Tékozló Homár

"Hülye picsa képes 40 forintért szólni…."

2017.05.12. 15:36 | Homár Hilda | komment

A hazai gasztroforradalom részeként az utóbbi években egymást érik a különféle akciókkal megünnepelt vendéglátós napok. Torkos ez, Falánk az csábítja a kis- és nagyobb pénzűeket, nem beszélve a Kézműves Minden Dolgok napjairól. Ezen a héten a fagyinak volt ilyenje, ami nyilvánvalóan extra terhelést jelentett a fagyizóknak meg a dolgozóiknak. Meg is lett az eredménye. Bár a fenti klasszikus óta tudjuk, hogy a fagyisok élete nem csak móka és kacagás, az is nyilvánvaló, hogy bármekkora is a nyomás, a nyugta és a visszajáró benyelése, meg a pronyó stílusú kommunikáció egyáltalán nem kúl. Rákérdezünk a sztorira a fagyizónál is.

Kedves Homár,

az alábbi esetet kérlek tegyétek közzé, hogy mindenki láthassa, hogyan verik át a Fagylalt napján az embereket, a gátlástalan fagyizó-tulajdonosok…

A Fagylalt napján 2 gyerkőccel a nagymama látogatás után megálltunk a XIV. kerület Telepes u. 35 alatti Pelikán fagyizóban, egy jó fagyit enni ha már a fagyi napja van… Nos, jó fagyit nem ettünk, de egy kellemetlen élménnyel/átveréssel gazdagabbak lettünk!

Meg kell jegyeznem, hogy a fagyizó elhelyezése „rendkívül szerencsés”, mivel egy iskolával szemben található. Ezért is, meg mert FÉLÁRON HIRDETTÉK a fagyit, egész szép sor alakult ki..

Beálltunk a sorba, amint viszont kezdtünk közeledni a pulthoz, kezdődtek a rossz előjelek. Először úgy gondoltam rosszul hallom azt, ahogy a pultban levő nagydarab, kopasz előember a vásárlókat hülyézi, de mint később kiderült nem…

Már akkor megriadtam, amikor az előttem levő anyuka vásárolt 2 tölcsér fagyit, majd várta a visszajáró aprót, majd miután nem kapta meg, bátortalanul megkérdezte: „A visszajárót megkaphatnám”? Erre a kopasz fickó alpári, bunkó módon rámordult:

NEM LÁTOD, HOGY NEM TUDOK VISSZAADNI, MERT SOKAN VANNAK, NINCS APRÓM…!

Az anyuka ijedtében fogta a gyerekét és szó nélkül lelépett. A nagydarab fickó még halhatóan utánaszólt:

Hülye picsa képes 40 forintért szólni….

(Itt nekem is le kellett volna lépnem, de mivel a sort már kiálltam, a gyerekek meg toporzékoltak, inkább kiszámoltam a félárú fagyik pontos összegét, majd kerestem pontos aprót hozzá.)

De úgy látszik, a fickónak szenvedélye az átverés: NEM FÉLÁRON SZÁMOLT, HANEM A TELJES ÁRBÓL adott kemény 340 forint kedvezményt, így 2.000-et kért 3x3 gombóc után!!!Kérdeztem kicsit megijedve, hogy biztos ennyi? „IGEN” mondta, majd kérdezte az utánam levőt, hogy mit kér… Persze blokkot/nyugtát NEM ADOTT(az előttem levő sem kapott). Tehát nem elég hogy FEKETÉN DOLGOZIK, de ÁT IS VER – és még bunkó is. Hihetetlen, hogy ilyenek léteznek a vendéglátásban..

(A fagyi amúgy közepes volt, rossznak nem mondható, de össze sem lehet hasonlítani a környék egyéb finom fagyizóival… Iskola mellett így is meg lehet élni, ezek szerint!)

Fagylalt Napja 2017, Pelikán cukrászda, Telepes utca. Így dolgoznak...

A.

UPDATE

A posztot elküldtük a fagyizónak a Facebookon, alább a válaszuk. Annyit fűznénk hozzá, hogy az oldalukon mi is láttunk egy nagyon hasonló dolgokat szóvá tevő bejegyzést, de mivel egy friss profillal került bejegyzésre, nem kevertük ide. Arra egyébként nagyon korrekt választ írt a cukrászda képviselője.

Tisztelt Homár,

köszönjük, hogy elküldte a cikket.

Aki beírt Önöknek, már több fórumon is terjeszti rólunk sajnos a fentiket. Az üzletben videokamera van felszerelve, amivel bizonyítani tudjuk, hogy ilyen eset, amit a fent leírtak, nem történt meg. A fagylaltnapon a számlázó rendszerünkben csak féláras fagylalt szerepelt, így ha akartunk volna, sem tudtunk volna egész áron számolni. 17 éve működik az üzlet, minden fagylaltnapon részt vettünk idáig és soha ilyen panasz nem érkezett, sem a fagylaltnapon, sem más alkalommal. Amilyen stílust leírt a hölgy, távol áll tőlünk, a törzsvendégeink nagy száma is bizonyítja, hogy mindenkor törekszünk a családias, baráti légkör kialakítására és a vendégek maximálisan udvarias kiszolgálására. Egyúttal felvettük az ügyvédünkkel a kapcsolatot, mert a fenti eset már kimeríti a szándékos üzleti jó hírnév rontását és mivel a Facebook oldalunkra is beírt a panasztevő, így fel tudjuk vele venni jogi úton a kapcsolatot.

További kérdésekben állok szíves rendelkezésükre

Oblat Dávid
tulajdonos

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick-son 2017.05.12. 15:45:53

Nem szép, nem szép.

Sáros Hilda 2017.05.12. 16:17:30

nem kell az ilyenektől betojni.. mit tud csinálni? azt ne mond hogy kimegy és mindenki szeme láttára megver.
Szépen mosolyogva kell kérni a blokkot, és a visszajárót.

Amúgy ha már ott voltatok miért nem próbáltatok szólni az üzlet vezetőnek?

Jessybátsi 2017.05.12. 16:25:28

2340/9 = 260 Ennyi lenne alapáron egy olyan fagyi, amiből egy gyerek meg tud enni 3 gombócot??? Aztaq.... Amúgy nem fizettem volna ki, amíg nem ad nyugtát :D

Darth Revan 2017.05.12. 16:33:43

Miert? MIERT???
Ha hallom, hogy a vasarlokat hulyezi az elado, akkor nem tudja olyan olcson adni az arut, hogy nala vasaroljak. meg ha ket apro csimota fog visitani a fagyi elmaradasa miatt, akkor sem.

.Manyecska 2017.05.12. 17:33:09

Ez a Pelikán bababoltos? :D ezekkel a madarakkal a baj van csak. Majd a Reactorral oda megyünk legközelebb azt jól beszólunk! :P Hihhhetetlen, ha megtörtént tényleg..

InTheGajd 2017.05.12. 17:52:39

Csak nem Halász Júlia küldte be a posztot?

KaTe 2017.05.12. 18:03:23

Meg kell nézni, hogy az említett iskola körül hol van még fagyizó, egyből kiderül, hogy ki küldte a posztot! Posztoló amúgy nem egy terhes anyuka?!

KaTe 2017.05.12. 18:07:20

"Egyúttal felvettük az ügyvédünkkel a kapcsolatot, " (???)

Már a fagyizóknak is saját ügyvédjük van?! Mondhatom, veszélyes világot élünk! Még szerencse, hogy nem "ügyvédeinkkel"-t írt.

Antalbaba 2017.05.12. 18:17:00

...a számlázó rendszerünkben csak féláras fagylalt szerepelt... - amit ha nagy ívben elkerül az eladó, akkor éppen annyit fizettet, amennyit kinéz a szülőkből:-( Ha tényleg van kamera /és nem a főnök állt a pultban/, akkor talán nézzen az eladó körmére - mielőtt a NAV és társai teszik meg - egyébként a 260 már magában is rablás:-(((

Zamasu 2017.05.12. 18:41:36

@Jessybátsi: Kész rablás annyiért, röhögve én is kértem volna a nyugtát :D vagy az ingyen fagyit, mert jó fej vagyok és nem hívom a NAV-ot.

@stakeholder Manyecs: nekem is ez jutott eszembe a pár napja látott poszt miatt :D
nem baj, nő a környezetszennyezés, aztán madarat is max mesekönyben fogunk látni legközelebb :D

@InTheGajd: ki az a Halász Júlia? tán valami rejtőzködő celeb, mint a hablaty árpi?

Amúgy mióta lehet jogi úton felvenni a kapcsolatot egy (kamu) fb profillal?

Vincenzo6 2017.05.12. 19:46:36

Vagy igaz a sztori, vagy nem. Tudja a rák. Vagy az se. Viszont megdöbbentő, hogy emberek a 200 forintos fagyin sírnak. Szerintük vajon mi a fenéből él a fagyizó? A rezsi kifizetéséhez, adó befizetéséhez szerintetek hány 200 forintos fagyit kell eladni? Ja, és ugye abból 60 Ft az államé kapásból...

fakkjú 2017.05.12. 23:39:21

ha ekkora probléma a 10-20 forintok visszaadása akkor képezze úgy az árakat hogy 50re végződjön minden,akkor csak egy vödör ötvenes kell a visszaadáshoz,bár én nem értek hozzá mivel csak 22 éve vagyok kereskedő...

enrico palazzo 2017.05.13. 05:43:29

Hilda, azért ez most enyhén szólva durva. Miért nem lehet a fagyizó válaszával együtt kirakni a posztot (illetve egyáltalán nem, ha ennyire egyértelműen kamu)?

Dikusz 2017.05.13. 07:54:33

@enrico palazzo: a fagyizó korrekt válasza azután íródott kb 3 órával, miután megjelent a poszt a Homáron, talán önfényezés céljából.
Ebben a helyzetben másképp cselekedtem volna a posztoló hölgy esetében: ha a félár helyett 2000 Ft-ot kér az eladó, otthagyom fagyival együtt, bármennyire is toporzékolnak a gyerekek, és bármennyire pampog az eladó. Másrészt toporzékoló gyereknek nem veszek fagylaltot.

Pár évvel ezelőtt láttam a XI.kerületben a villamosról egy ilyen fagyizót (benne volt idén is a fagyinapban), akkor álltak vagy harmincan a sorban. Legalább húsz perc a várakozási idő, nincs az a finom fagyi, amiért ennyit várnék a fagyira. A félár sem ér meg számomra ennyit. Ettől a fagyizótól pár tíz méteren belül három másik is van.

aptikjampó 2017.05.13. 08:15:43

@stakeholder Manyecs: Ez a Pelikán bababoltos?

Ez a gátőr !

aptikjampó 2017.05.13. 08:24:58

@Dikusz: a fagyizó korrekt válasza azután íródott kb 3 órával, miután megjelent a poszt a Homáron, talán önfényezés céljából.

Naná! Előtte nem íródhatott!
A fagyizó oldala tele van elégedett kommentekkel, ami lehet kamu megkért ismerősöktől alkotott is, bár a dátumok szerint nem valószínű. A csaj szintén mocskolhatja valami egész más miatt a fagyizót, eleve a kiszolgáló külleme nem releváns, így manipulatív a probléma előadása.

aptikjampó 2017.05.13. 08:39:50

Úgy tűnik pelikán járvány van!

enrico palazzo 2017.05.13. 09:51:41

@Dikusz: @aptikjampó: Apti leírása pontos!

Nézd meg a Facebook oldalukat, a lehúzósra is normálisan reagálnak és tök véletlenül a lehúzásban benne van, hogy a Thököly úton jobb a fagyi... a Pelikán egy ezeréves hely és jó híre volt mindig is, ami természetesen még nem garancia, de nekem nem szimpi, hogy azelőtt kikerül a poszt, hogy azt minimális igazságtartalom keresés megelőzte volna.

2017.05.13. 10:48:47

@Dikusz: "Másrészt toporzékoló gyereknek nem veszek fagylaltot."

Huuuu de egyetértek. Lájkollak.

Am' sztem nem toporzékoltak, inkább hatásvadászat minősített esettyének fennforgásának tartom ezt a mondatot.

aptikjampó 2017.05.13. 11:08:43

@Biriksz_Krokiksz!: "Másrészt toporzékoló gyereknek nem veszek fagylaltot."

Nem is kell! József Attila óta tudjuk, hogy a padlásra akar menni!

2017.05.13. 11:20:28

@aptikjampó: a fagyizó az új padlás!

BAZINGA2 2017.05.13. 13:19:44

Azt nem értem, hogy miért vette meg ott a fagyit? Mi az, hogy toporzékol a gyerek, miért úgy nevelte? Amennyiben olyan hangon beszélt a fagyis, bemegyek az üzletbe reklamálni a főnökéhez, és szólok a hangnemért, a számla nem adásáért, és a visszajáró pénz miatt. Máskülönben nincs az a fagylalt, amiért sorba álljak egy félórát. Rengeteg fagyizó van...

káposzta 2017.05.13. 13:29:46

Nagy barom aki beáll egy hosszú sorba, csak azért, mert féláron van a fagyi... Ez ugyanaz, mint a torkos csütörtöknél, féláron fél adag, időkorlát, az étterem tele olcsójánosokkal. Aki meg teljes áron akar ilyen napokon enni/fagyizni, az rábaszott, mert fél órás a sor.

Drago Brutic1 2017.05.13. 13:43:45

"ahogy a pultban levő nagydarab, kopasz előember" . Aha. És ha színesbőrű a fagyiárus, lemajmozza a posztoló? Ha meg féllábú, lenyomizza? AZ ilyen primitív hatásvadászatok alapvetően hiteltelenítenek egy posztot. Az én gyerekem is odajárt iskolába, mindig normális arcok szolgáltak ki, a forgalom nagy. Hihető hogy ilyen stílus mellett bárki odajárna?
Az is szép, ahogy a poszt a beszólásból eljut az adócsalásig és a feketemunkáig, ezt mint kb 2 perc alatt levette a kedves anyuka. A teljes összhatáshoz még egy szalmonellás, hányós bekezdés hiányzik.

.Manyecska 2017.05.13. 14:50:00

@Dikusz: mink most vettünk egy kg-t fagyit mert itt elviselhetetlen a Duna mellett az ájer, már a vadkacsák is meghülyültek meglátnak és jönnek oda:D......sikeres vagyok mert bementem a telefonos szolgáltatómhoz azonosítani osztán mondtam a csávónak figyejjen már ide ilyen tarifadíjakkal tuti hogy senki nem beszél rajtam kívül...! aszongya, jó, levettem most belőle 13 t-ot, a kapcsolási díjat. :DDD Wátt? Há mondom köszi.:D

Reactor 2017.05.13. 18:28:56

Nem az összegen van a hangsúly, hanem az etikán, az elven. Aki 40 forintot csórál, később 240-et fog. Ha azt is megússza, 2400-nál se fog megállni utána. A Viktátor se milliárdos sikkasztásokkal kezdte ám.
Ismeritek a mondást: a tolvaj is először tűt lop...

Kíváncsi volnék, ha egy hegyomlásnyi morc fickó akart volna húszezressel fizetni egy gombóc fagyiért, a Neander-völgyi fagylaltos akkor is beugatott volna neki. Vélhetően nem, mert egy medúza gerincű gyáva pondró. Ám meg előttem írták, elég odaküldeni egy NAV-os ficsúrt, tegyék magukat hasznossá. Lehet, hogy kapni fog pár átszállót a fagyistól, ha 40 forinton pattog, deeeee ennyi meg alapból kijár neki :D

@stakeholder Manyecs: Benne vagyok :DDD Bár, bababoltba nem sűrűn járok, de ígérem, ha visszafiatalodnék, személyesen téged kérlek meg, hogy vásárolj be nékem pelenkát, cumit, partedlit, meg hogyhívjákot, járókát :D De a "fallajt" az jó ötlet, idén még úgyse faltam egy tölcsérrel se. Pocsék az idő, lassan egy hete folyvást zuhog az eső, mint a trópusokon.
Ám a stakeholder Manyecs miben különbözik a hagyományos Manyecstől? ;)

@Dikusz: Egyértelmű az önfényezés a válaszban. A szolgáltatószférában tevékenykedőknek sajna nincs olyan írói vénájuk, mint a szovjet történethamisítóknak.

@Vincenzo6: Nem a 200 forintos fagyi a baj. Nyugaton ötször annyiba kerül, ott mégse hisztizik miatta az ember, hanem veszi - mert van miből. Itt nincs. Na ez itt a baj.
Ahogy Willy Wonka mondaná, "nagy különbség".

.Manyecska 2017.05.13. 20:18:53

@Reactor: "érintett" :P engem most elvert a jég, biztos a jóisten nem bírta megemészteni hogy -13 Ft/perccel kevesebbet fizetek. Vettem még egy palacsintasütőt EZ már az igazi!:D
Palacsintában is nagyot alkotok nyitok egy Nagymama pelikánja..nevű helyt..:P

.Manyecska 2017.05.13. 20:20:27

@Reactor: vagy a "Pelikán nagymamája".... ON
Oszt én nem nagyon raknék ki szubjektív sztorikat azokból tele lehet a padlás..

Reactor 2017.05.13. 20:55:50

@stakeholder Manyecs: Szépen bővül azon üzletek köre, ahova a világ minden kincséért se :) Pelikán fagylaltozó, Nagyi palacsintázója, Gunaras hotel, Bors gasztróbár...
Jól tetted, hogy szereztél egy új palacsintasütős edényt. Ígérem, a nyáron le fogom tesztelni a Nagy Művet, és szinte biztos, hogy megadnám az engedélyt "Édes Manyecs Palacsintázója" étterem nyitására. A cégér alatt kisbetűkkel: "Számítógépes játékokhoz illusztrációk készítését vállalom!" :D

.Manyecska 2017.05.14. 10:22:00

@Reactor: álmomban égett a ̶h̶o̶m̶á̶r̶ ̶b̶l̶o̶g̶ a ház én pincén keresztül menekültem pedig már füst volt és égett körülöttem minden forró volt a fa ahogy leültem közben és azt kiabáltam: "én vagyok az a p..csa aki megveszi 320-ér/gombóc a fagylaltot"...!!! :D:D reggel megnéztem a híreket hol égett le ház.:(

2017.05.14. 10:32:56

@Reactor: tényleg elképzelhetetlennek tartod, hogy a konkurrencia lejáratásból kreált egy kamu panaszt és SEMMI nem történt meg az esetből?

InTheGajd 2017.05.14. 10:35:07

@Zamasu: Keress rá a nevére és érteni fogod az iróniát :-)

.Manyecska 2017.05.14. 10:47:56

@Kulics: ...én is azon gondolkoztam de azért ez a "konkurrencia" részéről túl egyértelmű lenne. ...

.Manyecska 2017.05.14. 14:26:46

@Reactor: az alkotó most pihen, alkotói válságban van! /elfogyott a sör/..
elmegyek telejósnak "Pályakarbantartó autónak ütközött egy turistabusz dél körül" álmomban 24 embert kellett kimenekítenem.:(

Reactor 2017.05.14. 20:40:45

@Kulics: Őszintén? Ismerve az általános emberi tahóságot, nagyon is elképzelhetőnek találom a cikkíró által vázolt esetet. A nem kifejezetten elit helyeken rendszeresen találkozik velük az ember. Ha annyiszor kapnék 5 forintot, ahányszor fültanúja voltam egy hasonlónak, már nyugdíjba mehetnék.
Jó, nyilván az is lehetséges, hogy a konkurencia beszervezett egy vásárlót, hogy lejárassa a fagylaltost, de valamilyen okból inkább az előbbire tippelek, mármint hogy a nagydarab fagyiárus nem bírt a türhőségével.

@stakeholder Manyecs: Semmi baj ám :) Ma én is elfoglalt voltam, és amúgysem időkorlátos a meló.
Ám irigyellek, hogy "csak" ennyire rosszak az álmaid...én azóta is a Ködről szoktam időnként, és hát...sejtheted a film után, mennyire szépek ezek az álmok. Idén jön ki a televíziósorozat amit a filmből készítettek, az csak olaj lesz a tűzre...
Fagylaltozni pedig egyértelműen egy jó helyre mennénk, ahol olcsóbb/drágább ugyan,de annyival jobb is! A cikk szerint ez a fagylalt kb. olyan mint egy átlag MLM-termék. Jónak jó, de ennyi pénzért nem eléggé :DDD

joska61 2017.05.15. 08:57:41

Egy állítás itt, egy vele szemben ott. Vélhetően középtájon van az igazság.

Terézágyú 2017.05.15. 09:20:21

Az vótmá, hogy tecskókban meg hasonló helyeken 500 forintért adnak 1 LITER fagyit egy dobozban...????????

Terézágyú 2017.05.15. 09:23:21

Egyébként annyira magyaros ez az egész... peeeersze leárazzák, peeersze óriási sor alakul ki, ami senkinek nem jó, peeeersze, hogy a tulaj nem gondoskodik a kiszolgáló váltásáról, ha már egyszer folyamatosan hullámzik előtte a sor stb. stb. stb.

Hát, kedves magyar Véreim... Fogyassz, Herdálj, Szenvedj (gy.k. ez volt a Homár jelmondata eredetileg)

Terézágyú 2017.05.15. 09:27:17

@Reactor:
"Kíváncsi volnék, ha egy hegyomlásnyi morc fickó akart volna húszezressel fizetni egy gombóc fagyiért, a Neander-völgyi fagylaltos akkor is beugatott volna neki. Vélhetően nem, mert egy medúza gerincű gyáva pondró."

Miért, te mit tennél az ő helyében ilyen esetben???

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.05.15. 09:28:00

@Terézágyú: de ha egyszer az a büdös kölök megízlelte a kézműves olasz fagylaltot, amit ott mérnek, akkor a teszkós akciós szartól már akkor is rosszul van, ha elmegy a hűtő előtt.

aptikjampó 2017.05.15. 09:34:37

a pultban levő nagydarab, kopasz előember

Heteroszexistaként nekem sem az esetem, dehát nem kefélni megyünk a cukrászdába, nem mindegy hogy néz ki?

aptikjampó 2017.05.15. 09:47:37

@Terézágyú: @Reactor:
"Kíváncsi volnék, ha egy hegyomlásnyi morc fickó akart volna húszezressel fizetni egy gombóc fagyiért, a Neander-völgyi fagylaltos akkor is beugatott volna neki.

Ez az érvelés a kedvencem, fiktív szituációt hozni példának!
Válaszom, a Neandervölgyinek szimpatikus lesz a hasonló alkatú vásárló és igyekszik a kedvébe járni, vagy a vásárló zord külseje ellenére intelligensen belátja hogy nincs az a váltópénzmennyiség ami el ne fogyhatna és keres aprót!

aptikjampó 2017.05.15. 09:50:40

@onlajnok: de ha egyszer az a büdös kölök megízlelte a kézműves olasz fagylaltot,

HA A KÖLÖK VÁLOGAT, KÉZMŰVES NYAKLEVESSEL LEHET CSILLAPÍTANI A KEDÉLYEKET!

aptikjampó 2017.05.15. 09:54:04

Tényleg, az milyen már, hogy a vásárlónak nincs aprója de a boltnak kell, hogy legyen?

Terézágyú 2017.05.15. 10:08:56

@onlajnok:
"de ha egyszer az a büdös kölök megízlelte a kézműves olasz fagylaltot, amit ott mérnek"

ja, tuti, hogy azt mérnek.

"akkor a teszkós akciós szartól már akkor is rosszul van, ha elmegy a hűtő előtt. "

Ja, ha finnyásak a kölykeitek...

DaM 2017.05.15. 10:10:34

Hát ez a poszt jókor jött. Kezdeném onnan, hogy én a balkáni helyzetek miatt nem látogatok ilyen-olyan napokat. Nekem a nyugalmam többet ér, mint valami f*szom kupon meg kedvezmény. Szóval legutóbb e nap ELŐTT vasárnap jártam ott a gyerekekkel, feleséggel. Az a fagyizó/cuki mindig elég tömött, mondhatni, nem bírják 100on a gyűrődést, de próbálkoznak. És mivel törekednek (pl. adalékmentes termékekkel, spéci fagyikeverékekkel), ha nem is adok neki ötöst, de visszajárók vagyunk.

Szóval 1 nappal előtte, délután is gond volt a visszajáróval, mert sajnos nagy címlet volt nálunk. Egy 100-assal adósok maradtunk, egy 10-est meg a mögöttünk álló vendég adott. Persze ez nem bizonyíték a poszt hazudozására, de furcsa volt olvasni. Csajok szolgáltak ki, pasit nem is emlékszem, hogy láttam volna. Az biztos, hogyha én egyszer igazsághadjáratra adom a fejem, ügyelni fogok arra, hogy ne a pofám járjon, hanem bizonyítékom is legyen, még akkor is, ha nem "jogszerű" (pl. video, hangfelvétel).

A jogi útra terelésnek viszont nem látom értelmét - kivéve ha tényleg valami konkurenciaharcot sejtenek a hátterében. Ha nekem lenne valami kereskedőegységem, biztos nem verném a földhöz magam, mert valaki így feszít. A lényeg, hogy egy ilyenre jusson legalább 10 másik.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.05.15. 10:11:23

@Terézágyú: hát ha képesek érte ennyit sorba állni és akciósan is 260 egy gombóc, akkor azt kell gondoljam, hogy erről van szó :). Az a gyerek, aki a fagyisnál toporzékol nem csak finnyás, de neveletlen is.

.Manyecska 2017.05.15. 10:48:39

@aptikjampó: hát nemtom a kézműves nyúl szerintem nem szeret verekedni :D

.Manyecska 2017.05.15. 10:52:55

..bezzeg az egyhetes Rézibaba négy órán át képes már aludni, nemhogy fagyiért toporzékolni..:D bár üvölteni teljes torokból az igaz :))

Dikusz 2017.05.15. 11:06:52

@stakeholder Manyecs: fáziskésésben vagyok, Rézibaba kinek a kije? Akár üvölt, akár nem, ha női hölgyike, akkor ide nekem:))

Reactor 2017.05.15. 14:03:35

@aptikjampó: Minden csak addig a pillanatig fiktív, amíg valahogy meg nem történik. Mindazonáltal nem azt írtam, hogy mi lett volna, ha reptoidok és lumbulábiak akarnának fagylaltot venni tőle, aztán ha a Neander-völgyi nem fogadja el tőlük az antianyag-cellát pénz helyett, előkapják a LAZOR pisztolyt és lelövik...de ennek igen kicsi a valószínűsége. A felvázolt helyzetnek egy pindurkát már nagyobb.
Írhattam volna azt is, hogy mi van, ha a vásárló esetleg kártyával kívánna fizetni, mert ez is igencsak esélyes.
Vagy éppen: külföldi illetőségű fószer euróval kívánna fizetni.

Szerintem maga a Neander-völgyi is ezt gondolja, hogy ezek csak fikciók.

@Terézágyú: Nos, ha a helyében volnék, pont hogy én nem problémáznék azon a 40 forinton. Aki a gyengébbik nemmel tud kötekedni, az igen bátor kis giliszta ám, a dupla telefonfülke méretű fazonnal is merjen má...

T.Veronika 2017.05.15. 16:46:30

Kedves Oblat Dávid,

nos, én vásároltam a fagylalt napján nálatok, és a következő történt:

1. Nyugtát nem kaptam a vásárlásomról !
(Mondjuk ezt válaszleveledben nem is kérted számon a posztolótól...)

2. Nem adtad féláron a fagyit nekem. Valamiféle értelmezhetetlen kedvezményt adtál, de az a 30%-ot sem érte el....

3. Valóban kiszóltál erős hangon, hogy hallja mindenki: 10-20 forintokat NEM TUDSZ VISSZAADNI, mindenki készítsen pontos aprót.

Mindezek alapján nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a posztoló 100%-ban igazat írt...

Most akkor beperelsz engem is? :)))

Csakmert állításomat bizonyítani tudom többféle módon is, és ha valóban van videofelvétel(?) a fagyizódban, akkor a bíróságon majd bemutathatod...

Dikusz 2017.05.15. 17:33:12

@T.Veronika: Kedves Veronika, szeretném megkérdezni tőled, hogy ennek alapján:
"(Mondjuk ezt válaszleveledben nem is kérted számon a posztolótól...)" most te írtad a posztot ide is, vagy nem? Még azt is kérdezném, hogy mivel tudod bizonyítani az állításodat? Nem kötözködásből, de tényleg érdekel.

encir 2017.05.15. 18:25:33

@Vincenzo6: Nem kötelező csatlakozni az akcióhoz. De ha már megtette, akkor vállalja rendesen.

Sam Crow 2017.05.15. 18:49:59

@Dikusz: Nem ő írta. Arról beszélt, hogy aznap ő is vásárolt ott, tehát hajlamos megerősíteni a poszt-toló szavait.

KaTe 2017.05.15. 22:58:28

@T.Veronika:
1. Miért nem jelezted a helyszínen?
2. Miért nem kérted számon az eladótól?
3. Milyen az erős hang, amivel "kiszólt"?
+ Miért tegezed a tulajt, netán a volt pasid?
+ Milyen egyéb módon tudod bizonyítani az igazad és ezt miért nem fejtetted ki a posztban?

Amúgy, tudod mekkora szívás, amikor sorban a negyedik ember fizet mondjuk 20.000 forintossal egy 400-500 forintos tételért? Simán előfordulhat olyan helyzet, hogy nincs kéznél annyi apró, amennyi kellene. Te milyen megoldást tudnál javasolni erre a szituációra? Tartson minden nap legalább 200.000 forint aprót (10-20-50-100-200 érmékben) és még 200.000 forintot (1000-2000-5000 címletekben) magánál, csak azért, hogy biztosan mindenkinek vissza tudjon adni? Mi lenne a megoldás, ha nem az, hogy megkéri a vevőt, hogy lehetőség szerint készítsen ki aprót? Gondolom itt is ebből lehetett valami nézeteltérés köztetek valamint a poszt születésének kiinduló oka.

.Manyecska 2017.05.16. 08:15:34

@KaTe: azt nem tudod elképzelni hogy a VevőK sinán otthagynak neki 10-20-30 Ft-ot---szoktam én is---- gyűjtse vödörbe, :D.........mellesleg ez nem olyan akció volt hogy tegnap még nem tudta reggel meg úgy ébredt hogy leárazza. Amúgy tökmindegy féláron v. teljes áron nem tud visszaadni...! Akkor lehessen bankkártyával fizetni:D !

T.Veronikaa 2017.05.16. 09:52:27

@Dikusz: nem, nem én írtam. Csak felháborít, hogy van képe hozzá ennek a KÖZÖNSÉGES adócsalónak, hogy még ő fenyegessen ügyvéddel egy nőt, mikor én ott voltam és személyesen tapasztaltam, hogy :
- nem ad nyugtát/számlát
- nem adja féláron a fagyit
- üvöltve közli, hogy 10-20 forintokat nem tud visszaadni...
Google értékelésnél, már évek óta írta valaki, hogy lekezelő bunkó stílusú a fickó.
A bizonyíték, szerinted mi lehet egy bizonyítási eljárásban???:)

Amúgy ha tényleg működik kamera a kedves dávidnál, AZ (is) BIZONYÍTJA AZT AMIT LEÍRTAM, úgyhogy kérlek kedves dávid, perelj be, és mutasd be a videót a bíróságon!!!!

T.Veronikaa 2017.05.16. 10:06:09

@KaTe: 1. Mit jelezzek a helyszínen? hogy nem kaptam számlát?
Minek? Semmi értelme nem lett volna szerintem. A számla/nyugtaadási kötelezettség nem az, hogy ha kér nyugtát az ügyfél akkor adok!
2. Számonkérés. Ja, persze... Nem vagyok én önkéntes rendőr. Vicces.
3. Erős hang alatt azt értem, hogy erős hang, lehet üvöltésnek, kiabálásnak is nevezni...
Miért ne tegezzem, téged is tegezlek, te.... :)
Ahogy már írtam, a bizonyíték alatt egyértelmű mi lehet, ha nem tudod elképzelni, kérj meg valakit hogy mondja meg neked mi lehet a bizonyíték egy bírósági szakaszban...
Amúgy a videófelvétele is bizonyíték, ami engem igazol!

CID.. 2017.05.16. 10:21:47

@T.Veronikaa: csak kíváncsiságból kérdezem, ha aranyos, kedves, segítőkész akkor nem baj, hogy adót csal?

.Manyecska 2017.05.16. 13:13:46

És ha valaki nem akar azon a videón szerepelni....:P.. ??? Az szabályos hogy be van kamerázva, gondolom hangfelvétel nincs..
Nyílt itt is kézműves játszóház, remélem nem az itteni "kézműves étcsokinyúl/mikulás vezeti emlékeim szerint fura játékokat játszottunk..:DDD ON

KaTe 2017.05.16. 15:09:05

@T.Veronikaa:
1. Igen. A nyugtaadási kötelezettség elmulasztását feltüntetheted pl. a panaszkönyvben.
2. Valóban nem vagy rendőr, viszont mint vásárló bizonyos fogyasztói jogaid/követeléseid neked is vannak. Ha ezekről lemondasz, minek a homár poszt?
3. És ha a tulaj csak nagyothalló?
4. Azért ha oda kerülne a sor (nem kívánom) akkor tudósíts, kérlek, mert érdekelne. .)

T.Veronikaa 2017.05.16. 17:12:12

@KaTe: nem életszerű amiket írsz...
Mielőtt emiatt beírnál a panaszkönyvbe, odalöki a nyugtát. Ostobaság ezért kérni a panaszkönyvet.
2. nem tudom minek a homár poszt :)) ,de gondolom az állítólag hülyepicsázó fagyis miatt, de kérdezd a posztolótól, ugyanis nem én írtam.
Csak én is voltam aznap ott fagyit venni, és hasonlókat tapasztaltam mint a posztoló és felháborított az üvöltöző fagyis nagy arca az ügyvédjével, ezért reagáltam...
De ezt már írtam, nem tudom miért nem tudod ezt felfogni, mi akadályoz ebben?!

3. nagyothalló... persze, persze. Ilyen hülyeséget rég nem olvastam, már meg ne haragudj...

Bankotsu Mester 2017.05.16. 18:04:22

Tényfeltáró nyomozás kell ide gyerekek. Én azt mondom vonuljunk ki a fagyizóhoz és állítsunk fel tettes és áldozat figurákat, amiket a delikvensek mozgatva újrajátszák az esetet :)

Dikusz 2017.05.16. 18:28:12

@T.Veronikaa: a fagyi? :)))

Abban igaza van KaTe-nek, hogy nem könnyű úgy visszaadni aprópénzt, ha sok ember fizet nagy címlettel. Tényleg nem tarthat egy fagyis tégelynyi tízforintost. Nem beszélve a nagyobb címletekről. Magad is írod, erős hangon szólt ki, hogy készítsen ki mindenki aprót, mert nem tud visszaadni. Ha halkan mondja, a harmincadik a sorban nem hallja, így legalább van ideje előkészíteni az aprót. Nem mondom, hogy nem igaz amit írtok, ti voltatok ott, nem én.
Egy biztos, nem ér meg nekem annyit, hogy fél órát álljak sorba csak azért, hogy vegyek három gombóc fagyit (max négyet). Gyerekkel meg pláne. Hazavinni meg nem éri meg, hűtőládát meg nem hordunk általában magunknál.
Ne érts félre, nem megszabni akarom, hogy fagyit vegyél, de tényleg megéri ennyit sorbanállni ennyi mérgelődéssel? Sőt szerintem nem is adnak olyan minőségű fagyit, amikor ilyen nagy tételben fogy.

KaTe 2017.05.16. 22:31:50

@T.Veronikaa: Szerintem az nem életszerű, hogy ennyien vagytok ott és csak álltok tátott szájjal mint a birkák. Ennyire jó az a féláras fagyi?! Azon se csodálkoznék, ha a tulaj ezentúl egy adag nyálat is belecsorgatna az alapanyagok közé, mielőtt kiteszi azt a fagyira éhes plebsnek. Jó étvágyat hozzá!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.17. 00:22:22

@Dikusz: MINDEN mondata hazugságnak hangzik. De ha ez nem lenne elég, az egyik kommentelő is igazolja a posztert.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.17. 00:29:16

@Dikusz: "nem könnyű úgy visszaadni aprópénzt, ha sok ember fizet nagy címlettel."

Ha nem tud aprót visszaadni, akkor nagyot ad vissza, így járt.

De adhat még egy gombócot, és akkor a vásárló is örül a 40 forintos gombócának.

A saját balfaszságunkat nem a vevővel fizettetjük meg.

.Manyecska 2017.05.18. 12:17:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ja, én is mindig többet kapok vissza még sehol nem tették meg hogy nem adnak vissza..!

.Manyecska 2017.05.19. 10:59:05

Most azt olvastam 40 Ft-ért szülni. Az tényleg hülyeség.

amindenes.blog.hu 2017.05.22. 20:12:58

Na látod, ha troll eladóval kezdesz te fázol rá. Ennek az Omlás Dávidnak meg üzenem hogy bassza szájba a mocskos kurva annya, az.

Beer Monster 2017.05.25. 07:28:38

@Drago Brutic1: "És ha színesbőrű a fagyiárus, lemajmozza a posztoló? Ha meg féllábú, lenyomizza?"

Azért úgy se csináljunk, mintha a nagydarab kopaszság az külső adottság és nem egyéni választás kérdése volna.

Dezső Németh 2017.05.28. 00:01:25

" ... A fagylaltnapon a számlázó rendszerünkben csak féláras fagylalt szerepelt, így ha akartunk volna, sem tudtunk volna egész áron számolni.... "
Ha nem adsz számlát, a rendszeredben olyan áron szerepel az áru, amilyenen akar, az átbaszás már meg is van...

Beer Monster 2017.05.29. 13:15:28

Én egyébként úgy értettem, a "hülye picsázásért" előemberezte le a vásárló, nem a kopaszsága miatt.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2017.06.14. 21:18:38

@KaTe: Minden normális cégnek van ügyvédje, nem prolikról beszélünk.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2017.06.14. 21:20:09

Nem ismerem a helyet, de simán el tudom képzelni, hogy egy konkurens akarja őket lejáratni.
Mert én csak azt látom, hogy egy fillérbaszó proli anyuka odaviszi fagyizni a kölykeit. Szar a fagyi gyerekek, mindenhol jobb mint itt, de azé odamegyünk, mer akciós.
Pfff.
süti beállítások módosítása