Tékozló Homár

Mici pórul járt, azért, hogy neked ne kelljen!

2017.05.25. 10:19 | Homár Hilda | komment

75585-lost-love.jpg

Mici először jó sok pénz ölt egy cipőrendelős projektbe, majd egy csomó energiát az eső utáni köpönyeg beszerzésébe, és aztán volt olyan jó fej, hogy a mérgét és a szégyenét félretéve megosztotta velünk az egész menet tanulságait. Szóval olvass, gondolkodj, tájékozódj, és ne járj úgy, mint Mici!

Szeretném megosztani Önökkel, hogy mi történt velem 5 nappal ezelőtt, megakadályozva ezzel azt, hogy mások is így járjanak.

Rendeltem egy cipőt online, a leírás szerint egy eredeti Hugo Boss márkájút. Eredetiségét mi sem bizonyítja jobban, hogy 32 000 forintot fizettem érte az oldalon keresztül. Fizetés után rögtön kaptam is egy visszaigazoló e-mailt a sikeres fizetésről.

Azóta várom a további információkat a termékről, például a várható szállítási időt.

Minden lehetséges módon megpróbáltam az eladóval kapcsolatba lépni, de eddig mind hiába. Ez felkeltette a gyanúmat és elkezdtem kicsit nézelődni az oldalról a különboző fórumokon. Nem kellett sokáig keresnem. A visszaigazoló e-mail cím alapján hamar találtam több, mint 60 embert, akit hasonlóan csaptak már be, mint engem. Bár mindannyian különböző oldalakról vásároltak, az e-mail cím ugyanaz volt, és egyik esetben sem kaptak sem választ, sem a terméket. (https://www.scambook.com/company/view/187845/automatic7@onlinescredit.com)

Utólag belegondolva maga az e-mail cím is gyanúsak tünhetett volna, ahogy az is, hogy az oldalon megadott árak Angol Font-ban voltak feltűntetve, de az összeget fizetéskor Kínai jüanban vonták le.

Most miden lehetőséget megragadva szeretném visszaszerezni a pénzemet. Ezzel a rövid össszefoglalóval csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy tűnjön az oldal bármilyen biztonságosnak (100% Secured stb), igazából nem ismerjük azokat, akikkel a szerződést megkötjük, mégis feltétel nélkül bíznunk kell bennünk, megadva például minden személyes adatot is. Ezért könnyen járhatunk hasonlóan, mint most én is. 

Az átverők e-mail címe: automatic7@onlinescredit.com
Az átverők weboldala: http://www.buzzinsports.co.uk

Mici

Van remény Micinek?

Kedves Homár Olvasó!

A jogszabályok egyre több rendelkezést tartalmaznak, amelyek a fogyasztók érdekeit védik a távollévők közötti szerződések megkötésekor, azonban ezzel együtt külföldi weboldalakról történő megrendelések esetén a fogyasztóknak mindig nagyobb körültekintéssel kell lenniük annak érdekében, hogy a leveledben írt esetet el tudják kerülni.

A hivatkozott honlap tartalmát áttekintettük, amelyen cégnév nem található, kapcsolattartásra csak egy e-mail cím van megadva. Ennek megfelelően, ha a megrendelésed valóban nem érkezik meg, korlátozottak a jogi lehetőségeid a vételár visszakövetelésére. A vonatkozó törvények ugyan lehetővé teszik az egész Európai Unión belül akár fizetési meghagyás útján az igényérvényesítést, az Európai Fogyasztói Központ pedig segítséget tud nyújtani a külföldi vállalkozásokkal szembeni fogyasztói panaszok érvényesítésében. Ebben az esetben azonban az sem tisztázott, hogy az igényt melyik vállalkozással szemben lehetne érvényesíteni.

Felmerülhet továbbá a csalás törvényi tényállásának megalapozott gyanúja is, amellyel kapcsolatban ismeretlen tettesek ellen büntető eljárás megindítására irányuló feljelentés is tehető, ha a terméket a cég nem szállítja le, a levelekre nem válaszol és a vételárat sem fizeti vissza. Ezt támaszthatja alá, hogy több fogyasztó is károsult lehet a weboldal működésével kapcsolatban.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a megrendelés leadása előtt a következőket érdemes megtenni:

  • olvassuk át alaposan a honlapon található adatokat, szerződési feltételeket, szállítási információkat. Gyanús lehet, hogy ha a honlapot üzemeltető cég pontos adatai (cégnév, székhelye, képviseletében eljáró személy, adószám stb...) nincsenek feltüntetve.

  • fizetési módok közül érdemes választani az utánvétellel történő teljesítést vagy olyan elektronikus fizetési módot, amely lehetővé teszi a tranzakció visszavonását a felmerülő probléma esetében.

  • a rendelés előtt érdemes rákeresni a honlappal kapcsolatos fogyasztói véleményekre, értékelésekre. Érdemes olyan weboldalt választani, ahol az értékelések nagy többségben pozitívak.

  • külföldi cégek is használhatnak magyar domain névvel ellátott honlapot. Ha tehát az adott weboldal „.hu” végződéssel rendelkezik, még önmagában nem garantálja, hogy a vállalkozás is magyar székhellyel rendelkezik. Ezt is érdemes a vásárlást megelőzően ellenőrizni.

  • érdemes elsőként kisebb értékű termékkel kipróbálni a weboldal működését. Ha azt a cég megfelelően teljesíti akkor valószínű, hogy más áru esetében is kisebb a probléma előfordulásának az esélye.

  • az adott termék ára is feltűnő lehet és visszaélésre is utalhat, ha a weboldal a terméket indokolatlanul és jóval a piaci ár alatt kínálja.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.05.25. 10:23:56

Hát, ha valahol, akkor itt mehetne a charge back, nem?

Doryyka 2017.05.25. 10:28:13

@Csokis: pont erre gondoltam én is.

8cadik crazy one a vannabí pank 2017.05.25. 10:45:22

tehát akkor a megannyi kínzó kérdés közül az első: hogy az ádámok tetves faszába keveredik egy ilyen oldalra a kedves poszter?

de olvassuk tovább?

"Eredetiségét mi sem bizonyítja jobban, hogy 32 000 forintot fizettem érte az oldalon keresztül. " Segítek, 32 000 forintért kurvára nincs eredeti Hugo Boss. Tetszett járni a Hugo Boss oldalán?
Ebben is segítek:
www.hugoboss.com/at/damen-flache-schuhe/

Louis Vuitton és Ed Hardy nem érdekel?

torma99 2017.05.25. 10:46:14

Ez nem volt mégis túl olcsó? 12 éve vettem márkaboltban 26ért ilyen márkájú cipőt.

neet 2017.05.25. 10:49:45

Kösz, Mici. Már majdnem kifizettem 30 ruppót a semmire.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 10:56:55

"eredeti Hugo Boss márkájút. Eredetiségét mi sem bizonyítja jobban, hogy 32 000 forintot fizettem érte"

B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+

Ha szerencséd van, akkor nem kapsz semmit, és visszakérheted a pénzedet a kártyatársaságtól.

Dezsike 2017.05.25. 11:18:06

Chargeback! Ha sokan kérnek megvonják az illető bankkártyaelfogadási jogát, ráadásul sokkal többe fog neki kerülni a chargeback költsége mint amit elcsalt. Nem éri meg bankkártyával való fizetéssel csalni, mert 120 napon belül visszacsinálható, 30 napon belül (vagy 60?) pedig az eladónak kell bizonyítania, hogy teljesítette a megrendelést, azon túl a vevőnek, hogy az eladó nem teljesítette.

.Manyecska 2017.05.25. 11:18:51

@neet:
"ha egyszer beindul a gépezet,
Merciből nézem a HÉV-eket.." :D

Terézágyú 2017.05.25. 11:20:00

mér írta a pószter a jüant kisbetűvel????????

metal · http://electric.blog.hu 2017.05.25. 11:39:12

Chargeback! És kimondottan "poénos", hogy a gvti tanácsában sok baromság van, de a jó megoldás nincs benne!

Sáros Hilda 2017.05.25. 11:47:55

@Dezsike: " Ha sokan kérnek megvonják az illető bankkártyaelfogadási jogát, "

Aha.. csak 1 kérdésem van.. ha pl paypal-on keresztül fogadok el bankkártyát, aki ki és mit von meg tőlem? Max felfüggesztik a paypal fiókomat.. de egy másik email címmel csinálok 2 perc alatt másikat.

Nick-son 2017.05.25. 12:17:42

@Sáros Hilda: nem tudom ez mennyire járható, nekem legalábbis a paypal egy nem is olyan magas limit elérése után már okmányokat, egyebeket kért be, biztos vagyok benne, hogy van védelem ami nem publikus.

Bankotsu Mester 2017.05.25. 12:18:08

Nekem a macskámat hívják Micinek. Én bevallom, kihajintanám az ablakon ha elkezdene cipőket rendelni a neten.
A másik Micikének meg büdös a jó "magyar" cipő a boltból, hogy csak a külföldi meg a hiperszuperüber márkás surranó az elfogadott? Esetleg apuka finanszírozza? Vagy valami vajnaféle sugardaddy?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 12:47:41

who.is/whois/buzzinsports.co.uk
Registered on: 05-Aug-2016
Nem hangzik jól, nagyon friss, itt biztos nem vennék semmit 10 dollár felett.

www.robtex.com/dns-lookup/buzzinsports.co.uk

The IP address 5.255.61.172.
Netherlands Geo-Replicated INETLTD Radore Veri Merkezi Hizmetleri A. TR-GEOREPLICATED
Hollandnak próbál látszani, de török. Ez még nem lenne baj.

Names pointing to same IP address
pinkdressesoutlet.com
uggsnowbootsireland.com
beataangela.it
sweetnsalt.net
superheroactor.us
ironcladstrategy.co.uk
Huhhuhuh... nem néznek ki jól.
Megnézem a weblapokat, mind ugyanaz, vagy nagyon hasonló.
Megnézem a tulajdonosukat (whois), legitimnek látszó személyek adatai az egész világból, közös, hogy mind 2016-ban lett regisztrálva.

Ha tovább kutakodok, nagyon sokszor Kínába jutok.

Összefoglalva: van 7 ember Európából, USA-ból, mindnek tavaly jutott eszébe doménnevet regisztrálni, mind ugyanazon a török szerveren tárolja a honlapját, mind ugyanazt a honlapot használja, vagy nagyon hasonlót, és mind cipőt árul. Nyilván ugyanaz a kínai csaló hamis adatokkal.

Az a kérdésem: hogy a faszba jut el valaki egy ilyen oldalra? A tévében hirdetik, mint az Emagot? SPAM-ben kapja? Miért olvassa el a SPAM-et? Weboldalon hirdetik? Miért nincs felrakva az Adblock?

.Manyecska 2017.05.25. 12:49:45

@Bankotsu Mester: ja, a kettőszázötvenezres guccit menőbb telipukizni neviccelj már:D !!
ennél jóval drágább futócipők vannak pl...

Terézágyú 2017.05.25. 13:09:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
:))

Lehet, hogy beírta a keresőbe, hogy "guccit occón"... vagy izé, hugóbosszot.

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.05.25. 14:18:15

Attol, hogy valami draga, meg nem biztos, hogy eredeti... 30ezerert Tisza cipot adnak nem Hugo Bosst. Egyebkent pedig meg nem adnam fel a remenyt, lehet, hogy majd Kinabol erkezik egy par "valodi" HB cipo, amire aztan meg be lehet csengetni a 27% AFA-t, aztan a kibontaskor kiderul, hogy Hugo Bros van rairva. Vagy a NAV elkobozza, mint nevjegybitorlo termeket.

PITTA 2017.05.25. 14:46:02

Hamis terméket csak Zíbéjről, ott legalább van refund...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.05.25. 15:28:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: rákattint valami google banerre, vagy egy facebook hirdetésre és meg is van a baj.

Szarazkoro 2017.05.25. 15:38:38

Ez mi csodás: "megadott árak Angol Font-ban voltak feltűntetve, de az összeget fizetéskor Kínai jüanban vonták le."

Posztolót nagyon csúnyán megszexualizálták.

CID.. 2017.05.25. 15:43:06

Valóban jó cuccai vannak a Hugo Bossnak, az SS-nek is fess és tartós uniformist tervezett:D
Na de hogy annyi pénzért eredetit kapj, annyi esélyed van rá, mint Manyecskának a tartós párkapcsolatra ;)

FDToth 2017.05.25. 16:03:51

rámész a weblapra, ninc sott h biztonságos... ha ninc sott, nem vezsünk. ez alap. ezt a gvti nem tanácsolja?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 16:05:42

@onlajnok: "rákattint valami google banerre""

Nem is látja az Adblock miatt, rákkattintani még annyira se tud.

"vagy egy facebook hirdetésre és meg is van a baj."

Értem. Azon nem működik az Adblock? Vagy arra nincs egy alternatíva?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 16:07:38

Egyedül a hírtévén lévő videók előtti hirdetés eltüntetésére nincs módszerem. Ezért mindegyik megnézése előtt megnyitom és lehalkítom a következőt.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.05.25. 16:09:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a facebookon nem működik. Nem tudom, hogy van-e alternatíva, de nem hiszem, mert ott a hirdetések maguk is post-ok. Nyilván attól, hogy valami ott van, még nem kell rákattintani, vagy ha már igen, akkor meg ész nélkül vásárolni. Hülyeség ellen nincs orvosság, szokták mondani.

De ha jól értem, ez a vásárlás és átbaszódás most közszolgálati jelleggel történt :D.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 16:15:07

@onlajnok: Értem. Akkor eggyel több ok arra, hogy ne használjam a fészbúkot.

Dikusz 2017.05.25. 16:45:21

@Bankotsu Mester: a húgom családjában a kutyit hívják Micikének (az elődjét is úgy hívták). Ez a kutya csak simogatást szokott rendelni, de azt igen intenzíven:)))

Dikusz 2017.05.25. 16:51:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: annak eltüntetésére javaslom, hogy szerelj egy függönyt a TV elé, amikor támadnak a videók, csak el kell húzni a firhangot.:)

.Manyecska 2017.05.25. 17:00:41

@CID..: szólnék hogy majd' 20 évig voltam házas. Nem lázas, nem elírás, és nem összesen..:D
:D

KaTe 2017.05.25. 17:07:16

@Sáros Hilda: Válaszolva a kérdésedre: Először is kapsz egy értesítést a chargeback indításáról, majd a PayPal felszólít, hogy igazold a tranzakció, illetve szállítás tényét, hogy el tudjanak járni az ügyedben. Ezzel együtt a fiókodon zárolják a vitatott összeget. Ha nincs elég pénz a PayPal egyenlegeden, akkor negatív egyenleged lesz. Ha nem válaszolsz a megkeresésre és lejár a határidő, a PayPal saját zsebből visszatéríti a pénzt a vevőnek, továbbá megterhel téged a chargeback költségével - ez 20USD-nek megfelelő összeg - valamint felszólít, hogy az egyenleged negatív, sürgősen töltsd fel pénzzel a PayPal számlád. Ha ennek nem teszel eleget X napon belül, akkor végérvényesen zárolják a számlád majd megkísérlik behajtani rajtad az összeget. Abban biztos lehetsz, hogy új email címmel te nem fogsz ugyanerre a névre többet PayPal fiókot regisztrálni, pláne nem fogsz tudni kártyát/számlát csatolni hozzá. Gyorsan hozzáteszem. PayPal-on keresztül nem tudsz értékesíteni, amíg a PayPal által hitelesített bankkártyádat nem csatolod a PayPal számládhoz, szóval ha csak nem egy hajléktalan, vagy halott nevére nyitsz PayPal számlád, akkor viszonylag gyorsan elkaphatnak. Nem véletlen, hogy a fenti weboldalon nincs PayPal fizetés opció.

Posztoló: Ha nem mellékeltek egy eredetiséget igazoló tanúsítványt a cipőhöz, akkor nem tudhatod, hogy eredeti vagy hamisított cipőt vásároltál-e. Már csak ezért se rendelünk noname UK webshopból. Másrészt ha már pénzt akarsz égetni, nyugodtan rendelhetsz közelebbi, mondjuk román, szlovák, stb. webshopokból is. Javaslom, legközelebbi vásárlásod előtt kérd ki egy tapasztaltabb ember véleményét.

Reactor 2017.05.25. 17:49:09

@Bankotsu Mester: Én is erre gondoltam :D hogy itt valami "sugárdeddi" van a dologban. Mondjuk akkor nem rugózna 32000 forinton, az ilyeneknek van pénz szarásig.
Ám kinek jut eszébe manapság Mici nevet adni? Utoljára a Ludas Matyi magazin karikatúráin találkoztam vele :D

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szerintem az árgép.hu meg a hasonló oldalak jóvoltából. A vásárlók jórésze meg úgy vélekedik, mint a legtöbb világ bolondja: hogy neki pont szerencséje lesz, őt ugyan nem fogják átbszni, majd a többieket...

@Szarazkoro: Ha ebből nem esik le neki a turpisság, valamiért nem tudom sajnálni őt.
"Óccó óccó nemdlága, ed dalab öccá, szok dalab eze, veszed viszed!"

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 18:10:49

@Reactor: Ha az árgép egy csalót nem tilt ki, akkor én tiltom ki az árgépet.

Mondjuk az Emag benne van, de az határeset, nem a csalásra játszanak. Szerintem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.25. 18:12:03

@Dikusz: A firhangot lehalkítom, és nézem a reklám közben a másik videót. :))

8cadik crazy one a vannabí pank 2017.05.25. 18:15:03

@stakeholder Manyecs: én kettőt (sem). hun vagyok én hozzád képest?
Más. Ide is megjött a jégeső. Nem jár a villanyos

Bendeguz2017 2017.05.25. 18:34:41

@Sáros Hilda: Fiokot csinalsz, de mint uj felhasznalo az elso kifizetes elott kerik, hogy igazold magad, szemelyi, bankszamla esetleg nevre szolo szamla lakcimre stb... paypal szigoru.

CID.. 2017.05.25. 18:40:32

@KaTe: Azt te sem hiszed, hogy tanúsítványt nem tudnak hamisítani;)

@stakeholder Manyecs: egy szóval nem állítottam az ellenkezőjet, egyébként akkor jó korán elment az eszed :D

KaTe 2017.05.25. 18:49:24

@CID..: Akkor felhívom a gyárat és bediktálom a sorozatszámát ! :)

Sáros Hilda 2017.05.25. 18:53:32

@Bendeguz2017: És ha nem kifizetést indítok hanem továbbküldöm egy másik paypal számlára (ami már akár lehet valós is) és onnnan veszem ki?

.Manyecska 2017.05.25. 19:29:26

@CID..: 16 éves korom óta ismertem:) tejfakasztó zenéket keresek www.youtube.com/watch?v=rHYozwGfSMc de ettől honvágyam lett:(((( :D @halmozottan hátrányos helyzetű crazy,7edik,akárcsa: járj szamárháton!:D amúgy, ez piaci rés- mondjuk sok "rés" szólt hozzá az előző posztban ehhez...nem akarok durvábbat mondani..:D.- ha özözvíz van akkor Noé bárkáját tárcsázd?? :DD Amúgy a mi macskánkat Hortobágynak hívták, csak hogy a poszthoz is szóljak!! :D ON

CID.. 2017.05.25. 19:42:58

@KaTe: Na ne hülyícssél már, hogy sorozatszám van a mokaszinban :D

Bendeguz2017 2017.05.25. 19:58:28

@Sáros Hilda: Erre nem tudok vakaszolni, mert nem volt ilyen esetem, ellenben abban biztos vagyok, hogy a masik fiok is hamar zarolva lenne.

CID.. 2017.05.25. 20:23:56

@stakeholder Manyecs: basszus, most hogy utána számoltam, az "asszony" 15 sem volt mikor megismertem x)

.Manyecska 2017.05.26. 08:09:21

Kicsit rágós lehetett már...

2017.05.26. 08:17:47

Chargeback - ez voltmár ? Boss cipőt csak őstermelőtől. Ugyanott tyúkok eladók.

.Manyecska 2017.05.26. 08:39:29

OFF valaki mennyen már a régi óbudai Ecetgyárhoz-BUSZESZ Rt.- úgy látom ma robbantják le a kéményt körbefóliázták a parkolót is! :D :O..

Szarazkoro 2017.05.26. 12:22:34

@Reactor: +1. En is vasarolok online de az ismeretlen weboldalnak mindig utananezek, asszem legtobbunk tanult a nigeriai orokseges Csisztu esetbol :D :D
@CID..: Ez volt az elso gondolatom nekem is, vajh a fess uniformishoz kellett Micikenek is a cipo? :D

Nagy Péter 2017.05.26. 17:33:18

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy rálátok egy pénzintézet tranzakciós rendszerére, így tettem egy próbát.
Generáltam egy teszt kártyát, megadtam az adatait.
Amikor bejött az InterGIRO kérés, visszautasítottam.

Az oldal észre is vette ám ezt: "Sorry,Payment Failure,The reason is : 1103null card type unsupported Please pay again !"
Ugyan az oldalnak feltűnt, hogy nem sikerült levonni a pénzt, de attól még ez az email megjött:

Order Confirmation from buzzinsports.co.uk Peter Nagy Thanks for shopping with us today! The following are the details of your order.
------------------------------------------------------
Order Number: 111
Date Ordered: Friday 26 May, 2017
Detailed Invoice: www.buzzinsports.co.uk/index.php?main_page=account_history_info&order_id=111

Products
------------------------------------------------------
1 x adidas Originals Shoes Sale | Best Sale Men adidas Originals ZX Flux Trainer in Black/Black/Black - (Men Shoes 175) = 63.22 Size UK9=EU44
------------------------------------------------------
Sub-Total: 63.22 Zone Rates (Shipping to HU): 19.51
Total: 82.73
Delivery Address
------------------------------------------------------
Peter Nagy Kitalált út Budapest,
1025
Pest megye,
Hungary

Billing Address
------------------------------------------------------
Peter Nagy
Kitalált út Budapest,
1025
Pest megye,
Hungary

Payment Method
------------------------------------------------------
Credit Card
-----

This email address was given to us by you or by one of our customers. If you feel that you have received this email in error, please send an email to service.emily@hotmail.com
-----
Copyright (c) 2017 www.buzzinsports.co.uk. This email is sent in accordance with the US CAN-SPAM Law in effect 01/01/2004. Removal requests can be sent to this address and will be honored and respected.

Ennek tudatában nem fűznék hozzá sok reményt, hogy ténylegesen szállítanának a levél alapján bárkinek is, hiszen tisztán látom, hogy visszautasítottam bank oldalról a tranzakciót. Javaslom keresd meg a bankod, és kérj visszatérítést, erre teljesen jogos. Pláne, hogy csak ezen az oldalon én vagyok a 111-es számú megrendeléssel, tehát már 110 ember pórul járt előttem.

Reactor 2017.05.27. 03:56:55

@Szarazkoro: Helyesen teszed! Ha minden ember ennyire igényes lenne vásárlást illetően, policájokra se lenne szükség, kihalnának a csalók szép komótosan :)
Anno nekem is írt levelet a nigériai John Ógóbógó, hogy a másodunokatesója régi kollégiumi szobatársát elrabolták a földönkívüliek, és segítsek kimenekíteni a vagyonát az országból. Jót nevettem és töröltem a 3,14csába, írjon Patakynak :D

Szarazkoro 2017.06.01. 11:09:51

@Reactor: Van egypar szep sztori ahogy halando mokamesterek copatjak a szelhamosokat telefonon vagy emailben :D Jokat derultem rajtuk anno.

Sam Crow 2017.06.03. 20:01:24

Eredeti hamis Hugo Boss cipőt csakis random noname cégtől. zOMG.
süti beállítások módosítása