Tékozló Homár

Se gyerekkocsi, se táska nem mehet be a jó szomszédhoz

2017.06.29. 10:18 | Homár Hilda | komment

coop-1.jpg

A helyszíni körülmények ismerete nélkül persze nehéz bármit is mondani az alábbi panasz jogosságáról, de valószínűleg nem egyedi problémát feszeget olvasónk. Falun meg ugye nem úgy megy az, hogy akkor holnaptól a másik boltba járok.

Üdvözletem! 

Egy kis faluban élek. Az egyetlen (kivéve a drága maszek) helyi COOP bolt ajtajára ki van írva, hogy a pénztárnál kell hagyni a táskákat. Ez szép és jó, de a pénztár a bejárati ajtó mellet van. Ha én ott hagyom a táskám, könnyen lába kélhet. Mivel kisgyerekes vagyok, így érthető módon a babatáskát kell ott hagynom. Értékmegőrző, természetesen nincs. A boltban kamera sincs, az esetleges lopásokat figyelve és érzékelő sincs, ami csipogna, ha valaki lopna kifelé menet. 

A másik dolog, hogy babakocsival nem lehet bemenni a boltba.  Ennek több oka is van: 


1. a fenti kiírás szerint a babkocsit sem lehet betolni - már szóltak miatta
2. nem akadálymentesített a bolt bejárata sem - egy kerekesszékes sem tudna bemenni, erről, a bolt előtti lépcső és 2 db küszöb gondoskodik
3. a polcok között el sem férni a babakocsival, mert a még zsugorfóliában lévő PET palackos termékeket a polcok lábaihoz rakják. 

ERGO. Fogom az öthónaposomat, meg a pénztárcámat és bemegyek a boltba. Mivel táskát nem vihetek be, ezért a kosárba gyűjtögetem az árut, és közben izgulok, hogy minden értékem és a babakocsi is meglegyen mire kiérek. Fizetek a boltban, és ami belefér a kezembe, meg a babámat kiviszem a babakocsihoz. Majd, vagy visszamegyek a többi áruért, vagy izgulok, hogy mire kiérek meglegyen minden, amit vásároltam, vagy csak azt veszem meg, ami a kezembe elfér.....

Ha nem megyek oda boltba, akkor csak az autó marad, a 40 fokban, kisbabával, a 10 km-re lévő boltig. Ilyen esetben mit lehet tenni?

Előre is köszönöm! 

Tisztelettel:

Csilla

 

Kedves Csilla!

Az adott ügy nem kifejezetten fogyasztóvédelmi kérdés, így csak a következőt tudjuk mondani:

Kifejezett jogi rendelkezésbe az ilyen jellegű tiltás nem ütközik. Ennek ellenére ez a kereskedői magatartás etikailag erősen kifogásolható, ha mindenféle értelmes indokot nélkülöz. A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény vonatkozó rendelkezése szerint az üzlet ilyen tevékenysége esetén a vásárló a vásárlók könyvébe tehet panaszt. A vásárlók könyvét az üzletben jól látható és könnyen hozzáférhető helyen kell elhelyezni. A panaszt a vállalkozás köteles 30 napon belül írásban és érdemben megválaszolni, így érdemes megpróbálni, hátha megoldódik a probléma, de minimum a kereskedő megjelölheti azokat az okokat, amelyek miatt ilyen előírást alkalmaz.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Manyecska 2017.06.29. 12:12:52

@Terézágyú: :DDD hallod gyerek a nyakamba hányik a rádióforgalmazás rögtön megszűnne...ráadásul magassarkúban sem lehet vezetni de a legnagyobb baj hogy sminkelni sem lehet a visszapillantóban:P :D

Terézágyú 2017.06.29. 12:12:58

@Lady Scarlett:
"Az a kereskedő azért csinálja ezt mert megteheti és meg is teszi. Ha van konkurencia és elhagyják őt a vevői mert más korrektebb, sőt kényelmi szolgáltatást nyújt, akkor változtatni fog ő is."

Ja, majd arrébb tolja a bótjának a falait :)
Erről híresek a kis falvak, ahol egy/két bót van :)

Lady Scarlett 2017.06.29. 12:27:56

@Terézágyú: Nem kell agyatlanul kirakodni minden szart az útba. A kereskedelem nem arról szól, hogy amit kiteszel azt majd el is viszi a jónép.

.Manyecska 2017.06.29. 12:28:13

@Terézágyú: de az Aero AT3-as motorosban sem ami érint...4000 fordulat/percnél mondjuk kvára mindegy lenne a bébinek hol ül felszálláskor max.viszek bébiszittert.:D

Terézágyú 2017.06.29. 12:29:00

@Lady Scarlett:
te már csak tudod.
a falusi kisbótok szakértője vagy.

Lady Scarlett 2017.06.29. 12:29:03

@Terézágyú: Aki kisbolt 20 nm-en az ne akarjon Tesco XXL -es szortimenttel működni. Ugye világos?

Terézágyú 2017.06.29. 12:30:10

@Lady Scarlett:
minden világos.
hogy ki a sötét.

Lady Scarlett 2017.06.29. 12:32:23

@Terézágyú: mindenki magából indul ki. Jól teszed hogy te is.

Terézágyú 2017.06.29. 12:33:22

@Lady Scarlett:
igen, én most ki vagyok indulva magamból... örülök, hogy észrevetted.

Terézágyú 2017.06.29. 12:35:32

@stakeholder Manyecs:
"ráadásul magassarkúban sem lehet vezetni de a legnagyobb baj hogy sminkelni sem lehet a visszapillantóban:P :D"

Az a cég azért csinálja ezt mert megteheti és meg is teszi. Ha van konkurencia és elhagyják őt az ügyfelei mert más korrektebb, sőt kényelmi szolgáltatást nyújt, akkor változtatni fog ő is.

KaTe 2017.06.29. 12:36:23

@Lady Scarlett: Na-Ja! Közösségi bevásárló! Aztán ne felejtsük a szigorú élelmiszer szállítási,tárolási törvényeket betartani, ill. cégalapítás előtt elolvasni az apró betűs paragrafusokat, nehogy kapásból egy min. 100.000 forintos mulasztási bírsággal indítsunk. Az odáig rendben van, hogy bojkottáljuk a nekünk nem tetsző boltot, illetve a közösség erejével próbálunk nyomást gyakorolni az üzletpolitikájukra. Hozzáteszem: mindezt azért, mert nem lehet babakocsit betolni az üzletbe. Mellesleg ha az egyetlen olcsó falusi kisbolt a helyi baba-mama kommandó és az ezzel járó forgalomkiesés miatt bezár, akkor téged ott a falu lakói lehet meg is köveznek.:)

Kutyahoroszkóp 2017.06.29. 12:37:49

@Darth Revan: az én értelmezésem szerint az a másik 10km-re van és még drága is, de lehet, hogy 3-romromrom boltról beszélünk összességében! Egyébként meg a drágasági külömpözetet alkalomról alkalomra kicsengetheted kisgyermekes Posztoló Csillukának, gondolkozz is, ne csak kommentolj!
@Sáros Hilda: kösz!:D Megváltottad ezúttal magad, szabadon örvénylhet tovább a homárdkommentszekcióne.
@CID..: engem felbasznak a nagy babakocsik. Olyan, mint a bálnamerci ótóban. Kislovat tárolnak abban portable módban, vagy mi? Levágta a lábam a villamos, de nincs a lábméretemre pontmegfelelő cipő a boltokban, ez egy hallatlan skandallum!
...vagy mindig is ott lakoztak. Faluhelyben. (Eperfák, kacsák, traktorok és mulatóstrensz, bádogfalú kocsma).
@nagyonköcsögduda: jatényleg, a legjobb: ennek a gyereknek nincs apja? Apa, tudjuk, aki így spermalövellt meg így izé. Bonyolútt biztos. Egy 3 szereplős babakocsifelvonulást a sorok között dodzsem jelleggel azért megnéznék!:D Erős méltatlankodással of course és gusztustalan-lehetetlen zöld színű lenne mindegyik (nem)kis kocsi. Az előjogok elvárása női anyukától mondhatni természetszerű (ettől még hülyeség és agyfelbaszó), biztosan a hormonok, vagy tán észből nem is volt elég soha, csak hát az ilyen élethelyzetekben sokminden kiütközik, ész, jellem, éretlenség, problémamegoldási készségtelenség, miegyéb. Én nem nevelek 1 gyereket sem, de ha 2-őt is nevelnák is pont ugyanilyen okos lennék (nák). Ez a nagyszomorú igazság-halom.
@stakeholder Manyecs: amiatt utáltad őket, mert ők is tégedet? KITT, maradj a kocsiban, kikötöttelek a tacskóhoz, ne féj (don't afraid, pls und don't parah).
Ok, a bukást, meg a sokmindennek a lehetőségét zsengekorú esetén aláírom, ne hidd, hogy nemírom alá (do signó), de ezzel a zárlat dologgal kár is felbaszni a nemanyukai többségi emberiséget, mert érezd/érzed te is, hogy sok, túlkövetkeztetés ezmár.
Engem egy jókajával bárhol ott lehet hagyni, csöndben nyammogok, némán falok, ez a jó a pasikban. Csak jól kell főzni és nincs is olyan sok gond velük.
A tolatási jelenethez azért erősen hozzáképzelem a magas csippogó-winnyogó hangot is!:D :dááéééúú
@Rohadt genya: kiváló rappor vagy.
@Lady Scarlett: JAAAAAAAJJJJ!! Az újhullámos tudasosfogyasztóanyuka mexólalt! Értelmesebbel? Mulatós trenszet hallgatnak, ember! Ez nem így megy, akármennyire is nyomasák a médiában, hogy telekocsi az isten és akkor vagy modern, az élet, a szokások, a józan ész, az anyagiak és a magyar morál nem így, nem ezt adják ki. Persze akár működhet is az ilyen, s ehhez hasonló, összeszokott, megfelelő közösség esetén, de mint univerzális ajánlat kifejezetten alkalmazhatatlan. Akkor már inkább a _kosárközösségek_ (termelők és vásárlók érintkezése köztes rétegek nélkül).
Te miből gondolod, hogy pont PoszterCsillánk akarna szaladgálni és kétnaponta lepasszolni a gyerekét? A megélt élmények miatt valamely fajta ultraszamaritánussági jellemmotívum költözött volna bele, s ezért? Örűj bizony, hogy nem látod tenmagad írását kívülről!
Hasonló helyzetben.. Elismétlem: FA-LU! A penetráció akkora (olyan KIS számú), hogy _minták nem alkalmazhatóak_, így az ötleteidről is süt, hogy egy gyakorlati élettől igen távol eső, fővárosi elmebuborékban élsz, melyet tejeséggel kitöltenek a trendi "megoldások". Már csak alkalmazni kéne tudni az úgynevezett gyakorlatban. Biztos a jószándék ír belőled, csak nemígy megy ez. Facebookra meg nincs szükség ott, ahol mindenki ismer mindenkit. Gondolkodjunk is már egy kicsit.
Úristen. Nem fog változtatni, gőzöd sincs az egészről.

Kutyahoroszkóp 2017.06.29. 12:42:12

@stakeholder Manyecs: ellenben tűsarkúban kötelező. Miközben szopikázod az anyósülésbe gyógyított pasid. Bécsatolt biztonsági övben persze.
@Lady Scarlett: akkor mégis, mi a retkes réparetek mogyoróról szól a kereskedelem, édesem? Olyan jó, hogy felbukkantál itt, megtelt a napom agyi ideggel. Na nyomjál valami okos replikát, szeretnélek érteni.

KaTe 2017.06.29. 12:49:22

@Lady Scarlett: Amúgy a nagyobb boltokban nem szokott lenni valami kiírás, hogy "kereskedelmi tételben" nem vásárolhatsz? Pedig mekkora lenne, ha Csillát beküldenéd 8-10 bevásárlókocsival (megfejelve azt 1 babakocsival) hogy akkor vásároljon be a falu népének. Vagy egyből a nagykerbe küldenéd? Pech, ott ugyanis tényleg nem mondhatod azt, hogy kérsz 2 db almalevet, meg 3 kiló lisztet. Ott a mértékegység a karton.

KaTe 2017.06.29. 12:51:00

Arról nem is beszélve, hogyha legközelebb kedves Csilla a helyi postára se tolhatja majd be a babakocsit, akkor majd közösségi csomagkézbesítő céget fog alapítani? :)

Terézágyú 2017.06.29. 12:52:55

Tehát azt mondjátok, hogy a pószter Budapestről költözött le egy kis faluba, és most csodálkozik, hogy a falusi életnek hátrányai is vannak...????

.Manyecska 2017.06.29. 12:59:53

@Kutyahoroszkóp: nem, utálatosak voltak a vevő zavarta őket ilyen mélyproli rétegből-valami reálos bót volt- származtak de tényleg azóta nem láttam még ahhoz hasonlót. Barátnőmnek ikrei vannak megnézném ikerkocsival hogy vásárolna..:D

Le kell küldeni az öthónapost vásárolni azt kézcsók.

Clamesa 2017.06.29. 13:00:20

Most nem akarok hangulatot kelteni, de talán elköltözhetne egy faluból, ahol ennyire rettegni kell a lopásoktól és csak egy ilyen okádék bolt van (a "drágán" kívül)...Főleg, hogy itt akarja felnevelni még a gyerekét is, ami érthetetlen. És igen, ahová nem akarják, hogy bemenjek, oda nem megyek be, maradna a 10 km-re levő bolt, nyilván tudja az ember, mit vállal falun.

.Manyecska 2017.06.29. 13:02:17

Amúgy mit izéltek a futópályán a kanyarban a középső "sávban" volt kirakva egy babakocsi, mellett ült anyuka a bébit meg lendületből át tudtam ugrani még épp időben.:DD

KaTe 2017.06.29. 13:10:42

@stakeholder Manyecs: Hát ha felétek ilyen veszélyek vannak, akkor be kell tiltani a futópályát. Vagy a futást. Magyarországnak fontosabbak az újszülöttek, mint pár futóbolond.

.Manyecska 2017.06.29. 13:11:37

@Terézágyú: sőt, kézifék és irányjelző sincs de ritkán tolat egy gép az is biztos:D ! na jó elolvasom a posztot, kit kell savazni.....

.Manyecska 2017.06.29. 13:13:01

@KaTe: de én nem futottam bébike, épp az átstartolást gyakoroltam a pálya felett..:DDDD
Ki az a barom állat aki a gyermekét a futópályán! tanítja járni?? Az evolúció és a krokodilok amúgy is végeztek volna vele másodperceken belül!

CID.. 2017.06.29. 13:18:35

@KaTe: Annak a heti két hülyének a hiányát meg sem érzik.

KaTe 2017.06.29. 13:22:28

@stakeholder Manyecs: Gondolom úgy volt vele, hogyha ott elesik a gyerkőc, akkor a gumírozott talajon kevésbé tud megsérülni, mintha mondjuk a betonon gyakorolná. (Az egyenlőtlen füves talaj nagy kihívás lenne még egy járni alig tudó kölyöknek)

Amúgy meg tökmindegy, hogy mit csináltál a futópályán, nincs jogod veszélyeztetni Magyarország jövőjét!

Ezenkívül követelem, hogy minden 10 falu építsen egy olyan futópályát, ahol gyerekek (vagy részeg felnőttek) tanulhatnak meg normálisan járni!

.Manyecska 2017.06.29. 13:36:36

@KaTe: ja, az lehet, csak nem számolt a futókkal há legalább ne a kanyarban ülne... Amúgy nem volt forgalom de simán fellökhették volna, van"kiskutya" is a telepőr kutyája az múltkor körbekergette a futót :DDD szerencsére a műfüves focipályán belül volt a kutya de ideges lett a srác...most kiírták hogy a "kutya a telepen bármikor felbukkanhat" :DD:O.....mondjuk jó időket lehet futni amikor ott ugat komolyan megvédi az objektumot ő nem érti hogy a futó sportol nem lopni jött:) ON

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2017.06.29. 13:41:36

kint is lopnak, bent is lopnak, mindenki mindenhol lop. milyen putrifalva ez?

Death Lord 2017.06.29. 13:41:36

Van ilyen gyerek hátizsák, én tuti azt használnám. Gyerek a hátamra (vagy előre, egyéni preferencia alapján), minkét kéz szabadon, probléma megoldva. Edzésnek sem utolsó, főleg, ha kocogunk a boltig. Az bizonyára nincs kiírva, hogy izzadtan nem lehet bemenni.

KaTe 2017.06.29. 13:45:28

@Death Lord: Hát ha a bolt cégtáblájára EURONICS van kiírva, akkor azért vannak fenntartásaim. :)

neet 2017.06.29. 13:47:01

@stakeholder Manyecs: Na és milyen a nagymamaság?? Mesélj még! Poszter úgyse tud mit csinálni, a falu végén nem fogja eladni a pecót annyiért, amennyiért válogatott nagyboltok mellé költözhet. Közösségileg se fog vásárolni, ezt most megmondom. És ha apa dolgozik, és amikor meg otthon lenne, már zárva a bolt/kifogyott a párizsi/stb, akkor ő sem játékos a megoldásban. Szomcsi helyzet. Nem minden gyerek szeret anyura kötve lenni. Az enyém első pl nagyon nem, el is ajándékoztam a kengurut. Manapság már puszit is ciki adnia, így lopva csináljuk, vagy sehogy. Második is simán elvolt nem-kézben. A harmadik mondjuk hozzámnőtt, de addigra már wc-re is kocsival jártam/ok, így ez a kengurus/kendős dolog nálunk apszolútli kimaradt.

.Manyecska 2017.06.29. 13:59:17

@neet: már írtam hogy a szemközti vendégházas üvölt hogy ne reggel vigyék ki a babát levegőzni mert zavarja a csecsemősírás a vendégeket /07.30 h../ el lett küldve a lány által a "gyászba" :D még időben... ha igazi kengurut vettél ne is csodálkozz rohadt nehéz lehet utolérni !:DD

neet 2017.06.29. 14:03:00

@stakeholder Manyecs: hát meg ahogy ugrált, vazze, gyerek egyáltalán nem érezte magát biztonságban, sztem. xd Nem vettem amúgy, kaptam, nem tudtam, h ilyen lesz...

neet 2017.06.29. 14:09:35

@stakeholder Manyecs: sztem is 11 és 3 között vigyétek ki, akkor úgysincsenek kint sokan....

Szaftos Fing 2017.06.29. 14:15:08

nalunk a kinaiak csinaljak azt,hogy egy otezer negyzetmeteres tesco teljes arukeszletet bepreselik 35 negyzetmeterre.
tenyleg van minden,meg nitroglicerin is,de mozogni lehetetlen.
nemhogy babakocasival,70kilos emberkent se fersz egy gyerek mellett se.

fiktiv állat 2017.06.29. 14:39:45

@KaTe: A Szaharában reggel 6-kor van 40 fok. Délután cca 60-70.
Kíváncsi lennék, ha egy téged érintő, a kényelmedet kicsit is befolyásoló kérdésről lenne szó, konkrétan hogy neked valami nem teccik, mennyire vernéd a nyálad a fórumon. Gondolom a belvárosi lakásból kvára tudod egy frankót hogy milyen az élete valakinek egy kis faluban ;)

Terézágyú 2017.06.29. 14:47:21

@fiktiv állat:
"Gondolom a belvárosi lakásból kvára tudod egy frankót hogy milyen az élete valakinek egy kis faluban ;) "

Ha végigolvasod a kommenteket, láthatod, hogy éppen az ellenkezője tűnik ki: a pószter illetve az ő pártján állók nem tudják, hogy milyen az élet egy kis faluban...

.Manyecska 2017.06.29. 15:05:21

@Terézágyú: Miért milyen az élet egy kis faluban? Ahol a telkünk vót -domboldalt- onnan minimum fél óra gyalogút volt-földút!- a bolt- egész jó kis ABC volt:) citrom-meg narancszörp vót még csak semmi fanta, kóla.... az ivóvizet vödörben hordtuk FEL, napi kétszer, fürödni a fára akasztott ipari öntözőkanna gyűjtötte az esővizet /is/, a budi pottyantós volt és k.büdös, a kerekeskútba beleesett a keresztapám ittasan..:DDDD, egyszer, utána nem hívtuk...a ház előtt tetőig érő rózsabokrok-vályogház!!- bent búboskemence, a padlásra ha felmásztam a bátyám poénból ellopta a létrát régen még volt anyag a vidékben is :D !!! a vadászt az őzikéje kísérgette amitől a kutyánk hülyét kapott ám ha jöttek a peruiak barackot vagy meggyet lopni kegyetlenül meghajtotta őket a kerítésnél féltek is tőle ! hálisten..

KaTe 2017.06.29. 15:19:16

@fiktiv állat: Már el is felejtettem milyen szörnyű, amikor a babakocsit nem tudom betolni a falusi közértbe (amely közül a legnagyobb is általában 2 maximum 3 sorból áll) elvégre még csak a fél életemet éltem le egy 2500 fős településen :(

És akkor a lexikális tudásodról:

"Hosszú ideig a Földön eddig a legmagasabbnak hitt addig mért felszíni hőmérsékletet, az 58 °C-ot trópusi sivatagi éghajlaton mérték Líbiában, El Azizia városában. Ma már az 56,7 °C-ot tekintjük a rekordnak.

- Szóval hol van az a délutáni cca. 60-70 fok?

"A Szaharában uralkodó hőmérsékletet részletesen nem ismerjük; jellemző e tekintetben az az éles különbség, amely a nappali és éjjeli hőmérséklet közt van és amely legalább 20°C-ot tesz ki. Nappal árnyékban sem ritka a 45-50°C, mig éjjel a hőmérő néha -3°C-ra, sőt többre is leszáll.

Szóval szerinted a posztoló a nyálát veri a Homáron? Ledegradálod szegényt?
Még valami okosítás?

Franquette 2017.06.29. 15:31:18

"csak az autó marad" JAJ, DE KIBASZOTTUL SAJNÁLLAK

Reactor 2017.06.29. 15:47:53

Ezt én még sosem tapasztaltam. Itt kettő darab Coop is van, és mindig beengedtek a málhazsákommal. Babakocsim meg aprótalpú nincs, nem is volt, nem is lesz.
Gondolom ott is Irénke, a Chipskirálynő diktálta a feltételeket. Legközelebb már a hikomatot is megkérik, hogy ugyan hagyja már kint a kerekesszékét? :D

@stakeholder Manyecs: Az öthónapost lopni is el lehet küldeni, őnekik még szabad :D

rotarix2011 2017.06.29. 16:26:23

Én is Coop boltban dolgozom, hasonlóban, mint amit a posztoló jellemez kivéve azt, hogy nálunk el lehet férni babakocsival a sorok között. Az a helyzet, hogy az áru sok, a hely kevés, sakkozunk mindig, hogy mit hova tegyünk. Megvannak a szabályok, hogy mit hogy kell. Néha szűkre sikerülnek itt-ott a sorok, de nem tudunk vele mit csinálni :( kamera nem mindenhol van, a cég dönti el, hogy hova szereltet és hova nem. Sajnos vannak lopások és próbáljuk ilyen szabályokkal megelőzni! Azt tudom tanácsolni, hogy személyesen keresse meg a boltvezetőt és kedvesen kérje meg, hogy az ő esetében tegyenek már kivételt. Hadd hagyja legalább a sor elején a babakocsit (ahonnan látja a baba az anyját) és maradhasson felakasztva a babatáska a kocsin (értékek pedig legyenek akkor egy keresztpántos kistáskában addig kismamán) és ha elmarad a gyerek 1-2 percekre, akkor gyorsan összeszedi ami kell neki. Persze ezt ne reggel a csúcsforgalomban, hanem a kisebb forgalmú órákban tegye. Szerintem minden csak hozzáállás és megbeszélés kérdése... ha ennyi emberség nincs egy boltvezetőben, akkor tényleg más megoldást kell találni... vagy el kell akkor menni a messzebb lévő áruházba, írni minden héten egy bevásárló listát. Kenyeret lehet lefagyasztani is, van már tartós tej is. Ha mégis kimarad valami, akkor hátha a férje, vagy egy kedves szomszéd, vagy barát be tudna ugrani érte a boltba.
Én biztosan tennék engedményeket egy kismamának, sőt, ha ráér valamelyikünk, akkor akár segítünk összeszedni is a termékeket..
Annyit hozzáfűznék még, hogy azért nem kellett volna odáig vinni, hogy Homár poszt legyen belőle. Sajnos nem a kismamáknak áll a világ, ezt néha elfelejtik. Nem a posztolóra gondolok, de sokan azt hiszik ők és a gyerek a világ közepe. Sajnos nem családbarát társadalomban élünk.

ze11 2017.06.29. 16:38:33

A lopásra hivatkozással menjen a sunyiba a kereskedő - ugyanis ha lopnak, akkor miből gondolja, hogy az őrizetlenül hagyott táskából/babakocsiból nem fognak lopni? Jaaa, hogy az nem az ő holmija?
A polcok közé lerakott áruval meg illene óvatosan szűkíteni a helyet - egy tűzoltósági ellenőrzésnél erősen valagba rúgható a bolt, ha a menekülési utak nincsenek meg...

Sajnos az ilyen helyzetben nem sok mozgástere van a vásárlónak, és a kis faluközösség miatt a panaszkönyvbe irkálás is csak haragot szül...

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.06.29. 17:02:30

Küld el apjukat a bótba.

@KaTe: Azt ugye vágod, hogy ezeket a hivatalos értékeket árnyékban mérik? A napon simán lehet 60-70 fok.

Szarazkoro 2017.06.29. 17:02:45

Ejj de nagy problema ez. Fater merre jar? Le lehet poccenteni a gyereket valakihez mig bevasarol az ember lanya, sok megoldas letezik csak meg kell talalni

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.06.29. 17:35:12

Nem vagyok született geci -hosszú évek alatt tanultam ki a szakmát-, de ahol a babakocsi nem fér el a sorok közt, ott szerintem a menekülő út szélessége sem biztosított, szóval erre nem szerencsés a boltnak hivatkoznia. Lehet, hogy írnék egy levelet a katasztrófavédelemnek, hadd védjenek egy kicsit.

élhetetlen 2017.06.29. 17:44:52

@Sáros Hilda: Olyan jó látni, hogy mindig ilyen megértő vagy. „El kell menni máshova.”. Te biztosan utaznál tíz kilométert oda, annyit vissza egy liter tejért, meg fél kiló kenyérért. Okos, gazdaságos. Nem értem, miért olyan istentől elrugaszkodott elvárás az, hogy, ha nem vihetem be a cuccot a boltba, akkor a bolt figyeljen a kint hagyott cuccokra. Akár egy kamerával, akár 100 forinttal működő ketrecekkel. Nem ismerem a leírt eset terepviszonyait, és régen éltem falun, de ha bementünk a központba, az 3-4 km volt. Akkor már megvettük akár a tányérkészletet, vagy 2 m ruhaanyagot is. Ezt hagyd kinn az utcán, vagy menj vissza újra a liter tejért?

Mr. Cobb 2017.06.29. 17:54:07

10 km autóval? Ilyen embertelen dolgot...

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.06.29. 17:56:38

@élhetetlen: "Te biztosan utaznál tíz kilométert oda, annyit vissza egy liter tejért, meg fél kiló kenyérért."

Akkor bele se merj gondolni, hogy vannak emberek, akik tanyán laknak, és mondjuk kocsijuk sincs.

eßemfaßom meg áll 2017.06.29. 18:07:47

A szerző megtalált egy piaci rést, nyisson egy falusi kisboltot (akár hívhatja meszeknak is ha a 80as években él) ahol minden olcsó (nem olyan drága mint a másik helyi maszek bolt), szép tágas, motivált jól megfizetett dolgozók serénykednek és szabadon lehet táskával, babakocsival bejárni.

Kutyahoroszkóp 2017.06.29. 18:09:20

@élhetetlen: ketrecek, falu, kisaruhaz, nem eletszeru, nem igaz, hogy nem erzed.
@rotarix2011: faluhelyen tartostej? nehogy marrt, van ott kozel eredetien originalt-realis bocitogy! milk maker
hogyyn festene egyebkent egy tschaladbarat tarsadalom szerinted? ha az is, nem az onmaguk es tulertekelt utodjukat illeto megtevedtseg okan az.

élhetetlen 2017.06.29. 18:11:16

@Terézágyú: Azt azért te sem gondolhatod komolyan, hogy a szomszédoddal való viszonyod csak tőled függ. Már tizenöt éve éltem itt, az előző szomszéddal sem jártunk össze, pár perc szöveg a lépcsőházban, pár perc szöveg a teraszon, növénycserék, stb. Mikor elgázoltak, és rájött, hogy gondot okoz a lépcső (a hetedikig van lift, egy emelet gyalog), mondta, hogy tegyem ki a szemetet (gondosan bekötött zsákban gyűjtöm), úgyis megy dolgozni, leviszi. Neki nem gond, nekem jól jött. Elköltözött, az új tulaj egy harmincas jól menő nő, aki a nyolcadikról lefut a biciklivel a vállán. Hozzá sem szoktam becsengetni, hogy unatkozom, beszélgessünk. Tény, egyszer megkértem, hogy cseréljen ki egy izzót, mert nem tudok létrára mászni. Aztán jött egy komolyabb probléma, bontják a teraszomat, (36 nm), és pár felesleges cserepet próbáltam eltüntetni. Már jól kidőltem, és ott vagyok két műanyag szatyor szeméttel, a szomszéd teraszon a csaj, és a bátyja. Nem segítenének, nem vinnék ezt le a szemétbe? A csaj, nem, és különben is elege van az újabb, és újabb szívességekből. Na, vele legyél jóban! Ha kint vagyok, mikor kint van, és arra nézek, akkor átköszön. De minek?

neet 2017.06.29. 18:11:54

@Szarazkoro: te se tudsz elképzelni olyan helyzetet, amikor egész egyszerűen nincs kire passzintani a gyereket.
(Ültél te már budin tárt ajtókkal, mostál már hajat nyitott szemmel, h lásd őket? Na. Én ismerek olyat, aki igen.) Ezt nem kötözködésből írom, hanem mert van az úgy, h egyedül van az ember lánya, és nem fél napra. És meg kell oldania a dolgokat. És akkor egy pöcsöm boltba nem tud bemenni a kölykével. Ha meg kint hagyod a bolt előtt egy túró rudival, jönnek a Gézengúzok, és összeKismaszatolják őt....

eßemfaßom meg áll 2017.06.29. 18:11:57

@Dezsike: "Ellenben bizonyos termékeket akár 50%-al drágábban árulnak, mint a városi boltokban - nincs verseny, megtehetik. "

vagy esetleg amiből a városiboltban elmegy napi 200db abból a falusiban hetente 2db így nem ugyanazzal a kedvezménnyel kapja a forgalmazótól.

eßemfaßom meg áll 2017.06.29. 18:20:15

@Lady Scarlett: "Aki kisbolt 20 nm-en az ne akarjon Tesco XXL -es szortimenttel működni. Ugye világos?"

Ugye akkor ugyanez a poszterina amiatt sirna, hogy a falusi kisbóltba hiába tologatja a babakocsit a ráakasztott táskával, szinte semmit nem tud megvenni, kénytelen a drága maszekhoz vagy a 10km-re levő városiba járni (40fokban).

élhetetlen 2017.06.29. 18:21:42

@Firestarter.18: Ez lélektanilag más, mint, hogy ott van közel, de kényelmetlenné teszik a vásárlást. Nem jövök azzal, hogy a tanyán tartson tehenet, mert gyerekkoromban nekünk is csak addig volt, míg élt a nagyapám, ő tudott fejni, anya keze nem bírta, apa meg nem tudott fejni (vagy nem akart tudni). Kenyeret sütni meg nem gond, csak munka, a liszt meg sokáig eláll. Itt csak annyi a különbség, hogy aki egy tanyán él, annak más megoldandó dolgokat kell átlátnia, mint annak, aki egy faluban. De tévedhetek.

KaTe 2017.06.29. 18:27:03

@Firestarter.18: Igazad van, a NAPON lehet akár 6000°C is.
Mellesleg hajnalban és este is simán lehet 60-70 fok a Szaharában.

Amúgy az a hőmérséklet amiről én beszélek:
"A nemzetközi előírások szerint a hőmérőket úgy kell elhelyezni, hogy azok mindenkor a levegő hőmérsékletére jellemző értéket adjanak. Meg kell tehát védeni a hőmérőket a hőátadást okozó tárgyak (pl. nagyobb épületek), valamint a napsugárzás közvetlen zavaró hatásaitól. "

élhetetlen 2017.06.29. 18:27:45

@Kutyahoroszkóp: Nem, nem érzem. Vagy beengedem a vevőt az össze cuccával, akár azzal, amit máshol vásárolt, vagy, ha arra kötelezem, hogy hagyja kint, akkor vállalom, hogy vigyázok a cuccára. Nem normális?

nagyonköcsögduda 2017.06.29. 18:38:51

Egy-két hozzászólástól a falnak megyek.

Azért gondoljatok már bele: otthon van, vélhetően GYES-en. És basszus, nem tud megoldani egy bevásárlást. Azért megkérdezném, hogyan tervezi a jövőt, amikor vissza kell mennie dolgozni. Az a gyerek egyszer iskolás is lesz. Nyári szünet hogyan fog működni? (Bonyolultabb eseteket nem is akarok írni, félő, hogy anyuka nagyon meglepődne)

Romokban az egészségügy, az oktatás. Tovább nem is akarom sorolni.

Most komolyan ez a legnagyobb probléma, hogy egy boltba nem tolhatja be a babakocsit???

Anyuka! Kapjál már a fejedhez! Ennél sokkal komolyabb helyzetekkel is meg kell majd küzdened anyaként!

rotarix2011 2017.06.29. 18:43:02

@Kutyahoroszkóp: igen, van házi tej is, ki mit szeret...a poszt szempontjából lényegtelen...akkor lenne családbarát a társadalom, ha a GYES-ről visszatérő anyukák könnyen találnának állást, akár otthon végezhető normális munkát, részmunkaidőset, ahol nem gond, ha pár napig nem dolgozik, mert a gyerek beteg, vagy nyílt nap van, vagy anyák napi ünnepség és oda menni kell az édesanyának. Csak úgy kezdetnek leírom pl. ezt. Családi adókedvezmény ide, vagy oda, lehetne 90%-os TB támogatottság legalább a gyermek gyógyszerekre és lehetne mondjuk ugyanennyi a gyermekápolási táppénz. Jó lenne ha munkáltató nem rúgna ki, mert néha szülői teendőim vannak (pl. eltört a gyerekem keze, felülvizsgálat stb. munkaidőben, vagy pl. egy szülői értekezlet). Jó lenne önkormányzati tábor is jelképes összegért, mert nyáron nem tudjuk hova rakni a gyereket. 10 k.baszott hétre két iskolás gyereket. Nincs gyerekenként 10-20 ezer forintom táboroztati őket végig/FŐ! És a nagyik sem állandóan befoghatók, idősek, betegek, meg van nekik is dolguk! Mi egy átlagos életszínvonalon élő család vagyunk és nagy nehézségeket okozott és okoz most is a fent felsorolt problémák.

CoolKoon 2017.06.29. 18:44:58

@élhetetlen: "A csaj, nem, és különben is elege van az újabb, és újabb szívességekből. Na, vele legyél jóban!" - Már nem azért, de én egy ilyennek (pláne egy ilyen eset után) vissza se köszönnék soha többet...

eßemfaßom meg áll 2017.06.29. 18:46:41

@KaTe: "Amúgy a nagyobb boltokban nem szokott lenni valami kiírás, hogy "kereskedelmi tételben" nem vásárolhatsz? "

szokott lenni de szerintem mindenhol leszarják magasról. Mutkor az osanban egy néne az ÖSSZES kilós hétköznapi kenyeret bepakolta. Ha nem látom saját szemmel nem hiszem el, hogy ilyen púpos bevásárlókocsival lehet közlekedni.

élhetetlen 2017.06.29. 18:47:08

@Lady Scarlett: @terézágyú: „Nem kell agyatlanul kirakodni minden szart az útba. A kereskedelem nem arról szól, hogy amit kiteszel azt majd el is viszi a jónép.”. Tejesen igazad van. Nem is falu, csak a sarki CBA. Sajnos, nekem már számít, hogy egy bolt 100, vagy 500 méterre van, tehát néha bemegyek ebbe a közelebbibe. A lejtős kenyeres pult, öt centis peremmel, egy sor kenyér megtartására alkalmas. Fölraknak három sort. Egyhez hozzányúlsz, kettő csúszik le a földre. Személyzet, ugye nem ezt kell hazavinnem a földről. Dehogy, beviszik a raktárba. És ahogy kihúztad a lábadat, visszateszik a polcra. Katasztrófa!

KaTe 2017.06.29. 18:48:38

@élhetetlen: A biciklid, autód, motorod is kint kell, hogy hagyd a parkolóban, ahol feltörhetik, megrongálhatják, ellophatnak belőle valamit. Az se az áruház felelőssége, mert nem őrzött parkoló, viszont nem is tolhatod be az áruházba. :) Pedig utóbbi 2 simán elférne a nagyobb áruházakban.

A törvényben szerepel valahol, hogy egy babakocsi nem tiltható ki egy kereskedelmi üzletből? Amúgy meg miért olyan bonyolult megérteni, hogy egy zűrös faluról lehet szó, ahol valószínűleg nem egy babakocsis anyukának lehet az a szokása, hogy belerámolja a napi bevásárolni valót a babakocsiba, ami után persze nem fizet?

"és közben izgulok, hogy minden értékem és a babakocsi is meglegyen mire kiérek"

A posztoló az "értékeit" miért nem viszi be a táskájában? Ha annyira zűrös a környék, hogy a babakocsit se meri kint hagyni, akkor nem az üzletvezetővel kellene pörlekedni, hanem a polgármesternek/körzeti megbízottnak szólni, hogy szar a közbiztonság, tegyenek valamit!

jandera 2017.06.29. 18:49:44

@Sáros Hilda:
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik
tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik tetszik

élhetetlen 2017.06.29. 18:56:34

@CoolKoon: Hát visszamordulok, hogy ne legyek még nála is bunkóbb, de ennyi.

AufWiedersehenMonty 2017.06.29. 19:06:19

Sok pesti érzéketlen barom

Magyaryzoly 2017.06.29. 19:21:17

Szerintem azt kéne csinálni a Kormánynak, hogy meg kéne parancsolni, hogy a panaszkod hölgyet minenképp ki kell szolgálni. Nyilván nem lehet átépíteni a boltot, inkább a Coop igazgatója személyesen vinné ki a wcpapírt meg a kilo kenyeret a hölgynek.

élhetetlen 2017.06.29. 19:21:23

@KaTe: Nem fogunk egyetérteni, ez már biztos. Én tartom magam ahhoz, hogy vagy beengedem a vevőt az össze cuccával, akár azzal, amit máshol vásárolt, vagy, ha arra kötelezem, hogy hagyja kint, akkor vállalom, hogy vigyázok a cuccára. Nem normális? „Amúgy meg miért olyan bonyolult megérteni, hogy egy zűrös faluról lehet szó, ahol valószínűleg nem egy babakocsis anyukának lehet az a szokása, hogy belerámolja a napi bevásárolni valót a babakocsiba, ami után persze nem fizet?” Ez csupán feltételezés részedről. Ahogy az is abszurd, hogy a körzeti megbízottnak kéne figyelni a bolt előtti babakocsira. Lopás? Sztori. Itt Pesten Spár. Akciós a meggylekvár, azzal sütöm az islert, kirakva 6 üveg, leveszem mind (másnak is sütök), és mivel egy rendes ember vagyok, szóltam a biztonsági őrnek, hogy szóljon a raktárnak, hogy leraboltam a polcot, nyilván van még benn, nehogy a következő vevő ne találjon. Nem ment szólni, követett, míg el nem hagytam a boltot, mert ez biztosan valami csel volt részemről, hogy amíg ő szól a raktárban, addig ellopjak valamit. Röhej.

Lucifer Morningstar 2017.06.29. 19:22:39

"Mivel táskát nem vihetek be, ezért a kosárba gyűjtögetem az árut,"

Ezek a hülye bótok így működnek. Az elmúlt 30 évben egyszer sem jutott eszembe, hogy a táskámba pakoljak. Kosár, pénztár, átpakol.
Nem lehet, hogy a fajtád miatt írták ki a tiltást, pakoltak a táskába, aztán úgy gondolták, ha már ott van akkor az saját cucc, nem kell fizetni érte?

Orszag 2017.06.29. 19:23:38

Adalék: az én babakocsim akkora volt, mint kb. egy kissámli, míg ma mindenki kötelezőnek érzi Kispolski méretű gyerektaligával járni. Imádom, hogy nem lehet elférni sehol se tőlük.

élhetetlen 2017.06.29. 19:58:05

@Lucifer Morningstar: Tetszik érteni, nem tetszik érteni? Nem a táskájába, vagy a babakocsiba akart pakolni vásárláskor, csak azt sérelmezi, hogy hagyja kinn a cuccait, miközben senki nem vigyáz a cuccaira. Nem tud átpakolni a táskájába fizetés után a kasszánál, ami normális, mert azt valahol lerakatták vele. Bonyolult?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.06.29. 20:32:18

@stakeholder Manyecs: Vitorlázó géppel hogy kell átstartolni? Tacsengó is van?

Guszty 2017.06.29. 20:50:11

Azt nem lehetne, hogy a posztoló ehhez a közelebbi COOP-hoz megy el autóval, a gyereket kenguruban viszi be: Nem kell kint hagyni semmit őrizetlenül. Probléma megoldva.

mechanikus körte 2017.06.29. 21:46:33

Elképesztő ez a gyűlölködés az anyák ellen. Remélem, minden, itt fröcsögő "túlértékelt utód" így társalog otthon a sajátjával is.
Egyébként egy babakocsi semmivel nem szélesebb, mint egy járókeret, amiből egy kis faluban jó eséllyel akad néhány. Gondolom, arra is van néhány "konstruktív" ötlet, hogy ezek gazdái hogyan oldják meg a bevásárlást.:D

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2017.06.29. 21:58:38

Nalunk nagyon egyszeruen megoldottuk ezt: en jartam a boltba melo utan, az asszony meg nem boltbajarassal, meg hasonlo onszopatassal volt elfoglalva napkozben, hanem teljes mertekben a gyerekkel foglalkozott.
Persze elofordult, hogy setalas kozben beugrottak a boltba, de hiaba alig fert el a kocsi, itt normalisak a boltosok. Olyan is volt hogy eleg volt megallni a penzternal, es a boltos szallt ki es hozta oda a ket vasarolando cuccot, igy megsporolva a nehezkes tekergest a sorok kozott. Ez emberi hozzaallas. Mondjuk a gyerek kozben vegig gugyogott, es elvarazsolta a boltosokat. Lehet ez is szamitott, hogy nem agyhalott kosziklak dolgoznak nalunk. Passz. De ez is kóp bolt.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.06.29. 22:25:59

@mechanikus körte: hol lehet vajon ez a falu, ahol csak mozgássérültek, járókeretes idősek és leányanyák laknak?

Szarazkoro 2017.06.29. 22:46:26

@neet: el. Van kenguru amibe bele lehet tenni a kolykot. Kibirja arra az 1 orara es nem kell a hazat vinni magaval. Problem solved.

Kutyahoroszkóp 2017.06.29. 22:46:30

@rotarix2011: na ne bagatelizáljuk el: akármilyen kontextusban is, de megemlítésre, sőőt, ajánlásra került a tartósított tej. Ilyet még viccből se. Valóban van egy fejfájdító, kellemesnek ható zamata, de ez csalóka, csaxólok. Szerintem nem lényegtelen, van felelősségünk igenis, mert sztárok vagyunk és tudatalatt is reklámokat ültetünk el. Óhatatlanul is a hegyomlás kasszáskövér reklámarc jut eszembe rollad, mert hát egyéb blogokról kiderült, hogy kövér vagy, mint álat.
Hm. Otthon végezhető. Mi lenne ez? A komplett világgazdaságot, sőt, élettani mibenlétünket kellene átalakítanod ahhoz, hogy pecsétes melegítős, könnyen, SEMMIVEL, gyors pénzkereseti lehetőségre vágyó anyukáknak te releváns távmunkát biztosíts. Merthogy ahhoz ugye tudás, affinitás is kellene, nem csak a nem létező - s egyben az igények tükrében megkelthetetlen - lehetőségek után óbégatni, amúgy értelek, de nem minden a rendszer vagy az ország hibája, leellett tehénanyák hormon alapú túlmozgásossággal ritkán jó munkaerők. Márr bocs.
"ahol nem gond, ha pár napig nem dolgozik, mert a gyerek beteg"
Azért ezt te sem gondoltad komolyan. Fullrandom szolgáltatni a munkaerőt, mégis, milyen terület lehet ez? Biztosan beszűkült az agyam így már estére, de semmi nem ugrik be. Értem, hogy a legideálisabb állapotok ezek, de hát tulajdonképpen én kérdeztem.:D A 90% viszont bicskanyitogató. Kedvezmények lehetnek, legyenek, de hidd el nekem, hogy nem szükségszerűen a kisgyerekesek vannak, Sö lehetnek a legszorultabb helyzetben, és itt nem csak a nyugdíjasokra gondolok. 90%, meg lottóötös kombót valaki?
Yómagam sem túl sokat táboroztam/njaraltam gyerekként. Aztán mégis felnőttem. Szegénységben. Nem kifele mutogatva. Nem szabad nyilván elsüppeni a "másnak is szar, tehát nem olyan nagy baj, hogy nekem is" téveszmében, deazért na.
@CoolKoon: emberi motívum viszont, hogy önként (és dalolva?:D) átköszön. Egy történés-streamből kimetszett pillanat-fordulatot olvashattunk, ebből nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Lehet, hogy nem szar, csak más ember, lehet hogy szar mégis. Nem tudjuk.
@mechanikus körte: járulj vissza facebookra, ha ennyi jön le csak. Miért pont estére kell felkúrni az agyszintemet? Az agyhiány ellen hirdetek unos-untalan, s visszatérő jelleggel, reflex-szerűen ellentmondástot nem tűrő hadjáratot, merthát káros is, meg nem is kell az. Az, hogy az anyák között sok az eleve is agyhiányos, hormonhülyeségekkel megterhelt egyed, hát.. bizonyára arról is az tehet, aki ezt szóvá meri tenni. Arról ugyan senki nem beszél, hogy hány random visongó, neveletlen kölköt "illik" eltűrni, boltban, buszváróban, esküvőn, keresztelőn, anyja ravatalán, mindenhol, de ettől még létező jelenség. Talán itt is kezdhetnénk. Zsigeri reakció meg, hogy akkor ez gyűlölködés. Aha. Állítgassad csak a saját bizonyítványod kifele. Lefejelek egy körtét izibenn b+, aztán megeszem! Hammnyami fogsorral. Elég.
Kéjlécem a járókeretes gondolatba is, te is pesti vagy. Nulla élet- és valóságérzékelés, maximális fogyasztói agykiszolgáltatottság.
@Firestarter.18: akik tanyán laknak, rendre kreatívabbak, mint akik agyonszolgáltatott közegben, csak nem jön ki ez a tulajdonságuk, nem lát napvilágot a többi élőlény számára, mert nagy szociális elszigeteltségben élnek, merthiszen tanya.
@élhetetlen: a gondolat maga normális, csak az életszerűsége nulla. De nem ismétlem magam. Ne baasz fel te is.
@Hurrá Torpedó: elvarázsolta lol. Hát erősen szituációfüggő is. Ugyanaz az ember lehet hárpia is és tündéri is napszaktól, kielégültségtöll, aznapi vásárlóhorda nehézségétől függően, aztán te ebből látsz egy pillanatnyi keresztmetszetet. Persze vannak védhetetlen esetek...
@eßemfaßom meg áll: mondjuk szólhattál volna néki egy kérdés keretében, hogy hé, miért tetszik ennyire púposan rakodni, azért tetszik ennyire púposan rakodni, hogy szinkronban legyen a púpi hatás a hátán lévővel ikszdéenter?
@KaTe: nyilván tesznek valamit. Jó poénnal zártad a gondolatsort.:)
@jandera: azkirály.
@AufWiedersehenMonty: csak az utolsó jelzőt veszem magamra, az előző kettőt kikérem magamnak (nem muszáj kiadni).

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2017.06.29. 23:00:28

Ilyen esetben a legjobb, ha veszel egy hordozókendőt és pár napig gyakorolsz a youtube előtt.

Kutyahoroszkóp 2017.06.29. 23:05:32

@élhetetlen: őő, lásd be, hogy furcsán, alias szokásostól eltérően viselkedtél ezzel a szólással. Nő vagy? A raktárgenyák (feltöltőművészek) dolga monitorozni az ilyet és általában azért sikerül elvégezniök ezt a feladatukat, nem kell itt túlbuzgólkodni. Az őrrel nem kell keresni a kaptscholatot, mert jócélhardverként, munkáját végezve szénné gyanúsít nonverbálisan, hiába nyílik neked rálátásod arra utólag is, hogy mit tettél, meg mit nem, néki nem nyílik, csak ösztönlényként nyírja az önérzetedet, te meg keserű szájízzel távozol. Gondolom megérte az emberiség egészében elkövetett jótétemény.
A feltételezésekről meg annyit, hogy nem egy atomfizikus a bolti éra sem, de az önérdekvédelem ösztönszinten is megy, nem gondolnám, hogy véletlen hozták az intézkedéseket, szar környékek, meg lopások igenis vannak, az, hogy nemszeretem téma, még nem jelenti azt, hogy ne létezne. Az már más kérdés, hogy a bolti eladó sem éppen egy túlszofisztikált létforma, hajlamosak túltolni a cselekményt.

eßemfaßom meg áll 2017.06.30. 07:05:15

@élhetetlen: "Vagy beengedem a vevőt az össze cuccával, akár azzal, amit máshol vásárolt, vagy, ha arra kötelezem, hogy hagyja kint, akkor vállalom, hogy vigyázok a cuccára."

Ez alapján ha nincs a bolt előtt őrzött bringatároló akkor a boltba be kell engedni a vásárlót bringával, el ne lopják tőle a kinthagyott bringát.

eßemfaßom meg áll 2017.06.30. 07:09:55

@élhetetlen: "mert ez biztosan valami csel volt részemről, hogy amíg ő szól a raktárban, addig ellopjak valamit" a geci végzi a dolgát (biztonság őr, nem polckészletlejelentő)

eßemfaßom meg áll 2017.06.30. 07:15:53

@mechanikus körte: "Elképesztő ez a gyűlölködés az anyák ellen"

kevered a "győlölködés" szót a lehülyézéssel és az "anyákat" ezzel az élhetetlen hülye picsával

eßemfaßom meg áll 2017.06.30. 07:20:02

@mechanikus körte: "Egyébként egy babakocsi semmivel nem szélesebb, mint egy járókeret," a járókeret jellemzően nem előzi meg másfél méterrel az öreg nénit így kicsit kisebb a fordulóköre (és a járókeretbe nem fér el 10 rúd téliszalámi a takaró alatt)

.Manyecska 2017.06.30. 08:10:35

Monnyuk tegyük hozzá egy kenguru benne a minimum hat kg-os gyerekkel plusz pár szatyor, közben a cumi következetesen kiköp :D - minimum még egy kéz kéne namost. És hosszú távon leszakad a dereked. Hátrakötni meg tök gáz gyerek közben lenyúl pár kotont stb.:DD

.Manyecska 2017.06.30. 08:13:32

@mechanikus körte: az én 86 éves nagyapám pl. lemegy vele a többszáz méterre lévő piacra!:) Gondolom mire hazaér már mehet is vissza ... két gyereke lakik közel hozzájuk de ő főz mindre hétvégén kicsit sem izgatják a korlátai :D najó ő már aludt el csónakban részegen azt Ráckevénél ébredt meg hagyta ott az evezőlapátot -Sz.szentmárton- a CBA-ba...mert szigeten volt a hétvégi ház... ott ecsém fel se merült babakocsi örültünk ha élve átértünk mindig jött egy k..va hajó ami hullámokat csinált ott nekünk sima ladik..anyám mélyen vallásos lett mindig :DDD

.Manyecska 2017.06.30. 08:17:36

@mechanikus körte: de a legfrankóbb az volt amikor folyt be a víz mer lukas volt bátyámmal megdöntöttük szerintem az olimpia rekordot:D ugyan Duna-holtág de az ember sosem tudhassa azért volt ott távolság ..még nádas..úgyhogy a CBA-be menetel külön program volt aztán vett egy csónakmotort hálisten, azzal repesztett a szomszédba is ottan bevett szokás volt átevezn van aki gumimatraccal ment . baszki mekkorát röhögtünk amikor a vén múmia elúszott előttünk hasalva és üvöltött hogy sziasztok..:D Ott nincsenek ilyen problémák lehet a levegő teszi!!? De jó mert a mentőmellény alá pont odafér a gyerek!:D

CID.. 2017.06.30. 08:54:04

@stakeholder Manyecs: Most már csak az a kérdés az ottani CBA-ba be vihette e a csónakot, motorral vagy anélkül? Egyébként mindent tudunk :D

CoolKoon 2017.06.30. 08:59:35

@Kutyahoroszkóp: "emberi motívum viszont, hogy önként (és dalolva?:D) átköszön." -A látszatra való törekvés csodákra képes...

"Egy történés-streamből kimetszett pillanat-fordulatot olvashattunk, ebből nem vonnék le messzemenő következtetéseket." - Jó, ez igaz. Ettől még azért nem köszöngetek bárkinek. A környezetemben se.

.Manyecska 2017.06.30. 09:44:06

@CID..: nem vihette mert kikötötte a parton az EVEZŐLAPÁTOT vitte nem figyeltél!! Az mekkora már hogy mész a pultok közt oszt mindig leversz valakit :D

.Manyecska 2017.06.30. 09:56:32

@CID..: de a lapátokat ottfelejtette. Ezt akkor vette észre bizonyára amikor evezni kezdett....de lehet, nem.:D Onnan kb. negyed óra séta amúgy.. ez nem fordulhatna elő ha vitorlázórepülővel mész vásárolni de ott nem lehet parkolni vele :DDDD
www.youtube.com/watch?v=5YB2ySHacJI

Darth Revan 2017.06.30. 11:05:11

@Kutyahoroszkóp:

sehol nem irja, hogy a masik bolt messze(bb) van; csak olvass, ne kolts hozza extra tartalmat.

Darth Revan 2017.06.30. 11:07:36

@élhetetlen:

" követett, míg el nem hagytam a boltot, mert ez biztosan valami csel volt részemről,"

meg szerencse, hogy resen volt. :D

Kutyahoroszkóp 2017.06.30. 12:13:41

@Darth Revan: anyáddal harcolj már te okosgyermek.

.Manyecska 2017.06.30. 14:39:15

@Kutyahoroszkóp: az enyém harcol! lefekvéskor és ébredéskor, valami rugdal belülről szerintem kiskutya vagy alien!! igen ottan egész lent nem szélgörcsök!:D kéne tesztelnem megint?? :P:DDD *mi a f.sz?* :DD

.Manyecska 2017.06.30. 14:40:43

ja OFF voltam . de az tuti Ő fog lemenni kenyéért, tejért, nekem nincs erre már szabad kapacitásom :D

Matteo79 2017.07.02. 15:41:23

Ertem a problemat, de ha nem tetszik nem kell odamenni

mechanikus körte 2017.07.14. 00:49:16

@Kutyahoroszkóp: "Arról ugyan senki nem beszél, hogy hány random visongó, neveletlen kölköt "illik" eltűrni, boltban, buszváróban, esküvőn, keresztelőn, anyja ravatalán, mindenhol, de ettől még létező jelenség. "
Ezen megállapítás után azt kell mondjam, hogy te az "agyhiány elleni küzdelembe" teljes mértékben fegyvertelenül indulsz. Bár bemásolhattam volna az egész, hozzám intézett megnyilvánulásodat is ennek alátámasztására.:D Nem kell eltűrnöd senki "neveletlen kölykét", ki lehet költözni a picsába a pusztára. Ott ihatsz sajátkezűleg fejt nyers tejet, ehetsz magad sütötte kenyeret, és a neked megfelelő szintű társaságban élhetsz. Amúgy nem vagyok pesti, bár éltem ott, kisgyerekkel is, amíg egyetemre jártam, cipeltem a babakocsit föl-le a lépcsőn a metróhoz, emelgettem fel-le a buszról, villamosról. Szerencsére néha akadt olyan ember, akinek több EQ-ja van, mint egy teáskanálnak, és segített, de nem ez a jellemző. Érdekes, hogy - nagyon helyesen - kiállni a mozgáskorlátozottak, a látás-, hallássérültek jogaiért roppant korszerű, de a kisgyerekekre és a velük közlekedő anyákra tekintettel lenni már nem.
süti beállítások módosítása