Tékozló Homár

Lehúzós ál-Airbnb oldalak vadásznak az óvatlanokra

2016.12.14. 09:05 | Homár Hilda | komment

screenshot_2016-12-13_13_16_47_1.png

Az okos ember más kárán tanul. Legyen mindenki okos! És egyben kíméletes olvasónkkal, akinek ezúton is köszönjük, hogy elmesélte, hogyan lett adathalászok áldozata. A műfajon belül külön neve is van egyébként az eredeti oldalakra nagyon hasonlító fake oldalakkal dolgozó csalásnak: pharmingnak hívják, és megúszható, ha kellően óvatosak vagyunk, pl. figyelünk a url-re. A konkrét esetben(lásd. fenti képen bekeretezve) is gyanúsnak kellett volna lennie.

Sziasztok,

Csúnyán átverettem magam egy airbnb-nek látszó tranzakcióval. Utólag én is pontosan látom az elkövetett hibákat és gyanús jeleket, de minden elővigyázatosságom ellenére nekem is csak utólag állt össze egy teljes egésszé a kép. Pedig elolvastam az Airbnb idevágó biztonsági tanácsait és policyt, és igyekeztem mindenre figyelni. Nem hibáztatok senkit, csak magamat, de azért jó lenne, ha mások is tudnának ennek a formájának az átverésről :/

Szóval Amszterdamba utazunk barátokkal, és szállást kerestem magunknak. Beírtam, hogy airbnb.com. Valszeg itt voltam utoljára az igazi oldalon :(

Kinéztem egy pöpec lakást, az ára illeszkedett a többi hasonlóhoz, bemutatkozás, valósnak tűnő visszajelzések voltak, szóval jónak tűnt. A hirdetésben meg volt adva, hogy először a tulajnál érdeklődjek mailben a foglaltság miatt. Mondom oké, több hirdetésnél is láttam ilyet, biztosan bevett szokás. Ez volt az első közelebbi kapcsolatom az airbnb-vel, így rutinról nem beszélhetünk. Jött a levél a szokásos tudnivalókkal, lemondási feltételek, koordináták, minden. Innen mailben kaptam az instrukciókat, de mivel -úgy tűnt, jó helyre mutat- a mailből is nyitottam meg. Gondolom akkor itt ment át minden a "hamisított" oldalra.

Aztán lekerült a hirdetés az oldalról, mint megírták azért, mert valaki más lecsapná, de ha ők nem jeleznek vissza egy órán, akkor vihetem. Ez volt az első gyanús jel – így utólag.

Visszapakolták a hirdetést, és párhuzamosan írták (a lakástulaj), hogy befoglaltatja nekem az airbnb-vel a szállást. Kaptam is egy levelet a payment@airbnb-host.co.uk mailcímről, hogy le van foglalva, minden policy meg ezer dolog volt benne, ismertetők az átverésekről illetve egy link, ami a szállás (látszólag) hivatalos airbnb-s weboldalára szólt, és onnan fizessek, kártyával, naná, ahogy az a biztonsági leírásokban is benne volt.

Kaptam egy airbnb-s számlát mailben, airbnb-s címről, amit a hitelesítettnek tűnő airbnb-s oldalról is meg tudtam nyitni – ugyanazokat az adatokat tartalmazta. Az utalási adatok gyanúsak voltak már, nem airbnb volt számlatulajdonos, de mondom biztos főkönyvenként külön könyvelik. Írtam is az airbnb helpdeskjére, hogy ez oké-e, de csak annyit írtak vissza, hogy továbbítják a levelemet a megfelelő helyre. Mondom ok, ha ez eget verő csalás lenne, tuti szólnának, de a második választ már nem vártam meg (igaz, azóta sem kaptam meg). Igen, tudom, hülyeség, de a sürgősség érzetét keltették azzal, hogy többen is akartuk a lakást, illetve még mindig a hivatalos oldalon érteztem magam. Utalás így elment, igazolást küldtem, aztán vártam.

Azon a héten kétszer érdeklődtem, hogy mizu, de semmi válasz. Ja, 1 071 ajróról van szó. 5 napra rá kaptam egy szintén szörnyen hivatalosnak tűnő mailt, hogy bocs, de volt valami gebasz, nem volt ok utalás igazolása, így törölték a foglalást, a pénz meg jön vissza. Mondom remek, vissza ne utaljátok, indítsatok egy újabb foglalást, aztán összekönyvelés és puszi. Nem, az nem oké, már jön vissza, sorry, küldjem még egyszer. Ez sem volt még gyanús, mert egy olyan e-bankos igazolásnak, amit küldtem, még én sem dőltem volna be, pedig a leírtak szerint sokmindennek bedőlök :/

Órákon keresztül vitatkoztam velük, ha tudták, hogy ott volt a pénz, miért kellett neki egyéb igazolás, illetve ha könyvelten beérkezett, miért törlődött a foglalás. Ezerszer biztosítottak, hogy a lóvé jön vissza pár munkanap alatt a törléstől számítva, meg lényegében hülye vagyok, mert nem értem meg amit írnak. Mondjuk tényleg nem értettem...  Keresgéltem aztán a guglin, hogy átverés-e, de nem verte ki a szemem ilyen eset. Nyilván nem voltam elég alapos, mert most már megtalálom, igaz jól eldugva. A lényeg, hogy utaljak újra. Igen, itt ez nagy baromság volt, főleg, hogy ehhez egy másik bankszámlaszám volt megadva de már totál belehergelődtem.

Okulva az előző esetből kifaggattam, milyen számára a megfelelő utalás és igazolás, és ha az első igazolás nem volt ok, a második mitől lenne az. Erre nem jött egyértelmű válasz, hanem leírták a könyvelési tételeket, dátumokat, tényleg stimmelt is minden, illetve nekem jöttek, hogy én csak azért b*szakodok, mert nem akarok fizetni. Itt már kikerekedett a szemem, mert kb. tizedik órája épp ezt próbáltam. És itt vitték be a kegyelemdöfést, kérték, hogy érvényesítsem magam az airbnb-n sms-ben, mert az hiányzik. Itt már nem kételkedtem, mert valóban hiányzott, ezáltal elhittem, hogy ők az airbnb, így érvényesítettem a profilomat, és elutaltam a lóvét.

A dolog viszont nem hagyott nyugodni, így tovább kotortam a netet, és világossá vált, hogy biza átvertek. Örömmámorban úszva ittam egyet az egészre, majd szerencsére sikerült leállítatni az utalást. Mázli, így legalább csak egyszer buktam az összeget. Éjjel még az első körös bankkártya is le lett tiltva, mert nem tartom kizártnak, hogy onnan meg annak az adatait csórták el.

Per pillanat a pénzt várják, így még 2-3 napig nem fognak rájönni, hogy szagot fogtam és leállítottam az utalást. Kíváncsi vagyok lesz-e pofájuk írni. Szóval igen, voltak jelek, olyan, mint egy fura számlatulajdonos, egy eltérő betűtípus, az, hogy az ügyfélszolgálatos felkiáltójelet használ, hogy a lakás egyszer fent volt, egyszer nem, de mindenre volt abban a pillanatban logikus magyarázat. Az oldal többszöri ellenőrzésemre is az „igazinak” tűnt, illetve olyan adatokat írtak, amik –szerintem- csak az igazi airbnb részére elérhetőek, így innen nézve csak rossz érzést keltett a dolog, konkrét gyanút csak később.

Szóval azt hiszem, elég drága tanulópénzt fizettem, és magam is tudom, hogy totál hülye vagyok, ha lehet nem kérem ezt a megerősítést többször. Viszont ha lenne konkrét ötlet, hogy merre menjek, főleg, hogy még levelezésben vagyunk, és nem tudják, hogy rájöttem az átverésre, azt megköszönném.

Hozzáteszem, tegnap este írtam megint az Airbnb-nek, hogy szerintem átvertek és tudnak-e a jelenségről, de visszajelzés azóta sem. Ahogy a külföldi oldalakon ilyesmiket olvastam, a reakció az Airbnb részéről az, hogy mossák kezeiket, mert nem az oldalon keresztül intéztem a dolgaimat. Pedig én a nyakamat tettem volna rá, hogy a hivatalos oldalukon vagyok. :/  Rendőrséggel beszéltem, kaptam kimerítő tájékoztatást, de ennek a lefutása több év is lehet, miniális eséllyel a sikerre :( Voltam a bankban -ahol nagyon segítőkészek voltak-, hogy értesítsék az olasz bankot, hogy ilyen visszaélések lehetnek náluk. Ilyen esetben viszont a bank valamennyire védi az ügyfelét, és felmerülhet bennük, hogy nem én akarok-e az ő tisztességes ügyfelüktől pénzt kiszedni. Más oldalról nézve ez meg A ügyfél és B ügyfél személyes vitája, amihez semmi közük, amíg rendőrségi eljárás alatt nincs az ügy. Választ 30 napon belül kapok.

Az biztos, hogy a buli végén írni fogok nekik egy gratuláló levelet, mert szörnyen aprólékosan alakítottak ki mindent, meglepően jó pszichológiai hadviselést folytattak és rutinosan használták és ismerték a jelenleg használatos pénzügyi- és üzleti nyelvet. Szóval a k*va anyjukat, de elismerésem.

K

UPDATE

Azóta az airbnb-től kaptam egy levelet, hogy ez nagyon rossz lehet nekem, és ha segíteni szeretnék, akkor küldjem át a részleteket. Ezt az után küldték pár nappal, hogy átküldtem a részleteket, így hagytam a francba az egészet. :/ A banktól várok 1-2 héten belül egy visszajelzést, hogy mit kezdtek az infóval, de gondolom ők is csak nagyon sajnálni fogják.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2016.12.14. 09:22:43

"Beírtam, hogy airbnb.com. Valszeg itt voltam utoljára az igazi oldalon :(
Kinéztem egy pöpec lakást,"

És hogy került át a space-es oldalra???

Tehetséges ugandai buzi 2016.12.14. 09:34:31

@Terézágyú: Leírta a nyomorult, hogy kapott egy levelet és abban volt a link, ami már a meghamisított oldalra mutatott, ő meg volt olyan éber és arra kattintott rá...

Terézágyú 2016.12.14. 09:40:35

@Tehetséges ugandai buzi:

Viszont akkor meg ez a space-es cím is igazi erbés cím...

Tehát a hirdetés tulaja küldött egy olyan levelet, amelyben rossz cím volt... Akkor megvan a bűnös.
És az milyen cím volt?

maga_egy_állat 2016.12.14. 09:49:06

1071 euró? Leírnátok, hogy hogyan is kell csinálni? :-)

kapjabemindenkitövig 2016.12.14. 10:04:13

IBUSZ. Minden más egy rakás szh@r.

Cycmen 2016.12.14. 10:34:17

A poszter még idejében kapcsolt és nem utazott ki Amszterdamba Orangeways személyszállító céggel mert abból milyen poszt kerekedik!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.14. 11:18:39

@Terézágyú: Nemtom hogy van az airbnb-n, de az ebayen, meg gondolom a vaterán is nem lehet egymásnak webcímeket vagy emil címeket küldözgetni, míg meg nem történt a fizetés. Ott ez a trükk nem működhetne.

enrico palazzo 2016.12.14. 11:28:44

Jár a f@szkorbács az airbnb-nek. Ki kéne deríteni, hogy valójában honnan küldik a leveleket. Ha Hollandiából, akkor szerintem a holland hatóságokat érdekelni fogja. Mondjuk az olasz bankszámla elég érdekes.

Terézágyú 2016.12.14. 11:29:33

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt:
az egyik fb-s kommentelő is írja: "Nem is értem az airbnb után hogy került a kamu oldalra a poszter. Az airbnb még ha fel is veszed a kapcsolatot a tulajjal nem engedi hogy e-mailen levelezzetek ha megadod a címed kicsillagozza belső üzenetben."

Úgyhogy...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.14. 11:36:10

@Terézágyú: Lehet, hogy eleve SPAM-ben kapta linket és sose járt az igazi oldalon.

Az azért díjat érdemel, hogy ha már van egy balekjuk, nem hagyják annyiban, és mégegyszer le akarják húzni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.14. 11:39:13

@Terézágyú: Szóval nem csak idióták faszbúkoznak? Szólj már oda nekik, hogy a faszbúkon kívül is van élet.

Terézágyú 2016.12.14. 11:47:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt:
Én fent vagyok a fészen? :)

"Lehet, hogy eleve SPAM-ben kapta linket és sose járt az igazi oldalon."

Lehet... Annyira jó, hogy a kifejezetten információnak szánt levél is teljesen használhatatlan és érthetetlen :)

Zephyré 2016.12.14. 12:03:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: Az is, hogy majdnem elutalta az 1k ojrót mégegyszer :DDD

EurósParaszt Lite 2016.12.14. 12:40:08

@Tehetséges ugandai buzi: ilyenkor imádom, hogy visszanyal a felületesség. Az ostoba átlagállatjának persze ugyanúgy szőrszálhasogatás, meg "paranoiás vagy" marad az alaposság/gondolkodás/nem könnyen helyettesíthető és lazán meghamisítható, talmi sarokpontokon keresztüli befogadás/gondolkodás. A színes logó irányít, az elég. Kedvencem, mikor még téged, a figyelmeztetőt húznak le, önnön egyszerűségüket felsőbbrendűbbnek, életképesebbnek, emberközelibbnek beállítva. Hátcsak tessék. Említenem sem kell, mennyire megérdemli a pénzét, aki ilyennek bedől. Mondjuk a természet igyekszik elintézni, hogy élelmeseb helyre kerüljön fáák enter.

Manyecska. 2016.12.14. 13:02:00

Nem lehet hogy mindezt álmodta? Ilyen nincs! :D

Terézágyú 2016.12.14. 13:04:38

@Manyecs:
Ahelyett hogy rólad álmodott volna...

ptspts 2016.12.14. 13:11:55

Új lehet az oldal, mert ide még nem került fel, hogy átverés: www.mywot.com/en/scorecard/roombooking.space

Manyecska. 2016.12.14. 13:17:18

@Terézágyú: az a TNT drága, amire gondolsz..! /"Rólad álmodom"/itt most az airbnb-ről van szó!!:) :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.14. 13:18:57

@Terézágyú: "a kifejezetten információnak szánt levél is teljesen használhatatlan és érthetetlen"

Sose értem, hogy mi van az ilyenek fejében. Leül, és egy szuszra ír négy oldalt. Pillanatra nem gondolkodik el a célon, a szerkezeten, hogy mások az ő előismerete nélkül mit értenek meg belőle, stb.

Írói munkásságom legfényesebb sikereit radírral értem el. Attól lett mindig a végén jobb, hogy rendesen húztam belőle. Amikor a kevesebb a több.

ergerberger 2016.12.14. 13:22:18

Annyira simogató érzés, amikor a hülye emberek beleharapnak a szrba, hogy gyorsan ki is vertem rá.
Sajnos ebben a hülyékre szabott tarsadalomban bosszantóan ritkán faragnak rá az agyhalottak a saját primkóságukra, úgyhogy meg kell becsülni az ilyen sztorikat!

füvezőállat 2016.12.14. 13:27:07

@ergerberger: Dokinál:
-Baj van a péniszemmel.
-Mi a gond vele?
-Csecsemő méretű.
-Pontosabban?
-48cm és 3kg.

Darth Revan 2016.12.14. 13:28:33

Ott a gaz, hogy az airbnb emailben is elkuldi az uzeneteket, ahelyett, hogy csak ertesitest kuldene arrol, hogy uzeneted erkezett. Ugyan a felado email cimet nem mutatja, de az emailben van egy link, amire kattintva tudsz valaszolni (a link visszavisz az airbnb honlapjara)

A csalok ezt hasznalhattak ki. Persze ehhez az kellett, hogy kiszedjek az aldozatbol az email cimet, mert elmeletileg az airbnb-n keresztul azt nem tudhattak meg.

Persze mar ott gyanus lehett volna, amikor azt irtak nekik, hogy ok foglaltak be a helyet. Rohadjanak meg a csalok, de a posztolonak ez feltunhetett volna, megha eloszor is hasznalta az oldalt.

ergerberger 2016.12.14. 13:31:59

@remélemjólesett: ADOM BSZOD :D
Le kéne cserélni ezt a fosch kommentmotort már vagy ezer éve, mondjuk Disqusra, hogy lehessen kommentet lájkolni.

Manyecska. 2016.12.14. 13:40:49

@Darth Revan: na, ezt mondom, ez így übergáz!!

Terézágyú 2016.12.14. 13:47:31

@Manyecs:
"itt most az airbnb-ről van szó!!:) :D"

rnb? nem az én stílusom... nekem inkább a hatvanas évek jönnek be zenében...

KaTe 2016.12.14. 13:54:27

@Darth Revan: Miután a posztolót átirányították a kamu airbnb oldalra, onnan már nem volt nehéz az email címét elkérni. Amúgy szépen felépített csalás. Mondjuk tapasztalt internetezőnek rögtön kiszúrja a szemét a nem biztonságos kapcsolat, amire a kereső jobb esetben még figyelmeztet is a link megnyitásánál. A kamu oldal is vicces, mert lényegében semmilyen link nem működik rajta.

Azt mondjuk nem tudom felfogni, hogy voltak képesek rávenni a posztolót, hogy bankszámlára utaljon pénzt.

Kártyaadatokhoz amúgy hogy férhettek hozzá? A posztoló kapott egy keyloggert is barátságból?

Terézágyú 2016.12.14. 14:07:41

@KaTe:
"Miután a posztolót átirányították a kamu airbnb oldalra"

Jó, de hogyan irányították át?

Mérgező Hulladék 2016.12.14. 14:08:10

Posztoló rendkívül naiv. Mondjuk ennek leszűréséhez egyetlen bekezdés is elég:
"és magam is tudom, hogy totál hülye vagyok, ha lehet nem kérem ezt a megerősítést többször. Viszont ha lenne konkrét ötlet, hogy merre menjek (...), azt megköszönném." A Homáron!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.14. 14:11:43

@KaTe: "kiszúrja a szemét a nem biztonságos kapcsolat, amire a kereső jobb esetben még figyelmeztet is"

Miről beszélsz? 5 dollár egy évre az SSL kulcs. Ha nem sikerült feketepénteken 88 centért megszerezned.

KaTe 2016.12.14. 14:20:48

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: Ebben a konkrét esetben viszont ha csak ez felkelti a posztoló gyanúját, már megspórol magának 1071 ejrot. Persze aki egy spanyol bankszámlára (nem olasz) képes utalni, azon lehet nem segítenek az apró jelek. :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.14. 14:26:06

@KaTe: Nem értem. Mi kelti fel a gyanúját?

Mondom, hogy nem egy vaszisztdasz egy biztonságos, böngészők által ismert, jóváhagyott SSL (HTTPS) weboldalt csinálni.

EurósParaszt Lite 2016.12.14. 14:27:36

Posztolo vedelmeben: jol felepitett csalasnak tunik igy, a leiras alapjan, szoval csak felig kell figyelmetlennek/hulyenek lenni hozza. Engem a teszveszen basztak at, nagyon akartam magamnak a jot, kozben meg a proli szarnak akartam valojaban.:) A rendszer persze neki adott igazat (azert ez is sokmindent elmond). Mindegy. Szarok vagyunk mindannyian (we are the chanpions).

KaTe 2016.12.14. 14:29:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: Rendben, de ebben az esetben a csaló erről se gondoskodott. Érted? 5 dollárt se fizetett azért, hogy leplezze a kamu weboldalt. Amúgy tök egyértelmű hogy a büdös életbe nem kerül elő a csaló. Szerintem ezek a bankszámlák egy halott, vagy valami hajléktalan nevén vannak, a csalónak ki se kell vennie a pénzt, elég ha rögtön elkölti bitcoinra, onnan pedig már követhetetlen.

EurósParaszt Lite 2016.12.14. 14:30:10

(En sem vartam meg a valaszt egy egyebkent fontos kerdesemre).

EurósParaszt Lite 2016.12.14. 14:32:05

air drum and bass - legies kerek basszusok a legterben, mogyoros nugatkremet majszolva kozben (erre mindjart leh tschap Manyecska, aki egy user)

EurósParaszt Lite 2016.12.14. 14:46:50

"mert most már megtalálom"
Ez valami karma lehet. Hosszas keresgeles es nezelodes utan az adott arszegmensben egy sokkal jobb tv-t linkeltek nekem. ...a vasarlas masnapjan. Valaki oljon meg (utolag is jo es hatasos).
on

Darth Revan 2016.12.14. 14:53:42

@KaTe: "Miután a posztolót átirányították a kamu airbnb oldalra, onnan már nem volt nehéz az email címét elkérni."

A lenyeg az volt, hogy elobb kellett megkapniuk az email cimet es csak azutan tudtak neki kozvetlenul uzenni es elkuldeni a kamus linket.

gabors 2016.12.14. 16:03:07

teljesen ossze vagyok zavarva ... most utalt vagy kartyaval fizetett ??

" és onnan fizessek, kártyával, "

" Utalás így elment, igazolást küldtem, aztán vártam"

ja ennel egy kozepes szalloda is olcsobb lett volna talan akar 10 napra is

vizsla_barat 2016.12.14. 16:48:06

200 EUR/ejszaka. Apam ezert mar rendes szallodat kapsz. Reggelivel, torolkozo cserevel es kizarolag magyaroknak odakeszitett szuvenir szappannal.

degeco 2016.12.14. 17:07:45

What an igyijot!?
PISA teszten hány pontod volt?

Bellagio 2016.12.14. 17:19:16

Az alabbi szavak es kifejezesek jutottak eszembe a bejegyzes olvasasa kozben:

Facepalm
Balfasz
Szerencsetlen
Agyatlan
Kill it, before it lays eggs

flea 2016.12.14. 18:11:22

Minden kettőnél több ügyféllel rendelkező online cég ügyfélszolgálatára küldött első üzenetre gép válaszol (jobb esetben adekvátnak tűnő) konzerv üzenettel. A helyes megoldás: probléma elküldése, konzerv válasz megvárása, arra tetszőlegesen semmitmondó (pl. "gyerekek, hiszen má' elküldtem a részleteket") válasz küldése. Ekkor fog először emberi lény szeme elé kerülni, amit írtál.

Liping 2016.12.14. 18:19:36

Tanulópénz megvolt.

Az email: a valódi arbnb-s oldalon a szálláshirdetésnél szerepelt, hogy először a tulajnál érdeklődjön, feltehetően az is ott volt, hogy emailben. Kicsillagozás létezik, de némi fantáziával kijátszható. Írt a hirdetőnek az oldalon kívül, emailben a poszter, s innen már tudták a címét, amire megkapta az áloldalra átirányító linket.

Liping 2016.12.14. 18:36:00

Ja, és hogy a poszter problémájára is reagáljak. Amennyire a szitut értelmezni tudom, kb. a hajára kenheti, hogy várják az utalását és még nem tudják, hogy már rájött, hogy átb@szták. Ha sok a szabadideje, levelezgethet még velük, de nem tudom, mit vár.
Esetleg megpróbálhatja őket meggyőzni, hogy a két utalás közben kiderült, hogy a nigériai exdiktátor unokája, s kéne neki még ezer ojró, hogy hozzáférjen az örökségéhez.
De tartok tőle, hogy a csalók kevésbé hülyék, mint ő.

VHB 2016.12.14. 18:52:54

És ha kiderült volna, hogy az amszterdami kiruccanás célja, hogy találkozzon egy közvetítővel, aki a nigériai királyi család zárolt számláját próbálná feltörni....

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2016.12.14. 19:57:59

Erfasz.
Már megint a Viktor a legjózanabb a fb csíkon. Apropó csík, no azt nem találsz ámszterdamban. Ellenben magyarul beszélő kurvát,meg ilyeneket...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.12.14. 20:38:00

@vadás: chargeback a bankodnál, qrvagyorsan, és legközelebb majd jobban figyelsz :P

2016.12.14. 22:46:59

Az ezresre lehet sűrű kereszteket vetni ... tényleg tanulópénz volt, ennyi.
Egyébként, ha az a screen-shot a lefoglalni kívánt lakás és az ár mellette stimmel, akkor már ott kibukik, hogy ez rohadt nagy átverés. Penthouse (ráadásul luxus) lakást az amszterdami Dam téren, rongyos 200 euróért??? Ez még airbnb szinten is annyira olcsó, hogy nem lehet igaz. Hát nem is volt az.
A jövőben javaslom a booking.com-ot, ott is azokat az aprtmanokat, ahol a tulaj kápét kér. Az tiszta, nincs átverés.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.12.14. 23:00:38

Ilyenkor az Airbnb helyében minden normális cég azonnal feljelentené a kamu oldal üzemeltetőjét és kérné az internet/tárhelyszolgáltatótól az oldal blokkolását...

cardiobascuralis 2016.12.15. 00:41:24

@ergerberger:
Te hülye vagy?
Az működik. Azt itt az Indexnél nem szeretik.

cardiobascuralis 2016.12.15. 00:54:11

@Pink Petsch:
200 euró/nap azért nem annyira olcsó, sőt, inkább kurva drága.
Az Ibis szállodák (nem Hilton, de azért szálloda), ha pár hétre előre foglalod, Amszterdam belvárosában 80 euró körül vannak (a vasúti főpályaudvartól kb. 300 méterre), a reptér mellett meg kb. 50 euró, a reptérről ingyen visz oda a busz félóránként, és éjszakai járat is van a Belvárosból, kb. 10 perc alatt lehet vele kiérni, a szállodától 100 m-re rak le.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2016.12.15. 05:55:52

Ha lábujjhegyen sunnyogva írok, akkor úgy még tudtok tőlem aludni?

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2016.12.15. 07:58:41

Levélben lévő linket nem nyitunk meg. Soha. Semmilyen körülmények között. Egyáltalán.

2016.12.15. 08:30:49

@cardiobascuralis: Hm, te most komolyan egy olcsó lánc szállodaszobáját hasonlítod össze egy Amszterdam főterén levő penthouse lakással?! :DDDD Vicces vagy. Ennyiért legfeljebb egy egyszobás kislakást bérelhetsz, nem egy többszobás penthouset. Tavaszra, ha már most lefoglalod.
Szóval, téged is simán átverhettek volna ....

Manyecska. 2016.12.15. 08:38:17

@Terézágyú: nem igaz hogy nem szúrta ki, gyanús lehetett a safety car!! :D

MrR2008 2016.12.15. 09:29:12

Szia,

nekem hasonló esetem volt a booking.com-al, az én sztorim vége azonban happy end-es lett.

Én is azonnal írtam a booking.com-nak, ők sem igazán reagáltak.

Az én csavarom az volt, hogy én nem a magyar rendőrségen jelentettem be, hanem a londoni rendőrségen, mégpedig a weben keresztül. Igen, ott ilyet is lehet. Megadod mi történt, bekérnek még dokumentumokat (kivonat, levelezés, stb), és elkezdik intézni. Közben ilyen dolgokra is odafigyelnek, hogy maradt-e pénzed a megélhetésre, és hogy nagyon sajnálják hogy ilyen történt.

Ezek után (gondolom a Metropolitan Police megkeresése után), jelentkezett a booking.com, ők is bekérték ugyan azokat a dokumentumokat. És olyan kb. fél év múlva a booking.com visszautalta a pénzemet (kárpótlás gyanánt). Azóta is rajtuk keresztül foglalok szállást, mert azért ha kicsit nyögve is, de korrektül elintézték, az én szempontomból.

Ezek után megkeresett a magyar rendőrség is, gondolom a londoniak átszóltak, hogy volt valami... De ők nem sok jóval bíztattak.

Tehát én azt javaslom, hogy
1; Nézz utána, hogy az amszterdami rendőrségnél hogyan tudsz feljelentést tenni.
2; Tedd meg a feljelentést, ezt jelezd a magyar rendőröknek is, ha ott már tettél feljelentést.
3; Erről tájékoztasd az airbnb.com-ot-is, és jelezd, hogy a csaló az ő rendszerükön keresztül szedi az áldozatait, érezzék, hogy ők is részesei a problémának.
4; Bizakodj...

2016.12.15. 09:39:34

@MrR2008: A bookingon keresztül, hogy tudtad benyalni? Komolyan érdekel, ugyanis nekem ott van fiókom. Mindent onnan intézek, így e-mail-ben kapott linkre nincs semmi értelmes magyarázat, hogy rákattints. Ott a szállásadó telefonszáma is, foglalás után felhívható, ez semmire nem garancia ugyan, de plusz egy kapcsolatteremtő lehetőség.
Szóval, tényleg érdekel, hogyan szívtad meg a bookingon?

testnedv (törölt) 2016.12.15. 09:48:32

és ugyanígy vannak paypal/appstore és hasonló kamu oldalak is...

Cycmen 2016.12.15. 10:31:07

Most béreltem ki Trumptól az ovális irodát szilveszteri bulira, nem volt drága, 500 dezsőt kell utalni egy nigériai bankba! Gyertek el mindenkit meghívok!

Manyecska. 2016.12.15. 10:36:56

@Cycmen: valami jó kis vadászbált szervezzél a homárposztereknek!! :D

Kánikula 2016.12.15. 10:39:40

Ot4 siklott félre a dolog, hogy ??miért?? banki átutalás? Erre van a kártyás fizetés kitalálva mert ha gáz van, akkor a kártya szolgáltató visszahívja a pénzt, ami ugye a banki átutalásnál nem játszik..

Manyecska. 2016.12.15. 11:32:05

@Cycmen: mondjuk a brókermarcsinak elkelne egy kis oválisozás,..

Manyecska. 2016.12.15. 11:46:23

Tik most egy ál-Homár oldalon vagytok! Minden töküres..... Meneküljetek!!!!

EurósParaszt Lite 2016.12.15. 11:49:14

Az anyad velos joistenit, te buta, igenytelen fos. Bekenlek disznoaggyal, te hanyag, nemtorodom picsa. Szaradna le a kepedrol a bor.

CID.. 2016.12.15. 11:57:20

Ölég drága kurvázásra sikeredett :)

@EurósParaszt Lite: disznóagy finom, nem pazaroljuk. Szépen bepaníroz, kisüt, megesz, nem kenegetjük, max. pirítósra.

Cycmen 2016.12.15. 12:00:49

@CID..:Ölég drága kurvázásra sikeredett :)

Hö??? Akkor nem gandzsázni ment vóna?

CID.. 2016.12.15. 12:45:17

@Cycmen: Háát, a szívni akart kimenni, akkor az félig meddig sikeredett:)

Cycmen 2016.12.15. 13:47:22

@CID..: Lényeges hogy melyik végén vagy!

cardiobascuralis 2016.12.15. 14:10:23

@Pink Petsch:
Egyrészt szó sincs sehol penthouse-lakásról (magyarul nevezzük tetőtérinek), másrészt mi a fasznak egy nagy lakás 5 napra, bőven elég egy szoba.
Szóval oké, hogy szeretsz baromságokat írogatni, de muszáj ekkorákat?
Átverni esetleg a hozzád hasonló barmokat lehet ilyesmivel.

cardiobascuralis 2016.12.15. 14:12:28

@Cycmen:
Trump még nem adhatja ki, mivel csak január 20-tól illetékes arrafelé.

MrR2008 2016.12.15. 14:58:43

@Pink Petsch: Szia, nem (hivatalosan) feltörték a rendszerüket, és (nem) onnan már könnyű volt olyan levelet írni, és telefonhívást indítani, úgy hogy hihetőnek tűnt, hogy a szállásadó keres (foglalási szám, addigi levelezésekre hivatkozás, stb.) + az volt az első foglalásom rajtuk keresztül, így mindent elhittem amit a telefonba mondtak, és írtak, úgyhogy az én amatőrségem is kellett hozzá.

Józsi, a migráns köcsög 2016.12.15. 19:05:35

@EurósParaszt Lite: csaxólnék, hogy ha disznóaggyal kenegeted akkor ponthogy szuperul puhítod az arcbőrét. a disznóagy fullos protein és zsírbomba, kitűnő bőrápoló.

CID.. 2016.12.15. 21:36:25

@Cycmen: Hát ja, bár ittvan Józsi polgártárs, a migráns köcsög, neki szerintem mind1.

2016.12.16. 00:04:08

@Cycmen: ez jóóó volt ! napkommentje !!! :-)
süti beállítások módosítása