Tékozló Homár

Rámenős gázosok nyomasztják a nyugdíjasokat Hevesben és BAZ megyében

2016.12.05. 14:12 | Homár Hilda | 65 komment

hangosbeszelo.png

Elég durva sztori, főleg, ha hozzávesszük, hogy papíron az apróbetűs szerződéskötési díjra vonatkozó kitételen kívül minden szabályos. Megkérdeztük a tanácsadókat, hogy mit tehet az, aki a nyomasztás hatására aláírt egy ilyen szerződést. De persze a legjobb lenne, ha a fiatal, tájékozott unokák lelkükön viselnék a nagyik sorsát,és sokat beszélgetnének velük ezekről a dolgokról - is.

Tisztelt Tékozló Homár!

Kérem szenteljenek figyelmet egy cég üzletszerzési módjának, amely idős emberek befolyásolhatóságát használja ki Észak-Magyarországon. A hivatkozott videó tartalmaz minden információt:

Sajnos jártak a nagymamámnál is. Szintén sajnos, de ebben a formában "törvényes", amit csinálnak, a körülményektől eltekintve, ahogy elérik. 

Hogy a házaló tevékenységet bejelentették-e, azt nem tudom. Állítólag volt olyan utca, ahol 400 e Ft-ot szedtek be szerződéskötési díjként. Erőszakról nem volt szó, nagymamám szerint 'normálisak' voltak (mondhatnánk, mint minden szélhámos csaló - de nem mondjuk..) Rákérdezett, hogy Tigáz-tól, Katasztrófavédelemtől vannak-e, elmondták, hogy nem ezektől a cégektől érkeztek. Hogy hogyan tudták mégis rábeszélni a szerződéskötésre, nem tudom, megtörtént. Ha jól értettem, azzal érik el a szerződést, hogy azt mondják, ha nincs csere, valamelyik állami szerv büntet érte, de ez ugye nem igaz. Nagymamám, 86 éves, egyébként hályog miatt a tévét sem látja, de azért aláíratták vele hogy elolvasta, azt, amit fizikailag képtelen elolvasni.

document-page-001.jpg

Facebook-on volt, hogy novemberben 06 v 07-én Lőrinciben jártak, ott állítólag elhangzott, hogy ha nem engedik be őket akkor kikapcsolják a gázt. Senkihez nem jutottak már akkor be.

Mind a vissza nem járó szerződéskötési és kiszállási költség (amely túlzott mértékű, ha pl. önköltség alapján árazódna), mind a munka bejezése előtt kifizetendő teljes díj kérdéseket vet fel. Valószínűleg az egész túl van árazva sokszorosan. De nem írhatom, hogy tisztességtelen a szerződés, mivel az aláírt nyilatkozat miatt támadhatatlan. A szerződéskötés körülményei is tűnhetnek tisztességtelennek, de hát papír van róla hogy nem az, más bizonyíték csak elmondás. 

A pénzt már lenyelték, 'törvényesen", egyértelmű, úgyhogy nem érdekel már minket, így továbbiakban nem igazán akarunk velük foglalkozni.

Köszönettel

Egy olvasó

Megkértük a GVTI-tanácsadókat, mondjanak pár tippet a hasonló helyzetek elkerülésére, illetve arra, hogy mit tehetünk, ha mégis beleszaladtunk.

Kedves olvasó!

Sajnos, nem egyedi esetről van szó, a leírtak alapján úgy tűnik, hogy sok idős emberrel íratják alá a szerződést, és veszik el a pénzt.

Hogyan lehet megelőzni a bajt?

- Amennyiben a házaló vállalkozás munkatársai kedvesek ugyan, de sürgetnek, nem hagynak gondolkodási időt, nem adnak lehetőséget arra, hogy ajánlatukat összehasonlíthassuk más vállalkozásokéval, semmiképpen ne kössünk velük szerződést. Ezzel az agresszív, siettető magatartással éppen azt akarják elérni, hogy ne lehessen átgondolt, megalapozott döntést hozni.

- Ha hagynak is időt az átgondolásra, mindenképpen tájékozódjunk az interneten, ismerőseink körében milyen vélemények vannak a vállalkozásról, más vállalkozások mennyiért végzik el ugyanazt a munkát, illetve egyáltalán van-e szükség a cserére. Lehetőleg az informálódásig ne írjunk alá semmit.

 Mit tehetünk, ha már aláírtuk a szerződést?

-  Mivel a vállalkozás munkatársai a fogyasztók otthonában, tehát üzleten kívül kötik a szerződést, ezért a fogyasztót megilleti a szerződés megkötésétől számított 14 naptári napos elállási jog. Ez idő alatt bármikor közölhetjük a vállalkozással, lehetőleg írásban, bizonyítható módon, hogy nem tartunk igényt a szolgáltatásaira.

Az elállási jognak az a lényege, hogy gyakorlásával a szerződéskötés előtti eredeti állapot álljon vissza, tehát ennek értelmében a vállalkozásnak vissza kell fizetnie a már kifizetett kiszállási és szerződéskötési költséget is. A szerződés ezzel ellentétes szövegrésze érvénytelen, helyébe a jogszabályi rendelkezés lép. 

Amennyiben a vállalkozás az elállási nyilatkozatunk után nem hajlandó visszafizetni a kifizetett összeget, igényünk érvényesítése érdekében, a szerződéssel és a fizetést igazoló számlával, Békéltető Testülethez fordulhatunk, illetve közjegyző előtt fizetési meghagyásos eljárást indíthatunk.

Továbbá a szerződéskötés közben tanúsított agresszív, azonnali döntéshozatalra késztetés sértheti a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló rendelkezéseket, ezért bejelentéssel élhetünk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál.

Alkalmazott jogszabályok:
- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 
- 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bob1899 2016.12.05. 14:19:30

Na majd elolvasom. Ső?

Manyecska. 2016.12.05. 14:20:55

..azért a páromat engedjék be a nyugdíjasok, lehetőleg nem b...ák pofán mert viszi az Erzsébet-utalványokat!!! :DD /bár én szabotálom az akciót erősen/ ilyen ibolyakék szemei vannak és szépszál pasi!! És ha lehet kávéval és sütivel kínálják meg továbbá küldöm a vasalnivalót is..! Köszi!!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.12.05. 14:24:09

@Manyecs: Ez sújjjosan a "szakadak volna bele az anyjukba" kategória. Vajon hányan próbálkoznak majd az Erzsébet-utalvány kézbesítésével is? Főleg most, hogy nem kell konkurenciától tartaniuk, mert Lézer Jani visszakozott.

aptikjampó 2016.12.05. 14:25:17

Ez a BAZ megye mindig megröhögtet.

Manyecska. 2016.12.05. 14:26:55

@Csokis: :DD most visszakozott, tudtam én hogy vicc, de jó volt!!

enrico palazzo 2016.12.05. 14:31:34

"Továbbá a szerződéskötés közben tanúsított agresszív, azonnali döntéshozatalra késztetés sértheti a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló rendelkezéseket, ezért bejelentéssel élhetünk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál."

Már ez alapján is meg lehet támadni a szerződést, főleg, hogy a törvényben külön kitérnek az idős/kiszolgáltatott társadalmi csoportra, viszont:

"Rákérdezett, hogy Tigáz-tól, Katasztrófavédelemtől vannak-e, elmondták, hogy nem ezektől a cégektől érkeztek."

Jól értem, hogy a vállakozás nem tartozik egyik szolgáltatóhoz sem? Ha ugyanis a gáz elzárásával fenyegetőztek, akkor ez erősen rendőrségi ügy. Csalás.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.12.05. 14:32:00

@Manyecs: Most, hogy a terep már elő van készítve, majd mehetnek helyettük azok, akik tudnak majd okosba' plusz tízezernyi jegyet adni plusz ötezerért. Mert maradt. Aztán mire kiderül, hogy a jegy hamis, hát istenkém.

Manyecska. 2016.12.05. 14:33:23

@Csokis: jah:D ne adjunk tippeket. Mikor induljunk? :D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.12.05. 14:36:07

@enrico palazzo: Ha jól látom, a papíron ott is van, hogy nem a Tigáz képviseletében vannak, épp, hogy később ne verhessék ezt le rajtuk. De ezzel együtt valószínűleg ki van dolgozva a koreográfia. Például azzal fenyegetőznek, hogy "a Tigáz elzárhatja a gázt, ha egy ellenőrzésnél tömítetlenséget talál, de ők ezt most megelőzik". És ez -sajnos- lehet akár jogszerű is. Hogy egy "kicsit" rámenősebbek az átlagnál? A jó porszívó, meg Amway ügynök is az.

aptikjampó 2016.12.05. 14:38:21

A posztban szereplő szerződést meg akartam tekinteni tüzetesebben ezért a nyilasikonra kattintottam, mire megjelent egy kisebb kép róla! :)
GRAT!!!!!!

enrico palazzo 2016.12.05. 14:50:49

@Csokis: Szerintem ez az idős kor, meg a nyomásgyakorlás miatt egyértelműen agresszív és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat. Így akkor tényleg nem csalás, de szankcionálható.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.12.05. 14:57:17

@enrico palazzo: Az első mondatban teljesen egyetértünk. A másodikban csak reménykedek, de nem hiszem. Talán ha a GVH rájuk szállna. Csak ahhoz akarat is kéne...

aptikjampó 2016.12.05. 14:58:21

@Csokis: Ez sújjjosan a "szakadak volna bele az anyjukba" kategória.

Analóg az edénykészlet, ágynemű, matrac árusításra. Már régen kriminalizálni kellett volna, félmilliós edénykészlet most csak négyszáz rugóért meg hasonlókat! Nehogymár azzal jöjjenek hogy aki ilyen hülye az így járt, mert ha a vevőre rámondható hogy hülye volt, akkor az eladóra is hogy csaló!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 15:00:53

@aptikjampó: "A posztban szereplő szerződést meg akartam tekinteni tüzetesebben ezért a nyilasikonra kattintottam, mire megjelent egy kisebb kép róla! :)
GRAT!!!!!!"

Nemtom miafasznak kell betenni 2480*3508 képet, 8 és fél megapixel, a szobába nehezen fér be ekkora monitor. Nesze itt van teljes valójában, élvezkedj:
m.cdn.blog.hu/ho/homar/image/2016/document-page-001.jpg

enrico palazzo 2016.12.05. 15:03:24

@Csokis: Inkább a NAV. Nem nagyon hiszem, hogy adtak számlát a 17000-ről, ezen a szerződésen meg nem egyértelmű, hogy bruttó, vagy nettó, márpedig azt úgy kéne. Egy jó GVH, illetve vasvillás, kaszás egység rájuk férne.

KaTe 2016.12.05. 15:05:37

Nem tudom mit kell ezen csodálkozni. Például tévében minden nap találkozom az időskori biztonság reklámmal, jó kis Gibraltárra bejegyzett cég és évek óta szennyezi az ország lakosságát. Aztán ha valaki részletesen tájékozódik, rájön, hogy mekkora lehúzások vannak a szerződében. Legális csalás, így megy az ország számos területén.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 15:09:53

Ez nem a mészaros lőrinc mészaros lőrinc nevű fia, aki így akar méltó lenni az apjához?

rarabel 2016.12.05. 15:26:26

Kedveseim, miért is kellett kifestegetni a jól szituált cég nevét?
Adja már meg valaki a cégnevet, és a nyilvános cégjegyzékben nézzük már meg, kik a tulajdonosai, vezető tisztségviselői....
Hadd legyen jó sok megrendelésük még!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 15:27:27

@aptikjampó: Nem én nagyítom, hanem Helga, menny hozzá a kívánságoddal.

További magyar hang 2016.12.05. 15:37:34

Ha nyilvánvalóan csaló, szélhámos a kft, akkor miért kell kitakarni a nevét, elérhetőségét, adatait? Így mi haszna ennek a posztnak?

otgorbebogre 2016.12.05. 16:29:39

mondjuk a onkoris semmit sem tudo, aggodalmaskodo pasi helyett igazan bemondhatta volna a TV is hogy 14 napig el lehet allni mindegy mit mond a papir.

basszadneki55 2016.12.05. 16:44:01

nem az a legnagyobb baj, hogy átverik őket, hanem hogy ezeket hagyják szavazni.

végre le kéne nyelni azt a tényt, hogy vezetni és Magyarország és az ifjúság sorsáról szavazni bizonyos kor felett már nem lenne szabad...

nem a nyugdíjasokat szeretném bántani ezzel, hisz mindenkinek valószínűleg eljön ez a szép kor, de el kell ismerni, hogy bizonyos kor felett már szürkül az elme, nem gyorsak a reflexek, nehéz megérteni és jól dönteni bizonyos dolgokban, könnyen irányíthatóak, manipulálhatóak az emberek. pont

basszadneki55 2016.12.05. 16:45:11

mármint *autót vezetni, persze...

Terézágyú 2016.12.05. 16:50:03

@otgorbebogre:
"mondjuk a onkoris semmit sem tudo, aggodalmaskodo pasi helyett igazan bemondhatta volna a TV is hogy 14 napig el lehet allni mindegy mit mond a papir. "

Ha egyszer az önkormányzatnál is ilyenek vannak, akik semmit nem tudnak, akkor miért várjuk el a tévéktől, hogy azok tudjanak valamit...?

gabors 2016.12.05. 17:56:47

@aptikjampó: mirol beszelsz "2,480px × 3,508px (scaled to 581px × 822px)" ez nem eleg hi-res neked (letoltheted ...) nem vagy olyan jo mint az eredeti :-)

gabors 2016.12.05. 17:59:29

@basszadneki55: "végre le kéne nyelni azt a tényt, hogy vezetni és Magyarország és az ifjúság sorsáról szavazni bizonyos kor felett már nem lenne szabad... "

jo kis demokracia felfogasod van ... le nem kellene loni oket X kor felett .. fasznak fizetni nekik nyugdijat tobb maradna a focira !

The Crazy One 3om 2016.12.05. 18:50:17

Here's to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They're not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can't do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

gabors 2016.12.05. 19:06:40

@The Crazy One 3om:

Azert illett volna idezojelbe tenni es vegere hogy Steve Jobs

ja tipikus narcisztikus onigazolas :-)

The Crazy One 3om 2016.12.05. 19:35:10

@gabors: ha csak a történelmi hűségnél maradunk, akkor ez nem Steve Jobs idézet...

gabors 2016.12.05. 19:57:27

@The Crazy One 3om: O is csak lopta valakitol ??? Nem lepne meg :-)

Pedig az O konyvebol van nem ?

The Crazy One 3om 2016.12.05. 20:15:36

@gabors: jó, hát a reklámot az rendelte meg a TWBA/Chiat/Day reklámügynökségtől. A Mastermind egy bizonyos Siltanen nevű ürge.
Bővebben itt: www.theverge.com/apple/2011/12/16/2640216/steve-jobs-was-not-the-mastermind-behind-heres-to-the-crazy-ones-says

gabors 2016.12.05. 20:33:51

@The Crazy One 3om: Nem lep meg ... az egeret, X windowst es a kapcsolo tapot is mind az Apple sot szemelyes Jobs talalta ki :-)

Mindenesetre jo tudni hogy meg ezt sem O talalta ki

Beerhead 2016.12.05. 21:03:12

De gondolom a nagyika a gondokság alá helyezésről hallani sem akar. Viszont a számra olvashatatlan szerződést szépen aláírja.

lomposfarkas 2016.12.05. 23:06:52

A házalást így oldják meg a sokat fikázott Ásotthalmon. Elég világos a képről, hogy kik a "házaló árusok":
oi68.tinypic.com/2wq8gzt.jpg

De az kacagtató, hogy a fogyasztóit éveken át fejőstehén gáztolvajként kezelő Tigáz nyafizik, hogy visszaélnek a névevel :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.06. 01:58:38

@gabors: "nem vagy olyan jo mint az eredeti"

:)) Köszi!

Ne bántsd, csak viccel.

besarock 2016.12.06. 06:24:59

Sajnos az ilyenek ellen nem lehet mindenkit megvedeni.
Kortol fuggetlenul szazezrek,milliok elnek felnott emberkent is olyan szellemi szinten,ami valahol Forrest Gump es egy nyolcadikos altalanos iskolas kozott van.
Nem szegyen,nekem is vannak ilyen rokonaim.
Nekik mondhatsz akarmit,egy dorzsolt csalo ugyis beforgatja oket.
Rajtuk kivul meg rengeteg olyan ember van,aki atlagos ertelmi kepessegekkel rendelkezik,de bizonyos csalok kepesek olyan szituaciot kialakitani, hogy csak a tavozasuk utan fel oraval esik le az aldozatnak, hogy mi is tortent.

A helyzetet az is neheziti, hogy ezek a simlisek jol korbejarjak a dolgot,probalnak jogilag tamadhatatlanok lenni,ami egy ponton tul mar csak gumijogszabalyokkal korlatozhato.
Azt pedig nem szeretnenk, hogy "ezeknek" meg tobb hatalom keruljon a kezebe.

Dinkainka 2016.12.06. 06:39:08

@rarabel: MC Intergáz KFT ajánlom figyelmedbe:))

2016.12.06. 07:04:59

Magyarország jobban teljesit ! Mint mindenben, ebben is elsők vagyunk .
Hajrá Magyarország ! Lopjatok haverok !

Manyecska. 2016.12.06. 08:40:45

@besarock: nade, egy vadidegen! hogyan képes ilyen szitut teremteni?? Érted. Szomorú ez hogy itt tart az órszág előző hozzászólónak tökéletesen igaza van ! "mink" tegnap bejáráson voltunk az X. erőműben na asse rossz ugye?? :D Át kellett öltözni, fél napot kúsztak a csövek között stb. most mind beteg..ráadásul furán világít a szemük:D !!..szerinted kamu??:P

Terézágyú 2016.12.06. 08:53:15

@basszadneki55: @besarock:
Van, aki ezt hiszi el; van aki azt, hogy a kuponnal jól jár; van aki azt, hogy a csont árt a kutyának; van aki azt hogy sose jártunk a Holdon; van aki azt, hogy a gyíkemberek kemtréleznek; van aki azt, hogy a jelenlegi egy szuper kormány...
Most mit lehet tenni?

aptikjampó 2016.12.06. 08:56:53

@gabors: nem vagy olyan jo mint az eredeti :-)

Ja! Csak leégetem itt! Nem cép tőlem!

aptikjampó 2016.12.06. 09:08:06

@Terézágyú: , hogy a gyíkemberek kemtréleznek; van aki azt, hogy a jelenlegi egy szuper kormány...

Szuper is, csak neked belement a kemtrél a szemedbe amit a gyíkemberök szórnak!

aptikjampó 2016.12.06. 09:11:45

@Terézágyú: a csont árt a kutyának;

Ha jól találod el vele akkor igen!

Audrey80 (törölt) 2016.12.06. 09:12:07

Mamának a lelkére kell kötni, hogy ne engedjen be senkit, ha ennyire befolyásolható, mert még a végén ráíratja valaki idegenre a házát. Sajnos létezik a jelenség, anyám mióta nyugdíjas, hiába a végzettség, harciasság, ezek valahogy elmúltak a korral. Simán vett 3 üveg parfümöt, holott nem is fújja magát. De hát adták-mondta. Ja, pénzért. Becsöngetők.
Szóval tudják, hová csöngetnek meg kit lehet megvezetni, a saját házában megfélemlítik az embert. És egyre többször fut bele ilyenbe.
Nem értem, miért kell kitakarni a cégnevet, ha már megelőzni nem lehet, mert mama úgysem fog nemet mondani a csalóknak, legalább a nevet tegyük közkinccsé aztán csukják le őket.

rarabel 2016.12.06. 10:07:37

@Dinkainka: mennyire biztos?
Ha igen, akkor megnéztem a cégadattárban.
2016. június 8-án alakult cég, Kovácsvágáson lakik az ügyvezető, aki egyszemélyben a tulaj is.

www.e-cegjegyzek.hu/?cegadatlap/0509028940/TaroltCegkivonat

EurósParaszt Lite 2016.12.06. 10:19:27

@Audrey80: a befolyasolhatosag rakfeneje pont ebben all, hogy ha szituacio van, menten felulirodik mindenfele multba veszo intelem. Szerte foszlik a veszelyerzet, a jozan esz az elso 64 fogas, tundoklo amerikai stilusu mosolyra vagy barmilyen, otvar dumara, amik meg a Zs kategorias Film+-os remekmuvekbe sem kerulnenek be. A svindlerbunozoi testbeszed, intonacio, szokeszlet es eloadasmod, meggyozesi technika es logika egy eleg jol korulhatarolhato, viszonylag szuk tartomanyokban mozog egyebkent, konnyen felismerheto. Mar aki nem seggoreg/segghulye es nem viszi el az elso talmi kulsodleges szar a vesztes iranyba.
Most megyek es kieresztem a pisat a gazcsovembol (igazabol tudom, hogy a hulgyholyagomban van). Nem fogom meginni. De lufiba tolthetnem es hozzabaszhatnam az irasjelhalmozokhoz mondjuk.

Manyecska. 2016.12.06. 10:49:38

@EurósParaszt Lite: najó én szúrlak! /====== szűrlek! on

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.06. 11:21:55

Kéne nekünk egy nagyon hosszú Katinka, aki röviden leváltaná Gyárfás Helgát! Megin nem dolgozik.

aptikjampó 2016.12.06. 11:27:27

Na ha itt ennyire nem történik semmi akkor megyek, eladok egy ENSZ előírásos bioföldgáz kompatibilis migránselhárító kontraanyát a szomszéd öregasszonynak negyvenezer+ÁFA+anyagköltség+kiszállás+napidíj+regisztrációsdíj+raktározásidíj+kártevőmentesítésidíjért.

aptikjampó 2016.12.06. 11:30:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Ha meglátja hogy megin itt vagyok elkezd "dolgozni" attól tartok.

Manyecska. 2016.12.06. 11:51:50

@aptikjampó: én épp sugárban hányok mit segíthetek..? :P OFF

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.12.06. 12:34:02

Mi ez a nagy "öregeszés?
Ilyen szélhámia megy 25 éve, a ma 80 évesek 55 évesek voltak. Bőven megtanulhatták volna hogy kinek nem szabad bedőlni ennyi idő alatt

A videón meg látszik, hogy elöregedett és ma már veszélyes flexi gázcsövek vannak felszerelve tehát jogos volt hogy cserélni akarták
A mai flexi csövek egész más szerkezetüek, nem gumicsövek fémhálóval. A gumit megeszi idővel a gáz összetevője

BiSZTos kicserélték volna ha nem ijeszt rájuk a jónép. Az ár meg szabadár manapság

EurósParaszt Lite 2016.12.06. 12:48:46

En meg a Centrum Aruhazban hanyok.

Manyecska. 2016.12.06. 13:09:20

@EurósParaszt Lite:... itt van, mire vágytál! egy világító ágytál..!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.12.06. 13:12:49

@horex: Aha. Egy flexi gázcső 2000 Ft, legyen szükség egy átalakítóra, meg két tömítésre (de minek?), az további 1000,-. Munkadíj egy óra, az 6000,-. Kiszállás (bár sorozatban csinálták) legyen 5000,-. Szóval ez mindösszesen 14000,- és akkor ezek elég pösti munkadíjak voltak. Mi a maradék 20000,-? Vasvillával való kergetés miatti kockázati felár?

Manyecska. 2016.12.06. 13:19:19

@Csokis: ÁFA + hülyeségi felár.

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.12.06. 13:35:21

@Csokis: Anyag áron nem lehet vita, de volt a elsorolásban 3 készülék, tehát az anyagár is emelkedik
A munkadíj meg szabadáras, ki mennyire nem szégyenlős. Ők nem azok voltak, és konkurenciájuk sincs :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.12.06. 13:37:35

@Csokis: Kiszállás (bár sorozatban csinálták) legyen 5000,"

Adj fel 100 levelet ugyanarra a címre, 100x meg kell fizetni a póstai díjat pedig egyszerre tömi a levélládádba a póstás

szsuzsanna 2016.12.07. 07:56:49

@besarock: Halkan megjegyzem, hogy az öregek közül igen sok csak a kora miatt gyagyul.
Sokkal elkeserítőbb, szerintem, ha ötletszerűen megállítanál tíz fiatalt, felolvastatnál velük egy rövid, egyszerű szöveget, vagy leiratnál, pláne utána megkérdeznéd miről szólt...-hááát

Dinkainka 2016.12.08. 04:38:34

@rarabel: Mi mennyire biztos?:)) Mondjuk 200% elég? Nézd meg a riportot, kockázd ki, ott a kitakarás kevésbé sikerült. 1 perc 58 tól nézd.

tthom 2016.12.10. 11:54:15

A cég pofátlan. E-mail-es azonnali elállás és átvett tértivevényes elállás után -mindkettőben szerepelt, h zaklatás miatt fel lesz jelentve, ha újra hívja a "szerződőt" - telefonon érdeklődött, h mikor jöhet a pénz másik feléért.
süti beállítások módosítása