Tékozló Homár

Whereismypacket.jpg

2017.01.10. 14:00 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1_1.JPG

A Magyar Posta idén elég komolyan odatette magát annak érdekében, hogy környezetbaráttá varázsolja a karácsonyt: lepedőnyi csomagolóanyag helyett tömegeknek volt elég egy A4-es kinyomtatott lap az ajándékozáshoz. Az újítást nem mindenki fogadta örömmel, de végül is a szándék a fontos, az ajándék meg jó lesz a két ünnep között vagy legkésőbb január első hetében - vigasztalta magát az új módiba behúzottak optimista része. Aztán persze megint a pesszimistapistáknak lett igazuk. Ízlelgessük: "a DHL a csomagot kézbesítésre átadta a Magyar Postának december 25-én 10:31-kor, január 9-én még mindig se híre, se hamva".

Kedves Homár!

Nem is olyan rég olvastam, emlékeim szerint épp az Indexen, hogy a Magyar Posta utolérte magát. Szerintem meg nem :-( 

Még karácsony előtt rendeltem egy kisebb ajándékot. Az eladó szólt előre, hogy karácsonyra valószínűleg nem fog ideérni, mert sok a megrendelése, én viszont nem aggódtam, mert szilveszterkor lett volna rá szükségem. Olyankor szoktunk a barátaimmal együtt karácsonyozni, szóval belefért a késés. 

Mielőtt valaki azt mondja, hogy meggondolatlanul jártam el, egy olyan, egyébként ismert és kipróbált online boltból rendeltem, ahol művészek (az én esetemben egy grafikus) árulják a műveiket ékszerek, bögrék és hasonlók formájában. Paypalon keresztül fizettem, tehát elvileg a pénzem sem veszett el, ha kérném, valószínűleg visszaadnák. Más kérdés, hogy a terméket szeretném megkapni végre. 

Az eladó a megbeszéltek szerint feladta a csomagomat. Természetesen nem ért ide karácsonyra, de ez akkor még nem zavart. A DHL eCommerce követő rendszere szerint a küldemény december 25-én délelőtt 10:31-kor érkezett meg Magyarországra, onnantól viszont nincs több tracking információ (lásd a csatolt képet). A DHL a csomagot kézbesítésre átadta a Magyar Postának. 

wheresmypacket.jpg

Mivel azt kommunikálta a Posta, hogy mostmár aztán tényleg minden rendben van, bíztam benne, hogy 30-áig megkapom. Nem jött össze, a barátnőm egy kinyomtatott lapot kapott az ajándék képével és a tracking aktuális állapotával. 

Még akkor is úgy voltam vele, hogy biztos nehezen rázódnak bele a melóba a karácsonyi bejgli után, majd utólag átadom. De hogy január 9-én még mindig se híre, se hamva, ez már tényleg bosszant.

A Magyar Posta két hete ül egy alig fél kilós csomagocskán, ami 4 napot utazott hozzá az USA-ból. Illetve remélem, hogy nem ül rajta, mert akkor csak törmeléket fogok megkapni - ha valaha. Az én kis csomagom december 25-e óta nyomtalanul lebeg valahol a tér-idő kontinuumban. Biztosan fázik is a mínuszokban. És rendben, biztosan én vagyok a hülye, meg a balfék, meg a vadász. De valahogy nem érdekelnek a posta kínjai. Én csak a kifizetett csomagomat akarom. Egyben.

Smiler :-( 

január. 12.

Update, rögtön kettő is.

Egyérészt, jelentkezett nálunk a Posta azzal, hogy szeretnék kivizsgálni az esetet.

Másrészt olvasónk egy jó hírrel és némi kiegészítéssel:

Kedves Homár! 

Köszönöm a Posta segítőkészségét, de éppen frissítést szerettem volna küldeni neked, miszerint ma végre megérkezett a csomag. Egyben :-D Aminek persze nagyon örülök.

Szeretném azt is leszögezni, hogy nem a Postán dolgozó emberekkel van problémám (a helyi kézbesítőnk például szuper!), sokkal inkább a rendszerrel, mert az nyilvánvalóan nem működik. A miérteket (szerencsére) nem nekem kell feltárni és megoldani.

Ha megengeded, néhány hozzászólónak is reagálnék, csak hogy egyértelműsítsem a helyzetet. 

Nem én vagyok művész, hanem akitől rendeltem. 

Nem lehetett vámkezelés alatt a csomag, mert nem képviselt akkora anyagi értéket.
A csomaghoz 10 jegyű azonosítót kaptam, tehát a DHL szállította az USA-ból (egészen pontosan a DHL eCommerce), és nem a DE Post, ami aztán a határon átadja a cuccot a helyi postai szolgáltatónak.
Az online bolt felületén most is az látható, hogy a csomag szállítás alatt áll (tehát feltételezem, hogy Magyarországról, a magyar rendszerből a kézbesítésről visszajelzés nem érkezett - az átvételkor semmit nem kellett aláírni).
A barátnőm természetesen nem csak egy A4-es lapot kapott, de a legfontosabb ajándék sajnos hiányzott.
És hagymának külön: igen, szilveszterkor karácsonyozunk. A karácsonyt magát a közvetlen családjainkkal töltjük. Szilveszterkor az ország több pontjáról gyűlünk össze, megajándékozzuk egymást, mert az jó. Aztán pedig némi társasjáték, sütik és egy kis alkohol társaságában elbúcsúztatjuk az óévet, köszöntjük az újat. A húsvét szerintem még egy kicsit korai lesz Marynek, de pünkösdkor biztos lehet azt is pótolni. :-) 
Köszönök mindenkinek mindent!
Smiler :-) 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.01.10. 14:10:26

Bezzeg a Webox két nap alatt megjött. Igaz, most januárban adták fel.

enrico palazzo 2017.01.10. 14:11:33

Karácsony és szilveszter között hány munkanap is van? Kellemetlen és megengedhetetlen, de ezt előre lehetett tudni.

És könyörgöm ne nevezze magát senki művésznek, annyira szánalmas, hogy nem tudom elmondani.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.01.10. 14:13:06

A poszter egyet tehet: megkéri a feladót, hogy az ottani DHL-nél kérdezzen rá. Ő, mint fogadó még csak nem is panaszkodhat. (Legalábbis anno engem a M. Kir. Posta ezzel pattintott le. Vissza is ment a csomagom a németekhez, fizethettem újra a küldést.)

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.10. 14:13:47

Allamositani kell, Nemzeti Postara atnevezni, es onnantol kezdve minden jobb lesz.

Cycmen 2017.01.10. 14:17:54

@enrico palazzo: És könyörgöm ne nevezze magát senki művésznek, annyira szánalmas, hogy nem tudom elmondani.

Én az értelmiségitől hányok sugárban!

Terézágyú 2017.01.10. 14:19:24

@Cycmen:
"És könyörgöm ne nevezze magát senki művésznek, annyira szánalmas, hogy nem tudom elmondani."
"Én az értelmiségitől hányok sugárban! "

Azért a kettő nem ugyanaz...

enrico palazzo 2017.01.10. 14:20:13

@Cycmen: Ugye!? De annál gázabb, amikor ezt valaki magára mondja...

KaTe 2017.01.10. 14:20:51

Jól értem, hogy a barátnőd mindössze egy kinyomtatott A4-es lapot (legalább színes/mintás lapra nyomtattad?) kapott tőled karácsonyra? Mondd, hogy azért vettél neki VALAMI mást is :( A történetnek ez a része egyszerűen annyira megható, hogy nem bírtam ki pityegérs nélkül :(

enrico palazzo 2017.01.10. 14:21:31

@Terézágyú: Az én esetemben pl. mindkettő fennáll, de hányok a gondolattól is, hogy eme szavakat kiejtsem a számon.

Terézágyú 2017.01.10. 14:22:05

@enrico palazzo: @KaTe:

Ejnye már, nem az ügyfélnek adtok igazat?????? Milyen dolog ez???

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 14:23:30

@enrico palazzo: "ne nevezze magát senki művésznek, annyira szánalmas"

Életművész. :))

enrico palazzo 2017.01.10. 14:23:46

@Terézágyú: A lényeg, hogy veled ellentétes véleményt kell megfogalmazni. Itt mindenki erre törekszik és te állod is a sarat.

Terézágyú 2017.01.10. 14:23:50

@enrico palazzo:
"Az én esetemben pl. mindkettő fennáll,"

Nah, az amcsi himnusz óta én se gondolom, hogy művéc vagy... :)

Gariv 2017.01.10. 14:23:57

@enrico palazzo: Nem azt mondta, hogy ő a művész, hanem, hogy az oldalon, ahonnan rendelt művészek árulják a cuccaikat (az ő esetében grafikus). Szövegértés egyes, de a fikázás az megy.
De ha tényleg művész lenne a poszter, az miért baj?

Terézágyú 2017.01.10. 14:25:29

@enrico palazzo:
"A lényeg, hogy veled ellentétes véleményt kell megfogalmazni. "
Csakhogy ebben a posztban én még nem mondtam el, mi a véleményem...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 14:25:52

Ez nem elírás? A DHL átadja a Postának? Miért nem a DHL hozza ki???

Ez olyan, minha elhozná az utcába a csomagot, de bedobja a közeli kanálisba, hogy majd biztos elúszik a házig.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.10. 14:26:07

Csak, hogy konstruktiv is legyek: a csomag valoszinuleg vamkezelesre var (22EUR ertek felett vam- es/vagy afakoteles minden termek, ez pedig tuti felette lesz), errol majd ajanlott levelben kiertesitik a posztirot. Cserebe bekuldheti majd a PayPal bizonylatot, az alapjan vamoljak a csomagot, aminek a dijat, plusz a posta kozvetitoi dijat (~2500Ft) a kiszallitaskor/atvetelkor fizetve megkapja a rendelt termeket. Ez a folyamat olykor 8-10 munkanapba is beletelhet, ugyhogy nem aggodnek annyira.

Cycmen 2017.01.10. 14:26:40

@Terézágyú:Azért a kettő nem ugyanaz...

Köszönjük Emese! :)

enrico palazzo 2017.01.10. 14:27:33

@Gariv: "Mielőtt valaki azt mondja, hogy meggondolatlanul jártam el, egy olyan, egyébként ismert és kipróbált online boltból rendeltem, ahol művészek (az én esetemben egy grafikus) árulják a műveiket ékszerek, bögrék és hasonlók formájában."

Olvasd át újra szerintem.

2017.01.10. 14:28:31

Az en Nemetorszagbol erkezo csomagom sincs sehol --> info a postakon felhalmozodott csomagok meg valahol Budaors Bermuda haromszogeben vannak az enyem penteken lesz harom hete. (Kifele kiert ) en felajanlottam h segitek de nem a lenyeg hogy annyi csomag bentragadt h ott vannak a depoba es csesznek kivinni ( nalunk a helyi postase is december eleje ota) elvileg inditani lehet keresesi cuccot az indito orszagbol ... szerintem husvetra ideer ...

Terézágyú 2017.01.10. 14:29:26

@Cycmen:
"Azért a kettő nem ugyanaz..."

Nem úgy érettem, hogy a két szó jelentése nem ugyanaz (persze, hogy nem!), hanem a két szó használata, árnyalata stb.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.10. 14:29:31

@Cycmen: Én egy cigány szőke indián rendőr értelmiségi művész vagyok.

Gariv 2017.01.10. 14:30:27

@enrico palazzo: Tehát: azt mondja ahonnan rendelt művészek árulják a cuccaikat. az ő esetében (vagyis az ő rendelésének esetében) EGY grafikus (a fickó akitől a cuccot vette). Olvasd át újra szerintem.

2017.01.10. 14:31:34

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: a dhl a nemet csomagot is magyar postanak adja hacsak nem ajanlott ...

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.01.10. 14:31:47

@enrico palazzo:
Lolvasnád +'1x a posztot?
A Magyar Posta két hete ül egy alig fél kilós csomagocskán,"

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.10. 14:31:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Nem feltetlen, elo szoktak fordulni ilyen esetek. Nekem volt olyan kulfoldrol FedEx-szel kuldott csomagom, amit odahaza a GLS szallitott ki, de DHL-es nyomkovetost is hozott mar MPL-es auto. A szivas jelen esetben meg annyi, hogy amikor a posta atveszi, akkor sajat ragszammal latja el, amit, ha tudna a posztolo, a nemzeti (ize, magyar) posta oldalan tudna kovetni. Aki meg tudna neki mondani ezt a szamot, az a posta ugyfelszolgalata, de ok csak akkor tudjak megmondani, ha a poszter megmondja, hogy milyen postai azonositoszamu csomagot keres.

2017.01.10. 14:35:58

@Tshu-hash: az igazsag az hogy az enyimet igy se talaljak( ragszam stb alapjan) .... löttek a nemet ajandek vibratoromnak :((( vagy megse ...;(

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.10. 14:37:33

@Bellocska: Az otthon unatkozo, es az unnepi idoszakban leterhelt ferjeikre varo postasfelesegeknek szerinted honnan lett karacsonyi ajandek? A te oromodet most valaki mas elvezi.

enrico palazzo 2017.01.10. 14:38:12

@horex:
"Az eladó szólt előre, hogy karácsonyra valószínűleg nem fog ideérni, mert sok a megrendelése, én viszont nem aggódtam, mert szilveszterkor lett volna rá szükségem. "

igen

Cycmen 2017.01.10. 14:39:10

@Terézágyú: Nem úgy érettem, hogy a két szó jelentése nem ugyanaz (persze, hogy nem!), hanem a két szó használata, árnyalata stb.

Az értelmiségiről Farkasházy bandája ugrik be, a művészről Michel Wilde.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.10. 14:39:47

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Eleg csak a budaorsi logisztikai kozpontot, illetve a repteri nemzetkozi postakicserelot szanalni.

Terézágyú 2017.01.10. 14:41:26

@Cycmen:
"Az értelmiségiről Farkasházy bandája ugrik be, a művészről Michel Wilde. "

Az már a te bajod...

enrico palazzo 2017.01.10. 14:55:01

@Gariv: Hadd legyek formabontó! Igazad van, benéztem, innom kell valami koffeint.

A művész megnevezésért ettől függetlenül faszkorbács bárkinek.

Terézágyú 2017.01.10. 14:56:22

@Cycmen:
nem akartam politizálással elrontani bimbózó kapcsolatunkat...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.10. 15:08:36

en poszterparti vagyok altalaban, de hogy a picsaban lehet szilveszterkor karacsonyozni?
jo, akkor en holnap husvetot tartok Maryvel
kenytelen less sonkat sutni

Terézágyú 2017.01.10. 15:08:37

@Cycmen:
Elég annyi, hogy binebó?
rügy?
fásszár?... :)

Tehetséges ugandai buzi 2017.01.10. 15:49:10

Hm! Hova tűnt húsz hozzászólás?

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.10. 15:51:28

@Tehetséges ugandai buzi: Valaki biztos elkuldte a postaval, es most nem talaljak.

2017.01.10. 15:51:30

@Tehetséges ugandai buzi: ize biztos nagykoru tartalmat tartalmazott az eltunt csomagom :(

Terézágyú 2017.01.10. 15:57:26

@Bellocska:
nagykorú tartalom?? 18 évesnél öregebb vibrátor???

2017.01.10. 16:04:10

" Whereismypacket.jpg " ezzel a posztolót oltjátok? :O

Sluck Ödön 2017.01.10. 16:12:05

@hagyma: Nem az oroszok csinálják ezt így a régi naptáruk miatt (Ortodox? talán)

PITTA 2017.01.10. 16:13:16

Remek! Az enyém November 18 óta van 'valahol':
www.kephost.com/image/v7tZ

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.10. 16:15:35

@PITTA: Akkor ne aggodj, nekem is van egy , ami nov. 17. ota kallodik valahol. Pont ma inditottam dispute-ot.

PITTA 2017.01.10. 16:16:32

@Tshu-hash: szintén. Erre azt írja a kis kínai, hogy 'no return - no refund'. Ezen elkacagtam egy darabig...

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.10. 16:32:57

@PITTA: A tied aladarexpressz? En eBay-en rendeltem, fizeto Pallal rendeztem, ugyhogy, ha magatol nem adja vissza, akkor majd erovel visszaszerzem. Ha meg kozben megis megerkezne, akkor ujra kifizetem.

Terézágyú 2017.01.10. 16:41:36

Én nem veszek semmit a neten...
atpi megjött az izzófoglalatátalakítóhosszabbító?

PITTA 2017.01.10. 16:42:21

@Tshu-hash: Igen aladáros. Nem gond, ott az Ali fog nagy kínai pallossal odacsapni az eladónak ha nem igyekszik. Ott sem volt még elszámolási gond, sokszor erősebben lépnek fel mint az ebay/paypal. De természetesen ez mindig némi izgalommal jár, hogy hátha most :-)

Reactor 2017.01.10. 16:42:27

Oh noez! Where iz muh package? :(

Vannak akik igenis tehetséges művészek, grafikusok, főleg a DeviantArt-on látni tőlük szép alkotásokat. A javarésze viszont tényleg úgy lett "művész", hogy lecsórálja más alkotását Google képkeresőről, mondván "royalty free, azt csinálok vele amit akarok", aztán sajátjaként árulja. Volt már itt a Homáron is hasonlóra példa, amikor a főzelékfaló bár idegen tollakkal ékeskedett... :D
Mellesleg szükségem volna egy tehetséges grafikusra nékem is, úgyhogy épp művészkeresésben vagyok, jópár kamugép lebukott már.

@Cycmen: Michelle Wildra gondolsz? A pornószínésznőre, akinek elméletileg 159 az IQ-ja és meSZtelenül [sic] mutogatja magát?
Igaz is, azt nem tette hozzá, hogy pozitív vagy negatív egész szám...

Nevem Earl 2017.01.10. 16:43:37

Ne aggódj, a Kínából október 1-én rendelt csomagom (amely november 2-án már az országban volt) január 4-én rendben megérkezett! :D Szóval csak türelem kérdése az egész! :D

bendeguz75 2017.01.10. 17:16:11

@Cycmen: Nyilvan, azert mert mind a muveszet, mind az ertelmiseg igen messze all toled

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.10. 17:16:30

nekem a kedvencem, amikor a kínai fosik, hogy nem fogom megvenni a portékáját és miután két napig a kosárban maradt, jön az aggódó mail, hogy jajjaj, beszéljük még szkájpon.
Íme a legújabb:

www.kephost.com/image/v7nV

bendeguz75 2017.01.10. 17:18:11

@enrico palazzo: Remelem a nyolc osztalyt azert sikerult elvegezned ennyi esszel. Harmadik-negyedikben kellene ertoen olvasni. Meg nem keso potolnod a hianyossagot.

enrico palazzo 2017.01.10. 17:29:57

@bendeguz75: Megkövettem Garivot. Elismertem, hogy igaza volt, erre nem tudom, milyen gyakran van itt példa. Nyilván veled nem fordul elő, hogy tévedsz, belátod és még el is ismered. Ezt pl. nem suliban tanultam...

t74 2017.01.10. 17:49:16

Azok a belföldi levelek és képéslapok is vámügyintézés vagy egyéb hivatalos eljárás alatt állnak valahol, amelyek az elsőbbségi feladás ellenére is 1-2 hét alatt érkeznek meg a címzetthez esetenként? Több, az EU területén, de a kontinensen, december 16-án feladott (A post) levelünk is január első hetében került kézbesítésre Magyarországon, ráadásul szeretett postánk alkalmazottai bele is kukkantottak a borítékokba, hogy nehogy valami romlandó vagy veszélyes legyen bennük...

2017.01.10. 18:21:20

ugyanmár.. decemberi csomag... mikor én még a november 11-eseket se kaptam meg :)
a posta letagatja, hogy náluk lenne, a nyomkövetést nem frissítik, és részükről a probléma megoldva. Lehet őket hívogatni, de szerintük semmi közöm a csomaghoz, szóljak a feladónak, hogy nézzen utána. Vicc az egész. Milyen érdekes, hogy mindig akkor nem frissül a nyomkövetés, mikor magyarországra ér, addig minden országban látszik, hogy raktárból kihozták, repülőre feltették, aztán jön a magyar posta féle feketelyuk, és jobb esetben akkor frissül legközelebb, mikor már kopogtat a postás.

2017.01.10. 18:38:58

Hát nemtom, ma megjött az utolsó november közepén rendelt cuccom is, bónuszként 3 új értesítővel, ezek már decemberi cuccok kell legyenek. Már csak két karácsonyi előtti heti rendelés van hátra, az is tuti meglesz 1-2 héten belül. Szerintem egész jól haladnak ahhoz képest.

2017.01.10. 21:10:06

@Cycmen: @Terézágyú: 18 cm es eletkor ez van ...

2017.01.10. 21:12:32

@okostojas007: akkor jol erzem e hogy husvetra megjon a decemberi No -i csomagom :(

2017.01.10. 21:13:43

@okostojas007: nem fekete lyuk bermuda egyszög :(

Liesz 2017.01.10. 21:35:22

Nemcsak olvasni, de írni sem tudtok.
KönyörgöM-helytelen.
KönyörgöK-ezt így kell!

gabors2 2017.01.10. 22:21:54

A posta igen jo volt iden .. nagynenem kuldott karacsonyi kepeslapot Vacrol feladta december 6-an legiposta ... megerkezett januar 9-en !!! A csaladbol O adta fel elsokent szuleim 14-en az megjott 5-n mig a hugom kicsit lustabb volt 20-an adta vel es az ovek jott meg ELOSZOR 4-en ....

szarjanak sunt (azt mar nem is mondom hogy allamositani a g....be ezt a Postat !!!)

ilyen kuldemenyek altalaban (eddig) egy heten belul szoktak megerkezni van hogy 5 napon belul !!!

kozel sem fifo-ban mukodtek inkabb egy heap-re hasonlit (persze alcsony szamu a mintavetel .. ja es mindegyiket Vac-rol kuldtek , es mindegyikert mas osszeget kellett fizetni ...

pankaaa 2017.01.10. 23:49:45

Kedves posta annyira nem találja magát, hogy én november közepén rendeltem meg egy ajándékot Ausztráliából.... terv szerint dec 5ig kellett volna megérkezni... azóta is várok. Pénteken írtam a postának, hogy hátha ki tudnak segíteni egy kis infóval, hogy ki a csuda használja az én holmimat. Na jó, nem így fogalmaztam, de a léányeg kb ez. Azóta is b*sznak válaszolni. Karácsonyra be kellett szerezni egy kette számú ajándékot, hogy ne álljak üres kézzel a fa alatt. Nagyon boldog voltam/vagyok, elvégre én is egy vagyok a gazdag magyarok közül, aki 5-10E forintot csak úgy kidobál az ablakon.

pankaaa 2017.01.10. 23:50:48

De van olyan levelem, amit külföldről adtam fel magyar címre márciusban. A levél azóta sincs meg. -.-'

2017.01.11. 00:19:43

@pankaaa: Ugyan, bármit rendeltem kintről, 4 nap volt a szállítás, aztán 3 hét, míg a csomagelcserélőben rájöttek, hogy ott van.

2017.01.11. 00:27:37

@Bellocska: namost az a vicc, hogy a dec 22-én rendelt csomagjaim meg már megjöttek. Úgyhogy a tippem az, hogy a nov-dec karácsonyi cuccokat összedobálták egy kupacba hátul az udvaron, és ha nagyon unatkoznak, néha szemezgetnek onnan is.
Régen kinnt volt a csomagosok telefonszáma a nyomkövetés mellett, és meglepő módon, ők mindig tudták, hogy hol a csomag. Most már csak központi szám van, ahol mancika ugyanazt csinálja, mint amit bárki megtehet, beírja a nyomkövető mezőbe a ragszámot.
Régen is a nyomkövető külön életet élt, oda már csak akkor került be a csomag, ha már épp szállítás alatt volt, de ha felhívta az ember az ott lévő számot, pontosan tudták, hogy már náluk van, csak nem került még sorra. Ilyenkor az ember pesten beballagott az Orczy térre, fel a másodikra, és szépen kikérte saját maga, ha kellett, ott a kis ablaknál még a vámügyintézés is megvolt (rá 3 napra már a nyomkövető is tudta, hogy átvették a csomagot :D )

Alf56 2017.01.11. 08:01:47

November 15-én megrendelt és kifizetett csomagom november 30-án érkeztette a magyar posta. Na mikor kaptam meg?
JANUÁR 5-ÉN!
Majd 6-án bedobtak egy 4-ére visszadátumozott értesítőt, hogy mehetek érte.

A karácsony előtt pár nappal rendelt dolgaim nekem is megérkeztek.
Úgytűnik, még csak most kezdik lebontani a kupacot és a tetején kezdték.

Cycmen 2017.01.11. 08:45:33

@bendeguz75: Nyilvan, azert mert mind a muveszet, mind az ertelmiseg igen messze all toled

Hát nem vagyok a te szellemi "magasságodban" az biztos!

Manyecska. 2017.01.11. 08:49:44

@Cycmen: XD...ráadásul releváltunk, asse tetszik, hát most legyen okos az ember!! ON

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.11. 09:31:12

@Manyecs: te is észrevetted, hogy a bendegúz nem kötött beléd?

Manyecska. 2017.01.11. 10:10:20

@The Crazy One 5tös: nem,azt nézem hogy az Yves Rocher álá France sálam százszázalék poliészter!:DD:O ON pedig olyan jó puha meg fehér meg minden!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 10:31:26

@Manyecs: Örűj, vaze, ha gyapjú lenne, szúrna, mint áálat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 10:32:59

Ofgfoljanak evtársak ezerre, hogy Helga szellemét megidézz0k, szétcsaphasson körtünk és pusztuljon a szerencétlen.

FDToth 2017.01.11. 10:36:37

sajnos itthon a posta lassú és a követési infók is kb. a nullával egyenlőek:
USAából rendelve, USPS trakcing-je írtó részletes, de a Posta alkalamazása köszönővisznyba sincvós vele. Aztán meérkezik Budapestre cosamg, és 5-6 napig ülnek rajta...
USA-ból 2-3 nap Bp-re, itt meg 1 hét minimum (főleg, hogy nem is nagyon vámkezelnek...)

Sokszor megéri inkább DHL-lel, mert az 1-2 nap alatt itt van, aza pár ezer megéri ilyenkor.

2017.01.11. 11:18:30

@pankaaa: en ausztraliabol regen 5-10 nap alatt Kari ido alatt megkaptam a csomagot ...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.11. 11:21:41

@Bellocska: "en ausztraliabol regen 5-10 nap alatt Kari ido alatt megkaptam a csomagot ..."

Úgy könnyű! A déli féltekén nyáron van karácsony, fél év eltolódással. :))

2017.01.11. 11:31:40

@okostojas007: igazad van POSTA ungarische lotto kivalasztanak a tobb ezer csomagbol 100-at ami läkiszallitasra kerul aztan egyszer vege lesz a horoszkop es matematikai szamitasok szerint januarban jon a csomag :)

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.11. 12:16:24

@Bellocska: Onnan is azt rendeltel, ami most el van tunve?

2017.01.11. 12:58:06

@Tshu-hash: nem karacsonyi ajcsi ( dec 20 adtak fel ) viszont a mult heten feladott osztrak konyvem landolt ma ... nalunk tehat a fene erti ezt az egeszet ;(

Manyecska. 2017.01.11. 14:27:27

@Reactor: hmmm, a párom rajzoló volt a Pannóniában....mit kéne csinálni???

Reactor 2017.01.11. 14:52:15

@Manyecs: Elküldtem a levelet a melóról :) nem túl nehéz munka, átlag Deviantart-színvonalú, viszont több képről lenne szó és természetesen nem sajnálok érte zsét se, ha jól megcsinálja...!!!

Lesből Támadó Szárítókötél 2017.01.11. 15:48:11

@Tshu-hash:

Ez azért annyira nem egyértelmű. A Kínából rendelt csomagomhoz adott követési információnál a CAINIAO például a saját oldalán kiírta a Postán kapott ragszámot (RQ06*******MY).

Manyecska. 2017.01.12. 15:14:19

@Reactor: pont ebben a témában utazik:))) !

Manyecska. 2017.01.12. 15:30:00

@Reactor: ezt tényleg így van, lopnak ott is mint állat!!! Épp erről dumáltunk. de OFF III: D

Reactor 2017.01.12. 16:30:00

@Manyecs: Kitűnő, kitűnő!!! Először mindenképpen egy teszt-képet fogok "rendelni", majd tavasszal valamikor, aztán jöhetnek a fizetős melók. Lesz dolga elég, sok illusztráció fog kelleni... ;)

kalandfereg 2017.01.12. 17:10:15

Szerintem en is idoben rendeltem, dec 12-en adtak fel a csomagot Hollandiaban. Azota is varom, ma jan 12-e van, szoval pont egy honapja.
A gyerekek persze kaptak sok mast is, de ez kulonleges lett volna, ugyhogy szegenyek azota is minden nap kerdezik. En meg naponta jarok a postacimre, amit megadtam, ugyanis en ostoba ugy gondoltam, mi baj lehet belole ha nem az alberlet cimet adom meg, hanem a lakatlan hazet, amit megvettunk nemreg es biztonsagosabb a postaladaja.
Persze a hollandok se jeleznek vissza, nem jarnak utana, pedig ok a feladok, ok tudnak ezt elinditani. De a hollandokat se ugy ismerem, hogy barmit is megcsinalnanak, ami nem all kozvetlenul az erdekukben.

2017.01.13. 11:59:18

@Tshu-hash: no a dec 20 No feladott csomag ma jan 13 landolt Bp-n vagyis haznal ( tipikus pentek 13 cucc :))) a csomag natur jott 3 teljes het kellett ,ma utokarit tartok az ajandekokkkal :)))

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.13. 18:44:19

@Lesből Támadó Szárítókötél: Igen, de az a malaj posta nyomkovetoje. Ha a magyar posta pl. egy futarszolgalattol kap tovabbitasra egy csomagot (ami jelen esetben a DHL), es 8-10-12 szamjegybol allo nyomkovetoje van, akkor az a postakicserelobe valo beerkezeskor kap egy CX123456789HU azonositot. A posta weboldalan csak ezzel tudod kovetni tovabb. Ha kulfoldi posta rendes ragszama van rajta, azaz ket betu + 9 szam + orszagkod, akkor azzal vegigkovethed mindket orszag postajanak oldalan.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.13. 18:46:14

@Bellocska: Ejj, akkor ma este biztos lesz vidamsag, jokedv, mosolygas, emelkedett hangulat. :D Ha faznal, kuldok meleget, par honap alatt haza is erne postaval.

2017.01.13. 20:01:32

@Tshu-hash: koszi meleget vagy forrosagot kuldhetsz nyugodtan jol esne ebben a huviben keshet is csak iderjen :)))

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.14. 16:15:23

@Bellocska: Addig is a mar kezhez vett csomag segitsegevel probalj magadnak forro perceket okozni. :D

2017.01.14. 20:11:25

@Tshu-hash: csalodni fogsz eltünt/kiloptàk/àtcsereltèk egy egy elsöbbségi "forròság" jòl esne :))

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.14. 20:30:03

@Bellocska: Az csak egy dolog, hogy en csalodok. De te mekkorat csalodtal?! Oszinte reszvetem! :D

2017.01.14. 20:48:11

@Tshu-hash: jaj màr tulvagyok rajta :))) oh koszi a megertest majd import forrot kerek :)))

Beer Monster 2017.04.12. 14:31:18

A rendszer a hibás mindig, így igaz. Nem az emberek csinálják a rendszereket, hanem a rendszer csinálja az embereket.

Pont ezért :(
süti beállítások módosítása