Tékozló Homár

Koncertjegyvásárlás némi stresszel és felárral

2017.02.17. 14:42 | Homár Hilda | 51 komment

viagogo_logo_b3063353ee75a0f78cc5c7954f3a974b.jpg

Esettanulmánynak is beillő részletes beszámoló egy Viagogo vásárlásról. Senki ne csinálja Csilla után, hacsak nincs más lehetősége, mert azért nyilván van az a koncert, ami az embernek egész komoly felárat is megér. A folyamatot szemléltető screenshotokat mi csináltuk, nem Csilla, ezért nem egyeznek a számok rajta.

Kedves Homár Hilda!

Böngészve a blogot úgy láttam, ezzel a céggel kapcsolatban még nincs bejegyzés, gondoltam leszek én, aki ír egyet. És igen, én is megtanultam a Homár-klub első szabályát: mindig keress rá, mielőtt veszel valamit! J  Pár ponton valóban lehettem volna figyelmesebb, de „nehezített volt a pálya is” – ez a történetből majd kiderül.

A viagogo nevű jegyüzér oldalról van szó – mert lássuk be: az.

A Dream Theater májusi koncertjére szerettem volna jegyet venni pár nappal ezelőtt (2017.02.07.) mert mostanában érezhető a tendencia, hogy az emberek jó előre gondolkoznak, a jegyek gyorsan fogynak, gondoltam le ne maradjunk (egy kedves ismerősömmel, aki akkor még éppen külföldön, de addigra itthon).  Majd én intézem.

A beszámoló alapvetően arról szól, én hogy jártam, de utólag teszteltem is az oldalt, így elmondom azokat a lehetőségeket is, amiket akkor nem vettem észre, most viszont igen. Kiderül tehát mire kell figyelni  - ha nagyon bátrak vagyunk, nyertünk egy nagyobb összeget a lottón, és az olvasottak után mégis  úgy döntünk, hogy igénybe vesszük az oldal szolgáltatásait.

Rögtön az elején elkövettem az első hibát:  nem a zenekar hivatalos oldala felől közelítettem meg az eseményt, hanem csak simán a koncertet magát írtam a keresőbe és így kerestem jegyvásárlási lehetőséget. Volt már máskor is így, nem volt ezzel probléma. A viagogo oldalát elsőként hozta a gugli. Az oldalon a helyszínek közül kiválasztva a budapestit léphetünk tovább a jegyeket és azok árát mutató felületre. Amíg a betöltésre várunk rögtön láthatunk egy kis statisztikát arról, hogy mennyien nézik éppen ezeket a lehetőségeket (nagyon sokan), már csak ennyi jegy van (nagyon kevés) – tessék gyorsan vásárolni.

1.png

Normál esetben itt már gyanút fogtam volna, de valahogy annyira az eseményre koncentráltam (egyik kedvenc zenekar egyik kedvenc lemez), hogy a még viszonylag magas árak felett is átsiklottam („még belefér”). Ha itt legurulunk a lista aljára van egy lenyitható (!) szöveges rész „Általános megjegyzések” címmel, ahol szerepel persze a változtatás jogának fenntartása, és hogy minden eladás végleges illetve az alábbiak: „Az árakat a jegyek eladói határozzák meg, és egyaránt lehetnek magasabbak vagy alacsonyabbak az eredeti kibocsátási árnál. Eredeti kibocsátási ár (mely nem tartalmazza az egyéb díjakat): 12,900.00 - 15,900.00 HUF”. Én ezt magyar anyanyelvűként úgy értelmezem, hogy oké, akkor a listán kiírt 21.925.-/db már tartalmazza ezeket a plusz költségeket. Ezek tudatában rákattintunk – először – a vásárlás gombra. A betöltés pár másodpercét itt sem hagyják kihasználatlanul: „a jegyek nagyon népszerűek erre a rendezvényre…” 

2.pngKattintunk a folytatáshoz. 3.pngKérik igazoljam vissza a darabszámot, alatta a jegy ára, az alatt pedig az összesítés, ami ebben az esetben még mindig az ami eddig volt. Alatta van valami halvány, apró betűkkel a foglalásról, kezelési költségről és Áfáról (!) de ezt garantáltan nem fogjuk észrevenni, hiszen abban a tudatban vagyunk, hogy ez már benne van az árban (ami ugye több mint a kibocsátási ár). Meg azért sem fogjuk észrevenni, mert ha pár másodpercen belül nem lépünk, akkor felugró kis mozgó ablakocska noszogtat, hogy gyerünk már, és a bal felső sarokban is ott a sürgetés, alatta pozitív megerősítések. Szóval nagy valószínűséggel rákattintunk a vásárlásra.

5.png

Következő felületen kérik az általános adatokat – eközben bal oldalon az „összesen” szó után még mindig változatlan az összeg (bár a halvány jelzés itt is olvasható, amit itt sem fog észrevenni senki, mert a sürgetős-mozgós-kisablak itt is érkezik 10 másodperc gondolkozás után). Név, e-mail cím és telefonszám megadása után kattintunk a folytatásra.

A következő felület lesz a regényírás helye: kártyaadatok, számlázási cím. Na itt már ott van bal oldalon a végösszeg ami immár 30.070.-, de ki nézi azt, amikor a bal felső sarokban megy a stopper (!) hogy mennyi időd van a műveletre, hogy mindezt begépeld, hogy hányan állnak még sorba ugyanezért a jegyért , mindezt még 3 piros lenyílós kisablakkal is megerősítik – ember legyen a talpán, akinek feltűnik, hogy az összeg mindeközben VÁLTOZOTT. Így az ember végigviszi a vásárlást, amiről kap egy visszaigazoló e-mail-t, és ha eddig nem vette észre, akkor itt fog feltűnni, hogy a levont összeg bizony több mint amire gondolt. Érdekes a szavak játéka is: először az „összesen” szót használták, majd ez alatt jelent meg a (nagyobb összegű) „teljes ár” – ez a kettő itt ugye nem ugyanaz. Első felvonásnak vége, az ember lánya elgondolkozik mert nem érti, hogy mit nézett be. És megteszi amit korábban kellett volna: utánanéz, immár rendesen.

6.png

A második felvonás első lépéseként megtaláljuk a hivatalos értékesítés helyét az egységesen 15.900.- -os jegyekkel. A legnagyobb vicc, hogy eleve 21.925.-ről indítottak, míg a kinyomtatott jegyeken 12.900-. szerepel, és ezek is ticketportal-os jegyek (ezek voltak az úgynevezett "early bird" jegyek a hivatalos jegyforgalmazónál (ticketportal). Tehát vagy magánszemélyek, vagy maga a cég (viagogo) vásárolta fel a korai, limitált számú és kedvező árú jegyeket, és ezeket kínálják az oldalon (néha ennél magasabb áron is). Némi pénzt belefektetnek abba, hogy a kereső elsőként hozza fel őket, és ha már odatéved az ember, az oldal "rafinált kialakításval" eljuttatják végül a vásárlásig, az általam leírt módon. 

Utána elgondolkozunk mit lehetne tenni. Kis keresgélés után jönnek az infók: koncertjegyre nem vonatkozik az elállás joga, céges/egyesületes számlával pláne, ügyfélszolgálati elérhetőség az oldalon nincs (se telefonszám, sem e-mail cím) ÁSZF csak angolul (legkisebb gond), a cég svájci (ez már kicsit nagyobb). Írunk reklamációs levelet, mivel trükkösen megtaláltuk a módját az oldalon. A „visszaválthatom-e a jegyem?” kérdésre adott válasszal ha elégedetlenek vagyunk, megengedik, hogy kifejtsük miért. Kiválaszthatjuk válasz nyelvének az angolt, mert a magyart nem lehet, a japán meg nem megy jól. Aztán a sablon válaszon felindulva írunk még egy reklamációt (egy kifejtőset) a már ismert trükkel immáron angolul. Megkapjuk nagyjából ugyanazt a választ egy másik ügyintézőtől. De felajánlják a lehetőséget, hogy értékesíthetjük a jegyeket az oldalunkon (nemár :D). Pár hivatalos és illetékesnek gondolt szerv megkeresése után kiderül, hogy nem nagyon lehet tenni semmit, le kell nyelni a békát (nem olyan jó).

Ezek után nem marad más, mint megköszönni a FOME munkatársának, hogy nemcsak még egy telefonszámot adott (sokadikat), hanem valóban segített átgodolni és megérteni a helyzetet. És megírni a történetet, hogy mást lehetőleg ne tudjanak ilyen szinten akarata ellenére lehúzni. A cég marketingből kétségtelenül ötösre vizsgázott, fogyasztóbarátnak nem mondanám.

Szóval a tanulság: Viagogo-ról jegyet ne vegyen senki, ha nem muszáj.

Üdv.: Csilla

U.i.: Megokosodva és olvasgatva a külföldi, és főleg a friss kommenteket a céggel kapcsolatban elég sok az elégedetlen vásárló, sokhoz képest az én történetem nem is olyan vészes. Magyar véleményezés is akad pár. Üzenem: ne legyünk szégyenlősek! Azért mert mi beleszaladtunk valamibe, másnak nem feltétlenül kell:)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska. 2017.02.17. 14:46:31

Én már az első 10 mp után léptem ki! :D.. legutóbb.. levágtam a szitut rögtön:( agyrém!

Manyecska. 2017.02.17. 14:48:22

Sajnálom poszter, tényleg jól kifogtad. Legközelebb chargeback ..izé Ticketpro /bennük még nem csalódtam! / vagy személyes vásárlás a helyszínen!

Drago Brutic1 2017.02.17. 15:15:44

"Na itt már ott van bal oldalon a végösszeg ami immár 30.070.-, de ki nézi azt, amikor ..." Pld én. Mielőtt a tranzakciót indítom, kíváncsi vagyok, mennyit vonnak le a számlámról. Azért vannak mások is így vele.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.02.17. 15:21:31

Majd Valaki mindjárt jólmegaszondja mit kell(ett volna) csinálni :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 15:43:56

1. Minél inkább noszogat valaki a vásárlásra, annál inkább ne vedd meg.

2. Koncertjegyet eakartál, nem baj, hogy drágább, megkaptad, mi a baj?

3. Miért akarod visszaváltani? Örülj neki! Élvezd a koncertet!

4. Ez most egy BÜ poszt?

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.17. 16:03:31

Vajon a volt Syma csarnok jegypénztárában mennyibe került volna ez a jegy?

sarostehen 2017.02.17. 16:38:58

Alap szabály, hogy akik sürgeti akarnak a vásárlással ott valami gond van.
Tanulópénz kedves Csilla tanulópénz.
Majd legközelebb jobban figyelsz, hol - mit vásárolsz.

pocokgeci 2017.02.17. 16:49:54

hát ez jogos.... sajnos ez van

uns97 2017.02.17. 16:53:34

A megyei autopalyamatrica 5000 Ft-os dija is konnyen kerulhet 5230 Ft-ba ha a google elso talalatanal vasarolunk. Hisz a 230 a "kenyelmi dij" amirol gozom sincs micsoda. A nemzetiutdij oldalan is pontosan ugyanazokat az adatokat kell kartyas vasarlaskor megadni mint az autopalyamatrica.hu-n, megis a lenyeg (a felelotlen tobbsegnek... :D), "hogy mindig a google elso talalata a nyero..."

Volt mar ilyenrol szo itt a Homaron is, abszolut nem tudom azokat a figyelmetlen, MAJD kesobb REKLAMALOKAT sajnalni, akiknek a koncert fontos, az arat PAPIRON leszarja, majd mikor kiderul van olcsobb akkor meg szarakodik... adja el masnak a draga jegyet, vegyen olcsobban, s kesz. Vagy figyeljen jobban a jovoben, ugyanis nagyon eselyes, hogy lesz meg az eleteben par buktato, aminel tobbet is fog bukni mint - a mai vilagban - rongyos par tizezer Ft, megsem fogja senki sem fogni se a kezet es segiteni, se utolag sajnalni...

A FOME emlitese nagyszeru, ezek szerint a vegeredmeny ugyan nulla, de a "tudomanyukkal" elegedett volt a poszter. Kb mint a megboldogult NFH - sajna most meg meg rosszabb a helyzet mint volt, hogy jarasi szintre kerultek, isten se pusztitja ki a sok lehutot onnan.

Reactor 2017.02.17. 17:47:08

Nagy szerencse, hogy anno 2012-ben a Tristania koncertjegyet személyesen vásároltam meg. Nem tudom, mit szólt volna az együttes, hogy lejön Norvégiából ide, oszt sehol semmi se...
A jegy azóta is megvan, vigyázok rá mint a pitbull a gumicsontra :) szép emlék.

@uns97: A "kényelmi díj" nagyjából egyenértékű azzal, hogy "money for nothing". Azaz fizess, fizess, de nem kapsz lókakát se. Ugyanolyan amikor a senki által nem használt gazos szemétlerakót nevezik ki hirtelen fizetős parkolónak. Őrzés, kamera nincs, és mire visszaérsz, jó eséllyel kirámolták az autódat, de azért fizess csak érte.

Darth Revan 2017.02.17. 18:37:36

Oops. Szar ugy.
Raadasul utolag nem tudsz ellenne semmit tenni.
Az ilyen szarcsimbokok ellen csak a felvilagositas hasznal.
Vagy esetleg talan egy pertarsasag...

D2 2017.02.17. 18:46:00

Izé... minden vásárlásnál van olyan, hogy x buznyákot emel le a számláról. Akkor adom meg a kívánt kártyaadatokat, ha ez okés. Vagy mégsem?!

Bsarmez 2017.02.17. 22:47:08

Decemberben én is majdnem bedőltem nekik guns koncert jegyekkel. Mivel a Google azt dobta fel elsőnek. De egy kis keresgélés után sikerül megtalálni a ticketmastert ahol kb felé annyiért sikerült megrendelni és egy hét alatt házhoz is szállították. Maga az oldal megjelenése egy hatalmas red flag volt.

Baluci 2017.02.18. 00:21:58

Május 10-én BL-elődöntő van, vazze!...
Ki megy akkor ilyen hülyeségre???...

portable étek 2017.02.18. 18:30:39

Személj szerint be vagyok oltva a googlei 1. találatok ellen. Lásd: poszt. Ez itt a legnagyobb probléma, a kritikus gondolkodás hiánya és a fogyasztói létbe való beleszocializálódottság, az okoz ilyeneket.

Bellagio 2017.02.18. 20:37:19

Na, egy ujszulottnek minden vicc uj tipikus esete.

A Viagogo pont az az oldal, ahol tobbnyire olyan koncertekre lehet jegyet vasarolni, amelyekre mar befejezodott a hivatalos ertekesites. A jegyeket maganszemelyektol veszed, a Viagogo kozvetitesevel, ami ezert dijat szamlaz. Nincsen ebben semmi lehuzas, ez az uzleti koncepcio.

En mar vettem toluk jegyet Depeche Mode-ra, Kiss-re es Guns'n'Roses-re, altalaban a hivatalos arnal 30-50%-al dragabban. Biztonsagos, mert papir jegyet kapsz, szoval nem csak egy nyomtatott vonalkodot.

Amugy meg alap, hogy eloszor a rendezveny honlapjan keresek linket a jegyvetelhez, ha ott meg mar nincs, akkor Ticketmaster, majd Viagogo. Ennek a bejegyzesnek semmi helye a Homaron, a Viagogo meg alap, hogy nem adja vissza a penzt, miert adna?!

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2017.02.18. 21:38:09

őszintén, aki azt sem tudja, hogy hol vásárol meg mennyiért, az írjon nyugodtan posztot a homárra :))

ezer éve ismerem a viagogót, használtam is már, ez egy közvetítői oldal. te basztad el, semmi gond nincs a szolgáltatással.

Dezsike 2017.02.18. 22:03:06

@Drago Brutic1: Hivatalos forgalmazónál is jártam így. Jegy ár feltüntetve rendesen ahogy kell, kosárba teszem, indítanám a fizetést, de a kártya adatokat békéről oldal előtti utolsó oldalon van csak kiírva, hogy biza 530 Ft kezelési költség kerül pluszban terhelésre. Mivel beigértem a csajnak a koncertet benyeltem, de legközelebb náluk nem vásárolok. A kedvencem pedig megnézhetem ingyen is, többnyire a backstageből, VIP vendégnek számítok. 2014 óta minden létező nyilvános fellépésén ott voltam.

GhostBusters 2017.02.18. 23:27:39

Igazi gusztustalan lehúzó férgek!

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.19. 01:17:22

@megamen: Hát ugye az attól függ, hogy melyik együttes koncertje...

:-D

Eastbay1 2017.02.19. 06:35:12

Van nekem egy megfigyelésem: elég sok olyan ember van, akinél az az alaptézis, hogy őt mindenhol át akarják kúrni (nem eszem étteremben mer otthon tizedéből megcsinálom jobban) . A poszter is egy ilyen ember.
Viagogon is le van írva a t&c-ben, hogy mi az árképzés. Eladói ár + jutalék + ÁFA.
Kismillió példát tudok hozni, ahol ugyanígy működnek a dolgok, és nem hogy nem reklamálsz, hanem természetesnek veszed.
Valamint: 4X ezer Ft oké két jegyért, de 60 ezer már lehúzás? Ráadásul képes felárat fizetni egy olyan koncertre, ami még csak nem is soldout, és jó eséllyel soha nem is lesz az? Vagy az a viagogo bűne, hogy geci módon képes fizetni azért a google-nek, hogy elsőként hozza ki bizonyos kulcsszavakra? Amúgy a második találat az együttes oldala, a harmadik meg a ticketmaster, jó reggelt!
Hogy mondja a művelt magyar? Balek, balfasz, madár, vadász...

Eastbay1 2017.02.19. 06:38:24

@Dezsike: Imádom az ilyen VIP-ket, akiket 530Ft földhöz ver.

Cycmen 2017.02.19. 08:10:08

@Tehetséges ugandai buzi: Hát ugye az attól függ, hogy melyik együttes koncertje...

Fuckanalsra nem mennék!

Cycmen 2017.02.19. 08:29:51

@Tehetséges ugandai buzi: Hmmm! A kartárs kommentját elfújta a szél!

Cycmen 2017.02.19. 09:30:51

Csilla a koncert után üljetek be egy palacsintázóba, hátha abból jobb poszt lesz!

Manyecska. 2017.02.19. 13:06:35

@Cycmen: :DDD na, ma néztem darált diót a bótba, oszt csak darált mák volt. Amúgy énse értem miért csodálkozik ha nem tetszik, nem ott vesz..sokkal drágább azért annak fel kellett volna tűnnie? Hátnem. hátde.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.19. 15:20:33

@Cycmen: "a koncert után üljetek be egy palacsintázóba"

Ne tetézze!

Olvas a cigány az árokparton. Arra megy egy skinhead:
- Mit csinálsz itt, cigány?
- Héberül tanulok!
- Ne tetézd cigány, ne tetézd!

Makovecz Gyula Péter · www.monarchiaturak.blog.hu 2017.02.19. 23:55:46

Mikor megláttam a címet, egyből rávágtam, ez a viagogo lesz. Tudom, hogy nem vígasztal, de én is így jártam. Jó tanulópénz volt. Annyira rá voltam görcsölve a GNR bécsi koncertjére, hogy kikapcsolt az óvatosság jelzőm. Féltem, hogy nem lesz jegyem. Mire észbe kaptam, már ki is fizettem majdnem dupla árat. Akkor jöttem rá, hogy itt adják-veszik a jegyeket. Pár nap múlva azután akár magyar oldalon is vehettem volna. Remélem a koncert azért kárpótol.

Reactor 2017.02.20. 04:12:24

@Eastbay1: A mai magyar üzletpolitikát elnézve nem csodálkozok rajta, hogy egyre több az ilyen ember, aki mindenhol csapdát szimatol. Egyre több helyütt szembesülni vele, hogy ez a bevett üzletgyakorlat számos helyen - és itt most nem csak az Ezótévés pénzmágiára meg az MLM-átverésekre gondolok. Sokat kell még a honi kereskedelmi modellnek fejlődnie, hogy eljusson arra a szintre, miszerint minimális haszon reményében, vagy passzióból nem jó ötlet átbaszarintani a vevőkört a Zinternet korában...
De majd megtanulják a saját kárukon.

jewel79bp 2017.02.20. 07:48:35

Vettem már én is így jegyet, soha többet. 100-200, max 500 forint plusz még elfogadható, ennyi nem. De szerintem nem jó reklám ez nekik, én is elmondom minden ismerősömnek, hogy onnan soha az életbe ne vegyen jegyet - szerintem ha egyre több ember jár így, egyre többen fogják utálni őket.

Manyecska. 2017.02.20. 07:52:36

@Reactor: de mér az első helyen dobja fel a googli?? ügyesek..

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.20. 07:58:55

Buy and sell tickets. Igenis az lett volna a megoldás, amit az ügyintéző írt, hogy ott kellett volna eladni...

Manyecska. 2017.02.20. 08:19:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ez nem gyűlölködő uszítás? :D
Hétvégén latin-amerikai fesztiválon voltam ingyenes vót!! itt Csillaghegyen:) végigettem a mexikói, perui...kajákat /nem a Mexikói-útról..!/ a zeladók is mehhikóiak voltak meglepően keveset kértek volt Inka-Cola is :D www.globoport.hu/16819/egyedulikent-a-vilagon-az-inca-kola-legyozte-a-coca-colat/
meg kubai fiúk Iginek tetszene, csak úgy rázták a rumbatököt :) meg csodaszép perui asszonyok, mezítláb ropták sajnos videó nem készült:)
De ingyenes volt, jó sokan is voltak:(

Manyecska. 2017.02.20. 08:21:24

@The Crazy One 5tös: nekem a Konyhabútor /és mosogatók, továbbá csaptelepek!!/ kiállításra szerezzetek occsóér' jegyet az hoz lázba! nemár kettőezret kiadjak azért amit a Praktikerben ingyen!!! nézek végig :DDDD:P * skót állat*

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.20. 08:55:31

@Manyecs: Én is szoktam rázni a "rumbatököt", csak úgy csattog a szeretőm homlokán!

Manyecska. 2017.02.20. 09:05:37

@Tehetséges ugandai buzi: és addig az övét hová teszitek?
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 24.hu/kozelet/2017/02/20/van-ugy-hogy-hazamegy-a-beteg-es-hianyzik-neki-a-korhaz/ ez jó cikk, na ezért ért véget eü.pályafutásom /pedig rohadt drágák az orvosi könyvek :D/ pedig szerettem..:((

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.20. 09:30:21

@Manyecs: B+ Hiányzik nekik a kórház. Milyen élete van ezeknek?

chili wili 2017.02.21. 06:45:47

@Eastbay1: a posztoló negírta, hogy "hülye volt". Nem panaszkodni jött, hanem másokat figyelmeztetni. Ha annyi jóindulat szorult volna bele mint beléd, most azon izgulna, hogy minél többen szívják meg, ahogy ő is megszívta.

Eastbay1 2017.02.21. 09:35:42

@chili wili: Igen, hülye volt a poszter, de nem azért amiért ő vagy te gondoljátok. Mert igazából nincs mire figyelmeztetni, a viagogo nagyjából korrekt cég. Semmivel nem rosszabb/jobb mint bármely más. Nem írja ki a végleges árat? Légitársaságok kiírják, rentacar-ok kiírják, ebay kiírja? 10 perce volt megvenni a jegyet? Hát a végtelenségig nem fogják neki fenntartani.
Poszternek fogalma sem volt, hogy hol van meg mi ez az egész, de azért rohant hogy megmentse a világot ettől a cégtől.

chili wili 2017.02.21. 10:11:23

@Eastbay1: rendszeresen foglalok repjegyet külömböző légitársaságoknál és az összes plusz ktg opcionális, a végösszeg sosem emelkedik "magától". Sosem subtotal van, hanem total. Az áfát sosem utólag számolják hozzá. Van egyetlenegy légitársaság, amelyiknél szeret az ár magától feltornászódni, érdekes, amikor perre került a sor, nem nekik lett igazuk.
Autóbérlésnél nincs olyan, hogy lemaradsz egy autóról, mert van 20 másik szolgáltató ugyanilyen vagy jobb kínálattal.
E-bay kiírja, legalábbis én még csak olyannal találkoztam, amelyik kiírja. Egyedül a postaktg jön rá utólag, a szállítási címtől függően.

Treff Bubi 2017.02.21. 12:33:29

Egy prog metál koncert SOSEM telt házas, nem kellett volna annyira sietni:)

Eastbay1 2017.02.21. 15:36:23

@chili wili: Na, figyelj, konkrétan oda vab írva hogy SUBTOTAL, meg az hogy NO HIDDEN CHARGES, We'll explain any additional costs before you book your tickets. Meg még az is ki van írva, igaz kis betűkkel, de rohadtul nem elrejtve, hogyaszongya: +Booking Fee, Shipping and VAT.
Most akkor mi a kérdés?

Eastbay1 2017.02.21. 15:59:28

@chili wili: Valamint, volt olyan hogy csak a fizetés előtt derült ki, hogy a reptéri illetéket nem tartalmazza az ár (Alitalia). Volt olyan is, hogy kötelező volt ülést foglalni (asszem Ryanair), meg olyan is, hogy ki kellett fizetni egy utasbiztit, ha akartam ha nem, nem más opció (nem emlékszem melyik cégnél) .
Autóbérlésnél nem egyszer találkoztam azzal, hogy mondjuk 25 euró a napidíj, ja de ha nekem pont a forgalmas időszakban kell, akkorn mondjuk 35. Arról nem is beszélve, hogy kb csak minden ötödik alkalommal kapom azt amit bookoltam, sokszor adnának automata váltós kocsit (sosem kérem), meg nagyobb kategóriákat, mert éppen az van a telepen. És nem egyszer próbáltak ezért plusz pénzzel levenni.
Ebayen elég erőssen függ a végső ár egy csomó cuccnál olyanoktól, mint anyag, szín, minta, méret, stb. De pl voltak hirdetve eladó Disney Lego figurák 6 euróért, de ha a legördülő menüben a Minniet vagy a Daisyt választod akkor 9 euró. (Ne értsd félre, pont leszarom azt a 3 eurót, a jelenség a lényeg.)

chili wili 2017.02.24. 07:17:03

@Eastbay1: akkor a légitársaság jogszabályt sértett - ahogy a posztbeli jegyüzér társaság is.
"When booking a flight recently, I was shocked, when it came to pay, to see the final cost once taxes and charges had been added. Surely, airlines are supposed to make the total price of the ticket, including taxes and charges, visible from the start?

YES - and the cost of each item (the fare, taxes, charges, surcharges and fees) must be clearly displayed."
europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/faq/index_en.htm

mingyá beszólok! 2018.11.13. 10:05:29

Sziasztok!

Hülye voltam, én is beszoptam. A Havasira sikerült 50000-ért venni 2db 14900-as jegyet. Persze az igazi ár 1 hónappal később derült ki, mikor megérkezett a kinyomtatható saját példány. Mi a gond ezzel? Az hogy a kibocsájtó Eventim szerint sincs garancia arra, hogy beengednek. Finoman eljátszották a hülyét, de úgy fogalmaztak hogy "előfordult" már hogy nem volt eredeti a jegy. Persze semmit nem lehet tenni. Azt tanácsolják, menj oda elsőnek. Mi vaaaan???
süti beállítások módosítása