Tékozló Homár

A Vatera nem sokat lacafacázik az adategyeztetéssel és a deaktiválással

2016.07.13. 16:12 | Homár Hilda | komment

vatera_1.pngNem tudom, hogy működik az adategyeztetés a Vateránál, és azt se nagyon értem, hogy miért annyira baromi titkos ennek a folyamata, hogy szerencsétlen kipöccintett vaterás nem tudhat meg az eljárásról semmit. De hogy én nem küldtem volna el ki tudja hova a személyim mindkét oldala után tök önként az adókártyámat és a jogosítványomat is, az hétszentség. 

Tisztelt Homár!

Az alábbi friss Vaterás sztorit szeretném megosztani veletek és esetleg a segítségeteket is kérni, mert értetlenül állok az eset előtt és nem tudom hova tenni.

Van egy accountom a vaterán, amely felhasználóneve a vezetéknevem teljesen plusz a keresztnevem első betűje. Ez a fiók 2006 óta megvan, nem vagyok poweruser, eladtam néhány megunt mobilt vagy más kütyüt, meg főleg vásároltam. Összesen 25 értékelésem van, 100% mind, így érthető, hogy nem akarom veszni hagyni, meg vigyáztam is arra, hogy mindenki elégedett legyen akár vásárolt tőlem, akár én vettem tőle valamit.

A héten hosszú idők után - miután még emaileket is kaptam, hogy rég látogattam az oldalt, meg milyen régi megbecsült tag vagyok -, felmentem az oldalra, hogy meghirdessem a más nem használt Macbookomat. Meg is történt, ár, leírás, képek, minden ahogy kell. Viszont néhány órával később kaptam egy emailt a Dante International Biztonsági Csoporttól, hogy a fiókom biztonsági okokból inaktívvá tették, hirdetésem nem elérhető és küldjem el az irataimat adategyeztetésre.

Gondoltam, semmi gond, a biztonság az én érdekem, biztos azért van, mert rég használtam. Másodpercek alatt elküldtem a személyim és vártam. Aznap még visszaírtak, hogy szükségük van a hátoldara is az iratnak, ezt is abban a percben rendelkezésre bocsájtottam. Erre a mai nappal kaptam egy levelet, melyben azt írták, idézem:

Tekintettel arra, hogy az adategyeztetés során biztonsági kockázatot állapítottunk meg, felhasználónevét sajnos nem áll módunkban aktiválni.

Magyarázat nuku, és egy 10 éves fiókról van szó, ahol soha nem volt semmi baj, se visszaélés se semmi, patyolat tiszta. Minden adat valós, ha nem lettek volna azok, vagy bármi turpisság lett volna benne, akkor az már úgy gondolom, hamarabb kiderült volna. Így ma reggel válaszként elküldtem újra az adataimat, plusz az adókártyám és a jogosítványom is, hogy ne szenvedjenek hiányt az irataimból, hátha a egyik open office irodai boxban valaki velem tapétázná ki a monitor mögötti helyet, erre visszaírták, hogy nem szükséges további iratokat küldenem, az aktiválásra lehetőség már nincs, és nem indokolnak semmit, mert titkos az eljárás.

Szóval vagyok én, 10 éves “megbecsült” user, használnám az oldalt, amivel eddig az ég világon semmi bajom nem volt, majd hirtelen jön egy email, én vagyok-e én. Eddig oké, majd amikor bizonyítom, minden magyarázat nélkül le vagyok tiltva és elvielg nincs rá lehetőség, hogy bármi változzon, csak megkaptam a szoksásos automatán generált bullshit szöveget, hogy békéltető testület így meg úgy.

Valakinek van még hasonló tapasztalata? Mi tévő legyek? Ha még legyintenék is a 100%os értékelésű fiókomra, az igazságérzetem így is nagyon bántja az egész.

Kristóf

UPDATE

Jelentkezett a Vatera: egyrészt elmesélték, hogy mi ez az adategyeztetés náluk, másrészt egyedileg kezelték Kristóf ügyét. Jobb későn, mint soha, köszönjük a nevében is.

Tisztelt Homár Hilda!

A Homár blogon megjelent, az adategyeztetési gyakorlatunkhoz kapcsolódó írásra szeretnénk ezúton reagálni.

A Vatera nagy hangsúlyt fektet az adásvételek biztonságára, az eladók és a vevők védelmére, amelyet a felhasználók többlépcsős ellenőrzése tesz lehetővé számunkra. Ennek a folyamatnak köszönhetően került bevezetésre a Biztonságos Vásárlás Program a Vaterán. Azonban ahhoz, hogy valóban bizalomra épülhessen a vásárlás és az eladás is, ahhoz szükségünk van egy olyan biztonsági rendszerre, amely bizonyos feltételek alapján ellenőrzi és kiszűri az esetleg gyanús felhasználókat, tevékenységeket, termékeket.

Mint mindennek, ennek a szűrőrendszernek is van pozitív és negatív vetülete. A pozitívum az oldal megbízhatósága, a negatívum pedig az, hogy az ellenőrzés során fennakadhatnak olyan felhasználók, mint amilyen a levél írója is, akit nem a szabályok kijátszása vezérelt, pusztán csak régen nem lépett be a fiókjába, nem frissítette a személyes adatait, és nagy értékű terméket hirdetett meg.

A panaszolt eljárást felülvizsgáltuk és az érintett felhasználó fiókjának felfüggesztését a valótlan adatok ellenére méltányosságból megszüntettük, az általa meghirdetett termék újra elérhető a Vaterán. 

Üdvözlettel,
Vatera

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Crazy One 4égy 2016.07.13. 16:15:29

tehát mit siratunk? Egy vatera accountot?

Tehetséges ugandai buzi 2016.07.13. 16:21:07

@The Crazy One négypontnulla: Lehet, hogy érzelmi kötődése van az accounthoz.

Mondjuk több is veszett mohácsnál, de a tíz év 100%-os állapot, az mégiscsak tíz év 100%-os állapot.

Persze lehet, hogy nekem van fogalomzavarom, de attól, hogy az eljárás titkos, attól még a végeredményt a legáltalánosabb közigazgatási eljárásban is meg szokták indokolni. Rohadjon meg a Vaterka titkos eljárása...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.07.13. 16:22:01

@The Crazy One négypontnulla: Azért az valahol olyan, mint egy cégtábla, amin az van, alapítva 1922-ben. Ingyen reklám a sok percemberke közt.

ozur 2016.07.13. 16:30:11

A Vaterán van fiókja, de a "Dante International Biztonsági Csoport"-tól kap levelet? Ezt valaki érti?

Rongyosgárda 2016.07.13. 16:31:25

"Mi tévő legyek? Ha még legyintenék is a 100%os értékelésű fiókomra, az igazságérzetem így is nagyon bántja az egész."
Le kell szarni. Nincs igazság a földön.
Engem azért basztak ki, mert lusta voltam és a hirdetett termék adataihoz csak egy linket tettem :) Első és utolsó hirdetésem volt :) Mondjuk ez 0%-os eredmény... tudok valamit...
Én is leszartam, nem vaterázok azt kész. Aki vaterázik azoknak általában van fészbukregjük az összes piactopikhoz....Vagy nem akarod, hogy tudják az ismerősök, hogy eladod a mekkbúkot? akkor jófosás meg hasonlók.

Leadfoot 2016.07.13. 16:31:25

Ha ezt valaki olvassa a Vaterától, akkor üzenem, hogy az én accountomat nyugodtan bedarálhatják, mert soha nem fogom többet használni.

Eleve az oldal is mindent megtesz, hogy megkeserítse a júzerek életét (beleértve, hogy jutalékkal szopatnak), ehhez jön még hozzá, hogy értelmes dolgot ma már elvétve lehet vásárolni, a legutóbbi 3 eladásomnál meg olyan 40-es IQ-jú debilekkel hozott össze a sors, hogy majdnem sírva fakadtam.
A konkurens apróhirdetési oldalakon ez már a telefonban kibukott volna, és akkor nem szívatom magam azért a pár száz forintért.

Én egyébként nem vagyok paranoiás, nem aggódom különösebben a személyi adataim miatt, de ez a személyi szkennelve elküldős móka azért még nekem is elég kemény.

Zsidófalvi Zsidó 2016.07.13. 16:33:28

@ozur: Lehet, hogy így hívják azt a céget, aki a vatera.hu honlapot üzemelteti?

cmx85s 2016.07.13. 16:54:13

@Zsidófalvi Zsidó: Dante? Isteni színjáték? POKOL?????

Chaenomeles 2016.07.13. 17:18:53

Az meg sem fordult a poszter fejében, hogy ezeket az okmányokat elk

Az nem fordult meg a poszter fejében, hogy ne küldje el ezeknek az iratoknak még a másolatát sem egy számára, és szerintem mindenki számára ismeretlen "biztonsági csoport"- nak. Annyi az ehhez hasonló ( és más ) adatok megszerzésére irányuló kísérlet mostanában, hogy a minimum a " gugli ", de még ha léteznek is egyáltalán, akkor sem! Ezeket az adatokat csak a hatóságoknak van joga ellenőrizni.

homar4prez 2016.07.13. 17:23:33

@Leadfoot: hát igen. Amikor a bankok, telekommunikációs cégek is csak aláírt engedély esetén másolhatnak személyi igazolványt, a posztoló meg simán elküldi nekik. Remélem, a szig. számot legalább kivágta belőle.

KaTe 2016.07.13. 17:27:12

Haha. Elküldi a személyi egyik oldalát, majd a másikat + még biztos ami biztos alapon hozzácsapja a jogosítványáról és az adókártyájáról készült másolatokat is?! :D

Öregem! Ha majd a bankkártya adataid kérik el tőled, azt is ilyen buzgón küldöd el neki? Ha az otthoni riasztód PIN kódját kérik, azt is vidáman küldöd majd? Jelszót nem kértek az email címedhez amivel a vaterás accod regiszráltad?! Meg amúgy normális vagy?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.07.13. 17:41:32

"Valakinek van még hasonló tapasztalata?"
gugli, vatera, probléma (nem vagy 1edül)

"Mi tévő legyek?"
hardverapro.hu, startapro.hu, ebay.com? vagy lomtalanításkor egyszerűen dobd ki a megunt cuccaid.

Leadfoot 2016.07.13. 18:00:23

@homar4prez: Szerinted aki utána még önként elküldi a jogsit + adókártyát, arra az a jellemző, hogy kivágja?

Taxomükke (UK) 2016.07.13. 18:12:07

Hagyd a francba, hirdesd meg az iwiwen.

The Crazy One 4égy 2016.07.13. 18:21:54

De baszki, poszter, te is írod, hogy évek óta nem használod, akkor meg minek sírsz. Aki meg akarja venni tőled, az a számítógépedre utazik, nem a csillagjaidra. Különben is, egy 2006-ban eladott (teszemazt) xbox kinek referencia?

homar4prez 2016.07.13. 18:40:18

@Leadfoot: én már csak ilyen naiv vagyok :)

2016.07.13. 18:48:01

Engem nem vágtak ki a vateráról, hanem egyszerűen leszoktam róluk. Pedig az accountom nekem is régi volt, és 100%-os, sőt, még csak nem is velem szívóztak, de ilyen helyen boltoljon, akinek két anyja van.
Amúgy meg csatlakozom: személyes papírokat egy szál e-mailen érkezett bekérésre elküldeni elég necces. Még ha véletlenül oda is ment, ahová kellett (lehet, hogy nem is oda, ezért nem reaktiválták a fiókot????). Én még a mobilcégeknél, sőt a bankomban sem nagyon szeretem ezt a lefénymásolósdit, ellenőrizzék persze, ha kell, meg írják fel a nekik kellő adatokat, amivel beazonosítható vagyok, de minek a fénymásolat, amit -némi balszerencsével- egy zabos, de hozzáféréssel rendelkező alkalmazottjuk bármikor lenyúlhat és arra használja, amire akarja?

okoska77 2016.07.13. 18:52:59

Valószínűleg a statisztika áldozata lettél. Ennek a biztonsági csoportnak szerintem villantania kellett valami statisztikát, hogy milyen hasznosak. Ezért havonta kizárnak mondjuk 500 felhasználót, amit aztán tudnak lobogtatni. Van elég felhasználójuk, kit érdekel mennyi ebből az 500 kitiltásból a valós.

jajmarnemoderalj 2016.07.13. 19:50:06

valaki még vaterázik? sose értettem, hogy miért lettek egyáltalán ismerősek, azt meg végképp nem, hogy mi tartja még mindig életben azt a trágyadombot...

jajmarnemoderalj 2016.07.13. 19:51:50

ismerősök helyett ismertek az előző hozzászólásban

The Crazy One 4égy 2016.07.13. 20:20:44

@jajmarnemoderalj: tényleg, a rengeteg letiltott nick? Azzal mi lesz? Mi hova fordulhatunk panasszal?

Komojtalan 2016.07.13. 20:44:55

@Leadfoot: Nem akárhova, de pl. a Paypal, MB, stb ... is kér azonosítást a pénzmosás miatt minimum az első kivétnél. Ezek szerint neked egyik helyen sincs számlád. Persze ha jön egy email akkor arra nem replyvel válaszolnék, de hacsak nem szeretnék kiutazni Angliába akkor emailben el kell küldeni pár helyre ezeket.

igazságos1.. 2016.07.13. 20:57:18

Ajjaj

@Taxomükke (UK): macbookot nem veszünk csak úgy az ebayről se :P
tehát bajosan fogja eladni a használt szarját

Hát neked se való Macbook, te idióta poszter. Neked Nokia 2110-es való, nem számítógép.

Ez állat, ilyenek kezébe van a világ sorsa és még szavazhatnak is. :P

igazságos1.. 2016.07.13. 20:59:29

@Los Alamuszi: mióta mindent felvásároltak mint a hangyák, egyáltalán nem veszek és nem adok el semmit se

döbbenet, hogy minden magyarországi netes eladás az ő kezükbe került

teszveszt elszarták, megvették a vaterát, megvették a zsibvásárt asszem megvették a jófogást is már

bármi kell 20 ezer forint alatt ebay, inkább meg gyűjtögetés vagy nem is kell ha nem bírom összeszedni rá a lóvét

macbookot használni, ha nem kell odaadni egy 10 évesnek, hadd programozza szét vele az agyát ingyér

akármibe fogadok, bagóér se fogja eladni a macbookját ha használt pláne

gabors 2016.07.14. 02:19:17

e-bay mukodik 2004 Juniusa ota van ott meg maig is elo azonosito de csak 49 csillagom van most mit tegyek ??

bezzeg amazon.com ott 1999 ota van accountom ... igaz ott nem lehet szir-szart eladni ... viszont meg soha semmi gondom nem volt semmivel amit ott vettem ..

noflex 2016.07.14. 05:10:27

Nekem is van egy vicces sztorim a vatera.hu-ról. Az elsö (!) 1 Forintos aukciót én nyertem, bár a nyerés szó kicsit erös. Valami PDA volt amit tény, hogy féláron csaptam le a valóshoz képest. Akkoriban nagyon nyomták, tv, rádió reklámok non-stop.
Szerintetek megkaptam? A nagy lófaszt! Úgy rúgtak ki a "partner" cégröl aki azokat a szarokat forgalmazta, hogy a lábam nem érte a földet.

Manyecska. 2016.07.14. 08:34:20

@igazságos1..: ma reggel hétkor jött egy sms a páromnak hogy leemeltek 31.900 ft-ot a számlájáról, rajta kívül én tudom a pinkódját, néztünk egymásra .., azér így ébredés után elég erős volt.

Terézágyú 2016.07.14. 08:45:55

egy Vakera-account? Az semmi! Képzeljed el, Sheldonnak egy csomó ilyen cuccát lopták el, pl. a struccának a kantárját, meg ilyenek...

Terézágyú 2016.07.14. 09:09:38

" A Vatera nem sokat lacafacázik az adategyeztetéssel "

Dehogynem, éppen hogy kétszer is írtak, plusz iratokat kértek...

2016.07.14. 09:46:29

"hátha a egyik open office irodai boxban valaki velem tapétázná ki a monitor mögötti helyet"
kemén yvagy csoki!

Nick-son 2016.07.14. 10:01:46

Az a baj, hogy egy cég uralja az online apróhirdetés piacot, egy cég uralja az online aukciós piacot és innentől fogva semmit nem számít a felhasználónak mi a jó és mi nem, ha valamit el akar adni az ember, vagy venni szinte megkerülhetetlenek.

joska61 2016.07.14. 10:52:34

Én örülnék neki, ha így kivágnának onnan, megspórolják a döntéshozatal kínját.

TheRminator 2016.07.14. 11:46:33

Tele van a vatera hamis Adidas cipőkkel.
A Vatera tele van hamis Adidas termékekkel. Elég csak ha rákeresünk az adidas superstar kifejezésre, és 6990 Ft-ért is hoz ilyeneket:

divat-ruha.vatera.hu/uniszex_ruhazat/uniszex_cipo/uniszex_sportcipo_tornacipo/adidas_superstar_unisex_tobb_szinben_akcioo_2287529321.html

Ezt szabadon lehet művelni? Kinai bóvli hamisított vackokkal van tele az egész oldal, a sok a világ dolgaiban kevésbé tájékozott:) meg elhiszi, hogy 7e Ft-ért megkapja a 30e Ft-os cipőt csak azért mert azt egy weboldalon veszi.

Miért nem lép erre a vatera valamit?

Erre jött a válasz:

@VateraBenz: Mivel mi nem vagyunk szakértői a feltöltött termékeknek, így megállapítani sem tudjuk, hogy a kérdéses termék eredeti-e vagy hamisítvány. Minden esetben az eladó vállal felelősséget terméke eredetiségéért, minőségéért, állapotáért.

Azaz leszarják, hogy hamis.

É2I 2016.07.14. 13:11:31

Izé, én eddig jól elvoltam nélkülük is. Igaz csak ilyen elektronyos cikkeket adtam/vettem, de nem kellett hozzá ez a társaság. Effektíve a célközönségnek megvan a maga felülete és egy vasat se kell adni az eladásért. Igaz garancia nincs, ámdebár itt sincs, szvsz.

gabors 2016.07.14. 15:03:34

@Manyecs: " hogy leemeltek 31.900 ft-ot a számlájáról, rajta kívül én tudom a pinkódját,"

vagy megsem ??

ha mar ketten tudjak az mar nem titok ...

fossilhunter 2016.07.14. 17:35:26

Remélem a poster nem egy levélben bedobott linkre kattintva intézte az ügyeit, mert akkor lehet hogy benyalt egy adatpecát.

Akinek meg nem nem szimpi, ha valaki hamisított cuccot akar eladni, akkor a NAV-nál tehet, egy közérdekű bejelentést:
nav.gov.hu/nav/Kozerdeku_bejelentes_panasz

További magyar hang 2016.07.15. 00:26:37

Kristóf, légyszi küldj nekem a bankkártyád mindkét oldaláról képet, szeretnék venni egy MacBook-ot!

Hiero88 2016.07.15. 09:07:03

@ozur:
www.vatera.hu/PR/?activepanel=impressum

Cégadatok

Az Allegro Group HU Kft. 2015. június 1-jétől Dante International Kft-ként folytatja működését. A 2015. június 1-jétől érvényes cégadatok:

Levélcím: Dante International Kft.
1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Fax: 336-0345
e-mail cím: info[kukac]vatera.hu
Cégbírósági bejegyzési szám: 01-09-727285
Adószám: 13282156-2-42
Bankszámlaszám: 13700016-04365136 (ING)

Nick-Name 2016.07.15. 12:21:16

Lószart védik ezek, nem az eladókat meg a vevőket. Volt eset ahol többen vásároltunk valakitől, milliós volt a kár és szart sem csináltak. Megvolt ki, megvolt a bankszámlaszám, de le se szarták az egészet. Egy dolgot tudnak, behajtóval fenyegetőzni 19 Ft után, tiltogatni, meg a működési szabályzatukból CTRL+C CTRL+V-zni. Ja és az üzneteket elolvasni, mielptt kikerűlnek. Pofátlan árak és még van képük megkérdezni, mennyire ajánlanám másoknak. Semennyire természetesen! Amióta eladták az oldalt, egyre csak rosszabb, pedig ez már jópár éve volt mégis visszasírom azt az időszakot.

Nick-Name 2016.07.15. 12:24:57

@TheRminator: Naná! A jutalákért tartják a markukat de, hogy csináljanak is a pénért valamit, azt nem! Istenem, hol van ez a kupleráj az eBay-hez képest!

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.07.15. 15:37:48

@Nick-Name: a jutalékaikat nem kommentálom, de ezt igen. Mert ez a része az, amikor a hüje okoskodik.

"Megvolt ki, megvolt a bankszámlaszám, de le se szarták az egészet"
nagyon helyes. Be is baszna, ha a bank a vaterának (vagy neked) adna ki adatokat.
Persze ha köpködés helyett segítséget kérnél mit lehet ilyenkor tenni...
Kaphatnál konkrét válasz(oka)t

WildBear 2016.07.15. 15:53:44

@noflex: "Nekem is van egy vicces sztorim a vatera.hu-ról. Az elsö (!) 1 Forintos aukciót én nyertem, bár a nyerés szó kicsit erös. Valami PDA volt amit tény, hogy féláron csaptam le a valóshoz képest. Akkoriban nagyon nyomták, tv, rádió reklámok non-stop.
Szerintetek megkaptam? A nagy lófaszt! Úgy rúgtak ki a "partner" cégröl aki azokat a szarokat forgalmazta, hogy a lábam nem érte a földet. "

Mit mondtak ?

WildBear 2016.07.15. 16:10:29

@TheRminator: "Azaz leszarják, hogy hamis. "

A Vatera tele van hamisítványokkal, és még a legnyilvánvalóbb hamis cuccnál is ez a válasz; a Vatere nem vállalja a felelőséget... csak piacteret biztosít.

Engem azért tiltottak ki, mert egy hamis cuccnál beírtam hogy hamis, és beraktam az eredeti aliexpresses linkjét.

Nick-Name 2016.07.15. 22:36:13

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Ne nézz már madárnak Okostojás, én is ismerem a banktitok fogalmát. Senki sem azt várta, hogy a Vatera megmondja ki és hol lakik, de amikor 50-en egyszerre fordulunk a Vaterához, hogy tegyen valamit, akkor egy normális cég nem azt mondja, hogy mindenki tegyen egyedileg feljelentést aztán menjen mindenki a dolgára. Persze, be kell venni mindent az ASZF-be, hogy én semmiért nem vagyok felelős, minden szarért az felel aki eladja meg aki megveszi és kész! Az ezreseket két pofára gyűjtik, a többit meg oldja meg mindenki magának. Nem sok olyan országot tudok, ahol ilyen nulla szolgáltatásért ennyi pénzt el lehet szedni emberektől. Ez most nem csak a Vaterára vonatkozik, hanem még sok más itt ténykedő cégre.

Nick-Name 2016.07.15. 22:38:35

@Nick-Name: Amit kihagytam! Amikor jeleztük a problémát az illető még javában gyűjtötte a skalpokat! Csak néztük, ahogy egyre csak nő az eladási listája, majd szép sorjában jelentkeznek be az átcseszett vásárlók, hogy vegyük már fel őket is a károsultak listájára! Valaki tett is feljelentést, de senkit nem hívtak be közülünk!

Reactor 2016.07.16. 00:06:13

Úgy látom, jól tettem, hogy maradtam a jófogásznál/expressznél, és elkerültem ezt a lepratelepet, ami elvileg Magyarország legnívósabb online piactere lenne. A jófogász eddig semmiféle kompromittáló jellegű adatot nem kért tőlem, és az egyetlen negatív élményem az volt, hogy az alkoholtartalmú termékeket nem engedte hirdetni. Nagy dolog, eladtam őket másutt, mission complited.
Sok a csaló, meg a kamu jófogászon is, persze, de amint látom, a vatera is tömve van velük, vélhetően a vezetőségük is érdekelt abban valamilyen szinten, hogy a hamisítók meg az online csalók nyerészkedni tudjanak, máskülönben lekapcsolnák őket, nem pedig tízszer-hússzor annyi ártatlan embert rúgnának ki helyettük. Az adásvételt postai úton vagy személyesen intézem, amelyik eladó/vevő erre nem hajlandó, azzal karakán módon közölni kell, hogy nem volt rossz próbálkozás - komolyan nem - de annyira jó sem volt. És rábszni a telefont.

WildBear 2016.07.16. 17:30:16

@Reactor: "Sok a csaló, meg a kamu jófogászon is, persze, de amint látom, a vatera is tömve van velük, vélhetően a vezetőségük is érdekelt abban valamilyen szinten, hogy a hamisítók meg az online csalók nyerészkedni tudjanak"

Fején találtad a szöget; a Vaterának jók a csalók, ha fizetnekutalékot.

WildBear 2016.07.16. 20:19:57

Nagy az Isten állatkertje... de hogy ennyire? :)
Deutche Reichs Rotwein - élettartam garanciával!
Attól most tekintsünk el, hogy a hamisító koma annyira buta, hogy fogalma nincs a német melléknévragozásról, de hogy a DEUTSCH szót sem volt képes hibátlanul ráírni a palackra... :D
E hülyeség mellett eltörpülnek a hamis náci felülbélyegzések!

gyujtemeny.vatera.hu/italok/nemet_propaganda_bor_1940_2301986882.html

FVA 2016.11.15. 12:19:05

Nagyon hasonló élménnyel "gazdagodtam" a Vatera jóvoltából nemrégiben. Gondolkodtam egy külön poszton, de annyit nem ér az egész, ki is térek rá, hogy miért.
Korábbi felhasználói fiókom megszűnése/megszüntetése miatt újra próbáltam regisztrálni a Vaterán, amit el is fogadtak, jött a levél, hogy ellenőrzés után fiókom aktív, stb. stb. Meghirdettem egy terméket, jött is rá licit, majd derült égből a villámcsapás: fiókomat (így a hirdetésemet is) inaktiválták, keressem az ügyfélszolgálatot, stb. stb. Ezt meg is tettem, érdekelt az indoklás. Több levélváltás után derült ki, hogy korábbi fiókommal (sok évvel ezelőtt) voltak problémák, amit én ugyan akkor rendeztem, de a Vatera egyik levelére nem válaszoltam, ezért konkrétan kizártak. Ez így még rendben is volna, de a felhasználási feltételekben sehol nem szerepel, hogy nem lehet újra regisztrálni, és erre fel is hívtam a biztonsági csoport figyelmét. Erre az volt a válasz, hogy az ő megítélésük a mérvadó, az a kockázat, amit ők annak ítélnek, ha nem értek egyet, forduljak a békéltető testülethez, stb. stb.
Gondolkodtam, hogy megteszem, de aztán rájöttem, hogy nem is akarok a Vatera felhasználója lenni. Megkértem ugyanis egy családtagomat, hogy hirdesse meg a terméket helyettem. Ezt meg is tette, de kétszeri meghirdetésre is csak alkudozó érdeklődések érkeztek. Bepöccentem, meghirdettem a cuccot a Jófogáson és fél órán belül (!) volt vevőm. Alku, feltöltési díj, jutalék nélkül, az elérhetőségeinket megadhattuk egymásnak, stb. Innentől kezdve eszem ágában sincs könyörögni a Vaterának, hogy újra a felhasználójuk lehessek. Régen egy jó aukciós oldal volt, de már rég nem ugyanaz.

Attila790107 2017.05.04. 09:53:06

Szia!
Engem is kizárt a Vatera, de az elbírálásaim pozitívak voltak!
20-25 db pozitív.
Pár semleges, mert nem lett adás-vétel.
1 negatív: mert: A családunk vasárnapi (2éves kisfiú)„családi programját” tette tönke.
Mert nem indult az autója, és vigyem neki oda házhoz…
Persze alkudozott, már úgy 50%-ot, s vett volna még másik cuccot olcsóbban,vaterán kívül.
Leendő leütő levonta a vetara jutalékát is, s így kin ált olcsóbb árat megvételekor…
pl.: 14eFt-os francia étkészlet, dobozban, számlával, „érintetlen” 8eFt-ért volt fent, adott volna érte 7eFt (vatera jutalékot Ő vonta le – „vaterán kívüli ajánlattétel”-nek hívta..,és még én vigyem oda,ahol jó neki…Mert lerobbant a kocsija?
3-4évig csak vettem rajta. Nem volt gond. 1 éve csak eladok rajta. Vagy inkább kidobjam?
Hogy bővüljön egy család? 2 éves gyerkőc, nagyobb pl.: hűtő kell, mint mikor egyedülálló voltam.
Kidobjam a tökéletes állapotban lévő cuccaimat? Elajándékozzam? Anyagilag nem vagyok nettó 200eFt körüli munkavállaló.
Valós adataim voltak.
Ki ez a Vatera? Hatóság? Kérhet személyit és lakcímkártyát?
Amíg fizettem neki az eladás után kemény 17eFt-okat, addig nem kért semmi adatot!
Csak mert kénytelen vagy elfogadni a felhasználási feltételeit? Egyébként ki szokta azokat elolvasni?
NEM OKOZTAM KÁRT SENKINEK! SEM ANYAGIT! SEM ERKÖLCSIT!
Sosem voltam letiltva, mindenki elégedett volt.
Inkább az van, ezzel a Vaterával, hogy ha el is adtam volna....akkor sem fizettem nekik jutalékot!
Ha módosítottam az adataimat...az azért volt, mert vki lefikázott "annyit értesz a kereskedéshez, mint tyúk a wc keféhez". Mert nem adtam neki oda a tökéletes amerikai hangfalakat, azon az áron, amit Ő gondolt, hogy „ennyiért mennek…” Kérdem én hol nézett utána, mikor itthon nincs ilyen, Ebay-en meg számolta volna át a $-t s még olcsóbban is adtam. (nem használt, csak „porosodott” a 2 főiskola, 1 egyetem, és egy Valencia egyetemi időszak alatt)
- amit egyébként 11-en figyeltek…Miért adtam volna neki oda olcsóbban, mint amire Ő gondolt?
Én leírtam, hogy nem kereskedek, csak a felesleges cuccaimat adnám el, persze nem mindenáron, viszont olcsóbban…
- de számla,garancia, doboza megvolt mindennek, és mivel vigyáztam rá: így gyűjtői daraboknak titulálták a vásárlók!
Nem okoztam kárt senkinek.
Nem kereskedésből éltem, csak saját felesleges dolgaimat adtam el.
Ha el is adtam...lehet nem éppen a vaterán keresztül... (még 3 helyen hirdetek, INGYEN!!!)
ÍGY NEM FIZETTEM NEKIK JUTALÉKOT, S EZÉRT ZÁRTAK KI.
Bankkártya adataim a valóságnak megfeleltek.
Ha módosítottam volna címemen, az csak azért volt, mert vki aki fikázott letiltottam, más néven újra regisztrált, s 1-2órán belül ugyanazt a hangfalat akarta megvenni. (még nem volt azonosítva, nem volt vatera tag, később az lett, de aztán nekem furának tűnt…így letiltottam…
Megfenyegetett. A vatera az miért továbbította?
Szóval egy nő rendelte meg a hangfalat, "nagy zenerajongó", közben csak a férje jött volna megnézni a hangfalakat...
Ezért módosítottam címem, hogy egy olyan Nő aki nagy zenerajongó, megrendeli a hangfalakat, még nem volt azonosítva a vaterán, s a férjét küldi meghallgatni a hangfalakat. Miért is? Nincs saját füle?
Elég sok rámenős van ott, s mindent szinte ingyen akarnak, sokan ebből élnek, kereskednek.
Mindent sza..-ért / hu..-ért vennének… Sokan ebből élnek, pl.: volt csajom előző pasija. Nem dolgozik, nem tanult, csak ad/vesz. Talán ért is hozzá.
Akkor egy vatera: létrehoz egy oldalt, (nem olyan rossz), s Önként fizetnek, mert manapság már nincs „bazár” újság?
Én az ilyeneket szűrném, nem azokat, akik óvatosak, megijednek,s a családja védelmében, módosítja a címét, születési évét.
A bankszámlaszámom....a vaterának való utalások miatt....érvényes volt, azon a valós címem szerepelt.
Csak a leütés után "nyilvános címemet",amit a vetara kiad...csak azt változtattam meg a családom és 2éves fiam védelme érdekében.
Sok olyan „vásárló” leütő jött, hogy megnézi, s minden szarba belekötött, pl.: 1mm-es karcolás, hogy még alkudjon az áron…
A vaterások meg sem hallgattak!
Járjatok utána és vmi szankciót hajtsunk végre.
Önkényuralma van a piacon a vatérának, amiért büntetést érdemelne.
Ő dönti el????????? S mire alapozza?
Indokolja meg! Pontosan!
Ha már fizettem nekik 17eFt-ot minimum!!!!!!!!!!!
Én az ilyen kötözködőket be sem engedném a lakásba, ezért változtattam címemen egy számot. Majd eldöntöm, hogy beengedem a lakásba, hogy a leütött pl.: hangfalat meghallgathassa....
süti beállítások módosítása