Tékozló Homár

Napi rejtélyes eset: akivel fizettetni próbál a T, az nem vett semmilyen VR szemüveget

2016.10.26. 11:28 | Homár Hilda | 93 komment

telekom-logo.jpg

A Telekom augusztus 18-án valakinek eladott egy S7 Edget meg egy VR szemüveget. Ez eddig tiszta sor: a T egy forgalmazó, az emberek meg vásárolnak dolgokat. A csavar az ügyben az, hogy ez a valaki nem István volt, mégis az ő számláján bukkant fel a tartozás. Nem csak ő kíváncsi arra, hogy hogyan lehetséges ez.

Köszönöm Telekom az ügyfélélményt!

Feledhetetlen, amikor szeretnéd elutalni a Telekom számládat, de észreveszed, hogy egy Samsung Galaxy S7 Edge és egy Samsung Gear VR szemüveg „boldog“ tulajdonosa lettél időközben és ott vár egy kifizetetlen számla is.

Felhívom az ügyfélszolgálatot, majd továbbkapcsolnak. Az úriember segítőkész és szép lassan kiderül, hogy a vásárlás valóban az én egyik számomra történt, mégpedig a mobilnet előfizetésemére. 

Jelzem, hogy bár örülnék egy S7 Edgenek, pláne egy virtuális szemüveggel, de én sajnos nem vásároltam ilyet, sőt a Telekom üzletek közelében sem jártam majd két éve. Azt mondja erre, hogy ez akkor is az enyém és mint én is látom a dátumon, augusztus 18-án vásároltam. Mondom neki: DE ÉN NEM VÁSÁROLTAM ILYET! Illetve folytatom: Nézzék meg a szerződésen az aláírásomat, nem fog egyezni! Kéri várjak, beszél egy kollégával. Várok.

Visszakapcsol. Közli, ők semmi nyomát nem találják a rendszerben a vásárlásnak, de azt sem, hogy hol vásároltam. Csak azt, hogy múlt hónapban ki lett fizetve a részlet. Mondom, az lehet, hogy én voltam véletlenül és nem vettem észre, mert idáig volt egy részletem, ami pont lejárt. Ő akkor sem tud tenni semmit. Menjek be miden irattal a Telekomhoz, de előtte menjek a RENDŐRSÉGRE!! feljelentést tenni hamis vásárlás miatt és kizárólag ebben az esetben fogják csak kivizsgálni az ügyet.

Na itt szakadt el a cérna…

Nehogy már én menjek rendőrségre, meg a Telekomhoz, töltsek ezer órát ezzel, amikor egy vásárlásnál millió papírt iratnak alá és szinte miattuk pusztul az esőerdő Brazíliában, bakker annyi papírt kell aláírni és semmit sem találnak??? Mekkora kupleráj van ott??? Minek kell állandóan cipelnem a céges papírokat is, amikor mindent lefénymásolnak, iktatnak, stb. és ma a digitalizáció világában sem tudja - vagy akarja - kikeresni? De ez lenne a legkevesebb. Az azonban nem, hogyha állandóan be kell vinni, akkor azok nélkül, hogy tudott bárki is vásárolni a cégem nevére majdnem 300 000 forintért? És még én menjek utána???

Tudom, nem az ügyfélszolgálatos a hibás, csak dühöm szenvedő alakja, de nem vagyok hajlandó és időm sincs arra, hogy rendőrségre járkáljak, stb., hiszen csak nekik kéne előkeresni a szerződést, hogy lássák, nem én írtam alá! NEM!

Tegyék rendbe amit eltoltak, mert ezt hívnák ügyfélélménynek! Ráadásul nem az első „élményem“ a szolgáltatóval, ahol ezer éve vagyok hűséges ügyfél, csak ez senkit sem érdekel, se kedvezményben, se hozzáállásban, se megbecsülésben, de ezek szerint még adatkezelésben és segítségnyújtásban sem…

Köszi Telekom!

#telekom #ugyfelelmeny #koszitelekom #kuplerajakobon

István

UPDATE

Reméljük, megoldódik!

Tisztelt Ügyfelünk,

Kérjük, küldje meg elérhetőségét a segitunk@telekom.hu címre, hogy mielőbb egyeztetni tudjunk Önnel a probléma kivizsgálása és rendezése érdekében.

Az okozott kellemetlenségért ezúton is elnézést kérünk, és köszönjük megértését.

Üdvözlettel:

Telekom

UPDATE nov. 24.

Olvasónknál updatelt egy hete minket: "Megjött az első jel… Fizetési felszólítás…" - írta, úgyhogy rákérdeztünk a T-nél és Istvánnál is, hogy mi történt azóta. Hát nem oldódott meg olyan flottul, mint azt hittük:

Kedves Hilda!

Amit ígértek levelükben, hogy keresni fognak, az nem történt meg.

Viszont bementem az egyik - Soroksár, Auchan - üzletükbe és írtunk egy bejelentést a helyszínen, mert szerettem volna lemondani a mobilnet előfizeetésemet, de nem lehetett, mert ezt terhelték meg. Ebben jeleztem, hogy arra az előfizetésemre nem tartok igényt és szeretném megszüntetni, mert három hónapja lett végre otthon netem - idáig nem volt szolgáltató a környékünkön - és így okafogyottá vált ez az előfizetésem.

Látható is, hogy nyár óta egyáltalán nem használtam semmi adatot belőle, csak nem volt időm bemenni és lemondani, de most pont ezt terhelték meg két év hűséggel és miután a legnagyobb adatforgalmi csomag van rajta, még csökkentetni sem tudom, azaz most fizethetem azt is. Sőt, még azt sem engedik, hogy az adatforgalmat átemeljem a telefonomra, hogy tudjam rendesen elhasználni legalább. Rögzítettettem, hogy bár most kifizetem, de utólag, a helyzet tisztázását követően, ezeket az összegeket kérem vissza, vagy jóváírni.

Azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy úgy néz ki a webshoppon keresztül rendelték meg és azt nem látja, hogy lakásra kérték-e, vagy üzletben vették-e át, de szerződést alá kell írni, aláírási címpéldány, személyi így is kellett hozzá. 

Személyim teljesen új és nem veszett el. Aláírási címpéldányom a múlt héten lett, nem volt nekem sem, mert nem kellett ezer éve, tehát azt nem láthatták. A mobilnet előfizetésem számát én sem tudom, mert arra nincs szükségem, senki nem is tudja hívni, stb. A webshopra azt mondták, hogy 5 számjegyű a jelszóm, de nem is tudom mi lehet az és nem is szoktam használni azt.

Itt tartok, illetve annyi, hogy a szerződést nem látja Ő sem a rendszerben, ami pedig igazolhatná azonnal, hogy nem az én aláírásom szerepel rajta. Ami rossz hír, hogy ha nem fizetem - márpedig nem fogom-, nem csak azt a számomat, hanem az összeset kikapcsolhatják, márpedig nekem a három számom - összesen 4 előfizetésem van - munkaeszköz. Ráadásul 30 nap a válaszolási határidő, a honlapon 3 nap van… és ez már 19-én letelt. Ha csak ezt a hirtelen levelet nem nézzük, amiben azt ígérték majd keresnek… De lehet ez megint 30 napot jelent majd...

Köszönöm továbbra is segítségedet és érdeklődésedet!

István

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jajmarnemoderalj 2016.10.26. 11:34:24

pedig, ha meg akarod oldani, akkor bizony neked kell utána járni
ők nagyon magasról leszarják...

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.10.26. 11:38:08

1st? Pedig csak bekukkantottam

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.10.26. 11:42:59

Mondom, az lehet, hogy én voltam véletlenül és nem vettem észre, mert idáig volt egy részletem, ami pont lejárt."

OK "véletlenül" kifizetted a Galaxyt teljesen
Mi a gond?

The Crazy One 3om 2016.10.26. 11:43:14

ritka az olyan poszt, ahol a legelső komment relevál és nincs is tovább.

Terézágyú 2016.10.26. 11:44:06

Igen, ezt neked kell megoldanod.
Ez van.

Az a minimum, hogy be kell menned, és "csapkodni az asztalt" virtualice, és addig nem eljönni, míg konkrétan nem történik valami.

Terézágyú 2016.10.26. 11:47:36

"hogy tudott bárki is vásárolni a cégem nevére majdnem 300 000 forintért?"

ja hogy a céged nevére... háppersze....

Terézágyú 2016.10.26. 11:51:28

"Mondom, az lehet, hogy én voltam véletlenül és nem vettem észre, mert idáig volt egy részletem, ami pont lejárt."

És azon a számlán ez nem volt rajta? Csak a második részletnél vetted észre??

The Crazy One 3om 2016.10.26. 11:52:17

a poszt végén a túlhúzott kockák, az mi akar lenni?

cmx85s 2016.10.26. 11:52:24

Úgy látom, István kénytelen lesz valóban a rendőrséghez fordulni, mert az a helyzet, hogy a cége nevére valaki hamis papírokkal vásárolt valamit.
A T-t is meg lehet érteni, hány ilyen "bepróbálkozó" lehet minden hónapban, hogy megvesz hitelre valamit, aztán égre-földre megesküszik, hogy Áááá, én aztán semmit, nehogy már fizessem a részleteket!

Terézágyú 2016.10.26. 11:54:49

"Ráadásul nem az első „élményem“ a szolgáltatóval, ahol ezer éve vagyok hűséges ügyfél, csak ez senkit sem érdekel, se kedvezményben, se hozzáállásban, se megbecsülésben, de ezek szerint még adatkezelésben és segítségnyújtásban sem…"

Itt nyilván elcsuklott a hangja a pószternek, de még hozzátette, hogy brühühühü... :((((

holdlányka 2016.10.26. 12:07:33

A szolgáltatót csak az érdekli, hogy hozzájusson a pénzéhez. Az, hogy ki fizeti neki, azt magasról leszarja.

(először azt hittem, magánszemélyről van szó, gondoltam, megint elb...tak a számlázásnál valamit, de csak kinyögte valahol a vége felé a poszter, hogy cégről beszélünk...)

Manyecska. 2016.10.26. 12:14:33

@The Crazy One 3om: vicc. OFF beágyazódás#szétdurranok#feszülaméhszalag#miarákez?#
:D ON válcs böngészőt én nem látom.:)

The Crazy One 3om 2016.10.26. 12:24:55

#miapicsalófasz? #éhesvagyok #mitegyenatestem?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.26. 12:38:34

Nah, már mindent leírtatok, én már csak egy kávét kérek.

Igaz, hogy nem céges ügy: Egy nőnek a bankban lévő 6 M Ft-ját, egy másik nő - aki nem is hasonlít rá, az aláírása se hasonlít - lopott személyivel felvette. És a bank nem vállal felelősséget, a rendőrség meg nem tud tenni semmit. Ez akkor volt, mikor a 6M Ft még ért valamit.

Fausto(tm) 2016.10.26. 12:39:26

Elsőre arra tippelnék, hogy itt a T barmolt el valamit.
"Közli, ők semmi nyomát nem találják a rendszerben a vásárlásnak, de azt sem, hogy hol vásároltam."
Ha valaki visszaélt volna az adatokkal és a cég nevére vásárolt volna, akkor meglenne a szerződés, akkor jogosan mondanák, hogy tegyen feljelentést. Itt szerintem arról van szó, hogy valaki másnak a vásárlását tévesen a posztoló előfizetéséhez rögzítették.

Terézágyú 2016.10.26. 12:42:17

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
Ja, erről volt is egy film, amiben odaadta a zapácáknak a csekket. Mert a szellem azt mondta neki.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.26. 12:47:32

@Terézágyú: Nagyon lehúzták a Ghost-ot, pedig nekem nagyon tetszett.

Terézágyú 2016.10.26. 12:49:03

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
Igen, mert te valójában egy érzőszívű, keresztény ember vagy...

Tehetséges ugandai buzi 2016.10.26. 12:49:49

Lehet, hogy a virtuális szemüveget egy viruális vásárlással vették?

Én kifizetném a Tének - virtuális forintban.

Manyecska. 2016.10.26. 13:00:16

@The Crazy One 3om: #asszemmegpusztulok#még38hét#levágomatökét#jóétvágy

pedig muszáj lesz poszter bemenned a rendőrségre, utána majd kérhecc kártérítést-ők a kisujjukat sem fogják mozdítani.
Mik vannak már eszem megáll..

Terézágyú 2016.10.26. 13:01:55

@Manyecs:
De amikor bemegy a rendőrségre, vegye le a fejéről azt a vadiúj virtuális szemüveget...

#gonoszvótambocsi

Manyecska. 2016.10.26. 13:04:29

@Terézágyú: rajtam igazi van..:) lehet valami kolléga kariajcsira rendelte nagyinak :D ? Dúlva sztori..

2016.10.26. 13:05:06

Hozzám került a telefon meg a vr szemüveg, istenien megy rajta a pornó. Ezúton is köszönöm a posztolónak és küldenék neki egy dalt meg mindenkinek aki szereti.

The Crazy One 3om 2016.10.26. 13:05:21

Manyecska 2tő hetes terhes :DDDD

@Manyecs: #nemhogysegítenél #temiteszű?

Terézágyú 2016.10.26. 13:06:31

@Manyecs:
"lehet valami kolléga kariajcsira rendelte nagyinak"
én egyébként erre gondoltam...

2016.10.26. 13:07:42

@cmx85s: miért lehet megérteni a Té-t ???? Tényleg millió papír kell a vásárláshoz még a segglyukadba is benéznek... szóval nem olyan egyszerű jogosulatlanul vásárolni más nevére... pláne ha nem találják a papírokat a bizonítékkal... A posztoló NE fizesse a számláját, aztán a Té majd a bíróságon mutogassa a követeléséről a nemlétező papírokat. kéremalássan!

Terézágyú 2016.10.26. 13:10:06

@Kulics:
"A posztoló NE fizesse a számláját, aztán a Té majd a bíróságon mutogassa a követeléséről a nemlétező papírokat. kéremalássan! "

A normál számláját úgyis fizetni kell.

Manyecska. 2016.10.26. 13:14:26

@The Crazy One 3om: #hátafa@szomnemkéne#xd
@Terézágyú: én befizetném aztán a sz.rt is kitaposnám belőlük valami adminisztrációs hiba lehet inkább..

Terézágyú 2016.10.26. 13:15:35

@Manyecs:
"én befizetném aztán a sz.rt is kitaposnám belőlük"

Csak nyugalom. lélegezz mélyeket.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.26. 13:26:48

@Manyecs: "kariajcsira"

Manyíííí! Kéccer kellett elolvasnom, hogy egyszer megértsem.

The Good Boy ! 2016.10.26. 13:39:32

sajnos ebben az ügyben két lehetőség lesz:

1./ nem megy be a rendőrségre, mert olyan elfoglalt, meg nincs ezermillió szabad órája,
a./ nem fizeti a számlát, vagy csak valami módon a tényleges költségeket, ami után előbb utóbb szolgáltatás letiltása, majd bíróság meg ilyenek
b./ fizeti így egyben a számlát, és akkor ő lesz a hét (vagy év) balekja

2./ bemegy a rendőrségre és feljelent, meg vagy két oldal írásmintát ad, majd a rendőrség hivatalból kikéri a papírokat, aztán függetlenül attól, hogy kiadja a tré, vagy nem:
a./ megszünteti az eljárást, hogy a cselekmény nem bcs (poszter fizet)
b./ megszünteti az eljárást, hogy nem állapítható bcs elkövetése (poszter fizet)
c./ felfüggeszti az ügyet, mert nem állapítható meg az elkövető kiléte (poszter fizet)
d./ véletlenül a poszterével azonos lesz az aláírás (persze a videofelvétel már nem lesz meg a tré üzletnél -30 napos megőrzési szabály) (poszter fizet)

Szóval szar ügy, nehéz lesz jól kijönni, jó egészséget, kitartást, és mi egyéb a poszt tolónak!

Terézágyú 2016.10.26. 13:43:12

@The Good Boy !:
"a rendőrség hivatalból kikéri a papírokat, aztán függetlenül attól, hogy kiadja a tré"
éppen arról van szó, hogy nincsenek meg a papírok (vagy mi)... hogy a "té nem találja a rendszerben"... :)
Tehát a pószternek van esélye, de nincs mese, ezt neki kell végignyomnia.

Tehetséges ugandai buzi 2016.10.26. 13:50:42

@Terézágyú: Na jó, de engem, huszadrangú kisembert az zavar, hogy miért ilyen egyoldalú a szopatás? Én, Kisember Béla miért nem tehetem meg, hogy kiállítok valami fals inkasszót pár milláról egy nagy multival, mondjuk a Trével szemben és amikor megkérdezik, hogy mégis, mire föl, akkor azt mondanám, hogy nem találom a papírokat, de eskü, hogy jogos! Szóval ez nem csalás, nem sikkasztás, mert _szerintem_ jogos! Ein Moment, bitte, keresem a papírokat! Aztán a pénzt bent tartom lekötve bankszámlán és amikor végre-valahára két és fél múlva kiderül, hogy mégsem volt jogos, akkor azt mondom majd, hogy bocsi és visszautalom. Persze a kamatot megtartom.

:-D

The Good Boy ! 2016.10.26. 13:51:30

@Terézágyú: "...éppen arról van szó, hogy nincsenek meg a papírok (vagy mi)..."

szerintem nem mindegy, hogy te kérsz egy papírt az ügyfélszolgálatostól, vagy egy hatóság, pl. rendőrség. Mivel nekik kötelezettségük van, hivatalos megkeresés teljesítésére (napra meghatározott időn belül), ezért teljesíteniük kell. Ha nem teljesítik, akkor rendbírság szabható ki a hatóság részéről a trének (mondjuk annak összege sem fogja őket nagyon megviselni). Ha nincs meg, az azért előrevetíti egy későbbi polgári peres eljárás eredményét, nagyjából 2025 környékén. Plusz lehet egy szép bejelentést tenni a tállai nav művekhez, hogy a tré nem tud számlákkal elszámolni. Az meg számvitel rendjének megsértése vagy mi a szösz a neve náluk.
Amúgy utolsó mondatoddal egyetértek: van esélye, és igen, végig kell tolni. Azért nem lennék a helyébe!

Zsidófalvi Zsidó 2016.10.26. 13:56:09

@The Good Boy !: Az egy dolog, hogy a saját igazad érdekében végigtolsz egy ilyen ügyet, amit még csak nem is te indítottál el, de sajnos valamiért benne vagy, de ki fogja neked kifzetni az ideget, az elpazarolt időt, energiát? Kinek állítasz ki erről költségszámlát?

Terézágyú 2016.10.26. 13:56:28

@Tehetséges ugandai buzi:
"Na jó, de engem, huszadrangú kisembert az zavar, hogy miért ilyen egyoldalú a szopatás? Én, Kisember Béla miért nem tehetem meg, hogy kiállítok valami fals inkasszót pár milláról egy nagy multival, mondjuk a Trével szemben és amikor megkérdezik, hogy mégis, mire föl, akkor azt mondanám, hogy nem találom a papírokat, de eskü, hogy jogos!"

Az a vicc, hogy bizonyára ilyen is van, csak a té, meg a többi cég, ilyenkor nem ír egy panaszkodó levelet a homárra, hogy "jaj jaj, olyan rendes embernek tűnt ez a kliens, mint magánember is, meg mint vállalkozó is, és mégis hogy átvert minket!"

(És pont idepasszol ez, mert a pószter se sima kisember, hanem cége van...)

Ugye pont a cégek is azért kérnek be ennyi papírt, mert őket is átverték már párszor...

Másrészt ilyenkor nyilván a másik fél fogja bebizonyítani, hogy fals az ügy - itt is a pószternek kell utánamennie.

The Good Boy ! 2016.10.26. 14:01:36

@Zsidófalvi Zsidó: ezért írtam a végén, hogy : "Azért nem lennék a helyébe!"

na ezeket az általad irt dolgokat senki nem fogja megtéríteni, forintosítani. vagy ha igen, akkor majd a 2025-ben véget ért polgári peres eljárást követően lehet kérni az újabb eljárásban ezen dolgok kártérítését. Ha a poszternek nem lesz szerencséje, majd az unokák lesznek kártalanítva 2040 környékén.
magyarul a kérdésedre: "ki fogja neked kifizetni..." a válasz: SENKI!

The Good Boy ! 2016.10.26. 14:04:40

én még megkérdezném a poszt tolót:

nem lehet, hogy valaki akinek van aláírási jogosultsága a cégnél, gondolt egyet, és vett egy szuvenírt? lehet, hogy épp a főnöknek szánta, de az hamarabb lepődött meg, mint kellett volna?

vagy egy kidobott ember utolsó cselekedete volt a céggel kapcsolatban, hogy magát lepte meg?

Manyecska. 2016.10.26. 14:06:13

@Terézágyú: "ezt neki kell végignyomnia" " lélegezz mélyeket" -te közben szülésfelkészítő videókat tekintesz meg..?:P :d
@The Good Boy !: Sajnos senki, ...de talán pereskedhet.
/Vagy a Békéltető Testülethez fordulhat? később../

Terézágyú 2016.10.26. 14:07:21

@The Good Boy !:
"na ezeket az általad irt dolgokat senki nem fogja megtéríteni, forintosítani. "

Mert nem is lehet :)
Mint ahogy a futárral való telefonálást sem lehet felszámolni sehol...

Ilyesmin felesleges fennakadni :)

Manyecska. 2016.10.26. 14:07:41

@The Good Boy !: hát, ha aláírásra jogosult, könnyen lehet..

Zsidófalvi Zsidó 2016.10.26. 14:12:01

@Terézágyú: Nem egyértelmű, hogy nem lehet forintosítani. Egy végrehajtó simán felszámol húsz-ötven ropit költségként, csak mert megírt egy tértivevényes felszólító levelet.

The Good Boy ! 2016.10.26. 14:12:25

@Manyecs: Mélyen tisztelt Manyecs(ka)! Ha szólíthatlak így:)

Láttál te már olyat idehaza, hogy a Békéltető Testület meglátása és eljárása ért valamit? Mert én max olyan esetekben, amikor egyik kisembert egy másik picivel nagyobb kisember vagy hatalmasság egy ilyennel fenyegette meg. minden más esetben a nagyok le se sz*rják a testület ajánlásait. Akár aszt is írhatnám, hogy semmi értelem, de ilyet egy demokáré országban nem mondok.
nem lesz egyszerű a sztori vége, ez látható. Ha csak a homár power hatására nem jelenik meg itt egy frissítés, hogy a tré szánja bánja, meg hamuszórás, ajándék két év plusz rabság a poszternak, meg ajándék 10 MB net stb.

Manyecska. 2016.10.26. 14:15:06

@Terézágyú: hahhh OFF múltkor a futár itt felhívta a másik futárt aki elb.szta a szállítást..közben engem meg a futárcég pont akkor hogy ott van-e a kolléga mondom épp telefonál a másik kollégájával de tudja mit adom őt! :D Aztán csak üzengettek egymásnak három telefonon és rajtam! keresztül "gyökér vagy Zolikám" persze ezt diplomatikusan próbáltam előadni:DDD..főnököm meg fuldoklott a röhögéstől a másik szobában ő is hallotta..:)) ON

Terézágyú 2016.10.26. 14:16:39

@Zsidófalvi Zsidó:
"Egy végrehajtó simán felszámol húsz-ötven ropit költségként"

mert annak eleve ez a munkája.
neki ez forintosítva van eleve.

Manyecska. 2016.10.26. 14:18:59

@The Good Boy !: :D nemtom. Vótmá hogy nyert az ürge. Én olvasok Homárt. :P:D
Mondjuk ha a szerződés valódi akkor cumi van!! Akárki nem hamisíthat a cég nevében, aláírással..bármit.... ugye??:(...

Manyecska. 2016.10.26. 14:21:19

@Terézágyú: folyt.. értsd /előző../ aszongya a diszpécser: hallom, mit mondott a kolléga??..épp azt mondta hogy "Zolikám sz..pjál lovat.!! mekkora barom vagy..." mondom épp azt mondja hogy nem jó címre vitte ..:DD és ez így ment öt percig.. valami helyettesítő futár állt be :)

Zsidófalvi Zsidó 2016.10.26. 14:21:59

@Terézágyú: Na jó, de ez volt a kérdés fentebb, hogy ha egy Kisember Buzi, elnézést, akarom mondani Béla kénytelen egyszer ugyanazt csinálni egy konkrét ügy kapcsán, amit a végrehajtó dolgos hétköznapjaiban állandóan, akkor ezt a pluszmunkát miért nem téríti meg neki senki?

The Good Boy ! 2016.10.26. 14:22:09

@Manyecs: "Én olvasok Homárt. "

valahol már hallottam ilyenről, de eddig nem hittem a létezésében:D

CID.. 2016.10.26. 14:23:42

Ez azért szar ügy, megjegyzem, a pószter is eldönthetné, ő vásárolt, vagy a cége, a kettő nem ugyanaz. Elkérik a céges papírokat? Persze, meddig tart eladni egy céget, vagy megváltoztatni a cégjegyzésre jogosultat? Nézzen szét a cégénél, aztán meg tegyen rendőrségi feljelentést.

Terézágyú 2016.10.26. 14:26:43

@Zsidófalvi Zsidó:
mert őneki nem lehet forintosítani.

Jessybátsi 2016.10.26. 14:28:06

Nem kell fizetni, aztán jól van! Majd pereljen a telekom, ha kell neki a pénz. Aztán a pernél lehet szólni, hogy a tartozást bizonyító papírjuk bizony hamisítvány. Sajnos a hercehurcát így sem ússza meg, de legalább hatásos :)

Manyecska. 2016.10.26. 14:28:37

@Zsidófalvi Zsidó: hát az áfát is a fogyasztó fizeti meg a legvégén közben meg öten visszaigénylik..előtte..ahány kézen megy át a cucc.. ez pont ugyanaz. Sajnos:((
A többiek meg jól megélnek belőle...

Nick-son 2016.10.26. 14:29:37

Mi van a két okostojás facebook komment sztár hol van ilyenkor. Reggel óta ezen gondolkoznak most mi legyen az utólagos jótanács? :)))

Amúgy nekem meg hozott a postás egy S7 -es telefont, meg valami hülye szemüveget. Azóta se tudom minek kellene szemüveg, mert a szemeimnek semmi baja.

Azt mondták rendezve van.

Terézágyú 2016.10.26. 14:51:44

@Nick-son: @Kulics:

...Ezt a Potrient üldözi a balszerencse. Valaki ellopta a kulacsát. Kemény büntetés a sivatagban, meneteléskor. ... Arra természetesen nincs mód, még az őrmester esetében sem, hogy friss adagot kapjon a gondosan beosztott vízből. De ezt a Potrient nem is olyan fából faragták, hogy ilyesmire gondoljon.
Estig menetel víz nélkül. A Szaharában!
Mi nem szenvedünk annyira. Ez az ügyes Hopkins szerzett valahol egy üveg vizet. Egy teljes napi adagnak megfelelőt. Csoda, hogy honnan. De a leleményes katona mindenütt segít magán.

enrico palazzo 2016.10.26. 15:32:28

Ha tényleg jogtalan a plusz követelés, akkor szerintem fizetni kéne azt, amit amúgy is fizetnie kell (mínusz nyilván a két bisz-basz, ez a számlán részletezve van). Igen a Té majd felszólít, követel, stb. stb...de ebben az esetben fordul a kocka, mert a Té-nek kell a pénze után futnia. Keresni kell egy másik szolgáltatót és szépen megvárni a bírósági szakaszt, ahol nem tud majd mire hivatkozni a Trékom.

Terézágyú 2016.10.26. 15:37:38

@enrico palazzo:
de a pószter éppen a rengeteg gürcöt kifogásolja, ami éri emiatt...
ha a cég, felszólít, követel, pereskedik az ugyanúgy gürc lesz neki...
keressen egy másik szolgáltatót, azt mondod: ez szintén gürc, hiszen nyilván az egész cégével át kéne mennie máshová...

még mindig akkor jár a legjobban - továbbra is azt mondom - ha minél előbb bemegy személyesen...

szekertabor · provo.blog.hu 2016.10.26. 15:51:34

Ha vállalkozás, akkor bizonyára látott már ügyvédet. Én azt javaslom, hogy egy ügyvéddel konzultáljon (pár százezer forintnál már megéri), és perelje be kártérítésre a Telekomot jogtalan számlázásért (a kártérítési igénybe belefoglalva a perköltséget és az ügyvédi díjat is. Ne rendőrségre szaladgáljon (azt az ügyvéd majd megteszi, ha szükséges), mert ott magasról tesznek rá.

További magyar hang 2016.10.26. 15:57:09

Na erre majd jön az e-mail a Telekomtól a Homárhoz, ahol megjelenik a válasz update-ként és benne lesz, hogy írj a segitseg@telekom.hu címre és akkor vagy megoldódik vagy nem.

enrico palazzo 2016.10.26. 16:07:22

@Terézágyú: Én arra gondoltam, hogy pont megússza a gürc (milyen szó ez már) azon részét, hogy ő szopjon a felszólítással, követeléssel, keresettel. Amikor tárgyalás lesz, majd szépen megjelenik.
Viszont a szolgáltatóváltásba nem gondoltam bele eléggé, szóval igazat adok neked. Be kell menni személyesen, annyi időt biztos nem vesz el, mint egy per. Pénzt meg pláne...

Terézágyú 2016.10.26. 16:12:43

@enrico palazzo:
"a gürc (milyen szó ez már)"
sose hallottad? :)

enrico palazzo 2016.10.26. 16:18:25

@Terézágyú: Dehogynem, csak vannak szavak, amiket nem tudok hova tenni a hangzásuk miatt: gürc, KAMÁSLI, pribék. Tudom, van baj...

Terézágyú 2016.10.26. 16:21:00

@enrico palazzo:
Egyébként annyiban megértem a pósztert, hogy én is híresen gürckerülő volnék...
Viszont éppen a megrögzött gürckerülésből szokott származni a még több gürc.

És most a végére leírok egy olyan mondatot, amelyben nem szerepel ez a bizonyos szó (csak utalás szintjén)...

kgb_hun 2016.10.26. 16:24:44

A poszter max a Tcomot-t tudná feljelenteni, ugyanis a csalásról, ha volt egyáltalán csak a T számlázása alapján értesült, de nem tudja ki, mikor, hol, milyen aláírással vett telefont a cége nevére. Szóval a feljelentéshez kellene a szerződés, ami meg nem létezik.

2016.10.26. 16:26:47

@Terézágyú: jeeee imádom Rejtőt !

Terézágyú 2016.10.26. 16:33:44

@kgb_hun:
a feljelentést mindig ismeretlen tettes ellen kell tenni, mert te nem vádolhatsz - és ha mégse ő a tettes, akkor feljelenthet, hogy hamisan vádoltad...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.26. 16:42:13

@Szőnyegbombázó Galamb: Ne rajtam kérd számon a rendőrség impotencáját, egy rohadt biciklit nem találnak meg.

Azt nemtom, mi lett a vlge a dolognak, évekig harcolt a nő eredmény nélkül.

lcsaszar 2016.10.26. 16:44:15

Ha én nem vettem meg valamit, akkor csak próbálják meg kiszámlázni nekem. Nem fizetem ki, ilyen egyszerű. Ha kell nekik a pénzem, bocsássanak ki fizetési meghagyást. Szerződés hiányában a bíróság nem fog vele foglalkozni. Az ő dolguk, hogy megkeressék az igazi vevőt, de előbb tegyenek rendet a nyilvántartásukban.

Jóska Pista 2016.10.26. 17:36:10

@The Good Boy !:
elég szigorú szabályai vannak a Té-nél való vásárlásnak, ahogy a poszter is utalt rá.
Ügyvezető aláírási címpéldány, ha nem ő jár el akkor még egy meghatalmazás is tőle.
Ezeket minden esetben vagy elveszik, vagy fénymásolják. És még előállítanak 12-72 lapnyi dokumentumot.
Én is idegbajt kapok valahányszor ott kell ügyet intéznem.

Olyan, hogy egy alkalmazott csak úgy vesz egy mobilt céges számlára, nincs.

Jóska Pista 2016.10.26. 17:37:47

@lcsaszar: cégnél egy számlán van az összes előfizetés. Ha nem fizeted ki, részben fizeted, fogják és letiltják az összes számot.

CID.. 2016.10.26. 17:52:01

@Jóska Pista: telefon törlesztés miatt nem fogják.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.26. 18:50:19

@Nick-son: "Mi van a két okostojás facebook komment sztár hol van ilyenkor."

Komolyan, van két faszbúkos, és egymásnak irogatnak? Csókoltatom őket.

Figyel Castro 2016.10.26. 22:09:56

@The Good Boy !: ket oldal irasmintat ad: kihagytad, hogy az egyiket bal kézzel... sajnos ott nem jutitt eszembe megkerdezni, hol a kandi kamera?

Dinkainka 2016.10.26. 22:51:54

Én biztos vagyok benne, hogy DNS mintát fognak venni az összes T-COM-os előfizetőtől!Csak meg lesz az elkövető!

lanAlaturB 2016.10.27. 06:29:03

@Fausto(tm):
En is erre tippelnek.

Viszont mielott a call centeres rendorsegre kuldi az elofizetot,biztosan egyeztet a fonokevel.
Ha o is ugy latta,hogy ez az egyetlen megoldas, akkor egy lenyeges info meg kimaradt ebbol a levelbol.

lanAlaturB 2016.10.27. 06:30:58

@lcsaszar:
Ha van alairt szerzodes az s7-re,akkor vagy befizeted a szamlat,vagy kikapcsolnak.
Ha vitatod a szerzodes eredetiseget, akkor feljelentest tehetsz,es par ev mulva,miutan lezarult a nyomozas, torlik a hatralekodat,es megtortenik a visszakapcsolas.

The Crazy One 3om 2016.10.27. 09:47:06

Hilda vajh dolgozik-e hétfőn?

Nick-son 2016.10.27. 10:22:42

@Terézágyú: ú, de jó hogy ezt ide beírtad :)

Hányszor, de hányszor elolvastam gyerekként és lám aktuálisabb mint valaha :)))

EurósParaszt Lite 2016.10.27. 10:23:29

Lehet, hogy lehet. (napi melygondolat a koltotol)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.10.27. 11:09:06

Van egy szép magyar kifejezés: megkifogásolja a számlát. Nem vagyok jogász, cégem sincs, de ilyenkor nem ez az út? Amíg nincs papír a vásárlásról, addig nincs vásárlás sem, tehát addig nincs csalás, bűnügy, semmi. Egyelőre van egy téves számla, amit a vásárló nem ismer el. Ilyenkor normális helyen a menet az, hogy
1) Az ügyfél felszólal.
2) A T kivizsgál, aztán:
a) rájön, hogy Micike elkúrta, és bocsánatot kér;
b) előadja a számlát, megrendelést, amin ott delikvens -hamisított- aláírása. Na, akkor a az ügyfél közli, hogy ez nem az övé, a T-t átbaszták, és a T megy a rendőrségre. És persze az ügyfél is, ha a benyújtott papírok láthatóan tőle származnak. A T a pénzét keresi, az ügyfél a hamisítót, mielőtt újra vásárolna valamit a nevében.
De ezt csak a józan paraszti ész mondatja velem, a jogászok ennél sokkal elbaszottabb dolgokat szoktak kitalálni.

Manyecska. 2016.10.27. 11:45:29

@Csokis: De gondolom a havi számláján szerepel az a tétel is!! Érted.
nem teheti meg hogy nem fizeti ki vagy csak fizet részösszeget? az se megoldás.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.10.27. 12:14:09

@Manyecs: Szerintem meg de. Ha kapok egy számlát a vízművektől, amiben a leolvasó elírta egy hellyel a tizedesvesszőt, ezért 100 köbméterről szól, akkor azt nyilván nem fizetem be. Pedig benne van az a 10 köbméter is, amit tényleg elfogyasztottam, nem csak a téves +90.

Manyecska. 2016.10.27. 12:26:24

@Csokis: jó de azt könnyebb korrigálni mint egy szerződést. szerintem.
Amúgy lehet tényleg azt kéne csinálnia.
De ettől még nem fog megoldódni. Sajnálom,.. ez orbitális cumi:).

AaronX8 2016.10.27. 17:58:35

Én nem tudom hogy most mi a helyzet, nem egy alkalommal vásároltam már én is Telekomtól előfizetés mellé készüléket(Webshopban és Személyesen is) minden alkalommal átvételkor Személyi és Lakcímkártya alap volt anélkül hozzám se szóltak az ügy végett. Akkor hogy lehet hogy csak úgy vásárolt valaki egy 300e forintos tételt. Vagy a poszernek van egy ikertestvére aki vásárolt helyette? Ezt nem igazán vágom, de tény hogy bármi is van a poszternek kell utánajárnia: Rendőrségre, Telekomhoz stb.
(U.i.: Az nem egyedi eset hogy valami nincs meg a rendszerben, nem egyszer közölték telefonban hogy nincs nyoma egy-egy dolognak az előfizetéseimben)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.27. 18:48:02

@AaronX8: "Az nem egyedi eset hogy valami nincs meg a rendszerben"

Akkor poszter, vagy a haverja kapott egy VR szemüveget ingyér.

Reactor 2016.10.27. 22:08:04

Ki a nyavalya vesz ilyen szart egyáltalán, hogy VR szemüveg. A Virtual Boy pofáraesése bebizonyította, hogy a virtuális valóság egy életképtelen idiótaság, errefel később kiadnak egy hasonló ketyerét, mondván "azóta tuti mindenki elfelejtette".
Nos, nem. De sebaj, ez is felkerül majd a selejtek listájára a Gizmodo és a Virtual Boy mellé.

Joey Greco 2016.10.28. 12:08:59

Nahhhh nálam ez már eljátszodott,1x
Csak nem cég hanem magánszemély azaz én.A károsult.
Mit kell tenni,azaz mi fog történni..
Feljelentés-> azzal !! a papírral go a Tébe.
Addig felfuggesztik az eljárást ellened,amig tart a nyomozás.
Kb 2x beszélsz a telefonon a zsarukkal.
1-2 év múlva jön egy levél,hogy levettek az adósok listájáról.
Szevasszz

amúgy mesélték a Rendőrök,tudják,hogy a telekomnál az ügyintézők összejátszanak "családokkal" :) ergo sok ilyeneset van,lesz,volt.
süti beállítások módosítása