Tékozló Homár

Tippek-trükkök rovat: repülőjegyes árgarancia

2017.04.21. 17:51 | Homár Hilda | komment

pp.jpg

Ma nem fortyogunk, hanem segítünk. Köszönjük, István!

Szia Homár,

Egy hasznos infó repülőjegy vásárlásához.

A jövő hónapban utazom és a lehető legkevesebb átszállással és lehetőleg minél olcsóbban szeretnék repülni � A keresés eredménye az lett, hogy a lycafly weboldalon találtam a legolcsóbb opciót. A jegy 40 fonttal volt olcsóbb, mintha közvetlenül a British Airways oldalán vettem volna. A különbség azonban nem volt elég meggyőző ahhoz, hogy a vegyes értékelésekkel rendelkező, általam ismeretlen weboldalon vegyem meg a jegyet. A BA weboldalán foglaltam tehát le.

Aztán megakadt a szemem az árgarancia feliraton, gondoltam egy próbát megér. A foglalás után elküldtem a BA-nak a lycafly-os linket, és ma írtak, hogy visszaadják a kólönbözetet.

Érdemes megkeresni tehát a legolcsóbb opciót, bármilyen kétes hirű foglalasi oldalon is akár, majd a BA-nál megvenni a jegyet es visszaigényelni a különbözetet.

üdv:

István

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neet 2017.04.21. 18:20:10

Na persze István is.
Amúgy sose értettem, miért akarnak az emberek átszállással repülni, idegen ország idegen repterén kitudjamennyit ücsörögni, ha gebasz van. 40 font sok pénz, de a biztonság, a nyugi, a kényelem még több. Csóró koromban is inkább mentem közvetlen (London), vagy busszal, de ha mér repcsi, az a Heathrow-ra vigyen. Mert mire a szélső kisvárosból bevonatozok, bemetrózok, stb, csomót szívok, el se tudom képzelni, ha pl Németo.-ban vagy egyéb helyen letesz egy gép, hogy jön majd a másik, milyen kalandok érhetnek.
Úgy értem, repülni amúgy is rajság, ha már erre adom a fejem (pénztárcám), úr(inő) módjára teszem, a szívások elkerülés érdekében. Tudom, ez a poszt másról szólt, csak kikívánkozott.
Aki viszont István-módra utánaolvas, utánajár, és él jogaival (eszével), annak hajrá. De az átszállásos önszopit akkor se értem.

neet 2017.04.21. 18:24:02

Mielőtt vki belekötne: a közvetlen vs több átszállásos repziút között nem feltétlen 40 font a diffi, sokkal több is lehet, csak összekötöttem a 2 gondolatmenetet. Mindegy már, mert én sem értem, mit akartam írni...

Kutyahoroszkóp 2017.04.21. 20:00:07

@neet: István konkrétan minél kevesebb átszállással kívánja megvalósítani. Te tudsz olyanról, aki minél többel?

Bendeguz.. 2017.04.21. 20:58:27

Aki sokat repul, annak atszalassal tobb szaz, de akar ezer euros tetelt is meglehet sporolni, igaz, idoben sokat kell ucsorogni atszallasoknal.
Persze ez nagyon uticel fuggo, Londonba peldaul nem eri meg atszallni vagy ritkan eri meg.

Darth Revan 2017.04.22. 00:36:35

@neet:
nem mindenhova lehet atszallas nelkul elutazni.

neet 2017.04.22. 06:41:59

@Kutyahoroszkóp: nem, nekem a kifejezés maga már idegen-repteren-ücsörgős-fílinges. Nekem ha utaznék (ezeregy éve csináltam ilyet, még a skacok előtt) az lenne az egyetlen opció, h innen oda, nulla átszállás, nem is keresnék ilyet, h minél kevesebb.

@Darth Revan: hát oda én el se indulnék. :)) csak abba gondolj bele, h kisebb balatoni uticélhoz is egyszer Fehérváron (rossz esetben +1 óra várakozás), egyszer akár Füreden is át kell szállnod. Brr.

Manyecska. 2017.04.22. 09:27:37

@neet: tegnap vettem 90% -os buszjegyet, occsóbb volt mint a pályaudvari vécé, sikeres-e vagyok?? :D

M. Péter 2017.04.22. 10:49:14

@neet: Hol van átszállásról szó? A BA árgarancia arra vonatkozik, ha az ember ugyanazt a BA jegyet a vásárlás napján másutt olcsóbban találja.

Manyecska. 2017.04.22. 10:53:45

@neet: ..ja, nem Igi vagyok /eltűnt../, a keresztfiam árvasági ellátást kap..sajna, ugye.:(

Kutyahoroszkóp 2017.04.22. 11:06:24

@neet: nem értelek sajnos, egymásnak ellentmondó mondatokat és tagmondatokat közölsz.
@Manyecs: szarni jó.

Kutyahoroszkóp 2017.04.22. 11:11:29

@Manyecs: 99%-ost olvastam elsőre. Mondom így kell precízen élni.
@M. Péter: az meg már erősen magyar virtus, hogy nem egyszerileg örül annak, amit egyszeri esetre találtak ki, hanem ő mostmár aztán így fog eljárni, célzottan és tervezetten, mert hű, de fincsi kiskapu. Belem kifordul bassza meg.

Dikusz 2017.04.22. 11:16:20

@neet: pláne, ha aztán Füredről szeretnél Miskolcra utazni:)

neet 2017.04.22. 11:19:42

@Kutyahoroszkóp: ja, igazad van, már magam sem értem magamat, kicsit többet kéne aludnom... majd egyszer! :)

neet 2017.04.22. 11:21:41

@M. Péter: sehol, az már egy többedik gondolatmenet volt...

Manyecska. 2017.04.22. 11:56:42

@Kutyahoroszkóp: mérnöki precizitással a kutyám rágcsál egy félméteres uszadékfát, a lakásban, porszívózás stb...alig bírta hazahozni itt még nem láttak máltai selyemkutyát-keveréket egy bazi nagy fával közlekedni hát kutya, nem???? leütött vele közben egy kéccázezres kutyát meg a szomszéd díjnyertes havanyését de én tisztességes ebet akarok faragni belőle-hamár megtaláltam- most épp gödröt ásunk.:D

Kutyahoroszkóp 2017.04.22. 12:13:42

@Manyecs: nagyon helyes! (kéccá ezre eb, lál)

Darth Revan 2017.04.22. 12:21:01

@Kutyahoroszkóp: "egyszeri esetre találtak ki"

Rosszul latod. A BA ugy reklamozza az oldalat, hogy naluk lehet a legolcsobban megvenni a sajat jarataikra a jegyet es erre garanciat is vallal.

Ezek utan ha az ember szavukon fogja oket, az nem valami "kiskapu" kijatszasa, hanem a BA altal nyujtott szolgaltatas igenybe vetele.

www.britishairways.com/en-gb/flights-and-holidays/flights/price-promise

Kutyahoroszkóp 2017.04.22. 13:11:13

@Darth Revan: a mentalitásról beszéltem felhasználói oldalról, attól még értem a BA közleményét. Van különbség a között, hogy felfedezel valamit és 1x vagy 1-nél többször élsz a lehetőséggel, meg a között, ha direkte erre utazol, mert hát magyar vagy.

Darth Revan 2017.04.22. 14:16:31

@Kutyahoroszkóp:

nem erted. Ez nem egy "jogi kiskapu", ez nem ugyeskedes.
A BA azt mondja, hogy nalam a legolcsobb a repulojegy. Ezt higyjuk el bemondasra?
A BA allit valamit es ha valoban igy van, akkor sehol nem fogsz talalni olcsobban jegyet BA jaratra. Ha megis talalsz, akkor a BA nem mondott igazat. Ezt elkerulendo van az argarancia.

ha ezzel nem elsz, akkor konkretan a sajat zsebed ellensege vagy.

nem latom at, hogy hol itt az "ugyeskedes"

Ha azt mondom neked, hogy tolem vegyel valamit, mert en vagyok a legolcsobb, akkor egy gondolkozo ember nem fog azonnal lecsapni az ajalatra, hanem elobb korbenez, hogy valoban igy van-e a dolog. ha nem talal mashol olcsobbat, orommel konstatalja, hogy igazat mondott az elado es nyelbe utik az uzletet. ha talal mashol olcsobbat, akkor az elado nem mondott igazat es a vevo mashol vasarol. Az elado ezt megelozendo felajanlja, hogy a kulonbozetet kifizeti, csak naluk vasaroljon.

A vevo nem nyert az ugyon, mert ha mashol vasarolja akkor ugyanazt kapja es ugyanannyiba kerul neki. Az elado is orul, mert kisebb haszonnal bar, de akkor sikerult tuladnia a portekajan.

Hol latsz itt ugyeskedest?

Mondjuk a konkret peldan nem igazan ertem, hogy a viszontelado hogyan tudja olcsobban adni a BA jaratot, de az mar legyen az o gondjuk :)

Cycmen 2017.04.22. 15:17:25

@Kutyahoroszkóp: ha direkte erre utazol, mert hát magyar vagy.

Ha olyan magyar vagy mint Győzike, vagy Soros.

Kutyahoroszkóp 2017.04.22. 16:16:07

@Cycmen: van ott nagyobb penetráción is.
@Darth Revan: annyira tudtam, hogy lesz mégegy kör. Tételezzük fel, hogy értem, csak te nem értesz engem, ami úgy jelenik meg benned, hogy én nem értelek téged, de még a kiindulási pontot sem - ezt érted?:D Na, amit kifejtettél itt, azt eddig is értettem és most is értem. Meg működőképes is, ha a népek a helyén használják. Nem tudom másként fogalmazni. A posztbéli ember visszaél ezzel az egésszel, módszeresen kívánja igénybe venni éspedig nem azon gondolat mentén amit vázoltál, hanem azon jellemvonás mentén, hogy pitiáner fasz, következésképpen ha masszívan és látszólag nem saját zsebe ellensége az ilyenre utazó, úgy hosszútávon mégis, mert meg fog szűnni a lehetőség. A történelemben számos példa van erre, mikor az idióta túlterheli a kedvezményt, kizsigereli a rendszert, aztán meg óbégat, hogy vége a jóvilágnak. A gumicukor sem fő zabálási tételnek gyártódott, hanem csemegének. Ezek a csemegével akarnak jóllakni.

Darth Revan 2017.04.22. 18:46:10

Valami nagyon maskent kattog az agyunkban, mert keptelen vagyok felfogni, hogy miert lenne pitianer fasz valaki azert, mert racionalis dontest hoz.

Raadasul tok mindegy, hogy megszunik-e ez a lehetoseg vagy sem, mert a vevo semmikeppen sem jar rosszabbul, ugyanannyit fizet, csak nem a BA-nak, hanem egy masik cegnek - ergo csak a BA jar rosszabbul, hogy nem naluk vasarolnak kozvetlenul.

Amugy meg ez nem "lehetoseg" es nem "kedvezmeny". A BA azt allitja, hogy ok a legolcsobbak, ami nem igaz, mashol olcsobban arultak ugyanazt a jegyet. Ha valaki pitianer hazug, az a BA - hogy megsem ekezzuk az az argarancia miatt van.

Szoval tovabbra sem ertjuk egymast.

Az biztos, hogy en egy centtel sem szeretnek tobbet fizetni a repjegyert, mint amennyit feltetlenul muszaj. Es azt sem szeretem, ha a cegek palira vesznek.

Itt az extra szolgaltatas annyi volt, hogy mivel a lycafly oldal ismeretlen volt a posztolonak, ezert a megbizhatobbnak itelt BA oldalon vasarolt. Szoval volt benne valami extra. De a teny, hogy a BA visszaadta a kulonbozetet azt mutatja, hogy a Lycafly egy valodi oldal es nyugodtan vasarolhatott volna ott is a posztolo (csak akkor jar visszaterites, ha mindenben ugyanazokkal a feltetelekkel aruljak a jegyet, mint a BA)

Szerintem ebben ennyi van. Maskent latjuk a vilagot, nem erthetjuk egymast.

Manyecska. 2017.04.22. 19:41:39

@Cycmen: a kutyám meg farkas.. ja ez OFF de most találtam van videó is ahol három az egy ellen hörögnek a kerítés két oldaláról..három a farkas..!..
www.pic-upload.de/view-33051841/100_6220.jpg.html
www.pic-upload.de/view-33051861/100_6214.jpg.html
ne akarj ujjat húzni velük bár én egyszer orrba vágtam az egyiket véletlen nem szólt semmit:))...

Kutyahoroszkóp 2017.04.22. 20:18:35

@Darth Revan: egyikünk mondanivalója sem zárja ki a másikét. Szerintem is hagyjuk ennyiben.
@Manyecs: ezek kutyák.

Manyecska. 2017.04.22. 20:33:52

@Kutyahoroszkóp: a kettedikben már énse vagyok biztos!:) de az első az biza farkas!

Kutyahoroszkóp 2017.04.22. 22:21:34

@Manyecs: akkor el kell vinni fagylaltozni.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.04.23. 02:00:21

@Manyecs: ha ki tudod vele törölni úgy, hogy az ujjad nem lesz "vonalkódos", akkor igen :P

Manyecska. 2017.04.23. 07:18:41

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: a tiédet..? ahhoz szerintem kb. egy éves bérlet A3 formátum ..sem lenne elég ! :P@Kutyahoroszkóp: voltunk ma már!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.04.23. 14:10:40

@Kutyahoroszkóp: Szerintem felállítom én az egyenleget a @Darth Revan: és közted folyó nézetkülönbségre:
DR = Megoldás1
KH = Megoldás1 + rosszindulat

Nehogymá' visszaélés legyen az, ha valaki rákényszerít egy céget, hogy az állításának helyt álljon. A BA azért mondja, hogy nála a legolcsóbb, hogy nála vegyék meg a jegyet. E mögé a cél mögé még árgaranciát is rendel, mert tényleg fontos neki, hogy ne a mindenféle közvetítőkön keresztül essenek hozzá az ügyfelek.
Az az átkúrás/lehúzás, ha nem adja vissza a pénzt. Nem fog megszűnni ez a - szerinted - "kedvezmény" akkor sem, ha minden egyes utazását így szervezi meg a posztoló, mert ezzel a cégnek nem keletkezik kára. Sőt. A sok "magyar mentalitású" is inkább vele utazik majd, mert ettől valahol korrektebb cégnek gondolják a BA-t, amelyik ha hibázik (véletlenül drágábban írja ki a jegyét, mint a viszonteladó), kijavítja a hibáját.
Ha jól működik a cég, akkor a sok hiba okát szüntetik meg (kicserélik az árkiíró embert), nem pedig az eredményét (sok ügyfélreklamáció).

Kutyahoroszkóp 2017.04.23. 14:44:29

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: üdvözlöm a hibátlan helyzetértékelésedet és párját ritkító emberismeretedet.

Bendeguz.. 2017.04.23. 15:25:31

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: A gond csak az, hogy emlitett ceg, nemi guglis utanajaras utan a kovetkezokepp mukodik.
Repjegyet elad x osszegert (ez lehet az epp aktualis BA ar, vagy ha nem frissitettek, akkor egy alacsonyabb netan magasabb ar is mint az eredeti), ha x alacsonyabb mint BA ara, akkor felhivjak a vasarlit es tajekoztatjak, hogy mar nem tudjak annyiert adni a jegyet es kerik a kulonbozetet, tehat csak elmeletileg arulta ocsobban mint BA, a gyakorlatban nem.

Cycmen 2017.04.23. 16:10:51

@Manyecs: a kutyám meg farkas..

Na persze Piroska.

Manyecska. 2017.04.23. 16:20:30

@Cycmen: várjál most a páromnál vagyok egyszál plédba ülök nem vágom!! :D Amúgy kéne több ilyen b.ü. poszt...vagy teszt,mint annó! Reactor nincs itt?? hívni akartuk telón de akkor én is alszom tovább..OFF /vót/

Cycmen 2017.04.23. 16:41:30

@Manyecs: várjál most a páromnál vagyok egyszál plédba ülök nem vágom!! :D Amúgy kéne több ilyen b.ü. poszt..

Nem csináltak belőled boldog ügyfelet? :D

Darth Revan 2017.04.23. 18:31:10

@Bendeguz..:

biztosan vannak ilyen cegek is, de nem feltetlenul mindegyik mukodik igy. Tavaly egy hettel az utazas elott derult ki, hogy new yorkba kell repuljek es egy hasonlo, ir oldalon vettem jegyet, ami joval olcsobb volt, mintha kozvetlenul a DELTA oldalan foglalom.

Manyecska. 2017.04.23. 19:07:53

@Cycmen: két sör után dalolt ún.bárhangja van /="bár hagyná abba"/ :D szerinted??? :D

Manyecska. 2017.04.24. 09:10:10

..látom itt az összes pindúr-pandúr /v.ö. kép/ Sziporka, Puszedli és Csuporka. A Köcsög is +.:D

Manyecs. 2017.04.24. 09:19:44

@Manyecs: mi a szajbevert kurva anyad van megint te hajas klimaxos ribanc?

Manyecska. 2017.04.24. 09:21:00

OFF Valaki ideges!! :DDDD ON

Manyecs. 2017.04.24. 09:28:59

@Manyecs: Egy faszhianyos hulye ribanc vagy ennyi. Egy egysejtunel is kevesebb ertelmi szintel aki csak a sivar kibaszott eletet jon ide kifecsegni es azert ide mert az eletben elokozegben egy darab szar sem kivancsi mar rad, ezert kell neked egy ilyen felulet ahol meggyozodessel tudsz hanyni nehany smajlit azt gondolva vicces vagy. Nem vagy az, szimplan hulye vagy.

Terézágyú 2017.04.24. 09:30:42

"A foglalás után elküldtem a BA-nak a lycafly-os linket, és ma írtak, hogy visszaadják a kólönbözetet.
Érdemes megkeresni tehát a legolcsóbb opciót, bármilyen kétes hirű foglalasi oldalon is akár, majd a BA-nál megvenni a jegyet es visszaigényelni a különbözetet. "

Fejlesszük tovább: csináljunk egy céget, amely ingyen jegyeket ajánl, és akkor a BA is kénytelen lesz ingyen elvinni...

Manyecska. 2017.04.24. 10:13:52

Elolvastam. Jól értem le se foglalta és ennek ellenére visszakapta a pénzit?? @Terézágyú: erre már lehet bazírozni is !:DD

Manyecska. 2017.04.24. 10:27:06

Nincs valami tipped István, a mai ebédemet hogyan kapjam vissza?? sajnos megettem /állapotos vagyok nem klimaxos :D !/ + 3kg megvót! bakker.:D Kérünk olyan poszt amiben kaja van!!:)

Terézágyú 2017.04.24. 10:39:47

@Manyecs:
"Nincs valami tipped István, a mai ebédemet hogyan kapjam vissza??"

Madártoll a torokba...?

"Jól értem le se foglalta és ennek ellenére visszakapta a pénzit?? "

Persze. Máshol is van ilyen, hogy "Ha máshol olcsóbban megkapná, akkor mi is annyiért adjuk önnek!"...

Dikusz 2017.04.24. 11:03:28

@Terézágyú: hasonlót akartam én is írni, megelőztél:))

@Manyecs: róka... (viccvót)

Manyecs. 2017.04.24. 11:11:05

@Manyecs: Igaz, a dagadtsag is allapot. Foggy le, akkor nem leszel hajas, nagyseggu nyomorult es boldogabb leszel. Igaz, ahogy fejben is sokat kell valtozni ami nalad eleg nehez lesz.

Cycmen 2017.04.24. 11:14:55

Még hétvége van?

Kutyahoroszkóp 2017.04.24. 11:58:20

:DDDD
Hilda törlőkendője ilyenkor persze meg van hibásodva. Esne porcelánelefántokra az is.

Darth Revan 2017.04.24. 15:41:52

Te, Kohn, hogy lehet, hogy te 100 forintert arulod a bekecset, a szomszedben a Grunnel meg csak 80 forint?!
Akkor miert nem ott vasarolsz?
Mert nala most nem lehet kapni.

Manyecska. 2017.04.24. 16:21:50

@Kutyahoroszkóp: az a baj hogy uncsi! Ennél már csak ti vagytok uncsibbak! :DD
hadd erőlködjön még kicsit olyan kis cukker ahogy pedálozik nekem :D !

Manyecska. 2017.04.24. 16:38:58

@Terézágyú: igen, én is ezen gondolkoztam, máshol is van ilyen "kedvezőbb ár" etc.., de ez tök kartell-gyanús :P viccen kívül miért érné ez meg bárkinek hosszútávon, nem vágom:(..@Kutyahoroszkóp: Hilda egy csomó reklámot hagyott a blogjában két hétre visszamenőleg..
süti beállítások módosítása