Tékozló Homár

3 in 1: kioktatás, lekezelés, alázás

2017.01.27. 17:23 | Homár Hilda | komment

shutterstock_360837692.jpg

Oké, a számítástechnika világában általában nem pszichológusok és óvónénik dolgoznak az ügyfélszolgálaton sem, és így a szaktanács néha smirglibe van csomagolva, de azért kifejezetten beszólogatni az ügyfélnek nem szokás. Általában.

3 in 1 hosting - a support csúcsa

Kedves Homár!

Kis keresgélés után nyilvánvalóvá vált, hogy a fent említett szolgáltató supportja egyike a legrosszabbaknak (és legszórakoztatóbbaknak - már akinek ugye). Nem is fűzök hozzá kommentárt, csatolom a levelezésünket, aztán meglátják... Kb innen érdekes a dolog:

2017-01-10 10:41 - SUPPORT DEPT
Tisztelt .... Mihály!

Akkor a szerverünk tűzfalán a gmail IP címe lehet tiltva. Viszont a gmail IP címét eddig senki sem tudta megmondani, akinek hasonló gondja volt (azaz, hogy a gmail éppen milyen IP címről nem éri el a szervert)

üdv. T.

2017-01-15 10:26 - FELHASZNÁLÓ ÚJRA-NYITÁS
Tisztelt 3in1 hosting!

Ezt értem, de tekintve, hogy az egyetlen dolog amire valójában használom a tárhelyemet jelenleg nem működik, valamit mégiscsak ki kellene találni. Jelenleg ott tart a dolog, hogy két napja tudtam utoljára lefrissíteni az emailjeimet POP3-on keresztül. Az Önök által adott webmail tökéletesen működik, csak hát ugye nem azt szeretném használni...

2017-01-15 11:07 - SUPPORT DEPT
Mihály, írtam mire lenne szükség. Azzal, hogy most újra leírja, hogy nem megy a csatlakozás, azzal NEM jutunk előrébb sajnos!

2017-01-15 21:01 - FELHASZNÁLÓ ÚJRA-NYITÁS
Tisztelt T.!

Értem, hogy nem vagyunk közelebb a megoldáshoz, de mégiscsak Önök azok akik szolgáltatnak, Önöknél van a szerver, az Önök tűzfala blokkolja a kérést, Önök tudják megoldani a problémát, nem én.

Feltételezem, hogy valahol valamilyen log keletkezik ezekről a visszapattanó POP3 kérésekről, amiben benne van az a fránya IP cím, de ezt Önök látják, nem én.

Üdv, Mihály

2017-01-15 21:17 - SUPPORT DEPT
Tisztelt .....Mihály!

Látom nem igazán érti, hogy működik a tűzfal. Elmagyarázom: van most ~10 000 db !!!! IP cím tiltva a szerveren!
Ilyenkor, amikor egy IP cím tiltva van, akkor logban a kérés sem jelenik meg, mert a szerver eldob minden kérést!
Akkor Ön szerint milyen logban keressük meg a tiltást? Imádom, hogy mienk a szerver, oldjuk meg mi, DE ÖN használja a gmail-t, ott BÁRMIT egyáltalán csinált, írt nekik vagy még válaszra sem méltatnak Önnek, így lehet nekünk írogatni?
A szerver normál SMTP-n keresztül, normál kliensekkel elérhető! Az, hogy valaki trükközik és mindent beköt mindenhova, az egy dolog. De ÖN használja a gmail-t, nem a szomszéd és nem a jó isten. Valami információt legyen szíves onnan kinyerni, elvileg Önnek fontos, hogy a gmail-ből tudja levelet küldeni, nem igaz?

Tudom a magyarok mindig szeretik a sült galambot és a gesztenyét tátott szájjal várni, de esetleg próbáljon Ön is tenni valamit az ügy érdekében, nem? ÖNNEK fontos ez azt hiszem!

üdv. T.

2017-01-16 13:00 - FELHASZNÁLÓ ÚJRA-NYITÁS
Kedves T.!

Valóban nem tudom, hogy működik a tűzfal. Végülis ügyfél vagyok (bár a fenti levelezésünk után nem érzem magam annak), nem tudom miért kéne tudnom.

Véletlenül sem szeretném kioktatni arról, hogy hogyan is működik az ügyfélszolgálati munka, szemmel láthatóan szakértője a területnek. Mindazonáltal a "tipikus magyar hozzállás" részre azért reflektálnék annyiban, hogy a válaszai stílusából egy rendkívül frusztrált személyiség körvonalazódik ki. Aki itt hozzáállásában inkább korrelál a magyar társadalommal, az nem én vagyok. Nagyon fárasztó és hosszútávon egészségtelen lehet így élni, remek terapeutákat ismerek, ha gondolja.

A google szolgáltatása ingyenes, ott nyilván hiába kopogtatok a supprtnál, ellentétben az Önökével, amiért fizetek. Illetve fizettem, mert remélem teljesen nyilvánvaló, hogy fizetni csak olyasmiért szeretnék, amit használni is tudok. A mai nap megkezdtem a domainem átkérését másik szolgáltatóhoz. A többi Önöknél lévő szolgáltatást szeretném ezúton megszüntetni.

2009-óta voltam ügyfelük egyébként, kár érte (bár gondolom Önnek tökmindegy).

Maradok tisztelettel,
Mihály

2017-01-16 13:25 - SUPPORT DEPT
Tisztelt .... Mihály!

Tudja van egy mondás: "ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna". Én a korábbi leveléből azt éreztem ki, hogy Ön aztán keni-vágja a témát, ehhez képest most kiderül, nem tudja, hogy működik a tűzfal. De akkor miért kell az "észt" osztani? 20 éve foglalkozunk ezzel, valószínűleg kicsit jobban értünk hozzá mint Ön. De ez is magyar "betegség", hogy mindenki, mindenbe beleüti az órát, olyanba is, amihez nem ért.

Ha Ön azt gondolja, azzal, hogy elviszi a szolgáltatást máshova megoldódik a gond, szerintem téved. És ha ott is lesz tiltás, akkor megy tovább megint? És mindig a szolgáltatók a szemetek és Ön az ügyfél tudom.

Ez a google védekezés ne haragudjon de nevetséges. Azért mert ingyenes, már nem is segítenek? Magyarra lefordítva nem is írt nekünk, tőlünk várta, hogy a gmail problémát mi oldjuk meg. Tudom fizetett érte, havi ~500 Ft-ot, tényleg.

Mindegy, hagyjuk ezt, de tényleg kíváncsi leszek, ha az új szolgáltatónál sem fog tudni levelezni, aki megint ki lesz az ügyeletes hülye...

üdv. T

Ha minimális hajlandóságot láttam volna a probléma megoldására (vagy legalább annyit, hogy sajnálják a dolgot) már egy kicsit jobb szájízzel viseltetnék a szolgáltató iránt, de ez így egy nulla. A szolgáltatással amúgy ezen kívül sosem volt bajom.

Üdv,
Mihály

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarostehen 2017.01.28. 07:17:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Korábban másik cég / másik domain név?
Azért mert ez a név 12 éve van regisztrálva, nem jelenti, hogy előtte nem ezt csinálta.

homar4prez 2017.01.28. 08:40:39

@Meister: Többen? Inkább senki. Amúgy nem értem, miért nem ajánlották fel neki inkább a forwardot, mindenkinek egyszerűbb lenne.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 09:29:26

@sarostehen: Persze, attól még lehet olyan munkatársa, aki már 20 éve is a szakmában volt. Ez az ügyfélszolgálatos nem látszik egy öreg harcsának. 20 év alatt benőhetett volna a feje lágya. Nem a problémát kéne keresnie, hanem a megoldást.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 09:46:10

Ezek a homáron időnként megjelenő szobakiadók, vatera árusok, faszbúk kezelők, fórum moderátorok, zugboltosok, stb. nagyon sérült emberek lehetnek, hogy a frusztrációjukat máson élik ki. Azért cikizni egy bevallottan laikust, mert nem ért a szakmámhoz, szerintem a legalja.

Van egy rossz érzésem, hogy a poszter azért nem osztotta meg a levelezés első felét, mert ott arrogánsabb hangot ütött meg.

Klágenfurt Jenő 2017.01.28. 09:59:52

@gabors2:
Encrypted - TLS a 995-ös porton, te szerencsétlen... véletlenül nem ügyfélszolgálatos vagy, hogy beszélsz valamiről, csak nem értesz hozzá?

Klágenfurt Jenő 2017.01.28. 10:04:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
" nagyon sérült emberek lehetnek, hogy a frusztrációjukat máson élik ki. " aptimackó, pont te írod ezt? csak nem sikeres volt a cihoterápia, végre?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 10:22:29

@Klágenfurt Jenő: "nagyon sérült emberek"

Érzékeny pontodon érintett? Nem volt szándékomban.

Tron65 2017.01.28. 10:42:36

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Az idióta az idióta.
És most a szolgáltatóra értem.
- ügyfelet nem oktatunk ki, hogy hiányos az informatikai tudása
- nem hivatkozunk arra, hogy 10.000 IPcímet blokkol a rendszerünk, FŐLEG HA
- FOGALMUNK SINCS MIÉRT van blokkolva

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 10:51:26

@Tron65: "FOGALMUNK SINCS MIÉRT"

:)) Lehet.

Mondjuk automatikusan blokkolja 3 sikertelen bejelentkezési kísérlet után - amit már biztos mindenki elkövetett legalább egyszer az élete során -, és soha nem oldja fel.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.28. 11:01:25

Nem értem ezeket a portokat. Miafasz.com

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 11:31:23

@The Crazy One 5tös: Egy internet kapcsolatnak két alapvető paramétere van, milyen hoszthoz (IP) kapcsolódsz, és azon milyen szolgáltatáshoz (porthoz).

Pl. Most a homar.blog.hu hoszthoz kapcsolódsz a HTTP porton keresztül. A leveleidet a freemail.hu hosztról veszed le a POP3 porton keresztül.

Ha tiltanak, tilthatják magát az IP címet (és ezzel az összes portot), vagy tilthatnak egy IP cím-port párt. (És tilthatnak egy portot - ezzel az összes IP címet - is.)

Manyecska. 2017.01.28. 11:50:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: gyön holnap az Édes Reactor /:P/, munkaebédre a pááááromhoz, mingyá elkezdem a zelőkészületeket süti, husi, jessszus üdítő is kell :D

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2017.01.28. 12:04:47

@homar4prez: A forward azért nem ugyanaz. Ha Androidod van, akkor a gmail-t azért érdemes kliensként használni, mert akkor a gmail a szerveren pop3-ol, onnan húzza le a levelet, és a telefonod csak a push notifikációt kapja meg.
Ez esetben, a beérkezett leveleid címzettje a 3in1-nél hosztolt domainodhoz tartozó email címed lesz, ga reply-t nyomsz a gmailben, akkor a feladó is az a cím lesz. Nekem így szikronizálódik a gmailbe 5 email címem is. Nagyon kényelmes.
Forward esetén a gmailos címed lenne a címzett, plusz pl. SPF és társai simán elhasalhatnak, hiszen ha olyan feladótól érkezik a levél, amelyik megadja, hogy csak X IP-ről szabad a domainjával feladott leveleket elfogadni, akkor jó eséllyel a 3in1 MTA-jának az IP-je nem az lesz, így a gmail simán elutasítja a levelet.

Szóval a POP3 (titkosítva) egy teljesen jó megoldás, itt nyilván a 3in1 hibázott, rossz tűzfalszabályokat állított fel. (Persze lehet, hogy van valami automata rendszerük, hogy ha egy IP-ről sok hibás bejelentkezés jön, akkor azt az IP-t bannolják, de itt pl. oda kellene figyelni, hogy csak az adott IP-t, ne a tartományt, és hogy csak mondjuk 10 percig.
Amit a facebookos fenti szekcióban írtam, 3 perc alatt 3 különböző IP-ről fetch-elt a gmail, így ha csak egy-egy IP kerülne tiltólistára, akkor a poszt toló lehet észre sem vette volna a problémát.

Végre Kibasztak 2017.01.28. 12:44:17

@Meister: továbbra sem értem, hogy a te 3-romm perces mintavételedből miért következtetsz arra, hogy erre bármiféle tűzfalszabályt fel lehetne állítani. Többi oké. Utólagos host -t txt _netblocks.google.com tűnik nekem megoldásnak, ahogy aptijankó is megénekelte.

kubi 2017.01.28. 13:13:06

egy egyszerü google keresés: gmail outbound smtp ip addresses
eredmény: support.google.com/a/answer/60764?hl=en

tisztelt rendszergazda ezeket az ip tartományokat ha engedélyezi, nagy valószínüséggel a probléma megoldódik, feltételezve azt, hogy a levelek lekérdezéséhez ugyanazokat a szervereket használja, mint a kiküldéshez.

gabors2 2017.01.28. 14:37:29

@Klágenfurt Jenő: neked is ideirom megegyszer ....az akkor mar nem a "pop3" a fenti configot POP3S-nek szokas hivni ez mar biztonsagos(abb) ha legalabb TLS1.2 van es mint megneztem a mezei POP3-t mar nem tamogatja a gmail (egy ideje)

igen ertek hozza valszeg nem is eltel mikor POP3 (port 110) teljesen altalanos volt ...mar akkor rendszergazda voltam .... ezt a protokolt mar semmi normalis szolgaltato nem temogatja lasd fent hogy miert ... posztolo es a (nem)ugyfelszolgalotos vegig csak pop3 nem hivta ... de az egy masik RFC mint a pop3s

Jessybátsi 2017.01.28. 15:11:11

@gabors2: Ülj le, fiam! Egyes! :D A POP3-ank létezik titkosított változata, másfelől meg ha bekapcsolnák a tűzfal logolását, akkor vakarhatnák a fejüket, hogy hova tegyék a naponta keletkező néhány giga adatot :D

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.28. 15:16:55

jó, a posztot is elolvastam. Szerintem itt a kulcsmondat :

"én a korábbi leveléből azt éreztem ki, hogy Ön aztán keni-vágja a témát, ehhez képest most..." igen, el tudom képzelni, ismerem a posztoló fajtáját. Amikor szükséges, az okoskodó ember átvedlik érzékeny ügyféllé, akit tájékoztatni kell, mert nem köteles semmit sem tudni.

Ez a 3in1-es fickó pedig egy bunkósutyerák, ez múltkor már kiderült. Nekem az jön le a stílusáról, hogy az ügyfeleit kőkeményen üzleti partnerként kezelné. Bizonyára azt tartja, hogy egy tárhelyszolgáltatás maradjon is tárhelyszolgáltatás és nem 0-24 A-Z Tech Support.
A havi 500 forintba nem fér bele semmi plusz.
Ugyanakkor tény, hogy így ezt nem lehet ma Magyarországon csinálni. A szagértők azt mondanák, hogy megváltoztak a piaci igények és elvárások a szolgáltatók felé. A poszter tökéletesen írja az utolsó bekezdésben: ő minimális hajlandóságot várt el és sajnálatot. Igen, ezt kellett volna: írni egy modoros, sajnálkozó levelet, háromszor is elnézést kérve hárítani, az alphabetre kenni mindent. Az eredmény ugyanúgy semmi, de az ügyfél érezte a törődést.

Tán az lehet, hogy az emberek hozzászoktak a képmutatáshoz, így nem csoda, hogy sokkoló a kegyetlen őszinteség.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 15:43:07

@Jessybátsi: "hova tegyék a naponta keletkező néhány giga adatot"

Ülj le, fiam! Egyes! Nem kell sehova tenni, ha kinyerte belőle az információt, hogy Mihály szerverére honnan akarnak POP3-al csatlakozni, el lehet dobni.

Egyébként egy szolgáltatónak nem okozhat gondot néhány gigabájt átmeneti tárolása.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 15:48:23

@The Crazy One 5tös: "kellett volna: írni egy modoros, sajnálkozó levelet"

Ugynaekkora energiaráfordítással meg is oldhatta volna Mihály, és sok más ügyfelük problémáját.

"az ügyfél érezte a törődést."

Hiába, ha az ügyfél nem tudja használni a szolgáltatást.

Végre Kibasztak 2017.01.28. 15:57:47

@The Crazy One 5tös: egyetérek. Anji kiegészítéssel, hogy a sokkolandusz őszinteségnek létezik számos, elegánsabb formája is, ami nem arrogánskockai kivitel.
@homar4prez: ""Kb innen érdekes a dolog:" - na, ezaz, hogy nem, mivel - számomra - nem derült ki a posztoló problémája."
Mit várol egy nőtől, aki alappoll is dilettáns a blog. Hoz.

cmx85s 2017.01.28. 18:33:46

Szerintem a GMail Beállítások részében szépen le van írva minden, amire szüksége lehet, hogy saját kliensében olvasgathassa a GMailbe érkezett üzeneteket.
Én ott valahol az IMAP-alapú hozzáférés résznél keresgélnék.

Reactor 2017.01.28. 22:07:01

Az ilyen fostos kis kamuhosting cégek bezzeg fennmaradnak! A jókat (Megaupload) meg felszámolják.

@Manyecs: Én mitől vagyok Édes? Hisz még egy kanyit se fizettem :DDD
Megyek ám, bizony-bizony! Már pakolják a szenet a sihuhuhú-ba ami holnap visz! ;)

gabors2 2017.01.28. 23:13:52

@Jessybátsi: "A POP3-ank létezik titkosított változata, " az nem ugyanaz az https nem az http egy masik valtozata hanem egy masik (sajat RFC alapjan) definialt protokol ... hasonloan ftp sftp ftps ezek lehet nalad csak "valtozatok" de nem ...

ja es a loggolas, igen ahol dolgozom ott minden kapcsolatot a firewallon loggolnak es atmegy security analysis-en is. Mert csak it tudjak megvedeni magukat tamadasok eseten, van ahol ez napi szinten szamit. Es csak igy tudjak az "upstream" szolgaltatokkal egyutt pl egy DDoS-t kezelni ...

Egy szolgaltatonal is kellene hogy szamitson. Nyilvan nem tartjak meg az erdektelen reszet ami napi szinten, Terrabytok.

De igazad is lehet hiszen minde protokol csak a tcp egy "valtozata"

gabors2 2017.01.28. 23:20:16

amugy hogy valodi szakmai velemenyt is lehessen mondani joval tobbet kellen tudni hogy Mihaly pontosan mit "vesz" a szolgaltatol. Egy altala futtatott kliens probal (kifele) kapcsolodni egy gmail-es publikus szervehez ??? mert POP3 vagy POP3S kb ezt jelentene vagy egy random IP-rol probal benyomni valami adatot valahova a szolgaltato halozatan beluli akarmire ?? Nagyon nem mindegy. A Firewall konfiguracional eleve kerdes hogy milyen iranyba is megy a dolog bentrol ki vagy forditva ... a biztonsagi kerdesek teljesen masok ...

Csak feltetelezni lehet ebbol a posztbol hogy posztolo vegul is mit is akar csinalni... es hogy egyaltalan megoldhato lenne-e ez ???

Serivor 2017.01.28. 23:50:38

A posztoló még nem érti a lényeget: azt a szolgáltatást, amiért fizet, internet ELÉRÉSI szolgáltatásnak nevezik, nem pedig internet letiltási szolgáltatásnak. A szolgáltatónak NINCS joga blokkolni ip címeket! (Kivéve, esetleg, hogyha minden egyes blokkolt címet írásban jóvá hagyat az ügyféllel...)

Egyébként pedig, az ügyfél ellenőrizze, van-e rendes nyilvános ip címe, amin kívülről is elérik őt, hátha valami eltitkolt NAT-os tetvészkedés van a dolog mögött... (Például a szolgáltató egyszem nyilvános címét maga a gmail blokkolja spammelés miatt.)

gabors2 2017.01.29. 02:34:04

@Serivor: "A posztoló még nem érti a lényeget: azt a szolgáltatást, amiért fizet, internet ELÉRÉSI szolgáltatásnak nevezik, nem pedig internet letiltási szolgáltatásnak. A szolgáltatónak NINCS joga blokkolni ip címeket! (Kivéve, esetleg, hogyha minden egyes blokkolt címet írásban jóvá hagyat az ügyféllel...)"

ekkora baromsagot mar reg halottam ....

elmondanad hogy ezt honnan veszed ???

melyik szolgaltatonal vagy es miert fizetsz?? nezd meg es olvasd el hogy Te mint elofizeto ugy kb SEMMIBE nem tudsz beleszolni

Manyecska. 2017.01.29. 09:43:15

@Reactor: Hát a sütiből kihagytam a cukor negyedét az tuti sza. Érted. De elég lesz csillogó személyiségem talán, hogy feledtesse. :DD Te ez itt most nem hangzik túl üzletszerúen???? :D
ja OFF /volt/@The Crazy One 5tös: hát képzeld, megnéztem, a mi telkünkkel amit eladtunk tavaly...van fent hirdetése az ingatlanközvetítőnek, valami nyolc kép!!!! Tök felhúztam magam! Nem tudom micsináljak hirtelenjében. Mezítláb a falba rúgok, max. :D :(

okleveles naiv 2017.01.29. 11:03:37

Ez most komoly? Létezik üfszolg, ahol így lehet kommunik állni a rügyféllel? És ha egy sima droid ilyet pukizhat a kliens arcába, akkor mit engedhet meg magának a szupervigyora?
Meg kell néznem, h melyik cég ez, instant get egy ilyen meló, rossz napjaimon addig verhetném a lyúzert baccpapuccsal, amíg sünt szarna...
...oh wait, nekem nincsenek ilyen rossz napjaim mint Mihály mukinak! gondolom lipótmező felszámolása után lett üfszolgos... :D :D :D

sparhelt 2017.01.29. 11:50:34

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Bár a HTTP is és a POP3 is tartalmaz P-t, azért az nem a portot jelenti, hanem a protokollt. A port az, ami a protokoll bonyolításához be van állítva. Persze vannak szokásos (default) protok, pl. HTTP-hez a 80-as, vagy a POP3 -hoz 110.

aptikjampó 2017.01.29. 11:59:20

@Manyecs: Hát a sütiből kihagytam a cukor negyedét az tuti sza. Érted. De elég lesz csillogó személyiségem talán, hogy feledtesse.

Vicceket mesélsz az ízetlen süti mellé?

Advanced Flight 2017.01.29. 12:10:26

Kérdéseim:

mi az a tűzfal? (utcán már láttam olyat, de itt mintha nem erről lenne szó)
mi az a POP3?
mi az a log?

Vajon nekem mit írt volna az ügyfélszolga....:D

Hipóallergiás 2017.01.29. 12:22:18

@Advanced Flight:
Tűzfal egy filmnek a címe
POP3 az Alcatel új telefonja
log az egy gomb a számológėpen

Willkommenskultur 2017.01.29. 12:52:49

helye az ilyen idióta usert el kell küldeni a gmailhez vagy a tüzoltókhoz vagy akárhova. használjon webmailt ne rabolja a drága időmet.

homar4prez 2017.01.29. 13:16:50

@Meister: régen volt már forwardolt címem, de emlékeim szerint a To: maradt, a Delivered-To: -ba került a gmailes cím. A reply meg teljesen jó megoldható a gmaillel, ha leigazolod, hogy tied a másik cím, utána tudod azt is feladónak választani.

2017.01.29. 14:03:13

Ahha, ez a megacp... vicces. Van náluk pár cuccom, lehet meg kéne nézni hová vigyem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 14:47:47

@Advanced Flight: "mi az a tűzfal?"

Háznál olyan fal, amin nincsen ablak, ajtó, hogy a tűz a ház másik részébe ne terjedhessen át. Az Kodály köröndnél az egyik sarokház tetejének átépítésénél lebontották a tűzfalakat, így, mikor egy helyen kigyulladt a tető, az egész végigégett, a tűzoltóknak esélyük se volt megállítani a tűz terjedését. Így sikerült a kárt megötszörözni.

Autónál a motort az utastértől elválasztó megerősített lemez, ami meggátolja, hogy a motortűz gyorsan átterjedjen az utastérre.

Internetnél a lokális hálózatot az internet maradékáról leválasztó szofver megoldás. Célja, hogy a sérülékeny helyi gépeket valamennyire megvédje a támadásoktól. A wifi routeredben - amin keresztül most internetezel - is van valószínúleg egy tűzfal.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 14:50:59

@Advanced Flight: "mi az a POP3?"

Ha port, akkor 110.

Ha protokol, akkor Post Office Protokol version 3. Ha a levelezőprogramban lekéred a leveleidet, akkor a POP3 vagy az IMAP protokollt használod. A POP3 a régebbi. Így néz ki egy beszélgetés egy POP3 kiszolgálóval:

# telnet freemail.hu pop3
+OK Hello there.
user nemethlajos@freemail.hu
+OK Password required.
pass titok
+OK logged in.
stat
+OK 13 615689
retr 1
+OK 199 octets follow.
Date: Sat, 26 Oct 2016 00:13:10 +0200 (CEST)
Message-ID: <2324134624653452@prop.hu>
From: prop <prop@prop.hu>
To: Nemeth Lajos <nemethlajos@freemail.hu>
Subject: Valami van,

de nem az igazi
--prop

.
dele 1
+OK Deleted.
quit
+OK Bye-bye.
#

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 14:54:05

@Advanced Flight: "mi az a log?"

Hajónapló. Számítógépeknél automatikus eseménynapló. Pl. honnan akartak egy weloldalhoz csatlakozni, mikor, milyen adatokat kértek le.

Web log = blog, valakinek az internetre feltöltött naplója, gondolatai. Pl. blog.hu, reblog.hu, stb. ilyen oldalak összegyűjtésére, szolgáltatására szakosodott oldalak.

Fórum: egy adott témában beszélgetős weboldal, mint pl. a Homár. (Senkit ne tévesszen meg, hogy a Homár fórum a blog.hu-n van.)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 14:57:23

A POP3 protokollnál a levél végére tesznek egy olyan sort, ami csak egy pontból áll, innen tudja a kliens lekérdezéskor, hogy vége a levélnek. Találós kérdés: Ha küldök egy levelet, amiben direkt csinálok egy egy pontból álló sort, akkor a címzett csak a levél felét fogja megkapni? Persze, hogy nem. De ezt hogyan kerülik el?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 15:03:32

A computer imeriumnál volt egy találóskérdésem, de Hilda letörölte. Ide teszem. A következő kommentbe meg a megfejtést.

Három matematikus, egy kövér, egy sovány és egy kopasz bemegy egy kocsmába.
- Mind a hárman kérnek egy sört? - kérdezi a csapos.
- Nem tudom - feleli a kövér.
- Én sem tudom - felei a sovány.
- Igen - feleli a kopasz.

Miért nem tudta a kövér és a sovány, és miért tudta a kopasz?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 15:08:41

Ez valójában nem fejtörő, hanem a matamatikusoknál egy vicc,

**--** spoiler alert **--**

Ha a kövér és a sovány nem kér sört, akkor rávágták volna, hogy nem. Tehát ők kérnek sört. Igent viszont nem mondhattak, mert a kopasz választását nem tudták. A kopasz viszont így kikombinálta a többiek választását, és mivel ő is kér sört, igennel tudott válaszolni.

hillman. 2017.01.29. 15:15:43

1. -én ezt nem értem.
-megprobáltad?
-nem.

2. -én ezt nem értem.
-elolvastad a használati utasitást/technikai leirást?
-nem.

600. fizes többet havonta és akkor jár a szaktanácsadás. olcso szolgáltatáshoz ne várjon prémium kiszolgálást.
a poszter vagy tanulja meg kezelni a gépét vagy fizessen érte valakinek.
megértem az ügyfélszolgálatost.@gabors2:

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 15:17:17

@Serivor: "A szolgáltatónak NINCS joga blokkolni ip címeket!"

Te vagy az Józsi?

Ha nem, akkor elmesélem, hogy van egy haverom, az pont ilyen liberálfasiszta: az ügyfélnek joga van elérni az egész internetet, ő nem blokkol IP-ket, ugyanígy nem csinál SPAM szűrést, a ügyfélnek joga van hozzáférni az összes, számára érkezett levélhez. Hasonló módon, az ügyfélnek joga van hülyének lenni, akkor is, ha a saját lábába lő. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 15:27:52

@sparhelt: Szóval azt mondod, hogy nincs POP3 port?

Azért ezt ne hangoztasd, mert kinevetnek.

Természetesen használhatsz POP3 protokollt bármelyik más porton is, pl. a HTTP porton, és HTTP protokollt a POP3 porton. :))

Az ilyen tűzfalas vadbarmok miatt szokták áttenni a webkiszolgálót a 8080-as, vagy a 8000-res portra. És akkor hiába tiltják le a 80-as portot, hogy a munkatársak ne tudjanak webezni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 15:34:59

@Manyecs: "kihagytam a cukor negyedét az tuti sza. Érted. De elég lesz csillogó személyiségem"

:))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 15:36:00

@Cycmen: "Letelt másnak is?"

Nem, a nicktolvajoknak két nappal hamarabb jár le. :))

Cycmen 2017.01.29. 15:41:45

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:Nem, a nicktolvajoknak két nappal hamarabb jár le. :))

Igaz, nézessem magam saját jogon hülyének! :)

Lady Scarlett 2017.01.29. 17:17:02

@Advanced Flight:
Írjál papírra levelet pennával és küldjed galambpostával, b+!
De lehet a b+-et kihagyta volna...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 17:24:34

@Lady Scarlett: Szerintem fordítva, az előtte levő részt hagyta volna ki. :))

to:rppapa 2017.01.29. 19:03:12

De most komolyan.... hogy tudna a zecceri júször eligazodni, mikor két (több) rencergizda se bír egyetérteni, hogy kinek mit, hogyan kelletett volna

Végre Kibasztak 2017.01.29. 19:19:32

@Cycmen: nem tudom, sosem várom meg.
@to:rppapa: jelen esetben tárgyalt rendszoá gazdánk egy tirpák geek, melj messze túlmutat minden, holmi aprósági szaggmai egyetnemértéseken.

agarik 2017.01.29. 19:22:34

Btw, ha vki tudja hogy lehetne goggle-ből supportot kipréselni, írja mán meg!
#GoogleEvil
#IHateGoogle
#GoogleAzIlluminati
#SoseAkartamGogglet

sparhelt 2017.01.29. 19:39:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Nem. Azt mondtam, hogy a port nem azonos a protokollal. Protokoll az, ami a szabályokat tartalmazza, ebben az esetben, a kommunikációhoz, a port az, amin keresztül megvalósítja.

Az, hogy egy protokollnak van default portja, nem jelenti azt, hogy a protokoll azonos a porttal.
Számos szolgáltató van, aki pl. az SMTP -t, ami szintén egy protokoll, nem a default 25-ös porton szolgáltatja.

Amiről a HTTP estén beszélsz, az valószínűleg nem a hülye tűzfalasok műve, hanem gyakrabban a proxy használat esetén alkalmazott eljárás. Pl. Squid esetén a default port a 3128, de gyakran átteszik másikra.

Na, mindegy.

sparhelt 2017.01.29. 20:16:25

Szerintem ne folytassuk. Valószínűleg nem fogod érteni, mi a különbség protokoll és port között.
Azért újra idézem, amit írtam: "Az, hogy egy protokollnak van default portja, nem jelenti azt, hogy a protokoll azonos a porttal."

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 20:24:58

@sparhelt: Ne terelj, te kötöttél belém. Egy egyszerű kérdésre válaszoljál:

Van POP3 port?

[ ] Igen.
[ ] Nem.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.01.29. 20:47:38

@ghck: Ha a postoló nem lett volna hülye, akkor pl. megnézi a weboldalát a szolgáltatónak. Rákeres a cégre, ha van pár hasonló akkor nem ide viszi a levelezését. Nekem nem csak az oldal a furcsa... De jól ismert dolog: Ha olyan céget keresel aki csak az egyik gépet rakja be a másik után, mert árverseny, de arra sincs pénze, hogy a weboldala jó legyen, hogy normális alkalmazottai legyenek (rendszergazdák, support) akkor azt is kapsz. :)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.01.29. 20:54:31

@agarik: Tudod miért az a Google jelmondata kb. magyarra lefordítva, hogy ne legyél gonosz?

Mert a folytatás az, hogy "legyél inkább Google ami a sátánnál is rosszabb..." Sok visszaélésüket, kétes dolgukat megmagyarázza :) Szóval a supporthoz érzésem szerint minimum szűzlányt kell áldozni...

megamen1 2017.01.29. 21:24:22

szerintem az is dixkrinimániáció, ha egy fagyasztóvédelmi blogon csak buzik kommentelhetnek, és csak buzik posztolhatnak. szerintem.

megamen1 2017.01.29. 21:25:26

de ha rosszul tudom, hogy a POP3 egy buzibár, akkor bocs.

CoolKoon 2017.01.29. 23:46:29

@Reactor: "A jókat (Megaupload) meg felszámolják." - Hát tudod, túl sok amerikai, pénzeszsák seggfej szemét csípte az, ami ott ment. Ha te indítanál egy hasonló szolgáltatást, téged is megtalálnának. Még ha Kambodzsából üzemeltetnéd az egész bulit, akkor is. Ezek a szerzőijog-védő rohadékok már csak ilyenek.

CoolKoon 2017.01.29. 23:53:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Blokkolgasson csak olyan és annyi IP címet, amennyit akar. Na most ha csak egyszer is előfordul, hogy egy számomra fontos weboldal (neadjisten weboldalak) IP címét blokkolja, akkor olyan gyorsan dobom a kukába (és írok a Homárra a panaszomról), hogy a lábuk nem éri a földet.

Reactor 2017.01.30. 01:47:46

@CoolKoon: Ezt tudom, de látni, hogy ezzel semmit nem oldanak meg, ahogy a warezt se tudták felszámolni mái napig: 1 warez oldalt becsuknak, másnap 3 van helyette. Megauploadot bezárták - lett RapidGator, Letitbit, Turbóbit, Zippy, Dropbox, és így tovább. Kíváncsi vagyok, a Google Drive-nak is nekimennek-e...

@Manyecs: Maximálisan finom volt így is ;) Remélem lesz alkalmam viszonozni!

besarock 2017.01.30. 07:12:54

@The Crazy One 5tös:
A levelet,es az elso kommenteket elolvasva egy pillanatra felmerult bennem, hogy ebbol meg a legnagyobb szarragok sem tudnak 'hulyeugyfel' sztorit faragni.
Persze rogton el is hesegettem a gondolatot, mert itt ez lehetetlen :D

besarock 2017.01.30. 07:49:45

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Nincs.
Van egy port,amit nagyon sokan hasznalnak pop3-ra, de azt mondani,hogy xxx a pop3 port,annyira valos,mint az,hogy a 911 a rendorseg telefonszama.

Manyecska. 2017.01.30. 08:45:11

@Reactor: vettünk egy üveg bort még miután majd' a Állatkertig elmentünk:DDD valahol ott tudtam megfordulni! Mondtam is pááromnak valami izgii kalandra vágytál most megkapod megfordulás záróvonalon, etc..:P erre aszongya oké de a lámpát azért mégis fel kéne kapcsolni, szerinte, nemtom miért ugat bele a vezetésbe..:D, és megin igazat szólt :D!! Köd c. veretes hentes-művészfilmet a közepéig bírtuk csak megnézni, jelzem :D! Ja de ugye hogy cuki? Meg én is? :P:D ja OFF. Nem értek a témához, kivételesen.

Terézágyú 2017.01.30. 09:03:22

Ez nem ügyfélszolgálati dolog, a cég fenti képviselője nem szimpla ügyfélszolgálatos, hanem egy szakember, vagyis rendszergazda, programozó.

És hát igen, így viszonyulnak a programozók az átlag felhasználóhoz, teljesen függetlenül attól, hogy az átlagfelhasználó mennyire ért ahhoz, amit használ...

Úgyhogy kéretik a programozókat szidni e pószt kapcsán!!!!!!

Manyecska. 2017.01.30. 09:18:18

@Reactor: bár volt egy pont a tízperces autóút alatt amikor határozottan ki akartam lökni mindkettőtöket a kocsiból dehát ez túl antiszociális lett vóna de mondom ha Ákosom még egy szót felnyerít, kiszállok :DD ! Amúgy jó volt a film, az elején kiakadt a kép, csak hang volt, aztán a hang is elment utána elromlott a távkapcsoló. aszongya a párom menjek ki egy kicsit mer a konyhai falióra is azóta késik tíz percet amióta főztem, és lőn ! Tényleg a Zuri Geller hozzám képest kutyaf.... :D ja OFF

Manyecska. 2017.01.30. 09:26:39

@Terézágyú: hát, elolvastam, bár nem érek rá mert szabin vagyok :D ....a férfiklimax tipikus tüneteit vélem felfedezni néhol..-nálunk még nem aktuell lévén 42 évesek vagyunk :D..- node ez tényleg fura. Amikor valaki ennyit fo...ssa a szót hiteltelenné válik, bármiről is legyen szó! Tök jó kommenteket tudna ide írni ő is minden bizonnyal :D

joska61 2017.01.30. 10:17:37

Süketek párbeszéde.

Tron65 2017.01.30. 11:37:10

@gabors2: Pszt! Ne hangosan! Évek óta blokkolja a google!

Cycmen 2017.01.30. 12:12:35

@megamen: a POP3 egy buzibár,

Menj be sz.pjatok le felkiáltással és ha azt válaszolják hogy előbb fogyassz valamit akkor az!
Ha mégsem, akkor téged marhára el fognak verni! :))))))

Terézágyú 2017.01.30. 12:23:47

@Cycmen:
ha viszont úgy mész be, hogy "leszopok bárkit", akkor a keblükre ölelnek még a heteró/macsó pasik is...

besarock 2017.01.30. 12:40:14

@ZebraZ: ": ha egyetlen APRÓ HAZUGSÁG a fülembe jut, elráncigálom Amerikából / Ausztriából / bárhonnan egy kártérítési perre"
Ez alapjan gyanus,hogy a csavo nem is sima supportos,hanem valami tulaj-fele,vagy "A" tulaj.
Azt biztos,hogyha nekem ilyet irna, megkeresnem,es ugy megvernem,hogy beszarik-behugyozik.

Terézágyú 2017.01.30. 12:45:18

@besarock:
"ha egyetlen APRÓ HAZUGSÁG a fülembe jut, elráncigálom Amerikából / Ausztriából / bárhonnan egy kártérítési perre"

"ha nekem ilyet irna, megkeresnem,es ugy megvernem,hogy beszarik-behugyozik. "

Na, magyar ügyfél és magyar szolgáltató. megtalálták egymást.

Charly Firpo 2017.01.30. 13:48:47

Kb. a cég harmadik leveléig lettem volna finom és udvarias, azt olvasva már indultam volna és ráborítom az asztalt a kölyökre.

Terézágyú 2017.01.30. 13:54:30

@Charly Firpo:
igen, ilyen mocskok a rendszergazdák/programozók.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 16:45:20

@besarock: "azt mondani,hogy xxx a pop3 port"

Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy:

"A leveleidet a freemail.hu hosztról veszed le a POP3 porton keresztül."

Mondhattam volna az egységsugarú kérdezőnek, hogy "a leveleidet leveszed arról a szerverről, vagy szeverekről, amilyen IP címre vagy címekre a freemail.hu hosztnév felold, arról a portról, amelyiken POP3 protokollal szolgáltatja a leveleket, ami lehet a 110-es, vagy bármelyik másik port, mondjuk a 123-mas."

Gondolod, hogy a kérdező megértését ez segítette volna? Te hogy mondanád, nagytudású?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 16:47:11

A szokásos portkiosztás:

tcpmux 1 # TCP port service multiplexer
echo 7
discard 9 sink null
systat 11 users
daytime 13
netstat 15
qotd 17 quote
msp 18 # message send protocol
chargen 19 ttytst source
ftp-data 20
ftp 21
ssh 22 # SSH Remote Login Protocol
telnet 23
smtp 25 mail
time 37 timserver
nameserver 42 name # IEN 116
whois 43 nicname
tacacs 49 # Login Host Protocol (TACACS)
re-mail-ck 50 # Remote Mail Checking Protocol
domain 53 # name-domain server
mtp 57 # deprecated
tacacs-ds 65 # TACACS-Database Service
bootps 67 # BOOTP server
bootpc 68 # BOOTP client
gopher 70 # Internet Gopher
rje 77 netrjs
finger 79
www 80 http # WorldWideWeb HTTP
link 87 ttylink
kerberos 88 kerberos5 krb5 kerberos-sec # Kerberos v5
supdup 95
hostnames 101 hostname # usually from sri-nic
iso-tsap 102 tsap # part of ISODE
acr-nema 104 dicom # Digital Imag. & Comm. 300
csnet-ns 105 cso-ns # also used by CSO name server
rtelnet 107 # Remote Telnet
pop2 109 postoffice pop-2 # POP version 2
pop3 110 pop-3 # POP version 3
sunrpc 111 portmapper # RPC 4.0 portmapper
auth 113 authentication tap ident
sftp 115
uucp-path 117
nntp 119 readnews untp # USENET News Transfer Protocol
ntp 123
pwdgen 129 # PWDGEN service
loc-srv 135 epmap # Location Service
netbios-ns 137 # NETBIOS Name Service
netbios-dgm 138 # NETBIOS Datagram Service
netbios-ssn 139 # NETBIOS session service
imap2 143 imap # Interim Mail Access P 2 and 4
snmp 161 # Simple Net Mgmt Protocol
snmp-trap 162 snmptrap # Traps for SNMP
cmip-man 163 # ISO mgmt over IP (CMOT)
cmip-agent 164
mailq 174 # Mailer transport queue for Zmailer
xdmcp 177 # X Display Mgr. Control Proto
nextstep 178 NeXTStep NextStep # NeXTStep window
bgp 179 # Border Gateway Protocol
prospero 191 # Cliff Neuman's Prospero
irc 194 # Internet Relay Chat
smux 199 # SNMP Unix Multiplexer
at-rtmp 201 # AppleTalk routing
at-nbp 202 # AppleTalk name binding
at-echo 204 # AppleTalk echo
at-zis 206 # AppleTalk zone information
qmtp 209 # Quick Mail Transfer Protocol
z3950 210 wais # NISO Z39.50 database
ipx 213 # IPX
imap3 220 # Interactive Mail Access
pawserv 345 # Perf Analysis Workbench
zserv 346 # Zebra server
fatserv 347 # Fatmen Server
rpc2portmap 369
codaauth2 370
clearcase 371 Clearcase
ulistserv 372 # UNIX Listserv
ldap 389 # Lightweight Directory Access Protocol
stb.

Charly Firpo 2017.01.30. 17:43:39

@Terézágyú: teljesen indiferens, hogy mi a foglalkozása, tőlem lehet rendszergazda, banki alkmazott, tévészerelő, programozó - ha velem, mint fizető ügyféllel ilyen hangot próbál megütni, biztos nem teszi zsebre amit kap.

Charly Firpo 2017.01.30. 17:44:49

Ez nem szakmai, hanem emberi minőség, intelligencia, neveltetés kérdése.

DocBulywood 2017.01.31. 11:01:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Könyörgöm, csak a 27910 - 27960-as portokat ne tiltsák!
(Quake2 portok, ha valakinek mond még ez a fantasztikus, csúcs-szuper játék még valamit! The Edge - rúúúlz!)

amindenes.blog.hu 2017.02.08. 20:51:13

beleüti az órát -> na itt is látszik hogy haragból ment, hiszen az egész első bekezdéssel messze nem arra válaszolt amit a felhasználó írt, sőt úgy egészében sem

ptspts 2017.02.08. 23:00:06

Aki a jövőben a 3 in 1 hosting szolgáltatását igénybe kívánja venni, az alábbi szempontokat mérlegelje:

1. A support eléggé képzett és motivált-e, hogy ügyfél problémára megoldást javasoljon, és segítsen az ügyfélnek a megoldást végigvinni?

2. A support eléggé udvarias-e, jól kommunikál-e az ügyféllel?

A 2. kérdést ki-ki meg tudja ítélni rendszergazdai ismeretek nélkül is.

Az 1. kérdésre az alábbi szakvéleményt adom. Első körben a supportos ki tudta volna adni a szerveren a `host pop.gmail.com' parancsot, és az abban kiírt IP-címeket tudta volna engedélyezni a tűzfalon. Ha ez nem oldja meg az ügyfél problémáját, akkor még a `strace fetchmail' parancsot is ki tudta volna adni a supportos stb. Ezek a megoldások akkor is működnek, ha a szerver nem naplózza le a tiltott IP-címeket. A jó supportos ismeri ezeket a parancsokat (vagy meg tudja kérdezni a rendszergazdától, és onnantól már ismeri), fölösleges olyan információt követelnie az ügyféltől, amit ő maga is meg tud szerezni.

fyzo 2017.05.16. 12:07:43

Mi lassan 2 év váltottunk, azóta nincsenek email és oldal elérési problémák. Mi is kaptunk fejmosást, de túl léptünk rajta a kapott levelet a gyengébb idegrendszerrel rendelkezők miatt nem csatlom. :D

2017.07.13. 11:54:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN: te hülye vagy, aszerinted ha valaki 20 éve ezzel foglalkozik azalatt nem regisztrálhat több domaint?
te is olyan sötét vagy mint ez a poszter a letiltott címével.
süti beállítások módosítása