Tékozló Homár

Az Easyjetnek nincs magyar ügyfélszolgálata, van viszont kreatív megoldása mindenre

2017.01.02. 09:33 | Homár Hilda | 54 komment

A fapados repülőtársaságok szuperek, mert soha annyi ember nem utazgathatott szerte a világban, mint mióta léteznek, bár az is igaz, hogy gyakran kényelmetlen körülmények között, késve és sok mindenért extra felárat kérve szállítják utasaikat. Ezek bosszantó dolgok, de talán a legbosszantóbb az, ha az ember még csak panaszt sem tud tenni, vagy úgy kártérítik, hogy a fal adja a másikat. Utóbbiban az Easyjet elég erős megoldással pályázik.

Kedves Homár! 

Akár még happy enddel is végződhetett volna a történetünk, ha azt vesszük, hogy egy európai nagyvárosba tartó gép több órás késését követően felbátorodtunk és nekiálltunk légiutas jogainkat érvényesíteni. Miután nagy nehezen ráakadtunk az Easyjet honlapján a kártérítést igénylő formanyomtatványra, majd ügyesen ki is töltöttük azt, pár hét múlva a postaládánkban landolt a ropogós csekk a 250 euros kompenzációról.

Mondjuk már az is kicsit furcsa volt, hogy miért nem lehet ezt az összeget ugyanarra a bankszámlára utalni, amelyről a repülőjegyet vásároltuk, de egye fene, a csekk is jó lesz. Mikor azonban kinyitottuk a borítékot, arcunkra fagyott a mosoly.

easy-compens_1.jpg

A csekk ugyanis nagy betűkkel tudatta, hogy kizárólag Nagy-Britanniában váltható be. Próbáltuk ugyan becsempészni a számlavezető bankunkhoz, azonban a szemfüles ügyintéző is kiszúrta a turpisságot. Tehát el kellene utaznom Londonba (pl. Easyjettel), hogy bezsebeljem a kártérítést, ami repülőjeggyel, tömegközlekedéssel és szállással együtt simán meghaladná a kapott összeget.

Úgy vélem fogyasztói jogaim érvényesítését elég jelentős mértékben korlátozták ezzel. Az Easyjet pedig úgy viselkedett, mint a népmesei okos lány, adott is kártérítést meg nem is.

Üdvözlettel:

Egy szomorú légiutas

Sztori 2.

December 15.-én este vásároltam két jegyet az EasyJet oldalán,amit a kártyámról sikeresen levontak, kaptam emailbe fizetés megerősítést is. Rá két óra múlva a netes rendszerükből eltűnt a jegyem, illetve a foglalási szám érvénytelenné vált. Szerettem volna írni nekik aznap emailt, de nem találta sehol se magyar email címet, se telefonszámot, csak az angliai központjukhoz. Eléggé szomorúnak tartom hogy nincs sehol se egy magyar kapcsolattartási lehetőség, kivétel a facebook oldaluk.

Mivel sajnos nem tudok angolul, és merem feltételezni hogy vannak még rajtam kívül olyanok is akik sajnos nem beszélik a nyelvet, így sajnos az angliai ügyfélszolgálatot nem tudom használni. írtam a facebook oldalukra üzenetet és most türelmesen várom válaszukat, bár nekem eléggé fontos lenne a jegy kifejezetten arra a dátumra, és lehet addigra nem lesz jegy és addig nem merek másik jegyet venni, amíg nem kapok választ hogy mi lett végül a kifizetett jegyemmel.

Üdvözlettel

Papp János 

 Kéne a magyar ügyfélszolgálat vagy elég a facebook?

A cég honlapjának áttekintését követően megállapítható, hogy – bár az általános szerződési feltételek magyarul megtalálhatóak – minden járatot külföldi cégek üzemeltetnek. A szerződéssel kapcsolatos szabályokra pedig az angol jog az irányadó, esetleges jogviták esetében is ilyen székhelyű bírósághoz lehet fordulni. Ennek alapján nem követ el a légitársaság jogszabálysértést azzal, hogy nem tart fenn magyar nyelvű ügyfélszolgálatot, mert erre csak a magyar jogszabályok alapján lenne kötelezhető.

Fontosnak tartjuk kiemelni ebben az esetben is, hogy a repülőjegy vásárlását megelőzően a fogyasztók tekintsék át a honlapon található szerződési feltételek főbb rendelkezéseit, amelyből még a vásárlást megelőzően kiderül, hogy milyen céggel köt szerződést, illetve esetleges jogvita esetén milyen szabályok lesznek irányadóak.

A konkrét esetben, ha a légitársaságnak a panaszra adott válasza nem elfogadható, akkor javasoljuk fordulj a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működő Európai Fogyasztói Központ magyarországi szervezetéhez, amely segítséget nyújt a határon átnyúló fogyasztóvédelmi panaszok bírósági eljáráson kívüli megoldásában.

Felhasznált jogszabály:

- 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=30909.321947

update 2.
Fogyasztóvédelmi tanács a kártérítések intézésehez:
Kedves Homár Olvasó!
A vonatkozó Európai Uniós rendelet a légitársaságok számára kártérítési kötelezettséget ír elő az ott meghatározott mértékű járat késés, illetve a járat törlése esetén. Véleményünk szerint a cég egy olyan csekk megküldésével, amely kizárólag Angliában felhasználható, nem tett eleget ennek a kötelezettségének.
E miatt javasoljuk tegyél panaszt a légitársaságnál, írásban és igazolható módon, amelyben kéred a kártérítési összeg átutalással történő teljesítését egy megadott bankszámlaszámra.
Ha a cég a panaszban foglaltaknak nem tesz eleget, abban az esetben az Európai Fogyasztói Központ magyarországi szervezete tud segítséget nyújtani a határon átnyúló fogyasztóvédelmi panaszok bírósági eljáráson kívüli megoldásában, végső esetben igényedet európai fizetési meghagyásos eljárás megindításával is érvényesítheted a légitársasággal szemben.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrico palazzo 2017.01.02. 09:43:02

Tehát nincs egyeskének olyan ismerőse, Angliában él, vagy megy oda, ketteskének pedig nincs nyelvismerete és olyan ismerőse/családtagja, aki tudna neki segíteni. Gratulálok a nagyszerű problémamegoldó képességhez.

CID.. 2017.01.02. 09:48:45

@enrico palazzo: igen, előfordul az ilyen.

sarostehen 2017.01.02. 09:51:18

@enrico palazzo: Azért ha elfogadnak online bankkártyát, akkor a pénz kifizetése is legyen már ilyen modern.
Jóhogyem valami közép afrikai polgárháborús országba kell elmenned a pénzedért..

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.01.02. 09:52:51

A linkelt oldalon meg kell adni a bankszámla adatokat és írja is, hogy HUF-ban fognak utalni. Azt kitöltöttétek rendesen? Nem értem mi köze az egésznek ahhoz a számlához, amiről a repjegyet fizettétek....

enrico palazzo 2017.01.02. 10:06:00

@CID..: Ez baj.

@sarostehen: Egyfelől jogos. Viszont nem jellemző a kártalanítás. Itt visszakapta a jegy árát lényegében. Gondolom a posztoló egy nyeremény felvételénél is hisztizne, ha nem tetszenek neki a címletek.

Darth Revan 2017.01.02. 10:06:16

Az Aer Lingustól kaptam egyszer 250 eurós kártérítést, csekket adtak, de még a dublini reptéren, az ügyfélszolgálatukon beváltották nekem készpénzre.
Az easyjetet be kell panaszolni valami EU-s fórumon, tuti megütik a bokájukat a csak az ukben beváltható csekkel.

sarostehen 2017.01.02. 10:42:52

@enrico palazzo: Szerintem itt tök jogosan höbörög a poszter. Mi az hogy csak UK-ben váltható be a csekk?
Azért 2017-ben nem ördögtől való az országok közötti átutalás.
És nem a címletekre tett panaszt, hanem arra hogy azért hogy megkapja a JOGOS kártérítését, még őt akarják költségekbe verni.

enrico palazzo 2017.01.02. 10:56:17

@sarostehen:"A szerződéssel kapcsolatos szabályokra pedig az angol jog az irányadó, esetleges jogviták esetében is ilyen székhelyű bírósághoz lehet fordulni."

Nem verte költségbe őket. Komolyan nincs olyan ismerőse, aki fél éven belül megfordul arrafelé? Értem én, hogy amit írsz, az még "ügyfélbarátabb", de ne legyünk telhetetlenek.

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.02. 10:58:58

"Mivel sajnos nem tudok angolul,"
Kedves János nem csak angolul, de magyarul se nagyon tud. Az ő problémájára tökéletesen válaszolt a GVTI (ritka alkalom).
Az 1. sztorira semmit nem válaszolt, pedig az a cifrább. Véleményem szerint, ha lehetővé tette, hogy Mo-ról ki lehessen fizetni a repjegyet, akkor a kártérítést is úgy kell adni, hogy Mo-n hozzá lehessen jutni!

Galicius 2017.01.02. 11:00:03

Van Budapesten egy cég,aki kacifántos repülőügyekre specializálták magukat.Nekem is van egy ilyenem.Felvettem velük a kapcsolatot és eddig úgy túnik,hogy működik a dolog.30%-ot kérnek,de,ha megoldjái,nem sajnálom tőlük.Próbáld ki:flight-refund.eu

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.02. 11:04:34

Fel kell ulni a Wizzre/Ryanairre/Norwegianre, kimenni Angliaba es bevaltani a csekket. Problem?

Attila F 2017.01.02. 11:07:29

@enrico palazzo: nem, itt lényegében pont nem kapta meg a pénzt. Jogos a kártérítés neki, nonszensz, hogy csak Angliában veheti át.
Ha te egy multinál dolgozol, örülnél, ha a fizetésedet csak Angliában tudnád felvenni? Csak van ott ismerősöd...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.01.02. 11:10:25

@sarostehen: De a formon, ahol igényelni a kártérítést, a címet meg sem kell adni. Honnan a nyavalyából tudták hova kell a csekket küldeni? Ellenben meg kell adni az utalási adatokat (ahol cselesen ki kell választani Magyarországot és megfelelő formátumban megadni a dolgokat). Szóval itt szerintem valaki ki akart találni egy posztot egy nem létező problémára...

Thule 2017.01.02. 11:24:35

@onlajnok: Amikor megvetted a repjegyet, meg kellett adnod a címed. Azt pedig kb fél perc alatt előkeresik. A szabályzatukban (megnéztem) sehol egy büdös szó nincs arról, hogy ők kötelezik magukat banki átutalásra. Lehet, hogy a poszter elrontotta a banki adatait de az is lehet, hogy az easyJet ezt pont leszarta magasról és elküldte neki a csekket. Ha benne lenne a szabályzatban, hogy ők kötelezően átutalással fizetnek, akkor más lenne a helyzet. Nincs benne (miért is lenne, nem fogják magukat szivatni :) ), így a postai csekk megmagyarázható. Az viszont nem, hogy csak UK-ben lehet beváltani.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.01.02. 11:29:27

@Thule: Hát akkor mondjuk egy dolgot tudok elképzelni: a poszter az angol (ami az alapbeállítás) formátum szerint próbálta megadni a banki adatait. Az ugye úgy nem lett jó, ezért csekket küldtek, ami ilyenkor a UK only. Ezt automatizmus szépen megcsinálta, kinyomtatta, a borítékot is, a postázóban már nem nézik, csak csomagolnak és elküldik. Szóval lehet csak reklamálni kéne, aztán küldenek egy jót, vagy elutalják, ha a jó adatokat küldi el. Nem a homárra irkálni.

Thule 2017.01.02. 11:38:44

@onlajnok: Ebben igazat adok, ez a forgatókönyv teljességgel elképzelhető :) Mondjuk az automatizmusuk olyan téren hibás, hogy mivel nemzetközi cég nemzetközi utasokkal tele, ezért a 'UK only' csekk az automata rendszer által kiköpve nem túl szerencsés folyamatkezelésre vall. Az utasok legalább a fele, ha nem még attól is többen nem az angol területeken laknak.
A posztert is megértem, mert az, hogy nincs legalább egy emelt díjas (az is egy genyaság de ha szabályos akkor nincs mit tenni....) ügyfélszolgálat, akit ilyenkor felhívhatnál, ez elég gáz. nyilván írnikell nekik, hogy ez a helyzet van, tudnának-e mégis utalni. A helyes bankszámlaszám megadásához pedig akár kérni a számlavezető bankjának segítségét. Ott van ügyfélszolgálat :P

enrico palazzo 2017.01.02. 11:39:15

@Attila F: Csekket kapott. Ahogy azt már írták, simán lehet, hogy rossz banki adatokat adott meg, illetve nincs kötelezve rá az easy jet, hogy banki utalást használjon. Teljesen normális Angliában egy ilyen összegnél (sőt) a csekk.

Szerencsére nem dolgozom multinál, illetve tulajdonképpen a legnagyobbnál, de nem számít mégsem annak. De nagyon rossz a párhuzam, mert az, hogy milyen formában kapom meg a fizetést, szerződésben rögzítjük.

Cycmen 2017.01.02. 11:43:38

@onlajnok: Hát akkor mondjuk egy dolgot tudok elképzelni: a poszter az angol (ami az alapbeállítás) formátum szerint próbálta megadni a banki adatait. Az ugye úgy nem lett jó, ezért csekket küldtek, ami ilyenkor a UK only.

Ja a magyar címre küldött csekk csak Angliában váltható be és erre van logikus magyarázat azon kívül hogy direkt szemétkednek? Ha visszahívják a Toyotádat gyári hiba miatt azt is vidd a fukusimai Plutónium sugárúti szervizbe, mert végülis logikus nem?

Attila F 2017.01.02. 11:44:03

@enrico palazzo: banki utalásra nem, de azért a világ bármelyik bírósága/fogyasztóvédelme elmeszelné, hogy ilyen nehezen hozzáférhetó módon ad kártérítést. Feltételezve, hogy a papírok normálisan voltak kitöltve.

Manyecska. 2017.01.02. 11:51:06

@Cycmen: ja, énmeg anyámnál reklamálok hogy fáj a lábam. Holnap sugározni fogok mert kapok rá kezelést egész nap világítani fog a szemem. jut eszembe:) :D ez OFF

enrico palazzo 2017.01.02. 12:30:47

@Attila F: Voltál már Angliában, vagy Írországban? A legegyszerűbb és leggyorsabb "elintézési mód" ez, ha egyszeri tranzakció. Elég valószínű, hogy nem mentek utána és derítették ki, hogy a kártalanított be tudja-e váltani. Még mindig ott a kérdésem, hogy vajon vette a fáradtságot a poszter és megkereste őket, hogy mit lehet ebben az esetben tenni? De sokkal egyszerűbb sírni és úgy csinálni, mintha a Fülöp-szigetekre küldték volna kokainnal a seggében, hogy akkor ezt kéne odaadni a bankban és akkor lesz pénz.

gabors2 2017.01.02. 14:27:29

csak megjegyeznem hogy az easyjet mint barmelyik magan vallalat barkit akar orokre is kizarhat a vasarloik kozul ... ez nem kommunizmus ... ha en lennek a fonok ott en is ezt tennem ott a kibaszott 250 dollar egyeszer de nalam tobbet nem vesz semmit ...

bendeguz75 2017.01.02. 14:27:39

Azert az nagy szivatas, hogy "UK only .... 250 euros..." :D

gabors2 2017.01.02. 14:30:49

@Cycmen: "Ja a magyar címre küldött csekk csak Angliában váltható be és erre van logikus magyarázat azon kívül hogy direkt szemétkednek?"

nincs es nem is kell !!! a bankja (a panaszkodonak) majd megoldja ha nem tudja kivitelezni ezt akkor nem kell ott bankolni vagy "easy"Jettelni .. mi a gond???

gabors2 2017.01.02. 14:46:27

@bendeguz75: probald ki !!!

nem tudom mert nem idezed hogy, mire is gondolsz ... de BARKIT kizarhatnak (ha erre gondolsz talan... nem kozszolgaltatas a repulozes)

gabors2 2017.01.02. 14:48:06

@gabors2: "nem kozszolgaltatas a repulozes" sot annyire nem hogy akkor zarnak be amikor akarnak es ha van is jegyed 2022-re akkor semmit nem tudsz majd csinalni ...

bendeguz75 2017.01.02. 14:53:20

@gabors2: Arra gondolok, hogy ha nincs semmilyen jogalapja egy cegnek arra, hogy kizarjon a vasarlasbol, akkor irgalmatlanul megbuntetik fejlettebb orszagokban es sok tizezer euros, fontos, dollaros karyeriteseket fizethetnek. Pl egy kocsma szimplan nem tagadhatja meg a kiszolgalast, csak mert nem tetszik nekik az arcom, de ha elotte egyszer mar voltam naluk es osszezuztam a berendezest, akkor igen.

gabors2 2017.01.02. 14:54:30

@bendeguz75: majd less (hagyma) orbanair vagy rahelair.... mert lesz ...

na akkor majd lehet beszelni repulo mint kozszolgaltatas nyuggereknek felaron ...

gabors2 2017.01.02. 14:59:07

@bendeguz75: akkor nagyon rosszul gondolod a fejlettebb orszagokban egy kocsmabol BARKIT ki tudnak zarni persze nem elore .. hanem barmilyen negativnak mondhato eset UTAN ... meg indokolni sem kell csak annyi hogy uzleti erdekeit serti egy korabbi (barmi) tranzakcio .. utanna lehet perelni .. mit gondolsz ki fog nyerni Fogyaszto Vedelem ??? hahahahhahahah

Easy Jet is tudja ezt lehet perelni oket ... :-)

gabors2 2017.01.02. 15:06:25

@bendeguz75: "Arra gondolok, hogy...." ki tudja ez mi persze azt nem irhatod ki hogy feketet/sargat/afgant nem engedsz be a sajat kocsmadban de azt siman (fejletteb orszagoban) kiirhatod hogy hianyos oltozekben avagy csak palocban vagy palocban NEM engedsz be senkit ...

na erted ??? easy jet-nek van egy olyan hogy sapkaban van Mr. ize .. nem johet es ha Mr Izenek nincs sapkaja akkor nem johet .... oszt annyi nix ugri bugri

M. Péter 2017.01.02. 15:08:08

@sarostehen: Csak Nagy-Britanniában, még Észak-Írországban sem jó.

M. Péter 2017.01.02. 15:16:19

@gabors2: Jobb helyeken nem lehet diszriminálni valakit csak azért, mert ért élt a fogyasztói jogaival.

M. Péter 2017.01.02. 15:52:00

@enrico palazzo: Ez a csekk az ügyfél nevére van kiállítva, és elvben csak az ő nevén levő bankszámlára lehet befizetni, szóval nem elég az Angliában élő vagy oda utazó rokon vagy ismerős. Ha elmegy maga, akkor esetleg be tudja váltani egy csekkbeváltással foglalkozó cégnél némi jutalék ellenében, de lehet hogy ottani lakcím nélkül ez sem megy.

gabors2 2017.01.02. 16:43:38

@M. Péter: "csak azért, mert ért élt a fogyasztói jogaival. ? " gondolod ???

de lehet !!! nem tudom hol elsz de ez napi dolog foleg a fejlettebb orszagog ban mert nem a "fogyasztoert" van a ceg hanem a tulajdonosokert ... az allam ditto (hulye vagy-e ???)

gabors2 2017.01.02. 16:44:48

megint ki fognak tiltani ... basszus

enrico palazzo 2017.01.02. 16:54:55

@M. Péter: Nagyon nem jól tudod. A csekk lényege, hogy befizetsz készpénzt, vagy kifizetnek neked készpénzt. A bankok valóban kérnek okmányt, de a százalékosok arcra váltják be, vagyis tulajdonképpen szimpátia alapján. Ettől független a levegőben lóg a kérdés, hogy miért nem kérdezi meg?

@gabors2: Majdnem 98,5%-ban egyetértek az összes mai hozzászólásoddal.

bendeguz75 2017.01.02. 17:08:11

@enrico palazzo: Nem egeszen. A csekket akkor fizetik ki kp-ban, ha a csekket kibocsato bankban valtod be es altalaban meg azonos bank sem eleg hozza, hanem kifejezetten adott bankfiokba kell menni, minden mas esetben szamlara teszik es csak kkor jelenik meg a te szamladon ha fedezet volt mogotte. Szoval valo igaz, hogy necces lehet a csekk kp-ra valo bevaltasa.

gabors2 2017.01.02. 17:29:18

@bendeguz75: " A csekket akkor fizetik ki kp-ban, ha? barom !!! akkor ha van annyi sajat penzed a bankban plusz amiben megbiznak ... semmi tobb semmi kevesebb ...

vannak ilyen "cash checking" helyek ahol 78% 69% vagy izebe valtjak ... ugy latccikk TE csak ijet lattal ... koszi megint hogy osztod az eszt !!

enrico palazzo 2017.01.02. 17:30:11

@bendeguz75: Nem tudom, én ezzel nem találkoztam, igaz ez tíz éve volt. Több bankban váltottam be Lloyds-os csekket. Viszont a sápolós kifizetők ettől függetlenül kifizetik (ha van éppen kedvük). És még mindig ott a kérdés: vajon ha utánamegy a poszter, lett volna más megoldás?

M. Péter 2017.01.02. 17:45:18

@enrico palazzo: Hát nem. A csekket tipikusan úgy használják, hogy veszek valamit, írok egy csekket az eladónak, az befizeti a számlájára, az én bankom átutalja az összeget az ő bankjának, az meg jóváírja az eladó számláján. (Valójában nem utalnak minden egyes csekket külön, hanem csak az X bankra kiállított és Y bankba befizetett és az Y bankra kiállított és X bankba befizetetett csekkek összegének különbségét.) Amerikában még mindig létezik az endorsement, ha adok valakinek egy csekket, akkor az továbbadhatja egy 3. személynek, az meg egy 4.-nek, míg a végén valaki be nem fizeti egy bankba vagy visszakerül hozzám.

Ez a csekk viszont névre szóló, és rajta van a megjelölés "account payee only", csak azon a néven levő számlára lehet befizetni. (Pontosabban, a bank elfogadhatja más számlára is vagy kifizetheti kp.-ben, de akkor övé a kockázat.)

A csekkbeváltó cégek pedig nagyon is kérnek igazolványt, mert ha a csekkről utólag kiderül, hogy hamis, lopott, fedezetlen vagy bármilyen egyéb okból érvénytelen, akkor ők buknak rajta.

bendeguz75 2017.01.02. 18:14:57

@gabors2: Elmesz te robanc kurva anyadba. Idiota fasz. Ahol en elek te tuti nem valtasz be csekket kp-ra mas bankban faszfej.

gabors2 2017.01.02. 23:03:26

@bendeguz75: ha lennel szives idezni hogy mire vagy ennyire felhuzva ???

" Ahol en elek te tuti nem valtasz be csekket kp-ra mas bankban faszfej. "
ahol te elsz akkor nincs normalis bank ... :-) es nem is akorok ott elni (sem)

joska61 2017.01.03. 10:51:40

Gondoltam veszek már egy híresen szar hentestől egy akcióból leárazott híg levű húst, aztán megyek panaszkodni.

kpetya 2017.01.04. 14:55:09

@gabors2:
szvsz, csak ugy nem teheti meg.

kpetya 2017.01.04. 15:00:24

@gabors2:
a fogyaszto vedelmen keresztul kell perelni oket. kocsmai ki nem szolgalasbol mintha mar lett volna per.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2017.01.04. 20:48:33

Én a csekknél azt nem értem, hogy ha csak GB-ban váltható be, akkor miért euró? Ott a font a hivatalos fizető eszköz. A másik, hogy a fejlécben Bank of America van. Akkor most hogy is van ez?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.01.06. 00:12:37

@Peti817172M: Magyarországon is van Bank of China. A posztbéli bank az UK területén található. ( https://www.google.hu/maps/place/Bank+of+America+House,+26+Elmfield+Rd,+Bromley+BR1+1LR,+Egyes%C3%BClt+Kir%C3%A1lys%C3%A1g/@51.4008904,0.0156366,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47d8aa68cbcecfe9:0x519dfa748d95ceb2!8m2!3d51.4008904!4d0.0178253 )

A rendelet az EU rendelete és a kártérítés mértékét euróban határozza meg. Úgy biztosított az árfolyamkockázatoktól mentes kifizetés, ha euróban történik a kártalanítás.

John Heard 2017.01.18. 20:36:30

Ez a fapad. Másik hasonló fórumon már leírtam, hogy a Lufthansa hogy kezelt engem, mint ügyfelet Frankfurtban: nem volt csekkezés, meg email meg kutyafsza: ott helybe a Lufthansa servicenél "lehúzták" a bankkártyám és két nap múlva rajta is volt a túlfoglalási kártérítés a számlámon! Ennyi! Közel sem éri meg utazni a fapaddal, ez mindig kiderül a végén.
süti beállítások módosítása