Tékozló Homár

András nem vitorlázott, csak a pénze ugrott

2017.04.03. 14:44 | Homár Hilda | 115 komment

screenshot_2017-03-28_15_34_12.png

Kuponos Homár-ügyeknél visszatérő probléma, hogy a vásárlók egyszerűen kifutnak a felhasználhatósági időből, a csomagokat közvetítő cégek pedig általában megvonják a vállukat. Andrással is ilyesmi történt, aki végül is kapott egy szívdobogtató kalandot, bár nem pont ilyenre számított. Megkérdeztük, mennyire jogos a Feldobox hozzáállása.

T. Tékozló Homár,

egy egyszerű történetet szeretnék megosztani, de talán tanulságos.

A cég ahol dolgozunk megajándékozta a munkatársait egy Feldobox utalvánnyal. Ez gyakorlatilkag egy tízezer forintos "kupon", amiért egy katalógusból mindenki szabadon választhat különböző programok közül, a borkostolótól a tankvezetésig.

Miután az engem érdeklő program ebbe a keretbe nem fért bele, kiegészítettem az összeget saját zsebből, majdnem húszezer forintra...de az élet közbeszól és nyáron nem tudtam kiváltani a kupont, télen meg nem volt igazán vonzó a vitorlázó repülés, és így kicsúsztam a kuponon feltüntetett beváltási határidőből.

Naívan úgy gondoltam, hogy ez azért hatalmas problémát nem jelenthet, max kapok egy új kupont, de mikor felhívtam a Feldobox "ügyfélszolgálatát", közölték, hogy a kupont elvesztettem... se másik kupon, se visszatérítés... így jártam... Gyakorlatilag kaptam húszezer forintért egy szines katalógust.

Miután az ügyfélszolgálat igen magabiztosan megadta a Fogyasztóvédelem elérhetőségét, hogy nyugodtan keressm meg őket, biztos vagyok benne, hogy jó jogászaik vannak, és a hozzáállásuk jogilag megkérdőjelezhetetlen... de valahogy mégis kicsit drágának érzem azt a katalógust... húszezer forintért.....

Szép napot!

András

Kedves Homár Olvasó!

Áttekintettük a Feldobox honlapján található általános szerződési feltételeket. 

A levélben meghatározott esetre a X. pont vonatkozik. Ez rögzíti, hogy a kupon a rajta feltüntetett időpontig használható fel.

A kuponért kifizetett összeg visszatérítéséről pedig a 119.9. pont rendelkezik, amely szerint ha a vevő a kupont a cég felróható magatartása miatt nem tudja rendeltetésének megfelelően felhasználni, akkor megtéríti az ajándék vételárát. Az ajándék kupon ezt meghaladóan semmilyen más esetben nem váltható be készpénzre, és nem váltható vissza.

Az ügyfélszolgálat tehát a vonatkozó szerződéses rendelkezésekről megfelelően tájékoztatott. Az ilyen és hasonló esetekben azonban nem a fogyasztóvédelmi hatóságnak van a jogvita eldöntésére hatásköre. Ha a szolgáltató a panaszodat nem fogadja el, akkor az igényt a békéltető testület vagy bíróság előtt érvényesítheted.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KaTe 2017.04.03. 18:48:13

Ezek a kuponosok a poszter féléken gazdagodnak meg. Tuti hogy van minimum 5% olyan vásárló, akik nem használják fel a kupont határidőn belül. Amúgy a posztoló mit szeretne, életfogytig tartó kuponfelhasználási jogot? Másrészt, mit nem ért meg azon, hogy a kupon csak X ideig használható fel?

Dikusz 2017.04.03. 19:28:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: és miből van az a lábas? Mert ha pl olyan anyagból, ami nyúlik -az már nem is számít, ha nem bírja a hőt, legfeljebb hideg levest főzöl- akkor többet is mint 3 litert.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2017.04.03. 19:30:12

@Thule: Igen, ez a szabáylozás lenne igazságos. Ha lejár és nem használták fel, bizonyos része (szerintem minimum a fele) járjon vissza! Hiszen a cég semmit sem kockáztat amikor inkasszálja a kupon árát (függetlenül attól, hogy szipmla kupon volt-e vagy felbővített). Nincs ugyanis lekötelezve a katalógusban hirdetett szolgáltatóknak. Azok is csak akkor izzítják be magukat, ha jelzést kapnak a kuponos cégtől.
Vagyis fel nem használás esetén a kuponos cég durvajól jár, az előre fizető pógár meg durvarosszul. És ez akkor sem igazságos, ha az efféle "lejárat után nem térítünk vissza semmit" klauzulával kvázi direkt az ilyen lemaradó hülyékre játszanak is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.03. 19:32:27

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: :))

Szerintem kimaxoltuk. Bár megodást senki nem adott. Ha kifordítod, folytatjuk.

@Dikusz: www.youtube.com/watch?v=dlg7Rd8sHL0
Cooking Bacon & Eggs In A Paper Bag

Szubrina 2017.04.03. 20:15:47

Adrenalin?
Elég megnézni egy híradót este és felmegy az emberben a pumpa vagy mondjuk át akar menni egy nem lámpás zebrán...esetleg javaslok egy biciklizést a városban a szépen felfestett ajtózónában, nekem ezektől egészen felmegy az izgalmi szintem és szinte fillérekért megkapom ezeket a "szórakozásokat".

Természetesen sajnálom a posztert, de nincs igaza, ez sztem rajta is van a kuponon, nem kell ehhez ÁSZF-et böngészni, határideje van és eccercsak lejár.

Ahogy a tesco.-s kupont is csak meghatározott időpontban lehet felhasználni, sokszor bukjuk, mert ember legyen a talpán, aki ezeket a dátumokat fejben tudja tartani...

Bezzeg az én ügyemet nem jelenítette meg annak idején Helga, pedig nekem igazam volt abban, ellenben ezt a trágyát igen...

kolololo 2017.04.03. 20:18:10

András, kemény életed lehet...
Ha találsz egy 15 éves szórólapot, akkor húzod az orrodat az adott cégre, hogy már nem aktuálisak az ajánlatai???
Csak mert neked nem volt kedved/időd korábban vitorlázó repülni...

@városjáró: ha veszel egy kocsit és bele sem ülsz pl. 8 hónapig, akkor jogosnak érzed, hogy a kereskedő vegye azt vissza?

KaTe 2017.04.03. 20:18:15

@Szubrina: A híradóval kapcsolatban tökéletesen egyetértek veled! Mondd csak, melyiktől megy fel jobban a pumpa benned, az RTL-es vagy a TV2-es híradótól? :)

Szubrina 2017.04.03. 20:25:21

@városjáró: Ezt már írta valaki korábban, de ha veszel színházjegyet, de sajnos levert a láz a lábadról és nem tudtál elmenni az előadásra, nem adják vissza a jegy árát...de még a felét sem, ők lenyomták a darabot, az, h te nem voltál ott szar ügy.

Azért a kuponos cég az összes étteremmel, vitorlázórepülő oktatóval fasz tudja kivel kapcsolatot tart, hogy folyamatosan tudja nyújtani ezeket a szolgáltatásokat, tehát dolguk van vele. Nem apró betűs, nem titkos záradék a kupon határideje, normál betűkkel rá van nyomtatva.

Amikor nyáron "közbeszólt az élet" felhívhatta volna a kuponos céget, h át lehet-e tenni, mert visz major volt vagy tartsanak egy esőnapot (esőévszakot, esőévet). Amennyiben nem, felajánlhatta volna valaki másnak, akinek "nem jött közbe az élet"...Illetve ilyen esetben azt gondolom, hogy a Feldobox is meggondolhatta volna, vagy kérhette volna a méltányosságot, de így időből kicsúszva, háááát sztem gáz.

Szubrina 2017.04.03. 20:27:22

@KaTe: Bármelyiktől, igazából csak akkor látom, ha egy rokonomnál vagyok, mert ő nézi és nála az esti program a tévé előtt közösségi heverészés kutyástúl. Már vagy tizenvalahány éve nem idegesítem magam a tévével, ha valami érdekel neten rá tudok keresni...

Szubrina 2017.04.03. 20:31:24

Különben ez a Feldobox a lusták ajándéka...sztem olcsóbban meg lehet szervezni egy saját programot és arra elhívni, elvinni a megajándékozni kívánt embert. Persze tudom, h a sztoriban egy cég adta...de igazából ez iy ugyanolyan ötlettelen ajándék, mint a bögre, meg a serleg, meg a desszert, meg a bor...utálom őket én a hasznos ajándékokat szeretem, a használati (hasznos) tárgyakat. Azok jó ajándékok:)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.04.03. 21:02:53

@KaTe: Mi is jártunk hasonlóan, azzal az apró különbséggel, hogy nejem akárhányszor telefonált, sosem volt szabad hely. Mindig mondták, hogy következő hónapban hívjuk őket. Aztán kifutottunk. Ahogy Kohn bácsi mondta egykoron: Ügyes! (Az a Meglepkék volt.)

ghck 2017.04.03. 23:02:16

vettem egy havi buszbérletet, aztán egyszer sem ültem fel, mert nem volt kedvem. Aztán következő hónapban fel akartam szállni a buszra, és a rohadékok nem engedtek fel!!! Gondoltam sebaj, majd kapok egy új bérletet, de azt mondták, ezt elvesztettem... Hát jó drága papírfecni volt ez így... :(

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2017.04.04. 00:49:11

én se védem csóri posztert, de ha valaki mégis meg akarna engem győzni a... miről is? nos, akkor az ne színházjegyes példát hozzon, mert az egy konkrétan létrejövő és elillanó "termék", szemben ez efféle előre kifizetett biankó "bármivel". ez az egy, amiért ha nagyon-nagyon fogyasztóvédőset akarnék játszani, akkor törvénybe írnám - sávos felfutással - a lejáratkori 50%-os visszatérítési kötelezettséget. ennnyi. többet egy szónál sem ér a téma.

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.04.04. 06:27:00

@Szubrina: ".

Bezzeg az én ügyemet nem jelenítette meg annak idején Helga, pedig nekem igazam volt abban, ellenben ezt a trágyát igen..."

Nem ellenben, hanem éppen azért...

Terézágyú 2017.04.04. 07:30:07

@városjáró:
"ne színházjegyes példát hozzon, mert az egy konkrétan létrejövő és elillanó "termék", szemben ez efféle előre kifizetett biankó "bármivel""

A kupon is konkrét és elillanó: meg van szabva, hogy EDDIG érvényes.

Terézágyú 2017.04.04. 07:43:21

Mellesleg saját magadnak kupont VENNI hülyeség. Az ilyen kuponnak az a lényege, hogy oda tudod adni valakinek. A cég azért vette hogy a dolgozóinak adja, pl. a pószternek. Erre a pószter vett egy másik, ugyanilyen kupont saját magának... Minek?????

Cycmen 2017.04.04. 08:12:34

@Terézágyú: . Erre a pószter vett egy másik, ugyanilyen kupont saját magának... Minek?????

Én is vennék. Ahogy magamat ismerem, először a szerény kulturált borkóstolást választanám, aztán befizetném magam a tankvezetésre!

Terézágyú 2017.04.04. 08:33:33

@Cycmen:
Saját magadnak kupont venni annyi mint megvenni a kupon rossz tulajdonságait - a jó tulajdonságok nélkül.

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 08:54:51

a jó édes kurva anyád, teréz. de annak is törjön le a bokája, aki idézgeti, bassza meg.... anyátokért kell elbaszni más napját

más: ez a telibefosott hajú HH-Hilda megint felére redukálta a kommentek számát, én innen lelépek, több, mint szar ez már

Szubrina 2017.04.04. 09:05:46

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: Örülök, h te itt mindent tudsz, biztos nagyon bennfentes vagy, esetleg Humor Herold személyesen.

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 09:22:38

@Szubrina: az. Te meg egy tehénpásztor, nagyhanggal. De a nagyhang nem egyenlő a kifinomúcságal. (szofisztik sztájl)

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.04.04. 09:27:13

@Szubrina: igen, én mindig, mindent tudok, de néha csendben maradok...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.04.04. 09:28:13

@Terézágyú: Nem vett, csak a kupon értéke nem fedezett semmi olyan cécót, amire a poszternek kedve volt. Ezért ráfizetett, hogy beleférjen a vitorlázás is. By the way mi is ilyet kaptunk 2 éve karácsonyra (még az is lehet, hogy a poszter a munkatársam :)) és nálunk is sokan ezt a módit választották, mert a 10k-s keretbe tényleg nem fér bele semmi értelmes program.

Szubrina 2017.04.04. 09:31:22

@droppolt kismamma szép: Maximum pásztorlány, azonban a nagy pofa és a káromkodások választékos használata még épphogy nem zárja ki, h szofisztikáltnak nevezhessem magam. Viszont itt tudom, h soha senkinek nincs igaza a poszter hülye, modoros, nem tud helyesen írni és különben is vótmá...szóval bocs, ha ennek a veretes társaságnak nem adok a véleményire he'!

Szubrina 2017.04.04. 09:32:34

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: Talán ezúttal is ez lett volna a célravezető, drága!:)

Terézágyú 2017.04.04. 09:34:55

@onlajnok:
"Nem vett, csak a kupon értéke nem fedezett semmi olyan cécót, amire a poszternek kedve volt. Ezért ráfizetett, hogy beleférjen a vitorlázás is. "

Igen, most hogy mondod... jellemző, hogy nem egyértelmű a megfogalmazás már megint...

De hova, mire fizetett? Valójában eleve kifizetett egy KONKRÉT programot (részben kuponnal, részben kápével) ??????
Ha így van, akkor nem a kuponról van szó, hanem arról, hogy egy kifizetett programra ő nem ment el.... de akkor miért nem azonnal közölte a céggel, hogy "bocs, áttenném más időpontra, lehetne?" ???
Ha pedig már tulajdonképpen fizetett, akkor mi köze ehhez a kuponnak??? Akkor teljesen mindegy, hogy kuponnal fizetett-e. Akkor a pénzét kéne visszakérnie, és nem a kupont...

Eh, pószter.... Vissza kéne hozni a "beszéd- és értelemgyakorlat" órákat az általánosba... :(

Manyecska. 2017.04.04. 09:35:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ...meggyött az új tűzhelyem csak kétszer robbantottam fel a lakást tegnap, főzés közben, mint egy idióta D.J. tekergettem a gombokat szerintem balkezeseknek készült ... ja és lelóg a nagylábos oldalt :D ezek is összemennek?? nagyon szép fekete-az inox árnyalat jól megy az esetleges egerekhez .. Amúgy lecsóshúst főztem,... csak a "blokkolt kiskannák" :P miatt írom, örüljenek..

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.04.04. 09:35:55

@Szubrina: mi a cél? (basszá' rá, megint kimaxoltuk a semmit)

Szubrina 2017.04.04. 09:36:24

@onlajnok: és a poszter miért nem közvetlenül a program elhasználása előtt fizetett rá még egy tízest? Ha neki az a heppje, hogy ő előre szeret kibaszni még egy tízest, hosszú - bármi történhet addig - idővel előtte, akkor őszintén ne reklamáljon, ráadásul nem egy 20-ast bukott el, hanem csak egy tízest a másik tízest a cég bukta el.

Isten látja lelkemet én mindig védem a posztereket, de ezúttal totálisan nincs igaza, a kuponnak határideje van, nem kétség, hogy a feldobox nem véletlenül ad meg dátumot, sokan a fiók mélyébe süllyesztik ezt a kapott kis "programfüzetet" és amikor a tavaszi nagytakarításnál rátalálnak, akkor rendszerint már lejárt. Ezt ők simán belekalkulálják az áraikba és kész. Aki hülye az meg haljon meg és ezúttal ne sárkányrepülőzés közben, majd ráesik egy tégla vagy közbejön az élet/halál.

Szubrina 2017.04.04. 09:38:07

@Manyecs: Miért csak az egerekre gondolsz te rasszista, a csótányok trendi színéhez legalább a gombok mennek?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.04.04. 09:41:09

@Terézágyú: Na ez a Feldoboxnál úgy megy, hogy van egy katalógus, benne egy rakás kategóriával (ami árat jelent) és azokban vannak programok. Te veszel valamilyen értékben kupont, azt odaadod valakinek, aki a katalógusból választhat abból a kategóriából programot, amire futja a kupon értékéből. Ha ez nem megfelelő, akkor ráfizet, kvázi upgrade-eli a kupont, hogy a másik kategóriában levő programra, jelen esetben a vitorlázás, is fussa belőle. Ezeknek a programoknak nincs konkrét időpontja, azt le kell egyeztetni a szervezővel. Majd ha ez megtörtént, odamész, leadod a kupont és a pénzügyi részét a szervező és a feldobox majd leboltolja, te csak élvezed, amiért fizettél. Nyilván az időpontot úgy egyezteted, ahogy neked jó (meg ahogy az időjárás engedi jelen esetben), a kupon érvényességi idején belül, vagy az érvényességet némi pénzmagért meghosszabbíthatod, ha nagyon ragaszkodsz a programhoz. Na itt több, mint egy év alatt nem sikerült egyiket sem megtenni, mert a poszter szart rá/elfelejtette és még egy pót embert se talált, aki elment volna helyette, mert a kupon nem névre szóló. Szóval a poszter egy rinyáló, nemtörődöm ember, aki most még jól ki is röhögtette magát ezzel a poszttal.

Manyecska. 2017.04.04. 09:43:07

Nekem jobb ötletem van!! Küldök mindenkinek kupont csak NE írjanak a Homárra...!

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.04.04. 09:43:51

@Szubrina: Mert ez nem úgy működik. Itt a kupont kell upgradelni a ráfizetéssel, hogy a kívánt programra egyáltalán nevezhessen. Ez a Feldobox még egyet csavar a hagyományos kuponos marhaságokon ezekkel a kategóriákkal, ennél nagyobb marhaságot nem sokat látni. Én is inkább tehernek éltem meg, mint ajándéknak, mikor ilyet kaptunk a cégnél.

Terézágyú 2017.04.04. 09:46:16

@onlajnok:
" Ha ez nem megfelelő, akkor ráfizet, kvázi upgrade-eli a kupont, hogy a másik kategóriában levő programra, jelen esetben a vitorlázás, is fussa belőle. "

????
"upgrade-eli a kupont"???? Akkor mégiscsak arról van szó, hogy kupont vett, nem? Beadott egy 10ezres kupont, mellétett még tizezer forintot és kapott helyette egy 20ezres kupont - amit később felhasználhat...

Szubrina 2017.04.04. 09:50:13

@onlajnok: Pontosan és én is annak élném meg, sőt én annak idején árultam is és ráérős időmben "gyönyörködtem" a különféle programokban.

Ez végül is olyan, mint utazási irodával utazni egy külföldi országba és éppen ezért drágább és kötöttebb, mint a saját szervezésű program. Ha valaki ilyen ajándékot ad valakinek (mondjuk nem cég, hanem magánszemély) ideje átgondolnia az embernek kikkel barátkozik...

Ennél már csak ez lehet jobb ajándék:
www.youtube.com/watch?v=k941Gv3MYGk

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 09:54:02

@Szubrina: nem-nem-nem. A válogatott és tehetséges káromkodás egy teljesen más terület, mint amit te művelsz. Azt értem, hogy szeretnél olyan lenni, de simán csak alpári vagy. Ami fantáziátlan is, kellemetlen is. Nem veszekedni akarok, simán csak őszinte vagyok és tükröt tartok. Na de nem olyan lényeges ez, csak ne legyé' eltévedve.

Képzavar: villanytűzhely. Nem képzavar, de forró és lehet vele világítani: lakástűz. dá (dé)

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/17424999_1530089283692118_9162104267977173753_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=bea496ae6a03985b619b7c5dfc174820&oe=595093A1

Hamár csót tány. Ártány. Házi eb. Nem eszik sokat és attomtámadást is tull él. S elűl dözmásokat entroá enter.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.04.04. 09:54:14

@Terézágyú: jó, hát így is nézhetjük. Fizikailag ugyanaz a kupon, van valami sorszáma, az nem változik, se a lejárat, se semmi, csak a névértéke lesz nagyobb. Persze ez a lényegen nem változtat. Ezt az upgrade-et előre ki kell fizetni.

@Szubrina: hát ez céges ajándék volt :). Tavaly már szerencsére nem ilyen megoldást választottak, gondolom ebben közrejátszott a dolgozók reakciója is :D.

Terézágyú 2017.04.04. 09:58:49

@onlajnok:

Szóval ez egy kártya, amit fel lehet "tölteni" gondolom...
Hát annyi a különbség, hogy nem két darab 10ezres (papír)kuponja volt, hanem egy darab 20ezres.
Mindegy, ennek van egy határideje, amiből kicsúszott, ez a lényeg.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.04.04. 10:01:07

@Terézágyú: Nem, nem kártya, egy fecni, mint egy kajajegy :D, és ige, sehol nem írta senki, hogy 2db 10k-s volt, ezt magyarázom az elejétől hogy nem új vásárlás, hanem egy upgrade.

"Mindegy, ennek van egy határideje, amiből kicsúszott, ez a lényeg." - persze, csak ennyi számít. András csak erre az egy dologra nem figyelt.

Manyecska. 2017.04.04. 10:03:00

@droppolt kismamma szép: hát sok itt a csótány.otthon nincs sosem vót!! egy-két eltéved Jerry van de lukas a házfal a cirkó miatt lukat kellett fúrni átellenben-ez a konyha- jó nagyokat szerintem még a tökeidet is be tudnád lógatni. anyáddal együtt.:DD

Terézágyú 2017.04.04. 10:06:39

@onlajnok:
" Nem, nem kártya, egy fecni, mint egy kajajegy :D, és ige, sehol nem írta senki, hogy 2db 10k-s volt, ezt magyarázom az elejétől hogy nem új vásárlás, hanem egy upgrade."

Csak marha bonyolultnak tűnik :) Most akkor be kell menni a céghez, és átiratni a cég adatbázisában(?), hogy a xxxxxx számú kupon, ami eredetileg 10e-t ért, mostantól 20-at érjen (itt a különbözet, tessék), de ez a kuponon nem, csak az adatbázisban látszik... brrr.....

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 10:08:01

@Manyecs: kurvára semmit nem értettem ebből, de anyád néked is.

ANYJÁT MINDENKINEK! (koccintás söröshordóval, vigadalom)

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.04.04. 10:08:15

@Terézágyú: Pontosan így van (sőt a beváltáshoz is be kell menni), a nem budapesti kollégáink örültek is nagyon, mert a Feldobox Budapesten székel :D.

Manyecska. 2017.04.04. 10:15:54

"borkostolótól a tankvezetésig"- olyan mint egy jó tampon mondjuk annak még hasznát is venné az ember /lánya/..:)))) faxért nem akartál tankot vezetni?? :DD

Manyecska. 2017.04.04. 10:18:54

@droppolt kismamma szép: hát ha nem lennél hülye olvasnád amit írtál nekem- leanyáztál tegnap- oszt viszont kívánom!!:D meg egy doboz Feldobox tablettát, de análisan! :D
tízezerér' már bebaszok mint az albán szamár, hátnem hátde. :D

Manyecska. 2017.04.04. 10:20:34

oszt ilyen swingerklub nem vót-e benne?? :DDDDD

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 10:24:24

@Manyecs: igen és miért anyáztalak le? (tényleg nem tudom) (nem, nem voltam bebaszva)

Szubrina 2017.04.04. 10:25:27

@droppolt kismamma szép: Általában kisebbségi érzésből fakad, amikor valaki mást próbál lealázni, hogy azáltal emelje magát fölibe, persze erről nálad szó nincs, hisz te tökéletes vagy, azaz mégsem, mert hiányzik belőled a hiba.

Természetesen nem sértődök meg, hiszen már korábban is mondtam nem tartalak kompetens személynek az elbírálásomra és úgy általában senkiére.

Bonit és Sztyuártot üdvözlöm, bár a Klájd szerencsésebb névváltoztatás lett volna, tekintve, hogy static.centrumnet.hu/lap/newspix/2c5b113953d265654251101577c2a9a7.jpg

CID.. 2017.04.04. 10:27:25

@Manyecs: Majd fog, pár év múlva, banyatankot ;)

Szubrina 2017.04.04. 10:27:40

@Terézágyú: Huhhh...ez hosszú időbe telt számodra...már izgultam, hogy sosem érted meg, de végül sikerült.
Nehéz menet volt. A jóisten nem adatott mindenkinek annyi észt, te vagy rá az élő példa.:)

Ezt is szűrd!

Cycmen 2017.04.04. 10:29:23

@Manyecs: "borkostolótól a tankvezetésig"- olyan mint egy jó tampon

Ja tényleg!

Terézágyú 2017.04.04. 10:29:56

@Szubrina:
" Huhhh...ez hosszú időbe telt számodra...már izgultam, hogy sosem érted meg, de végül sikerült."
Soha nem volt még tapasztalatom ilyenfajta kuponozással... hacsak nem kártya alapú...
Most sem értem, hogy mi ebben a poén...

"Nehéz menet volt. A jóisten nem adatott mindenkinek annyi észt, te vagy rá az élő példa.:)

Ahogy fentebb írták: "Általában kisebbségi érzésből fakad, amikor valaki mást próbál lealázni, hogy azáltal emelje magát fölibe, persze erről nálad szó nincs, hisz te tökéletes vagy, azaz mégsem, mert hiányzik belőled a hiba."

"Ezt is szűrd!"
Okés.

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 10:31:42

@Szubrina: te annyira gecire fiatal vagy, hozzá akkora önmegelőlegezett, okossági "tulajdonság" társul, hogy nagyonnincs szinkronban, hogy te itt folyamatosan mellélövögetsz a társaságot, meg úgy az egész homári entitást illetően. Nem nőttél még fel a helyhez, de sebaj. Valahol imponáló is az igyekezeted, csak hát kicsit fáj. Miránk nyomjál Pause gonbot, te addig öregbíted magad 10 évvel és már is egoálban leszel az itteni közzel. Felkúr az infantilis okfejtésed és vélelmezésed (amely persze bebetonozott). Nekem te még nemmondtál semmi komptenciás mondatot, különben mindenkinek ezt bizonygatod, szóval óvodába menjél vissza nagycsoportba.

Oké. Megeszel nyersen egy csótányt, a számba pisálhatsz. Amúgy nem.

Biztos 22 vagy.

Szubrina 2017.04.04. 10:32:58

@Terézágyú: Csakhogy ez nem alázás volt, csak ténymegállapítás...szánalmasan szűrsz. Sebaj fogd rá a blogmotorra!

Manyecska. 2017.04.04. 10:35:27

...lehetne kérni Hildácska Szúrt kommentelők..gombot is..?? :D /bár ezeket itt jórég szúrhatták../ @Cycmen: ha izgalomra vágyok házasságot török a szerelő..szeretőmmel, marha izgi folyton az órát nézni mikor jár le a parkolóóra, viszont! sokkal olcsóbb!! :P
vagy egyetek egy doboz kefírt törökül jólétet jelent a keif szó, most akciósan volt kapható a boltban! :DD mondjuk jó sz.r is..

Szubrina 2017.04.04. 10:37:28

@droppolt kismamma szép: "folyamatosan mellélövögetsz a társaságot" oké jó'van, majd adok stilisztika leckéket (meg helyesírásit), mert jó a szívem és tehénpásztor-lánykodás közben a fa tövében ráérek, olykor nekem se ártana.

Majd, ha bizonyítod, hogy vagy valaki, akkor elfogadom a bírálatodat, de addig kuss, a nickedet is ma láttam először bár ugye az is lehet, h teréz-agyú másik neve vagy.

Terézágyú 2017.04.04. 10:38:07

@Szubrina:

"szánalmasan szűrsz. Sebaj fogd rá a blogmotorra!"

Nekem még esse sikerül... :(((( Brühühühü....

De elárulom neked, azért szűnnek meg a tűrések, mert eleve nem engedem, hogy elmentse a beállításokat a böngésző :)

Ezért írtam a minap, hogy mivel másnap újra látok mindenkit, akit letiltottam, ezek az áldott jó lelkek azonnal emlékeztetnek engem a tahóságukkal arra, hogy szűrni köll! :))))

Cycmen 2017.04.04. 10:40:43

@Manyecs: ha izgalomra vágyok házasságot török a szerelő..szeretőmmel, marha izgi folyton az órát nézni mikor jár le a parkolóóra,

Vágd le a lábát baltával, akkor ingyen parkol rokikártyával! Vigyázz, mellé ne suhints, mert értelmét veszti az egész!

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 10:41:17

@Manyecs: te egy blog vagy. Mivel kapcsolatban anyáztalak meg?

Szubrina 2017.04.04. 10:43:16

@Terézágyú: "mert eleve nem engedem, hogy elmentse a beállításokat a böngésző :)" és ennek miért is örülünk, hogy minden nap külön be kell állítanod, hogy kényelmes legyen, ahelyett, h egyszer beállítanád??? Logikát ne keressek, igaz?:DDD

Egyébként meg nekem nem fáj, ha nem reagálsz rám vannak itt elegen, akiknek csípem a kis csipás szemét a többi nyugger közül, egyébként meg magadat fosztod meg frappáns és szórakoztató replikáimtól, azaz magaddal szúrsz ki, ha engem szűrsz ki.

Manyecska. 2017.04.04. 10:43:54

@Szubrina: te esküszöm ez bennem is felmerült..:D

Szubrina 2017.04.04. 10:45:48

@Manyecs: Hát most mit mondjak a stílusa nem elég egyedi egyik név tulajdonosának sem, hogy különbséget lehessen tenni kényelmesen..

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 10:47:45

@Cycmen: nem. Lábbilinccsel le kell kötözni, láncon és vasfűrészt a kezébe adni és Fűrészesen sejtelmes világítás, meg csempe (pecsempe) is kell, manyecska - akinek ugye meg lett M-lítve az anyja, biztosúgyvólt), élőben, reálorigináltban közvetíttené az eseményeket, élve menne a menet.
@Szubrina: hogy a picsabejáratban jön ide a stilisztika? Jó, az se' árt, de nem arról beszéltem! Nuku emberismeret! De mondjuki az is ritka, hogy minket meg akar ismerni valaki.:DD Kemény.
Ja értem. Nem most látsz először, eddig is láttál, csak más nicken. Azt hittem evidens, hogy felismer mindenki. Látod, tök béna vagy, hogy te meg nem. Igen, ez valószínű, hogy én vagyok a terézgeci és halálra idegelem magam, meg befordítom magam. Minima logikát erőltess magadba. Felnyitnám a koponyád és megnyalnám az agyad, mire te megrándulnál.
Biztos bíráltam is, de azért érdekes az is, hogy te alapvetően ilyen bírálat-nembírálat vonalon érzékelsz és gondolokdsz mindig. Ha megfigyeled. Ha meg nem figyeled, akkor nem tűnik fel (neked), de attól még.

Szubrina 2017.04.04. 10:55:16

@droppolt kismamma szép: Először is, ha már klaviatúrát (de egyébként bármilyen másik író->toll, ceruza, tus, esetleg fogalmazó eszközt-->száj) ragadsz, akkor érdemes számba venni azt az izét, hogy stilisztika, ami tulajdonképpen egy következetes fogalmazásmódot jelent, aminek egyébként semmilyen különösebb oka nincs, csupán egy dolog, hogy mások is értsék, amit közölni szeretnél. Viszont, ha számodra nem fontos, h nem hozzád hasonló, hanem értelmes emberi lények is értsék, amit a tudomásukra szeretnél juttatni, akkor tényleg hagyd, ne törődj vele!

Ez esetben, számolnod kell azzal, h nem hogy elfogadni, de érteni sem fogják, amit mondani akarsz és nem azért mert a fogadó felek értelmi képességeivel probléma lenne.

Egyébként Manyecs se vágja ki vagy, szóval ennyit arról, h hű de mindenki vágja ki vagy, én csak betippeltem, h teréz, mert ő irigy rám és rühell, ha már jobb nem tud nálam lenni vagy leszbikus vagy impotens vagy liberális mittudomén és azért gondoltam, h valószínűleg ő lehetsz, hiszen ki más kötne belém ugyanazzal a semmilyen stílussal?

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 10:56:50

@Szubrina: ön beszél az egyediségről, aki rögtön lemásollopja a szókincstáramból a replika szót?

Manyecska. 2017.04.04. 10:57:46

@Szubrina: OFF vótegy nő- bizonyos Rózsi- az iwiwen, ő még öngyilkosságot is eljátszott valainek hogy kiidegelje../!!!/ -ofkorz más néveken szerepelt!-elég csúnya vége lett mert valaki/k/ megunták azt ügy is lett belőle...!..én egyszer összfutottam vele a bótba majdnem belenyomtam a szőkefejit a macskakonzerv közé..Megidézi az ő "szellemiségét".

Szubrina 2017.04.04. 10:59:34

@droppolt kismamma szép: Lelopni? Oké, ha bizonyos stilisztikailag és értelmileg a mondandómba illő szavak a tiéid, akkor védesd le őket a szólevédetési tulajdonjogi sóhivatalban!

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 11:03:40

@Szubrina: te el tudod úgy képzelni magad, hogy egy pornóforgatás keretében müttőasztalon masztizol?
Köszi a fogalom tisztázását, új távlatok nyíltak meg előttem a mai nappal. Mindez nélküled nem ment vón.

"h nem hozzád hasonló, hanem értelmes emberi lények is értsék,"
Ez gecire fájt!
A liberálist hogy sikerült ebbe a sorba illeszteni? Hacsaknem politikai értelmében, de itt olyan témák ugye nincsenek és nem is lesznek.
Ne tippelj BE, nem tippiroda. Nyugi, a Manyecs vágja. Vagy ha nem, hát. De olyan nincs.
OLVASS MÁR, te szar. Leanyáztam a terézgecit, mert egy írásjelhalmozó, túlmozgásos gecifos. Én vagyok? Én lehetek? Te is csak írsz, mint writeonly tesztmajom, de semmi művészi nincs benned. Majdkialakul.

Szubrina 2017.04.04. 11:03:58

@Manyecs: Vótak sztorik felém is...én mindig szúrom a szemét valakinek, addig jó, amíg nem a moderátorokét:))) Őstehetségű zsebben bicskanyitogató vagyok, ezzel cirkuszban is felléphetnék...viszont az emberek gonoszsága és kerativitása végtelen, ha valaki baszogatásáról van szó, aki nem tetszik nekik, főleg ha nyuggerek vagy tolószékesek és gecire ráérnek a rosszindulatra...viszont óvatosan fogalmazzál, mert ez a jelenség (entitás) valaki olyan lesz, akivel ti már régóta kedvelitek egymást, aztán nehogy megsértsd oszt úgy járjá' mint én, hogy kononckodik!

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 11:06:22

@Manyecs: én tényleg öngyilkos lettem! Be is fejeztem, tehát meghaltam! De floppyn előtte még kiadattam magam, kis ideig duplán léteztem de már nem, csak trolivillamos ne jőjőn, mert leformattálódom formatcéenter! Nem is, mert format A:/, mint A-nyád.:D Na jó, nem. Negyecere (4x-erre) nem kérdezem meg mit sérelmezel, megis érdelmed így.

Szubrina 2017.04.04. 11:08:06

@droppolt kismamma szép: Nincs doktorfétisem, szóval nem, pedig élénk a (szexuális) fantáziám.

Félrevezetés is lehet, hogy lealázod a másik nicked, sőt az mesteri lenne, már már ágátá kriszti-i ilyet akkor ne is várjak?

A liberális jelen jelentése szerint nálam szitokszó, igen. Jelentése: ízlésromboló, művészettaposó, család szentségét, biológia elrendelését ostromló, igazságot elvető stb. faszság.

Olvasod Manyecset? ha vágja ki vagy, akkor érdekesen fejezi ki:DDD

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 11:10:22

TOLÓSZÉKESEK :DDDDD Hátöcsém. Ezjó.
Milyen az a kononckodik? LELOPÁSRÓL nem volt szó. Saját falusi verbálkultúrádat magadénak tulajdonítsd, másba ne vetítsd (Homárok könyve, 15:4)
Külömbemmeg nem árt keresztül-kasul művelni az írástolvasást, mert rendre átellenesen jelennek meg a válaszok, természetesen soha nem egyeneságon, a nekem járó válaszokat manyecskának tolod. De így is jó, képes vagyok rá, hogy elolvassam. Tehát világos már, miért vagy itt: kitaszított tolószékes vagy és ránktaláltál. A többi kitaszított, hibásszar közé. Bright.

Manyecska. 2017.04.04. 11:11:02

OFF dolgozom ON /nem röhög!/

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 11:14:54

@Szubrina: én sem mindig értem, de szerintem legalább annyira labilis szar vagyok, mint ő. És ha nem is lehet mondani, hogy "ez így van jól", azt mindenképp, hogy "de legalább így van".:D
A szexuális fantázia jó, de szerintem gecikövér vagy, az avatar meg _megtévesztés_, hoppá. Nem körötted forog a világ, senki nem fog duplanicken kedveskedni neked intrikákkal. Az egódnak persze jól esne.
Azt be kell vallanom, tetszik a furmányos és igényes megoldások felé mutató igényed, de messze vagy még ama kikristályosodott elmeformától, hogy ezt szépen és kiforrottan, élvezhetően tudd kamatoztatni. Biztos 22 vagy. Márcsak így a liberális sajátjelentése miatt is, eléggé sajátos. De mostmár ezt is tudjuk. Van még ilyen szó? Ami titkosan bennfentes, saját jelentéstartalommal bír? Tisztázzuk egyszerre és mindörökre.

Manyecska. 2017.04.04. 11:21:55

@droppolt kismamma szép: ja én azt hittem te ő vagy!!!! De akkor nem szűrnéd saját magad. ehh..:DDD

Terézágyú 2017.04.04. 11:23:36

Szíves tájékoztatásul közlöm, hogy nem szoktam váltogatni a nikkemet, (bár valóban van több, nekem is) ugyanazzal az eggyel kommentelek minden egyes blogban évekig.

Manyecska. 2017.04.04. 11:34:59

@droppolt kismamma szép: a tolószékes vak kábeltolvaj az a vénszivar volt , különben meg ccssssst!:D@Terézágyú: és sosem tiltanak ki, te meg a Hilda vagy! :D

Terézágyú 2017.04.04. 11:41:46

@Manyecs:
Hilda sem lehetek, mert az is nikkváltásnak számítana...

Az igaz, hogy azt írtam: "ugyanazzal az eggyel kommentelek minden egyes blogban"... és Hilda nem kommentel.... ámbár néha, régebben igen...

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 11:42:07

@Manyecs: gratulálok. Nem is tudom kivel beszélted a gyakoris elhagyott kismamákat kereső egyénfaszt.

Szubrina 2017.04.04. 12:27:20

@droppolt kismamma szép: Az avatarképemen én vagyok veled és társaiddal ellentétben.
A liberális szó jelentését nem én találtam ki, hanem manapság ezt jelenti tőlem függetlenül. Azokat a beteg és mocskos viselkedési formákat és tevékenységeket ennek leple alatt végzik azon egyedek, akik liberálisnak nevezik magukat, tehát ezt jelenti 2017-ben. Nem titkos, kis körülnézéssel a világban működik.

én"élénk a (szexuális) fantáziám."
te"A szexuális fantázia jó, de szerintem gecikövér vagy"

Az meg, hogy ki hány kiló, vékony, kövér, anorexiás, zsírdisznó vagy akármi mi a vasporos jó kurva anyámban függ össze saját szexuális fantáziájával???

Hoppá!

Szubrina 2017.04.04. 12:30:00

@droppolt kismamma szép: mert rendre átellenesen jelennek meg a válaszok, természetesen soha nem egyeneságon, a nekem járó válaszokat manyecskának tolod

éppenhogy vele is kommunikálok, de ha manyecska vagy, akkor viszont benne kell csalódnom...

sosem fogom megérteni miért jó valakinek, ha másra hozza a paranoiát, de az biztos, h ettől én kevesebb nem leszek, te viszont igen, folyamatosan fogy az értéked, mondatról, mondatra...

részemről végeztem, mert ocsmány vagy

és nem vagyok 22 éves, viszont örülnék, ha annyi lennék, szóval még leírhatod kurvaunalmasansokszorisleszarom

Szubrina 2017.04.04. 12:31:33

@droppolt kismamma szép: Az első bekezdés tőled idézet, csak lemaradt a macskaköröm...

Manyecska. 2017.04.04. 12:32:30

@droppolt kismamma szép: senkivel, de szerintem Terézágyú a Szubrina is! :D

Szubrina 2017.04.04. 12:52:45

@Manyecs:ha választani lehet, akkor én inkább Hilda vagyok.

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 13:02:09

@Manyecs: lehet, hogy szerződtetem csörgőssipkásként. Végülis jól szórakozom. Egyben félelmetes is. Ennél a Walt Dizninél vagyok leragadva. Mindent megváltoztat. Mindent. De, de, velem beszéltél a gyakoris élményeidről. Te sem vagy már a régi. Hanem akkor új? Ja, jó logika..
@Szubrina: nem, saját. Reakció. Ha plagizálnék, beleszarnék a saját számba. Hilda szájába a bélférgek mennének, a többi nekem jutna. Ez a terv.
A liberalitás az elfogadás. Sokan túlértelmezik persze és a krokodilt is a keblükre ölelik, de dolgozzék csak az evolúciós szelektcióne. A te átvett meghatározásod valami politikai szarság. Ezek engem nem érdekelnek. Mindjárt kikéred magadnak az átvettséget is. Nem lehet itt jót írni, kérem szépen.
Úgy függ össze, hogy kövérként például nem írhatsz semmilyen szexualitásról, mert behányok, azt szaros csirkebélbe töltöm, majd megeszem, persze szigorúan nyersen! Soványként meg írhatsz ilyenekről is.
Veled gyerekkorodban történt valami, hogy visszamaradott lettél? A szó szerencsés és szerencsétlen értelmében egyszerre? Izgalmas ezt a komplex területet kutatni, sokösszetevős az emberi psziché fejlődése. Volt ilyen osztálytársam, 8-adikban is 2 radírral játszott az órán, mintha az 2 autó lenne, amint épp ütköznek, nagyon látványos akció keretében.
Miért írsz ennyit? Miért írsz blogot? Adjatok pasit Baszrinának, pasi nélkül félelmetesen sokat ír. Miért és hogyan találtál a homárdi területre?

Ja ha 2 nicken látsz 1 személyt, akkor az egyik énjében szükségképpen csalódnod kell? Há' ez is jó észjárás!
Nem holmi gyermeki izgalmasságból váltogatom a nikkeked, hanem mert hilda kibaszogat, sőt, sixxre is rá szökött jönni a front, mit tehetnék mást? Tudod mi a te bajod, édes lányom? Elfelejtesz kérdezni! Helyette betonba ágyazott prekoncepciókkal támadsz és "tudsz". Hát ez így minden, csak nem érdemi párbeszéd. Pedig belőled akár még egy olyat is kinéznék.

Szubrina 2017.04.04. 13:10:50

@droppolt kismamma szép: Az internet csodájának köszönd, h írok. Én meg azt köszönöm, h nem vagyok annyira sovány, így hányhatsz, csak vigyázz vele, ha gyakran csinálod, akkor kimarja a gyomorsav a nyelőcsövedet!

Szubrina 2017.04.04. 13:12:17

@droppolt kismamma szép: ja és az állandó kitiltásodon nem lepődtem meg, eléggé logikusnak látszik...és te áruld el még azt, h amíg én nem kommenteltem a posztok alá addig ki a faszt baszogattál?

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 13:24:17

@Szubrina: el vagy tévedve. Nem baszogattam senkit, alapvetően nem érzed és nem érted az itteni légkört. Elismerném, ha baszogatnálak. A nemmeglepődésről annyit, hogy a törzsgárdát rendszeresen, hullámokban írtja az új vezetés. Megint csak az világlik ki, hogy szaros lófaszt nem tudsz. Ismét egy keresztválasz beérkezett: el lehetnél tűnve valami kapcsolatban, fb csoportban vagy chatszobában, privát beszélgetésekben, de nem, te nem mondod el senkinek, elmondod hát mindenkinek, blogolsz, kommentelsz. Mi lehet ennek oka? A kövérség. Az élet alapköveit leírhatjuk egyetemes szentenciákkal, túl sok új törvényszerűség a Nap alatt nincs, így még ha fáj is, a rád vonatkozó ok ez esetben ez. Megcáfolhatsz, ha gondolod. Ha tényleg kövér vagy, soha többé nem szólok hozzád. Küldj képet, hogy pontosan lássam mennyire. Annak tükrében kapsz karaktert a jövőben. Mint szánalomindította kézmozdulatból származó, odavetett alamizsnát. Mivel erre nagy szükséged van, pontosan mindenben úgy fogsz eljárni, ahogy megkövetelem.

Szubrina 2017.04.04. 13:27:31

@droppolt kismamma szép: Hány kiló felett nem írsz nekem többé egy szót sem? Annyi vagyok plusz 100. Biztosra megyek.

Manyecska. 2017.04.04. 13:30:13

@droppolt kismamma szép: gyere édesem csetre, ott megint folytathatjuk.. ! :D

droppolt kismamma szép 2017.04.04. 13:36:56

Kizárólag tőmondatokat érdemeltek.

Répázó 2017.04.04. 20:05:31

Nem értem itt mi a gond. Lejárt a kupon, lehet tovább menni.
süti beállítások módosítása