Tékozló Homár

F-es porszívót sóztak a hiszékeny vevőre az Euronicsban

2017.09.07. 12:09 | Homár Hilda | 104 komment

porszivo_energiacimke.pngAttiláék egy vagyont hagytak ott az Euronicsban, többek közt egy F energiaosztályú porszívóért, ami nem működik szőnyegen. Nem tűnik nagy fogásnak. Naná, hogy a bolttól a hatóságig mindenhol próbáltak igazságot keresni maguknak. Ebből a hatóság mérsékelten jó ötlet, egyedi esetekkel ugyanis nem foglalkozik, csak a törvényi keretek betartását ellenőrizheti, de abból pl. az, hogy a nem túl szexi F energiaosztályt pont nem sikerült kiírnia az üzletnek, biztosan nyertes menet lenne.  

Sziasztok,

Kis magyar tanmese újfent.

2017. 08. 03-án (csütörtökön) vásároltunk a budaörsi Euronicsban egy Electrolux porszívót. Mi egy másik típust és márkát szerettünk volna vásárolni, de az eladó rábeszélt minket erre a drágább típusra, hogy ez mindenben meg fog felelni az elképzelésünknek. Kérdeztük, hogy miért nincs kinn a porszívó energiatanúsítványa? Azt a választ kaptuk, hogy „nem mindegyik porszívónak van”.

Hazavittük a porszívót, a kicsomagolás után derült ki, hogy a porszívó „F” energiaosztályú. Ha ezt az üzletben előre látjuk, hogy ez egy ennyire energiafaló gép, akkor biztos, hogy nem vesszük meg, de ez a helyszínen nem derült ki.

Ha már megvettük, elkerülendő az oda-visszautat, a papírozást…etc, úgy döntöttünk azért próbáljuk ki, hátha jól működik. 1 percig üzemeltettük a porszívót, egyrészt nagyon hangos, másrészt csak az egész szőnyeggel lehet mozdítani a porszívó fejét, nem lehetett a fejét normálisan vinni a szőnyegen, ahogy az ember ezt elvárja egy porszívótól.

A hétvégén elutaztunk, így hétfőn tudtuk visszavinni a porszívót – visszacsomagolva az eredeti dobozába, visszafóliázva -, de még a 3 munkanapon belül. Előtte beszéltünk az ügyfélszolgálattal, ahol azt az információt kaptuk, hogy ebben az esetben visszaveszik a porszívót. A helyszínen derült ki, hogy az üzlet semmilyen kompromisszumra nem hajlandó.

Az ügyfélszolgálatos alkalmazott azt mondta ő így nem veheti vissza, mert „használt”, az osztályvezető azt mondta, hogy ő nem bírálhatja felül, amit az ügyfélszolgálatos beosztottja mondott (!) és egyébként is lebeszélt róla minket, hogy írjunk az Euronics központjának, mert „úgyse veszik vissza.” Azt felajánlották, hogy beküldik kivizsgálásra, ezt nem kértük, mert a porszívó nem hibás, annak nem láttuk értelmét, hogy 1 hónapot húzódjon ez az ügy és visszajöjjön egy olyan vélemény, hogy a porszívó motorja jó, szívóereje jó. A porszívó egyszerűen szőnyegen nem üzemeltethető normálisan, ezt az üzletben nem lehetett megmutatni, pedig szívesen megtettük volna.

A másik fő problémánk azonban sokkal inkább az volt, amit az üzlet figyelmen kívül hagyott, hogy nem ezt a porszívót szerettük volna és biztos, hogy nem „F” energiaosztályút. A többi termékkel együtt, amit megvásároltunk 175.000ft-ot hagytunk ott az üzletben, ami nem kis pénz, ezért minimum elvártunk volna joviálisabb hozzáállást. Ott a helyszínen megelégedtünk volna azzal, ha becserélik nekünk a porszívót és elhozunk egy másikat, a későbbi fejleményekre tekintettel azonban, most már szeretnénk visszakapni a porszívó árát, mert nemcsak megtévesztettek minket, hanem még egy kereskedőtől elvárható hozzáállást sem tanúsítottak.

Fogtuk magunkat és írtunk a fogyasztóvédelemnek egy szép levelet, 10 napon belül kaptam egy tértivevényes határozatot, amiben a következők voltak:
- az üzlet nem köteles három napon belül visszavenni az árut , csak ha hibás
- forduljunk a békéltető testülethez
- indítsunk polgári pert
- a megtévesztés nem bizonyítható, mert nem készült hangfelvétel

Komolyan mondom ez az ország valóban megérett a pusztulásra. Ezek után mindenhol hangfelvételt kell készítenem? Ez egy vicc. Ha ezt a porszívót a weben keresztül veszem meg, akkor kötelesek visszavenni a terméket, a mai napig nem értem, hogyha személyesen veszem meg, akkor mi a különbség? Akkor már nem vagyok erre jogosult? (Személyes vélemény: a jogszabály rossz.) Ki az a hülye, aki 25 ezer forintért polgári pert indít, a perköltség kb. 100000ft. Ha lenne időm és pénzem erre esküszöm megtenném, de jelenleg erre nincs kapacitásom, pedig ezt a pert elvesztenék. Az , hogy nincsenek rendben a fogyasztóvédelmi jogszabályok, azt ez az eset is jól mutatja.

Ennél sokkal nagyobb gond az a morál, amelyet a kereskedők tanúsítanak. Annak idején Bécsben vásároltunk egy mikrohullámú sütőt, kb 1 hónap múlva visszavittük ugyanabba az üzletbe, hogy valami gond van vele. Nem kérdezték itt vettük e, nem kérdezték van e róla számla, megvan e a jótállás...etc.,
egyetlen kérdésük volt: Milyen színűt kérünk helyette? A dobozban akár 5kg tégla is lehetett volna, meg se nézték. Pedig akkor még EU se volt. Ez az óriási különbség a Nyugat és a Kelet között, ott a kereskedői morál pontosan ez ellentéte a magyarnak egyrészt, másrészt csak egyszer próbálná meg ezt eljátszani, amit itthon az Euronics , olyan büntetést kapna, hogy beleroskadna.

A legjobb az volt, hogy kutyát sem érdekelte mikor elmondtuk, hogy a mai napig nincs kinn az energiaosztály. Én még  ilyen ellenséges attitűddel nem találkoztam az utóbbi időben. Egyszerűen elképesztő volt, a mai napig nem tértünk magunkhoz, hogy ezt egy kereskedő megengedheti magának következmények nélkül. Szinte a képünkbe röhögtek, hogy "rajtatok rohad a porszívó, ezt megszívtátok", ezt halál komolyan mondom, hogy ilyen érzésünk volt. És az egészben az a legundorítóbb, hogy valószínű nem egyedi eset, dugig volt a panaszkönyv, ahogy láttuk.

Üdvözlettel

Attila

Eső után köpönyeg, de másoknak hasznos lehet még alapon Attila összes felvetésére kértünk választ a fogyasztóvédőktől: 

Kedves Attila!

Az energiahatékonysági jellemzőket magyarázó címkézési rendszer segíti a vevőket a tájékozódásban. Ez a célja a könnyen értelmezhető szín-és betűskála alkalmazásának, amely összefoglalja és ábrázolja, melyik termék vásárlásakor mire számíthatunk, azok milyen energiaosztályba tartoznak. A szabályozás alapja a 2010/30 EU irányelv, amely rögzíti a beszállítók, kereskedők tájékoztatási kötelezettségét. Ezek alapján „az energiával kapcsolatos termékre vonatkozó nyomtatott, vagy online formátumú műszaki paraméterek ismertetőjében; hirdetésben fel kell tüntetni a termék energiahatékonysági osztályát is.”

Tehát már a kiállított darabon is lennie kellett volna tájékoztató címkének, a rendelkezések más esetben határoznak meg kivételt. Emellett a porszívó különös működésére nem jelent magyarázatot az „F” besorolás sem, mert a jelölés az energiafelhasználásra utal, nem a működés minőségére, a jótállásból eredő kötelezettség minden alkalommal fennáll.

A három munkanapon belüli csere valóban csak a hibás tartós fogyasztási cikkek esetében alkalmazható, és a nem megfelelő működés vizsgálatára jogosult az eladó fél, hiszen a leírt működés a boltban nem ellenőrizhető.

Az online és az üzleten kívül kötött szerződések során lehet indokolás nélkül a vásárlástól elállni 14 (naptári) napon belül. A rendelkezés a termék vizsgálatának hiányát hivatott kompenzálni, erre egy boltban adott a lehetőség.

Tartós fogyasztási cikkek esetében Magyarországon az egy évig fennálló kötelező jótállás szabályait kell alkalmazni. Ez nem minden EU tagállamra jellemző, tehát interneten történő vásárlás esetén fontos ellenőrizni az eladó fél székhelyét. A leírt problémára ez akkor jelenthet megoldást, ha a három munkanapon belüli bejelentést vitatja az eladó, különösen akkor, ha az első panaszról nem készült jegyzőkönyv. Ekkor a jótállás időtartama alatt a kötelezett (eladó) a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett (Ptk. 6:171. §).

A fenti rendelkezések minimumfeltételek, ettől a fogyasztó javára valamennyi vállalkozás eltérhet. Saját üzletpolitikai döntése, hogy a jogszabályok által meghatározottakon túl hogyan jár el a fogyasztói panaszok megoldása érdekében, milyen megoldást és következményét tart megfelelőnek. A megtévesztő tájékoztatás mégis felvet jogszabályi és etikai kérdéseket is. A felelősségre vonás valóban a bizonyíthatóságon múlik. Érthető, hogy nem készít egy átlagos vásárláskor a vevő hanganyagot és semmilyen más felvételt, de a hatóság, bíróság előtti eljárás valóban kötött, minden állítás alátámasztása szükséges.

A fogyasztóvédelmi hatóság, mint piacfelügyeleti hatóság ellenőrzi az energiatanúsítvánnyal kapcsolatos tájékoztatásokat, ezért a figyelmüket arra érdemes felhívni, hogy az üzletben nem minden terméken szerepelt a kötelező címke.

A vitás ügy rendezését a Békéltető testület előtti eljárás során érdemes megpróbálni, de ehhez fontos az is, hogy a terméket az eladó megvizsgálja. Az egyébként ingyenes eljárás megindításának ugyanis feltétele, hogy a felek megkíséreljék egymás között rendezni a problémát. A kérelem a www.bekeltetes.hu oldalon elérhető.

Felhasznált jogszabály:

- Az energiával kapcsolatos termékek energia- és egyéb erőforrás-fogyasztásának címkézéssel és szabványos termékismertetővel történő jelöléséről szóló 2010/30 EU irányelv

- Az energiával kapcsolatos termékek energia- és egyéb erőforrás-fogyasztásának címkézéssel és előírt termékismertetővel történő megadásáról szóló193/2011. (IX. 22.) Korm. rendelet

- A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2017.09.07. 12:43:58

"ezért minimum elvártunk volna joviálisabb hozzáállást"

Mindenkit nagyon szépen megkérek, hogy ne használjon olyan szavakat, amiknek nem ismeri az értelmét.

Leadfoot 2017.09.07. 12:46:34

A porszívó fején van egy billenőkapcsoló, amivel be lehet húzni a kefét. Megnyom --> takarít --> F energiaosztályba nagy nehezen beletörődik --> örül.

Nouby 2017.09.07. 12:51:08

@Leadfoot: Nem mindegyiken van. 1 éve sikerült vennem egy 23 ezres Sencort és csak az egyik ajándék fej tudta ezt az alap nem. Ami meg cinkes.

KaTe 2017.09.07. 12:51:10

@borso: Mellesleg a nagy értékű műszaki/háztartási gép bolti vásárlást egészen odáig fogom bojkottálni, amíg a jogalkotó nem hajlandó valamilyen formában kiterjeszteni az elállást az ilyen vásárlásokra is.

@Leadfoot: Gondolom az nem zavar, hogy ha ugyanazt a porszívót a posztoló az EURONICS webshopjából vásárolja meg és veszi át személyesen, akkor 14 napig akár naponta 24 órát is porszívózhat vele és ha a porszívó esztétikailag nem sérül, a 14. napon is visszaviheti az EURONICS ügyfélszolgálatára, ahol a flegma ügyfélszolgálatos széles mosollyal az arcán lesz köteles visszavenni a terméket és 14 napon belül visszaadni a vételárat?! Ez nem agyrém?!

KaTe 2017.09.07. 12:52:31

@borso: Amúgy egy porszívót hogy próbálsz ki a boltban? Bedugod ott helyben és felporszívózol vele? :)

Leadfoot 2017.09.07. 12:54:35

@KaTe: Nem mondtam, hogy ez nem zavar, csak azt, hogy ha eleve vissza akarta vinni, akkor nem volt okos dolog kipróbálni.

Snagal 2017.09.07. 13:01:08

@KaTe: Ki lehet.
Nekem a MM-ban mutogatott végig az osztályon dolgozó 4-5 porszívót, bekapcsolva, különböző funkciókat megmutatva működés közben (persze nem porszívóztunk fel az áruházban de ott a környéken végig tologatta a padlószönyegszerűségen :)

metal · http://electric.blog.hu 2017.09.07. 13:04:11

Ez megint egy hülye! Ha nem lehet szőnyegen használni, akkor hibás. 3 napon belül visszavéve köteles cserélni. De a hülye nem hagyja ott bevizsgálásra, hanem ......

KaTe 2017.09.07. 13:04:37

@Leadfoot: Nekem is eszembe jutott, hogy nem volt okos ötlet kipróbálni, de mint írtam, ha online vásárolja meg ugyanazt a porszívót, akkor sokkal többet is porszívózhatott volna vele és kötelesek lettek volna visszavenni és nem 3 munkanap, hanem 14 napon belül!

Mellesleg az Euronics azt feltételezi, hogy a posztoló hazudik és hogy csak okot keres arra, hogy megszabaduljon egy rosszul kiválasztott porszívótól, holott az Euronics alkalmazottja beszélte rá. A posztoló elköltött összesen 175.000 forintot náluk. De ha nem költött volna el, akkor se lenne jogos azt feltételezni a posztolóról, hogy csak úgy kitalálta a sztorit. Itt az a helyzet, hogy nem is akartak foglalkozni a posztoló panaszával és simán lekoptatták. Pontosan tudom, hogy milyenek ezek az Euronics alkalmazottak. Épphogy beteszed a lábad, már ott liheg a nyakadban, erőszakoskodik, nem érti meg, hogy hagyjon békén. Megállsz egy termék előtt 2 percre és már ólálkodik a közelben. És ha azt hiszed, hogy sikerül leráznod magadról, tévedsz, ugyanis csak azért nem jön utánad, mert időközben átsétáltál egy másik osztályra és a képzeletbeli határvonal után már egy másik idegesítő alkalmazott dolga, hogy tovább vegzáljon téged.

.Manyecska 2017.09.07. 13:09:57

Köszönjük a posztot. Ennek tükrében/fényében/nemtom..mindenki eldöntheti, kíván-e a
legközelebbi mosógép-vásárlás esetén egy halom szaros alsót is vinni a gép kipróbálásához.

KaTe 2017.09.07. 13:11:05

@stakeholder Manyecs: Én egy gáztűzhelyet szeretnék kipróbálni a Media Marktban, a hozzávalókat természetesen viszem, de nem vállalom a felelősséget, ha esetleg a kaja odaég :(

Snagal 2017.09.07. 13:11:22

@KaTe: "Mellesleg a nagy értékű műszaki/háztartási gép bolti vásárlást egészen odáig fogom bojkottálni, amíg a jogalkotó nem hajlandó valamilyen formában kiterjeszteni az elállást az ilyen vásárlásokra is."

Az a baj, hogy ezt is meg kellene ám fizetni - utána meg azért megy a bosszankodás, hogy miért kerül annyiba x termék.
Nálunk ugyanis előszeretettel élnek vissza ezzel az opcióval (veszek a gyereknek egy Oculust a hétvégi szulinapi partyra oszt utána visszaküldöm; BL döntőre áthívom a haverokat, de nehogy má' a 80cm-s tvn kelljen nézni, elhozok egy 60+colost oszt jól visszaviszem hétfőn stb. )
Akkor lenne ennek értelme ha az ilyen "trükközésekre" be lenne védve a kereskedő is.

Snagal 2017.09.07. 13:18:36

"Szinte a képünkbe röhögtek, hogy "rajtatok rohad a porszívó, ezt megszívtátok", ezt halál komolyan mondom, hogy ilyen érzésünk volt."
Nekem tegnap olyan érzésem volt, hogy péntek van, de aztán ennek ellenére is be kellett jönnöm dolgozni, hiszen ma még csak csütörtök van :(

" Annak idején Bécsben..." a kedvenc kereskedelmi hivatkozási alapom... bezzeg "random nyugati város/ország" -ban/ben.
"...vásároltunk egy mikrohullámú sütőt, kb 1 hónap múlva visszavittük ugyanabba az üzletbe, hogy valami gond van vele. Nem kérdezték itt vettük e, nem kérdezték van e róla számla, megvan e a jótállás...etc.,
egyetlen kérdésük volt: Milyen színűt kérünk helyette? A dobozban akár 5kg tégla is lehetett volna, meg se nézték. Pedig akkor még EU se volt. Ez az óriási különbség a Nyugat és a Kelet között"
Hát persze, nem kell semmivel igazolnod, hogy mikor, és kinél vásároltál. Mindent minden körülmények között cseréljenek ki. Holnap megyek is autót venni, aztán havonta kicseréltetem a szalonban "valami gond" miatt, ahol remélem csak annyit kérdeznek majd milyen színűt kérek :)
Imádom az ilyen romantikus anekdotákat a tejjelmézzelfolyó NYUGATRÓL :)

-creeper- 2017.09.07. 13:22:06

@KaTe: Alátámasztom. A Kecskemét Malom Euronics áruházban többségében olyan szinten lekezelő, arrogáns, buta és tapló alkalmazottak vannak (az egyik fiatal női műszakvezetővel az élen), amilyet ehhez hasonló összetételben sehol nem tapasztaltam.

anarch 2017.09.07. 13:28:00

Az EU korlátozta a újonnan eladott porszívók fogyasztását szeptember 1-től. Ha F-eset adtak el neked az erősen gyanús, ugyanis szeptember 1. óta olyan már nincs, D-ig megy. (Max 900W-os) Úgy első ránézésre arról van szó, hogy neked olyat adtak el, amit már nem lehetett volna, F ugyanis MÁR NINCS.

2017 szeptember 1-től max 900W-osat adhatnak el. Jah, most olvasom, augusztusban vetted, no akkor már érted miért adtak el neked F-eset.

A nickben nem engedélyezett karakter található 2017.09.07. 13:46:04

@anarch: Tudtommal szept. 1-je után is eladhatnak ilyet, csak nem rendelhetnek. Tehát ami még bennt volt készleten simán eladhatják, de utána nincs utánpótlás.

Jake Peralta 2017.09.07. 13:47:26

Azért manapság nem ördögtől való ha a boltban ott helyben a saját okos-telefonodon rákeresel a típusszámra. kb 1 perc alatt kiderült volna az energia tanúsítvány is.

zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one 2017.09.07. 13:47:49

@anarch: augusztus 3-án vette. Valamint nem kell bezúzni a meglévő készletet. Elfogy és nincs tovább..

KaTe 2017.09.07. 14:01:38

Azért a téma megítélésén sokat segített volna, ha a posztoló leírja, hogy milyet szeretett volna és mire beszélték rá. Utóbbira erős tippem az alábbi:

euronics.hu/hu/termekek/electrolux-ceorigindb/p/161965

Amúgy csak nekem nem világos ez a "szőnyegen nem lehet vinni a fejét" dolog? A szívófejen van egy pöcök, az egyik a padlóhoz, a másik meg a szőnyeghez. A képről és a leírásból nekem úgy tűnik, hogy ezen is van ilyen pöcök. Amúgy lehet kapni univerzális fejet, csak rá kell csavarni a teleszkópra.

anarch 2017.09.07. 14:07:05

@zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one: Ezt te hol olvasod, mármint hogy a meglevő készleteket eladhatják? Amiket én olvasok ott kifejezetten az értékesítes és importálás tiltásáról van szó.

Sluck Ödön 2017.09.07. 14:12:43

Mit jelent egy porszívónál az energia osztály? Van benne egy motor valamekkora névleges teljesítménnyel amit elér valószínűleg a hőegyensúly beállása előtt ezért aztán nem lehet végtelen ideig használni (már háztartási cucc esetén). Ez általában nem lényeges, ami lényeges az a szívó erő (nyomás?) illetve annak és a felvett villamos teljesítménynek az aránya azaz a hatásfok. A poszter porszívója ha jól értem szív mint állat, mert megemelte az egész szőnyeget. Ahol a hibát elkövették az inkább a teljesítmény szabályozó hiánya lehet. Az euronics meg szarjon sünt, hozta a jó magyar észér kereskedő formát.

GiaMarie 2017.09.07. 14:33:53

@KaTe: Azért ezt árnyalnám...bár háztartási géppel nem foglalkozom, de az én véleményem szerint két hétig vidáman porszívózni a porszívóval nem kipróbálásnak, hanem a termék használatba vételének minősül, és nem lennék biztos benne, hogy megáll a Békéltető Testület előtt. Ugyanez egy sütővel: azzal sem süthetsz meg egy almáspitét gyorsan a . boltban, és nem is veszik vissza, mert nem úgy süti az almáspitét, ahogy elképzelted. A jogszabály ugyan gumi, mert úgy fogalmaz, hogy a kipróbáláson felüli többlethasználatból való értékcsökkenést a kereskedő jogosult követelni, azonban nem fekteti le, milyen terméknél mi a kipróbáláson felüli többlet használat. Az elállási jog elvileg arra szolgál ,hogy kompenzálja a vevő azon hátrányát, hogy nem tudja a terméket úgy kipróbálni, mintha üzletben vásárolta volna. Na most a Békéltető nyilván rámondja, hogy vissza kell venni a 14 napig használt porszívót, azonban ha a kereskedő nem fogadja el, és polgári perre megy az ügy, a fentiek fényében nem fogadnék a vevőre, mint nyertes félre egy ilyen esetben.

Peetee 2017.09.07. 14:46:00

Kedves fillérb@szó: Évente körülbelül 320Ft az áramfogyasztás tekintetében az eltérés egy F-kategóriás (de ön által nagyon drágának mondott) és egy felső-középkategóriás C-, B- esetleg A-kategóriás porszívó között. Tehát nagyjából 15 zsemle ára miatt túráztatta saját magát, b@zta fel a vérnyomásár 220ra legalább ötször, és hitette el magával, hogy a porszívó sz@r, és egész szőnyegen lehet csak használni (ezt nem is értettem; talán aki írta az sem...). Nevetségessé tette magát, az pedig, hogy kiemeli, hogy ő bizony itten ahelyi atyaúristen, mert elköltött egyben 175e magyar forintot egy áruházban, és miazhogy' nem gurították elé rögvest a veresszőnyeget'....szánalmas.

lobster thermidor 2017.09.07. 14:46:01

@Snagal:
Hát ha szereted az ilyen történeteket, akkor ezt hallgasd meg!
Jó pár éve történt, amikor éppen lakásfelújításban voltam, hogy Németországban járván egy ottani OBI - ban olyan nem éppen olcsó villanykapcsolókat, és dugaljakat vettem, amilyeneket itthon nem lehetett akkoriban kapni. A felújítás menetében eltérve az eredeti elképzelésektől megváltoztattuk a kiosztásokat, és az áramvételi helyeket, ezért feleslegessé vált belőlük 5 - 6 darab, ami a végösszeget tekintve nem 2 eurós tételt tett ki. Egy ideig nem jártam abban a kisvárosban, de úgy jó másfél évvel később ismét arra akadt dolgom. Gondoltam mit veszthetek, ha bepakolom a dobozokat a kocsiba, és megpróbálom visszavinni a szerkezeteket. Az OBI ügyfélszolgálatnál némileg szabódva előadtam, hogy ezek a termékek feleslegessé váltak, mire a kollegin szó nélkül kiállított egy visszavételi számlát, és a kasszából kiperkálta a kapcsolók, és a dugaljak ellenértékét. Ez bizony az a nyugat, ahol nem szarakodnak minden apróságon, mert a vevő az úr.

WiZZu 2017.09.07. 15:00:31

"másrészt csak egyszer próbálná meg ezt eljátszani, amit itthon az Euronics , olyan büntetést kapna, hogy beleroskadna."
Megvilágosodtam. Valójában nem elvándorol országunk fiatal lakossága, hanem ügynökként beépül az ellenséges védvonalak mögé, majd a megfelelő pillanatban tömegesen akcióba lendülnek, hogy az összes nyugati bolt beleroskadós büntetést kapjon, ezzel helyzetbe hozva hazánk gyártóit és forgalmazóit. Előre elvtársak!

Érezzük a szarkazmust, csak reflektáltam a baromságra amit a poszter írt. Gyönyörű világ lenne, ha egy hülye alkalmazott miatt csődöltetnének be sorra a kereskedőket a hatóságok, taps.

Jobban örülnék én is egy sokkal korrektebb kereskedői szférának, de amíg ilyen a vásárlói réteg, nincsenek illúzióim.

lakit 2017.09.07. 15:05:21

"A dobozban akár 5kg tégla is lehetett volna, meg se nézték." - ha tudnád, hány magyar jött haza anno a "Máriahilferről" téglával/fakockával a dobozban videomagnó, vagy hifi helyett.

.Manyecska 2017.09.07. 15:27:11

Mondjuk, én két éve a szőnyegtisztító géppel porszívózom- ami vizessé is átalakítható, tehát valójában szőnyegpucoló gép /nem száraz-nedves!../ szív mint az állat!!!! , hangos mint az állat, a szőnyeget NEM emeli fel.., ellenben nem is égett még le egy év múlva mint a többi szerintem ZS -kategóriás ami a fogyasztását illet :P viszont rohadt jól kitakarít 2 perc alatt :D
Sza én azért nem vetném el ezt az ötletet, poszter. Márhogy F-osztály, na és?

Snagal 2017.09.07. 15:45:56

@lobster thermidor: ez szuper, de nem továbbra is tartom, nem lehet a külföldi példát átültetni 1-1ben mert ezeregy dolog más nálunk.
Mintha arról vitatkoznánk, hogy ott mennyi a fizetés és legyen nálunk is annyi, de elegánsan elfeledkeznénk arról, hogy a költségek is magasabbak.

Ha a poszter példáját venném alapul és minden bemondásra cserélnél mindenféle bizonylat és igazolás nélkül akkor nem az lenne a legnagyobb baj, hogy a vásárlói oldalról egy-két leleményes visszaélne ezzel. A nagyobb probléma ami miatt nálunk a jelenlegi gazdasági helyzetben nem fog soha megvalósulni, hogy az alkalmazottak nagy része röhögve játszaná ki a rendszert és duplázna/triplázná meg a fizetését kamu nevekre kiállított kamuvisszavétekkel.
persze tovább lehetne gondolni, hogy ha rendesen megfizeted az alkalmazottat (de úgy igazán rendesen, jó nyugatiasan:)) akkor nem akar majd ügyeskedni, de az ő bérét az árrésen tudod csak behozni. Akkor meg megint ott tartunk, hogy miért kurva drága minden xy bóótba, mocskos haszonlesők - megyek inkább a kis fiszemfaszom bt.hez mer ott olcsók - mert ők nem fizetnek rendes bért (de még járulékot se) viszont cserébe lófaszt nem is vesznek vissza, még akkor se ha kimondod a varázs szót, hogy de hát te vagy a vevő... és innen kezdődhet a körforgás újra :)

homar-fan 2017.09.07. 15:59:34

Tehát Attila hozott egy meggondolatlan, rossz döntést és az ejrónix a hülye?

Snagal 2017.09.07. 16:04:42

@homar-fan: igen, mer rábeszélték.
A juronics kényszerítette, hogy azt a porszívót vegye, pedig ő nem is akarta :(

Pyrrhus 2017.09.07. 16:31:30

A porszívó fején van állítási lehetőség szőnyeg és padló üzemmódra. Szőnyeg esetén a kiugró kefét és gumilapot vissza kell húzni, azt csak szilárd felületen kell használni.
További lehetőség lehet a beáramló (szívó) levegő, erő szabályozása, akár két helyen is. Magán a gépen, ill. a markolaton. Ha nagyon tapad a szőnyegre, a szívóerő csökkentésével beállítható, hogy a mozgatása, tolása könnyebb legyen.
Ha a szőnyegen nem mozdítható a szívófej szőnyeg állásában, az jelentheti azt, hogy nagyon jó a porszívó, mert olyan erősen szív. Csökkentsd a fejen át beszívott levegő mennyiségét.

FDToth 2017.09.07. 17:54:11

tanulság: megnézed a bolban a kiszemelt gépet, aztán hazamész és netről megveszed. ennyi.
Az aeuronics meg ócsk, átverős cég. nincs mit csodálkozni, ilyen a magyar mentalitás. fogyasztóvédelem meg látzsta-testület, annyi a dolguk h jogaszbyálkat másolnak é s alevél végre odaírják h fordulj békéltetőhöz vagy bíróságra..

lobster thermidor 2017.09.07. 19:05:51

@Snagal:
Azt én sem mondom, hogy a külföldi példát minden esetben át lehet ültetni, ráadásul ez a porszívós sztori valóban elég necces.
De az is biztos, hogy mivel ez Magyarország, itt nem együttműködésre vannak szocializálva az ügyfél, vagy vevőszolgálatosok, hanem arra, hogy lepasszolják a vevőt, vagy a szolgáltatást megrendelőket. Ilyen nyugaton, de keleten sincs. Tudnék onnan is példát hozni arról, hogy hogyan viselkedik az ügyfélszolgálati munkatárs mondjuk Ázsiában...

gyilkoshód 2017.09.07. 19:51:41

ritka egy fos hely az euronics

Matteo79 2017.09.07. 20:10:30

Règ fikàztam posztolòt, de ez most megèrdemli... nem olvasok kommenteket, biztos leirtak mar hogy miert,m. Tipikus esete annak hogy sokszor az ugyfel àtesik a ló tuloldalara.

Nick-son 2017.09.07. 21:24:21

Az energiaosztály porszívónál egyszerűen ostobaság. Háztartásban nincs kimutatható különbség, mert kevés az idő amikor valóban működésben van. Kb. heti max 10 Ft -okról beszélünk, arról meg nem is szólva, hogy egy gyengébbet tovább húzkodsz, szóval még a 10 ft se biztos, hogy megvan.

A másik baj, hogy erősen szív. Hát szörnyű, bár már a 20 ezreseknél is szokott lenni teljesítmény szabályzó, lehet csak meg kellene keresni, bár én a maxról még sose vettem visszább.

Inkább örülnék, hogy tudtam még venni normális erőset, amit később nem lehet majd.

Vagy tényleg szar... valami más okból.

babbaba 2017.09.08. 04:50:20

@Leadfoot: Mi is a baj a barátságosabb (nyájasabb) hozzáállással? A joviális ugyanis azt is jelenti. Ha hallgattál volna....

megamedve 2017.09.08. 06:17:30

@anarch: én is úgy tudom, hogy a gyártása tilos már, a készletek még kiárusíthatóak.

megamedve 2017.09.08. 06:27:51

@Nick-son: Anyám vett most egy "modern, energiatakarékos 900W-os" típust, és nem a 12e-s tescóst. Hát elmondthatom, hogy lesz még a gyártóknak mit feljeszteni a szívóerőn.
Én ezt hülyeségnek tartom, a porszívó alkalmilag használt fogyasztó, nem olyan mint egy hűtőszekrény. Legközelebb korlátozzuk a konyhai turmixgépek teljesítményét max. 100 wattra!
Valami fanatikus zöldembernek bezöldült a feje, mint amikor meghallja, hogy pl. egy médialejátszó készenléti fogyasztása a fele! az üzeminek, és egyből ellkapja a harci hév. Pedig csak arról van szó, hogy üzemben is qu. kicsi az eszköz fogyasztása, nem arról, hogy de sok a készenléti fogyasztás.

Terézágyú 2017.09.08. 08:08:52

Túl erősen szív a porszívó, magához szippantja a szőnyeget is??? atyavilág mekkora probléma!!

"Kérdeztük, hogy miért nincs kinn a porszívó energiatanúsítványa? Azt a választ kaptuk, hogy „nem mindegyik porszívónak van”.

ha egy pószter ilyen hülyeséget bevesz, akkor magára vessen :)

"Komolyan mondom ez az ország valóban megérett a pusztulásra."

Mert "rossz" porszívót vettél?? Hát ja...

"Ha ezt a porszívót a weben keresztül veszem meg, akkor kötelesek visszavenni a terméket, a mai napig nem értem, hogyha személyesen veszem meg, akkor mi a különbség? "

Az, te nagyonokos, hogy a weben nem próbálhattad ki személyesen, nem tapogathattad meg, nem hallgathattad meg a hangját, hogy mennyire hangos - a boltban meg erre lehetőséged volt. Ja, hogy nem éltél vele...???????

Roltii 2017.09.08. 08:30:32

Kedves kretén posztoló, vissza fogod sírni az F-es porszívót. Lehet, hogy az új porszívót A 25 csillagos lesz, de hogy szívni se fog, az biztos. Az eladó eladott neked egy erős, faja porszívót, te meg egy idióta címke miatt pattogsz. Ehh..
Szőnyeg: van a fején egy kapcsoló, állítsd át, csodákra képes! Vagy állj rá a szőnyegre miközben porszívózod, esetleg tekerj a a teljesítmény szabályzón ha van, vagy a kezednél levő kis nyílást nyisd ki miközben porszívózol...
De elmondom mik azok az okok amiért hülye vagy:
- euronics-ban vásárolsz
- hagyod, hogy az eladó meggyőzzön valamiről, aminek 3 perc alatt utánajárhattál volna a telefonodon, hogy jó-ez az neked
- nem tudsz porszívózni, de minimálisan sem
- és még világgá is kürtölöd a butaságodat!

anarch 2017.09.08. 08:51:56

@megamedve: A gyártása biztos nem tilos, az EU-n kívül is lehet értékesíteni. Ráadásul az EU-n belül sem egységes, a 900W az felső limit, svédeknél ez pl. 800W.

Próbáltam az EU-s oldalt végignézni, hogy most akkor el lehet-e adni a készleteket, vagy tovább kell küldeni; de egyelőre nem vettem ki semmi használhatót ezzel kapcsolatban. Viszont azt részletesen taglalja, hogy hogyan is kell mérni az éves fogyasztást, bedob egy pár képletet is hogy úgy legyen a tuti.

Megnéztem pár fogyasztói tesztet is, és amiket írtok, hogy gyenge lesz meg stb, hát nem épp ezt támasztják alá. Nemcsak az ideiek, hanem a régebbiek is (2014-ben sok nagyteszt volt, mert akkor 1600W-ban maximálták, ezt vitték le idén 900W-ra.)

otgorbebogre 2017.09.08. 10:37:26

@Snagal: ez egy eleg hulye erv. Amerikaban barmit vissza vihetsz 60-90 napig (!!!), utaljak is vissza a penzt. Mondjuk az allapotat megnezik, meg cimke ilyenek, szoval nem feltetel nelkuli a rendszer azert. DE.

Nagyon sokszor ezert ugrott be valami (ugyis meggondolhatom). Volt amit vissza vittem vegul de tobb maradt nalam. igen, szamit hogy lato a cuccot magamon, vagy a kinezett helyen. igen macera vissza hurcolni hacsak tenyleg valami baj van vele (nem csak a nem mukodik ertelemben).

szerintem, es gondolom ennek utana lehet nezni, ez nagy atlagban is igaz. lehet hogy lesz aki elviszi a 80centis tv-t csak egy meccs erejeig, de lesz sok akar tobb olyan is aki a 60 centist venne de igy elviszi a 80ast es megtetszik neki.

otgorbebogre 2017.09.08. 10:39:15

plusz az a nyomorult 3 nap tenyleg egy extra macera. (mert keves) nem hiszem hogy sportot uznenek abbol az emberek hogy 80 centis teveket hurcolnak fel es ala mert az nekik nem ido es penz.

Death Lord 2017.09.08. 11:31:05

Állítólag nincs energiatanúsítványa, mégis megvette.
Nem ismeri a kapcsolót a porszívófejen.
Nem ismeri a szívás-erősségszabályozó csúszkát / tekerentyűt.
Avagy megvett egy szabályozhatatlan porszívót.
Nem ismeri a nyélen levő "falslevegőszívó" pöcköt.

Az energiatanúsítvány helyett a használatit kellett volna olvasgatni. De ezt még mindig megteheti és lesz egy jó porszívója.

Egyébként meg, ha porszívó, akkor csakis ETA. Csak meg kell nézni, hogy van-e telítettségjelzője, mert mi meg azt szívtuk be.

joska61 2017.09.08. 12:49:59

@Leadfoot: Nem havi. Évi 50 forint. De gondolom a probléma nem azzal volt, hogy mi az energiabesorolás, hanem azzal, hogy szar a masina. Az energiabesorolást csak hivatkozási alapnak próbálták előrángatni.

vprof 2017.09.08. 13:53:52

25000 Ft egy vagyon? :)

KaTe 2017.09.08. 14:31:46

@Death Lord: Nekem elég ha szív mint a barom, szétszedhető és lehet tartozékot/pótalkatrészt kapni hozzá. A többi az luxus.

Cseber Lajos 2017.09.08. 16:03:58

Azt mondja meg valaki, hogy mi van akkor a 14 napos elállással, ha neten megrendelem, de átvételi helynek a boltot jelölöm be. Elballagok érte a boltba, átveszem, viszont maga a megrendelés "távollévők között" jött létre. Erre is érvényes a 14 nap?

WildBear 2017.09.08. 16:27:42

Ja, persze, az ORSZÁG érett meg a pusztulásra, azért mert te balf@sz vagy, és sz@rt vásároltál..!
Persze.
Ugyanígy hülye lettél volna az USÁban is, Oroszországban is, a hülyeség országfüggetlen.

Karipapa01 2017.09.08. 16:57:33

@Snagal: "A juronics kényszerítette, hogy azt a porszívót vegye, pedig ő nem is akarta :("

Igen, de a vásárló (itt reklamáló) azt nem írta le hogy kalasnyikovot, vagy a német M-42 géppisztolyt tartotta-e a fejéhez az eladó. Enélkül pedig nehéz a véleményezés, mert azért nem mindegy...

Who111 2017.09.08. 17:06:50

Euronics -ban nem vásárolunk! Ez szabály. Kérem menjenek csődbe! Sajnos az aljas marketinget alkalmazzák. Egyszer sikerült átvágniuk úgy, hogy nem szólhattam semmit. A gyereknek vásároltam egy Samu tévét monitornak (valami 60 centis körül). Megkérdeztem az eladót, hogy tudja-e a full-HD -t? A válasz: -Persze, tudja. Hazaérve derült ki, hogy nem tudja. A natív felbontása 1366 x 768 pixel. De viszont a full hd jelet fogadja, és lekeveri a saját felbontására. Tehát valamilyen módon tudja. Mivel 25 éve foglalkozom számítástechnikával, és javítással, és ennek ellenére sikerült átverni, két dolgot tehettem. Vagy írok egy elismerő levelet, hogy köszönöm a tanítást, vagy úgy megsértődök, hogy nem vásárolok többet náluk és az ismerőseimet sem biztatom erre. Az utóbbit választottam... A dologhoz hozzátartozik, hogy ajándék volt, és később lett kibontva, mint három nap... :-(

jookovacs 2017.09.08. 17:09:15

@FDToth: na az ilyen "okos" ügyfelek miatt mint te, ilyen a hozzáállásuk a cégeknek is.

Indriq 2017.09.08. 17:15:47

Azt mondjuk nem tudjuk,hogy mennyi is volt a porszívó,csak azt hogy a szumma 175k. Lehet egy 9 rugós valami....

FDToth 2017.09.08. 17:19:08

@jookovacs: háát, ez a tv, külföldön is. én mindig netről veszek, kb 10 éve, egyszer vittem visssza a 14 napos elállás miatt ;) úh nem vok okos annyira ,)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2017.09.08. 17:23:40

@borso: Te veszed a fáradTságot? Jó hülye vagy. :-/

Permetező 2017.09.08. 18:14:46

Ha meg hangfelvetelt csinalsz az is bukta mert nemvfogjak figyelembe venni ha a rogziteshez a masik fel nem egyezett bele

fda 2017.09.08. 19:05:20

Azért posztert megnéztem volna már a vásárláskor, amikor 175 ezret összevásárolgat, vesz egy porszívót, hajszárítót, de messziről jött, ha már itt jár, akkor egy habverőt és turmixgépet, ja meg egy akciós mosógépet, ez így együtt épp 175 ezer :-)
Aztán visszaviszi, hogy felhúzza a szőnyeget, és különben is, F osztályú, mert vásárláskor nem figyelt arra, hogy milyen modellt választ.
Emellett az euronics egy gagyi hely, amatőr eladókkal, hiába, ők az önjelölt "szakértők", és szégyelljék magukat, ha nem akarnak a vevő kedvére tenni, ha 2 nap után olyan nehezet kér, hogy az egyik vásárolt terméket cserélni szeretné.

Arcade Macho 2017.09.08. 19:31:35

@Peetee: "Évente körülbelül 320Ft az áramfogyasztás tekintetében az eltérés egy F-kategóriás (de ön által nagyon drágának mondott) és egy felső-középkategóriás C-, B- esetleg A-kategóriás porszívó között."

igen, es az a masik meg +20 lett volna, azaz a elelne meg 300 evig akkor bejott volna az a penz
pont ezert kelett vennem egy masik porszit...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.09.08. 19:34:04

@joska61: Ha az a baj, hogy erős... Valószínűleg pont a jó szívóerővel beszélték rá.

Amúgy a "semmit sem szív, sokkal tovább használod" összességében a postban szereplőhöz hasonló példánynál több áramot használ el. De van olyan komolyabb példány ami a "mindent tud ami csak kelhet" koncepció jegyében készült. Na azokból van olyan ami viszont nem 50 forintnyival fogyaszt többet egy évben / hónapban. És ha hülye vagy hozzá akkor nem csak húzza a szőnyeget, hanem kárt is csinál.

ubi1 2017.09.08. 19:57:36

Ennyire idétlen legyen valaki Kapott egy normalis gépet ami teszi a dolgát amire kitalálták Amit ezután fognak gyártani és forgalmazni ugyan kevsebbet fogyaszt de a port se szedi össze azzal meg az lesz a bajod Akár melyik boltban is vetted az elado csak jot tett veled Amúgy meg kéne tanulni használni a gépet A szívó csövön van egy szabájzó amivel a szívás erősségét lehet állítani Bölcsebb lettél volna ha halgatsz és nem háborogsz mint a tenger

eßemfaßom meg áll 2017.09.08. 20:39:04

@eßemfaßom meg áll: pedig még egy seggfej nevét sem képes leírni. Kemény egy este ez.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2017.09.08. 23:45:39

Most, hogy megtudtam az F energiaosztályú porszívó rossz, rákerestem a sajátunkra.
G energiaosztályú.
:(

octy 2017.09.08. 23:52:22

Van a porszívókon teljesítmény szabályozó, a drágább gépek annyira erősek, hogy nem kell maximális teljesítményen járatni őket. Tájékozódni kell vásárlás előtt.

Sequoyah 2017.09.09. 04:25:19

Itt a csunya Amerikaban meg sem kerdezik, hogy miert viszem vissza, mosolyogva adjak vissza a penzt. Akar hetekkel kesobb is... Nem csoda hogy szarnyal a kereskedelem.
Magyarorszagon a kereskedok meg nem jottek ra, hogy ez nem csak jofejseg, hanem egy profitot novelo trukk. Az ember sokkal tobb mindent megvesz, hogyha tudja, hogy visszaviheti, nincs dontesre kenyszeritve. Ennek a tobb mindennek a nagy reszet sosem viszik vissza, mert kozben megszokjak, vagy csak lustak hozza.

Oknyomozó 2017.09.09. 08:21:39

Műszaki cikket a paraméterei alapján választunk, az erre fordított idő megtérül, sőt nem kell ennyit írni a tájékozatlanságról.
Az már probléma, hogy sem az arukereso, sem a webshopok nem adnak lehetőséget a porszívóknál az A-G osztályba sorolt négy fontos jellemző szűrésére. (Most változott az osztályba sorolás).
Ezért használok erre német oldalt minden műszaki cikknél és kiderül, hogy a legjobbak nálunk nem kaphatók!

Most néztem meg, itt lehet szűrni a porszívóknál:
bosch-home.com

Senki nem számolja ki, hogy a porzsákos üzemeltetése mennyivel drágább lesz 5 év alatt, ha normális időközönként cseréli ki a zsákot.
Egy napig a MM az általam már kinézett Bosch porzsák nélkülit (AACA osztályok) 20% kedvezménnyel adta 5 év gyártói garanciával.
Elégedett vagyok és nem kell írnom sokat egy rossz vételről.

eßemfaßom meg áll 2017.09.09. 08:23:01

@Megyko: akinek A+nál rosszabb energiaosztájú a porszívója az keressen egy kötelet, menjen le a pincébe....

eßemfaßom meg áll 2017.09.09. 08:25:25

@Sequoyah: nyilván emiatt szárnyal a kereskedelem a bezzekottazusában nem az általános jólét miatt

eßemfaßom meg áll 2017.09.09. 08:33:45

@Oknyomozó: Senki nem számolja ki, hogy mennyi káromkodástól mentesül az aki csak kibasssza a porzsákot a porszívóból a kukába és beteszi a tisztát ahelyett, hogy a porzsáknélküli ürítésével és szűrőpucolásávla baszná el az idejét, de nyilván ezt a porzsáknélüliporszívóreklámoldal nem fogja hangsúlyozni.

- egy porzsáknélküliporszivó tulaj -

PS.: Mindemellet a takarítható porzsák se scifi, csak szólok....

zuhanorepulesss 2017.09.09. 08:38:09

Műszaki cikk vásárlásánál ( akár ott a helyszínen is ) google, gyártó oldala, fórumok, vélemények. Árukeresőt már meg se említem.
Webes vásárlás pickpack ponton vagy üzletben átvétellel, nem kell otthon várnom a megváltó szállítót, posta kizárva.
Nem nagy dolgok..sok bosszakodástól óvom meg magam.

Jossarian 2017.09.09. 09:16:04

@GiaMarie: ott a pont, raadasul a kereskedo hivatkozhat a higieniara, lattam mar en is macskaszorrel dugig telt porszivot amit az idiota vissza akart adni mer'hogy harom napon belul meg nem szii' jol. A poszterhez hasonlo hulyek szoktak visszavinni pl. az epilatort, borotvat stb.

JGDus 2017.09.09. 09:29:06

Az Euronics üzlethálózatban sok, kifejezetten minőségi, ár-érték arányában megfelelő cikk van, de sajnos e mellett számos termékük minősíthetetlenül rossz, korszerűtlen outlet kategóriájú.
Egy tartós fogyasztási cikk vásárlását nem tanácsos ötletszerű választással elrontani, pláne, ha az előzetes tájékozódáshoz ott az internet. .......

Oknyomozó 2017.09.09. 09:36:26

@eßemfaßom meg áll:
Használtam szövetzsákost, amit üríteni kellett, az volt a legrosszabb, volt szerencsém papírzsákkal is találkozni.
Én a porzsák nélkülire szavaztam és a tapasztalataim után ennél is maradok.
"beteszi a tisztát ahelyett" ez egyenlő az alábbiakkal,
elmegy a papírzsák dobozához,
egyet kivesz,
dobozt visszarakja,
visszajön,
megformázza a zsákot,
behelyezi.
Én meg az üres tartályt
letusolom,
visszateszem, ha megszáradt.
Ha ez nekem heti 2 perccel tovább tartana, sem bánnám.
Régóta senkit nem beszélek rá se gyártóra, se porzsákra, se másra, legfeljebb információforrást ajánlok, ami alapján döntsön a leendő tulajdonos, így engem nem fog szidni.
Aki meg beugrik műszaki cikket vásárolni (mintha kifli lenne), annak nagyon örülnek mindenhol, nem csak a juronicsban. Akkor tudják eladni azokat a márkákat, amit jól tájékozott vevő soha nem venne meg.
Soha nem képzeltem el azt az eladót, aki a sűrűn változó készlet, minden egyes darabjáról, minden fontos műszaki paramétert fejben tud tartani.
Aki az eladótól akar valamit megtudni, az elveszett, azt fogja megvenni, amit el akarnak adni.

eßemfaßom meg áll 2017.09.09. 09:56:03

@Oknyomozó: "Én meg az üres tartályt
letusolom,
visszateszem, ha megszáradt."

Komolyan nincs semmi egyéb szűrő a csodamasinádban amit ki kell időnként ganézni, csak egy leslagozható műanyagdobozt kell kiönteni? Melyik ez a modell ha nem vagyok windischgratz ?

Oknyomozó 2017.09.09. 10:28:08

@eßemfaßom meg áll:
Van benne pihefogó (hajszálak akadnak fenn egy kis szűrő kúpon, amit lehúzok róla, a leírással ellentétben minden alkalommal, mert a Sensor Control még nem jelzi piros villogással, de én érzem a szőnyegen, hogy gyengül). Ha kell, a tartállyal együtt letusolom.
A szivacs szűrőt és a mosható HEPA szűrőt fél év után mostam ki kb. 3 perc alatt.
Nem reklám, de 60 helyett 48-ért vettem a BOSCH BGC3U330 porszívót, 5 év garanciával.

Etniez 2017.09.09. 10:35:24

Annyit mondok, szcientológusé az Euronics.
Ehhez mérten menjetek oda vásárolni.

porthosz 2017.09.09. 11:25:22

Az én véleményem:
1, a posztoló hülye, mert elég csak átkapcsolni a fejet szőnyeg állásra nem csoda ha az ügyfélszolgálat elküldte a p.csába
2, ha ez mégsem oldja meg, akkor viszont hibás a porszívó feje -> garanciális dolog amit nem lehet megtagadni, az electrolux szervize megjavítja ha már 3 napon belül nem vitte vissza.
3, gyakorlatilag mindegyik electrolux porszívon van teljesítmény állító kapcsoló, ha túl erősen szív vissza lehet tekerni

ez már más:
1, a teljesítmény nem egyenlő a szívóerővel. Én most vettem egy 600 wattos electrolux porszívót, olyan durva szívóereje van hogy félteljesítményre kellet vennem mert különben felemelte a szőnyeget is. A korábbi 1400 wattos sencor porszívonknak harmad ekkora szívóereje sem volt.

2, az electrolux porszívók igen jó hirnévnek örvendenek (sőt ha valaki olvasgatja az idevágó fórumokat, a legajánlottabb porszívók szinte mindig ezek (átlagos magyar pénztárca esetén azaz 20-30e forint körül))

3, nyugaton az eladók azért olyanok amiért a vevők is (van pénz mindkét oldalt). Itthon meg ugyanazért csak fordítva.

Oknyomozó 2017.09.09. 11:58:51

@porthosz:
"átlagos magyar pénztárca esetén azaz 20-30e forint körül"
A hír igaz.
Electrolux Ultraone 70-150e Ft
Electrolux Ultrasilencer 50-95e Ft
Electrolux Ultrasilencer ZEN 65-90e Ft

Electrolux ZPFCLASSIC PowerForce 30e Ft és AACA

Lacusch69(Sch.Lacika) 2017.09.09. 12:02:53

Legközelebb egy porzsákos Mielét vegyél, az biztosan jó.
A párom anno vett egy porzsák nélküli Electroluxot, még elajándékozni wem tudtuk, annyira xar.
A Miele 10+éve hiba nélkül megy...

kuki123 2017.09.09. 13:04:01

" úgy döntöttünk azért próbáljuk ki, hátha jól működik. 1 percig üzemeltettük a porszívót, egyrészt nagyon hangos, másrészt csak az egész szőnyeggel lehet mozdítani a porszívó fejét, nem lehetett a fejét normálisan vinni a szőnyegen, ahogy az ember ezt elvárja egy porszívótól."

Most komolyan? ki se próbáltátok?
ti kocsit is így vesztek, meg ruhát?
A porszívó-t amennyit használjátok...az lófasz költség egyébként látszik, hogy utána se számoltatok semminek..

A fél Euronics rajtatok röhög...jó persze ettől még vissza kellett volna venniük...

viracocha73 2017.09.09. 16:59:03

Tipikus magyar rosszindulat, amit itt előadtok, tisztelet kivételnek, gondoljátok, hogy nem szerettük volna kipróbálni ? Gondoljátok, hogy nem szerettük volna megmutatni, hogy mi a bajunk? Gondoljátok, hogy így 45 évesen nem használtam elég porszívót sz orosz Rakétától a Hylan át a Luxig? De nem is ez a lényeg , hanem az, hogy Nyugaton egy üzletlánc ezt 1x csinálhatja meg, soha többet. Arcpirító amit művelnek, és akkor finom voltam és nőies.

élhetetlen 2017.09.09. 18:43:13

@Snagal: Nem akarok állást foglalni a konkrét kérdésben, és a kelet-nyugat kérdésben sem, az viszont igaz, hogy a boltok hozzáállása nem egyforma a vevőkhöz. Még az előző rendszerben is volt olyan (40 éve), hogy ugyan én vettem nagyon használhatatlan csillárt (volt Divatcsarnok, lakberendezés), fel is szereltük, aztán le, visszavittem, és kezdtem valami szöveget, hogy a párom is vett, be sem fejezhettem, a hölgy mondta, hogy semmi gond, kiállította a visszafizetési papírt. És volt olyan, hogy a kazettás magnó gyűrte a szalagot, visszavittem, igen, bevizsgáltatják, aztán egy hónap múlva mehettem érte, papír, hogy semmi baja nincs. (Kicsit megjavították, mielőtt bevizsgáltatták, totál hülyét csinálva belőlem). Aztán megint enni kezdte a szalagot, de akkor már jogom volt nekem bevizsgáltatni. Aztán vittem a visszafizetni az árát papírt. És ez ugyanaz a kor, ugyanaz az ország volt. Most a Lidl. Megveheted a papucsot, fürdőruhát, pólót, nadrágot, akármit, ha visszaviszed, kérdés nélkül adják vissza az árát. Megéri nekik? Biztosan. Egyszerűbb, mint fenntartani két próbafülkét egy alapvetően élelmiszer boltban, a vevő meg elégedett. És, azt hiszem, több cucc fogy, mert ha egy feleség vásárol, az vehet a gyereknek is, a férjnek is, mert nincs kockázat. Hány ilyen bolt van még? Pedig lehetne több is.

élhetetlen 2017.09.09. 19:16:43

@eßemfaßom meg áll: Én egyszerűen intéztem el a porszívó vásárlást. Bizonyos okok miatt sem leguggolni, sem letérdelni, sem létrára mászni nem tudok, tehát havonta egyszer egy takarítónő. Pampogott, hogy nem jó a papírpozsákos porszívóm, és most akcióban Samsung. Jól van, vegyél, 15 vagy 16 ezer volt, egyetlen kérésem volt, ne almazöldet vegyen. Büszkén mutogatta, hogy itt vannak a hajszálak, szöszök, sutty a szemétbe, és a port is csak önti a szemétbe. Igen, van egy szivacs darab, amit időnként mosni kell, meg valami, amit majd évek múlva cserélni kell, de ennyi. Ugyanez a nő a házban másnál, ugyanez a project, csak ott a férj, feleség mentek el porszívót venni. Textil porzsák, a csaj felporszívóz, de utána nem rázza ki a porzsákot a lakásban (érthető), az utcára nem megy le, mert hogy néz az ki, otthagyja, oldja meg a férj az ürítést. Hát….

élhetetlen 2017.09.09. 19:54:51

@stakeholder Manyecs: Ez az. Próbáld ki. Nem tudom, ki hol él, én pár éve Balatonra menet bementem Budaörsön valahova, és vettem egy TV-t, meg egy 120 literes hűtőt. Megnéztem mintadarabot, de eszembe sem jutott, hogy kicsomagoltassam a hűtőt, vagy a TV-t, aztán meg vissza. Az egyik, hogy mit igazol, ha tíz percig működik? Utána nem tojhat be? A másik, a kipróbálom a boltban, aztán megrendelem interneten. Amit kiszállítanak, az nem lehet hibás? Csak esetleg 200 km-re visszaszállíttatni babrásabb, mint visszavinni egy boltba? Ez már csak a szórakoztatás: törékeny áru, porcelán tepsi, csak hétezer ft. Interneten, házhozszállítással. Bénán csomagolták, kisebb volt a doboz, átlósan rakták bele, persze, hogy felében eltört. Telefon, vigyem vissza, adnak másikat. Nem túl jól mozgok, mondom, gondolják, hogy ha csak úgy beugrok, akkor fizettem volna a házhozszállítást? Két csaj pusmog a vonal végén, jó egyikük kihozza zárás után. Egy fél órás út volt, de ez a mindent a vevőkért!

Mutyuer 2017.09.10. 00:07:37

Aki szerint nem megvalosithato az, hogy a vevok erdekeit nezik, itt van peldanak a lidl. Mindent cserelnek szo nelkul, ha alkatresz kell, vagy meghibasodott a gep adnak egy uj termeket. Raadasul meg jo minoseg is. Ezeket csak egy fbos lidlos csoportbol tudom, mert nekem meg egy ott vasarolt konyhai gepem se krepalt be. Tudom, nemet aruhazlanc...

eßemfaßom meg áll 2017.09.10. 09:30:13

@Mutyuer: max addig adnak új terméket amig van a raktárban (és ha jóféle a termék akkor 2nap alatt lerabolják az egész ország készletét tehát nem kapsz cserét mert nem lesz miből) és nem vagyok biztos benne, hogyha azzal viszel vissza egy drága és használt gépet, hogy mégse tetszik akkor automatikusan visszaadják az árát.

eßemfaßom meg áll 2017.09.10. 09:32:10

@élhetetlen: "Csak esetleg 200 km-re visszaszállíttatni babrásabb, mint visszavinni egy boltba?" A futár 200km-re ugyanannyi "babrával" szállítja el mint 100m-re.

eßemfaßom meg áll 2017.09.10. 09:35:59

@Oknyomozó: Azért ez nem semmi, hol tart már a tudomány, úgy szűr a szűrő, hogy nem marad benne a kiszürt finom por.

Oknyomozó 2017.09.10. 09:54:46

@eßemfaßom meg áll:
A pihefogó, a szivacs szűrő és a mosható HEPA szűrő fogja fel azt, ami nem akad fönn a tartályban. A kézikönyv szerint az utóbbi kettőt elég évente kimosni, én fél év után megtettem.
Ott tart a tudomány, hogy ezekben benne marad a por.

élhetetlen 2017.09.10. 12:43:40

@eßemfaßom meg áll: „A futár 200km-re ugyanannyi "babrával" szállítja el mint 100m-re.”. Zseniális meglátás. Én csak arra gondoltam, hogy, ha bekrepál az adott termék, akkor bedobod a dobozába, és a 100 méterre levő boltba visszaviszed. Igen, 200 km-re nem viszed vissza, a futár meg csak rendesen, biztonságosan lezárt csomagot vesz fel. Nekem ez a része (a csomagolás) tűnik babrásabbnak. Biztosan az én hibám, de el kénem mennem csomagoló papírént, mert amiben jött, azt eltéptem, ragasztószalagért, mert a fél centis cellux nem jó, stb.

élhetetlen 2017.09.10. 13:05:32

@eßemfaßom meg áll: „max addig adnak új terméket amig van a raktárban (és ha jóféle a termék akkor 2nap alatt lerabolják az egész ország készletét tehát nem kapsz cserét mert nem lesz miből)”. Ez igaz, de akkor visszadják a pénzt, kötözködés nélkül. Nem tudom, mi van, ha „egy drága és használt gépet” viszel vissza, mert nem árulnak 500 eft-s takarítógépeket, amit tudok, hogy inget, gatyát szó nélkül veszik vissza, nem kell, hogy varráshibás legyen, és nem kérdezik, hogy a méret nem jó, vagy a színe nem tetszik. Más. Kicsit kötözködő vagy. Ha nem hiszed el, hogy van olyan porszívó, amiből csak kiöntöd a műanyag tartályból a port a szemetesbe, akkor vegyél textilzsákosat, és rázogasd, hadd szálljon, vagy papírzsákosat, és gondoskodj az utánpótlásról, magánügy, de ne kérdőjelezz meg létező dolgokat. (és mondom, az enyém 15, vagy 16 eft volt, ami hosszú távra nem sok). És évente kimosni egy 5x8 cm-es szivacsdarabot, még mindig kényelmesebb, mint a textil porzsákkal szórakozni.

eßemfaßom meg áll 2017.09.10. 14:44:35

@élhetetlen: "Nekem ez a része (a csomagolás) tűnik babrásabbnak" hát ha szerinted valamit visszacsomagolni abba a dobozba amiből egy napja kivetted sokkal babrásabb mint visszatenni abba a dobozba majd elvinni a boltba (ahol csak hibás termékkel foglalkoznak, nincs elállási jogod) akkor nem tudok mit hozzátenni

"Ha nem hiszed el, hogy van olyan porszívó, amiből csak kiöntöd a műanyag tartályból a port a szemetesbe"

Jeleztem fentebb, hogy porzsák nélküli porszívóm van. Benne a két HEPA filterrel amin gyönyörűen megrakodik a finom por így időnként ki kell ganézni.

Egyébként nem is értem az autógyártókat, miért nem tesznek be a sokmillás gépekbe ilyen poralnemeltőmithetődemégiHEPÁulszűrő csodaszűrőket ahelyett a szarok helyett amiket évente cserélni kell pedig nem is netto koszt szívatnak vele hanem tiszta levegőt.

élhetetlen 2017.09.10. 16:37:38

@eßemfaßom meg áll: Te egy roppant ügyes ember lehetsz, én, ha kicsomagolok, és letépem a tíz centi széles ragasztószalagot, bizony, eltépem a papírt is, és a ragasztószalagot sem tudom újra használni. Béna vagyok. Nekem nehezebb visszacsomagolni. „Jeleztem fentebb, hogy porzsák nélküli porszívóm van”. Bocs, nem vettem észre. Akkor maradjunk annál a megállapításomnál, hogy csak kötözködsz, mert te is tudod, hogy kényelmesebb a tisztítása, mint egy textil porszákosnak. Még valami, amit jobban tudsz, és amiben igazad van?

eßemfaßom meg áll 2017.09.11. 12:30:05

@élhetetlen: Téynleg béna lehetsz ezek szerint. Végre valamiben egyetértünk.

eßemfaßom meg áll 2017.09.11. 12:33:52

@élhetetlen: Ja igen, a tisztítása kényelmesebb de kényelemről szó se volt abban amire reagáltam, szimplán a spórolás lett felhozva :

" Oknyomozó 2017.09.09. 08:21:39

Senki nem számolja ki, hogy a porzsákos üzemeltetése mennyivel drágább lesz 5 év alatt, ha normális időközönként cseréli ki a zsákot."

élhetetlen 2017.09.11. 16:51:06

@eßemfaßom meg áll: Így már ütősebb. Nem csak kényelmesebb is, még olcsóbb is, mint pl. a papírporzsák. Most akkor mit is írtál? Mit magyarázol, mit cáfolsz? Egyáltalán tudod még, hogy mit akarsz mondani? Más. Soha, senki nem mondta neked, hogy egy leütött (földre tett) labdára nem érdemes még ráütni? Mit mutatsz meg vele? Mondtam, béna vagyok, mert nincs itthon csomagoló készletem, de ettől még nem gondolom, hogy béna vagyok, mert sok mindenkinek nincs otthon csomagoló készlete. Miért is lenne? Erre te: „Téynleg béna lehetsz ezek szerint. Végre valamiben egyetértünk.”. Ez a szellemes visszavágás szinted?

EIdk (törölt) 2017.09.13. 10:22:31

Az euronics boltokban minden négyzetmeter be van kamerázva, és minimum egy hónapig tárolják (van, hogy 3...). Állítsd kész tények elé a boltvezetot, hogy csere, vagy peres úton kikered a felvételt es ha nincs rajta a cimke, ami onmagaban fogyasztóvedelmi hiba, o is meguti a bokajat (a vorosko kft.-nel hajlamosak ilyenkor a büntetést az alkalmazottakkal, boltvezetovel kifizettetni...)

pelekas 2018.09.18. 22:25:37

Sem az ország nem érett meg a pusztulásra, sem az, aki ilyen hülyeséget ír egy vacak porszívó miatt.
süti beállítások módosítása