Tékozló Homár

Nem elég a spontán kijelzőtörés, kell utána a hercehurca a szervizzel?

2017.01.27. 10:25 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-01-23_14_17_38.png

Hiába van tele a net azzal, hogy a Sony Xperia telók kijelzői hajlamosak különösebb külső behatás nélkül is berepedni, annyira, hogy a Sony garanciában cseréli őket, ez nem minden esetben működik ilyen flottul. Igaz, a Smartphone-nál már az ügyfél nevének eltalálása is problémás volt. 

Kedves Homár!

Vettem a Smartphone Hungary Kft-től egy Sony Xperia Z telefont a neten. Az első pár nap használat során spontán betört a kijelzője. Írtam a cégnek levelet, vissza is írtak hogy küldjem el a Cordon Electronics Kft-hez bevizsgálásra. Elküldtem, majd visszaküldték a telefont változatlan formában egy szakvéleménnyel, hogy forduljak az eladó céghez.

screenshot_2017-01-23_14_18_08.pngElküldtem vissza a céghez a szakvéleménnyel, majd onnan megint visszaküldték "gariban nem javítható", de viszont eltörték a telefon keretét is. Nem ajánlották fel hogy esetleg pénzért megcsinálják semmi. Tehát előtte a repedt kijelzőn kívül semmiféle egyéb hibája nem volt. Onnan már úgy jött vissza hogy a keretet is megrepesztették.

Négyszer fizettem ki a futárt + bevizsgálási díjjat, és még mindig nem jó a telefonom. Már kb. ha Kínából rendelek egy kijelzőt, akkor már meg is csinálhattam volna, ott járok árban, de ugye a friss garit nem akartam bukni házibarkáccsal. Sőt valószínűleg szánt szándékkal törték el a keretet hogy ne kelljen nekik gariba kicserélni.... Tudni kell hogy amíg más telefonok akár betört kijelzővel is használhatóak, az Xperia Z sajnos a legapróbb repedés után sem érzékel semmilyen érintést tehát teljes mértékkel használhatatlan lesz.

A kérdésem az hogyha nem tudom bizonyítani a dolgot, de ők sem az ellenkezőjét, akkor hova fordulhatok jogsegélyért? Én tudom hogy nem volt eltörve a keret, így hajlandó vagyok perelni is, de hogyan, merre? Menjek be a rendőrségre hogy a szerviz eltörte a telefonom?

Kérlek segítsetek!

Pál

UPDATE

Kb 2 hétre rá visszautalták a pénzt. Elég volt az e-mailes szép szó. Szerintem tudták hogy sárosak. Még a régi töröttet sem kérték vissza.

Itt végül minden jóra fordult, de biztosan van, akinek jól fog jönni a tanács:

Kedves Pál!

Jól tetted, hogy a hiba jelentkezése esetén nyomban az eladóhoz fordultál, hiszen új készülék esetén a vállalkozást a vásárlástól számított egy évig jótállási kötelezettség terheli.

A csatolt levelezés alapján úgy tűnik, hogy az általad jelzett probléma nem egyedi, azzal a vállalkozás már korábban is szembesült. Ennek ellenére az azonnali javítás vagy cserélés helyett úgy döntött, hogy elküldi a készüléket bevizsgálásra a szakszervizhez, és annak állásfoglalása alapján teszi meg a szükséges lépéseket.

A szerviz el is készítette szakvéleményeknek nevezett dokumentumot, ami azonban nevével ellentétben inkább egy tájékoztatásnak tűnik, hiszen abban nem található meg sem a hiba leírása, sem annak indoklása hogyan keletkezhetett a hiba. Az adott dokumentum ezért nem alkalmas arra, hogy azzal a vállalkozás mentesüljön a jótállásból fakadó kötelezettsége alól, így továbbra is jogosan kérdheted a javítást vagy cserét.

Leveledből kiderül, hogy a vizsgálat során még egy hibája keletkezett a készüléknek, ugyanis a keret is megrepedt. Természetesen e kár megtérítését is kérheted, azonban lényeges, hogy valamilyen formában tudd bizonyítani, hogy a hiba a készülék átadását követően keletkezett. Erre alkalmas lehet az az írásos dokumentum, ami a készülék állapotával kapcsolatban az átvételkor készült továbbá az átadáskor készített fényképfelvétellel szintén bizonyíthatod, hogy akkor még nem volt repedés a kereten.

Javasoljuk, hogy írásban keresd meg újra a vállalkozást, és add elő, hogy a szakvéleménynek nevezett iratot nem vagy hajlandó elfogadni, ezért 15 napon belül javítsák ki vagy cseréljék a telefont. Továbbá kérd tőlük, hogy a már korábban kifizetett költségeket is térítsék meg, hiszen a szavatossági vagy jótállási igény érvényesítéséért díjat, költséget nem követelhetnek tőled.

Amennyiben a vállalkozással továbbra sem sikerül megegyezésre jutnod, igényed érvényesítése iránt Békéltető Testülethez fordulhatsz, melynek eljárása ingyenes, és a meghallgatásain az adott megyében székhellyel rendelkező vállalkozások kötelesek személyesen is megjelenni, ezzel növelve a megegyezés lehetőségét. A Békéltető Testületről további információkat itt olvashatsz: www.bekeltetes.hu

Felhasznált jogszabályok:
2013. évi V. törvény (Polgári Törvénykönyv)
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 10:31:35

Szarjanak sünt az ilyen zugcégek!

De vajon a vadászok hogy találják meg őket? Ez számomra mindig rejtély. Mire kell ráguglizni, hogy ezt dobja ki a kereső?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.27. 10:41:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: az jobban érdekelne, hogy minek alapján dönti el a sufnicég, hogy melyik vásárlójából csinál vadászt.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.27. 10:43:57

"Smartphone Hungary Kft- "- félelmetesen kreatív cégnév :)

PITTA 2017.01.27. 10:58:40

Inboxing videót kell csinálni. :-)

The Good Boy 2017.01.27. 11:07:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Mire kell ráguglizni, hogy ezt dobja ki a kereső?"

beírod gugli barátnak, hogy vásárolni szándékozott vacak ár. aztán a gugli beadja az árgép meg hasonló oldalakat. ott megkeresed a legkisebb összeget, és megrendeled. na kb. akkor leszel a hasonló "cégek" ügyfele:)

sarostehen 2017.01.27. 11:10:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "De vajon a vadászok hogy találják meg őket?"

Ott 3Ft-al olcsóbb a százezres telefon.

KaTe 2017.01.27. 11:22:46

Most, hogy a posztoló problémája rendeződött és a pénzt is visszakapta, azt hiszem, hogy ideje, hogy vegyen egy új okostelefont. Én a Sony Xperia Z-t javasolnám.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 11:26:31

"hajlandó vagyok perelni is, de hogyan, merre? Menjek be a rendőrségre"

Nem, perelni a bíróságon kell.

Állampolgári imereteket nem tanítanak az iskolában?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 11:32:02

@sarostehen: @The Good Boy: Khmmm.... értem.

Kéne egy homár kisokos "mit ne csinálj", és aki azzal ütközik, automatikusan a vótmá foldelbe kerüljön, nehogy Hilda kiposztolja 1001-edszer. Kurva unalmas, a mai posztot 1 és 10 között 0-ra értékelem.

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Mindegyikből, ha egy kicsi probléma is van vele. Mint pl. garanciális javítást kér, vagy jajong, hogy nem azt postázták, amit kifizetett.

Manyecska. 2017.01.27. 11:34:38

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: ajjjjjj! "nálunk" /nem írom le/ éjszakánként beriaszt a légzésfigyelő tehát ki kell vizsgáltatni a babát alváslaborban most.., mert a szerviznek gőze nincs hogy a figyelő rossz-e, avagy.. :( Eskü írok posztot róla!!!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 11:37:25

@Manyecs: Nyusziká... Csirkécské... Aranybogaram, ki kell cserélni a figyelőt vagy a babát, és kiderül, melyik hibás.

Manyecska. 2017.01.27. 11:40:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: jóvazze de a húgom aszongya ő inkább nem kísérletezne..! A babát nem lehet nagyon cukker nem is kell :D !! hugi nem alszik napok óta kitakarja, betakarja, odatapad a kiságyhoz :D

sarostehen 2017.01.27. 11:54:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Komolyan nem értem az ilyeneknek hilda miért nem írja vissza hogy korábban kellet volna megtalálni a blogot...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.27. 12:02:39

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Állampolgári imereteket nem tanítanak az iskolában?"
ezt SEM, valamint problémamegoldást sem. Azt pedig, hogy az utóbbit ÖNÁLLÓAN is lehet, még lehetőség szintjén sem vetik fel.

"figyelőt vagy a babát"
az a baj, hogy e kettő közül csak az egyiket lehet kb azonnal :D (esetleg tudsz valami babakölcsönzőt, hogy a másikat is lehessen?)

Manyecska. 2017.01.27. 12:08:49

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: a baj az hogy három hónap az időpont az alváslaborba!! Addig éjjeliőrködni kell. A zén fiam körbemászta a kiságyat volt hogy a feje volt betakarva és a lába lógott ki éjjel :D alá nem kellett vóna most meg tanórákon elalszik ehh :D

É2I 2017.01.27. 12:24:49

@Manyecs: Esetleg figyuzza még pár napig a csimotát hátha csak az a occókínai/kurvadrágakínai termék úgy fhos ahogy van. ;)
(El se tudom képzelni hogyan is élt meg az emberiség babaadóvevő nélkül ezelőtt..)

Manyecska. 2017.01.27. 12:27:09

@É2I: :DD ő három héttel korábban jött-már nem a húgom..- a bébi, ilyen esetekben javallott manapság már használtan csereberélik ezeket. Ezek még mérleget sem akartak venni én rohangáltam utána annnyira kihúzta belőle magát a húgom hogy aznap orvul megszült:P

Végre Kibasztak 2017.01.27. 13:20:19

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: jó a kérdéskör, magam is vizsgáltam. Amire jutottam: születni kell mindkét létformába. Gondolkodónak is, hülyének is. Egyikben egyikhez van érzék, másikban a másikhoz. Mivel mindkettő csoport létezik - sajnos az arányok elég csúfosak - a természetuniverzum szerint szükség van mindkettőre, így ez van.
Kijelző-törés, hmm, mint az emberiség nagy tragédiáinak egyike, van egy ilyen (fel)hangzása eme szaunak.
@Manyecs: Dő neked is. Klasszikus konyhai népimérlegen elképzelek egy placentás csecsemőt, fejét úgy mozgatva mint a szkifikben az élienbábuk.

Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz!!! (törölt) · http://www.szar.hu/ 2017.01.27. 13:21:25

Helyesírásban kb. egyforma szinten vannak!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 13:26:00

@Manyecs: "A babát nem lehet"

Dehogynem. Kicseréled a babát a papára. A papán teszteled a monitort.

Manyecska. 2017.01.27. 13:29:24

@Végre Kibasztak: én ezt az élienes viccet egyszer elsütöttem a nőgyógyásznál amikor is uccsó idős terhes voltam és megkérdezte hogy érzem magam..mondom tisztára mint az Alien c. filmben!!!.. azt a fagyos csendet.., hallod.. :D déé há, férfi, érted, mittudja milyen amikor belülről lerúgják a májad, nyomják a tüdőd :D, forognak a hasadban!.:D ON

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 13:30:54

@É2I: "El se tudom képzelni hogyan is élt meg az emberiség babaadóvevő nélkül ezelőtt."

Úgy, hogy simán meghaltak a babák. Haverom a kertben tett-vett, az árnyékban a baba, egyszer csak meghalt a baba.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 13:32:20

@Manyecs: "férfi, érted, mittudja milyen amikor belülről lerúgják a májad"

Te meg nem tudod, milyen, mikor tökönrúgnak. Akkor most kvittek vagynk.

Majmász Gedeon 2017.01.27. 13:54:15

díjjat -> díjat
Van más hiba is? Csak beleolvastam, úgyhogy biztos van.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.27. 14:03:41

@Majmász Gedeon: Ezek a vesszők hiányoznak: ,,,,,,,,,,,,, megy egybeírás, különírás, ilyesmi.

Ma szabin vagy, vagy mi?

Végre Kibasztak 2017.01.27. 14:22:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: nekem meg már csak azt kőll kitalálni, férfi vagyok-e vagy nő.:D Melyikőtöknek higyjek?

Manyecska. 2017.01.27. 14:44:07

@Végre Kibasztak: az ötvenévesnek igaza van!!! szólok! ugyanígy kezdek viselkedni én is. keresztet vethetsz... /:D/a nők végső kécségbeesésükbe használják ezt. /értelmezd:D/ méJebb problémák lappanganak a mélyben. Rózsaszínűleg.

Végre Kibasztak 2017.01.27. 14:51:49

@Manyecs: egy szót sem értek. Nem vagyok nő.

Beerhead 2017.01.27. 16:28:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: vadászok hogy találják meg: beírják a kívánt típust az árgépbe, vagy csak simán googleba, majd a találatok között a legolcsóbbtól megveszik.

gabors2 2017.01.27. 17:00:56

ez mar a hetvegi ?

amugy nem ez normalis megoldas .... marmint ha nem javithato akkor a vetel ar vissza ?

persze nem tudom mert meg nem lattam olyan "okos" telefont amiert EN penzt adtam volna :-)

Baluci 2017.01.27. 21:26:18

3 éve vettem a Tesco-ban hirtelen felindulásomban egy 20 ezer forintos okostelót! Addig basztattak a kollégák, hogy csak nekem nincs... hát legyen!
Azóta nem fagyott le, nem törött le semmije, látni a kijelzőjét, működnek a gombok...
Itt meg minden második cikk arról szól, hogy a több százezres szarok amiket képesek emberek idióta fejjel összevásárolni szétesik, betörik, f.szom tudja!!!...
Hogy a vérben van ez???...

Dani23 2017.01.28. 16:22:51

"Vettem a Smartphone Hungary Kft-től"

A bajok itt kezdődnek... Persze értem, hogy véletlenül pont egy áfányival olcsóbb, mint rendes forrásból. De amit itt spórolál, azt a szervizelésnél el is buktad többszörösen. Ezeknél a mókoló simliseknél nincs esélyed érvényesíteni a jogaid. Ha elmész a békéltetőkhöz, mi történik? Mire végetér az ügy már Smarthphone Global Trade Hungary Kft áll a bolt mögött, akikkel szemben semmilyen jogodat nem fogod tudni érvényesíteni.

Reactor 2017.01.28. 23:35:48

@Dani23: Még mindig jobb, mintha az eMagnál, vagy más ilyen Lehúzó Bt.-nél vette volna...

Dani23 2017.01.29. 13:41:44

@Reactor: Bt-nél elég egyszerű, mivel a tulaj saját vagyonnal felel érte. Ha egy Bt-től veszed még jobb helyzetben is vagy. Az emag, edigital meg a zuggsm kft-k egy kutyák.
süti beállítások módosítása