Tékozló Homár

Vajon megfelelő csomagolásnak számít a kutya alól kirántott, újraeszkábált, mindenfélével kitömött doboz?

2017.02.24. 15:26 | Homár Hilda | komment

dsc_0098_1.JPG

Nem elég a bosszúság, hogy nem működik valami, amit neten rendelt az ember, ilyenkor bónusz macera az egészet újracsomagolni, és visszaküldeni a motyót a feladónak. Aztán van az, amikor ezen bukik is az egész projekt.

Tisztelt Szerkesztőség!

Interneten vásároltam egy egyengető gyalut (Güde GADH 204-et). Meg is jött szépen, de az első használatkor széthullott a motorja. Ahogy kell szépen becsomagoltam, jött is a GLS és elvitte. A szervizbe (Güde Hungary Kft.) már nem egészen olyan állapotban érkezett, ahogy megküldtem, hanem szanaszét törve. A szerviz tájékoztatása alapján több hetes GLS kontra Güde szerviz huzavonának nézek elébe, amiben az én megfelelő csomagolásom lesz a vitatéma.

A gyári csomagolás nem volt már meg, mivel tiszta olaj volt a gép, így a doboz is, valamint nem gondolom, hogy dobozokat kellene őrizgetnem, az esetleges meghibásodások miatt. Minden esetre kirántottam a kutya alól a lapra szedett dobozt, jól összeragasztottam, teletömtem mindennel, amit otthon találtam, körbefóliáztam, stb. Sajnos otthon nincs logisztikai bázisom, így az általam kihozható maximumot tudtam csak megtenni.

Eltelt két hét, felhívtam a szervizt, állítólag a GLS kétszer visszadobta a kártérítési igényt, vagyis a dolgok jelenlegi állása szerint a szerviz, aki szerződésben van a szállítóval, nekem fog ajánlatot tenni a roncs javítására, vagyis megfizethetem a 100-ezer forintos gép javítási költségeit, mert a szerviz a GLS-re mutogat, aki meg nem vállalja a felelősséget. Véleményem szerint egy valamit magára adó cég nem a vásárlót terhelné a saját szerződéses Szállítójának hibájából felmerült sérülések miatt, hanem a vevőjét kompenzálná és külön vívná meg a csatáját a szállítójával. Ehelyett a csomaglómásomra hivatkozva hárítják egymásra a felelősséget.

Gondolom ez már egy jól bejáratott módszer lehet, mert ugye az előírásban le vagyon írva, hogy a megfelelő csomagolás a vevő kötelessége. Csak ugye mit jelent a megfelelő csomagolás?! Minden esetre a szerviz azt mondja, hogy a szállítót perelhetem, ha akarom, ők nem felelősek. Véleményem szerint én a szervizzel vagyok jogi kapcsolatba a garanciális feltételek miatt, ők intézték a szállítást, ők választották a fuvarozó céget, nekem ebbe nem volt beleszólásom.

Akárhogy is lesz, a jövőben nem fogok olyan cégtől vásárolni, akik ennyire nem adnak a márkanevükre, és a garanciális javítás során a vevő felelősségére próbálnak apellálni, és úgy kommunikálnak, hogy ők mindent megtesznek, hogy a szállítóval elismertessék a hibát, de ha nem sikerül, akkor ők sajnos nem tudnak mit tenni, fizessem ki még egyszer a gép árát, amit egyszer tudtam használni, mert hibásat küldtek.

Mellékelem a képeket az én csomagolásomról, valamint a szervizben készült képet az épet az érkezésről.

P.

Na, vajon megfelelő csomagolásnak számít a kutya alól kirántott, újraeszkábált, mindenfélével tömött doboz? 

Kedves Homár olvasó!

Leveled alaján az eladó a meghibásodott termék visszaküldésével kapcsolatban a GLS Hungary „Felvétel &Visszaszállítás” vagy a „Felvétel&Átszállítás” típusú szolgáltatást vehette igénybe. Mindkettő lényege, hogy a szállító cég az eladó megbízása alapján végzi a szolgáltatását. (első esetben a megbízó által megadott helyen felveszik a csomagot, és a megbízó székhelyére szállítják vissza, a második esetben pedig a megbízó által megadott helyre kézbesítik a csomagot, pl. a szerviz telephelyére)

A GLS üzletszabályzata pontosan meghatározza, hogy mit kell megfelelő csomagolásnak tekinteni. Jelen esetre vonatkoztatva a szabályzat értelmében megfelelőnek kell tekinteni a csomagolást, ha:
- az teljesen lezárt. Ez a külső és belső csomagolás együttes meglétét jelenti, ahol a külső csomagolás 5 rétegű kartondoboz vagy azzal egyenértékű formatartó csomagolóanyag.
- törékeny árut hungarocellel vagy egyéb bélelő, töltőanyaggal kell körbevenni. Külső csomagolásként kizárólag formatartó kartondoboz fogadható el.
A szabályzat kimondja továbbá, hogy amennyiben a csomagolás a fenti követelményeket nem elégíti ki akkor a szállító megtagadja a csomagok átvételét. 

Ebben az esetben a csomag átvételének megtagadása nem történt meg, így a csomagolást a fent meghatározottaknak megfelelt. Ha a csomagolás megfelelő volt, akkor a terméknek a feladáskor nem tapasztalható hibái a szállítás során keletkezhettek. A szállítóval szemben a megbízó, vagyis Güde Hungary Kft. jogosult kártérítési igényt érvényesíteni. A kártérítési igényekre a GLS a törvényben meghatározott felhatalmazás alapján a szerződésszegéssel okozott kártérítés szabályait rendeli alkalmazni.

Az eladó ezzel együtt nem mentesül a jótállási kötelezettsége alól, a hiba kijavítását vagy a termék kicserélését köteles díjmentesen elvégezni a törvényben meghatározott kimentési ok fennállásának hiányában. Az eladóval szembeni jótállási igényt ezért javasoljuk továbbra is írásbeli felszólító levél megküldésével érvényesíteni, amelynek sikertelensége esetén a követelést bírósági úton vagy az illetékes békéltető testület előtt érvényesítheted.

Felhasznált jogszabályok:
- a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 
- a postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvény 
- GLS HUNGARY kft. általános üzleti feltételei 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.24. 15:37:00

bizony, ezért kell az eredeti dobozt és az összes hungarocellt megőrizni. Az nem véletlenül van úgy megtervezve, ahogy és ha abban töri össze, akkor az bizony a futár bűne. Minden egyéb esetben rá tudják fogni, hogy nem megfelelő a csomagolás...

Klafa 2017.02.24. 15:37:21

Gyönyörű doboz :D

Manyecska. 2017.02.24. 15:41:28

"Minden esetre kirántottam a kutya alól a lapra szedett dobozt, " :DD!
„a csomagolás termékdíj-kötelezettség az eladót terheli” „ ez esetben, kiskutya nem maradt benne véletlen?? DDD

Manyecska. 2017.02.24. 15:43:24

Azta, ez tényleg durva..:(

Manyecska. 2017.02.24. 15:45:48

@The Crazy One 5tös: vis major. szétrágta a benne felejtett kiskutya. Belülről kirágta magát mint Reactor kreációi :D!

Nick-son 2017.02.24. 16:05:15

Most nem azért mondom, de minek kellett egy ilyen szép dobozt feláldozni? Biztosan volt a kerti budi mögött ennél sokkal megfelelőbb állapotú.

homar-fan 2017.02.24. 16:11:18

" Véleményem szerint én a szervizzel vagyok jogi kapcsolatba a garanciális feltételek miatt"

Barátom, te mekkorát tévedsz ebben. Te az eladóval vagy szerződéses jogviszonyban, senki mással.

Amúgy nem tudok együttérezni a poszt-tolóval, aki így képes egy 100e forintos terméket becsomagolni...

Cycmen 2017.02.24. 16:13:36

Minden esetre kirántottam a kutya alól a lapra szedett dobozt, jól összeragasztottam, teletömtem mindennel, amit otthon találtam,

Épületes történet! Nem mondom, én is szoktam hülyeségeket csinálni, viszont titkolom!

borso 2017.02.24. 16:29:54

"Interneten vásároltam egy egyengető gyalut (Güde GADH 204-et). Meg is jött szépen, de az első használatkor széthullott a motorja."

Interneten vásároltad, tehát áll a 14 napos teljeskörű indoklás nélkül visszaküldhető dolog. Nem ezt tetted.
Eredeti dobozt és csomagolást cirka fél évig nem dobunk ki, addig kiderül, hogy működik vagy sem. Te kidobtad.
Elküldted a Güde szervízbe úgy ahogy ahol darabokban kapták meg.

A sok sok hiba elkövetése mellett valóban, szerintem is a GLS tartozik kártérítéssel, de nagyon nem lesz egyszerű.

Hipóallergiás 2017.02.24. 16:48:12

@Cycmen: jah en sem ertem miert nem 100ftos belelt postai boritekban adta fel. Egyebkent meg hulyesegeket eltitkolni osi roman szokas.

GhostBusters 2017.02.24. 17:36:40

A GLS elvitte, ezzel elismerte, hogy a csomagolás megfelelő. Innentől kezdve jogi értelemben nincs probléma.

Tessék minél több vagyoni jellegű (kiesett bevétel, stb.), illetve nem vagyoni jellegű (új nevén sérelemdíj) kártérítési igényt csatolni a bírósági beadványhoz. Ezek a GLS félék csak ilyenekből tanulnak!

Cycmen 2017.02.24. 17:37:47

@Hipóallergiás: . Egyebkent meg hulyesegeket eltitkolni osi roman szokas.

Felőlem kiplakátolhatod az ökörségeidet, én inkább nem dicsexem vele!

Cycmen 2017.02.24. 18:02:34

A kutya azóta nem alszik!

2017.02.24. 18:09:08

Az persze nem fontos, hogy az a szegény kutya azóta fázik, mert nincs alatta a döngetőgyalu doboz. Vagy a mi a faszom gyalu.

hisztipisti 2017.02.24. 18:10:37

már vagy 2008 óta olvasom a blogot, és a kommentszekciót is, ez asszem a második hozzászólásom. nekem szimpatikus a poszt-toló! kutya alól kirángatott csomagolást minden termékre!

Cycmen 2017.02.24. 18:25:40

@szetiszfekSün: Az persze nem fontos, hogy az a szegény kutya azóta fázik, mert nincs alatta a döngetőgyalu doboz. Vagy a mi a faszom gyalu.

egyengető gyalu (Güde GADH 204)

Cycmen 2017.02.24. 18:28:43

@hisztipisti: már vagy 2008 óta olvasom a blogot, és a kommentszekciót is, ez asszem a második hozzászólásom.

Jó magas az ingerküszöböd!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 18:34:21

@Cycmen: Ne taposd el a nyíló virágot! HH munkássága eredményeképp már alig maradt kommentelő, égető szükség van az utánpótlásra. Inkább bátorítsad, még akármi is lehet belőle.

Nick-son 2017.02.24. 18:37:52

Azért azt megnézem a gls -t hogy rántjátok le ilyen-olyan mondvacsinált károkkal. Én tudom hogy megy és a végére járnak az utolsó csavarig konkrétan mi törött el. Max azt kifizetik, ha jogosnak ítélik. Sok sikert. Amúgy hogy felvették egy dolog, kívülröl láthatták csak, honnan is tudhatnák, hogy csak szeméttel van hevenyészetten kibélelve. De persze pereljetek, kérjetek új gépet, meg a járulékos károkra egy új házat köré :)

hisztipisti 2017.02.24. 18:44:30

@Cycmen: a Tudományos Akadémiába se kerül be csak úgy valaki.. kemény évek előképzettsége a feltétel, meg már meguntam ezt a figyelő pozíciót. (pedig mindig jókat derültem rajtatok)

hisztipisti 2017.02.24. 18:47:35

illetve a másik, hogy a bevallottan a kutya alól kiráncigált doboz említése átlépte a toleranciaküszöbömet! mennyire jófej, aki bevallja! (én mondjuk nem dobozt tartok a 3 kutya alatt, de ha vissza kell küldenem legközelebb valamit, biztos az alóluk kirángatott nyálas pokrócba fogom belecsavarni)

hisztipisti 2017.02.24. 18:49:05

mondjuk még nem rendeltem az emagtól és az edigitaltól, szóval nem tudom, mit küldhetnék vissza.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.02.24. 19:20:59

@hisztipisti: GYENGE KIFOGÁS! Mellesleg a nyafogás senkit nem érdekel. Old meg, rendelj valamit!négy!

WiZZu 2017.02.24. 19:45:44

Na most ezt újra el kell olvasnom, mert első olvasatra hasznos GVTI tanácsot véltem felfedezni.

WiZZu 2017.02.24. 19:50:23

Másodjára már csak félig, de végre valami egyénre szabottat is írtak. Arról meg végülis nem tehetnek, hogy semmire nem jó békéltető + végtelenségig húzódó bíróság javaslat az összes lehetőség kicsiny hazánkban.

Hipóallergiás 2017.02.24. 19:54:48

@Cycmen: aki x-el irja a szavakat sikeres ember nem lehet

Dikusz 2017.02.24. 20:04:48

Azt hittem, viccnek szánták a "kutya alól kirántott" dobozt, mint cím, de úgy látszik nem az.
Egy közel 100.000 Ft-ba kerülő gépet így becsomagolni, hát...
Ócska, agyonhasznált ázott doboz, hogy lehet valaki ennyire gondatlan? Abban sem vagyok biztos, hogy szakszerű a csomagolás. Nagyértékű gép, valaki írta, a dobozt el kellett volna tenni pár hónapig.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.24. 20:10:08

@hisztipisti: mindjárt jön a kompi és kapsz a pofádra. Pedig a MTA hozzászólásod kiválóra sikerült... :)

Cycmen 2017.02.24. 20:20:40

@Hipóallergiás: aki x-el irja a szavakat sikeres ember nem lehet

Ellentétben a mondatkezdő nagybetűt, meg az írásjeleket mellőzőkkel mi?

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.24. 22:03:08

te Papi, innen posztok is tűntek el. Nem találom például gábor, média márk és a szamsung szemüveg történetét. Tünde szemed mit lát?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.25. 01:55:42

@Hipóallergiás: :))

A kszenofób ekszhibicionista a makszimalista takszissal kszilofonon szekszelt.

Manyecska. 2017.02.25. 09:40:44

Sőt, még a kutyának is nemvagyoni kártérítést vagy mit!! Biztos sérült a kicsiny lelke HÁÁÁT NEM? Hát nem. :D Mekkora sokk érhette én ezt is csatolnám a kérvények közé!!!!!! 8!!4!!
És ha a kutya nem alszik akkor ha betörnek az ÖSSZES kárt térítse meg a GLS!!! :D
Minél tovább húzzák annál nagyobb összegről lesz szó /kőccségek..kamat/ szóval a Békéltető Testület mit ajánl..? Ez pont az az eset lenne.
Vagy verekedjék le valahol. Peren kívül mért nem hajlandó megállapodni egy cég sem bakker nem hiszem el hogy földhöz vágná őket ez az összeg.

Esetleg csináltok pár kiskutyát és akkor mehet a barterügylet :D !

Manyecska. 2017.02.25. 09:57:05

@Hipóallergiás: :) ez nem biztos mer amikor a pááárom rámírt a társkeresőn-két éve- azt kérdezte többek közt , így..: "hol lax?" namondom ez vagy homáros vagy szintén nem százas de így akkor mindenképp az én emberem!!! :D Mondjuk azóta kapom az ívet rendesen az is igaz:( :D -most a volt férjemmel cseverésznek épp telefonon ő csak 20 évig élt velem tkp stabil referenciái vannak :DD Gondoltam nekem is jár egy kis szórakozás nemcsak a takarítás, mosás, homározás...:D ON

ergerberger 2017.02.25. 11:45:01

A kutya által lefosott dobozban visszaküldeni a tökgyalut, becsomagolva reciklikált budipapír meg telibelőtt koton közzé, na ez főnök, kurucos megoldás!

Nem olyan buzis, mint a panaszkönyvbe írogatás!

ergerberger 2017.02.25. 11:53:46

Bé kellett volna dugni a Bodri kutyát is a dobozba!
Egyrészt hogy puhán és melegen tartsa a tökgyalut, másrészt mikor kibontják, kiugrik és jól ánuszon haraphatta volna a cég emberét, ügyfélpanasz jelleggel.

Otthon meg addig az új dobozon fekhetett volna a poszttoló, hogy előmelegítse-előbüdösítse az eb számára.

Manyecska. 2017.02.25. 12:16:56

Mondjatok egy jó éttermet Bp. északi részén ...! Köszcsy!

MrZed001 2017.02.25. 12:24:33

@Nick-son:
"Amúgy hogy felvették egy dolog, kívülröl láthatták csak, honnan is tudhatnák, hogy csak szeméttel van hevenyészetten kibélelve. "

Namármost, pont ugyanez van, amikor kihozza neked a csomagot is.
Te csak kívülről látod, át se akarja adni amíg ki nem fizetted és alá nem írtad.
Szóval, szerintem ez a visszacopatás tökéletes példája. A GLS fizessen szépen, aztán perelhet ha nem látja helyénvalónak !

Amúgy emberesen becsomagolta, nem üres doboz volt.
Arra ráült a 150 kilós Mari nénje, vagy nekiment full speeddel a targonca (vagy a targoncás speed-elt ? ... ki tudja).

Manyecska. 2017.02.25. 12:37:50

@Tshu-hash: mindegy,...csak sok legyen.:D Többen mennénk, majd. Eccerű, magyarosch ételek.

2017.02.25. 13:21:52

@Manyecs: bárhová is, de BÜ posztot róla! Sok OFFal! (azokért pusztulok!)
((eskübecsszó))

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.02.25. 13:26:18

@Manyecs: Pozsonyi Kisvendeglo, Kehli Vendeglo, Kiskakukk Etterem, Harapo Mokus Etterem, Csalogato Etterem

Manyecska. 2017.02.25. 13:47:29

@Biriksz_Krokiksz!: :DDDD oké!! @Tshu-hash: köszi. A Kéhlyre savaztunk.izé,szavaztunk mink is. ON

2017.02.25. 14:48:42

@Manyecs: én a Trófeát ajánlottam volna, de csak mert rég ettem már vadászt.

Manyecska. 2017.02.25. 16:51:47

@Biriksz_Krokiksz!: ott vótmá' mindenki, mostanában...

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.02.25. 17:29:22

@Manyecs: Raadasul, ha a zenber nem figyel, ki is tiltsak onnet.

Holding 2017.02.25. 20:42:29

Mondjuk megnézem azt aki megőrzi minden termékének a csomagolását.
Mondjuk egy egyszobás garzonban lakó, friss beköltözés után őrizgeti a TV, hűtő, mosógép dobozát.
na persze :)
Dobozt még lehet beszerezni de én se költenék ezreket dobozra, kitöltőanyagra meg minden másra.

KaTe 2017.02.25. 21:51:10

@Holding: Régen, ha szükségem volt kartondobozra, lementem a sarki közértbe és kérdésemre boldogan vágtak hozzám vagy 5-10 teljesen épp darabot.

fákkje 2017.02.26. 07:00:39

@KaTe: Oszt azok a dobozok megfelelően ki voltak tömve egyengető gyaluval? :D

Cycmen 2017.02.26. 14:20:30

Minden esetre kirántottam a kutya alól a lapra szedett dobozt, jól összeragasztottam,

És mit írtál rá, Buksi, vagy Harap-Lak? :D

Manyecska. 2017.02.26. 14:42:05

@Cycmen: "Harapós kutya! " :D De nem írja lehet a kutyát ragasztotta össze??
Vótam tegnap a Batthányin benéztem a Nagyi palacsintázójába hát rohadt sokan voltak!! homárpóver nem működik!:P / ha véletlenül onolnék megittam egy bögre lejárt Neocitránt most..:P + fél liter kakaóval felütöttem még.../@Holding: a volt férjem volt hogy két évig -eskü semmi köze a fogyvédhez :D !!- minden sz.r dobozt komoly vitáink voltak mit dobjunk ki, vénhülye most lesz 50 jövőre ilyen generációs szakadék volt közöttünk:D! Hát érted port törölgetni, stb. de még a csomagolást is benne hagyta!! Blokkokat is külön. Fiam ugyanezeket csinálja pedig nem láthatta, még kicsi volt, közelharcot kell vívni ha rendet akarok vágni:D !!

Manyecska. 2017.02.26. 15:55:02

@Tshu-hash: nem vótunk /még/! Ebbe a neolócitromban valami vigyorogtató cuccot raktak, tuti..!

BobaFett 2017.02.26. 20:39:16

"A GLS üzletszabályzata pontosan meghatározza, hogy mit kell megfelelő csomagolásnak tekinteni. Jelen esetre vonatkoztatva a szabályzat értelmében megfelelőnek kell tekinteni a csomagolást, ha:
- az teljesen lezárt. Ez a külső és belső csomagolás együttes meglétét jelenti, ahol a külső csomagolás 5 rétegű kartondoboz vagy azzal egyenértékű formatartó csomagolóanyag.
- törékeny árut hungarocellel vagy egyéb bélelő, töltőanyaggal kell körbevenni. "

-Az megvan hogy a Hungarocell egy márkanév ? És nem, sosem volt más, hiába hívja a hülye magyar így. Azért egy cégnek illene tudnia...

Dikusz 2017.02.26. 21:21:06

@Manyecs: kűggyé utána egy kis kovászos uborkát még az összhatás kedvéért :)

GiaMarie 2017.02.26. 22:55:49

Hááát, itt egy fokkal még érdekesebb a kérdés. Postai forgalomban nem szállítható termék esetén a visszaszállításról az eladónak kell gondoskodnia. Szétcincálva ezt a kérdést, ebbe szerintem a csomagolás is beletartozik, hiszen 60colos plazmatévénél pl eleve "el kell tépni" a dobozt, máshogy nem lehet kiszedni, de ugyanez van a hűtőszekrénynél is, hogy le kell róla bontani a dobozt, az többé nem használható. Naiv ügyféltől meg nem várható el, hogy ilyesmit szakszerűen visszacsomagoljon, gondolom, ezért a törvény. Valószínűleg erre is vonatkozott, nem hiszem, hogy eladó netto jófejségből fizetett volna egy méregdrága pick & returnt, szóval, a kérdés érdekes. Eleve mondjuk szerintem a jogszabály is, mert kifejezetten nagy szemétségnek tartom egy U alakú sarokgarnitúra esetében az eladóra testálni ezt, ha a vevő szájhúzva, köszi, nem tetszik jeligére visszaküldené, de ez már megint másik kérdés.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.27. 00:43:13

@GiaMarie: "Naiv ügyféltől meg nem várható el, hogy ilyesmit szakszerűen visszacsomagoljon"

Mindenkinek joga van hülyének lenni. Akkor pénzért megbíz egy hozzáértőt.

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.02.27. 06:32:08

@GiaMarie: a posztban leírt gép 25 kiló. Becsomagolva nyilván szállítható postán is akár, csak rohadt drága lenne a poszternek. A cég is nyilván így van vele, egyszerűbb és olcsóbb küldeni futárt mindenhová, mint egyébként visszafizetni az összes megalapozott reklamáció után az eseti postadíjat. 25 kilónál mi pénz egy MPL üzleti csomag, nyolcezer? Egyes baromarcúak képesek utánvéttel küldeni az árut a szervizbe.

napinapinapi 2017.02.27. 06:43:10

Szoval amelyiken tele van a doboz,az otthon keszult a jarolapon,amelyiken meg felig,az a gls raktaraban?
Ha igen,akkor nincs kerdes.
A teli doboz teljesen rendben van,a felig levo viszont agyon van gyotorve,tobb mazsat pakoltak ra,teljesen szet van baszva.

Azert kit kell fejbe rugni, hogy bejelentkezesnel nem a posthoz dob vissza,hanem a blog.hu fooldalara?

GiaMarie 2017.02.27. 07:02:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Pont ez a kérdés: 25 kilóig felveszi a posta, afölött nem. Még a felvetést is naivnak érzem, hogy ez így egyszerűbb lenne az értékesítőnek...senki nem olyan hülye, ez GLS-nél sem két forint, nagyon nem (megvan az is 8000 vidáman). Csak azt nem tudom, hogy a törvény ilyenkor visszafuvarozásról beszél, vagy visszaszállításról, mert ezen múlik, hogy kinek a sara az "elégtelen csomagolásból" fakadó kár.

Manyecska. 2017.02.27. 08:39:18

@Dikusz: :DDDDD be akartam hozni az infralámpát mer dáthás vagyok, oszt rájöttem hogy a dobozában a hörcsögöt vittem az orvoshoz :D mert tele volt lukkal a teteje a dobozkának!:D
De rohadék vagyok! Amúgy amikor otthon sok lett a cucc és a férjemmel minden vita meddőnek bizonyult átzavartam anyósékhoz az összes dobozkával stb.-beraktuk az ő garázsukba...:D hátnem, hátde.
Kaptam egy darabot az Ulure-hegységből ! :DD /Ausztrália/, az a vörös nagy szikla ottan a sivatagban! Egész fura szaga van nem kutya alól kirántott hanem olyan ausztrál :D!

Terézágyú 2017.02.27. 09:10:11

Jóhogynem használt vécépapírral tömte ki a dobozt ez a tahó.... :(

Manyecska. 2017.02.27. 09:20:05

Drága poszter, vótmá, de ha elmentél volna egy MM-be stb. ott kapol ingyér dobozt!
Fene se érti miért kell kapkodni! Oszt most meg vadászol. Ejnye.

Dikusz 2017.02.27. 09:37:26

@napinapinapi: ez néhány hete már így van, szidtam az állandóan újítgatók le és felmenőjét rendesen. De mostanra legalább még jobban szidom. Ugyanekkor van a "sárgázással" kiemelés is. Mi a francért kell megváltoztatni azt félévente, ami jól működik?

Dikusz 2017.02.27. 09:40:45

@Terézágyú: erre gondoltam én is, ráadásul már a csomagolásnál is ócska volt a doboz.

Terézágyú 2017.02.27. 09:54:08

@Dikusz:
Egyébként még véletlenül sem írja ez a TAHÓ, hogy mennyi idő telt el a vásárlás és a meghibásodás között...

napinapinapi 2017.02.27. 10:24:18

@Terézágyú:
Figyelj mar Tahokam!
Lattad te azt a kepet, ami a barna jarolapon keszult?
Mi a bajod vele?
Az, hogy a hungarocellt osszetorte darabokra ?
Ujsag jobb lett volna ?
Nem,mert kevesebb energiat nyel el.
Hungarocell egyben jobb lett volna?
Nem,mert nem fer bele ugy a dobozba.

Egy atlag vasarlotol elvarhato modon csomagolta be,amelyet panasz nelkul atvettek tole.
Innentol mindenki Taho, csak a vevo nem.

Terézágyú 2017.02.27. 10:54:25

@napinapinapi:
a vevő is tahó meg te is. téged is be kéne csomagolni a dobozba, amit a kutya alól vettek ki.
és büszkén megírni a netre.

Manyecska. 2017.02.27. 11:11:06

OFF Itt most mindenki menstruál..?? ON

joska61 2017.02.27. 13:05:28

Hollóházit küldenél ilyen csomagban? Naugye.

TheRminator 2017.02.28. 12:04:18

Sajnos a GLS a furgonból a kamionba dobálja a dobozokat. Magában a furgonban meg össze-vissza csúszkál. Ez tény sajnos.

Menyus Péter 2017.02.28. 15:11:30

@hisztipisti: Ez az ember egy igénytelen állat és lusta is.
süti beállítások módosítása