Tékozló Homár

Bulgari bagóért

2016.06.29. 15:07 | Homár Hilda | komment

screenshot_2016-06-29_14_09_03.png

Tudom én, hogy jó néha hinni a 2 forintos tévében meg a 60 forintos Bulgari parfümben, de eléggé biztos, hogy ilyenkor nem egy fantasztikus akcióba, hanem egy technikai malőrbe vagy sima elcseszésbe futottunk bele. A webshopokra más szabályok vonatkoznak, mint a sarki boltra, itt épp a hibalehetőségek arénytalan következményei miatt a vásárlással valójában mi teszünk ajánlatot, amit aztán elfogad a webshop.

Kedves Tékozló Homár!

Esetem eléggé friss, tegnap történt így a végkifejlet még előttem sem ismert. Igazából az eddig történtek is sok kérdést vetnek fel benne, ezért osztom meg Veletek már most. Szóval a sztori.

Mániás parfümrajongó vagyok, jónéhány ilyen tárgyú oldalt követek, csereberélek az ezzel foglalkozó oldalakon és olykor még a parfümforgalmazó webáruházakba is benézek. Most is ez történt. Az iparfümeria.hu oldal az egyik legmegbízhatóbbnak mondott webáruház, korábban rendeltem is tőlük talán 2 alkalommal. Most csak valaminek az árát szerettem volna lecsekkolni náluk, amikor hihetetlen árakat fedeztem fel. Bvlgari parfümök, szettek jöttek sorban, és mind 100-200 Ft közötti áron, volt ami 60 Ft volt.

Persze ilyenkor lehet gyanakodni is sokmindenre, én is ezt tettem. Sorban néztem vissza mindent, nem csak a gépem szórakozik velem...de nem! Mindenféle lehetőség megfordult a fejemben, miért pocsékolják el potya áron ezeket a cuccokat, de úgy voltam vele, lehet le akarják építeni ezt a márkát, kifutó termékek. Végülis ha ennyiért szerepel, akkor ennyiért lehet megvenni és így is tettem.

Minden Bvlgari termék mesés árakon volt, így gyorsan el is kezdtem gyűjteni a bevásárlókosaram. Nagyon sok terméket szedtem össze, mennyiségileg szerintem egy nagy kartondobozra való cuccot vásároltam meg, de értékben alig mentem 5 ezer forint fölé szállítási költséggel együtt. Elküldtem a rendelésem, amiről meg is érkezett az áruháztól néhány percen belül a visszaigazoló levél, benne az utaláshoz szükséges adatokkal. Az utalást azon melegében el is intéztem, tehát részemről megelégedetten dőltem hátra, és szinte már láttam magam előtt a hatalmas dobozt, amit majd hoz a futár teli a kincsekkel!

Ezután kb. fél órával a webáruház oldala elérhetetlenné vált, a "Karbantartás miatt nem elérhető" üzenettel, mindez kb. 3 órán keresztül. Aztán amikor elérhető lett az oldal, az általam megrendelt termékek már nem azokon a mesés árakon, hanem az úgymond szokásos, piaci árakon jelentek meg.

Felhívtam a webáruház ügyfélszolgálati számát. A hölgy elnézést kért, mert ők sem tudják mi volt ez, de sajnos valami hiba folytán az általam rendelt termékek ára hibás volt, sajnálják és dolgoznak a megoldáson. Azt mondta a pénzem majd visszaküldik. Aztán késő délután kaptam tőlük e-mailt, melyben közlik, törölték a megrendelésem, mert nem megfelelő árakon szerepeltek az oldalon és elnézést kérnek, kárpótlásul felajánlottak egy 1000 Ft-os kupont. Ekkor kezdtem el gondolkodni, átolvasni az üzleti feltételeiket, a vonatkozó jogszabályokat. Ebből számomra világosan kiderült, hogy ezt nem tehették volna meg:

3.1. A termékekre vonatkozóan Minden ár, beleértve az akciós árakat is érvényes a visszavonásig, vagy a raktárkészlet kimerüléséig. Ha már megrendelte a terméket, az ár a vásárló számára érvényben marad. A megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

Vagy rosszul gondolom? Szerintem ez a technikai hiba sajnálatos dolog ugyan, de így jártak...Készletük van a termékekből, akkor is volt amikor rendeltem és utána is, az meg az ő káruk, hogy így jelentek meg az árak akkor. Valaki hozzáértő ember válaszára lennék kíváncsi, hogy most akkor mi van? Ragaszkodhatok ahhoz jogosan, hogy igenis elküldjék nekem a megrendelt és kifizetett termékeket azokkal az árakkal, amivel és megvásároltam?

Várom szíves válaszotokat, véleményeteket!

Előre is köszönöm!

UPDATE

A posztot elküdltük a szakértőinknek, íme a válaszuk:

Valóban jó kérdés, ha egyszer a meghirdetett áron megrendelek egy terméket, a vállalkozás utólag mondhatja-e azt, hogy mégsem adja azon az áron, mert az adminisztratív hiba miatt rosszul lett feltüntetve. A helyes válasz: attól függ érvényesen létrejött-e a szerződés.

A webshopból történő rendelés esetén elsőként általában egy automatikus visszaigazolás érkezik a fogyasztó e-mail címére, ami még nem jelenti azt, hogy az eladó elfogadja a megrendelésünket mindösszesen a megrendelésünk eladóhoz történő megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a kereskedő nem köteles a termék leszállítására az automatikus visszaigazolásban foglalt feltételekkel. 

A felek között a szerződés azonban érvényesen létrejön amikor a kereskedő a visszaigazolást követően egy újabb e-mailben (ez a gyakoribb) vagy például telefonon értesíti a fogyasztót a megrendelés teljesítéséről, a termék postára adásáról (a futárcégnek való átadásáról) vagy az üzlethelyiségben való átvétel lehetőségéről. Ettől kezdve köteles az e-mailben megjelölt áron biztosítani a terméket, azt utólag akkor sem módosíthatja, ha adminisztratív hiba miatt valóban rosszul volt feltüntetve az ár a rendelés pillanatában. 

Esetedben úgy tűnik, hogy visszaigazolás helyett az e-mailben arról értesítettek, hogy nem tudják az adott áron kiszállítani a terméket, így a megrendelés elfogadásának hiányában nem is jött létre köztetek érvényesen szerződés. Annak hiányában pedig nem követelheted a teljesítést. Az persze más kérdés, hogy a vállalkozás azzal, hogy nem megfelelően tüntette fel a termék árát megtévesztett, mellyel kapcsolatban bejelentéssel élhetsz a fogyasztóvédelmi hatóságnál. 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2016.06.29. 15:12:16

Ügyeskedni akartam, vazze, ki akartam használni egy hibát!!! Ezek a szemetek meg nem engedik!!!!

Terézágyú 2016.06.29. 15:17:50

@Lalikám:
Már várom a sztorit, hogy
"Odamentem a pénztárhoz, mondom 'Jó napot', a pénztáros azt mondta, hogy 'Viszlát', állítólag az előttem lévőnek mondta, de szerintem meg nekem mondta, ezért teljesen jogosan gondolhattam, hogy nem kell fizetnem, hiszen elköszönt a pénztáros!!!... És mégis megállítottak, hogy nem fizettem!!!!

The Crazy One 4égy 2016.06.29. 15:18:36

atpi mindjárt linkeli a vótmémérőt.

sáros_tehén 2016.06.29. 15:18:38

kb 100x e volt már írva.
Onnantól várhatod a kiszállítást, hogy emailben kapsz egy megerősítést. Az automatikusan küldött levél nem ez.
Szóval.. próbáltál jól járni egy hibából. Nem jött be. Maximáltan korrektek, hogy még felajánlanak egy kupont cserébe. Máshol simán törlik a rendelésed, és visszaküldik a pénzt. (vagy levásárolhatod)

Lalikám 2016.06.29. 15:19:07

@Terézágyú: Ezt a trükköt nem ismertem, érdemes volt ma is benéznem ide.

The Crazy One 4égy 2016.06.29. 15:19:35

pardon, lassú szar vagyok :)

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.29. 15:22:44

Elmentem egy illatszer bolt előtt. Nézegettem az árakat, láttam az üvegen keresztül, hogy nincs senki boltban. Bementem, szólongattam az eladót, de senki. Gondoltam, felszámolják az üzletet, ezért nincs eladó, hogy mindenki vigye, ami tetszik. Fogtam egy nagy kartondobozt, és telereaktam a legdrágább parfűmökkel. Kifelé slisszolva pont szembetalálkoztam egy rendőrrel. A bíró azt mondta, hogy az nem enyhítő körülmény, hogy az eladó hátul rosszul lett....

Terézágyú 2016.06.29. 15:22:46

@Lalikám:
Most találtam ki, de nem csodálkoznék, ha megtörténne...

ptspts 2016.06.29. 15:24:14

Én is úgy tudom, hogy a webshopnak törvényileg nem kötelessége a kiírt áron teljesíteni a megrendelést, még akkor sem, ha van raktáron a termék, a vevő már átutalta az árát, és az automatikus visszaigazoló e-mail is megérkezett.

Mivel nem kötelessége, szabadon és jogi következmények nélkül mérlegelhet, teljesíti-e, vagy inkább visszaadja a vételárat. A webshop az utóbbi mellett döntött.

Kívánom a posztolónak, hogy találjon olyan akciót, ami nem tévedésből van kint.

borso 2016.06.29. 15:24:20

egyértelmű, szerverhiba. azaz a 12 ezres terméket beárazta 600.-ft.-ért. Hát kapaszkodj meg én sem adtam volna oda, hanem töröltem volna a rendelésedet. bármilyen törvény vonatkozik is rá nem fogok én sem bukni rajta, a kereskedelem nem arról szól, hanem a tisztességes haszonról. Te meg várhatod a kurva nagy dobozodat ötezeré' ami a cégnek lehet hogy félmillió beszerzési áron.

Manyecska. 2016.06.29. 15:24:50

micsoda moral..ize..oral..

Manyecska. 2016.06.29. 15:27:06

@borso: remelem kap egy kurva nagy ures dobozt...a kis moho..

The Crazy One 4égy 2016.06.29. 15:28:15

csajok és homokosok! eau de toilette teszter . Az mi a zanyám picsája?

homar4prez 2016.06.29. 15:28:15

Na, ez az igazi prosztóság:

"Nagyon sok terméket szedtem össze, mennyiségileg szerintem egy nagy kartondobozra való cuccot vásároltam meg, de értékben alig mentem 5 ezer forint fölé szállítási költséggel együtt."

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.29. 15:29:28

"felajánlottak egy 1000 Ft-os kupont. ... sajnálatos dolog ugyan, de így jártak"

Igen, így jártak, most adhatják neked valamelyik terméküket ezer forintal olcsóbban. Válassz!

Manyecska. 2016.06.29. 15:32:59

CocoChanel parfumom kurvagyorsan elcserelnem a kedvenc fel kg.os dios fagyimra!! jelige: biciklizzen ezert negyed orat akinek ket annya van..

rarabel 2016.06.29. 15:34:23

Bemész a kínaiba, ott márkás, eredeti verszacsikat kapsz 500-ért, valódi roleksz aranyórákat egy ezresért, és igazi glykolos napcsikonyakot 800-ért.
Nem értem, mi a gond?

The Crazy One 4égy 2016.06.29. 15:42:53

@Manyecs: parmümről beszéltek. Mitől teszter?

Ádám 2016.06.29. 15:44:31

Kimész a piacra s ott ha jól alkuszol bagóért megveheted bármelyik lóhúgyot! :)

nyakira 2016.06.29. 15:50:47

Kifutora (anak hitt) brandre racuppanni gyongyukkent a prolisag egyik megvetozhatatlan alappillere. 4x is atlatszoan bizonygatta, hogy oooo aztan csak erintolegesen, akkor is csak a szeme sarkabol es neha latogat gyartoi (?!) weboldalakat (nem tunik fel, hogy viszonteladoi webshop, bazmeg? ja no vagy, bocs), kouben meg egesz nap ezeken logsz. Tenyleg, miben gazabb felkapott vasarloszopato site-ok helyett masmilyen elarusito site-okon logni? Ez 1 pusztaba kerdezett kerdes, ugyis a Titkos Belso HolgySzenvedely Szabalyzat hasabjaira esik a valasz. Jo dolog a szenvedely, kiveve ha szegenylelkuseggel tarsul. No lassuk tovabb.
Ja es meg reklamal is. Ilyen miatt. Igy az igazi. Birom, mikor emberek elvesznek az utanerzesek, kulsosegek kergeteseben es kovetelik az uresseguk betolteset mindenkin, akin csak tudjak. Helga is egy igazi diwa lehet, ha u-val irja ezt a sznob szart. Kukim sem tudja mivel volt igazabol irva ott, mindenhogy gaz. Na fejembe huzom az Adiads melegitoalsom es megyek totagast hanyni, napra, mikozben romlott tejjel locsolnak.

neménvagyok 2016.06.29. 15:54:15

"Végülis ha ennyiért szerepel, akkor ennyiért lehet megvenni ..."

.. hát nem.

nyakira 2016.06.29. 15:57:08

@rarabel: figyelj, eljel marT a jelenben: ami fb-on es wapshopon van, az van, a magad elott lathato valosag gaz mar, s meroben bizonytalan, ellentetben a kepernyoi megoldassal szemben! A gond az, hogy LEszulettunk erre a vilagra, ahogy Suto Eniko is mondana. Az ember ugy es azt cselekszi, ami az aktualis trend, amire szocializalta a kornyezete. Sajnos ez az ember alapjarata. Aztan hogy ezen belul kinek mi a gond...
Keverek is magamnak tehenpisabol, kelgyomeregbol, s meg petroleumboll csabito folyekonytinkturat, mely bajital a leleknek es meg a rakot is gyogyiccsa. Vagy elosegiti? A, kit erdekel, ha olcso!
Hazaerkezik a ferj, foldhoz bassza a jenait:
- Anyukam, ez itt utesallo. ...vagy hoallo? Vegulis a csereppe lett darabokat lehet haxxxnositani a sutoben hosegszoliditorkent.

2016.06.29. 15:57:44

@The Crazy One négypontnulla: Attól, hogy kipróbálhatod. Sokan csinálják, bemennek a Müllerbe, és a tesztereket használják, mindkét nembeliek. Persze, ezek nem azért vannak ott, hogy a kis leonszió és Kárinka minden nap akár többször is parfümözze magát, hanem hogy kipróbálhasd a bőrödön, milyen lesz rajtad az adott illat, és eldönthesd tetszik-e még 3 múlva is, amikor már a szív-illatok jönnek elő, amiket elsőre nem igazán érzel.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.06.29. 15:57:54

@rarabel: Sőt, elütteti magát a villamossal, és a balesetin meg eredeti vérzacsikat adnak!

Manyecska. 2016.06.29. 16:02:09

@The Crazy One négypontnulla: ruzsoknal is van...persze nem szajon probalod en a seggemre szoktam festeni vele xd

2016.06.29. 16:04:40

@Manyecs: Legközelebb szólj, mikor mész, megyek én is röhögni :DDD

2016.06.29. 16:06:30

Ja, a posztoló meg úgy járt, mint a közmondásos szarka.
Tisztességtelenül akart eljárni, kihasználni egy nyilvánvaló szerverhibát, de nem sikerült, és mivel egy pofátlan vadsertés még van pofája neki sipákolni.

kicsitomi 2016.06.29. 16:06:35

Hááááát.... lépjünk túl a nyilvánvaló rendszerhibán, elb*ták, van ez így. Alapesetben poszter bukik. Viszont ha tényleg ez és így van leírva, hogyaszongya: "...Ha már megrendelte a terméket, az ár a vásárló számára érvényben marad.", akkor a webshop hülye és meg is érdemli hogy bukjon. Elvileg - úgy tudom - önként lehet a törvényi szabályozásnál szigorúbb üzleti feltételekkel dolgozni, pláne, ha azt egy cég csak saját magára alkalmazza.

Terézágyú 2016.06.29. 16:14:00

@kicsitomi:

ez nem így van, nézz utána.

Kipper 2016.06.29. 16:27:25

@nyakira: "bajital a leleknek es meg a rakot is gyogyiccsa. Vagy elosegiti? A, kit erdekel, ha olcso!"

Azt hiszem, ezzel meg is fogtad a Homar posztok tobbsegenek esszenciajat.

neménvagyok 2016.06.29. 16:31:56

@kicsitomi: A fentihez hasonló vállalások azt jelentik, hogy IGAZI ár esetében, ha te megrendeled szerdán 8.060 Ft-ért a kölnijüket és pénteken felemelik 8.990-re, te akkor is a következő héten a futárnak 8.060 Ft-ot fogsz fizetni, nem az időközben megemelt összeget. Nem pedig azt, hogy irreális áron is állják a sarat.

FDToth 2016.06.29. 16:33:28

A wrbaruhaz a leheto legkorrektebb modon jart el, a posztirotol rosszhiszemu es nem emberi dolog kihasznlani ilyen technikai hibat, ami egyertelmuen az...

gabors 2016.06.29. 16:34:42

@kicsitomi: "Alapesetben poszter bukik."

Mit bukik ??? Nem eri kar hiszen nyilvanvaloan a penzt visszakapta/ja.

Megroggyan a hite a webben vagy mi ??

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.29. 16:36:25

@gabors: "Nem eri kar"

Sőt, haszon érte, mert ezer forint árengedményt kapott.

The Crazy One 4égy 2016.06.29. 16:39:31

@Manyecs: @Pink Petsch: köszi, értem, asszem tudtam is, csak akkor mi az, amit ez a webshop árul. nézzetek a képen, "teszter". Ilyen, kicsomagolt, OEM verzió, amit a gyártó is tesztelésre küld?

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.06.29. 16:40:38

Fürödni kell, nem drága szarokkal fújni magad, fasz poszter. Hilda, te meg baszd meg magad, hogy nincs jobb. Ugye on voltam?

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.29. 16:42:02

@The Crazy One négypontnulla: Miért szórna gyöngyöket a diznók elé, mikor a mintapéldányt is el tudja adni teljes áron.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.06.29. 16:48:13

szerintem a pószter inkább füröggyík le oszt akkor nem köll a pállott hónaljszagát drága parfőmmel lepleznie.

Manyecska. 2016.06.29. 16:48:54

@The Crazy One négypontnulla: gondolod? nem hinnem..Ket komment kozt aludnom kell..ti csak dolgozzatok p..

2016.06.29. 16:53:21

@The Crazy One négypontnulla: Esküszöm, nem látom sehol a képen a "teszter" feliratot.
Mondjuk, az igaz, hogy vannak sóher üzletek, ahol a teszter-árukat is eladják, amelyeket ők ingyen kapnak. Ezek rendszerint kisebb kiszerelésűek.

gabors 2016.06.29. 16:58:40

@atpijkamo111: "Sőt, haszon érte, mert ezer forint árengedményt kapott. "

Ez csak egy lehetoseg haszna akkor lesz HA felhasznalja a kupot :-)

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.29. 17:42:40

@sugargiraffusplumps.: "hónaljszagát drága parfőmmel lepleznie."

Ezek ilyen csajos dolgok, parfűm, magassarkú piros cipő, csini top, táska, szemfesték, műköröm, 5 óra válogatás a ruhaboltban... Csak nők érthetik.

Ádám 2016.06.29. 17:45:53

@sugargiraffusplumps.: Ez nekem is eszembe jutott, de tőlem távol áll az ilyen "szókimondás".:)

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.06.29. 18:02:09

@Ádám: ah, ezt énis megmondtam előtte :D Csak szókimondóbban :D :D

KaTe 2016.06.29. 18:04:31

Aha!

Poszer, minden világos! Rendeltél rögtön egy nagy kartonnyit a "leértékelt" szajréból. Nem vagy te egy kicsit rosszhiszemű??? Mit kezdesz egy nagy karton parfümmel? Az elkövetkező évben minden nap magadra nyomtál volna 1 teljes flakont úgy, hogy még a segged lyuka is illatozzon, mi?

Akkor már miért nem rendelted meg az egész raktárkészletet? Nyithattál volna egy webshopot is hozzá.

Egyszerűen felháborító az ilyen poszt. Hülyének nézi az eladót és még okoskodik is hozzá...

Ádám 2016.06.29. 18:08:57

@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: igen? ügyi vagy! De én idegenekkel nem állok szóba.:)))

megamenn 2016.06.29. 22:30:25

olvasva az utóbbi néhány posztot ( attól függetlenül, hogy a jelenlegi poszter tényleg egy igazi idióta ) el nem tudom képzelni, vajon miért ír bárki posztot a homárra, hacsak nem macopista.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.29. 22:44:37

@megamen: Azért nem írok, mert úgyse posztolja a Helga, és még visszajelzést se küld, hogy mi nem tetszett benne. Itt egy formanyomtatvány, amibe csak néhány xet kellene tennie:

Kedves Beküldő!

Írásod azért nem jelenik meg, mert
[ ] meg se kaptam
[ ] nem elég hosszú
[ ] nem elég túl hosszú
[ ] nincs benne elég helyesírási hiba
[ ] nem elég modoros
[ ] hiányzik belőle a terhes kismama
[ ] nincs benne törpetacskó
[ ] a történet hőse nem fillérbaszó
[ ] egy szót se értettem belőle
[ ] a történet jó, de már kettő volt ma
[ ] csak

Baráti üdvözlettel,
Folyamirák Helga

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.06.29. 23:03:56

@atpijkamo112: A "fogyatékos vagyok és csak a szar posztok érdekelnek" opciót hiányolom :(

Jemi 2016.06.29. 23:05:16

H&mnel szokott előfordulni ez az árazásos hiba.ők ha 18fts áron rendelted akkor kiszállitják 18ftos áron..

Répázó 2016.06.30. 00:06:16

ÓÓÓÓÓÓ ez fincsi. Kapja is az ívet a véglény. :-D

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.06.30. 00:16:50

@Dávid András: ja, hogy ez "legény"? Hát szép dolog az igényesség, de aki a férfiúi mivoltát ennyire semmibe veszi, az szimplán egy kis köcsög. vagy mi nek is nevezzem, hogy polkorrekt maradjak. ON.

CID. 2016.06.30. 06:26:14

Ha 1 db-ot rendel, még azt is el tudom képzelni, hogy megkapja, mint ugye előfordult már több cégnél.

Manyecska. 2016.06.30. 08:51:47

@CID.: a kecskék Bulgarit vennének!!..:D 60Ft-ér, nappersze, mega kisf-szom...

Manyecska. 2016.06.30. 08:52:56

@CID.: ..és ha rácsapsz a kecske seggére akkor lesz a készlet kifutó... tékozló lovár..:D

joska61 2016.06.30. 09:14:20

Azt hitte, hogy ingyenhelikopter, aztán mégse. Sajnálatos.

Drago Brutic1 2016.06.30. 09:41:45

Gondolom az a típus vagy, aki ha lát a strandon egy brifkót, megbugázod, mert 10(!) centiméterre(!) volt a napozóágytól. Aztán fel is háborodsz, ha szájon vágnak, nem?
Az egyértelmű ok helyett kitaláltál egy szép kis történetet, hogy nyugtasd a lelkiismeretedet, a 100 forintos kifutóárról meg a kis zöld idegenekről a parabolaantennán, akik parfümillattal üzennek neked.

McZozo 2016.06.30. 10:27:01

@sáros_tehén: EN MONDJUK ANNYIBAN FINOMITANAM EZT AZ AUTOMATIKUS LEVEL DOLGOT, HOGY ATTOL FUGG MI VAN AZ AUTOMATIKUS LEVELBEN. Mert ha cask annyi hogy megrendeleset koszonettel megkaptuk es rovidesen jelentkezunk akkor nem szamit, de ha valami olyasmi hogy megrendeleset koszonettel vettuk penzt levontuk hamarosan szallitunk ... akkor szerintem az jogilag mar a megrendeles elfogadasa. (nagybetuert bocs beragadt a caps lock es nincs kedvem ujrairni )

KaTe 2016.06.30. 12:01:41

@Jemi: Mit szállítanak neked ki 18 forintért? A 19 forintos rajzszöget?

Matteo79 2016.06.30. 13:33:45

Ostoba posztolò... Ha mondjuk a kiskozertedben a gyereked viccbol kesatítozza az àrakat caak egy szamjegyet meghagyva ( vagy egy alkalmazott valami sèrelem miatt) es jon egy ilyen idiota onerzeteskedo, màs kàràn nyerèszkedô vasarlo, akkor TE mint bolt tulaj mit szolnal??? Mindig kepZeld magad a masik helyebe.

Rongyosgárda 2016.06.30. 14:07:31

Mocskos akart lenni a prosztoló, ráb@sza van.
Egyszer volt velem olyan, hogy processzort akartam venni egy (már nem aktív) számtech webshopban, ahol ugyanilyen human error miatt 20% árengedmény helyett mindenütt 80% árengedményt adtak az összes cpura. Ráraboltam én is, rendeltem egy c2d (akkor az még menőőő volt :) ), majd furdalt a lelkiismeret, ezért felhívtam a bótot. Mondtam az eladónak a rendelésem számát és hogy törölhesse, mert nagy kötchög voltam. Megköszönte és mondta, hogy nálam ezt benyeli, mert normális voltam és kb 1 óra múlva visszaállt a rend a webshopban is. Így 20% áron kaptam a cpu-t, nem törölte a rendelésem :)
Lehet ilyet is, néha nem szar dolog a lelkiismeret.

szupermacs 2016.06.30. 14:40:07

,,így jártak..."

Te jártál így bazmeg. Bezzeg te fel lennél háborodva, ha elejtenéd a 20 ezrest a tárcádból és valaki felvenné mögötted és elrakná, nem pedig szólna neked. Köcsög.

É2I 2016.06.30. 14:40:31

Az még ok, hogy nyerészkedni szerettél volna, nem jött be. De még le is írod?
Igazi tajparaszt lehetsz. Fújhatsz magadra bármennyi parfümöt a disznószarszag átüt úgyis rajta. :)

Rongyosgárda 2016.06.30. 14:51:40

@É2I: ez tetszik, velős és eredeti :)

szupermacs 2016.06.30. 15:11:28

@Matteo79: Múltkor az egyik boltban ahova járok dolgozni, az egyik vevő átragasztotta a Medve sajtra egy olcsóbb termék árcéduláját. A kasszás kiabált hátra, hogy ennek tényleg ennyi az ára? Mondták neki, hogy nem. Emlékezett rá, hogy ennyire nem lehet olcsó. Megnéztem volna a "vásárló" fejét.

Egysimaegyfordított 2016.06.30. 15:43:57

Ez az igazi vérszem, mikor 30 ft lesz a parfüm, ...akkor kell gyorsan lecsapni rá !! :D:P

Phil Necro 2016.07.01. 11:55:07

Onnok az iparfumeria.hu fizetett hirdeteset lattak

mszigeti 2016.07.01. 12:50:24

Ez a történet erős user error, mindenki tudja, hogy a webshopok szabályzatában ott van, hogy a kirakott ár nem garancia semmire, a sikeres megrendelés után (ami egy automatikus visszaigazolás, semmit nem jelent) is visszavonhatják, pont az ilyen sztorik miatt, ami valószínűleg műszaki hiba miatt volt, 1000+1 ilyen sztori van a neten.

A vásárló pedig hülye volt, hogy tényleg azt hitte, hogy ennyiért fogják kiszórni a parfümöt, ilyen egyszerűen nincs, ez nem valós ár érte. Ha még ezek után azt hitte, hogy egy karton parfümöt kap 5 rugóért, akkor egyszerűen nincs tisztában a valósággal.

HereGuru 2016.07.01. 14:22:35

@atpijkamo111: Ilyenkor a vótmámérőnek mi a szavatossága? ezisvótmá. Másikat kérünk!

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 14:30:11

@HereGuru: Inkább egy posztelavultságmérő. Ez a poszt már igencsak viseltes, pecsétes, gyűrött, szakadozott.

Hülye Hilda arra szegődött, hogy napi kettőt posztol. Na, ebből sokszor lecsípett. És akkor a szar, szarabb, legszarabb minőségekról nem is beszéltem.

Aggódom, hogy a péntek délelőtti posztunkat vajon megkapjuk-e...

FDToth 2016.07.04. 18:25:07

A gvti... Hulyesegt irnak, mert azzal h kifizeted, mar letrejott a szerzodes (plane h leirtak az utalasi adatokat). A lehtobb webaruhazban berakod a kosarba a termeket, elmesz a penztarhoz es bankkartyaval kifizeted es kesz (ha meg utalod, akkor plane).
Itt ebben az esetben a posztolo volt hulye, mert egyertelmu h hiba, nem kell igy vasarolni
süti beállítások módosítása