Tékozló Homár

Thanks, but NO thanks

2016.12.08. 13:38 | Homár Hilda | komment

tesco.jpg

Tesco-rendelés, helyettesítő termék, 30 napra zárolt lóvé. Ezeket a kérdéseket már többször körbejártuk: a helyettesítés rendszerét az ÁSZF-ben rendesen jelzik, azt is, hogy ezeket nem muszáj átvenni, kérdésünkre részletesen elmesélték, milyen algoritmus alapján kerül épp az a csomagba, ami, az olvasóink megszavazták, hogy tök jó lenne, ha a vásárló eleve dönthetne, hogy akar-e élni ezzel a szolgáltatással vagy nem, és azt is tudjuk, hogy a visszautalás sajnos sosem csak egy gombnyomás, mint a fizetés. Az emailes értesítés a csomag összeállításakor viszont egész jó ötlet. Nem tűnik extrém macerának, viszont nagyon növelné a csalódott nép komfortérzetét. Megkérdezzük a Tescót, nem terveznek-e ilyen vagy bármi egyéb újítást ez ügyben.

Kedves Homár Szerkesztőség! 

Én tényleg nem vagyok az a panaszkodós tipus, de azért a Tesco online bevásárlás-nak sikerült kizökkentenie a komfort zónámból... Alább olvashatjátok levelemet, igazából nem a pénz izgat, hanem a mód és a módszer, ahogy működnek, illetve ahogy a panaszomat kezelték.

Udv,

Nóri

Tisztelt Cím!

Kérem a *********@****.com email cím alatt felhasználói fiókom törlését.

Regisztrációm néhány napos, de már az első rendelés eldöntötte, nem kívánok semmilyen további szolgáltatást igénybe venni Önöktől (már ha mondhatom erre azt, hogy szolgáltatás).

November 30.-án megrendeltem a "Twister játékszőnyeg"-et online (bevásárlás azonosítóm: *****-*****), amit online ki is fizettem ugyanazon lendülettel (le van róla a gond). A játék szállítását a következő napra kértem 10-12 óra között (a rendszer engedte), amely meg is érkezett anyósomhoz (én ugyanis dolgozom), de a futár hívott fel, hogy helyettesítő terméket kaptam (MINDENFÉLE ELŐZETES EGYEZTETÉS NÉLKÜL): "Twister ki-kicsoda"-t vagy valami hasonlót.

Mivel gyermekeim 4 és 6 évesek, ezt a szuper kikicsodát a hajukra is kenhetem akár, mert baromira nem nekik való, nemhiába rendeltem TWISTER JÁTÉKSZŐNYEGET és NEM pedig játékbabát, kiskonyhát, csattogós lepkét vagy pöttyös labdát. 

A futár tanácsára egyrészt nem vettük át a terméket (mondjuk ez evidens volt), másrészt felhívtam ügyfélszolgálatukat, ahol alig hallottam a "készséges" (nagyon erős idézőjel!) ügyintéző hangját, olyan hangzavar volt a háttérben (érdekes, ezt máshol azért sikerül orvosolni - ld Telekom). Amikor megkérdeztem, hogy egyáltalán ebből a termékből van-e raktáron, akkor közölte, hogy nekik nincs központi raktárnyilvántartásuk (ekkora cégnél ez mondjuk komoly). Kérdésemre, miszerint ilyen esetben hogy tudhatom meg, hogy van-e egyáltalán az adott termékből (amit Mikulásig még szeretnék beszerezni), azt javasolta, hogy rendeljem be újra és a kiszállítás napján reggel 9 körül érdeklődjek, hogy sikerült-e bekészíteni vagy helyettesítő termék van (remélem ez a procedúra nem csak nekem nevetséges 2016-ban, az online értékesítés aranykorában). Ezzel a lehetőséggel nem szeretnék élni és még ki-tudja-hányszor próbaképp berendelni, hátha sikerül betenni a csomagba.

Kérdeztem, hogy kaphatom vissza az online befizetett összeget. Az igazi hidegzuhany itt ért. Ugyanis azt a választ kaptam, hogy amikor a futár visszaér, közli az ügyfélszolgálattal az át nem vett termékeket és ahol visszautalás van, azt továbbítják a bank felé. Itt jön a csattanó: a kártyámon "CSAK" zárolták a vásárlás összegét, amit 5-30 napon belül (30 nap!!!!!!!) feloldanak! Nem szép dolog a bankkal (banki rendszerrel) takarózni, ahogy azt az ügyintéző is tette, amikor megkérdeztem, hogy 2016-ban tényleg akár 30 napig is "ülhetnek" a pénzemen, mielőtt - egy általuk meghiúsult vásárlás után - visszautalnák. Ja, nem bocs, a "visszautalják" szót kikérte magának, hiszen ezt a pénzt NEM VONTÁK LE TŐLEM, csak ZÁROLTÁK! Mondjuk lehet, hogy 30 napra. De a lényeg ugyanaz, azzal a pénzzel jelen pillanatban NEM RENDELKEZEM (pedig ugye a pénz egyik legcsodásabb tulajdonsága a likviditásában van, ezért se barterben vásárolok többek közt).

Tehát summázom:
Rendeltem valamit Önöktől. Önök NEM azt küldték, de a helyettesítő termékről se informáltak, tájékoztatást NEM tudnak adni róla, hogy van-e egyáltalán az adott termékből (látott már ilyet a világtörténelem, hogy leakcióznak olyat, ami nincs is készleten, vagy 1-2 darab, ami azóta már elfogyott), a pénzemet pedig ki tudja hány nap múlva fogom visszakapni, lehet, hogy egy hónap. Eljátszottam a gondolattal, hogy mi lett volna, ha mondjuk nagyobb értékű dolgot rendelek, pl egy félmilliós TV-t, ami helyett Önök küldenek egy csodaszép hűtőszekrényt, ami remek, csak én nem azt rendeltem és ha mondjuk voltam olyan butus, hogy neten fizettem ki, akkor a pénzemre esetleg várhatok egy hónapot. Értik ugye a problémám? 2016-ban...

És mivel nő vagyok, nem tudtam leállni az agyalással és átgondoltam azt a csodás helyzetet, ha mondjuk a karácsonyi nagybevásárlást alles zusammen a Tesconál tenném meg, mondjuk online (mert rohadt kényelmes vagyok) és esetleg házhoz rendelném az anyósomhoz, aki lehet, hogy nem haladna végig a tételes bevásárló listán (ami egy nagyobb bevásárlásnál azért bőven 100 tétel fölé is mehet akár) - mert ez ugye azért nem feltétlen életszerű. Majd jönne a felemelő pillanat, amikor otthon az ember lánya nekiállna az előkészületeknek vagy csak simán a mustrának és látja, hogy liszt helyett mondjuk cukrot kapott és a kutya meg madáreledelt ehetne egész ünnepek alatt, hiszen ezek legalább annyira helyettesítő termékek, mint a 4 éves gyereknek a twister szőnyeg helyett a ki-kicsoda... Ennyi erővel késkészletet is küldhettek volna, higyjék el, a gyerekek azzal is szupermód eljátszottak volna, feltalálják magukat.

"Tesco. Jó dolgok várnak"  Ahogy a művelt angol mondaná: Thanks, but NO thanks.

Ezen a ponton (ha van egyáltalán olyan, aki idáig elolvassa) szeretnék egy hazai jogszabályt kiemelni, lehet, hogy Önök is ismerik:
45/2014. (II.26.) Korm.rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól.
Bár tudom, hogy jogszabályt olvasni uncsi, de azért néha érdemes, pláne, ha az ember tevékenységi köre beleesik a szabályozásba.

A fentiek alapján tehát kérem a regisztrált felhasználói fiókom törlését, a zárolt pénzem 3 munkanapon belüli feloldását (azért valljuk be, ez nem rakétatudomány).

ps: persze, lehet azzal védekezni, hogy nem olvastam el az ÁSZF-t, de ha minden helyen, ahol a karácsonyra való készüléssel kapcsolatban vásárolok, átolvasnám az ÁSZF-t, húsvétra se lenne meg a termék. Arról nem beszélve, hogy nem voltak túlzott elvárásaim, EGY terméket rendeltem és azt se sikerült kiszállítani, ráadásul tényleg a futártól kell megtudni, hogy helyettesítő terméket küldenek (nem lenne elegánsabb, ha az ügyfélszolgálat hívna fel és beszélné meg talán...).

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ghck 2016.12.08. 13:45:07

"Ahogy a művelt angol mondaná: Thanks, but NO thanks."
Nem, az angolnak nem kell műveltnek lennie, hogy ilyet mondjon... Szerintem a művelt franciára gondolsz, vagy a művelt üzbégre.

homar-fan 2016.12.08. 13:57:42

"házhoz rendelném az anyósomhoz, aki lehet, hogy nem haladna végig a tételes bevásárló listán (ami egy nagyobb bevásárlásnál azért bőven 100 tétel fölé is mehet akár) - mert ez ugye azért nem feltétlen életszerű. Majd jönne a felemelő pillanat, amikor otthon az ember lánya nekiállna az előkészületeknek vagy csak simán a mustrának és látja, hogy liszt helyett mondjuk cukrot kapott "

A Teszkó prosztó, de a poszt-toló sem túl éleseszű azért - vagy legalább nézne utána mit vandálkodik az intyerneten...

Amikor helyettesítő terméket küld a teszkó akkor azt KÜLÖN csomagolva, KÜLÖN feltünteve hozza, hogy ne kelljen az 5000 tételt átböngészni. Nem túl okosak de nem is tök hülyék azért...

zserzsenne 2016.12.08. 14:04:43

Úgy szeretnék már egyszer a posztoló oldalára állni, de nem tudok.
Pont tegnap rendeltem először a teszkótól, és igen, átolvastam mindent, igen, kevés szabadidővel rendelkezem gyerek mellett, de mégis...
Nem mellesleg így rájöttem, hogy milyen online e-kupon kódok vannak, és azt használva 3000 forinttal olcsóbb lett a rendelésem. Ugyanis az is le van írva a feketén-fehéren :)
Mennyi egy szőnyeg? 5000 forint? Megéri ekkora hirig a zárolás miatt?

Terézágyú 2016.12.08. 14:10:23

"Ezen a ponton (ha van egyáltalán olyan, aki idáig elolvassa) szeretnék egy hazai jogszabályt kiemelni, lehet, hogy Önök is ismerik: ... Bár tudom, hogy jogszabályt olvasni uncsi, de azért néha érdemes, pláne, ha az ember tevékenységi köre beleesik a szabályozásba.
...
ps: persze, lehet azzal védekezni, hogy nem olvastam el az ÁSZF-t, de ha minden helyen, ahol a karácsonyra való készüléssel kapcsolatban vásárolok, átolvasnám az ÁSZF-t"

Ja, poénkodik azon, hogy jogszabályt olvasni uncsi, de aztán hőbörög, hogy nehogymán ő ászf-et olvasson...

Kár, elcseszni ilyesmikkel egy alapvetően jogos panaszt.

EurósParaszt Lite 2016.12.08. 14:13:09

Kiharaptam vón a záróiZmát, ha nekem iljent javasol, hogy mégegyszer eljátszani a tutibiztos háthavéletlent, majd belehörögtem volna a végbelében. Hülye ügyintéző!

Rendeltem netten egy feleséget, jött vele egy anyós is - a rendszer sajnos engedte!

Bevásárlólista, komfortzóna tényleg egybe írandók! Fökk juu.

@homar-fan: épp csak annyira nemhülyékokosak, hogy nekik jó legyen. Érzsd és lázsd: ha már helybe hozták a helyettesítőt, egye-fene, megveszem - gondolják, hogy gondolja a vásárló.

Terézágyú 2016.12.08. 14:13:35

"Én tényleg nem vagyok az a panaszkodós tipus"

Kár.... :(
Kérünk egy panaszkodós típus által írt panaszlevelet is....

homar-fan 2016.12.08. 14:17:57

@EurósParaszt Lite:
Ha meg lerendeled az 5 kiló ákcijós párizsit és nincs meg nem kapnál helyette másik párizsit akkor meg az volna a baj! Semmi se jó itten kérem!

Manyecska. 2016.12.08. 14:38:48

@EurósParaszt Lite: miért, a pap azt mondta a temetésen a szívünkben él tovább az elhunyt erre a pofámba fújta a szél. én szerettem szegényt, de ez túlzás. :) Ámen.
ON

Tudod Te azt jól! 2016.12.08. 14:55:10

@Manyecs: Már az is baj, hogy felidézték hamvas ifjúságodat? Miért állsz szélirányba? Te porzással szaporodsz? A méhecskés mesét erősen kétségessé tette anno a fiad születése,nem? ;)

Tudod Te azt jól! 2016.12.08. 15:01:53

@Tudod Te azt jól!: hogy ONis legyek: nedves poszter! Légy kicsit kreativ! www.kreativ-kezimunka.com/gyerekeknek/tarsas-jatekok/197-hazikeszitesz-twister-tarsasjatek.html
Ezt anyósod gyermekével készítsd el, és már meg is van a családi program!
(Főleg, ha már a csimóták alszanak, és ti is kipróbáljátok...)

EurósParaszt Lite 2016.12.08. 15:14:13

Posztcimbol hianyzik egy vesszo erosen.

Velem meg az volt, hogy rendeltem egy

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.08. 15:18:22

@Manyecs: "a pofámba fújta a szél. én szerettem szegényt, de ez túlzás"

:))

Matteo79 2016.12.08. 15:28:02

Kivètelesen nem fikàzom a posztolot.

aptikjampó 2016.12.08. 15:29:09

@EurósParaszt Lite: Velem meg az volt, hogy rendeltem egy

Varázsgombát........... ahogy elnézem a kommentjeidet. :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2016.12.08. 15:46:19

Nekem az asszony van ezekre ráizgulna:
rendelt májast, küldtek májkrémet de nem helyettesítő termékként, hanem ÁTCSOMAGOLVA.

Ez kb. olyan, hogy rendelsz körtét, küldenek citromot, ráírva a zacskójára, h KÖRTE B+ és NEM listázzák a cseretermékek között, tehát benyalod.
Ha írsz, akkor persze visszaviheted, de nyilván azért rendelsz online mert nem tudsz abba a boltba elmenni. Nem, a visszacserélés miatt sem (és adod a macskának a sz*r cuccukat [a citromot hihi])

és ez már a 4. eset, mondjuk azóta már csak hobbiból is ilyen májast rendelünk, lefotózzuk, reklamálunk és küldenek online kupont kárpótlásul. Semmint leszólnának Micikének az áruösszekészítőnek, hogy vegyél fel szemüveget.

EurósParaszt Lite 2016.12.08. 15:55:46

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: hogy a fenebe ne hianyozna. Igy nincs ertelme. Kosz, de nemkosz? Nem! Kosz, de kosz, nem!
Rendeltem egy Twister jatekszonyeget, mely lefoshato, mivel muanyag es konnyen tisztithato, de most nem ez a lenyeg, szoval csak swinger kuponjuk volt a nyugdijaskorosztalyba, persze elmentem es jol meg kurrtam mindenkit, de sajnos nagyon sok volt a ranc, meg a beszaras, de azert jo volt, 1 terras winyo volt a fart zsebemben mind e kozben. Enn terr.
@Van_mikrohullámú_sütőtök?: a korte az uj szeploscitrom.

2016.12.08. 15:56:22

A Tesco-titok 1-2 után van még olyan viszonylag értelmesnek tekinthető ember, aki bár egy mosogatószivacsot is vesz onnan? Tudom, régvótmá, de itt az Aldi, a Lidl a napi bevásárlásra, és rahedli sok játékwebáruház a neten ... eszembe nem jutna a Tescoból gyerekjátékot rendelni. De komolyan.
Jogos a posztoló panasza, de attól még ltári nagy vadásznak kell lenni ahhoz, hogy a Tescóból akár egy fogpiszkálót is.

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.12.08. 15:58:47

Mar reg nem rendelek toluk. Voslauer asvanyviz helyett kuldtek Tesco asvanyvizet. Holott elotte rendeltem Jana-t, San Benedetto-t. Meghirdettek nagyon kedvezmenyesen egy Fisher Price jarassegitot. Delutan mar nem volt a Vaci uti Tescoban. A Nagykanizsaiban sem sot az Egerszegiben sem, Budaorson sem volt. Igazabol akkor orszagos akciot hirdettek par darabra? Amugy az elado kezsegesen ajanlotta a Tesco!!!!! jarassegitot, amibol volt vagy 50 darab kirakva. Veletlen? Ketlem...

The Crazy One 3om 2016.12.08. 16:01:09

érdekes, írja, hogy nem izgatja a pénz, de a mégis erről szól a poszt lényege és ott is írja a nagybetűket.
Ha valóban nem izgatna, akkor tisztában lenne vele, hogy az a pénz most blokkolva van és majd felszabadul...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.08. 16:04:14

@anitám83: A járássegító, az olyan guruló járókeret? Lassan kell vegyek egyet.

@EurósParaszt Lite: :)) Rohadtul irigyellek, nekem ilyenhez anyag kell, súlyos ezrekért.

Terézágyú 2016.12.08. 16:06:03

@Pink Petsch:
"A Tesco-titok 1-2 után van még olyan viszonylag értelmesnek tekinthető ember, aki bár egy mosogatószivacsot is vesz onnan?"

Hát ki a fene olvas ilyen könyveket?????????

Terézágyú 2016.12.08. 16:07:02

@anitám83:
"Meghirdettek nagyon kedvezmenyesen egy Fisher Price jarassegitot. Delutan mar nem volt a Vaci uti Tescoban. A Nagykanizsaiban sem sot az Egerszegiben sem, Budaorson sem volt. Igazabol akkor orszagos akciot hirdettek par darabra? Amugy az elado kezsegesen ajanlotta a Tesco!!!!! jarassegitot, amibol volt vagy 50 darab kirakva. Veletlen? Ketlem... "

Persze hogy nem. Modern kereskedelmi fogás.

Terézágyú 2016.12.08. 16:09:16

@anitám83:
"Voslauer asvanyviz helyett kuldtek Tesco asvanyvizet. "

a rohattannyukat

Terézágyú 2016.12.08. 16:10:56

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
"A járássegító, az olyan guruló járókeret? Lassan kell vegyek egyet."

De ne foslauert vegyél ám!

EurósParaszt Lite 2016.12.08. 16:11:58

@anitám83: en gondolkodassegitot akartam rendelni, de nyilvanvaloan latszik ez, hogy nem volt. Hihike, ha-ha-ha. Ha nem beteg a kolok, csipoficam vagy barmilyen genhiba, nem esett ra a palinkafozo rezszorny, akkor mi a szent reteknek is kisszamara jarassegito? Az anyja nincs, hogy az segitse, hogy annak karjaiba erkezzen (targetfinish)? Analog korszakokban ez meg igy _ment_...
@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: :)) beirod, hogy 'dd' es rohogve formazhatsz barmit...:) (lehetoleg az osszes backup rendszerek is legyenek epp aktivak es rendszerre csatlakoztatottak, mint a hires-neves esetnel:DD)

2016.12.08. 16:20:33

@Terézágyú: Há' nem egy Kóelhó, amánigaz ...

jajmarnemoderalj 2016.12.08. 17:25:56

tipikus hisztikriszti
1. nem kell átvenned a helyettesítő terméket, így nem ér kár
2. nem kell előre kifizetni és nincs zárolás
ügy megoldva

Dikusz 2016.12.08. 19:51:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: nem lesz az jó neked, mert a magasságodhoz ebből a méretből kettőt kell venned, másrészt az meg egy járássegítő, hólapáttal kombinálva.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.12.08. 19:56:35

az vótmá, hogy ilyen vótmá?
bit.do/votma

"...Ezeket a kérdéseket már többször körbejártuk: a helyettesítés rendszerét az ÁSZF-ben rendesen jelzik, azt is, hogy ezeket nem muszáj átvenni..."
Ezek után felmerül az emberben a kérdés, hogy mi a '++!+"!%/!/+"+("+"+!"+=//)/== -ért kellett ismét egy olyan levelet kirakni, ami lényegében a lustaságról és a butaságról szól?
Döntsük már el, hogy mi a cél. A színvonal minél nagyobb mélységbe taszítása, vagy egyfajta "fogyasztóvédelmi" (vadászsavazási) blog működtetése? Amennyiben az első lehetőséggel beletrafáltam, úgy jó úton halad a bloggizda

herk 2016.12.08. 21:40:29

"a kártyámon "CSAK" zárolták a vásárlás összegét, amit 5-30 napon belül (30 nap!!!!!!!) feloldanak! "

Mi kerül ezen 5-30 napba? Miért tart ez tovább, mint az utalás? Hiszen ugyanannak az ellenőrzési, hitelesitési folyamatnak kell lejátszódni. Az az ember, aki zárolt egy kattintással, egy másik kattintással feloldhatja. A művelet ugyanabba a kategóriába tartozik. X ember Y embernek a számlájáról Z pénzzel 1 darab műveletet hajt végre.

Szerintem itt arról van szó, hogy nem érdekelt ebben sem a zároló fél, sem a bank, ezért lehet ezt 30 !! napig húzni. Szerintem ez is max 4 órának kéne lennie.

nemma 2016.12.09. 00:37:24

Komolyan valaki 2016-ban nem lehet ennyire kr**én!

1.Miért kell mindig kihangozatatni azt, hogy 2016-van? Mi van akkor? Hirtelen minden jobb lesz, ha egy általunk kitalált számhoz igazítjuk az életünk?
2.A tesco ELŐRE nem szól, ha van helyettesítő termék, hanem külön zacskóban(ami ráadásul más színű is) rakja, és szól átvételkor erről.
3.Zárolt összegnél, habár erre konkrétan semmi leírást nem találtam, de mehet akár negatívba is a bakszámla, jártam már én is így. Majd visszakapom.
4.Miért probléma az, hogy zárolták? Amúgy is kifezette volna a poszter...nem mindegy? Vagy ha nem volt rá pénze, akkor miért vette meg?
5. ..."amit online ki is fizettem ugyanazon lendülettel (le van róla a gond)."
Mivanle miről? Ennek semmi értelme!
6. ..."olyan hangzavar volt a háttérben (érdekes, ezt máshol azért sikerül orvosolni - ld Telekom)"
Mi köze van a Tesconak a Telekomhoz...fel nem foghatom.

Na jó, elismerem, hogy furcsa helyettesítő termékként egy teljesen más dolgot küldeni.
De attól még ennek a posztnak semmi értelme. Ez van ez egy szolgáltatás, ami jelen esetben nem jól sült el, és ennyi. Nekem még sosem volt bajom a Tesco kiszállítással.

További magyar hang 2016.12.09. 01:14:35

Egyszer én is jártam úgy, hogy zárolva lett az összeg, mert a fizetés után derült ki, hogy ide ők nem is szállítanak. Betelefonáltam a bank üsz-ra, ott pár adattal beazonosítottak, és kérésemre feloldották a zárolást. Kb. ennyi elintézni.

The Crazy One 3om 2016.12.09. 06:49:49

@További magyar hang: semmi üvöltözés, cirkuszolás és segítettek? Nahát :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.09. 07:30:10

@The Crazy One 3om: MIndig felébresztesz hajnalba a csörtetéseddel. Lábujjhegyen kommentelj, még mindenki alszik.

besarock 2016.12.09. 07:38:53

Gondolom,itt is leszm ajd par szarrago,aki megmagyarazza,hogy a vevo a hulye,es normalis az,hogy a megrendelt termekrol nem rendelkezik pontos keszletinfoval a Tesco.
Engem ezzel a mondattal megvett kilora,jo arc :

"Majd jönne a felemelő pillanat, amikor otthon az ember lánya nekiállna az előkészületeknek vagy csak simán a mustrának és látja, hogy liszt helyett mondjuk cukrot kapott és a kutya meg madáreledelt ehetne egész ünnepek alatt, hiszen ezek legalább annyira helyettesítő termékek, mint a 4 éves gyereknek a twister szőnyeg helyett a ki-kicsoda... "

Magentax 2016.12.09. 07:42:28

@nemma:
"Miért probléma az, hogy zárolták? Amúgy is kifezette volna a poszter...nem mindegy?"
Te elég kretén vagy! Igen, kifizette volna - de csak egyszer! Így, mivel mondjuk a gyerekének szánta Mikulásra, fizethetett mégegyszer, hogy meglegyen a cucc.
Lehet, hogy te a tudjukki haveri körébe tartozol és neked nem számít, ha jópárezer forintodat zárolják a számládon - de az átlagembernek nem mindegy.

besarock 2016.12.09. 07:46:40

Na megneztem par kommentet,az volt ,amire szamitottam.
Kulon szeretnek gratulalni "nemma"- nak .
Kulonsen vicces,amikor valaki olyan osszefuggeseket nem lat at,ami mar 10-11 evesen alapveto elvaras,de nekiall osztani a nala klasszisokkal intelligensebb levelirot.

Egyebkent ez a "helytesssito termek" eleve szuksegtelen lenne,ha normalis CRM-et hasznalna a ceg.

Ha hetfon reggel 9 orakor 2 darab Twister szonyeg van osszessen,akkor nagyon egyszeru a keplet :
Elvisznek egyet,marad egy,a kovetkezot kifizeti a vevo,es abban a szazadmasodpercen mindenhol 0 darabot mutat a rendszer,tovabbi ertekesitesre nincs lehetoseg.

A helyetessito termekre akkor van szukseg, ha az utolso vevo altalal kifizetett termeket lenyegeben ELLOPJA az uj tulajdonosatol a Tesco,es eladja masnak ugy ,hogy az mar ki van fizetve.

Terézágyú 2016.12.09. 08:01:57

Hé, Nóri, a "beszarok" nevű kommentelő megvédett!!! Örülsz?

besarock 2016.12.09. 08:23:50

@Terézágyú:
Ha mar felprobaltad,es tetszik,tartsd meg nyugodtan.
Nyakkendot,zakot kersz hozza?

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.12.09. 08:37:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Nem, ez gyereknek egy jatekos kis tologato amibe tud kapaszkodni amikor meg bizonytalan a lepese, segiti a fejlodeset.

aptikjampó 2016.12.09. 08:40:31

@besarock: nekiall osztani a nala klasszisokkal intelligensebb levelirot.

Az IQ viszonylag konstans "valami" inkább csökkenni szokott, tehát kénytelen azzal osztani ami van.
Bár én a posztolónál sem érzékeltem különösebb sziporkázást.

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.12.09. 08:41:05

@EurósParaszt Lite: Basszus nehogy mar meg kelljen magyaraznom, hogy miert veszek (ez esetben csak vennek) neki egy jatekot ami segiti a fejlodesben. Te miert is internetezel? Hiszen regen elmentek egymashoz az emberek es megbeszeltek a dolgokat. Na bumm. A kenyeret megsutottek es meg lehet puffogtatni a frazisokat.....

Manyecska. 2016.12.09. 08:56:13

@anitám83: ne hallgassá rá, inkább nézd meg ezt majd húsz éve készült nem kell nekik semmi extracucc védőnő lebeszélt minket kifejezetten róla megoszlanak a vélemények:
www.youtube.com/watch?v=T56c_1BUAII
:)))

Manyecska. 2016.12.09. 09:07:27

@EurósParaszt Lite: nagymamám a fakanalat adta a bátyám kezibe mint "járássegítő" , én arról a szíjtól kapok idegrohamot amit a kisdedre tesznek /v.ö. póráz/ ha majd nyugdíjas lesz mama majd lufiként eregetjük esetleg ha gázos lesz pölö..hátnem, hátde. Te nő vagy, ilyen empátiával..:D ON@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: mimár, én öt 37-kor kelek mindennap. hétvégén fél hétkor mer a kutyát ki köll engedni.

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.12.09. 09:20:35

@Manyecs: aranyos video. Igazabol engem is idaig mindenrol lebeszelt, se hinta se bebikomp se semmi. Ezt kopofanak tartottam azert szerettem volna megvenni. Illetve gyerkoc eleg pakolos ramolos, es sok erdekesseget talalhat rajta amit szerelgethet

Manyecska. 2016.12.09. 09:26:01

@anitám83: kopófát olvastam mi most macskát veszünk:)) bocs. enyém szerelt mindent:D a hifit beprogramozta éjjel fél egyre és szólt a Csákberri a rádióból fullra egyszerre ültünk fel az ágyban:DD nem maradt meg a járókában én is kilenc hónaposan már mentem! anyám mesélte hogy egyszer csak nem talált azt ott feküdtem és ettem a havat :DDD

Manyecska. 2016.12.09. 09:27:47

@anitám83: vegyél neki sok fakockát-én azzal vertem a bátyámat!:DD-imádják rakosgatni! a videón egy akváriumi csigaház is volt nála azzal játszott:DD most basszus, a zoknijait nem képes a fiókba berakni:D!!!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.09. 09:35:49

@Manyecs: "mi most macskát veszünk"

Inkább hörcsögöt vegyél, az vicces volt.

(Vigyázz, nehogy véletlenül az andyvajnát vedd meg, az isten pénze nem elég neki.)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.09. 09:37:40

@Manyecs: "a zoknijait nem képes a fiókba berakni"

Cseréld meg a fiókokat, egy 71 éves ember már nem mindig tud lehajolni a legalsó fiókig.

Vagy 17?

Manyecska. 2016.12.09. 09:37:52

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: on off rohadtvicces volt pláne hogy tengerimalac vótaz!! a hörcsögök mindig összetűzésbe keveredtek a szekrénysor mögött az egerekkel..:D viccelek de folyton elbújtak mögötte és csak a kajászacskó-zörgésre jöttek elő:DD az egyik táskámban pl.komplett fészket rendeztek be:D

Manyecska. 2016.12.09. 09:49:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: na, ez volt az én járássegítőm :D :
www.youtube.com/watch?v=76bI3YF5Lv0
baszki végigkergetett a strandon a röhögéstől nem lettem volna képes lecsapni:P akkor vettem a sokadalmi családnak a reggelit a péknél oszt átjárásunk volt a strandon ez meg lefoglalta éjjel :D

Manyecska. 2016.12.09. 09:50:44

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: ja, az egy idegen nő a videón, én vettem. de most már KUFF..izé off

Terézágyú 2016.12.09. 09:58:59

@Manyecs:
tengerimalacot kell venni, azok sokkal jobb fejek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.09. 10:04:09

@aptikjampó: "Az IQ viszonylag konstans "valami" inkább csökkenni szokott"

Igen, az emberiség IQ-ja konstans, csak egyre többen vagyunk rá, így az átlag folyton csökken.

CID.. 2016.12.09. 10:15:22

@besarock: Igazán nem akarok kötekedni, de tudod te mire használatos a CRM rendszer, másrészt ezt már itt is kitárgyalták, a Tuskó online bevásárlás nem külön raktárkészletből dolgozik, tehát könnyen előfordulhat, hogy mire a polchoz ér az áruösszekészítő, valaki már leemelte a polcról. Harmadrészt, nálam jobban kevesen utálnak bevásárolni a tesco és társaiban, de egy azaz egy darab termékért bemenni és megvenni, nem több mint 10 perc. Persze, ha valakinek ennyire drága az ideje, akkor az nyilván nagyon sikeres ember, akkor viszont nem érthető a nyavajgás párezer forintért, amit nem kap azon nyomban vissza.

aptikjampó 2016.12.09. 10:18:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Igen, az emberiség IQ-ja konstans, csak egyre többen vagyunk rá, így az átlag folyton csökken.

Az egy főre jutó barmok száma kettő!

besarock 2016.12.09. 10:22:00

@CID..:
Magyarazhatjuk a bizonyitvanyt,az a rendszer amelyik engedi,hogy 10 termeket 11 vevonek eladjak, S.Z.A.R !
Oke,emelje le a polcrol a vevo,a penztaros majd szepen dobja is be maga melle a kosarba,mivel a szamlazasi rendszer nem engedi neki nullas keszlettel az ertekesitest.

Hipóallergiás 2016.12.09. 10:22:03

@CID..: attól mėg egy üzenetek lehetne dobni annak a szerencsėtlennek aki onnan rendel hogy "ėrtesítjük hogy elfogyott a hipó így málnaszörpöt küldünk helyette"

aptikjampó 2016.12.09. 10:37:09

@Hipóallergiás: "ėrtesítjük hogy elfogyott a hipó így málnaszörpöt küldünk helyette"

Akkor már inkább vízilóhúst küldjön hipó helyett a rendszer, abban van logika.

besarock 2016.12.09. 10:37:46

@Hipóallergiás:
Siman lehet,hogy valami nagyokos marketinges kiszamolta,hogy ez a tajekoztatas 1-2%-os bevetelkiesest okozna,mert sokan ugy vannak vele,hogyha mar kihozta szegeny sofor,akkor ne dolgozzon vele ketszer,atveszik tole.
Viszont ha rogton lehet szolni,hogy Gizike helyett nem jo a gozeke,akkor fognak is szolni.

CID.. 2016.12.09. 10:58:45

@besarock: az online felületen nem megveszed, hanem megrendeled, akkor a tied amikor átveszed. Meg ja, m7ndent meg lehet oldani, akár azt is, felhívod őket, valaki fülessel kimegy az eladótérbe, végigmazsolázza az egész áruházat, elmondja neked milyen a karaj, van e szép alma, mennyire friss a homár, csak ennek lenne némi anyagi vonzata, s nyilván nem a TESCO fizetné;)

Hipóallergiás 2016.12.09. 11:02:34

@besarock: úgy gondolom ez nekik azėrt is jó mert a beragdt szarokat ki tudjâk szórni és mėg akár alapból olcsóbb termėket küldenek ki helyette ės mėg a különbözetet is benyelik.

Manyecska. 2016.12.09. 11:18:26

@Terézágyú: abból országos hiány van! hálistennek mert sok éhenpusztul a hozzá nem értés /fogak ápolása/ miatt!! Tudom mert tengerimalac-klubtag vagyok!...:)

besarock 2016.12.09. 11:24:00

@CID..:
Ne baszd mar fel az agyamat!

Miert nem tudod elismerni, hogy tevedtel ?
0-as keszlettel ertekesites tiltasa par sor a kodban, ami nem is extra,hanem a hianya nehezen ertheto dolog. (oke,nagyon-nagyon ritkan kellhet,de azt csak manualisan,vezetoi jogkorrel szabadna engedelyezni)

Eleve idegesito szarragas reszedrol, hogy egy megrendelest nem tekintesz vasarlasnak.
Ez mar a "bassza meg,ezt beneztem,de azertis nekem lesz igazam" kategoria

Ha pedig azt a tenyt is figyelembe vesszuk,hogy az osszeget zaroltak a vevo szamljan,felmerul a kerdes,hogy tudsz-e egyaltalan olvasni,beszeled-e a magyar nyelvet?

sarostehen 2016.12.09. 11:26:29

@besarock: "Ha hetfon reggel 9 orakor 2 darab Twister szonyeg van osszessen,akkor nagyon egyszeru a keplet :
Elvisznek egyet,marad egy,a kovetkezot kifizeti a vevo,es abban a szazadmasodpercen mindenhol 0 darabot mutat a rendszer,tovabbi ertekesitesre nincs lehetoseg."

Ezt nagyon szépen levezetted, csak egy dolgot felejtesz el. A tesco a bolt(ok) árukészletét is árulja. Tehát amit te online összekattintasz, azt simán lehet hogy valaki akkor teszi be a kosarába valamelyik áruházban. És ha az utolsó darab volt akkor te bizony helyettesítő terméket fogsz kapni. És nincs CRM ami ezt megoldaná.
Max ha külön raktárkészlet lenne az online vásárlásokra.

Terézágyú 2016.12.09. 11:41:25

@Manyecs:
nekem is sokáig voltak tengerimalacaim...

Fukar 2016.12.09. 11:48:24

Jaj! Vihar a biliben. Régóta vásárolok online és igen meg vagyok elégedve. Igen kényelmes, könnyen összehasonlíthatóak termékcsoportokon belül az árak, rengeteg akció amik közül érdemes halászgatni és néha még ingyenes is a kiszállítás.
Ami a fizetést illeti pedig egyértelmű az utólagos fizetés és akkor nincs majré!
Mi kell még?
Eddig jónak tartottam a homárt,de ennek a beemelése f@ság volt!

Manyecska. 2016.12.09. 11:48:35

@Terézágyú: :)) most már bundád van? :P a lurdyban ásványikőzet és stb. kiállítás lesz akarok a páromnak venni egy darab meteoritot..!!! :) Imádja a köveket. Én is pl.gyémánt, zafír..:P

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.09. 11:51:41

@Manyecs: "tengerimalac-klubtag vagyok"

Hogy férsz be a ketrecbe??? Vagy olyan bazi nagy klubjuk van, mint egy kocsma?

besarock 2016.12.09. 11:59:01

@sarostehen:
Nem kell ehhez kulon keszlet.
Pont,hogy egyutt kell kell kezelni az aruhazak,es a kozponti raktarak keszletet,es amint nullas a keszlet valamibol,eltunik a websiterol, az aruhazi kassza pedig jelzi a penztarosnak,hogy nem eladhato a termek.

Az,hogy ezek nincsenek realtime kezelve total vicc.
Most kepzeld el,mi lenne ha a bankok is igy mukodnenek.
Van 200 ezer forint a szamlamon.
Bemegyek a bankfiokba,felveszem a teljes osszeget penztarban,majd kisetalok a bank ele
es az ATM-bol is felveszek 200 ezeret,mert a ket rendszer nincs integralva,nem art rogton az info.

sarostehen 2016.12.09. 11:59:38

@Fukar: "Eddig jónak tartottam a homárt"

Te is rég jártál itt.. amióta hilda ámokfutását nézzük.. hát sok mindent lehet mondani, de hogy jó nem volt az is biztos...

Hipóallergiás 2016.12.09. 12:01:27

@Terézágyú: nekem is voltak csak kėsőbb megnőttek ės le kellett őket vágni :(

sarostehen 2016.12.09. 12:07:29

@besarock: Látszik fogalmad sincs arról hogy működnek a dolgok.

De tegyük fel.. elmész a pároddal vásárolni a tescoba.. összepakoltok mindent ami kell.. majd a pénztárnál mondja a pénztáros, hogy melyik termékeket nem veheted meg (amit ott van a kosaradba) mert valaki már megvette online..... életszerűtlen.
Akkora balhék lennének.. amit egy bolt sem akarhat magának.

CID.. 2016.12.09. 12:07:35

@besarock: Nézd én nem akarom felbaszni az agyadat, de nem vagyok gyógypedagógus így érthetőbben nem tudom elmagyarázni miért beszélsz badarságokat.

Manyecska. 2016.12.09. 12:11:56

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: nem, mentett malikkal foglalkoznak. visszatért a nagyokos hagyma amúgy..? :D@CID..: ezt most én sem értem, külön raktárkészletnek kéne lennie a webshopnak../?/..namind1. mingyá jön a hagyma..

besarock 2016.12.09. 12:17:41

@sarostehen:
Tehat aki elobb megvette(rendelte) online,azt lehet szopatni,az nem fog balhezni,csak az ,aki par perccel kesobb berakja szeretne egy aruhaz penztaranal kifizetni.

Ilyenkor az van,hogy nekiall a penztarosnak magyarazni a vevo,hogy o akkoris elviszi.
Pentaros megmondja,hogy nem illetekes ,menjen a vevoszolgalatra(vagy vezetot hiv,ha kicsi az aruhaz).
Ot is elmagyarazzak neki,aztan vagy megerti,vagy nekiall balhezni,es kibassza a biztonsagi szolgalat a gecibe.

A masik fogyatekosnak mar inkabb nem is valaszolok,mert kell a nyugalom a hetvegere.

Fukar 2016.12.09. 12:23:06

@sarostehen: Jól látod, rég jártam itt. Akkor réges-rég volt jó!
De ez a téma felvetés ciki és a poszt röhejes!

Manyecska. 2016.12.09. 12:27:51

..most ez komoly hogy mire odaérek a kasszához "elfogy" a termék..??? max. a bevásárlókocsit vihetem?? Életszerűtlen.

besarock 2016.12.09. 12:34:00

@Manyecs:
Napi szinten van olyan, hogy nem olvassa a vonalkodot a kassza,es kezzel beirva sem jelenik meg semmi,vagy el van kurva.
Ha 20 ezer forintos vibrator vonalkodjara az 1000 forintos tampon jelenik meg, akkor azt nem adhatja ki a penztaros,kulonben 19000 ft. kart okoz a cegnek.
A rendszer ezen reszet aruhazi szinten nem tudjak modositani,ilyenkor pontosan az van,hogy a tobbi termeket viheti,ezt viszont lerakja maga melle a penztaros,es ha 130 decibellel ordit a vevo,akkor sem viheti el.

Manyecska. 2016.12.09. 12:36:00

@besarock: az semmi, nálam tegnap a terhességi teszten megjelent rögtön!!! egy kibaszott TESZTcsík majdnem összeszartam magam!!!!!!! :DD

sarostehen 2016.12.09. 12:37:36

@besarock: :DDD komoly bolond vagy :)))

Kíváncsi lennék veled hányszor tudná eljátszani ezt egy áruház.

De akkor nyugtass meg te a legnagyobb lelki nyugalommal vennéd, hogy a pénztárnál derülne ki hogy nem veheted meg pl a pelenkát, a gyerek játékát (amiért már fél órája üvölt) és ezek után átmennél másik áruházba hogy majd ott talán a pénztárnál megengedik hogy megvedd azt ami amúgy a kosaradban van.

sarostehen 2016.12.09. 12:38:44

@Manyecs: már 2 hete azt mondod terhes vagy.. mit lepődsz meg egy terhességi teszt eredményén?? :))

Manyecska. 2016.12.09. 12:40:02

@sarostehen: milyen két hete???? én már még a párom alatt megmondtam hogy hülye viccei vannak!!! :DDD

Manyecska. 2016.12.09. 12:41:24

@sarostehen: ...pedig, hogy a témánál maradjunk, mondom tesztcsík.., valaki aszt írta feljebb hogy egyből dolgoznak. Ez szerintem nettó hülyeség.

CID.. 2016.12.09. 12:41:31

@besarock: Elsőre azt hittem tényleg ennyire debil vagy, de rá kellett jönnöm csak simán trollkodsz, nem mondom, hogy jól csinálod, de látok benned némi fantáziát ;)

@Manyecs: Naná, hogy komoly :D

sarostehen 2016.12.09. 12:42:43

@Manyecs: Ha lány lesz remélem Hilda lesz a neve.. ha fiú akkor nem is lehet más csak Ede :DDDDDDDD

besarock 2016.12.09. 12:45:20

@sarostehen: Az Aqua es az Edigital is igy mukodik.
Az online aruhaz latja az osszes bolt keszletet is,es ha online elkel az utolso,akkor azt mar nem tudja a bolt kiszamlazni.

Nem egy honlapot,applicationt keszitettunk mar szamlazasi modullal,de olyat meg soha senkinek,amiben a 0-as keszlet szamlazasa megtortenhet manualis bevatkozas nelkul.

Hogy az ATM-es peldamat nem sikerult megerteni ,az ok.
De, hogy a tobbit se ?
Meg,hogy az online vevo az nem vevo,csak az aki az aruhazban tolja a nyomorult kocsijat

sarostehen 2016.12.09. 12:47:59

@besarock: Azért egy elektronikai áruházat ne hasonlítsunk egy élelmiszer áruházhoz.

Mellesleg kérlek válaszolj a kérdésemre! Ha nem teszed akkor bebizonyítottad hogy egy szánalmas troll vagy...

Manyecska. 2016.12.09. 12:48:32

@sarostehen: a tesztcsík az nem csík, ha babás vagy kettő van rajta!!

sarostehen 2016.12.09. 12:49:46

@Manyecs: Akkor mégsem lesz pulya?? vaklárma volt az egész???

Manyecska. 2016.12.09. 12:55:14

@besarock: jó, de az Akvához bemész, nem hatszáz-féle cuccot veszel, egy teszkóban azért ez így meredekebb!! nem is értem:(

Terézágyú 2016.12.09. 12:56:51

@sarostehen:
"Józsi, azt mutatja a gép, hogy megvették az összes twistert, szaladj, hozd be a vevőtérből az összeset, nehogy valaki éppen most tegye a kosarába!"

Terézágyú 2016.12.09. 12:59:36

Online vevő: az áru az enyém, azt írta a rencer 18:00-kor hogy megvehető az utolsó példány! leokéztam!
Bolti vevő: az áru az enyém, az utolsó példányt én már 17:55-kor levettem a polcról, nézegettem, és a kezemben volt egészen 18:05-ig, amikor odamentem vele a kasszához és ki akartam fizetni!

Manyecska. 2016.12.09. 13:00:00

@sarostehen: ezt még én azért így nem jelenteném ki :D @Terézágyú: ja, és leüti Józsi a vevőket :DD

besarock 2016.12.09. 13:00:35

@Terézágyú:
Igen.
Ez napi szinten ment, amikor ott meloztam,csak nem az online megrendeles miatt,hanem azert,mert a masik aruhazbol atkuldtek hozzank a vevot.
Ilyenkor szolt a vevoszolgalat, hogy 1 oran belul itt van az ember,es ha csak 1 db. van, rakd be a cuccot a raktarba.

Az is napi szinten ment ,hogy a fogyatekos faszok a kozpontban elbasztak az EANkodjat egy termeknek,es nem tudtuk eladni,nem vitte a kassza (hiaba rakta mar be a vevo a kocsijaba)
Volt,hogy 3 hettel a bejelentes utan javitottak ki,addig bent rohadt a raktarban.

Manyecska. 2016.12.09. 13:03:05

@Terézágyú: ...és a lexebb az lenne ha mindkét vevő jóóól odab..szná akkor a cuccot hogy NEM KELL... . :D

sarostehen 2016.12.09. 13:07:14

@Manyecs: Most lehet röhögni fogsz de én ilyen helyzetben tuti visszamennék még van 2 nagy bevásárlókocsival, amit telepakolok.. de mindenből csak 1et.. aztán amikor a pénztáros az egészet beklampírozta, akkor mondanám.. ja ..mégsem kell.. és otthagynám őket

Manyecska. 2016.12.09. 13:10:10

@sarostehen: hát figyelj ezeket csak eccer jáccák el az emberrel, nóórmális ember többet vissza nem megy szóval nem is értem miért jó ez a teszkónak..

Terézágyú 2016.12.09. 13:16:51

@Manyecs:
Nyilván nem gondoltak arra, hogy ilyen összeakadások lesznek, illetve, hogy az emberek ennyire rosszul reagálnak arra, hogy mégsem kapják meg az onlájn rendelést...
Ez is olyan, hogy bemegy az ember a tecskóba, látja hogy elfogyott a foslauer büdösvíz, akkor van rá esély, hogy legyint: "jó lesz a szentcsászári is"... viszont ha megrendeli, és nem azt kapja, hanem "helyettesítést", akkor rosszabbul esik neki... picológia...

Manyecska. 2016.12.09. 13:20:41

@Terézágyú: jó de egy fosószőnyeget vagy mivolt, mivel helyettesít??? Érted.. /Ede/

besarock 2016.12.09. 13:20:47

@Manyecs:
Jo,ilyen fotelhero modban konnyu nyomni a dumat,de ha ott vagy,es ertelmesen elmagyarazzak,hogy nem tudja becsipogni,akkor felfogod,es nem fogsz jelentet rendezni.
Talan 1-2 esetben kellett a biztonsagiaknak beavatkozni, de azok mindig morék voltak,es igyis-ugyis balheztak volna.

Kulon reszleg volt a raktarban a kodhibas termekeknek.
Azok 90%-ban ugy kerultek oda, hogy fizeteskor derult ki,nem eladhato (a maradek 10 % leltarozasnal,vagy irtak a kozpontbol,hogy az xxxxxx EAN szar,be kell vinni a raktarba)

Terézágyú 2016.12.09. 13:26:16

@Manyecs:
Nem a helyettesítés a lényeg, hanem hogy az onlány vásárló CSAK azt akarja, és nem mást, és nem helyettesítést. Ha bemész a tecskóba és elfogyott valami, akkor napirendre térsz fölötte (pedig ebbe munkát/időt feccöltél, hogy bementél), ugyanakkor ha megrendelted onlány, és kiderül, hogy mégsincs, akkor dühös vagy és szidod a rencert - holott abba alig fektettél munkát/időt (kivéve persze, ha előre kifizetted...)

Nyilván a tecskó kiszámolta az egészet, és nekik így is megéri, még akkor is ha a pószter többet nem megy oda...

Manyecska. 2016.12.09. 13:30:39

@besarock: szuper /ágyhíró vagyok/@Terézágyú: ja. pedig az emberlánya azt gondolná ők vannak értünk, Értede:(..

Terézágyú 2016.12.09. 13:33:39

@Manyecs:
"ja. pedig az emberlánya azt gondolná ők vannak értünk, Értede:(.. "

Egyrészt: értünk, de nem egyenként értünk, hanem en bloc a vásárlóközönség-értünk :) Tehát nem egy-két ember számít, hanem a vásárlók tömege.

Másrészt: természetesen ez egy kapitalista vállalkozás, ez a pénzért van :)

monesito 2016.12.10. 07:30:45

Én azóta rendelek a tescotól online,amióta létezik,kb.2-3 havonta,és semmi bajom sincs vele, mondhatnám, hogy nekem találták ki, mert utálok vásárolni. Előfordult, hogy hoztak helyettesítőt, pl.csoki fagyi helyett epreset,amit vissza is küldhettem volna, de mivel az epreset is szeretem, átvettem, nem csináltam belőle se ügyet, se hisztit. Persze megértem, hogy egy gyereknek nem mindegy, hogy milyen játékot kap, és jó ötletnek tartom, hogy ha valami nincs, azt még kiszállítás előtt jelzik, pláne, hogy a futár is feleslegesen viszi ki a helyettesítőt, és valószínüleg vele veszekednek. De azért az durva, hogy tv helyett hűtőt visznek helyettesítőnek, ilyen azért nincs,ez hülyeség, ezt nem gondolhatja komolyan. Fizetni meg csak akkor kell, ha ott a futár,sose előre. Ezer időpont van, hétvégén is, nehogy már ne találjon valaki egyet, ahelyett, hogy az anyósra bízzon egy rendelés átvételét.

galaxiscsirke 2016.12.10. 23:05:47

@nemma: Nem világos nekem ez a helyettesítő termékes akármi. Ha én rendelek vmit (akárkitől), akkor azt, pontosan azt, és csak azt kérem. Nem mást, nem többet, nem kevesebbet, hanem pont azt/annyit. Tehát NE küldjenek mást, ha a csomag összeállításakor kiderül, hogy nincs vmi, akkor a csomag indítása ELŐTT értesítsenek, hogy hoppá, vmi nincs. Természetesen fizetés sohasem előre, csak ha a kezemben van a cucc.

galaxiscsirke 2016.12.10. 23:10:31

@Terézágyú: Lehet, de ott az ember helyben eldönti, hogy választ-e helyette mást, v. nem.

Mercel 2016.12.12. 05:02:57

@Terézágyú:

A tengerimalac egy ritka unalmas állat - viszont emlékeim szerint nem túl jó illatú.
A macsek bezzeg az egyrészt nagyon kedves és vicces tud lenni, plusz izgalmas állat mert némelyiknek egészen emberi tulajdonságai vannak. (értds: Rohadt kcsgk).
Mondom ezt úgy 10 év makkázás után.:)

Manyecska. 2016.12.12. 09:33:11

@Mercel: unalmas????? halál jó fejek:) a makka viszont ká büdös, a malac nem /a hörcsög igen!!/ Nem kéne mindig a malacra fogni /mint a kutyás viccben/:))) a miénk jött reggel koldulni két lábon állt a hüttő előtt onnan jött a répa, meg felmászott a nyakamba:D a kajáért. de ez OFF. a kutyával kergették egymást szerintem hót interaktív! Elkoboztuk egy ismitől aki egy akkor ketrecben tartotta hogy épp kettőt tudott a mali ugrani:(((( asszem most nyírták ki a másik malacot:(

2016.12.12. 12:45:59

Ez mekkora kamu, csak 300 Ft-ot zárol a tesco, ha előre megadod a kártyaadatokat, és a végső árat terheli be.

2016.12.12. 12:49:14

@besarock: ez nem webshop, hanem bevásárol helyetted valaki a tescoban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 12:58:39

@Puckman Éliás: Igen. Reggel hatkor ott tologatják a kiskocsijukat, mindegyiken 6 kosár, és szedegetik a polcokról a kosarakba az ügyfeleknek szánt dolgokat. Közepesen hatékony.

Józsi, a migráns köcsög 2016.12.13. 17:26:18

én csak annyit szeretnék mondani, hogy a rakétatudományt azt magyarul agysebészetnek híjjuk.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.12.13. 17:51:22

@Józsi, a migráns köcsög: Ez így nem pontos, de aki az öklét összetéveszti a hüvejkullyával és a halrajt a haliskolával, annak jó ez így is.
süti beállítások módosítása