Tékozló Homár

Taxi2000 #neveragain

2017.05.24. 16:44 | Homár Hilda | 128 komment

Tegnap lecsapott az özönvíz Budapestre. Trolik robbantak le, pincék áztak be, az utakon autók araszoltak a 15-20 centis, hömpölygő áradatban, a csatornarendszer hamar feladta, miközben emberek tömegei próbáltak a nagyvárosi trópusi kalandtúrává változott kedd estében haza- vagy egyáltalán fedett helyre jutni. Rendkívüli állapotok voltak, ami persze irtó sok extrém helyzetet hozott magával. Rögtön itt ez az taxis sztori is. Tulajdonképpen azt is gondolhatjuk, hogy már az szép, hogy a Taxi2000 sofőrje megpróbált elmenni utasokért. De. Hogy sikerült nem megtalálnia egy óvodát? Ha úgy látta, hogy nem tudja megközelíteni az épületet, miért nem mondta le a fuvart? Miért futtatta meg az utasokat az esőben? Mit gondolt, tök szárazak lesznek a viharban letrappolt többszáz méter után? Érthetetlen. Rákérdezünk azért, hátha kiderül, hogy nézett ki mindez a kocsiból.

Tisztelt Tékozló Homár!

Több, mint 10 éve közlekedem a fővárosban bkv-val és taxival, szóval van jó pár meredek élményem, de a tegnapi mindent visz.

Az óvodai évzárón kapott el minket a jégeső a 13. kerületben. Próbáltuk kivárni, hogy csendesedjen a zivatar, de mivel erre semmi esély nem látszott, taxit hívtunk. Persze az időjárás miatt le voltak terhelve a vonalak, de a Taxi2000-nél végre felvették (utólag már nem csodálom, hogy miért nem hívja őket a kutya se).10 percet ígértek, 20 perc múlva telefonáltak, hogy nem talál a megadott címre a sofőr, mi menjünk oda hozzá - ez kb. 500 métert jelentett a zuhogó esőben.

Mivel nem volt más választásunk, elindultunk a két gyerkőccel, egyiket az apja cipelte, a másikkal rohantunk mögöttük. Nagy nehezen odaértünk a taxihoz, a sofőr azonban nem engedett minket beszállni, mondván vizesek vagyunk. Sajnos nem tudtam elmagyarázni neki, hogy pontosan miatta vagyunk ennyire vizesek, mert felhúzta az ablakot és kattant a központi zár. A hatéves gyerek közben remegve zokog a kezemben. Mutattam a taxisnak, nem hatotta meg. Még álltunk az esőben egy darabig, mert sehova nem tudtunk behúzódni, a taxis telefonált, majd elhajtott abba az irányba, ahol minket kellett volna felvennie. Végül egy kínai étterem tulajdonosa hívott be minket, száraz ruhát és meleg levest adott, így megmaradt még egy cseppnyi az emberségbe vetett hitemből.

Miből állt volna a telefonban lemondani a fuvart? Hogy gondolta a sofőr, hogy ekkora zivatarban szárazon fogunk beülni a kocsijába? A gps-ek korában hogyhogy nem talál oda egy címre? Vagy csak nem akarta, hogy vizes legyen a sárhányója? Valóban, megemelkedett a víz, de a többi gyerekért folyamatosan jöttek a szülők, tehát nem kértünk lehetetlent. És a legkínzóbb kérdés: hogyan nézhette végig, hogy két gyerek bőrig ázva zokog, mert nem engedi őket beszállni a kocsijába?

Szóval rossz idő esetén a Taxi2000-et nem ajánlom senkinek, bár biztosan nagyon szép tiszták belülről a kocsijaik...

Köszönöm, hogy kiírhattam magamból.

Zsuzsa

UPDATE máj.25.

A posztot elküldtük a taxitársaságnak, akik kivizsgálják az esetet, holnapra ígértek választ.

UPDATE2.

Zsuzsa reagált a kommentekre:

Köszönöm szépen a sok választ, igazán tanulságos, többet biztosan nem hívok esőben taxit. Azért ha megtennék, hogy még elolvassák ezt a pár sort. 

Köszönöm a kollégának, hogy megírta, hogy a kocsi lerobbant. Ha a sofőr ezt elmagyarázza, ahelyett, hogy bezárkózik, most másról szólna a sztori. A helyében szerintem minden normális EMBER elgondolkozott volna, hogy oké, a szülők egysejtűek, hogy taxit hívnak esőben, de erről a két szerencsétlen gyerek nem tehet, beengedem őket, addig se ázzanak, a főnökömmel majd valahogy megbeszélem, hogy nem volt szívem otthagyni őket. Én akkor is megírtam volna a levelemet a cégnek, csak nem a panaszaimmal, hanem megkérdeztem volna, hogy hogyan járulhatok hozzá a kocsi kitisztításához (ez lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de hát mindenki magából indul ki ugye). Az Indexnek is megírtam volna, és akkor most nem a kínai vendéglős a hős, hanem a taxis kolléga, aki a kocsija tisztaságát nem kímélve segített egy családon.

Megnyugtat a tudat, hogy a kocsi végül elindult, nem kellett trélert hívni, a taxis kolléga családjának pedig jó egészséget kívánok.

Zsuzsa

UPDATE 3.

Ismét jelentkezett Zsuzsa, és egyfajta happy endről számolt be.

Kedves Hilda!

Köszönöm még egyszer a segítséget, megkeresett a taxitársaság. Nagyon korrektek voltak: elnézést kértek és kárpótolni fognak, megbeszéltük a dolgokat, nincs harag, sajnos szerencsétlenül alakultak a dolgok.

Minden jót:

Zsuzsa

UPDATE 4.

Megjött a Taxi2000  közleménye is:

Kedves Hilda,

Az ügyet kivizsgáltuk és a mai napon az alábbiakat tettük közzé a Facebook-on.

Kedves Zsuzsanna,

Tájékoztatjuk, hogy ígéretűnkhöz híven az ügyét kivizsgáltuk. A kollégánk az autóján tapasztalt műszaki hiba miatt (a nagy esőzés következtében kialakult elektromos zavar), valamint az ebből fakadó stresszhelyzet, továbbá a rossz kommunikációja eredményeképpen, helytelenül viselkedett, amely miatt elmarasztaltuk. A kialakult helyzetet nagyon szégyelli és sajnálja, amiért személyesen szeretne bocsánatot kérni. Társaságunk a kialakult kellemetlenségért kárpótolni kívánja a családot. Az érintettekkel a Taxi 2000 vezetősége felvette a kapcsolatot az időpont egyeztetés végett.

Köszönettel, a Taxi 2000 vezetősége

UPDATE 5.

Olvasónk a Zsuzsáékat otthagyó taxissal utazott épp az eset után. Levele még a taxi2000 közleménye előtt érkezett, de a frissítések sorrendjén nem akartunk utólag módosítani.

Sziasztok, 

én a pórul járt család után ültem be ennek az embernek a taxijába, ami nem robbant le, hiszen engem felvett. Szintén a vihar alatt 6 óra magasságában, igaz, az eső már nem esett annyira, így nem áztam bugyiig, amíg azt az 500 métert lesétáltam, mert hát nem sikerült odajönnie, ahova kértem az autót.

Miután megmondtam a címet (amire visszakérdezett, hogy tudom-e merre van, mert ő nem) két pofára kezdte el szidni a családot, hogy mit képzelnek magukról, hogy ilyen vizesen akarnak beszállni az autóba. Jeleztem neki, hogy esik az eső, azért ez talán nem annyira meglepő, hogy az emberek vizesek lesznek, de nem hagyta abba, milyen emberek vannak, mit gondolnak, csak magukra gondolnak, de ő aztán nem fogja kifizetni a 200 ezres kárt az biztos (a 200 000 kárt nem kommentálnám mert miért ne lehet-e, hogy az Alpokból hozatja a friss levegőt, amiben megszárad az autója a garázsban, de öröm volt hallani, hogy ő ugyan nem csak magára gondol..).

Beütötte a gps-be a címet, közölte, hogy 50 perc lesz, jó hát nem a sarokra megyek (azt ugye már lesétáltam), de azért megkértem, hogy nézzük meg mit mond a waze, az ilyenkor remek kis egérutakat tud ajánlani amikor áll a város. Ez van, nem mond semmit a gép. Nem az általam javasolt applikációt használta, értem én, hogy nem érdeke, de nem kéne ennyire hülyének nézni a fizető vendéget, hiszen látszott, láttam, hogy a sima gps-t használja, nem a waze alkalmazást. Mindegy, esik az eső, a bkv kérdéses, hogy hogyan jár, maximum egy ponton majd kipattanok.

Kikanyarodtunk a Hungrária, ahol valóban nem nagyon haladtak az autók, de ezen a szakaszon busz sáv se volt (nem tudom, hogy később van-e) és megint bátorkodtam megkérdezni, hogy esetleg nincs-e a közelben egy olyan párhuzamos út, ahol van buszsáv. (van) Nincsen semmi, ez van. Ennyi volt a válasz, majd belekezdett egy korábbi történet elmesélésébe, hogy szegény kis jövedelmű egészségügyi dolgozó azért fizetett múltkor 6000 forintot a 2000 helyett, mert hát le volt zárva valamelyik felüljáró és kerülni kellett. (Ezeket a lezárásokat, leggyorsabb útvonalakat miért tudta jelezni az Uber és miért nem tudják még most se a taxisok, ha nem applikáción keresztül, de a központból, egymásnak átadva az infót. költői kérdés tudom.)

Kb. 800 métert utaztam ezzel az emberrel, és végül úgy döntöttem, hogy eső és vihar ide vagy oda, én kiszállok. 1700 forintomba került ez a remek utasanyázó utazás, végig szidva mindenkit és mindent. Az autó tiszta volt és száraz, de köszönöm szépen így se vagyok erre kíváncsi. Örültem volna egy kedves, segítőkész és igen, akár vizes ülésnek, ebben az időben és helyzetben nem finnyáskodtam volna, hogy vizes az ülés, megértettem volna, sőt örültem volna ha elmeséli, hogy egy családod vitt haza, akiket nagyon elkapott a vihar. Nem ez történt, és bár olvasom, hogy az autó lerobbant, nem robbant le, mert engem felvett (ha valóban lerobbant, akkor komoly utasbiztonsági aggályokat vet fel helyzet, hogy engem felvett rögtön utána), a sofőr egy percig sem sajnálta a helyzetet, szerinte az utasok voltak az idióták, hogy beszóltak a központba, na meg a diszpécser, hogy szólt neki erről. 

#NevetAgain

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkS 2017.05.25. 00:15:55

Hányinger a taxis ha igaz a sztori

zenitó 2017.05.25. 00:37:58

@Biriksz_Krokiksz!: Már bölcsis ballagás is van.

Reactor 2017.05.25. 02:27:26

Tipikus mai átlagtaxis, a türhősége rendesen átjött még így monitoron keresztül is. És ennek az ocsmány állatfajnak a védelmében tiltották ki az Ubert. Szánalmas, hogy mi megy itt Abszurdisztánban.
Ám meg mit várt, amikor szakadó esőben indult neki kuncsaftot keresni? Hogy majd a kedves utas egyetlen vízcsepp nélkül fog beülni & onnan kiszállni? Természetesen amikor ő maga száll ki a droszton cigizni meg köpködni, és ráesik az eső, az rendbevan ugye, de ha az utas vizes, akkor fúj monnyonle...
Konkrétan a szakadó eső azon alkalmak egyike, amikor igenis indokolt az autó, és nem váltja ki a kerékpár. Ha a főtaxis görény barátunk ezt nem így gondolja, és országos problémát kreál abból, hogy vizes lesz belül is az autója, akkor nem kell dolgozni, ennyi. Senki nem tart töltött pisztolyt a fejéhez, hogy márpedig mész, és fuvarozod az embereket. Ha zavarja a felhőszakadás, maradjon otthon, nézze az aktuális uszítóműsort, elihatja azt a pár magányos agysejtjét is, ami még megmaradt, héderelhet kiZSgatyában meg pörköltszaftos trikóban, nincs megtiltva. Ha meg kell a zseton, szokjon hozzá a gondolathoz, hogy zuhogó esőben vizesek lesznek az emberek. A tömeggel utazók se öltenek HAZMAT ruhát a lakáZSból való elindulás előtt, majd vetik le amikor felszállnak a buszra/villamosra, a járművezetők mégse kezdenek el ajvékolni emiatt. SZVSZ a vizes utas csak ürügy volt, hogy kötekedhessen egy jót.

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 04:20:02

Szó sincs arra,hogy nem talált oda,nem tudott odajutni!A diszpécsernek jelezte,azt is jelezte,hogy hol tudott megállni sőt,jelezte azt is,hogy amennyiben ömlik az utasokról a víz,nem tudja őket elvinni.Mindezt a kedves levél hazudó figyelmen kívül hagyja! Azonkívül a kocsija is elromlott emiatt a megnem valósult fuvar miatt,mivel több helyről próbálta megközelíteni az ovodát,küszöbig érő vízben és a víz eláztatta a vezérlő egységet.2 napja nem dolgozik emiatt a kedves család miatt,akik nem tudtak kb.15 percet még várni a biztonságos ovodában és gyermekeiket rongyá áztatva reklamálnak.Az eszébe nem jut senkinek,hogy a taxisunk ülései rongyá áztak volna és min.3napig nem tudott volna dolgozni,plusz berothad a szivacs és foltos lesz az ülés,mindez azért mert fekelőtlen szülök vannak,akik utána hazudozásokkal töltik meg a netet.
Kollégám nevében írok.

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 04:57:38

Tehát,hogy összefoglaljam gyengébbek kedvéért.Taxisunk mindent megtett,hogy eljusson az ovodához,szólt a diszpécsernek,hogy nem tud és,hogy hol állt meg,közölte,ha csurom vizesek akkir nem tudja őket szállítani,ELŐRE KÖZÖLTE.Mit kellett volna még tenni,mégjobban megrongálni az autóját,felelőtlen szülők miatt,akik a gyerekeiket zuhugó esőben esrnyő nélkül rángatják végig mezitláb az utcán több száz méteren és eszükbe sem jut,hogy az ovodába biztonságosabb és az sem merül fel bennük,hogy másnak kárt okoznak.NA EZEN KELLENE ELGONDOLKODNI,MERT HA ÉRTEM NEM TUD ODAJÖNNI A TAXI AKKOR NEM ROHANGÁLTATOM A GYERMEKEIMET MEZITLÁB A ZUHOGÓ ESŐBEN TÖBB SZÁZ MÉTERT!

KukuxuBucsu 2017.05.25. 05:39:33

A kínai étterem tulajdonosa a lakásába hívott be titeket?

Sáros Hilda 2017.05.25. 06:01:56

@Attila Zsolt Takács:
",szólt a diszpécsernek,hogy nem tud és,hogy hol állt meg,közölte,ha csurom vizesek akkir nem tudja őket szállítani,"
Ezt a diszpécser miért nem közölte az utasokkal?

És arra mit reagálsz hogy a taxisok kétharmada csal? Az szerinted rendben van?

Vagy elég megnézni a taxi200 FB oldalát.. konkrétan van olyan eset, hogy amíg az utas felmegy a csomagért a taxis átnézi a lent hagyott csomagokat, és kilopja belőle az értékeket.
Ezek így rendben vannak? Ilyenkor is jaj szegény taxisok?

_B_ 2017.05.25. 06:29:21

Már bocs, de ti voltatok bénák. Az ember azért hív taxit, hogy háztól házig vigye. A többire ott a BKV, szinte ingyen.
Már amikor hívtak, hogy nem találja a címet, akkor kellett volna kérni egy igazi taxist.
Vizes embert meg fel lehet venni. Mégis mennyibe kerülne tartani a kocsiban az ülésre való fóliát ilyen esetekre?

2017.05.25. 06:40:36

@melaena: nem, de nem is való az mindenkinek.

melaena 2017.05.25. 06:44:54

@_B_:
tok jogos a folias kerdes.
En sem ertem,miert nem jar mindenki rohambilivel a fejen.
Barmikor leesett egy cserep az egyik ablakbol.

Ser Vazul 2017.05.25. 06:49:26

Taxis... Van kérdés?

csincsilla72 2017.05.25. 07:19:48

Csodás. Özönvízszerű esők tartanak úgy kábé fél óráig. Vagy addig sem. Levélíró anyuka miért nem tudott addig az óvodában ülni a kisdedekkel? Kezdődött a sorozat a tévében? Nem hiszem, hogy kidobták volna őket. Gondolkodni is kéne, nem csak szaporodni.

csincsilla72 2017.05.25. 07:23:45

@Attila Zsolt Takács: Volt egy érzésem, hogy valami ilyesmi történhetett....

Anikó Jánosi 2017.05.25. 07:24:46

@CID..: Ezért volt anno sokkal jobb a műbőrüléses 1200-es LADA.

Bendeguz2017 2017.05.25. 08:09:12

@Attila Zsolt Takács: Faxa, tehat az a baja az egysejtunek, hogy ha felveszi az utast, akkor 3 napig nem tud dolgozni, mert vizes lesz az ules, de egyaltalan azzal, hogy nekialt dolgozni, ezidaig ket napja nem dolgozik, mert tonkrement az elektronika az autoban. Fa..nak ment dolgozni egyaltalan esoben?

8cadik crazy one a vannabí pank 2017.05.25. 08:18:27

Tényleg marha jó kérdés. A többi óvodás hogy jutott haza?

GiaMarie 2017.05.25. 08:36:41

@_B_: Vállalkozónak lenni azért jó, mert saját hatáskörben eldöntheted, kit nem szolgálsz ki, és honnantól nem éri meg az üzlet. Taxi esetén teljesen megértem, hogy meghúz egy vonalat. Mindenki pénzből él. Ha szarrá áztatják az ülését, minimum aznap már nem tud dolgozni, ez - főleg egy ilyen napon- több tízezer forint kiesés. A normálisabbja behúzódik valahova, onnan hív taxit, és nem csurom vizesen akar beülni a kocsiba. Mivel nem a monszun éghajlaton élünk, szerintem is döbbenetes ostobaság volt két kicsi gyereket kivinni a vihar közepére, ahelyett, hogy nyugodtan ültek volna a fenekükön, amíg elcsendesedik a zápor. A nejlon meg olyan szép ötlet, csak gondolkodni kéne! Az oké, hogy egy csapat alá teríted, és utána mit csinálsz a tocsogó nejlonnal? Kiszállsz a szakadó esőben szarrá ázni, és begyűröd vizesen a csomagtartóba? Vagy azzal szállítanád a következő, esetlegesen száraz ügyfelet?

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 08:39:31

@Bendeguz2017: Mert kedves egysejtű,szerencsére nem mindenki annyira sötét mint ezek a szülők voltak és te.Hogy lehet ilyet kérdezni?Gondolom te is végig rángatnád gyermekeidet az 500 méterre levő taxihoz a biztonságos ovodából,mezítláb stb stb.Gratulálok fogjatok kezet.Hinnan gondolod,hogy mindenki ennyire buta mint ti?Jézusom,ki ez te?

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 08:42:29

@_B_: Az a nagy probléma,hogy azt gondolod,mindenki úgy viselkedik mint te,HÁT elárulom,SZERENCSÉRE NEM.

kékmosoly 2017.05.25. 08:42:35

Vizes lesz a taxi ulese? Szar ügy. Azt írta már valaki, hogy minden szakmának van rossz oldala? Esos idoben fel kell keszulni, hogy az utasok vizesek.
Üdvözlöm azokat, akik azon akadtak fel, hogy ovoda, ballagas, zokogó gyerek, stb..

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 08:46:13

@_B_: Nem,nem találta a címet,hanem nem tudott odajutni.Ez az egyik nagy csusztatás.

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 08:49:53

@kékmosoly: Szar ügy az ha annyira buta valaki,hogy nem veszi komolyan a napok óta jelzett vihart.Az etikai szabályzat is kimondja,hogy a taxis megtagadhatja a szállítást amennyiben az utas ruházata vagy egyébb más kárt okozna vagy bepiszkítaná kocsiját.Nem olvassátok mi történt?

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 08:56:42

@kékmosoly: Tényleg senki nem látja,hogy a 'kedves'szülő a saját butaságából fakadó problémát,próbálja terelni másra.?

Terézágyú 2017.05.25. 08:59:32

@Attila Zsolt Takács:
"Szar ügy az ha annyira buta valaki,hogy nem veszi komolyan a napok óta jelzett vihart."

Így van. Pl. a taxisoknak nem volt annyi eszük, hogy az esőben felvett utasok vizesek.

Sáros Hilda 2017.05.25. 09:02:43

@Attila Zsolt Takács: "Szar ügy az ha annyira buta valaki,hogy nem veszi komolyan a napok óta jelzett vihart"

Akkor most miért is kéne sajnálni a taxist akinek beázott az elektronika a kocsiban és 3 napja nem tud dolgozni? Ezek szerint ő is ugyan ilyen buta volt.

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 09:03:18

@Terézágyú: Nagyon egyszerű vagy.Szerencsére a normális emberek nem úgy rendelnek taxit,hogy elötte a medencéből jöttek ki.Nem minden utas vizes.Honnan veszed ezt a butaságot??

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 09:06:04

@Sáros Hilda: Kedves kommentelő,nem kell sajnálni a taxist.Azért ázott be a kocsija mert szeretett volna segíteni,de nem tudott odajutni.Gratulálok,hogy pár mondatot nem sikerül elolvasni vagy értelmezni.Csak a rosszindulat fröcsög,gratula.

Sáros Hilda 2017.05.25. 09:08:17

@Attila Zsolt Takács: Ha ilyen fröcsögő vagyok szerinted akkor kérlek cáfolj meg..
Mert egy korábbi hozzászólásomra nem igazán akarsz válaszolni..
De bemásolom neked hogy ne kellejen keresned:

Sok mocskos taxis.. amikor kitúrták az UBER-t akkor büszkén verték a mellüket hogy az adót nem fizetőknek be kell tartani a jogszabályokat.
Pont mai írás az indexen:

"A taxisok kétharmadánál volt szabálytalanság."

Szóval ezt hogyan kommentálja egy talpig "becsületes" taxis

Sáros Hilda 2017.05.25. 09:09:47

@Attila Zsolt Takács: Vagy itt van ez.. erre sem sikerült reagálni..

És arra mit reagálsz hogy a taxisok kétharmada csal? Az szerinted rendben van?

Vagy elég megnézni a taxi200 FB oldalát.. konkrétan van olyan eset, hogy amíg az utas felmegy a csomagért a taxis átnézi a lent hagyott csomagokat, és kilopja belőle az értékeket.
Ezek így rendben vannak? Ilyenkor is jaj szegény taxisok?

Terézágyú 2017.05.25. 09:10:04

@Attila Zsolt Takács:

Vedd már észre te nagyon okos taxis, hogy minden egyes kuncsaftszidó hozzászólásoddal csak a taxisok iránti ellenszenvet növeled.

"Nem minden utas vizes.Honnan veszed ezt a butaságot?? "

Felhőszakadásban, az utcán állva a legtöbb ember vizes. Nem annyira mint a taxisok agya, de azért vizes.

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 09:11:34

@Terézágyú: Huh,te nagyon egyszerű vagy.Sajnállak.

The Good Boy 2017.05.25. 09:13:16

@Attila Zsolt Takács: "Azért ázott be a kocsija mert szeretett volna segíteni,de nem tudott odajutni."

Ecsém, gratula! Tied a nap kommentje! pedig már majdnem elkezdtem a taxis oldaláról értékelni a sztorit (ami nagy dolog, lévén nem igazán kedvelem ezen szakma képviselőit, tisztelet a csekély(!!!) kivételnek), és akkor durr bele. odatolod ezt a cinikus, hazug mondatot. Írtad volna, hogy jött az eső, 20-40, akárhány százalékkal nőtt a taxirendelések száma, eljött a kánaán, hát beállt a haverod dolgozni...

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 09:15:01

@Sáros Hilda: Kedves ismételten fröcsögő,ezekhez nekem semmi közöm.De bizonyított,hogy turkálnak a csomagban??Tudod mikből áll össze a taxisok álltal elkövetett hibák??Na ha majd kicsit összeszeded magad tudásban,akkor beszélhetünk róla.De egy biztos,aki az utasát becsapja azt azonnal kirúgnám.

Terézágyú 2017.05.25. 09:16:39

@Attila Zsolt Takács:
"Huh,te nagyon egyszerű vagy.Sajnállak. "

Én viszont nem sajnálom, hanem kifejezetten rühellem a taxisokat.
Nem szerettem volna belemenni ebbe, tegnap kifejezetten nem írtam semmi ilyesmit - de ma sikerült kihúznod belőlem.

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 09:18:05

@The Good Boy: Három féle útvonalról próbálta megközelíteni az ovodát,nem sikerült.Nem egyszer és nem egy útvonalon.Szerinted viccből tette ki magát a meghibásodásnak vagy annyi ingyen benzine van??Ha nem olvasod mi történt,miért beszélsz butaságot,gratula.

Sáros Hilda 2017.05.25. 09:19:28

@Attila Zsolt Takács: "De bizonyított,hogy turkálnak a csomagban??"
Baszod.. etűnt a felszerelés.. és mint a FB oldalon olvashatod a vezetőség nem is cáfolta.. azóta sem.. szóval a lopás megtörtént.

"Tudod mikből áll össze a taxisok álltal elkövetett hibák??"
Tudom. Pörgetik az órát, nem adnak számlát/nyugtát. Vagy konkrétan óra nélkül bemondásos számok alapján fuvarozzák a külföldieket.
Pár hónapja volt egy érdekes rejtett kamerás riport.. 6-ból 6 taxis csalt.
Ennyit rólatok, szánalmas tolvaj banda.

De hogy legyen saját tapasztalat is.. évek óra használok a kocsimba fedélzeti kamerát.. eddig több száz szabálytalanságot vettem fel, amik le is vannak mentve a gépemre.. érdekes ezeknek a 80%-át taxisok követik el... a úrvezetés mintapéldái... Majd egyszer ha lesz kedvem és időm összerakom egy videóba és felrakom a netre..

.Manyecska 2017.05.25. 09:19:49

@halmozottan hátrányos helyzetű crazy,7edik,akárcsa: hazaúsztak, manapság már van babaúszás is ugye, direkt ilyen helyzetekre találták ki...! :D Há mondta volna azt hogy nem vizes hanem korai klimax a csimótánál akkor is vajon elviszi, he?? :D

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 09:20:27

@Terézágyú: Nem kell sajnálni senkit.Én az ilyeneket sajnálom mint te,aki elfogultságuktól nem bírnak objektívek maradni.Rühelled??Én senkit nem RÜHELLEK,még téged se.Rosszindulatú ember vagy,ennyi.

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 09:23:11

@Sáros Hilda: Kedves Hilda,szeretnélek megkérni,hogy ne általánosíts.Mert én megkérdezem akkor tőled,ha van sok kurva,akkor minden nő az??

.Manyecska 2017.05.25. 09:26:22

@bankkártyás szurkoló: én a macskát hordozóban vittem /állatorvosi egyetemről, nem ott tanult hanem ott volt a doki:D/ belvárosból... gondoltam szólok hátha a taxis algériás rá.
Vagy utálja. Bár a gyerekeket divat utálna manapság gondolom többen már 170cm-esen bújtak ki anyukájuk seggiből mellesleg szülésznő voltam küldtük volna haza hogy folyik a magzatvíz??? :D Én az otthoni ágyat fullra tönkrevágtam vízzel.. mert beindult a szülés, ez ilyen megkésett magzatvíz lehetett az ovisokon, nem víz!!! fújjj már tényleg..!:D Remélem egyszer teleszülik a kocsit!!! :D Lehet a többi gyerek már eltávozott rég mert kb hat felé kezdett esni az eső...

SZIGMA 2017.05.25. 09:26:44

Nézzük jól értem-e: monszuneső, utasok, taxis. A taxis odaérvén úgy látja,hogy nem tud a címhez menni, értesíti a központot (NEM MONDJA LE FUVART!), megadja a pozícióját, ha akarnak vele utazni, akkor menjenek oda ők (NEM MONDJA LE FUVART!). A szakadó esőben ezen a ponton mégis mit gondolt a taxis? Hogy Jedi óvodásról van szó, aki erőtérrel szárazon tartja a családot a taxiig? Vagy esőben csak száraz utasok lesznek? Ha abba az irányba távozott, ahová nem akart bemenni bármilyen okból, az azért elég gáz.Egy taxisnál azért alapelvárás lenne,hogy az autó ülésein impregnált üléshuzat legyen. Ez vagy kapható készen vagy varrat belőle 2-3 garnitúrát. Mivel időnként részegeket is szállítanak, ez a tisztán tartás szempontjából is előnyös. A vizes utasok után egy törölközővel szárazra lehet törölni az üléseket és majd a következő utas jól összevizezheti. @Attila Zsolt Takács:"Szar ügy az ha annyira buta valaki,hogy nem veszi komolyan a napok óta jelzett vihart." Ez mondjuk éppúgy igaz a taxisra is. Én reggel láttam a híradóban, hogy mi történt a nagyfaluban, mondták is hogy felénk jön a vihar, így hát elővettem az esőkabátomat és abban jöttem dolgozni. Mondjuk én már főemlős vagyok.

CID.. 2017.05.25. 09:28:41

@Biriksz_Krokiksz!: ha nem is bölcsis, ovis
444.hu/2014/06/02/hummerrel-es-kis-grofoval-ballagott-egy-baksi-ovis

@Anikó Jánosi: ja, csak ha izzadtál, fékezéskor kicsusszantál az ülésből, mint annó az orosz trolikon:D

.Manyecska 2017.05.25. 09:29:48

@csincsilla72: ez több mint egy órát tartott + utána fél órát..és este hat felé kezdett esni..
mondjuk azt én sem hiszem kidobták őket bár lehet az uccsó már távozott. De mondjuk egy közért stb..azért van mindenhol..

The Good Boy 2017.05.25. 09:36:33

@Attila Zsolt Takács: "Ha nem olvasod mi történt,miért beszélsz butaságot,gratula."

hát ez az. olvastam, de még mindig nem értem, miért magyarázkodsz itt már órák óta!
Vagy te vagy a címben szereplő taxis, csak nem mered felvállalni, vagy te egy (akár tisztességes, becsületes) taxis vagy, akinek az a feladata, hogy a kollégáinak a hülyeségeit magyarázza. Egyik sem jó ómen...

Attila Zsolt Takács 2017.05.25. 09:36:42

@SZIGMA: Nos,nem arra ment amerre az ovoda volt,ez a második nagy hazugsága a kedves szülőnek.Az impregnált huzat nem elvárás,nem is értem ezt honnan veszed.A következő,nem vizesek voltak,hanem olyanok akik a medencéből rögtön a kocsiba akartak volna szállni,nem mindegy.A következő,mivel a diszpécser kérdezi,hogy hol tudsz megállni ezért kell elmondani hol állt.A következő,a jó Isten se gondolhatta volna,hogy valaki a gyermekeit kiteszi egy 500 méteres sétának esernyő vagy más ilyesfajta dolog nélkül.Elbúcsúzok tőletek mert látom teljesen buták vagytok ebben az ügyben és folyamatosan a rosszindulat fröcsög belőletek,Nagy nulla gondolkozás.Ennyire futja,jedigyerek,áááááá.

.Manyecska 2017.05.25. 09:37:07

@bankkártyás szurkoló: és, persze, előtte kitömettem a macskát, nem gondolod hogy élve raktam be a SZENT taxiba..? :D a hordozó csak azért volt nálam mert a Gucci táska drága.

CID.. 2017.05.25. 09:43:15

@SZIGMA: basszák felvenni a taxisok a részegeket, teljesen jogosan. Ugyan úgy a tömegközlekedést is megtagadhatják tőled, ha nagyon picsarészeg vagy.
@stakeholder Manyecs: Sőt az esernyőt már hamarabb felfedezték mint a taxit ;)

.Manyecska 2017.05.25. 09:55:27

@CID..: áááá xart sem ért, dübörgött rajta az eső-tíz percet voltam kint gumicsimmában + esőkabátban rommá ázott a gatyám öt perc alatt. Olyan szél volt mint 20.-án annó, vízszintesen esett akkor is ott majdnem állva fulladtunk meg a víztől:( :D a babakocsikat is otthagyták a rakparton ahogy menekültek:(

.Manyecska 2017.05.25. 10:03:30

@CID..: www.youtube.com/watch?v=2MSygGFwaoA
"kedvenc" videóm, két perc körül nézd. Marha jó buli volt!:( először azt érezted nyakon öntenek egy dézsa vízzel később már a szél is játszott, a töksötétben rohant mindenki süllyedtél bele a sárba bokáig, egy gyereket elhagytam mert kétfelé rohantak:D akkor b.sztam bele az esőt a bokorba..:DDDD igen! :D ON
De ezek felszámolás alatt vannak jól sejtettem...ismertem a céget...

.Manyecska 2017.05.25. 10:04:55

@CID..: nem az esőt, az esernyőt...még pár kecske kellett volna tényleg a bulihangulathoz!:P:DD

SZIGMA 2017.05.25. 10:18:13

@Attila Zsolt Takács: "Nos,nem arra ment amerre az ovoda volt,ez a második nagy hazugsága a kedves szülőnek." Ezt a posztból vettem, nyilván ha nem igaz, elnézést kérek. "Az impregnált huzat nem elvárás,nem is értem ezt honnan veszed." SZERINTEM, RÉSZEMRŐL, logikusan gondolkodó emberként, ha személyszállításból szeretném eltartani magam és családom,akkor ennyivel megkönnyíteném a saját dolgom.Igénytelen vagyok a kocsimra nézve, de ha cementet szállítok a hátsó ülésen,azért letakarom előtte egy fóliával."A következő,nem vizesek voltak,hanem olyanok akik a medencéből rögtön a kocsiba akartak volna szállni,nem mindegy." Tényleg nem mindegy, de erre azért a fifty-fifty-nél több esély volt. "A következő,mivel a diszpécser kérdezi,hogy hol tudsz megállni ezért kell elmondani hol állt.A következő,a jó Isten se gondolhatta volna,hogy valaki a gyermekeit kiteszi egy 500 méteres sétának esernyő vagy más ilyesfajta dolog nélkül." Nem is akarta,csak ugye volt valaki aki elvállalta a fuvart, aztán mégse. "Elbúcsúzok tőletek mert látom teljesen buták vagytok ebben az ügyben és folyamatosan a rosszindulat fröcsög belőletek,Nagy nulla gondolkozás." Ez a nagy nulla gondolkozás mégis több,mint taxisunk és a te produkciód együtt. "Ennyire futja,jedigyerek,áááááá." Igen,ha olvasnál Homárt, hogy kultúra is ragadjon rád, itt bizony bele lehet futni extrém dolgokba is, amúgy még meg akartam említeni Mózes reinkarnációjaként is,aki zsenge kora miatt a tengert még nem, de az esőfüggönyt már szét tudja választani, csak aztán elmaradt. Köszönjük, hogy itt voltál!(nem)

Jessybátsi 2017.05.25. 10:19:08

Nem talál oda? Ezek után mi garantálja, hogy haza tud vinni???? És ezek utány az "anyjábaelküldés", majd másik taxi hívás helyett a "gyaloglok 500 métert az esőben" opciót választja. Ehhez csak gratulálni tudok!

_B_ 2017.05.25. 10:25:52

@GiaMarie: Taxis mint vállalkozó :D
Ezek mind legfeljebb kényszervállalkozók, legtöbbjük igazi aljas féreg.
A vállalkozói hozzáállás az az lenne, monszun idején előre tájékoztatod az ügyfelet, hogy csak száraz embert viszel. És akkor majd hív olyat, aki elviszi.
Ahogy az is, hogy éjszaka előre szólsz, hogy mocsár részeg embert nem viszel.
Ha már odamentél érte, akkor vidd el bazmeg. Különben nem vállalkozó vagy, csak egy ócska féreg.

2017.05.25. 10:28:04

@stakeholder Manyecs: simán lehet, h kifelejtett, defektusaimból kiindulva, vissza kék mennem reklamációzni :p

RonIQa 2017.05.25. 10:38:07

Karácsony előtti napon hat bevásárlószatyorral megpakolva lerohadt az autónk.
Taxit hívtunk, átcuccoltunk a taxi csomagtartójába. A házunk előtt megállt a taxi, kiszálltam, addig a párom fizetett, de közben a taxis telefonon évődött valakivel.
Amikor a párom is kiszállt, a taxis gázt adott és elhúzott - csomagtartójában a komplett karácsonyi kajakészletünkkel.
A párom üvöltött, de a taxis csak telefonált, szerencsére sikerült rácsapnia a csomagtartóra az utolsó pillanatban. Ezen berágott a taxiskoma, megállt és elkezdett üvöltözni, hogy "mijafaszbajodvan, stb.".
Mondtuk, hogy semmi, csak a csomagjainkat szeretnénk visszakapni. Azt se mondta a retkes büdös paraszt, hogy elnézést.

Homár Hilda 2017.05.25. 10:39:40

szeretnék mindenkit megkérni, hogy normális sílusban mondja el a véleményét, kösz.

joska61 2017.05.25. 10:40:25

Vélhetően a taxis a diszpécserrel egyeztetett, hogy hová is kell mennie... És gondolom ha más az ázó gyereket mutogatva elviszi a kocsit, amit te rendeltél, az lenne a baj. Ettől még rühellem a taxisokat, de most nem vagyok benne biztos, hogy 100%-ig igaza van a posztolónak.

Gyűjtőjegyes 2017.05.25. 10:45:38

Oh, egek...
Az esetet bármelyik taxisból kinézem. Ezek gyárilag ilyenek, kivétel nélkül.

Taxis hozzászóló barátunk meg messze kiemelkedik a többi közül kultúrában és ügyfélközpontúságban, a többi ennél csak messze rosszabb...
Azért ettől a kulturált taxisembertől se érkeztek válaszok a következő kérdésekre:

-Ha a kollégája TUDTA, hogy SZAKADNI fog az eső, miért állt egyáltalán munkába? TUDTA ELŐRE, MÁR NAPOK ÓTA(!!!NÉGYNÉGY44!!!), hogy ezen a napon özönvíz fog lecsapni, és ha beázós az elektronika, akkor maradt volna otthon, de neeeeeem....
-Ha a kollégája nem tudta, vagy leszarta az előrejelzést, miért várja el, hogy a kuncsaft ezeket tudja előre (sőt, kb 40 évvel előrébb, mint a kollégája... ha a kuncsaft akkor még nem élt, akkor annak szüleinek kellett volna tudni és átadni a köldökzsinóron az infót természetesen)?
-A tisztelt kollégája mégis mit gondolt, ha NEM MONDJA le a fuvart, hanem x méterre várakozik (miután látta, nem jut be az utcába), akkor a kuncsaftok csontszárazak lesznek? A víz miatt nem jutott be adott címre, amit láthatott, hogy FELÜLRŐL jön és nem odateleportált a semmiből, tehát GONDOLHATTA (eh... miket is feltételezek egy taxisról...naivitás) volna, hogy az a vízmennyiség az épp hozzá futó kuncsaftokat is érni fogja. Azért, mert neki tető van a feje felett, nem jelenti azt, hogy mindenki felett... a gyalogosok feje felett pl nem "lebeg" ilyesmi... de hát, taxis, nem tudja ezt, az ő világa, az egész lakása az a fránya kocsi, semmi több...
-A cikkben szereplő taxis kollégája azzal érvelt, hogy a segíteni akart, jófej volt, stb... ahhhhaaaa.... milyen fuvardíjért is akart segíteni? Tudom, naiv vagyok, de a segítség kifejezés a szememben annyit tesz: ingyen, ellenszolgáltatás nélkül, hogy a másik baját megszüntessem... Egy taxis még ennyit se tud?? Gusztustalan, undorító, gyomorforgató...

Most az olyan finomságokat hagyjuk ki, hogy "valamiért" nem válaszolt az olyan kérdésekre, hogy "miért 66% feletti a csalók aránya a taxisok között", valamint "miért basszák át a külföldieket 95% feletti arányban", vagy végül "hol van az ígéret, hogy kitakarítják a szakmát, ha az Übert eltüntetik"...

Sry a wall of textért, nem is a cikk, hanem az arrogáns szemétláda vadparaszt taxis vágta ki a biztosítékot, de annyira, hogy szétvet az ideg... gratulálok neki, nagyon kevés ember érte el ezt velem, büszke lehet magára, illetve rá az anyja és az apja (akik tuti ügyeltek az egészséges táplálkozásra a terhesség alatt, hogy ilyen minőségi fiuk született...)

Mit keres ez a szar a címlapon? 2017.05.25. 10:54:08

Hildácska, baszom szajba azt a taxis kurva anyádat, rólatok nem lehet kulturáltabban. Bár lehetne... ócska ribanc.

KaTe 2017.05.25. 11:37:57

@stakeholder Manyecs: Szerintem túl sok "nemecsekernőt" nézhettél. Ahányszor én gyerekként rommá áztam, már legalább hússzor el kellett volna patkolnom tüdőgyulladásban!
@RonIQa: Teljesen életszerűnek hangzik, hogy a taxis nagy gázzal elindul, de azért még párodnak sikerül rácsapnia egyet. Párod reakciója valószínűleg század/ezredmásodpercekben mérhető!
@Gyűjtőjegyes: Ott hibádzik az elméleted, hogy senki nem tudta (de még pár órával előtte se) hogy aznap délután 5 körül akkora özönvíz zúdul azokra a kerületekre, hogy bokáig érő vízben fognak gázolni az emberek.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2017.05.25. 11:41:05

@Attila Zsolt Takács: És ezt a dísz pöcs ér miért nem közölte a telefonba, hogy:
1. Nem tud odamenni a taxi, nincs szolgáltatás!
2. Öccá' méterre van, ha szárazon oda tudnak menni, akkor beszállhatnak, ha nem, akkor nem...

lakit 2017.05.25. 11:58:09

@Jessybátsi: Korábban azt gondoltam, hogy ilyen nem lehet, de két éve az Erzsébet-kilátó előtti parkolóhoz kértem taxit és közölték, hogy nem tudnak odajönni, ha nem tudok utca/házszámot mondani. Este volt, sötét és nem ismerem a területet (nem vagyok Budapest, csak kirándultunk), így mondtam, hogy azt én sehol nem látok. Erre mondták, hogy akkor hívjam őket újra, ha meg tudom mondani. Szerencsére másik túrázók mondták, hogy ne foglalkozzak taxival, mert kb. 20 perc sétával el lehet érni egy buszmegállót, ahonnan közvetlenül elérhető a Szél Kálmán-tér. Így is tettünk.

.Manyecska 2017.05.25. 12:01:44

@KaTe: régen még nem voltak ilyen zuhék!!! Térdig érő vízzel pláne:(

Nevoeiro66 2017.05.25. 12:25:42

@Reactor: Én konkrétan tudom te kretén, hogy ez egy egy balliberális érzelmű taxis volt.

futo 2017.05.25. 12:32:38

@Attila Zsolt Takács: Nem közölte előre. Pont ez a lényeg.

.Manyecska 2017.05.25. 12:39:55

De mégis mit kellett volna hívnia hajót?? befőttesüveget?? :D

kovacs55 2017.05.25. 12:50:46

Ameddig nincs a taxi rendszama ide leirva addig a törtenet HITELTELEN ! ! !

2017.05.25. 12:53:26

Marha szórakoztató volt a félkegyelmű magyarázkodó taxis, igazi agyatlan mintapéldány, feldobta az ebédszünetemet :)))

2017.05.25. 12:54:30

@kovacs55: amíg nem csatolod a kommentedhez a személyi igazolványod hitelesített fénymásolatát a kommented HITELTELEN!!!!!!!

informatikusnal nincs butabb leny 2017.05.25. 12:58:33

Első körben inkább azt kéne ekézned, aki a gyerekeddel együtt kihajtott a szakadó esőbe. Ha önálló döntés volt, akkor ne mást okolj azért, hogy szarrá áztatod a purdéidat.
Máskor próbálj felnőtthöz méltó döntést hozni, és rangsorolni, hogy az ázott gyerek - Győzike főcímre hazaérés a fontosabb, vagy száraz gyerek és a Győzike ismétlés...

kovacs55 2017.05.25. 12:59:28

@shitgun: Te lökött, nem nekem kell bizonyitani hogy mi törtent hanem a beironak es egy rendszammal alatamasztani a törtenetet, majd az illetö taxis vagy a cege reagal ra ha akar...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 13:11:47

@lakit: "elérhető a Szél Kálmán-tér. "

Mit kell menőzni? Moszva tér. Azt leírni is könnyebb.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 13:14:23

@stakeholder Manyecs: "a macskát hordozóban vittem /állatorvosi egyetemről, nem ott tanult hanem ott volt a doki"

:)) Hülye.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 13:16:26

@Attila Zsolt Takács: Te miért írod fordítva a neved? Vagy a Takács a keresztneved?

Gyűjtőjegyes 2017.05.25. 13:18:40

@KaTe:
Persze, hogy nem! De drága taxisvédő taxis uraság felrótta az elázott kuncsaftoknak, hogy miért nem vittek esernyőt, vagy valami... ha az elázott gyalogosoknak fel van róva, legyen felróva a taxisnak is...
Egyébként de, lehetett tudni, hogy zuhé lesz, már reggel, csak nézni kellett a híreket, meg kinézni az ablakon (illetve nekem könnyű: front és esőérzékeny vagyok, már hajnalban üvöltöttem a fejfájás miatt...). Egyedül a csapadék mérete volt az, ami váratlan volt (és a mennyiségre sehogy se lehet felkészülni, valóban)

CID.. 2017.05.25. 13:21:44

@stakeholder Manyecs: Vízimentőket meg a Csernust, ha már ilyen életképtelen;)

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ha a tyúk tolvaj tyúkot lop, akkor az MSZP és FIDESZ tolvaj vajon mit lophat?

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2017.05.25. 13:38:39

@stakeholder Manyecs: hogy ez eddig nem jutott eszembe! (: de a biztonság kedvéért inkább egy tengeralattjárót, az tuti nem ázik be és nem számít a vízmélység :)

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2017.05.25. 13:41:57

@CID..: "Ha a tyúk tolvaj tyúkot lop, akkor az MSZP és FIDESZ tolvaj vajon mit lophat?"
BÁRMIT! :o)

miva? 2017.05.25. 14:04:59

@kovacs55: pontosan tudja a cég, hogy melyik fuvar, melyik autó és sofőr az érintett. A taxi szektor világszerte kb maffia. Brüsszeltől Prágáig a politikába erősen becsatornázva bűnöznek, mossák a pénzt, és verik át a kuncsaftokat. Erről számos tanulmány elérhető. Ha pedig valaki ezen a piacon próbálna tosztességes munkával boldogulni, majd kerül valami politikus, aki ezt megakadályozza. Ez a megállapítás kisvárosokra nem igaz. Ne taxizzatok!

Don Bolesz 2017.05.25. 14:08:36

@Attila Zsolt Takács: tehát. ha hívok egy taxit az jöjjönki ha a diszpii felvette a fuvart. és szállítson el. mert ha nem akkor én mint megrendelő leperelem a gumit róla a nem tekjesítésért. és a nekem keletkezett károk miatt. a szerződés az szerződés. erről enyi. a poszternek teljesen igaza van. itt egy szerződés történt és nem lett teljesítve. erről enyit.

.Manyecska 2017.05.25. 14:13:39

@RosszQtya: vagy a Legenda üveghajót! :D

Szarazkoro 2017.05.25. 14:36:44

@Attila Zsolt Takács: Szia! Csak 1 kérdés? Faxé vállalta a fuvart akkor?

Reactor 2017.05.25. 15:09:41

@Nevoeiro66: Aha, értem. Éntőlem lehet közép- vagy szélsőjobb beállítottságú is, a natív taplóság nem politikai nézet függvénye. Úgyhogy előbb növessz agyat, kistacskó, utána vauvauzzál.

Reactor 2017.05.25. 15:11:30

@Nevoeiro66: Aranyapám, a natív tűrhőség nem politikai nézet kérdése, éntőlem lehetett "komunista" [sic] vagy széljobber is a taxis. Próbáld meg ezt felfogni, növessz egy kis agyat, utána gyere vissza vauvauzni, kistacskó.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 15:18:01

@CID..: Ha magyarabbul megfogalmazod 40 karakterben, akkot kezetcsókolok neked. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 16:09:45

@CID..: Ha egy emeszpés olvassa, akkor a fideszre gondol, ha fideszes, akkor az emeszpére. Explicite szerepelnie kell az mszp-nek és a fidesznek.

GMS 2017.05.25. 16:25:29

@Attila Zsolt Takács: ne védd a havert, mert nincs miért. A diszpécsernek kell tájékoztatni mindenről az utast és azonnal. A taxis meg nem űrhajót üzemeltet és a legtöbb taxi sem luxusautó. Tessék felkészülten kóvályogni az utakon. Az utas ne hozzon nektek esetleg védőitalt télen-nyáron, papírzsepit, C-vitamint? Most komolyan. Ez kb olyan lenne, mint az üzletfeleinktől elvárni, hogy hozzanak kávékapszulát, ha kávét akarnak inni.
Sajnos eddig egy taxis cég votl, aki mindig, mindenhol megtalált, és addig üldözött a diszpécser telefonon, amíg meg nem talált a sofőr. És ez nem a tied. Bennük azóta sem csalódtam, és magán célokra a mai napig őket használom. A sofőrjeik is normálisabbak voltak az átlagnál. A mostani céges taxitársaság is nagyon billeg, még van egy húzásuk és kuka. Na, ott is szarok a diszpécserek. Reptéren nem találják meg az utast, ember, táblával! És ezt higgyem el nekik. Mennyire inkompetens egy ilyen sofőr már. Csak pont ahhoz nem ért, ami a munkája lenne. De a szátok aztán nagyon nagy. De nem kell félnetek. A nemzet koszorús gázszerelője épp most készíti elő a nagy állami taxicégét. Ott majd húzhattok az evezőhöz láncolva. Szar lesz nektek is. NAV havonta tart csoportos béltükrözést, ha egyáltalán megtarthatod a vállalkozói státuszod. És nem, nincs annyi privátsofőrös állás, és küldölfön sem fogsz tudni taxizni mert jó részetek alig makog nyelveken (tisztelet a kivételnek), és ott sem fogadják szívesen a gyakran arrogáns, nem utasközpontú kollégákat. Akkor mi lesz? Elmentek Uberezni???

CID.. 2017.05.25. 18:08:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Milyen szerencs, hogy Jobbikos, DK-s, KDNP-s, srb. politikusok talpig becsületes emberkék ;)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 18:30:01

@CID..: Nincs KDNP, az a fidesz. A többi még nem volt kormányon. Az szdsz meg ár megszűnt, nem kell tőle félni.

.Manyecska 2017.05.25. 19:32:59

Komolyan már, az utasnak kell talpig kotonba öltöznie hogy elvihessék vagy hóóóógy? :D
B + nem én vagyok a taxisokért hanem fordítva ha meg olyan jól meg nekik az Ubert mért kellett elmarni??@Reactor: látom megnyilvánultál, jól tetted! :D

Reactor 2017.05.25. 22:48:43

@stakeholder Manyecs: A blogmotor megint akadozott, poén, hogy előszörre semmit nem küld el, utána meg egyszerre többet is...

2017.05.26. 05:47:11

@stakeholder Manyecs: bazz, manyim, pusztulok a kommentjeidért ;)
Uber pedig jó kérdés. Anno úgy izgultam, h ne eltiltás legyen a végük, hanem megoldás, ami jó az embereknek is. Így jártunk.

Jessybátsi 2017.05.26. 07:24:10

@lakit: Gondolom ez az eset kicsit más. Olyan óvoda nem nagyon van, aminek ne lenne címe.

Jessybátsi 2017.05.26. 07:36:27

@CID..: Szóra se méltasd! Hülye kis hangulatkeltő s.dugasz. Hidd el, nem véletlenül választotta ezt a nevet :) Volt már ilyen korábban is, aztán szép lassan elmúlt.

FDToth 2017.05.29. 11:43:28

sajnos a társaság védi a taxist, ugy sem az volt (mint kideült tényleg nem), amit kitaláltak.
A taxify-on kívül felejtős az összes társaság. Múltkor utaztam egy főtaisszal, vmi gagyi gps-t hazsnált, ami nem ismt semmilne lezárást, álladóan újratervezett, a taxi smeg men amerre tudott...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.05.30. 20:23:47

@Attila Zsolt Takács: Papi, nagyon eltűntél... Volt némi update a posztban, szóval most magyarázd el újra, kérlek, hogy hogyan is történt a "kollégával"!
süti beállítások módosítása