Tékozló Homár

A Telekomtól nehezebb netet kicsikarni, mint sziklából vizet fakasztani

2016.06.08. 15:08 | homar herold | 54 komment

telekom-logo.jpgOlvasónk levele alapján új szabályt kell megtanulnunk az internettel kapcsolatban: net nem akkor van, ha tudunk netezni, hanem ha a Telekom azt mondja. Ráadásul a Telekom varázsige-hatékonyságú ráolvasásai netet ugyan nem teremtenek, viszont eléggé drágák. Ezzel az erővel kérhetnénk segítséget a tévéjósdától is, ha "ledob a cella".

Kedves Homár!

Olvastam kedves Gertrúd levelét a Telekomról és rögtön megugrott a vérnyomásom 200-ra. 

Az én kálváriám a Telekommal már évekkel ezelőtt kezdődött és sajnos nem tudom sok jóval biztatni Gertrúdot. Én is a II. kerületben lakom, ez úgy látszik valamilyen Alkonyat Zóna lehet a Telekomnak. 3 éve költöztem a mostani lakásomba ahol közel 7 hónapig minden gond nélkül volt térerő és net, majd egy szép reggelen arra ébredtünk, hogy net nuku, térerő pedig akadozik. Pontosabban ha kiléptem a kertbe volt net, de ahogy a lábamat a lakásba tettem már nem volt.

Először, telefonos segítséget kértem és kb. 2 hétbe tellett míg kiderítették, hogy „a hálózat ledobott a celláról”. OK, gondoltam. Nem tudom ez mit jelent, nem is nagyon érdekel csak javítsák ki. Innentől fogva, kb. hetente jártam be az ügyfélszolgálatokra, mivel megállíthatatlan kényszert érzet a Telekom, hogy szolgáltatás hiánya ellenére is számlázzon nekem, amit persze csak személyesen lehet megreklamálni.

December 13-án , karácsonyi nézelődés közben szembe jött velem egy Telekom ügyfélszolgálat, így besétáltam az nap is. Gondoltam századszorra szólok, hogy még mindig nincs netem és már elég röhejesen festünk a fiammal mikor este 10 órakor fel alá járunk a kertben, telefonnal a kezünkben és próbálunk netet csiholni.

És ez óriási szerencsének bizonyult, hogy pont aznap toppantam be a Telekomba, ugyanis januárban kaptam egy szívhez szóló levelet miszerint december 12-én sikerült elhárítani a meghibásodást és húrrá, örülünk, hogy újra van neted, így gyorsan fizess be 10 000 ft. a mellékelt csekken.

Hát ezen először jót nevettem, de ez a vidámság nem tartott sokáig.

Újra telefonos segítséget kértem, és közöltem a ügyfélszolgálattal, hogy én értem, hogy ők úgy gondolják jól végezték munkájukat de nekem akkor sincs netem és mi sem bizonyítja jobban mint, hogy én egy nappal a bizonyos szerelés után ismét jeleztem, hogy NINCS NET!

Mire azt mondta az ügyfélszolgálat, de kell, hogy legyen mert már megcsinálták….. Mondom a leányzónak „Ugye hallod ahogy értetlenül pislogok? Hogy mondjam másképp, hogy megértse végre a Telekom, hogy nincs net a lakásomban???” Mondtam neki, hogy jöjjön ki hozzám valaki és mérje be a netet, a számlát meg azonnal sztornózza mert biztos nem fizetem be. Azt mondta, nem sztornózhatja a számlát, fizessem csak be és majd jóváírják. JÓVÁÍRJÁK???? Mégis milyen szolgáltatáson????

Rövidre zárva a történetet, senki nem jött ki ellenőrizni az állításomat miszerint nincs netem de most, kettő évvel később, követelnek tőlem 40 000 forintot mert hát bele telet néhány hétbe mire megszüntethettem a nem létező szolgáltatásomat és addig ketyeget az óra, ugyebár.

Csak azt nem tudom, hogy én miért nem számlázhatom ki azt a rengeteg időt és energiát amit az ügyfélszolgálatukon töltöttem eredménytelenül.

Ja, mert hozzá teszem még mindig nem „vagyok rajta a cellán” mert a telefonomon lévő mobilnet is eltűnik amint belépek a lakásba.

Tényleg el kell tűrni a Telekomnak ezt a bicskanyitogató nemtörődömséget és nem kis mértékű pofátlanságot

Szebb napokat!

UPDATE 

A poszt kapcsán jelentkezett a Telekom.

A „A Telekomtól nehezebb netet kicsikarni, mint sziklából vizet fakasztani” posztban szereplő ügyfelünknek is szeretnénk felajánlani a probléma kivizsgálását és rendezését. Ha élni szeretne a lehetőséggel, kérjük, hogy a Tékozló Homárra és a cikkre hivatkozva küldje el az mtkapcsolat@telekom.hu e-mail címünkre a szerződésen/számlán szereplő MT azonosítóját/hívószámát vagy az előfizető nevét, címét.

üdvözlettel:

Telekom

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carradine a gardróbszekrényben 2016.06.08. 15:16:03

Én, ha olyan gazdag lennék, hogy Budán, a II. kerületben lenne lakásom, akkor vennék magamnak egy átjátszóállomást. Persze nem túl közel, nehogy agyrákot kapjak, de a kellő lefedettség meglenne.

Ádám 2016.06.08. 15:26:09

Már nem helga neve alatt fut a blog....hanem homár herold néven! helga a névnapján dubajba repült "pihenni"!? :)

The Crazy One 3om 2016.06.08. 15:37:45

a rúzsadombon a lakcímkártya mellé jár egy modorossági OKJ-képzés ajándékba? Vagy csak a hegyi levegő teszi?

PITTA 2016.06.08. 15:49:31

@Carradine a gardróbszekrényben: Mi a 18. kerületben hasonlóval küzdöttünk (de nekünk a telefon se nagyon ment), amíg nem vettem egy GSM repeatert egyenesen ami egyenesen a távolkeletről érkezett :-) (ez ugyan csak edget tud), de Wifi van otthon, és a térerő sem -109dbi többé...

É2I 2016.06.08. 15:53:50

A poszthoz, annyit, hogy nem lehet véleményezni.
Általában a telefonos ügyfélszolgálatok, leánykori nevén CallCenter, netalántán TÜK jólkiképzett leánykáinak a sajátja, hogy "márpedig az működik, mert ide neki az van írva". És ezzel le is zárja a hibajegyet és kész punktum; az ügyfél a hüLYe. Viszont, ha hagytad felszaporodni az alaptalan hátralékot lehet még fejfájásod. Helyedben egy tényfeltáró, ámbátor dörgedelmes levéllel elküldeném a sztorit újból nekik, _ajánlva_. Azzal a kitétellel, hogy a garantált szolgáltatási időn belül kéred a válaszlevelüket, benne az _érdemleges_ válasszal. Úgy, mint a kiszámlázott szolgáltatás mikéntjével és a felszaporított hátralék eltörlésével. Ellenben megy a levél a fogyvédelemhez. Egyúttal benyújtod a garantált szolgáltatásban foglaltak szerinti kötbér igényedet.
Még azt is mellébiggyesztheted, hogy küldjék meg annak a számlának az _általad_aláírt_másolatát, amely alapján ők követelőznek tőled.
Mivel szolgáltatási panaszod volt nem is értem mit számláztak volna. Esetleg kiszállást? De az sem lenne jogos, főleg, ha nincs általad látott, aláírt bizonylat erről.
Szomorú, de ezzel kell még köröket futnod és lehetőleg addig tedd, míg át nem adják a "hátralékot" behajtócégnek, mert akkor belép a körbe az ügytől még elzártabb - értsd arról semmit sem tudó - harmadik fél, akinél csak egy összeg látszik és a sikerdíját abból kapja. Persze a levelezgetés ideje megsokszorozódik.

Reactor 2016.06.08. 15:58:41

Itt is ugyanez volt úgy 5 esztendeje. Nagyobb csomagra váltottunk volna a Tré-comnál, erre duzzogva nem küldtek ki 6 hónapig szerelőt, azaz 6 hónapig nem volt net. Engem úgy különösebben nem viselt meg (a nézőket már inkább), csak akkor számlázni se kellene, ha nem szolgáltatnak, nem is fizettünk be egy kanyit se.

Mindegy, aztán úgy 2 hónap után meguntam, vásároltam egy "varázspálcát", oszt azzal már volt net, még Vodás kártyával is használhattam, a Tré-comnak meg nőjön fsz a homlokára...

Dezsike 2016.06.08. 16:20:30

Troll on:
Ha jól értelmezem mobilnetről van szó. A mobilnet garantált letöltési sebessége 0 MBit/s. Megkapja az ügyfél? Igen. Akkor nincs helye panasznak.

Troll off:
Ha az épület árnyékol sajnos nem tudnak mit tenni, a fizika törvényeit nem lehet megváltoztatni. Lehet korábban volt egy átjátszóadó ami pont belőtt egy ablakon, de 7 hónap elteltével lekapcsolták, elfordították az antennát, megnőtt egy fa ami leárnyékolja, felhúztak egy épületet az útba, és még rengeteg okot lehet sorolni, hogy miért szűnt meg a vétel. Épületen belül nem fog a szolgáltató foglalkozni vele, hacsak nem érint minimum 20 előfizetést a dolog (a Telenor lőtt már be átjátszóadót ismerősöknél egy irodaházba, de ott ugye sokan voltak, megérte nekik foglalkozni a dologgal). Ha a környéken az utcán se működik, panaszt kell tenni az NMHH-nál, ők majd jobb belátásra fogják bírni a szolgáltatót.

tejfölbiztosítás 2016.06.08. 16:25:32

"kedves Gertrúd" micsoda karakternick.
"„a hálózat ledobott a celláról”." E ponton nagyon nem mindegy, hogy jólnevelten, meghunyászkodva tudomásul veszed a felbaszó semmit, avagy kikelsz magadból, hogy mi a redvás istenfasza van márT, hogy nem érzed, hogy komolyan ezt adod a képembe bele level666-os tehhnikai szakemberbácsi óder centeres kisleány? Kővetelem, hogy normális választ, te örülnél/tudnál mit kezdeni ezzelbazmeg? Nemnaugye, szedjétek összemagatokat. Jajj, uram, igen uram, máris! KöllSzenteres pszichológia (nem mindig működik, de jobban, mint a halk und töketlen konstata).
Mondjuk mi net nélkül is elvagyunk este tízkor (voltak ilyen epizódok a létben és nem borultunk meg). Ezt az oldalát is vedd észre, ha már úgy is ennyiideje fennforgásban van a dolog. Talán ez egy karmikus yel, nemdebár esetleg? A számlázás része nyilván nincs rendben. Szarral telített luftballont kell helyezni elibük.
toppantam lol
A Telekom ügyfélponton még telefonos segítségre volt szükség? Merhogy?
Van, hogy tényleg okosabb/jobb a jóváírásosdit választani, ez persze rizikó és érthető a felbaszódottság. A kiscsaj meg agynélküli szegénykém.
A negyvenezret nem vágom miből jött össze, tételesen kérném.

Alapvetően értetlenül verem a faszom a rózsadombi esetek előtt: dedikált hely, kiemelt hely, annyi terület és objektum van az életben, melyek körül rojtosra van topogva a talaj, melyeket szarrá, s szénné vizslatnak: hogy lehetne becserkészni, hogyan lehetne kiaknázni, jobbá tenni, ezt tenni, azt tenni, amúgy magvalósítani, pénzt keresni rajta. Erre pont a dombon alapvető netprobléma, s sokaság-hiány. Mostan akkor van gondivselés avagy nincsen?!

blarke 2016.06.08. 17:14:24

index.hu/tech/cellanaplo/2016/06/01/millio_kilometert_levezettek_a_mobilozokert/

"A mérőkocsijukkal felhasználói panaszokat is ellenőriznek, és sajnos az a tapasztalat, hogy általában vagy a felhasználó készülékével vannak gondok, vagy más körülmények zavarják a vételt."

É2I 2016.06.08. 17:15:59

@tejfölbiztosítás: Szerintem a 10ezer kezdett el napi kamattal fialni. Nem kétséges, de biztos vagyok benne.
Már írtam régebben egy hozzászólásban, hogy a zotp hogyan görgetett valami számlazárás utáni 250 froncsót egészen 50ezerig, majd benyújtotta annak a kedves volt ügyfelének, akivel már négy éve szerződésben sem állt. Mehetett szegénykém panaszra, meg ügyvédhez, azok a gettzik úgy körbebástyázták magukat, hogy végülis ki kellett fizetnie, hogy ne nézzen egy tízéves pereskedés elébe. Annak árnyékában, hogy simán veszít és akkor még jön a perköccség, ügyvédi díj, miegymás pluszba.
Ezen rémtörténet alapján hálát adtam csöppeszemnek, hogy rég otthagytam őket. És a 0-ás számlazárót -ami 30nap után érkezik! addig ugye te vásárolhatsz a bevont kártyáddal szerintük- még őrizgetem, bár már okafogyottá vált, de sose nem lehessen tudni.
A pláne az volt, hogy vagy négyszer kellet bemennem hozzájuk, mert ilyen-olyan okkal próbáltak lerázva tovább tartani maguknál. A végén a kis faszomöccse ügyintéző még egészben akarta elrakni a kártyámat, mer hogy az van nekik _előírva_. Ebben a körülményben felajánlottam neki, hogy akkor a saját fogaival fogom kilyuggatni azt a plasztik darabot. Ez már hatott és legalább a mágnescsíkot ketté vágta. Előtte egy másik bunknál azonnal lyukasztották a kártyát, amint átadtam, szóval ez alapján.

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.08. 17:26:18

Valószínűleg mobilinternetre gondol a poszter. Most a kedvéért leteszteltem itt a második kerülteben, a térerő erős, mint Sámson, de a net olyan, mint a csiga. Ugyanez blúmobillal meg hasít. Érteni nem értem, de ponnleszarom.

Van még két szolgáltató, mér ragaszkodik a leg-T-rébb-hez?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.08. 17:27:06

pószter írjon a segitunk@telekom.hu -nak. problem solved.

É2I 2016.06.08. 17:38:15

@blarke: Vagy a csillagok állása vagy a karma esetleg a Grincs. Aka ne adjanak olyan szolgáltatást, ami bizonytalan és nem hülyefalhasználó biztos. Mert lehet ám a szart porcukrozni, az akkor is csak szar marad. Sajnos hatóságaink meg élből ilyen aprótetűs szerződési feltételekért meg nem csesztetik őket, hogyaszongya "garantált sebesség nulla". Így kibújhatnak a panaszok alól. (Nemazér, de én is tudok mindenféle infrastruktúra nélkül BÁRKINEK nulla adatforgalmat adni. És nemzeti becsületes szavamat adom, hogy mindezt bármelyik árának a feléér! Nem jó biznic? Dehogynem! Nekem. Úgyhogy tessen aláírni gyorsan itt a jobbalsó rubrikában!)

Egyelőre ezért nincs mobil netem. Egyszer próbáltam ilyen harminc napos ingyen beetetőset, de az lett a véleményem, hogy vagy döglassú ellenben soxor szar, nincs is térerő. Így visszakapták a 29. napon, hogy csiszolgassák még. De ha nem vagyok résen a 31. napon már életbe is lépett volna egy egyéves hűségszerződés úgy automatice. És nem tudtam volna kihúzni a nyakamat a hurokból, egy évig fizethettem volna a használhatatlan szolgáltatásukat. Persze mára a 4G már biztosan dulva jó, de míg ilyen posztokat olvasok, addig nem leszek ügyfelük egyiknek senem. Nagy bánatomra nincs mobilnett, de hát én akartam így. Nem? De.
Talán túlélem. Én még emlékszem a betárcsázós korszakra és még azelőtt is volt élet.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.08. 17:59:00

@atpijkamo107: téves. a 3.14nára gondoltam. Arról a címről majd a választ kapja a pószter :)

blarke 2016.06.08. 20:48:13

@É2I: ne haragudj, de az előttem is felsorolt (mármint itt, a kommentek között) külső körülmények garmadája mellett ironikusnak tartom azt a felvetésed, hogy egy mobilszolgáltató minden házba egyesével garantálni tudjon tökéletes fedettséget.

12 éve hivatalosan vidéki vagyok, és a hármas megyehatár környéki falvak, ahol szüleim laktak ebben az időszakban, az udvaron alig kapnak GSM jelet a magentától, a vörös meg a kék pedig nem létezik. Pedig 300+ emberről beszélünk. Ezek után az, hogy egy urbánus, ráadásul dimbes-dombos környéken egy adott ház belsejében nincs térerő, megmosolyogtat.

Ahogy mások említették, van két másik szolgáltató. Van, ahol az sincs.

2016.06.08. 21:21:10

Sajnos a posztolónak igaza van, a 2.kerületben nagyon sok a hegy és az ott lakók meg nem engedik a tornyokat a házukra szerelni ezért kritikán aluli a szolfgáltatás, nem csak a net, de még a sima gsm vonal is. Otthon használjon kábeles netet és wifit.
A számlát meg ne fizesse, mondjuk klassz pereskedés lesz belőle, behajtóval intrummal miegymással.

2016.06.08. 21:24:36

@The Crazy One harmadik regisztrációja: az itt lakók nagy részének nincs lakcimkártyája mert bérlik a lakásokat. persze feketén mindent. a 100 éves nyuggerek az őslakosok, de ők nem homároznak itt.

megamenn 2016.06.08. 21:59:42

nem szeretem a telekomot, gondolom sejtitek miért.

megamenn 2016.06.08. 22:05:34

...és azokat a posztokat sem szeretem, amiket tovább tart elolvasni, mint egy kakilásnyi idő.

Taxomükke (UK) 2016.06.08. 23:43:50

"Szebb napokat!", mi? Még jó, hogy nem "Szebb jövôt!"...

FDToth 2016.06.08. 23:54:03

Telekomnak bejelentezs hibat: kijon a szerelo, cserel modemet. Elmegy. Nem jo. Kijon ujbol, kicser ilyen-olyan kabelt, alkatreszt. Elmegy. Nem jo. Kijon harmadszorra, nem a laksabon belul szerel, hanem kinn. Elmegy. Megint nem jo. Negyedszerje megint: szar a mostani szolgalatas, valtasg masra. Eltelik 1-1,5 honap mire kijonnek. Addig szar net. Kijonnek, uj szolgalatatst aktivaljak, a regit ok nem, majd ki jon mas. Gyalazat h miert nem elhet egyszer, de tobb idot raszanva feltarni a problemat es azonnal cselekedni...

ebella 2016.06.09. 08:14:11

Hihetetlen, hogy az áraik mellett még mindig van aki a Telekomhoz (lánynevén Matáv), mikor az hasonló problémákat fél, harmadáron, minimum ugyanolyan minőségben, gyorsabban megoldhatja másokkal.

Manyecska. 2016.06.09. 08:31:21

@Kulics: mint pl. én a Kapi utcában :) amúgy nem is férne el egy átjáccó-állomás szerintem a legtöbb ház tetejére.!! Meg tényleg erősen leárnyékolt. Mink is akartunk ilyet telepíteni jó pénzt fizettek volna.. A János-hegyen meg nincs is térerő ezt máig nem értem:D...

megamenn 2016.06.09. 08:35:15

@ebella: na, csak azért, hogy elhiggyed, vannak területek ahol csak a telekom elérhető.

tejfölbiztosítás 2016.06.09. 08:48:30

@ebella: jarj a vilagban: szamos helyen monopolium a T vagy ar/ertek aranyban (tripleplay) kedvezobb, mint mas szolgaltatok. Igen, ilyen is van.
@Manyecs: ilyen dozisban kesobb tuti a rak, azt meg nem valtod ki penzzel. Foleg most, hogy terhes is vagy off, enter. Ujposzt.

rarabel 2016.06.09. 08:52:19

@Carradine a gardróbszekrényben: Mondjuk az ólomdús levegőjű Margit körúton?

Digitális Dzsihád 2016.06.09. 08:58:24

@FDToth: Valami nem stimmel a hozzászólásodban. Mégpedig a sorrend. Te ezt írod:

1. kijon a szerelo
2. cserel modemet
3. Elmegy.
4. Nem jo.

A hiba a hármas és a négyes pontok környékén van. Hagyod elmenni, anélkül, hogy még a jelenlétében kipróbáltad volna és csak a távozása után veszed észre, hogy nem jó? Vadász.

Nálam addig nem ment volna sehova, amíg nem jó a net.

Manyecska. 2016.06.09. 08:59:49

@tejfölbiztosítás: így jár aki barátcserjét szed pms ellen. Azt nem mondták hogy a fogamzást is elősegíti!!:DD De jóóó ez így :)

Terézágyú 2016.06.09. 09:02:13

@Digitális Dzsihád:
"Hagyod elmenni, anélkül, hogy még a jelenlétében kipróbáltad volna és csak a távozása után veszed észre, hogy nem jó?"

bele kéne venni a szabályzatba, hogy a szerelő, aki a netet jött megszerelni, csak és kizárólag a megrendelő netjén keresztül jelentheti le a cégnek, hogy elvégezte a munkát...

joska61 2016.06.09. 09:02:47

Na majd azt figyeld meg, megszabadulni milyen nehéz lesz tőlük...

Dikusz 2016.06.09. 09:16:20

@ebella: kérlek mondjátok meg, melyik az a szolgáltató, amelyik a Telekom-nál fél-, vagy harmadáron szolgáltat. Ezen a környéken vagyunk olyan szerencsések(?), hogy minden szolgáltató megtalálható, nem úgy mint @megamen: írja csak egy.

Manyecska. 2016.06.09. 09:30:59

@Dikusz: :) én is elmennék a sarki telefonfülkéig csak az a kurva zsinór nem ér fel a lakásig :DDD

FDToth 2016.06.09. 09:45:35

@Digitális Dzsihád: itt egy régi, 2000-es évek eleji szolgáltatás (telo meg dsl egybe, nem tudom h hívják) van/volt. a baj az h szakadozott és feltöltés közben szintén elment a net. Ha a modemet ártalmatlanítottam, akkor pár percig/óráig jó volt. Ugyan ez szerelővel: modem kicserél, vártunk 5-6 percet (nem maradhat órákat...) és semmi gond. másnap délelőt pl. újból rossz... stb. a végén kiderült h vmi a szolgáltatsánál nem stimmel így lett belől ekábeles net.

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.09. 10:08:16

@tejfölbiztosítás: @Dikusz: @megamen: "@ebella: na, csak azért, hogy elhiggyed, vannak területek ahol csak a telekom elérhető."

A matáv egyetemes szolgáltató, köteles bérbeadni az előfizetői hurkot. Egy csomó más szolgáltató is be van települve a központokba, és akár még olcsóbban is ad jobb szolgáltatást, Mindenesetre az ügyfélszolgálat ennél csak jobb lehet.

tejfölbiztosítás 2016.06.09. 10:11:49

@atpijkamo107: akkor miért vannak T monopóliumok? Xámos hellyen.
@Manyecs: már bocs, de nem vagy ehhez túl öreg? Nem félel a degeneratív tényezőktől? E korban már hatányozódott az esélye van.

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.09. 10:14:36

@tejfölbiztosítás: "miért vannak T monopóliumok?"

Nincsenek. Valaki félrevezetett.

Manyecska. 2016.06.09. 10:14:39

@tejfölbiztosítás: mit izgulsz lány lesz nem gyerek..:DDD

Terézágyú 2016.06.09. 10:15:51

@atpijkamo107:
""miért vannak T monopóliumok?"
Nincsenek. Valaki félrevezetett. "

Szerintem a többi szolgáltató önként (megegyezve a tékommal) mond le bizonyos területekről...

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.09. 10:18:32

@Terézágyú: Nem mond le. Nem kell lemondania. Miért mondana le???

Terézágyú 2016.06.09. 10:20:20

@atpijkamo107:
"Miért mondana le??? "

Mert megegyezett. Mert nem éri meg neki. Mittomén.

De valami van, ha tényleg igaz az (és ilyet olvashattunk már a homáron többször), hogy egy szolgáltató megtagadta a szerződéskötést, mert azon a területen nem szolgáltat.

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.09. 10:23:22

@Terézágyú: "Mert nem éri meg neki."

Akkor nem szolgáltat, ha nem éri meg neki. nem kell lemondani semmiről, ez hülyeség, nemtom honnan veszed.

"egy szolgáltató megtagadta a szerződéskötést, mert azon a területen nem szolgáltat."

Van elég másik, aki szolgáltat.

Terézágyú 2016.06.09. 10:26:56

@atpijkamo107:
"Akkor nem szolgáltat, ha nem éri meg neki. nem kell lemondani semmiről, ez hülyeség, nemtom honnan veszed."
Hát nézd, ha többen kötnének vele szerződést ott, akkor nyilván megérné neki.
Hogy ez kimeríti-e a "lemondás" fogalmát, az más kérdés :)

"Van elég másik, aki szolgáltat."
Biztos vagy benne, hogy nincs olyan terület ebben az országban, ahol gyakorlatilag csak egy szolgáltató van, és nem több?

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.09. 10:34:51

@Terézágyú: "Hogy ez kimeríti-e a "lemondás" fogalmát"

Mi??? Szerintem a lemondás meríti csak ki a lemondás fogalmát. Szerintem ezt hagyjuk!

"Biztos vagy benne, hogy nincs olyan terület ebben az országban, ahol gyakorlatilag csak egy szolgáltató van, és nem több?"

Aha. (Kivéve, ha üveg van csak.)

Mondok csak egyet, de van még pár tucat. www.eqnet.hu/Lakossagi_szolgaltatasok
Ahol van csavart épár, ott szolgáltatnak.

Terézágyú 2016.06.09. 10:43:05

@atpijkamo107:
"Mi??? Szerintem a lemondás meríti csak ki a lemondás fogalmát. Szerintem ezt hagyjuk!"

Tudod jól, hogy vannak háttérmegállapodások is. Nemcsak a gyíkembereknél, hanem cégeknél is. Pl. hogy azt mondja egy új szolgáltató a tékomnak, hogy "bérbeveszem tőled ezen a településen a 'hurkaid' 80 százalékát. De ezt és ezt a részt meghagyom, ott nem fogok szolgáltatni - adod ócsóbban a többit?".... És akkor ha valaki azon a 20%-on lakik, és megkeresi az új szolgáltatót, azok azt mondják neki, hogy szorri, ezen a helyen nem szógáltatunk" mert nem éri meg... :)
És akkor voálá, itt csak a tékom van. Ennyi.

De persze mondom, az egésznek az a kiindulópontja, hogy elfogadod-e azt, amit már többen leírtak, hogy azt a választ kapták több szolgáltatótól is, hogy nem szolgáltatnak, szerződjön a tékommal :)
Ha ezt nem fogadod el, akkor nyilván nincs mit beszélni :)
Jómagam nem értek ehhez, nekem semmilyen szolgáltatóval nincs dolgom - én csak elfogadom ezt az "itt csak egyvalaki szolgáltat" dolgot, mert már több helyen hallottam...

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.09. 10:56:50

@Terézágyú: "De ezt és ezt a részt meghagyom, ott nem fogok szolgáltatni - adod ócsóbban a többit?"

:)) Kemtrél.

"azt a választ kapták több szolgáltatótól is, hogy nem szolgáltatnak, szerződjön a tékommal"

Ha nem jön a 9:50-es busz, akkor én azért elmegyek a 9:55-össel, nem fordulok vissza.

"mert már több helyen hallottam..."

Azt is hallhattad több helyen, hogy Isten teremtette a világot 6000 évvel ezelőtt és lapos a Föld. Ettől még nem lesz igaz.

Manyecska. 2016.06.09. 10:57:41

@tejfölbiztosítás: amúgy pedig ő vette észre én nem látok rá magamra:D..offolok, mindenkit lebeszélnék hogy negyven felett gyermeket vállaljon csak az érti monnyuk úgyis aki ilyen cipőben lyár, mindketten 42 vagymuk aggy hozzá 18-at- pffff:DDD ON

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.09. 10:59:14

@Terézágyú: Na, nyuszikám, vegyél egy címet, ahol állítólag csak a trékom szolgáltat, adtam egy linket, kérjél tőlük ajánlatot. Máris bukott az összeesküvés elméleted.

Terézágyú 2016.06.09. 11:01:03

@atpijkamo107:
"Azt is hallhattad több helyen, hogy Isten teremtette a világot 6000 évvel ezelőtt és lapos a Föld. Ettől még nem lesz igaz. "

Ez a két állítás, meg a fentebbi idézet ugyanolyan szinten van? :)

Oké :)

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.09. 11:01:59

@Terézágyú: "ugyanolyan szinten van?"

Mondhatni. Mindkettő szint alatt. :))

Terézágyú 2016.06.09. 11:02:27

@atpijkamo107:
"Ha nem jön a 9:50-es busz, akkor én azért elmegyek a 9:55-össel, nem fordulok vissza."

De tudod vannak helyek ebben az országban, ahol a 9:50-es busz után már csak a 12:40-es van...
Vagy esetleg a 9:50-es egyben az utolsó is aznap :)

Digitális Dzsihád 2016.06.09. 11:36:05

@FDToth: Aha. Na így már egyértelmű.
süti beállítások módosítása