Tékozló Homár

Most nem azért a 5 euróért! De!

2016.09.09. 15:42 | Homár Hilda | 59 komment

screenshot_2016-07-13_16_26_55.png

Oké, 5 eur nem egy világrengető összeg egy külföldi utazás költségvetésében, de egyrészt az elv, másrészt a meghökkentő tény, hogy a posztban is linkelt fb oldal szerint a belépőkre szedett, picit megtolt, majd soha el nem számolt összegek beszedése napi gyakorlata Budavár Toursnál igencsak itt a helye ennek a levélnek. Mert sok kicsi sokra megy.

Kedves Kollegák!

A Budavár Tours sajnos meglopott minket, az esetet már megfogalmaztam a NAV, és a Fogyasztóvédelem felé, és mellékeltem a levelemhez. Az alábbi Facebook oldalon kommentezők szerint a lopás nem ért véget, nemrég kb. 100 000 Ft-ot loptak el az utasoktól azzal, hogy több pénzt szednek be belépőre, mint amennyi járna.

Olvasson tovább!

Megkülönböztetheti a szolgáltató az új és a régi ügyfeleket?

2016.09.09. 11:04 | Homár Hilda | 53 komment

invitel_2013_header_f3.jpg

Megkülönböztetheti a szolgáltató az új és a régi ügyfeleket? - teszi fel a kérdést olvasónk, és hát ja, a szolgáltatók megpróbálnak új ügyfeleket szerezni maguknak, az meg bizony kedvezményekkel, akciókkal történik. De ettől még nem kell megijedni. A pasim pl. felhívta a szolgáltatót a hűség lejárta előtt, egyszerűen megkérdezte, hogy végigcsinálják-e az egész koreográfiát onnan, hogy csak új ügyfeleknek jár a kedvezményes ár - akkor én szeretném lemondani - és a feleségem nevén kötni egyet ugyanoda - vagy esetleg átugorható ez  rész. Eddig mindig esetleg átugorható volt.

Szia Hilda!

A következő gondom akadt az Invitellel: Nagyjából mindenki számára világos, hogy vidéken az internet szolgáltatóknak területi monopóliumuk van, mivel a mobilinternet nem alternatíva az adatkorlát miatt. Annyit kérnek el a szolgáltatásért, amennyit nem szégyellnek. (Pl.: a lakótelepi ár háromszorosát)
Invitel IPTV+internet+telefon ADSL csomagot használok. Telefon még sosem volt rákötve a végpontra, de nélküle nem adják a csomagot, vagy még drágábban adják. A csak Invitel internet + mindigTV családi csomag sem jönne ki olcsóbban, illetve a mindigTv nem szolgáltat internetet Invitel területen.

Olvasson tovább!

Uri Geller rokona a Postán vagy a TMX-ben dolgozik/Frissült a Huawei válaszával

2016.09.08. 11:23 | Homár Hilda | 71 komment

shutterstock_136487447.jpg

Olvasónk legalább is csak erre tudott gondolni, amikor visszakapta a szervizelésre küldött mobilját a régi hibával, új fícsörként egy helyes ívre hajlítva. A sztori alatt tanácsok a hasonló esetek elkerülésére.

Kedves Homár!

Sajnos történetem gazdagítja a TMX-el és/vagy Postával pórult jártak esetét. 

Huawei P8 Lite telefonomat 2015 októberében vettem egy webshopban. Júniusig semmi problémám nem volt, de egy reggel gondolt egyet a telefon és bekapcsolás után nem látott semmilyen wi-fi hálózatot. A webshop TMX-hez irányított. Vidéken lakok, ezért postaponton keresztül adtam fel szervizbe a telefonomat egy keddi napon. Úgy gondoltam, hogy a gyári doboz tökéletes védelem lesz, főleg, hogy a végig egy kemény nyitható műanyag tokban tartottam, hogy ne legyen semmi baja.

Olvasson tovább!

"Károly egy paraszt, aki rontja a bizniszt"

2016.09.07. 11:02 | Homár Hilda | 262 komment

screenshot_2016-09-07_10_59_16.png

A patinás hely a Léránt pince Badacsonyban, nagy kár, ha tényleg furkósbottal hadonászva kommunikálnak a vendéggel, az "Én nem fogok bocsánatot kérni egy nőtől" megközelítés meg nem bukolikus, hanem egyszerűen pronyó.

Természetesen megkérdezzük Lérántékat is az esetről.

Sziasztok,

Augusztus 27én párommal Badacsonyban töltöttük a napot. (én a pár férfi tagja vagyok) A nap második hosszúlépését a Léránt pince festői panorámájánál fogyasztottuk.

Hangulatunk addig volt csak jó, amíg a párom a mosdóból vissza nem jött, SÍRVA. Kiderült hogy egy látszólag ott dolgozó férfi gyakorlatilag követte őt egészen a WCig, és vállalhatatlan stílusban, ráförmedve utasította a WC ajtó becsukására. Ezt még, fasza csaj lévén, feldolgozta volna, de a mosdóból kifele, ugyanez az ember hasonlóan vállalhatatlan stílusban mint előtte, rámordult teljesen indokolatlanul “ugye a villanyt is képes lekapcsolni?!”

Olvasson tovább!

Hé, XXI. század, jövüüüüüüünk!

2016.09.06. 15:14 | Homár Hilda | 48 komment

screenshot_2016-09-06_10_35_28.png

Az alábbi sztoriban nem az a lehangoló, hogy nem sikerült egy online bérletvásárlás, mert hát technikai zűrök előfordulnak. De, hogy leoltják szegény modern vívmánnyal próbálkozó utast, amiért felmerült benne az ötlet egyáltalán, a supporthoz meg még csak a probléma jelzését sem sikerül napokig eljuttatni, az elég gáz.

Kedves Homár!

Évek óta olvaslak titeket, eddig kellett várnom, hogy én is megoszthassak veletek valamit. Lehet, hogy néhány bliccelő olvasó hasznosnak találja majd a lehetőséget, hogy korábbi érvényességű bérlet váltásával kijátszhatja a büntetést utólagos bérletbemutatással, a becsületes, fizető utasok szemszögéből eleve a lehetőség felháborító, hát még az, hogy a rendszer hibájából (vagy szándékosan?) az ember bele is esik ebbe a csapdába.

Olvasson tovább!

A romlott kaja olyan, mint a medve. Nem játék...

2016.09.06. 09:53 | Homár Hilda | 60 komment

auchan.gif

Olvasónk vagy nagyon közel lakik a csömöri Auchanhoz, vagy nagyon messze minden mástól, más magyarázatot nehéz találni rendszeres rossz tapasztalatai ellenére is kitartó húsvásárlási próbálkozásaira, főleg, hogy a panaszára meg fütyültek. Az viszont gyönyörűen látszik, hogy a lelkes tudatos fogyasztóból hogy lesz fásult, rálegyintő vásárló, majd dühös Homár-aktivista.

Sziasztok Homárok,

kaptok egy példányt, mert beígértem nekik. Kalandosztó a csömöri Auchan, ha épp úgy alakul és kirakjátok, nyugodtan megnevezhetitek őket. A romlott kaja olyan, mint a medve. Nem játék...

Kedves Valaki, aki tehetett volna valamit a változásért, de nem tett!

A Csömöri Auchan lelkes vásárlójaként szeretnék gratulálni önöknek, mivel kevés áruházlánc képes ilyen magas szinten tartani magát a szlogen ígéretéhez. Önöknél valóban rendkívüli választék van kalandból: mi sem mókásabb, mint vasárnap este 19.40-kor rohanni vissza a frissnek hirdetett egész csirkéjükkel, mert még a halak is felfordultak a szagától... A gyerek meg ugye olyan faj, hogy ha grillcsirkét ígérnek neki, akkor tanácsos azt is adni.

Olvasson tovább!

Válogatott kihívások: jegyvisszaváltás a MÁV-nál

2016.09.05. 12:44 | Homár Hilda | 62 komment

mav_logo_1.jpg

Még jó, hogy Északi Pályaudvar nincs a városban!

Tisztelt MÁV-START Ügyfélszolgálat!

Egy pénztárnál váltott retúrjegynek a fel nem használt visszaúti részét szerettem volna visszaváltani, Budapesten. A jegy Mezőtúrról szólt a Keleti pályaudvarig.

Először a Nyugati pályaudvaron próbáltam visszaváltani (mert nekem ez esett útba). Az információnál a pénztárhoz irányítottak. A pénztárnál.visszairányítottak az információhoz, ahol végül a Keleti vagy a Déli pu.-t ajánlották. Miért? Mert náluk nem volt megfelelő vonalkód-leolvasó.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása