Tékozló Homár

Ne spotify-ozz annyit és kész!

2016.02.29. 16:15 | Homár Hilda | komment

telekom-logo.jpg

A címbeli huszáros megoldással próbáltak segíteni olvasónk problémáján a Telekomnál. Ha tényleg ez a hozzáfűznivalójuk az adatforgalmat előevő Spotify-ra, esetleg beírhatnák a Music XS csomag tarifaismertetőjébe is. Csak hogy ne kelljen annyiszor elmondani a panaszkodó előfizetőknek. 

Kedves Homár,

Még decemberben volt szerencsém vásárolni egy iPhone 6s készüléket a Telekomnál, Music XS díjcsomagban. Erről azt kell tudni, hogy 500 mb adatforgalom van benne és 2 gb adatforgalom Spotify Premiumra. Tyűha, gondoltam magamban, ez elég kedvező és ezekbe a keretekbe bőven beleférek! Na ja... Csakhogy, amint elkezdtem használni, korán szembesültem azzal, hogy a csomagban ígért 500 mb rekordsebességgel halad a 0 fele, míg a Spotify-ra fenntartott 2 giga kényelmesen vár a sorára. Miután a Spotify felzabálja a sima adatforgalmamat elkezdi használni a számára kijelöltet, ami amúgy jól működik!

Olvasson tovább!

A Duna Pláza nem ismeri a bérlőjét?/ Frissült a Duna Pláza válaszával

2016.02.29. 09:31 | Homár Hilda | komment

300x131xdunaplaza_logo_png_pagespeed_ic_uwsbh8sca.png

Az egyszeri ember úgy képzeli, hogy egy pláza információs pultja egyfajta ügyfélszolgálat, ahol az ember segítséget kérhet, ha nem talál valamit, vagy jelezheti, ha valamivel elégedetlen. Hogy a Duna Plázában mire szolgál, az nem derült ki. De ha elfogadnak egy tanácsot, valamit reformáljanak a rendszeren, mert nem árt, ha egy épület üzemeltetője el tudja azonnal elérni a bérlőjét. Lehet, hogy legközelebb nem egy kisvonat romlik el.

Kedves Hilda!

2016. február 27-én szombaton 11 óra környékén a Duna Pláza első emeletén az éttermi rész mellett található sárga színű, ovális pályán körbejáró kisvonatra szeretett volna felülni a fiam. A 200 Ft-os érme behelyezése után az eszköz elindult, egy pillanatra megállt, újra elindult, majd összesen kb 80 cm megtétele után végleg leállt (a pálya kb 1/5-ét tette meg). A mozdonyon található, hibabejelentő cédulán, olvasható elérhetőség nem volt!

Olvasson tovább!

Ja, és felvettünk benneteket műélvezés közben, problem?

2016.02.26. 15:11 | Homár Hilda | komment

screenshot_2016-02-26_15_07_32.png

Na, ezt vajon hogy gondolta a kedves színházpedagógus? És az előadásnak helyet adó intézményben sem volt senki, akinek eszébe jutott volna, hogy sem jogilag, se morálisan nem oké az egész? A hosszú ő-k hiánya meg már tényleg szóra sem érdemes.

„Egy norvég felsőoktatási intézmény magasról tesz a személyiségi jogokra”

2016 januárjának a végén a családommal részt vettünk egy kisgyermekeknek szóló bábszínházi előadáson. A kislányom igazán jól érezte magát, és látva az örömét úgy éreztük, igazán jó programot sikerült szerveznünk arra a délelőttre.

A hidegzuhany az előadás után következett, amikor egy hölgy – az öltözködő, indulni készülő családok között – körbement, és mindenkinek a kezébe nyomott egy papírt, íme, ezt:

Olvasson tovább!

Autósiskola minimál

2016.02.26. 10:19 | Homár Hilda | komment

screenshot_2016-02-24_11_59_15.png

A Fehérvár Autósiskola a honlapján azt hirdeti, hogy a KRESZ vizsga után "szinte azonnal" megkezdheti a jogosítványra vágyó a gyakorlati oktatást, egyszerűen a "nincs más dolga, mint befáradni az irodába és kiválasztani a neki tetsző oktatóautót. Ezután az oktató időpontot ad és indulhat a vezetés.". Ez elég jól hangzik. Kár, hogy olvasónk beszámolója alapján ennél nem is több. És, ha tényleg csak 1 kocsival üzemel a suli, talán javítani kéne ezt a részt is: "Lehet-e oktatót/autót választani? Igen. A választás lehetősége a tanulóé."

Szeretném Önökkel megosztani a Fehérvár Autósiskolával kapcsolatos tapasztalataimat.
Úgy tűnik, a jog adta lehetőségeket kimerítettem és elszomorít, hogy ma Magyarországon ez legálisan megtörténhet. Mégis leírom, hátha valakinek sikerül okulni belőle és nem jár úgy, mint én.

A cég dunaújvárosi tanfolyamán vettem részt. A következő a szlogenjük: " HAT HÉT ALATT JOGSI " Nyilván, ez irreális elvárás. Nem is ennyi idő alatt terveztem megszerezni, a dolog pikantériája éppen az, hogy az elméleti vizsga letétele után ( amire a felkészítés is hagy kívánnivalót maga után) éppen ennyi idő múlva akart először egyeztetni a gyakorlati oktató időpontot, de akkorra sem garantálta. Mint az első 10 óra befizetése után kiderült ugyanis, hogy a tájékoztatóban ígért 5 autó helyett, csak 1 áll rendelkezésre, ezért belátható időn belül nem is számíthatok arra, hogy sorra kerülök.

Olvasson tovább!

Készülékre vagy hűségre jár a garancia?

2016.02.25. 17:06 | Homár Hilda | komment

telekom-logo.jpg

Kötelező jótállás és szervizelési idő témakörben reméljük minden rendszeres Homár-olvasó kapásból tartana kiselőadást bármilyen cégnél. Ha mégsem, akkor itt vannak jogszabályok, amikkel felvértezve szükség esetén bárki mehet az asztalra csapni!

Tisztelt Homár!

Szeretnék tanácsot kérni. Telekomnál vásároltam egy Sony Xperia SP típusú mobiltelefont,ami meghibásodott (lefagy, kikapcsol és nem lehet órákig bekapcsolni,elmegy a térerő). 2016.01.22-ig volt rá garancia, én ezért 2016.01.18-án bevittem a Zalaegerszegi Telekom, ahol nagyon normális volt a kiszolgáló, felvette a panaszom és a telefont átvette tőlem javításra.

A telefon 2016.01.29-én megérkezett. Bekapcsoltam tök jól működött is, aminek tökre örültem, de fél nap után használat közben egyszer csak elsötétedett a képernyő és azóta sem tudom használni.

Olvasson tovább!

Valami furcsa van a Pilvaker-jegyekkel

2016.02.25. 11:00 | Homár Hilda | komment

screenshot_2016-02-24_15_05_14.png

A március 15-ét forradalmi rap és slam poetry szavalóversennyel köszöntő Pilvaker 2012-ben még félunderground rendezvényként indult a VAM Designból, aztán 2 évvel később már az Erkel Színházba belenőve került megrendezésre. Az ideire meg már csak egy nagyon furcsa jegyárusítási előjáték után lehet jegyeket kapni - 10x-es áron a Jófogáson.

Üdvözletem!

Röviden leírom a történetem.

Redbull pilvaket előadásra szerettem volna jegyet venni. Hetek óta vártam, mikor kezdik árusítani. Végre 19.-én pénteken a jegyiroda tudatta internetes oldalán, hogy hétfőn feb.22.-én reggel 9:00-tól kezdik értékesíteni a nagy érdeklődésre való tekintettel csak személyesen lehet vásárolni és vélhetőleg hamar, 1-2 órán belül eladják az összes jegyet. A jegyek ára 1800.-Ft +300.- Ft közvetítői díj...

Olvasson tovább!

Ön tudná igazolni, hogy az elmúlt 9 évben melyik biztosítóknál volt ügyfél?

2016.02.24. 14:50 | Homár Hilda | komment

555061_9684704cf096c06b0d526e4ba5b9d5b7_m.jpg

Lehet azt mondani, hogy mindig csak a kötözködés megy, de vajon az előző biztosító igazolása miért nem elég a besorolás tisztázásához?

Szia Hilda!

Mint minden magyar olcsójános, én is a CASCO biztosítás átkötése mellett döntöttem 2015. novemberében. Mivel minden dokumentum hiánytalannak és megfelelőnek találtatott (ez még fontos lesz), annak rendje és módja szerint át is kötöttem a CASCO-t egy biztosítási alkuszcégen keresztül. 

Majd 2016 januárjában jött az első hidegzuhany: nem látták igazoltnak a 9 kármentes évemet, ezért „nagyon korrekt” módon A00-ba soroltak.

Egyeztetés után kiderült, hogy le kell igazolnom NEKEM, hogy megvan a 9 kármentes évem. Erről a CASCO átkötésnél egyáltalán nem volt szó, illetve ha minden dokumentum hiánytalannak és megfelelőnek találtatott, akkor hogy-hogy nem vették észre az átkötés előtt, hogy nincs meg a leigazolt 9 év?!

Hosszas telefonálgatás után kiderült, hogy az összes biztosítótársaságtól be kell szereznem az igazolást, akiknek valaha CASCO-s ügyfele voltam. 

Olvasson tovább!

Vallásgyalázó a Spar kampánya?

2016.02.24. 09:45 | Homár Hilda | komment

spar-logo_svg_1.png

Zoltán barátunk erőteljes hangvételű levelében gyalázatot és blaszfémiát kiált, kétszeresen is, de szerintem azért nem kell ennyire szigorúan bánni a Spar farsangi akciójának kitalálóival az elbénázott játék miatt. Egyrészt az átlagmagyar szerintem kb. pont annyira van tisztában a farsangi időszak számításával, mint az áruházlánc marketingesei, neki a farsang egy valamikor év elején megrendezésre kerülő beöltözős bulit jelent, és kész. A tényleg vallásos réteg meg úgyis gyakorolja a megbocsátás erényét, szóval valószínűleg egy kis fejcsóváláson kívül mást nem vált ki belőlük a dolog. Azért persze nem baj, ha jövőre a SPAR január 6. és március 1. közé lövi be a farsangi játékát.

Maczelka Márk
kommunikációs vezető úrnak
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Tisztelt Maczelka Úr!

Szeretném látni, hogy ki volt az ötletgazdája és ki hagyta jóvá az 

Indul a Farsangi jelmezverseny! Játékunk 2016.02.11. csütörtöktől 2016.03.02. szerdáig tart!

marketing-kampányt. Ez így ugyanis kétszeresen is gyalázatos blaszfémia.

Olvasson tovább!

Nyílt levél Lázár Jánoshoz/ Frissült a fejleményekkel

2016.02.23. 14:35 | Homár Hilda | komment

10050183_be7f61f6ccf690f20c26a82fa59d293d_m.jpg

Gyakorlatilag minden héten átadnak valahol egy kormányablakot, és a sikerkommunikáció alapján, ha valami, akkor ez az közigazgatási integrált ügyfélszolgálati rendszer végre igazán pöpecül működik az országban. Kár, hogy a hétköznapi tapasztalatok mást mutatnak. (A levél címzettjei közül Lázár Jánost nyilván nem kell bemutatnunk, Dr. Baltay Tímea a kormányablakokért felelős helyettes államtitkár, Antalicz Attiláné pedig a II. Kerületi Kormányablak osztályvezetője.)

Tisztelt Lázár János, Dr. Baltay Tímea és Antalicz Attiláné!

A mai napon nem volt lehetőségem elvégezni a 1992. évi LXVI. törvény 26§ által előírtakat az alábbiak miatt,

    • Budapest legnépesebb kerületében (XI) a lakcímváltozás bejelentése nem lehetséges interneten keresztül.
    • Ha másik kerülethez tartozó kormányablaknál próbálkozom, akkor rendszer ezt elutasítja, tekintettel arra, hogy a XI. kerületbe szeretnék bejelentkezni.
    • II. kerületi kormányablakba (mai nyitva tartás: 8:00-18:00) személyesen elfáradva a mellékelt felirat várt, és felhívták a figyelmemet, hogy interneten is foglalhatok időpontot. 

Olvasson tovább!

Nyolcszoros pótdíj az Akácfa utcában

2016.02.23. 09:59 | Homár Hilda | komment

165104_144747068917123_6622603_n11-630x350_1.jpg

Tanulságos mese az ellenőrről, aki lebeszéli a figyelmetlen utast a bérletvásárlásról, utóbbi hiszékenységének pedig komoly következményei lesznek. (Igen, sajnos a másnapi bérlet annyit ér, mint halottnak a csók. A pótdíjazás pontos szabályai itt.)

Kedves Tékozló Homár!

Vasárnapi tapasztalat: Vasárnap azt hittem, 6-a van, és halál lazán utaztam a metrón egy barátommal, mígnem az ellenőr rá nem világított, hogy tévedtem. Semmi gond, már kapartam is elő a bankkártyámat, és adtam volna oda a diákimmal együtt a barátomnak, hogy legyen kedves, ugorjon föl, vegyen nekem mától egy bérletet, és akkor mindenki boldog, hisz nem akartam én bliccelni. De ez nem volt járható út. (Pedig nekem a mai napig logikus, de hát az én vagyok.) Azt mondta az ellenőr, meg kell írnia a csekket, de... és itt jön a rohadt nagy disznóság... utána menjek fel a legnagyobb lelki nyugalommal, vegyek 7-től bérletet, majd hétfőn csattogjak be az Akácfa utcába és 2.000Ft eljárási díj ellenében el is felejthetem a dolgot.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása