Tékozló Homár

Küzd, küzd, de lassan feladja a Posta Káposztásmegyert

2017.02.17. 11:09 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1_1.JPG

Olvasónk szerint túlélésre hajt, és a folyamatos túlóráztatás és a nyugdíjasok visszahívásának ellenére is erősen vesztésre áll a kézbesítési feladatokkal való küzdelemben a Posta a IV. kerületben.

Kedves Homár!

Budapest IV. kerületében, Káposztásmegyeren arra figyeltünk fel, hogy hetek óta semmilyen postai küldeményt nem kapunk. Utánajártunk, és kiderült, hogy egyáltalán nincs kézbesítő a körzetben, ezért csekkek, bankkártyák, számlák várakoznak hetek óta valamelyik újpesti raktárban. A különböző közművek zaklatják a káposztásmegyeri lakosokat, késedelmi kamattal és egyéb szankciókkal fenyegetőzve, hogy fizessék be a számláikat, amelyeket a posta a mai napig nem kézbesített ki. Mások az adóhatóságtól vagy bankoktól kapott leveleiket nem kapják meg, pl. az összes volt Citibank-ügyfél nem tud hozzáférni a bankszámlájához, mert az új kártyákat szintén nem hozták ki.

Ma sorozatos és tömeges reklamáció hatására 2 helyettessel megpróbálják kivitetni a városrész 3 heti összes küldeményét, de ez csak egy egyszeri alkalom, hétfőtől ismét nincs kézbesítő, így nem tudjuk, hogy a jövő héttől hogy fogunk hozzájutni a küldeményeinkhez.

Az egyszeri megoldásról az újpesti 1. posta ügyeletesétől tudok.  Amikor bementem panaszt tenni, akkor mondta a hölgy, hogy aznap (szombaton! amikor egyébként nincs kézbesítés) küldött ki 2 helyettest Káposztásmegyerre, hogy vigyék ki az elmaradt leveleket. Kérdeztem, hogy akkor mostantól ők lesznek? „Ja, nem, hát nekik megvan a saját körzetük”. Akkor ki lesz a mi kézbesítőnk? „Meg fogjuk oldani”. De hogyan, az elmúlt 3 hétben sem sikerült? „Meg fogjuk oldani”. Más kézbesítőktől tudjuk, hogy nincs elég kézbesítő, hogy fogják megoldani? „Meg fogjuk oldani” – csak ezt ismételgette…

Aznap valóban járt felénk valamelyik helyettes, kaptunk is 12 db levelet egyszerre (3 heti elmaradás), plusz 3 olyan levelet, amely nem is nekünk volt címezve… Ez nem véletlen, hiszen a túlterhelt helyettes postás nem ismerős a környéken. Ezen kívül az ajánlott és tértivevényes levelekről továbbra sem tudunk, ezeket nem hozták ki a helyettes postások, és értesítéseket sem dobtak be, így lehet, hogy fontos levelünk már visszaküldésre került „nem jelentkezett érte” címszóval… Ez a hozzászólásokból is látszik. (Indítottam a Facebook Káposztásmegyer csoportjában egy hírt, pár órán belül több mint 100 komment érkezett rá a helyi lakosoktól.)

A Posta természetesen tagadja, hogy kézbesítőhiány lenne, miközben más kézbesítőktől tudjuk, hogy aki még dolgozik, az 2-3 körzetet kénytelen vinni egyszerre, reggeltől estig járva a várost.

Örülünk, hogy a Magyar Posta éves nyeresége több milliárd forint, amely azonban kevésnek bizonyul ahhoz, hogy kézbesítőket vegyenek fel.

Reméljük, hogy egy Homár-cikk megjelenése a témában esetleg lépésekre készteti a Postát.

Köszönettel

Szabolcs

UPDATE:

Folyamatos helyettesítéssel és nyugdíjból visszarendelt dolgozókkal próbálják úgy-ahogy fenntartani a kézbesítést. Ha jön is postás, mindig más; továbbra sem tűnik hosszú távon megoldottnak a helyzet. Ők nem ismerik a környéket, nincs kulcsuk a lépcsőházakhoz, stb. A tegnapi napon (február 14-én) egy ismeretlen postás hozott nekem egy csomagot, amelyet október 26-án (!) adtak fel külföldön. Sajnos nem ajánlott küldemény volt, így nem bizonyítható (csak sejthető), hogy az újpesti postán állt a csomag 2-3 hónapig.

Közben egy helyi lakos megkereste a körzet parlamenti képviselőjét, Horváth Imrét, akitől a következő választ kapta:

Tisztelt ... Úr!
Köszönöm levelét! A postai szolgáltatással kapcsolatos jelenségeket ismerem, az újpesti posta vezetője is elismerte, hogy ezek a hiányosságok fennállnak, létszámhiánnyal küzdenek, már a nyugdíjas dolgozókat is behívták; elmondta, hogy sajnos csak akkor szűnnek meg ezek a problémák, ha a hiányzó létszám feltöltésre kerül.
[...]
Az illetékes miniszternek a témával kapcsolatosan kérdést teszek fel, válaszát megküldöm Önnek.
Üdvözlettel,
Horváth Imre

Egyelőre itt tartunk...

Üdvözlettel:
Szabolcs

UPDATE

Levelet hozott a posta.

Tisztelt Szerkesztőség!

Az alábbi linken (http://homar.blog.hu/2017/02/17/kuzd_kuzd_de_lassan_feladja_a_posta_kaposztasmegyert) megjelent blogbejegyzés kapcsán a Magyar Posta tájékoztatja Önöket, hogy a logisztikai iparágra általánosságban jellemző, így a Magyar Postára is, hogy a központi régióban és Nyugat-Magyarországon munkaerőhiánnyal küzd, elsősorban a kézbesítési és logisztikai területeken.

Folyamatosan keressük az újpesti kézbesítési területekre is az új kollégákat, az üres létszámhelyek feltöltéséig munkaerő átcsoportosítással látjuk el a szolgáltatásokat. A blogbejegyzésben jelzett problémákra a jövőben is kiemelten figyelünk.

A külföldről érkező küldeményre vonatkozó panaszos rész kapcsán tájékoztatjuk Önöket, hogy a nemzetközi küldeményforgalomban állandó jelenség, hogy az alacsony postázási költséget vagy ingyenes szállítást jelző webáruházak jellemzően nem csomagként postázzák a küldeményeket, hanem nemzetközi közönséges vagy ajánlott levélként. A nemzetközi ajánlott vagy közönséges küldeményekhez nem társul részletes nyomkövetés és kézbesítési időgarancia sem. A nemzetközi ajánlott vagy közönséges levélként feladott árutartalmú küldemények átfutási ideje jelentős mértékben függ több tényezőtől is: a feladó aktuális árukészletétől, ezek feladási ciklusaitól, a felvételt végző nemzetközi posta átfutási idejétől, a szállítást végző légitársaság aktuális kapacitásaitól és tranzitidejétől, a beérkezést követő esetleges vámkezelési feladatoktól és a Magyar Posta kézbesítési teljesítményétől is.

A Magyar Posta Nemzetközi Posta Kicserélő Központjába az elmúlt hetekben is érkeztek olyan szállítmányok, amelyek tavalyi feladásúak volt, elsősorban a tengerentúlról és Távol-Keletről. 

Üdvözlettel:
Magyar Posta Zrt.
Társasági Kommunikációs Osztály

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska. 2017.02.17. 11:13:39

..nekem egy 01.14.-én feladott számla most érkezett meg a héten... belváros..

Manyecska. 2017.02.17. 11:15:28

"egy ismeretlen postás hozott nekem egy csomagot, " tekintettel a feladás stb. intervallumára az meg a Mikulás lehetett inkább.. mondjuk tegnap volt hír hogy szarvassal ütközött egy utasszállító ez mindent megmagyaráz!!

sarostehen 2017.02.17. 11:22:11

Elég lenne 1 postai dolgozó oda..
minden levelet kibont, és amit fontosnak talál, azt bescannelni, majd emailben kiküldi. (persze ha az ügyfél előtte kitöltött egy 10 oldalas nyomtatványt, 3 tanúval aláíratva, és még ráköpött a helyi postavezető is)
Amiről úgy gondolja nem fontos azzal pedig fűti a postahivatalt. Így még fűtésre sem kell költeni, ergo több marad a vezetőknek év végén.

sarostehen 2017.02.17. 11:24:19

"A tegnapi napon (február 14-én) egy ismeretlen postás hozott nekem egy csomagot, amelyet október 26-án (!) adtak fel külföldön."
Miért nem kérted emailben.. már elég régóta lehet csatolmányt is küldeni.. ha még be zippelik még kisebb.
Aztán egyszer csak kapsz egy ilyen emailt "csatolmány: poharkeszlet.zip" :DDD

Manyecska. 2017.02.17. 11:26:58

@sarostehen: ja itt Óbudán egy kispostában a nyugdíjasok zajongtak mer' egy ablak volt nyitva a vezetőnő /szőke, lófejű, 45 körüli/ kiüvöltött hogy "csendlegyen mert bezáratom a többi ablakot is" :D

borso 2017.02.17. 11:28:31

Szépen beperelitek a postát pertársaságban pld. közérdekű üzem szándékos szabotálásáért (vagy valami hasonló, jogászkodók majd megfogalmazzák) aztán az összes közüzemi büntit, NAV-os vagy bármilyen késedelmi kamatot rájuk vertek olyan 1 milliárd értékben és szopjon a posta bálnapéniszt.

CID.. 2017.02.17. 11:33:09

Meg kell szüntetni azt a postahivatalt, aztán egy másikból hordani a küldeményeket, ennyi. Butapesten hány postahivatal van, ahol át lehet venni a küldeményeket?

Manyecska. 2017.02.17. 11:34:37

@CID..: hát azért egy kecske már nem fér be a Postboxba se, ember!!!!

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.17. 11:36:18

"egy ismeretlen postás"

A múltkor bementem az Alkotás utcában a honvédségi toborzóirodába és jelentkeztem segéd-al-honvéd-helyettes-pótló gyakornoknak. A toborzótiszt kérte az adataimat. Mondtam neki, hogy nem kívánom megadni a nevem, én szeretnék lenni az ismeretlen katona. Azt mondta, hogy azt nem lehet. Dehogynem lehet, a Hősök terén nyaranta néha még díszőrség is van a sírjánál! Az ombudszmanóhoz fogok fordulni, mert a hülye jogszabályok jelenleg megfosztanak attól a jogomtól, hogy én is ismeretlen katona lehessek.

Kéne ilyen tanszék a katonai főiskolára. Biztonságpolitika, az van. Védelem-igazgatás. Harckocsizó. Felderítő. Lövész. Ismeretlen katona szak az nincs.

Carradine a gardróbszekrényben 2017.02.17. 11:39:29

@borso: Rohadjak meg papírzsákban, most hallottam egy olyan sztorit, miszerint a NAV nem fizette ki az egyik szolgáltatóját, emiatt a cég nem tudta befizetni az adóját. Erre kiment hozzá a NAV és behajtotta azt a pénzt, amit nem fizetett ki neki a NAV.

Mu-ha-ha!

CID.. 2017.02.17. 11:40:18

@Manyecs: hehe, na szépen nyalogassad a csokinyuszi himbilimbijét;)

CID.. 2017.02.17. 11:42:53

@Tehetséges ugandai buzi: Oszta azt még nem is tudták, hogy meleg vagy mint a kályha :D

Manyecska. 2017.02.17. 11:44:47

@CID..: jóvanna tudom hogy hiányzik vénszivar, pótolni szeretném! már reggel megszívtam mer a plüsskötsög kutyám meg a szomszéd foxija becserkészték a bokron át!! tematikusan az épp arra jövő pitbullt!! Mire átestem a bokron hogy megfogjam a kutyám pont felzavarták az ott tartózkodó rigókat akik üvöltve és lábbal tapostak a szemembe :D Pont olyan volt mint amikor a postán állok sorban!!

Carradine a gardróbszekrényben 2017.02.17. 11:46:09

Milyen posta az, ahol rigók repkednek az ügyféltérben? Szabadtéri?

epertorta 2017.02.17. 11:47:19

Én Budapest másik felén lakom, de fél éve nálunk is hasonló a helyzet, sokszor hetente egyszer jön csak postás. Érdekes a héten már háromszor is volt, 15-én kaptam egy csomó levelet, a legkorábbi bélyegzés dátuma jan.31-e volt. De szerintem nemcsak a kézbesítésnél van probléma, hanem a levélfeldolgozásnál is. Tegnap is látom a postást az utcában, de semmit nem dobott be, ma meg 16 db levél volt a ládában.

ates2013 2017.02.17. 11:47:51

Szentmártonkátán ugyanez a helyzet. Tegnapelőtt kaptam egyszerre 12 levelet, közte volt pl. a jan.23.án kiállított Émász számla is amit febr.9.ig kellett volna befizetnem.

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.17. 11:52:11

@CID..: Azt mostanában nem kérdezik, mostanában már elfogadóbbak. Ha jól emlékszem, talán már bírságot is kaptak, hogy a szexuális orientáció alapján hátrányosan szelektáltak a felvételinél.

:-D

Manapság már amúgy is lasszóval kell összefogdosni a honvédségbe az közlegényeket, lassan több tábornok lesz a seregben, mint közlegény.

Manyecska. 2017.02.17. 11:53:43

@CID..: amúgy van 100-as posta is de valszeg IQ alapján megy....

Dalae · http://morzsagyujtogeto.blog.hu/ 2017.02.17. 11:58:05

Nálunk (Kőbánya) a levelek még csak-csak megjönnek, de a csomagok az istennek sem. USA-ból rendeltünk valamit, január 4-én meg is érkezett Budapestre. Hozzánk még azóta sem. Bő három hét után érdeklődtem, hogy mi a helyzet, az alábbi választ kaptam:
"Értesítjük, hogy az Ön által várt küldemények azonosítószáma Magyarországon nem nyomonkövethető. Manuálisan név és cím adatra a területileg illetékes postahivatal tud keresni, a küldeményeket 10 munkanapig őrzik majd visszafordítják a feladó részére.
A nemzetközi megállapodások értelmében kézbesítésig a küldemény a feladó tulajdonát képezi. A további vizsgálathoz javasoljuk, hogy a feladó a feladóvevény bemutatásával kezdeményezze a küldemény hivatalos kerestetését."
A feladó cég erre azt lépte, hogy inkább útnak indított egy másik csomagot, úgyhogy izgatottan várom, hogy most akkor jövő ilyenkor kettő lesz-e az adott cuccból, vagy egy se.

Nick-son 2017.02.17. 12:09:13

A posta ügyeletesét aztán hiába zaklatod, ennyi erővel engem is kérdezgethetsz egymás után akárhányszor. Mégis mit mondjon nyomorult szerencsétlen? Épp elég baj neki, hogy ott dolgozik ahol.

A másik érdekes kérdés, hogy ha nem jutnak ki a levelet akkor hogyan zaklatják a közműszolgáltatók a lakosokat? :)) Azt azért nem hiszem, hogy már 3 hét után hívogatják őket telefonon.

Persze nyilván érthető a felháborodás, de hát ez van. Aki dolgozni akar és tud az már a határokon kívül van. Maradt aki maradt, az meg nem biztos hogy postás akar lenni olyan körülmények és fizetések mellett amik ott vannak.

Bezárult a kör.

Visszajutottál ugyanahhoz az ügyeleteshez akit kérdezgetsz. Aki még ott van. Most még.

CID.. 2017.02.17. 12:09:55

@Manyecs: Szó mi szó, néha visszaehetné a devla, már csak a fél kecském miatt is :)
Jó hát Szegeden is van egy rahedli fiókposta, de a leveleket, csomagokat egy helyről hordják.
@Tehetséges ugandai buzi: Pedig nyugis munka, sétálgatnak a városban teljes harci díszben, üres tárral:D

portable étek 2017.02.17. 12:14:59

"(csak sejthető), hogy az újpesti postán állt a csomag 2-3 hónapig" 2-3 pertsz igazából, csak aegyik helyen nagyobb a gravitáción, másikon kisebb és a térmeghajlik és az idő emiatt. Világos, ugyenemdebár. Ha egyenletes lesz a gravy a Posti is jól működiki majd. Istenem, de rühellem az egész társaságot.
@Dalae: elkezdtem olvasni a blogodat, de tele van a furcsa szóval. Ha növeszted a szókintsched, talán visszatérek. Addig is nem.

Manyecska. 2017.02.17. 12:46:25

@portable étek: "tele van furcsa szóval" ..mondod ezt a tékozló homár c. oldalon? :DDD

Dalae · http://morzsagyujtogeto.blog.hu/ 2017.02.17. 12:49:06

@portable étek: Köszi, ezt egyszerre veszem elismerésnek és kihívásnak is, ha szabad. Sajna nem írogatok mostanában. Miért furcsa? Nem kötözködésből, tényleg érdekel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 12:56:14

"kaptunk is 12 db levelet egyszerre (3 heti elmaradás), plusz 3 olyan levelet, amely nem is nekünk volt címezve… Ez nem véletlen, hiszen a túlterhelt helyettes postás nem ismerős a környéken."

Na, te meg ismered a környéket, szépen bedobod a megfelelő helyre.

A Postából annyi pénzt kiloptak a politikusok, hogy a kézbesítők bérére nem maradt. Most akkor ki szarjon sünt?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 13:02:43

@Manyecs: "hiányzik vénszivar, pótolni szeretném"

Kevés vagy te ahhoz, te csitri. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 13:06:29

@Nick-son: "Maradt aki maradt, az meg nem biztos hogy postás akar lenni"

És milyen holokauszt lesz március elején, mikor nem jönnek majd a nyugdíjak! Éhen fognak halni a fideszes vérnyuggerek.

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.17. 13:07:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hogy jött ez az új név? Mi motivált a cserére ezen a napsugaras, madárfüttyös pénteki napon?

Manyecska. 2017.02.17. 13:09:20

@Tehetséges ugandai buzi: lehetne pl. "Feri a hegyről ...."..!:D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 13:14:39

@Carradine a gardróbszekrényben: "Erre kiment hozzá a NAV és behajtotta azt a pénzt, amit nem fizetett ki neki a NAV."

:))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 13:15:50

- Márpedig itt rend lesz! - mondta a nagymama, és berúgta a darab szart az ágy alá.

Nick-son 2017.02.17. 13:16:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Az a baj, hogy a nyugattól három lépéssel vagyunk lemaradva. Mindig ábrándozunk róla, hogy majd elérjük az osztrák színvonalat aztán mégsem. Soha. Pedig az osztrákok se dolgoznak többet mint mi. Sőt. Ellenkezőleg.

Igazából lehet mondani bármit, nem pénzügyi a lemaradásunk, hanem gondolkozásbéli.

Áramlanak ki a dolgozni tudó, meg akaró emberek. Főleg a fiatalok. Erre azt mondják, ejj, hát hadd menjenek. Marad itt elég szavazó, mit számít. Meg hogy úgyis hazahozzák a pénzt....

A pénzt azt lehet. De a munkájukat azt nem.

Az a baj, hogy pénzzel nem lehet dolgokat alkotni. Próbáljon meg valaki házat építeni 20.000 Ft -osokból. Szóljon ha kész. Vagy fűteni vele.

Építkezni munkából és tudásból lehet. Nem csak a szó fizikai értelmében.

Éppen ez a munka, erő és tudás ami hagyja el folyamatosan az országunkat... és itt ezen a ponton szedjük össze a következő lépést amivel elmaradunk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 13:20:26

@Tehetséges ugandai buzi: :))

A b1.blog.hu-n komentelgetek, és ott előírás.

b1.blog.hu/2017/02/15/meszaros_nem_stroman_lorinc_fizette_ki_az_orban-klan_3_milliardos_tartozasat

Nézz rá. Megy a haudozás és tologatás, hogy az MSZP lopott az OLAF jelentés szeint, de a Fideszre Polt Péter főügyész egy tolvajlást se bizonyított rá, de még egy vizsgálatot se indított a számtalan feljelentés alapján. Bukósisakot vegyél, mert nagyon kemény fideszes trollok vannak ott Kubatov zsoldjában.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 13:22:36

@Nick-son: Oké. Egy dolgot magyarázz meg! Miért kisebbek a fizetések a régi NDK-ban, mint a nyugati országrészben?

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.17. 13:36:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Láttam, mi megy ott, beleolvastam. De nem volt kedvem Baribaszó Bircával vitatkozni.

MrZed001 2017.02.17. 13:51:49

Lassan már én kérek elnézést, hogy itt hetente 1x JÁR a postás :D
Igaz néha 2 utcával arrébb címzett levelet dob be (játszhatok én postást, bár nem fizetik meg), meg megesik hogy vasárnap reggel 6 levelet találok a levélszekrényben amelyek 3 hetesek (gondolom másik utcába dobta be, ők gyűjtögették egy darabig, majd áthozták egybe ... ejj micsoda lusták)

Továbbra sem értem, hogy 21. században miért nem képesek a hivatalos levelek meg számlákról email-t is küldeni ? Leszakadna a kezük a programozóknak, ha a kinyomtatott pdf-eket átküldenék email-en is ?
Mert hiába van mindenhol megadva email, telefon, skype ..., reklámon kívül semmit sem volt eddig még hajlandó senki sem küldeni rajta.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.02.17. 14:11:40

@Manyecs: Akinek alacsony az IQ-ja, azé a nem 100-as postára megy?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 14:22:26

@Csokis: "Akinek alacsony az IQ-ja, azé a nem 100-as postára megy?"

Uh. Én a Keleti mellé szoktam a 72 postára. Olyan jó békebeli 80-as évek hangulat van, márvány, barna préseltfa berendezés, réz lámpák, postásnénik, mátrixnyomtatók, 9-ből 2 ablak üzemel ... csak a TFT monitorok törik meg a varázst.

Ha az egyik függöny mgött egy mumifikálódott postás lenne, nem lepődnék meg.

Beerhead 2017.02.17. 15:47:10

Államosítani kéne az egészet, és akkor....javárj.

Bamba Barack 2017.02.17. 18:22:53

Katasztrófa ami itt Újpesten megy a postán.Felmondanak a kézbesítők ( érthető okok miatt). Az állandó kézbesítőkre plusz körzeteket osztanak,a túlórát természetesen nem fizetik.....Bent az irodában meg tesped a "vezetőség" ..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 18:32:25

@Bamba Barack: Itt a Rózsadombon sokkal jobb a helyzet, de nem ritkán van, hogy délután négykor jön a postás. Ez jópár túlórát jelent neki. Mindig kap egy százast.

Taxisok nem kapnak, mióta 280 Ft a km. Rosszabbul járnak, mint előtte.

D2 2017.02.17. 18:36:34

@MrZed001: Amelyik szolgáltató nem ösmeri az e-számlát az ne szolgáltasson!

tiborc2008 2017.02.18. 06:22:13

A cél megszünte a dicső csatának,
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.

esef 2017.02.18. 09:27:45

1. nem postás, hanem kézbesítő. engem múltkor ezért ugattak le amikor panaszt tettem...
2. Kőbányán sem túl erős a posta, hozzánk a céghez a Keresztúri útra a köcsög, idióta, keresztbeálló szemű kézbesítő (motorral bukósisak nélkül) 1-1,5 hetente hoz egy köteg levelet, az értesítőket pénteken délután dobálja be amikor már tutira nincs ott senki (szerintem tudatosan csak az értesítőket hozza). panaszt tenni persze bejárok, ott az volt a nagy ötlet, hogy béreljünk postafiókot (mi fizessünk pluszban, hogy a királyi póstának kevesebb legyen a munkája hahaha), és mit izgulok, hogy a 01.31-i postai bélyegzős levelet 02.13-án hozta az idióta kézbesítő...

Bruno 2017.02.18. 23:01:59

Akkor egyszerűsítsünk egy kicsit:

1. Olyan cégtől aki a postán küldi el a cuccot nem kell rendelni (TNT, UPS, stb. játszik, posta nem)
2. Ma gyakorlatilag az összes szolgáltató tud elektronikus úton számlát küldeni, tehát: posta itt sem játszik.
3. A többi levél nem érdekes.
Ennyi....

okleveles naiv 2017.02.19. 02:14:40

Vidéken sem jobb a helyzet, a kiöregedő/elmenekülő postások helyett nincs ember
(de ha lenne sincs létszámkeret - bezzeg értékesítési vezetőket tömegével vesznek fel, h biztosítást és mindent szart értékesíttessenek a szerencsétlen postásokkal!), így újabb és újabb plusz körzeteket adnak nekik.
A túlóra kötelező!, viszont nem fizetik ki! - megtehetik, pont senki sem ellenőrzi őket.
Bezzeg a dolgozókat... jön a NAV-os, h adott-e a postás nyugtát, jön a belső ellenőr, h azt az egy darab nyomorult levelet adminisztrálta-e négy helyen, jön a főnök, h miért nem végzett még... ha bünti van, a dolgozónak kell fizetnie, ha lezúzza a postásautót, a dolgozónak kell fizetnie.
A posta nem vesz új aksit, télen minden reggel be kell bikázni a fele flottát a telephelyen, az egyikből ez hiányzik, a másikból az, örülnek, ha időben kifutnak a verdák - de vezetői prémiumra mindig telik.
És ha bármit szóvá tesz a postás, a főnök válasza: el lehet menni!
Ki a retek akar így postás lenni?

okleveles naiv 2017.02.19. 02:17:13

@esef: kivinné időben a kézbesítő, ha nem dupla körzetet vinne, mert a górék sajnálják a zsét a létszámra - ennyi.

okleveles naiv 2017.02.19. 02:22:09

@Bamba Barack: Teljesen jól látod a dolgot. A legjobb, amikor egy kézbesítőnek már annyira mindegy, h a főnöki dumák ellenére beírja a túlórát a jelenlétire (mert természetesen nem szabad beírni, OMFG), aztán a kis boldogan pöffeszkedő irodakukac kifesti és beírja a "normál" munkaidőt. Na ez a nem semmi!
Ez persze itt vidéken igaz, ahol nincs más munkalehetőség, Bp-en csak simán lelép a vörker és elhúz egy jobban fizetett melóba, ahol még a túlóráját is kifizetik - aztán jöhetnek a cikkek, h Kmegyeren nincs postás. :D

Csokis2 2017.02.19. 08:41:42

Mellesleg a póstának egy mezei levélküldemény átirányítás is meghaladja képességeit. Illetve 50%-os hatékonysággal tudja teljesíteni a feladatot: a (nem kevés) pénzt elteszik érte, aztán kampó.

MrZed001 2017.02.19. 09:53:35

@Bruno:
"3. A többi levél nem érdekes."
Aham, na akkor majd ne csodálkozz a bíróságtól kapott 8 napon belül fellebbezhető "halálos" ítéleted véletlen elveszik a postán (vagy csak egy 100 Ft-os büntetésről), aztán meglepetésszerűen jön érted (meg a kocsidért) a végrehajtó.

fekete macska a fűben (törölt) 2017.02.19. 16:54:02

A posta intézményére jellemző a hatalmasra nőtt túlfizetett vízfej, amely híján van a szaktudásnak, a jó vezetői képességeknek, hogy az emberiességről ne is szóljak.
Fejtől bűzlik a hal.
Csak a bevételt hozó, közvetlenül az ügyfelekkel foglalkozó postások bére van minimálbér körüli szinten annak ellenére, hogy sokszor ingyen túlóráznak, s teljes anyagi felelősséggel tartoznak. S ha mindez még nem lenne elég, folyamatosak a fölösleges csesztetések az egyes vezetők által kiagyalt s elvárt, eszement üzleti tervek teljesítéséért.
Nem kell csodálkozni, ha normális ember nem marad meg postásnak olyan helyen, ahol egyéb lehetőség is van. Ahol viszont nincs más lehetőség, ott pedig nap mint nap megkapja a dolgozó: örülj, hogy van munkahelyed, s közben vezetőik lassan beléjük törlik a talpukat is.

joska61 2017.02.20. 10:04:22

A posta már az egész országot feladta. Csak van néhány postás, aki még a háttérharcokkal elbíbelődik.

füvezőállat 2017.02.20. 15:02:50

@joska61: :DDD pénteken leállt a csomagfelvétel. Itt.

Szubrina 2017.02.21. 16:46:20

Oké mikor fogja már fel a posta, hogy tisztességes fizetést kell adnia különben bezárhatja a bazárt? Még én is elmennék postásnak 200 nettóért napi 8 órában/heti 5 napon.

Zoli78 2018.10.19. 09:14:36

Min. 180e nettó + BKV bérlet + Cafeteria. Ha ezt megadják, majd akkor elmegyünk postásnak, vagy logisztikai feldolgozónak, akkor talán megoldódna a munkaerőhiányuk is...
süti beállítások módosítása