Tékozló Homár

4 csillag helyett 1 penészes matrac, jó deal?

2017.06.09. 20:51 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-06-09_20_47_58.png

Azt nem teljesen értem, hogy Zsófiáék miért egy közvetítőn keresztül kerestettek maguknak hétvégére szállodát, ahogy azt sem, hogy ha már megvolt a cím, miért nem csekkolták a neten indulás előtt, de biztosan megvolt minderre az okuk, akárhogy is: a penészes matrac sehány csillag esetén sem lehet szériatartozék, ahogy a kihúzott minibár és a koszos közös terek sem. (Aki egész pontosan szeretné tudni, hogy mit várhat egyes csillagokért cserébe, itt kupálódhat a témában.)

Kedves Tékozló Homár!

Kötelességemnek érzem leírni ami velünk történt a hétvégén, hogy más ne járjon így.

Pünkösd hétvégére foglaltunk a noszvaji Panoráma Wellness hotelba 2 szobát 4 főnek, plusz a 2 éves kislányomnak. Egy közvetítő cég által foglaltunk (Hotel Mix kft.), az ő megkeresésükre, jeleztük előre, hogy csak és kizárólag 4 csillagos szállodába kívánunk menni. Azt mondta az ügyintéző hölgy, ne aggódjunk, most újították fel a wellness részleget, szuper 4 csillagos szálloda. Rendben.

Megérkeztünk vasárnap kora délután, amikor beléptünk, és körül néztünk már láttuk, hogy hát ez nem biztos, hogy valóban az. Felkísértek a szobáinkba, a fürdőszobai elszívó iszonyatosan hangos volt,(erre azt válaszolták , kapcsoljuk le a főkapcsolót-de akkor, hogy működne a szobában bármi???-) a "minibár" egy ósdi, kicsi hűtőszekrény, üresen állt, felette egy papír, hogy csak akkor kapcsolják be, ha vásárolunk valamit a bárban (rendben, megtettük) ám kértem, hogy a 2 éves kislányomnak had tegyem be a hütőbe a tejét, erre az volt a reakció, hogy be sem vihetem a szállodába számla nélkül (tessék????), a wellness részleg óriási felújításra szorul, a bár/étterem  terasza koszosan, letakarítatlanul hagyva. A kislányomnak ugyan bekészítettek egy kiságyat, de ágyneműt nem tudtak hozzá biztosítani, egy pokrócot tudtak volna csak felajánlani.

Természetesen osztottunk-szoroztunk, hogy sarkon forduljunk, és haza menjünk-e, de úgy döntöttünk maradunk, és inkább eltöltjük kirándulással az időt, ha már megtettük ezt az utat.

Este, mikor a gyermekünket szerettük volna lefektetni, a férjem észrevette, hogy a kislányomnak bekészített matrac tiszta penész!!!!! Azonnal levittem a recepcióra, kértem , hogy had beszéljek a vezetőséggel, a hogy bosszúsan nézett rám, mikor megmutattam neki a matracot, csak annyit mondott, hogy "hát majd szól a takarítónak, figyeljen oda" . Kértem másik matracot, de azt mondta a hölgy , hogy erre nincs lehetőség (???????) Olyan stílusban beszélt, hogy kikértem magamnak, hogy de hát ez mégis csak egy 4 csillagos szálloda, hogy engedheti meg magának, majd közölte, ez nem 4 csillagos, ez csillagtalan....

Kérdeztem akkor a közvetítő cég miért 4 csillagosnak adja el a vouchereket?? A válasza vállrántás volt, azt mondta ők azon kívül, hogy szerződésben állnak, nem tartoznak egymásnak felelőséggel (?????)

Természetesen másnap reggel elhagytuk a szállodát.

Itthon persze hívtuk a közvetítő céget (akiknek kifizettük a közvetítői foglalási díjat), hogy felelősségre vonjuk őket, az ottani ügyvezető azt mondta, beszélt már a szálloda ügyvezetőjével, és semmilyen matracról nem volt szó, sőt azt állította mi vittük oda a penészes matracot (???)

Röviden ennyi a történetünk, nagyon szeretném, ha ország-világ elkerülné ezt a céget, és szállodát, mert elég egyértelmű, hogy az embereket át szeretnék verni.

Üdvözlettel,

Zsófia

UPDATE

Megkérdeztük, mit tehetnek Zsófiék:

Kedves Zsófia!

A szálloda vezetője még, ha úgy is gondolja, hogy a közvetítő és a hotel egymással szemben kölcsönösen nem tartoznak felelősséggel, egy dolog biztos: a jogszabályi rendelkezések értelmében a közvetítő és a szálloda is felelősséggel tartozik a fogyasztónak a szálláshely minőségével kapcsolatban.

1. A szálloda üzemeltetője szavatossági felelősséggel tartozik azért, hogy a szálláshely megfeleljen a jogszabályban, illetve a szerződésben meghatározott minőségi követelményeknek. A fogyasztó ilyen esetben is a törvényben meghatározott szavatossági igényeket érvényesítheti. Elsősorban kijavítás vagy kicserélést kérhet, pl. másik szobát igényelhet vagy jelen esetben a penészes matrac kicserélését.

Ha a vállalkozás nem tesz eleget ennek, akkor a fogyasztó jogosult a szállásdíjnak a hiba jellegének, mértékének megfelelő összegű árleszállítást igényelni vagy végső soron a szerződéstől elállhat és a szállásdíj összegét visszakövetelheti.

A szavatossági igény ebben az esetben is a vállalkozáshoz történő írásbeli igénybejelentéssel történik, amelynek elutasítása esetén a fogyasztó választása szerint jogosult az illetékes békéltető testület előtti vagy bírósági polgári peres eljárást kezdeményezni a céggel szemben. Az ilyen eljárások megindítása akkor javasolható, ha a szálloda hibás teljesítése megfelelően dokumentált, pl. fénykép vagy videofelvétellel.

2. A közvetítő pedig az értékesítési tevékenysége során köteles a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó törvény rendelkezéseit maradéktalanul betartani.

A törvény tilalmazza a vállalkozások azon magatartását, ami a fogyasztók megtévesztésére irányul. Ilyen megtévesztő magatartás különösen, ha a vállalkozás a kereskedelmi gyakorlata olyan valótlan információkat tartalmaz, amely a fogyasztót olyan döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg.

Jelen esetben a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat megvalósítása a levélben írtak alapján felmerülhet, hiszen a közvetítő valótlan tényeket közölt a szálláshely lényeges jellemzői vonatkozásban.

A tisztességtelen kereskedelmi magatartás megvalósítójával szemben az illetékes járási hivatal jogosult eljárni erre irányuló bejelentés alapján. Ha az ügyben az lenne megállapítható, hogy a kereskedelmi gyakorlat a gazdasági verseny érdemi befolyásolására alkalmas, akkor a jogsértést vizsgálatára a Gazdasági Versenyhivatal rendelkezik hatáskörrel.

Felhasznált jogszabályok:

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=159096.323416
2008. évi XLVII. Törvény a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=117819.331332

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jako0211 2017.06.09. 21:26:22

Másodikk. Sehol senki?

Banoss Dorina 2017.06.09. 22:15:17

@Sipovicsné Zahedli Krisztina: Részben. Penészes matrac egy csillagtalan hotelben sem normális.

enrico palazzo 2017.06.09. 23:00:27

"Itthon persze hívtuk a közvetítő céget"

Ez miez a mondat ez? Amúgy korrekt poszt: huszonkilenc kérdőjel pipa; kisgyerek pipa; HADSEREG pipa. Hogy rímeljen: Zsófia hülye pina. Pipa.

Jóska Pista 2017.06.09. 23:54:27

@Dikusz:
"egyenlőre vezet Andorra"

Most akkor vezet vagy egyenlő?

Bendeguz2017 2017.06.10. 00:41:25

Hmmmm... hihetetlen szamomra, hogy meg mindig vannak, akik kozvetitoket, utazasi irodakat biznak meg nem is keves penzert azert amit amugy barki otthon kb 10 perc alatt meg tud csinalni.
Kb ennyi egy foglals. Www. .com, 4* , ertekeles legalabb 8, a tobbi kivansag beallitasa aztan onnettol ki mennyit szan ra.

KaTe 2017.06.10. 01:03:10

@Sipovicsné Zahedli Krisztina: Penészes matrac szerintem a "0 csillagos" szállodához se kellene, hogy passzoljon. Google értékeléseket is érdemes megnézni, "nagyszerű" hely lehet.

Amúgy "csillagtalan" szállodához képest nem olcsó, a honlapjuk szerint:
Szuper szünidő Noszvajon: ( érvényesség: 2016.június 1- augusztus 30., kivéve augusztus 20.)
ÁR: 79.990 Ft ( Ez Önnek csak 49.900 Ft)
3 nap 2 éjszaka 2 fő részére

A képeket elnézve, van pár meglehetősen büntető kategóriájú szoba, valamint közös helyiség.
www.panoramahotelnoszvaj.hu/arak-szobaink.html

KaTe 2017.06.10. 01:13:01

www.hotelmix.hu/hotel-panor%C3%A1ma-noszvaj.html

Itt sem szerepel egy darab csillag sem a hotel neve mellett. (ha csak nem vették le az oldalról azóta)

Dikusz 2017.06.10. 06:31:47

@Jóska Pista: hogy kellett volna írni?
Még tartott a meccs, a csodaválogatottunk -amekkora arcuk van- akár nagyarányú győzelmet is arathatott volna...

Dikusz 2017.06.10. 08:40:21

@kamushamus: akkor meg az a baj, hogy azt hiszik gyomlálok a kertben.

Dikusz 2017.06.10. 08:49:11

Zsófia: jól tetted, hogy írtál róla figyelemfelkeltésképpen.

Arra gondolom rájöttél, hogy ezután jobban nézz utána a szállásoknak. Saját tapasztalatom az, hogy a szállásközvetítéssel foglalkozó cégek -legalábbis a hazai szállásokra igaz ez- csak arra jók, hogy tippeket adjanak. De még az oldalaikon is inkább a drágábbak vannak.
De ha kihagyod a közvetítőket, a neten magad is tudsz foglalni, majd' mindegyik wellness szállodának vannak akciós ajánlatai. Ilyen kicsi gyereknek meg nem is kell fizetni.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.06.10. 09:27:56

Szóval, harmadik félen keresztül intéztél szállást, amit ki is fizettél több napra előre. Nem azt kaptad amit kértél, így a 2. napon, rövid anyázás után leléptél. Ahelyett, hogy felnyomtad volna őket az ÁNTSZ-nél.
És a pénzed is náluk maradt.
Ügyes vagy, jól kibasztál velük ;)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.06.10. 09:30:02

@KaTe: gugli cache szerint 03.31-én nem volt csillag a "hotel" neve mellett (ha levették, azt korábban tették)

Dikusz 2017.06.10. 09:49:40

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: tényleg kérek segítséget: légyszíves írd le nekem (lassan, hogy meg is értsem), melyik oldalon találok ilyen szállásokról véleményeket? Mondtak már ilyen-olyan oldalakat, most a tripadvisoron néztem, de egy kivételével (ötből) mind dicséri a szállodát. Még olyat nem olvastam, ahol ne a jó vélemény lenne többségben, bármelyik oldalt is néztem.

fakkjú 2017.06.10. 13:12:36

mi az hogy nem vihetem be amit a sarki boltban vettem???Átkutatják a szatyrom vagy mi?nemáááá ez kamu

Bendeguz2017 2017.06.10. 13:50:38

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Tripadvisoron a 2016-os ertekelesek kozt tobb is emliti a 4*-ot. Ok azota ezekszerint levettek, a harmadik fel meg leszarja. Szerintem birosag elott megallna a fogyaszto megtevesztese alapjan inditott per, ha a visszaigazolasa a foglalasnak 4*-ot ir es igy karterites jarhat a poruljart csaladnak.

tótágas 2017.06.10. 18:34:30

@Dikusz: Nem egyenlőre, hanem: egyelőre döntetlen. Nem mindegy.

Permetező 2017.06.10. 20:02:09

vazzz matrac helyett malacot olvastam

Dikusz 2017.06.10. 20:08:53

@Jóska Pista: @tótágas: megnéztem a neten, ott az van, amit ti mondtatok.

Teljesen nyugodtan írtam eddig így. Csak azt nem tudom, hogy ez mindig így volt-e, vagy a pár évvel ezelőtti újítás óta. Van egy pár olyan szó még, amit valószínű nem írok helyesen, pl. a légyszíves (ez biztos nem jó), vagy az egyetértek (ez szerintem így helyes).

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.06.10. 21:46:50

Hol lehet megnézni a Pénztáros Lőric szállodáinak listáját? Szerteném, elkerülni, hogy egy tolvajnak fizessek, nem akarok orgazda lenni.

Azt tudom, hogy a hévizi Panoráma hotelt megvette. Sajnálom, mert visszajáró vendég voltam, a masszázs és a kaja kitűnő.

KaTe 2017.06.10. 22:07:18

@Dorottya Veres egy hülye picsa: Amikor a hipermarketben a pénztárhoz kerülök, én is mindig először megérdeklődöm hogy a pénztáros melyik politikai párttal szimpatizál. Ha FIDESZ, vagy MSZP, akkor áttolom egy JOBBIK-os pénztároshoz a bevásárlókocsit, akinél ugyan lehet, hogy háromszor annyi ember áll sorban, de nekem elveim vannak és ez a kis kellemetlenség számomra sokkal többet ér, minthogy 15-20 perccel előbb végezzek!

vizsla_barat 2017.06.11. 01:12:33

Fejlettebb országban egy sima charge back és megy mindenki boldogan a dolgára.

rawdu 2017.06.11. 05:28:58

@Sipovicsné Zahedli Krisztina: Nem minden közvetítő (gyűjtő) oldal hozza a balkáni stílust. Én szállást csak a h***ls.com-on rendelek (reklám nélkül, korábban venere.com), a feltételek áttekinthetőek, és ha a feltételek között szerepel, hogy egy bizonyos határidőig visszaadják a pénzt, amennyiben meggondolod magad, akkor visszakapod pillanatok alatt a pénzedet. Ha valamilyen formában tag vagy, kedvezményeket kapsz. Persze a szállodának az lenne jó, ha az adott közvetítő oldalon megnézed a szállodát, és aztán náluk rendeled meg, de ez néha eléggé megbízhatatlan (pl. Bécsben, közvetlen náluk történt rendelés után a szálloda nem adott szobát, túlfoglaltak voltak (múzeumok éjszakája!), de becsületükre legyen mondva, némi telefonálással szereztek szobát egy másik szállóban), a h...ls.com, b....ng.com garanciát is jelent. A repülőjegyet viszont mindig a gyűjtőoldalakon nézem meg, (pl. pelikán), de a jegyet magát már az adott repülőtársaságnál veszem meg.

esszentiále parókiakomédia 2017.06.11. 07:38:48

Túlmozgásos Terézgeci írta ezt a fost?

Cycmen 2017.06.11. 07:48:51

@Dorottya Veres egy hülye picsa: Azt tudom, hogy a hévizi Panoráma hotelt megvette. Sajnálom, mert visszajáró vendég voltam, a masszázs és a kaja kitűnő.

Há mé nem vetted meg te előle? Nem kedveled látom, ezzel felbosszanthattad volna! :D
Persze ha izráéli befektetű veszi meg úgy, hogy elcseréli két vadalmafás telekért akkor nem megy a rinya!

Ciri 2017.06.11. 08:13:22

"Sajnálom, mert visszajáró vendég voltam, a masszázs és a kaja kitűnő."

Akkor kivel is basztál ki?

Cycmen 2017.06.11. 08:57:18

@Permetező: vazzz matrac helyett malacot olvastam

Ez Freud szerint még nem súlyos, rosszabb ha a penész helyett olvasol valami mást!

Cycmen 2017.06.11. 08:59:09

@Ciri: Akkor kivel is basztál ki?

Még jó, hogy a tisztikeresztjét nem adta vissza!

Cycmen 2017.06.11. 09:13:58

@KaTe: Amikor a hipermarketben a pénztárhoz kerülök, én is mindig először megérdeklődöm hogy a pénztáros melyik politikai párttal szimpatizál.

Én a Zalatnai párthoz állnék csak salynoss mexünt!

Cycmen 2017.06.11. 10:11:45

@KaTe: Penészes matrac szerintem a "0 csillagos" szállodához se kellene, hogy passzoljon.

Kivéve ha a neve Hotel Camambert!

BakoSanyi 2017.06.11. 12:09:27

Van az a típusu szaki, aki az összes csempét megegyező orientációval rakja le (nem esik le neki, hogy 4 különböző irányban lenne lehetséges), ettől érzi a művet tökéletesnek. Ebben a hotelben is egy ilyen "maximalista" művét láthatjuk. Imádom! :D

JGDus 2017.06.11. 16:08:58

Booking.com
Ennyi.
Két agysejttől felfelé megoldás bárkinek.
Persze, ha kevesebb van.....

szelidorzo 2017.06.11. 16:51:55

Tanulópénz megvolt a posztolónak.
Majd ezentúl megtanul önállóan foglalni szállást, és előre utánanézni a körülményeknek.
Mondjuk ami a szálloda oldalán a szobákról kép fellelhető én biztos nem mentem volna ide.
Kerestem volna valami hangulatos panziót inkább.
(Ez a én csak 4 csillagos helyre megyek, egy jó nagy idiótaság) Van 5 csillagos szar is és 3 csillagos szuper szállás is. Nem csillagokat számolok, hanem minőséget nézek.) Igaz nem is szopok.

Romero1 2017.06.11. 17:28:06

Jól tetted hogy írtál róla. A baj az hogy rengeteg ilyen van, és még a fényképek sem nyújtanak 100% biztonságot (ugye minden szálloda a legjobban beállított, néha már művészi fotókkal próbálja eladni magát). Én a munkámból kifolyólag évi 200+ napot töltök szállodában, a világ minden részén, magamnak foglalom a szállást és sokszor en is mellényúlok. Pl. a 4*-ős olasz vagy spanyol szállásokban rendre silanyabbak a szobák és a szolgáltatások, mint az európai 2 csillag, de az arab országokban pl. már 2-3 csillag is több mint megfelelő. A legjobb, ami segíthet, a vendégértekelések átböngészése (buking, hotelszpontkom, dripádvájzor). Persze az értékelés értékelése függ a szállás kategoriájától: ha egy erdei vagy hegyi vendégháznak 9,5/10 pontja van, az lehet, hogy a hátizsákos túrázóktól jött össze, akinek már a hideg csapvíz és a pottyantós WC is kényelmes extrának számít.
De hogy 2017-ben, a fenti foglalósoldalak idejében valaki még közvetítő céget használ, azt nem bírom megérteni...

Romero1 2017.06.11. 17:39:59

@Dikusz: hotelszpontkom, bukingpontkom. Például. De az sem árt, ha nem 5-10 értékelése van, hanem mondjuk több száz. Mint az ebayen is, ha egy eladónak pár értékelése van, azt magáról is írhatta kamuként, de egy 100ezres mennyiségnél már nagyobb értékű dolgot is nyugodtan megveszek.

Romero1 2017.06.11. 17:56:44

@Dikusz: a jelenlegi tripadvisor értékelése 15-bol 1 gyenge, 4 szörnyű.
A bukingon 7,4/10 (jó), ami annyit is jelenthet hogy van ágy és löknek valamit enni. Jah, és mindössze 9 értékelésből. Nem azt mondom hogy a 9,4-es (mesés) vagy 9,5+ (hihetetlen) pontszám alatt nincsenek jo szállások, de ez a 7,4 nem sokkal übereli 7 alatti ("megfelelő") vagy a 6-6,5 (elégséges) szintet... ami szinte már azt jelenti hogy van fedél a fejed felett, nem ázol az esőben...

guy2 2017.06.11. 18:17:41

Mennyire kell agyhalottnak lenni ahhoz, hogy valaki a képek alapján ebbe a szállodába akarjon menni? A saját honlapján sincs fent, hogy hány csillagos, nem kellett volna gyanút fogni? Oké, vannak átverős cégek, mindig is lesznek, de itt konkrétan nagyon-nagyon naivnak kellett lennie az áldozatnak, hogy az sikerüljön. Semmi más nem számított, csak a négycsillag? Lesznek még problémáitok az életben, az biztos!

georgenius 2017.06.11. 18:33:37

@Bendeguz2017: Hogy Te tudsz magyarságrúl írni, az téboly. Ha nincs magyar billentyűzeted, akkor állítsd át. Egyszerűen olvashatatlan (és értelmezhetetlen) a hozzászólásod. Ez biztosan nemi izgalmat okoz!

jolankovacs 2017.06.11. 19:35:54

Abszolut érthetetlen ez a közvetítő cég igénybevétele. Minek?? Megértem, ha társasutazást akar idegesvezetővel, busszal, vagy 5 átszállásos repülővel. De minden másra ott van az internet. Booking, hotels, tripadv....
Igaz, a bookk-al egyszer én is ráfaragtam. Hiába figyelem a hozzászólásokat, véleményeket, ráadásul 3 éve rendszeres írója vagyok a tripadvisornak, mégis aknára futottam.
Nosztalgiából 30 éves házassági évfordulónkra visszamentünk Bulgáriába. Lefoglaltam a szép, de kicsit giccses hotel megfelelő szobáját. Elolvastam rengeteg kritikát róla, megnéztem minden fotót. Jónak találtam. Érkezésünkkor szembesültem a balkánnal. Baksis, a szálloda ingyenes parkolójáért. a hotel maga a koszfészek. A szoba még úgy-ahogy elment. A kilátás a hatodikról lenyűgöző, a mindig rossz liftek már nem annyira. Az étterem a Balkánnál csak kicsit rosszabb és koszosabb. A vendégkör minősíthetetlen, kb 5 társaságot figyeltünk meg, akik viszonylag normálisak voltak. 3 magyar család, egy amerikai és egy olasz csapat. Az egyik magyar család a második napon utazott el. Mi is a nyaralás kétharmadá nál hazatértünk. Azt hiszem ez mindent elmond.
Hazaérve néhány hét múlva értékeltem az értékelhetetlent és döbbenten láttam, hogy az utolsó hónapban csak negatív értékelés van. Talán ilyen a hirtelen lecsúszás?

Anna King 2017.06.11. 21:59:54

Csak 4*-ba vagyok hajlando menni mert akkora sznob vagyok, de googlet nem ismerem mert akkora tajparaszt vagyok 8 altalanossal. Ez tipikusan az ujgazdag

cmx85s 2017.06.11. 22:04:08

@fakkjú: Naná, Zimmer Feri-silusban. Ha ilyen a szálloda, akkor ilyen a személyzet is.

zokogjatok 2017.06.11. 22:50:28

@Dorottya Veres egy hülye picsa: látom eléggé felbasztad magad azon, hogy Dorottya Veres atomerőmű témában enyhén lealázott :D

élhetetlen 2017.06.12. 00:14:47

@zokogjatok: „látom eléggé felbasztad magad azon, hogy Dorottya Veres atomerőmű témában enyhén lealázott :D”. Nem tudom, neki akkor milyen névre mit írt, de Dorottya Veres tényleg egy HP. Engem is „lealázott” információ tárolásban, mert egyszer már volt egy tanfolyamon unalmában, és a gyerekével is tanult adatbáziskezelést. És ő ettől aztán már tudja. Én ezzel töltöttem a fél életemet, de amiről én írtam, olyan NINCS, így, nagy betűvel, mert ő tudja. Nem alázott ő le senkit, csak pofázott. Feladtam, mert hülyékkel kár vitatkozni. Az én agyamat is felbaszta annyira, hogy mikor a British Airways megdőlt, írtam neki utólag még egy levelet, hogy itt van, ami szerinte nincs. Nem válaszolt, lapít, mint szar a gazban. Na, ha annyit ért az atomtechnikához is, mint az informatikához, akkor már csak te lehetsz az, aki elismeri, és értékeli.

J.W. Booth 2017.06.12. 02:37:14

Azért ez nagyon durva:
tejet adni egy kétéves gyereknek!?

Ariana. 2017.06.12. 03:47:48

ezt a minibár jelenséget sose értettem, van ember, aki nem eleve azzal kezdi, hogy kibassza belőle az ezer éve ott álló, túlárazott szarjaikat a szekrény aljába, és berakja a saját maga vette italokat?

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.06.12. 07:55:16

@zokogjatok: Nem, sajnos nem ért hozzá. Csak unom a személyeskedését, én meg nem szeretek anyázni, inkább beírtam a nickbe. :))

.Manyecska 2017.06.12. 08:33:33

@J.W. Booth: már lehet. lehet feles tejet kap...az egyhónapos tápszerét néztem olyanok vannak benne hogy valami liliomolaj meg stb. BEBA HA -kiegészítés...mondom Szabinám nézted már mit adsz a gyereknek tkp.? dobtam egy hátast:D Régen falunk a félévesnek a paprikáskrumplit rágta elő ! :D az annya volt abban szalonna, kóbász..:DDD ON

.Manyecska 2017.06.12. 08:35:46

@J.W. Booth: na, jav: nem az egész falu rágta, falun /v.ö.: vidéken/..vótmá'

esszentiále parókiakomédia 2017.06.12. 08:36:21

Egy döglött mongúz teteme rohad a köldökömben.
dé on, dá off ein/aus
@Dorottya Veres egy hülye picsa: mostanában már nem ide fókuszálod mentális erőidet. Vezess el minket izgalmasabb helyekre.

.Manyecska 2017.06.12. 08:39:34

" be sem vihetem a szállodába számla nélkül " miért bammeg árulnak tejet az előtérben? Tehenet kellett volna bevinni:( Ééééés ha babatejet vett /az a babanaptej - nap/

Cycmen 2017.06.12. 08:42:44

@esszentiále parókiakomédia: mostanában már nem ide fókuszálod mentális erőidet.

Én is sérelmeztem már, de leszarta!
Döglött mongúúúz? Az meg hogy? Fürggyé le! Vagy csövi lettél?

.Manyecska 2017.06.12. 08:43:16

@Dorottya Veres egy hülye picsa: ..engem a Sákovics Diána előadása érdekelne szívesen széttrollkodnánk..:D! ON

.Manyecska 2017.06.12. 08:47:30

@Cycmen: mér pont ̶A̶l̶a̶s̶z̶k̶a̶ mongúz? @esszentiále parókiakomédia: az semmi kutyám reggel teleokádta a szőnyeget rájöttem ott tud stabilan betámasztani :D az összes hófehér szőnyeget feltekertem ezért. ON Négycsillagosra hányta a szobát vótmá' fertőtlenítés, stb.

Cycmen 2017.06.12. 08:50:58

@stakeholder Manyecs: az semmi kutyám reggel teleokádta a szőnyeget

Döglött monguz, most meg ez! Előrukkol valaki szaros sztorival is!
Undorítóak vagytok ! :D

Tudod Te azt jól! 2017.06.12. 08:54:06

Tessékmondani, ez már a hétvégi?

esszentiále parókiakomédia 2017.06.12. 08:55:08

@stakeholder Manyecs: egy tökéletes rendszerben az okádmány is fehér és áttetsző. Mint mikor ipari hulladékzsírt ettem és kijött feldolgozatlanul. Prüszkölt a seggem rendesen. Csak normális - hentestnél vásárolt - zsírt egyetek! Le az ipari szeméttel. Azért nem gyenge, hogy miminden bele nem értődik ma Mo-n az élelmiszer, mint olyan értelmezésébe. Ha Hilda szájába fostam volna a zselés zsírfost, az jó lett volna. Ő is továbbadta volna valakinek, persze seggel és így bélrendszerről bélrendszerre járt volna a tanítás. Mert hát megtanulja, megjegyzi az ember az ilyet, s nem csak a görcsök okán. Enter.
Ki az a Diána és mit akar mondani az előadásaiban és miért akarsz te (t)rollkodni? Rock and troll?
@Cycmen: fürdök én. A fejem búbjára irányítom a pisikélőmet és beterítkezem az isteni lével. A leszarást le kell szarni! A _leszarom a te szarodat_, az én szarom nagyobb mint a te szarod címszóval (na miből idéztem?).

esszentiále parókiakomédia 2017.06.12. 08:57:09

@Cycmen: LoLLy, a prófétizmus szólott belőled.

.Manyecska 2017.06.12. 09:10:48

@esszentiále parókiakomédia: hirdetés Papi blogján amit belinkelt. hogyan rontjuk el párkapcsolatainkat..címmel. .:D Én már eleve azzal hogy hozzákezdek..:DDD :P

Drago Brutic1 2017.06.12. 09:11:01

Ez a booking képek alapján is egy jó ratyi szállás. A szobabútorok kb mintha egy favágó rakta volna össze az erdőben, a háttérben beficcen egy muzeális televízió, a svédasztalos reggelinél a mandarin mellett egy 400 ft os lőre kínálja magát, de azért van konferanszijéterem is praktikeres akciósszékekből. A karácsonyi csendéletet a takarítónő vette fel bebaszva az unokája leselejtezett alcateljével. Gyönyörű összhang az egész. Igazi Paradise bivalybaszódról kikupálódott multialsóvezetőknek. Mi baja ezzel Zsófinak?

esszentiále parókiakomédia 2017.06.12. 09:11:07

@Dorottya Veres egy hülye picsa: mégis hány blogod van még? Hány eltitkolt djermeked? Köszi a tippet.
@stakeholder Manyecs: mit takar a satöbbi? Kíváncsi embernek ne satöbbizz, annál többet kell sztriptízelned utánaenter.
@Tudod Te azt jól!: nyár van, alig búvárruhában, megtámadott egy cápa, lábikrám mostmár árva - megg hallgathato Csepregi Éva vagy az UFFo előadásmódjában.

esszentiále parókiakomédia 2017.06.12. 09:13:27

"A karácsonyi csendéletet a takarítónő vette fel bebaszva az unokája leselejtezett alcateljével. "
uxD (ultraikszdé) :DD

.Manyecska 2017.06.12. 09:17:35

@Drago Brutic1: DDD hát jah inkább retró! mint egy úttörőtábor..@esszentiále parókiakomédia: tudhatnád hogy nem sztriptízelek max.hastánc..:D
vótmá' hogy annó a nyári tábor a parádfürdői kastélyban vót a felső szinten laktunk nyolcan én a kémény mellett :DD de rohadt jó volt főleg viharban éjjel :D Na, az különb vót..

Tudod Te azt jól! 2017.06.12. 09:59:55

@esszentiále parókiakomédia: sajnis a tecső nem lelte a te bruál-verziódat, csak a SárkányÉvás és annak alienes techno-disco vadhajtását. Pedig milyen ínyencfalat lett volna egy Belga, vagy Kerozin stilusú változat!

pat bateman 2017.06.12. 10:43:03

tájékozódni kell előre a hotelről, szerintem ez alapszabály. megtévesztő marketinggal nyomul a hely, egyszer majdnem bedőltem én is. aztán olvastam a szallas.hu-s értékeléseket, ahol eléggé egységesen "le van húzva" a hely, gondolom ez nem véletlen. aztán most klikkeltem a google-n a "google értékelés" linkre, ahol szintén szép tapasztalatot osztott meg egy kisgyermekes apuka. nos, ezek után épeszű ember - ha teheti - kerüli a helyet.

Permetező 2017.06.12. 11:09:30

@pat bateman: na jo de valakinek muszaj beszopni a makosmakkot hogy aztan ertekeljen es te az alapjan jol jarj. Ertekeles alapjan meguszni a szopast az masok karaval valo nyereszkedes es azt tudjuk hogy a birosag ezt 8 ev osi roman szokassal bunteti.

ekat 2017.06.12. 11:30:41

@Anna King: A **** az akkora nagy etwas, hogy már sznobság? LOL... Ön Bangladeshből ír? :)

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2017.06.12. 11:34:07

"Egy ilyen típusú helyiségben mindenki megnyugszik, ahogy az ablakból a mókusok futását figyeli, vagy a harkályok kopogására ébred."

"A classic szobák ismérve az elegancia, a szépség, a stílus, mely további technikai berendezésekkel és kényelmi funkciókkal szolgálja a benne lakókat.

"A legnagyobb higiéniai szempontok figyelembe vételével várjuk az ideérkezőket, hogy a gyerekeknek egy életre szóló élményt nyújthassunk át a természet adta kincsek közül válogatva. "

5* ez nem is 4.

Anna King 2017.06.12. 12:01:02

@ekat: nem a 4 *-gal van baj hanem a hulyeseggel. Nem jot keres hanem dragat, a 4 * eleg draga, de annyi esze van hogy meg sem nezi mire dobja ki a penzet. Ujgazdag

Anna King 2017.06.12. 12:07:21

@ekat: amugy nem bangladesbol hanem svajcbol es meg tudom fizetni az 5*-ot is, de annyi eszem van hogy megnezem mit takar az az 5*, nem csak toporzekolok hogy nekem bizony mennyi csillag jar.

Anna King 2017.06.12. 12:11:02

@Permetező: ezt most mire irtad? Nem en vagyok a cikk témája...

Permetező 2017.06.12. 12:13:31

@Anna King: most akkor svajcbol vagy a spjajzbol irsz csak tisztazaskepp mert nem mindegy az elallasi jog szempontjabol

nagyonköcsögduda 2017.06.12. 12:15:43

Kedves Zsófia!
Osztán hejesen irni tudol-e? Van vagy 160 kérdőjel az irományodban, de ez külön tetszett:
"a hogy bosszúsan nézett"
Ki vagy mi az a hogy?

melaena 2017.06.12. 12:52:50

anyatejet is csak szamlaval lehet bevinni ?

A kepek alapjan egy 3000 ft/ szoba / ejszaka tipusu legenybucsu szallas.
mondjuk a peneszes paplant meg ott is csak egyszer kerem,hogy cserelejek,utana lenyomo az elso dolgozo torkan.

FDToth 2017.06.12. 14:52:53

még mindig van aki azt hiszi, hogy ami itthon 4 csillag, az annyi is. annyi, de a színvnal az kb. 2 csillag.

Dikusz 2017.06.12. 15:32:34

@Dorottya Veres egy hülye picsa: a keszthelyi Helikon Hotelt is, meg az azt üzemeltető szállodaláncot egészen....

Miért nem az Atpijkamo nikked? Nekem az jobban tetszett. És az új meg azkiaz?

Dikusz 2017.06.12. 15:34:32

@Dorottya Veres egy hülye picsa: Ha a hévizi Panoráma hotel is a H......Hotelhez tartozott, akkor azt a szállodaláncot.

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.06.12. 15:38:25

@Dikusz: Csak egy hülye picsa. Mindig leidiótáz, én meg nem szeretek személyeskedni, így megoldottam. :))

Apropó, te vagy az első a bloghu történelmében, aki le bírta írni a nevemet betűhelyesen.

Dikusz 2017.06.12. 16:02:36

@Dorottya Veres egy hülye picsa: jaaaa, volt itt valami csaj, valami szonnya, aki a blogján is tapló stílusban ír, lehet ő az más nicken. Na az engem is lehülyézett, nem mintha nem lett volna igaza, de hacsak nem volt látnok, honnan tudta:)

A szállodalánc tippemre nem válaszoltál:)

Akkor jegyeztem meg, amikor azt is megírtad, nagyon rég a Homáron, hogy mit jelent, de azt már elfelejtettem, és jó lenne ha megint az lenne a nikked.

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.06.12. 16:13:10

@Dikusz: Teljes, karbantartott szálloda listát szeretnék, hogy ne kelljen minden foglalás előtt guglizni.

Az utónevem az élet vize szanszkritül.

Ha visszavenném a nickem, akkor se venném vissza, hanem az lenne, hogy "hülye a hilda".

Dikusz 2017.06.12. 16:27:30

@Dorottya Veres egy hülye picsa: azt a szállodaláncot vette meg, amelyik most is üzemelteti a hévízi Panoráma Hotelt. A honlapjukon rajta van az összes szálloda, amit meghagytak.
A frencsájz üzemeltetőiknek pedig felmondtak.

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.06.12. 16:34:30

@Dikusz: Jó lesz, köszi!

Igazán olyat szeretnék, hogy penztároslőrincszállodáinapontafrissítve.hu
Mert ez bármikor vehet új szállodát.

Dikusz 2017.06.12. 16:44:43

@Dorottya Veres egy hülye picsa: hát nem aprózza el ez a drága lélek, nem egyenként veszi a szállodákat, lehet a következő a Danubius lesz...

Permetező 2017.06.12. 17:30:38

Ki az a Véres Dorottya?

pat bateman 2017.06.12. 17:59:38

@Permetező: az az igazság hogy pl. a szállás.hu oldalon sincsen foganatja a savazó vagy legalábbis megalapozott kritikának. én is volt olyan eset hogy írtam volna cifrákat de a szállásadó alapból nagyon kedves volt velünk és ez kompenzalta az egyébként kifeküdt és rémesen nyikorgó ágyakat. de ha már felmerült a 4 csillag: laktam úgy a híres neves shiraz hotelben hogy a szoba hagyott némi kívánnivalót maga utan. nem balhéztam de egy magát ennyire magas színvonalra belövő szálloda ne engedjen meg pecsétes szőnyegpadlót, funkciótlan és nem működő (kiégett?) éjjeli lámpát, stb... persze mellette meg simán felszámolták a kicsekkolás után elfogyasztott italokra a 400 Ft szervizdíjat, ja mert hogy 4 csillagos a szolgáltatás minősége is...

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2017.06.12. 19:56:51

A számlás dolog részükről érthető. Sajnos a NAV őket is basztatja. Ha üzemel a bár, akkor azt feltételezik, hogy minden szállodában lévő ital onnan származik, így kérni fogják róla a számlát.

KaTe 2017.06.12. 23:14:02

@Peti817172M: Mi köze a NAV-nak a posztoló karton ásványvizéhez? Vagy most arra gondolsz, hogy a NAV majd jól seggbe***ja a posztolót, mert nem volt számlája az üdítőről? Esetleg a NAV kommandó éjszaka rátöri a szállodaajtót a posztolóra és ital ellenőrzést tart a minibárban? Vagy mégis ezt hogy kell elképzelni?! NEM ÉRTEM miben van igaza a szállodának, mert szerintem semmiben.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.06.14. 11:44:09

Én a szállásközvetítéses részt nem értem.
Szerintem manapság az ember ha egy kicsit jobban rákeres a neten, akkor viszonylag könnyen találhat megfelelő szállodát.
Jó pár alkalommal nyaraltunk így, hogy neten kerestük meg a megfelelő szállodát és még sosem volt baj.

Lady Scarlett 2018.01.20. 13:45:00

Azt nem értem, hogy a pár miért marad ott egy nyilvánvalóan undorító helyen, ráadasul 4*-os hotelt akartak, erre ott maradnak egy csillagtalanban is. Elmennek kirándulni, aztan a lényeg este, amikor már mindenki hullafáradt, akkor derül ki... Miért?!
Miért nem lehet azonnal elhagyni az ilyen helyeket?! Ez a páros 4*-os hitelt akart erre beérték a csillagtalannal is. Nem látták azonnal hogy nem stimmel?!
Vagy nem tudják valójában milyen a 4*-os?!
süti beállítások módosítása