Tékozló Homár

Forgalomszabályozás vagy pénzlehúzás

2017.06.15. 10:15 | Homár Hilda | komment

24041.jpg

A fizető parkolás elsődleges célja elvileg a forgalomszabályozás, annak elérése, hogy a korlátozottan rendelkezésre álló helyet ne sajátíthassa ki senki egész napra, hanem amint végzett a dolgával, a lehető leggyorsabban hagyja el a terepet. Ez a pörgetés különösen fontos a kórházak környékén, aminél már csak egy fontosabbat tudok: működjön az automata, mert egy beteggel a kocsiban az embernek sem ideje, sem enegiája egy ismeretlen terepen másik automatát keresni.

Tisztelt Tékozló Homár!

Párommal (veszélyeztetett terhesként) első babánkat vártuk. Egyik délután elkezdett vérezni, mire azonnal hívtuk az orvost, aki azonnal berendelt a kórházba.  Azonnal autóba ültünk és irány a kórház. Mire odaértünk a Szent István kórházhoz, folyamatosan görcsölt, járni alig tudott. Fogom a kezét, támogatom, ahogyan tudunk sietünk be az orvoshoz. Ott (a telefonnak hála) már név szerint várnak minket.

Amikor becsukódik mögöttük a vizsgáló ajtaja, eszembe jut, hogy a kórház parkolója talán fizetős. Sietek ki az autóhoz, de mire kiérek, már rajta is van a csomag. Mivel hallottam már róla, hogy van az 5 perces szabály, sietek az órához jegyet váltani. Az óra viszont nem működik.  "Jutott eszembe számtalan, szebbnél szebb gondolat..."   A helyszínt nem ismerem, ezért pár percen belül esélyem sem volt másik parkolóautomatát találni. A párom miatt aggódtam, így inkább benn vártam mikor lesz eredmény és nem keresgéltem. Mindenesetre az automatát lefotóztam, legalább valami bizonyítékom maradjon.

20170523_170345.jpg

A büntetést azóta befizettem, hiszen valóban "NINCS PARKOLÓJEGYEM" és megszegtem a 1988 évi I.törvényt és Főv. Kgy. rendeletet, tehát bűnös vagyok.  Mindig vannak fanyalgók, akik szerint ezt pár perc lett volna elintézni, de azért érdekelne, hogy ha a kedvesük görcsök között szenvedne akkor valóban nekilátnának a parkolóórán sms kódokat keresni vagy kutakodni, hogy a közelben hol lehet működő parkolóautomata?

A helyzetről persze van véleményem. Nem is arra a 13414-es ellenőrre vagyok mérges, aki feltette az autóra a büntetést, mert ő csak végrehajt egy (szerintem) erkölcstelen utasítást. Azoknak az önkormányzati képviselőknek az erkölcsi érzékét kérdőjelezem meg, akik megszavazták ezt a parkolási zóna kiosztást.  Ennek erkölcstelen jellegét be is mutatom: Kimásoltam a parkolási zóna térképét.

parkolas_bp_1.jpgLátszik, hogy a normál parkolási területet külön kiterjesztették egy utcára, ami -milyen különös véletlen,- pont a Szent László kórház előtti utca. Tehát a Szent László kórháznál még jobban látszik, hogy érdemes is vadászni a betegekkel sürgősen érkező autósokra.  Az nem magyarázat, hogy egyébként P+R parkolónak használnának az emberek ezeket a kórház előtti parkolókat.

Először is, ha most nincs elég P+R, akkor létesíteni kell még párat tömegközlekedési végpontokban. Nem az autós a hibás, amiért meg akar állni valahol.

Másodszor: van egyéb megoldás arra, hogy korlátozott időtartamra megállhasson az autós valahol 1-2 óra hosszan büntetés nélkül. Fillérekért beszerezhető, évekig használható, csak az érkezés időpontját kell beállítani rajta. Csak jó szándék kellene hozzá.

Nem vagyok naiv, tudom, hogy ettől a levéltől nem változik semmi. Az autósok fejhetők, a kórházak előtt főleg. Azért remélem pár generáció múlva talán szavazatokban is lesz jelentősége, hogy egy önkormányzat mennyire "emberi" képviselőkből áll.

Üdvözlettel:

Péter

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.06.15. 10:28:21

Eredetileg annak indult, de politikusok kezébe került, így mi is lehetne belőle?

Sáros Hilda 2017.06.15. 10:37:50

Nem értem mi a gond. Nem vett jegyet, amiért megbüntették.

"Először is, ha most nincs elég P+R, akkor létesíteni kell még párat tömegközlekedési végpontokban."
Jaj de okos vagy.. elárulom, hogy a Szent László Kórház NEM tömegközlekedési végpont.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.06.15. 10:39:38

Egyébként ilyenkor lehet előkapni a mobil parkolást, kivéve, ha az embernek céges telefonja van, ahol az ilyen huncutságok le vannak tiltva. De a legszebb magyar találmány, hogy minden, ami a készpénz forgalmat csökkentené, olcsóbbá tenné a rendszert, azt büntető díjjal sújtjuk, mint például a mobil parkolást, számítógépen/mobilon vett autópálya matricát. Esetleg nem engedjük, csak kápével fizetni. (hatósági díjak egy jó része)
Oszt' csodálkoznak, hogy a "hasitasi nem kér pin kódot" szemlélet nem hal ki.

Répázó 2017.06.15. 11:02:43

@Sáros Hilda: Amúgy észre vetted, hogy nem érted azt amit olvasol? Azért ez komoly probléma. Az ilyet úgy hívják, funkcionális analfabéta. Elmagyarázom. A poszter kifogásolta hogy azért fizetős állítólag a kórház környéke,mert máskülönben p+r-nek használnák. Erre ő javasolja,hogy akkor építsenek ilyen parkolókat és akkor a kórház előtt maradhat ingyenes a parkolás, hisze így nem szükséges ott megállnia az ingázóknak. Egy szóval sem írta hogy az végpont. Ha hülye vagy ne mást hülyézz. Olvass és értelmezd amit olvasol! Ha nem megy, vegyél egy ásd el magad szettet és használd rendeltetés szerint! De a lényeg, kussolj ha hülye vagy! Ennyi!

Sáros Hilda 2017.06.15. 11:10:39

@Rohadt genya: aha..érdekes mindig akkor vannak az embereknek megváltó ötletei amikor egy vélt vagy valós sérelem éri.

Darth Revan 2017.06.15. 11:23:28

szar ugy. mobil parkolas mukodik regisztracio nelkul?
Sheffieldben jartam es a Lyceum szinhaz mellett talaltam utcai parkolohelyet (a szinhaznak van parkolohaza is, de az 12 font lett volna, az utcan meg kevesebb, mint 3 font. Sosem valtok fontot, ha atmegyek a UK-be, igy csak a telefonos parkolas volt opcio.

felhivom az automata keri a rendszamot, szep tagoltan lediktalom neki, de felreertette. eskuszom, vagy 10-szer probalkoztam, mire mondta a gep, hogy inkabb kuldjem el smsben. persze a telefonom nem engedte elkuldeni az smst, mert nem rendes mobilszamra kellett kuldeni.

ekkor mar kisse ideges lettem, de gondoltam mielott beallok a parkolahazba meg egy utolso probat teszek. de mar nem volt energiam szepen artikulalva lebetuzni a rendszamot, csak elhadartam. na, akkor vegre megertette az automata. :)

tothcsab 2017.06.15. 11:24:12

@Rohadt genya: +1 , arról nem is beszélve, hogy a Népliget ami egy sarokra van a képen jelzett utcától, természetesen tömegközlekedési végpont.

Dr Gregory House 2017.06.15. 11:28:37

Sajnálom a poszt tolót. És a kommentelőket is.

Sáros Hilda 2017.06.15. 11:35:01

@tothcsab: Aham.. és mégis melyik BKV járatnak a végpontja?
Ha jól tudom az 1-es villamosnak nem ott van a végállomása, és a 3-as metró is megy még pár megállót..
Szóval tévedésben vagy.. NEM tömegközlekedési végpont. Azt meg ki ne találd hogy a volánbusz pályaudvar miatt kéne oda P+R parkoló.

tothcsab 2017.06.15. 11:47:18

@Sáros Hilda: a volánbusz nem tömegközlekedés te szerencsétlen? egyébként meg hol olvastad , hogy azt a környéket tekinti tömegközlekedési végpontnak? szövegértés 1-es, leülhetsz

.Manyecska 2017.06.15. 11:48:25

@Sáros Hilda: idióta, lelassult teheneknek valóban NEM

Nem lehet elég P+R parkolót építeni sajna, itt még a bokrok közt is állnak..a Dunában is lassan mekkora lesz a feje amikor délutánra elönti az ár majd:DD
Ma amúgy egy homokszállító kamion kapott reggel mellettünk durrdefektet le is feküdt az alja :(((
azt hittem robbanás volt a föld is beleremegett akkorát szólt mellékelek szemléltető videót is www.youtube.com/watch?v=zeeUUbavq4M ....
A kiskutya a parkolóórában volt ha esetleg valamelyik idióta megkérdezné... :D

.Manyecska 2017.06.15. 11:54:54

...de ha meg nem fizetős ott akkor akik a kórház előtt akarnak megállni tuti nem találnának helyet....ennek semmi köze ahhoz akik kijelölték ha majd egyszer egy ingerült hozzátartozó belelép a hiéna parkolóőr arcába lehet elmegy a kedve kis időre költse gyógyszerre én is azt kívánom..

230e 2017.06.15. 11:58:14

A kórháznak van saját parkolója, amit a posztoló írt az az utcai parkolás, ami sajnos tényleg elég gáz.

.Manyecska 2017.06.15. 12:02:51

@230e: a kórházi parkolók is sajnos mindig fullra vannak húgomat pont akkor hívtam amikor épp beindulván a szülés pont egymást keresgélték a kórház előtt mert BE nem lehetett már állni, de legalább a magzatvíz után mehetett a férje..:DD :(....

Répázó 2017.06.15. 12:22:18

@Sáros Hilda: Két dolog. Az első, hogy mi a ló kuki közöd van hozzá? A második és ez a lényeg, az emeberek már évek óta ugatják ezt, de ugyebár az ingyenes parkoló nem hoz lóvét és még pénzbe is kerül és ebben a tolvaj, cigányországban egy ilyen ötlet eretnekségnek számít, mert nem lehet rajta lopni, csalni, hazudni, lenyúlni és még hasznos is lenne. Érted már nyúlbéla?

connector 2017.06.15. 12:57:10

Mások, más betegséggel sem akarnak tömegközlekedni, hanem a kórháznál akarnak kiszállni a kocsiból.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2017.06.15. 12:57:13

ha az orvos fel tudta hívni a dokit, akkor tuti volt már nála párszor, akkor azt is tudná, hogy a kórháznak van parkolója és nem kell az utcán szívni, mindenki számára elérhető, valami 200-400 körüli összeg a kapuban, nincs szívás az automatával... persze amennyiben még nem járt ott, csak felhívott a kórházban egy random dokit, akkor az más...

enrico palazzo 2017.06.15. 13:29:00

Miért olyan bonyolult ilyenkor kirakni egy sorompót, aminél jegykiadó van és a kijárathoz még egyet? Bemegy, cetli szélvédő mögé, kifele fizet, amennyit kell.

Darth Revan 2017.06.15. 13:29:06

@Hilda kisfia:

nemcsak Kenyaban, a jelek szerint Sheffieldben is lehet telefonon keresztul fizetni

csiri bá 2017.06.15. 13:39:04

"Kenyában lehet minden bonyodalom nélkül telefonnal fizetni"

Lehet. Egy tál maniókáért egy Nokiát kérnek, egy tál rizsért már minimum egy Iphone-t kell adni. :)

csiri bá 2017.06.15. 13:40:45

@Darth Revan: Ez azért volt, mert minden esetben magyarul betűzted, csak utoljára angolul, az ótómata meg csak angolul tud meg esetleg pakisztániul és indiaiul. :)

Roltii 2017.06.15. 14:10:57

simple működik gyors online ingyenes regisztráció után, és egyből kártyáról vonja a zsét.
Barion is működik, olcsóbb is mint a simple, viszont kell egyenleget feltölteni (bár szintén lehet telefonról gyorsan...)
Egy ilyen helyzetben minek csesződni parkolójeggyel kedves poszt-toló? Ha tudod, hogy valahová csak 10-15 percre ugrasz be, akkor nem éri meg a kényelmi díja a mobilos parkolásnak, de hosszabb állás esetén igen.

CID.. 2017.06.15. 14:11:21

@enrico palazzo: miért olyan bonyolult megérteni, hogy az utcán parkolt, pda talán nem illene sorompót rakni ;)

A klinikáknál mindhol ez van, alig lehet megállni, én meg sem próbálok autóval menni, ha esetleg arra van dolgom. Itt Szegeden annyi könnyebbség van, hogy a klinikakertben fél óráig ingyenes, annyi általában elég arra ha be kell kísérni a beteget.

enrico palazzo 2017.06.15. 14:19:50

@CID..: Azért bonyolult, mert félreértettem a P+R miatt. Azt hittem, hogy egy nagyobb placc. Így valóban elég szopó. Mondjuk, ha jól látom, a kórház területén bőven meg lehetne ezt oldani, mmint hogy legyen placc. Valaki, aki rendszeresen külföldön parkol, meséljen már, hogy arra hogyan megy ez? Mi van akkor, ha elromlott az ótomata?

.Manyecska 2017.06.15. 15:48:40

@enrico palazzo: akkor egy kenyai zebra farpofájában húzzák le a mászterkárdot!!! :D

.Manyecska 2017.06.15. 15:53:05

@enrico palazzo: minden csík egy -egy zónát jelez, ofkorz!

MrZed001 2017.06.15. 18:48:22

Na igen, egyértelmű lehúzás miatt lettek fizetősek az utcák több helyen is.
Azt ugye mindenki tudja, hogy mert fizetni kell érte nem lesznek ott kevesebben, vagy rövidebb ideig. A kórházból se szaladsz ki gyorsabban mert parkolódíjat kell fizetned. Ha végeztek veled, akkor mehetsz, előbb nem. Egyszerűen csak egy extra adó a parkolódíj. És milyen szépen megélnek belőle a parkolótársaságot nemzeti tulajai, egyszer Lambó, egyszer más luxuskocsit törve szórakozásból (a TE pénzedből). Kell ez neked ??

P+R egy VICC !
Közel 60.000 P+R hely hiányzik égetően sürgősen (értsd ha holnap hirtelen varázsütésre megjelenne is 200%-osan ki lenne használva), és további 100.000 a (ha nem is kényelmes, de élhetőbb) megoldáshoz.
A Hungária menti fizető övezet bevezetéséhez pedig még további 200.000. Ez nem vicc, sőt ezek MINIMUM számok (100%-os foglaltsággal).

Honnan is hiányzik, és mekkora sürgősen ?
Mexikói út, 10.000 férőhely.
Örs, 20.000 férőhely.
M0-Veres Péter találkozásánál HÉV mellett: 10.000 férőhely.
Hungária - Könyves Kálmán - Róbert Károly körúton össz legalább 6 db, bennük egyesével 5.000 férőhely.
Déli Pu helyén: 30.000 férőhely.
És még lehetne sorolni órákon át.

Szóval ez egy vicc ami most van, az a sírva röhögős fajta.
Azaz mi sírunk, a parkolócégek meg tömik a zsebüket és kéjesen vihognak rajtunk.

sunabajnok 2017.06.15. 18:54:59

Egy barátnőm mesélte, nem hittem el, hogy ilyen létezik!
www.dunaujvaros.hu/hir/2232
Hogy ezeknek mennyi eszük volt!

Nouby 2017.06.16. 08:01:37

@Sáros Hilda: Ez alatt a poszt alatt kaptál a pofádra rendesen ahogy egyébként mindig megérdemelnéd. Terézágyú ugyan ez.

Nem lehet erre a telibevert oldalra olyan vérlázító dolgot írni amiből ne a posztolót hoznátok ki vadásznak.

Ha magánklinikán a gyereket falhozcsapnák is a posztoló hibája mert minek neki gyerek meg az amúgy is egyolyan klinika...

Dikusz 2017.06.16. 08:22:46

Mondhatom csodálatos dolog olvasni régi hozzászólók egymással való gyűlölködését új nevek mögé bújva...
Be kel vallanom -mielőtt még rákérdez valaki- fogalmam sincs melyik új név kit takar, de igazán abbamaradhatna ez már. Három-, vagy négy olyan régi hozzászóló van itt, aki rendszeresen kommentel, és vállalja a régi nevét.

Ha pedig nem így van, és én tévedek, akkor meg lehet magyarázni, hogy nincs igazam, azon a pár törzstagon kívül, aki vállalja a nevét, mindenki új. A durva beszólásokat kérem mellőzni, köszönöm.

.Manyecska 2017.06.16. 08:35:14

@sunabajnok: na, emmár valami!!
@Dikusz: durva beszólások már 4-5 éve mentek /Mary már csuklott...../, anyázás, stb...ON

Sáros Hilda 2017.06.16. 09:19:48

@Nouby: HU de megkaptam..
Tudod van egy nagyon jó mondás.. nem az a lényeg mit mondanak, hanem hogy ki mondja.. :)

neet 2017.06.16. 10:45:09

Huhh, vége az évzárónak, jöhetek többet kommentelni! :)))
Ja, nem, mert a kölyköknél is vége....

Egy ideális világban minden H-nak lenne saját (ingyen) P-ja, és oda csak az állna be, akinek ott van dolga (beteg, gyógyító, takarító, pap, ilyenek), aki nem, annak eszébe se jutna foglalni a bentiek elől a helyet. Jóérzés, egyebek.
Egy optimális világban nem adózna ennyit az egyszerio autós, ha meg igen, nem lenne +1 sarc (aka parkolás díja), mindenki ott dobná el a kocsit, ahol a KRESZ, jóérzés, egyebek engedik.
Egy optimális világban nem lenne homár.
Valszín marha uncsi lenne, de páran szeretnénk. :)
neet voltam vagyok és leszek
(Könnyű persze úgy, h a város szélén szültem 3at, és mindig ingyér parkoltunk.)

fifibá55 2017.06.16. 11:02:41

Posztoló pórul járt, kifizette, nem anyázott túlságosan, kár ekézni.
Ezzel nem tudok mit kezdeni: "ő csak végrehajt egy (szerintem) erkölcstelen utasítást". Miért erkölcstelen?
Egyébként is, lassan időszerű annak megszüntetése, hogy magántulajdont ingyen tárolnak közterületen. Ha konténert rendelek, azért is fizetek területfoglalási díjat.

+breaking: Münchenből teljes ki akarják tiltani a dízel autókat, ez minimum 170 ezer autót érint.

Darth Revan 2017.06.16. 11:29:46

@Hilda kisfia: en voltam a hulye. nem kellett volna betuzni, azert nem ertette az automata

neet 2017.06.16. 12:09:22

@fifibá55: ingyen??? neked nincs autód, igaz?

Dikusz 2017.06.16. 12:43:24

@Hilda kisfia: de miért tiltott le? Miért nem lehet túllépni azon, hogy nem bírjátok őt, vagy a másik kommentelőtársat? Félinformációim, sejtésem van, hogy pontosan miért is tört ki ez az ellenségeskedés, de ennek így tényleg, mi értelme van?
Vagy annak, hogy olyanok, akik örök-haraggal mentek el, és soha többet nem jövök ide ígérettel, mégis újra-meg újra megjelennek a százhuszadik nikkel, sokszor úgy tűnik saját magával vitatkozva, két különböző névvel. Ha jól emlékszem -javíts ki kérlek, ha nem így van-, neked sem ez az egyetlen nicked van/volt itt.
Nem púderezem magam, de pont az egyik törzstag vagy, akinek a jópofa, humoros beszólásai miatt szeretem olvasni a Homárt.
Nem én vagyok H.H, nem is ismerem, ahogy a törzstagokat sem. A három évvel ezelőtti blogtalálkozó (párszor szóba került már) óta siklott ki az egész. Kívülről nézve valami nagyon félrement akkor (mindkét oldal hibás) a legjobb szándék ellenére is. Nem hiszem, hogy bárki azzal indított akkor, hogy vesszünk össze, de gyorsan. A beszólások meg folyamatosan előjönnek, ha oka van, ha nincs, túl kellene lépni már rajta.
Őszintén, kérlek mond meg nekem, ha neked lenne egy blogod, és a törzskommentelők neked is ilyen durván beszólnának, mit tennél? Azon kívül, hogy vélhetőleg, de nem biztosan megszüntetnéd a blogodat?

Dikusz 2017.06.16. 13:46:09

@stakeholder Manyecs: valóban, de ennyire durván, meg nehogy adósa maradjak már valakinek, még nem...

.Manyecska 2017.06.16. 14:00:05

@Dikusz: az homártali volt /nem olyan!/ Hilda ott csak grátisz vót. Az vót a baj hogy csetboxot nyitott ha visszanézed 2014.szeptemberét.. külön volt offolda..:DD

Dikusz 2017.06.16. 14:13:24

@stakeholder Manyecs: tudom, végigolvastam, visszanéztem.
Azt sajnálom, hogy a jó szándék félrement, és mindenki -ugye nem haragszol meg érte- egymásra mutogat...

paveway 2017.06.16. 15:31:20

Ha nem a pénzbehajtás lenne a lényeg, akkor engednének fél óra ingyen parkolást. Ez elég arra, hogy a beteget bekísérje a sofőr, leültesse a dokinál és visszamenjen fizetni. Iskolai játék órával megoldható, még mielőtt valaki megkérdezné. Amúgy ajánlom a parkolós alkalmazást, nagyon kényelmes.

Cnere 2017.06.16. 19:02:39

Volt parkolójegye? Ha nem, akkor jogos a büntetés. Amikor mentőautót megbírságolnak a nulla tolerancia elve mentén, ha felhajt az autópályára, akkor mit lehet erre mondani?

Elméletben a legtöbb helyen lehet SMS-ben is fizetni meg van valami nemzeti fizetési rendszer is, ami még annyival jobb is, hogy GPS alapján több-kevesebb sikerrel beazonosítja az övezetet. Az SMS parkolást magam is használom megelégedettséggel, de tény, hogy le kell ellenőrizzem a helyes számot. A nemzeti fizetési rendszerről csak olvastam, de az is jónak tűnik. Ha többet használnám a kocsimat fizetési övezetekben, akkor használnám is, de így az SMS is jó megoldás.

Az a gond, ha eltérnek a nulla tolerancia elvétetől, akkor beláthatatlan viták lennének. Ettől még megértem a panaszost és én is ezt csinálnám az ő helyében, lesz.rom, hogy fizetős vagy nem, ha családtagom rosszul van, megállok akár a házkapuban is ha nincs máshol hely. Büntessenek meg, ha akarnak, ez egy ilyen "játék", ezekkel a szabályokkal.

Cnere 2017.06.16. 19:05:28

@Cnere: Ja, amit kifelejtettem, hogy az a politikus meg sz.rjon sünt, aki ilyen parkolást kitalált egy kórház közelében.

Bendeguz2017 2017.06.16. 19:31:08

Van olyan orszsg europa nyugati felen, ahol maga a korhaz parkoloja fizetos. Raadasul 0-24.

Dikusz 2017.06.16. 20:41:57

@Bendeguz2017: Itthon is van olyan kórház, ahol a kórház területén belül fizetni kell a parkolásért.

Bendeguz2017 2017.06.17. 09:19:42

@Dikusz: Na ez a szomoru. De ez mar csak igy megy. Lesz ez meg rosszabb is

Helga Beauty Salon. 2017.06.17. 09:32:25

@Rohadt genya: az ingyenes parkoló nem hoz lóvét és még pénzbe is kerül és ebben a tolvaj, cigányországban egy ilyen ötlet eretnekségnek számít,

Ja sok a cigány az országban, de a parkolás azért nem ingyenes mert zsidó biznisz!

Hildácska megint kitörölte a kommentemet mert az országot lehet cigányozni de a cigányokat nem! Persze rokon élősködő ő is logikus és várható volt!

Helga Beauty Salon. 2017.06.17. 09:57:37

@Dikusz: Hogy miért tilt az nem logikázható ki. Legutóbbi kurvamagyarozásra, magyarozásra próbaképp zsidót írtam jelző nélkül és letiltott meg törölte a kommentet , azt amire válaszoltam persze nem.
A nicknevek. Aptikjampóval jöttem vissza két év után, sima cicmennel nem engedett be, hülyeségből beírtam aptit azt engedte. aztán visszatértem a cicre, tiltások miatt lett a többi. Én nem azért váltok hogy sunyin tudjak szemétkedni, különben is van egy könnyen felismerhető hülye stílusom amit nyomok.
Ha enyém lenne a blog biztosan nem szidnának mert hagynám a jónépet. Régen a Szilyék nem kavartak, ugyanígy voltak balhék és egy két nap után magától elült.

Lengyelpiac Hu 2017.06.17. 14:15:55

Piros csomag esetében ,ha 2 éven belül nem volt másik,akkor be kell menni a közterületesekhez, méltányossági alapon általában elengedik a csomag tartalmát,ha jó mesét adsz elő.

Egyébiránt létezik OMSZ, pont az ilyen esetekre is!

Permetező 2017.06.18. 15:21:59

Egyszeru megoldas. A szuleszorvosnak annyival kevesebbet adsz kezbe mint amennyi a birsag volt. Ugy megoldva.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.06.18. 15:27:41

@Dikusz: "Három-, vagy négy olyan régi hozzászóló van itt, aki rendszeresen kommentel, és vállalja a régi nevét."

engem hová sorolsz?

Dikusz 2017.06.18. 17:47:00

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: te is régi hozzászóló vagy, csak nagyon ritkán kommentelsz a Homárra. Nem változtattál te sem nevet, ha jól emlékszem még valaki mondta is, hogy jó a nikked:) , és talán nincs is másik:)

Arcade Macho 2017.06.18. 22:38:45

"A fizető parkolás elsődleges célja elvileg a forgalomszabályozás, annak elérése, hogy a korlátozottan rendelkezésre álló helyet ne sajátíthassa ki senki egész napra, hanem amint végzett a dolgával, a lehető leggyorsabban hagyja el a terepet. Ez a pörgetés különösen fontos a kórházak környékén"

ki ez a barom?
tenyleg el manapsag Budapesten valaki aki ezt elhiszi?

korhaz kornyeken NULLA parkolohely van mert az ottlakok elfoglaljak, bitoroljak

Arcade Macho 2017.06.18. 22:43:29

@Rohadt genya: ez a saros hilda tenyleg egy segg

amugy meg megoldani ezt a rovid tavu pakrolas megengedest ugy lehetne, hogy felraknak kamerat es az alapjan buntetnek
ja en kerek elnezest, Tarlos Pityu ezt is kicsinalta

javaslom hogy verje le Tarlos Ur szemuveget es ugraljon rajta a sertett :)

Arcade Macho 2017.06.18. 23:00:41

@Lengyelpiac Hu: "Egyébiránt létezik OMSZ, pont az ilyen esetekre is!"

na persze, csak amikor az kier addig mar apuka feluton van

fiktiv állat 2017.06.19. 08:35:44

@Sáros Hilda: Nem b+ A Nagyváradtér nem az te "okos" Se egy kórház, semmi nincs ott.
süti beállítások módosítása