Tékozló Homár

Az OTP nem hordja tenyerén a junior ügyfeleket, hiába vannak köztük a leendő cégvezetők

2017.02.21. 17:01 | Homár Hilda | 82 komment

otp_bank_logo_svg.png

Lehet, hogy ez nem az általános ügymenet, csak egy különösen szerencsétlen csillagzat alatt született különösen szerencsétlen projekt, de az biztos, hogy nem csak a 12 éves vadiúj ügyfélnek az, hanem az OTP-nek is.  Mert csodálkoznék, ha ebből a kálváriából nem azt a tanulságot szűrte volna le az a komoly, megbízható gyerek, hogy a választott bankja sem komolyságban, sem megbízhatóságban nem nő fel őhozzá.

Kedves Homár!

Nagylányunk 12 éves, korához mérten rendkívül komoly, megbízható gyerek, elérkezettnek láttuk az az időt, hogy saját számlája, kártyája legyen, a zsebpénzét arra kapja és megtanulja kezelni. Mivel a családban mindenki OTP számlával rendelkezik célszerűnek látszott ott nyitni Junior számlacsomagot.

Előkészület: az OTP honlapján minden adatot felvittünk a rendszerbe, kiválasztottuk a kártyára szánt képet, feltöltöttük, időpontot foglaltunk a bankfiókban történő aláírásra. Minderről automatikus visszaigazoló leveleket is küldött a rendszer, hogy sikeres volt.

Első meglepetés, az időpontra érkezés rendben volt ugyan, de semmilyen előre feltöltött adatot nem talált az ügyintéző a rendszerükben, ezért 40 perc alatt újra beírogatott mindent - hogy miért ilyen lassú? Ilyen a rendszer - volt a válasz. Végre miden sikerült, kivéve, hogy a bankkártyára kiválasztott képet így nem tudtuk megadni - gyereknél ez is szempont... Nem baj, megértette, elfogadta, most ezt nem lehet. A számlához Internetbank szerződést is kötöttünk, jó, ha azt is megtanulja kezelni a gyerek, na meg a szülői kontroll miatt is. Mindez történt január 19-én. De az ügy itt nem ért véget happy-enddel, igazából a bosszúságok csak most kezdődtek.

Bár azt mondták, hogy 24 óra alatt elkészül az online hozzáférés a számlához az Internetbank bejelentkezés másnap sem működött, sőt harmadnap sem. Természetesen a harmadik próbálkozásnál kiírta, hogy sikertelen bejelentkezés miatt 24 órára letiltott. Kivártuk a 24 órát, a helyzet változatlan. OTP Telebank szolgáltatást sajnos nem kértünk, így a súgó menü szerint eljárva bementünk a legközelebbi fiókba ami útba esett, de az nem a számlavezető fiók volt. Ott kivártuk a sort, utána közölték, hogy nem tudnak segíteni mert Junior számla esetén csak a számlavezető fiókban tudják a számlát feloldani. Valamilyen zűrös magyarázattal szolgáltak, hogy miért... Erről a honlap nem tájékoztat sajnos.

Irány a számlavezető fiók. Újabb sorban állás gyerekkel együtt, mert a törvényes képviselő önmagában kevés, erre figyelmeztettek az előző fiókban. Röpke 10 perc azonosítás, telefonálgatás, számítógépes adatrögzítés, új jelszó megadása után az ügyintéző mosolyogva közölte, hogy minden rendben, perceken belül feloldódik a tiltás, de azért biztos ami biztos csak másnap próbálkozzunk. Kivártuk a másnapot, nagy izgalom, de első próbálkozásra ugyanaz a jól ismert üzenet fogadott:

Az Ön Azonosítója felfüggesztésre került. Az Azonosító 24 óra múlva automatikusan feloldásra kerül. Kérjük, a 24 órán belüli feloldás érdekében keresse fel bármelyik OTP Bank fiókot (amennyiben vállalkozói számlával rendelkezik, számlavezető fiókját). A letiltás feloldásáról lakossági ügyfeleink az OTPdirekt telefonos ügyintézőinél is rendelkezhetnek.

Sajnos balga módon még mindig nem kötöttünk OTPdirekt telefonos szerződést, így azonosítás hiányában telefonon nem tudtak segíteni, de azt tanácsolták várjunk 24 órát. Kivártuk az újabb 24 órát, majd újabb és újabb 24 órákat, minden nap egyszer és csakis egyszer próbálkozva, hátha csoda történik. De csodák nincsenek, mint ahogy időnk se volt, hogy újra gyerekkel együtt személyesen megjelenjünk a számlavezető fiókban.

Az OTP honlapjának megfelelő menüjében panaszlevelet írtam, mire megjött a szokványos válasz, hogy ezt 30 napon belül kivizsgálják. Azóta többször is írtam, már szinte könyörögtem, hogy tegyék meg, hogy segítenek, de kemény szívekre és süket fülekre találtam mindannyiszor, az automatikus válaszüzenet mellé már kaptam olyan levelet, hogy ki fogják vizsgálni a problémát de megoldás azóta sincs, ma, február 17-én, közel egy hónappal a számlanyitástól számítva még nem sikerült megoldani a problémát.

Csak hangosan gondolkodva: ha egy céges ügyfél közel 30 napig nem férne hozzá az Internetbank rendszeréhez, neki is csak ezeket a semmitmondó üzeneteket válaszolná A BANK, tudva, hogy nagy összegű anyagi hátrányt okoz a kedves ügyfelének az esetlegesen elmaradó kifizetésekkel? Vagy csak a Junior ügyfél nem ügyfél, tanulja meg a gyerek, hogy amíg nem mozgat a számlán súlyos milliókat addig nem is veszik őt komolyan? Felháborító de még inkább elszomorító, ha ezt egy pénzintézet így kezeli.

Egyelőre nem látszik más megoldás, mint bemenni újra a bankfiókba, aztán vagy történik valami vagy nem, de mivel az idő pénz, akkor minden bankban eltöltött időt kiszámlázhatok majd az OTP-nek? Megkezdett félóránként egész csinos summa lenne még méltányos díjjal számolva is...

Üdvözlettel,

Jenő

UPDATE: mára sikerült az OTP-nek megoldania a hibát. De nemhogy elnézést kérő levelet, de még egy értesítést se kaptunk... Csak a mai belépési próbálkozás sikeres volt. 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.21. 17:06:49

Már ott vért hánytam a sztori olvasása közben, amikor kiderült, hogy a telefonos ügyintézéshez külön szerződést kell kötni! Más banknál érdekes módon ez alapból része az accountnak.

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.21. 17:08:53

Mondjuk nem értem, hogy a vadász... akarom mondani Jenő ennyi szopás után miért megy vissza még mindig az OTP-hez.

Mit is mondott a medve?

Szubrina 2017.02.21. 17:09:23

"Első meglepetés, az időpontra"" Mindez történt január 19-én. De az ügy itt nem ért véget happy-enddel, igazából a bosszúságok csak most kezdődtek."
"de megoldás azóta sincs, ma, január 17-én, közel egy hónappal a számlanyitástól számítva még nem sikerült megoldani a problémát."

Itt alighanem valaki elírt valamit, gondolom az utóbbi időpont február 17-e akart lenni.

"Kedves szülő"
Mondja már el nekem mi a szarért akar a gyereke után is mindenféle kezelési, kártya, tranzakciós díjakat fizetni, amennyiben ez nem létfontosságú?
Ráér még az a gyerek, hogy elég sápot szedjen le róla a bank.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.21. 17:13:59

Amint bejöttek e külföldi bankok, azonnal elvittem a számlámat a Országos Takarékpénztártól. Szoptam eleget a különböző hivataloknál, a bankom ne szopasson már! Poszter nem vette észre a rendszerváltást, a Wartburgba még mindig keveréket tankol...

enrico palazzo 2017.02.21. 17:16:43

"Nagylányunk 12 éves, korához mérten rendkívül komoly, megbízható gyerek, elérkezettnek láttuk az az időt, hogy saját számlája, kártyája legyen, a zsebpénzét arra kapja és megtanulja kezelni."

vs.

"Végre miden sikerült, kivéve, hogy a bankkártyára kiválasztott képet így nem tudtuk megadni - gyereknél ez is szempont..."

"A számlához Internetbank szerződést is kötöttünk, jó, ha azt is megtanulja kezelni a gyerek, na meg a szülői kontroll miatt is."

Jenő, ti konkrétan egy robotot szeretnétek a gyerekből? Nem lenne kicsit több értelme, ha fogná a kezében(pénztárcájában) a pénzt és akkor tudná, hogy igen, ez egy ezres, ez egy ötezres és hogy vigyázni kell rá!?

borso 2017.02.21. 17:33:24

OTP? Köszönjük, ez így elég is volt. Értelmes ember messziről elkerüli.

borso 2017.02.21. 17:34:51

@Szubrina: Igazad van először meg kell tanítani a készpénz használatot, a fizikai megtakarítás lehetőségét utána jöhet a virtuális bankolás.

Szubrina 2017.02.21. 17:39:24

@borso: Igen, még felnőtt emberek sem érzik igazán a kártyahasználat miatt a pénz súlyát (átvitt értelemben).

nagyzee 2017.02.21. 17:40:54

bankfiokba szemelyesen maximum kétszer szabad bemenni: szamlat megnyitni majd szamlat megszuntetni.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.02.21. 17:46:24

értem én, hogy "vadász" jenő azt szeretné, ha a csimóta tisztában lenne a bürokráciával, megértené, hogy miért NEM foglalkoznak az ügyintézők az előfizetők problémáival ... de könyörgöm, még CSAK 12 éves az a csímota, nem érne ez rá még pár évig? jenő, add oda neki a zsebpénzt kp-ban, oszt' szard le a többit még egy ideig, mindenki boldogabb lesz ;)
(azt csak halkan kérdem, azért, mert nem megy a bank, ugye kap a csímóta zsebpénzt?)

Cycmen 2017.02.21. 17:46:28

Itt az alkalom megmutatni a gyereknek hogy kell felbontani egy szerződést!

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.02.21. 17:51:49

@nagyzee: és ha történetesen be akarsz tolni egy kis pénzmagot a számládra, megkérsz egy közelben ücsörgő hajléktalant.

További magyar hang 2017.02.21. 17:52:59

„…az OTP honlapján minden adatot felvittünk a rendszerbe, kiválasztottuk a kártyára szánt képet, feltöltöttük, időpontot foglaltunk a bankfiókban történő aláírásra. Minderről automatikus visszaigazoló leveleket is küldött a rendszer, hogy sikeres volt.
Első meglepetés, az időpontra érkezés rendben volt ugyan, de semmilyen előre feltöltött adatot nem talált az ügyintéző a rendszerükben…”

Jenő! Ez volt az a pont, amikor „Ja, akkor nem nyitunk számlát Önöknél, viszlát!” felkiáltással távozol az OTP fiókból.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.21. 18:06:01

picsányi sándor köszi szépen a posztot :D

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.21. 18:36:12

Ja és az utolsó bekezdés:

...Egyelőre nem látszik más megoldás, mint bemenni újra a bankfiókba, aztán vagy történik valami vagy nem, de mivel az idő pénz, akkor minden bankban eltöltött időt kiszámlázhatok majd az OTP-nek? Megkezdett félóránként egész csinos summa lenne még méltányos díjjal számolva is...

Amikor Jenő keze ezt legépelte, akkor már nagyon nagyon be volt baszva...

Nick-son 2017.02.21. 19:04:51

Most megtanulja a gyerek, hogy bankot választani kell, nem mindegyik egyformán jó.

vizsla_barat 2017.02.21. 19:06:46

@További magyar hang: egybites user. felbites ugyintezo. Kellemes parositas.

kozkozkoz 2017.02.21. 19:20:11

Egy vállalkozó már rég nem foglalkozik az otpvel

Shanarey 2017.02.21. 19:24:21

OTP-ről jót vagy semmit.

Jót nem tudok.

Sam Crow 2017.02.21. 19:24:52

A gyerek idejekorán szembesül a kis magyar valósággal.

2017.02.21. 19:28:08

Jenő, tud róla, hogy már nemcsak az OTP létezik a piacon? Nem muszáj ott annak a szerencsétlen gyereknek számlát nyitni? Sőt, Jenőnek és kedves családjának sem muszáj ott szívni a számláikkal.
Ha a gyerek bankkártyájának esetében fontos lett volna az az egyedi kép, akkor értelmes, a gyerek komfortját figyelembe vevő szülőként tt kellett volna felállni, és a soha-viszont-nem-látásra! A bank ugyanis egy szolgáltató, és ha nem teljesít, akkor otthagyjuk a 'csába.
Fogadjunk, hogy ha a Burger Kingben elfelejtik a jeget a nagykólába, akkor Jenő veri az asztalt, hgy hun-a-jég. A bankban meg lapít, meghunyászkodik, belemegy az összes marhaságaikba, mint egyszeri paraszt, amikor a földesúri kastélyba téved.
De hogy konstruktív is legyek.
Jenő, ha már mindenáron bankszámlát akar a gyereknek (rohadtul ráérne még), akkor nyisson egyet a Magnetban, azok meglepően normálisak. Sőt, a kiscsaládét is vigye át abból a kádárkori szarkupacból, ahol most a pénzüket tartják.

Beerhead 2017.02.21. 19:50:53

(halkan mondom, nehogy más is meghallja: Gránit Bank!!)

szopoklész 2017.02.21. 20:28:39

Jenő kapja itt az ívet rendesen. :) Aki még nem hagyta ott az OTP ezek után sem, az igazán kitartó. Az ilyen hűséges ügyfél megérdemelné, hogy havi 10.000Ft legyen a számlavezetési díja, akkor sem pártolna el. Mindenki jól járna, a bank is, mert még több bevétele lenne, Csányi Sanyibácsi is, hogy tudjon venni még egy szalámigyárat és az ügyfél is, mert ő boldogan támogatja az OTP-t.

Darth Revan 2017.02.21. 20:51:11

Ez most komoly?! A kedves vadasz tudja, hogy nemcsak az OTP nyujt banki szolgaltatast Magyarorszagon? Sot, mas bank is nyujt banki szolgaltatast gyerekeknek.

De ha o ragaszkadik az otphez, akkor meg ne csodalkozzon.

Szubrina 2017.02.22. 00:31:00

Miért nincs még mindig javítva a január 17-e? Most komolyan időutazó a poszter?
Megköti a szerződést január 19-én, majd 30 nappal később január 17-én...
JaviCCSuk máN ki aSZTAT!

Szubrina 2017.02.22. 00:33:15

@nagyzee: nem is, mert háromszor, szerződéskötésnél, bontásnál és soha többet.
:DD

sarostehen 2017.02.22. 06:29:40

"Azóta többször is írtam, már szinte könyörögtem, hogy tegyék meg, hogy segítenek"

Hát itt (is) basztad el. Nem könyörögni kell, hanem bemenni, felmondni az egészet és elköszönni.

Terézágyú 2017.02.22. 07:23:18

"Mivel a családban mindenki OTP számlával rendelkezik"

Ezek szerint eddig nem volt semmi gond a zótépével, évek óta.

"Minderről automatikus visszaigazoló leveleket is küldött a rendszer, hogy sikeres volt."

Az email nem jelent semmit, nem bizonyító erejű, tanuljátok már meg, az okosok már a szátokba rágták.

ebella 2017.02.22. 08:14:21

Én az OTP-t olyan tíz éve hagytam ott, mikor egyszer utazni akartunk és kivettem egy nagyobb összeget. Erre azt mondta a csaj, hogy ennyi ezret adok érte. Mondom, de az én pénzem, eddig használták, most visszakérném. (Akkor még nem voltak ezek a különadók a pénzmozgásra, a pénz meg nagyrészt lekötetlenül volt náluk, hónapokig, amire pár forintot adtak, talán egy-két százast havonta.) Azt mondta, akkor is annyi. Mondtam, tudja mit, akkor megszüntetem a számláimat. És tettem azt. Azóta a céges és magánszámláimon nagyon szerényen számolva is félmilliót takarítottam meg, ha az elektronikus ügyintézést (most ingyenes) beleszámítom akkor még többet. Kisebb lett volna az étvágyuk, talán ma is ott vagyok, csak mert az ember alapvetően lusta.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.22. 08:19:13

@Terézágyú: és ha kötött volna szerződést arra a nyomorult telekódra, akkor ezt a posztot se kellett volna megírni...

ebella 2017.02.22. 08:24:19

@Pink Petsch: Hát én is Magnetos vagyok olyan tíz éve. Az magánszámlámon az összes költség havi kétszáz forint, a kártyaíj. (Nem kérnek előre semmit a kártyáért sem.) Mivel szinte mindent kártyával fizetek, nulla egyéb költségem van,. ami kp mégis kell, az megvan, de akinek nincs, az is havi százötvenig (ha a feleségének is van kártyája háromszázig), ingyen kivehet pénzt. (Ez nyilván az OTP-ben is így van, csak mondom, hogy miért kétszáz az összes költségem.) A rendszeres, közüzemi, biztosítási, stb. számlák fizetése ingyenes. Ingyen net-bankozom, talán egy éve voltam utoljára a bankfiókban. Most megnézheti mindenki, hogy mennyit fizet az OTP-nek ezekért, vagy hasonlókért!

de a céges számlák feltételei is sokkal kedvezőbbek.

ebella 2017.02.22. 08:26:13

@ebella: ...feleségének is van számlája....

Terézágyú 2017.02.22. 08:27:22

@ebella:
"Mondom, de az én pénzem, eddig használták, most visszakérném."

Persze, persze...
De azért itt arról van szó, hogy te igénybe veszel egy SZOLGÁLTATÁSt a banktól, jelesül azt, hogy ők vigyáznak a pénzedre, eltárolják stb. Hogy neked ne otthon kelljen tartani a zoknik között...
Ezért a szolgáltatásért pedig neked fizetni kell.
Hogy mennyit, és ha konkrétan nem is ezért (mert ez ingyenes), azért valami másért fizetsz is. A bank nem ingyen csinálja ezt, még úgy sem, hogy közben használja a pénzedet...

Manyecska. 2017.02.22. 08:33:31

Te Reactor, ez a hajnali négy órás sms jaaaúúú vót mikor akarsz meghalni? :P:DD

Manyecska. 2017.02.22. 08:36:14

Teljes mértékben egyetértek az előttem szólókkal kivéve Csányit és a posztert!
Ez egy vicc tényleg:(
Én is nyitottam dehát az enyimé már 18 lesz lassan ő mondjuk azt mondta még nem akarnak gyereket mert túl drága a felnevelése /:D/ mit nem mond??..

Nyissatok Osztálypénz-számlát ott még fel is jelentenek ha más emeli le..! :DDD

nem érek rá 2017.02.22. 09:22:33

Csak annyit kellet volna írni,hogy számlát nyitottunk a gyereknek az otépénél....a többit úgyis tudjuk.

Nick-son 2017.02.22. 09:30:29

Na meg azért, ha igazán zseni a gyerek akkor talán hagyni kellene egy kicsit szárnyalni, ha tényleg vállalkozót akartok belőle.

Azon semmi se fog múlni, hogy 5 meg 10ezer forintokat jobbra, vagy balra tologat a bankban, meg a befordult droid szerű ügyintézők, meg az aszf összes hülyeségének alávesse magát ennyi idősen. Ettől nem lesz belőle se vállalkozó, se okos ember, se semmi extra, mivel nincs hozzáadott érték, ez csak egy passzív dolog. Őrizgetjük a szülőktől kapott pénzt.

Vidéken inkább vegyen 5 baromfit, aztán adja el a bio! tojást. Városban vállaljon boltba járást, beszerzést... mit tudom én, de ezek vezetik rá a vállalkozások természetére. Legyen mozgásban, bármilyen keveset, de szerezzen meg maga.

Egy normális vállalkozásnál ritkán hever (a méretéhez képest) komoly összeg bankban, hiszen egy dolog biztos, hogy a bankba tett pénz nem termel semmit.

sarostehen 2017.02.22. 09:33:28

@Nick-son: "Egy normális vállalkozásnál ritkán hever (a méretéhez képest) komoly összeg bankban, hiszen egy dolog biztos, hogy a bankba tett pénz nem termel semmit."

Van egy cég.. valami Apple a neve... tudod azok menyi pénzt tartanak bankszámlán?

Manyecska. 2017.02.22. 09:44:19

@Nick-son: Monopoly társasjátékot! Hamár, ugye.

Zöldegér 2017.02.22. 09:57:08

Az OTP az életre nevel,
Nem pótolhatod soha, semmivel.

ebella 2017.02.22. 10:03:01

@Terézágyú: A mesékből kinőttem. Az nem egy szolgáltatás, hogy keres húsz százalékot a pénzemen és nekem ad egyet meg ha kiveszem akkor lehúz egy re minimum. Téged lehet, hogy ez meggyőz, az okosabbakat nem. És lám, lehet is másként működni. És nem csak itthon, hanem a világ boldogabbik felén, szinte minden bank így működik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 10:03:49

Nézem a magyar és az orosz balaseti videókat. Érdekes dologra jöttem rá. Az orosz autósok télen sokkal több balesetet okoznak, mint a magyarok, ha a nyári balesetek arányához viszonyítom.

Manyecska. 2017.02.22. 10:05:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: mer' nagy a tél, nagy a hó, nagy a sár, nagyanyó! sokkal többen is vannak arra nem jöttél még rá..? :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 10:09:51

@Manyecs: "sokkal többen is vannak arra"

Ha 1 magyarra 5 orosz baleseti videó jut nyáron, 1 magyarra 20 orosz baleset jut télen.

Terézágyú 2017.02.22. 10:12:51

@ebella:

Próbáld megérteni amit mondok:
de igen, ez egy szolgáltatás. Amiért fizetned kell. Persze nyugaton már kitalálták, hogy tudsz MÁSSAL is fizetni, nemcsak a "pénzfelvételi díjjal". De valamivel fizetsz.

Ugyanakkor meg vedd már észre, hogy ez a "minden felvét, tranzakció ingyenes" általában akkor működik, ha egy bizonyos összeg havonta megjelenik a számládon. Akinél ez nem áll fent (gyengébbek kedvéért: nem keres annyit mint te), az általában nem veheti igénybe ezt a lehetőséget...

Manyecska. 2017.02.22. 10:23:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " Holnap megyek oda először, körülbelül másodjára." én most ezt találtam. :D

Amúgy érdekes tényleg ennek alszámlának kéne lennie, de nem vágom miért akar poszter többezret fizetni/év.....számlavezetés, kártyacsere...egy 12 éves gyerek seperc alatt el fogja költeni-hacsak limitet nem állít be neki-, elveszíti stb...

A Takarékbélyeg jó volt régen tényleg:) Monnyuk nekünk enni se volt mit hamar megtanultam a pénz értékét igaz 14 évesen dolgoztam nyáron, a Flóriánba mentem /anyád../ mi lesz később amikor havonta ráun a többtízezres cipőre stb..? :D

Manyecska. 2017.02.22. 10:26:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: :DDD nálunk a családban egy emberre két hülye jut, nagybátyám 3x-ra nősült /ez is!!!/ most 57 éves, a vasárnapi ebédnél a nő az ölébe ült és székestül letarolták az ebédlőt, ráestek a 86 éves nagyapámra, a feleségnek eltörött a kulcscsontja most egész nap áll mint a madárijesztő :D :O ON
Nagybácsi matematikus aszonták rosszul számíthatta ki a szöget! :DD

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 10:37:48

@Manyecs: :))

A törött kucscsontja miatt kell állnia? 2 hónapig?

napinapinapi 2017.02.22. 10:57:10

@További magyar hang:
Az biztosan hatasos lett volna.
Az ugyintezo egy halk halistennel letud benneteket. Utana 10 percig ugy csinal,mintha adminisztralna,majd kimegy 15 percre cigizni,majd hivja a kovetkezo madarat.

Manyecska. 2017.02.22. 11:20:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: hát mivel gipszelni ugye nem lehet gondolom kitartja oldalra :DD rohadtul fájhat!!

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.22. 11:35:07

@Manyecs: Matematikus létére igazán kiszámolhatta volna, hogy egy is sok. Kérdezz rá legközelebb, amikor találkoztok, hogy mennyi az f(x) feleség függvény maximuma?

:-D

bbwd 2017.02.22. 11:37:00

1, gyereknek bankszámla, bankkártya az azzal járó költségekkel és díjakkal teljesen felesleges...

2, tanulja meg kezelni a pénzt a fizikai valójában, érezze, hogy mit jelent, és ha van már annyi, hogy otthon kockázatos tárolni, na akkor jöhet esetleg a bankszámla

3, az OTP szocialista csökevény, a lehúzós számlacsomagjaikkal, a horror díjelemeikkel, a bürokratánál is bürokratább szabályozásukkal

4, tanulság: OTP-t messze elkerülni :P

Nancsibacsi 2017.02.22. 11:43:10

Én nem értem hol születnek ilyen türelmes emberek. OTP-nél ez a szabványos folyamat - tessék megtanulni végre!
1. OTP-nél bankol.
2. Valamivel megszopatja az OTP.
3. Beballag a fiókba, és megszünteti minden OTPs kapcsolatát: bankszámla (minden családtagét, cégest, mindent), nyugdíjpénztár, egészségpénztár, szép kártya, biztosítás - MINDENT.
4. Elmegy normális bankhoz.

Én is ezt csináltam, több cimborám is pont ezt csinálta - egyedül a második pont változó, hogy kit mivel szívattak meg.

Manyecska. 2017.02.22. 11:47:02

@Tehetséges ugandai buzi: jóoké:) miépes képviselő volt mindent megmagyaráz ugye??:D
Vótmá hogy kiszállt a parkolóban a kocsiból fehér bottal, napszemüvegben, állítólag nagyon néztek...., nagyon vicces kis család! :D

Manyecska. 2017.02.22. 11:48:11

@Nancsibacsi: tegyük hozzá hogy érdemes rajta hagyni a mexüntetéskor x összeget ...a később felmerülő "rejtett " költségek miatt.:((( Vótmá' ilyen poszt..

joska61 2017.02.22. 11:48:44

Fura elvárás, hogy egy megkülönböztetett ügyfélcsoportot a tenyerükön hordozzanak, miközben az összes többit leszarják.

svgh1 2017.02.22. 12:06:47

OTP- nél számlát vezetni.... elég perverz. Annyi bank van ahová lehet menni...

Csipyke 2017.02.22. 12:22:38

@Manyecs: off: nem tudsz überelni: az anyósom hozzáment egy lassan 8 éve munkanélküli jogászhoz, aki eladta a szüleitől örökölt házat, és az új lakásszerződés aláírásakor derült ki a helyszínen, hogy 4 nappal túllépte az illetékmentes 1 évet. Valamint folyamatosan menni kell vele mindenhova, egy netbankos szerződést nem tud egyedül megkötni...

Manyecska. 2017.02.22. 12:39:20

@Csipyke: mindig mondom a hüJe és a zseni közt nagyon keskeny a határvonal! :D

Elek Heck 2017.02.22. 12:58:50

Elolvasván az összes kommentet, az az érzésem, a többség sem a szülőt, sem az OTP-t nem érti! Pedig egyszerüen csak arról van szó, elkezdődött a gyereket az ÉLETRE nevelése.

Csipyke 2017.02.22. 13:50:54

@Elek Heck: ott a pont. Ráadásul a nagy magyar életre nevelése...

Manyecska. 2017.02.22. 14:23:37

@Csipyke: "Az élet cukor csak jól kell tudni szopni..."

Szubrina 2017.02.22. 15:06:45

javítvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)))

Szubrina 2017.02.22. 15:20:29

@Elek Heck: Hadd legyen az a gyerek, ameddig lehet, aztán majd megtapasztalja, hogy nem az ügyfélszolgálatosok és szolgáltatók vannak az ügyfélért, hanem az ügyfél őértük, szivességet tesznek minden alkalommal, amikor kemény összegeket fizetünk a szart sem érő szolgáltatásaikért.

zako1 2017.02.22. 20:28:26

Valószínűleg nem leszek népszerű, de én nem az OTP és a posztert köpködni jöttem... :) A kilencvenes évek óta vagyok OTP-s, soha semmilyen problémám nem volt velük, sőt. Egyetértek a posztolóval, ha lenne hasonló korú gyerekem, én is inkább a virtuális pénzkezelés felé terelgetném. Készpénz, ugyan már, nem a középkorban élünk, jó hogy nem aranytallért kellene magunkkal hordanunk bőr erszénykében. Én már rég betiltottam volna a készpénzt, de ez messzire vezetne, most ne menjünk bele.

Szóval az OTP rengeteget fejlődött, a 3-4 általam ismert banknál sokkal innovatívabb. Jelenleg nekik van szerintem az egyik legjobb netbankjuk, használom a telefonos appjukat is, és ami a legjobb: a webkártya, amely magyar viszonylatban szerintem meglehetősen ritka. Elsők között vezették be a paypassos bankkártyákat, amit szintén gyakran használok. A bankfiókban nem nagyon fordulok meg, de eddig mindig pikkpakk elintéztek mindent. Legutóbb devizaszámlát is nyitottam náluk, egy netbankban kezelhetek mindent, gyakorlatilag mindent azon intézek.

A posztban leírt tortúra mondjuk tényleg riasztó, én biztosan nem vártam volna heteket, addig nem mozdultam volna el a laptoppal a bankfiókból, amíg nem megy a bejelentkezés... :)
A junior számla egyébként nem kerül sokba, simán megér ennyit, hogy a gyerek gyakorolja a pénzkezelést, a bankolást, reméljük a kezdeti kínlódás nem vette el kedvét. :)

Egyébként ha Magyarországon minden (köz)szolgáltató legalább olyan szinten működne mint az OTP, egy szavunk sem lehetne.

Dikusz 2017.02.22. 21:17:15

Azt szeretném kérdezni tőletek, melyik az a bank, amelyik tutira jó? Nem volt még a TH-n olyan azt hiszem, amelyikkel ne lett volna probléma.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 21:21:10

@Dikusz:

+Unicredit
+Budapestbank
- OTP
- CIB

Helyesbítek
-------------OTP

Dikusz 2017.02.22. 21:56:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: mind a két pluszos bankról van poszt a TH-n, sőt az összes többiről is. Az OTP-ről saját tapasztalatod van, a bankodnál mi az a plusz, ami mellette szól?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 22:14:04

@Dikusz: Bármről lehet poszt, amilyen hülye Helga.

Csak személyes tapasztalat alapján tanácsolok neked, semmiképp se megalapozatlanul.

Az Unicreditnél mindig volt parkolóhely, barátságosak, jó a nyitvatartás, jó az internetbankjuk. 3 számlám van náluk. A első idők után nem kellett többet bemenni, meg meg is szűnt az a fiók.

A Budapestbank normális, jó az internetbak, a telefonos ügyfélszolgálat is jó. Ja, az az unicreditnél is. Akkor kell, mikor a kártyás fizetésnél elbasz... elcseszi a túloldal. Sokszor fizetek kártyával.

A CIBnél csak 6 hónapra vissza van meg a történeted. Tovább nem is kell szapulnom. Otthagytam. A csajok most is ott vannak, úgyhogy szenvedünk folyamatosan. Belépni maga egy kínszenvedés.

OTP. Minden látogatás fél óra várakozással kezdődik a Margithídnál. Mindent csak személyesen lehet intézni. Az internetbankjuk az elképzelhető legszarabb. Csak dolláros csekket beváltani megyek oda, arra nem kell várakozni sokat. De mindig erősködnek, hogy nyissak számlát, az plusz 5 perc szájkarate.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.22. 22:19:17

@Dikusz: Az Erste-t nem említettem. 96 óta vagyok náluk. Rossz volt, de sokat javult, ezért nem kapott minősítést. Már mindenhol volt internetbank, mikor még 60 ezer forintot kértek érte havonta. Tavaly akartam megszűntetni a számlámat, de aztán nem tettem. Függőben van.

zserzsenne 2017.02.23. 15:27:22

@zako1: +1 Én is elégedett ügyfele vagyok az OTP-nek (többek között). Valaki írta, hogy a CIB-hez megy át. Sok szerencsét, engem pont ők szopattak halálra.

citroen bx 2017.02.23. 22:20:05

@zako1: ahan...
Remekül fejlődhet tényleg a te adódból , meg a csányi direktíváitól...
Örvendetes,h használod a paypasst, hogy elhiszed: biztonságos.
Jó az neked... A te bankod!

zako1 2017.02.24. 06:33:36

@citroen bx: az adómat így is arra költik amire akarják, nincs beleszólásom. Ha nem az OTP-nél bankolok, attól még Csányi ugyanolyan gazdag marad mint eddig. Egyébként évekkel ezelőtt láttam "testközelből" egy konferencián, nagyon közvetlennek és barátságosnak tűnt - egy multimilliárdoshoz képest mindenképpen. :)

Ha ennyire képben vagy, meséld már el, miért nem biztonságos a paypass! Leszámítva az elhagyást, lopást, szerintem ugyanakkora a kockázat mint a sima bankkártya esetében. A leolvasás hatósugara centikben mérhető, 5000 Ft feletti vásárlásnál ugyanúgy PIN-t kér, mint minden sima bankkártya, viszont ezt ki sem adom a kezemből.

zako1 2017.02.27. 22:28:47

@Manyecs: áram nélkül szerintem nem az lesz a legnagyobb problémánk, hogy nem tudunk paypass-szal fizetni... :)) Szerintem egy pár hetes teljes áramkimaradás padlóra küldené az egész nyugati értelemben vett civilizációt, készpénz ide vagy oda. Walking Dead stílusban gyilkolásznánk, rabolnánk és fosztogatnánk (mínusz a zombik). A készpénz pillanatok alatt értéktelenné válna, legfeljebb tűzgyújtáshoz lehetne használni. Az ivóvíz, a benzin és a konzerv lenne a legértékesebb vagyontárgy.

Menyus Péter 2017.02.28. 15:15:03

OTP a gyökerek bankja. Mikor tanulják már meg?
süti beállítások módosítása