Tékozló Homár

Ki akar szétszedett és összevarázsolt laptopot venni új helyett?

2017.01.04. 11:53 | Homár Hilda | komment

ipon.png

Az Ipon elég jó nevű számítástechnikai cég, ha tényleg mást adtak el, mint amit állítottak, nagy kár érte.

Kedves Tékozló Homár,

Az iPon Computer Kft-től vásároltam egy éve egy Dell laptopot. Pár napja elvittem egy hivatalos Dell szervizbe, ahol megállapították, hogy rengeteg alkatrész hiányzik a laptop belsejéből, csavarok, haranggumik, stb. Van olyan csavar a laptopban, amit nem használnak Dell laptopok összeszerelésére, tehát egész biztosan külső eredetetű.

A Dell nemzetközi ügyfélszolgálata küldött nekem egy jelentést arról, hogy milyen alkatrészek hiányoznak, és emiatt a garancia nem érvényes, mert ez a laptop szét lett szerelve és összerakva korábban. Azt is megerősítették, hogy a laptopot ők újonnak szállították ki, tehát nem egy használt termékről van szó. Tehát az iPon áruház nem egy eredeti laptopot adott el nekem.

Mióta ezt a problémát elmagyaráztam az iPonnak, nem válaszolnak az emailjeimre (az elmúlt 3 email valaszolatlanul maradt). Telefonon nem lehet őket elérni.

Mit javasolol, mit tegyek ezzel kapcsolatban?

Köszönettel,

Ambrus

A fogyasztóvédők tanácsa:

Kedves Ambrus!

A leveled alapján egyértelműnek tűnik, hogy a cég az adásvételi szerződést hibásan teljesítette, mert új készülék helyett egy már megbontott számítógépet adott el. Ezzel kapcsolatban szavatossági igényt érvényesíthetsz az eladóval szemben, amely elsődlegesen a laptop kicserélésére irányulhat. Ha a cég ezt nem vállalja, akkor lehetőséged van a számítógép használt értékéhez viszonyítottan arányos árleszállítást igényelni vagy az adásvételi szerződéstől elállni és a termék vételárát visszakövetelni. A szavatossági igényt az e-mail helyett javasoljuk a cég székhelyére címezve, tértivevényes levélben bejelenteni, amelyre az eladó köteles legkésőbb 30 napon belül válaszolni.

Ha a szavatossági igény teljesítésétől elzárkóznak, akkor az igényt választásod szerint az illetékes békéltető testület előtt vagy a bíróságon tudod érvényesíteni. Megjegyezzük, hogy egy esetleges peres eljárás során azt neked kell bizonyítanod, hogy a szerződés megkötését követően a laptop nem lett megbontva. Ez akár igazságügyi szakértői véleménnyel is megtörténhet.

Ha az eladó leveledre egyáltalán nem válaszol, akkor a fogyasztóvédelmi hatósághoz tudsz bejelentéssel fordulni, a panaszkezelésre vonatkozó szabályok megsértése miatt.

Felhasznált jogszabály:
- 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

UPDATE

Fejlemények, bár nem túl szívderítőek:

Azóta sok levelet váltottam az iPonnal, amiben bebizonyítottam nekik, hogy hamis laptopot adtak el nekem. Ők viszont azóta is "vizsgálódnak" az üggyel kapcsolatban, felveszik a kapcsolatot a beszállítójukkal, stb. A mai nap majdnem több, mint 4 hete laptop nélkül vagyok, kb két hete úgy döntöttem, hogy saját pénzen megszereltetem a laptopomat. Remélem hamarosan elkészül. A szerelés nem olcsó, hiszen az összes hiányzó alkatrészt meg kell rendelnie a szerviznek, és természetesen azoknak a költségét is én állom.

A.

UPDATE jan.13.

Megjött az iPon levele a témában:

"Tisztelt Tékozló Homár Szerkesztőség!

Köszönjük a megkeresést. Jeleznénk, hogy a posztban megjelenített logó már évek óta nem használatos.

A "Ki akar szétszedett és összevarázsolt laptopot venni új helyett?" címmel jelzett panaszra az alábbiakban reagálunk:

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a TH szerkesztőségének információja alapján a panaszos a posztot a probléma bejelentésétől számított második munkanapon küldte a Homár szerkesztőségének (a Dell szervizben pedig ekkor négy munkanapja volt a gép), egy munkanappal azelőtt vette fel a kapcsolatot a Garanciális Ügyintézésünkkel, és kezdődött meg a problémával kapcsolatos egyeztetés. Jelezném, hogy még a notebookot sem láttuk ekkor és csak néhány email üzenet állt rendelkezésünkre az ügy megítéléséhez, így a posztot teljesen indokolatlannak tartjuk.

A kifogásolt terméket az ügyfél kb egy éve vásárolta, emiatt, valamint az ügyintézés kezdetekor felmerült néhány körülmény - ezekről később -  miatt vizsgálat indítását kezdeményeztük. 

Először fontosnak tartanánk néhány pontosítást:

" rengeteg alkatrész hiányzik a laptop belsejéből, csavarok, haranggumik, stb. "
- A szerviz levele alapján 8db csavar és az egyik hangszóró rögzítő gumijai hiányoznak. "stb" tehát egyáltalán nem hiányzik, így a "rengeteg alkatrész" is túlzónak tűnhet.

"Van olyan csavar a laptopban, amit nem használnak Dell laptopok összeszerelésére, tehát egész biztosan külső eredetetű."
- Valójában az egy Dell Latitude notebookból származó csavar, tehát Dell eredetű.

A fentieket az ÜGYFÉL és a DELL között folyó levelezésből tudtuk meg, nem világos, mi alapján írta le tehát másképp ezeket a dolgokat.

"az elmúlt 3 email valaszolatlanul maradt"
- Az emailes kapcsolattartás fontos számunkra. Többször átnéztük a levelezést, a rendszerben található adatok alapján 2016. XII. 9-én, pénteken feltett kérdésünkre válaszolt, majd vasárnap este még egy levelet kaptunk. Ez két email, egyik a kérdésünkre érkezett, továbbá ezekben kérdés nem volt, azonban a panasszal összefüggő információk igen, azokra így nem válaszoltunk valóban. A levelezés természetesen nem szakadt meg, mint azt az "UPDATE" is tartalmazza. A harmadik megválaszolatlan levelet egyáltalán nem találtuk meg, de készek vagyunk ezzel kapcsolatban egyeztetni, de túlzónak tartjuk egyébként is, hogy amennyiben egy előző nap küldött emailre egy nappal később nem érkezik válasz, azt így kifogásolja. A hivatalos válasz határideje egyébként 30 nap, ennek eltelte után a panasz megalapozott.

A panasszal kapcsolatban:

A bejelentett hiba: "A laptop  haza rossz minosegunek tunik mert rendeltetes szeru hasznalat soran fokozatosan deformalodott es mostanra eleg  kozel van ahhoz hogy egyszer csak eltorjon. Ezen kivul a billentyuzete is serult allapotban van mert idonkent amikor lenyomok egy billentyut egy nagy kattano hangot ad  ki."
A csavarhiányok leginkább a billentyűzet alatti részt érintik, innen 6db hiányzik, kettő pedig egyéb helyről.

A terméket a gyártó 2015. November 17-én hozta forgalomba, ezt könnyen ellenőrizni lehet a Dell honlapján. A szóban forgó notebookot kb. három héttel ezután, hivatalos Dell disztribútortól vásároltuk (mellesleg Dell hivatalos szerviz is) AZ ELADÁS NAPJÁN, valamivel több, mint 3 órát töltött üzletünkben átadás előtt. Ezt közöltük az ügyféllel is egyébként. Nem gondolom, hogy ez az időtartam elegendő lenne a panaszban megírtak elvégzéséhez, különösen annak tudatában, hogy a notebookkal együtt jelentős számú egyéb árucikk is érkezett, de leginkább az indíték nem világos, amely a megbontást megelőzte volna sem üzletünkben, sem a disztribútornál. A termék a Delltől származik, és mivel gyártói szervizben van, most is mondhatjuk, hogy a Dellnél van.

Az ügyintéző szervizzel felvettük a kapcsolatot, kollégánk személyesen megtekintette a laptopot, továbbá megállapítást nyert, hogy a CPU és a hűtőegység közötti hőátvezető paszta nem gyári. Az egyik csavarhiány épp a hűtőegység rögzítését érintette egyébként.

A fentiek alapján továbbá azon információ birtokában, hogy a notebookban található merevlemez mindössze 49 napos működést jelzett, ami a notebook állapotát álláspontunk szerint nem indokolja - vizsgálatot indítottunk. 

A vizsgálat célja azt kideríteni, mi okból kerülhetett sor a termék megbontására. Ennek során mind az ügyintéző, mind a disztribútor szervizrendszerét ellenőriztük, van-e nyoma a géppel kapcsolatos ügyintézésnek. További lehetőség annak megállapítása, hogy a notebook alkatrészei az eredeti konfiguráció elemei-e, azonban ezt az ügyintéző szerviz megállapítani nem tudta, azt csak a Dell központi szervizében lehet megtudni információjuk szerint.

Az ügyfél közben megindította a térítéses javítást annak ellenére, hogy a vizsgálat folyamatban volt. Fontos leszögezni, hogy a laptop működött, tehát a hiba nem a működőképességgel függ össze.

A vizsgálat még nem zárult le, a disztribútor is felvette a kapcsolatot a gyártóval, továbbá mi is közvetlenül a Dell supporttal, azonban választ mi eddig nem kaptunk.

Tisztelettel:

Répás Tamás

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2017.01.04. 11:57:33

"Azóta sok levelet váltottam az iPonnal, amiben bebizonyítottam nekik, hogy hamis laptopot adtak el nekem."

???? Hogyan????
Hogyhogy "hamis"??? Nem új, az oké.

Nick-son 2017.01.04. 12:19:18

Igazából elgondolkodtató, hogy milyen fontos alkatrészek hiányozhattak, amik hiányában a laptop egy éven át üzemelt.

Régen is amikor a TV szerelő végzett ott hagyott egy marék alkatrészt amit kiszerelt és azt mondta fölöslegesek :)

Ha már így alakult szerintem sokat ne költs a csavarok meg gumik vételezésére, annyit nem ér az egész.

szemétpasi 2017.01.04. 12:23:57

@Nick-son: Kategóriától függően azért csavarok és gumi harangok növelik a gép merevségét, sokkal kevésbé fog tönkremenni a zsanér, vagy eltörni a csatlakozók, ha minden jól van rögzítve (persze egy 90k-s gépnél ez nem számít, de egy XPS-nél azért már igen).

Amúgy amit szeretnek lopni a szervizesek az a RAM (lasabb, vagy kisebb modolukra cserélik), Wifi kártya (mondjuk az ac-set egy sima n-re), hangszórók (sztereóból kikapnak egyet, sokaknak nem tűnik fel), DVD olvasó (valami noname szarra cserélve)..

Terézágyú 2017.01.04. 12:26:40

@szemétpasi:
"Amúgy amit szeretnek lopni a szervizesek az a RAM (lasabb, vagy kisebb modolukra cserélik), Wifi kártya (mondjuk az ac-set egy sima n-re), hangszórók (sztereóból kikapnak egyet, sokaknak nem tűnik fel), DVD olvasó (valami noname szarra cserélve).. "

:(

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.01.04. 12:35:51

Az igazi szívás, hogy ha az Ipon az mondja, hogy de mi nem így adtuk át, ezt maga bontotta meg, akkor mit lehet lépni?

CID.. 2017.01.04. 12:36:32

Jó iponra vágták a posztert :D

CID.. 2017.01.04. 12:38:29

Hol írta a poszter, hogy új volt?

Cycmen 2017.01.04. 12:50:40

@Terézágyú: Hogyhogy "hamis"???

Pénzváltónál.
-Kisasszony, ez a százdolláros hamis!
-Úristen, akkor engem megerőszakoltak!

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.04. 12:52:35

Mi olyan hiányozhatott belőle, ami 1 évig nem tűnt fel, de olyan fontos, hogy a garancia elvesztését okozza? Mert attól, hogy valamit szétszedtek még nem veszik el a garancia, azt is kell bizonyítani, hogy a hiba attól lett, mert szét lett szedve.

Cycmen 2017.01.04. 12:53:03

@Terézágyú: Hogyhogy "hamis"???

Elírta, nem hamis hanem amish!

Cycmen 2017.01.04. 12:56:28

@CID..: Hol írta a poszter, hogy új volt?

" Azt is megerősítették, hogy a laptopot ők újonnak szállították ki, tehát nem egy használt termékről van szó."

Cycmen 2017.01.04. 13:00:11

Az Ipon elég jó nevű számítástechnikai cég,

Ja! Tök jó név! Hogy jutott eszükbe?

Terézágyú 2017.01.04. 13:02:07

@metal:
"Mert attól, hogy valamit szétszedtek még nem veszik el a garancia"

De, tudtommal igen.

Cycmen 2017.01.04. 13:04:45

@metal: Mert attól, hogy valamit szétszedtek még nem veszik el a garancia,

Ebben azért nem vagy teljesen biztos ugye? :)

Terézágyú 2017.01.04. 13:06:32

Ja, egyébként a conrad-ban nem volt izzó foglalat hosszabbító :(

CID.. 2017.01.04. 13:17:51

@Cycmen: jaja, de nem az Ipon, hanem a Dell, a poszter meg nem a Dell-től vette.

@Terézágyú: Nem szeretnék indiszkrét lenni, de minek az neked?
A végén még marad a javaslatom. Én szívesen megcsinálom neked, csak előtte köss egy jó élett és lakásbiztosítást és vegyél bele a végrendeletedbe:D

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.04. 13:18:30

@Terézágyú: @Cycmen: De teljesen biztos vagyok benne. A hivatalos 1 éves jótállás (mert így hívják, és nem garancia) akkor veszik el, ha bizonyítani tudja az eladó, hogy a vevő nem rendeltetésszerű használata miatt, vagy átalakítás miatt hibásodott meg. Tehát az, hogy szét lett szedve, át lett alakítva, alapból még nem kizáró ok. Az is kell hozzá, hogy a hibát ez okozza.
Példa: A laptopról le lett szedve a memória slot-ot takaró borítás, és lett bele téve egy plusz memória. Később az alaplap felmondja a szolgálatot. Ha a memória belevaló, és szakszerűen lett beletéve, akkor ez nem okozza a jótállás elvesztését. Azonban abban az esetben, ha az alaplap azért hibásodott meg, mert nem belevaló memória, vagy nem szakszerűen lett beletéve, akkor igen.

Zirowe 2017.01.04. 13:21:22

"A szerelés nem olcsó, hiszen az összes hiányzó alkatrészt meg kell rendelnie a szerviznek, és természetesen azoknak a költségét is én állom."

Ha a hiányzó alkatrészekkel egy évig működött, akkor minek kell azokat berakatnia?
Amennyiben sürgős a javítás, csak a hibát hozza rendben, a többit majd később..

Terézágyú 2017.01.04. 13:26:22

@CID..:
"Nem szeretnék indiszkrét lenni, de minek az neked?"

Nos, ha már ennyire felcsigáztam az érdeklődéseset, és mivel szeretünk offolni :), ezért elmondom:

adva van egy tárolóhelyiség a ház végében, amelyet egyetlen szál (foglalatban lévő) kis izzó ("körte") világít meg. Mivel azonban ideiglenesen oda kellett tenni egy használaton kívüli szekrényt, ezért a lámpácska most pusztán a szekrény oldalát világítja meg... ezért gondoltam, hogy ha létezik ilyen, hogy a foglalat meghosszabbítható valamivel, amit az izzó helyére csavarhatunk, meg tudnám világíttatni az egész területet.

Na most, tisztában vagyok azzal, hogy egy villanyszerelő arrébb tudná tenni a világítóberendezést, de az pénz, munka - és csak ideiglenesen kellene.
Ezért találtam ki ezt, gondolván, hogy ilyesminek léteznie KELL...

Terézágyú 2017.01.04. 13:34:30

@metal:

Nézd, én mostanában nem vettem nagy értékű kütyűt, így nem is foglalkoztam a dologgal, de tudtommal minden ilyen gépezet jótállási feltételei közt szerepel egy ilyesfajta kitétel:

"Amennyiben a terméket a jótállási jegyen megjelölt szervizen kívül más szerviz vagy személy megbontja, az a jótállás elvesztésével jár."

Emlékeim szerint pl. a DVD lejátszómon kifejezetten le voltak ragasztva valamivel a csavarok, hogy azonnal látszódjon, hogy valaki hozzányúlt...

Manyecska. 2017.01.04. 13:35:39

@Terézágyú: :)) vegyél az illatszarban egy adag gyertyát occsóbb..mingyár ott leszek a Blahán -egy óra kb -nem ugrasz ki zúzunk kicsit? :D

Terézágyú 2017.01.04. 13:36:56

@Manyecs:
"vegyél az illatszarban egy adag gyertyát occsóbb"

Akkor már egy zseblámpa is elég... ugyanis már azt is feltalálták..
De zseblámpát tartva kényelmetlen krumplit/hagymát pucolni...

KaTe 2017.01.04. 13:40:47

@metal: Na és mondd, ha az újonnan vásárolt laptopban az első nap kicserélem a merevlemezt egy SSD meghajtóra, akkor ugrik a garancia (ami jótállás)? Mert a legtöbb bolt szeret ezzel fenyegetőzni, holott nem bonyolultabb a cseréje mint mondjuk a RAM esetében a bővítés. Legalábbis én még nem találkoztam olyan laptoppal, ahol meg kellett volna bontani az egész ház burkolatát hogy hozzáférhessek a merevlemezhez.

Másrészt, a posztoló bizony ÓRIÁSIT hibázott. Már ha az előző "legos" poszt tanulságát vesszük alapul. Ugyanis a vásárlónak kötelessége lett volna még a vásárlás előtt ALAPOSAN szemrevételezni a terméket, hogy annak minden tartozéka és kiegészítője megvan-e. Tehát (a homár posztolók egy része szerint) a tudatos fogyasztó csavarhúzókészlettel megy laptopot vásárolni, majd azt még a vásárlás előtt a legapróbb alkatrészekig szétszedi és összehasonlítja a gyártó által mellékelt alkatrészlistával (mint mondjuk egy ikeás szerelési útmutató) - UGYE IGAZAM VAN?!

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2017.01.04. 13:41:01

@Terézágyú: Az egy dolog, hogy odaírják, de a kötelező jótállás feltételeit jogszabály írja elő, így minden, ami annak ellentmond, semmis. Metal kollégának igaza van.

Cycmen 2017.01.04. 13:41:27

@Terézágyú: oda kellett tenni egy használaton kívüli szekrényt, ezért a lámpácska most pusztán a szekrény oldalát világítja meg..

Ha használaton kívüli a szekrény akkor mit akarsz ott megnézed nem e unatkozik? Este már ne menj ki a tárolóba!

CID.. 2017.01.04. 13:43:34

@Terézágyú: :D Meg kell hajoljak a női logikára, így pár évtized után. Nekem eszembe se jutott volna, de tényleg létezik, sőt foglalatba betekerhető dugalj is.

Told arréb a szekrényt :)

CID.. 2017.01.04. 13:46:31

@KaTe: Ha te cseréled ki, és nem egy hivatalos szerviz, aminek ugye nyoma van, akkor biza ugrik.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2017.01.04. 13:47:54

@metal: A szétszedhető termékekre általában sérülésmentesen nem eltávolítható matricát tesznek a csatlakozó részeknél, a csavarokra festékszerű anyagot, stb. hogy lehessen látni, ha a terméket szétszedték. Ezeknek a sérülése garanciavesztéssel jár. Akkor is, ha beleillő alkatrészt tesz bele az ember, vagy kivesz valamit, ami a működést nem befolyásolja. Csak hivatalos szerviz bonthat, cserélhet alkatrészt, és ezt a garanciajegyen jelzi is.

Terézágyú 2017.01.04. 13:47:58

@Cycmen:
"Ha használaton kívüli a szekrény akkor mit akarsz ott megnézed nem e unatkozik? Este már ne menj ki a tárolóba! "

Olyat nem írtam, hogy csak és kizárólag a szekrény van ott :)

"Meg kell hajoljak a női logikára, így pár évtized után. Nekem eszembe se jutott volna, de tényleg létezik, sőt foglalatba betekerhető dugalj is."

Hízelgéssel nálam nem mész semmire.

"Told arréb a szekrényt :) "

Sajnos a szekrény, csak ott, azon a helyen fér el...

Manyecska. 2017.01.04. 13:52:40

@Terézágyú: gyertya! Harminc fölött az ember barátja!! :DD:P na léptem.

Terézágyú 2017.01.04. 13:53:29

@CID..:
"sőt foglalatba betekerhető dugalj is."

Most én is rákerestem erre: az egy több évtizedes darab, ami volt...
Mellesleg az egyik villanyszerelési boltban is azt mondta az öreg szaki, hogy ilyen foglalat hosszabbító MÁR nincs, régebben volt...

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2017.01.04. 13:54:25

@Bogoj: Ez nem igaz. A jótállásra kötelezettnek kell bizonyítania, hogy a szakszerűtlen beavatkozás miatt lépett fel a hiba.

Cycmen 2017.01.04. 13:58:24

@Manyecs: gyertya! Harminc fölött az ember barátja!!

Mi csak világítunk a barátunkkal, pina alakú gyertya nincs! :P :D ON! :)

Terézágyú 2017.01.04. 14:01:58

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos:

És konkrét példád is van, hogy valaki beperelt egy céget, mert az nem volt hajlandó ingyen javítani valami a megbontott csavarok miatt, és a bíróság neki adott igazat, és kitöröltette az ominózus mondatot a garanciafeltételek közül?...

CID.. 2017.01.04. 14:06:09

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Az a szavatosság, 6 hónapig.

@Terézágyú: Dehogy akarok hízelegni, úgysem tudsz olyan piskótát sütni, mint körösztanyám :D

Az öreg szakikkal vigyázni kell. Múltkorában, amikor a cimbi házát építettük, venni akartunk gégecső toldót, az öreg szaki kijelentette, hogy olyan nem létezik. Előtte elhasználtunk párat, csak az egyik méret elfogyott:)

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2017.01.04. 14:10:23

@Terézágyú: Miért kellene nekem konkrét példát hoznom, amikor a jogszabály egyértelműen fogalmaz?

"Az e rendelet szerinti jótállás érvényességéhez, valamint a jótállásból eredő jogok érvényesítéséhez a vállalkozás az e rendeletben foglaltakon túl további követelményt nem támaszthat a fogyasztóval szemben"

"A fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelet rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el. "

Ptk: "Aki a szerződés teljesítéséért jótállást vállal vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, a jótállás időtartama alatt a jótállást keletkeztető jognyilatkozatban vagy jogszabályban foglalt feltételek szerint köteles helytállni a hibás teljesítésért. Mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett."

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2017.01.04. 14:12:04

@CID..: Tévedsz.

A szavatosságnál a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba oka a vásárláskor megvolt.

A jótállásnál a kötelezettnek azt, hogy a hiba oka később keletkezett. A jótállás a fogyasztó szempontjából kedvezőbb.

Terézágyú 2017.01.04. 14:17:08

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos:
"Miért kellene nekem konkrét példát hoznom, amikor a jogszabály egyértelműen fogalmaz?"

Ne is hozz konkrét példát. Csak és kizárólag a jogszabályt nézd. A valóságot ne.

De akkor legalább akkor annyit írj, hogy:
A pószter esetében a cég kifogása, hogy "a garancia nem érvényes, mert ez a laptop szét lett szerelve" JOGSZABÁLYELLENES, törvénysértő, a pószter nyugodtan perelje be a céget, a bíróság 100%-ban neki fog igazat adni.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2017.01.04. 14:20:08

@Terézágyú: A poszt toló esetében hibás teljesítésről van szó, nem azt kapta, amiért fizetett. Vitája a kereskedővel van, nem az attól független szervizzel.

CID.. 2017.01.04. 14:21:20

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Persze, 6 hónap után, azt, hogy a hiba a gyártás miatt keletkezett.

A jótállás meg azt garantálja, hogy rendeltetés szerű használat mellett a kütyüdet megjavítják, ha beszarik. Ha nem szakszervizben javíttatod, tuningolod fel, az pont nem az, de nekem mindegy.

Terézágyú 2017.01.04. 14:21:35

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos:
Ó bazdmeg, kerüld csak meg a kérdést ötödszörre is... csak nehogy válaszolj a kérdesemre....

na szűrés.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2017.01.04. 14:26:36

@CID..: Nem a rendeltetésszerű használatról szól a jogszabály, hanem hogy a jótállás teljes tartama alatt a kötelezettnek kell bizonyítania, hogy a hiba oka a teljesítéskor még nem volt meg.

Ha a laptopban magam cserélek HDD-t SSD-re, és később meghibásodik teszemazt a töltőáramkör, akkor nagy valószínűséggel nem tudja bizonyítani a forgalmazó, hogy a hiba oka az én beavatkozásom, tehát díjmentesen javítania kell.

homar4prez 2017.01.04. 14:31:34

@KaTe: "Legalábbis én még nem találkoztam olyan laptoppal, ahol meg kellett volna bontani az egész ház burkolatát hogy hozzáférhessek a merevlemezhez."

pedig sajnos a belépőknél a legtöbb már ilyen. Sőt, már egy akksicseréhez is full szét kell kapni. Viszont (márkafüggő), "warranty void" matrica csak általában egy alaplapot, vagy procihűtőt rögzítő csavaron szokott lenni (bár ugye az új notiprocik már BGA-sok, szóval azt nem veszi ki senki otthon)

Lenovoknál láttam olyat, ahol az egyik HDD rögzítő csavar volt leragasztva, vagy az ODD-t rögzítő.

CID.. 2017.01.04. 14:44:49

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Értem, biztos igazad lehet.

Basszus, ennél az iponnál még műanyag poharat is lehet venni :D legalábbis neten. Minden bizonnyal, komoly számtech cég.

sarostehen 2017.01.04. 14:45:16

Sok sikert a bizonyításhoz, hogy az elmúlt 1 évben te nem szedted szét a gépet, és nem te szedted ki az alkatrészeket.

laptopok esetében elég egyszerű megbizonyosodni arról, hogy gyári-e a csomaglás. Van rajta egy gyári zárószalag. Ha az sérült akkor lehet átnézni. (vagy nem átvenni)

Amúgy tényleg jó lenne ha poszter elmondaná, hogy mégis milyen alkatrészeket kell megvenni.

cmx85s 2017.01.04. 14:47:39

@Zirowe: szerintem azért kell a hiányzó alkatrészeket pótolni, mert így a szerviz nem vállalja a laptop usert zavaró hibájának javítását.
Pont, mint a mobilnál: van egy karcolás a kijelzőn, de működik a telefon, csak a hangszórója (a ház másik oldalán csücsül, ugyi) nem szól rendesen. Nem fogják átvenni javításra csak úgy, hogy a kijelzőt is cserélik. A szerviz részéről valahol érthető, hiszen, ha visszakapod, és akkor jelzed, hogy "na de én egy karcolással adtam le, most meg úgy néz ki, mintha átment volna rajta egy tank" - na, akkor kinek van igaza? Védik magukat, az más kérdés, hogy az ötezer Ft-os hangszórójavítás mellé ki kell fizetned 40 ezret a displayért. Vagy marad a tré hang.

sarostehen 2017.01.04. 14:47:54

@KaTe: "Legalábbis én még nem találkoztam olyan laptoppal, ahol meg kellett volna bontani az egész ház burkolatát hogy hozzáférhessek a merevlemezhez."

Nem láttál még elég laptopot.

ismerősöm dell gépe HDD csere SSD-re.. darabokra kellet szedni a gépet. Alaplapot, és a bill-t is ki kellet szedni.

KaTe 2017.01.04. 14:51:05

@homar4prez: Régen volt a homáron egy parázs vita (amiben nagyrészt alul is maradtam) arról, hogy ha egy komplett asztali számítógépet vásárol az ügyfél, akkor megteheti -e az eladó (üzlet) hogy a gép házát matricával ragasztja le és a szerződésben kiköti, hogy a matrica sérülése (tehát a ház megbontása) esetén ugrik a garancia. (tegyük fel a vevő időközben másik videókártyát szeretne, vagy memória bővítést, esetleg csak ki szeretné takarítani a poros házat) Nekem viszont még pár éve azt tanították, hogy a bolt ilyen kikötése jogszabályellenes. Na most akkor mi az igazság?!

Egy laptopnál se sokkal különb a helyzet, elvégre a memória bővítése vagy a HDD cseréje SSD meghajtóra indokolt lehet.

Ha a bolt is értékesít olyan hardvert laptophoz, illetve az asztali számítógéphez is, amivel én otthon is kicserélhetem / bővíthetem a hadvereket, akkor mennyire életszerű, hogy az eladó garanciavesztéssel fenyegetőzik, ha a laptopban a jótállási időn belül saját magam cserélem ki pl. a merevlemezt?!

Terézágyú 2017.01.04. 14:51:34

@cmx85s:
"Nem fogják átvenni javításra csak úgy, hogy a kijelzőt is cserélik."

Esetleg ilyenkor lehetne dokumentálni az egészet, fényképpel, nyilatkozattal, hogy a vevő nem kéri a kijelző cseréjét, csak kizárólag a hangszóróét...

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2017.01.04. 14:52:55

@sarostehen: Akkor van ciki, ha annak idején az átvételkor poszt toló aláírta, hogy megbizonyosodott a termék hiánytalanságáról és sérülésmentességéről.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 14:58:04

"Pár napja elvittem egy hivatalos Dell szervizbe,..."
Az nem derül ki, hogy milyen indíttatásból. Csak úgy elvitte, vagy volt valami oka?

"ahol megállapították, hogy rengeteg alkatrész hiányzik a laptop belsejéből, csavarok, haranggumik"
Durva túlzás. Ha ez igaz lett volna, annak lettek volna jelei, ha más nem, minimum az, hogy ZÖRÖG, kézben fogva érezhető, ha mozognak benne (ha nincs csavar, nincs rögzítve az alkatrész -> tehát mozog) az alkatrészek.
Juteszembe, pl. az inspironokban. 1db sróf forgja az optikát, 2db fogja a hdd-t, DE! ez a 3 csavar a hátlapi burkolatot is fogja, kívülről kell berakni, tehát belül valóban nincs.
Mellesleg, ha a csavar hossza, menetemelkedése megfelelő, mi a pattogó pélóért ne lehetne berakni? Nekem is van egy zacskóval, pótolom is belőle a hiányzókat -típustól függetlenül- azokban, amit behoznak javításra (feltéve, hogy be lehet hajtani erőlködés nélkül).

"Tehát az iPon áruház nem egy eredeti laptopot adott el nekem."
Ez megint téves. Nincs utángyártott laptop. Az eredeti volt, e felől ne legyen kétsége senkinek.

"Mit javasolol, mit tegyek ezzel kapcsolatban?"
Csak kulcsszavakban: mestergerenda, kötél, hurok, sámli

"A leveled alapján egyértelműnek tűnik, hogy a cég az adásvételi szerződést hibásan teljesítette, mert új készülék helyett egy már megbontott számítógépet adott el"
kedves gvti, meg az apátok f@ßát. Ott voltatok? Ugye nem, tehát ilyet ex cathedra kijelenteni kicsit meredek.
Én sem voltam ott, de tudok olyat mondani, ami szintén megtörténhetett.
Korábban egy vadász megvete ugyan azt a laptopot, csak kicsit módosítva. mondjuk a HDD-t kicseréltette SSD-re, ehhez szét kell szedni, gondolom ez nem kérdés. Majd 14 napon belül "én nem ilyen lovat akartam", és elállt a vásárlástól. Ha külsérelmi nyom nincs rajta, és a gyári állapotot helyreállították, miért ne lehetne eladni újként?

cmx85s 2017.01.04. 15:00:12

@Terézágyú: lehetne, de ha ne adja Isten abból a karcból tényleg lesz egy törés, mert valljuk be, a szervizben nem fogják olyan gondossággal kezelni a cuccot, ahogy azt a sajátjukkal tennék, akkor mi a helyzet? Ők fizetik a cserét? A tulaj? Vagy megosztják?
Ha leesik az asztalról, akkor jó esetben egy ép kijelzőjű készülékkel nem történik semmi, de egy már repedt jó eséllyel törött lesz.

Terézágyú 2017.01.04. 15:02:13

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
"Én sem voltam ott, de tudok olyat mondani, ami szintén megtörténhetett.
Korábban egy vadász megvete ugyan azt a laptopot, csak kicsit módosítva. mondjuk a HDD-t kicseréltette SSD-re, ehhez szét kell szedni, gondolom ez nem kérdés. Majd 14 napon belül "én nem ilyen lovat akartam", és elállt a vásárlástól. Ha külsérelmi nyom nincs rajta, és a gyári állapotot helyreállították, miért ne lehetne eladni újként? "

Na ez egy jó kérdés, hogy most akkor az ilyen visszavitt termékeket mennyire vizsgálják át a boltban... Egy visszavitt laptop minden egyes alkatrészét meg kéne vizsgálniuk, hogy valóban az eredeti-e?...

sarostehen 2017.01.04. 15:02:41

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Pontosan. És mivel 99.9% hogy aláírta, így egy évtávlatából mehet a sóhivatalba.

homar4prez 2017.01.04. 15:08:02

@KaTe: ja, félreértés ne essék, én nem gondolom, hogy ez így jó. A leplombált asztali gépektől meg aztán megint hidegrázást kapok (egyébként egy hajszárító csodákra képes :) )

Egy HDD/RAM upgrade nem okozhat garanciavesztést, csak el kell tenni, mert ha esetleg más hiba jön elő a notival, akkor az eredeti alkatrészekkel kell szervizbe vinni.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 15:09:02

@KaTe: jó kérdés, meg is fogom kérdezni kedves ügyvédismerősömtől.
De mindentől függetlenül, néha mi is élünk ezzel. Vannak olyanok, akiknél a butaság szorgalommal párosul, és nekiesnek mindennek fejszével mint tót az anyjának.
Volt olyan, hogy megsérült -gyk. tönkrement- az alaplap (komplett gépet vett, mi raktuk össze), miközben KIPORSZÍVÓZTA. Volt, amelyik (nem jöttünk rá hogyan) letörte a VGA foglalat végéről a rögzítő pöcköt (a gép eredetileg le volt ragasztva, csak nagyokosan felnyitotta), majd ahogy ütötte a házat a gyp-s csemetéje, pesze, hogy a kártya kimozdult a helyéről, lett zárlat, és elfüstölt az egész. Volt amelyik belebarmolt, és fordítva rakta vissza az előlapi USB kábelt amikor beledugott vmit legjobb esetben azonnal kikapcsolt a táp zárlatvédelme miatt, de megesett, hogy nem volt elég gyors, és kinyírta az eszközt.
Ilyenkor persze mindenki hibás, csak a vadász nem, mert nem szóltak neki, hogy ne piszkáld. Az, hogy le volt ragasztva? Hát ragasztva volt, nem hegesztve

És még mielőtt belekötnél/nétek, nem kérünk pénzt, ha akár hozott alkatrészt akar beépíttetni/cserélni, portalanításért, csak be kell hoznia a boltba a gépet.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 15:14:31

"bebizonyítottam nekik, hogy hamis laptopot adtak el nekem."
ó b+, hogy csak most vettem észre ezt a gyöngyszemet.
Osztán milyen lenne az a hamisított laptop? Egy átmatricázott Alienware b+?!
Komolyan, te hülyébb vagy helyből, mint sokan nekifutásból. Egy komoly probléma van csak, nem játszottál eleget kézigránáttal kiskorodban.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 15:18:14

na, és akkor reagálok a címre is.
"Ki akar szétszedett és összevarázsolt laptopot venni új helyett?"
Ha jól értem, a vásárlástól való elálláshoz ugye van joga a kedves címadónak, de ha egy (az összes tartozékával, nem mellesleg sértetlen állapotú) készüléket akarnának neki eladni, akkor az eladó bizony szarjon apró tüskés farfekvéses állatkákat?! Mer ezt sugallod ezzel a címmel hh!!négy!!

melaena 2017.01.04. 15:32:15

a matrica egy info,hogy volt mar szetszedve. itben az a gaz,hogy sok hibanal meg a gyarto is csak tippel,mi az oka. ezert nem szeretik ha szetszereled. karcos fenyezes,vagy torott hatso lampa miatr sem ugrik egy motorhibas auto garanciaja. akkor sem ha volt mar felnyitva a motorhazteto.

Intelli 2017.01.04. 15:32:23

Régen volt olyan, hogy gyári plomba matrica formában, ez mostanság már nem divat?
Én is bemegyek egy MediaMarkt-ba pl. és a dobozok 80%-a szimplán ki van nyitva, volt olyan, hogy nem is az volt benne aminek lennie kéne.

Hát mi a picsa folyik itt?

P1sty 2017.01.04. 15:33:55

Eddigi tapasztalataim szerint (évente azért pár pc-t összerakok) (a nagykereskedéseket leszámítva) az Ipon a legkorrektebb. Minden téren. Garanciához nem kell számla, semmi. Lecsippantja (vagy doboz nélkül beírja a sorozatszámot) és a gép már írja is, hogy ott vetted és mikor. Kis könyörgés és még valami csere alkatrész is akad a szerviz idejére. Nekem akadt. A terméket cserélték pár nap alatt. Amikor odaadtam azonnal szétkapták, keresték, hogy belenyúltam-e. Természetesen nem, amíg garis nem piszkáljuk. Csere, a garancia meg újrakezdődik. És nagyon szeretem, hogy sms-ben is értesítenek. Raktár az manapság már luxus. Nem is nagyon várom el. Ha azonnal kell valami akkor irány a nagykerek. Amik persze drágábbak mint a kiskerek. Nagykerbe akkor éri meg menni ha nagyobb tételben vásárolsz. Akkor kapsz kedvezményt a listaárból. Aqua-ba csak akkor megyek ha muszáj. És inkább akkor se. Vettem tőlük (2013) egy tv-t, a drágább fajtát. Házhoz rendeltem, hogy elállhassak ha pixelhibás. Az volt. 2 db. Az pont belefér a még megfelel (iso) szabványnak. Ez nem is annyira zavart mint a képernyőbe égett (szerintem) párduc szempár. Gondolom aki előttem megvette (valahol külföldön) annak párducos háttérképe volt. Nem láttam még addig LCD tv-t ami beégett. De ebben a samsungban olyan szar panel került (panel lotary), hogy üstökös csóvát húzott a focilabda, az ikonok percekig a képernyőn maradtak... De ebbe nem tudtam volna belekötni, mert ez nem hiba... tulajdonság. (kis hiba esetén elállásnak helye nincs! KA! Ja cégeknek meg alapból nincs ilyen joga?!)) Abba viszont igen, hogy egyértelműen látszott az első pillanattól kezdve, hogy ez egy újracsomagolt tv. Aqua ragasztószalaggal volt leragasztva a doboz. Kibontott szétszakított visszacelluxozott zacskók. Rocket elemek. Egy vicc volt. Madárnak néztek. Azaz bocsánat, magyar vevőnek. Amikor másnap (mert aznap már nem voltak nyitva) visszavittem a világ végén levő eldugott raktárukba a szokásos várassuk, szopassuk, mitakarezitt kiszolgálást kaptam. Azt nem tudták, hogy azért van a nyakamban a telefonom, mert kép és hangrögzítek. Ez a hobbim. :) A bíróság meg majd vagy elfogadja vagy nem. (De a youtube-ra azért csak jó lesz karácsonykor. Nincs semmim, se kutyám, se macskám, se lakásom, se kocsim. Papíron. Hitelrontás?! Pereljcsak. Majd vonják a semmiből. Megjegyzem dolgozom én a nyugdíjért csak nem a magyarért.) De szerencsére 2 óra alatt kis ordibálás, kis fogyasztóvédelem ,szervizesek, ügyvéd hivogatása után (nagy nehezen) csak sikerült elintézni, hogy ne csere készüléket kapjak hanem visszautalják a vételárat, persze 30 napon belül. 7 nap múlva utaltak. Persze elég szar volt kijönni pénz és tv nélkül a helyről. De szerencsére ki tudtam imádkozni egy mínuszos számlát, hogy legalább valami legyen a kezemben, mert nincs ilyen visszavételi formanyomtatványuk!!! (még sose kellett??) Kicsit aggódtam, hogy azt mondják, hogy már kifizették és buktam a lóvét, de végül nem. Persze ekkor már a polgári perről egyeztettem a ügyvédemmel ha minden kötél szakadna. Persze nem vagyok hülye. Amikor kibontottam állványos kamerával rögzítettem mindent. És persze tele vagyok fotókkal is. Hogy mit mondtak az aquások az újracsomagolásról? "Minden terméket kipróbálnak, hogy ne kapjon a vásárló hibásat." Vicc. Azért az ipon garancia vs gyártói garancia felvet bennem pár kérdést, de nagy ötlet olcsóbban adni a visszavitt termékeket, csak szólni kéne róla. Ja és lett tv-m. Egy bevásárlóközpont sony márkaboltjába bementem, ráböktem egyre a falon (amit 2 hét fórumozás után választottam) és azt mondtam, ha hoznak egy pixelhiba mentest megveszem. Hoztak. Ja és adtak egy (akkor listaáron 40k értékű) 5 éves balesetbiztosítást grátisz. Ha nem adnak is megveszem és ezt látták is, de nem én kértem. Adták. (pendrive-on persze volt nálam egy vörös, zöld, kék, fekete, fehér jpg a teszthez, ami persze az aqua-ban is nálam volt. Kellett is, mert azt akarták, hogy az m1 hd adásán mutassam meg a hibát. KA!) Ja és a 220Volt-ban is vettem már tv-t, LG-t. Kaptam 5 év garit rá. Azért vettem ott. De azt nem mondták, hogy évente jogutód nélkül megszűnnek. KA! Azóta se voltam náluk (2011), de azóta is büszkén hirdetik, hogy egyszer régen egy régi cégnéven az ország boltja voltak. Megjártam az LG márkaképviseletet is méltányosságért. Azt mondták ha nem kerül nekik pénzbe akkor megcsinálják. :D Szóval LG tv-m se lesz többet. Viszont a sony azóta is jól szolgál. Pont úgy mint szüleim 20+ éves példánya. Szóval én vagy Ipon-ban vagy a Hardverkerben vásárolok. Mindkettő garancia ügyintézésében nagyon pozitívan csalódtam. Mondhatnám, hogy elvárásaimon felül teljesítettek.

melaena 2017.01.04. 15:35:53

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: azert nem lehet eladni ujkent,mert az csalas. ujjal megegtezo aron adhatod,de szolni kell,hogy nem uj. mint a bemutatodaraboknal.

CID.. 2017.01.04. 15:56:00

@P1sty: az elálláshoz mi köze annak, hogy kicsi vagy nagy hiba?

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2017.01.04. 15:59:28

@CID..: Ha a távollevők között kötött szerződés esetén érvényes 14 napos elállásra gondolsz, annak nincs feltétele.

De ha jótállás keretében akarsz elállást választani javítás helyett, akkor a Ptk szerint
"(2) Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint
a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a (4) bekezdés szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.
(3) Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye."

melaena 2017.01.04. 16:01:37

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Lofaszt.
Ha nem tajekoztatod az ugyfelet arrol,hogy az egy visszavett darab,akkor siman csaltal,hiszen az info birtokaban nem biztos,hogy megvasarolta volna.

"Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el."

melaena 2017.01.04. 16:03:11

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Ha toled megkerdezik,hogy van egy visszahozott,es egy bontatlan is raktarban,melyiket szeretned elvinni,te mit valaszolnal ?
(Azonos aron,termeszetesen)

CID.. 2017.01.04. 17:16:33

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: minden bizonnyal igazad van, de emberke ezt írta "Házhoz rendeltem, hogy elállhassak ha pixelhibás". Valószínűleg, ezt néztem be ;)

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2017.01.04. 17:20:31

@CID..: Nehezen követhető az emberke írása, de én úgy értem, a visszaadáskor a hibára hivatkozott. Nos, azt nem kellett volna, a fogyasztó indokolás nélkül jogosult az elállásra online rendelés esetén.

CID.. 2017.01.04. 17:25:48

@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Pláne, hogy nem egyértelmű, online rendelte, vagy csak kért házhoz szállítást. Na de mind1.

gabors2 2017.01.04. 17:30:21

@Terézágyú: "Ezért találtam ki ezt, gondolván, hogy ilyesminek léteznie KELL... " igen van ilyen csak nagyon kell keresni .... :-)

itt egy link ... www.amazon.com/Leviton-1403-Outlet-Socket-Adapter/dp/B001F71O70/ref=pd_lpo_60_bs_lp_t_2?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=3G3424A11W26HGDFJGMF

persze ez pont neked nem jo mert usa-szabvanyu de tutti van ilyen eu-ban is de biztos van mas megoldas is ...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 17:32:25

@P1sty: "Ha azonnal kell valami akkor irány a nagykerek. Amik persze drágábbak mint a kiskerek."
Ezt hogy nem vettem észre?! A nagyker drágább mint a kisker?!négy!! Baszki, kezetfoghatsz melaena-val, és oszthatjátok egymásnak az észt. Két félkegyelmű ... (le is tiltalak gyorsan, ne is lássam az agyatlan írásaidat)

Terézágyú 2017.01.04. 17:34:30

@gabors2:
Kösz, de én nem ilyet kerestem, az izzófoglalatba dugható konnektor csak felmerült, mint érdekesség :)

CID.. 2017.01.04. 17:35:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ezt honnét szűrted le, mármint, hogy cégre vásárolta?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 17:36:19

@gabors2: @Terézágyú: Villanyszerelőknél szoktam látni hosszabbítót, ami nem konnektorba, hanem villanykörte foglalaltba való. Kell tőlük szerezni egyet, és egy állólámpát beledugni.

"usa-szabvanyu"

Már csak egy USA-EU átalakítót kell szereznie. Redukáltuk a problémát egy egyszerűbbre.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 17:37:29

@gabors2: @Terézágyú: Ja, ha szerzel végül, lécci, szólj, mert nekem is kéne. Buherálhatnék egyet, de jobban esne egy gyári.

Terézágyú 2017.01.04. 17:37:38

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Villanyszerelőknél szoktam látni hosszabbítót, ami nem konnektorba, hanem villanykörte foglalaltba való."

Na, hát olyan köll nekem iss!!!

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 17:44:06

@CID..: "Ha azonnal kell valami akkor irány a nagykerek"
ott pedig magánszemélyként nem vásárolsz, a firkálmány alapján valószínűsíthetően adóoptimalizálási célból (dolgozik ő a nyugdíjért, csak nem a magyarért), gondolom ilyen fillértöcskölő lehet. Otthonra a wc papírt is áfa-s számlára veszi.

Terézágyú 2017.01.04. 17:45:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
az a baj, hogy manapság csak ilyeneket kapni (webshopokban):
www.motofaktura.hu/fotky332/fotos/_vyr_371e27-hosszabbit%C3%B3.jpg

Ha egyáltalán kapni... a conradban sem ismertek ilyet...

gabors2 2017.01.04. 17:48:00

@Terézágyú: akkor milyet kerestel? mert a leirasbol valhogy ugy tunt hogy a lampa foglaltbol akarsz valahogy feszkot kiszedni es valami hoszabitoval odebb vinni a lampat (mert a szekrenyt nem lehet). Vagy felre ertettem? Persze ehhez meg kell egy olyan biszbasz is hogy konnektor=> lampa de azt gyerekjatek csinalni hazilag is. A foglalatba csavarhato hosszabitot is lattam de linken szereplo izebol van otthon ketto nekem is (el is kuldenem de hasonloan USA-szabvany).

Amugy draga egy zseblampa ? Mert ha nem is idealis megvilagitas de az elonye hogy hordozhato mashova is :-)

Terézágyú 2017.01.04. 17:50:41

@gabors2:
Ilyesmit, csak hosszabb vezetékkel:
www.motofaktura.hu/fotky332/fotos/_vyr_371e27-hosszabbit%C3%B3.jpg

"Amugy draga egy zseblampa ?"
Jó, hát ez az, hogy arra fanyalodunk... de gondoltam emez elegánsabb megoldás.

Krumplipucoláshoz jobb a rendes lámpa :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 17:52:22

@Terézágyú: Az is jó neked. Már 40 centivel arrébról világít, beragyoghatja a helységet.

CID.. 2017.01.04. 17:53:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: @Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: oké, oké, de akkor minek írta a fogyasztóvedelmet, ha cégként vette?

Papi te meg ugorj már át terézagyuhoz, szétbassza az ideg, ha nem tud krumplit, meg hagymát pucolni:D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 17:54:23

@Terézágyú: Ez is jó neked: MTF EU-USA hálózati adapter dugalj dugvilla konnektor átalakító vékony
Ár 440 Ft

Veszed, amit GáborS küldött, ezt beledugod, ebbe meg már egy magyar hosszabbítót, abba egy állólámpát. 4 darabból megvan. :))

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 17:56:28

@CID..: me' fillértöcskölő. Azt hiszi okosabb mint egy ötödikes :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 17:56:46

@CID..: :)) Látod, itt mindenki neki seggit.

@Terézágyú: Jah, lehet, hiogy azért nem árulnak ilyet, mert egy elmeroggyant beledugna egy 3000 wattos melegítőt, és leégne a 100 wattos villanykörtére méretezett hálózat. Volt egy ilyen homár cikk nemrég. :))

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 17:58:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: vagy amit terézágyunak linkeltem, 1100~1200 körül megvan, 1db, és azt dugsz bele amit akarsz (vagy ami belefér :P)

Terézágyú 2017.01.04. 17:58:29

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
" Jah, lehet, hiogy azért nem árulnak ilyet, mert egy elmeroggyant beledugna egy 3000 wattos melegítőt, és leégne a 100 wattos villanykörtére méretezett hálózat. Volt egy ilyen homár cikk nemrég. :))"

ne tessék szemtelenkenni

egyébként fentebb írtam, hogy egy szaki szerint MÁR nem kapható ilyen... szóval lehet hogy alapvetően ilyen okokból nem kapható...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 18:00:48

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: hülyének lenni alapvető emberi jog. Az ilyennek mindegy, bedug bármit bárhova. Lyuk - lyuk, csak egér ne legyen benne.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 18:03:40

@Terézágyú: szelektív a látásod? küldtem neked linket, cca 1200-ért ebay-ról

CID.. 2017.01.04. 18:03:56

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Bár nem értek hozzá, de szerintem azért írják rá az izzófoglalatokra, hogy hány wattos körtét lehet belecsavarni, mert egy hagyományos izzó kurvára melegszik;)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 18:08:22

@CID..: a régi szép idők, amikor mancika kitalálta, hogy őt nemérdekli hogy max. 40W, és betekerte a 100-ast a papírvékony bakelit foglalatba :D
ezek az új ledes szarok alig termelnek valami hőt :(
Autóban kifejezetten gáz télen. A régi halogén ugye fűtötte belülről az üveget. Amikor nem bírt a fényszórómosó a ráfagyott cuccal, kicsit lassítottál, cucc kicsit megolvad, lehetett mosni, haladtál tovább. Most meg állhatsz félre, vakarhatod kézzel :(

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 18:18:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: " Item location:
HK, Hong Kong "
novemberben rendeltem, szintén loc. HK. szerinted megérkezett? valami 2000huf volt összesen (szintén frísiping), tanulópé'z megvolt, soha többet. Amit nem tudok megvenni EU-n belülről, vagy USA (ahol helyben van a cucc, tehát nem kínából küldeti ide), az nincs/nemlétezik/elfogyott/hiánycikk/kifutott/nemgyártják/...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 18:18:52

@CID..: "egy hagyományos izzó kurvára melegszik"

Valószínű. De ha 0,75 mm2-es a drót, azt leégeti a 3000 wattos villanyfűtőt.

Öcsém eladásra vett lakását kicsit rendbehoztuk a továbbadás előtt. A parkettacsiszoló az első másodpercben leégette a drótot. Az előző ezermester egy telefondrótot húzott be, az a táskarádiót elvitte, jóleszazúgy!

www.boredpanda.com/you-had-one-job-funny-fails/

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 18:22:37

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Asszem az egyetlen (v.ö. agyatlan) vagyok, aki az összes kommentet elolvasom, még a Zéróķomponistáét is, sőt, még Igasságosét is.

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.04. 18:30:18

@Terézágyú: @Bogoj: Az, hogy mit ír a papírra mellékes, a jogszabályoktól nem lehet a fogyasztó hátrányára eltérni!
Azt ír a jótállási jegyre, meg oda ragaszt matricát, ahova, és amit akar, de ez nem ér semmit (a kötelező jótállási időn belül, ha azon túl is vállal garanciát, akkor abban már köthet ki más feltételeket).
@KaTe: Ha belevaló, és szakszerűen kerül bele, akkor nem veszik el a jótállás. De a jótállási időn felül vállalt plusz garancia elveszhet!

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.04. 18:31:47

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
"Korábban egy vadász megvete ugyan azt a laptopot, csak kicsit módosítva. mondjuk a HDD-t kicseréltette SSD-re, ehhez szét kell szedni, gondolom ez nem kérdés. Majd 14 napon belül "én nem ilyen lovat akartam", "

Ha a kérésére kicserélték a hdd-t ssd-re, akkor nem élhet az elállás jogával. Egyedi igényeknél nem jár.

CID.. 2017.01.04. 18:34:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Valószínű. De ha 0,75 mm2-es a drót, azt leégeti a 3000 wattos villanyfűtőt.
Na, azért ennél többet kinézek terézagyúból :D

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.04. 18:36:18

@CID..: Nem ugrik! Csak akkor, ha a hibát a csere okozza. Az más kérdés, hogy nálunk előszeretettel próbálják meg ezzel elzavarni a klienseket, és sokakat sikerül is.
Amúgy hasonló dolog volt, hogy pár évvel ezelőtt divat volt a mobiloknál azzal megtagadni a jótállást, hogy a benne lévő pára érzékelő elszíneződött. Na most ezért sem utasíthatja el alapból a dolgot, bizonyítani kell, hogy a hibát beázás okozta (jogilag már az is egy elég érdekes kérdés, hogy ha konkrét beázás nyoma nem látszik, akkor mivel bizonyítja a cég, hogy a páraérzékelő nem volt elszíneződve a beszereléskor, és az eladáskor).

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 18:49:26

@metal: HDD és memóraicseréhez pont nem kell szétszedni a legtöbb laptopot, kis ajtó van nekik rendszeresítve.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 18:58:33

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: kivéve amelyiknek nek. A dell inspironok, újabban a nagyobb (17">=) acerek pölö (nem mind, típusfüggő, de mostanában egyre több az olyan, aminek egy darab műanyag a burkolata)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 19:03:56

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: na, elfelejtettem az előzőbe beleírni ... kell olyan izé, nefelejcs vagy hogyhí'ják
az úgy volt, hogy tényleg vmi 2000ft-volt az egész, írtam neki, hogy csináljon magának öcsükét, lepontoztam az íbéjen + szövegesen is értékeltem (hamár múszály), és betudtam tanulópénznek. Soha többé nem veszek olyat, ami nincs helyben az eladónál. Ha a szállítás több mint 2-3 hét, akkor 99%, hogy kínából veszi, és az én címemre küldeti, ebben az esetben 3-4 hét volt a szállítási határidő, de úgy voltam vele, 2K (nem ezen múlik, hogy lesz e mit enni fizetésig), és úgy voltam vele, mint egyszeri qrva a menstruációval. Vagy megjön, vagy nem. Tanulópénz kipipálva, költse gyógyszerre.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 19:15:09

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Nem értem, miért nem kértél reimburs-t.

Eccer egy faszfej nem akarta visszaadni, embay resolution, oszt annyi. Már csak pedagógia okból is. Várni kellett valami 10 napot. Időből meg be vagyok tárazva. :))

CID.. 2017.01.04. 19:30:03

@metal: folyadék indikátornak hívják, és nem, azért nem utasították el a garanciális javítást mert pirosra színeződött a matrica, csupán a szervizeseknek egy támpont volt. Ha tényleg folyadék érte, az oxidációnak egyéb jelei is voltak ;)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 19:45:50

más. új év, új homár? napi 1 poszt, az is szar?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 20:43:57

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Na most a nagy kérdés az, hogy ha úgyios szar a poszt, minek akarunk belőle kettőt?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.04. 22:04:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: ha erről lenne szó, nem is firtatnám a kérdést. De.
A napi 2 poszt esetén, még lehet reménykedni az 1nd szar poszt után, hogy a következő egy fokkal értelmesebb lesz. Azt már meg sem említem, hogy napi 3 poszt esetén még több esélye lenne egy normális posztnak átcsúszni a szűrőn ;)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 22:19:15

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Még az elején elmagyaráztam Helgának ezt. Háromszor. Lassan, hogy megércse. De nem akarta megérteni. Mondtam, hogy tehet be szar posztokat, de szaporán, mert hamar kivégezzük, ha meg kis nyugit akar, akkor bedob egy edéset, és elcsámcsogunk rajta napokig. Kockafej. Hogy ő naponta 2-t vállalt, és ennyi lesz, ha a fejünk tetejére állunk is. Hiába mondtam, hogy az is lehet pompás... Szerintem PISA negatív a csaj.

"napi 3 poszt esetén még több esélye lenne egy normális posztnak átcsúszni a szűrőn"

:))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 22:28:32

Ja, és a napi kettőt is sokszor nem tartja be a barom. Ahogy a mellékelt ábra is mutatja.

Dinkainka 2017.01.05. 02:10:05

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Egy kínai paraszt 25 éven keresztül kézigránáttal törte a diót! Egy jóbarátja adta neki a diótörőt.

ebella 2017.01.05. 04:00:42

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Most sem bírod, ha valaki jobban tud valamit mint te? Vagy csak nem érted? Tipikal buta proli vagy, aki kurva okosnak érzi magát, de a valóságban olyan buta mint a főd.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.05. 07:32:47

@ebella: nem mindegy, hogy fekete főd, barna főd, netán agyagos főd...

Terézágyú 2017.01.05. 07:51:01

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
De, láttam, de már tisztáztuk, hogy nem ilyet keresek, és már poénkodtunk is, hogy négy darabból csak össze lehet hozni :)

Manyecska. 2017.01.05. 08:26:17

@Terézágyú: no, ha ennyire igényes vagyol vegyél profil vagy PAR fényvetőt :D ezeket koncerteken használják, címet megadom privátban! vannak ledes lámpáik, színváltók, esetleg ha nagyon unatkozol krumplihámozás közben füstgépet is adnak!!!

Manyecska. 2017.01.05. 08:30:53

@Terézágyú: de, szerintem vegyél bányászlámpát /7000 HUF/, relative occsó és viheted magaddal!! A gyertya veszéJes pedig játszhatnál betlehemest közben hát nem naccerű???? :D ON

Dikusz 2017.01.05. 08:35:10

@The Crazy One 5tös: nekem nem is adsz pluszegyet? :)
Mégpedig azért, mert nem szóltam eddig hozzá. Ami azért nagy szerencse, mert nem értek a poszt témájához.

Dikusz 2017.01.05. 08:38:27

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: @a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: azért ez a posztocska nem volt olyan rossz, vagy igen? Egész jól elbeszélgettek a témában a kommentelők.

Manyecska. 2017.01.05. 08:47:03

@Dikusz: ....és közben az úri közönség táncolt!! /=savazta egymást/ be is készítettem már délelőtt tegnap a popcornt 44!nyóc! gyökkettő.

Manyecska. 2017.01.05. 08:49:54

@Terézágyú: sőt, van még stroboszkóp is!!! /elképzeltem :D/ + tükörgömb, én veszek otthonra baszki :D OFF

joska61 2017.01.05. 08:53:19

Utolsó bekezdés: na ezt nem kellett volna.

Terézágyú 2017.01.05. 08:56:42

@Dikusz:
"azért ez a posztocska nem volt olyan rossz, vagy igen? Egész jól elbeszélgettek a témában a kommentelők."

Az a baj, hogy az én kérdésemre nem kaptunk megnyugtató választ...
(Mármint nem a foglalathosszabítós kérdésre, hanem a poszthoz kapcsolódó kérdésre)

CID.. 2017.01.05. 08:57:02

@Manyecs: a krómcsövet ne felejtsd el megrendelni :D

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.05. 09:00:26

@Dikusz: tudod, aki kapja, marha :)
@Terézágyú: siman megírhatnád, ilyen temak kozott elfér...

Terézágyú 2017.01.05. 09:01:31

@The Crazy One 5tös:
Mit írjak meg? A poszt témájába vágó kérdésemet??? Hát feltettem :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 09:33:56

@Terézágyú: "négy darabból csak össze lehet hozni"

Három darabból, ha az ő linkjét használod. Én már megrendeltem tegnap, az éjjel jött az emil, hogy shippingelték. $3 az átalakító az ebayen, lásd az én linkemet, mert az övé drágább, majdnem $4 a szállítással együtt. Ez konnektort csinál az E27 foglalatból, ha közvetlenül bedugod a lámpát, két darabból megvan az összeállítás.

Manyecska. 2017.01.05. 09:35:35

@CID..: háromezerér' már lehet ledes stroboszkópot kapni krumplipucoláshoz ideális...onnan kipusztulna minden élő organizmus hosszútávon tuti :D

CID.. 2017.01.05. 09:50:00

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: tavaly nyáron kb., egy hétig konektorral álmodtam, miután cimbinél beszereltem legalább negyvenet :D

@Manyecs: pucolni akar, nem megvakulni, de ha mégis, van egy 60 wattos LED reflektorom, kölcsön adom ;)

Terézágyú 2017.01.05. 09:54:31

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"http://www.motofaktura.hu/motofaktura/eshop/14-1-ATALAKITOK-ADAPTEREK/0/5/371-MTF-E27-hajlithato-hosszabbito-200mm-foglalat-atalakito-adapter"

Talán le lehet cserélni ezt a húszcentis hosszabbítást egy tetszőleges hosszú vezetékkel...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 10:03:09

@CID..: :)) Szép nagy lakása lehet. Vagy minden sarokban alul, felül, 2-2 konnektor van.

Ha rendesen ki van alakítva a helye, akkor csak két csavar, oszt jónapot. Akkus csavarhúzó rúlez.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 10:09:44

@Dikusz: Igazad van. Átlagosnak számítana. ha a többi nem lenne olyan szar, az teszi csak kiemelkedővé.

De a fele meg a Rézágy problámáját tárgyalja.

CID.. 2017.01.05. 10:11:15

@Terézágyú: szinte biztos, hogy nem, vagy ha igen, legalább olyan igényes lesz, mint az én javaslatom :D

Kérd kölcsön a papitól, most rendelt :D

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: :D :D

Kicsit bonyolultabb volt a helyzet, a vezetékek egy része még a gipszkarton fal mögött volt :(

Terézágyú 2017.01.05. 10:13:58

@CID..:
" szinte biztos, hogy nem, vagy ha igen, legalább olyan igényes lesz, mint az én javaslatom"

Mint a kibelezett villanykörtés? hát talán annyira azért nem...

Manyecska. 2017.01.05. 10:18:54

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: hallod, már patikát is neveztek el róla a körúton!! /Teréz Patika/:D ON

melaena 2017.01.05. 10:44:08

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Az fel se merult benned,hogy munkaeszkoz a notebook,es azert ceges szamla ?
Persze mindenki magabol indul ki.
Te szar!

CID.. 2017.01.05. 10:44:16

@Terézágyú: Igazándiból szerintem az nem erre való, inkább csak arra, hogy ha fix a lámba tudják irányítani a fényt. Szinte biztos, hogy fröccsentettek a csatlakozók. Jobban jársz egy ilyen dugaljas adapterrel, mint amit papi rendelt.

CID.. 2017.01.05. 11:00:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:kutvaegyszerú geotermikus ? :D na, azért neked is megy az elütés

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 11:05:34

@CID..: Mi a bajod a geotermikus ábrákkal? Csupa derékszög meg párhuzamos.

Cycmen 2017.01.05. 11:12:40

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Én is láttam, csodás "mű" ! Biztosan nehezen kereste meg a 6millát az a sznob állat aki megvette ezt a szart!

CID.. 2017.01.05. 11:14:25

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Mégegyszer megnézve, igazándiból semmi, olyan melegséget áraszt, ami kifejezetten jól esik ilyen cudar időben :)

CID.. 2017.01.05. 11:20:06

@Cycmen: Na, te sem érted a modern művészetet. Mondjuk nekem is jobban bejön, amikor egy vödör festéket öntenek a vászonra :D

Terézágyú 2017.01.05. 11:21:29

@CID..:
Pedig milyen jó játék egy Jackson Pollock-festményből készült puzzle kirakása...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 11:21:51

@Cycmen: Van viszont jó oldala is. Ha esetleg megsemmisül egy tűzben, egy ceruzával és vonalzóval újracsinálják. Szegény japánoknak megégett egy vangóg napraforgós festményük, csak egy béna hamisítványt tudtak helyette venni milliókért.

Cycmen 2017.01.05. 11:23:14

@CID..: Mégegyszer megnézve, igazándiból semmi, olyan melegséget áraszt, ami kifejezetten jól esik ilyen cudar időben :)

Pont az jutott eszembe, hogy az ábra feldobná a Karancs gáztűzhelyem kinézetét!

Cycmen 2017.01.05. 11:27:05

@CID..: Na, te sem érted a modern művészetet.

Ja, ha nem élek át többszörös spontán ejakulációt a látványtól, akkor csak egy tudatlan barbár lehetek! :)
Nekem ez akkor is csak egy szar!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 11:29:52

@CID..: "amikor egy vödör festéket öntenek a vászonra"

Benczur Gyula: A mázolóinas balesete - 1901, 215x320 cm, olaj.

CID.. 2017.01.05. 11:34:08

@Terézágyú: Elnézve a képeket, el sem lehetne baszni, felcserélsz pár darabot, senkinek nem tűnik fel.

@Cycmen: mondom én, h8gy nem vagy műértő, de hát senki nem lehet tökéletes:D

Szegeden a Kárász utcán volt anno a Gulácsy galéria, volt a kirakatban egy kép, a címe" A köd". Még most is röhögok, ha eszembe jut :D

Cycmen 2017.01.05. 11:39:06

@CID..: Elnézve a képeket, el sem lehetne baszni, felcserélsz pár darabot, senkinek nem tűnik fel.

Hát a felrakást nehéz elbaszni, mert bármelyik végénél fellógathatod! Én bele is vernék a közepébe egy szöget és megpörgetném!

CID.. 2017.01.05. 11:50:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Egy kisebb szobába tapétának pont jó lenne, a mérete miatt :D

@Cycmen: áhh, kerek képet kell venni, azt nem lehet ferdén felrakni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 11:51:38

@CID..: "címe" A köd""

:))

És a "Fekete tehén éjjel legelészik" műalkotás?

CID.. 2017.01.05. 11:59:45

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Sajnos azt a műremeket nem láttam :D
Kellene venni egy festővásznat, bekeretezteni, felül szignózni, csak hogy formabontó legyen, és eladni, mint "Atomvillanás".

Cycmen 2017.01.05. 12:00:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:"címe" A köd""

Illetve a "Művészi válság" c. üres vászon!

Nekem ha nincsenek rajta patakból ivó őzikék, játékos kiscicák, vagy nagyseggű meztelen nők, akkor nem jön be a festészet! :)

CID.. 2017.01.05. 12:13:51

@Cycmen: Ó, hát akkor neked nagyon tetszene az Őrtorony, ismeretterjesztő magazin, abban még legelésző oroszlánok is vannak :D

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.05. 12:20:13

@Terézágyú: akkor én kívánok (m)ellnézést, valami fölött átsiklottam :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 12:31:55

Bréking nyúz: A Homáron sztrájkot tart a földi kiszolgáló személyzet közvetlenül újév után az elégtelennek tartott bérajánlat miatt. Január 5-től teszik le a munkát 48 órára

A munkavállalókat képviselő szakszervezet péntek esti bejelentése szerint a Homár Hilda a homar.blog.hu részlegénél teszi le a munkát január 5-től 48 órára.

A szakszervezet közölte: a blog.hu a következő három évre összesen 4,65 százalékos béremelési ajánlattal állt elő, ez azonban alig tart lépést a várható inflációval. Közölte ugyanakkor azt is, hogy "heti hét napon, napi 24 órában" kész újbóli tárgyalásokra a céggel.

A sztrájkot az alkalmazottak 100 százaléka megszavazta.

Az előzetes adatok szerint január 5-én lesz a legnagyobb forgalom a homar.blog.hu-n. Egyedült a "Ki akar szétszedett és összevarázsolt laptopot venni új helyett?" posztban több mint 2 ezer érkező és induló látogatóval számolnak aznap.

A héten a Homár Hümér is sztrájkterveket jelentett be, ennek az akciónak az időpontja azonban még nem ismert.

CID.. 2017.01.05. 12:47:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Na, az a cigiző majom gitárral, meg konyakkal, egész jó.

citroen bx 2017.01.05. 18:28:26

@Cycmen:
Hehe...
Persze, hogy bújtatott pénzmosásról van szó!
Szerinted máskülönben lenne olyan hülye bárki is, hogy egyáltalán pénz adjon egy ilyen szarért, vagy akár egy picassó szarért? Ez mind csak pénzmosás, "befektetés"

2017.01.06. 09:29:18

na ezzel a saJÁT szereléssel jól elbasztad....

zooDoo 2017.01.09. 15:55:05

Az ipon, mint jó hírű bolt. :D

Treff Bubi 2017.01.10. 11:14:35

Használt-lopott laptopot csak a Jófogásról vagy a Hardverapróról szabad venni, ott legalább biztosan tudod, hogy használt-lopott, és fele annyiba kerül, mint a bolti.

holdlányka 2017.01.13. 14:39:22

Nem tiszta ez nekem... Egy éve vette a laptopot, gondolom, eddig használta. Aztán egyszercsak elromlik, szervizben landol. Ott megállapítják, hogy valaki buherálta, ráadásul amatőr módon, fészer művekben. Még ráadásul hiányoznak alkatrészek az addig hibátlan gépből...
Ez eléggé bűzlik.
Nincs ott valami kíváncsi, barkácshajlamú unokaöccs?

holdlányka 2017.01.13. 22:15:30

Ahogy az ipon is leírta egyébként, a Dell gépek a gyári szám alapján nyomonkövethetők a gyártástól kezdve.
Innentől kezdve....ügyes próbálkozás volt a poszter részéről, de annyira mégsem. Vagy ha ártatlan, nézzen körül a saját környezetében...

Motofaktúra 2017.01.15. 15:48:24

@Terézágyú: Hamarosan érkezik 60cm-es flexi extender E27-es lámpafoglalathoz. Kb 3 hét.

Pic 2017.07.21. 10:58:15

@metal:

Nekem ebből a cikkből nem az jön le, hogy a szemét Ipon, hanem az, hogy a kedves ügyfél trükközik.

Régen én is azt mondtam, hogy "mert a szemét kereskedők". Aztán úgy hozta az élet hogy 4 éve a pult másik oldalán állok.

Azt látom naponta, hogy a kedves ügyfelek elvárják, hogy kitedd a lelked, miközben például egy 20 ezer forintos terméken keresel bruttó 400 forintot. Ebből lejön a reklám, a rezsi, a dolgozók bére az irodaszer a reklám és persze legyen benne tartalék olyan esetekre amikor megszivat az ügyfél.

Mert a kedves ügyfelet kiba**l védi a törvény, ráadásul a fogyvédelemnél van 1-2 véresszájú aki soha nem dolgozott kereskedelemben és aalpból az a hozzáállása, hogy "mert a szemét kereskedő".

Az egyik ilyen vágta a képembe egy panaszos ügyfélnél, hogy
1. Tessék jó és hibátlan termékeket árulni nem gagyi szart. (Mert a magyar emberek pont olyanok ugye, hogy messziről elkerülik ami olcsó, nem keresik az olcsóbbat nem mennek el 200 forint megtakarításért gyalog a város másik végébe... áááá nem.... és ha választhatnak inkább megveszik a drágábbat. Persze! Álmodjál még Pistike.)

2. Tessék olyan haszonkulcsot alkalmazni amibe belefér az is, hogy időnként be kell nyelni dolgokat. (Persze hjiszen 100%-os árréssel dolgozun így is és abból telik bőven és nem 2-3%-os árréseken megy a harc a konkurenciával.... ááá nem.)

Az a nagy helyzet, hogy mindenki elvárja, hogy a legjobbat kapja, aztán ha nem tetszik visszaviszi a terméket, persze már kicsomagolta, a doboz sérült, a termék pucér.
- "És ezt mi hogy vegyük vissza barátom???"
- "Hát de nem használtam... és 14 napon belül vagyok, kérem vissza a pénzt"
- "Barátom, fordított esetben ha én ezt a terméket akarnám neked így eladni, hogy de tuttira nem használt, akkor megvennéd vagy inkább kérnél egy bontatlant?"
- "bontatlant"
- ... szó nélküli jelentőségteljes nézés.... emberünk zavartan nyel egyet
- "na akkor én ezt most visszaveszem 70%-os áron, mert már csak használtként tudom eladni vagy megpróbálod te eladni vaterán...."
- "szemetek vagytok, megyek a fogyasztóvédelemhez"
válasz egy: - "Tudod mit? Menjél..... " (kereskedő fáradtan sóhajt)
válasz kettő: - "oké, oké teljes áron vissza..... " (kereskedő reszketve gondol a következő egy hónapos fogyvéd sztorira és megfogadja, hogy abbahagyja az egészet)

És így leszünk mi kereskedők szemét állatok.
Ezért hagyja abba sorban minden normális boltos. Aztán maradnak a multik, a nagyok, mint az Edigital, Ipon, Aqua, na meg az okosba trükközők/áfázó olcsójánosok.

metal · http://electric.blog.hu 2017.07.21. 13:10:27

@Pic: Nem muszáj mindenkinek kereskedőnek lenni, de ha az a törvény, hogy 14 napon belül visszaviheti, akkor visszaviheti. És igen, ki is bonthatja, ez áll a törvényben. Amúgy valóban akkora árréssel kell dolgozni, hogy megérje, ha a piaci versenyben ez nem megy, akkor be kell zárni a boltot.

Pic 2017.07.21. 19:33:16

1. Te sem a földön élsz. : ))

2. Amit sokan nem tudnak: Ha elállsz a vásárlástól az az azt jelenti, hogy nem tetszik, nem kell, meggondoltad magad, stb ....

3. ha kicsomagoltad és használatba vetted a terméket, akkor már más a leányzó fekvése. Onnantól kezdve a visszavétel nem automatikus

Nem véletlenül mondja az Ikea is, hogy ha kicsomagoltad de a csomagolás okés, akkor 90% és ha sérült vagy nincs csomagolás akkor 70%

Pic 2017.07.21. 19:34:39

@Pic:

Tudod hányan trükköznek a visszavétellel? Lásd nyomtató amit megvesznek pénteken majd amibe egy hétvégén beletolnak 5 ezer oldalt, majd hétfőn visszaviszik, hogy "meggondoltam magam" :)))

metal · http://electric.blog.hu 2017.07.22. 00:41:06

@Pic: 2. Nem, ha eláll a vásárlástól, az bármit jelenthet, mivel nem kell indokolnia.
3. ha tényleg kereskedő vagy, akkor nem ártana átolvasni a szabályokat! Attól, hogy kicsomagoltad, és használatba vetted, még simán elállhatsz, ha a használatba vétel csak a termék megismeréséig történt. Természetesen 5 ezer oldal nyomtatása után már értékcsökkenés lesz. De 10 oldal után nem!
süti beállítások módosítása