Tékozló Homár

"Az a baj, látszik a cipőn, hogy nem csak a lábamon volt, de jártam is benne..."

2017.04.26. 11:45 | Homár Hilda | komment

logo_ccc-converted.jpg

Hát olvasónknak meg az a baja, hogy a vadiúj cipője nem bír ki 2 hónapot se, hogy a boltban nem foglalkoznak normálisan a problémájával, hogy detektívjáték keretében kéne megtalálnia a vásárlók könyvét, és, hogy az egész ügykezelésről ordít a szabálytalanság.

Szia!

Megmondom őszintén nem olvasom a blogod, csak egyszerűen indítottam egy keresést a google-el, hogy hol lehet a CCC-ről véleményt írni. Azzal szembesültem, hogy a te blogod nagyon népszerű és biztosan sok embert meg lehetne kímélni ezzel a szivatástól. 

Vásároltam a CCC-ben egy cipőt (kb. 8000 ezer forintos tétel), ami nem egészen 2 hónap használat után elvált az orránál. Visszavittem, hogy ez valószínűleg valami minőségi hiba, erre azt a választ kaptam, hogy max javításra küldik el, és a cserében ne is reménykedjek. Ezt szó szerint így kaptam meg,

Ne is reménykedjen a cserében...".

Mivel bevágták nekem, hogy a javítás 3 hét, nem hagytam ott, de egyébként úgy el sem akarták volna venni (mert egyszer majdnem belementem), hogy véleményezze a szakértő, akinek elküldik, de cserét szeretnék kérni. Így azt is megtagadták, hogy elküldjék és átvegyék a cipőt.

Amikor a vásárlók könyvét kértem azt mondták jól látható helyen ki van téve, de 4x jártam körbe az egész üzletet, de sehol nem találtam. Természetesen többszöri kérésemre sem mutattak rá (gondolom, mert kint sem volt). 

Egy hónap múlva kb. újra visszavittem a cipőt, mert belül a sarkán is nagyon kopott volt, és már nyomta a lábam. Ugyan ebben az üzletben egy fokkal már kedvesebb volt az eladó, de megkaptam, hogy

az a baj, látszik a cipőn, hogy nem csak a lábamon volt, de jártam is benne...

Komolyan, ez az első mondatok egyike volt, miután meglátta a cipőt. Végül otthagytam, elküldték egy "szakértőnek", aki véleményezni fogja. Természetesen belekötöttek, hogy miért nem az első sérülésnél vittem leadni... Mondtam, hogy vittem, de nem volt, aki elvegye az általam elfogadható feltételekkel és azt is megkaptam, hogy egy javítás ezer forint, ne gondoljam, hogy 8 ezres cipőt fogok inkább kapni...

Mindegy is, az b@szott fel a legjobban, hogy 15 perce kaptam kb. sms-t, hogy a panaszom el lett utasítva. Felhívtam a számot, amiről kaptam és az üzletvezető elmondta, hogy elmehetek a cipőmért, ami a leadott állapotban van és lényegében mehetek az anyámba. Emellett az eladókra vonatkozó panaszom után személyeskedni kezdett...

Elmegyek az üzletbe és elhozom majd a cipőm és további lépéseket teszek majd az ügyben. Nem cserét fogok kérni ezentúl, hanem pénzvisszafizetést. Ettől a bagázstól a jövőben nincs szükségem semmire.

Minden jót és köszönöm!

István

 A vásárlóval mindent meg lehet csinálni? Naná, hogy nem!

Kedves István! 

A jogszabályi rendelkezések pontosan meghatározzák szavatossági igények érvényesítésének menetét.

  • Az igény érvényesítéskor a fogyasztónak kell bizonyítania a szerződés megkötését. A szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha a vételár megfizetéséről szóló bizonylatot (számlát vagy nyugtát) a fogyasztó bemutatja. 
  • Amennyiben a fogyasztó a vásárlástól számított 6 hónapon belül bizonyítható módon jelzi az eladó vállalkozásnak a termék hibát, akkor a vállalkozásnak kell bizonyítania azt, hogy a hiba oka a vásárlást követően keletkezett a cipőben. 
  • A 6 hónapos határidő elmulasztása esetén a vásárlástól számított 2 éven belül van lehetőség az igényérvényesítésre, de abban az esetben a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba oka már a vásárláskor is megvolt a cipőben.
  • A vállalkozás által megbízott szakértő véleményével szemben lehetőséged van független igazságügyi szakértőt megbízni a vizsgálattal, amennyiben meggyőződésed szerint rendeltetésszerű használatot tanúsítottál.
  • Számodra kedvező szakértői vélemény esetén a békéltető testület, illetve a bíróság előtt is lehetséges az eredményes igényérvényesítés.
  • A vállalkozás a szóban bejelentett fogyasztói igényről köteles jegyzőkönyvet felvenni, amelynek tartalma szintén meghatározott a jogszabály alapján. A jegyzőkönyvnek többek között tartalmaznia kell a hiba bejelentésének időpontját, leírását és a választásod szerint érvényesíteni kívánt igényt is (kijavítás, kicserélés, árleszállítás, elállás mellett a vételár visszafizetése). A jegyzőkönyvnek azt is tartalmaznia kell, hogy a vállalkozás milyen módon rendezi a szavatossági igényt. Ha a vállalkozás az igényt elutasítja, akkor annak indokát is rögzíteni kell. Az okiratnak továbbá tájékoztatást is tartalmaznia kell a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről.
  • Ha a vállalkozás a jegyzőkönyv felvétele során nem tud nyilatkozni az igény teljesíthetőségéről, akkor legkésőbb 5 munkanapon napon belül igazolható módon tájékoztatnia kell a fogyasztót az álláspontjáról. Ebben az esetben a szerződés tárgyát képező ingóságot (jelen esetben a cipőt) átveheti átvételi elismervény ellenében. A vállalkozásnak törekednie kell továbbá arra, hogy a szükségessé vált kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 napon belül elvégezze.
  • Kijavítás vagy kicserélés iránti igényre akkor nincs lehetőség, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az az eladónak egy másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet.
  • Az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheted, a hibát a kötelezett költségére magad kijavíthatod vagy mással kijavíttathatod, illetve a szerződéstől elállhatsz, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, az érdekeidet kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeked megszűnt. Jelentéktelen hiba miatt nincs helye elállásnak.

Látható, hogy a levélben meghatározott eljárás a vállalkozás részéről több ponton nem felel meg a jogszabályi rendelkezésnek. Így például a szavatossági igény érvényesíthetősége független attól, hogy a cipőt a vásárlást követően használta-e a fogyasztó, mivel a rendeltetésszerű használat során merülhet fel a szavatossági körbe tartozó hiba. A vállalkozásnak már az első hiba bejelentésekor el kellett volna járnia az ügyben, jegyzőkönyvet kellett volna felvennie a panaszról. A vásárlók könyvébe történő fogyasztói panasz bejegyzésének megakadályozása miatt az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság eljárását lehet kezdeményezni.

A fent leírtak alapján lehetőséged van az igényedet az illetékes békéltető testület előtt érvényesíteni, és a vásárlók könyvével kapcsolatos jogszabálysértés miatt az illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulni.

Felhasznált jogszabály:

- a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (itt: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=159096.323416)

- a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet (itt: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=168978.263277)

- a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet (itt: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=126456.336443)

- a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény (itt: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=95770.320774)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blarke 2017.04.26. 11:49:19

milyen cipo kerul 8 millio forintba?

Sáros Hilda 2017.04.26. 11:49:26

"8000 ezer forintos tétel"

Jó drága cipő volt.

Terézágyú 2017.04.26. 11:56:56

@Sáros Hilda: @blarke:
:)))))

na szóval, ez szerintem egy olcsó cipőnek számít, és mivel tudhatjuk, hogy manapság az ötvenezres cipők is pont ilyen gyorsan tönkremennek...

én azt tudom javasolni, amit már eddig is leírtam:
- vegyél olcsót, mert úgyis tönkremennek, és csak kevés helyen fogják kezelni a problémát a te megelégedésedre...
- vegyél mellé két tubus pillanatragasztót, és az első kis felválásnál ragaszd meg. Nekem van olyan cipőm, amit már egy csomószor megragasztottam.

mondjuk a vásárlók könyvét ODA KELL ADNIUK! a kezedbe. nem közölni, hogy ott van kint a boltban jól látható helyen, hanem azonnal a kezedbe nyomni.

Bendeguz2017 2017.04.26. 12:16:56

Elvileg igaz amit leirtak a fogyivedok, de ha jol emlekszem van egy kitetel, hogy a hibajelentkezese utan a leheto legrovidebb idon belul jelezni kell a problemat, ez ugyan megtortent, de mivel ekvitte poszter a cipot es hibasan hasznalta is utana, igy tovabb rontva az allapotat, kerdeses, hogy tovabbra is van e jotallasi kotelezetsege a boltnak.

arapaima (törölt) 2017.04.26. 12:24:11

@Sáros Hilda: Mindkettőtöknek sikerült megragadni a lényeget.

Terézágyú 2017.04.26. 12:27:06

@arapaima:
"Mindkettőtöknek sikerült megragadni a lényeget. "

Neked is. Hogy nem is posztra reagálsz, hanem arra, hogy más hogyan és mire reagál...

rarabel 2017.04.26. 12:27:59

Miért nem a Dik mánba vásárolsz?

Kipper 2017.04.26. 12:34:04

Ez nekem valahogy nem kerek:

1) A cipő elvált az orránál, és ezek után még egy hónapig hordta?
2) 2 hónapig egyébként kényelmes volt, csak azután kezdte el nyomni a lábát?

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2017.04.26. 12:36:59

Miért nem lepődök meg?
Épp ma történt: Pár napja a másfél éve 88000-ért vásárolt Zanussi mosógépem centrifugálás közben - nem hajtásoldali - csapágytörést szenvedett. El lehet képzelni, szépen szétcsapta a belső műagyag burkolatot. A dob szemre egyben van egyébként. Garancia fél éve lejárt. Szakszervíz: Be kell a műhelybe vitetni, plusz bevizsgálás, 16000. OK, vigyék. De csak délelőtt tudják. OK, plusz egy nap szabadság. Elvitték. Ma érdeklődtem, a javítás költsége 71000. Ha írok egy lemondó nyilatkozatot, ingyen otthagyhatom. Ha nem, elhozathatom 12000-ért. Akkor már 28000-nél tartok és még nem nyúltak hozzá. Mivel teljesen kiszolgáltatott helyzetben vagyok, kénytelen vagyok otthagyni és egy új mosógépet venni. Volt másfél évig egy mosógépem 88+28 ezerért. Epeömlést kapok miatta. Vadászblézer legyek, ha ez a szervíz munkából él! Szinte új mosógépekkel seftelnek. Egy biztos, hogy ezt a márkát messzire el fogom kerülni egész életemben.

Cycmen 2017.04.26. 12:37:00

Az már vót hogy 8000ezer forintos cipő?

Sanda gyanu 2017.04.26. 12:43:32

@Kipper: Egy hónap alatt nőhett a lába annyit, hogy.

Terézágyú 2017.04.26. 12:43:35

@Kipper:
"2 hónapig egyébként kényelmes volt, csak azután kezdte el nyomni a lábát? "

Hát, miután elől-hátul elvált... :)
Mert, gondolom, az elülső elválás is csak növekedett idővel, ha nem ragasztotta meg :)

Bár, hátul végülis nem vált el, csak kopott volt "belül" és nyomta a lábát .... :)

De lehet, hogy még ezután is fogja hordani...

Sáros Hilda 2017.04.26. 12:44:35

@arapaima: Tudod ez egy jelzés, ami több mindenre rávilágít.. csak pár példa:
- a poszter képtelen fogalmazni
- a poszter át sem olvassa mit küld be
- a bloggazda át sem olvassa mit rak ki
- mindenki szarik bele az egészbe

Ezek után még van valaki aki hasznos hozzászólásokat vár?

Terézágyú 2017.04.26. 12:44:39

@ЯƎƧU ΜΥИОИA:
"Vadászblézer legyek"

Te olvastad Viant :)

Terézágyú 2017.04.26. 12:47:37

@ЯƎƧU ΜΥИОИA:
Egyébként igen, nincs ebben az országban egy rendes javítóvállalat, egy rendes szerelő.

Vagy csak fehér holló szinten.

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2017.04.26. 12:51:01

@ЯƎƧU ΜΥИОИA: Bocs, az előbbiekhez: Nem csapágy, hanem csapágyház.

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2017.04.26. 12:53:45

@Terézágyú: De ez márkaszervíz, könyörgöm! Hát érdekük lenne a saját márka hájpolása. Amit csinálnak az kontraproduktív. Azt a márkát járatják le, amiből élnek.

2017.04.26. 12:58:22

@ЯƎƧU ΜΥИОИA: na de kaptak tőled ingyen egy mosógépet, amit tizenpárezerért lopott seftelt alkatrészekből megcsinálnak és 50-60 ezerért eladnak majd mint alighasznált újat. Nyernek 30-40 ezret rajta. Tiszta biznissz.

Terézágyú 2017.04.26. 12:59:25

@ЯƎƧU ΜΥИОИA:
1. lehet hogy csak szerződött szervíz.
2. hosszabb távon az lenne az érdekük, de rövid távon meg EZ, a csalás, ügyeskedés.

Sanda gyanu 2017.04.26. 13:02:58

@ЯƎƧU ΜΥИОИA: Kezdjük el beleírni az apróhirdetéseinkbe, hogy olyat kínálok, olyat keresek, ami NEM TERVEZETT ÉLETTARTAMÚ, hanem van benne anyag. (Beleírhatnánk ezt a kitételt a közbeszerzésekbe is.) Lehet, hogy ha nem kéne három év alatt kidobnod a több százezres cuccaidat, nem a szeméttelepeket töltenénk zsír új, de javíthatatlan készülékekkel, akkor talán egy boldogabb világban élnénk. Én attól kaptam agyfaszt, amikor a hűtőgépszerelő közölte a diagnosztikát: az elektronikában kiégett egy három filléres tranzisztor, vagy kondenzátor, de mivel a modul ki van öntve műgyantával, vagy purhabbal, ezért nem hozzáférhető, nem javítható, egy teljes áramköri lapot vagyok kénytelen venni ötven ropiért. Bakker, alig valamivel kevesebb, mint a hűtő ára! Most komolyan, hova vezet ez a trend? Olyan lesz a világ, mint az Idiokracy c. filmben, ahol a fogyasztói társadalom szemete tíz méter vastagságban borítja be a földet?

Terézágyú 2017.04.26. 13:29:42

@Sanda gyanu:
"olyat keresek, ami NEM TERVEZETT ÉLETTARTAMÚ, hanem van benne anyag. (Beleírhatnánk ezt a kitételt a közbeszerzésekbe is.)"

Na, oda nem fogják beírni.
Nem is a csalás, a simliskedés miatt, hanem szimplán azért, mert úgyse lesz pénz a javításra. Új beszerzésére inkább van pénz, mint javíttatásra...

CID.. 2017.04.26. 13:40:49

@ЯƎƧU ΜΥИОИA: mosógépre 1 év garancia? Szar ügy.

Azért kíváncsi lennék, milyen cipő ez 8 ezerért a CCC-ből.
Mondjuk az üzletnek meg lófasz a seggébe, ha nem adták oda a vásárlók könyvét, kicsit furcsán értelmezik a vásárló részére látható elhelyezést vagy kérésre történő átadás szabályt.

.Manyecska 2017.04.26. 13:42:45

@Terézágyú: :DD az a baj hogy nekem meg a budikilincs a kezemben maradt most- túl sokat rohangálok úgy láccik /törpe vízerőmű lettem/..:))

Bendeguz2017 2017.04.26. 13:52:33

@CID..: Majdnem minden cipo annyi naluk (8-12000) amibol azonnal 25% le is jon, ha kitotod a torzsvasarloi kartyat. Amugy tetszetos cipoket arulnak ranezesre sokkal jobb minosegben mint a kinai boltokban, hogy aztan a valosagban is jobb e, az mar kerdeses.

The Good Boy 2017.04.26. 14:24:28

Üdv!
Nekem mondja már meg valaki, honnan és hogyan pottyant ide magyarhonba ez a ccc nevű cipőbagázs? 2-3 éve betoppanok egy hazai plázába, hopp egy ccc, aztán pár nap múlva megyek egy másikba, hopp ott is egy sose hallott ccc. aztán egyszer bemegyek az egyikbe, mivel a lányom valami sehol sem kapható, talán nem is létező cipőkölteményre vágyik, és azt látom, hogy az üzlet csilivili, az árak önbizalomhiánytól mentesen magasan vannak, olyan márkák termékei esetében, amiről soha nem hallottam, de a látható minőségük nem is indokolnák azt az árszintet. Azóta nem tértem be egy ilyenbe sem, nem érzek rá késztetést, de ahogy nézem a netet, ez sem szűz lányok patyolat tiszta fehér lelkületű társaság. a panaszkezelésükről sem ez az első negatívum, ami a világhálón megjelent.

The Good Boy 2017.04.26. 14:27:45

@Bendeguz2017: "ranezesre sokkal jobb minosegben mint a kinai boltokban,..."

Ja, így már érthető az előbb írt kommentem. Nekem nincs kínai boltos cipő összehasonlítási alapom, így nem tudtam, hogy idehaza elég ennyi a sikerhez.

.Manyecska 2017.04.26. 15:03:59

@The Good Boy: CCCP? :P Lehet beleolvadt valakibe valaki -mármint cég..

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.04.26. 15:08:28

@ЯƎƧU ΜΥИОИA: Nem mindegy hol veszed, nem egy helyen 3-5év kiterjesztett garit lehet +ban venni rá
Attol persze értem a dühödet, de igy is kaptál 2 év laufot :)

joska61 2017.04.26. 15:14:25

Ezekkel a cipőboltosokkal csak a baj van. Nekik meg a vevőkkel...

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.04.26. 15:14:26

Hamár cipő poszt
Méreten felüli a lábam, és széles is meg miegymás, úgyhogy nehéz cipőt találnom
Vagy 15 évvel ezelött vettem az akkor még működő Verseny u-i piacon egy bakancsot a romántol. 15 évet kibirt pedig nyustöltem, végül elkopott a talpa

Megint cipő gondom volt
Keresgéltem, végül 8ezerért vettem egy strapabíró félcipőt és egy szintén erős bakancsot 11ezerért egy munkaruházati boltban és online!
Najó, operába nem megfelelő, de napi használatban kibirja már "azt az időt"....

.Manyecska 2017.04.26. 15:18:56

@horex: nicsak én meg itt szoktam futni!!! találtam egy jó kis cipőreklámot kiskutya, kisgyerek is van benne..:D www.youtube.com/watch?v=TNSuyfOT__U
/de lehet ez nem cipőreklám/ :) nagyon kúl!

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.04.26. 15:30:53

@düftin hoffman: Hol szoktál futni?
Amúgy + hülye üdítőital reklám. ha Hohest keresek elkapcsoltam volna az első 5mp-ben

FDToth 2017.04.26. 15:32:11

a ccc, deichmann, stb ugyanaz a minpseg, 8-10 hónap után kamapec. de uyganez a márkásabb cipőknál is, nem oszt nem szoroz.
Viszont röhej h a tanács mindig az h békéltető vagy bíróság. nem lobbizik itthon senki sem normális fogyasztóvédelmi szervezetért? Én a minap beszéltem telefonon egy komránybalakos-járásis-nfhs hibriddel. Beadtam egy panaszt, közben megoldódott, de arra nincs lehetsőgé, hogy tájékoztasd őket (ügyfélkapu). A telefonban annyit mondtak h egyébként sem kompetensek. Visszakérdeztem, hoyg miben azok? Megmondta kerek-perec h semmiben! :D mondja h küldi levélben h akkor vége az ügynek. Mondom ne küldje, minek, írjanak egy mailt. Hát azt nem lehet, kötelező levelet küldneiük(!!!). Azt tanácsolta h ne vegyem át ha nem akarom :D
Kb nincs pénz semmire, de a hivatalok orba-szájba postáznak és nyomtatgatnka, teljesen feleslegesen...

enrico palazzo 2017.04.26. 15:36:33

@Bendeguz2017:
"de mivel ekvitte poszter a cipot es hibasan hasznalta is utana, igy tovabb rontva az allapotat, kerdeses, hogy tovabbra is van e jotallasi kotelezetsege a boltnak."

Persze, hogy van. Nem vettek fel jegyzőkönyvet első alkalommal, tehát nem bizonyítható az első hiba keletkezésének időpontja. Itt nagyon súlyosan suttyú módon bántak a fogyasztóval. Kicsit az nem kerek nekem, hogy felbassza, hogy elutasítják a panaszát, de a boltban nem volt elég határozott. Akkor lenne bizonyítéka, így sok mindenre nem megy a békéltetőknél.

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.04.26. 16:40:57

de a boltban nem volt elég határozott."

Régen ez úgy ment, ha elutasitanak egy téglárakötve hajitották be az ablakon a reklamációt

otgorbebogre 2017.04.26. 16:47:17

mondjuk ha a sarka meg minden elkopott akkor valoszinu minden nap kemenyen volt hasznalva es a nem rendeltetesszerure hivatkoznak a boltban. Persze igy is suttyosag (mert azret ki kene birnia a ciponek) de ez nem a "jartam is benne" kategoria.

KaTe 2017.04.26. 16:57:43

Bmeg kedves János, vagy István, legalább annyi eszed legyen már, hogy a "final match"-re viszel magaddal legalább egy tanút, ha már ilyen könnyen lepattintható vagy.

Még valami! Valaki árulja már el nekem, hogy mi a helyes eljárás, ha az üzlet megtagadja a vásárlók könyvének rendelkezésemre bocsájtását? Kapjak elő egy kamerát és keressem azzal? A hangoskodás meg a fenyegetőzés aligha segít egy ilyen helyzetben, mert egyből jön a biztiőr, azt kipenderít a picsába, az eladók meg azt is letagadják, hogy egyáltalán vásároltam tőlük valaha, arról nem is beszélve, hogy egyöntetűen azt állítják majd, hogy én halálosan megfenyegettem őket.

Tapasztalatokat várok!

Bendeguz2017 2017.04.26. 17:07:57

@The Good Boy
ccc.eu/hu/man/catalog/cat-2609/385634
Szerintem eleg, bemegy emberunk a jelenlegi boltokba es penztarcahoz viszonyitva a legjobbat akarja, ccc ranezesre szerintem kimagaslik a mezonybol ar/vizualis ertek aranyban, igy o a nyertes egyelore.
Pl a fenti cipo is egy szep peldany.

KaTe 2017.04.26. 17:08:43

@CID..: Elmondom neked, a 8000 forintos cipő milyen: Véresre töri a lábad nagyjából mindenütt, ahol hozzáér, cserébe baromi jól néz ki és állandó hordás mellett az első év elteltével magától szétesik, esetleg lebomlik. A vizet pedig nagyjából annyira tolerálja (víz alatt értsd: kb. 20 esőcsepp) mint mondjuk te a ciánkapszulát.

@ЯƎƧU ΜΥИОИA: Azért a mai világban mosógépet 1 év garira megvenni elég komoly vadászbalesetre utal.

milyen nőazilyen 2017.04.26. 18:27:14

@ЯƎƧU ΜΥИОИA: Ezért is őrzök a sufniban egy hajdú energomatot, ami még működik. Igaz nincs már ki mind a 4 kereke, de abban még szőnyeget is lehet mosni, nem bacca szét a csapágyházat :D

Cipő: nemrég vettem a H..visben egy túracipőt, kíváncsi vagyok rá, meg arra is, ha véletlenül operába veszem fel, akkor az már nem rendeltésszerű használat?

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.04.26. 18:53:50

@milyen nőazilyen: igen, az opera nem rendeltetésszerű használata...

Reactor 2017.04.26. 19:18:32

Ha nem kapod meg a vásárlók könyvét, az kb. felhívás keringőre. Valamelyik posztban volt erre egy elég jó megoldás (nem tudom már, ki javasolta), hogy kit kell ilyenkor feltárcsázni, és akkor perceken belül széles mosollyal prezentálják a panaszkönyvet.

Ám gondolom azért hordta a csúzót még utána is, mert há' papucsnak az még tökéletes orr nélkül is :D

@Terézágyú: Vegyen militarista bakancsot! A legpocsékabb is vidáman kibír 5 esztendőt, a legjobbak még 15 év után is hordhatóak. Persze nem divatos, meg kenceficézni kell, de ennyit megér a dolog. Ha divatos csukára fussa, akkor erre is futja, és nem fog szétmenni 1 esztendő alatt.
Cipőkre is ugyanaz igaz, mint a tápegységekre. A szar Codegány meg Vargáné nem kerül sokba, csak épp ötven darabot kell venni belőlük. A jó minőségű Corsair vagy FSP drágájé' van, de cserébe hajlandó akár 8 évig is elműködni. Ingyenes ÉS jó megoldás nincs.

@Sanda gyanu: A fogyasztói társadalom a mai kor rákfenéje, teljesen szándékosan gyártanak tönkremenő és javíthatatlan ipari hulladékokat, vegyél újat, fizess paraszt, azé' vagy. Jellemző a mai vadkapitalista kereskedelmi modellre, hogyha nem gyártanának szándékosan elromló szarokat, 1-2 év alatt összedőlne az egész szarból épült vár. Enyhén szólva szánalmas, hogy ez tartja életben a gazdaságot. Amíg lehet csapolni az erőforrásokat, persze. Aztán amikor eljő a nincs tovább, majd ugyanezek fogják ocsmány patakokban ontani a krokodilkönnyeiket és filmes frázisokat mormolni maguk elé, mint "jaj Istenkém mit tettünk, ha tudtunk volna...". Tudtátok ti jól, csak szartatok bele egy jókorát.

CID.. 2017.04.26. 19:41:08

@KaTe: Akkor egészségére annak aki ilyet vesz. Akkor ez a mostanság divatos partycipő, azaz hagyományos dorkó, némi csicsával ;)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.04.26. 20:30:21

@FDToth: Aszondod, hogy a Salamander sem bírja tovább, mint a Dikmán?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.04.26. 20:34:51

@CID..: Lányom elvitt plázázni a múltkor, megnéztem a most (újra) divatost Converset. Rendes, kínai piacos vászon tornacipő (ahogy negyven éve hívták, kosaras cipő), és 27000 Ft. Maaargít, nooórmális?

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.04.26. 21:01:48

@Csokis: háde van rajta kík csillag. Nemértű hozzá :)

neet 2017.04.27. 09:58:25

Lánykám tinisedik, így már nem veszek nélküle cipőt. Múltkor elvittem (rég nem jártam ilyen helyen), előre kikötöttem, h a lélektani határ 5000. (Annyiért a múltkor még volt.) A lelkem hamar felment 10-re, kb ennyiért kaptunk egyet. 2 hónapot bírt, de sztem ez erőst a gyerek hibája (köveket rugdos benne, stb). Utána kapott a kínaiban 3-ért egy egész pofásat, 2 hónapja, és még nem rúgta szét. Tanulság nincs.

napinapinapi 2017.04.27. 10:02:34

Vidd vissza szemelyesen.
Ha megint ilyen stilusban dumalnak veled,le kell kopni az illetot.
Jo kemeny turhaval,hogy koppanjon a homlokan

KaTe 2017.04.27. 11:30:25

@neet: Már hogy ne lenne tanulság.

1.) a kínai cipő olyan kényelmetlen, hogy a gyereknek rugdosódnia sincs benne kedve
2.) a gyerek az esetből megtanulta, hogy nem rugdalhatja szét a cipőjét, mert akkor csak egy gagyi kínai vackot kap 3.000 ért, vagy legközelebb már mezítláb fog járni
3.) a kínai cipő minőségben jobb mint az "ilyen helyen" kapott cipő.

KaTe 2017.04.27. 11:31:38

@Csokis: A márkát meg kell fizetni. Akkor is, ha az általad említett esetben kb. +20.000 forint. :)

Blackmore 2017.04.27. 13:00:28

Én is nemrég vittem vissza egy 10 ezres, nem egész 1 éves cipőt a CCC-be, szétment a talpa. Úgy vettem észre, mostanában többen visznek vissza garanciás cipőt, mint ahányan újat vesznek. Nagyon vacak minőséget árulnak, és ez nemcsak a CCC-re igaz, hanem úgy általában a cipőboltokra mostanában.
Viszont mentségükre szóljon, hogy nekem pár nap után megjött a szakvélemény, és levásárolhattam a cipő árát. Majd kicseréltetem ezt az új cipőt is, úgysem fogja 2 évig kibírni. Így végül is jó nekem, mert egyszer kellett fizetnem cipőért, és többet valószínűleg soha :)

Treff Bubi 2017.04.28. 13:44:43

Az a baj, hogy a sikertelen poszterek CCC-ben, meg Deichmannban meg ilyen helyeken vásárolnak olcsón, aztán csodálkoznak hogy az ügyfélkezelés a termékek árával arányos. Talán véletlen, hogy a Van Graaf, a Louis Vuitton vagy a Katti Zoob garanciális ügyintézéséről nincsenek Homár-posztok?

m84 2017.05.25. 12:55:11

A melos cipöm cirka 10k forint, átlagosan 3 evet bir ki( eves szinten 6-7000 kilometert setálok bele es 3 eves kora körül szokott az acelbetet kitörni a talpbol). A cipöt Szlovákiában gyártják, az Amazonrol szoktam rendelni es 1 honapon belül szo nelkül cserelik. Az utolso ´civil´ cipellömet az Engelbert& Straußnál vettem 2008ban es meg nem sikerült szetrugnom...
süti beállítások módosítása