Tékozló Homár

Keresünk egy embert a Raiffeisennél, aki meg tudja mondani, mit tartalmaz az éves kártyadíj!

2017.04.10. 12:24 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-04-10_12_22_58.png

Egy ügyfél barátunk nem az az elveszett fajta, sőt, mondhatnánk, a tudatos fogyasztó mintapéldánya. Utánanéz, rákérdez, bemegy, megír, érdeklődik és kérvényez, ami elképesztő sikereket hozott neki eddig a bankjánál. Ezúttal viszont fennakadt a rendszeren egy olyan egyszerű kérdéssel, hogy mit tartalmaz az éves kártyadíj összege, amire legnagyobb döbbenetére a legszofisztikáltabb válasz is az volt: "Senki nem tudja". Szerinte ez nem elfogadható. És szerintünk se.

Kedves Homár!

A következő történetemet osztanám meg veled, illetve veletek a Raiffeisen Bankról:

2011 óta vagyok az ügyfelük és eddig elégedett voltam velük. Minden úgy ment náluk, ahogy elő volt írva, soha semmire sem panaszkodtam. Személyesen is csak pozitív tapasztalataim voltak, mert a bankfiókokban sem kellett többet várni, mint 15 perc, de ez is a maximum volt, ami ráadásul nem volt jellemző. Minden ügyintézés gördülékenyen ment. Egy valami viszont szúrta a szememet, de ennek is csak azután adtam hangot, amikor szembesülnöm kellett azzal, hogy az ismerőseim bankja sokkal ügyfélbarátabb, mint az enyém. S hogy mire gondolok?

Különböző bankoknál több ismerősöm rendelkezik bankszámla szerződéssel, amiért fizet évente vagy/és havonta X díjat (ami nem egy ökör ára), s amikor bizonyos időközönként lejár a bankkártya érvényességének ideje, akkor nem is kell semmit sem csinálnia, a kártya a megszokott metódus szerint a postaládában landol, mindenféle külön/plusz díj felszámolása nélkül. Gondolom, az éves kártyadíjba bele van kalkulálva ez a mutatvány. Véleményem szerint aki hosszú-hosszú évek óta van egy banknál, az felfogható a lojalitás egyik jelként is. Ez nálam is így működött.

Pár évvel ezelőtt az én kártyám is lejárt, s mivel újat kaptam ezért a bank levont 2.231 Ft-ot az éves kártyavezetési díjon felül (4.000 Ft). Bevallom őszintén, nem tetszett a dolog. No, nem a 2.231 Ft, hanem az elv. Írtam is a banknak egy levelet emiatt. Meglepődve tapasztaltam, hogy 3 nap múlva a Raiffeisen visszautalta a 2.231 Ft-ot és még egy bocsánatkérő levelet is küldtek. Le a kalappal, dicsértem is őket, hogy azért csak van benneük valami ügyfélközpontúság.

Idén, ismét lejárt a kártyám, így esedékessé vált az új. Év elején levontak 4.000 Ft-ot "bankkártya éves díj" címszó alatt, majd később levontak 2.231 Ft-ot "bankkártya kibocsátási díj"-ra hivatkozva. Ismét dühös lettem, mivel nem gondoltam volna, hogy ezt a szerencsétlenkedést újra el kell játszani...

(A történethez még hozzátartozik az is, hogy tavaly évvégén voltam bent személyesen egy bankfiókban és váltottam egy másik díjcsomagra, amiért a bank ismét levont tőlem 2.000 Ft-ot... Akkor is írtam nekik egy levelet, hogy milyen alapon vonnak le tőlem 2.000 Ft-ot? Azért mert Önöknél tartom a pénzem és váltottam "felfelé" egy "jobb" csomagra? A levél után akkor is visszautalták azt a 2.000 Ft-ot.)

Szóval ismét írtam nekik egy levelet, hogy miért kell megint fizetnem azért, hogy kapok egy új kártyát? Mit tartalmaz akkor az éves díj, ezen felül a havonta fizetendő díj? Napok teltek el, nem jött visszautalás, akkor már gondoltam, hogy valami változás történt a menedzsmentben pár év alatt. Két hét múlva viszont jött egy jó hosszú levél, sablonos dumákkal és fordulatokkal, hogy annak idején amikor elfogadtam a szerződést bla-bla bla... persze erre azért vissazkérdeztem, hogy akkor hogy lehet, hogy pár évvel ezelőtt visszafizették a kártyakibocsátási díjamat? Két hét múlva ismét jött a válasz, hogy az egy "akció" volt, ami 2016-ban végetért. Nem is firtattam tovább a dolgot, legyintettem egyet és mehet az élet tovább.

A mai nap egy meghatalmazás keretébe átvetettem az új kártyámat a fiókban, mert alapértelmezetten mindig odajön (bár én erről soha nem nyilatkoztam). Átvették, minden okés, mindenki boldog... Aztán pár óra múlva tapasztaltam, hogy ennek a mutatványnak is ára volt, pontosan 2.434 Ft.... Ekkor viszont felment bennem a pumpa. Éves kártyadíj (4.000 Ft), bankkártya kibocsátási díj (2.231 Ft), majd átvételi díj (2.434 Ft)... Ezt már azért kissé durvának találtam.

Felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatukat és megkérdeztem, hogy meséljék már el, hogy az éves kártyadíj összege mit is tartalmaz. A telefonos hölgy nem tudta. Kértem, hogy kapcsolja a felettesét, hátha ő meg tudja mondani. Nem kapcsolja, mert ő sem tudja megmondani. Ekkor kérdeztem ismét, hogy mégis, akkor ki tudja, hogy mit tartalmaz az éves kártyadíj? Erre egy mondattal elintézte a dolgot: Senki sem tudja.. És akkor azért kellett fizetnem 2.434 Ft-ot, mert átvettem személyesen a kártyámat a bankban? Igen, azért, mert ha postával küldték volna, akkor ingyenes.... WTF.... ?

Tanulság: nagy ívben kerülje el mindenki a Raiffeisen bankot. A holnapi nap az lesz az első dolom, hogy felbontom velük a szerződésemet. Igaz, ezt is említettem a telefonos hölgynek, nagy ívben leszarta.

Üdvözlettel:

Egy ügyfél

UPDATE MÁJUS 5.

Levél jött Egy ügyféltől! Választ ugyan nem kapott továbbra sem, de pénzt igen!

UPDATE: A Raiffeisen Bank "kártérítés" címén visszautalt 4.665 Ft-ot! 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 17:10:04

@Homár Hilda: Ha már ilyen gyönyörűen kitiltottál minden normális kommentelőt, hogy csak a faszok maradtak, akár be is zárhatsz. ha ez volt a célod, kurvára elérted.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 17:14:02

@Cycmen: "Ezért a kommentért könnyen kitilthatnak."

A normális kommentekért még inkább. Javaslom tanulmányozásra: bestofhomar.blog.hu/

A kimoderált kommenteket pirossal jelöltem. Ha te látsz benne rendszert, felterjesztelek nóbeldíjra. Volt amikor megismételtem a GVTI mondandóját, azért is kitiltott a hülyéje.

Bendeguz.. 2017.04.10. 17:27:30

@aptikjampó: Te kezdted megint gyoker. Huzz a picsaba es akadj le rolam ennyi. Mrnj manyecshoz, mar javasoltam, hogy hozzatok letre chatet ott kitudjatok elni magatok.

Bendeguz.. 2017.04.10. 17:34:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A szemetet akkor kezdte kitermelni, amikor hagyta, hogy par pocs a magaenak kezdte tekinteni a blogot es ok uldoztek el a normalis olvaso es neha irogato kozonseget. A gyokerbagazs azonkivul, hogy a posztolokat es a levelirokat baszogattak mashoz nem ertett de szerintuk ez marha vicces volt, nem volt az. Hilda egy kovetkezetlen, es kivetelezgeto szemely. Lett volna egy csopp esze, mar reg letiltotta volna a hozzaszolasi lehetosegeket es csak a poszt, gvti valasz es esetleges fejlemeny jelenhetett volna meg egesz addig, amig az idiota bagazs nem chatalni jar ide meg basztatni masokat.

aptikjampó 2017.04.10. 17:35:32

@Bendeguz..: Most akkor volt kártyadíj, jól értem? Szerintem az rezsinek számít, mint a síkosító és gumipénz nem? Kérdezzed már meg, mutidnak tudnia kell!

aptikjampó. 2017.04.10. 17:41:26

Anyam nem tudta, hivtam telod anyad, de azt nyogte epp veled van es tele a szaja, igy nem tud beszelni.

aptikjampó 2017.04.10. 17:44:15

@Bendeguz..: Lett volna egy csopp esze, mar reg letiltotta volna a hozzaszolasi lehetosegeket es csak a poszt, gvti valasz es esetleges fejlemeny jelenhetett volna meg

Akkor az adott témáról nem tudhatnám meg a véleményedet és hidd el, mélyen le lennék sújtva! Ez nem jó ötlet szerintem!

2017.04.10. 17:50:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
továbbra sem értem a kitiltgatós játékát, absz' következetlen.

Cycmen 2017.04.10. 17:51:20

@aptikjampó.: Te kiteszel egy pontot mások nickneve mögé és úgy kommentelsz trágárságokat? Légy szíves ne tedd, mert megzavar azon igyekezetemben hogy releváns kommenteket írjak! A rendes kommentelők nevében felszólítalak, hogy eme cselekményeddel hagyj fel! Ha csetelni szeretnél azt ne itt tedd kérlek, mert zavarsz másokat!

aptikjampó. 2017.04.10. 18:00:06

@Cycmen: Felszolitasz? Ugyanmar. A nick nem jogvedett, igy a . mar egy masik nick ennyi. Amint leszal rolam eleget teszek a keresednek.

Cycmen 2017.04.10. 18:05:30

@aptikjampó.: Aggasztónak tartom ezt a hozzáállást, nem tesz jót a Tékozló Homár moráljának! Lásd be hibádat és ne tedd amit teszel!

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2017.04.10. 18:15:12

Ahogy fent írták, egyik a kártyatársaságé a másik meg a banké, mert az ügyfélszolgálat fenntartása a drága.
Én Citi-s migráns vagyok, ők az átadás közeli napban levettek 4e Ft-ra, mert márciusban lejárt volna a kártyám és hát a kártyát ki kell küldeni postával. Aha, amikor február első hétvégéjén ártaktak az Erstéhez. Persze mire észbekaptam köv. munkanap már nem volt Citi ügyfélszolgálat, a jogutód meg panaszomra írt egy kétoldalas sablont hogy így jártam.

Amúgy az Erste nem olyan rossz. Csak a mobil appjuk szar, mert utalni akartam, kiírt kapcsolódási problémát, újra próbáltam aztán elment. Másnap reggel 2x. Amikor reklamáltam és mondtam, h ez a citinél úgy volt, hogy "befoglalták" vagy mi, kaptam róla értesítést, másnap teljesült. Azaz nem utaltam volna 2x ha egyértelmű visszajelzést kapok, h fizetve van-e vagy nem.
Kaptam itt is két oldal szabvány szöveget, benne pongyola nyelven, hogy hát ilyen a technika (aha, IT-s vagyok, hallottam már 20 éve is tranzakciós adatbázisokról). Szóval szarnak a fejemre, de 3e-ért mehet a chargeback. ezt inkább nem kértem, mert az adott szolgáltatónál van szla szóval előre fizettem. De akkor sem tetszik. Következő gonddal a felügyelethez fogok menni rögtön.

aptikjampó. 2017.04.10. 18:16:20

@Cycmen: Semmivel nem rosszabb a hozzaallasom mint mondjuk aptikjampó-é (. Nelkul) vagy manyecs-e. Szolitsd fel oket is legyszives, amint pozitiv valtozas all be amint jeleztem az iment, eleget teszek a keresednek.

aptikjampó 2017.04.10. 18:20:03

@aptikjampó.: BENDEGUZ! Klaviatúrád leleplezi sötét űzelmeidet, ugyanis az enyém ékezetes!
Törd össze géped és légy magyar! (billentyűzetes)
És nem leszek én sem többet Aptikjampó!
Tagadd meg magad és tanulj tovább, hogy élvezhessük szellemed sziporkáit!
Én itt várlak téged, még ha ezer évig is tart hogy megjöjjön eszed!

Bendeguz.. 2017.04.10. 18:20:38

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Egyedul az nem tetszik az erste-ben, igaz ez lehet mar mas banknal is igy van, hogy alapbol pay pass c/c-t adnak amit en nem kedvelek, es nincs valasztasi lehetoseg hagyomanyos kartuat kerni dombornyomottban.

aptikjampó 2017.04.10. 18:27:02

@Bendeguz..: alapbol pay pass c/c-t adnak amit en nem kedvelek, es nincs valasztasi lehetoseg

Ha mar behajoltal nincs!

aptikjampó. 2017.04.10. 18:33:34

@aptikjampó: Ne magadbol indulj ki buzijampó

aptikjampó 2017.04.10. 18:36:52

@aptikjampó.: Na de BENDEDZSÚZ! Hát illik ezt?

aptikjampó. 2017.04.10. 18:47:28

@aptikjampó: Kerdezd meg anyad miutan kifenyesitetted apad makkjat.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.04.10. 18:48:38

@Bendeguz..: EZAZ B*ZDMEG! Most jólmegaszontad! (két nyomorult, fogjatok kezet, és csókoljátok meg egymás ánuszát)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.04.10. 18:51:52

@Cycmen: és akkor mi van? 2 perc alatt visszajön (még a KVfőzés is belefér a 2 percbe :P)

2017.04.10. 18:52:39

@Bendeguz..: más bank is így csinálja, a tavaly/idén lejárt kártyák cseréjekor már paypassosat ad. mi a baj vele? (komolyan kérdezem, nem kekecből)

aptikjampó 2017.04.10. 18:59:09

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: (két nyomorult, fogjatok kezet, és csókoljátok meg egymás ánuszát)

Képtelen lennék rá!

Bendegúz! Van valami amit nem vettél be a mai nap folyamán, hogy így viselkedsz?

aptikjampó 2017.04.10. 19:02:28

@Bendeguz..: Egyedul az nem tetszik az erste-ben, igaz ez lehet mar mas banknal is igy van,

Így igaz! Le az Erstével! Ja, nem Raiffeisenes a poszt?

aptikjampó. 2017.04.10. 19:04:48

@Biriksz_Krokiksz!: Ha jol emlekszem 5000 Ft-ig mindenfele szemelyazonossag nelkul csak erintessel hasznalhato es nem ellenoriz fedezetet sem a kartyan, legalabbis az ersteben ezt az infot adtak. Igy ha elhagyod es nrm veszed eszre orakig, konnyen erhet tobb tizezres kar de kar 100 ezres is amire a bank szettarja a kezet. Nem szimpatikus ez a 0 biztonsag egy bankkartuatol.

2017.04.10. 19:12:07

@aptikjampó.: De ez nem megvolt a régi dombornyomottnál is? Mmint h nem kért kódot?
Amúgy meg bele kell csippeltetni az emberbe, csak aztán nehogy karokat kezeket lábakat vagdossanak ki belőlünk a szarkák :/

Bendeguz.. 2017.04.10. 19:22:37

@Biriksz_Krokiksz!: Ott kellett pin-t hasznalni, vagy szemelyi ha csak lehuzos volt a kartya. Sok helyen meg a lehuzast meg is tagadjak (legalabbis Europa nyugati reszen) ha van chip a kartyan, akkor csak a pint fogadjak el.

2017.04.10. 19:41:17

@Bendeguz..: igazad lehet, rég volt már sima chipsesem.
Két csekkpont van, sms a vásárlásról, meg ügyelni az értékeinkre :/
OraveczBirikohelho

lutria 2017.04.10. 20:16:12

Majd meglátod mennyi lesz a "szerződésfelbontási díj"...
Mert hogy nem ingyenes az tuti,le fognak vonni mindenféle összegeket,nem csak annyi lesz hogy odaadják azt a pénzt ami a számlán van és viszlát...

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.04.10. 20:46:31

Én, a zálogból visszamaradt troll, akiknek tót anyja van, el elvesztettem a fonalat. Kinek a kurva anyja? A Bendegúzé mindenképpen, de azonkívül?

aptikjampó 2017.04.11. 06:58:39

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: Bendeguz beregisztrált Aptikjampo és Manyecs nickkel ponttal a végén. ( Egyébként nem is rossz ötlet szemétkedésre. )

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.04.11. 08:19:08

Ma van a költészet napja.

Markolt József: Dal Hubertuszhoz (részlet)

...deres már a vadászkutya picsája,
az ő baja, mit járkál a határba...

Írta Markolt József verse.

joska61 2017.04.11. 09:24:11

Van olyan bank, amelyik ezzel a címszóval nem húz le valamennyit az ügyfeleiről?

Manyecska. 2017.04.11. 10:49:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: amúgy, a csetelés pontosan azután kezdődött amikor pár ilyen f...sz- olvasod te is itt őket nem mondok neveket- elkezdte egymást pl. hagymát..bocsánat hagyma-t ékezet nélkül simán, az anyukájába küldeni stb...most ugyanitt folytatják. Bárki visszaolvas láthatja, kb 3 évvel ezelőtt kezdődött....de itt vergődnek most is szánalmasan, csetelni szellemi és egyéb fogyatékosságaik miatt nem tudnak ugye, a cset azután öltött ilyen méreteket..! Úgyhogy az hogy a Homár itt tart kizárólag nekik köszönhető nincs semmi varázslat ám ...ebben..
Úgyhogy köszönjük Emese, hogy releváns legyek, de tényleg be kéne már fejezni a "jópofi" nickek gyártását javasolnám a munkát- unaloműzésnek..bár az ilyen nem dógozik, tuti valami phasz eltartja őket.. ON

melaena 2017.04.11. 10:51:42

@aptikjampó.:
Jogos
en a farzsebre es a parnacihara eskuszom.
ott 100% a biztonsag.

Manyecska. 2017.04.11. 10:52:28

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: :DDD ezeknek a fele nő, valami kielégítetlen fajta tippem is van pár... :D @▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: ..nem lesz ott túl sok belőle???

Manyecska. 2017.04.11. 11:06:32

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: ma született a fiam:) szép vers majd elmondom neki :DDDDD.. múltkor valakit elküldött a halálfa szárára /tiszta anyja../ :P

Manyecska. 2017.04.11. 11:09:26

jaigen ez nem OFF a T-Home ügyfélszolgálata arra a kérdésre hogy "jó napot kívánok megkérdezhetem milyen ügyben keresi? " a "fontóóóóóóós.,.. aggyÉÉÉkk már..! " választ adta -telefon-valami fos Magenta szolgáltatást akarnak rásózni épp az emberre...
:DDD:O

aptikjampó 2017.04.11. 11:10:20

Botsánat, de a törölgetés miatt bezazultam kicsikét, meg a zebulon is a bögyömbe vót! Mondjuk azt nem gondoltam, hogy ilyen alaposan sikerül sztbacni a posztot! Végül pedig szeretném megköszönni Bendegúz kollégának a közreműködést, rohadjak meg, de kicsit elkezdtem kedvelni!

Bendeguz.. 2017.04.11. 11:35:17

@aptikjampó: Na jo, en is elnezest kerek a tegnapiert. Tul lottem a celon, azt kell mondjam tulzas volt a tegnapi. Az aptikjampo.-ot nem fogom hasznalni.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2017.04.11. 12:00:58

@Bendeguz..:
Nekem is fenntartásom volt a pay pass-al kapcsolatban vettem is egy ezüstözött kártyatartót, masszív és gyakorlatilag Faraday-kalitka : engem ugyan nem chippelnek meg az űrgyíkok :)

Aztán rájöttem, hogy a gyári leolvasók is olyan korlátokkal működnek, hogy 1cm-en belül kell lennie a kártyának szóval amikor kiveszem a tokból már nem csinálok a machetémmel 10m-es kört.. :)

.Manyecska 2017.04.11. 12:04:03

@Bendeguz..: no, akkor nem kell a manyecs, van aki @aptikjampó: / lesz..p téged is :DDD
Ugye látod hogy mégis érdemes ide járni??

aktip jamop takip mapoj Zéró 2017.04.11. 12:23:59

Csá. Rebornoltam magam a mentális sírgödörből. Enter. Felhívnám a figyelmet, hogy Terézgeci vagyok és örököss öncornfliktusban keveredem magammal, mert hát nő vagyok, ezért láthatott Manyecska is annak, ami nem vagyok, de akkora a gondolkodáshiány, hogy meg kell lovagolnom, így mégis az vagyok! A kisgyerr mekk elméje, s hite is életre hívta a nagy tökszörnyet, így mén ez itt is.
@Biriksz_Krokiksz!: pedig te szintúgy nő vagy, tehát még érteni is lennevóna eséljed.
@Bendeguz..: fájdalmasan ostoba vagy, s ezen bármennyi számú másnick sem segít. Haj meg, köszienter.

2017.04.11. 12:51:04

@aktip jamop takip mapoj Zéró: jó de én a következetes fajta vagyok.

aptikjampó 2017.04.11. 13:03:58

@düftin hoffman: @aptikjampó: / lesz..p téged is :DDD

Ilyesmit a nevemben ne ígérj, én sem ajánlom fel a testedet tudományos célokra (ezalatt most az öklözőzsír kipróbálását értsd ) oksa?

.Manyecska 2017.04.11. 13:16:36

@aktip jamop takip mapoj Zéró: mindketten autisták és nők vagyunk tkp. meg is érthetnénk egymást de valamiért nem akarjuk..:P Én most fogom elhantolni magam a sírgödörbe ill. tanulnom kell vizsgáim lesznek:) Nincs újposzt??

Manyecska. 2017.04.11. 13:19:14

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: :))) ez jó. te igazán alapos ember lehetsz, nem semmi...:)
ez most komoly hogy van ilyen tartó már?? :D

Manyecska. 2017.04.11. 13:24:22

@aktip jamop takip mapoj Zéró: jah! tegnap szőkenő békáká automatából vett-volna-jegyet! megnyomta a Seggítséget ott zenélt neki mondom neki két perc múlva "ez zenés feláras..?"
nem vette észre magát..Beleszól a békákás üi. a vonalból v. honnan, hogy jónapot segíthetek.....erre a nő "NEMMM! én csak egy jegyet akarok venni"- akkor már ketten vinnyogtunk a disc érted disc! réten ...ottan.., az ügyfélszolga higgadsága előtt leemelem a kalapom annyit mondott : rendben, további szép napot kívánok! Szegény mennyi hülyével lehet egész nap ha már ilyen immunis...???:)

Cycmen 2017.04.11. 13:28:56

Marhára kíváncsi vagyok mikor lesz új poszt.
Sajtos a helga búráját nem sasolhatom amikor meglátja ezt itt!

aktip jamop takip mapoj Zéró 2017.04.11. 13:31:40

@Bendeguz..: elmésebb replikát is tudsz te ennél. Vagy mégsem és mindig túlvállalod magad. Azt viszont hiba nélkül és következetesen. Vár a mosogató, meeny vísza a munkában entercsá.
@Manyecs: nem vágom. Biztos úgy volt szőke, hogy.

Menyus Péter 2017.04.11. 13:34:20

Ostoba a posztoló! A költségek le vannak írva a bank honlapjára. Ha nem olvassa el, akkor meglepetés éri. de ez mindennel így van az életben. Azért mert buta, tájékozatlan nem kéne a bankot szídni. Szolgáltató szektor, az árakat meghatározták. Nem kötelező a Röfinél bankolni. Lehet menni az OTP-hez a sok gyökérnek.

melaena 2017.04.11. 13:57:48

@Menyus Péter:
Tegnap megint elvert az asszony,ezert valahol kemenynek kell lenni?

aktip jamop takip mapoj Zéró 2017.04.11. 14:07:17

@melaena: hallgass már, te mindigis együgyű voltál. Kár kapni akarni az alkalmon, hogy majd beszivárogsz te és a hasonszintű agyhiányosok. Persze ugyanazt csinálni mint amit most sérelmeztek. Egy elmés hozzászólásod nem volt soha.
@Cycmen: nem tudom hogy csináltad, de nagy bűvészvarázsló vagy.

.Manyecska 2017.04.11. 14:11:33

@aktip jamop takip mapoj Zéró: nyilván a "veri az asszony" saját nyomorából merít..mi másért vergődne itt mind..tökigazad van amúgy eszt mondtam én is..

Cycmen 2017.04.11. 14:14:59

@aktip jamop takip mapoj Zéró: Mér szerinted látta csak elvitték a mentők?

melaena 2017.04.11. 14:24:11

@aktip jamop takip mapoj Zéró:
Kicsit kevesebb narko kellene, es talan ertenel is valamit a vilagbol magad korul.
Hanyadiknal jarsz mar?

Cycmen 2017.04.11. 14:36:41

A vers világnapjára.

"Ha sírsz, nincs ki lássa könnyeid,
Ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad,
Ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod,
De próbálj meg csak egyszer fingani!

Cycmen 2017.04.11. 14:41:45

Petőfi Sándor - Látomás

Kimegyek a kertbe
Ott van apám
Látom ás...

aktip jamop takip mapoj Zéró 2017.04.11. 14:57:12

@melaena: unom az ostoba proli fajtád. Unom az ostoba és egysíkú, egymástól lemásolt és soha nem frissülő replika-készleteteket. Komolyan nem értem miért nem érzed, hogy kurvára nem szabadott volna neked sem idekeveredned. Ha látnád magad kívülről, sírnál, Sö zokognál, olyannyira nem tudsz érdemit összekalapálni, de úgy semmilyen témához. A lényeglátásom elég jó, te viszont kurvára nem tudod a helyed. Ez rosszabb, mint ha valaki félkegyelmű, viszont a helyén van. Te meg halmozod: barom is vagy és nem is jó helyen vagy barom. Nakuss.

Terézágyú 2017.04.11. 15:00:35

Még mindig egymás csesztetése folyik...? :(((

CID.. 2017.04.11. 15:06:45

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: a legolcsóbb és leghatékonyabb megoldás ( ha már ilyen félelmeid vannak ), mellé raksz a másik pay passosat.

2017.04.11. 15:17:15

@Terézágyú: kivételesen nem a posztolóké...de mindkét verzió elég elfogadhatatlan, egymás kutyavacakolását sem kedvelem)

Manyecska. 2017.04.11. 15:24:27

Akkor most a költészet napján Hilda tojásokat költ..? Nincs újposzt.

Manyecska. 2017.04.11. 15:32:46

@CID..: :DDD ez nem is rossz!!! De tényleg, brilliáns megoldás!! ez pontolyan mint hogy az egészségkártyával nyitogatom én is a kártyás ajtókat nabumm vegyenek rajta hashajtót :P ..:D

Manyecska. 2017.04.11. 15:36:11

@Cycmen: eljön még az idő amikor az ügyfélszolgálaton így fognak beszélni velünk mostanában hígul a szakma régen még vérmesebbek voltak az ügynökök ma már csak simán átgázolnak rajtad a cél érdekében most ez lesz, minden sz.r állásba felvesznek minden szerencsétlent. Borsodban meg nem találnak munkaerőt, nem tudnak kinyitni állítólag szálláshelyek...

Cycmen 2017.04.11. 15:38:17

@Manyecs: Rajtatok eleve van "kártyalehúzó" úgy könnyű!

Cycmen 2017.04.11. 15:52:30

Ezerféleképpen húzzák le a bankok a számlatulajokat, nem mindegy hogy mit jelent a kártyadíj? Ha beakasztanak egyet, akkor a tény a lényeg, hogy aztán azt coitusnak hívod vagy kúrásnak, elméleti probléma!

Matheusz86 2017.04.11. 15:57:03

Furcsa, hogy Németországban, Ausztriában volt/van eddig 4 bankszámlám, sehol sincs kártyahasználati díj. Az is furcsa, hogy a Revolut angol prepaid MasterCard is ingyenes, sőt idén januárig még ingyen ki is küldték a világban bárhová. Gyanús, hogy a Kalixa prepaid MasterCard is ingyenes.

Szóval teljesen jogos a kérdés, hogy mi a kártyadíj, mert Magyarországon kívül ilyen nem létezik. Hasonló a szitu, mint utazásnál a reptéri illeték, ami 30-50-100e Ft, de érdekes módon, ha magadnak veszel repjegyet, akkor az csak 1-2e Ft. Ergo ki van találva egy indok, hogy plusz egy díjat lehessen beszedni. Ahogy a devizahitelek sem voltak devizában, úgy a kártyadíjnak sincs semmi köze a kártyához.

Manyecska. 2017.04.11. 15:59:28

@Cycmen: hülyén nézne ki ha rácuppannék a zárra, nemde? :DDDDDD :O mondjuk a juhtubon rekordokat döntenék a letöltöttcséggel :D

Manyecska. 2017.04.11. 16:00:58

Hát igen általában 2-3ezer forint a kártyadíj... ez a duplája..pont.
Valami masszázs is van benne?

Dikusz 2017.04.11. 17:37:06

@Manyecs: abban az időben még csak olvasója voltam a Homárnak. Nem volt akkoriban (és utána sem még jó ideig) túl vidám az életem.
Lehet engem lenézni, de az akkori csetelések miatt olvastam a blogot. Nekem az tényleg kikapcsolódást jelentett, jókat derültem rajta.
Kívülállóként jól láttam, már amennyire lehetett, mikor kezdődtek a gondok, mi vezetett el a mostani helyzetig. Leírnám az általam kívülállóként tapasztaltakat, de az biztos, hogy nem teljesen egyezik a tiéddel, viszont úgy gondolom sok mindent jól láttam.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 18:06:42

@Dikusz: "Leírnám az általam kívülállóként tapasztaltakat"

Engem érdekel. Kábé dátumokkal, ha lehet.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.04.11. 20:19:02

@Dikusz: "Leírnám az általam kívülállóként tapasztaltakat"
énisénisénis, lássuklássuklássuk. Te leírod, atpi elarchiválja, hh pedig őrjöng egy sort, hogy "dehisz én csak jót akartam, nem tehetek róla, hogy minden szarul sült el" és törli a hozzászólásodat :) viszont a best of homar-on olvasható lesz :D

Dikusz 2017.04.11. 21:58:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: párszor nekifutottunk, már ezt megbeszélni, talán emlékszel rá. Közelítettek az álláspontok, de még nem az igazi. Én nem fogalmaztam (direkt) pontosan, nehogy olyat írjak, amin valaki megsértődik. Volt -többször is- rá példa, hogy a hozzászólásom elején már eleve elnézést kértem, kaptam is érte.
Régebben is, és most is azt mondom, hogy a széthúzás az a 2014-es találkozó után kezdődött, ott történhetett valami. Addig is voltak egymásnak beszólások, de az indulatok igazán akkor szabadultak el. Ezután szálltak ki a régi posztolók a Homárból. Nagyon sajnálom, visszaolvasva (most éppen a találkozócsetelős blogot) is jó szövegek vannak benne.

Úgy látom -javítsatok ki, ha nem így van- hogy ez bizony közös munka volt. Nem lehet az egészet egy ember/egyik oldal nyakába sem varrni. Gondolom nem lehet már megtalálni azokat a hozzászólásokat az akkori posztokban sem, amelyekből ez számomra egyértelmű.

Dikusz 2017.04.11. 22:09:08

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Atpinak megírtam mit gondolok az egészről. Lehet nem ez volt a várt, a jó megállapítás, de nem tudok mást mondani most sem.
Nem ismerem a bloggazdát, veletek sem találkoztam soha, csak azt olvastam akkor, hogy régi törzskommentelők estek durván egymásnak. Talán te is régi hozzászóló vagy új néven, és tudod is miért. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy mindent tudni akarok ami akkor volt, hiszen semmi közöm hozzá, hiszen akkor csak olvastam a blogot.

Tényleg, az miért jó, hogy valaki másik nevet választ ha kell, ha nem?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 22:12:15

@Dikusz: Értem. Köszi!

Az időpont szerintem ugyanaz, csak HH miatti elvándorlás - törölgetés és szar posztok miatt. Különben ezt előre megmondtam HH-nak vagy 3-szor részletesen kifejtve.

Az egymásnak beszólásokat én nem láttam.

És ne kérj bocsánatot mindenért! :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 22:14:04

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: A besztofhomárt azért hotam létre, hogy a legjobb kommenteket kimazsolázzam. Hát az eredeti cél okafogyott. :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 22:15:11

@Dikusz: "az miért jó, hogy valaki másik nevet választ ha kell, ha nem?"

HH törli, úra regel, éppen választ valamit.

Manyecska. 2017.04.12. 09:08:26

@Dikusz: hidd el nekem nem ferdítek!!! NEM a csetelés vezetett el- nem is volt még olyan mértékű..hanem más. olvass csak vissza kb 2012-ig és mondjuk 2014 év elejére..

Manyecska. 2017.04.12. 09:13:39

@Dikusz: ÉN találkoztam Hildával hogy valami legyen nem mondod komolyan hogy a "széthúzás " miatt???? Kutyaköze nem volt annak ahhoz...ami itt ment...mondom, 2013 körülre is olvass vissza szépen lehet látni- a kommentek számából is pl. - hol kezdődött. Az a valami az volt hogy Hilda külön kommentboxot csinált akkor-2014. október - amit senki nem használt, aztán ment a hiszti!!
homar.blog.hu/2014/09/01/rancfelvarras_cicaharc_gigantikus_szolgalati_kozlemeny/full_commentlist/1#c24345603

Manyecska. 2017.04.12. 09:17:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: de nem lehet egy egész blogot tönkrevágni pár vicces komment miatt ezt beláthatnád, én sem azért jöttem ide mert parttalan pofázást szerettem volna- más kérdés hogy nem kell messze mennem ehhez. :D
ON mondjuk ha naponta ötször lehülyézik a bloggazdát nem sokat lendít a dolgon szerintem.. van ám köztes megoldás is. Bár pont a kézműves nyúl meséltem nekem-még négyszemközt- hogy valami ötvenhatan kb. mentek moziba egy délután : megszervezték az egyik blogon ahol írtak egymásnak kommentben!.. na az hogy lehetett szétoffolva :D !!

Dikusz 2017.04.12. 10:25:20

@Manyecs: elhiszem, miért ne hinném? Nem személyes találkozóra gondoltam, hanem a blogtalálkozóra, ahol mindenki, akit érdekelt a régi tagok közül, részt vehetett. Megteszem a visszaolvasást, és elmondanám ami lejön belőle, bár nem biztos, hogy a törlések miatt ugyanazt a képet adja most, amit akkor adott.

Kívülállóként láttam (még most is) így a dolgokat, nem voltam hozzászóló. Addig hellyel-közzel jól mentek a dolgok, a nézeteltéréseket rövidebb-hosszabb mosolyszünettel tudtátok kezelni. Engem sosem zavart egyébként a csetelés/vicces kommentek, hiszen azok miatt olvastam főleg a blogot. Megtudtam már az elején, amit egyáltalán lehetett, hogy hol ne vásároljak, hova ne menjek wellnessezni, ennyi elég is volt. A többi komment már számomra a kikapcsolódást jelentette:).
Filmszakadás van most nálam, hirtelen nem jut eszembe más, de majd jövök vissza. Most megyek olyan helyre, ahova nem szerettem volna járni hamarost.

NAV tolmács 2017.04.12. 11:10:45

Nagyon sokáig voltam ügyfelük, egyetlen egy alkalommal sem adósként, bankszámlám volt náluk, valamint megtakarított pénz. Akkor mentem hozzájuk, (mikor még Unicbank voltak, majd lettek Raiffeisen Unicbank, majd Raiffeisen)
Két éve jöttem el tőlük, mert nagyon lehúzósak lettek. Állítólag a nem lakossági üzletáguk jobban működik.

Manyecska. 2017.04.12. 11:26:35

@Dikusz: sajnos hogy ez lett de szerintem mindent leírtak abban a posztban amit belinkeltem..a reményhal hal meg utoljára..!:D

CID.. 2017.04.12. 17:13:15

@Manyecs: jesszus, van aki a linkedet végigolvassax)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.04.12. 17:16:34

@Van_mikrohullámú_sütőtök?:
Paypass témához:
"Aztán rájöttem, hogy a gyári leolvasók is olyan korlátokkal működnek, hogy 1cm-en belül kell lennie a kártyának"
Köpjetek le, ha rosszul tudom, de az kb. egy induktív hurok, egy antenna, ami bele van téve a kártyába. Én tudok olyan ATM-et, ami közel 10 centiről megeszi a kártya jelét, szóval úgy képzelem, hogy csak az izgató áramkör erőssége és a visszavert jel fogásához szükséges kütyü a határa az olvasásnak.
@CID..: Éppen ezért nem vágom, miért véd egy másik trépasszos kártya a távleolvasástól. Az olvasóhoz közelebb esőt fogja olvasni. Lejárt kártya esetén jó módszer, de akkor mindkét oldalára egy lejártat kell tenni, nem?

Amúgy meg szerintem nem nagyon lehetnek erre a hatalmas összegre specializált csoportok, úgy képzelem, hogy nem éri meg baszkódni vele, meg aki fel tud turbózni egy pp olvasót a távolvasáshoz, az már értelmesebb annál, hogy 5000 Ft-okkal szarakodjon.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.12. 17:25:04

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "csak az izgató áramkör erőssége és a visszavert jel fogásához szükséges kütyü a határa az olvasásnak."

Ahol a jelerősség a távolág négyzetével csökken. Magyarul: messzire nem műxik, ha Paks1-et kapcsolod is rá.

CID.. 2017.04.12. 19:17:47

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Mivel ehhez a témához se értek, azt kell mondjam fingom nincs, egy POS terminálokat telepítő cég emberkéje mondta, miután felvetettem az agájaimat. Megjegyzem, leolvasó legyen a talpán, amelyik eldönti melyik van közelebb, nem fogja. Másrészt, ahogyan írtad is, technikailag lehet kivitelezhető, csak nem éri meg, nagyon nem.

Manyecska. 2017.04.13. 08:50:56

@Dikusz: OFF asztán jött assz, hogy a fészbúkk klánba a kézműves nyúl k.anyját emlegette egy tag ezért én nem írtam oda amiért három hét múlva szó nélkül kizártak. majd itt folytatódott a sztorim ecsetelése ugyanaz a tag teregetett -elég durván- majd mikor én is megemlítettem pár /töksemmitmondó!/ dolgot onnantól én lettem az 1.sz közellenség! :D
Hab a tortán hogy Apti fészét jelentette giraffe..mert hogy ő is "kém". Hát bmeg erre mit lehet már tényleg mondani....?? Szopjanak lovat. :D ON

Dikusz 2017.04.13. 19:26:55

@Manyecs: ezért írtam azt, hogy nem egyedül a bloggazda tehet arról, hogy a Homárból az lett, ami most...
süti beállítások módosítása