Tékozló Homár

Nem szeretnek telefonálni, mert akkor az ügyfelek hülye kérdésekkel zaklatják őket

2017.05.04. 11:03 | Homár Hilda | komment

Valószínűleg levélírónk, G., nem olyan dögös, mint Christie Brinkley, és természetesen egy autószerelőtől nem elvárás, hogy feltétlenül dalolva és táncot lejtve intézze a szervizben az ügyeket, de azért talán nem esik ki a csavarkulcs az ember kezéből, ha esetleg válaszol olyan alapdolgokra a javítással kapcsolatban, mint, hogy kb. mennyibe fog kerülni és mikor lesz kész. Kedves G. keress másik szervizt.

Kedves Tékozló Homár és olvasói​!

Kerek egy évvel ezelőtt vásároltam egy japán márkájú gépjárművet (H) aminek az előző tulaja az autót Dabasra (mivel ezen a településen dolgozott) hordta szervizbe, viszont egy másik márka (egy napjainkban szeretett koreai, hasonló betűjelű, csak elferdült) márkakereskedésébe.

Úgy voltam vele,hogy nem esik távol tőlem ez a szerviz,mivel Bp. azon szélén élek így továbbiakban én is oda fogom vinni az autómat. Ahogy kell 2 héttel előtte be is jelentkeztem és el is mondtam a problémát mit is kellene javítani (fékbetét, féktárcsa), egy hölgy kedvesen fogadta a hívásom és előjegyzésbe vett.

Az adott napon viszem is az autót a megbeszélt időpontra reggel 9 órára és leadtam a kulcsomat, az autó forgalmiját és megérdeklődtem minden rendben van e, illetve kb. milyen összegre számítsak. Sajnos az ott jelenlevő 2 kolléga és a szervízvezető sem tudta megmondani az összeget. Mikor próbáltam találgatni,hogy de mégis mondjanak egy irányösszeget 60-80 ezer Ft-ra számítsak, a válasz nem tudjuk, és a 3. noszogatásra mondták,hogy úgy 80 ezer. Ez azért fontos, mert Kecskemétre mentem munka ügyben és másnap visszafelé mennyi pénz legyen nálam. Ez kb. egy 3-4 órás munkafolyamat, de mivel másnap jöttem arra hazafele így mondtam,hogy jó lesz holnapra a kocsi, nem muszáj kapkodniuk. Elkérték a számomat is,ha bármi van, tudjanak szólni.

Másnap du. 13 órakor oda állítottam és az autóm még mindig az emelőn volt. Én csodálkoztam és persze siettem volna munka ügyben időre hazafelé. Megkérdeztem a szervizvezetőt,hogy a kocsi még mindig nincs kész, amire értetlenül nézett és érdektelenül válaszolva nincs. Mintha nem lett volna elég idejük, vagy ez a legtermészetesebb,hogy erre sokkal több idő kell. Ketten hárman ott álltak és próbáltam infót kiszedni belőlük,hogy miért nincs, de vállat vonva, továbbra is érdektelenséget mutatva mondták, nem tudjuk. Mondom,hogy ott a számom, nem kellett volna szólniuk,hogy nem lesz kész az autó időre?? Vállvonás a válasz. Kérdem mi a baj, mégis miért. Mire kijött egy szerelő, aki mondta,hogy hátsó fékmunkahengert kell javítani és erre az eszköze várnak egy beszállítótól tegnap reggel 9:45 óta, ami még nem jött meg és nem tudnak mit csinálni vállvonogatás és flegmaság közepette. Kérdeztem nem kellene őket folyamatosan hívogatni,hogy hol áll a történet? És engem nem kellett volna felhívni,hogy időközben ez a probléma áll fenn és vállalom e a plusz költséget? Egyáltalán kb. mennyi plusz jó magyar Forint lesz?? mire azt a választ kaptam,hogy 8-10 ezer.

Akkor felhívta egy egyikük az alkatrész beszállítót, kiderült, hogy ők oda valahova letették az oszlop mellé. Kérdeztem,hogy most, akkor hogyan tovább mire ők ugyan abban a stílusban: nem tudom. Mondom, de uraim, akkor mikor lesz kész a kocsi, én ,hogy jutok haza, mivel számoljak? Egyértelmű választ nem tudtak adni, megint a nem tudom és vonogatták vállaikat. Aztán mondták,hogy majd ,ha kész a kocsi , akkor értesítenek, remélhetően még ma.

Elmentem sétálgatni, bele nem kalkulált költségeket generáltam étkezés, inni való stb. Majd 2-3 óra után meguntam, gondoltam vissza megyek a szalonhoz, mire csodálkoztam,hogy az autóm kint áll az udvaron. Bementem, kérdeztem kész az autó? Igen. Nem kellet volna szólni telefonon,hogy kész és ne sétálgassak feleslegesen? A válasz az volt ( persze a megszokott stílusban), hogy nem szeretnek telefonálni, mert az ügyfelek egyből ilyen hülye kérdésekkel záporoztatják őket és amúgy is a számlát állítom össze.

Pár perc múlva elém tesznek egy 132000 Ft-os számlát, mire a szemem kikerekedett, mert előző nap ugye azt mondták,hogy max 80 ezerrel számoljak, plusz a javítókészlet 10 ezer akkor is max 90 ezer Ft-ba kellene,hogy fájjon. Kérdeztem,hogy ez ügyben ismételten nem kellene szólni,hogy tudjak a magasabb számlával számolni, pénzzel felkészülni? Erre csak a habogás ment, semmi elnézés nem hangzott el egyáltalán, hanem majdnem,hogy még én legyek hálás,hogy megcsinálták. 132 ezer Ft-ot ott hagyok és... nem értem.

Ez ma egy minőségi szolgáltatás Magyarországon?

​Üdvözlettel,

G.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rejtélyes 2017.05.04. 11:10:01

Megoldas: keress egy intelligens autoszerelot. Nehez lesz, ritkak, mint a feher hollo... :)

Sáros Hilda 2017.05.04. 11:16:44

Hondát miért hord valaki Hyundai márkaszervizbe?
HA márkaszervizbe akarja vinni, akkor vigye Honda szervizbe. Ha nem akkor keressen egy megbízható szerelőt, és hordja oda.

Tehetséges ugandai buzi 2017.05.04. 11:20:23

Kedves G. keress másik szervizt.

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.05.04. 11:22:17

Kamuszagú. Milyen Honda az, amit szervizbe kell hordani?

FDToth 2017.05.04. 11:30:02

Sztem ha van egy arajanlat, es olyan munkakat vegeznek el, amirol nem ertesitik az ugyfeet, akkor az a szerviz koltsege. Nekem anno vilt ilyenem egy Opel markaszervizben, ott megegyeztem veluk, hogy mivel nem szoltak es ugy javitottak (a megkerdezesem nelkul), igy csak azt fizetem ki, amit kertem, a tobbi meg gratisz. Mondjuk nem volt csak 10-20 rugo, de elengedtek, gondolm majd ezt behajtjak az adott szereleotol, vayg munkafelveveoto,. Az a baj, hogy a felelosseg fogslmaval sokan nincsnek tisztaban, azt hiszik h minden meg lehet tenni a vevovel/fogyasztovak...

Sáros Hilda 2017.05.04. 11:36:21

@Kutyahoroszkóp: Mihez képest. pl az én kocsimhoz teljesen vállalható.

Bendeguz2017 2017.05.04. 11:44:36

Egy max 30-40 ezres szerelesert kifizet valaki 132 ezret, faxa. Markaszervizbe max komolyabb problemaval vinnek autot, de fekbetet cseret barmelyik szerelo megcsinalja, azt meg elrontani se nagyon lehet.

Sáros Hilda 2017.05.04. 11:47:55

@Bendeguz2017: Azért fékbetét, féktárcsa cserét nagyon is el lehet baszni.

.Manyecska 2017.05.04. 11:50:28

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: anyám is trélerrel jár dolgozni megteheti, mindenki rajta röhögött múltkor a mikor reggel bement azzal..lerohadt a kocsi de legalább a gumis pont ott volt...tréler beáll a zsúfolt irodaház elé, kocsi lerak, portás nyerítve röhög..:D
ja, on.

Lángharcos 2017.05.04. 11:51:12

Poszter: nő vagy, ezért autószerelő nem fog téged emberszámba venni, még akkor sem, ha tökéletesen értesz az autószereléshez. Ha meg nem, akkor lehúznak, hogy csak nézhetsz.

Legközelebb egy hímnemű ismerősöddel vitesd a kocsit szerelőhöz.

Sáros Hilda 2017.05.04. 12:10:59

" bele nem kalkulált költségeket generáltam étkezés, inni való stb"

Ennyi és inni valóban előre nem látható dolog....

Konyvtaroslany 2017.05.04. 12:16:40

@Sáros Hilda: Hááát, lehet, hogy otthon már várta a tegnap elkészített paleo vacsi, de mivel a kocsi még az emelőn pihent, így nem jutott haza és a várakozás vészterhes órái alatt kénytelen volt plusz pénzt költeni a sarki cébéában.

Kutyahoroszkóp 2017.05.04. 12:37:11

@Sáros Hilda: naja. Ezért nem kell BMW-t tartani.

KaTe 2017.05.04. 12:46:08

Ilyenek ezek az autószerelők, minél többet okoskodsz, meg magyarázol, annál nagyobb lesz a végösszeg. Jobban tetted volna, ha inkább megvárod, míg ők értesítenek, akkor lehet maradt volna az a 80.000

Viccet félretéve, olyan nincs, hogy a leadás előtt nem mondanak árat, pláne, hogy nem valami egyedi problémáról van szó. Ha felmerül valami extra költség, akkor kötelességük értesíteni, hogy így megfelel -e. Szóval téged alaposan palira vettek! A tanulság, hogy ha valaki nem hajlandó árat mondani, csak hümmög, akkor elhozod az autód, ebben az esetben is ezt kellett volna tenned. Másrészt, javaslom még most keress fel egy másik szerelőt, mert könnyen lehet, hogy ezek az arcok nem végeztek alapos munkát.

Bónusz kérdés: MUNKALAPOT, SZÁMLÁT - kaptál?!

szelidorzo 2017.05.04. 13:42:43

Hondát (is) hordok márkaszervizbe. (igaz nem más típusnak a szervizébe) Szegény már eljutott a holdra a megtett kilométerek alapján.
Munka megrendelésekor egyeztetnek velem, hogy pl féktárcsa esetében, ha nem túl gáz a tárcsa, cseréljék, vagy szabályozzák fel. Cserét szoktam igényelni (féken, kormányon, futóművön nem spórolnék és kockáztatnék) megkérdezik milyet szeretnék tárcsát és betétet? Gyárit, utángyártottat (Pl: Brembo-) Ár és minőség alapján döntök, azt megrendelik és beszerelik. A leglényegesebb dolgokat átnézik, telefonon felhívnak, ha van valami gáz, elmondják, hogy azonnali megoldásra vár, vagy betervezendő feladat későbbre. (Fékhibával nem fogják kiengedni az autót.) Azt is elmondják, az esetleges plusz javítás mennyibe fog kerülni, ha rögtön kérem a megrendelt mellé.
Miután elhozom 2-3 napra rá felhívnak, hogy minden rendben van-e az autóval.
(meg szoktam nézni, hogy máshol mennyibe kerül a beépített alkatrész (szerelői kedvezménnyel is), de eddig nem tapasztaltam egetverő lehúzást a szerviz részéről.
Szóval akad márkaszervizben is normális.

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.05.04. 13:47:06

@szelidorzo: tökéletesen leírtad a Honda márkaszervizt. A poszter meg hjundajt. Igen, érezhető egy cseppnyi eltérés...

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.05.04. 13:57:10

@Bendeguz2017: megnézném azt a 30-40-et. Még skodálatos feliciára is 50e az alkatrészkőccség, ráadásul úgy, hogy én veszem az alkatrészt Párkányban.

@KaTe: 132e-ért? még számlát is? el e gurult a gyógyszered?

kékmosoly 2017.05.04. 14:07:30

Szuzukit kell venni, annak ócsóbb a szerelése.

Nick-son 2017.05.04. 14:10:54

Nem így kellene ennek menni, csak kevés a szerelő - ugye el lehet innen menni, szokták mondani, hát a normálisabb egy része el is ment - aztán ami van azok közül néhány megengedi ezt magának.

Nekik teljesen mindegy, hogy nem mész többet oda, vagy 100 se megy, mindig lesz aki odaviszi a kocsiját. Mivel kevés a szerelő.

Jessybátsi 2017.05.04. 14:11:11

Fékbetét csere kifizet, as többit pedig nem. Ha nem tetszik, hívja a kékeket, aztán magyarázza meg, hogy miért végzett el olyan munkát, amiről az ügyfelet meg sem kérdezte. Amellett egy tételes elszámolás, kíváncsi vagyok, mit lépne rá? Maga a betét nincs több, mint 30-50 ezer. A maradék 80+ ezer mi? Munkadíj???

Sáros Hilda 2017.05.04. 14:17:41

@Jessybátsi: Simán lehet munkadíj. Első hátsó fék betét + tárcsa csere (+ némi apróság) simán lehet 2 óra.

Én meg sem lepődtem amikor közölték a szervizben hogy 14.000.-Ft óradíjjal dolgoznak.
És nem egy német prémium kategóriás szerviz.
Mondjuk eddig max 1 óra volt amíg ott voltam.

Terézágyú 2017.05.04. 14:23:56

Ilye nek ezek az autó szerelők kedves pósz ter!... Aleg teljeseb mértékbe eggyet értek veled.

Jessybátsi 2017.05.04. 14:54:53

@Sáros Hilda: "Én meg sem lepődtem amikor közölték a szervizben hogy 14.000.-Ft óradíjjal dolgoznak" Én sem lepődnék meg. Az már más, hogy sarkon fordulnék, aztán menjenek a jó édes anyjukba!

.Manyecska 2017.05.04. 16:25:39

@Terézágyú: én legalább nyertem most a kaparóson öccázat. :D nem nőgyógyásznál a sorsjegyre gondoltam..ja OFF. Nekem van tuti jó szerelőm ha valakit érdekel szívesen megadom..csak nem vágja már át--

Bankotsu Mester 2017.05.04. 16:34:10

Ilyenkor mi van: Lefixálsz egy összeget a "mesterrel", hogy a javítás már pedig annyiba fog kerülni. Aztán amikor elhoznád jóval többet számláztak ki?
Ilyenkor mit lehet tenni? Mert gondolom amíg nem fizeted ki nem adják oda a kulcsot, forgalmit.

Ja és a szervízek 80%-a gerinctelen patkány módjára dolgozik. Kis hibákat benne hagynak illetve van amikor még csinálnak is, hogy pár hét/hónap múlva megint menjél és csengess ki egy rakat pénzt!!!!!!!

.Manyecska 2017.05.04. 16:35:55

@simics és a független zindex: nemtom, jó kérdés..a miénk megmutogatta a neten mit, menyniért rak belé és komplett árajánlatot nyomtatott. Ezt így kéne. Nem?

Cycmen 2017.05.04. 17:12:24

@Sáros Hilda: Azért fékbetét, féktárcsa cserét nagyon is el lehet baszni.

Hát ha valaki teljesen hülye akkor igen, bár úgy is nehéz! Ha nem veszi le például a kereket akkor nagyon nehéz!

Cycmen 2017.05.04. 17:14:44

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: Vajon a kellemes zéró komponista mit szól hozzá?

Kompinak ilyen kép lehetett a gyerekszobájában attól ennyire defektes! :D

Kutyahoroszkóp 2017.05.04. 17:35:53

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: áhhá, ez lehet a forrásötlet eredetileg! Csak itt már meghótt a lány, jóelőre. De rajtad élő. Persze ő ilyen univerzális, merthát a kapcsolatok jönnekmennek.
@Cycmen: hagyjatok. Dévid Hásszelhoff vót. Meg KITT (aki a kocsiban maradt).

Megcsippeltem azt beletettem az egyhat vétéit 2017.05.04. 18:41:12

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: Figyelj, én vagyok az egyik legnagyobb Honda buzi az országban, de azért vannak szar Honda szervizek és jó Hyundai-ok.

Kutyahoroszkóp 2017.05.04. 19:01:38

@kékmosoly: jó vicc. Ha te mutatkozol olyannal, tessék csak.

Genius2 2017.05.04. 20:59:09

@Rejtélyes: ilyen Tibi, Tatabányán. Ill. Feri Tatán. Komolyan: megbízhatóak, én már csak tudom.

KaTe 2017.05.05. 01:07:00

@simics és a független zindex: Ha nem adják, elmész a rendőrségre és feljelented őket. Szerintem nincs joguk megakadályozni téged hogy elhozd az autód, sőt, szerintem még a régi alkatrészeket se rakhatják vissza az engedélyed nélkül. Maximum a tulaj beperel vagy egyéb módon behajtja rajtad. :) Bár én ilyesmibe nem mennék bele, ki tudja mit művelnének azzal az autóval, de az biztos, hogy már soha többé nem lenne olyan, mint mielőtt odavitted. Szóval patthelyzet. A megoldás amúgy az, hogy olyan szerelőhöz viszed, akit ismerősök javasolnak, vagy nem egy simlis gazember, esetleg kérhetsz árajánlatot még a szerviz előtt, amit szépen aláíratsz a tulajjal, aztán utólag bíróságra mész, ha a végösszeg nagyon eltérne.

Cycmen 2017.05.05. 07:03:35

Kerek egy évvel ezelőtt vásároltam egy japán márkájú gépjárművet (H) aminek az előző tulaja az autót Dabasra (mivel ezen a településen dolgozott) hordta szervizbe, viszont egy másik márka (egy napjainkban szeretett koreai, hasonló betűjelű, csak elferdült) márkakereskedésébe.

És ez annyira okos ötletnek tűnt, hogy neked is ezt kellett tenni!

Terézágyú 2017.05.05. 08:07:47

Kevés ebben az országban a jó autószerelő. Úgy látszik nem akarnak az emberek ilyesmit dolgozni.
Kevés ebben az országban az ügyfelekkel jól kommunikáló (udvariaskodó) dolgozó. Úgy látszik nem akarnak az emberek ilyesmit dolgozni.

És akkor most csodálkozunk, hogy a fenti két kicsinyke halmaz metszete MÉG kisebb...??????

Kutyahoroszkóp 2017.05.05. 09:27:17

@KaTe: " szépen aláíratsz a tulajjal, " Nem életszerű.
@Cycmen: nincsenek idézőjeleid sohasem.

.Manyecska 2017.05.05. 09:29:55

@Kutyahoroszkóp: ....meg szerintem macskakörme sincs!!

Kutyahoroszkóp 2017.05.05. 09:41:36

@düftin hoffman: tegnap macskapörkölt volt ebédre. Aki ezen felháborodna: vacsorára is az voltt. Ma meg már ma van... mekkora szívás enter.

.Manyecska 2017.05.05. 10:09:05

@Kutyahoroszkóp: és akkor abból macskasz.r lesz, na az a gáz!:DD

Cycmen 2017.05.05. 10:39:43

@Kutyahoroszkóp: nincsenek idézőjeleid sohasem.

Lusta vagyok kitenni, különben is bizonyos szint fölöttieknek írok, azok meg tudják amit kell! :P

Terézágyú 2017.05.05. 10:41:47

@Cycmen:
"különben is bizonyos szint fölöttieknek írok"

Akkor én el se olvasom, amit írsz, ha nem nekem szánod...

Terézágyú 2017.05.05. 10:48:27

@Kutyahoroszkóp:
"macskapörkölt"
Ha nyúlra gondolsz, az fini :)

.Manyecska 2017.05.05. 11:13:53

@Terézágyú: nagyanyám, csíkszeredai ásszony, húsvét után mindig tarkónvágta a nyulat! :D Apám evett csak belőle, mondjuk...

ROTFL Manó 2017.05.05. 11:27:14

Egyszer régen, jó pár évvel ezelőtt beszélgettem Dzsánnival, az étterme előtt egy-egy pohár borral a kezünkben. Rákérdeztem, hogy is van ez a macskazabálós sztori az olaszokkal? Elmesélte, hogy a Nagy Világháború után, a nagy gazdasági válság éveiben, a '920-as években volt egy nagy éhínség Szicíliában. Neki a nagyapja mesélte a sztorit, hogy simán levágták a macskákat, kifektették a hóra, hogy kivérezzenek, aztán elsőrendű nyúlpörkölt lett belőlük.

Terézágyú 2017.05.05. 11:51:55

@düftin hoffman:
"nagyanyám, csíkszeredai ásszony, húsvét után mindig tarkónvágta a nyulat!"

Mért, és húsvét előtt hogyan végzett vele?

.Manyecska 2017.05.05. 12:08:37

@Terézágyú: megvárta, amíg végelgyengült, mint a homár...vagy kitette az ottani mínusz 35 fokba, nemtom!!:D.../persze, csak télen, mert nyáron nem volt mínusz harmincöt fok!!/ ON

Cycmen 2017.05.05. 13:08:02

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: Milyen Honda az, amit szervizbe kell hordani?

Honda Kuvik.

Cycmen 2017.05.05. 13:22:31

@Kutyahoroszkóp: nincsenek idézőjeleid sohasem.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Tessék! ÉS küldök nagybetűt is, mert neked nincs ahogy látom! :P
AÁBCCSDDZDZSEÉFGGYHIÍJKLLYMNNYOÓÖŐPRSSZTTYVWXYQZZS! Válassz!+ FAKK! :D :P UFF!

.Manyecska 2017.05.05. 14:21:19

macskaköröm GYIK: előzetesen a felesleges telefonálások elkerülése végett még pár gyakori kérdésre válaszolnék: -VOLT-E TÖRVE: -természetesen nem, hogy gondolsz ilyet egy 30 éves autónál? Még szervízbe is tréleren hordták Wolfsburgba és a legyek is elkerülték (a színe miatt), sőt még a gólya is melléfosott: ) HÁNY KM VAN AZ AUTÓBAN? -A Km óra állása szerint, de igény esetén oda tekered, ahova akarod! -NEMDOHÁNYZÓ? -Háá hogyapicsábane, ez az egyetlen nemdohányzó autó az országban, há még a hamutálat is kimostam: ) -NŐI TULAJ? -persze, nekem is p. nám van, sőt az előző EGYETLEN női tulajdonosa is rendszeresen saját kezűleg cserélte az olajat 5000km-enként, nehogy a szervízben elsumákolják és rosszabb minőségű olajat rakjanak bele, mint a gyárilag előírt ásványi eredetű MTZ-kbe használatos Botond: )Sőt, hidegen sem nyomta neki üveghangon soha a rendkívüli műszaki érzékkel megáldott hölgytulaj, mert azt még egy nő is tudja, hogy ezt nem szabad, mint ahogyy a parkolóban sem odab. szni az ajtót a másik kocsinak: ) Az egyetlen egy szépséghibája, hogy a gázpedál alatt van egy lyuk a szőnyegen. GARÁZSBAN TARTOTT? -hát nem gondolod, hogy kinthagytam a garázsban? Velem aludt az ágyban, amíg az Asszony vigyázott a garázsra, nehogy túlságosan lehüljön, különben nem indult volna a fos BMW-m: )MILYEN KIVITEL? - ez a limitált szériában gyártott, eredetileg a román piacra tervezett Foschtalitschka Edition, de a románoknak nem kellett. Azt mondták, nem tudják befogni elé a lovat, mert túl alacsony és mindig a motorháztetőre szarik. -Remélem ennyi kérdéssel már sikerült meggyőznöm a tisztelt vevőket, hogy ez a nemzeti műkincs az évszázad vétele: ) Ez a hirdetés azért lett ilyen, hogy a sok rossz kupecszöveg között legyen egy színfolt és jókedvvel nézegetsd tovább a hirdetéseket! Szép napot! : ) Ui: Ja, közkívánatra meghirdettem a család másik fostalicskáját, a VW T3 Újságosbódét: )

Kutyahoroszkóp 2017.05.05. 16:38:22

@düftin hoffman: a ömlesztett kurvaéletbenn. Majd Karácsony napján elolvasom. Ha elfelejtem addigra.
@Cycmen: tévedés. Az iromány már el van kezdődve a nickemmel, amelj pedig nagybetű.
@ROTFL Manó: te is híressé lettél, ha híres emberrel beszélgettél. Egyáltalán hogyan, honnan ismerted? Amúgy ripacs.

2017.05.05. 22:47:52

@Terézágyú: van erről konkrét gyakorlati tapasztalatod (van autód?), vagy mantrázod a közvélekedést ?
Mert hogy vannak jó szerelők.

Reactor 2017.05.06. 04:07:29

@Bendeguz2017: Rengeteg az olyan autószerelő, aki ott húzza le a klienst, ahol tudja. Így lehet egy 30 ezres munkáért 120 ezret elkérni. De ugyanez divat volt a sufni PC-szervizeseknél is. Alapszintű felhasználói tudással rendelkező júzer gépe nem hajlandó működni. Az XYZComp sokat kér, hát elviszi valamelyik sokadik ismerőséhez, aki mellékállásban ezzel foglalkozik. Az illető meg is oldja egy délután alatt a problémát, ül rajta két hetet, aztán közli, hogy ennyi meg annyi baja volt a masinának, és 20 alatt nem ússza meg a rendbetételt.
Ezért lutri a márkaszerviz is, nem tudhatod, hogy olcsóbban, vagy drágábban úszod-e meg, ha maszek szervizeshez viszed.
Ami a féket illeti, inkább egy hozzáértő szöszmötöljön vele, minthogy 120-nál adja meg magát a sztrádán, aztán ránthatod be nagyon "gétéásan" a kéziféket, és imádkozhatsz, hogy élve megúszd...

Bellagio 2017.05.07. 18:46:48

OFF:

Christie Brinkley ma meg jobban nez ki, mint akkor.

joska61 2017.05.08. 11:33:12

Én azt hiszem, ebben a történetben mindenki ludas. (baszki, ennél szebben nem tudtam megfogalmazni a gennyláda és a balek esetét)

KaTe 2017.05.08. 17:01:58

@Kutyahoroszkóp: Aha, mert a jogban leírtak a gyakorlatban mindig mindenkor teljesen életszerűek. :D Azért van az árajánlat, hogy az ilyen kellemetlenségeket elkerüld. Érdekes, más szerelőknél működik!

McZozo 2017.05.08. 17:09:47

Tobbfele eshetoseg van. elso ha elore tervezett szervizre viszed az autot. Ez esetben en mondom meg miket kell javitani cserelni ... ekkor meg tudjak mondani mennyi lesz az ar. Termeszetesen nem forintra szokta az ember kerni de tol ig hatart kell tudjanak mondani. Ha valami mast is kell csinalni es plusz koltseg lesz akkor felhivjak az embert hogy ez es ez van vallalod e pluszba.
Masik verzio ha valami hibajelenseg van es ugy viszed el az autot hogy deritsek ki mi a baj ott persze nem tudnak elore arat mondani. ott max azt lehet fixalni elore hogy a nyomozas mennyibe less es ha megvan a hiba akkor egyeztetitek hogyan tovabb de ugy sose hagyom ot thogy ez a hibajelenseg aztan csinaljatok amit akartok.
süti beállítások módosítása