Tékozló Homár

Fogyasztóvédelmi kisokos a hétvégi kuponos őrülethez

2017.04.07. 15:16 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-04-07_15_02_14.png

Hetek óta a megfelelő újságra vadásztál, és mióta megvan, a kuponfüzeteddel a párnád alatt alszol? Végigszkenneltél 5 plázát, hogy pontosan tudd, hogy melyik naciért, hajfestékért, táskáért, franctudjamiért indulsz elszántan harcba? Fejfájáscsillapító és bankkártya bekészítve? Akkor indulás előtt még olvasd el ezt, nehogy csalódás legyen a hétvégi soppingoló parti vége!

Már csütörtökön elszabadult az őrület a bevásárlóközpontokban, az újságárusoknál a hét elején elfogytak az akciós kuponokat tartalmazó újságok.

Örülünk, ha jó áron tudjuk beszerezni a tavaszi családi ruha kollekciót, de nem árt figyelni, a nagy számok törvénye alapján nem nehéz belefutni kereskedői trükkökbe, becsapós címkékbe, nem felhasználható kuponokba. A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda szakemberei összeállítottak egy fogyasztóvédelmi kisokost hétvégére, amit mindenképp érdemes elolvasni a nagy bevásárlás előtt.

A legfontosabb tudnivalók:

  • A meghirdetett kupon kedvezmény más akciókkal nem vonható össze, sok üzlet apró betűs tájékoztatójában olvasható. Azaz ugrott a kettőt fizet, hármat vihet akció és társai. Ha 20%-os kedvezmény kuponunk van, ezzel a mértékű kedvezménnyel kell beérnünk.
  • Figyelni kell az összeghatárra, ugyanis vannak olyan beváltóhelyek, ahol csak bizonyos összegű vásárlás felett (pl. 10 ezer Ft) érvényes a kiszemelt kupon.
  • Erre a termékre nem vonatkozik az akció - olvashatjuk a boltokban. A tájékoztatás jogszabályilag helyes, figyelni kell! A boltok megválaszthatják, mely termékeikre adnak kedvezményt a kupon napokon vásárlóiknak.
  • Egy kupon, több termék. Vannak olyan üzletek, ahol egy kuponnal akár több termék is kedvezményesen megvásárolható, ezért érdemes alaposan átolvasni a kuponon található beváltási feltételeket.
  • Egy kupon, egy termék. Azaz egy vásárlás alkalmával csak egy termékre váltható be a kedvezmény. De vásárolhatunk több alkalommal is egy terméket, legyünk résen!
  • Figyelni kell, mert lehet, hogy webáruházban is ugyanazt a kedvezményt tudjuk érvényesíteni, nem kell feltétlenül személyesen ellátogatnunk az üzletbe.
  • Kuponért cserébe ajándékutalvány. Létezik az a megoldás is, amelyben kuponért cserébe utalványt ad a vállalkozás, melyet meghatározott időszakon belül lehet levásárolni. Itt érdemes figyelni a felhasználási feltételekre (milyen időszakban, milyen termékekre vonatkozik a kedvezmény).
  • A kozmetikai termékek és tisztálkodó szerek esetében javasoljuk, hogy alaposan nézzék meg, milyen kiszerelésű termékre vonatkozik az akció, hogy a pénztárnál később ne érjenek meglepetések minket.

Több helyen ártáblával jelzik azokat a termékeket, amelyekre vonatkozik a kupon.

Ha elégedetlen volt az árfeltüntetéssel, vagy azt tapasztalta, hogy az akció előtt feláraztak valamit, ha úgy érezte, hogy csak becsalta valamelyik áruház, ne hagyja annyiban, mondja el szakembereknek, mert tudnak segíteni fellépi a tisztességtelenül kuponozó cégekkel szemben!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milyen nőazilyen 2017.04.07. 15:22:08

1st, kérdezem, működik még a rózsaszín Nikon? :D

FDToth 2017.04.07. 17:27:40

Komoly h ezek tanacsok?
Ez kb meg a fogyatekosnak is evidens!
Inkabb azt irjak le h ha van felarazas, vagy egyszerre ket ar szerepel a cimken, akkor helyben mit lehet tenni, milyen fogyasztoi trukkel, 'fegyverrel' lehet elni.
Mert a szakemberek am nem segitenek, csak egy jogszabalyt kukdenek, aztan legyel okos. Ja meg a lenyeg: a javaslatuk vegen itt a bekelteto testulet meg a polgari per. Na ez aztan...

Reactor 2017.04.08. 00:03:06

@FDToth: Amint olvashatod itt igen gyakran, az emberek egy igen jelentős százalékának NEM evidens. Annak kellene legyen - igen - ámde mégsem az.
Én azt mondom, hasznos cikk volt. Ha ettől csak eggyel kevesebb póruljárt naiv ügyfél ír ide, már megérte.

2017.04.08. 12:36:57

@Reactor: ott a gond, h sokan nem szeretnek olvasni & szövegértelmezni. Ha a kupon felhasználási feltételeit sem, akkor gondolod a TH posztját fogják? (Spoiler: nem) :/

@FDToth: most viccin kívül, nagyon ritkán (leginkább sose) lehet olvasni sztoriendről, jön a poszt pl a felárazás miatt (jogosan háborogva), de szinte sosem hallunk arról, h lett-e eredménye a puffogásnak. Ok, értem én, h fogyvédő blog, de hát na, engem spec érdekelne a befejezés is, pont emiatt.

aptikjampó 2017.04.08. 14:10:58

Na kretén! 9 komment! Egy szar vagy!

pat bateman 2017.04.10. 10:29:25

"kedvenc" elektronikai hálozatom - euronics - helyi üzletébe tévedtem a kuponos szombaton. egy egyszerű kis fulhallgatot akartam venni és vettem is. természetesen két árcímke volt egymáson a most 30%kal olcsóbb fulhallgaton. szerencsére a kinti árból számított kedvezménnyel kb. annyiba került a termék mint konkurenciánál ahol korábban kinéztem magamnak, így megtörtént a vásárlás. ettől függetlenül hanyagolni fogom ezt a helyet. (korábban is voltak torz infok a weboldalukon, már akkor megfogadtam hogy ide, többet, nem...

Treff Bubi 2017.04.10. 12:19:43

Nálunk lázas a gyerek, így kúpon napokat tartunk inkább.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.04.12. 17:23:14

@pat bateman:
"megfogadtam hogy ide, többet, nem" <--> "megtörtént a vásárlás"
Mikor mész legközelebb vásárolni náluk?
süti beállítások módosítása