Tékozló Homár

Óvakodj a nagyon kedves reptéri úriemberek ajánlataitól!

2017.04.28. 17:26 | Homár Hilda | komment

torpe-8.jpgA Wizz Air régi vendég a Homáron, az Erstének meg mostanában, mintha bérelt helye lenne, ezúttal közös alkotás született.

WizzAir-Erste hitelkártya csapda (gerinctelen reptéri üzletkötővel)

Tisztelt Tékozló Homár szerkesztőség,

A történetem egy születésnapi ajándék római repülőút okán kezdődött, amikor is a Liszt Ferenc repülőtér check-in termináljában várakoztunk arra, hogy becsekkeljünk. Épp azon gondolkodtunk a feleségemmel, hogy még úgy 8-10 percünk van addig, lehet meg kéne inni egy cappuccinot, amikor odalépett hozzám a WizzAir-es üzletkötő, hogy lenne-e pár percünk, max. 5 hogy bemutassa a WizzAir hitelkártyát és elmondaná pár szóban, hogy mi is lehetne az előnye egy ilyen kártyának.

Én mondtam neki, hogy nincs igazából időnk már, de ő persze nyugtatott, hogy nem lesz több mint 5 perc (ebben igazat is mondott). Kérdezte, hogy mennyit szoktunk utazni repülővel, mondtam, hogy nem igazán, ez is egy különleges alkalom most (egyébként amiért azonnal nem ráztam le az csak azért volt, mert épp azon gondolkodtam, hogy egy hitelkártya ami esetleg valamilyen visszatérítéssel/kedvezménnyel kecsegtet még akár jól is jöhetne, mivel a havi kártyás forgalmunk elég sok szokott lenni).

Elhadarta, hogy milyen tuti a hitelkártyához kapcsolt repülőjegy kedvezmény az ajándék 10000 pont ami majd levásárolható stb., mire mondtam, hogy bocsi, de itt és most 5 percben nem tudom átlátni, hogy ez nekem biztosan jó-e, de mivel elég euforikus hangulatban voltam a repülőút okán, így csak azt az egyet kérdeztem tőle, hogy a jelen hitelkártya igénylés mennyire kőbe vésett, mert ehhez nekem több kell 5 percnél, tehát ha el akarok állni tőle, akkor lesz-e még rá lehetőségem, esetleges átolvasom a repülőn stb. Persze ő miközben az S6 Edge-ét pörgette a pulton megnyugtatott, hogy hát persze, tudja ő is, hogy ezt nem lehet ennyi idő alatt, ezért majd ha a bank hív a kártya aktiválással kapcsolatban akkor mondjam, hogy nem szeretném aktiválni és adjam le a kártyát a bankfiókban.

Pár hétre meg is érkezett postán a kártya, és addigra már én is tudtam, hogy nem valószínű hogy repülőjegyre akarom fordítani esetlegesen a hitelkártya visszatérítéseimet, így bementem az Erste-be, hogy úgy tegyek ahogyan a nagyon "kedves" reptéri ""úriember"" javasolta, ahol az ügyintéző szépen elmagyarázta, hogy sajnos ők nem tudják megszüntetni a hitelkártyaszerződésem, mert ahhoz tartozólag a WizzAir feltöltött 10000 ajándékpontot, amit 1 éven belüli lemondás esetén vissza kell fizetni és persze a folyószámlavezetési díj (azt természetesen kifizettem volna). Na itt kezdtem magam kicsit rosszul érezni és magam előtt látni a hazug aljas üzletkötőt ahogy röhög a markába és rendeli az új S7-est az én jutalékomból.

Persze írtam panaszlevelet az Erste-ben, ők mindent felelősséget a WizzAir-re hárítottak, hogy ők a hitelkártyát a WizzAir feltételei alapján szüntethetik meg - tehát fizessek.

Felvettem a kapcsolatot a WizzAir panaszbejelentőjén keresztül is, aki készségesen WizzAir módra nesze semmi fogd meg jól alapon válaszolt is:

Szeretném felhívni a figyelmét Wizz hitelkártyával kapcsolatos információk egyik pontjára:

“Jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek. A részletes hitelfeltételeket és az általános szerződési feltételeket az Erste Bank vonatkozó Hirdetménye és a mindenkor hatályos, „Lakossági Hitelkártya Általános Szerződési Feltételei” című dokumentum tartalmazza. Ezek a dokumentumok megtalálhatók az Erste Bank Hungary bankfiókjaiban és a bank weboldalán: www.erstebank.hu

Mivel minden kaput bezártak előttem már csak azt kértem a WizzAir ügyfélszolgálattól erre válaszolván, hogy az esetemben eljáró üzletkötőjüknek adják meg az elérhetőségét, hogy tisztázhassam vele akár személyesen a történetet, amire az lett a válasz,  hogy az üzletkötő személyét nem tudják visszakeresni nekem. Ezek szerint vagy feketén dolgoztatják, vagy ami persze valószínűbb, hogy kéz kezet mos alapon nem leplezik le az aranytojást tojó kakasukat, hogy bármikor további százakat vezessen meg a hazugságaival.

Számomra a WizzAir egy gerinctelen aljas csaló cég, karöltve az Erste-vel aki asszisztál ehhez az aljassághoz. Innentől azon leszek, hogy minél több fórumon felhívjam erre az emberek figyelmét!!!

Tibor

 

Kedves Tibor!

Átolvastuk az esetet, az ügy pénzügyi fogyasztóvédelem körébe tartozik, ezért erre most nem adnánk részletes választ. Röviden annyit tudunk hozzáfűzni, mivel a hitelkártyát Erste Bank Zrt. bocsátja ki  megszüntetésére vonatkozóan is a bank általános szerződési feltételei az irányadóak. A hatályos jogszabályok alapján pedig fogyasztó a hitelszerződéstől a szerződéskötés napjától számított tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat. 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ottalai 2017.04.28. 19:42:28

Nem tudom eldönteni, hogy a történet kamu-e (annak tűnik) és érdemes-e rá "szakmai" felvetéseket adni.

Röviden csak két dolog:

-A fent leírt módon a hitelkártya szerződés nem jöhetett létre.

-A Wizzair-nek semmi köze az "ajándékpont"-hoz. Az a bank témája. Ha mást mondtak a posztolónak, akkor átcseszték.

-Az egy éven belüli felmondás esetén történő "visszaterhelés" valós, ez benne van a vonatkozó feltételekben.

Bendeguz2017 2017.04.28. 19:58:13

Tibor hulye volt es az uzletkotot szidja. Tibor nem eletrevalo fazon, sokszor megfogja sz..ni meg az evek soran.

Bendeguz2017 2017.04.28. 20:00:05

@Firestarter.18: A legegyszerubben ugy lehet oket lerazni, ha azt mondod "kulfoldon elek". Azonnal bekenhagynak.

Szartranszplantáció 2017.04.28. 20:09:07

Az üzletköttö nem mutatkozott bé? Fákjúú. Átolvasni előtte kell, nem utána (kész).

Bendeguz2017 2017.04.28. 20:10:39

Amugy Tibor biztos, hogy hazudik. Egy natur debit kartya es a hozzatartozo szamla nyitasa alaphangon 15-20 perc es akkor meg nem kerdeztel semmit csak ellenorizted az adatok helyesseget es alairyal aztan viszlat. Hitelkartyat meg hasrautesre nem is adnak, ott van kockazatelemzes vagy mi a tokom es szerintem ha minden ok, akkor kulon be kell ballagni alairni. Aztan kitudja erteeknel lehet nincs ilyen herce-hurca.

vizsla_barat 2017.04.28. 20:28:22

Ez most mi? Minek irsz ala valamit amire 5 perced volt? Anyam!

.Manyecska 2017.04.28. 20:56:41

@Szartranszplantáció: csáenter! :D nekem öt percem volt most a fogorvosi székben de ötvennek tűnt...ezt a fazon kell néznünk hétvégén?? brrr. a pasim legalább helyes mint állat! Mostan beszéltünk a Reactor kollégával telcsin :P csak poszter erről a mondatáról jutott eszembe: "nem leplezik le az aranytojást tojó kakasukat" -Te írtad a poszt?? :P :D

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.04.28. 21:08:46

@düftin hoffman: és ráadásul képzeld el, hogy az aranytojást tojó kakas nem árulta el még azt sem, hogy mi a neve poziciója...

napalm 2017.04.28. 21:09:46

Engem is betámadtak az Alba Plázában (Szfvár).
Megadtam az adataimat, egyet kivéve (egy meghatalmazást), hogy az Erste Bank kikérhesse a munkáltatómtól a jövedelmemet.
Mondom a csókának (papírokat elhoztam), hogy holnapra átgondolom és visszajövök a meghatalmazással (minden mást aláírtam), de, (kérdezem tőle) ugye ez még nem véglegesített igény? Csak ezután fog menni a bank felé a papír?
Megnyugtat, igen.
Aludtam rá egyet, meggondoltam magam, nem vittem vissza a papírokat, ennyivel letudtam a dolgot.
Egy hétre rá hív az Erste Bank hogy akkor már csak a jövedelemigazolásomra lenne szükség és már kapnám is a kártyát.
Mondom wtf??!
Az édzsent leadta a papírjaimat?
Bank : igen, csak a jövedelemigazolás kellene.
Na fasza mondom, akkor pápá.
Szóval vigyázni elvtársak, vigyázni, óvatosan!

Cycmen 2017.04.28. 21:45:03

@Bendeguz2017: A legegyszerubben ugy lehet oket lerazni, ha azt mondod "kulfoldon elek". Azonnal bekenhagynak.

Én kínainak szoktam kiadni magam, az mindig bejön.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.04.28. 22:29:24

A kulfoldon elek kifejezes azonnal eltantoritja oket. Vagy, ha nem keresed veluk a szemkontaktust, akkor is ritkabban szolitanak meg. Vegso esetben csak valamilyen idegen nyelven kell visszakerdezni, es azzal is elejet lehet venni a hosszu faggatozasnak.
Egyszer egy hasonlo wizzes uzletkotot/diakmunkast sikerult harom mondattal leszerelni a Westendben.
Wiccer/Erste Lany: Szia! Szoktal repulni?
En: Igen, havonta akar 10-12 alkalommal is.
Wiccer/Erste Lany: Es szeretnel kedvezmenyesen repulojegyhez jutni?
En: Amilyen kedvezmenyesen most hozzajutok, annal nagyobb kedvezmennyel nem igazan lehet repulojegyet venni.
Wiccer/Erste Lany: Akkor esetleg megtakaritas erdekelne?
En: Erdekelne, de sajnos nem elek Magyarorszagon, igy nem vagyok ra jogosult.
Szegeny, amilyen nagy mosollyal jott oda, annyira letorten tavozott.

Jó Estét 2017.04.28. 23:21:19

En a multkor euforikus hangulatban vettem egy lamat... mondjuk az asszony annyira nem volt elragadtatva, de elneveztuk Tibornak...

Kutyahoroszkóp 2017.04.28. 23:56:20

@Cycmen: :DDD Néha tényleg olyan, mintha vicces lennél!
@düftin hoffman: nem. Nem írhattam. Ugyanis olyan inverz orgánumom van, vagy mi a tök, hogy hozzám még téríteni se jönnek! Komolyan, néha má' jól esne azért!:D déé Nem lásák bennem az értelmet, ilyesmi, nincs ennek megoldása, de ilyen viszonyom van a többi élőlénnyel. Jó, pár esett voltt. Deolyankor nem írtam alá semmit, a srác meg kérdezte, hogy demértnem. Hátszép. (Valami életbiztosítás lett volna, de hát mondom életem nincs, minek nekem olyan!)
@Tshu-hash: jó, de honnan tudod, hogy kivel nem szabad keresni a szemes kontaktust? Most azért ne dugjak meg egy jónőt szemmel, mert lehet, hogy ügynők? Nanemárrr. Ha sajnáltad a tovatűnt mosolyát, kötnöd kellett volna vele vala általa valamit, ami számodra nagyon előnytelen, hosszú évekig előnytelen, de a mosolya.. az megmaradt vón.

ergẹrberger 2017.04.29. 01:09:09

Erste vigéc:
- Tartsa ide a farát, Tibor, és lazuljon el!
Tibor:
- De tuti nem történik semmi a beleegyezésem nélkül, ugye? (odatartja és ellazul)
Erste vigéc: (Egy doboz S6 típusú öklözőzsírt pörget)
- Persze hogy nem! (letolja a nadrágját)

Franci123 2017.04.29. 05:22:42

@Bendeguz2017: A reptéri hitelkártya ilyen könnyen készül. Egy adatlap. A bírálók meg felhívják a munkahelyét. Ennyi

Franci123 2017.04.29. 05:24:05

@ottalai: de letrejohetett. Egy adatlapot kell kitölteni. Ennyi. Még felhívják a munkahelyét, és kész.

Kutyahoroszkóp 2017.04.29. 06:52:13

@ergẹrberger: sosem értettem hogy lehet pörgetni, nem zavarja, hogy összekarcolódik?
@Franci123: már csak a feltöltött pontok miatt is (ki kell fizetni, ha lemondod). Erre mondják, hogy ki van ez találva enter.

Franci123 2017.04.29. 07:34:43

@Kutyahoroszkóp: erről a részéről nem tudok nyilatkozni, mert nekünk pont ezért van ez a kártyánk. Szinte ingyen utazzunk be Európát. De szerintem a békéltető testuletnel érdemes feljelenteni.

aptikjampó 2017.04.29. 07:58:16

@Kutyahoroszkóp: sosem értettem hogy lehet pörgetni, nem zavarja, hogy összekarcolódik?

Telefont pörgetni eleve ősi román szokás!

Taxomükke (UK) 2017.04.29. 08:14:20

@Firestarter.18: En, amikor Lisztferihegyen megkerdi egy uzletkoto, hova utazom, csak annyit szoktam mondani: kulfoldre.
Innentol altalaban nem folytatodik a beszelgetes.

aptikjampó 2017.04.29. 08:26:16

Kompi te állat miattad ugrott a macskabőröm! Csak hozzászóltam a hülyeségedhez és kitiltanak?
VIGYÁZAT! A KOMPI ÖL BUTÍT ÉS NYOMORBA DÖNT!

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2017.04.29. 08:33:23

@Csokis: A hitelkeret összegéig lehet gyűjtögetni. Lehet, hogy van, akinek 150 000, másoknak meg lehet több vagy kevesebb.

Kutyahoroszkóp 2017.04.29. 10:55:29

@aptikjampó: mit szóltál hozzá? Amit ugye nem tudsz bemutatni, mert ismét törölnék.:DD Írd meg privátban, úgy a H. nem tud rá maszturbálni. Azért tünedeznek el a legcsemegésebb kontentek (kommentek), mert elrabolja őket (nem ismeri a digitáliszos másolhatóság elvét), meg aztán csak magának akarja, szóval ellopja és a kis odújában ott gyűjtögeti magának. A Mink Szellemi Termékeinket (MSZT). (Namaszté.) (Nestlé tea.)

aptikjampó 2017.04.29. 11:02:38

@Kutyahoroszkóp:A sztomazsákos eksönre helyeseltem hogy undorító, csak így tovább!
Van baj a nő fejében nem mondom!

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.04.29. 11:03:14

@Kutyahoroszkóp: Altalaban Erstes es/vagy Wizzes polo/ing van rajtuk, Lisztferihegyen altalaban a nyakukban log meg a belepokartya is. Ezek azok, akikkel nem kell szemkontaktalni. Ha viszont mar lecsaptak az aldozatra, aki nem te vagy, akkor nyugodtan arra settenkedhetsz, es szemmel megvizualizalhatod a tomporukat, es magadban velemenyt alkothatsz, hogy ez az altalad tamasztott esztetikai kovetelmenyeknek megfelelnek-e. Amennyiben igen, johet a mentalis koitusz. Vegso megoldaskent ezutan tobb evre alairsz egy szamodra elonytelen szerzodest a kellemes alfelu uzletkoto-kisasszonynal, es remenykedsz, hogy a gondolataidban lejatszodott esemenyek fizikailag is manifesztalodhatnak.

aptikjampó 2017.04.29. 11:20:29

@Tshu-hash: tobb evre alairsz egy szamodra elonytelen szerzodest a kellemes alfelu uzletkoto-kisasszonynal, es remenykedsz, hogy a gondolataidban lejatszodott esemenyek fizikailag is manifesztalodhatnak.

Persze, mert tele van az élet az ilyen realizálódott nemikontaktokkkal ugye?
Nem lesz abból, csak egy magányos recskázás a sloziban!
Én pont utálom azt a bombázótípust akik a seggükkel, meg a bájvigyorukkal próbálkoznak és közben lerí róluk hogy "na te kis szánalmas fütyi, most megvezetlek".

ottalai 2017.04.29. 11:57:40

@Franci123: Ha jól láttam az az adatlap 9 oldaltömény szöveg és kitöltendő adat. Köztük olyan adatokkal, amit ha Tibor fejből tudott, akkor tényleg megérdemli a hitelkártyát. Ha mindezt 5 perc alatt, akkor meg főleg. Az a bank is prudens, amelyik ez alapján még meg is hitelezi. Csupán ezt vontam kétségbe, de valóban egy adatlappal megoldható.

Franci123 2017.04.29. 12:21:46

@ottalai: Hidd el, lehet. Ot tdolgoztam, csak nem a reptéren. Egy gyakorlott uzletkotonek pár perc a szemelyibol kimasolni.

ottalai 2017.04.29. 12:27:29

@Franci123: Elhiszem, nem kételkedtem abban, amit írtál. De kérlek egyben még segíts nekem:

Ismét csak akkor, ha jól láttam. A 9 oldalas adatlapon minden szart megkérdeznek, még a segglyukad méretét is. Egy dolgot nem kérnek: munkahelyi adatokat (csak a foglalkoztatás jellegét). Ha ez így van, akkor a bank milyen infók alapján, hogyan hívja fel a munkahelyed? És mit csinál? Felhívja Marikát a munkaügyről, aki elhiszi, hogy a bank hívta és szó nélkül elmondja, hogy igen, Tibike tényleg 500-at keres? Vagy mi a módja? Tényleg érdekel.

Franci123 2017.04.29. 12:43:24

@ottalai: Egy külön lapon nyilatkozni kell, h felhatalmazza a bankot, h felhatalmazza, h megkeresse a munkáltatót. Olyankor felhívja a bíráló a pénzügyeit, vagy hol intézik a munkáltatóit, és beszél a könyvelővel, h tényleg ott dolgozik-, még ilyenek. Hogy technikailag hogy jut el a munkáltató a bankba nem tudom. Talán futarral. Amikor jelzáloghitelt inteztem, akkor atfaxoltam a nyomtatványt, ha kitiltották ertementem. azért kaptam a jutalékot, h mindent megcsinálják az ügyfél helyett.

.Manyecska 2017.04.29. 12:54:24

@ottalai: pontosan így, mert általában előtte már a Marika kiállított neki- a munkaügyről -jövdelemigazolást..valszeg Marika nem hülye mint álat és emléxik rá. :D

ottalai 2017.04.29. 13:11:58

@Franci123: Nem biztos, hogy értem, de ezek szerint van még egy nyilatkozat, amit Tibcsi (vagy az értékesítő) az 5 perc alatt szintén kitöltött. Fel is hatalmazta a bankot, hogy megkeresse a munkahelyét. A bankból Évike meg felhívta a Marikát, aki miután meggyőződött arról, hogy Évike tényleg a bankban dolgozik és fel is van jogosítva arra, hogy Tibcsiről kérdezzen, ezután bemondta a telefonba, hogy ja-ja, baszki a Tibcsi tényleg 5 kilót keres. Természetesen Marika is fel van hatalmazva, hogy beszéljen.

Köszi az infót. A hitelkártyának ára van.

Kutyahoroszkóp 2017.04.29. 13:13:13

@düftin hoffman: vagy Marika getszi, ellenzéki-beépített ember óder földönkívüli. Plíz szelekt.

Franci123 2017.04.29. 13:44:33

@ottalai: igen, de gondolom a nyilatkozatba csak a név kell meg az aláírás. A többi mindenkinek ugyanaz. A normál menet szerint is, bármilyen hitelt veszel fel a munkáltatói után felhívják a munkahelyét lecsekkolni. Sőt még a bankot is, nem kamu-e a szamlakivonat.

cardiobascuralis 3 2017.04.29. 15:14:57

Hej, Tibor, Tibor, te részeges ló...
Na, ezért nem szabad tudatmódosítók hatása alatt aláírni semmit.

Idézném Müller Péter Iván költőt:
A külkereskedő, ki egyszer arra járt,
Tagadja azóta is, hogy a katlevél nem árt.
A rádióból tudta meg, hogy valamit aláírt
Fogalma sincsen, hogy mit, csak hallotta a hírt.

(URH - Észak-Jemen)

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.04.29. 15:15:19

@Franci123: Amennyire tudom a teszkos hitelkartyat is igy sozzak ra a juzerekre, akik azt hiszik valami pontgyujto kartyat igenyelnek. Egy ismim bank callcentereben dolgozott, ovele orditottak a telefonban amikor kiderult, hogy mit is irtak ala.

Nbl 2017.04.29. 15:16:45

A reptéren dolgozom, minden nap látom, ahogy ezek a "üzletkötők" az utasokat vegzálják... A reptér szégyenei, egyáltalán nem valók oda... Sajnos azonban az Airport menedzsmentje nem nagyon válogat, amikor pofátlan pénzszerzés a cél ... Lásd pl a parkolásai díjakat, miközben a füvet a parkolóban olyan ritkán vágják le, hogy néha dzsungelharcos kiképzés kell, h feljuss a terminálra, a rendőrök meg rá vannak állítva arra, h a valahol pár percig megállni szándékozó autósokat büntessék.

Nbl 2017.04.29. 15:18:55

@Nbl: És az info paneleken direkt nem írják ki csak fél órával indulás előtt, h melyik kapunál kell beszállnod, hogy minél többet kóvályogj a terminálon és közben költsd a pénzed.

Franci123 2017.04.29. 15:34:10

@Firestarter.18: apukamekat is behúzták tescossal, de ott legalább nem terhelték semmit, ha aktivaltak. A Wizz t én azoknak adtam el, akikről tudtam, h repülnek. Azoknak szuper.

PannonBoy 2017.04.29. 15:59:07

Sajnos nemcsak a reptéren, de a bevásárlóközpontok is tele vannak az arra sétálókat terrorizáló üzletkötőkkel.

morph on deer 2017.04.29. 16:46:03

"az üzletkötő személyét nem tudják visszakeresni nekem"

Itt a kulcsszó a 'nekem' kéne hogy legyen, ugyanis konkrétan azt mondták, hogy az ügyfél számára nem áll módjukban visszakeresni.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy adott esetben hatósági megkeresésre is ez lenne a válasz, de az ügyfélnek erre nincs jogosítványa.

Anna King 2017.04.29. 16:47:46

Tölem azt szoktak kerdezni a repteren hogy beszelek-e magyarul. Mindig nem-mel valaszolok, fel sem tunik a sok idiota droidnak hogy tokeletesen ertem a nyelvet es nincs akcentudom. Sajnalom Tibort de most megtanulja hogy olcso husnak... penzugyekben nem hozunk dontest 5 perc alatt...

JGDus 2017.04.29. 17:45:28

Wizzair-Erste hitelkártya hitelkamata a járulékos költségekkel közel 50 !!! %. A legjobb tanács, ha már van ilyened, hogy mindíg fizess határidőn belül. Jutalék a vásárlások után praktikusan nulla. Az Erste vevőszolgálata túlterhelt, még e-mailre sem válaszolnak, telefonba meg nem mondhatnak semmit. Szerintem nem a Wizzair a hunyó, őket is jól megvezette az Erste. Erste=Bank-Rabló ez a rövid véleményem.

Gipsz Ferenc 2017.04.29. 17:46:16

Hitelkartyat nem kerunk es nem hasznalunk. Soha. Semmilyen korulmemyek kozott.
Banki termeket leszolitos ugynoktol nem veszunk. Soha. Semmilyen korulmemyek kozott.

Azt hiszem ezzel a ket egyszeru okolszaballyal elejet vettuk az ilyen es ehhez hasonlo problemaknak.

KissGecihuszár 2017.04.29. 18:42:22

Co-Branded kártyák; méretes BULLSHIT és itt most édes mindegy, hogy anno a citibank a Westellel (emléxik még valaki a "boldog békeidők" Westelljére??) , netán a BB a Főgázzal, vagy a Kisfaszom bank az Országos Szar&Gusztarostáló Művekkel közösen bocsájt ki "exclusivabbnál exclusivabb" co-branded nettó pofátlanság kategória használati díjas hitelkártyákat, ezek 1-től 1-ig egy méretes átkúrás non plus ultra kategória! Ami valóban értékes, nos azok a jövedelem alapú hitelkártyák, illetve a folyószámla hitelkerethez kapcsolódó dombornyomott quasi hitelkártyák, a többi felejtő SC!!!

Bruno 2017.04.29. 19:11:39

Isten bizony nem értek valamit. Itt mindenki azzal jön, hogy milyen szöveggel kell lerázni a reptéri ügynököt. De könyörgöm: miért kell szóba állni vele? Kötelező? Vagy lelőnek, ha nem válaszolsz neki? Én speciel nem szoktam nekik se visszaköszönni, se válaszolni, hanem megyek tovább. Eléggé hatásos. Mellesleg: 1999 óta van hitelkártyám

.Manyecska 2017.04.29. 19:45:27

@Anna King: :DD ez jó, én is ezt!! bár fordítva, tőlem azt kérdezték külföldi vagyok-e-magyarul!- erre ékes magyarsággal szólék hogy nem, örmények vagyunk.. :DDD
ez OFF hozzáteszem a görög táncházban is csúnyán néztek mindig görögnek néznek amúgy is...miaz hogy nem tudok táncolni..?? :DD hát, a szirtaki továbbra sem az én világom,,,,:) ON

Egyáltalában, minek kell leállni poszter, vadidegenekkel..?????? soha..!

vwxyz 2017.04.29. 19:57:12

@Gipsz Ferenc: A költségek levonása után évi 30-40 ezer Ft hasznom van azon, hogy hitelkártyát használok. Ennyit az ökölszabályaidról.

neet 2017.04.29. 19:58:52

Ez az edzs móka olyasmi, mint a 90-es évek elején a slusszkulcs? Kocsmában, lakótelepen megpörget, és elalél a nép? Komolyan, 2017-ben még érdekel bárkit, hogy mi a csöcs műanyag eldobható fogyasztói fasságot pörget egy idegen az ujján? Van még vki, akit az érdekel, mit forgat a FEJÉBEN, netán szívében? Bah, abbahagyom, mielőtt átmegyek szentimentálisba.

vwxyz 2017.04.29. 20:10:56

@JGDus: "Jutalék a vásárlások után praktikusan nulla." Az a nulla inkább 2%, plusz elengedik a Diszkont klub díját, ami valami 9 ezer körül van. Ehhez jön még az egyszeri 10-20 ezres jóváírás. Ha évente csak egyszer-kétszer elröppenn(én)ek valahova, akkor már keresnének rajta, persze a hasznot a gyakori utazók tudják kimaxolni.
Aki pedig sose utazik Wizzel, az ne Wizzes co-branded kártyát válasszon! Az Ersténél is, más bankoknál is elérthetőek a forintban jóváírós konstrukciók.

.Manyecska 2017.04.29. 20:32:18

@neet: ahh nekem is most jött meg.. :DDDD ON

percsi 2017.04.29. 20:44:48

A Magyar ember nem hazudtolja meg magát! Élvezi, hogy átvágták az embertársát.
Persze, az a hibás, aki kötélnek állt, az erőszakos bank, aki kötelezi az embert, hogy fizessen azért a szolgáltatásért, amit nem vett igénybe a balek, azt persze nem szidjuk.
Elkövette a hibát Tiborunk, többet nem fog előfordulni, megtanulta a leckét. Banknak nem hiszünk! Még egy közjegyzői okiratban foglalt szerződésnél is legálisan kiforgatnak a vagyonodból, példa a közel két milliós devizahiteles.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2017.04.29. 23:49:09

@vwxyz: Csoportos Discount Club-tagság jár hozzá, az 15 900.

szcsongor 2017.04.29. 23:49:27

@Gipsz Ferenc: Egy ideje Bank Norwegian hitelkártyát használok, mert az azonos nevű társasággal elég sokat utazok. Amióta megvan a kártya, tőlem a bank még egy fillér hasznot nem látott: kártyadíj nincs, készpénzfelvétel az egész euróövezetben ingyenes (!), ha arra lenne szükség, és ha határidőig visszafizetem az elköltött lóvét, akkor azon sincs semmi kamat. Viszont azóta már több repjegyet is vettem az 1%-os visszatérítésekből.
Ennyit az ökölszabályodról :)

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.04.30. 00:11:46

Ne csak azoktól óvakodj, hanem a kedvesen vigyorgó, mézes-mázos dumájú öltöny-nyakkendős parlamenti jogászgazember tolvajoktól, akik holmi piti rezsi és adócsökkentésnek álcázott adóemeléssel szúrják ki a szemed, miközben ők maguk adómilliárdokat sikkasztanak.

Pitta2 2017.04.30. 00:44:50

A posztoló egy idióta. Én tavaly ingyen mentem nyaralni a feleségemmel az összegyűjtött pontokból. Előző évben 98 Ft-ért? És mibe került mindez? Az éves kártyadíj és a havi költség kevesebb, mint 10.000,- Ft volt. Kamat 0.

vizsla_barat 2017.04.30. 04:34:42

@Gipsz Ferenc: csak az szabad hasznalni. Az az idiota aki hozzaferest ad barkinek a folyoszamlajahoz.

berne 2017.04.30. 06:31:28

Azok ott a reptéren különösen ellenszenves fajták. Azonnal el kell hajtani őket. Sajnos néha agresszíven,mert annyira szemtelenek.

neet 2017.04.30. 06:46:55

@düftin hoffman: hát nekem nem, képzeld, akkor miket írtam volna :))

@vwxyz: "Vigyázz, Tibi, kamera!"

Kutyahoroszkóp 2017.04.30. 08:09:04

@percsi: mit kéne, bugyuta együttérzést prezentálni, ahogy, s amit a low IQ nőcskék szoktak egymás közt? Érzékeltetni és erősbíteni a fejekben, hogy sajnálatból, naivságból és együttérzésből meg lehet élni, hogy ezek bármelyikével is biztonsággal és sikeresen el lehet lavírozni az élet nevű labirintusban? Együtt mantrázni könnyes pofával, hogy yayy, de gonosz a világ? Bizonyos vastagságú páncélt és előrelátást (ami ugye a gondolkodás egy formája, s nem érzelmiekenvagy erős befolyásolhatóságon alapuló döntés) nem árt eszközölni magunkban. Ellenkező esetben - legyen bármi is a mantraszöveg - életképtelen birkák vagyunk.

Kutyahoroszkóp 2017.04.30. 08:12:40

@berne: lehet, hogy cecelegyek akkor csak emberi jelmez van rajtuk? Zümmögő hangot nem hallani?
@bluebear: eltakarodsz anyádban politikázni, szevasz.

milyen nőazilyen 2017.04.30. 08:12:53

Jó reggelt! Ez már a felvonulási?

Versenycsiga 2017.04.30. 08:16:32

@Gipsz Ferenc: 150.000 pont körül állok a hitelkártyán, 2.5 év alatt. Még 100.000 és van egy iPad-em, ingyen.
Ennyit az ökölszabályaidról.

.Manyecska 2017.04.30. 08:25:15

@milyen nőazilyen: majd holnap!! @neet: neked se? basszus..:D @Kutyahoroszkóp: Hildám, megint bal lábbal keltél..:P

Stefan_Schneider 2017.04.30. 08:46:00

Így jár aki ennyire ostoba, nem találok szavakat

Bafana 2017.04.30. 09:22:39

Tibor! Van 3 000 pár talp nélküli zoknim és 2 000 db fej nélküli plüssmalackám, vedd meg! Most. Azonnal. Van még 10 000 német márkám is :)))
Nem Tibor vagy, hanem Pál. Madár Pál. Külföldiül: Pali Madar :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.04.30. 10:25:34

@bm613: Az furcsa, akkor a volt citiseket átverték, mert az átvételekor közölték, hogy az egyik fajtára 200, a másikra 150-es limit van (már nem tudom, mennyi a Maxra, és mennyi a Wizzre) hiába van 1 millió feletti hitelkereted. És az egyik simán "be is verte a fejét" múlt hónapban, látszik a pontjaimon.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2017.04.30. 10:29:46

@Csokis: Én még csak második hónapja használom a kártyát, úgy szereztem, ahogy a posztoló, csak nekem van agyam meg eleve tudtam, hogy működnek az ilyenek, és így, mindent értve mentem bele.
A szerződésben az szerepel, hogy havonta a hitelkeret összegéig terjedő vásárlásokra lehet pontot kapni.
Adtak x Ft hitelkeretet (x>200 000), első hónapban majdnem teljesen kihasználtam, és meg is kaptam a megfelelő mennyiségű pontot. Sőt fel is használtam már nyári repülőjegyre :-) Egyelőre ennyit tudok.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.04.30. 10:37:45

@bm613: Na, mindjárt előbányászom a szerződéseimet, köszi! Már megérte ma is homározni.

Kutyahoroszkóp 2017.04.30. 11:11:36

@düftin hoffman: az a jó benned, hogy mindig van mondanivalód és ezt meg is mutatod. Legközelebb légyszi ne hozz összefüggésbe azzal a barommal, most ideprojektáltad belém és Törölgető Élienként ki akar törni a mellkasomboll. Az erőlevest majd te hozod, amíg gyógyul a bordázatom. Mertbazdmeg ez kitépi a szívemet is.

.Manyecska 2017.04.30. 11:55:53

@Kutyahoroszkóp: jólvan megyek a temetőbe /és a biciklit ki hozza vissza kérdezte a páárom / gyújtok érted gyertyát. Jólvan értem, én is két éve folyamatosan szerelmes vagyok, a Munka Ünnepén! :D ismerkedtünk meg, tudom én milyen az!! *aljas ikonok* :P

albibacsi 2017.04.30. 13:56:45

Tehát a posztoló egy "pár percem van az indulásig" session keretében megadja az adatait egy vadidegennek úgy, hogy mindenki tudja, fingja sincs (hiszen nincs ideje elolvasni a szerződést), hogy mit ír alá?

Ez nem az önmaga lábon lövése, ahogy azt az angol olyan találóan nevezi, hanem az önmaga pöcsön lövése. Ekkora balfaszságot mégis hogy lehet? Én az ilyen letámadós gyökereket 2 szóval szoktam vigasztalni: "Kopj le!"

doktornoo 2017.04.30. 16:18:37

Sziasztok, csak beugrottam elmondani ezt:
www.gofundme.com/hagyma

Ugy tudom, ismertetek.
Ha tudtok es akartok, segitsetek neki...

Biyadhoo 2017.04.30. 16:46:57

@Csokis: Tévedés. Mi 400 körül költünk róla havonta és simán jóváírják.

Biyadhoo 2017.04.30. 16:50:37

@bm613: Pár hónap után kérheted az emelést. 2M a max, olyat még nem hallottam, aki ezt megkapta volna.

Biyadhoo 2017.04.30. 16:55:33

@Gipsz Ferenc: Hát tudod, ekkora butaságot már régen hallottam. Nekünk 3 éve van wizz kártyánk. 370204 pontot gyűjtöttünk a 3 év alatt. Amikor már 2990 Ft ért is lehet jegyet kapni, akkor könnyű kiszámolni, hogy 3 év alatt a 370204 Ft mennyit ér....

Bendeguz2017 2017.04.30. 19:13:12

@Versenycsiga: gratula! Akkor meg kb masfel ev es osszesen 4 evet vartal egy addigra elavult ipadra, mert abban biztos vagyok, hogy az akkori legujabb modelt nem fogod megkapni a pontjaidert. Igazan sikeres ember vagy.

egy ember · http://egy-ember.blog.hu 2017.04.30. 22:41:13

Én az ügynököket általában azzal rázom le, hogy hülyének tettetem magam. Ezt olyan élethűen csinálom - na jó, sokat nem kell rájátszanom a valóságra -, hogy az esetek többségében hagynak elmenni. A legerőszakosabbaknál viszont még hozzáteszem, hogy éppen NAV végrehajtás alatt állok és állandóan ellenőrzik a bankszámlámat. Ez pánixerű menekülést szokott kiváltani...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.05.01. 09:21:57

@Biyadhoo: Nekem meg nem. Ilyen ez a szelaví.

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.05.01. 09:40:28

Kibaszhatnál velünk háhá és egy kiválót posztolhatnál :)

Cycmen 2017.05.01. 11:26:06

éljen mályus eggy

.Manyecska 2017.05.01. 13:05:54

@Cycmen: jah, fiam hátizsákja tocsog a sörtől kiömlött most mosom a második adagot!:D
Csodálkoztam miért mosolyog olyan kedvesen az apja.még a gatyám is sörös lett vaze:D

VonBraun 2017.05.01. 15:02:59

Hehe, itt vagy a poszt, vagy a posztoló kamu, ilyen a való életben nincsen. Ha igen, műanyag posztolóról van szó, haladjon a Taigetosz felé, még éppen időben lesz.

Cycmen 2017.05.01. 15:36:20

@VonBraun: Hehe, itt vagy a poszt, vagy a posztoló kamu,

Vett volna inkább nyugatnémet márkát a reptéri taxisoktól!

Kutyahoroszkóp 2017.05.02. 00:56:20

Kutyuhoroszkóp vagyóók, júújj de jóóó. Zsenglerkedem a fényszögekkel (így mondják a fiatal fényszögekkel való baszakodást).

Terézágyú 2017.05.02. 09:23:12

Tibor vagyok de hódítani akarok...

Taxomükke (UK) 2017.05.02. 09:35:07

Off

Ha valaki nem látta még a linket:

www.gofundme.com/hagyma

Cycmen 2017.05.02. 09:40:03

@Kutyahoroszkóp: Ma is az vagyok.

Na azd meg!

melaena 2017.05.02. 12:03:08

amit igenybe vettel szolgaltatast,kifizeted idoaranyosan (ez kb. 100 ft. lehet), aztan elkuldod a halal tetves faszara az egesz brigadot.

Erstenel nem tudom hogy megy,de a budapest bank par eve meg siman kiadta az ilyen melokat egy kftnek,aki 4 oras minimalberre jelentette be az embereit, es 1.5-2 havonta utalta a fizetest :D
süti beállítások módosítása