Tékozló Homár

Pongyola tájékoztatás miatt szívott a CarTrawler ügyfele

2017.01.31. 11:11 | Homár Hilda | 130 komment

 shutterstock_299173520.jpg

És ez még nem minden! Az ügyintézés egy pontján ugyanis szőrén-szálán eltűntek. Bravó.

Kedves Homár,

A Ryanair légitársasággal utaztam 2016. május 23-án Párizsba. A repülőjegy mellé a foglalási visszajelzésben gépkocsibérlést is ajánlottak. Máskor még nem vettem ezt igénybe, így most először a
felkínált Ryanair Car Hire oldalon előre ki is fizettem (57.96 euró).

Párizsba érve az autót nem tudtam átvenni, mert azt a betéti kártyát, amellyel az előre fizetést megtettem, nem fogadták el a helyszínen, hitelkártyát kérve. Erről a helyszínen a foglalási dokumentumra írt nyilatkozatot mellékelem. A kétnapos párizsi tartózkodásom így az előre kifizetett összeg felett jelentős további költségekkel járt.

Hazaérve mind a Ryanair, mind az alvállalkozójaként dolgozó CarTrawler ügyfélszolgálatával kapcsolatba léptem (CarTrawler Ref: 00266217), és az előre fizetett összeg visszatérítését kértem. Panaszomat arra hivatkozva utasították el, hogy a bérlési dokumentumon feltüntetik, hogy csak hitelkártyát fogadnak el.

Megírtam nekik, hogy a magyar dokumentumon ez nincs feltüntetve (szemben pl. a portugál nyelvűn, amelyet Párizsban a helyszínen nekem megmutattak, vagy az angol nyelvűn, amelyet a levelezésünkben
küldtek). A magyar szöveg így szól: "FIZETÉS MÓDJA. ELFOGADOTT KÁRTYATÍPUS: American Express, Diners Club, Master Card, Visa (nem betéti)".

photo_1.jpg

Ezzel szemben az általuk a levelezésben megadott angol, illetve a helyszínen kapott portugál nyelvűek így szólnak: ACCEPTED: American Express, Diners Club, MasterCard (not debit), Visa (not debit) illetve "ACEITE: American Express, Diners Club, MasterCard (excluindo cartão de débito), Visa (não débito)".

photo_2.jpg

Egyértelműen látszik, hogy a magyar változatban a "nem betéti" kikötés csak a Visa kártyára vonatkozik, én viszont MasterCardot használtam. Ennek ellenére nem kaptam vissza az előre fizetett összeget, annak ellenére, hogy a szolgáltatást nem tudtam igénybe venni.

Június elején jelezték, hogy újra vizsgálják az ügyet, majd egy emailben jelezték, hogy nem kaptak meg tőlem dokumentumokat (amelyeket nem is kértek), és kérték, hogy válaszoljak az emailjükre. Viszont ez az email fiók (customercare@cartrawler.com) nem alkalmas emailek fogadására, az üzenetek „This mailbox is not managed.” hibajelzéssel visszajönnek. Azóta a cég egyéb címeire hiába írtam, választ nem kaptam.

A BKIK Békéltető testületének állásfoglalása szerint az ügy egyszerű megítélésű, és megkereste a Ryanairt, de ők nem válaszoltak.

Ha az angol és portugál nyelvű szövegnek megfelelően a magyar tájékoztatásban is a tényleges feltételek szerepeltek volna, akkor persze nem vettem volna meg a szolgáltatást. Így a Ryanairt nem fogom többet.

Üdv,

Ákos

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 13:53:01

@Tshu-hash: "de hagyjon mar ott 1000EUR depozitot"

Nyugodtan befoglalhattak volna a debitkártyáján ennyit (ha van), és mindenki boldog.

Egyébként mennyi a legkisebb lehetséges hitelkeret egy hitelkártyán? És ha már nagy részét elköltötte a hitelkeretnek, mhez kezd az autókölsönző?

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.31. 14:09:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Hogy mennyi a legkisebb hitelkeret egy hitelkartyan, azt nem tudom. Viszont celszeru minimum annyinak rendelkezesre allnia, amennyi depozitot blokkolni szeretnenek.
Eleg surun berelek autot, ugyhogy mar van nemi rutinom. Eppen ezert is irtam, hogy eszembe sem jutna a Rajenertol autot berelni.

Darth Revan 2017.01.31. 14:42:23

@Beerhead:

Ha valahol elfogadnak debit kartyat az a kivetel, nem a norma. Le volt irva magyarul is, hogy nem fogadnak el debit kartyat, szerintem egyertelmu de o ugy ertelmezte, hogy az csak a visara vonatkozik.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.31. 14:43:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ezt altalaban meg lehet toluk kerdezni, ha elso alkalommal berel az ember, de a legtobb nagy lancnal a foglalasi feltetelekben szokott lenni egy tablazat, amiben feltuntetik. Europaban pl. 800-1000EUR szokott lenni a minimum depozit, USA-ban 200-250USD. Fokent a jarmu kategoriajatol fugg a merteke. Azaz egy kompakt (pl. Opel Astra, Kia Ceed, Ford Focus) katagorias autoert nem ugyanannyit fognak kerni, mint egy luxuskategoriasert (BMW 5, Audi A6, Mercedes C).

Darth Revan 2017.01.31. 14:44:04

@Tshu-hash:

nem a ryanairtol berelte az autot, hanem a CarTrawler-tol.
A ryanair autokolcsonzos website-jan csak osszegyujti a kulonbozo autoberlo cegek ajanlatait.

Darth Revan 2017.01.31. 14:46:49

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"a már nagy részét elköltötte a hitelkeretnek, mhez kezd az autókölsönző?"

ha nem tudjak terhelni a depositot ugyanugy elhajtjak a picsaba

Szartranszplantáció 2017.01.31. 14:46:50

@Darth Revan: nem, mert a legutolsó listaelemhez tartozott a zárójel, nem pedig az egész felsorolásra vonatkozott.

Darth Revan 2017.01.31. 14:48:47

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
ha nincs benne a szerzodesben, akkor en pl fel szoktam oket hivni es megkerdezem, hogy ne erjen meglepetes.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.31. 14:53:54

@Darth Revan: Ami utan valoszinuleg nem rossz jutalekot kapnak, valamint a cartrawler ugyanugy nem autokolcsonzo ceg, csak egy legitarsasagoknak gyujtoszolgaltatast vegzo ceg, azaz valoszinu ok is kapnak a berles utan jutalekot. :) Kis utanajarassal viszont jobb aron is lehet berelni, mint amiket ott kiad a rendszer.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 14:55:19

@Darth Revan: @Tshu-hash: Értem. Köszi!

Lehet, hogy a poszter ugyanúgy pofára esett volna a debit kártyával, ha nincs elég pénz rajta.

Még mindig nem értem, miért nem jó nekik a debit kártya.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.31. 15:03:09

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Debit kartyanal az ugyfel penzet helyezik letetbe, amihez - ha idokozben letiltjak, vagy megszuntetik a szamlat - nem biztos, hogy hozza tudnak jutni. Hitelkartyanal biztosan megkapjak a penzuket, mivel azt a Visa/MasterCard/AmEX-tol kapjak. Ok aztan az ugyfellel szamolnak el. Ezert sem adnak mindenkinek hitelkartyat.

Cycmen 2017.01.31. 15:05:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Még mindig nem értem, miért nem jó nekik a debit kártya.

Biztosan a debil kártyára buknak!

Terézágyú 2017.01.31. 15:13:06

@Tshu-hash:
"Hitelkartyanal biztosan megkapjak a penzuket"

Vagyis nekik az az érdekük, hogy az ügyfél hitelkártyával fizessen, akkor is ha van "rendes" pénze... :)

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.31. 15:23:09

@Terézágyú: Igy van. Akinek van rendes penze, az konnyebben kap hitelkartyat is. Vannak persze kivetelek, ahol elfogadjak a beteti kartyat, de olyankor altalaban magasabb a kaucio, plusz egyeb biztositekot is szoktak kerni. Vannak kisebb magankolcsonzok, ahol kp-ban is lehet depozitot ott hagyni, de nem biztos, hogy ilyen helyekrol szivesen berelnek autot. (Miert fizessek 5000Ft-ot egy napra egy 15eves Suzuki Swiftert/Opel Astraert, ha mondjuk 7000-ert kapok egy szinte uj autot is?) De ez az en szemelyes preferenciam, ha nem lenne rajuk igeny, akkor ugysem elnenek meg a piacon ezek a fajta vallalkozasok.
Egyebkent nem annyira ordogtol valo dolog, ha az ember okosan hasznalja, akkor elonyosebb is lehet, mind a sima beteti kartya.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 15:25:29

@Tshu-hash: "Debit kartyanal az ugyfel penzet helyezik letetbe, amihez - ha idokozben letiltjak, vagy megszuntetik a szamlat - nem biztos, hogy hozza tudnak jutni."

Akkor mi értelme lenne a befoglalásnak?

Hitelkártyát is le lehet tiltani, megszüntetni.

Mégse értem én a különbséget. Pláne, hogy miért jobb a játékpénz, mint az igazi.

Terézágyú 2017.01.31. 15:29:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Akkor mi értelme lenne a befoglalásnak?
Hitelkártyát is le lehet tiltani, megszüntetni."

De a pénzt visszacsardzsbekkelni nem - gondolom. Az ügyfél nem tudja, mert nem az ő pénze, a bank meg szintén nem tudja, mert nem ő adta ki a pénzt...
Persze a bank úgyis "leveri" az ügyfélen...

Szartranszplantáció 2017.01.31. 15:31:13

@Darth Revan: magyar nyelvtant és elemi logikát elfelejtetted tehát. Szintaktikailag azvanbazmegamitmondok. Más kérdés, hogy én speciel megérdeklődtem volna, biztos ami biztos alapon (látom, tejis), mert nem szászázalékosan (100%-lékk), de ez a kapcsoltszolgáltatás egyébként is bűzlik. Aztán nem mindenki ilyen, poszternek sem bűzlött. Ne keverd össze a rutinodat, tapasztalatodat a szimpla információval, amit közzétettek tájékoztatásul. Mindig arra kell bazírozni (na nem megtévesztési szándékkal), aki járatlan a témában, elvileg azoknak szól, nem?
@Tshu-hash: "Egyebkent nem annyira ordogtol valo dolog, ha az ember okosan hasznalja, akkor elonyosebb is lehet, mind a sima beteti kartya."
Igen, csak nagyságrendekkel kevesebb embernek van szüksége ilyenre és kevesebbszer, mint amennyinek el akarják adni és mint amennyinek el is adják.

Szartranszplantáció 2017.01.31. 15:33:21

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: a játékpénz áttételességénél fogva mindig haszon valakinek. Csurranó-cseppenő sokapró = jópéz. Lásd: Terézkártya.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.31. 15:53:58

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Egy beteti kartyan a zarolas maximalis idoszaka rovidebb, mint egy hitelkartyaen. Elobbinel altalaban 1 es 8 nap kozott van, mig utobbinal akar 30 nap is lehet. Felmerulhet a kerdes, hogy akkor mondjuk 5 napos berlesnel miert nem fogadjak el a betetit? Nem tudom. :D Ez mar a cegen mulik.

reunalla 2017.01.31. 15:56:37

Chargeback volt már?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 15:59:09

@Tshu-hash: "1 es 8 nap kozott van, mig utobbinal akar 30 nap is lehet."

Hmmm.., Értem.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.31. 16:41:55

Chargeback-eljunk, hatha nehany ujabb poszt megjelenne!

Darth Revan 2017.01.31. 18:27:52

@Tshu-hash:

En ritkan evente max 2-4 alkalommal berlek autot, mindig attol a tarsasagtol amelyiktol a legolcsobb. Szoval torzsvasarloi kedvezmenyt nem tudok egyik tarsasagtol sem igenybe venni.

Eoppen ezert hasznalok en is osszehasonlito oldalt, aminek a segitsegevel lenyegesebben olcsobban tudok autot berelni.

Csak egy gyors teszt: most hetvege a Budget honlapjan foglalva 32 euro, az Argus car hire-nel (szinten budget-es autot) 16 euro (ugyanazokkal a feltetelekkel) (a ryanair oldalan is olcsobb, mint a budgetnel kozvetlenul, de ott csak 5 euroval fizetsz kevesebbet)

Nem mindig van 50%-os kulonbozot, de mindig jobb arat lehet elerni, mintha kozvetlenul foglalnam.

aki surun berel autot, torzsvasarloi kedvezmenyt kap, annak biztos jobban megeri kozvetlenul foglalni, de aki csak par alkalommal berel autot az jobban jar, ha alaposan szet nez.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.31. 18:42:38

@Darth Revan: Alapvetoen en is az osszehasonlito oldalakon keresztul szoktam foglalni. Van azonban nehany helyszin, ahol a gyujtooldalak nem tudnak minden lehetosegrol. Ilyenkor az adott kolcsonzo sajat oldalarol vagyok kenytelen foglalni. Ezen is lehet azonban sporolni, eleg, ha a keresobe beirod a ceg nevet mellebiggyesztve a discount coupon kifejezest, es mindjart ott is ossze lehet kaparni 10-15-20% kedvezmenyt.
Par cegnel mar torzsvasarloi statusszal rendelkezem, de sokszor arra sem ad akkora arengedmenyt, mintha az osszehasonlito oldalon foglalnal. Viszont tobbszor elofordult mar, hogy a kulso oldalon keresztul a torzsprogramos ceghez foglaltam. Ilyenkor azonban altalaban magasabb kategorias autot adnak, mint amit foglaltam, raadasul a torzsvasarloi statusz szamitasanal ugyanugy szamit ez a foglalas is.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.31. 18:46:34

@Darth Revan: ezen pénzekért, amiket tetszettél írni, azért milyen autóval kínálnak meg?

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.31. 19:00:17

@The Crazy One 5tös: Nagy valoszinuseggel economy vagy kisauto kategorias. Konkret tipust nagyon ritkan tudsz foglalni, kategoriak vannak, es azokon belul szokott lenni nehany tipus.
Egyebkent random datumra keresve Budapesten is lehet autot berelni 5000Ft alatt.

Darth Revan 2017.01.31. 19:13:51

@The Crazy One 5tös:

VW UP vagy hasonlo kisauto, nem konkret tipus foglalsz, hanem kategoriat. (Mini)

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.31. 19:46:16

@Tshu-hash: @a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: @Darth Revan:
Világos, érthető, perszehogy :)
Olyasmi, hogy, szivik type R, mi pénzt kérhetnek érte :) habár, lehet, nincs az a biztosító, amelyik ilyen rizsrakétára kaszkót köt...

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.31. 20:08:11

@The Crazy One 5tös: Szerintem arra sem lenne tobb a kaszko, mint egy premium(nak mondott) autora. Kerdes, hogy rajtad kivul lenne-e mas, aki hajlando lenne berelni? :) Gondolom 1-2 emberre nem biztos, hogy erdemes lenne uzleti tervet epiteni. :)

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.31. 21:22:21

@Tshu-hash: hát igen, tökéletesen így van.
apropó lekszusz, én esküszöm a teremető Istenemre, én már láttam egy LFA-t. Baszki, tizenegy másodpercre voltam attól, hogy összepisáljam magam a gyönyörűségtől... :)

Eastbay1 2017.01.31. 23:21:11

Qrva érdekes, mert nekem soha nem volt hitelkártyám, mindig csak debit meg laser kártyám volt, mégsem volt soha semmi problémám az autóbérléssel. Egyik cégnél sem. Levonták a 4-500 euró depositot, és vissza is utalták mindig 1-2 héten belül. Ryanairen keresztül is foglaltam kétszer, minden gebasz nélkül, pedig volt olyan a Thriftynél hogy a kocsibérlést saját kártyával fizettem a repjeggyel együtt, a depositot pedig az átvételkor a párom debitkártyájával, mert véletlenül azt vittem magammal. És így is visszakaptam a pénzt.

Eastbay1 2017.01.31. 23:31:51

@Tshu-hash: Mondjuk inkább, hogy azt kapsz ami éppen van a telepen. Volt olyan hogy Corsa-szerű kocsit akartam és fizettem ki, de a helyszínen derült ki, hogy csak automatásat tudnak adni. Mondtam, hogy azt nem kérem, manuálisban meg csak 7személyes Toyota Verso volt, szóval duzzogva el kellett fogadnom az utóbbit☺️

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.02.01. 07:09:31

@Eastbay1: En legutobb Dallasban jartam ugy, hogy a kornyezettudatossag jegyeben egy Toyota Priust foglaltam. Mivel aznap eppen nem volt nekik szabad, igy adtak egy V8 Chevrolet Silverado pickupot. Ennyit a kornyezettudatos tervezesemrol... :D

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.02.01. 07:11:19

@The Crazy One 5tös: Meg jo, hogy ne tetted. Mehettel volna haza ruhat cserelni.

Cycmen 2017.02.01. 07:22:05

@Tshu-hash: , igy adtak egy V8 Chevrolet Silverado pickupot.

Az jó, 180-nal tudsz vinni egy mázsa tehénszart.
Nem értem a pickupokat, végülis csak egy platós szar, ilyen alapon egy ifával is lehetne virítani.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.02.01. 07:43:11

@Cycmen: Azert az Ifa joval nagyobb, plusz arra teherauto-jogositvany kell. Ha mar szocialista analogiat keresunk, akkor inkabb az Aro 320D-t (esetleg Zuk, Nysa) javasolnam. :)

Cycmen 2017.02.01. 07:52:26

@Tshu-hash: inkabb az Aro 320D-t (esetleg Zuk, Nysa) javasolnam. :)

Jogos, csak az IFA ismertebb, azért írtam.

Cycmen 2017.02.01. 07:57:00

@Tshu-hash: Azert az Ifa joval nagyobb, plusz arra teherauto-jogositvany kell.

Nekem van, MHSZ-nek köszönhetően. Még lövészetre is jártam anno (voltaképpen igazi kommandós vagyok) egész jó dolgokat lehetett régen ingyen csinálni.

Cycmen 2017.02.01. 08:08:52

Stirliz és Müller sétálnak az ónos járdán.
-Délibáb. Gondolta Stirlitz.
-Fejreálltam. Gondolta Müller.

Mindenki vigyázzon ha az utcára megy, ne akarjatok a kórházból kommentelni!

CID.. 2017.02.01. 08:09:29

@Cycmen: Mitöbb, az eszed is megvan hozzá :D Bocs

Cycmen 2017.02.01. 08:24:04

@CID..: Azért most lelőnék a fejedről egy almát! :P

Manyecska. 2017.02.01. 08:34:23

@Cycmen: tegnap álló helyzetben estem majdnem hanyatt kétszer:( ma kérlek szülői értekezlet lesz át kell eveznem Pestre. Lehet nem is tudok hazajönni este:D, befagy a villamos, kisiklik a hídon etc.! Itt komplett fitneszprogramot hajtottam végre mire beértem mer lábszárig ér a latyak. a "bácsi" meg rámfütyül szemből, én küzdök a hóban ő sétálgat az úton azt rámfüttyög mondom neki nem akar elmenni a annyába,.. de legalább arrébb?? :P
Gyerekem régi fekete kordgatyájába, hótaposóban nyomulok ez meg baszki udvarolgat :D

Terézágyú 2017.02.01. 08:35:13

@Cycmen:
Ismeritek Will Telmos történetét?

A fia fejére tett egy nyílvesszőt, és egy almával sikerült leütni a fejéről...

Cycmen 2017.02.01. 08:39:30

@Manyecs:Gyerekem régi fekete kordgatyájába, hótaposóban nyomulok ez meg baszki udvarolgat :D

Van aki szereti a mezőgazdasági szerepjátékot! Ne csodálkozz ha fejőnőnek öltözöl és megkívánnak! :D

Terézágyú 2017.02.01. 08:39:53

@Manyecs:
"tegnap álló helyzetben estem majdnem hanyatt kétszer"
Hát fekve nehezebb lenne...

Cycmen 2017.02.01. 08:41:36

@Terézágyú: A fia fejére tett egy nyílvesszőt, és egy almával sikerült leütni a fejéről...

Az se rossz, de én sörétes puskára gondoltam.

Manyecska. 2017.02.01. 08:45:17

@Terézágyú: jójó de a kutyámnak sokkal sz..rabb ő négyfelé csúszik a lábaival, eccer meg oldalra esett mert játszottak...lefedte a teljes síkot a kis testivel, 0,5 mp alatt.:DD jó bundás sza nem esett kár benne. Aztán olyanokat csinál hogy állok a jég közepén, mondom idesüss kutya de jól csúszik erre elvigyorodik az eb és boldogan elrohan a póráz ugye négy méter csak én meg ott anyázok hogy álljon meg vagy mindmeghalunk:D!! De olyan is volt eldobtam a botot az leesett ő meg kikerülte és szalad tovább. Szerintem zárlatos. ON

Terézágyú 2017.02.01. 08:53:16

@Manyecs:
"jójó de a kutyámnak sokkal sz..rabb"
dehogy. neki jó. őt nem zavarja a csúszka...

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.02.01. 09:22:39

@Cycmen: Nagyapam elmondasa szerint regen ingyen lehetett enni, inni meg nozni Parizsban.

Cycmen 2017.02.01. 09:32:18

@Tshu-hash: Wermacht utazási iroda? :)

Manyecska. 2017.02.01. 09:35:29

@Cycmen: ..én meg közben elképzeltem ahogy fejőnőnek öltözve csúszom hason a jégen 30km/h-val a kutyám után, kezemben egy vödör tejjel, szartaposó gumicsizmában..:DDD OFF

Cycmen 2017.02.01. 09:45:40

@Manyecs: .én meg közben elképzeltem ahogy fejőnőnek öltözve csúszom .......

Erről beszélek! Egy egészséges szexuális fantáziájú hölgy felbecsülhetetlen! Minden másra ott a MasterCard (debit) . :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Terézágyú 2017.02.01. 09:51:26

@Cycmen:
"Erről beszélek! Egy egészséges szexuális fantáziájú hölgy felbecsülhetetlen! "

bezzeg, amikor én tegnap a dirndlt említettem, akkor nem írtál ilyeneket...

Cycmen 2017.02.01. 10:03:46

@Terézágyú: Tegnap ellenőrzés alatt álltam! :(

Manyecska. 2017.02.01. 10:13:57

@Cycmen: no, még ott is? ejnnye!

Szartranszplantáció 2017.02.01. 11:35:21

Én mindig a saját számba pisálok ha Lexust vagy lexikont látok. Sőt, saját biatlon számom is van: ketrecrázás - szájbahugyálás - lófaszszopás. Utóbbit ajánlanám Hilda becstelen figyelmébe is... Kibebaszottul szét lesz kúrva (gorilla által), ha ezt a jövőben is így folytatja. "Ezt"? - kérdezhetné a nyálas olvasó, de hát jelen sincs! Egy inverz létezésről beszélünk. Fújok is gyermeki foshabot a fejére, hátha attól tovább all szik negédesen.

Cycmen 2017.02.01. 11:50:14

@Szartranszplantáció: Pongyola fogalmazásért el lesz maga távolítva az az érzésem!
(Ami kár, mert a többiek szarnak írni bármit is!)

joska61 2017.02.01. 11:55:38

Én azt nem értem, hogy mire ragaszkodnak egyesek a hitelkártyához... Nem simán lehúzza a más fajtáról is az összeget? Nem mindegy?

Cycmen 2017.02.01. 11:56:13

@Szartranszplantáció: Fújok is gyermeki foshabot

Bazmeg kivágom a monitorból és bekereteztetem!

Manyecska. 2017.02.01. 11:57:14

@Cycmen: én bérszámfejtek 10.13 h óta. de már elegem van. Viszont ezek itt fizetésért dolgoznak ki érti??? :D:P

Szartranszplantáció 2017.02.01. 11:58:57

"2017.01.07 06:00:49
Magic mouse 30 ezerért a lehúzás csúcsa. Én a majdnem mindenben azonos Rapoo T6 egeret használom, amit 8 ezerért vettem egy edigital akcióban. 2 év gari, ha probléma van vele, akkor a hazai forgalmazó Hama nem pattint le, mint az Apple képviseletek."

Aki biztos az emagban, kultúrember nem lehet.

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.01. 13:04:28

Biatloban hogy lehet három sportág?

Szartranszplantáció 2017.02.01. 13:05:49

@Tehetséges ugandai buzi: mer ez ilyen egyéni, nem biztos, hogy érted te ezt! De még ennél is valószínűbb, hogy én nem értek semmit!:D Egy új poszt rendbe hozna mindent...

Manyecska. 2017.02.01. 13:17:17

@Tehetséges ugandai buzi: nagyon jó kérdés én duatlonozni szoktam-biciklizés-úszás.., sza..:D

Cycmen 2017.02.01. 13:25:45

@Manyecs: szoktam-biciklizés-úszás.., sza..:D

Megtekernek, te meg kapálózól?

Cycmen 2017.02.01. 13:28:34

@Tehetséges ugandai buzi: Biatloban hogy lehet három sportág?

pár baj tőr is háromnak hangzik. :(

Szartranszplantáció 2017.02.01. 13:29:55

Spongyolabobi rajongás miatt tekerte maga köré ágymatrac-szivacsát és aludt abban a halott! (közben lába kilógott)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.01. 13:42:58

@Manyecs: "én duatlonozni szoktam-biciklizés-úszás..,"

A cigány haverom triatlonozik. Leszalad a tóra, úszik egyet, és biciklivel megy haza. :))

Cycmen 2017.02.01. 14:20:12

@Tehetséges ugandai buzi:Biatloban hogy lehet három sportág?

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.01. 15:06:32

Aggódom, hogy hol késik a tegnap délutáni poszt. Lehet, hogy az MPL-lel küldte Helga?

maga_egy_állat01 2017.02.01. 16:05:44

És ha kirúgták? Tudom, majd belelóg a kezem...

John Heard 2017.02.01. 16:13:10

Hat nem is tudom... fapadoson keresztul autot berelni :| Plane ha ryanairrol van szo. Romaba van Alitalia is Pestrol. Egyebkent Norvegiaban debit kartyaval en is fizettem autoberlest, nem kertek hitelkartyat, meg €1000 depositot sem.

Cycmen 2017.02.01. 16:20:04

@maga_egy_állat01: Áment a hírtévéhez ő is.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.01. 19:05:19

Biztos leltároznak az indexnél, azért nem posztol...

Dikusz 2017.02.01. 22:08:55

@The Crazy One 5tös: meguntad megint a nickedet:))) (vicc volt)

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.01. 22:55:48

@Dikusz: szerintem ez még ahhoz is lusta, hogy takarítson... ;)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.01. 23:19:37

@The Crazy One 5tös: Csak arra vigyáz, de nagyon, nehogy egy nap három poszt beessen. Ebben meglehetősen sikeres.

Sam Crow 2017.02.02. 00:04:09

Az vótmá, hogy first world problems?

Manyecska. 2017.02.02. 08:18:40

Jobb helyeken, pl. Korfun, '999-ben még amikor ifjú voltam..., lementél a szállcsi recepciójához, ott volt a kihelyezett munkatárs, papírok aláír készpénzben kifizet.., kulcsot odavágták, kocsi ott állt azt kézcsók!! Fene utalgatna noném címeknek stb.

Manyecska. 2017.02.02. 08:21:31

tík nem érzitek hogy natgeó van odakünn, tavak keletkeztek, nyomvonalat kellett váltani itt igaz ez külváros itt már megse próbálnak takarítani két hete:(((@The Crazy One 5tös: ezt neked írtam.. :D úgy éreztem magam mint a riadt őz ahogy belevetem magam a sodrásba eccerűen muszáj volt bokáig elmerülni nade tegnap vótmá ilyen a gyerek sulija előtt boldogan ugrom a járdáról pont bele a lábszárig érő tócsába de vazze az mindenhol volt!!!
Há OFF.

Manyecska. 2017.02.02. 08:24:58

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: itt reggelente komplett vasember-edzés van nem hiszed el mivan itt ilyet még nem láttam. Lógó takonnyal ugrál mindenki tiszta Norbi-fittnesz édesecsém csak ott a mellek lógnak térdig, namindegy.

Cycmen 2017.02.02. 09:44:43

@Manyecs: Kapj fel egy pongyolát és jöhetsz az új posztra!

Manyecska. 2017.02.02. 09:51:35

@Cycmen: fekete szaténköntösöm van. vékony. ezér' a gyerekem kinőtt fürdőköpenyét hordom. az sötétbarna, medvés szerepjátékot játszunk benne a párommal:D:D

Manyecska. 2017.02.02. 09:55:10

@Cycmen: igen, úgy kezdődik hogy megyek a szokásos éves vadászbálra.. :DDDD

besarock 2017.02.02. 14:43:41

Egy normalis szolgaltato azt mondja,hogy egal,benyeli a bukot.
A szarhazi szolgaltato pedig a bekelteto testuletnek se valaszol.
süti beállítások módosítása