Tékozló Homár

Vaterás vaterás farkasa

2017.01.06. 10:30 | Homár Hilda | komment

vatera_1.png

Szerintem nincs olyan, aki még meg egyetlen egyszer sem bánta meg, hogy a lendületes vaterázás közben lecsapott valamire, amire nem kellett volna. Kérdés, mi van, ha megbántuk tettünket, és inkább mégsem kérjük azt a rózsamintás párnát vagy praktikus csavarhúzókészletet?

Kedves Hilda!

A csatolt vaterás ügyben kérném valaki hozzáértő állásfoglalását. Nem kell mondani, igen, tudom... Megpróbálom röviden összefoglalni a problémát:

Megnyertem egy aukciót. Kérdésemre az eladó azt mondta, hogy „amint beér a pénz” rendeli is a (DPD) futárt, ezért azonnal - kedd reggel - utaltam az általa kért összeget, amit - azonos bank révén - pár perc múlva meg is kapott.

Pénteken rákérdeztem hol a csomag, amire azt válaszolta, közbejött egy váratlan külföldi út, amiről aznap jött haza (mint kiderült, harmatgyenge - könnyen leleplezett - hazugság volt), de egyébként is a szabályok szerint két hete van postázni. Mivel a termék hétfőre kellett volna, ezért hétvégén kénytelen voltam venni egy hasonlót, így vasárnap kora délután megírtam neki, hogy az adásvételt visszamondom, mivel – érthető módon – a cuccára már nincs szükségem, és kértem, utalja vissza a pénzem.

Választ erre nem kaptam, viszont másnap, hétfő délután jött egy szmájlis üzenet, hogy "a csomag úton"! Ezt úgy kaptam, hogy az előző üzenetem (amiben kértem vissza a pénzem) kitörölte, mintha nem is küldtem volna el neki előző nap! Megírtam neki, hogy mivel már nem aktuális, nem veszem át, amire azt válaszolta, hogy szólt a DPD futárnak hogy vissza se vigye(?), mert ő meg nem fogja visszavenni.

Természetesen a Vatera mossa kezeit a szokásos sötét ügyfélszolgáival és bekopizott szabályzataival, viszont az egyik droid (álnéven természetesen, mert a sajátjukat nem merik vállalni a felháborodott, átvert felhasználók esetleges "zaklatásaitól" tartva - bennfentes infó!) kötelezett a csomag átvételére:

Hogy ki hibázott, azt mi megmondani nem tudjuk és nem is szeretnénk, tekintettel azonban arra, hogy a termék a szabályzatunk- és a hatályos jogszabály értelmében el lett küldve, azt sajnos át szükséges vennie.

Kérésemre a Vatera a saját szabályzatát bemásolta, de a jogszabályt „elfelejtette” elküldeni:

3/15. A tranzakció lezárását követően az eladó és a vevő között szerződés jön létre. A szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket/szolgáltatást a kialakult leütési áron a vevőnek értékesíteni, a vevő pedig, az eladó szerződésszerű teljesítése esetén köteles a terméket/szolgáltatást ezen a leütési áron megvenni és átvenni/igénybe venni. Amennyiben a vevő a terméket nem veszi át, a szolgáltatást nem veszi igénybe és ezt az eladó a Vatera ügyfélszolgálatán jelzi, a Vatera jogosult a vevő felhasználói hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni, felfüggeszteni, addig, ameddig a tranzakciót (pl. az adásvételt) az eladó sikeresnek, vagy teljesítettnek nem igazolja vissza. Amennyiben az eladó, a vevő teljesítése ellenére a terméket/szolgáltatást nem adja át/nem nyújtja a vevő részére, és ezt a vevő a Vatera ügyfélszolgálatán jelzi, a Vatera jogosult az eladó felhasználói hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni, felfüggeszteni, addig, ameddig a tranzakciót (pl. az adásvételt) a vevő sikeresnek, vagy teljesítettnek nem igazolja vissza.

Ez szerintem a „sima” adásvételre vonatkozik, nem a konkrét esetre, amikor az eladó nemteljesítése miatt lett a megrendelés VISSZAMONDVA!

Mivel becsületes jogkövető állampolgár vagyok, és nem is akartam 8000.- forintot bukni, a csomagot átvettük (még mindig bontatlan)! Nagyon érdekelne, hogy milyen hatályos jogszabályra hivatkozik a Vatera??? Melyik, milyen jogszabály az, ahol egy közvetítő oldal kötelez egy olyan termék átvételére, amit a megrendelő már visszamondott??? Arról nem is beszélve, hogy az eladó az eddigi hozzáállása alapján, akár kárt is tehetett a termékben.

Kértem a Vaterát, hogy ha így kiáll egy ilyen bizonyíthatóan hazug, tisztességtelen nő mellett, vállaljon garanciát az eladójára és annak termékére. :) Természetesen elhajtottak az ilyenkor szokásos szöveggel, hogy ők csak a felületet adják az adásvételhez, a szabályzat szerint nem avatkoz(hat)nak bele az eladó/vásárló közti vitába, stb. (de a csomagot átvetették!), és részükről az ügyem lezárták!

Mivel nemigazán tetszett az ügyintéző „stílusa”, kértem, hogy a panaszom továbbítsák egy "vezetőnek", aki nemcsak általánosságokat puffogtat, hanem esetleg érdemben is tud nyilatkozni a konkrét ügyben, de ezt a választ kaptam, amit szintén nem tartok elfogadhatónak:

Mivel minden kollégánk egységesen, azonos szempontok alapján jár el, levelét vezetőnek, felettesnek továbbítani nem áll módunkban...

Webáruháznál egyértelműen nem vagyok kötelezhető egy IDŐBEN visszamondott megrendelés átvételére (pláne ha a megbízhatatlanságuk miatt plusz kiadásom keletkezett), de mi a helyzet magánszemélyek esetében? Csak kétszer szívtam az eladó miatt! Először, amikor a terméket nem küldte az előre leegyeztetett időpontban, másodszor amikor elküldte, miután VISSZAMONDTAM! A Vatera hozzáállását sem értem (bár már megszokhattam volna), mivel több esetben is bizonyítottam az eladó rosszhiszeműségét, a megrendelést még bőven a postázás előtt lemondtam, mégis átvetették velem a csomagot!

Kértem a fogyasztóvédelem állásfoglalását is ez ügyben, remélem reagálnak, kíváncsi vagyok az ide vonatkozó szabályozásra!

BB

Update

Ahogy látom még nem jelent meg a posztom, de küldöm az update-et, hogy legyen valamiféle befejezése a sztorinak.

A Fogyasztóvédelem válaszolt, amiből a lényeget csatolom:

fogy_ve_d_va_lasz.JPG

Tehát semmiféle megrendelést nem köteles átvenni a vevő, nemhogy egy visszamondottat, így a Vatera átvert! Hogy tudatosan-e azt nem tudom, bár az jelenthet valamit, hogy ""A fentiekkel az ügyet a magunk részéről lezártnak tekintjük, ahhoz egyebet hozzátenni nem tudunk és nem is kívánunk, kérjük ezért ennek és a korábban írtaknak a szíves tudomásulvételét!"" dolgot tényleg komolyan gondolták, ugyanis 12. 07 óta nem válaszolnak!

Az utolsó üzenetemben kértem őket, ha már a Vatera hathatós közbenjárása/félretájékoztatása miatt ért kár, rendezzék le az eladóval a termék visszavételét, de ugyanúgy nem foglalkoznak velem, mint ahogy a Fogyasztóvédelem állásfoglalásával sem. Tévedtek, de a felelősséget már nem vállalják, inkább lapítanak. Nagy szükségük lehet minden egyes forintocskára, ha még hazudni is képesek érte. :)

Íme a tanács:

Kedves Homár Olvasó!

A Vatera online piactér szolgáltatás a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően különbséget tesz a magánszemélyek kötött létrejött szerződések és az úgynevezett kereskedői fiókokkal megkötött szerződések között. Csak az utóbbi esetben van lehetősége a vevőnek a jogszabályban biztosított indokolás nélküli elállási joggal élni (a szerződést visszamondani) és a termék vételárát visszakövetelni. Egyéb esetekben a licitálás végével a legmagasabb ajánlatot tevő és az eladó között a szerződés létrejön, amelynek alapján az eladó köteles a termék tulajdonjogát a vevőre átruházni és a vevő pedig köteles a vételárat megfizetni.

Arra vonatkozóan nem találtunk szabályt a Vatera általános szerződési feltételei között, hogy az eladó milyen határidőben köteles a terméket leszállítani a vevő számára. Ennek hiányában a vonatkozó törvényi rendelkezés alapján az eladó a teljesítés előkészítéséhez szükséges idő elteltével köteles teljesíteni a szerződést.

A megrendelés visszamondására (a szerződéstől történő elállásra) csak ennek a határidőnek az eredménytelen leteltét követően lett volna helye, ha bizonyítható módon a késedelem következtében a szerződés teljesítéséhez fűződő érdeked megszűnt.

A konkrét esetben a vételár visszafizetése iránti igényt fizetési meghagyásos eljárás során tudod érvényesíteni, amelynek esetleges perré alakulása esetén neked kell tudni bizonyítani az eladó késedelembe esését, az elállási nyilatkozat megtételét, annak tartalmát és indokait, illetve az érdekmúlást is.

Felhasznált jogszabály:
- 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila F 2017.01.06. 13:27:01

- A Vateráról és az ügyfélszolgálatáról már több poszt volt, nem tűnik egy tökéletes felületnek.
- Az eladó nem volt korrekt, egyértelműen tudta, hiszen gondosan kitörölte az üzenetet, hogy a vevőnek már nem kell a cucc, mégis elküldte.
- Ezzel együtt, az ilyesfajta aukciós rendszerek teljesen ellehetetlenülnének, ha a vevők lépten-nyomon meggondolhatnák magukat, miután leütöttek egy terméket.

Valószínűleg a licitálás előtt kellett volna tisztázni, hogy mikor tudja feladni a cuccot az eladó - ha előre megígéri, hogy sürgősen, 1 napon belül, akkor abszolút jogos lenne a sopánkodás, de itt nem ez történt. (Az előre utalással nehéz mit kezdeni: én nem utalnék előre, de ha 300 km-re laknak egymástól, akkor a termék 8000 Ft-os árához képest aránytalanul magas lenne a személyes átvétel költsége.)

sarostehen 2017.01.06. 13:36:34

@Darth Revan: A vevő jelezte ELŐRE hogy neki mikorra lenne szüksége a termékre? (a poszt szerint NEM)
Az eladó határidőn belül feladta a küldeményt? (IGEN)

Szóval ki a hülye?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.01.06. 14:06:32

@Darth Revan: Igen csak olyan opció nincs a vaterán, hogy "licitálok, de csak akkor ha a termék garantáltan ideér x hó y-ig". Ha licitálok és megnyerem, akkor hókuszpókuszolok, főleg ha már fizettem is...

Darth Revan 2017.01.06. 14:13:17

@sarostehen:
Kérdésemre az eladó azt mondta, hogy „amint beér a pénz” rendeli is a (DPD) futárt,

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2017.01.06. 14:15:54

ÉN ha eladok valamit általában aznap, de legrosszabb esetben 1-2napon belül feladom... külön szoktak "dicsérni" értékelésben a gyorsaságom miatt!
De viszont, ha én vásárolok tisztában vagyok, hogy egy átlag normál esteben akár 1hét is lehet, míg kezembe lesz a cuccos, mert simán van olyan eladó, aki csak heti 1x postázik, stb.

Darth Revan 2017.01.06. 14:18:15

@Darth Revan: biztosan nem rendelnek a vaterarol.
joval a vasarlas utan merult fel problemam az ebayen vasarolt hasznalt fenykepezogeppel. az elado konkretan meglopott (visszakuldtem neki a gepet javitasra, azutan o meg nem kuldott nekem vissza semmit)
reklamaltam az ebeyen, a paypalon, elso korben jott az elutasitas, hiszen a tranzakcio elso korben sikeres volt es sok ido telt el a vasarlas ota, de nem hagytam annyiban a dolgot es a PayPal meltanyossagbol kartalanitott.
Arrol meg nem hallottam, hogy a vatera jo fej lett volna.

The Good Boy 2017.01.06. 14:18:38

bevallom, nem a vatera az alapértelmezett nyitóoldal a böngészőmben, de regisztrált mókusként többször vásároltam már onnan, illetve rendszeresen (nem napi, hanem kb. havi szinten) nézelődök ott. Én eddig minden esetben úgy ütöttem le terméket, hogy előtte kérdeztem. Ha valami nem világos, akkor többször is (sokszor pont azért állok el a vételtől, mert a válaszból kiderül, hogy nem teljesen azt, vagy olyat kapnék, amit szeretnék). Ugyanígy kukázom, aki napokig nem veszi a fáradtságot a válaszra, noha pl. napi 20 terméket tölt fel, arra van ideje, a vevőjelöltre nincs (és nem vagyok kekec), vagy másnak másik terméknél válaszol azonnal, nekem nem.
Ráadásul vétel előtt nem csak az eladó pozitív százalékát nézem meg, hanem az utolsó hónap adásvételeit is (azok látszanak még). Azt kell mondanom, hogy ritka felelőtlen a magyar. kb. 15-20 adásvételre jut 1-1 olyan tranzakció, ahol -látható,- hogy azt megelőzőleg a két fél kommunikált egymással. Sokszor a poszt-tolóhoz hasonló sztori elkerülhető lenne, ha előtte kommunikálnak egymással. És a másik: én minden ilyen adásvételnél lementem a beszélgetést, valamint magát a hirdetést is. Lehet, hogy paranoiás vagyok, de az ördög sosem alszik, ellenben a részletekben lakozik.

Az utolsó netes vásárlásom során (nem vatera), pont ezért tudtam gyorsan visszavetetni a terméket, mert elmagyaráztam a hibás, nem működő terméket új, bontatlanként árusítónak, hogy másnap megyek a rendőrségre, minden rögzítve van, még a beszélgetésünk is (5 percen belül indította a visszautalást...). Jó ő balek volt, mert, ha nem az, akkor a pénzem soha nem látom, ismerve a bíróság ügymenetét, sebességét.

Szóval: a poszt-tolót már szabad!

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2017.01.06. 14:19:07

Ja azt kifelejtettem, hogy a poszter retard, ha valami gyorsan kell biztos nem a vaterán veszem meg!
Erre vannak a boltok! és nem a netes vásárlás... pláne nem a vatera (ne hasolítsuk már egy céghez tartozó webshophoz a vaterás eladókat... magánszemély-magánszemély viszonlyat van itt, milyen "fogyasztóvédelmről beszélünk"!? Vicc! Menjen rendőrségre / ügyvédhez... bár azok is kiröhögik, "ilyen" sérelem miatt, hogy nem pénteken, hanem keddre kapta meg a csomagját! :D

sarostehen 2017.01.06. 14:24:18

@Darth Revan: Az eladó a határidőn belül postázta a terméket?

KaTe 2017.01.06. 14:34:39

@Darth Revan: De valami közbejött az eladónak (biztos direkt szopatni akarta a vevőt) és így nem tudta aznap feladni a csomagot. Aztán eszébe jutott, hogy amúgy nem is beszéltek meg határidőt a vevővel és szerencsére nem gond, ha pár napot csúszik (maximum kap egy negatív visszajelzést) mivel a VATERA ezt megengedi. Ha ketten előre megbeszélik, hogy az utalás napjától számítva a csomagnak 2 napon belül oda kell érnie a vevőhöz és ezt az eladó nem teljesíti, akkor jogos a panasz. A leírásból viszont ez nem derült ki. Valóban nem volt szép az eladótól hogy nem adta fel azonnal csomagot, illetve az se, hogy törölte a vevő üzenetét. Ettől függetlenül a terméket leszállította a megadott határidőn belül. A vevő szempontjából részben jogos a felháborodás. Éppen ezért megvan rá a lehetősége, hogy értékelje az eladót.

Cycmen 2017.01.06. 14:53:23

Ha valaki szereti a farkasokat és a címe miatt olvasta el a posztot az jól ráb.szott!
EZ MEGTÉVESZTÉS!

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2017.01.06. 16:13:53

Ide is leírom:
Vatera? sE-bay, megveszem Amazon ! :)

Ha vmi gyorsan kell akkor sztem a legtutibb a személyes átvét. Ha nem érsz rá akkor amikor az eladó akkor meg a webshop - a legtöbb ingyen szállítást ajánl. Ha meg vmiből használt kell direkt akkor meg érdemes rászánni az idő a személyesre, hiszen nem új és olykor nagyon mást érthetünk egy "újszerű" állapoton.

2017.01.06. 16:42:28

1, hibás a poszt címe: Helyesen: Vaterás vaterásnak a farkasa.
2, A vaterán ki volt írva a szállítási határidő. Mit képzel a vevő, hogy ő ezt felülbírálva elkezd handabandázni. Semmi joga visszautasítani a határidőn belül megkapott csomagját.
3, Hisztérikusan viselkedett, nem kommunikált az eladójával, rosszul járt.
4, Csipkebokor vesszó

Nick-son 2017.01.06. 17:50:54

Amúgy milyen üzenetet törölt ki az eladó és honnan?

A vaterán úgy tudom nincs más üzenet lehetőség, mint a termék adatlapok alatt a termékekkel kapcsolatos kérdések és válaszok. A szállítást nem ott kell megbeszélni amikor már lezárult az aukció.

axolotl77 2017.01.06. 18:14:56

"Természetesen a Vatera mossa kezeit a szokásos sötét ügyfélszolgáival és bekopizott szabályzataival, viszont az egyik droid...."
Itt olvasható egy okádék ember okádása. Szerintem nem simogatta annak idején az anyucikája az ő kicsi buksiját nekije, és most az elszenvedett frusztrációk miatt támadásba lendül. Hannibál ébredése.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2017.01.06. 20:02:45

Egyszerű: ismeretlen eladónak nem utalunk előre, pláne ha van sikertelen tranzakciója, neadjisten negatív értékelése. Utánvét, utánvét, utánvét! Innentől kezdve nem tudnak megkárosítani, hiszen a futár nem kényszeríthet a csomag átvételére, és nem is érdeke, hiszen ők is csak akkor tejelnek a feladónak, ha a címzettől már megkapták az összeget. Ebből következőleg a feladónak is érdeke visszavenni, hiszen az ő "vagyona" bánja, ha a futárcégnek "ajándékozza".

stower 2017.01.06. 21:42:17

@Peti817172M: tömény hülyeség, amit írtál. Nyilván nem vagy rutinos vaterás, ez így értelmetlen, semmitől sem véd meg és csak magaddal szúrsz ki.

Bővebben:

- de, a Vaterán a legtöbb eladónak bátran utalunk előre. Egyrészt az esetek 90%-ában nincs más lehetőség (vagyis vagy utalsz vagy nem vásárolsz), másrészt bármi máshoz képest a Vatera messze biztonságosabb piactér az értékelések és a BVP miatt. Kezdő eladónak (0 vagy csak egynéhány értékeléssel) én sem utalnék komolyabb összeget, de egyébként simán. Sok száz vásárlás alapján mondom ezt, soha nem vertek át.
- gondolkozz, az utánvét értelmetlen! A postásnak/futárnak ELŐSZÖR kifizeted a csomagot és utána bonthatod ki! Ha a termék helyett egy féltégla van benne, akkor a postás/futár mossa kezeit, a pénzt NEM adja vissza! Vagyis ha valaki be akar csapni, azt utánvéttel is megteheti.
- utánvéttel így csak magaddal szúrsz ki, mert fizetheted a méregdrága díjat, szépen hízik rajta a posta vagy futárcég. Az eladók meg többnyire nem vállalják az unatkozó hülyegyerekek miatt, akik nem veszik át az utánvétes csomagokat és akkor az eladó jól megszívja, mert kétszeresen bukja a drága szállítási költséget (mert ki kell fizetnie a visszautat is).

Összegezve: nem szemellenzővel rettegni kell az utalástól, hanem csak gondolkodni. Megnézni, hogy kivel állsz szemben (ezért jó a Vatera a gagyi apróhirdetési oldalakkal ellentétben), mérlegelni a kockázatot és dönteni. Sokat elmond az eladóról a többi körülmény is, a terméklap, a termékleírás, az üzenetek, de még a válaszadási időket is meg lehet nézni. Ha bármi nem tiszta, akkor meg kérdezni kell vásárlás előtt.

gabors2 2017.01.07. 03:24:27

ez a hetvegi ??

lehet mar offolni vagy a posztolot ??? mer sajnalni nem tudom ...

amugy ez hogy fer bele egy "Fogyasztóvédelmi blog."-ba ???

itt ket magan szemely kozotti tranzakciorol van szo ahol a vasarlo elbaszta ... es 8000Ft-ert panaszkodik ? (biztos 8000 valakinek talan szamit is akkor nem kellene vaterazni)

Nem ertem valaki meg tudna magyarazni ??

Manyecska. 2017.01.07. 08:11:40

-14 fok és Loreál. alakulnak a lyégtáblák a Dunán holnapra frankón fog kinézni :)

kozkozkoz 2017.01.07. 08:40:14

Akármit vettem vagy eladtam a vaterán, csak személyes àtvétellel tettem. Dehogy fogok èn postázgatni.

Manyecska. 2017.01.07. 08:41:45

@gabors2: nem, ez pénteki még! itt befagyott a vaskapu zárja alig tudtam kimenni az órák is megálltak még tegnap!! Armageddon vaze!!!

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.07. 08:59:59

@Manyecs: itten még kerlekszépen fuj a szel is és mínusz harmincnak érzek. Még a végén össze kell bujni , mint a szegény ember malacai...

Darth Revan 2017.01.07. 10:26:36

@sarostehen:
"A vevő jelezte ELŐRE hogy neki mikorra lenne szüksége a termékre? (a poszt szerint NEM)
Az eladó határidőn belül feladta a küldeményt? (IGEN)

Szóval ki a hülye?"

"Az eladó a határidőn belül postázta a terméket?"

A vevo rakerdezett, az elado bekamuzta, hogy feladja, amint megkapja a penzt. A vevo utalt, az elado kibaszott vele.

Szoval ki a hulye?!

Darth Revan 2017.01.07. 10:30:32

@KaTe:

Banyek, miattatok tart itt ez az orszag! Teljesen rendjen valonak tartod, hogy az elado atbassza a vevot. Megigeri, hogy azonnal kuldi a csomagot, de persze nem.

Ahh, ezert orulok, hogy nem elek otthon.

ergerberger 2017.01.07. 11:44:16

@Peti817172M: "Egyszerű: ismeretlen eladónak nem utalunk előre (...) Utánvét, utánvét, utánvét!"

Aztán ha utánvéttel egy darab deszkát küld neked tablet helyett, akkor mit csinálsz? Az ellen hogy véd téged az utánvét?
A barom Hardverapró is ezt nyomatja a hülye usereknek, hogy majd az utánvét megvédi őket a csalástól, de ezzel csak
- jól kibasznak az eladóval (neki az utánvét rábaszás, mert ha nem veszi át a vevő, akkor elbukta a szállítási díjat),
- a vevő meg csodálkozik, hogy milyen szépen átbaszták az utánvéttel a csalók, amikor iPhone helyett székletmintát talál a dobozban.

KaTe 2017.01.07. 14:07:03

@Darth Revan: Senki nem ígért semmit, nincs hattáridő. (illetve van: 2 hét) Magánszemélyekről volt szó. Szerinted hány homár posztot lehetne nyitni abból, amikor egy eladó valamit nem határidőre szállít le? Ha a posztoló nem elégedett, értékelheti az eladót, akár negatívan is. Érthető, hogy nem ebben az országban élsz, ahogy elnézem lassan a magyar nyelven írt szövegek értelmezésével is gondjaid vannak.. Csak azt nem értem, hogy akkor miért itt tolod?!

Dikusz 2017.01.07. 15:23:13

@Manyecs: lehet nem is kellett volna kimenni, csak nézelődni a jó meleg szobából:)
Egy hete voltunk a Balcsinál, első nap még alig volt befagyva, két nap múlva meg ameddig el lehetett látni jég látszott mindenhol.

gabors2 2017.01.07. 15:55:47

@Manyecs: Most eppen itt is esik a ho de CSAK -5 korul van :-) kuldjel meg -5ot ide es akkor megfelezzuk a hideget ...

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2017.01.07. 16:39:48

@ergerberger: Előre utalással is küldhet egy darab deszkát, tehát hátrébb nem vagyok az utánvéttel se.

ergerberger 2017.01.07. 17:17:54

@Peti817172M: Ne legyél már hülye. Kvára hátrébb vagy az utánvéttel, mert
1. többe kerül, amit neked kell kifizetned,
2. az eladó kevésbé lesz rá hajlandó, mert kockáztatja, hogy nem veszed át, és elbukja a szállítás költséget,
3. mi a pcsáért küldene egy darab deszkát, ha előre ki van már fizetve? Akkor inkább nem küld semmit, ha egyszer át akar verni, nem gyanús?

Manyecska. 2017.01.08. 10:11:24

@Dikusz: mostmár komoly jégtáblák vannak itt /-15 körül volt reggel/, rendesen zajonganak elvittek egy bóját ami itt kötött ki nálunk meg a szomszéddal aztat néztük reggel hogy a mólót is el fogják vinni ilyen 20 m2-es jégtáblák is voltak amik ütköztek kutyákat időben kimenekítettük-épp egy kacsát kergettek- nehogy elsodorja őket is a móló kötélje:)..

Manyecska. 2017.01.08. 10:31:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: ..aztat figyeljük mikor viszik el a lyégtáblák a szemközti hajóállomást!!!! Olyan dübörgéssel ütköznek, vaze. Köll egy bója? a MÉH-ben mennyit adnak érte? itt állomásozik befagyva a sziklák közé. Ismeretlen madárfajok jelentek meg ilyen piroscsőrű fehér libaszerű vmi.

Manyecska. 2017.01.08. 10:37:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: unokatesóm tegnap utazott Limába. :DD tudod, neki perui felesége van /meg indián-csimóták kiskutyájuk is van!/ :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 11:02:09

@Manyecs: "Ismeretlen madárfajok jelentek meg ilyen piroscsőrű fehér libaszerű vmi."

Pingvin.

Mínusz 9 fok van kint. Mire bemelegedne az autó odaérek.

Manyecska. 2017.01.08. 11:54:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: páromnál éjjel kettő fok volt, a renccer buborékos volt. Arra ébredt hogy pingvinekkel álmodik..nem vót fűtttés!! A közös képviselő hajnali ötkor hívta vissza:D

gabors2 2017.01.08. 16:35:33

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

totalcar szerint benzinest 20-30 masodpercig egy dizelest 1-2 percig kell melegiteni alapjaraton es utanna kis gazon 1000-2000 rpm-el erdemes indulni (mert alapjaraton nagyon kopik, lassabban melegszik ... legrosszabb amit tenni lehet) en addig varok mig 70 fokos lesz a hutoviz ami 1-2 perc meg ilyen hidegben is .... jo ezalatt nem olvad le 10 ho azt elotte le kellene tisztitani :-)

hova ersz el ennyi ido alatt

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 17:00:50

@gabors2: A csirkecsibészhez, Nagymező utca. Mínusz 12 fokban tíz perc kell, hogy valamennyire is langyosat fújjon. Addigra visszaérek..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 17:02:57

@gabors2: "benzinest 20-30 masodpercig"

Nem kell melegíteni, mert dombon lakom. Másfél perc, mire legurulok a Mechwart térre.

gabors2 2017.01.08. 19:21:36

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

az tutti hogy futeni nem tudsz ... (ja en is 70F nem Celsiusra gondoltam csak mar elszoktam tole, az kb 20C)

es ilyen idoben valoban nem erdemes rovid utakra kocsival menni mert sokat art a motornak...

gabors2 2017.01.08. 19:26:36

@gabors2: mindez persze csak reggelre ervenyes mert hazafele a ceges mely-garazsbol jovok ahol 22-25C van meg telen is :-) es jol raszarad a so meg minden ilyenkor az amugy kek autom inkabb feheres-szurke

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.08. 21:43:26

Szörnyű gondjaitok vannak. Szudánban meg 30 fok van és éheznek a lélegeztetőgépek...

Dikusz 2017.01.08. 22:24:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: babfőzelékkel gyorsabban megy, nem kell tíz perc mínusz 12 foknál:)

Manyecska. 2017.01.09. 08:24:17

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: én meg öt perc alatt átérek kocsival öccáz méterre se lakunk egymástól légvonalban nyílegyenesen......:) így nagyon fincsi egyenlőre.@The Crazy One 5tös: amúgy jah hideg volt még a lakásban próbálj meg két dunyha ! alatt huncutkodni hideg és merev végtagokkal hmm:P

Manyecska. 2017.01.09. 08:31:11

@gabors2: én egy híddal arrébb érek pont:) jut eszembe megszereltem párom süttőLYét a szomszéd ugyan csak azt látta a terracéról /=loggia!! /hogy derékig , fejjel a sütőben tartózkodom hosszan bizti gondolta ezek megint valami újat próbálnak ki :P De sikerült a gázszivárgást elhárítanom kicsit szétkaptam alul, felnyúltam:D stb.. namindegy mondtam azért ott ne gyújtson rá közvetlen :D...megspóroltam 20.ezret minimum. Köcsögök, a fűtést elzárták a mínusz 17-ben a közös képviselő Volvóval lyár de a karbantartás ohne! 13.ker Dunapart, tényleg k...rva hideg volt a lakás bár a sütőt legalább már használni tudjuk azzal is fűtjük a másik oldalt mert 2 centi szigetelés van 30 méter magasan a Duna mellett közvetlen a se..gem lefagy ha én alszom az ablak mellett:DD

2017.01.09. 08:37:44

adsz egy nehgatívot neki!... ennyi! ez erre van...

Terézágyú 2017.01.09. 08:52:49

Bocsika, hirtelen beütött egy külföldi út, tájföldre kellett mennem, bocsika, és akkor mi van?

Darth Revan 2017.01.09. 09:40:01

@KaTe: az irott szoveg ertelmezese neked okoz gondot.

"Kérdésemre az eladó azt mondta, hogy „amint beér a pénz” rendeli is a (DPD) futárt"

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 10:04:37

@gabors2: Szólj nekik, hogy a garázst nem szabad 7 (C) foknál melegebbre fűteni.

KaTe 2017.01.09. 10:31:58

@Darth Revan: Akkor sorolom a lehetőségeket:
hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap

Ha ezek közül bármelyiket is látod a posztban, mint megbeszélt időpont, akkor szólj.

"„amint beér a pénz” rendeli is a (DPD) futárt" "
- Igen? Na és melyik napra rendelni?! Ez nem megállapodás. Az a megállapodás ha azt mondja az eladónak (természetesen még a vásárlás előtt)
"Legkésőbb péntekre ennek a csomagnak itt kell lennie. Megoldható?!"

Mérgező Hulladék 2017.01.09. 10:32:21

A szokásos ("nem fogyasztóvédelmi ügy") felvetésre: posztolónak nemcsak az eladóval van gondja, hanem magával a vaterával is, akitől ő szolgáltatást vett igénybe.

ghck 2017.01.09. 10:52:42

@Mérgező Hulladék: "akitől ő szolgáltatást vett igénybe"
Igen, ingyeneset. Most mit vár? Kéri vissza a pénzét? ;)

AtiSnatch 2017.01.09. 11:12:10

Boldog Új Évet! - Küldve InternetExplorerrel. (10 Homár szerkesztő közül egy biztos, hogy ezt használja.)

Dikusz 2017.01.09. 12:50:42

@Manyecs: Te véletlenül nem a Parlamentben laksz, hogy a "főnök" Volvóval jár? :)))

joska61 2017.01.09. 12:53:13

Meg kell érteni, a vatera nem bolt.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.01.09. 12:57:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Szar lehet nektek. Tőletek kb. egy kilométerre tegnap +2 fok volt. Legalábbis a karácsonyra vett kültéri hőmérőnk szerint. Lehet, hogy vissza kéne vinnem a Médiamarkecbe?

Idén amúgy is sújjosan homárpozitív vadászkarácsonyunk volt. Vettem egy üveg sajátmárkás Spar uborkát, büdös volt. Nem tudom, mi a tök lehetett vele, de vegyszerszaga volt. Sebaj, mikor legközelebb mentem, visszavittem, kaptam helyette másikat. Az is ugyanolyan. Szóval ez nem bug, hanem feature, így küzdenek a túl sok gyomorsav ellen.
Lányom kapott nagyanyjától egy egyszemélyes rántottasütő serpenyőt. Leócsózva volt 5 rongy. Hétvégén a kezemben maradt a nyele, mert elengedett a spiáter öntvény. Mehet ez is vissza.
Vettem kézi sajt-/ diódarálót, olyat, amilyen régen a Moulinexnek volt, csak ez tartósabbnak látszik, mert fémből van. Hát az. Ahogy gyerekkoromban mondtuk, valódi USA anyag: újpesti serbli acél. Egy fél dió már félre tudja tolni a lemezt, olyan szar, és a darálatlan dió kipotyog alul, belekeveredve a már megdaráltba. Na, itt igazi vadász voltam, mert rögtön kettőt vettem (anyósnak is, magunknak is), ez is a Spart dicséri, bár a márka Fackelmann.
Anyám 25-én, a nagy, családi ebédhez bontja az Auchan sajátmárkás tejfölt, egy romlott joghurtra emlékeztető trutyi volt benne. Szerencsére anyám rutinos háziasszony, volt otthon másfajta, nem maradt tejföl nélkül a töltött káposztánk. Azért -ha már ott volt a felszólítás és az email cím a dobozon- megírtam az Auchannak a dolgot. Naná, hogy basztak válaszolni, de nem is nagyon vártam, hogy a fülüket is mozdítják. Mindenesetre most már értem a jelmondatukat: "Nagy választék kalandból".

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 13:04:51

@Csokis: :))

Na, 100% pótolod Hildát. (Aki persze baszik ma dolgozni.)

A hőmérőd kuka.

A Moulinex daráló elpusztíthatatlan. Nejem azért nem szereti, mert a nyelébe mindig beleragad mindenféle apróság, és nehéz kitisztítani.

Manyecska. 2017.01.09. 13:09:09

@Dikusz: hánem, de mire hazaértem tegnap késő este-villamossal, hídon vártam!!- mer' a kocsi defektes lett fagyási sérülések lettek a lábaimon ilyen tenyérnyi helyeken ahol fútt a szél marhára fájt bármivel kentem be..:( :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 13:15:07

@Manyecs: Facé kell harminc fölött és mínusz harminc alatt magassarkúba és miniszoknyába billegni, kéttenyérnyi dekoltázzsal.

Manyecska. 2017.01.09. 13:16:19

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: hahh olyan sztorim van tegnapról fél órán át hanyatt fekve röhögtem-pőrén- ez a marha párom meg még tovább is szőtte a sztorit gondolatban hangosan én sikítottam a röhögéstől pedig nem szokásom de ez tisztahüJE :DDD OFF

Manyecska. 2017.01.09. 13:21:30

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: aszongya az újság hogy x hivatal nem volt napokig elérhető "technikai hiba" miatt holott úgy tudtam a páárom tépte ki -véletlen- a telefont "takarodj a p..csába" felkiáltással mera kollegina odakapcsolta a sajátjait aznap..:D ON

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 13:24:29

@Manyecs: :))

Valaki eccer panaszkodott - talán itt a Homáron -, hogy az új telefonján mindenki pizzarendeléssel hívogatja. Szerintem pizzázót kellett volna nyitnia, ha már eleve megvan a vendégkör.

Manyecska. 2017.01.09. 13:25:01

@Csokis: :)) pedig a Fakk elman drága cucc!!! Minekünk a Jézuska a 123126 JY sz. hajózási bólyát hozta most készülünk feldarabolni, a MÉH-be jó lesz :DDDD:P ON

Manyecska. 2017.01.09. 13:26:58

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: ...nem a telefonálót hanem az akkor belibbenő kolléganőnek szólt be!:)))) fél nap után besokallt a saját ügyei helyett a másét intézni..

EurósParaszt Lite 2017.01.09. 13:35:32

Az áruló tipycal vatraproli, a poxterina meg hülye.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.01.09. 14:03:56

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Nekem is volt egy olyan érzésem, hogy előadjuk az ecceri homáros karácsonyát. Néha kerestem a kandi kamerát.

A hőmérő nem kuka, hanem vissza a feladónak. Azért ha lepattintottam az ablakról, csak úgy puszta műszaki érdeklődésből letesztelem. Ugyanis az a tippem, hogy az egy darab ceruzaelem nem tud megbirkózni a -15 fokkal, és az alacsony feszej miatt hülyült meg. Csakhogy nem az volt rajta, hogy +5-40 fokig jó, hanem -30-40 fokig, úgyhogy renonc, megy vissza a Médiamerkecbe. Mert hülye azért nem vagyok.

Sajnos Moulinex sem elpusztíthatatlan, azért kellett volna a Fuckerman.

@Manyecs: Én egy ilyet egyszer bejelentettem a 112-nek, hogy ha valaki komolyan veszi a hajózási utat, akkor Titanicot lehet forgatni a Margitszigetnél. Megköszönték, de mondták, hogy áradáskor mindig sok bója (legalább Apti kedvéért tanuld meg, hogy nem ly, hanem j) elkalbászol, aztán a Kitűzők szépen összeszedik és helyükre viszik őket. Szóval nem bántani, szólni, hogy megvan!
Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság, központi telefon: +36 1 477 35 00

Manyecska. 2017.01.09. 14:12:35

@Csokis: nagyon köszönöm de én is erre a következtetésre jutottam:)! Múltkor egy komplett kutyaház úszott itt-szerencsére eb nélkül..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 14:22:25

@Csokis: Hőméróbe elemet? Móórgit! Alkoholt, az nem fagy be, és nem kell cserélni.

Van ilyen elemes hőmérőm, bevallom, de kettót mér, egyet a szobában, kintre csak az érzékelője megy egy dróton.

Manyecska. 2017.01.09. 14:25:46

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: nem kell egy bója a fürdőkádadba..? :DD Másnak még biztos nincs ideje haladni a kórral izé korral!:) ON

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 14:30:37

@Manyecs: Én már akkor is sikító lábrázást kapok, ha a karácsonyi ponty úszkál benne.

Manyecska. 2017.01.09. 14:40:59

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: de legalább tudna szlalomozni a bója körül!!!! kirekesztő vagy!:D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.01.09. 15:34:32

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Régen nekünk is olyan volt, de ez sokkal szebb. Igaz, cserébe szar.

Reactor 2017.01.10. 00:08:05

@Peti817172M: Én veled értek egyet. És ahogy egyre több az online pénzlenyúlás, egyre többen leszünk. Aranyszabály, hogy ismeretlennek ELŐRE SOHA SEMMIT. Egy forintot se. Ellenkező esetben ez a weboldal lesz a végállomás, és a cikkíró vérig lesz sértve, hogy kiröhögik meg vadászvadász, amikor minden hétre jut legalább 2 ilyen eset, és mindig mindenki elmondja hogy puszira ne utaljon előre pénzt az eladónak. De segond, ilyenkor is mindenki más a hibás, a Vatera, a Jófogász, a kommentelők, a rendőrség, az EU, de még maga a Jóisten is - egyedül ő nem!
És abszolút nem a Vaterát vagy a policájokat akarom védeni. Az teljes egészében a Vatera sara, hogy a trükközőket és a csalókat nem tiltja le/engedi újraregisztrálni, holott más, sokkal silányabb és nívótlanabb oldalak sikerrel tudják kezelni ezt a kérdést (Gyakorikerdesek például). Vélhetően fűződik valamicske érdekük ahhoz, hogy vígan tenyésszék a netes csalókat, akik meg jogosan panaszkodnak, kérdés nélkül azonnal letiltsák.
A policájok meg...amiből nincs hasznuk, azzal nem foglalkoznak. A netes csalókat kergetni nehéz és fárasztó, na meg romolna a bűnügyi statisztika is, és hát a Don Pintér megmondta hogy itten 2 hét alatt rend lett. És amúgyis, jobb az árnyas fák hűvösében trafizni fánkot zabálva, abból jő a mánni.

"a Vaterán a legtöbb eladónak bátran utalunk előre. Egyrészt az esetek 90%-ában nincs más lehetőség (vagyis vagy utalsz vagy nem vásárolsz)"

- Akkor nem vásárolok. Ha nincs semmi biztosíték arra, hogy meg is kapom a holmit, nem fogok csak a két szép szeméért hinni neki, és lelkesen küldeni a zsét. Lehet, hogy másutt drágábban kínálják az adott holmit, de legalább megkapom mindenféle hamukázás, stiklizés, trükközgetés nélkül.

"Sok száz vásárlás alapján mondom ezt, soha nem vertek át."

- Addig jár a korsó...

"gondolkozz, az utánvét értelmetlen! A postásnak/futárnak ELŐSZÖR kifizeted a csomagot és utána bonthatod ki! "

- Hja, viszont ott legalább szerepelnek a feladó adatai a csomagon. Magyarán szólva, ha féltéglát küld, előfordulhat, hogy egy hét múlva ugyanaz a féltégla fog beköszönni a háza ablakán, jobb esetben a fejét trancsírozza szét vele a morcos átejtett. Nem véletlen, hogy nagyon kevesen vannak, akik utánvétes eladással mernek trükközni, és ők se művelik hosszútávon, mert egy szép napon esetleg a rossz embert próbálják lehúzni, és cefetül ráfaragnak.

"utánvéttel így csak magaddal szúrsz ki, mert fizetheted a méregdrága díjat, szépen hízik rajta a posta vagy futárcég. "

- Ezt most úgy írod, mintha a Vatera full ingyenes volna. Eeeeeeeeee, sajnos nem az...

"Az eladók meg többnyire nem vállalják az unatkozó hülyegyerekek miatt, akik nem veszik át az utánvétes csomagokat és akkor az eladó jól megszívja, mert kétszeresen bukja a drága szállítási költséget"

- És ennek mégis mi értelme? Megrendelni valamit, amit NEM akarsz átvenni/kifizetni? Az "untikázó" hülyegyerekeknek semmi hasznuk nem származna egyből, semmi érdekük nem fűződik hozzá, pláne úgy, hogy erre nagyon könnyű rájönni, konkrétan egyszerűbb, mint a vonatdobálókat, vagy a társasházból szemetet hajigálókat megfogni: anyuka/apuka értesítést kap a postától, záros határidőn belül kitudódik a dolog.

"Összegezve: nem szemellenzővel rettegni kell az utalástól, hanem csak gondolkodni."

- Ha belefutsz egy profi csalóba, akkor csinálhatsz te bármit, le FOG venni. Aztán gondolkodhatsz azon, hogy vajon jó ötlet volt-e előre utalni.

"az eladó kevésbé lesz rá hajlandó, mert kockáztatja, hogy nem veszed át, és elbukja a szállítás költséget"

- Hja, mert Vaterán ugye nem teheted meg, hogy nem veszed át :D Há' hógyne!

A postai utánvét egy fokkal még mindig megbízhatóbb, mint a "aggyad a lóvét, má' becsomagótam neked a plazmatéjvét oszt hónap kűddöm", legalábbis abból feleannyi Homár cikk nem született. Amúgymeg olyan is létezik, hogy személyes kifizetés, személyes átvétel. Ha a kedves eladó nem hajlandó rá, akkor 200% hogy átbszásba futottál bele. Így pergett ki nálam is az összes trükkös tolvaj. Nem volt rossz próbálkozás - komolyan nem - de annyira jó sem volt.

ghck 2017.01.10. 12:04:57

@Reactor: "Aranyszabály, hogy ismeretlennek ELŐRE SOHA SEMMIT. Egy forintot se."
Ehhez képest a feltöltőkártyás mobiloddal is előre fizetsz, az automata benzinkúton is előre fizetsz, sőt, amikor buszjegyet veszel, akkor is előre fizetsz, pedig, ha jól sejtem, egyik pénztárossal, cégvezérrel, cégtulajjal sem ápolsz túl baráti viszonyt... Ezekben miért bízol meg, a vaterás eladóban meg miért nem?

"Akkor nem vásárolok. [...] Lehet, hogy másutt drágábban kínálják az adott holmit, de legalább megkapom mindenféle hamukázás, stiklizés, trükközgetés nélkül."
Így van, te nem vásárolsz. De attól nem lesz ám az előre utaló ember butább ám! Amúgy meg felhívom a vigyelmedet, hogy az itteni posztok 95%-a esetében "másutt" vették meg a dolgokat, és mégis hamukázás, stiklizés és trükközgetés lett a vége. Ennyit a "garanciádról", és annak megalapozottságáról. Ja, meg érdemes megnézni az átlag vatera értékeléseket, viszonylag nehéz dolgod van, ha olyan eladót kell keresned, akinek 95% alatt van az értékelése (min. 100 értékelés esetén).

"Hja, viszont ott legalább szerepelnek a feladó adatai a csomagon."
Uh, ez feltette az i-re a pontot, neked sincs fogalmad arról, miről beszélsz. Bankszámlára utalnak, kamu feladóként simán megadhatom a te címedet, mint feladó. Hogyan magyarázod ki erőspistának, hogy nem te küldted a féltéglát? ;)

"És ennek mégis mi értelme?"
Ez nem értelem kérdése, veled nem fordult még elő, hogy vásárlás után kiderült, máshol jobb/gyorsabb/olcsóbb az adott termék? Velem sokszor. És lássuk be, itt azért nagy lenne a kísértés a megrendelt utánvétes csomag visszautasítására.

"Ha belefutsz egy profi csalóba"
Hogyan is? Nem nézem meg az értékeléseit, mielőtt vásárolok? Vagy te már hallottál valakiről, aki belefutott profi csalóba? Mert ez a poszt sem erről szól, és úgy egyáltalán itt az oldalon én még nem olvastam ilyet. De ha van sztorid, jöhet!

"Amúgymeg olyan is létezik, hogy személyes kifizetés, személyes átvétel. Ha a kedves eladó nem hajlandó rá, akkor 200% hogy átbszásba futottál bele. Így pergett ki nálam is az összes trükkös tolvaj."
Csak ebből jöttél rá? Fú, jó sok idődet elbszhttd velük.. :( Ha kicsit gondolkozol, a trükkös hirdetőkkel beszélni sem kell, már a hirdetésből tudod, hogy kamu.

Amúgy persze jobb óvatosan, inkább vedd át személyesen, ha van rá mód...

KaTe 2017.01.10. 13:05:35

@Reactor: Azt amúgy feldolgoztad, hogy a posztolót senki nem károsította meg? Annyi történt, hogy az általa megálmodott időponthoz képest pár napot "késett" a csomag.

A személyes átvétel amúgy nagyszerű dolog, különösen ha többszáz kilóméterre laknak egymástól a felek. De amúgy létezik egy nagyon egyszerű megoldás arra, hogy ne verjenek át: Odafigyelsz arra, amit csinálsz és nem ész nélkül cselekszel. Nem mondom, hogy 100%-os módszer, de az esetek többségében azért sokat segít. Amúgy meg mindenki döntse el maga, hogy megbízik -e annyira a vaterás eladóban, hogy több (tíz)ezer forintokat "kockáztat" egy frankónak tűnő vételért. Minden csalót kitiltani egy online piactérről meglehetősen merész elgondolás. Esetleg álmodozhatnánk arról is, hogy minden ember eredendően jó és tisztalelkű.

Reactor 2017.01.10. 16:32:56

@ghck: Nincs feltöltőkártyás mobilteldzsóm, nincs autóm, buszjegyet/bérletet pénztárban szoktam venni, és akkor adom a pénzt, amikor a néni a fémtálcára helyezte a kért mennyiségű vonaljegyet/bérletet. A boltok 99%-a önkiszolgáló, azaz úgy megyek a kasszához, hogy már fizikálisan nálam van az áru, amelyik bolt pedig nem ilyen, rámutatok a kívánt árura, és az eladó már veszi is le nékem. Ezek elég rossz párhuzamok voltak, abszolút nem ugyanaz jegyet, bérletet, benyát venni, meg előre utalni valami Kis Pista Jóskának, aki "majd kűddi a plazmatéjvét", aztán ha nem küldi, hidegvizet ihatsz jópár ezer forintodra...

"Amúgy meg felhívom a vigyelmedet, hogy az itteni posztok 95%-a esetében "másutt" vették meg a dolgokat, és mégis hamukázás, stiklizés és trükközgetés lett a vége. Ennyit a "garanciádról", és annak megalapozottságáról. "

Az imént írtam, az utánvét meg a személyes átvétel miért, mennyivel jobb. Az itteni posztok 95%-a - amik ilyen témájúak - pedig pont hogy a Vaterát, meg az előre fizető átrázottakat ekézi. De ha gondolod, összeszámolhatom, hány cikk szól előre fizető balfácánokról. A legnagyobbat bukó eddig a tüzépes csávó volt, de ahogy elnézem a közfelfogást, lesznek itt még orbitális vadászozások.

" ha olyan eladót kell keresned, akinek 95% alatt van az értékelése (min. 100 értékelés esetén)."

Az értékelés semmire nem biztosíték. Egyrészt mert nem az ötszáz forintos nyalókával fog átbszni, hanem a félmillás plazmatévével. Tehát hogyha csaló az illető, és úgy lett százas értékelése, hogy eladott néhány párezres tételt egyedül ezzel a céllal, akkor máris meg lettél vezetve. Arról nem is szólva, hogy ezek több regisztrációval, egymást felpontozva dolgoznak, óvodás trükk, de amint látom, van, aki még megeszi.

"Uh, ez feltette az i-re a pontot, neked sincs fogalmad arról, miről beszélsz. "

Szemmel láthatóan nem sok csomagot adtál fel eddig utánvéttel...csak mert én rendszeresen. Igen, megadhatsz kamuadatokat is, viszont azt ugyanúgy megteheted online vásárlásnál is. Utánvétes csomagnál könnyen utána lehet járni, hol is adták fel és kicsoda. Bankszámla alapján pedig még könnyebben, úgyhogy visszakerül a féltégla a gazdájához záros határidőn belül.

"Hogyan is? Nem nézem meg az értékeléseit, mielőtt vásárolok? Vagy te már hallottál valakiről, aki belefutott profi csalóba?"

Tavaly ősszel volt erről pont egy poszt, hogy a csalókat miért nem tiltják Vateráról, akik meg feljelentik őket, azokat miért. Nem lesz egyszerű feladat, de megkereshetem neked. Föntebb írtam egyébként, hogy dolgoznak - szakállas módszer már, de ha csak 1 ember akad, akit be lehet hülyíteni a csupa jó értékeléssel, már megérte nekik.

"Csak ebből jöttél rá? Fú, jó sok idődet elbszhttd velük"

Ennyit megér nekem az az 5 perc, amíg felhívom és érdeklődöm :) Sőt, ha fel se veszik a telefont, az már alapból gyanús. Tényleg csak annyi volt, hogy fölhívtam, mondtam hogy nagyon faja az árucikk, elmennék érte személyesen. Hátööö izééé azt nem lehet mert izé, sáskajárás meg földönkívüli megszállás van náluk, utaljam a pénzt és majd küldi a cuccot. Na ilyenkor szoktam közölni vele, hogy nem volt rossz próbálkozás - komolyan nem - deeee annyira jó sem volt, better luck next time, pal. Telefon letesz. Látod, nem tart sokáig, és még jót is nevetek rajta, úgyis ritkán jut az ember szórakozáshoz :DDD

@KaTe: Igen, tudom hogy senki nem károsította meg a cikkírót, nem is arra reagáltam.
A személyes átvétel valóban költséges lehet, viszont az eladó nem tudhatja, te mennyire laksz hozzá közel/messze, még ha nem is akarod személyesen átvenni valójában, arra tökéletes, hogy a csalókat lebuktasd. Ha igent mond a személyes átvételre, akkor valóban nincs túl sok félnivalód, ha viszont már a legelején elzárkózik tőle, akkor az 100% átrázás. Pár ezres tételnél még annyira nem nagy érvágás, ha lehúznak (bár ilyen tételekről is rendszeresen van itt cikk), de a 250 ezres Kirby porszívóért jobban jársz, ha magad mész el, mert még utazási költséggel együtt is olcsóbban kijössz, mintha előre utalod a zsét, oszt várod a Kirbyt ítéletnapig.
Esetleg még a bérgyilkosos módszer működhet, hogy a lóvé felét előre utalod foglalónak, a másik felét pedig az adásvétel lebonyolítása után, párezres tételeknél ez működhet, mert néhány száz forintért nem fogja megérni az átbszás se a vevőnek, se az eladónak. 250 ezres forintos cuccokért viszont jobb, ha magad mész el, mert akad olyan csaló, akinek 125 ezer forinttal lelépni nagyon is megéri.
Minden csaló kitiltása pedig nyilván pauzibilis lenne egy online oldalról, ha a policájok végeznék a dolgukat. De hát nem teszik, úgyhogy ez valóban egy utópia marad...

ghck 2017.01.10. 21:28:54

@Reactor: "abszolút nem ugyanaz jegyet, bérletet, benyát venni, meg előre utalni valami Kis Pista Jóskának"
Szerintem ugyanaz. A kérdés, hogy megbízol a másik félben, vagy nem. Szerinted miért nem ugyanaz?

"Bankszámla alapján pedig még könnyebben, úgyhogy visszakerül a féltégla a gazdájához záros határidőn belül."
Ugye észrevetted, hogy itt most pont az (előre) utalás MELLETT érvelsz? Ja, biztos nem.. ;)

"Ennyit megér nekem az az 5 perc, amíg felhívom és érdeklődöm :)"
Ja, meg amíg elintézed, hogy előtte tied a nyertes licit.. Ja, és persze mivel szerződtél, kutya kötelességed lenne a meghirdetett feltételekkel kifizetni és átvenni a terméket, de nem, te azzal villogsz, hogy nem teljesíted a vállalt kötelezettségedet. Hát, főleg tőled és a fajtádtól kellene megszabadítani a vaterát.. Több az ilyen csalás, mint az, amiről te írsz. (Hány olyan értékelést láttál eddig, hogy "nem küldte a plazmatévét", és hány olyat, hogy "nem jelentkezett", "meggondolta magát", "nem vette át"? Na ugye!)

ghck 2017.01.10. 21:32:51

@Reactor: ja, és a szó helyesen pLauzibilis. Tanuld meg végre! ;)

Reactor 2017.01.10. 22:09:19

@ghck: Azért nem ugyanaz, mert egyrészt ott fizikálisan kézhez kapod a terméket, berakod a kosaradba, betankolod az autódba - a benzines példa pont ezért volt rossz, mert először tankolsz, utána fizetsz - másrészt az eladó ott csak egyszer tehetné meg, hogy átveszi tőled a pénzt, és cserébe semmit nem ád. Csak egyetlenegyszer. Utána maximum közmunkát kaphat, ha egyáltalán. Arról nem is beszélve, hogy blokkot kapsz, kérésre akár számlát is, és a tranzakció jól nyomonkövethető, és főleg, X ember előtt nemigen művelheti meg azt, hogy nem ad a pénzedért semmit.
Amikor viszont jóhiszeműen előre kifizetsz valamit, akkor semmid nincs - se számla, se blokk, se elérhetőség, csak egy nicknév, jobb esetben e-mail cím, telefonszám, és egy eléggé kétes ígéret, hogy "majd kűddöm az árut". És ha nagy szerencséd van, valóban küldi is. Én nem akarok beleszólni a pénzügyeidbe, ha ennyi fölösleges dellád van, nyugodtan kockáztathatsz, akár cseresznyés tőzsdébe is dobálhatod.
Konkrétan ezért élnek meg kiválóan a netes csalók - mert mindenki úgy áll hozzá, hogy a fullos értékelés az 100% garancia, akik a Homáron nyavalyognak hogy átrázták őket, azok mind hülyék, nem értenek hozzá, na de engem sose fognak átverni...aztán hopp, mégis!
És hogy fel vannak háborodva, mikor senki nem hajlandó kártalanítani őket. A Vatera nem lép fel a csalók ellen, a policájok leszarják, egyenes következmény hogy vidáman tenyésznek.

"Ugye észrevetted, hogy itt most pont az (előre) utalás MELLETT érvelsz? Ja, biztos nem.. ;)"

Előre utalás mellett biztos hogy nem érvelek, te írtad, hogy az utánvétes módszernél is bankszámlára utalnak. A másik meg: oké, hogy kamu feladót ad meg a féltégla postázásánál a csaló, a gond csak az lesz, hogy a lóvét is a kamu feladó fogja megkapni. Eredő = 0.

"Ja, meg amíg elintézed, hogy előtte tied a nyertes licit.. Ja, és persze mivel szerződtél, kutya kötelességed lenne a meghirdetett feltételekkel kifizetni és átvenni a terméket, de nem, te azzal villogsz, hogy nem teljesíted a vállalt kötelezettségedet. "
"Hát, főleg tőled és a fajtádtól kellene megszabadítani a vaterát.. Több az ilyen csalás, mint az, amiről te írsz."

Ha nem tűnt volna fel, én NEM használok Vaterát. Nem használtam soha, most se használok, nem is fogok, úgyhogy megspóroltam neked a fáradságot. Alapból ott kezdődik a gond, hogy licitálni kell, alkudni, cserélni stb. meg nem lehet (mint mondjuk a Jófogászon), és ha sok az érdeklődő, jó eséllyel ötszörös áron kapsz meg valamit, ami ötödannyit nem ér. De hát, mint mondtam, a te pénzed, azt csinálsz vele, amit akarsz.
Másrészt a Vaterán is szép számmal akadnak olyanok, akik esetleg nem veszik át a holmit, vagy nem jelentkeznek, szóval ilyen szempontból a postai utánvét semmivel sem alábbvaló. Ja hogy ilyenekről nem tudsz? Nyilván mert ez nem olyan dolog, amivel a vevők dicsekedni szoktak...Elég amúgy szétnézni a Homáron - Vaterás poszt kb. minden hétre jut, olyan pedig, amit leírtál...van egyáltalán?
Igen, előfordul ilyen hogy az illető nem veszi át az utánvétes csomagot, és olyankor az eladó szívja meg, de egyrészt ebből a vevő nem profitál semmit, másrészt meg pontosan emiatt nem is űzik ezt nagyüzemben, mint az előrefizetéses csalást. Most képzeld el, mi lenne, ha a tejet, kenyeret, celluxot, lekvárt stb. ilyen rendszerben értékesítenék! Szokták igen, Lakatos Teszlatrooper, Kalányos Dzsészönsztethem, aztán le is kapcsolják őket hamar.

ghck 2017.01.10. 23:12:35

@Reactor: "Előre utalás mellett biztos hogy nem érvelek, te írtad, hogy az utánvétes módszernél is bankszámlára utalnak." Nem, te írtad, hogy a bankszámla miatt utolérhető az eladó. Na ez az érv az utalás mellett.

"a lóvét is a kamu feladó fogja megkapni" Fú, mintha bölcsödéssel beszélnék. Miért kapná meg a kamu feladó a tőled kicsalt pénzemet, ha az én bankszámlaszámomat adom meg?

"Ha nem tűnt volna fel, én NEM használok Vaterát. Nem használtam soha, most se használok, nem is fogok"
Nos, akkor megkérdezhetem, mit keresel egyáltalán egy vaterás poszt alatt? :)

"a Vaterán is szép számmal akadnak olyanok, akik esetleg nem veszik át a holmit, vagy nem jelentkeznek, szóval ilyen szempontból a postai utánvét semmivel sem alábbvaló"
Te itt most összehasonlítod a piacteret a fizetés és szállítás módjával? Hogy jön ez a kettő össze? Kb mint: "Mivel a bolhapiacon is vannak cigányok, az euró sem rosszabb a dollárnál." WTF?

"Nyilván mert ez nem olyan dolog, amivel a vevők dicsekedni szoktak."
Azt észrevetted, hogy az eladók is értékelik a vevőket? Ja, nem, nem vaterázol. Akkor már értem a sötétség okát.. :)

"Most képzeld el, mi lenne, ha a tejet, kenyeret, celluxot, lekvárt stb. ilyen rendszerben értékesítenék!"
Milyenben is pontosan? Előre fizetésesben? Remekül működik, itt egy példa. youtyuk.hu/

Az előre fizetéssel semmi gond, a kérdés mindig csupán a bizalom. Te nem bízol senkiben, OK, a legtöbben meg inkább bíznak. Nekik jobb, hidd el, úgy szebb az élet! ;)

Reactor 2017.01.11. 02:24:19

@ghck: A bankszámla alapján is utólérhető, meg a címe alapján is. Ha pénzt akar látni, kénytelen lesz megadni a valós címét...persze ha csak úgy heccből kéretlenül random küldözget embereknek féltéglákat postán, az nyilván más kérdés.

Az elírás jogos, sajnálom hogy itt nincs lehetőség utólag javítani a kommentet, mint a fórumokon.

Nem mindegyik Vaterás poszt alá írok, pontosan ezért, mert én nem használom, és mikor olvasom, hogy valakit megint átráztak, csak még inkább megerősít abban, hogy jól döntöttem. Inkább Jófogász posztok alá szoktam írni, de olyanból furamód sokkal kevesebb van. Most sem magához a cikkhez írtam.

A piactér kontra szállítás módja nem függvénye egymásnak vagy következménye, viszont a tranzakciónak mind a kettő része, hacsak nem valami fizikálisan nem létező szoftvert vagy szolgáltatást vesz az illető. Akár a Vaterán lépnek le a pénzeddel, akár féltéglát küldenek postai utánvéttel, ugyanott vagy. Másrészt meg ha a termék nem létezik, teljesen mindegy, hogy Jófogászon vagy Vaterán vertek-e át...

Tudok róla, hogy az eladók is értékelik a vevőiket. Szerinted ezzel nem lehet manipulálni? Kemény 10 perc regisztrálni 3-4 kamu fiókot robbantós maillel, és pozitív értékelésekkel feltornászni valakit. Ne gondold, hogy ez új dolog, már jó ideje művelik, sikerrel. Az oldal üzemeltetői pedig, ahogy írtam, dehogy fognak véget vetni ennek - amíg kapnak a jutalékukból, addig "Dancsó Péter megengedte" (ezért inkább azokat tiltják ki akik bejelentik a csalókat).

"Milyenben is pontosan? Előre fizetésesben? Remekül működik, itt egy példa. "

Tudom, hogy remekül működik, így született meg a "boltocskázás" intézménye is.

Így van, ahogy írod. Az előre fizetéses rendszerrel mindig a BIZALOM a kulcsszó. Én nem bízom benne, tehát nem is vertek át. A Jófogászon már kísérletezgettek vele párszor, de csúfosan melléfogtak. Akik bíznak az eladóban, és előre utalnak - lelkük rajta :) a csalóknak is meg kell élniük valamiből végülis.
Utánanéztem a Vaterás csalásoknak időközben amúgy. Valahogy nem lepett meg túlzottan, hogy már a Jogifórumon is forgóajtót szereltek fel az ilyen ügyeknek, vagy éppen hogy még be se írtam a keresőmezőbe a "vatera" szót, már dobta ki hogy "átverés" :D Azért valljuk be, ez nem kimondottan a bizalom záloga.

ghck 2017.01.11. 09:20:11

@Reactor: "Ha pénzt akar látni, kénytelen lesz megadni a valós címét..."
Nem, hetvenkettedszer is: nem kell valós nevet-címet megadni, csak bankszámlaszámot, és máris pénzt lát.

"Ne gondold, hogy ez új dolog, már jó ideje művelik, sikerrel."
Nem, ez csak egy elméleti lehetőség, de ha szerinted olyan gyakori ez, gondolom nem esne nehezedre példát mutatni erre, és idelinkelni 4-5 vatera profilt, akik ezt csinálták. Hajrá, ha nem csak a szád nagy!

"vagy éppen hogy még be se írtam a keresőmezőbe a "vatera" szót, már dobta ki hogy "átverés" :D"
A jogifórumos keresőmezőben a felajánlott keresések a te keresési előzményeid alapján működnek, nem mások keresései alapján, az ugye megvan? Nagyon érdekel a téma, szerintem te a MÁV menetrendben is vaterás átveréseket vélsz olvasni... :D

Neked nincs vaterás tapasztalatod, helyette jófogásozol, ahol a totális ellenőrizetlenség miatt valóban hemzsegnek a visszaélések. Buta döntést hoztál, ezért most sok a rossz tapasztalatod, ezért a keserűség benned.

Reactor 2017.01.11. 15:31:23

@ghck: Na, ha meg bankszámlát ad meg feladó helyett, még könnyebb nyakon csípni.
Well, what do y'know? We're right where we started...

"Nem, ez csak egy elméleti lehetőség, de ha szerinted olyan gyakori ez, gondolom nem esne nehezedre példát mutatni erre, és idelinkelni 4-5 vatera profilt, akik ezt csinálták. Hajrá, ha nem csak a szád nagy!"

Hjaj, bárcsak elméleti lehetőség lenne! Tudod amivel élni lehet, azzal vissza is lehet élni, és ne gondold, hogy ez a spanyolviasz most lett feltalálva, már jó ideje alkalmazzák számos oldalon, sikerrel. Mint említettem, nem Vaterázok, így profilt sem tudok mutatni néked. Példát pedig...beírod, hogy "vatera átverés", és lesz rengeteg, kellemes olvasgatást. Linkelni sajnos nemigen enged, már a Gyakorikerdesek pont hu-t se lehetett kiírni úgy, ahogy. Látni fogod, hogy konkrétan külön iparág épül a vaterázós csalásokra, tekintve hogy az oldal tulajai, vezetősége semmit nem tesz ellene. És amíg a csaló is fizeti a jutalékát, szerinted hol érdekli őket, hogy a becsületes eladók szívják meg? A "fekete" pénzért is adnak kenyeret a TESZKÓban, érted...
Az elég sokatmondó mindenesetre, hogy én nem Vaterázok, sose Vateráztam, és mégis egyből eszembejutott a robbantós mailos trükk.

A keresőmező alatt a Google kereső keresés-kiegészítését értem, nem a Jogifórum keresőjét. Az csak a legelső találat volt. A Google keresés-kiegészítése pedig a leggyakrabban előforduló kifejezések alapján működik (Pataki Attilára soha életemben nem kerestem rá, mégis egyből beadja, ha a "patak" szóra keresek rá).
A téma valóban érdekel, nem szeretnék átverés szenvedő alanya lenni :)

Így van, valóban a Jófogászon adok-veszek, és soha nem állítottam, hogy ott nincsenek csalók. Konkrétan pont hogy azokat az eseteket írtam le, amikor ott buktak le csalók. Viszont a Jófogásznak nem áll érdekében tenyészteni a gazembereket, mert egy kanyit nem kapnak az eladásaik után. Jellemzően ott is azokat vágják át, akik amúgy előre küldik a pízmagot. Lehet, hogy buta döntést hoztam, mindenesetre eddig még mindent sikerült megkapnom, amit megvásároltam/eladnom amit megvásároltak tőlem. Miféle keserűségnek kellene lennie bennem ezek után? :D

ghck 2017.01.11. 16:48:07

@Reactor: igen, innen indultunk, hogy az utalással utolérhető az eladó, ezért előnyös utalni. Utánvéttel kamu embernek is kifizetik a pénzt, én legalábbis már vettem át a címemen egy barátom nevére érkező pénzt.

Innen indultunk, de még mindig nem látod be, hogy az utánvét mindenki számára kényelmetlenebb megoldás. Pedig a vevőnek drágább, nehezebb az eladót utolérni probléma esetén, az eladónak meg kevésbé "biztonságos" a szórakozó hülyegyerekek miatt.

"nem Vaterázok, így profilt sem tudok mutatni néked"
Nem amiatt nem tudsz, hanem mert csak puffogtatod a bugyuta alaptalan gondolatokat, és nem jellemző ez a fajta átverés.

"Linkelni sajnos nemigen enged"
LOL

"az oldal tulajai, vezetősége semmit nem tesz ellene"
Hja, mert te bemondásra kitiltanád az ügyfeleidet, mi? Olyan ügyet persze nem tudsz, ugye, hogy valakit a bíróság elmarasztalt vaterás csalás miatt, de továbbra is aktív az akkontja... De szerintem olyat sem találsz, hogy egy átvert vevő ilyen értékelést hagyott volna: átvert, bírósági ügyiratszám: xx123456/9999. Na látod. Pedig a felfüggesztett profilok és azok értékelései továbbra is elérhetők vaterán...

"A Google keresés-kiegészítése pedig a leggyakrabban előforduló kifejezések alapján működik"
ÉS a te személyes profilod alapján. Eddig én nem kerestem vaterás átverésre, nekem nem is adja be. Nekem "vatera automatikus licit" az első, és átverés nincs is a listában.

Most egyszer rákerestem a jófogás átverésre, azóta beírom, hogy "jó", máris felajánlja. Na most akkor? Menjél már!

"Viszont a Jófogásznak nem áll érdekében tenyészteni a gazembereket, mert egy kanyit nem kapnak az eladásaik után."
De ne gyere már az ilyen hülyeséggel! A vatera sem keres semmit a meghiúsult bizniszekből, tehát ez sem érv, téves feltevésre alapoztál.

Mondom, meghoztál egy döntést: nem vaterázol. Ezt azzal indokolod, hogy sok a gazember, de minden jel és logika szerint a jófogáson sokkal több. Se a vaterának, se a jófogásnak nem érdeke, hogy csalókkal legyen tele az oldala, de az esetleges csalókról mégis csakis a vaterának van tudomása a visszajelzések alapján.

Tehát maradjunk annyiban, állítottál pár dolgot, alátámasztani egyiket sem tudtad /akartad, párról most megtudtad, hogy téves információkon alapultak, tehát eleve hülyeségek. Klassz a mérleged. De legalább biztos vagy a dolgodban, ami alapvetően pozitív, de amikor kiderül, hogy csak blöffölsz, nos, az elég megmosolyogtató.. ;)

Darth Revan 2017.01.11. 18:35:25

@KaTe:

nem vagy ertelmisegi, nem tudsz szoveget feldolgozni es kiszedni belole az erdemi infot.
probald meg hangosan felolvasni, hatha ugy megerted.

Reactor 2017.01.11. 18:49:45

@ghck: Szó nincs itt "kényelmi" szempontokról, amikor gyakran már az is kihívás, hogy megkapd amit vásároltál. És mielőtt még a postát idekevernéd, az egy külön téma.
Az mindenesetre +1 az utánvét javára, hogy ott legalább be lehet biztosítani a csomagot, és ha elkutyulta a posta, kifizetik. Ez se garancia, hogy nem vernek át,de annál minden jobb, minthogy előre utalsz pénzt egy vadidegennek.
A vevőnek meg pont úgy egyszerűbb elérni az eladót, és vice-versa, ha van telefonszám, postacím meg ilyenek, nemcsak egy "kukacmatyi" vagy "son_of_luke_skywalker" nick meg egy robbantós mailcím, ami egy gombnyomásra megszűnik létezni.

"Nem amiatt nem tudsz, hanem mert csak puffogtatod a bugyuta alaptalan gondolatokat, és nem jellemző ez a fajta átverés."

Ha akarod, nekállhatok gyűjtögetni ilyenfajta átveréseket. Tényleg nem jellemző, csak már a Jogifórumon is külön topicja van az ilyen eseteknek :D A tornádó sem ANNYIRA jellemző az USA középső részén, de ha ilyenre próbálsz biztosítást kötni, már hajtanak is el...

A linket pedig csak fonetikusan engedi beírni, most ellenőriztem. Készíthetek screenshotot is akár, ha ragaszkodsz hozzá :)

"Hja, mert te bemondásra kitiltanád az ügyfeleidet, mi?"

Oké, ez stimmel, első bemondásra nem tiltunk ki senkit. Igaz ugyan, hogy csak úgy hasraütés alapján feljelentgetni az eladókat semmi haszonnal nem jár (kb. mint az unatkozó hülyegyerek meg az utánvét), de tegyük fel, hogy páran szórakoznak ilyesmivel. De akkor ez működjön oda-vissza is - azt se dobják már ki, aki jogosan felnyom egy csalót az üzemeltetőknél. Mert az ilyeneket már aznap kitiltják. Konklúzió? Csalni jobban megéri mint becsületesnek lenni.

"Olyan ügyet persze nem tudsz, ugye, hogy valakit a bíróság elmarasztalt vaterás csalás miatt, de továbbra is aktív az akkontja"

Persze hogy nem, mert ilyen nincs. Akit csaláson kapnak, attól nyilván nem fog senki vásárolni utána, úgyhogy értelme se lenne. Regisztrál egy új fiókot 3 perc alatt, és kezdődik minden előlről. Ezen mi olyan hihetetlen?

"De szerintem olyat sem találsz, hogy egy átvert vevő ilyen értékelést hagyott volna: átvert, bírósági ügyiratszám: xx123456/9999. Na látod. Pedig a felfüggesztett profilok és azok értékelései továbbra is elérhetők vaterán"

Sokra mennek vele, amikor a csaló még aznap regisztrál 5 másik fiókot. A legkevésbé se megerőltető kikerülni egy letiltást, attól, hogy te nem tudod, hogy kell, egy olyasvalaki, aki ebből komoly hasznot húz, érteni fogja ám a dolgát, neféljcsak.
A Vaterának tudomása van a csalóról, oké - amíg új nicket nem regisztrál :DDD

"Most egyszer rákerestem a jófogás átverésre, azóta beírom, hogy "jó", máris felajánlja. Na most akkor? Menjél már!"

Kipróbáltam, íme az eredmény:
imgur.com/a/jbdUh

Amint látni, nincs semmiféle előzetes rákeresés, meg elmentett személyes beállítás meg mittomén micsoda. Ez azért eléggé magáért beszél.

"De ne gyere már az ilyen hülyeséggel! A vatera sem keres semmit a meghiúsult bizniszekből, tehát ez sem érv, téves feltevésre alapoztál"

A Vatera a jutalékokból él. Ha a naiv ügyfél előre utalja a zsét, ott nincs meghiúsult biznisz, ergo megkapja a maga részét a zsákmányból, ezért nem áll érdekében üldözni a csalókat. Ha valóban hülyeség lenne, nem volna ennyi átrázás. Ez bizony érv, vastagon az.

"de minden jel és logika szerint a jófogáson sokkal több."

Erről valamiféle forrást, vagy ilyesmit azért szeretnék látni, mert addig ez is csak egy állítás, és nem több. A Jófogásznak valóban nem érdeke, hogy csalókkal legyen tele az oldal, mert ők semennyit nem keresnek a dolgon, a Vatera viszont igen. A jutalék az jutalék, leszarják ők, honnét, kitől jön. Én mindenesetre alá tudtam eddig is támasztani ezzel-azzal a véleményem, attól hogy ENGEM személy szerint nem vertek még ott át, attól még tudok olvasni, hogy másik X embert meg igen. Hogy számodra ennyire hihetetlen a többfiókos trükközés...nos...én se úsztam még egy medencében rozmárokkal, mégse tagadom a létüket...de igazad van, nyilván blöffölök, és csak odafantáziáltam a vaterás csalások weboldalait/lefizettem a weblaptulajt/meghackeltem a weblapot stb.
Már meg ne haragudj, de egy kicsit olyasmi, mint amikor az MLM-huszárok védik a szent üzletmodelljüket: aki nincs benne az hozzánemértő hülye, aki meg benne van, az "MLMsérült", de bezzeg ők...!
Szerintem te még akkor se hinnéd el, ha egy csaló odaállna eléd személyesen, és elmondaná, hogy csinálja.

ghck 2017.01.11. 20:46:57

@Reactor: "Az mindenesetre +1 az utánvét javára, hogy ott legalább be lehet biztosítani a csomagot, és ha elkutyulta a posta, kifizetik."
Ennek semmi köze az utánvéthez.

"A vevőnek meg pont úgy egyszerűbb elérni az eladót, és vice-versa, ha van telefonszám, postacím meg ilyenek"
Igen, de ennek megint semmi köze az utánvéthez. A vevő postacíme nyilván mindig valós, az eladó bankszámlaszáma (és ezzel az állandó lakcíme) nyilván mindig valós.

"aki jogosan felnyom egy csalót az üzemeltetőknél"
Nem, nem jogosan. Jogosan a bíróság dönt majd. Anélkül csak sárdobálás szintű a dolog, a vatera meg ha páros lábbal küldi haza a hisztizős vevőt, pont úgy csinál, mint én a gyerekemmel, amikor hisztizik meg árulkodik a testvérére...

"Ha a naiv ügyfél előre utalja a zsét, ott nincs meghiúsult biznisz, ergo megkapja a maga részét a zsákmányból, ezért nem áll érdekében üldözni a csalókat. Ha valóban hülyeség lenne, nem volna ennyi átrázás. Ez bizony érv, vastagon az."
Te ugye nem olvastad a vatera díjtáblázatát? Meghiúsult biznisznél nincs jutalék. Meghiúsult meg akkor lesz, amikor a vevő azt mondja rá, hogy meghiúsult. Tiszta hülye vagyok, hogy hagyom, hogy elvedd az időmet a hülyeséggel...

"Erről valamiféle forrást, vagy ilyesmit azért szeretnék látni"
Oh, hát ez fantasztikus, te eddig hány állításodat támasztottad alá akármivel is? :D

"ők semennyit nem keresnek a dolgon"
Te nem érted a jófogás üzletmodelljét, ugye? Tehát hogy miből van pénzük..

"A jutalék az jutalék, leszarják ők, honnét, kitől jön."
De még mindig nem érted, hogy a vatera nem keres a meghiúsult üzleten (átverés).
ÉS ott van az értékelés. ÉS nem tudsz mutatni egyetlen csaló fiókot sem. ÉS nem tudsz mutatni egyetlen többifókos felértékelést sem.

És nem, nem kell a vaterát használni ahhoz, hogy keresni tudj egy csalót. Nem kell ott vásárolni ahhoz, hogy elolvasd a feltételeiket, hogy lásd, mikor és mennyit keresnek. Ha mutatnál némi igényességet az általad kimondott dolgokkal kapcsolatban, már régen utánajártál volna ezeknek, és nem futnánk a fölösleges köröket, amiben folyamatosan a tájékozatlanságodról teszel tanúbizonyságot, és bégeted a butaságokat.

Igen, a vaterán is vernek át embereket, csak jóval kisebb az esélye, mint azokon az oldalakon, ahol nincs értékelés. EZÉRT érdemes jófogás helyett vaterát használni. És mivel egyetlen vaterás fiókot sem tudsz mutatni, ahol látszana az általad felvázolt séma, a történeted megmarad egy gyenge konteónak.

Visszakanyarodva pedig kibékülni az előre utalással azért érdemesebb az utánvéthez való ragaszkodásnál, mert
1; több termék közül választhatsz (eladók nem küldenek utánvéttel), ezért
2; kedvezőbb áron jutsz hozzá a termékhez
3; olcsóbb a szállítás is
4; gond esetén utolérhető az eladó a bankszámlaszáma alapján

Reactor 2017.01.11. 21:26:48

@ghck: Annyi köze azért van az utánvétes rendeléshez, hogy ott legalább valamelyest be vagy biztosítva. Vaterán meg be kell érned annyival hogy "majd kűddöm, csak aggyad má' a pízt". Őszintén - túlságosan nagy bizalmat fektetsz idegen emberekbe, pláne idehaza. A honi kereskedelmi gyakorlat 90%-ban arra épül, hogyan bsszuk át egymást minél jobban. A fogyasztóvédelem pedig...háááát....nem áll a helyzet magaslatán. A Vaterára meg aztán végképp nem terjed ki a befolyása.

"Nem, nem jogosan. Jogosan a bíróság dönt majd. Anélkül csak sárdobálás szintű a dolog"

A "jogosan"-t úgy értem, hogy a vevőt átverték, és ezt jelenti az üzemeltetők felé. Merthogy ilyenkor a bűncselekmény már befejezett ténnyé vált. A bíróság meg...nálunk max. jogszolgáltatás van, igazságszolgáltatás nincs, ahogy az alant olvasható cikkben is szemrevételezheted - az ügyről azóta is mély hallgatás folyik, gyaníthatóan a bíróságig el se jutott az ügy.

Itt van a szóban forgó cikk:
www.origo.hu/itthon/20090121-csalassorozat-a-vatera-aukcios-portalon.html
Ebbe minden benne van amit "fantáziáltam" úgymond - előre utalás, saját maga felpontozása két külön fiókkal, több mint 500 becsapott. És azt se felejtsd el, hogy itt csak a bejelentett, tehát nyilvántartott esetekről van szó. Egyszer csak úgy azért végeztetnék egy felmérést, kit húztak már le akármilyen összeggel a Vaterán, lenne ám szájtátás rendesen (pár ezerért senki nem fog a bíróságra szaladgálni, ettől függetlenül a lopás akkor is lopás, ha húsz forintos melbakockát vagy másfél millás játékkonzolt lopnak el).

"Te ugye nem olvastad a vatera díjtáblázatát? Meghiúsult biznisznél nincs jutalék. "

Oké, papíron ez korrekt. Viszont akkor tényleg nem értem, a Vatera miért nem próbál fellépni tevőlegesen a csalók ellen, amikor a számítástechnikai háttere ennek bőven adott. Blog.hu és Gyakorikerdesek valahogy ezt meg tudta oldani, ezeknél nem lehet robbantós maillal trükközni, meg másodregekkel kibújni önmagad árnyékából, igen, ki van próbálva. Valamiért nekik egyszerűbb volt mosniuk a kezeiket, hogy ők ugyan felelősséget nem vállalnak az oldalukért - ha bűncselekmény történik rajta, hát az történik, big deal. Ez okés, viszont akkor a warezokat meg a torrenteket se zárogassák be pls, ha ez így megy...

"Oh, hát ez fantasztikus, te eddig hány állításodat támasztottad alá akármivel is? :D"

Lásd föntebb, de tovább is van,mondjam még? :D

"ÉS ott van az értékelés. ÉS nem tudsz mutatni egyetlen csaló fiókot sem. ÉS nem tudsz mutatni egyetlen többifókos felértékelést sem."

Hogy melyik a csaló fiók, azt csak a tulajdonosa tudhatja. Be szép is lenne, ha ezt mindenki így előre tudná, és nem utólag lenne okos, amikor már könnyű! Egy darab Vaterás poszt nem jelent volna meg akkor. A többfiókos manipulálás meg...origó cikk.
Hogy klasszikust idézzek: "Na mi van, Craig? Nem léteznek!?"

"Te nem érted a jófogás üzletmodelljét, ugye? Tehát hogy miből van pénzük."

Mivel ott nincs semmiféle részesedése a weboldalnak az eladott termékek után, a csalásból semmiféleképp nem tudnak profitálni. Ha eleve csalásra készített oldal lenne, és csak bűnözők grasszálnának ott, akkor lenne igazad. Szerintem te kevered a KMD-vel meg a társaival.

"Ha mutatnál némi igényességet az általad kimondott dolgokkal kapcsolatban, már régen utánajártál volna ezeknek, és nem futnánk a fölösleges köröket, amiben folyamatosan a tájékozatlanságodról teszel tanúbizonyságot, és bégeted a butaságokat."

Mutathatok én még párat, de ahogy észrevettem, úgyis csak annak adsz hitelt, ami téged igazol, a többi az butaság, hülyeség, meg kitaláció. De felőlem játszhatunk nagy tétekben is - minden átrázott Vaterás után kapok tőled egy százast, minden átrázott Jófogászos után meg én fizetek egy százast neked. Ja, és NEM kell előre utalnod a zsét, még a Sátán műve utánvéttel se, elugrok érte :D Deal?
Miért van az az érzésem, idén mégiscsak elmegyek a Kanári-szigetekre nyaralni :$$$$$

Személyes Vaterás élményt nem fogok tudni prezentálni néked, sajnálatos módon nincs annyi fölös suskám, hogy átrázassam magam párszor, és vélhetően ugyanazt írnád, hogy biztos kamuzok. A Jófogászról már írtam korábban többször is, de ezekszerint pillanatnyi szembántalomban szenvedtél akkor, és nem láttad meg.

"Igen, a vaterán is vernek át embereket, csak jóval kisebb az esélye, mint azokon az oldalakon, ahol nincs értékelés. EZÉRT érdemes jófogás helyett vaterát használni."

Értékelés, értékelés, mintha ez bármire biztosíték lenne, úgy mondod. Ez az egyetlen érv a Vatera mellett?
A "gyenge konteóm" pedig idáig jópárezer károsultat eredményezett, ahogy látni, de hát ők is csak a fantáziám szüleményei ugye :D

A Vatera mellesleg nem webáruház. Minden hirdetőoldalon, aukciós oldalon abból választhatsz, amit mások meghirdetnek. Lehet másból meg pont Jófogászon nagyobb a választék.
Kedvező ár? Egy árverésen? Csak nekem tűnik ez paradoxonnak?

ghck 2017.01.11. 22:52:16

@Reactor: "Vaterán meg be kell érned annyival hogy "majd kűddöm, csak aggyad má' a pízt"."
Nem, vaterán is van utánvét, jófogáson is van előre utalás. Te teljes képzavarban szenvedsz.

"A honi kereskedelmi gyakorlat 90%-ban arra épül, hogyan bsszuk át egymást minél jobban."
Nem fogok "Erről valamiféle forrást, vagy ilyesmit" kérni, mert nyilvánvaló hülyeség ez.

"A fogyasztóvédelem pedig...háááát....nem áll a helyzet magaslatán. A Vaterára meg aztán végképp nem terjed ki a befolyása."
De, a vaterára pont kiterjed. (A vaterán, vagy éppen a jófogáson hirdető csalóra valószínűleg valóban nem.)

Amúgy gratulálok, sikerült egy nyolc éves cikkel "alátámasztani" az elképzelésedet? Vagy ezzel most azt akarod mondani, hogy 8 év alatt ez az egy csaló volt vaterán? De azt a sort is olvasod, ugye, hogy amint a vatera tudomására jutott a nyomozás, egyből kizárta a csalókat...

"minden átrázott Vaterás után kapok tőled egy százast, minden átrázott Jófogászos után meg én fizetek egy százast neked"
Szerinted azt nem kellene figyelembe venni, hogy az egyik jóval régebbi cég, és nagyobb forgalmú, tehát ha arányaiban biztonságosabb is, az általad javasolt rendszerben elbukna. Vegyük egy kalap alá az összes értékelős oldalon, és az összes nem értékeléses apróhirdetési oldalon történt galibákat! Gondold át, és benne vagyok! (Megnéztem a bírósági határozatokat, a találatok száma alapján nem te utazol idén. Nagyon nem.)

"a csalásból semmiféleképp nem tudnak profitálni"
mondom én... nem érted az üzletmodellt...

"Értékelés, értékelés, mintha ez bármire biztosíték lenne, úgy mondod. Ez az egyetlen érv a Vatera mellett?"
Mondjuk úgy, hogy ez a legnagyobb érv mellette, mert igen, biztosíték. Mondjuk 500 pozitívval különböző emberektől, 4 éves fiók, regisztrált bankszámlaszám... Elég megbízhatónak tűnik. A jófogáson meg mit tudsz az eladóról? Öööööö csak egy választott felhasználónevet? :)

"idáig jópárezer károsultat eredményezett"
nagy a kísértés, hogy mégis kérjek forrást.. Áh, hagyjuk!

"Lehet másból meg pont Jófogászon nagyobb a választék.
Kedvező ár? Egy árverésen? Csak nekem tűnik ez paradoxonnak?"
Nem érted. Elmagyarázom. Először is még mindig nem vagy képes megérteni a jófogás-vatera és az utalás-utánvét tengelyeket. A választékot az utóbbira írtam. Mivel nem fogadod el az előre utalást, egy csomó eladót kizártál, tehát *számodra* máris kisebb a választék. Jófogáson IS és vaterán IS.
Amúgy lehet, hogy neked paradoxon, de jófogáson ritkán látok 1FtNMÁ-s terméket, vaterán már több ilyet vettem. 1Ft-ért...

Reactor 2017.01.12. 00:21:16

Tisztában vagyok vele, hogy Vaterán is van utánvét, vagy hogy Jófogászon is lehet előre fizetni. A vita azon van, melyik hatékonyabb. Nálam ez a jelszó - hatékonyság (effectiveness). Ide a biztonság is beletartozik, nemcsak a kényelmi szempontok.
Van előnye a Vaterának is a sztenderd hirdetési oldalakhoz képest. Nem sok, de van. A natúr hirdetési oldalaknak (legyen az egy papíralapú újság) pedig ugyanúgy megvannak az előnyeik a Vaterához képest.
Ha forrást akarsz arról, idehaza mi megy kereskedelem címszó alatt, javaslom a Tékozló Homár nevű honlapot :D oh, wait...
Elhiszem hogy közhelyes megállapítás az, miszerint a kereskedelemben persze hogy átvágják egymást az emberek, hiszen "üzletben nincs barátság" ugye, nem érzem úgy, hogy ennek kellene lennie a mérvadónak. Ha nem így lenne, a Homáron lenne kb. 25-30 cikk összesen...

"De, a vaterára pont kiterjed. (A vaterán, vagy éppen a jófogáson hirdető csalóra valószínűleg valóban nem.)"

Itt is más az elmélet és más a gyakorlat. Elméletileg a Fogyvéd illetékes a vaterás csalásokban, viszont azzal hogy a tulajok leírták a szabályzatukban, hogy ők ugyan semmiért nem felelősek, amit a regisztráltak tettek/tesznek, jogilag, törvényesen kb. lehetetlen így bármit is rájuk verni. Ha a károsult elmegy a Fogyvédhez, az maximum ejnyebejnyézhet a Vaterának, mást nem tehet.

"Amúgy gratulálok, sikerült egy nyolc éves cikkel "alátámasztani" az elképzelésedet? Vagy ezzel most azt akarod mondani, hogy 8 év alatt ez az egy csaló volt vaterán? De azt a sort is olvasod, ugye, hogy amint a vatera tudomására jutott a nyomozás, egyből kizárta a csalókat... "

1: Az a lényeg, hogy volt ilyen eset, nem az hogy mikor. Azt állítottad, ilyen nincs, nem létezik, hülyeség meg konteó stb. Nem tettem egyebet, csak rácáfoltam. Ja, és a többfelhasználós trükköt úgy látszik, már 8 éve is ismerték, neked meg csak most esett le, hogy létezik, pedig elvileg milyen régi vaterás vagy :D
2: Csipkebokor vessző
3: Miből gondolod, hogy nem volt több? Mert nem linkeltem többet? Ezen ne múljon ;)
4: Oké, letiltották a csalókat. Ez távol is tartotta a weboldaltól őket úgy 5 percig. A bíróságig pedig amint olvashatod, nem jutott el az ügy (azóta mellesleg el is évült).

"Szerinted azt nem kellene figyelembe venni, hogy az egyik jóval régebbi cég, és nagyobb forgalmú, tehát ha arányaiban biztonságosabb is, az általad javasolt rendszerben elbukna. Vegyük egy kalap alá az összes értékelős oldalon, és az összes nem értékeléses apróhirdetési oldalon történt galibákat!"

Lehet hogy elbukna, lehet hogy nem. Hogy mennyire pozitív és hatékony a cég, nem attól függ, mikor jött létre. Mindamellett ha a Vatera biztonsági rendszere lenne olyan hatékony mondjuk, mint ezé a weboldalé itten, a csalók egy igen jelentős része nem tudna visszaélni a robbantós maillal meg többfiókos felhasználó trükkel. Ha emiatt omlana össze az oldal, nos, elég nyilvánvalóvá válna, kik is adták a törzsközönséget, nemigaz?
A Fogyvédnél amúgy hamar kiderülne, melyikünk utazna a Kanári-szigetekre, ha netes rákeresés alapján nem is...

Az üzletmodellt ezek szerint valóban nem értem. A Jófogásznak abból mi haszna származna, hogy tenyészti a csalókat? Eskü nem értem, ezt magyarázd már el.

Az értékelés egy 4 éves fióknál, 500 pozitívval valóban lehet biztosíték. Kérdés, hogy ilyen felhasználóból mennyi van, és mi van, ha pont nem tőlük akarsz vásárolni. Azokról beszélek, akik 1-2 hónapja regisztráltak, és van 20-25 pozitív értékelésük (a saját kamuregjeiktől). Amúgymeg, ahogy írtam, nem a párezres Mánsztör Háj babával fognak átrázni, hanem a félmillás Nintendó Wii-vel mondjuk.
A Jófogászon tudok e-mail címet és telefonszámot is az eladóról :) már ott kiderül a csalás többnyire, ha nem veszik fel egyszer se, meséltem, hogy ilyen is volt.

Abban igazad van, hogy ha nem utalsz előre, akkor elesel egy csomó terméktől - az ilyesmit épp ezért célszerűbb boltban megvenni mondjuk, legyen bármilyen olcsó. Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az többnyire nem igaz. De ilyenkor is adott, hogy elmész érte személyesen, vagy legalábbis felajánlod. Ha az eladó nem egyezik bele, már ott kilóg a lóláb - mit a lóláb, az egész ménes!
Ha malacod van, valóban megkapsz valamit piszok olcsón, de nem tudom, ez mennyire jellemző ott. És ha már szóbakerültek az unatkozó hülyegyerekek korábban, a Vaterán véletlen olyasmi nem eshet meg, hogy az unatkozó hülyegyerek merő rosszindulatból felsrófolja az árat egy tizessel aztán bszik átvenni a cuccot? Ez kicsit valószínűbb, mint az utánvéttel szórakozás, nem?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.12. 05:15:33

@Reactor: "Ha az eladó nem egyezik bele, már ott kilóg a lóláb - mit a lóláb, az egész ménes!"

Nem kijavítani akarlak, csak egy kis etimológia. Az ördög köpennyel takarja el a testét, hogy ne ismerd fel, de ha nem vigyáz, kivillan a patás lába a köpeny alól, azaz "kilóg a lóláb". Ha fokozni akarod, hát nemtom, talán "kilóg az egész ördög".

ghck 2017.01.12. 08:55:30

@Reactor: "Ha a károsult elmegy a Fogyvédhez, az maximum ejnyebejnyézhet a Vaterának, mást nem tehet."
Dehogy is! Ennyit is miért tehetne? Nem a vatera verte át a károsultat.

"Az a lényeg, hogy volt ilyen eset, nem az hogy mikor. Azt állítottad, ilyen nincs, nem létezik, hülyeség meg konteó stb."
Nem, ezt félreolvastad. Te állítottad, hogy tömeges az ilyen. Szerintem meg elszigetelt eset.

"Hogy mennyire pozitív és hatékony a cég, nem attól függ, mikor jött létre."
De te nem azt mérted volna, hanem hogy hány DARAB gond volt. A buta logikád szerint én sokkal megbízhatót gyártok, mint a Toyota, mert nézd meg hány Toyota állt már az út szélén, és hány ghck márkájú! Na ugye! Mehetek a kanárira? Hülye!

"A Fogyvédnél amúgy hamar kiderülne"
UH! A fogyvédhez egyetlen ügy sem jut el, soha nem fogyasztói szerződés kötődik a tipikus vaterás-jófogásos átverések során...

"Az értékelés egy 4 éves fióknál, 500 pozitívval valóban lehet biztosíték."
Erről van szó, látod.

"Azokról beszélek, akik 1-2 hónapja regisztráltak, és van 20-25 pozitív értékelésük (a saját kamuregjeiktől)."
Aha, mutass már ilyet! Szerinted az eladók mekkora része ilyen? Tudod mit, keressünk rá valamire (tipikus átverős csalitermék, legyen egy xbox one), nézzük meg kik hirdetik a vaterán. Megtettem, nincs átverésgyanús hirdetés. Nézd meg te is! Ez látszik egyből. Mikor regisztrált, mennyiért kínálja, hány értékelése van, és kitől.

Rád bízom, hogy felmérd a jófogáson az eladókat. Upsz, de hát semmit nem tudsz róluk.. :) Hihi. Így van. Totál sötétben tapogatózol. Itt van egy neked, meg mernéd venni utánvéttel? :D www.jofogas.hu/somogy/Xbox_one_S_2__TB__konzol_garancias__61037140.htm?first=1

"A Jófogászon tudok e-mail címet és telefonszámot is az eladóról :)"
Igen, mi az emailje a fenti hirdetőnek? Mi a telefonszáma?

"ha nem utalsz előre, akkor elesel egy csomó terméktől - az ilyesmit épp ezért célszerűbb boltban megvenni"
Használt terméket? Viszonylag nehéz. Vagy jóval drágább. Azt is figyeld meg, hogy a homárcikkek túlnyomó többsége boltokról szól.

"Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az többnyire nem igaz. De ilyenkor is adott, hogy elmész érte személyesen, vagy legalábbis felajánlod."
Közhelyeket ne puffogtassunk, kár a bitekért. Ez igaz jófogásra is, vaterára is, utánvét-utalás kérdésben meg irreleváns.

"a Vaterán véletlen olyasmi nem eshet meg, hogy az unatkozó hülyegyerek merő rosszindulatból felsrófolja az árat egy tizessel aztán bszik átvenni a cuccot?"
A jog szerint a szerződés létrejött, a vatera a tanú rá, a jogalkalmazás eszközeivel kényszeríthető rá. Az, hogy jófogáson láttál valamit, aztán telefonáltál egyet, nos, ez nem szerződés, és tanú sincs.

holdlányka 2017.01.12. 13:09:46

BÍrom, amikor valaki úgy Ír össze mindenféle hülyeséget egy adott szolgáltatásról (itt aukciós oldal), hogy saját bevallása szerint nem használja,és soha nem is használta. Még vásárlóként sem, nemhogy eladóként. De még az áff-t, gyik-t sem olvasta.
Ellenben biztonságosabbnak nevez egy olyan oldalt, ami jellegéből adódóan nem lehet az (apróhirdetési portál)
A vakerán a regisztráció is kicsit összetettebb,pl. teljes jogú felhasználóként bankszámlaszámot is meg kell adni...
img-ssl.vatera.hu/license/main.html?v21.29
Csalók meg mindenhol vannak, csak a sima apróhirdetési portálokon egyszerűbb a dolguk. Másrészt egy több 10.000 vgy több 100.000ftos cuccnál eleve különös gondossággal kell eljárni... A csalók nem párszáz ftért fognak kockáztatni...
És igen, a jófogáson nemigen kapsz semmit 1ftért... :)

Reactor 2018.03.03. 03:45:53

@ghck: "De te nem azt mérted volna, hanem hogy hány DARAB gond volt."

Naná, mert szerinted ezt majd kirakják az ablakba.

" buta logikád szerint én sokkal megbízhatót gyártok, mint a Toyota, mert nézd meg hány Toyota állt már az út szélén, és hány ghck márkájú! Na ugye! Mehetek a kanárira? Hülye!"

Égjen az a szalmabáb!

"Aha, mutass már ilyet! Szerinted az eladók mekkora része ilyen? Tudod mit, keressünk rá valamire (tipikus átverős csalitermék, legyen egy xbox one), nézzük meg kik hirdetik a vaterán. Megtettem, nincs átverésgyanús hirdetés. Nézd meg te is! Ez látszik egyből. Mikor regisztrált, mennyiért kínálja, hány értékelése van, és kitől."

Szerinted a csalók majd kezüket tördelve elmondják neked, hogy melyiküknek hány kamuregje van, akivel felnyomják az értékelésüket? Előbb fog befagyni a pokol...

"Itt van egy neked, meg mernéd venni utánvéttel? :D"

Utánvéttel? Meg. Ugyanis ilyenkor megkapom az eladó nevét és címét is. Olyan nincs, hogy ő aztat nem írja rá a küldeményre, akkor el se postázzák. Szóval ha féltéglát küld, másnap már fel lesz dugva a seggébe jó eséllyel.

"Igen, mi az emailje a fenti hirdetőnek? Mi a telefonszáma?"

Amíg nem kapom meg őket, nincs üzlet. Ha nem adja meg őket, akkor már be is bukott.

"Használt terméket? Viszonylag nehéz. Vagy jóval drágább."

Nagyon nehéz. Itt speciel minden vasárnap van bolhapiac, de tényleg misön impászibül.

"A jog szerint a szerződés létrejött, a vatera a tanú rá, a jogalkalmazás eszközeivel kényszeríthető rá."

Veszem észre, milyen sikerrel kényszerítik a vaterát az átejtettek...akkor ehelyett a cikk helyett Nagyi Palacsintázója bejegyzés lenne SZVSZ.

@holdlányka: Értem, tehát aki még nem evett szart, az nem nyilatkozhat az ízéről érdemben, amíg ki nem próbálta. Hol tanultál érvelni?
1 forintért meg a Vaterán se kapsz meg semmit. Ha az eladó úgy akarja, 4-5 kamureggel simán felsrófolhatja az árat órák alatt. Óvodás trükk.

Ja, és a végére a 40 milliós kérdés: ha a Vatera nem támogatja a csalókat, miért nem vezet be bankszámla alapú tiltást? Azt pindurkát nehezebb megkerülni, mint az e-mail meg IP-alapút.
A választ mindhárman tudjuk, csak nagyon nem esik jól beismerni valakiknek.
süti beállítások módosítása