Tékozló Homár

Létezik, hogy szabadul az Erste a rendben fizető hitelkártyásaitól?

2017.08.02. 09:50 | Homár Hilda | komment

funny-animal-wallpapers-picture-is-cool-wallpapers.jpg

Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat kapsz"  próbálkozás is elég jó, a sztori második fele viszont  furcsa gyanút ültetett el Balázs fejében.  

Szabadul az Erste a rendben fizető hitelkártyásaitól!?

Sziasztok!

Egy nagyon fura dologgal találkoztam a minap. Kezdem azzal, hogy a hitelkártya használóknak azon szűkebb táborába tartozom, aki nem azért tart hitelkártyát, hogy tovább nyújtózkodjon, mint ameddig a takarója ér, illetve nem szoktam elfeledkezni az időben visszafizetésről is, így a bankok nem tudnak rajtam extrán nyerészkedni (késedelmi díjak, kamatok stb.) viszont nekem megéri, hogy az amúgy nem kevés pénzből amit a vásárlásaim után a kártyakibocsátóktól kapnak valamennyit visszacsepegtetnek nekem is...

Van hitelkártyám már 4-5 éve. Majd 2 éve, mikor az aktuális bankom csavart egyet a kedvezményeken (maximalizálták a negyedéves visszatérítést) én átmentem az Erstéhez, a Joker hitelkártyájuk szimpatikusnak tűnt. 2015 végén meg is igényeltem, azóta rendszeresen használom (havi 100-200 ezer Ft-nyi vásárlásom mindig volt vele), egyszer sem késtem a visszafizetéssel, így örültem annak a pár %-nak amit visszakaptam. 

Múlt héten hívtak az Erstétől, hogy "megváltoztak a körülmények" a banknál és a mostani hitelkártyám helyett egy másikat tudnak adni, egész pontosan az Erste Wizzair hitelkártyát, semmit nem kell csinálnom, a másik megszűnik, ezt megkapom postán és vidáman használom tovább, semmi sem fog változni.

Na mivel én sem ma jöttem le a falvédőről, és már szívtam meg pár ilyen telefonban kötött szenzációs ügylet után, ezért érdeklődtem, hogy ugyan akkor mit is jelent az a Wizzair szó a bankkártya nevében? Hát, pontokat fogok gyűjteni, amit a Wizzairnél repülőjegyekre költhetek. Hát ez csodálatos, és a %-os pénzvisszatérítés, ami eddig volt? Az megszűnik. Áhh értem, akkor ezt jelenti a "semmi nem fog változni". Rövidre zártam, hogy erre a Wizzaires kártyára nem tartok igényt, mást nem is próbált felajánlani, beolvasta, hogy 60 napos felmondással felmondják a kártyámat, nem indokolta, hogy miért, elköszöntünk egymástól. 

Felmegyek az Erste honlapjára, látom, hogy a Joker kártyát már év eleje óta nem értékesítik, van helyette Max hitelkártya, ami kicsit csűrve-csavarva azért hasonló, persze sokkal körülményesebb a visszatérítés, de itt már furdalta az oldalamat a kíváncsiság, hogy ezt vajon miért nem ajánlották fel nekem. 

Nosza, töltsük ki az igénylőlapot, kérjünk visszahívást! 

Nem is késett sokat, következő munkanapon hívott egy nagyon kedves, lelkes fiatalember, aki már el is indította volna az igénylést, mikor kicsit lelohasztottam a lelkesedését, és felvázoltam a szitut, hogy van nekem egy Joker kártyám, hívtak a bankuktól, de ezt a Max kártyát nem ajánlották fel, csak a Wizzairt.  Mondja, hogy utánakérdez, elkérte az adataimat.

Jó 3 perc várakoztatás után visszakapcsolt, és már nem volt olyan lelkes, azt mondta, hogy bár el tudjuk indítani az igénylést, de sajnos "meg van az esély, hogy a bank elutasítja". Érdeklődtem a miértjéről, de lerázott egy "erről sajnos nincs információm, én is csak ezt a visszajelzést kaptam" mondattal, illetve, hogy ha gondolom az igénylést elindíthatjuk azért. 

Mivel új igénylést nem akartam indítani, mert találtam a piacon jobbnak tűnő hitelkártyát az Erste Max ajánlatánál, így elköszöntem. Esetleg akkor gondolkodtam volna el, ha megúszhattam volna az új igényléssel járó papírmunkát, és bankfiókba rohangálást illetve papírgyűjtést, csak a kíváncsiság hajtott, hogy vajon miért nem jó ügyfél a banknak egy olyan hitelkártya birtokos, aki mindig időben fizet, és ezzel őket is folyamatos bevételhez juttatja? Mert azért azt nem hiszem, hogy a bank többet csepegtet vissza, mint amennyit ő kap a vásárlások után a kártyakibocsátóktól... 

Kíváncsi lennék járt-e más is így?

Balázs

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Digitális Dzsihád 2017.08.03. 10:20:07

@Xezs1: Te most a "büntetés" szó jelentésén lovagolsz, te kis huncut kötözködő, de rajtad kívül a post többi negyven hozzászólója meg mind tisztában van azzal, hogy a mértékére utaltunk, ami egyértelműen nagyságrendekkel több, mint szokásos számlavezetési dijj. Teljesen tisztában vagyunk a pénzügyi fogalmakkal. Fogd fel allegóriaként. Hasonlat.

nyman 2017.08.03. 10:27:09

@Xezs1: Nem keverek, csak lehet felreerthetoen lehet olvasni :)

8 ezer forint visszaterites csak akkor jon havona a maxxal, ha a valasztott kategoriakban koltod el a 200 ezer forintot. Erre gondoltam.

Azt nem mondom, hogy nem lehet ennyit osszeszedni, mert ha elektronika van beallitva egy TV-vel mar osszejohet. :)

Sajnos elelmiszeruzlet nem valaszthato kategoria, a citinel az volt 3% es a csalad szinte minden honapban kimaxolta.

nyman 2017.08.03. 10:30:06

@salvadore: " nincs valakinek tippje hova lenne érdemes átköltözni? "

Ezt nezd meg: kiszamolo.hu/erste-joker-helyett-hitelkartya-korkep/

borso 2017.08.03. 10:32:10

@movhu: a piacon mari néninél hova dugdosod a kártyádat amikor a tanyasi csírkét vagy a házi paradicsomot, esetleg a dögmelegben dinnyét vagy a sarki kisközértben egy hideg sört veszel? :-) vagy neked jó a felfújt halisztes teszkós? Csak mert lehet kártyával fizetni? :-)

borso 2017.08.03. 10:34:22

@bubbii: bukod az áru beszerzési értékét és bukod a haszonkulcsot miközben az árut is "ingyen" odaadtad. Lehet hogy rosszúl fogalmaztam azért volt félreérthető, Bevettem a fogalmazásgátlót! :-)

nyman 2017.08.03. 10:50:47

@borso: Ezek azok az esetek, amikor az ember kp-t hasznal.

Jelentéktelen Hangya 2017.08.03. 11:10:04

@borso: Vevőként meg:

- nincs kisebb, nem tudok visszaadni
- elszámolod a visszajárót, megkárosítanak
- "tízezrest adtam, nem ötezrest" vita
- 1 kiló aprót kapsz visszajáróként
- elveszíted, kirabolnak
- valami egzotikus pénz bankóját kapod visszajáróként, ami ránézésre olyan, mint a forint, de szinte semmit nem ér (főleg külföldieket fenyeget)

Stb.

Kártyával ránézel az összegre, stimmel, csippanás, viszlát. Köszi, maradok a kártyánál, ahol lehet, előbb-utóbb Mari néninél és nálad is beköszönt a XXI. század.

borso 2017.08.03. 12:35:06

@Jelentéktelen Hangya: csak beszélhgetés szintjén :-)
-a kereskedő feladata a megfelelő mennyiségű váltópénz biztosítása, nálam 30 éve nem volt ilyen probléma, pedig volt, hogy 250.-Ft-os terméket 20.000-sel fizetett. Igaz akkor kissé megrebbent a szemem, de mosolyogva visszaadtam ahogy kell.
-én nem számolok el visszajárót, mert 2 x ellenörzőm a vevő előtt (+2 másodperc)
-ebből nincs vita, mert addig nem rakom el a pénzt szem elöl, amig nem adtam vissza
-időnként előfordul, de az ügyfelek 90% mosolyogva mondja, hogy legalább lesz a parkolóautómatába aprója
-Felelős ember nem veszít el pénzt minimális odafigyeléssel, a kirablás veszélye statisztikák alapján pedig kevesebb egy ember életében, minthogy repülővel lezuhanjon
-szintén odafigyelés kérdése, engem még soha nem vertek át, pedig sok egzotikus országban jártam, ilyen esetben első, hogy megismerem, milyen pénzt és milyen címleteket használnak.

21. századi vagyok hidd el, sok nálunk 100 évvel fejlettebb országban jártam, és milyen érdekes, hogyha valamit nem bankkártyával akarsz megvenni (nem mindennapi dolgokról beszélünk) még az USA-ban vagy Németországban is szóba kerül az alku lehetősége, miközben bankkártyára annyi az annyi amennyi ki van írva. :-)

Jelentéktelen Hangya 2017.08.03. 13:27:06

@borso: őszintén értékelem a fogyasztóbarát hozzáállásodat, de amíg nem lesz bevezetve valamilyen "Készpénzbarát bolt" minősítés, aminél a vevő elvárhatja a fentieket, a te boltod is csak egy a sok közül, ahol ránézésre macera, ha nincs kártyás fizetés.

Az, hogy te hogyan figyelsz oda és kerülöd el a problémákat (mind eladói, mind vevői oldalról), nem releváns az átlag szempontjából, így ettől a felsorolt problémák léteznek, a kártyahasználat pedig megoldja őket.

A parkolóautomatás apróhoz még megjegyezném, hogy kb. évtizede lehet nálunk SMS-sel perc alapon fizetni, újabban pedig már kártyával is. Ennek többek között nagy előnye, hogy pl. pontosan annyit fizetsz, amennyit használsz (a kényelmi díjjal ne is gyere, mert bár lehúzás - a parkolási bevételből illene visszaosztani az üzemeltetés árát, ösztönözve az embereket az elektronikus fizetésre -, de azért ellensúlyozza az előnyeit).

Jelentéktelen Hangya 2017.08.03. 13:32:37

@borso: majd elfelejtettem, gondolatébresztőnek az olcsó készpénzről:

kiszamolo.hu/keszpenz-te-draga/

movhu 2017.08.03. 13:58:50

@borso: Pár éve még volt olyan balatoni parti büfé, aki büszkén hirdette, hogy "Sem szép sem csúnya kártyát nem fogadunk el, fizetés készpénzben, magyar forintban lehetséges"
Ma ezek az üzemeltetők sehol nincsenek, az utódjaik büféjén pedig ott virít az összes bankkártya és szép kártya logója. Változnak az idők.

Nálunk a sarki kisközértben, privát zöldségesnél és a palackozott italok boltjában is van terminál. Mari nénit nálam a vidéki rokonság biztosítja, velük általában barterezünk.
És igen, van ahol még kp-ban fizetek, mert ha mégis Mari néninél vásárolnék, akkor villantani kell. Csak ott az általam korábban említett ár/teljesítmény arány van olyan erős, hogy megéri.

ghck 2017.08.03. 16:32:28

Naponta hívogat az erste, miután felvettem, elkezdett "csörögni" (mintha én hívnék), vártam az ügyintézőt. Na nem vártam. Ma letiltottam a számot, és keresem a joker alternatívát más bankoknál. Tudja valaki, mikor szűnik meg a jokerem, ha nem megyek a dolgok elébe, és nem beszélek velük telefonon?

Xezs1 2017.08.03. 19:38:43

@Digitális Dzsihád: Mire a többes szám? Nem utaltunk, hanem utaltál. A több negyven meg inkább legyintett, és rádhagyta, mert akkora marhaságot írtál. A hallgatás nem feltétlenül beleegyezés.

Xezs1 2017.08.03. 19:41:26

@borso: A te dolgod, hogy hogy irányítod a boltodat, nem akar senki sem meggyőzni. Csupán azt próbálják itt veled megértetni, hogy a világ már eléggé túlhaladta a készpénzt, és hogy a legtöbb ember (én is) nem szeret túl sok kp-t tartani magánál. Nálam az esetek 95%-ában kevesebb, mint 10 ezer Ft van. Volt, hogy 2 hétig szó szerint 180 Ft apróval a zsebemben járkáltam, mert annyira nem érdekelt, hogy kp legyen nálam. Szóval csináld, ahogy jónak látod, de ne lepődj majd meg, ha a kártyaelfogadó versenytársak leköröznek.

Anna King 2017.08.03. 19:43:08

Vegre egy olyan poszt ahol a poszternek van agya es nem fel hasznalni!!

Anna King 2017.08.03. 19:45:03

@salvadore: svajcba kar lenne jonnod, bankszamlat akkor nyithatsz ha lakcimed, allasod van vagy irtozatosan sok penzed. Hitelkartya B permittel ami 5 evre szol

Suszter András 2017.08.03. 21:09:19

@McZozo: aztán most tessék a Citi meg eladott minket ennek az Erstének :-(

igazi hős 2017.08.03. 21:11:48

@borso: "ergo buktam az árut és buktam az értékét, azaz 2x-es összeget." Te géniusz, ezek szerint ha meglopnak, akkor jobban jársz, hiszen csak az árut buktad? A gyengébbek kedvéért: megközelítés kérdése, hogy ilyenkor az árut bukta az eladó vagy az árát, de mindkettőt semmiképp.

Etniez 2017.08.03. 21:20:13

Hitelkártya visszatérítésen nyerészkedni akkor feketeöves fillérbaszás, hogy én szégyellem magam helyettetek :) Számoljatok ki, hogy mennyi rajta az éves nyereségetek, ha levonjátok a különböző költségeket.
Ennyire csórók nem lehettek :)

Suszter András 2017.08.03. 21:21:04

Citi sajnos átadott engem és mindenkit az Erstének, az azóta eltelt cirka fél év alatt nagyjából 10-12 panaszt kellett már tennem, jelenleg a MNB felé történő bejelentésnél tartok. Befizetem a hitelkártya törlesztőmet, majd pár napra levonják ők is, persze nem térítik vissza. a cCititől áthozott O FT-os csomagnak hiába teljesítem az ott felvállalt feltételeit, ők önhatalmúlag más feltételeket hoznak, és azonnal meg is terhelik a számlám közel 4000 FT számlavezetési díjjal. Most 1-én az online fiókba küldenek egy levelet este 6-kor, amiben azt közlik, hogy 28-án az én örömömre megváltoztatták a feltételeket, és ezentúl a hitelkártya törlesztő részléetemet, ők majd a befizetésre előirt napon maguktól leszedik a számlámról. Hopgy egyébként éppen ezt tiltottam meg 2 hónapja, amikor kiértesítés nélkül is megtették ezt, az nem érdekes, ahogy az sem, hogy érdekes módon éppen 28-tól vezetik be ezt nálam, és én 28-án átraktam a számlára az aktuális törlesztő részletet. Ergo számolhatok azzal, hogy a 28-tól megváltozott feltétel alapjnán amit csak 3 nappal később közölnek velem ismét lefogják vonni a törlesztőt maguktól, miközben én már befizettem 28-án. Az már csak hab a tortán, hogy miután ez az értesítő megjött az online felületen továbbra is az látszik a hitelkártya beállításnál, hogy eseti befizetés, nem pedig általuk beszedés. Felhívom őket, hogy megtegyem a 13 panaszomat, az ügyintézőnek elmagyarázom mi történt, csak annyit mond ez érdekes, ő sem érti. Majd felajánlja készségesen, hogy sürgősre állítja a panasz kezelést, hiszen 3 napon belül megtörténhet a törvénytelen másodszori levonás. MOndom neki, hogy az eddigi 12 panaszból legalább 4 volt sürgősre állítva, de mindegyikre a válasz 30 napon túl érkezett meg (tehát még a törvény által előírt válaszidőt sem tartotték be) Válasz, hát igen könnyen lehet, hogy erre is 30 nap múlva lesz válasz. És akkor addig használják a pénzem kamatmentesen ? válasz igen. Lassan egy regényt, pontosabban rémregényt írhatok az MNB felé, miközben a Citinél évekig semmilyen problémám nem volt. Köszönöm, hogy Erste ügyfél lehettem, azóta egy kaland az élet :-)

caesar 2017.08.03. 21:34:16

@salvadore:
Ugyanígy vagyok, ebbe én is beleszaladtam, már nem tudom hanyadik faszságuk az átvétel óta, de a tököm ki van...

Suszter András 2017.08.03. 21:39:04

Az Erste egyik nagyobb fiókjának az alkalmazottját idézem: A Citi-s ügyfeleknek eddig 30% távozott már az Erstétől, azért ez kurva magas szám alig fél év alatt, de alapvetően nem csodálkozom átélve a munkájuk gyümölcsét. És ezek az év bankja :-) Akkor milyen lehet a többi ? :-)

elwood 2017.08.03. 21:55:33

@nyman: milyen kártya ad havi 26000 visszatérítést ?
nemrgl néztem körül és mind maximálva volt 10000 volt a legjobb

Sterbinszky Tivald 2017.08.03. 22:01:54

Nekem is ez a wizzszar kártyám van, engem a citytől vettek át.
Engem azzal borítanak ki, hogy minden nap felhívnak munkaidőben, és bemondják, hogy várjak, mert mindjárt kapcsolnak egy ügyintézőt, mintha én hívtam volna őket.
Általában 1 milla hitelt akarnak rám sózni, "kedvező" 20-22%-os kamattal.
Kértem őket, hogy ne hívjanak, mert nem kell. Kb. 5 számuk van tiltó listán.

elwood 2017.08.03. 22:02:51

@Etniez: mindenképpen használok hitelkártyát. ha van olyan amelyik visszaad havi 5-10 ezer forintot, köpj le, én lehajolok érte

Ostoba Mérnök 2017.08.03. 22:19:46

@elwood: BB upc hitelkártya.
2% mindenre, 6% UPC számlára.
Átlag 5E/hó, de volt már 10-is.
És semmi extra trükk, költés nincs.

Az ügyesebbek beszedetik róla egy másik hitelkártyájukat meg hasonlók, azzal többre lehet menni.

salvadore 2017.08.03. 22:22:26

@nyman: Köszi a cikket. Most már meg van miért térít ennyire keveset vissza az Erste Max:
"Visszatérítési limit: az első elköltött 200 000 Ft-ra jár visszatérítés (kivéve benzinkút, ott maximum 30.000 Ft-ra ad visszatérítést), függetlenül attól, hogy ez 0, 1 vagy 4% kategóriában történt, tehát 0-8000 Ft között valahol."

Az az érdekes, hogy az az általános feltételekből sem tűnik ki, hogy csak az első 200e után jár pont attól függetlenül, hogy vásároltam-e a kiválasztott kategóriában. Ráadásul az elutasítás indoklásában is csak a limit összegre hivatkoznak. Ez egy görény bank, maradjunk ennyiben. Még ezen a héten meg fogom szüntetni az már biztos.

A Raiffeisen OneCard Gold tűnik a legjobb választásnak az összes közül nekem. Ez áll legközelebb a citilife kártyás feltételekhez, de azért még nézelődöm...

Xezs1 2017.08.03. 22:27:24

@Etniez: Nekem kb. évi 30 ezer Ft, és nem is vagyok hardcore költőgép.

Xezs1 2017.08.03. 22:30:48

@salvadore: Érdekes, számomra kiderült a 200 ezres limit. Talán végig kéne olvasnod a feltételeket.

Bambano 2017.08.03. 22:41:11

@borso: rotfl, mitől buktad volna a kétszeres értéket? elment az árud, nem jött be az értéke, egy egyszeres.

jjoey 2017.08.03. 22:46:12

Ebben mi az új? Citilife átmenet max-ra, utóbbi reptéri vároba nem jó, limitált a visszatérítés is, de legalább leírtakra Citi is és Ödön is, hogy semmi nem valtozik.
Ennyit az osztrák sparkasse-rol, otp.
Bajban is vannak, Citisek leleptek, a reptéri varoban meg olcso János hordák fosztogatnak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.08.03. 22:49:08

Engem is felhívtak, de nekem volt annyi eszem, hogy megkérdezzem a feltételeket és hogy másfajta hitelkártyára is lehet-e cserélni... Természetesen lehet a Maxot is választani, a lényeg az, hogy Visa helyett Mastercardot adnak.
Mondjuk nekem már az se volt szimpatikus, amikor 1-2 éve a havi visszatérítést korlátozták és csak az első 250 ezer forintnyi vásárlás után adták...

Kyria 2017.08.03. 22:53:55

Engem is hívogat már kb. 2-3 hete naponta az Erste, de mivel dolgozom, kinyomom. És - minő meglepetés - én is pontosan fizető hitelkártya-ügyfél vagyok (igaz, nekem a folyószámlám is ott van). Úgyhogy most kíváncsivá tettetek, mikor kapom tőlük a remek levelet...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.08.03. 22:55:36

@Etniez: Én eddig évente nettó 100 ezer felett kerestem a hitelkártyákon és sose fizettem se kamatot, se késedelmi díjat 8 és fél év alatt...

@Sterbinszky Tivald: Nekem e-mailben küldik folyamatosan a "testreszabott" ajánlatokat a személyi kölcsönökről, pedig olyat sose vennék fel...

nyman 2017.08.03. 23:16:56

@elwood: Akkor rosszul nezted :) Pl a BB UPC-vel 20 e-ret ossze tudsz hozni havonta.

Lasd: www.upc.hu/ugyfelszolgalat/termekeinkszolgaltatasaink/kedvezmenyek/bb-hitelkartya/

De ez nem egy, hanem harom kartyaval jott ossze.
Az Erste maxnal kb. 3500 jott ossze, szoval ez a legszarabb.

Utana jott a CIB elozo negyedeves akcioja, junius vegen feltoltottem az uzemanyag kartyam 100 ezerrel, igy ezutan 11 000 jott vissza. Meg az elozo negyedevben volt 1% plusz a 10%-os akcios jovairas. Na jo ez juniusi koltes volt, de julius 20-an irtak jova, ezt is beleszamoltam a 26-ba. Most 5% van max 10000/negyedevig.

Utana jon a BB 2%-a, es mivel az Erstes hitelszamlatartozast is ezzel beszedem, igy ott is visszajott 12000 Ft. Ebbol az erstes 400 ezres beszedes utan 8 e, a tobbi pedig a kozuzemi szamlak csoportos beszedesebol, illetve vettem repulojegyet, vettem haztartasi gepet. (A MM-ban, ahol a BB-s hitelkartyaknal 10%-k lejon az arbol. A termek az argepen is ott volt a legolcsobb.)

Meg torlesztem a kamatmentes kolcsonoket, amit a citibank adott tavaly minden 20 ezer forint feletti vasarlasra es 10 honapra. Most ez olyan 130 ezret jelent havonta, de horol hora csokken. Anno megkaptam a Citis visszateritest, igy nem is rossz meg mindig kapni utana 2%-ot.

Lehetne meg tovabb tolni felfele. Sokan csinaljak, hogy a hitelkartya tartozast csekken, fizetik be es ezert van ahol jar visszaterites, igaz ennek van par szaz forintos dija csekkenkent. Ezt azert sok helyen korlatozzak, pl. az Erstenel sem jar postan fizetes utan visszaterites. Csekkautomata viszont meg sok banknal nincs tiltolistan.

De olyanrol is irtak forumban, aki rendel nagyobb erteku cuccot, kifizeti, majd elve az elallasi joggal, visszajon a szamlara a penz, de akkor az mar a vasarlas lekonyvelodott.

A legjobban az a csoka teccet, aki irta, hogy a 2 millios hitelkeretet fizetgette be gyakorlatilag ket munkanaponta, igy osszekalapalva havi 200-250-ret.

Persze az ilyeneknek is koszonhetjuk, hogy a bankok felso korlatokat vezettek be.

Ilyen sportokat nem uzok, a fentiekben ilyesmi nincs benne, csak normal, vagy utemezett koltesek.

ordasbacsi 2017.08.03. 23:39:43

@Etniez: Én Wizzair hitelkártyával (390000 ft -os hitelkerettel) havi 7-8 ezer Ft értékű pontot gyűjtök. Az éves szinten kb 95 ezer ft. Havi számlazárási díj 200 Ft. Éves kártyadíj (Mastercard) 4850 ft. Tehát a hitelkártya nekem évi 7250 ft -ba kerül. 87750 ft szerintem nem olyan fillérbaszós összeg. Picit légy tájékozottabb mielőtt hülyeségeket írsz és tanulj meg számolni.

nyman 2017.08.03. 23:39:48

@Etniez: Hidd el, hogy ki szoktam szamolni, hogy mi mennyibe kerul es rendszeresen nezem a kondiciokat es nezem az osszehasonlito oldalakat es ha olyan, akkor nyitok szamlat, vagy megszuntetek.

Jelenleg az erstes szamla fenntartasa aranyaiban a legdragabb es ez hozza a legkevesebbet. Igy emiatt is, meg a toketlenkedesuk miatt is lehet, hogy napirendre kerul a szamla/kartya megszuntetese.

A bb upc kartya evi 1320 Ft, ezzel viszont alsohangon is osszejon havi 8-10. De hat legyek fillerbaszo.

Azt jobban annak tartom, aki hord vagy 30-40 pontgyujto kartyat es percekig feltartja a sort, hogy elokeresse. 6-7 kartya szokott nalam lenni a penztarcamban. Jogositvany, lakcimkartya, tajkartya, ceges belepo kartya, egy debit kartya, ha kp-t kell felvenni es 1 v. 2 hitelkartya. Jellemzoen egy, de ha valami van, mint pl. uzemanyag kartyat toltok fel 10%-ert, akkor reggel berakom, este kiveszem. Az uzemanyagkartya, meg par pontgyujto a kocsiban, az utobbikat jellemzoen elfelejtem bevinni a boltba.

ordasbacsi 2017.08.03. 23:45:16

@nyman: Tévedsz, nekem a mai napig jár pontvisszatérítés a csekkes befizetések után is!
(Kamatmentes hiteltörlesztés, Erste Wizz hitelkártyával) !

Etniez 2017.08.03. 23:45:45

@elwood: @Xezs1: @Online Távmunkás:

Elmondom mi az én bajom a hitelkártyákkal.

Egyrészt akkor is van költsége, ha nem futsz ki az időből (éves díjak, átvezetés, stb). Ráadásul én csomó olyan hellyel találkoztam már utazgatva, ahol csak úgy fogadták el, hogy 3%-ot felszámítottak használati költségnek az adott helyen.
Azt mondjátok, hogy évi akár 100.000 Forintot is összeszedtek. Erre azt mondom, hogy irányított költéseitek vannak. Ott kell elköltenetek a pénzetek, ahol a bankotok hagyja. Könnyen elképzelhető, hogy az adott szolgáltatás vagy termék máshol olcsóbban beszerezhető (pl nem UPC-nél van a netetek, hanem mondjuk a Telekomnál, másik kúton olcsóbb a benzin, stb).
És könnyen lehet, hogy igazából semmit nem nyertek ezeken.

Továbbá: Ha egyszer megszaladsz valamiért már bukóban vagy. Nem kell, hogy kifuss a pénzedből, elég ha beszar a netbankod vagy magánéleti probléma miatt elfelejted rendezni a számlát időben, elüt a villamos és két hétre kórházba kerülsz, stb.

Nem tudom mi van otthon, nekem itt a bankom három havonta küldi a kitöltött szerződést, minden áron szeretnének egyet rám sózni 3000 font hitelkerettel, de úgy dobom ki, ahogy jön. Nyereség alig, tudni kell minden apróbetűst és állandóan figyelgetni.. Amit meg ezen megspórolnék (ha spórolnék egyáltalán, fent vázoltam) egy évben, azt 2-3 extra műszakkal simán megcsinálom.

Itt mindenki azt mondja, hogy ő bizony soha, de tudjuk. A bankok nem véletlenül akarják rásózni mindenkire..
Otthon vezetni is mindenki tökéletesen vezet, kérdezz meg bárkit, ehhez képest tavaly 16 628 személyi sérüléses baleset volt Magyarországon..

nyman 2017.08.03. 23:54:32

@ordasbacsi: Ja lehet. En azt latom, ha a postan feladok egy levelet akkor arra nulla jon a Maxnal. Csekket nem szoktam fizetni, arra nincs idom :)

ordasbacsi 2017.08.04. 00:00:34

@nyman:Csekket én is csak azért fizetek mert jön rá a pont!

nyman 2017.08.04. 00:07:28

@Etniez: Angliaban milyen nagysagrendu visszateritesek vannak?

Ami az iranyitott koltest illeti, a kozuzemi szamlakat be kell fizetni, a kajat jellemzoen meg kell venni.

Repulojegyet mar husz eve nem vettem kp. Igaz felszamolnak erte pent. Bar itt gyors fejszamolas, es kijon, hogy debit v. credit kartyaval fizetem.

Ott ahol meg 3% a felar van, marad a kp.

Azert azert a tizesert, ami egy atlagos honapban osszejon en sem dolgozom 2-3 oranal tobbet, illetve az elozo honapi 26 is boven alatta marad a napi jovedelmemnek, de azert ahogy fentebb masok is irtak, lehajolok erte.

Nem akarlak meggyozni, mert, neked, ha nem eri meg, nem eri meg.

nyman 2017.08.04. 00:09:19

@ordasbacsi: Csoportos beszedesre is, igaz nem az erstenel. :)

elwood 2017.08.04. 00:17:45

tömören: nem
fordítva van, kértem hitelkártyát mert nagyon kényelmes, és magas kamatos időben a bank pénzét ingyen használod. belefutsz egy akcióba és nem kell nézni van-e még a számládon pénz a hó végén.
A visszatérítés talált pénz. Nincs limitációm.

Etniez 2017.08.04. 00:27:20

@nyman: A közüzemi számlákkal tényleg nem lehet nagyon ugrálni otthon, itt simán megy a szolgáltató váltás.
A kaja másik kérdés, én online szoktam rendelni, vagy Sainsbury's vagy Tesco vagy Ocado. Amelyik éppen jobb dealt küld emailben..
Gondolom otthon is több lánc elérhető neked.

Itt a bankom legfrissebb ajánlata: www.hsbc.co.uk/1/2/credit-cards/hsbc-premier-credit-card

Nehéz összenézni a tiétekkel, mert otthon nem tiszta creditcard van, hanem ilyen gyűjtögetős.

Itt is van ilyesmi: www.hsbc.co.uk/1/2/hsbc-premier/your-features/premier-credit-cards

Etniez 2017.08.04. 00:30:08

@elwood: "és nem kell nézni van-e még a számládon pénz a hó végén."

Ha tényleg nézni kell, akkor pont nem kéne neked hitelkártya. Te vagy a potenciális áldozat.
Ez pont így működik. A gazdagok játszanak a kártyákkal és a kedvezményekkel, a szegények meg összedobják a működési költséget.
Itt Londonban is onnan lehet megismerni a szegényeket, hogy 3-5 kártya van a pénztárcájukban. Nem egyszer láttam, ahogy hó végén mindegyikről próbálnak leszedni egy kis kpt, de mind üres.

ProsTata 2017.08.04. 01:09:20

Engem ma hívtak.
Cserélem MAX-ra a Joker-t. Nem mert meggyőztek, hanem mert megszűnik.
Amúgy én is is Citi-s voltam régen, mint Nyman (üdv a fórumról!).
A Citi Life után nem váltottam Max-ra, mert volt Joker-em. Átálltam Joker + BB UPC-re.
Most lesz egy BB UPC + Max vportfólióm. Mert az én költéseim esetén ez e legkedvezőbb.
És ez nem fillérbaszás, hanem nagyon komoly megtakarítás! Még az éves költségek levonása után is megmarad bő 100 ezer forint/év és még kényelmes is.
A bankszámláimon mindig ott van a havi költéseim legalább kétszerese lekötve. Szóval a "rászorultság" nem jellemző.
Egy esetben viszont nagyon jól jött! Egy egzotikus országban balesetet szenvedett egy családtagom. Az orvosi és kórházi ellátást a hitelkártyámra alkalmilag utazás előtt kötött prémium biztosítással rendeztem, sőt előtte az ügy lezárasáig a hitelkeretemmel. Nagyjából egymillió forintról volt szó! A kórházban kvázi túszul ejtették a családtagomat a fizetésig. Addig kártyaterminált sem láttam az országban, bezzeg a kórházban volt! Szóval ilyenkor kifejezetten előnyös, nem kellett készpénzt felvennem, nem kellett az átváltásért külön fizetnem. Nem összegszerűen voltam rászorulva, hanem a szolgáltatásaira.

salvadore 2017.08.04. 01:26:02

@Xezs1: Lehet, hogy félreértettél. A hangsúly az ELSŐn van a 200e limitnél. A l2imit mindenhol szerepel, én is olvastam, nem vagyok hülye. Az összes banki ajánlatot, feltételt végig szoktam olvasni, mint jelen esetben is, de ebből a szövegből azért kíváncsi lennék hány ember tudja kihámozni, hogy csak a havi ELSŐ 200e költés után jár visszatérítés:
www.erstebank.hu/static/internet/download/Erste_Max_Reszveteli_feltetelek_20170608.pdf
Mert még csak véletlenül sincs érthetően fogalmazva.
Sok évnyi hitelkártyázás után most tartani fogok egy kis szünetet. Soha nem fizettem kamatot, semmi tartozás soha, de most már elegem van belőlük. A Raiffeisenre még alszom párat, mert ott van vállalkozói számlám és hát nem állnak szakma csúcsán, ott akkora amatőrök dolgoznak - legalábbis ebben a fiókban, hogy félek egy ilyen "bonyolult" dolgot rájuk bízni.

nyman 2017.08.04. 07:30:55

@Etniez: "Earn 1 point for every £1 of spend in Sterling currency and earn 2 points for every £1 of spend in non-Sterling currency. These points can be redeemed for shopping vouchers & frequent flyer miles."

Hat ebbol semmi nem derul ki nekem. Jo, hogy pont, de megis mihez viszonyitsam? 1 pont mit er? 1 pennyt? Persze lehetne googlezni.

A premium kartyanak ha jol latom 195 font az eves dija. Tenyleg sokat kell kolteni, hogy kijojjon. Persze ha vki sokat utazik es ez ingyenes vagy kedvezmenyses belepes jelent nehany premium varoba, akkor megerheti.

Az amit hianyolok itthon, hogy nalunk nem ismerik a "balance transfert" a bankok, itt meg egy hitelkeret csokkenteshez is kulon biralaton kell atesni.

Nezd egyszeru matek. (Mint az, hogy kint melozol. Az elozo evtizedben en is dolgoztam nehany evet kulfoldon, Europaba es Europan kivul is. Most nalam az a matek, hogy evi brutto 45-50 ezer fontert v. 50-55 ezer Euroert nem eri meg kulfoldon dolgozni.

Ha majd itthon ujra 35-40% korul lesz az szja kulcs, mint anno az "adocsokkentes kurmanya" idejen, akkor elgondolkozom megint. )

Amire meg szinten jol johet, hogy autoberlesnel, szallodai tartozkodaskor sokszor leemelnek kauciot. Ha debit kartyat van, akkor a penzt rajta kell tartani, a feloldasig soxor eltelhet 2-3 het is. Ha utazol ebbol is fel lehet halmozni nehany szazezernyit. Cash flowban kenyelmesebb, ha hitelkeretbol tortenik.

A masik meg, amit @ProsTata ir, utazasi biztositas. Szerencsere nekem ilyen esetem nem volt, de az egyik kartya mar haromszor fizetett csomagkeses miatt. Atszallaskor nem ert at a csomagom a masikra. Jo persze biztositast lehet kulon is kotni, van mikor kotok is.

Ami szinten jol jott, hogy az egyik kartyamhoz van haztartasi asszisztencia. Egy ilyen biztositas evi parezerbol meg van a lakasbiztositas melle, tehat nem egy nagy dolog. De egyszer mar hozott haza trailer, volt ket dugulas elharitasom, es jottek es megcsinaltak, ugy, hogy nekem nem kerult semmibe, a biztosito rendezte.

De kinek mi jon ki jol. Ki kell szamolni. Mondjuk biztositasi esemenyekkel ne szamoljon az ember, ott max a nyugalmat lehet bearazni. :)

katmanocs 2017.08.04. 07:48:34

@Etniez: Nézd, nem tudom Te merre utazgatsz de szerintem debit kártyával fizetni külföldön veszélyes.
Egyrészt autóbérlésnél nem fizetnék 1000 eur/dollár depositot saját pénzből hogy aztán majd a bérlés után 1 héttel visszakapjam.
Másrészt ha a hitelkártyával visszaélés történik megreklamálod és visszakaphatod. (pl jogtalan hotel terhelés) Debitnél meg futhatsz a pénzed után-a Malév csődnél is visszakapták a hitelkártyások a pénzt..
Szóval érdemes átgondolni ha sokat utazol, Platina kártyás ügyfélként nem a hitelkeret miatt van nekem sem..
És csak egy érdekesség: valaki már észrevette hogy az Erste Mastercard és Visa Max közt külföldi vásárlás esetén 10 Ft különbség van? A Masternél az smsben jó az árfolyam de drágán terhelik. Külföldön SOHA ne használjatok Erste Mastercardot, vagy minden egyes elköltött EUR/USD esetén adjatok hozzá 10 Ft-ot.. ezért jobb választás a Joker Max, és hálás vagyok a kollegámnak aki erre felhívta a figyelmemet. A visszatérítés másodrendű nekem, de pl most is abból utaztunk el, wizz jegyet vettem belőle pedig nem wizz kártyám van:-)

nagyzee 2017.08.04. 08:08:03

kicsit OFF, de az idejáro Erste-Wizz hitelkartyasok kozul megprobalna valakia a kedvemert az Erste szamlan gyujtott pontajai kozul attenni parat a Wizz accountjara. (Netbank). Ket honapja jeleztem a hibat, hogy nalam nem megy, elismerték de nem tudták még javitani, csak kivancsi vagyok, hogy masnak megy-e. Koszi

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.08.04. 08:13:09

@Pitta2: Én is ugyanezen elv alapján kértem egy Wizzt a Max mellé. Azóta a Maxról csak a három fő kategória megy, a többi a Wizzről. Ez tényleg fillérbaszás, de hát kleine Fische... :-)

zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one 2017.08.04. 08:20:42

Minden elismerésem azoknak, akiknek van idejük és energiájuk varázsolni a hitelkártyával és így csinálnak. Szerintem rohadt rizikós egy játék. Én inkább tulóraznék ennyi pénz érdekében...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.08.04. 08:33:46

@nyman: Arra jó a mobilod eCsekk, vagy iCsekk appja. Kiveszem a borítékból, licsippantom a QR kódot, megmondom, melyik kártyáról, és ki van fizetve. És erre van visszatérítés.
A legjobb, hogy ha az APEH-nél kártyával fizetsz (volt illeték is, SZJA is mostanában), arra is kapsz vissza. Pedig amit ott ki pengetsz, az jellemzően nem aprópénz.

Xezs1 2017.08.04. 09:39:20

@Etniez: Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Semmiféle irányított költésem nincsen. Az Erste Max ráadásul semmilyen térítést nem ad csoportos beszedésre, emiatt aztán hótmindegy, hogy melyik cég szolgáltatja az internetet. Itt elég sokan leírták neked, hogy mennyit szednek ki ebből éves szinten, de te még mindig hőbörögsz, hogy ez hülyeség. Nem akarja senki se ráderőszakolni a hitelkártyát. Ha félsz tőle, akkor nem neked való és kész. Mi meg használjuk, mert szeretjük.

Xezs1 2017.08.04. 09:40:22

A számla rendezését meg hagyjuk már, ki az aki manapság manuálisan rendezi? Ott automatikus beszedésen aztán kész, megy minden magától.

Xezs1 2017.08.04. 09:44:23

@salvadore: Ebből neked mi nem érthető? Rögtön a második oldalon az "Erste Forint gyűjtési alap" bekezdés alatt ott van feketén-fehéren.

Xezs1 2017.08.04. 09:47:47

@zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one: De te komolyan azt hiszed, hogy ez egy megerőltető dolog? Elmondom hogy nálam hogy néz ki.

1. Csak arra költök, amire kell. Nem azt nézem, hogy mire ad nagyobb bónuszt, mert nem görcsölök rá. Annyi bónusz jön, amennyi, a havi 3000 mindig megvan.
2. A visszafizetés automatikus, nem is figyelem a határidőt.
3. Az elköltéshez csak belépek a netbankba és kiválasztom, hogy a gyűjtött pontokat milyen kategóriában akarom elkölteni. Költéskor pedig automatikusan költi a pontot a kiválasztott kategóriában.

Ha ez neked varázslás akkor veled van a gond.

ProsTata 2017.08.04. 09:48:53

@zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one:
Szerintem a tudatos hitelkártyások kevessebb időt "kártyáznak" el az életükből, mint amennyit túlórázniuk kellene azért a kis pénzért.
Azt meg többen leírtuk, hogy a járulékos szolgáltatások sem mellékesek. Olyanok, amiket Te nem vehetsz igénybe, vagy csak jelentősebb többlet költségekkel.
A mérleg két oldalán a tudatosság és pénzügyi előnyök állnak, míg vele szemben az alaptalan félelmek, lustaság, vagy nettó hülyeség áll. Utóbbi az aki túlköltésekre használja és utána meg hisztizik a költségek miatt.
Mindenki eldöntheti melyik serpenyő az ő helye.

atlas_shrugged 2017.08.04. 10:07:46

@borso: mindig jót nevetek az ilyen őrjöngésen. félreértés ne essék, a magyar bankrendszer tele van - főleg menedzseri szinten, illetve a lakossági front office-os nyuszifülek körében - inkompetens potyautasokkal, akik a fizetésüket felveszik, de cég működéséhez valójában semmit nem tesznek hozzá, hasonlóan a kommunista idők kapun belüli munkanélküliségéhez. A kartellezés mellett ez a másik fő oka a magyar bankrendszer béka segge alatti hatékonyságának. Ez különösen a lakossági piacon igaz.... ahol ugyanaz a termék akár 5-10x annyiba kerül, mint amennyiért az üzleti ügyfelek kapják (ezzel nem azt mondom, hogy nem indokolt a különbségtétel, de annak mértéke a valós költség különbözetekkel köszönő viszonyban sincs)

De:

1. én például, és az ismerőseim szintén tisztában vagyunk azzal, hogy kb. mekkora a kereskedőnek felszámított jutalék, és mennyi a kifizetés átfutási ideje. De a vásárlói oldalon állva nem különösebben érdekel, mint ahogy az sem - ha nekem megéri - hogy te kereskedőként mekkora árréssel dolgozol.

2. nagy üzletek esetén egyébként a biztonságos készpénztárolás, szállítás és a banki befizetés feldolgozásának költségei simán elérhetik a kártyás jutalék mértékét, csak kevésbé látványosan jelentkezik, mint a kártyás fizetésnél a direkt levonás. Kisebb forgalmú kereskedőknél ez persze nem igaz, de azért nem nagy ördöngösség beleépíteni a jutalék miatti költséget az árakba, persze a megdöbbentő 2x veszteség levezetés mellett nem csoda, hogy ez nem megy mindenkinek és inkább választja a hőbörgést....

3. kereskedőként nem csak jogod, hanem részben kötelességed is ellenőrizni a bankkártya biztonsági elemeit és akár a vásárló személyazonosító okmányát is elkérni (kizárólag betekintésre) . Ezzel a visszaélések nagyobb része kiszűrhető. Ha nem teszed, akkor az a te hibád, felesleges másra mutogatni. Tudom mi a valós gyakorlat: a csajom bárhol tud fizetni a kártyámmal, annak ellenére, hogy férfi név szerepel rajta.... de vásárlóként miért kellene nekem ezzel foglalkozni?

Egyébként én is így használom az erste joker kártyámat, ahogy a poster. egy év múlva jár le, kíváncsi leszek :D

nick066 2017.08.04. 10:14:52

200 hsz-ból senkinek nem jut az eszébe, hogy vajon miért van ez?
Az alcsúti Jézus banki különadóval, és tranzakciós illetékkel kedveskedett a bankoknak 2010 óta, és ezt valamilyen banki díjban nekünk kell kifizetni. Még az a sok birka is fizeti is aki mindig visszaszavazza.

nyman 2017.08.04. 10:35:27

@nick066: Na csak jott egy netto Orbanozas.

Ugyan nem emlexem miota van vasarlasok utani visszateritesek, de 9-10 eve meg annyira nem volt divat. Citis szamlam csak 2012-tol volt, akkor mar volt. A Cib-nel megtudnam keresni, de lusta vagyok.

ProsTata 2017.08.04. 10:35:35

@atlas_shrugged:
Nekem is egy év múlva járt volna le. Hamarosan Téged is fel fognak hívni és felmondják a Joker-t, ahogy mindenkinek. Nem a poszterre haragudnak, hanem kivezetik a piacról.
A debit és credit kártyák használata a legbiztonságosabb dolog. Mindig a fejemhez kapok, amikor valaki ezen aggódik és "ezért" inkább készpénzt használ.
Ha a kártyát bizonyíthatóan a tulajdonos vétkes közreműködése nélkül használták fizetésre a rosszarcúak, mert ellopták, vagy klónozták, azt a bank megtéríti. Készpénz esetében meg baxhatod!
És mindig fogom a fejem, hogy mennyi ismerősömnek kell elmagyaráznom, hogy a PayPass is jó és biztonságos dolog. Vicces amikor hőbörögnek, hogy "csak" érintős kártyát adnak már a bankok, vissza akarnak térni a cash-re. Ahelyett, hogy elolvasnák a feltételeket.

nyman 2017.08.04. 10:37:31

@Csokis: Ja, adohivatal. Koszi a tippet! :)

ProsTata 2017.08.04. 10:49:03

@nyman:
A rendszert szidni mindig lehet.
A hitelkártyás visszatérítéseket én sem tudom mikor vezették be, de rendszerfüggetlenül. Nem a Zorbán kormány bűne, vagy érdeme.
Azt viszont nem lehet elvitatni, hogy szemét húzás volt a tranzakciós illeték bevezetése, ami miatt megszűnt pl a Te ténylegesen "0 forintos" bankszámlád ahogy az enyém is. Nem akarok offolni, de évi tízezreket szednek ki ezzel a zsebemből és nem azért mert van miből, hanem mert ebben az országban büntetik a tudatos és gondolkodni képes embereket, ahol lehet szívatják őket.

ProsTata 2017.08.04. 10:54:01

@nyman:
Kár hogy a munkáltató köteles befizetni az alkalmazott után az adókat. Mekkora lenne már a nem kevés adómat befizetnem hitelkártyával és visszatéríttetni!

ekat 2017.08.04. 11:00:12

@nyman: Jól hangzik, de bevallom őszintén, én pl. azért nem igényeltem még semmilyen visszatérítős hitelkártyát, mert én lusta vagyok ennyit foglalkozni vele. :)
Én simán csak ingyen használom, mert jóval többet költök, mint az összeg, ami felett jóváírják a kártyadíjat, és sosem hagyok tartozást.

nyman 2017.08.04. 11:03:41

@Xezs1: Vannak akik emiatt alltak at csekkre, mert a csoportos beszedesre az Erstenel nem jar. A BB UPC-nel meg igem, igy en sem foglalkozom ezzel, meg nekem kenyelmesebb, ha online jonnek a fizetendo szamlak. Anno ahogy megjelent ez a lehetoseg atalltam en is.

Az adohivatali cucc is lehet opcio. Abbol akar sportot is lehet uzni a mostani kamatok mellett meg jo hozam is erheto el.

ekat 2017.08.04. 11:06:25

@Etniez: Az én Angliában élő unokatestvérem meg pont most akar kérni a credit score-ja miatt, hogy majd hitelfelvételkor tudja bizonyítani, hogy jó adós. :)

Én nagyon szeretem a hitelkártyát, és noha nekem sem ér annyit, hogy szórakozzak vele, meg meghatározott helyeken költsek, úgy használom, hogy ne kerüljön az égvilágon semmibe. Ahol lett volna %-levonás, valami repülőjegynél, ott a debitet használtam, és kész.

nyman 2017.08.04. 11:17:39

@ProsTata: Valoban genyosag volt. Irrealis radobni minden tranzakciora.

Azert meg vannak "0" forintos, tranzakcios dij nelkuli szamlak, igaz jellemzoen feltetelekkel, illetve par regebben nyitott szamlanal megmaradt.

Most meg az Erstenel is vannak „0” Ft-osak. De teny, hogy 2013 elott eleg eles verseny volt az ingyenes szamlavezetes teren.

Tranzakcios adot egyedul a ceges szamlamnal vonnak.

nyman 2017.08.04. 13:07:45

@ekat: OFF
„ Az én Angliában élő unokatestvérem meg pont most akar kérni a credit score-ja miatt, hogy majd hitelfelvételkor tudja bizonyítani, hogy jó adós. :)”

Ez is hianyzik meg a magyar rendszerbol. A legelorebb talan USA es Kanada van. Ott az is bekerul a hitel ertekelesbe, hogy a kozuzemi szamlaidat milyen rendszeresseggel fizeted, ha kestel, mennyit kestel, stb. Lasd pl. en.wikipedia.org/wiki/Credit_score_in_the_United_States

Szamit a pontossag, az osszegek, a hossza tortenetnek, illetve az is bekerul ha valamenyik kerelmedet elutasitjak.

Ezert javasoljak, hogy ha tortenetet akarsz felepiteni, kerj kartyat..

Nem a legjobb hasonlat a kotelezo biztositas bonusz/malusz rendszere, mert a credit score ennel szofisztikaltabb, de ugye ha balesetmentes vezeto vagy, ugyanazert kevesebbet fizetszt. A kockazati besorolas meghatarozhatja a hitel nagysagat es a kondicioit

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.08.04. 13:43:57

@Etniez: Nem vagy képben. A Joker azért volt kimagaslóan a legjobb magyar hitelkártya, mert márkafüggetlen volt és magadnak választhattál 3 visszatérítési kategóriát. Pl. ha neked az utazásra kellett 4%, akkor ugyanúgy megkaptad Wizz Air, Emirates, Hilton, Ibis, MÁV, BKV, taxi, stb. esetén bárhol a világon. És például a szórakozás kategória is annyira széles volt, hogy a mozitól a könyvesbolton és éttermen át a kocsmáig elég sok üzlettípus belefért.

Az éves kártyadíj 5 ezer forint alatti, a havidíj 200 forint, bankon belül a saját számlák közötti átvezetés ingyenes.
A Ryanair és néhány hasonló légitársaságok kívül még sehol se láttam hitelkártyás fizetésre felárat.

Én konkrétan mindent hitelkártyával fizetek, közben a pénzem kamatozhat, aztán a fordulónapot követően az egészet visszafizetem.

zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one 2017.08.04. 14:14:31

@Xezs1: köszönöm, remek választ adtál.
Nem kellett volna a harmadik pont után írnod az utolsót.

szocske_ 2017.08.04. 14:19:15

@nagyzee: az elmúlt 2 hónapban több alkalommal vezettem át erstéből wizz számlára pontot, átment gond nélkül az átvezetést követő nap hajnal 1 körül írták jóvá (legalábbis akkor jött róla email, nem nézegettem éjjel)

nagyzee 2017.08.04. 14:29:36

@szocske_: köszi az infót, akkor ezek szerint nem minden ügyfelet érint a dolog. Mindenesetre én szívok vele rendesen, és csinálom a screenshotokat, hogy mennyivel lesz drágább a repjegy, mire meg tudom venni a pontokbol.. :) .... ami lehet, hogy sosem fog sikerülni, mert megunom a várakozást ás otthagyom ezt a bankot is végül. Amíg Citi-s volt a kártya, összesen 1 panaszom volt, és azt is 1 nap alatt megoldották, amióta az Erste vette át, már 3-szor kellett a bankfiókba is bemennem... és nem lett jobb.

Quas! 2017.08.04. 16:52:53

nem csak az Erste buzizik, a K&H is variál...

ze11 2017.08.04. 19:12:34

@Suszter András: A Cikibank szolgáltatásást tekintve az utolsó 4-5 évében csak visszafelé fejlődött, nem kár értük, hogy visszatakarodtak a vállalkozói banki területre - (amiért idetolták anno a biciklit...).
Egy fos netbank (jelszóban kis- és nagybetű nem számított, nem volt kétfaktoros/egyszer használatos jelszavas azonosítás), hasraütéssel kezelt határidők az ÁSZF-ben (az üf. kárára)...
Szerintem az utolsó éveikben nagyjából találomra lehetett jobb bankot választani...

Etniez 2017.08.04. 19:33:04

@ekat: Nekem egyszer kellett hat rongy, simán adtak, 7 hónap alatt visszaraktam. Elvileg 3 év volt a futamidő, de ingyenesen lehetett előtörleszteni, így a végén kevesebbet is fizettem vissza, mint amit aláírtam.

Sem előtte, sem azóta nem volt semmilyen hitelem.
Viszont az elég vicces, hogy akár 15000 fontot is adna már a bankom 3%-os, fix kamatra. Ez jobb, mint otthon a lakáshitelek, pedig ez sima personal loan.

Xezs1 2017.08.04. 21:11:02

@ze11: Ne hazudj, mert volt benne kétfaktoros azonosítás. A kritikus funkciókat védték azzal, pl. az új kedvezményezett felvétele. Annak meg semmi értelme, hogy minden belépéskor legyen egy kétfaktoros, megjegyzem, ez az Ersténél sincs. Ők ugyanúgy csak a kritikus funkciókat látták el második faktorral.

Suszter András 2017.08.04. 22:05:12

@ze11: Hát akkor az sokat mond, hogy egy haldokló Citibank fényévekkel jobban szolgáltatót, még a haldoklása alatt is, mint az Erste az év bankjaként. És az is sokat mond az Erstéről (és most az Erstét fogom idézni), hogy szinte mindent átvettek szerintük a Citibank rendszeréből. SZóval barátom, ha Erste fan vagy, akkor egészségedre, de nem véletlen, (és most megint az Erste munkatársát idézem), hogy a Citibankos ügyfelek 30%-a már ott hagyta a Erstét röpke 6 hónap alatt., és a folyamat nem állt meg, egyre többen távoznak AZ Erste névre keresztelt és bankinak csúfolt intézményből.

Xezs1 2017.08.04. 22:56:18

@Suszter András: Az mennyire szánalmas már az Ersténél, hogy bankon belüli, saját HUF számlák közti átvezetést ha hétvégén adsz meg, a legközelebbi munkanapon teljesül és nem azonnal? Ez egy Citinél elképzelhetetlen volt, ott rendesen le volt kezelve, hogy azonnal átírja egyik számláról a másikra. Ha jól emlékszem, az sem volt meg a rendszerükben, hogy munkanapokon banki zárás után tudjál a saját számláid között átvezetni, ezt kifejezetten a Cititől vették át.

XXXXXL 2017.08.05. 07:20:41

Én a Ráfázol Banknál jártam hasonlóan. Nem kaptam visszatérítést, reklamáció után azzal hajtottak el, hogy 10.000 Ft-ot meghaladó összegben töltöttem túl (nemrég hozott hülye szabály) a számlám visszafizetéskor. Szerintem nem mert az internetbankon ott az egyenleg, világos mint a nap. Szerintük de mert abban nem könyvelt tételek is vannak/lesznek/voltak.
Ennyiben maradtunk, én meg befejeztem a hitelkártyázást. ("Tartsd meg a visszajárót te mocskos állat!" :)
Ha mindig pontosan fizetek, jó lenne a visszatérítésem zsebre vágni ha már kamatbevételt nem realizálnak rajtam...értem én, de ebben nekem mi a jó? Semmi.

movhu 2017.08.05. 08:47:56

@Xezs1: Ami legrosszabb, hogy véletlenszerű a rendszer. Azaz vagy átmegy vagy nem munkidőn kívül, nekem ez a tapasztalatom. Már minden verziót láttam attól kezdve hogy hétvégén is átment azonnal odáig, hogy a péntek késő délutáni már csak hétfőn ment át.

Aztán a beszedés...a ma napig nincs olyan, hogy a fizetési határidőn beszedjék a még akkor fennálló tartozást az Erste számláról, holott már ki is számolja a rendszer, tehát kézzel át tudom vezetni. Most a legújabb, hogy fordulónapon beszedik a minimumot, ami megint csak senkinek nem jó csak nekik.
Nekem már az elején át kellett álnom kézi utalásra, mert azzal nyitottak, hogy 1 héttel határidő előtt lehúzták a teljes összeget, és kiderült ígéret ide vagy oda, itt nem minden úgy megy mint a Citinél.

Xezs1 2017.08.05. 17:08:47

@movhu: Mi van? Beszedik a minimumot és ennyi? Reklamáltál már?

Xezs1 2017.08.05. 17:10:59

Te, nem lehet, hogy ezt nézted be? Most kaptam tőlük:

Tisztelt Ügyfelünk!

Szolgáltatásaink folyamatos fejlesztésével szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Ön egyre kényelmesebben intézhesse pénzügyeit az Erste Bankban. Tájékoztatjuk, hogy hitelkártyájához, kapcsolódóan 2017. július 28-tól az alábbi változásokra számíthat:

Ön a hitelkártya használatából eredő teljes felhasznált hitelkeretét minden hónapban a részünkre adott megbízás alapján az Erste Banknál vezetett folyószámlájáról automatikus beszedéssel rendezi. Ezt a mindenkori összeget 2017. július 28-át követően minden hónapban az Ön hitelkártyájához tartozó fizetési határidő napján szedjük be. A fordulónap és a fizetési határidő között történő befizetéseit a tartozás beszedésekor figyelembe vesszük, azaz a tartozás összege ezeknek megfelelően csökken a beszedés időpontjában.

Kérjük, saját kényelme érdekében a fentiek szerint gondoskodjon a jövőben a folyószámláján a hitelkártya tartozás rendezéséhez szükséges összegről. Reméljük, hogy a fenti változás megelégedésére szolgál.

Üdvözlettel:

Erste Bank

movhu 2017.08.05. 17:50:09

@Xezs1: A helyzet úgy látszik ennél is rosszabb.
Nekem határozottan olyan levél jött, hogy beszedik a minimumot. Úgy kezdődik, mint az általad idézett, csak nem ez volt a folytatása. Szívesen meg is mutatnám, ha nem tűnt volna el az üzenet a netbankos postafiókomból nyomtalanul...úgy, hogy minden más üzenet megvan, de ez nincs. Ennyit a banki rendszerek hitelességéről.

Tőlem amúgy nem szednek be semmit, most nem is akarom. Azzal nyitottak, hogy a Citi-nél mindig a még fennálló tartozást vezették át. Itt meg az első hónapban egyszer csak huss, 1 héttel a fizetési határidő előtt leemelték a folyószámlámról a teljes tartozást úgy, hogy közte már volt befizetésem. Beszélgettem az ügyfélszolgálattal és kiderült, hogy ilyen amilyet én szeretnék és a Citi-nél volt, az nincs.(Amit most te idéztél, hogy végre elkészült). Én meg akkor mondtam, hogy akkor semmilyen csoportos beszedés, majd én átvezetem kézzel. Azóta is így teszek, talán ha majd stabilan megy a fenti dolog átállok. Különösebb teendőm most sincs, mert az aktuális tartozás már régebben is megjelenik a netbankban, sőt van lehetőség kiválasztani, hogy pontosan azt akarom átvezetni, még csak be sem kell pötyögni. Elfelejteni meg nem fogom.

Egyébként még egy másik bosszantó baromságot javítottak közben. Ha egy átutalást elindítottál a netbankban, akkor azt nem lehetett csak telefonon visszavonni. Akkor sem, ha csak hetek múlva lett volna a tényleges utalás. Úgy látom most már ott virít egy "Visszavonás" gomb.
Csak azt nem tudom, hogy ilyen alapvető funkciók hogy a francba most jutnak csak eszükbe, amikor jön a másik banktól egy ügyfél és hiányolja.

Xezs1 2017.08.05. 20:18:10

@movhu: Azt én is láttam, hogy nem lehet jövőbeli átutalási megbízást törölni. Szánalmas.

Jessybátsi 2017.08.07. 08:51:19

Mit gondoltál? Majd tétlenül nézik, hogy te nyersz az ügyleten? :D

szocske_ 2017.08.08. 11:36:42

@XXXXXL: ráfázomnál az is gond újabban, ha az adott negyedévben a hitelkártya számlára 4-től több bejövő átutalás volt.

BituGabor 2017.08.08. 11:37:45

Kedves Balázs és Mindenki!

Nem olvastam el az összes kommentet, így nem tudom a bejegyzésem hozzátesz e a történethez, de azért elmesélem. Nekünk Joker hitelkártyánk van, és nem egy éven belül, hanem 2019 végén járna le. Felhívott minket az Erste, hogy megszűnik a Joker, és hogy válthatunk Wizzairre. Előre azért elmondanám, hogy egyikünknek Joker, másikunknak Wizzair hitelkártyája van, és mind a kettővel megvagyunk elégedve! De két Wizzair kártyára nincsen szükségünk! Ezért bementünk az Erstéhez, ahol több keresztkérdés után hajlandó volt tájékoztatni minket a tanácsadó, hogy akinek Joker volt, annak nem adhatnak Max hitelkártyát. Ezek után azt gondolom, hogy a Wizzair éri meg nekik, a Joker kivonásával pedig mindenkit Wizzair-re akarnak váltani. Ha a Maxot is kivezetik két-három év múlva, akkor azt is majd így oldják meg. A Max majd bevonza az ügyfeleket, aztán Wizzair-re váltják őket is.

nyman 2017.08.08. 14:16:31

@BituGabor: Ex-citiskent - sokakhoz hasonloan - Wizzair kartyat ajanlottak fel eloszor valtaskent is sikerult maxra valtani egy telefonnal.

Egyebkent helyedbe tennek megy egy probat, akar telefonon, akar mas ugyintezonel. Nem tudhat mindenki mindent, illetve a pult mogott ulo emberek nem mindig a legtajekozottabbak. (Tobb alkalommal fordult elo, hogy nekem kellett dolgokat megmutatni a kondicios listaban :) )

A Wizzair + Max kombinacioval mar sok mindent ki lehetne hozni, de gondolom Jokeresnek nem kell magyarazni. En bizom a Wizzair erolteteseben, mert tenni szeretnek egy probat az 1 millios hitelkeretemnek a szetvalasztasara, csak meg szamolgatok, hogy megeri-e. A Wizzair pontok koltese eleg kotott, de azert 1-2 evente elofordulhat, hogy elkoltom. Itt inkabb a Malev hitelkartya hagy rossz emleket. Nekem nem volt, de a kollegam pont keszulte meglepni a feleseget valami romantikus hetvegevel, amikor a Malevet bezusztak es ezzel, huss, annyi lett a pontoknak is.

Nekem az a gyanum, hogy azert kezdik egyre jobban visszavagni a visszateriteseket, mert egyre tobb a tudatos kartyahasznalo. A visszateriteseknek meg nehany eve volt uj ugyfelszerzo hatasuk, most mar a torta nem nagyon no. A Cibnel julius 1-tol meg is szunt az 1%-os visszaterites, most mar csak akcios 5% van, negyedevre fixalt harom kategoriaval, amibol egyet valaszthatsz.

nyman 2017.08.08. 14:28:20

@XXXXXL: Az erstevel is szivtam igy, nem volt egyszeru, míg leapasztottam. Jo nagy genyosag, de itt is arra megy ki a jatek, hogy minnel tobb dologra kelljen figyelni.

A BB UPC-nel (meg) nincs ilyen. Ott csak 300 ezres keretet kaptam, de a Max-os 399 ezret is be tudta szedni ugy, hogy tultoltottem tobb, mint 100 ezerrel. Ez 8 ezer forint, ami tenyleges visszaterites es nem pont, mint az Erstenel, amit majd meg be kell valtani. Naluk annyi van, hogy nem eleg a csoportos beszedesi megbizasnal limitet allitani, figyelni kell, hogy a vasarlasi(!!!) limitbe is beleferjel.

Bar szerintem a BB-nel meg az ilyenek varatnak magukra, mert IT oldalon szerintem masfel evtizeddel el vannak maradva, igy nem hiszem, hogy betesznek egy ilyen fuggvenyt a programsorra. Az uj internetban feluletuk, amit jul 15-tol jott be, az se tud meg jo par alap feature-t. Az elozo meg teljesen alkalmatlan volt egy csoportos beszedesi megbizas rogzitesere is. Az OTP-nek mar szofisztikaltabb rendszere volt 98-ban.

szocske_ 2017.08.09. 11:37:49

@nyman: a BB néhány éve tömegesen felmondta azoknak a hitelkártyáját, akik rendszeresen túltöltötték a keretet és a felmondással visszakövetelte a visszatérítésként kifizetett pénzt, mondván jogosulatlanul jutottak hozzá ehhez az ügyfelek.
Nem mondom, hogy ez meg fog ismétlődni, de az biztos, hogy történt már ilyen, ezért ne lepődj meg, ha esetleg így jársz.

szocske_ 2017.08.09. 11:42:25

@BituGabor: több ismerősöm is kap joker helyett maxot, de alapvetően nekik is wizzt ajánlottak. Szóval csak kitartónak kell lenni és kész.

nyman 2017.08.09. 12:16:33

@szocske_: Koszi. Van ahol azt irtak, hogy nincs ilyen, de nem lehet tudni. A BB-nel 20 e a havi max.

Kis osszeget kertem, hogy biztos megkapjam, mert a masik ket kartyanal 1-1 millio a keret. Azota 1x kertem keretemelest, de elutasitottak. Tervezem, hogy kerek meg 1x, mert azota melohelyet is valtottam es a szamlara erkezo fizetesem nagyobb.

Az elozo helyen benne voltam egy ceges reszvenyprogramban, igy a szamlara erkezo netto emiatt is relative alacsonyabb volt.

Ma volt idom es kigyujtottem az excelbe az Erstes visszateriteseket. A datum a zaras datuma. (jo tudjuk ossze vissza van, a honap a lenyeg)

2017.03.15 813
2017.04.15 3190
2017.05.15 4767
2017.06.15 2839
2017.07.15 3046

Lenyegesen gyengebb, mint a Citi volt anno.

ze11 2017.08.10. 15:22:34

@Xezs1: Volt, persze... De onnantól kezdve, hogy a kis- és nagybetű mindegy(!) volt a jelszavadban, gyakorlatilag a BKK webshop szintjére süllyedtek a fosukkal.
Nekem van sms a loginhoz is,k a cikibankból importáltaknak ez alapból ki van kapcsolva, de bekapcsolható.

ze11 2017.08.10. 15:26:00

@Suszter András: Voltam Citibankos üf. aztán amikor intézni kellett valamit, miután a CITI24-ből CITIcsakmunkaidőben-t csináltak, illetve ha fiókban volt intézni valóm... Mondjuk úgy, hogy nem voltam elájulva tőlük. Egy számla megszüntetéséhez pl. "tessék szabad szöveges levelet írni, és azt továbbítjuk..." volt a fióki alkalmazott válasza - aztán sikerül a számla megszüntetésénél kellő mértékben el...niuk a visszajáró összeget - mehettem be érte, mert mint "már nem üf." telebankon át nem volt intézhető...

ze11 2017.08.10. 15:33:06

@ze11: Mégegy: Én folyószámlával akkor léptem le a cikibanktól, amikor véletlenül kiderült a számomra jelszókezelési disznóságuk, és ezt még írásba is adták/megmagyarázták, hogy ez nekem, mint üf.-nek miért jó/kényelmes, és hogy a kapcsolat a böngésző meg a szerver között erős titkosítást használ, bla-bla-bla... A hitelkártyám maradt, mert már lehetett tudni, hogy eladják gyakorlatilag az egész lakossági üzletágat, úgyhogy hagytam náluk addig, amíg át nem migráltak az Erste-hez, ahol szépen korrekten összevonásra került a cititől érkezett hitelkártyás üf. a saját folyószámlás üf.-ükkel, úgyhogy nagyjából semmi dolgom nem volt az átállással kapcsolatban.
Láttam igen közelről néhány összeolvadást a pénzintézeti szektorban, és azt kell mondjam, le a kalappal az üzletág átadását előkészítő/levezénylő/végrehajtó csapatok előtt.

Lady Scarlett 2017.09.13. 08:32:35

Igen,poszter más is járt így. Nem is kevesen.

Lady Scarlett 2017.09.13. 08:48:11

Van néhány alapszabály amit jobb betartani ha hitelkártyát használsz.

1. Ne adj meg rá csoportos beszerzési megbízást! Soha! Se rezsire, se a fenálló tartozás vagy a tartozás minimum összegére se.
2. Ne költsd túl. 2 forinttal se!
3. Ne emeld a hitelkeretedet, semmilyen ajánlatra se. Ha ilyen ajánlattal keresnek meg, azonnal csökkentsd a keretet,főleg akkor ha nem is használod ki teljesen!
4. Folyamatosan követsd nyomon a kiadásaidat és a banki infókat.
5. Nézd a többi bank ajánlatát rendszeresen, kb. negyedévente.
6. Ne legyen a lakossági számlád ugyanannál a banknál, mint a hitelkártyád!
7. Mindig te intézd az átutalásokat, ne bízd ezt a banki ügyintézőre ha jót akarsz.
8. Figyelj oda mit csinálsz és számold újra félévente, hogy a pénzköltési szokásaiddal nem valóban jól vagy kevésbé rosszul jössz e ki.
9. A bank a pénzedet akarja. Nem azt hogy jól fizető ügyfél legyél.
süti beállítások módosítása