@honeeybee: Megismétlem: Arról, hogy nem tudsz emberi viszonylatokban gondolkodni, arról én nem tehetek. Nem tehetek arról, hogy nem tudod elképzelni, hogy valakinek a sarki közértbe lemenés is gondot okoz, és ne is kelljen megtudnod. Nem tudok lemenni Soltra, sőt a budapesti áruházakat sem tudom végig futni, hogy hol, mi van. De azért okítsál még, hogy mit kéne másként csinálnom. Végül is, te mit gondoltál, hogy miért veszek látatlanban dolgokat? Mert csak hülye vagyok?

honeeybee 2016.06.07. 17:28:00

@fleur863: Isten ments... és ügyfélszolgálatos sem vagyok, mint ahogy korábban írták. Egyszerűen az olyan típusú emberekből van elegem, amilyen te is vagy. Kiteszel rengeteg posztot és kommentet, blogbejegyzést jelentetsz meg, de arra képtelen vagy, hogy az arcod felvállald.
Nem vásároltam a Baustyl Kft-nél, nem is szándékozom, nem azért mert ezt írtad, hanem, mert nem szándékozom fürdőszobát felújítani vagy építkezni.
Egyszerűen abból van elegem, hogy a gyökér emberek miatt a szolgáltatók már a normálisokkal is gyökerek lesznek. Igen ez az olyan miatt van, mint amilyen te is vagy.
Soha nem írtam panaszlevelet, pedig lett volna miről. És tudod miért nem? Mert a normális emberek megértik a normális kommunikációt. Ha valamivel bajom van nem megyek oda vásárolni vagy megkeresem az illetékest és elmondom a problémám. Normálisan... De kedved fleur863, te vagy az a típus, aki miatt bunkó a felszolgáló, az ügyintéző és a recepciós. Te, aki kurva nagy feneket kerítesz a dolgoknak, közben semmi nem történt volna, ha normálisan kezeled, felemeled a telefont és szólsz a vezetőségnek. Nem kéne írogatnom neked, mert kár rád egy percet is pazarolnom.
Neheztelsz? Te nem neheztelsz... az a szerencsétlen Fb oldal olyan értékelésekkel van tele, amit meg sem érdemelnek... Összehívták az ismerősöket? És akkor mi van? Ha ők valóban elégedettek, akkor mi van? Miért te vagy az egyetlen, akinek gondja van velük?
Olvastatok az 1 csillagosok között bárki mást, aki tapasztalatból írt???? Őszintén... lehet, hogy épp tönkreteszel egy céget és vele több tucat ember munkahelyét. Lehet, hogy csak a tervezőt rúgattad ki a véleményeddel... és boldog vagy? Menj és ülj le az állításod szerint ronda kádad elé és gondolkodj el rajta, hogy a fene nagy kritikáddal vajon jobb lett-e a világ?
Mert ha nem tetted tönkre a céget, akkor pont nem fogja érdekelni... de te még több száz ilyet fogsz megcsinálni életed során, mert képtelen vagy a problémamegoldásra. És lehet, hogy csak egy életet cseszel el azzal, hogy nem az illetékesnek szólsz.. Mi van ha a tervező egy egyedülálló anya és épp kirúgták miattad? Mi van akkor ha azért úszott el, mert betegen ment be dolgozni... lehet, hogy nem, de hidd el, ezzel az egésszel csak gonoszságot küldesz szerte szét...
És ami az egésznek a lényege: NEKED SEM JÓ EZ A HELYZET!

Egysimaegyfordított 2016.06.07. 17:36:32

@honeeybee: Addig tudsz csak így írogatni, míg szembe nem kerülsz azzal a nagy helyzettel, hogy felesleges lelki tényezőket behoznod ( a tervező lehet egyedülálló anya , most kirúgnak embereket stb) és sértegetned...Merthogy a szitu a köv. :
Elvállaltak egy látványtervet, nem lett kész. Telefonon hitegetés ment, határidőn túl.
Ha te elvállalsz egy munkát, és nincs kész időre, szerinted az a probléma megoldása, hogy lelkizünk, hogy jajj épp pirosnapozott a tervezőhölgy/összeveszett a pasijával/ nem volt a boltban fánk....stb. Ez senkit NEM érdekel! Volt egy határidő, kész, .......erről dumcsizzunk.

honeeybee 2016.06.07. 17:44:23

@Egysimaegyfordított: Nem basszus... hanem szólok az illetékesnek!!!! Érted... Szerinted Facebookra írni megoldás?????? Te így kezelnéd? Még egyszer: FACEBOOK-ra???? Hát kiba@szott hivatalos... Értelmes, felnőtt hozzáállás...
Letörlik a picsába a Fb oldalt, kb 3 hét alatt össze lehet szedni 6000 like-ot és haladnak tovább és csá... Sőt... az új oldalon még vélemény sem lesz.
És Fleur863 jól járt? Elérte amit akart? Van szép fürdője???? Nincs... Éééééérted?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.07. 17:47:02

@honeeybee: egyrészt azt állítod, hogy nem ott dolgozol, vagy nem te vagy a góré, ennek ellenére elég határozottan jelented ki, hogy nem volt panasz, amikor kiderült, hogy nem pont azt kapták, amit rendeltek.
Felmerül bennem a kérdés, honnan tudod? Tán csak nem mégis érintett vagy a cég részéről, hogy ilyesmikről tudomásod van?

"de Facebook-on kell kommunikálni?"
Ha máshogy nem hajlandóak.

"Őszintén tök büdös ez a helyzet... "
Na, ez spec igaz, csak az iránya téves. Felőled árad. Büdös bennfentes szag.

"Utána már kiderült, hogy a kivitelező is kiszámolta az anyagmennyiséget, akkor???"
Irreleváns. Fizetett egy szolgáltatásért, és nem azt kapta amiért fizetett.

"Ez egy baromira felfújt helyzet, szerintem lehetne ennél komolyabb problémákkal is foglalkozni. "
Igen, és te vagy az egyik, aki felfújod. Ismételni tudom magam. Gyanúsan nagy vehemenciával véded a céget. Mit kapsz érte? Prémiumot? Mozgóbért? Vagy a góré a zsebedbe csúsztat 10-20eFt-ot? /valójában nem érdekel, költői kérdés, pont lesz4r0m mit kapsz érte/ Vagy te vagy a góré, és csak hobbiból trollkodsz itt?
E fölött majd' elsiklottam. Az persze teljesen véletlen, hogy pont aznap regisztráltál ide, amikor ez az eset megjelent a homáron? Milyen fura, csak itt szóltál hozzá. Persze ez is csak a véletlen műve.
Csak jelzem. A f4szbúk oldalatokon is bűzlik az értékelés. Indulás óta mindenkit sikerült maradéktalanul kiszolgálni. Senkiben nem maradt egy kis hiányérzet. Egy negatív kritika sem érte a céget. Soha (eddig az esetig). És idejössz mosdatni a céget. Tényleg ennyire hülyének nézitek az embereket?

Egysimaegyfordított 2016.06.07. 17:50:21

@honeeybee: Figyi már. Beszélt az illetékes hölggyel többször is..aki lerázta folyamatosan. Kérte tőle a vezetőt is, nem tudott vele dumálni. Mégis mi lett volna oké megoldás?? Hogy a folyamatos vetítést elviselje, lesz ami lesz alapon ? :O És mégis, miért ne írhatna csalódottságában az fb-re? Vmi szabály van rá, hogy nem szabad?? Te télleg nem érted, hogy már az eleje (ld. tervezés) elcsesződött és ehhez igen, a tervezőhölgynek van némi köze....?! :)

élhetetlen 2016.06.07. 17:50:34

@Ádám: Tudod, van egy baráti család, ahol a férfi (villamosmérnök) gyakorlatilag mindent meg tud csinálni. A vízvezeték szereléstől a tólóajtó gyártásig. Imád vásásrolni, de árut visszavinni, vagy cserélni nem. Most akkor ő nem férfi, bár még az én háztartásomban is mindent javít, felnevelt két gyereket, mondom, bármit megcsinál, de nem szeret reklamálni? Azt hiszem, hogy téves fogalmad van a férfiról. Az a férfi, aki akár semmihez nem ért, de bármikor képes pofán verni valakit?

élhetetlen 2016.06.07. 18:08:35

@honeeybee: „EMBERI KOMMUNIKÁCIÓ, ez a nyitja sok mindennek.”. Hát, már csak a nekem írottakból is látszik, hogy ez az erősséged. Semmi lekezelés, semmi kioktatás… De fő az önbizalom. Az önismeret csak ront az önképen, igen.

mechanikus körte 2016.06.07. 18:10:17

@tejfölbiztosítás: "Ám ebben a női fene bátorságban az is benne van vastagon, hogy a ti nemeteket kevésbé verik telibe (pofán), ha nagyháborúba kezd. Túdom, te ezt "nem érted". "

Hol élsz te, kedves? Akartak már nő létemre lefejelni, holott akkor még csak háborút sem kezdtem. Nem családban, vadidegen, a nyílt utcán. Nagyon jól tudom, hogy a keménykedésnek következménye is lehet, de fel vagyok rá készülve. Nem vagyok túl boldog attól, hogy a fene nagy egyenjogúságban időnként férfiszerepet (is) kell játszanom, de nem vagyok hajlandó meghátrálni sem csak azért, mert netán ez az elvárás. Amiről te beszélsz, az a legtöbb esetben csak a meglepetés ereje, sok "teremtés koronája" el sem tudja képzelni, hogy egy asszonyállat nem fog előtte meghunyászkodni.

honeeybee 2016.06.07. 18:22:25

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: egyrészt azt állítod, hogy nem ott dolgozol, vagy nem te vagy a góré, ennek ellenére elég határozottan jelented ki, hogy nem volt panasz, amikor kiderült, hogy nem pont azt kapták, amit rendeltek. - Ezt belinkelnéd, hogy hol írtam?

fleur863 2016.06.07. 18:31:00

Nos, a fejlemények a következők: a Bau-Styl Kft facebook-oldalán elkezdtem minden egyes pozitív vélemény alá bekommentelni, amennyiben a tisztelt véleményező a nyilvános partnerlistája alapján a cégvezető vagy az ő családtagjainak ismerőse. Majd érdekes módon néhány perc elteltével már nem lehetett véleményeket kitenni a cég fb-oldalára. :D Letiltották az értékeléseket, ez aztán az elegáns és ügyfélközpontú rendezése a problémának! Csak gratulálni tudok hozzá. ;)

tejfölbiztosítás 2016.06.07. 18:35:42

@mechanikus körte: jó, akkor ez nem (egészen) hozzád szólt. Egyébként nem a meglepetés erejére gondoltam, hanem számos összefüggést nem láttok át, mert nincs agyatok hozzá és/vagy a kis világotokban éltek. Kifejezetten a 'háború'indítás következményeként kívántam tárgyalni a dolgot: a nőkkel eleve alapvetően udvariasabb a társadalom, ez megjelenik a vitakultúrában is, türelmesebbek is (kivételes esetek mindig vannak persze), mivel puncitulajdonosság van. Így van ez: nem ellenfelek vagytok alapértelmezetten, hanem prédák (dugnivalók), ennek megfelelőek az alakulások is. Ezt vitathatodm, de az infantilisség volna részedről csupán. Ezért én azt remélem, hogy értesz most és még talán egyet is értesz velem.
@Egysimaegyfordított: hiába dumálsz neki: érzelmi irányított. Ebből nem hozol ki többet. Összemosódik a tényszerűség a szubjektumokkal. Azért is veszélyes ez, mert kifejezett tiszta epizódjai is vannak, alapvetően viszont nem képes jól befogadni az egész szituációt. Ahogy írottam is vala: ez az elégtételek helye számára most (természetesen meg lehet cáfolni, a kétely alapkellék, deazér' a bizonyosság is elég nagy mellé, hiszen mégiscsak profi volnák vagy mifene).

Manyecska. 2016.06.07. 19:49:43

@tejfölbiztosítás: prédák.D velem most felmosni lehetne max. de legalább a konyha közepén estem össze. bammeg de cserélnék most bármelyik!!! pasival kibeba.szarul vagyok de szerintem mert szarok a posztok.:D

Manyecska. 2016.06.07. 19:54:48

@fleur863: Pedig ez nekik itt ingyenreklám..rájuk kéne Dórikát /előző poszt/ szabadítani...

fleur863 2016.06.07. 20:10:23

Apropó, valaki itt is említett ezzel a poszttal foglalkozó oldalAKat, így többesszámban, meg a cég értékeléseihez is írta valaki (persze amíg még lehetett értékelni), hogy más oldalak is foglalkoznak a homáros poszttal. Tudtok erről vmit? Mert én semmi idevágót sem találtam a gugliban.

mechanikus körte 2016.06.08. 11:31:04

@tejfölbiztosítás: "... számos összefüggést nem láttok át, mert nincs agyatok hozzá és/vagy a kis világotokban éltek."

Mindig feldob, amikor ilyen tudományos igénnyel megalapozott, kristálytiszta logikai érveléssel hülyéznek le, en bloc a teljes női nemmel egyetemben. :D

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.08. 11:35:38

@fleur863: még most is hozzá lehet szólni, téged tiltottak le. Az értékelést viszont én sem látom

Metamorfika 2016.06.08. 13:54:04

@fleur863: 1,5 éve újíttattam fel a lakásomat, csak a beton és a falak (néhol azok sem) maradtak, minden más ment és cserélődött. Van ami időben elkészült és van, ami csúszott. Csúszott az "anyag" szolgáltatók árúja és csúszott a mesteremberek munkája is, ez egy ilyen biznisz, csoda ha manapság találsz itthon jó áron árut, illetve korrekt áron dolgozó jó munkaerőt.

Sajnos ezzel mindig kalkulálni kell, ahol flottul és gyorsan megy a kiszolgálás azok a gyorséttermek, minden más bizonytalan.

Esetekben az a baj, hogy a férjeddel nem vagy 1 véleményen és ennek hangot is adtatok mindketten, amikor kommunikáltatok a szalonnal. Én tudatos, és ha jogos a sérelmem, akkor kötözködő fogyasztó is vagyok, de a te stílusod a poszt, valamint a kommentjeid alapján bicskanyitogató, az FB oldalon történő bejegyzésenkénti hozzászólás pedig egy primitív megnyilvánulás.

A posztból látszik, hogy hol hibázott a cég és látszik, hogy hol mulasztottatok a pároddal. Nálam az igazság mérlege a bolt felé dől. Az ügy lezárva.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.08. 13:55:51

"1995.06.22.-től érvényes, összesen hat bejegyzést tartalmaz, ebből négy negatív és kettő pozitív."
Irreleváns. A mienk 2005-től, és 0 bejegyzés van benne. Számít? Nem.
A két írás között némi ellenkondást vélek felfedezni. Poszterina viszont elég összeszedetten komenikál, úgyhogy köszönettel, de a választ tegyétek oda, ahova kívánom. (jó sok vazelinnel)

jaj ... ezt meg majd' kihagytam
"a sofőr biztosította a vásárlóinkat, hogy a dekor csempéket még aznap megkapják. A hölgy nem fogadta el ezt, úgyhogy a férje bejött érte személyesen. Erre a hölgy írt egy e-mailt az ügyvezetőnek melyben közölte, hogy ismét probléma van, nekik kellett kijönniük a dekorért"
Ezt nem is értem. A sofőr a raktáros? És/vagy a diszpécser is egyben? Netán az atyaúristen? A cégnél a sofőr döntésén múlik, hogy mikor-kinek-mit szállít ki? Gondolom nem. Akkor (1) milyen alapon tesz ilyen ígéretet? (2) Hendikeppel indultok, hiányosan szállítjátok le a portékát, mégis milyen reakciót vártatok a sofőr ígéretére? Én visszapakoltattam volna vele az egészet, és közlőm, hogy elállok a szerződéstől, visszakérem a pénzem (az utolsó fillérig amit fizettem nektek), és ha ellenkeztek, még bíróságra is viszem (nem a fogyatékosvédőkhöz!).

fleur863 2016.06.08. 14:20:38

Nos. Egyrészt én sem állítottam egy szóval sem mást a történtekről, mint amit a cégvezető az itt megjelentetett levelében. Ja, hát a férjem kedves ember, ő nem balhézik, én meg nem vagyok kedves és ha gondom van, szólok. Ettől a tények még tények maradnak.

>>A véleményre válaszul írtunk e-mailben, idézem:

"Mellékletben küldöm a férje által aláírt termékek megrendelőjét. A megrendelőn rajta van a mennyiség csak tájékoztató jellegű, felelősséget nem vállalunk! A tervrajz és az épület csak kevés esetben ugyanaz. Amennyiben nem távolítja el az ismételten nem jogos negatív posztot, kénytelenek leszünk jogi útra terelni az ügyet!"

Láthatóvá vált, hogy egyáltalán nem nyitott arra, hogy személyesen megbeszéljük a problémát így más eszközhöz kellett nyúlnunk, annak érdekében, hogy megvédjük cégünk eddigi jó hírét, különösen azon tények ismeretében, hogy a cégünk teljességgel vétlen volt a véleményben megjelölt vádakban.<<

Namármost. Fent idézett levélben nem szerepel olyan, hogy fáradjak be és személyesen megbeszéljük a problémát. Így mégis miből következtettek rá, hogy én nem vagyok erre nyitott? (Mondjuk tényleg nem, de ebből a levélből ez nem következik.) És mi az, hogy "így más eszközhöz kellett nyúlnunk, annak érdekében, hogy megvédjük cégünk eddigi jó hírét"??? A "más eszközök" akkor a fenyegetést jelentik ebben a kontextusban? Vagy nem vágom. Valamint akár jogos volt a negatív kritikám, akár nem, jogi útra tereléssel fenyegetőzni, amennyiben nem távolítom el, az elég para, sőt jogellenes is. És ugye ahogy már többször leírtam az itteni kommentekben, végülis _ezért_ t.i. a fenyegetés miatt jelentettem meg a blogon az esetet. Én nem buzdítottam senkit sem itt, sem máshol arra, hogy értékeljék negatívan a céget, tőlem függetlenül tették ezt felháborodásukban. Ellentétben a cégvezető úrral, aki a privát facebook oldalán azt írta, hogy én aljas szándékkal megpróbálom lejáratni a céget, ezért kéri az ismerősei segítségét.

És igenis, ezt az egész balhét a cég teljes egészében magának köszönheti. Amennyiben nem szedetik le velem az értékelést, hanem szépen odakommentelik alá, hogy megvizsgálták, nem jogos a panaszom, de azért sajnálják hogy elégedetlen vagyok, úgy ennyiben is maradt volna a dolog. De nem, nekik fenyegetőzni kellett, csak hogy az 5 csillagos értékelésük megmaradjon, hát no comment. Remélem, megérte.

Ohh, és még egy apróság, az idézetből véletlenül kimaradt egy szócska, ugyanis egészen pontosan így szól a nekem küldött üzenet utolsó mondata: "Amennyiben MA nem távolítja el az ismételten nem jogos negatív posztot, kénytelenek leszünk jogi útra terelni az ügyet!" Ugye hogy így egy hangyányit azért másképpen hangzik?

fleur863 2016.06.08. 14:30:34

"Cégünk mindig nagyon figyelt a vevői elégedettségre, ezt tartjuk erősségünkek. Misem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a panaszkönyv mely 1995.06.22.-től érvényes, összesen hat bejegyzést tartalmaz, ebből négy negatív és kettő pozitív."

Nem mintha a Vásárlók Könyvében lévő bejegyzések számítanának, de ha abból a hat bejegyzésből a kétharmad rész negatív, akkor ez hogyan bizonyítja a vásárlói elégedettséget? :D

fleur863 2016.06.08. 14:32:58

"Az alapcsempéket a központi raktárunkból szállítottuk ki és a sofőr biztosította a vásárlóinkat, hogy a dekor csempéket még aznap megkapják. A hölgy nem fogadta el ezt, úgyhogy a férje bejött érte személyesen."

Ez sem így történt... Nem megrendeléskor, hanem kiszállításkor derült ki hogy rossz csempét szállítottak - dekorcsempe helyett egy teljesen más gyártó padlóburkolójából hoztak ki egy dobozzal! És nem azt ajánlották fel hogy aznap megkapjuk, hanem hogy a bútorral együtt 2-3 hét múlva leszállítják. Ehelyett választotta a férjem inkább azt, hogy elmegy érte kocsival.

fleur863 2016.06.08. 14:37:38

Lent a teljes levelezés arról, hogyan hoztak ki szart a megrendelt áru egy része helyett, és hogyan reagált a cégvezető, amikor ezt jeleztem neki.

Tisztelt Dobos Úr,

nemrég felháborodott facebook bejegyzésben tettem közzé, mennyire elégedetlenek vagyunk az Önök cégének egyes szolgáltatásával, a 3d fürdőszoba tervezéssel, mivel a saját maga által szabott határidőt a munkatársuk képtelen volt betartani. Az eset után Ön arra kérte a férjemet, Kalotai Richárdot, hogy távolítsuk el a bejegyzést, és garantálta nekünk, hogy több kellemetlenség nem fog előfordulni, a szállítás után elégedettek leszünk.

Kérésének haladéktalanul eleget is tettünk, ennek ellenére a mai napon sajnos újabb probléma adódott. Ugyanis szállításkor sajnos nem azt a dekorcsempét hozták ki, amit mi megrendeltünk, így a férjemnek kell személyesen bemennie az üzletbe és elhozni a megfelelőt.

Tisztelettel szeretném megkérni Önt, hogy a jövőben szíveskedjék gondoskodni róla, hogy a továbbiakban most már tényleg ne legyen semmilyen kellemetlenségünk sem a szállítással, sem pedig semmi mással, ameddig az összes általunk Önöknél vásárolt tétel meg nem érkezik, és le nem zárhatjuk az együttműködést. Ellenkező esetben kénytelenek leszünk a vásárlók könyvében is rögzíteni panaszainkat.

Köszönöm megértését.

Tisztelettel:
Pálffy Laura Zsófia
-------------------------------------
Dobos József
máj. 17.

címzett: saját magam

Kedves Zsófia!

Mivel egyedi és nem raktáron levő mozaikot választottak, ez postán beérkezik Törökbálintra egy logisztikai raktárba, ahol összekevertek két megrendelést, ami Önöknek ment volna az ide jött, amit vártunk itt az kiment. De ez Önt nem érdekli a tévedés az tény.
Sajnos amíg az emberi tényezőt a rendszerekből kihagyni nem lehet addig ilyen előfordulhat, és nap mint nap előfordul .
Ezt a cserét természetesen díjmentesen elvégeztük volna, de Önök ragaszkodtak hozzá hogy kijönnek érte. (?) Ha így döntöttek akkor nem értem a lenti levelét. Vagy Ön és a környezetében levő emberek még sosem tévedtek, vagy kevertek össze dolgokat. Szerintem a hibákat maradéktalanul korrigálni kell és akkor minden rendben, tehát ismét elnézését kérem , de az emberi tévedések benne vannak a pakliban.

A Facebook bejegyzésre csak annyit , hogy Ön 6 ezer ember előtt lejáratott olyan állításokkal egy 22 éves lányt, amiket nem tud bizonyítani, és sajnos én sem tudok alátámasztani. Kérem mielőtt ilyen meggondolatlan lépésekre szánná el magát gondolja át még egyszer , mit érezne ha az Ön nevét sároznák 6 ezer fő előtt be! (még ha igaza is van!)

Remélem a mozaik cserével sikeresen lezárult az üzleti kapcsolatunk!

Tisztelettel:

-------------------------------

Laura Zsófia Kalotainé Pálffy
máj. 17.

címzett: Dobos

Nem kedves uram, sajnos nem zárult le az üzleti kapcsolat, a fürdőszobabútorra ugyanis még várunk.
Igaza van, engem nem igazán érdekel, hogy miért történt tévedés a kiszállításnál, a lényeg az, hogy történt, ami nekünk plusz utánajárásba került. Természetesen megvárhattuk volna a díjmentes cserét, ha nem lennének a felújítási munkálatok már így is csúszásban a végleges látványtervek késedelmes elkészülte miatt. De az adott helyzetben nem szerettünk volna a dekorra tovább várni, ezért döntöttünk a személyes (és azonnali) átvétel mellett.

A facebook bejegyzésről pedig annyit: a közösségi oldalon való megjelenésüknek bizony egyenes következménye, hogy online felületen, akár még hatezer ember előtt is lehetőségük van a vásárlóiknak a véleménynyilvánításra - akkor is, ha ez a vélemény bizony negatív. Nem a "besározás" volt a szándékom, hanem hogy széles körben értesüljön róla az oldal minden kedvelője, hogy bizony a szolgáltatás maga korántsem tökéletes, sőt. Ahogy írtam is, nem a fennakadásokkal volt a problémám elsősorban, hanem azzal a móddal, ahogyan a "22 éves lány" ezt kezelte - ködösített, újabb határidőket szabott és azután azokat sem tartotta be. És bizonyítani is tudom, megvannak ugyanis a szóban forgó emailek, bár nem gondolom, hogy bizonyíték hiányában nem lenne jogom a negatív véleményemhez és annak az általam megfelelőnek tartott fórumon való közléséhez. Nem tartom "meggondolatlan lépésnek" szóvá tenni, ha probléma adódik.

Magam is voltam néhány évvel ezelőtt cégvezető, én részemről örültem neki, ha az ügyfeleim felhívták a figyelmemet az esetleges hiányosságokra, hisz így volt lehetőségem mielőbb korrigálni őket.

Őszintén remélem, hogy a továbbiakban már nem lesz semmi probléma és mielőbb lezártnak tekinthetjük az együttműködést.

fleur863 2016.06.08. 15:24:04

"A blogukon megjelent, a nevét fel nem vállaló személy által tett tényállítások tekintetében engedje meg, hogy azokra ezúton reagáljunk. Hangsúlyozzuk nem tudjuk, hogy a vevőnk írta a posztot, vagy esetlegesen valaki más."

Hát a pofám leszakad! Dehogynem tudták, hogy a vevőjük írta a posztot, ugyanis a vevőjük (én) nevét és arcát is felvállalva a cég facebook oldalán megfogalmazott véleményében tudatta ezt mindenkivel . Persze mivel már letiltották az értékeléseket, így ez sajnos nem látható.
Mivel a cégvezetés elég arcpirító módon kozmetikázza a valóságot (pont úgy, ahogyan a facebook oldaluk értékeléseivel tették), attól tartok, hogy a végén én leszek "kénytelen jogi útra terelni az ügyet".

fleur863 2016.06.08. 15:29:56

@Metamorfika:

"de a te stílusod a poszt, valamint a kommentjeid alapján bicskanyitogató, az FB oldalon történő bejegyzésenkénti hozzászólás pedig egy primitív megnyilvánulás"

Te így látod. Ez a te véleményed, az enyém meg más. Ráadásul nem is cizelláltad túl a megfogalmazást. Ha most azzal jönnék, hogy fent idézett hozzászólásoddal bizony rontod a jó híremet, és ha haladéktalanul nem távolítod el, akkor ügyvédhez fordulok, mit szólnál? Kiakadnál? Na, kérem szépen, erről van szó a fleur863 kontra Bau-Styl Kft vitában is. Stimmt?

ööö,izé 2016.06.11. 19:27:34

Az volt már, hogy ilyen-olyan dekorokkal, ide zöldet, oda lilát, nem is egyszerű kiszámolni a csempe pontos mennyiségét? Pláne nem akkor, ha valaki előtte nemigen csinált még ilyet, nem tudja a vágás után mit lehet felhasználni-mit nem. Mindezt úgy, hogy egy dekorcsempe 2-3 ezer Ft, a többi nm-e is ennyi. Ha meg már van látványterv-szolgáltatás alapján kiszámolás akkor az akár ingyen is van, de igenis vállalni kell a felelősséget. Előfordulhat, hogy a poszter ezért választotta a helyet a konkurenciával szemben, illetve ezt a szolgáltatást kifizeti a vevő abban mindenki biztos lehet. Ami egyébként ma már alapszolgáltatás, nem kell tőle bokát összefosni. A posztolónak teljesen igaza van, korrekt, karakán, de lehetne sokkal-sokkal durvább és bunkóbb (nem obszcén!). Csodálkozok, hogy ilyen kolonccal (bocs, férjjel) él egy ilyen nő.

@enrico palazzo: Szerintem is a férj a legundorítóbb ebben a sztoriban, a takonygerincű boltos csak olyan eltaposnivaló... A fosbuk értékelések azonnali mahinálása mindent elmond a nyominger jelleméről. Remélem hamar lehúzza a redőnyt.
süti beállítások módosítása