Tékozló Homár

Íme az idei első Black Friday-es Homár-levél

2016.11.25. 14:54 | Homár Hilda | komment

shutterstock_522146701.jpg

Még vége sincs a Nagy Napnak, máris megjött az első webshopos csalódásról szóló beszámoló, amihez alapesetben idéznénk a vonatkozó szabályzást, de közben érdekes olvasónk érvelése is.  Hisz, ha kifejezetten őrült árakat hirdet egy cég, akkor miért kellett volna a vevőknek bármin csodálkozniuk?

Kedves Tékozló homár!

Biztos sokan jelezték már a mai black friday akciókkal kapcsolatban az edigitalon hibásan árazott akciókamera esetét, de én is szeretnék csatlakozni, mivel úgy érzem több szempontból is érdekes a dolog:

Az Extreme Digital ugyanis arra hivatkozik, hogy nyílvánvalóan téves az ár hiszen az jelentősen eltér a termék valós vagy becsült árától... Ez nem igaz, mert hasonló termékeket igenis kapni hasonló árakon. lásd csatolmány vagy az alábbi linken.

screenshot_2016-11-25_14_26_16.png

És ehhez hozzá jön még az, hogy az oldal "Több száz őrült ár" szlogennel hirdette a terméket, amibe simán belefér hogy 3000 Ft-ért akciókamerát vegyen az ember. A Facebookon pedig a "Péntektől megőrülünk" felirat olvasható a címlapon, ami szintén azt hiteti el az emberrel, hogy ennyiért meg tudja venni.

És meg is vettük sokan, majd reggel arra ébredtünk, hogy a termék ára megváltozott. Itt olvasható a közleményük, amit e-mailben küldtek:

2016. november 25-én a hajnali órákban rövid ideig, a www.edigital.hu oldalon, az SJCAM M10+ 2K sportkamera vízálló házzal (425563) termékünk fogyasztói ára tévesen 2 999 Ft-os vételárral volt megjelenítve a helyes 29 990 Ft helyett.

Hivatkozva az ÁSZF 3.4 pontjára, a termék árazásában nyilvánvaló hiba történt, így a rendelésben ezen tétel(eke)t csak a helyes ártól kedvezőbb, 29 990 Ft helyett 26 990 Ft-os darabáron tudjuk biztosítani Önnek.

"3.4. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától." https://www.edigital.hu/aszf

A terméket rendeléséből töröljük, amennyiben a termékre ezen áron is igényt tart, úgy kérjük, hogy válasz üzenetben jelezze számunkra és ügyfélszolgálatunk készséggel felveszi Önnek a rendelést a helyes áron, a készlet erejéig.

Megértését ezúton is köszönjük, a kellemetlenségért elnézését kérjük.

Üdvözlettel,
Extreme Digital ügyfélszolgálat

 

Kedves Kérdező!

Az adott tevékenység tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősülhet, ezt kérelemre a Kormányhivatalokon belül működő fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálhatja.

A kereskedelmi gyakorlat megítélése során olyan fogyasztóból indulnak ki, aki ésszerűen tájékozottan, az adott helyzetben általában elvárható figyelmességgel és körültekintéssel jár el. Vagyis mérlegelni kell, hogy az áru honlapon szereplő tulajdonságai és hasonló termékek ismerete alapján, ezek átlagárához viszonyított árkülönbözet reális-e, ezt pedig a gondos fogyasztó észlelhette-e.

Álláspontunk szerint az internetes vásárlási utat választó fogyasztó rendelkezik azokkal a képességekkel vagy készségekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy a termék árát más hasonló termékek árával összehasonlítsa (pl. www.arukereso.hu, hwww.olcsobbat.hu, www.argep.hu).

A hasonló termékek alatt elektronikai cikk esetén nem lehet egy általános megjelöléssel körülírt termékcsoportot érteni (pl. televízó, rádió, kamera), hiszen az ilyen jellegű termékek pontos specifikációi, valamely gyártóhoz kapcsolódó magasabb minőség jelentősen eltérhetnek egymástól. Így a másik (hasonlónak nevezett) termék, amelyet egy nemzetközi webshopban talált és USD-ben meghatározott ára jelenleg körülbelül 7300 forint nem feltétlenül nevezhető hasonló terméknek attól, hogy ugyanarra a célra hasznosítható. Ráadásul e termék ára is több mint duplája az Extreme Digital által feltüntetett akciós árnak (2.999,-). Jelen esetben a 29.990,- forintos ár helyett, ennek 1/10-e, vagyis 2.999,- került meghatározásra, amely vélelmezhetően elírás a kereskedő részéről.

Lényeges azonban megjegyezni, hogy a "több száz őrült ár" és az ehhez hasonló kifejezések egy elvárható gondossággal eljáró fogyasztóban is azt a képzetet kelthetik, hogy az átlagtól eltérő, hasonló termékek árához képest jóval kedvezőbb áron vásárolhatja meg az adott terméket az adott vállalkozás által tipikusan rövid ideig biztosított időszakban. Mivel a hatósági eljárás során a fogyasztóvédelmi hatóság nem kötelezheti az eladót arra, hogy az feltüntetett akciós áron értékesítsen, így az igény érvényesítéséhez (hogy a terméket valóban az akciós áron kapja meg) békéltető testülethez vagy bírósághoz fordulhat.

Ezzel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy amennyiben az akciós áron a szerződés a felek között létrejött, úgy annak teljesítésére a kereskedő köteles lenne, ha az általános szerződési feltételei nem adnának ez alól mentesülési lehetőséget. A szerződés azonban az általános szerződési feltétel idézett rendelkezése nélkül is megtámadható lenne a kereskedő részéről, például feltűnő értékaránytalanságra hivatkozással. Természetesen a fogyasztónak is adott a lehetőség, hogy az általános szerződési feltétel semmisségére hivatkozzon. Ezzel kapcsolatban a Polgári Törvénykönyv rögzíti, hogy fogyasztói szerződés esetén tisztességtelennek minősül az a kikötés, amely a szerződés bármely feltételének értelmezésére a vállalkozást egyoldalúan jogosítja (jelen esetben pl. a "lényeges eltérés", "becsült ár", "hibás ár" kifejezések az általános szerződés 3.4. pontjában).

2008. évi XLVII. törvény a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.11.25. 14:55:59

Nyertetek, ez tényleg gyors volt. És véletlenül pont eDigital.

The Crazy One 3om 2016.11.25. 14:56:33

olvastam a facebook kommenteket. Valaki le is videózta a sikeres rendelést. Igen, mert az ám perdöntő :D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.11.25. 14:58:08

Egyébként ez megint ki fogja verni a vótmámérőt. Ha kaptál egy visszaigazoló levelet, hogy a vásárlásod megtörtént, akkor jó vagy. Ha csak olyat kaptál, hogy a rendelésed beérkezett, akkor meg nem. Szerintem.

gabors 2016.11.25. 14:58:48

ez mar a hetvegi ??? vagy lesz valami jo Nemzeti Vasut ???

1gazsagos1 2016.11.25. 15:07:18

Ajjaj

iPad prot vettem az istyleban, szerintem megérte, 42.000 forint a kedvezmény az icentre drágábban adta

már nincs is csak arany és rózsaszín

a jókat hamar elkapkodják és nem várták meg a reggel 7 órát

evvan

kevés a készlet amit viszont gyorsan visznek

rendeltem az ebayról hozzá tokot is ne legyen hiába

szerintem megvagyok

1gazsagos1 2016.11.25. 15:11:12

MÉG HOGY NINCS PÉNZ MEG EZ EGY NYOMORORSZÁG

ILYENKOR MINDIG KIDERÜL HOGY VISZIK A TÉVÉT TELEFONT MEG A DRÓNT IS

Nem szoktak jó akciókat adni de most kitettek jobban magukért talán a tavalyi pangásból tanultak és idén jobban bekészültek

nem veszek iPhone 5s-t majd veszek iPhone 8-ast azt mondják király lesz

ezvan

a jó vásárláshoz ne várd meg amíg a többi felkel

A POSZTER MEG AZÉRT NE LEGYEN MÁR ÁLLAT MOHÓ ÁLLÍTSA MAGÁT LEJJEBB!!

26900 -est én se adnék 2690-ért ! GONDOLKOZZÁ MÁR B+ A CSÖPP KIS AGYADDAL!!!

Az ilyen ne is vásároljon mer túlságosan szemétláda f.fej spúr barom

A kedvezményeknek is van ám határa, meg vásárláskor se akarjá már mindent ingyé venni!

1gazsagos1 2016.11.25. 15:13:32

@The Crazy One 3om: ilyenkor sok a szemétláda összegyűl a tetem felett

Az eDigital meg csak jó nagyot röhög a szerencsétleneken. Azért de tényleg gondolkozzunk már b+!

Jó ok, iPadet lehet adni 50.000 uccsó kedvezményért meg féláron meg ajándékba adsz mellé valamit de azért ne akarjad már 220.000-es cuccot 20.000-ért basszus

Hogy mennyi idióta van na az a durva, az edigital meg náluk is idiótább

1gazsagos1 2016.11.25. 15:15:25

Szépen kiplakátolnám az összes nyomoronc fejét hogy ki vásárolt ilyenkor. Ezzel nem nagyon dicsekednék amúgy nem hogy még kiposztolni a sikeres vásárlást. :D

Egyre hülyül a nép és nem velem kezdődött...

Tényleg ennyire nincs ész?

2016.11.25. 15:18:36

hahahahaha

széánlamas

1gazsagos1 2016.11.25. 15:19:21

lefogadtam volna hogy mind rárepül ilyenkor gondolkodás nélkül és jó előre be is készült tegnap :P

1gazsagos1 2016.11.25. 15:22:49

ez már ALJASODÁS

az edigital meg alapot teremtett rá

1gazsagos1 2016.11.25. 15:31:19

Amúgy nem erőltetik meg magukat ilyenkor sem, de mondom ez évben jobban ki tettek magukért a tavalyi hatalmas blamás kudarc óta.

Most se reagálják túl, de azért jobb, ez tény.

eDigital, Media Markt eMag ilyenkor kerülendő de mind azt csinálja, hogy az el nem vitt termékeket kiakciózza

valszeg ezt a sportkamerát se vitte senki 26.000-ért :)

de volt belőle pár darab, el kellett szórni valahogy csak sajna rosszul írták ki az árat

szerintem a sok 9-essel volt a probléma :P eredetileg került 269090-be, felárazták és most akciósan akarták ennyiért eladni

lefogadom hogy előtte is annyiba került

ahogy néztem 200.000-es gépet adnak 187000-ért szóval nem dolgozzák túl

1gazsagos1 2016.11.25. 15:32:51

Ilyenkor kellene legalább az összes ÁFÁ-t elengedni, mindjárt 30% kedvezmény, na az elfogadható kedvezmény

de nem erre sem képesek a spúrok tudják ilyenkor van roham majd csak vesznek akkor is valamit ha már eljöttek

vigyázni kell jó akciót kifogni csak pár évente lehet itthon

szemétláda lett mindenki evvan

Reactor 2016.11.25. 16:26:10

Megint extreme digital...miért is nem vagyok meglepődve....
Azon már sokkal inkább, hogy még mindig van, aki náluk vásárol. Ha az emberek csak egy kicsit is intelligensebbek lennének egy rekettyebokornál, azonnal messze kikerülnék ezt a legalja csaló bandát, ők meg éhendöglenének. De mindig van pár balek, aki náluk vásárol, és rendre rá is farag.
Azonkívül meg nem ez az első ilyen húzásuk, hogy "véletlenül" rossz árat tüntetnek fel egy terméknél, aztán meg ajvékolnak, amikor valaki rárabol. Kezdem azt hinni, ez valami újfajta kereskedelmi üzletpolitika.

Manyecska. 2016.11.25. 16:41:39

Kamera háromezeré'? egy pulóvert nem kapsz annyiért..:D
Torkos Péntek.:D

Jossarian 2016.11.25. 16:42:36

Na itt a poszternek teljes mertekben igaza van, sot, ha beperli oket (en megtennem), meg is nyeri. Ritka az ilyen, az igaz...

fbal02 2016.11.25. 17:01:18

Akkor annyiért oda kellett volna adniuk a kamerát. Ez az ő hibájuk. Amerikában van külön egy honlap erre, hogy a véletlenül elírt, elütött árakat összegyűjti és fillérekért vehetsz több ezer dolláros árukat, de repülőjegyeknél ugyanígy van és van amikor 2000 dolláros repjegyet megveszel 20 dollárért.

gabors 2016.11.25. 17:17:38

@1gazsagos1: "Ilyenkor kellene legalább az összes ÁFÁ-t elengedni, " AFA-t az allam szedi nem az ED ezert nem is engedheti el.... emiatt szolja fonoknek !!!

ladislaus 2016.11.25. 17:40:51

mi pelenkát vettünk black friday-en. szar ügy, de ez szükséges.
:)

2016.11.25. 17:47:17

Tavaly a chibo webshop indulásánál tele volt minden elírt árakkal. De még ki is szállították és utólag szólították fel a vásárlókat, hogy küldjék vissza a terméket. A kis naívak. :)

Az olcsó akciókamera komoly divattermék mostanában. Úgy látszik elengedhetetlen a mindennapi élethez.

The Crazy One 3om 2016.11.25. 18:02:00

@fbal02: harácsolómekka.com. ?

ringer 2016.11.25. 18:33:38

Internetes vásárlásnál vásárlói szerződés akkor jön létre - tehát amely időponttól kezdve abból a felekre nézve jogok és kötelezettségek származnak - ha a kereskedő az automatikus visszaigazolást követően egy újabb e-mailben (ez a gyakoribb) vagy például telefonon értesíti a fogyasztót a megrendelés teljesítéséről, a termék postára adásáról (a futárcégnek való átadásáról) vagy az üzlethelyiségben való átvétel lehetőségéről.
Azaz az e-mailben küldött automatikus visszaigazolással az eladó még nem fogadja el a megrendelést, ez tehát még nem jelenti a szerződés létrejöttét, mivel a visszaigazolás mindösszesen a megrendelés eladóhoz való megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a kereskedő nem köteles a termék árleszállítására az automatikus visszaigazolásban foglalt feltételekkel.
További információt a fentiekről a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság alábbi oldalán lehet találni:
magyarefk.hu/hu/hasznos-tudnivalok/internetes-vasarlas/megrendeles-es-szerzodeskotes.html

Lucifer Morningstar 2016.11.25. 18:35:35

Ócsítástól narancsos ködben látó húdekurvaocó ebből veszek nyócat mantrát tátogó egységagyú júzerek baromi nehezen fogják fel, hogy e-digi is valószínűleg a máshol is megszokott módszer szerint küldözgeti a visszaigazoló, válaszoló, na mégegyszer istenbizony megveszed kérésre választ váró leveleket, aminek az utolsó tagja realizálja a valós szerződéskötést.

M1nd3gy 2016.11.25. 18:52:34

Ja megint összegyűltek a hazai fillérbaszók, akik anyjuk hátán lovágolnának egy zacskó ingyencsipszért. Szánalmas lúzerek vagytok.

mechanikus körte 2016.11.25. 18:55:15

Ma hajnalban írt a gyerek, hogy van jó porszívó az e-digin 19 ezerre leócsítva, vegyük meg. Visszaírtam, hogy nézzen még körül, a fene se prédikál a fekapénteki átbaszásokról, lássa meg a saját szemével...10 perc múlva jött a válasz, hogy a teszkóban ugyanaz 16 ezer, akció nélkül.

Genius2 2016.11.25. 21:30:02

Baszki, minden évben rendelek az edigital-tól. Már vagy 10 éve. SOHA nem volt velük probléma. Értitek? SOHA.
Agyatlanok vagytok ti, menjetek az emag-hoz blekfrájdéjezni + sz@pni.

KaTe 2016.11.25. 22:23:33

@Genius2: Baszki, én is évek óta tőlük rendelek. Amit észrevettem, hogy az utóbbi hónapokban, különösen az új webes design óta, egyre inkább megbizhatatlanok, a weboldalukon pedig katasztrofális hibák vannak.

Az egy dolog, hogy a PayPal fizetés 1 hónapja le van rohadva, de például az augusztusi akciójuk is érdekesre sikerült. Konkrétan összehozták, hogy végtelenített 50%-os kuponjaim legyenek egy adott árkategóriában. Én meg voltam olyan szemét (persze szigorúan a nevetségesen megírt szabályzatuk betartása mellett) hogy kihasználjam az alkalmat és letudjam a saját Black Fridayemet nagyjából 20-30 leadott rendeléssel. Na, ez volt azon kevés kivételek egyike, amikor én jártam jól :)

Sir Gombóc 2016.11.25. 23:52:07

@Genius2:

Egyezik, nekem sem volt problémám velük. Mindig azt kaptam és annyiért, amit akartam.

SH4RK 2016.11.26. 00:27:42

@Sir Gombóc: Most pl. a telefonok egész jól le voltak akciózva, normális, 2 év gyári garit adtak rá kb. annyiért, mint amennyiért zuggsm adja 1 év "talán még nem csukott be minket a NAV" gariért. És mielőtt megkérdezi valaki: hónapok óta figyelem a telefonok árának alakulását, 2 hete is leakciózta a konkrét típust az edigital, de most nagyobb kedvezményt adott.

rozsomák 2016.11.26. 03:50:32

@The Crazy One 3om:
Ha belegondolunk, ezt talán még a majdnem kétezer éve a római birodalom határait legmesszebbre toló Trajanus császár se gondolta volna komolyan, hogy úgy hivatkozzanak valamire, mint mostanában ez a facebook-ra hivatkozás napjainkban ahogy történik.

Tud valamit ez Zuckerberg-gyerek vagy sem, vagy csak ennyire meghülyült azóta az emberiség, mindenesetre az egyistenhit ennyire megváltozott, zsinatok ide vagy oda.

lobster thermidor 2016.11.26. 05:48:33

Ha a boltban rossz ár van kiírva, azaz az eredetinél olcsóbbra van beárazva valami, akkor annyiért kell adniuk a terméket, amennyi az árcédulán, vagy a kiíráson szerepel. Erre törvény is van, csakhogy a valóságban szinte soha nem tartják be a tötvényt. Előfirdult már velem, hogy valamit kinéztem magamnak, és amikor a pénztárnál fizetni akartam, akkor szóltak, hogy nem annyiba kerül a termék, mint amennyi a rajta fityegő cetlin van, mert valamelyik kartárs rossz árcédulát tűzött rá. Bár koránt sem akkora volt a különbség, mjnt az edigital kamerájánál, de némi vita után a termék maradt az üzletben, ahova azóta sem tettem be a lábam.

Genius2 2016.11.26. 07:26:53

@KaTe: Minden új rendszernek vannak hibái: emberek hozták létre, és csak az nem téved, aki nem dolgozik. Szóval, aki ezt nem érti meg...
Én fair módon próbálok vásárolni, sose arra pályázok, hogy kihasználom más hibáját. Egyszerűen nem tudom megtenni! Amúgy meg a rossz árral kapcsolatban, ha feltűnik, hogy gyanúsan olcsón adják, akkor megnézem az árgépen, árukeresőn mennyi a "szokásos" ár, ha NAGYON eltér attól, inkább lépek onnan. Miért? Mert a tököm se fog szórakozni azzal, hogy a webshoppal vitatkozzak, nekem nincs erre időm, végülis csak egy "tárgyat" akarok megvenni.
Lehet, hogy ez edigitalnál van "feketelista", és sok majom felkerült rá, mert szívóztak, és csodálkoznak, miért g_ciznek velük. Nem tudom. 1 lehetséges magyarázat.
Lényeg, hogy mert lehet blekfridáj ÉS ha nincs szükségem dolgokra NEM veszem meg. Ennyi.

2016.11.26. 09:16:40

A vevők a leghülyébbek, mindig bedőlnek

FDToth 2016.11.26. 09:28:02

Nem ertem... ez eliras, egyertelmu, azert 90-95%-os engedmeny nincsen!
Az edigital idoben lepett, nem hinnem h etikailag bele lehetne kotni..

KaTe 2016.11.26. 10:20:17

@KaTe: Értelek és egyet is értek veled. Tudom, hogy emberek dolgoznak ezeken a helyeken, nyilván nem a tulajdonosnak fog fájni, ha valaki kihasznál egy hibát, hanem annak az egyszerű alkalmazottnak, aki hibázott. Ezért se szoktam erősködni, ha egyértelműen látszik, hogy elírt árról van szó, illetve ha külön értesítenek, hogy elcsesztek valamit.

Az augusztusi "hibájukat" viszont nem tudtam hova tenni, mert a szabályzat szerint frankó volt, amit csináltam, ellenben én nem éreztem frankónak 50%-os áron vásárolni. Főleg, hogy a kupon, amit kaptam tőlük lényegében a kupon értékénél olcsóbb termékre is beváltható volt, tehát simán lehetett volna 0 forintos végösszeget is összehozni. (kipróbáltam, de nem adtam le a rendelést, negatív számlát nem dobott ki a rendszerük, annyira azért nincs elcseszve) Ismerősöm viszont volt annyira pofátlan, hogy a szabályzatukkal nem törődve (a kupon értékének minimum kétszeresét költsd el) elkezdett 10.000 forintos termékeket 500 forintért rendelni, ezek a marhák pedig szó nélkül ki is szállították neki. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy mindig van egy következő szint, amikor valaki a pofátlanságot is megfejeli, nem elégszik meg egy 50%-os kedvezménnyel, ő neki 90%-ért kell és csak azért nem 0 forintért rendel, mert az azért feltűnne az edigitalnak is.

fillérbaszó vadász 2016.11.26. 10:30:43

Emlékeztek arra a suttyóra, aki egy hibát felfedezett egy online áruházban, hogy egy lcd tv-t 10 ft-ért árultak, ezért "mivel kedvezményes ára volt többet is rendelt magának". Aztán a parasztját elküldték a sunyiba és fel volt háborodva. Valószínűleg azt gondolta, hogy egy TRio-pizzaszelet áráért lesz 20 db LCD tv-je. :)

Manyecska. 2016.11.26. 11:11:26

Aszonta egy pasi a tévébe' hogy százezret spórol ha most veszi meg a tévét hát biztos bmeg:DD.... @mechanikus körte: lecsósítást olvastam nem baj?:))))@1gazsagos1: nem is lenne rossz a sportkamera felrakom a haverom a jégre du. fejébe vette hogy megtanul korizni bár magasról esne, szóval nem is rossz ötlet! Amúgy mi a ráknak sportkamera? :D

Phteven 2016.11.26. 11:15:57

Az egyik kollegam pentekre szabadsagot kert, mert fekete pentek van, es hat ilyenkor minden 50-70%-kal olcsobb. Mas egyebet nem kivanok mondani. Kerem, kapcsojja ki! 8-I

InTheGajd 2016.11.26. 11:17:54

Még mindig akad elegendő hülye úgy néz ki, aki bedől ilyen ostobaságoknak, mint a fekete péntek... Na de hát, van aki saját, van aki más hibájából - de - tanul, okul, viszont a hülye a sajátjából SEM.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.11.26. 11:38:23

" Ez nem igaz, mert hasonló termékeket igenis kapni hasonló árakon."

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.11.26. 11:39:30

" Ez nem igaz, mert hasonló termékeket igenis kapni hasonló árakon."
Ja, a műanyag háza hasonló, az igaz belőle. A képe meg borzalmas. Poszter, komolyan gondoltad? :D

Amúgy igen, ha annyi volt ráírva, annyiért kell adniuk, de azért nevetséges az ebay-es hamisítványokhoz hasonlítani...

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.11.26. 11:42:09

Különben ha nem vettem semmit blekkfridayon, akkor sikeres vagyok?

Manyecska. 2016.11.26. 11:52:18

@Semmitnemérszakitiltással: nem értem mi a sz..rér pazarlod a pénzt ennyire :D !

Etniez 2016.11.26. 12:25:37

@1gazsagos1: A vevő annyiért akarja cuccot, amennyiért az eladó eladásra kínálta.
De szerencsére te itt vagy nekünk és megmondod, hogy ki mennyiért akarjon árut venni!

Etniez 2016.11.26. 12:29:51

@1gazsagos1: "MÉG HOGY NINCS PÉNZ MEG EZ EGY NYOMORORSZÁG "

A kettő nem zárja ki egymást, általában azokban az országokban vannak a legszegényebbek, ahol a leggazdagabbak élnek.

"ILYENKOR MINDIG KIDERÜL HOGY VISZIK A TÉVÉT TELEFONT MEG A DRÓNT IS "

Mindenki arra költi a jövedelmét, amire akarja. Ha akar, vehet zsiráfot is.

"Nem szoktak jó akciókat adni de most kitettek jobban magukért talán a tavalyi pangásból tanultak és idén jobban bekészültek

nem veszek iPhone 5s-t majd veszek iPhone 8-ast azt mondják király lesz "

Idézlek téged: "MÉG HOGY NINCS PÉNZ MEG EZ EGY NYOMORORSZÁG "

"A POSZTER MEG AZÉRT NE LEGYEN MÁR ÁLLAT MOHÓ ÁLLÍTSA MAGÁT LEJJEBB!! "

A poszter annyira mohó, amennyire az akar lenni, neked semmi közöd hozzá.

"26900 -est én se adnék 2690-ért ! GONDOLKOZZÁ MÁR B+ A CSÖPP KIS AGYADDAL!!! "

Az, hogy az edigitál mit-mennyiért ad, az nem tőled függ, sem a kis agyas gondolkozástól.

"Az ilyen ne is vásároljon mer túlságosan szemétláda f.fej spúr barom "

Az ilyen hülye meg ne posztoljon semmit sehova

"A kedvezményeknek is van ám határa, meg vásárláskor se akarjá már mindent ingyé venni!"

Persze hogy van, amennyit az eladó megállapít.

Etniez 2016.11.26. 12:32:44

@1gazsagos1: "Szépen kiplakátolnám az összes nyomoronc fejét hogy ki vásárolt ilyenkor. "

Én meg a te fejedet plakátolnám ki, ahogy mások baján ejakulálsz.

Etniez 2016.11.26. 12:36:16

@Reactor: Szerintem is direkt reklámnak használják.
Benyomnak egy olyan árat, amire _mindenki_ felkapja a fejét és beszélni kezdenek róla.
Aztán a tömeg odagyűlik hozzájuk az adott napon és vesznek valamit.
Majd a csalogató terméket szépen törlik hibára hivatkozva.
Ez van.
Ilyen árak nem születnek maguktól, nem hiszem el, hogy az akciós kínálatot nem olvassák át háromszor...
Ezeket direkt hagyják benne, megérdemelnék, hogy ki kellene szállítaniuk a terméket a meghirdetett áron. Akkor leszoknának róla.

Etniez 2016.11.26. 12:38:10

@M1nd3gy: Megint összegyűltek a másokat ócsárolók, akik anyjuk hátán lovagolva is leszólnak mindenkit, aki nem olyan jó és nagyságos, mint önmaguk.

Etniez 2016.11.26. 12:39:41

@KaTe: "Az egy dolog, hogy a PayPal fizetés 1 hónapja le van rohadva"

Gyanítom, hogy szándékos, ugyanis Paypal-on keresztül vissza lehet szedni a pénzt két hónapig, ha az eladó hibásan teljesít.
Akkor is, ha az eladó nem akarja elismerni vagy visszaadni a pénzt.
Ezért fizetek mindenhol Paypal-al.

Etniez 2016.11.26. 12:42:18

@Genius2: "Én fair módon próbálok vásárolni, sose arra pályázok, hogy kihasználom más hibáját. "

Honnan kéne tudniuk a vásárlóknak, hogy az adott ár a honlapon hiba? Ki van írva, hogy akció van, eredeti ár és akciós ár.
Tetszik neki az összeg, kattint és örül

Manyecska. 2016.11.26. 14:12:33

@mechanikus körte: hát eszt mondom!! ugyanezt érzem ezekkel az akcióknál én is..csak bámulok mint amikor a párom sötétben öltözött és aztán kitámolygott cigizni csak épp egy rózsaszín plüssköntösben:D /félcentis hajat hord amúgy/ hogy ilyen nincs!!!! / Most blekk frájdéjt rendezek a jégpályán mert rohadtul fáj alapon a törött lábfejem hátmég korcsolyában szerintem felrúgok mindenkit:D..:P

Zakari az ás 2016.11.26. 14:13:21

@1gazsagos1: nincs erre te vagy a legjobb pelda amilyen szanalmas barom vagy...

Surányi Attila 2016.11.26. 14:19:15

@Etniez: Akkor már b***meg, nehogy már valaki ingyen kapja a húsvétkor a tojást, meg a pálinkát.Hol marad az áfa, meg a jövedéki adó? A menyecske meg fizessen jövedelemadót, a süteményért, meg a festésért. Nehogymá' jóérezzék magukat.Decemberbe csokimikulás? Vegye meg a büdös kölke,hiszen mégse reális, hogy egy öreg szakállas vénember bepakolássza egy büdös csizmába egy pohár tejér........ Legyen White Sunday, amikor a spúr népség háromszoros áron vásárolhat. Csak előtte tisztázni kell , hogy mi a célja.....

Surányi Attila 2016.11.26. 14:24:35

@1gazsagos1: Akkor már b***meg, nehogy már valaki ingyen kapja a húsvétkor a tojást, meg a pálinkát.Hol marad az áfa, meg a jövedéki adó? A menyecske meg fizessen jövedelemadót, a süteményért, meg a festésért. Nehogymá' jóérezzék magukat.Decemberbe csokimikulás? Vegye meg a büdös kölke,hiszen mégse reális, hogy egy öreg szakállas vénember bepakolássza egy büdös csizmába egy pohár tejér........ Legyen White Sunday, amikor a spúr népség háromszoros áron vásárolhat. Csak előtte tisztázni kell , hogy mi a célja.....

Zephyré 2016.11.26. 14:33:00

@The Crazy One 3om: Anyaaa! Megöltük a licskinget!!! ShakyCAM(TM)

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.11.26. 16:06:47

@Manyecs: Kiqrt gazdag vagyok, mert nem veszek meg minden szart :D

@Surányi Attila: Ne adj ötleteket!!!!

@Etniez: Magadra gondolsz?

Etniez 2016.11.26. 16:10:16

@Semmitnemérszakitiltással: Ha nem tudsz olvasni, hogyan tudsz írni? Fordítva szokott lenni.

Sluck Ödön 2016.11.26. 16:37:42

Egyszer nyomtatót akartam venni náluk, mert olcsóbbak voltak a többieknél kb 10%-val. Sőt a nyomtató nagyobb testvére is olcsóbb volt 10%-val mint máshol. Befogadta a megrendelést aztán pár óra múlva törölték és a nyomtató 'már nem forgalmazott termék' jelzést kapott (a nagyobbik nem, gondolom azt nem próbálta senki megvenni). Rákérdeztem mi ez? és kb- két nap múlva kaptam egy lepattintós választ. Persze közben megvettem a cuccot máshol. Gondolom akkor jöttek rá, hogy a nagykerben közben felmentek az árak. Mondjuk én valami olyasmit vártam volna, feltéve hogy kereskedő van a másik oldalon és nem egy sarlatán, hogy bocs haver nem jó a kiírt ár, de ha már így alakult odaadjuk 5%-kal többért és kéretik elnézés. Vagy valami. De ezután a 'húzzál innen nincs itt semmi látnivaló' válasz után nem megyek oda többet. Már csak azért sem, mert ha ennyire megbízhatóak akkor időpocsékolás foglalkozni velük.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.11.26. 16:53:46

@Etniez: Ha magad se érted, amit írsz, akkor hogy minek? És különben sem! Meg még izé van-e!

Manyecska. 2016.11.26. 18:31:04

@Semmitnemérszakitiltással: na ne beszéljél csúnyán!! azér jól mondod..basszus -3 fok volt a jégpályán újra szűzzé fagytam.:DD

Etniez 2016.11.26. 19:23:10

@Semmitnemérszakitiltással: Elsőre azt hittem, hogy olvasni nem tudsz. Mostanra megbizonyosodtam arról, hogy fogyatékos vagy :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.26. 22:58:09

@Manyecs: :))

A rendőr és a pap egyszerre akar szobát foglalni egy szállodában. Már csak 1 kétágyas szoba szabad, kénytelenek kivenni. A rendőr reggelre ébresztőt kér. Sötétben öltözik fel, hogy ne zavarja a papot. Amikor leér a hallba, akkor látja csak meg magán a pap reverendáját. Így morfondírozik magában: – De hülye ez a portás! A papot keltette fel helyettem!

Józsi, a migráns köcsög 2016.11.27. 09:16:59

ezek az anyjukat is két forintért a ravatalon, masnival átkötve.

gabors 2016.11.27. 10:56:10

@Józsi, a migráns köcsög: "a ravatalon, masnival átkötve. "
a ravatalon, masnival átkötve. "

masni ??? minek ??

Manyecska. 2016.11.27. 11:56:15

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: :)))) ezt elmesélem az öccsének /rendőrkapitány/ :DD amúgy hajszárítóval kellett kifagyasztani tegnap a combjaimat mer rohantam a pályaudvarra cserébe egy kóbor lovaskocsi egy ezresér' elvitt a végállomásig itt a pusztában hazafelé menet :DD

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2016.11.27. 14:20:16

Nem értem, hogy miért jobb az eladónak veszekedni a vevőkkel, mint eladni a hibás áron. Csak egy napig volt hibás, nem akkora tétel, hogy akkora gondot okozzon.

Reactor 2016.11.28. 03:12:28

Az elég különös mindenesetre ezeknél a csuda véletlen "félregépeléseknél", hogy az hibás ár valamiért mindig olcsóbb, mint az eredeti. Olyan véletlenséges félregépelésről még senki nem tett említést, ahol egy számjeggyel több van a kelleténél. Ezért gondolom, hogy emögött a félreütéses óccsósítás mögött akad egy pindurka szándékosság.
Deeee tényleg csak egy ici-pici, indur-pindur, minuscule szándékosság! :D

Terézágyú 2016.11.28. 08:46:03

@Reactor:
"Az elég különös mindenesetre ezeknél a csuda véletlen "félregépeléseknél", hogy az hibás ár valamiért mindig olcsóbb, mint az eredeti. Olyan véletlenséges félregépelésről még senki nem tett említést, ahol egy számjeggyel több van a kelleténél."

Ezt nem tudhatjuk, mert nyilvánvalóan ERRE ugranak rá a fillérba... vásárlók.
Mellesleg meg mindig egyszerűbb kevesebb számjegyet íni, mint többet...

Terézágyú 2016.11.28. 09:03:35

@Reactor:
"Deeee tényleg csak egy ici-pici, indur-pindur, minuscule szándékosság! :D"

Mi az istenért lenne????? Ebből egy cég CSAK rosszul tud kijönni.
Ha nem fizeti ki a kisebb árat, akkor pampog a vevő, ide írogat.
Ha kifizeti akkor sem nyer semmit rajta, mert arról nem ír a vevő, annak nincs reklámértéke sem.

MCTY 2016.11.28. 10:29:23

Rengeteg isten barma itt!!! Mi közötök ahhoz , hogy ki hogyan vásárol , vagy akar vásárolni? Nem szeretem a fekete péntekes hülyeséget , de ha felmegy egy olyan oldalra ahol az a szlogen hogy őrült árak, meg hogy tiszta gyagyásak vagyunk olyan olcsón adjuk, akkor miért is ne hihetné hogy a szirszar csak 2990ft? Ez a csürhe aki itt tanyázik a hülye beszólásaival pontosan olyan birka mint az esetleges posztoló, vagy a bolt!!! Megszokott hogy ebben az országban ez a színvonal, nektek jó az e-digital is meg az e-mag is....egy két normálisabb kommentelő van a többi meg teljesen agyhalott! Most teljesen igaza van a posztolónak....de mit is várhatunk? Ilyen kulibuli cégektől? És olyan országban ahol mindenki a saját anyját eladja 10forint haszonért is....Sajnos ilyen az eladó és a vevő is! Senki nem azt nézi hogy hogy lehetne könnyebb az élete, hanem azt hogy hogy ártson , szóljon be másoknak , pont úgy mint az itt található "nemgondolodhogyténylegodaadjaaboltennyiért" fotelbirka kommentelők! Kaja közben szoktam olvasgatni az oldalt ritkán szólok hozzá akkor is inkább a többi nagyon okos válaszadót fikázom...És hogy miért? Pont azért amiért ti is.....mert megtehetem?? Úgyhogy az egész bagázsnak le lehet ülni mert ez bizony egyes!!!

Mérgező Hulladék 2016.11.28. 11:01:26

@Terézágyú: aztán jövő novemberben sokan már csak arra emlékeznek, hogy "az edigitalnál volt blackfriday tavaly, nézzük meg őket most is". A marketingesük biztos úgy gondolja, hogy a rossz reklám is reklám, és igaza is van, itt úgysem számít a hitelesség, a korrektség, mást meg nem kockáztatnak (esetleg egy-két "károsult" perrel próbálkozik, és nekik oda is adják a rossz áron, rossz esetben valami sóhivatal megbünteti őket egy nevetséges összegre).

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.11.28. 12:14:08

Én az online vásárlást tiltanám le blackpénteken. Biztos jönnének sorban a videók ahogy a nuggerek hajnaltol sorban ülnek , majd verekednek az ócsó trappista sajtért
Annyi hasonló videó van a yótubén

Metamorfika 2016.11.28. 12:15:45

@mechanikus körte: Az érdekes lenne. A szóban forgó porszívó egy Bosch porszívó volt 35e Ft-ról leértékelve 19.9-re, 5 év gyári garival. Vettem is belőle 1-et.

Ezt te biztosan nem kapod meg a TESCO-ban 16 ezerért. Cseréld le a fiadat!

Manyecska. 2016.11.28. 13:22:38

@Metamorfika: én ezt kaptam a fiamtól :D
www.pic-upload.de/view-32196927/laci.jpg.html katt a képre ON :D rénszarvas

2016.11.28. 13:48:17

senkitöbebt? vagy mindenki várja a szálítást? :D:D:D

Reactor 2016.11.29. 03:07:14

@Terézágyú: A félregépelés az igazából független attól, hogy több vagy kevesebb karaktert kell beütni. Én személy szerint rengetegszer futottam bele abba a hibába, hogy "ratio" helyett "ration"-t gépeltem, reflexszerűen jött az "-ion" végződés, és fel se tűnt elsőre, hogy egy karakterrel több van a kelleténél.
Számoknál pedig hihetetlen egyszerű a túlütés, főleg, ha több számot kell leütni egymás után, leginkább 0-nál és 9-nél "szokás" ez.

Épp ezért csodálkozom, hogy véletlenségből drágább árról sehonnét se küldtek be posztot, pedig az kicsivel cinkesebb dolog a vásárlók számára, mintha 1 számjeggyel kevesebb van. Nem mindegy, hogy egy pár edzőcipő 19999 forintba, vagy 199999 forintba kerül, és kizártnak tartom, hogy a posztolók, akik ilyen árgus szemmel figyelik a termékek árait, efölött csak úgy elsiklanának annyival, hogy "miazapádfszavan? kétszázezer?" :D

Nem tudom, hogy mi a cég indítéka amögött, hogy véletlenségből egy számjegy lemarad az árcéduláról, de valamiért nem hiszem el, hogy ennyi, kísértetiesen hasonló eset csak úgy a nagy számok törvénye alapján egymástól függetlenül esett meg.

joska61 2016.11.29. 09:36:10

@1gazsagos1: "mind azt csinálja, hogy az el nem vitt termékeket kiakciózza " Ez miért is baj? Erre találták ki odaát is.

Szubrina 2016.12.14. 16:12:06

Sosem értem a kommentelőket. Miért védik mindig a tisztességtelen kereskedőket?
Kamuból kirak egy tök random pici összeget, egy csomóan ennek hatására akkor miért ne, majd rá pár órára ja bocs elmaradt egy nulla, de ha így is kell akkor...és akkor mondjuk, ha csak páran nem mondják vissza, akkor is jó üzletet csinált.
.
Én csodálkozom a paragrafusaikon, amivel edigital érvel, ha kint van egy ár egy terméken, tudtommal az annyi, oda kell figyelni, amikor kiteszik az árcímkéket. Jó lecke lenne az ilyen ezeknek a cégeknek, h legközelebb bizony nézzék át milyen árat raktak ki a termékeikhez.
.
Miért a vevőnek kell tudnia, h "általában" mi mennyibe kerül???

ROTFL Manó 2016.12.31. 13:07:35

Van valami köze a Black Friday-hoz Terry Blacknek?

Bodycheck 2017.03.03. 10:44:27

A nyáron tecsóba vásárolgattam, a kosárban már volt egy üveg Jameson mikor megláttam az akciós polcvégen egy 0,7-es blue label-t 3.690 Ft-ért... (biztos lemaradt az 1-es az elejéről)
Na gyorsan betettem egyet a kosárba. Gondolkodtam,h megveszem mind a 4-et (egy áráért) de én ilyen emberbarát vagyok főleg a magam barátja (ha 4 üveggel van otthon akkor sűrűbben rájárok "mé ne ha van" aztán meg alhatok a kanapén...) ugyh csak egyet vettem.
Pénztárnál -hogyhogy nem- a valós árat hozza a gép... Mondtam is,h ez biza nem jó. "De a gép..." Na jött a vezető együtt odasétálunk. Nézi a polcot, azt mondja. "hát ide rossz ár van kiírva" ühümmm és???
"hát ezt javítani fogják" mondom oké, de én ezt ennyiért viszem ami ott van.
(mert ugye ha nem, akkor az bizony a vásárló félretájékoztatása... és azért meg jár a virgács)
Annyi lett volna a dolga,h szól a kasszás Erzsinek,h mennyiért adja nekem az árat meg gyorsan leveszi és javítja.
De nem. Ő bezzeg kötötte az ebet a karóhoz,h "kijavítja gyorsan az árat addig ne menjek a pénztárhoz..." (ez tényleg ilyen hülyének néz engem?????)
Mondtam neki,h meggondoltam magam. Inkább elviszem mind a 4-et a kiírt áron jó?
Gondolta inkább enged egyet olcsón így jobban jár mintha viszem mindet és egy vásárlással csinálok rögtön 40e mínuszt.
Sajnos abban a világban élünk, ahol tököt kell növeszteni és ki kel állni az igazunkért.
süti beállítások módosítása