Tékozló Homár

Repedt sarokért büntet a BKV - FRISSÍTVE

2016.05.13. 17:40 | homar herold | 101 komment

 

Mindig azzal vádolják a BKV ellenőröket, hogy a pénz miatt büntetnek meg gyanútlan utasokat mondvacsinált okokból. Szerencsére nem minden ellenőr ilyen anyagias, tudunk mutatni ellenpéldákat is, amikor az ellenőr puszta önzetlenségből szívat. Jelen állás szerint a BKV járatain cigizni és csövezni szabad, de a törött bérletsarok az utazásból való kizárás büntetését vonja maga után.

A tegnapi nap folyamán a 34-es buszról lezavarták az ellenőrök a 14 éves fiamat azzal a felszólítással, hogy mivel meg van repedve a diákigazolvány sarka „örüljön, hogy nem büntetik meg”. Megkérdeztem más BKV ellenőröket is, de szerintük nem volt igaza az ellenőrnek.

Olvasson tovább!

Az Euronics is tesz a Békéltető ajánlására

2016.05.13. 11:07 | Homár Hilda | 37 komment

8599415_af8466181efb06f24f3ede46b88ac8f7_m.jpg

Néhányan már unják, hogy mindenkinek a Békéltető Testületeket ajánljuk, aki nem jut dűlőre egy fogyasztóvédelmi ügyben egy céggel, de ettől még mindig ez a legjobb esély egy viszonylag gyors és hatékonyabb megoldás megtalálására. Kivéve, ha nem.

Üdvözletem!

Tavaly vettem az Euronicsnál egy Nokia 730 telefont. A készülék néhány hét után egyre többször újraindult, majd megadta magát. Visszavittem a bajai üzletbe, ahová kis idő multán visszajött az iqor Global Services Hungary Kft-től-pontos idézet:

A használati útmutatóban foglaltak be nem tartása miatt a hiba jótállás alatt nem javítható. A készüléket mechanikai sérülés érte; a mechanikai sérülés miatt a hiba nem javítható.

Olvasson tovább!

Ez az igazi doboztrollkodás! Hány supradynos doboz fér egy supradynos dobozba?

2016.05.12. 15:49 | homar herold | 67 komment

img_1942_1.jpg

A töpörödési versenyünkbe újabb erős versenyző érkezett. A Supradyn csomagolási megoldásában nemcsak az a zseniális, hogy az évek során elkezdett levegőt is árusítani a gyártó a vitaminon kívül, hanem az is, ahogy a becsomagolt levegőhöz különböző rétegeken keresztül eljutnunk. A dobozok ugyanakkorák maradtak, de a termék összezsugorodott. Tamás nevű levélírónk rendkívül jól rámutat arra is, hogy eközben a vidám tréfa közben mennyi teljesen felesleges szemetet állít elő és sóz a nyakunkba a Supradyn gyártója.

Kedves Homár!

A korábbi Somat-os évről-évre csökkenő kiviteles poszton felbuzdulva szeretném megírni szomorú tapasztalatom és képpel konstatálni a Supradyn pezsgőtabletták jelenlegi kiszerelését, mely talán minden eddiginél szégyenletesebb benyomást kelt! Természetesen ez is biztosan lepereg róluk, mert elefántbőr van az arcukon a gyógyszermultiknak...

Olvasson tovább!

Mese az szőrén-szálán eltűnt MKB Bank Zrt. széfrül meg az MKB Bank Zrt. hitelszámlárul

2016.05.12. 09:26 | Homár Hilda | 77 komment

2128650371.jpg

Nehéz örökség, nehéz olvasmány.

Mese az szőrén-szálán eltűnt MKB Bank Zrt. széfrül meg az MKB Bank Zrt. hitelszámlárul (Aesopus nyomán)

Néhai Naív Ügyfél széfet és számlát hagyatékozott rám: a széfben sellőkönny volt, a számlán meg háromcsilliárd galaktikus űrdollár.

Novemer közepén két MKB Bank Zrt-s hölgy igazolta céges és saját pecsétekkel, hogy megvannak épségben; március elején két másik MKB Bank Zrt-s hölgy igazolta nem kevésbé céges és saját pecsétekkel, hogy nincsenek sehol sem.

Olvasson tovább!

Így ne rendeljen külföldről

2016.05.11. 18:45 | Homár Hilda | 55 komment

fedexlogo.jpg

Szokott rendelni külföldről? Akkor most mondja meg az okosat! 

Tisztelt Hilda,

Szokásos külföldi csomagrendelős történetbe keveredtem, azonban f*sz voltam, hogy nem néztem utána előre az áraknak.

Azzal tisztában voltam, hogy ÁFÁ-t kell majd fizetnem, azonban azzal nem, hogy a FexEx még jó négyezerrel le akar húzni a vámkezelésért. Nosza, mondom egyénileg megpróbálom elintézni, de mint kiderült, ebben a kivételes esetben annyira nem egyszerű a NAV-nak fizetni.

Olvasson tovább!

Akar sok macerával járó, kijelzőhibás készüléket venni? Tudjuk, hol tegye!

2016.05.11. 10:58 | Homár Hilda | 140 komment

emag_1.png

"Azt mondta az LG-s, hogy ... ők kijelzőhibával adták el ezt típust az Emagnak, és hogy ezt ők hibátlanként árulják, az nem az ő bajuk."  Hogy mi van? És vajon miért nem cserélik ki a rosszul kitöltött garancialevelet? Pláne, miért nem küldenek újat? 

Sziasztok!

Black Friday akcióban vásároltam az eMAG.hu-n egy LG 43LF630V típusú LED TV-t.  Már akkor megfordult a fejemben, hogy talán nem kéne itt vásárolni, mert később megszívhatom, de sajnos mégis megtettem.

A gondok akkor kezdődtek, mikor megláttam, hogy rosszul töltötték ki a garanciapapírt. A TV sorozatszáma helyett a dobozán lévő vonalkód alatti értelmetlen számsort írták rá (ami miatt a jövőben sok kellemetlenségem volt). Kértem tőlük, hogy javítsák ki, de megtagadták. Tudom, hogy már ezen a ponton vissza kellett volna küldenem, de nagyon elfoglalt voltam akkor és nem akartam ezzel foglalkozni (hülye voltam). Amúgy megkérdeztem más Emag vásárlót is és neki is így állították ki, tehát gondolom mindenki így kapja meg.

Olvasson tovább!

Használtautó-vásárlási kálvária delux kivitelben

2016.05.10. 15:53 | Homár Hilda | 139 komment

10644583_e24439812b29f11d850174fc0ed6047d_m.jpg

A Totalcar Használtautó-vásárlási kiskátéja nyilván nem egyedülálló anyukáknak készült. Nekik és minden nem műszaki zseninek biztos, hogy nem érdemes spórolnia egy megbízható autószerelőn, aki csekkolja a kiszemelt járművet a fizetés előtt. És még ez sem életbiztosítás, ahogy az alábbi levélből kiderül.

Tisztelt Szerkesztőség!

Már végső elkeseredésemben fordulok Önökhöz, és teszem ezt még néhány további médiával is, bízva abban, valahol, valaki segíteni szándékozik a velem történt mérhetetlen igazságtalanságban és tehetetlenségben. Tudom, hogy rajtam kívül vannak még ebben az országan, akik hasonlóképpen jártak mint én, és elhatároztam, ha egyszer ennek az ügyemnek a végére járok, felveszem a harcot azokkal a szélhámosokkal szemben, akik itt büntetlenül átverhetnek hozzám hasonló jóhiszemű embereket. Egészen konkrétan a rejtett hibás gépjárművek adásvételéről beszélek.

Olvasson tovább!

A parkolási szolgáltatás ideiglenesen nem elérhető

2016.05.10. 10:52 | Homár Hilda | 82 komment

24041_1.jpg

Többször volt már szó róla, hogy mindegy, hogy a mobilfizetés vagy az parkolóautomata nem működik, sajnos a mi felelősségünk a parkolás kifizetése, még ha több sarkot kell túrázni is miatta. Jelen esetben persze rém bosszantó a szituáció, de nehezen bizonyítható a büntetés alaptalan volta.

Kedves Szerkesztők,

szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy parkolási történetet, egyrészt hátha valaki járt már így és tudja az ellenszert, másrészt hogy tanuljatok/tanuljunk belőle.

Nemrég a 6. kerületben, a Jókai téren tettem le a kocsit, 18.30 magasságában. Már gyanús volt, hogy a parkoló automatánál többen álltak és bosszankodtak, hogy nem lehet mobillal fizetni. Én is megpróbáltam, nem jött válasz SMS, ezért bementem egy kocsmába, hogy pénzt váltsak. Bedobáltam több száz forintot a gépbe, ami ugyanazzal a lendülettel vissza is jött. Mások is próbálkoztak, hasonló eredménnyel.

Olvasson tovább!

Így töpörödött és fogyott a dobozban a Somat 5 év alatt

2016.05.09. 14:53 | Homár Hilda | 65 komment

p1090295.JPG

A jelenség nem új keletű persze. Rég megszoktuk a 90 darabos 100-as zsepit, és gyakorlatilag felnőtt egy generáció, mely már nem látott  2 decis tejfölt. A nép néha még bosszankodik egy sort a fogyatkozó egységeken, de általában  keserű beletörődéssel konstatálja, hogy megint kevesebb jár ugyanazért az árért. Pistabá azonban igazán kurucos hozzáállással mutat példát.

Kedves Homár,

tegnap vettem egy Somat XXL Standard mosogatógép tabletta csomagot. Gyanús lett a 90db-os mennyiség, ezért előkerestem az előző két dobozt, ezeken megtalálható a gyártás éve is. Hangsúlyozottan azonos termékről van szó, mindegyik a Somat legegyszerűbb Classic/Standard nevű tablettája és mindegyik kiszerelés XXL pack néven fut. Henkeléknél - a más gyártóknál Magyarországon megszokott módon - szintén összement a beltartalom. Azonos vagy drágább áron természetesen. A mellékelt fotókon az látható, hogy az XXL pack tartalma:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása