Tékozló Homár

Zuglóban a parkolóautomaták már kinn vannak, de a parkolási zónát jelző táblák még nem

2017.09.15. 14:44 | Homár Hilda | komment

zuglo.png

A XIV. kerületben eddig nem voltak fizetős zónák, de a dolgok természetéből fakadóan (szomszéd kerületek bevezetik -> autósok kijebb költöznek -> helyi lakosok panaszkodnak -> önkormányzat lép) eljött ez a pillanat is. Lassan a szoktatási időszaknak is vége, és élesbe fordul a rendszer. Bár olvasónk szerint vannak még döccenők és hiányosságok.

Sziasztok!

Egy egészen érdekes dologot szeretnék megosztani veletek.

A mai nap folyamán Zuglóban jártam a varosliget környékén konkrétabban a Thököly úton. Leparkoltam, ugye itt időtlen-idők óta ingyenes volt a parkolás. Mikor visszatértem az autóhoz meglepődne láttam, hogy egy parkolóőr serényen bírságolgat, nem csak engem, hanem kb másik öt autón is ott volt a zacskó. Rakérdeztem tőle, hogy mikortól fizetős itt a parkolás, szeptember elsejétől, jött a válasz. Ok, megkérdezhetem hogy, hol van feltüntetve, mire ő kb odavakkantotta,  hogy ott az automata 50 méterre.

Az is gáz, hogy ennyi a tájékoztatás, a stílus meg pláne mégis csak egy nő vagyok, és emberi módon kérdeztem, de végül is ez másodlagos. Szerény ismeretim szerint ez a dolog úgy néz ki, hogy a parkolóövezetet nem az automaták jelzik, hanem a kihelyezett táblák, minimum az övezet kezdetén, de normális esetben kereszteződésenként, hogy lássa az alany, és tudja, fizetni kell, ez még fontosabb lenne, egy olyan övezetben, ami eddig ingyenes volt. Ezek után kivancsiságból megnézem a neten, hogy ez az áldott jó társaság hol jelölte ki a zónák határát, és mivel pont arra vitt az utam, megnéztem, hogy zónahatár közelében van-é esetleg tábla (Thököly Hungária sarok), és láss csodát, nincs.

Kérdezem, hogy ezek alapján mennyire jogszerű a bírságok kiszabása, és egyébként honnan kellene tudni az egyszeri autósnak, hogy itt fizetnie kellene, mert kb minden 4.-5 autóra rá volt rakva a zacsi.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mint utóbb kiderült, ez csak figyelmeztetés, de jövő héttől éles a rendszerük. Ez az egész így több mint gáz, arra meg gondolni sem merek, hogy esetleg szándékosság van benne.  

Frissítek:

Ma megint arra jártam, találkoztam egy normálisabb parkolóőrrel, tudnak a központban a problémáról, állítólag napi szinten áll a bál, csak magas ívben tesznek rá, és a pláne az egészben, hogy még elvétve  kint vannak a régi parkoló táblák is, amelyeken sehol sincsen feltüntetve, hogy fizetős lenne a parkolás...

Üdvözlettel : 

Anikó

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figyel Castro 2017.09.15. 14:55:14

Magyarisztàn. Nem fizetnék, az tuti.

Xezs6 2017.09.15. 15:01:39

Majd kirakják, ha már a sokadik pert veszítik el a tábla hiánya miatt. Tudtommal tábla nélkül nem jogos a bünti.

MrZed001 2017.09.15. 15:05:50

14 ker, Zugló, külváros. Ki volt az az ossstoba aki kitalálta, hogy parkolódíjat kell itt szedni?
Felvonulási tér volt kb a város legnagyobb P+R parkolója. Na ez most megszűnt.
Örsön már ma hiányzik egy legalább 4.000 férőhelyes P+R parkoló.
Igen, a drága Zuglói önkori feladata lenne létesíteni, de hát mennyivel egyszerűbb fizetős parkolóvá tenni a környéket és beszedni a pénzt (meg tömni a baráti parkoló társaság zsebét, hogy a tulajoknak legyen miből megint Lambót égetni), mint kiépíteni a megfelelő méretű P+R parkolókat.
Aztán megy a sírás-rívás, hogy miért megy be a sok autós a belvárosba, miért nem metrózik !??
Azért B+ mert hála neked NINCS HOL LETENNIE A KOCSIJÁT !

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.09.15. 15:11:47

Van egy EWING-1 rendszamom. Azt hiszem bedobom a kocsiba, es, ha Pesten jarok, es parkolni kell, akkor csak felpattintom. Kuldozgessek csak Jockey-nak a felszolito leveleket.

joska141 2017.09.15. 15:45:29

Biztos minden úgy van, ahogy a posztoló írja,
de!!!
a zuglói Thököly úton a hivatkozott Thököly/Hungária sarkon illetőleg környékén sem, soha semmikor nem volt szabad parkolni!!!
Az új rendszer bevezetése óta sem.
Itt buszsávok, biciklisávok vannak, útszűkületek, mindenütt "Megállni tilos" táblák.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.09.15. 16:20:45

@joska141: attól még a zóna kezdődhet ott, és a térkép szerint kezdődik is. Ez nem jelenti azt, hogy lehet is ott egyből parkolni.

joska141 2017.09.15. 16:28:02

@onlajnok: Köszönöm az észrevételt, teljesen igaza van.
Idézem az eredeti posztoló írását:
"Zuglóban jártam a varosliget környékén konkrétabban a Thököly úton. Leparkoltam, ugye itt időtlen-idők óta ingyenes volt a parkolás. "
Ez számomra azt jelentette, hogy az írt "Thököly úton" parkolt, ahol soha nem volt szabad semmkor, semmilyen új vagy régi zóna ellenére a parkolás

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.09.15. 16:33:46

@joska141: ez nem teljesen igaz, mert például a Thököly út - Dózsa György út kereszteződés előtt van táblával kijelölt parkoló.

joska141 2017.09.15. 16:40:30

@onlajnok: megint csak igaza van, de az a rész a Dózsa György út előtt a VII.kerület. Dózsa György út után a Thököly úton nem, néhány helyen a járdán lehet parkolni, ami pedig nem díjköteles.
A posztoló kifejezetten megjelöli a Thököly út/Hungária körút kereszteződést!!!

cso zsi 2017.09.15. 19:33:16

Mindenesetre a Dózsa Gy. út a Verseny utcától a Stadionig már olyan üres, mint a sivatag. A "Felvonulási tér" árképzése több, mint felháborító, gyakorlatilag a VII, kerületiekkel való kib.....s.
Ugyanez bármely kerület "zónásítása" esetén is elmondható.
Autót veszek > adózzak.
Autót tartok > adózzak.
Autót tankolok, hogy haladjak > adóztatott adót fizessek.
Autóval állok > parkolási díj
ugyanez tilos, akarom mondani nem megfelelően jelölt / kialakított helyen bírságolva.
A pályadíjakról (nem a balkánhoz hasonlítva olcsó, hanem az osztrákhoz hasonlítva elborultan drága év/km arány),
és a tervezett behajtási díjról nem is beszélve.

2017.09.15. 19:51:43

" a stílus meg pláne mégis csak egy nő vagyok,"

Mondanám, hogy akkor most hova sz@rjunk, de hát te egy nő vagy....

Rwindx 2017.09.15. 19:56:22

Nesztek, ezt kaptátok Karácsonyra... meg én is.
Amúgy az 56-osok terének így is úgyis mindegy, mert "fel fogják szántani", és visszakerül a Városligethez.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.09.15. 20:13:55

Amíg nincs tábla, nem kell fizetni. Nem vagy köteles az összes önkormányzat összes parkoló automatáját felismerni, nézheted újságos automatának, vagy kutyaszar gyűjtőnek is. Sőt, ha később csak egyetlen tábla is hiányzik, és te tudod fotóval bizonyítani, akkor te ott jöttél be.

funfun 2017.09.15. 21:06:07

Karácsony Gergő pontosan tudja, nem lesz miniszterelnök, úgyhogy nem árt neki fél évvel a választások előtt szopatni a jónépet. Nem csak a zuglóiakat. A Városligetben és a Felvonulási téren rengeteg ingázó parkolt. Agglomerációból idáig kocsival, innen tovább BKV-val a munkahelyig.
Egy szóval lehet összefoglalni a szándékot: szemétség.

Masni 2017.09.15. 21:37:35

@MrZed001: Egyáltalán nem külváros és az összes valós külvárosból és vidékről (gödöllő, rákos cuccok) érkező ember Zuglóban parkolt, kiszorítva ezzel a helyieket, akik valóban ott laknak és valós, értheőt igényük van arra, hogy a lakhelyük környékén parkoljanak. Megjegyzem, a parkolás nem alapvető ember jog. Én a 13. kerületben lakom, 15 éve fizetős a parkolás (este 8ig!!!) és még ennek ellenére sem lehet parkolóhelyet találni, ezért nekem nincs is autóm. Tényleg nem kötelező autóval járni és csak azt ne mond hogy minden autósnak 3 gyerek van és mindig egy zongorát kell szállítania. :))

MrZed001 2017.09.15. 21:54:47

@Masni:
Szerintem nagyon gáz ha valaki olyanba ugáz bele, amihez semennyire sem ért, nem gondolod? Autód nem lévén, nem külvárosba laksz, így kibicelni, nem übergáz netán?
Belváros régi értelemben nagykörúton belül, manapság már bizonyos részeken a Hungárián belül. Külváros minden ezen kívül. A felvonulási tér éppen hogy belül van a Hungárián, az Örs viszont naaaagyon messze tőle.
És mit gondolsz aranyoskám, miért parkolt a sok agglomerációból (tudod, így hívják a környező falvak-városok együtt) érkező az Örsön? Igen, mert ott a metró végállomás (és nem tudja a kocsiját zsebre vágni).
Ezért szoktak ilyen helyre soksok ezres P+R parkolókat tenni. És láss csodát, már se parkolnának a házak előtt. Ééérted, nem P+R-t csinál önkori (segítve a tömegközlekedésre átszállást), hanem megadóztatja a házak előtt parkolást. Logikus mi?
És a legnagyobb vicc az egészben, hogy ezt az egészet te fogod legjobban megszívni.
Tudod, ha már fizetni kell parkolásért, akkor miért szálljon át metróra (hogy még többet kelljen fizetnie). Szépen fogja, és be fog menni a belvárosba kocsival. Oda a 13 ker belső részére is hozzád.
Te meg majd panaszkodsz, hogy mennyire sok lett itt a kocsi, és milyen nagy a szmog.
És gyanítom nem fogod érteni miért copsz, még eme szájbarágós magyarázat után sem :D

ekat 2017.09.15. 22:46:12

@MrZed001: Nem, egyelőre mi szívjuk meg egy utcányira a fizetős övezettől, mert autólerakat lett a környék, egyszser csak halomra állnak itt el nem mozduló autók, aki itt lakik, meg vadászhatja valahol máshol a helyet. Szuper. Ja és már a kanyarban meg a füvön is állnak, gondolom, nemsokára a Pillangó park következik.

Arcade Macho 2017.09.16. 00:02:57

@MrZed001: "Igen, a drága Zuglói önkori feladata lenne létesíteni,"

lofaszt papa...
a sok agglomer bezudulot zugloi penzen szopkodja fel a zugloi pogimester?
ezt allitod a csopp kis agyaddal?

Arcade Macho 2017.09.16. 00:05:37

@cso zsi: kozosulsz az autoddal --> ingyenes
na ragadd meg meg este az alkalmat hogy egymasra talaljatok...

ma is allok a dugoban a belvarosban, mert a sok adoval megsegito majom KORLATOZOTT a haladasban, amikor eppen arra evett a fene...
tudod azt a kurva utat azt nem csak a benzinpenzbol epitettek...

Arcade Macho 2017.09.16. 00:12:18

@MrZed001: "Tudod, ha már fizetni kell parkolásért, akkor miért szálljon át metróra (hogy még többet kelljen fizetnie). Szépen fogja, és be fog menni a belvárosba kocsival. Oda a 13 ker belső részére is hozzád. "

az idealis az lenne, ha KINT Bivalybasznadon szallna fel a HELYI onkurmanyzat altal letesitett P+R melletti vonalra
elmagyarazzam erthetobben?

MrZed001 2017.09.16. 01:07:01

@Arcade Macho:
Húúúú de korlátolt valaki.
És mond, mit gondolsz, hol dolgozik? Nem bivajbasznádon (akkor nem menne minden nap onnan be), nem oda fizet adót utána a cég.
Ha cége van, iparűzési adót, szerinted hova fizeti?
Úgy ám a nagy Budapesti mélytorokba.
Akkor ugyan miből lenne a bivajbasznádi önkorinak pénze P+R-t csinálni neki?

Ráadásul még M0-ig sem voltak hajlandóak metrókat kivinni, szóval értelme sem lenne bivajbasznádon bármi P+R-t csinálni ... hisz nincs mire átszállni. Ahol meg van (pl HÉV mellett), ott meg fenti miatt pénz nincs rá. (egy 2 km hosszú 2x1 sávos aszfaltozott bekötőútra 8 éven át ment a spórolás, és csak + EU támogatással lett meg)
Szóval amit írsz annak se füle, se farka, és kb egy 14 éves értelmi szintjére utal.

A komment floodolást meg a törvény büntethetné (de legalábbis az admin)

@ekat:
Nem mondtam, hogy a zuglóiak nem fognak szívni. De fognak.
Csak míg a parkoló vadászás copás kategória, addig a belvárosban megugró szmog meg a mélytorkos copás kategória (mert elkerülhetetlen, szívod a szmogot ha tetszik ha nem).
És mindezen gond és copás könnyedén megelőzhető lett volna, ha csinálnak végre az Örsön egy elég nagy P+R parkolót.
Köszönd meg szépen az érintett liberális pártoknak.

.Manyecska 2017.09.16. 08:28:18

@Arcade Macho: magyarázd már meg, tudod a kommunikáció csodákra képes, hát még a kétoldalú!!! :D *kispénisz-komplexus* -ban szenvednek itt többen. :D

cso zsi 2017.09.16. 08:28:22

@Arcade Macho: sebaj tóbiás... nincs autóm. De használok vagy 20-30-at. Járom az országot, és a fővárost. Úgy 40 éve. Valamint merészelek a fővarosban megszületni, és élni.
Az, hogy buta vagy, nem jogosít a hülye kommentekre.

andd1234 2017.09.16. 09:37:13

@Figyel Castro: Nem is kell fizetnie, ahogy azt leírta a posztoló. Addig nem jutottál már el, ugye?

Xezs6 2017.09.16. 09:56:14

@MrZed001: Minek mész agglomerációba ahol még tömegközlekedés sincs?

Xezs6 2017.09.16. 09:57:31

@ekat: Ilyenkor kérni kell az önkormányzattól, hogy azt a részt is nyilvánítsák fizetős övezetnek. Te helyi lakosként megkapod az ingyenes parkolási lehetőséget, az idegenek meg eltűnnek.

Xezs6 2017.09.16. 10:00:03

@MrZed001: Ha még egyszer leírod azt hogy copás én eret vágok. Pont te írsz egy 14 éves szintjén, erre fel ugyanezzel gyanúsítod a másikat.

VaradiJanos 2017.09.16. 10:11:16

Ott biztosan az orr bán a tanácselnök. Vagy a ráhel.

cso zsi 2017.09.16. 10:30:59

@Arcade Macho: három és fél éves cikk.nol.hu/belfold/harcban-az-ingazokkal-1452825
"Zugló ezért szintén fizetőssé tenné a parkolást az Örs vezér tér környékén, valamint a Városligetben. A későbbiekben akár sorompóval zárnák ki az átmenő forgalmat a Ligetből. De az is lehet, hogy az ingázók visszaszorítására való hivatkozás tulajdonképpen álca, és az önkormányzatokat nem vezérli más, mint a bevételek növelése."

Benbe · http://www.benbe.hu 2017.09.16. 10:36:38

@cso zsi: Szerintem több matricás autópálya van Magyarországon mint Ausztriában.

Benbe · http://www.benbe.hu 2017.09.16. 10:37:37

@funfun: Agglomerációs legyen kedves a helyi vasútállomáson parkolni, nem Budapesten!

Benbe · http://www.benbe.hu 2017.09.16. 10:40:12

@MrZed001: Azért nincs az M0-nál metró, mert vonat van, ami gyorsabb.

cso zsi 2017.09.16. 10:44:52

@Xezs6: Idegen vagyok a saját lakhelyemen is, mert melósautóval járok. Spec engedély nem kérhető, még az olcsóbb parkolóba sem. Mert a 20 kocsiból valamelyikkel érkezem.
Ha zónás a kerüet, akkor helyi autótulajdonosként is "mókás" az élet. Korábban a XIII. ker. 4 zónáböl állt, így két zóna lakosai a saját SZTK-jukba is pénzért tudott elmenni. Mára ez enyhült, a helyieknek csak a déli, és az északi zóna között van különbség, az emeltdíjas, és a fővárosi kezelésű helyek nélkül.
@ekat: ugyanez van Újbudán is, erre hivatkozva léptek Zuglóban is.
A szokásos mantra: "lakossági kérésre". Oszt a helyi lakó szívja meg. Mert kölcsönautó, mert albérlő bejelentés nélkül, mert csak....
A szolgáltató embere-kocsija negyedórát kering, miközben az ügyfél időre várja, persze, két utcányira talál helyet, ahol vagy megbüntetik, vagy nem.
A fővárosi kezelésű utakra is kiraktak órákat az idén, azóta gyakorlatilag üresen állnak a parkolók. Lehet, hogy tényleg átszálltak tömegközlekedésre. Vagy inkább célig mennek. Ezért van az, hogy a reggel hét órási dugók a bevezetőkön már hat órára tolódtak ki, és már 10-ig sincs vége. Teljesen kizárt, hogy a reggel 8-as címen ott legyek, hacsak az nem a szomszédom.

cso zsi 2017.09.16. 11:04:46

@Benbe: Legyen
https://de.m.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Autobahnen_und_Schnellstraßen_in_Österreich

Ha centire azonos lenne, akkor hasonlítsuk össze az árakat.
A jövedelemhez arányítva végképp rablás.

(Preise für Pkw bzw. alle zweispurigen Kfz bis 3,5t hzG)

10-Tages-Vignette: EUR 8,90 ~2800 ft -> 2975 a hazai 10 napos
2-Monats-Vignette: EUR 25,90 ~8200 ft ->
Jahresvignette: EUR 86,40 ~28000 ft -> (Preise für Pkw bzw. alle zweispurigen Kfz bis 3,5t hzG)

10-Tages-Vignette: EUR 8,90 ~2800 ~> 2975 a hazai 10 napos
2-Monats-Vignette: EUR 25,90 ~8200 ~> 4780 a hazai EGY hónapos
Jahresvignette: EUR 86,40 ~28000 ft -> 42980 a hazai éves

316 forintos mai áron
1244 km hazai, D1 tarifájú útra. A kisfurgonok kétszeres díjszabása, és háromszoros bírságolása szintén hazai találmány, mert a forgalmiban "tehergépjármű" van írva.

apukamaztmondana 2017.09.16. 11:25:34

A benzin meg olcsó hogy a proletárok hadd örüljenek hogy autózhatnak... Nézd meg egy sima lakótelep parkolóját, sokkal több az autó mostanában - a marha nagy "nyomorban"... Miközben mindenki sír hogy nincs zsé... Ugyanmár. A sok autó sok parkolót igényelne, de nincs. És amiből kevés van, annak ára van, magasabb, mint amiből sok van. Ez egyszerű közgáz-matek.

andd1234 2017.09.16. 11:28:30

@Masni: Na ja, a Felvonulási téren biztosan nagyon sok helyi akar parkolni, ugye?
Nagyon nem értesz te ehhez. Autód sincs, kvázi nem látod át a helyzetet.

lobster thermidor 2017.09.16. 12:14:31

Örüljetek, hogy fizethettek a parkolásért. Ez csak borravaló a behajtási engedélyes helyekhez képest.

MrZed001 2017.09.16. 13:39:01

@Xezs6:
Igen sok blogmotor szűr "csúnya" szavakra, ezért "elírja" az okos fórumer, hogy ne neked kelljen találgatni mit rejt a *****

A városból azért húz ki az ember, mert elege van a büdivárosból, meg mondjuk szeretne kertes házban lakni. Ja és nincs pénze se 16. kerben venni, se a budai hegyek aranyáras helyein (no meg azok is már túlzsúfoltak).
Amcsiba a suburb egy külön kategória. Csendes, nyugodt lakóövezet.

@Benbe:
HÉV-et ne nevezzük vonatnak, lévén már nem a MÁV üzemelteti. Gyorsabbnak sem nevezném éppen, mint a metró. Lényegében? Ugyanaz. (áramszedő fent-lent, ennyi a különbség, de van hibrid megoldás is)

Amúgy igen, ötletként jó volt, csak a megvalósítással vannak gondok.
2 HÉV éri el (érted, eléri :D) az M0-t. A gödöllői, meg a szentendrei.
Namármost, mutass kérlek P+R parkolót a metszéspontokban lévő megállóknál.
Nézd, mutatom:
szentendrei:
htt ps://goo. gl/maps/GB6RWEMCf7F2
gödöllői (M0 mindkét oldala):
htt ps://goo. gl/maps/z9w3Bbat9Rn
htt ps://goo. gl/maps/6yGdHiPrfKp
Látod ott a hatalmas több ezer autó befogadására képes hiperszuper őrzött és ingyenes (illetve olcsó, napi pár száz Ft) P+R parkolókat, parkolóházakat?
Mert én nem, de még a lelki szemeim előtt se :D

Na ez a gond. Már 100x le lett írva, hogy kb 40.000 férőhely P+R hiányzik SÜRGŐSEN Bp-ről. Ez a mennyiség nem a kényelmes parkoláshoz, hanem a folyamatos 100%-os telítettséghez van számolva.
Csak a nagyobbak: Metrók végállomás 4.000 férőhelyes, Hungária-metrók metszés 1500 férőhelyes, M0-Hév metszés 4.000 férőhelyes.
Valamint még hiányzik csepeli hév hosszabbítás, meg még legalább 1-2 hév kialakítás.

És akkor még nem volt szó a liberál rémálomról, a Hungárián belüli fizetős behajtásról, ami feltétele a fenti számok legalább duplázása.

GhostBusters 2017.09.16. 13:47:50

@MrZed001: A HÉV-et pont nemrég vette át a MÁV, de nem ez a lényeg.

Sok mindenben igazad van egyébként, de csak egy szemszögből látsz rá erre a komplex problémára, és ezért sokszor nem látod a fától az erdőt.

MrZed001 2017.09.16. 14:04:30

@GhostBusters:
Átvette? Át. (pont)

Amúgy sorold amit nem látok át (lássuk az érveket), mert így akár törölni is lehet a posztod, mert nincs TARTALMA, csak üres duma.

Annyira várok végre egy vitapartnerre, akivel érvek-ellenérvek mentén lehet vitázni.
Sajnos érveléstan már rég nincs az iskolákban, a logika helyét pedig felváltotta a személyeskedés. Olvasottság és (téma) ismeretek terén is komoly hiányosságok tapasztalhatóak. És ez még mind csak a legelemibb alap (flow management, risk assesment, nem is sorolom).

Xezs6 2017.09.16. 15:07:12

@MrZed001: Akkor se írj egy 14 éves szintjén. Ha meg nincs elég zséd, akkor pláne ne legyen autód. Na befejeztük.

Figyel Castro 2017.09.16. 15:41:36

@andd1234: olvasd el a végét is, onnan, hogy "az igazsághoz az is hozzátartozik,..." és ha nem vagy kompetens, ne pofázz.

MrZed001 2017.09.16. 16:20:59

@Xezs6:
Egy 14 éves már megérti, hogy ha az ő érdekében tesznek valamit (még ha elsőre furcsa is neki).
Ez a színvonal amit előadsz, ettől már egy rinyáló ovis is elszégyenli magát.

Komolyan, én kérek elnézést ennek a vitának nem nevezhető nyavalygásnak a színvonala miatt.

GhostBusters 2017.09.16. 16:54:32

@MrZed001: Ebben is egyetértek veled. Időm viszont továbbra sincs érvelni.

Talán holnap lesz...

Amit próbáltam megfogalmazni, hogy következtetéseid részben vitathatók, és ezzel együtt mások tartalommal bíró érveit lesöpröd az asztalról.

GhostBusters 2017.09.16. 16:57:55

@MrZed001: Vagdalkozol amúgy. Te írtad, hogy "már nem a MÁV üzemelteti". Majd aztán: "Átvette? Át. (pont)".
Te aztán ne hiányold a tartalmas vitát!

cso zsi 2017.09.16. 17:14:06

@Xezs6: Az autó birtoklása, és az autóval való közlekedés nem összefüggő dolog.
99,9%-ban céges, és kölcsönzött, valamint a család más tagjainak autóit használom.
25 éve volt "saját" kocsim, egy fél évig. Nincs szükségem a vele járó hercehurcára, a kényelmére viszont igen.
Egy-két gyerekesként érezhető a különbség egy budapesti "kétátszállásos túra" és egy háztól-házig fuvar között. Hát még egy 150-250 kilométeres buszos-vonatos utazás kéthetente. És az ember többnyire nem a pályaudvaron lakik, úgyhogy oda/onnan is kell még utazni.
A buszos metrópótlás rövidesen elkezdődik. "Tökéletes időzítés" a fizetős parkolás.

NMEszeme · mernokiszem.blog.hu 2017.09.16. 17:29:30

Ajtósi Dürer soron ma büntettek meg minket, kint van a tábla nem tudjátok?

Piroska Ujhegyi 2017.09.16. 17:56:23

Ezek is csak szimplán basszák teherbe azt az alávaló, féreg, gyökér, sehonnai, tetves, jó kurva édesanyjukat, hasonlóan a többi semmittevő szarházi haszonlesőhöz. Uff!

MrZed001 2017.09.16. 18:52:15

@GhostBusters:
Várom az érveid.

"Majd aztán: "Átvette? Át. (pont)".
Te aztán ne hiányold a tartalmas vitát! "
Egyértelmű tényekkel miért kellene vitázni?
A tény az tény. Vagy legyen vitaalap, hogy 2+2 az vajon 4 e? Esetleg hogy a Föld nem lapos?
Ugyan már, ez ovi színvonal.

@cso zsi:
Mivel a metrók manapság igen sűrűn lehalnak, így nekem is volt részem egy kis metrópótlásból az M2-őn. Hát, asszem megroppant a gerincem, és bal térdbe lett egy porcleválás. Tömegnyomor, és amikor hirtelen fékezett rám estek (repültek) úgy kb 4-en.
Külön mesét megérne, hogy egy metró szerelvénnyi utas hány buszba fér fel. És metró pótlásnál miért küldenek 5-10 percenként 1 buszt.

Arcade Macho 2017.09.16. 19:52:32

@MrZed001: "Akkor ugyan miből lenne a bivajbasznádi önkorinak pénze P+R-t csinálni neki? "

SULYADO
nem ezen rugozik minden segget az autohoz lancolo egyed amugy?
tudod a sulyadot a helyi onkurmanyzathoz fizetik...
lehetnek kreativok is, pl 200.000 lenne a sulyado es akkor a helyi ORZOTT P+R -ben lehetne rendszamos parkoloja

ja nem egypar korlatolt barom azt allitja, hogy ZUGLONAK kellene egy parkolohelyet fenntartania a bivajbasznadi melosnak hogy eljusson Budara vagy az ötkerbe

Arcade Macho 2017.09.16. 19:58:38

@MrZed001: irod hogy HEV... erre valaszul: "Azért nincs az M0-nál metró, mert vonat van, ami gyorsabb."

kiskancso ha mar beultel a redvas autodba, nehez lenne eltakarodni egy VASTUI megalloba es ott lerakni az autod?
nem HEV hanem VONAT

nem befele mennel hanem erintolegesen, es pont ez lenne a lenyege!!! hogy ne leterheld dugoban a kozlekedest hanem hogy bealljal egy OLCSO helyre es utana vasuttal erkezzel be

jo ok, irjad hogy vak nagymami, meg 2 karton asvanyviz meg 2 zsak glett meg hogy te fizeted az adot be, amibol minden mukodik

Benbe · http://www.benbe.hu 2017.09.16. 20:39:18

@cso zsi: Ezek között van kapus is, nem is kevés.

Benbe · http://www.benbe.hu 2017.09.16. 20:41:56

@MrZed001: Pont most üzemelteti a Máv. Gödöllő, Ecser, stb, ott a vonat, föl lehet ülni!

MrZed001 2017.09.16. 21:06:52

@Arcade Macho:
"SULYADO"
Igen, az évente 20-30 eFt/autó. Mennyien is laknak egy nagyközségben, kisvárosban? Mennyi az autó? Mondjuk Kistarcsa átlagos kisváros, laknak 12.000-en. Túlzok, legyen minden 10. embernek autója (nincs). Az 1.200 kocsi. Mindenkinek újabb és erősebb kocsija van (nem), legyen 30 eFt/kocsi, az összesen 36 millió Ft/év. Ugye tudod mire elég 36 misi évente? Talán a fűtést és az áramot kifutja. Az igazi pénz az adókban van, abból meg nem kapnak. Pedig az ott lakók termelik szépen a GDP-t Büdipestnek.

" ZUGLONAK kellene egy parkolohelyet fenntartania a bivajbasznadi melosnak hogy eljusson Budara vagy az ötkerbe"
Lényegében: IGEN. Mert Zugló, Buda, meg az 5 ker érdeke ez. Meg a teljes belvárosé, SŐT még a tiéd, mint belváros lakó is.

"nehez lenne eltakarodni egy VASTUI megalloba es ott lerakni az autod?
nem HEV hanem VONAT"
1: Language te anyaszomorító.
2: Milyen szép is pl a Péteri vasútállomás (hogy mi?), vagy a Budakeszi kisvasút (hogy mi?), vagy az Ürömi őrjöngő (jóvamá :D).
3: Utaztál már te ilyen úgymond elővárosi vonaton? (csak hogy tanulj egy szakkifejezést is). Na én sokat. Képzeld amikor 160%-osan tele vannak (ez nem a Felcsúti vasút). Tömegnyomor. Késés. Kimaradás. Vágányzár. Mocskos régi kocsik. És a menetidő, az valami szörnyű. Ami autóval 15 perc, azt vonattal számold 1-1,5 órának (jó esetben, IC-t el kell engednie, gyorsot el kell engednie). Ennek nincs külön pálya.
Szóval talán "ne kívánj olyat másnak, amit nem kívánsz önmagadnak" (nem is tudom, talán Mózes mondá? Ja nem, Konfucius átköltve szabadon).
4: Igen limitált irányba megy: Keleti, Nyugati. Nincs előtte csatlakozás se HÉV, se Metróra.
Igen hiányzik egy a Berlini S41-S42 féle kör metró, mert így minden átszállásért be kell menni a belvárosba, majd onnan vissza ki másik irányba.
Egyszóval az elővárosi vonat sem opció, mert lassú, és nincs rajta hely, nincs átszállási lehetőség.

Arcade Macho 2017.09.16. 21:12:43

@MrZed001:
Arcade Macho 2017.09.16. 19:52:32
"lehetnek kreativok is, pl 200.000 lenne a sulyado es akkor a helyi ORZOTT P+R -ben lehetne rendszamos parkoloja"

MrZed001 2017.09.16. 21:06:52
"Igen, az évente 20-30 eFt/autó. Mennyien is laknak egy nagyközségben, kisvárosban? Mennyi az autó? Mondjuk Kistarcsa átlagos kisváros, laknak 12.000-en. BLA BLA BLA"

kedveskem ezt diszlexianak szoktak nevezni, utana minden amit "erveles" cimszoval eloadsz az a sajat balfeksegedet bizonyitja
evi 200e -bol vastagon fent lehetne tartani egy kulteri parkolot, raadasul a helyi P+R igy helyi munkahelyeket teremtene!!!
win - win - win szitu...

Arcade Macho 2017.09.16. 21:16:03

@MrZed001: "Lényegében: IGEN. Mert Zugló, Buda, meg az 5 ker érdeke ez. Meg a teljes belvárosé, SŐT még a tiéd, mint belváros lakó is."

lof.szt
mi koze van Zuglonak egy kistarcsaihoz aki eppen Budan melozik?
SEMMI
igaza van Zuglonak hogy betolja a lof.szt azokba a seggekbe

nagyon sokan Kistarcsarol Rakospalotan keresztul mennek, az a lako meg kussoljon mi? meg oruljon a legszennyezesnek mert az lenne az o erdeke?

MrZed001 2017.09.16. 21:21:33

@Arcade Macho:
Kedves barátom. Mond csak, milyen lázálmodban vezettek be 200.000 Ft-os súlyadót?
Azt ugye tudod, hogy a súlyadó ORSZÁGOSAN AZONOS minden községben, sőt lepődj meg, még Budapesten is (azonos korú és teljesítményű autóra).

Akkor te mégis hogy gondolod, hogy a hatályos jogszabályokat áthágva egy önkormányzat önhatalmúlag bevezetné a 200 ezres súlyadót? Fel se tudnám hirtelen sorolni, hogy hány bűntényt követne el ezzel.
Sajnálom, de meg kell kérdeznem: Nem állsz valamilyen gyógyszeres kezelés alatt ? (és nem a magas vérnyomásra gondolok)

Arcade Macho 2017.09.16. 21:23:22

@MrZed001: "3: Utaztál már te ilyen úgymond elővárosi vonaton? (csak hogy tanulj egy szakkifejezést is)."
IGEN, utazok most is

"Tömegnyomor."
vaci vonalon a 07:00 -s az tomegnyomor de a 10 perccel utana levo meg tokre lazza, raadasul uj vasuti kocsikkal van

"Ami autóval 15 perc, azt vonattal számold 1-1,5 órának (jó esetben, IC-t el kell engednie, gyorsot el kell engednie). "
Dunakeszi --> Nyugati pu az 20 perc, reggel mikor tudsz annyi ido alatt eljutni oda?
te tenyleg ilyen FING erveket szoktal elohozni, amit igy csipobol lehet cafolni?

Arcade Macho 2017.09.16. 21:25:22

@MrZed001: "Akkor te mégis hogy gondolod, hogy a hatályos jogszabályokat áthágva egy önkormányzat önhatalmúlag bevezetné a 200 ezres súlyadót?"

itte verted a hulye agyad, hogy nem kepes megfizetni Kistarcsa, es ezert kell Zuglonak azt a parkolohelyet fenntartani, en mondtam erre egy otletet
amugy meg lenyegtelen az ado fajtaja, lehet az ingatlanado is

MrZed001 2017.09.16. 21:31:02

@Arcade Macho:
"mi koze van Zuglonak egy kistarcsaihoz aki eppen Budan melozik?
SEMMI
igaza van Zuglonak hogy betolja a lof.szt azokba a seggekbe"

Ignorance is bliss tartja az angol mondás, és ez tökéletesen igaz rád.
Aki nem száll át tömegközlekedésre, az ott fog állni a megnövekedett dugóban. Igen, veled egyetemben. Még ha busszal mennél is, azzal is állsz a dugóban.
Szóval lehet úgy kezelni a problémát, hogy nem az én gondom, oldja meg. Csak aztán nem kell hápogni, ha megoldotta, és neked nem tetszik a megoldása. Te kényszerítetted rá.

"nagyon sokan Kistarcsarol Rakospalotan keresztul mennek, az a lako meg kussoljon mi? meg oruljon a legszennyezesnek mert az lenne az o erdeke?"
Ismét nem értettél meg olyan alaptézist, amit egy 10 éves igen (nem vagy okosabb, egy ötödikesnél :D ). Éppen hogy a parkolók hiánya miatt lesz a légszennyezés (több autó áll a dugóban).

Arcade Macho 2017.09.16. 21:33:40

@Benbe: en tenyleg nem ertem hogy lehetnek ilyenek az emberek, hogy egy belvaros melletti park helyen levo auto parkolot es egy agglomeracios vasutallomason levo parkolo koltsegei kozotti kulonbseget nem kepesek felfogni (es akkor elojon nagy pofaval, hogy "Olvasottság és (téma) ismeretek terén is komoly hiányosságok tapasztalhatóak.")
gyakorlatilag lehet ott egy ötszörös szorzo koltsegben, es akkor meg arrol nem is beszeltunk hogy a kis agglomer az az odavezeto ut melletti embereket is aktivan gyilkolassza...

Arcade Macho 2017.09.16. 21:41:39

@MrZed001: "Éppen hogy a parkolók hiánya miatt lesz a légszennyezés (több autó áll a dugóban)."

TÉVES!!!
a Varosliget melletti parkolok likvidalasa eseten az M3ason bezudulo autoforgalom lesz kevesebb, mivel az aki eddig ott tarolta az autojat az nem egesz nap fog korozni Budapesten, hanem nem megy be egyaltalan!!!

"Szóval lehet úgy kezelni a problémát, hogy nem az én gondom, oldja meg. Csak aztán nem kell hápogni, ha megoldotta, és neked nem tetszik a megoldása. Te kényszerítetted rá."
a kis agglomerke oldja meg, alljon le az agglomeracios P+R mellett...
vagy menjen be a belvarosba es szorja 3 orankent az aprot

MrZed001 2017.09.16. 22:23:13

@Arcade Macho:
"Dunakeszi --> Nyugati pu az 20 perc"
Mondjuk Dunakesziből úti célod Sashalom (Mátyásföld). Tervezd meg, mennyi idő tömegközlekedéssel? 2-2,5 óra? Kocsival meg 25 perc.
Dunakeszi-Csepel? Monor-Lágymányos? Soroljam? Mivel hiányzik a tömegközlekedési külső gyűrű (mint autóknak is hiányzott az M0), ezért minden átszállásért be KELL menned belvárosba.

"nem kepes megfizetni Kistarcsa, es ezert kell Zuglonak azt a parkolohelyet fenntartani, en mondtam erre egy otletet
amugy meg lenyegtelen az ado fajtaja, lehet az ingatlanado is"
Mond, ugye tudod, hogy a közügyekhez, államháztartáshoz még csak címszavak szintjén sem konyítasz? (erre azért nem lennék a helyedben büszke, arra ahogy reklámozod is ezt meg pláne nem)
A költségvetést nem mondom, mert ahhoz egyértelműen nem.
De a legnagyobb gáz, hogy tipped sincs mekkora egy kisváros költségvetése, mit engedhet meg magának, és mit nem. Csak adod itt a nagyarc pestit, hogy oldja meg valahogy. Tudod, azért van neked metród Büdipesten, mert az ország összedobta neked a rávalót. Ja meg Felcsútnak a kisvonatra, bár azt főleg EU pénzből lopták.

"a Varosliget melletti parkolok likvidalasa eseten az M3ason bezudulo autoforgalom lesz kevesebb, mivel az aki eddig ott tarolta az autojat az nem egesz nap fog korozni Budapesten, hanem nem megy be egyaltalan!!!"
Éppen most pénteken mentem M3 bevezetőn. Ugyanott állt a sor, ahol szokott, M0 után ahol 3->2 sáv lesz.
Úgyhogy, ez a nem nyert kategória.

Amúgy csak azért foglalkozok még veled, mert azért látom, hogy ha nem is értesz hozzá, de megoldást keresel (ok, butát, bután, ez van).
Az alaphiba amit elkövetsz, hogy nem ismered az embereket (meg jogi és egyéb ismeretek tömkelege, de ezt hagyjuk).
Játszottál régen a Lemmings nevű játékkal? Na ilyen a közlekedés szervezés. Attól, hogy lezársz egy lehetőséget (Örs, Felvonulási fizetős), attól a lemmingek mennek tovább, új és újabb kerülőutat keresnek. Neked kell(ene) okosabbnak lenned, hogy azt találják amit te szánsz nekik.

lickmyhorse 2017.09.16. 23:24:15

@MrZed001:

Hiányolod a tartalmas vitát. Ehhez képest minden megnyilvánulásodból süt az arrogancia, nem vitázol, kioktatsz (próbálsz).

Izzadság szag van.

GhostBusters 2017.09.17. 00:30:18

Srácok, legalább a súlyadózást fejezzétek már be, lécci.
Nagyon régóta megszűnt már.

.Manyecska 2017.09.17. 08:16:19

Óbudán az egyik lenagyobb-máig is- a légszennyezettség-itt haladnak át a kamionok, +5tonnásak, stb.- akörgyűrű felé.. Most készült P+R egész Kaszásdülő egy P+R gyakorlatilag :D az ott lakók nem tudtak hová állni esténként most meg nem lehet felférni reggel 8 előtt a hévre ha befelé mész, jó pár járat megszűnt..itt még ha valakinek "szopkodják is a f...át" sem lehetne mit kezdeni a bezúduló tömeggel..az egész várost gyakorlatilag P+R parkolóvá kéne átalakítani. "megoldották", fizetős lett -kivéve aki a susnyásban áll meg :DDD -áradáskor érdekes lesz reggel volt, délutánra ellibegett :DD
Sosem lesz semmi elég jó úgyse....egy kocsiban általában egy ember ül tessék megnézni reggel a Szentendrei utat, na ezért járok én biciklivel :D :((

.Manyecska 2017.09.17. 08:30:10

Budára nem járnak bivalybasznádi melósok!
Távcsövessel kilőjük őket a hegyen, vagy a vaddisznók végeznek velük!!

Azért az annya p...csát a kistarcsai pógárnak aki az én utcámba áll be és engem büntetnek meg a saját otthonom előtt mert a lázas gyerekkel nem akarok órákat körözni...:( !!
De megoldották, fizetős lett, 280/óra, annyiért vegyenek egy lovat itt pl. járnak lóval :D !!!
hamár annyira környezettudatosak vagyunk. ad abszurdum még bicikliutat is kitaláltak itt pl. csomóan járnak bringával suliba, oviba is gyerekkel..! igaz frankó bicikliutak vannak:)
Én meg két zsák cement helyett néha két szatyorral + hátizsák billegek haza bringával csak azért hogy Józsi, a hegyről, ill. Kistarcsáról hamarabb érjen haza..? Az idő amúgy relatív dolog ne vitatkozzatok rajta ! :D Köszönöm aki elolvasta. Kérem kapcsojja ki.

CID...... 2017.09.17. 09:11:46

@stakeholder Manyecs: És a lószart is össze kell szedni, vagy csak a kutyaszart? :D

MrZed001 2017.09.17. 09:28:06

@lickmyhorse:
Na, ez is egy nemhiába született (hozzászólás?)

@GhostBusters:
"legalább a súlyadózást fejezzétek már be, lécci.
Nagyon régóta megszűnt már. "
A súlyadó olyan, mint a Lágymányosi híd: nem megszűnt, csak átnevezték.
De attól még ott van (a köznyelvben is a régi nevével).

@stakeholder Manyecs:
Egy kicsit hirtelen a váltás a kamionok, légszennyezés és a P+R között. Remélem nem arra célzol, hogy a rengeteg P+R használó kamion miatt nagy a légszennyezés :D
Gyanítom a P+R fogalmával se vagy tisztában, hisz az pont arra van, egy naaaagy parkoló ahonnan azonnal át tudnak szállni a HÉV-Metróra, így nem kell a környező utcákban parkolniuk. Sőt, mivel közvetlen mellette van, így az emberi lustaság miatt pláne nem állnak a környező utcákba (hogy még 200m sétáljon is, höö).
Ezért kellenek a P+R parkolók, parkolóházak. Ééérted? Nem? Nembaj.

"Azért az annya p...csát a kistarcsai pógárnak aki az én utcámba áll be és engem büntetnek meg a saját otthonom előtt"
Ott dolgozik egy sarokra, a bankba, rendőrkapitányságon. Gondold át, te az ő helyében, hogy mennél be minden nap? Letenni pont az ilyen ostoba emberek álláspontja miatt nem tudja a kocsiját egy P+R-ben, mert nincs. Azt se várd senkitől, hogy 6-8 átszállással 6-10x annyi idő alatt jusson be a munkahelyére, mert TE SE TENNÉD !
Amúgy jártál már nyugaton? Tudod, ott a társasházak alatt elég sűrűn van mélygarázs. Itt nem tartották fontosnak kommunista vezéreink, mert hogy majd parkol a lakó az utcán valahol.
És most már tudod kinek köszönheted.

Ja és véleményem szerint bringaút a maximális pazarlása a betonnak, helynek, meg a közpénznek. Ja és sebességkorlátozást meg trafit a bringákra!

Amúgy addig kell kihúzni, amíg 20 év múlva bevezetik a roboTaxikat. Olcsó mint a tömegközlekedés (nem úgy mint a Taxi), céltól-célig visz mint a taxi, és nem kell neki parkoló mert egyből megy a következő utasért (vagy ha nincs akkor ki a telepre külvárosba). Ami persze elektromos is, szóval légszennyezést se okoz (a belvárosba, mert az áramot azért elő kell állítani valahol, meg az aksik előállítása is erősen környezetkárosító, de ebbe most ne menjünk bele).

.Manyecska 2017.09.17. 11:06:04

@MrZed001: mi a rákról beszélsz külföldön már prototípusa van a repülő taxinak!!!! Kicsit le vagy maradva jahhh én olvasom a Mérnökújságot..:DDDD
A további böffenetedhez: ostoba aki téged világra hozott, én azért lakom tudod Budán mert 5x annyit dobálok be adóba a nagy közösbe mint a kistarcsai pógár, és nem, nem én fogok köröket róni egy lusta balfasz miatt lázas gyerekkel! Te normális vagy???

Ja, nem kell válaszolni.

Arcade Macho 2017.09.17. 11:10:04

@MrZed001: "Mondjuk Dunakesziből úti célod Sashalom (Mátyásföld)."

tehat allitasod szerint EDDIG a szegeny polgar Dunakeszirol pont hogy Zugloban az Ors mellett allt meg Sashalom fele (XVI kerulet)
ugye ezt allitottad, vagy mit akartal ezzel mondani? hogy IDIOTAN ervelsz?

"Tudod, azért van neked metród Büdipesten, mert az ország összedobta neked a rávalót."
akkor mondandod szerint Zugloban a Varosliget HELYEN azert legyen P+R, mert a metrot osszedobtak nekem pestinek?
ujabb IDIOTA erv!!!
raadasul az EU is befizetett a negyes metroba... ha nem tudnad

"Amúgy csak azért foglalkozok még veled,"
jatszadozzal a farkaddal, az egyidos veled...

.Manyecska 2017.09.17. 11:11:40

@MrZed001: index.hu/tech/2017/08/14/repulo_autot_epit_a_delorean/
robotaxi???...jah bocs én gyúrok a pilótavizsgámra- nem a kistarcsai ingázó nagyvalagú polgár miatt!!- nem tudhattad. Azért engedd meg hogy ne sajnáljalak mert akinek van ideje fél napon át fasságon vitatkozni egy blogon annak lenne másra is ideje pl dolgozni, biciklit venni és ezt tök komolyan mondom.:(
Járjál te lázas gyerekkel orvostól hazáig hogy már szakad a víz róla.....!!!! Tudod hányszor büntettek -volna- meg a tetvek a saját házam előtt??? Mert a dolgozó-tisztességes-tisztességes-dógozó "szegény" bivalybasznádi a vadiúj kocsijával pont ott áll meg.
Jelzem a bátyámék devizások voltak, ház hitelre- reggel fél háromkor kelt hogy begyalogolhasson a mezőn! át a HÉV-hez /Ráckeve/ onnan egy óra volt csak a villamos..
ezt éveken át csinálta szóval nekem ne gyertek a "joga van " ott állni szöveggel mert már sikongató lábrázást kapok. Joga van megdögleni a házam előtt max.:DD

.Manyecska 2017.09.17. 11:13:23

Mondom én: ha az autósokon múlna egész Budapest egy naaagy P+R lenne.
Reggelente mozdulni sem lehet a Szentendrei úton...Budakalászig! beáll ha van valami:D
Ééééés egy kocsiban egy, max. két ember ül. ....../*síp*/

.Manyecska 2017.09.17. 11:14:49

jah és a ráckevei -libás- hév volt csak egy óra... oszt mosolyogj egész nap a vendégekre a munkahelyeden..:D..bár legalább a kistarcsai TóthBélának jó napja lesz mert még beugorhat a szeretőjéhez úton hazafelé egy menetre, igaz ott is dobálni kell a parkolóautomatába:D..

.Manyecska 2017.09.17. 11:45:18

@zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one: a közeljövőben Kistarcsát szőnyegbombázás fogja érni úgy érzem:P járjál te/ő/tík gyerekkel a kézben hóban, ötszáz méterről haza mert a Béla Kistarcsáról ott petézik épp.:D keresztanyám meg hajóval járt át Újpestre. lesétált addig igaz kicsit hosszabb volt időben....de.... jobban is járt!

MrZed001 2017.09.17. 12:42:39

@stakeholder Manyecs:
"mi a rákról beszélsz külföldön már prototípusa van a repülő taxinak!!!! "
Write only módban vagy, olvasni nem tudsz, vagy szövegértési problémáid vannak?
Robotaxi az te anyaszomorító, nem repülő taxi (tudod, robo(t), ami magától megy)
LOOOOL :DD

"én azért lakom tudod Budán mert 5x annyit dobálok be adóba a nagy közösbe mint a kistarcsai pógár"
Felvilágosítanálak, hogy Bp lakossága 1,2 millió (bérlőkkel), még az országban él további 8,5 millió ember! Lehet sokat képzelsz magadról, meg te fostad a Parlament elé a dísztrágyát, de akkor is csak egy porszem vagy, egy a tízmillióból. Egy senki.

"Járjál te lázas gyerekkel orvostól hazáig hogy már szakad a víz róla.....!!!!"
És te, vittél már úgy gyereket kórházba, hogy fél órád van odaérni, vagy megfullad?
Tudod mennyivel gyorsabb taxival, buszsávban, és még parkolót se kell keresni?
Szóval, szerintem a lázas gyerekkel parkoló keresés miatt talán inkább ne rinyálj, mert körberöhöglek és megdobállak rothadt paradicsommal.

"Mert a dolgozó-tisztességes-tisztességes-dógozó "szegény" bivalybasznádi a vadiúj kocsijával pont ott áll meg."
Látod, meg is érdemled. Te nem támogatod, hogy ő messze tőled le tudja P+R-ben tenni a kocsiját (mert amúgy piszkosul nincs kedve bemenni belvárosba), cserébe ő meg elveszi a parkolóhelyed. Ezt szerintem úgy hívják: isteni igazságszolgáltatás :DDD

"ha az autósokon múlna egész Budapest egy naaagy P+R lenne"
Istenem. Egy napja megy a társalgás, és van aki még mindig nem tudja, hogy mi az a P+R, mit jelent. Na ez a szellemi szegénység, nem ha tehénfejésből él valaki.

@Arcade Macho:
"a szegeny polgar Dunakeszirol pont hogy Zugloban az Ors mellett allt meg Sashalom fele"
Ennyire csak nem vagy korlátolt. Mondtad Dunakeszi. Mondtam 2-3 célt onnan ahova tömegközlekedéssel egy rémálom eljutni (órák), kocsival meg 20-30 perc. Gondoltam hazai pálya neked, biztos érzed mennyire húsba vágó.

"Zugloban a Varosliget HELYEN azert legyen P+R"
Városliget HELYÉN? Nooooormáááális. Hol írtam ilyet? Az egy dolog, hogy bekaptad a fogalmazásgátlót, de hogy mellé még valami hallucinogént is, ez már azért durva. Kezeltesd, nehogy akuttá váljon.

"raadasul az EU is befizetett a negyes metroba"
Aham, és te tudod hány %-ot, mert én igen. És a vicc az egészben, hogy ez is úszni fog, lévén város és ország vezetőid elsikkasztották a pénz 40%-át (Mr 40%, ismered?), így EU minden fillért amit adott rá, visszakövetel. Akárcsak a Felcsúti szellemvasútnál.

Arcade Macho 2017.09.17. 14:41:06

@MrZed001: "Ennyire csak nem vagy korlátolt. Mondtad Dunakeszi. Mondtam 2-3 célt onnan ahova tömegközlekedéssel egy rémálom eljutni (órák), kocsival meg 20-30 perc. "

te nagyon hulye
itt a cikkben a P+R volt!!!
te erre a hulye fejeddel elojottel, hogy a dunakeszi az bemegy a Varsoligethez leallni, hogy atszalljon Sashalomra menet...
te tenyleg elegge idiota vagy...

lickmyhorse 2017.09.17. 15:46:27

@Arcade Macho:

Hagyjad, mindenki hülye csak ő helikopter.

Masni 2017.09.17. 16:44:39

@andd1234: igen, elgé sok helyi akar ott parkolni. Pl. az expasim és az összes szomszédja ott parkolt, mert ott volt hely. Ehhez nem kell különösebb hozzáértés.
Egy csomó dologhoz ért az ember anélkül, hogy bizonyos tárgyakat birtokolna.

Masni 2017.09.17. 16:48:07

@MrZed001: borzasztó arrogáns a stílusod. Az autós szakértelmed mellé adták? Remélem, nem fizettél érte.
Tudom, h mi az a P+R parkoló, EHHEZ a tudáshoz, nem szükséges autót vásárolni. Ahogy ahhoz sem, hogy az ember ránézzen a térképre és tudja, hogy az Örs Vezér tér nem egy önkormányzat tulajdonában van, így nem egy önkormányzatnak kellene megoldania a problémát. Ahogy annak a megállapításához sem szükséges szakértelem, hogy az Örs Vezért téren van-e olyan üres telek, ami erre használható lenne.
Nem kötelező autót használni. 20 évig laktam külvárosban, autó nélkül, BKV+ bicikli kombóval oldottam meg.

.Manyecska 2017.09.17. 16:50:29

Hát én most másztam ki a párom mellől most úgysem tud felidegesíteni...:DD

.Manyecska 2017.09.17. 17:13:33

@MrZed001: nemtom drágám a párom összeverekedett egy vendéggel az ivóban valami kistarcsai drogos vót...aztán a végén már a fűben hemperegtek.:DDDD azóta kocsival viszem a trombózisa miatt jóóól adtak egymásnak. A Bruce Willis-fílinget külsőleg és belsőleg is hozza. :((((( :DDD ... és olyan ártatlanul néz rám a hupikék szemeivel hmmmm..ja ez ON.:DD
Szóval nekem ne parkoljon senki sehol!!

CID...... 2017.09.17. 19:36:56

Azért ez szép, a parkolási reklamáció után eljutottunk odáig, hogy a budai "úrilány" hazaviszi a fasziját a kocsmából, miután picsa részegen a füvön hempergett, egy minden bizonnyal észlény közalkalmazott haverjával aztán meg kocsival hordja a trombózisa miatt a kórházba, egyébként persze a haldokló gyereket kerékpárral szokta.

Azért ez megérne egy filmet :D

Jónapot kívánok! 2017.09.17. 20:28:05

Egesz jol osszebaratkoztak paran :) Ebbol kimaradtam :p

cso zsi 2017.09.17. 20:30:20

@lickmyhorse: Pedig nem. Csak a másik nem tud olvasni, csak írni.
A kollégáim konkrétan Pomázról, Vácról, Dunakesziről, Ürömről, Székesfehérvárról járnak Albertfalvára. Az M0-ról leszoktak, mert a délkeleti szakasz pont úgy áll reggel hét-fél tíz táján, mint a pályabevezetők. Jómagam a belvárosból jutok ide helyi közlekedéssel. Aztán kocsiba, és irány a város, jobb esetben az ország.

Xezs6 2017.09.17. 21:22:52

Úgy látom MrZed mindenhez ért, úgyhogy a haza nincs elveszve! Hajrá magyarok!

Arcade Macho 2017.09.17. 22:11:36

@Masni: "Ahogy annak a megállapításához sem szükséges szakértelem, hogy az Örs Vezért téren van-e olyan üres telek, ami erre használható lenne."

hat hogyne lenne!!!
az IKEAt es az Arkadot siman at lehetne alakitani parkolohaznak, Zuglo meg szepen lesz.pja az agglomeracios telepuleseket, helyettuk fenntartja a parkolohazakat a helyett hogy penzt termelne...

Masni 2017.09.18. 00:16:24

@Arcade Macho: Mármint ezt hogy képzeled? Egy önkormányzat egy magántulajdonban lévő áruházat átalakít? Szerinted kb. mennyibe kerülne megvenni az IKEA (vagy az Árkád) épületét? Persze, lehet, hogy csak viccelsz most és én nem vettem észre. :)

Xezs6 2017.09.18. 00:38:02

@Masni: hát eléggé nem vetted észre :)

.Manyecska 2017.09.18. 07:59:02

@Jónapot kívánok!: :DDDD @CID......: ez szép volt másra nem szoktad a zujjaid használni??
Én is videót kértem róla-a verekedésről-sajnos kimaradtam. ON

.Manyecska 2017.09.18. 08:01:16

@CID......: nem közalkalmazott, kormányhivatalnok!..:DDD az ilyen mindenbe belekötő ámberek miatt rogy le este hétkor -amikor te már asszonyt/kecskét masszírozod- egy fröccsel. vagy két sörrel. két diplomával meg egy kiadott könyvvel nem tartozik az ostobák közé nem is ír ide:D *öngól ikon*

milyen nőazilyen 2017.09.18. 08:08:47

Ennyire szar a nagyfaluba? Gáz.

.Manyecska 2017.09.18. 08:32:08

@CID......: együtt jártunk kungfura 30 éve!! hadd játsszon.:DDD @Arcade Macho: de már az egész város egy P+R - így még több kocsit vonz majd be! :(

CID...... 2017.09.18. 09:17:25

@stakeholder Manyecs: Kormányhivatalnok? Ó az mindjárt más, elnézésedet kérem :D

Arcade Macho 2017.09.18. 09:27:57

@Masni: a legyen az Ors -on P+R az pont igy valosithato meg konnyen, igaz ez sci-fi kategoria :)

xoxoxo 2017.09.18. 09:47:36

@MrZed001: És leginkább pont ezzel van a probléma, hogy sok idióta kiköltözik Budapestről, mondván, hogy élhetetlen, meg egyébként is neki kertesház kell, aztán mindennap bejár kocsival, amitől tényleg élhetetlen lesz a város. Én komolyan megadóztatnám az autóval ingázókat. Aki Bp-en dolgozik, lakjon is ott. Ne csak más életét keserítse meg azzal, hogy dugót generál és telepöfögi a levegőt. A legtöbb munkáltatót sem értem, miért nem részesíti előnyben a helybélieket.

Jónapot kívánok! 2017.09.18. 09:53:59

@xoxoxo: A sok pestit meg ha kiakarnak szakadni a friss levegore megadoztatni ha atlepik a varoshatart? Remek javaslat.

xoxoxo 2017.09.18. 10:01:35

@Jónapot kívánok!: Remélem, azt te is érzed, hogy a két eset nem azonos fajsúlyú, mivel a vidékre utazók miatt nincs dugó az adott településen, hiszen szétoszlik a forgalom az alapján, ki hová megy. Kivéve a nyári Balatoni forgalmat. Na, látod, azt megadóztatnám. Péntektől vasárnapig nem lehet közlekedni az autópályán miattuk. Idióták.

Arcade Macho 2017.09.18. 10:57:00

@xoxoxo: "Péntektől vasárnapig nem lehet közlekedni az autópályán miattuk. Idióták."

szivembol szoltal!!!
hozzatennem, hogyha meg lenne adoztatva a dugos idoszakban levo Balcsira jutas, akkor kerulon menne jo sok ember(M6 + M8 leendo utvonala), igy ok tobbet mennenek, a tobbiek meg az M7esen meg le is ernenek dugo nelkul rendesen

CID...... 2017.09.18. 11:17:47

@Arcade Macho: És a többiek, minek mennek a balatonhoz hétvégén, ha nem azért, hogy pihenjenek?

.Manyecska 2017.09.18. 11:24:40

@CID......: tegyen ki egy lavórt az erkélyre!!!!

MrZed001 2017.09.18. 11:48:23

@Arcade Macho:
"te nagyon hulye
itt a cikkben a P+R volt!!!"
Thököly - Hungária saroknál P+R? Mivaaan?? Te tényleg beszívtál.
Valójában éppen én örülnél a legjobban, ha LENNE P+R ott, lévén az ott egy vasút (Nyugati vonal), Villamos és busz csomópont. Tehát ott pont le tudnák tenni az autót, hogy tömegközlekedjenek (Egyike a 8 Könyves Kálmán-Hungária-Róbert Károly körúti csomópontnak ahova PONT kellene egy 1.500 férőhelyes P+R)

@Masni:
"borzasztó arrogáns a stílusod."
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Tüköreffekt, felveszem a velem tárgyaló stílusát. És most gondold végig ez mit is jelent rád nézve.

"Tudom, h mi az a P+R parkoló"
Akkor tudod miért nem lehet egész Budapest P+R ahogy oly butus módon megfogalmaztad, hisz a P+R lényege pont hogy (kizárólag) a nagy tömegközlekedési csomópontokban létrehozott gyors átszállást biztosító ingyenes (vagy olcsó napi díjas) parkoló vagy parkolóház (jobb helyeken őrzött is)

"az Örs Vezér tér nem egy önkormányzat tulajdonában van, így nem egy önkormányzatnak kellene megoldania a problémát. Ahogy annak a megállapításához sem szükséges szakértelem, hogy az Örs Vezért téren van-e olyan üres telek, ami erre használható lenne."
Talán túl fiatal vagy. Tudod, ott 10-15 éve nem volt még IKEA, meg Árkád se. Csak a sugár. És piszok sok üres tér, ahova, nos látod 2 extra nagy létesítményt is fel tudtak húzni.
Ez a múlt, a jelen meg, hogy a metró mellett még mindig van egy piszok nagy terület, ahova még mindig fel lehetne húzni egy 6-8 szintes parkolóházat.

@Arcade Macho:
"az IKEAt es az Arkadot siman at lehetne alakitani parkolohaznak"
Hát ezt most benézted, mert mindkettőnek van, összesen 600 férőhelyes parkolóháza.
És, bár a környék még ingyenes volt, akkor is tele volt, mert fizettek az emberek a szolgáltatásért. Sokan pont azt használják P+R-nek.

@xoxoxo:
"Aki Bp-en dolgozik, lakjon is ott. "
Kiváló ötlet, bár látszik, hogy semmit se tudsz.
Kezdjük talán azzal, hogy mi is Budapest ? Mert bizony Mátyásföld, Zugló nem volt ám a török idők óta a része. Csak kis faluk voltak, azok voltak a mai értelemben vett agglomeráció (régi térképeket nézegesd, illetve vannak fent fényképek még a Füredi lakótelep építése és az előtti látkép is).
Aztán ahogy a város terjeszkedett, szépen magába olvasztotta ezeket. Ahogy Budapest terjeszkedik nem tartom elképzelhetetlennek, hogy 20-30 éven belül további jó pár települést nyeljen el. Már most is van sok olyan utca, ami egyik oldala Budapest, másik oldala meg egy másik település.
Magyarán Mátyásföld, Rákoskert, Rákoscsaba semmivel sem másabb, mint Dunakeszi, Gyál, Kistarcsa, Csömör, Diósd, Dunaharaszti, és sorolhatnám.
A másik amiről valószínű nem tudsz, hogy Budapesten 1,2 millióan laknak, de több mint 2 millióan dolgoznak, tanulnak. Minden második munkatársad hazaküldheted.
A harmadik, hogy egész Mo vízfejű, és ez a vízfej Budapest. Mindenki örülne, ha kiköltöznének innen a vállalatok, bankok, sőt az államháztartás, de nem teszik. Márpedig ahol ők vannak, oda kell menni a munkavállalónak, és nem fordítva.
Ismered a viccet, hogy hogy írják USA fővárosának nevét Neu York vagy New York?
Egyik sem, mert Washington (azaz nem a legnagyobb város a főváros)
Itt is M5 mellett alig elhagyva pestet iszonyat tér van, ahol fel lehetne húzni egy kormányzati negyedet. Olcsóbb lenne, mint a sok Parlament környéki öreg ingatlan.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.18. 12:12:43

@Arcade Macho: "TÉVES!!!
a Varosliget melletti parkolok likvidalasa eseten az M3ason bezudulo autoforgalom lesz kevesebb, mivel az aki eddig ott tarolta az autojat az nem egesz nap fog korozni Budapesten, hanem nem megy be egyaltalan!!!"

TÉVES!!!
Máshol fognak parkolni, nem hagyják otthon az autót.

McZozo 2017.09.18. 12:30:04

@MrZed001: nekik is megkoszonom, de azert valjuk be a mar lassan 8 eve regnalo banankoztarsasag se n agyon very magat hogy megoldja az Orsi P+R kerdeset. Mert Ugye job bevetel volt anno mindenkinek a P+R helyere Arkadot eppittetni.

MrZed001 2017.09.18. 12:50:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"a Varosliget melletti parkolok likvidalasa eseten az M3ason bezudulo autoforgalom lesz kevesebb ...

TÉVES!!!
Máshol fognak parkolni, nem hagyják otthon az autót. "

És ebben teljesen igazad van. Ma reggel pl M3 bevezetőn akkora volt a forgalom (felvonulási fizetős már), hogy a megszokott M0 utáni 3->2 szűkítés helyett már az M0 alatt is állt a sor, sőt ki Mogyoród felé ameddig a szem ellát.
Elég sűrűn járok erre, és fix időpontban, de én ilyet még soha az életben nem láttam.
Amikor jött Putyin és le volt zárva fél BP, akkor ért csak M0-ig a dugó.
Szóval szerintem ennél erősebb cáfolat Arcade Macho állítására nem is kell, nem is lehet.
(fedélzeti kamerák vették, ha kéred teszek fel videót)

@McZozo:
"de azert valjuk be a mar lassan 8 eve regnalo banankoztarsasag se n agyon very magat hogy megoldja az Orsi P+R kerdeset. Mert Ugye job bevetel volt anno mindenkinek a P+R helyere Arkadot eppittetni."
Teljes mértékben csak egyetérteni tudok.
De még mindig van egy esély, van ott hely, lenne hova felhúzni egy P+R parkolóházat. Árkád főbejáratával szemben, csináltak mutiba egy 120 férőhelyes P+R parkolót (ami persze állandó 100% tele). Annak a helyére egy rendes 5-6 szintes parkolóház simán elbírna 3-4.000 férőhelyet.
Egész Bp problémáit viszont nem oldaná meg (odaözönlene mindenki más irányból is), azt csak a már korábban leírt csomópontos és férőhelyes P+R létesítés tenné.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.18. 12:58:17

@MrZed001: Budapest közlekedése csúcsra van járatva, bármiféle elakadás a város nagy részét blokkolja. Ha a Margit-hídon leáll egy műszaki hibás autó, az Alkotás úton is végig áll a sor.

De régen is így volt. Mikor a Császár Elődke megölte a rendőrt a Pasaréti úton, vagy hol, a nagykörút is leállt. Leparkoltam a Podmaniczky-ban, megvacsoráztam, és egy óra múlva még mindig állt a sor Buda felé.

MrZed001 2017.09.18. 13:12:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ezzel is csak egyetérteni tudok.
A kérdés az, hogy miért van csúcsra járatva Budapest közlekedése?
Az egyik ok ugyebár maga a sugárút rendszer. A sugárutak ugye arra vannak, hogy a központból kivigyék egy irányba az embert. Csakhogy egyik irányból a másikba (sugárútról sugárútra) csak úgy lehet jutni, hogy be kell menni a központba.
Amíg nem volt meg a Hungária, addig pl Váci útról ki M5-re be kellett menni nagykörútra, majd ki üllői, majd onnan M5. Őőőőrület !
Magyarán kell a sugárutakat összekötő körutak rendszere. A Hungária sokat segített, M0 is, bár a kettő közé még legalább 1-2 körút ma is hiányzik.
Ugyanez a gond az autópályákkal is, az is sugár irányú. Nincs egy kör autópálya pl 100 km-re Budapesttől, meg egy 200 km-re. Így egy Szeged-Pécs is M5-M0-M6 (légvonalban 150, autópályán 400 km).
A másik ok, a már sokat emlegetett P+R helyek hiánya.
A harmadik az eddig nem sokat emlegetett közbiztonság hiánya.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.18. 13:22:48

@MrZed001: Igen. (Bár én Budapesten nem érzek közbizonytalanságot. )

És a tömegközlekedés drága a fizetésekhez képest. Ingyenesnek kéne lennie.

És a bicikliutak hiánya. Rég meg kellett volna oldani, hogy biciklivel MINDENHOVA, KÉNYELMESEN, BIZTONSÁGOSAN (közlekedési szempontból) eljuthasson az ember. Stokholmban, Amszterdamban félelem nélkül bejárhatom a várost.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.18. 13:24:57

@lickmyhorse: "minden megnyilvánulásodból süt az arrogancia"

Nem így látom. De ha faszkodnak vele, visszafaszkodik, ezen ne sápadj!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.18. 13:33:50

@lickmyhorse: Arcade Faszho ezzel nyitott: "a csopp kis agyaddal"

A primitív faszok nem értik, hogy normálisan beszélve, személyeskedés nélkül is lehet ellentmondani.

Arcade Macho 2017.09.18. 13:57:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: itt hogy szopkodjatok egymas f.szat egyre inkabb az az erzesem, hogy ti egy es ugyanaz a szemely vagytok
raadasul amilyen tudalekos seggfej modra adta elo magat...

Arcade Macho 2017.09.18. 14:02:30

@MrZed001: "Szóval szerintem ennél erősebb cáfolat Arcade Macho állítására nem is kell, nem is lehet."

most kezdodott el a suli
na meg olcso a benya
meg valszeg te pont egy esos napon nezted

de nem gond, amit kinyilatkoztatsz az UGY VAN!!!

de meseld el mar nekem tubiczam, aki eddig a Felvonulasi teren parkolt az most mit tesz?
tovabbmegy es 3 orankent dobalja az aprot?
tovabbmegy es berel havi 50e -ert melygarazst?
hiszen pont az volt, hogy azert szekszualizal a fillerrel a Felvonulasi teren, mert nincsen ra penze...

na az ilyen akit SIKERESEN kiszoritottak vegre az szepen atszall vonatra

Arcade Macho 2017.09.18. 14:04:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Máshol fognak parkolni, nem hagyják otthon az autót."

pontosan ez igy lesz!!!
szepen egy P+R -nel fogja hagyni, ami kint van a varoshataron kivul egy vasuti allomas mellett

Arcade Macho 2017.09.18. 14:10:43

@MrZed001: "Hát ezt most benézted, mert mindkettőnek van, összesen 600 férőhelyes parkolóháza.
És, bár a környék még ingyenes volt, akkor is tele volt, mert fizettek az emberek a szolgáltatásért. Sokan pont azt használják P+R-nek."

na akkor allitasod szerint en beneztem ezt es van ott P+R
(en azt hittem de tenyleg, hogy az IKEA alatt NINCSEN parkolohaz, hanem busszal viszik haza a szekrenyeket...)

na ha van ott P+R(elvegre en beneztem!!!) a kerdesem mar csak az hogy akkor mit sirt a szájad?

te total az a kreten idiota vagy mint a cziczuka, hogy ebbe is belekotottel hat eszem f.szom eldobom...

de akkor most egy kis erdemi vita....
miert Zuglo fizesse meg az agglomer parkolojat? amit CSAK ugy lehetne megcsinalni ha nem csak a mostani parkolokat adnak at nekik, hanem az egesz IKEAt atalakitanak egy parkolohazza?
miert Zuglo?
miert ZUGLO fizessen masok helyett?

MrZed001 2017.09.18. 14:17:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Tömegközlekedés drága. Hmmm, érdekes kérdés. Szerintem bár nem olcsó, de a még megfizethető kategóriába van. Nem is az árával lenne nekem bajom, hanem a minőségével.

"És a bicikliutak hiánya."
Bevallom, ebben van vitatéma (én is kerékpározok). Azt semmiképpen sem támogatom amit sok helyen csinálnak, hogy elvesznek egy autós sávot, hogy kerékpáros sáv legyen. Ennek nincs értelme, felesleges aszfaltpazarlás.
Válasszuk két részre a kérdést.
Van a turista meg a verseny kerékpáros. A turista (városnéző, gyerekekkel, Mari néni) kerékpáros jó esetben 10-15 kmh-val teker (én 8-al "sétálok"). És van a versenykerékpáros, aki őrülten akár 40-50 kmh-val is teker.
Egyrészt főleg külső kerületekben üres járdák tömkelege, ahol évente 3 ember sétál, ott 10 kmh-val simán mehet a kerékpáros (teszik is). Mellesleg a kerékpárutak egy része is ugyanúgy a járdából kerül kialakításra (azaz felfestenek egy vonalat :D ).
Ami a verseny sebességűeket illeti, na velük van a gond. Úttesten 40-el mehetnek, kerékpárúton 30-al (legálisan max, bár soha rendőr meg nem állított még gyorshajtó kerékpárost). Úttesten KRESZ már nem köti őket, hogy a sáv jobb szélét használják. 1x láttam olyat, hogy 10-el ment sáv közepén telefonálva, mögötte meg 3 km sor, csak mert megteheti (rá nem vonatkozik a KRESZ forgalom feltartása bekezdése ???)
A másik gond, hogy nincs elég kerékpáros, és gyanítom nem is lesz. Lévén Bp nagy, nagyok a távok, nem tudják táv nagy részét tömegközlekedéssel megtenni, majd a végét tekerni. Szóval véleményem szerint előbb lesznek itt önvezető robotaxik, mint hogy naponta 4-500.000 ember járjon kerékpárral munkába (a harmada, negyede).
Így pedig ez az egész hamvába halt ügy.
És akkor még a kerékpáros KRESZ oktatásról és jogosítványról még nem is beszéltem, mert a KRESZ-t a közlekedés minden résztvevőjének ismernie kell (gyalogosnak is).
A múltkor láttam felháborodott kerékpárost, akinek a rendőr magyarázta el, hogy mi a jobbkéz, és hogy amibe beleszállt luxus autóban keletkezett kárt is neki kell megtérítenie. Hát, hápogott.

"A primitív faszok nem értik, hogy normálisan beszélve, személyeskedés nélkül is lehet ellentmondani"
Ezt korábban is próbáltam elmagyarázni nekik, hogy egy vita az NEM veszekedés, hanem érvek-ellenérvek ütköztetése. Amit írtam kerékpáros rész, biztos vitázni fogunk rajta (mert más az álláspontunk), de nem veszekedni.

.Manyecska 2017.09.18. 14:27:05

Mondjuk a munkáltató adhat utazási kőccségtérítést..

.Manyecska 2017.09.18. 14:29:40

csak 30-al mehetek mint kerékpáros???? nemár:(((... 10-el a nyugdíjasok mennek /Apti/

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.18. 14:31:31

@MrZed001: Beültetem az unokámat a csomagtartóra szerelt műanyag gyerekülésbe, és eltekerünk az óvodáig. Ez Budapesten eszembe se jutna.

Ha lesznek bicikliutak, lesznek biciklisek is. Amíg az van, hogy tekerek két kilométert, aztán megszűnik a bicikliút, az halál.

Leszarom, hogyan alakítják ki a biztonságos bicikliutat. Autók ne parkoljanak a városban, ahol nincs nekik elég hely. A körút tele van parkoló autókkal amik 24/7 ott állnak, parkolni tőlük nem lehet, közlekedni se.

A Margit-hidat felújították csillió pénzért. Hol a bicikliút? Ott vannak a bazi vastag lámpaoszlopok, két métert elvesznek a híd szélességéből, kurvaszéles járda, oszt az autóútra festik fel a bicikliutat. Agyrém.

.Manyecska 2017.09.18. 14:36:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: vaaaan mert nem tudok előzni kanyarban banyatankos bicikliseket!! Múltkor is ott andalgott valami faszi a libájával- a szállcsiból jöhettek!..- én meg leszálltam mögöttük tíz centivel és toltam a bringám. fel volt háborodva!!!! Mutattam neki a táblát amúgy mondjuk feltűnhetett volna hogy ötvenen húznak el mellette és a járda két méterrel arrébb van... ... aztán a nő lehúzta én meg mondtam neki hogy ̶k̶ö̶s̶z̶i̶k̶e̶ ̶b̶o̶c̶s̶i̶k̶a̶ FUCK!!!.. :D

.Manyecska 2017.09.18. 14:37:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ez nem igaz van bicikliút a baloldalán kétszer fél méteres alig férni el..:( Ja és külföldi volt előbb említett "úr" ő azért több bicikliutat láthatott..talán.:D

MrZed001 2017.09.18. 14:40:52

@Arcade Macho:
"most kezdodott el a suli"
Nem, már 2 hete :DDD

"na meg olcso a benya"
Most emelték.

"meg valszeg te pont egy esos napon nezted"
Verőfényes nap a mai :D

Ez kérlek háromból három baklövés.

"meseld el mar nekem tubiczam, aki eddig a Felvonulasi teren parkolt az most mit tesz?"
Külső kerületben parkol.
Átmegy Budára (ott is van még ingyenes rész).
Mobil parkolás, plázában parkolás.
Egy biztos, többet kocsikázik, így több autó van az utakon, így nagyobb dugót okoz.

"szepen egy P+R -nel fogja hagyni, ami kint van a varoshataron kivul egy vasuti allomas mellett "
Hol álmodtál te ilyet? NINCS ! Vonatra meg pláne nem száll. HÉV-Metró igen, de vonat kizárt.

"na ha van ott P+R"
P+R van 120 férőhelyes. Ugye közel sem a minimum 4.000.
Az, hogy van aki fizet (SOKAT !) és az IKEA parkolóját használja "KVÁZI" magán P+R-nek, az meg a tehetősebb réteg. Az nem P+R, nem állam bácsi létesítette autósoknak. Az egy kényszermegoldás (azoknak a keveseknek akik meg tudják fizetni).

"de akkor most egy kis erdemi vita...."
Nemááá, te arra is képes vagy? Nemhiszemel :DD

"miert ZUGLO fizessen masok helyett? "
Nem Zugló, hanem BUDAPEST! A BKV-t se Zugló fizeti ugyebár, hanem Budapest (akár BKV létesítmény is lehet, BKV bérlettel olcsóbb).
Miért Budapest? Mert ez a város jól felfogott érdeke. Mert oda adózik a bejáró millió is, meg az őket foglalkoztató cégek is.
Zugló és 10. kernek csak a sarkára kellene állni. De mégis mit vársz a pici-puha Karácsonytól? Egy értelmes hozzászólására nem emlékszem a Parlamentből. Schiffer András volt ott az egyetlen értelmes és tisztességes liberális ember, nem is csoda hogy lelépett. (egy liberális akit én mint konzervatív is tisztelek). Dr Gaudi-val tankönyvbe illő vitáik voltak. Vita, és nem ilyen rinya veszekedés mint amit te művelsz.

"miert Zuglo fizesse meg az agglomer parkolojat? amit CSAK ugy lehetne megcsinalni ha nem csak a mostani parkolokat adnak at nekik, hanem az egesz IKEAt atalakitanak egy parkolohazza?"
Már 1x leírtam (és morgok, hogy nem tudsz olvasni), hogy semmit se kell bontani.
Ott az árkáddal szembe a buszpálya mellett most is egy mini P+R. Oda simán fel lehetne húzni egy parkolóházat. Ennyi, nem kerül fele annyiba se, mint a Felcsúti stadion fűtött gyepe.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.18. 14:43:44

@Arcade Macho: "ti egy es ugyanaz a szemely vagytok"

Mert ő is zsinórban cáfolja a hülyeségeidet?

A hiba az Ön készülékében van. :))

.Manyecska 2017.09.18. 14:50:04

ne mondjatok ilyet hogy VERŐfény mert így is rosszul vagyok még... :D D ON

MrZed001 2017.09.18. 14:50:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Ha lesznek bicikliutak, lesznek biciklisek is. Amíg az van, hogy tekerek két kilométert, aztán megszűnik a bicikliút, az halál."
Mondtam, ebben nem értünk egyet :)
Itt se kultúrája, se KRESZ tudása, se felelőssége, se kötelessége, se semmi a cangá(so)knak.
Max fekete piaca a lopott kétkerekűeknek, na az van.
Valamint elég sok itt az esős napok száma, téli hideg amikor nem használható.
Arra a 6 hónapra amíg használnák úthálózatot kiépíteni, sajna a mai állami pénz elfolyatási módszerek mellett nem fog telni. Ezen a téren is a tömegközlekedésben látom a megoldást.

MrZed001 2017.09.18. 15:00:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Akkor mi vagyunk túl rinyás emberek :D
Bevallom én sem cangázok 10 fok alatt :D

.Manyecska 2017.09.18. 15:06:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a párom meg súlyokkal-súlyzóra való- támasztja ki a szobaajtót még ajtót sem lehet csapkodni!!!! :D

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.18. 15:26:01

@MrZed001: Télen tíz fok alatt én se. Meg pluszban sem, mert akkor meg latyakos. :))

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.18. 15:27:55

@stakeholder Manyecs: :))

Nem tudod megemelni az 5 kilós súlyt, hogy csapkodhasd az ajtót? Rúgd arrébb. Ha nem megy, akkor nekifutásból. Meztélláb.

Masni 2017.09.18. 15:36:29

@MrZed001:

borzasztó arrogáns a stílusod."
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Tüköreffekt, felveszem a velem tárgyaló stílusát. És most gondold végig ez mit is jelent rád nézve.

megmutatod, hogy az én stílusom hol volt ilyen arrogáns, lekezelő, bunkó és bántó? Idézzél kérlek!

"Tudom, h mi az a P+R parkoló"
Akkor tudod miért nem lehet egész Budapest P+R ahogy oly butus módon megfogalmaztad, hisz a P+R lényege pont hogy (kizárólag) a nagy tömegközlekedési csomópontokban létrehozott gyors átszállást biztosító ingyenes (vagy olcsó napi díjas) parkoló vagy parkolóház (jobb helyeken őrzött is)

Nem állítottam hogy legyen egész Budapest P+R.

"az Örs Vezér tér nem egy önkormányzat tulajdonában van, így nem egy önkormányzatnak kellene megoldania a problémát. Ahogy annak a megállapításához sem szükséges szakértelem, hogy az Örs Vezért téren van-e olyan üres telek, ami erre használható lenne."
Talán túl fiatal vagy. Tudod, ott 10-15 éve nem volt még IKEA, meg Árkád se. Csak a sugár. És piszok sok üres tér, ahova, nos látod 2 extra nagy létesítményt is fel tudtak húzni.
Ez a múlt, a jelen meg, hogy a metró mellett még mindig van egy piszok nagy terület, ahova még mindig fel lehetne húzni egy 6-8 szintes parkolóházat.

Az IKEA az Örs Vezér téren nem 10-15 éve, hanem 27 éve épült, rendszerváltás után közvetlenül. Ez pont az az időpont, amikor az emberek elkezdtek autót venni... A Sugár 1980-ban épült. És hiába vannak üres telkek, ha azok esetleg magántulajdonban vannak, vagy a Főváros szabályozási tervében más funkcióval bírnak.

Masni 2017.09.18. 15:39:48

@MrZed001:

"miert ZUGLO fizessen masok helyett? "
Nem Zugló, hanem BUDAPEST! A BKV-t se Zugló fizeti ugyebár, hanem Budapest (akár BKV létesítmény is lehet, BKV bérlettel olcsóbb).
Miért Budapest? Mert ez a város jól felfogott érdeke. Mert oda adózik a bejáró millió is, meg az őket foglalkoztató cégek is.

Ezt miből gondolod? Mámint hogy oda adózik a bejáró millió is meg az őket foglalkoztató cégek.

Zugló és 10. kernek csak a sarkára kellene állni. De mégis mit vársz a pici-puha Karácsonytól?
Szerencsére a 10. kerület polgármester viszont keményfaszú, igaz, vele szemben nincsenek elvárásaid. :DDD

Egy értelmes hozzászólására nem emlékszem a Parlamentből. Schiffer András volt ott az egyetlen értelmes és tisztességes liberális ember, nem is csoda hogy lelépett. (egy liberális akit én mint konzervatív is tisztelek). Dr Gaudi-val tankönyvbe illő vitáik voltak. Vita, és nem ilyen rinya veszekedés mint amit te művelsz.

Schiffer egyáltalán nem lépett le, ismét a háttérből szervezi a dolgokat.

"miert Zuglo fizesse meg az agglomer parkolojat? amit CSAK ugy lehetne megcsinalni ha nem csak a mostani parkolokat adnak at nekik, hanem az egesz IKEAt atalakitanak egy parkolohazza?"
Már 1x leírtam (és morgok, hogy nem tudsz olvasni), hogy semmit se kell bontani.
Ott az árkáddal szembe a buszpálya mellett most is egy mini P+R. Oda simán fel lehetne húzni egy parkolóházat. Ennyi, nem kerül fele annyiba se, mint a Felcsúti stadion fűtött gyepe.
Az Árkáddal szembeni buszpálya valószínűleg a Főváros tulajdona, de ha nem, akkor 10. kerület. Persze, ez is a Karácsony hibája. :DDD

MrZed001 2017.09.18. 16:07:47

@Masni:
"megmutatod, hogy az én stílusom hol volt ilyen arrogáns, lekezelő, bunkó és bántó? Idézzél kérlek!"
Mea Culpa. Amikor több embernek ír az ember szimultán, megesik, hogy benézi kinek válaszol, milyen volt annak előtte a stílusa (és rosszat idéz).
Egy becsületes férfi nem szégyell elnézést kérni, és beismerni a hibáját.
Elnézést.
(ugyanígy egy becsületes hölgynek pedig szintén nem szégyen bevallani hogy ha tévedett)

"Az IKEA az Örs Vezér téren nem 10-15 éve, hanem 27 éve épült, rendszerváltás után közvetlenül."
Mármint az eredeti pici. Én még 2001-ben ott parkoltam a mostani IKEA helyén (felszíni parkoló volt az egész, lényegében P+R !! ), utána jött a nagy építkezés, átalakítás, parkolók megszüntetése. Jópár évig eltartott, kapott közben keményen a környék (na nem P+R parkolót a megszüntetettek helyett).

"Ezt miből gondolod? Mámint hogy oda adózik a bejáró millió is meg az őket foglalkoztató cégek."
Na lássuk, először is, MERT OTT VAN. Legalább telephelye, de legtöbbnek a székhelye is.
Tehát iparűzésit máris oda adóznak. Az SZJA és társai ugyancsak futnak be a központi kasszába (véletlenül az is ott van).
Valamint ott vásárol, így ÁFA is onnan csordogál az állami kasszába.
Így nem meglepő talán, hogy az ország GDP-jének 40%-át Budapest (és vonzáskörzete) termeli.

"Az Árkáddal szembeni buszpálya valószínűleg a Főváros tulajdona, de ha nem, akkor 10. kerület. Persze, ez is a Karácsony hibája."
Khmm, buszpálya MÖGÖTTI. Hogy is írtam? "Ott az árkáddal szembe a buszpálya mellett most is egy mini P+R."
Azt pedig tényleg csendbe jegyzem meg, hogy egy telket BP kisajátíthat, illetve önkormányzatától átvehet, neki átadhat. Mindennapos.
A parkoló zónákat külvárosba pedig nem a kiskarácsony hozta meg. Letagadhatatlan kimagasló "érdeme" eme ostobaságban.

Arcade Macho 2017.09.18. 16:10:56

@MrZed001: tehat te szerinted az M3ason levo dugo azert van mert nem lehet a Varosligetnel megallni es P+R -kent hasznalni
ez butasag es te is tudod...

most hogy eppen pont a mai nap miert volt dugo, es ez mit is jelent azt elmondom:
szimplan es egyszeruen azt hogy idiota vagy...
mert lehet csak eppen lerobbant egy auto vagy barmi...
de az ervelesi stilusos az felettebb erdekes, nekem kell azt bizonyitani hogy eppen reggel amikor verted a repat a dugoban az miert is volt...

P+R temaban meg egyszer mondanam el te majom...
"Park and ride (or incentive parking) facilities are parking lots with public transport connections that allow commuters and other people heading to city centres to leave their vehicles and transfer to a bus, rail system (rapid transit, light rail, or commuter rail), or carpool for the remainder of the journey. The vehicle is left in the car park during the day and retrieved when the owner returns. Park and rides are generally located in the suburbs of metropolitan areas or on the outer edges of large cities."

tessek te orangutan...
"outer edges of large cities"...
hozzatennem, hogy Budapesten a "in the suburbs of metropolitan areas" EZT JELENTI:
"• Metro 3,303,786"

tehat ne gyere azzal a balfaroksaggal hogy az mar a szele a varosnak mert akkor en odamegyek es levagok egy kulvarosi sallert hogy konnybe labad a szemed...

tehat a XVI kerulet kulso szelen vagy a XVII kerulet kozepen, vagy a XV keruleten KIVUL kell legyen a P+R a definicio szerint, de te vagy a helikopter es a wiki az a buta, gondolom ez lesz megint...

MrZed001 2017.09.18. 17:01:45

@Arcade Macho:
"most hogy eppen pont a mai nap miert volt dugo, es ez mit is jelent azt elmondom:
szimplan es egyszeruen azt hogy idiota vagy...
mert lehet csak eppen lerobbant egy auto vagy barmi...
de az ervelesi stilusos az felettebb erdekes, nekem kell azt bizonyitani hogy eppen reggel amikor verted a repat a dugoban az miert is volt..."
Komolyan, egy élmény veled társalogni. Ennyi alpári tahóságot bizony rég olvastam. Már mentem írásaid, mert igen esélyes vagy az idei Tahó Tihamér ágytál díjra :D

Nos valószínűleg pénteken is lerobbant egy autó, azért állt a sor. Mit egy autó, egy egész buszpályaudvar ! :D
Az érvelésed kb: Szóval mindegy, kitalálunk valamit, csak ne neked legyen igazad.
Így tényleg az ovisok beszélnek.
Amúgy köszönöm kérdésed, én nem álltam az M3 dugóban, átmentem felette.

"outer edges of large cities"
Magyarán a külső metró végállomások (mint már mondtam, ki kellene M0-ig vinni minden metrót, de tosznak rá, így marad az Örs).
Nem kell egy zseninek lenni (ami hát egyértelműen nem vagy), hogy beírd google-ba hogy berlin P+R és megnézd a feldobott térképet. Lááám, ott vannak a körmetró mellett. Sőőőt, bentebb is. Sőőt, metró végállomáson is.
Á, Berlinnek nem hiszünk, nézzük Párizst. Hát nem ott vannak a körút mentén meg a metrónál ott is? Meg még a belváros közepén is. Brrrr.
Tudjuk, mindenki hlye, csak te vagy helikopter :D

Valójában kifelejtetted a legfontosabb mondatot:
"parking lots with public transport connections"
Ez pedig kérlek nagy forgalmat bonyolító metrót, hévet jelent (nagy P+R-nek).
Nem a 115-ös buszt (ami nem zárja ki, hogy annak a végállomásánál is legyen egy kisebb P+R parkoló).

"a XVI kerulet kulso szelen"
Ki kell ábrándítsalak. Tudod kik akik szintén nagy számban használják az Örs-öt P+R-nek? Igen, a Zuglóiak és Mátyásföldiek. Sok sikert rávenni őket, hogy a céljukkal éppen ellentétes irányba autózzanak :DD Pláne úgy, hogy onnan ki M0-felé is legalább 3 út hiányzik.

Jónapot kívánok! 2017.09.18. 18:42:02

@MrZed001: Sajnos sok a munkam es csak atfutottam a hszket de kezdem elvesziteni a fonalat. Valaki osszefoglalna ki is van a kek es ki a piros sarokban? :D

Xezs6 2017.09.18. 18:45:57

Csak benéztem, hogy lássam, MrZed még mindig ért-e mindenhez. Ahogy nézem, semmi sem változott.

lickmyhorse 2017.09.18. 22:16:50

@cso zsi:

Nem tudom, én nagyjából annyit láttam az egészből, hogy van egy ember aki másik tízzel szemben vagdalkozik alpári stílben. A témához egyebekben nem szóltam hozzá, mivel nem értek hozzá, - a kettes metrón meg a négyeshatoson nincs dugó - okoskodásra meg mindig van jelentkező bőven.
Vitakultúránk meg nincs, talán soha nem is volt. Amíg erre nem jövünk rá nem lesz ebben az országban semmi értelmes változás.

MrZed001 2017.09.18. 22:39:10

@Jónapot kívánok!:
A bal (illetve sötét-zöld) sarokban @Arcade Macho, aki szerint mindenki vonatozzon be Bp-re, sőt zugló és mátyásföldről is kifele kocsikázzon majd onnan be vonatozzon, a felvonulási tér fizetőssé tétele miatt "az M3ason bezudulo autoforgalom lesz kevesebb" (erre utolsó 2 munkanap eléggé rácáfolt), és ha fizetőssé tesszük egész Bp-en a parkolást az a tökéletes megoldás, hogy mindenkit kint tartson, és amúgy is dgöljön meg az egész agglomeráció és ne a fővároson "élősködjön"
illetve @xoxoxo aki szerint "Aki Bp-en dolgozik, lakjon is ott.", ami érdekes kérdést vet fel, hogy hol akar extra 1 millió főnek lakhatást biztosítani a már most is zsúfolt Bp-en belül? Illetve felveti a kérdést, hogy miért ne szűkítsünk még jobban, azaz aki Zuglóban dolgozik lakjon is ott, aki a várban dolgozik lakjon is ott, aki az 5 kerben dolgozik lakjon is ott, sőt akkor már aki a rózsadombon takarítónő az lakjon is ott.

A jobb (és nem narancs) sarokban én, aki szerint metrókat ki kell vinni M0-ig, M0-metró csomópontokba legalább 4.000 férőhelyes P+R, valamint Hungária krt fő csomópontokba is 1,500 férőhelyes P+R kell. És hogy nem fizetőssé kell tenni az Örsön addig is parkolást, hanem felhúzni egy 4.000 férőhelyes P+R-t a mostani nyomorúságos 120 férőhelyes helyére. Mert akkor ott fogják letenni a kocsit, és onnan metróval mennek az emberek be a belvárosba, csökkentve ezzel a belvárosi autó(átmenő)forgalmat.

Tömören.

Vaandor 2017.09.18. 23:24:19

Aztaaaa! Közel 150 kommentnyi közlekedéstudományi fingfűrészelés, és még senki sem említette, hogy A POSZTOLÓ SIMÁN TÉVED?
Téved abban, hogy "normális esetben" minden kereszteződésben kitáblázzák a fizető zónát. Ilyen SEHOL nincs, egy zónát mindig csak a határain (be- és kilépési pontokon) jelölnek.
De téved abban is, hogy hol a zóna határa! Nem a Hungária körútnál, hanem a Körvasút töltésénél kellett volna keresgélnie. A táblák kint vannak.
(Ahogy a Hungária körút belépési pontjain, a Kerepesi útnál meg a Kacsóh csomópont után is. De azt elismerem, hogy ezeket nehézkes pl. a belső sávból észrevenni.)

Arcade Macho 2017.09.18. 23:54:50

@MrZed001: "Magyarán a külső metró végállomások (mint már mondtam, ki kellene M0-ig vinni minden metrót, de tosznak rá, így marad az Örs). "

TE HATALMAS NAGY FAROK
mi a bus faszom az az outer edge?
meseljel mar, de komolyan, az az Ors lenne te buzerans kocsog???

inkabb azt meseld el hogy hol akarod megkapni azt a kulvarosi sallert ta barom...

Arcade Macho 2017.09.19. 00:02:03

@Vaandor: altalaban a fovarosi foutvonalak ingyenesek, igy elvarhatja az ember, hogy onnan van valami fizetesre felszolito tabla

Arcade Macho 2017.09.19. 00:19:28

@MrZed001: "Á, Berlinnek nem hiszünk"

jo ok TE farok, nezzuk akkor meg...

Berlin az cca DUPLA akkora mint Budapest, lasd:
en.wikipedia.org/wiki/Berlin
• Metro 6,004,857

elso talalat a guglin es az elso 5 parkolasi hely...
www.car-parking.eu/germany/berlin/pr

- P+R Spandau/Albrechtshof - Zeestower Weg - 13591 Spandau
- P+R Alt-Tegel - Buddestrasse - 13507 Reinickendorf
- P+R Kurt-Schumacher-Platz - Nordlichtstrasse - 13405 Reinickendorf
- P+R Wittenau - Schlitzer Strasse - 13435 Reinickendorf
- P+R Breitenbachplatz - Dillenburger Strasse - 14199 Charlottenburg-Wilmersdorf

sorrendben irnam az alekszanderplacctol levo tavolsagot
(Kossuth ter - Ors vezer tere az 6.7 km, na most ha pont duplaakkorat nezunk teruletaranyosan igy tavolsagban cca 9.5 berlini km lenne... -- legyszi legyel akkora barom hogy belekossel ebbe is...)

11.35 km
7.92 km
10.2 km
9.5 km
19.75 km
atlagosan: 11.75 km, AZAZ a budapesti viszonyban ez 25% -al TOBB

na akkor errol ennyit, a gazdag nemeteknel ahol minden csaladba jut 3-4 auto ott is KINTEBB van mint az Ors cca 25% -al

Arcade Macho 2017.09.19. 00:21:42

@MrZed001: "A jobb (és nem narancs) sarokban én, aki szerint metrókat ki kell vinni M0-ig, "

ja hat sose mondtam azt hogy nem kellene, csak a finanszirozast kreativan kellene letolni...

milyen nőazilyen 2017.09.19. 09:31:37

Butapesten minden drága, nem tudtok eljutni sehova, akkor miért nem költöztök el? Ha meg nem csináltok semmit, akkor pofa lapos, és perkáljatok! :D

MrZed001 2017.09.19. 11:19:13

@Arcade Macho:
"na akkor errol ennyit, a gazdag nemeteknel ahol minden csaladba jut 3-4 auto ott is KINTEBB van mint az Ors cca 25% -al "
Éééééés mi van ott MINDEGYIK P+R mellett? Hát nem egy redvás metró megálló (végállomás) ?!!!
Azt nem fogtad még fel, hogy az outer edge-et az határozza meg, hogy hol van a metró vége. Nem az, hogy mennyire van a központtól.
Azt meg ugye nem kell ecsetelnem, hogy Berlin lakossága 150%-al TÖBB, mint Budapesté, szóval azt a vicces 25%-ot tudod hova rejtegetheted el (egy sün társaságába) :D

Úgy mellesleg:
Q-Park Am Alexanderplatz: 1 km-re központtól (650 férőhely)
Parkhaus Alexa APCOA: 1 km-re központtól (1600 férőhely !!!! )
És még sorolhatnám.

cso zsi 2017.09.19. 14:23:59

@Arcade Macho: Sajnos nem ingyenesek. Sőt. Ahol fizetős, nem a kerület sápol, hanem a főváros, a lakossági kedvezmény sem érvényes. Más zsebbe megy a Váci út, mint a keresztutcáinak órái.

Arcade Macho 2017.09.19. 18:46:02

@MrZed001: "Azt meg ugye nem kell ecsetelnem, hogy Berlin lakossága 150%-al TÖBB"

en azt hittem az alapmatek azert meg megy...
Bp: 3.3 mio
Berlin: 6 mio

szerinted a 3.3 * 2.5 = 6
erre akkor hadd ne kelljen mar semmit se mondanom, ok?

"Q-Park Am Alexanderplatz: 1 km-re központtól (650 férőhely)"
ez az a P+R ami rahordja az embereket a metrora es amugy ingyenes?
erdekes mintha 2 Euro lenne az ara, akkor most ezt mire akartad mondani, van az Erzsebet teren is melygarazs es ugyanugy 600 Ft, de en eddig tenyleg azt hittemhogy az egy szimpla proszto melygarazs de most megvilagosodtam, es KIDERULT, hogy az egy P+R

cso zsi 2017.09.19. 20:04:41

@Arcade Macho: Bp 3,3 millió? Mármint lakosság? Vagy mi? Mert Bp népessége az 1,8-at sem éri már el.

Arcade Macho 2017.09.19. 22:16:18

@cso zsi: angol wiki Budapest es a metro...

en.wikipedia.org/wiki/Metropolitan_area
tudod mert most P+R -rol van szo es ott nem a sziti szamit...

MrZed001 2017.09.19. 23:38:17

@Arcade Macho:
"en azt hittem az alapmatek azert meg megy...
Bp: 3.3 mio
Berlin: 6 mio"

És te akarsz nekem matekot tanítani :D
Budapest lakossága 1,7 millió (2015-ös adat, és éppen csökken).
Az összes agglomerációból bejáróval együtt sem éri el a 3,3 milliót.
Berlin lakossága 3,5 (2014-es adat, és nő). Saccra Bp 1.6, Berlin 4,0. Azaz 150%-al több, mint Bp (azaz Bp *2,5 = Berlin).
Hát, ez azért nem egy parciális differenciálegyenlet :D

"erdekes mintha 2 Euro lenne az ara"
Érdekes, mintha nem tudnál olvasni.
P+R lehet fizetős (pláne, ha ŐRZÖTT ! parkoló), de max napi limittel.
A másikat ha megnézed, 1600 parkolóhely, belvárosban, 1 Euró/óra, max napi 12 Euró.
Ha figyelembe vesszük, hogy a német bérek 5-800%-al magasabbak, mint a magyar, nos verhetetlen az ára.

Arcade Macho 2017.09.20. 09:56:53

@MrZed001: te az a farok macskosz vagy, mar semmi ketseg...

MrZed001 2017.09.20. 13:38:18

@Arcade Macho:
Ez aztán frappáns válasz volt barátom! (TAPPPSSS :D ). Látom végleg kifújtál :D

Tudod, nem szégyen bevallani, ha valamit nem tudsz, sőt még utánanézni is túl ostoba vagy, mégsőtebben fejben lejátszani/szimulálni is képtelen.
Viszont a fenti tényekkel szemben húúúú de okosnak beállítani magad, na ehhez azért kell némi elferdült ego, és még ferdébb önkép. Ha nem vagy egy Einstein az nem gond, csak ha annak is képzeled magad :D
Szóval javasolnám, ezt kezeltesd, mert különben végtelenül káros önértékelési problémákhoz vezethet a jövőben.
Tudd a határaid, és inkább óvatosan próbáld feszegeti, mint fejjel a falnak nagy arccal, ahogy tetted itt is. Mert látod annak ilyen csúnya pofára esés a vége. Aztán azt is a(z elferdült) egód bánja a végén.
További víg napot polgártárs :D

Arcade Macho 2017.09.20. 16:33:54

@cso zsi: en akkor rendesen es erthetoen megmagyaraztam hogy a "metro" nevu teruleten Budapest lakossaga az 3.3 millio ugye?
tudod mert most a P+R -ekrol volt szo es nem a Budapest hataran belulirol, ahol pl. egy ürömi az "videki" de egy rakoscsabai meg vastagon fovarosi...
de ide is bemasolom...
en.wikipedia.org/wiki/Budapest
• City 1,759,407
• Urban 2,927,944
• Metro 3,303,786

@MrZed001: te majom, egy csomoszor elpofaztam hogy metro, masnak oda is linkeltem a definiciot, neked is elmondtam, osszehasonlithato volt, na most ha nem tudod mirol van szo kerdezz utana, de te tenyleg az a farok cziczuka leszel mert pont o ilyen tudalekos seggfej...

raadasul te farok az az alekszander Q az ORANKENT volt 2 ajro, es te tenyleg annyira de annyira cziczuka vagy az agymenesevel es a segfej mentalitasaval hogy ide bedobtad hogy a belvaros szelen a nemetek orankent 2 ajros dijjal csinaltak egy P+R -t hat te tenyleg egy pöcs vagy
WIKI: "A park and ride (rövidítve: P+R, jelentése parkolni és utazni vagy parkolj le és utazz) olyan parkolók megnevezése, melyek közvetlenül egy busz, vasúti vagy egyéb tömegközlekedési eszköz megállója vagy pályaudvara mellett vagy annak közvetlen közelében hoztak létre, hogy a városba tartók ott leparkolhassák gépjárműveiket és átszállhassanak a városközpontba tartó tömegközlekedési eszközre"

nesze bammeg a VAROSKOZPONTBA TARTO KOZLEKEDESRE
ha valaki mar elszenved autoval es gyakorlatilag a varoskozpontban van az aki ott parkol az nem P+R -ezik

cso zsi 2017.09.20. 17:30:10

@Arcade Macho: Dobálózhatsz számokkal, a fővárosba mintegy félmillióan jönnek be naponta (Gyöngyöstől Várpalotáig, Kecskeméttől Balassagyarmatig) és a fővárosi lakosság sem teljes létszámmal közlekedik. Se tömeg, se magán...

MrZed001 2017.09.21. 01:03:41

@Arcade Macho:

"Berlin lakossága 150%-al TÖBB"
Ezt állítottam. És láss csodát, be is bizonyítottam, hogy tényleg. (PONT)

Az, hogy vonzáskörzet (agglomeráció, tanuld meg végre ezt a szakszót, különben folyamatosan ki fognak nevetni) mennyi, az kit érdekel?
Mert nem fog Dunakesziről Mari néni és Pista bácsi bejárni Budapestre dolgozni (mert nyugdíjas), meg Kis Dezső is helyben fogja végezni az általánost.

Tehát az a lényeg, hogy az agglomerációból mennyien járnak be napi rendszerességgel Budapestre. Ez pedig 700-900 ezer körül van. Illetve ami itt most érdekes, hogy ebből mennyi aki autóval (pontosabban, hogy mennyi autó ingázik). Ez pedig 250-270 ezer darab. (meg Budapesten van még 2x ennyi, szóval az ingázók a Bp-i kocsik kb 30%-át jelentik, úgyhogy ha senki sem ingázna, akkor is ott állnál a pestiek által generált dugóban)

Amúgy javaslom olvasd el ezt a már lassan 1 éves cikket, elég jól összefoglalja a lényeget:
index.hu/belfold/budapest/2016/10/24/budapest_egyre_nagyobb_dugokra_szamithat/#
És mi is a lényeg?

- Alig épült valami
"Meghosszabbíthatta volna a metróvonalakat Ferihegyig-Káposztásmegyerig, Budaörsig-Rákospalotáig, nagy P+R parkolókat építve a végállomásokhoz, valamint a HÉV-vonalakhoz, esetleg vasútállomásokhoz. Ha csak 40 ezer férőhelynyi P+R parkolót építenek (négy metróvégállomásra és 15-20 HÉV-es vasútállomás mellé), akkor az agglomerációs növekmény java része le van kötve."
Vicces, de 2005 óta ezt szajkózom. Vagy olvasták az egyik írásomat, vagy ez ANNYIRA egyértelmű, hogy minden józan gondolkodású ember ugyanarra a következtetésre jut (Tudjuk, te nem :D)

- 275.000 darab ingázó személygépkocsi vs. 5.200 darab P+R parkolóhely
"De hol parkol ez a rengeteg gépkocsi? Az autók jelentős részét elnyelik a belvárosi céges parkolók, fizetős parkolóhelyek, parkolóházak, vannak, akik a hivatalos P+R parkolókat használják. Legtöbben azonban a fizetős zónák határán, az ingyenes lakossági parkolókban keresnek helyet."
Magyarán annyira kevés a P+R hely (1,9%-nak jut !!), hogy még hibatűrésnek, vagy kerekítési pontatlanságnak is túl kicsi.

- Csurig telt utcák
"A XIII. kerületben, Újlipótvárosban egy felmérés szerint minden 3. lakásra jut csak egy parkolóhely. (Ennek a zónának a 24 órás fizetős parkolóhely-kihasználtsága több mint 90 százalékos, csak szerencsével csíphető el egyáltalán parkolóhely.) "
Azaz a FIZETŐS parkolók is 90%-os kihasználtság felett, magyarán fizetnél, de NINCS HELY akkor se. Tehát NEM MEGOLDÁS !

-Már rég nem forgalomszabályozás
"újabb, és újabb zónák születtek, és a fizetős övezett kigyűrűzött a külvárosokig. Ezekben a zónákban már szó sincs forgalomszabályozásról. A kerületek ugyanis rájöttek, hogy a parkolásban pénz van.
Sőt, P+R parkoló építése a kerületnek nem érdeke. Ahogy az a Pöttyös utcai P+R parkoló beszántása esetében látszott, van, hogy egyenesen ellenérdekelt. Így áll elő az a csapdahelyzet, ami most van: oda is fizető zónát tesznek, ahova egyáltalán nem kellene, a dugók pedig egyre növekednek."
Azaz ellenérdekelt az önkormányzat. Inkább megszüntet P+R-t, mert abból nem dől a della. És hála nekik, mindenki más (no persze ő is) copik. Aztán szokás szerint rákeni valaki másra, nem az ő hibája.

-Merre van a kiút?
"egy kézbe kellene helyezni a fővárosi parkolást rendszerében, szabályozási és forrásképzési kérdésekben. P+R, cél- és lakóhelyi parkolás: ha ezt a hármat nem lehet együtt kezelni, összefüggéseiben megfelelően szabályozni, a bevételeket visszaforgatni és az autók nagy részét kivonni a közterületekről, magas garázsba, mélygarázsba, P+R parkolókba, akkor előbb-utóbb dráma lesz"
Ennyi, tényleg nincs mit hozzáfűzni. Az önkorik meg "parkolócégek" addig sütögetik a saját külön kis pecsenyéjüket, amíg össze nem omlik az egész.

Masni 2017.09.21. 11:17:17

@MrZed001:

Egy becsületes férfi nem szégyell elnézést kérni, és beismerni a hibáját.
"Elnézést."
Köszönöm

"Az IKEA az Örs Vezér téren nem 10-15 éve, hanem 27 éve épült, rendszerváltás után közvetlenül."
"Mármint az eredeti pici. Én még 2001-ben ott parkoltam a mostani IKEA helyén (felszíni parkoló volt az egész, lényegében P+R !! ), utána jött a nagy építkezés, átalakítás, parkolók megszüntetése. Jópár évig eltartott, kapott közben keményen a környék (na nem P+R parkolót a megszüntetettek helyett)."

Hát, ebben sajnos igazad van. De változatlanul, egyáltalán nem biztos hogy az Zugló vagy akár a főváros tulajdonában lett volna (mármint, a terület).

"Ezt miből gondolod? Mámint hogy oda adózik a bejáró millió is meg az őket foglalkoztató cégek."
"Na lássuk, először is, MERT OTT VAN. Legalább telephelye, de legtöbbnek a székhelye is.
'Tehát iparűzésit máris oda adóznak."

Iparűzésit a Főváros kapja és minden évben változóan dől el (forrásmegosztás), hogy mennyit kap belőle vissza a kerület. A legtöbb kerületnek kb. egyáltalán nincs saját adója amúgy, néhányan használnak telekadót vagy ingatlanadót.

'Az SZJA és társai ugyancsak futnak be a központi kasszába (véletlenül az is ott van)."

Az SZJA ugye ahogy te is írod, a központi kasszába fut be, abból a kerületek nem kapnak (nem csak Zugló, semelyik nem kap). A társai is oda futnak be.

"Valamint ott vásárol, így ÁFA is onnan csordogál az állami kasszába."
Ez is a központi költségvetésbe kerül, azaz a kerületnek SEMMI köze hozzá, a kerületekenek mindegy is, hogy akár létezik-e ez az adónem vagy sem.

"Így nem meglepő talán, hogy az ország GDP-jének 40%-át Budapest (és vonzáskörzete) termeli."

Igen, és mivel a jelenlegi kormányzat gyűlöli pestet, nem nagyon ad vissza belőle a fővárosnak. Ami amúgy tényleg egy vízfej, de ha tőlem bárki megkérdezi, hogy akarnék-e mondjuk Szolnokon élni, hát biztos hogy NEM lenne a válaszom.

"Az Árkáddal szembeni buszpálya valószínűleg a Főváros tulajdona, de ha nem, akkor 10. kerület. Persze, ez is a Karácsony hibája."
Khmm, buszpálya MÖGÖTTI. Hogy is írtam? "Ott az árkáddal szembe a buszpálya mellett most is egy mini P+R."
Nem tudom, hogy kinek a tulajdona, de biztos, hogy nem Zuglóé. 10. ker vagy Főváros, vagy áttételesen főváros (bkk).

Azt pedig tényleg csendbe jegyzem meg, hogy egy telket BP kisajátíthat, illetve önkormányzatától átvehet, neki átadhat. Mindennapos.
"Évekbe kell számolni ezt a mindennapos dolgot. 13. kerület konkrétan 15 éve nem tud fejleszteni egy területet, mert magánkézben van a telek egy része és azóta megy a per. Persze, előbb tulajdonos felkutatása (120. örökös, az is külföldön, stb.), tárgyalás, stb. Nem olyan könnyű. Ráadásul Zugló hogy sajátíthatna ki egy a 10. kerület területén lévő telket? Vagy most az IKEA-ra gondolsz?

A parkoló zónákat külvárosba pedig nem a kiskarácsony hozta meg. Letagadhatatlan kimagasló "érdeme" eme ostobaságban.

Szerintem ez nem volt ostobaság a részéről. Én másként csináltam volna, de az alapötlet jó volt és rengeteg helyi lakó kérte és akarta ezt. És bár nem értek hozzá, de azért szerintem bármelyik település polgármestere elsősorban a saját településéért felelős, nem pedig az agglomeráció parkolási gondjaiért.

MrZed001 2017.09.21. 12:15:32

@Masni:
"Szerintem ez nem volt ostobaság a részéről. Én másként csináltam volna, de az alapötlet jó volt és rengeteg helyi lakó kérte és akarta ezt."
Valójában a lehető legrosszabb dolog amit Budapesttel, vagy Zuglóval tehetett.
Javaslom olvasd el előző hozzászólásomat, és a linkelt index cikket.
MINDEN ingyenes parkoló megszüntetése NÖVELI a dugókat. És ahogy hiába van 13.kerben is fizetős parkolás, mégis 90% feletti kihasználtságú, azaz AKKOR SINCS a helyieknek parkoló. Tehát ez semmi más, mint adó, aminek a levét egész Budapest fizeti.
Szóval duplán is kib.szott mind a Zuglóiakkal, mind teljes Budapesttel.

@Arcade Macho:
Helyzetjelentés M3 bevezetőről:
Ismét 2 munkanap mentem ott, ugyanakkor, és M0-ról már nem lehetett M3-ra lehajtani, mert ott állt a sor vége a lehajtón.
És az elmúlt 3 évben még a Putyin miatt lezárt félváros alatt sem tapasztaltam még ilyet.
Néhányan mintha dúdolták volna a kiskarácsony, kiskarácsony szétverem én a kalácsod ... kezdetű dalt :D

Masni 2017.09.21. 19:58:32

@MrZed001:
Mindjárt elolvasom, de a saját tapasztalatom az, hogy amióta este 8ig fizetős a parkolás, szemmel láthatóan több az üres utcai parkolóhely. Természetesen, a belvárosban nincs jó megoldás, mert több a lakó (hozzá autó), mint a parkoló. Viszont nem tudjuk, hogy mi lenne, ha nem lenne parkolási díj. Amúgy szívem szerint kipróbálnám egy hónapig, hogy nincs parkolási díj pl. a 13-ban.

Arcade Macho 2017.09.22. 09:14:00

@MrZed001: "Ismét 2 munkanap mentem ott, ugyanakkor, és M0-ról már nem lehetett M3-ra lehajtani, mert ott állt a sor vége a lehajtón."

na vegre rendesen beallitottak azt a Szerencs utcai lampat
VEGRE...

Arcade Macho 2017.09.22. 09:20:28

@MrZed001: "Ha csak 40 ezer férőhelynyi P+R parkolót építenek (négy metróvégállomásra és 15-20 HÉV-es vasútállomás mellé), akkor az agglomerációs növekmény java része le van kötve."

tehat azert legyen 40e P+R, hogy amennyivel TOBBEN utaznak CSAK az agglomeraciobol azoknak a java resze, azaz ~ 70 % -a az le lenne kotve?
te felfogtad agyilag, hogy ezt jelentette???
hogy a 30% -nyi agglomer meg mindig DUGOT generalna!!! a mar meglevo dugos helyzetet tovabb rontana

sokkal egyszerubb berakni rendes szopatosch lampakat mint pl. az a Szerencs utcai, hogy varjanak az agglomerkek 20 percet a dugoban es akkor mar NEGATIV lesz az idonyereseguk, azaz igy mar sokkal jobban megeri neki vonattal bejonni
igy sokkal olcsobban es hatekonyabban megoldodott ez a problema

en ezt pofazom mar regota, es KEPZELD a kozlekedesmernokok meg ezt valositjak meg :)

cso zsi 2017.09.23. 09:02:05

@Arcade Macho: Ne nevezzünk mérnöknek olyat, akinek papírja van arról, hogyy balf...ék.
Ha az lenne, akkor a kifelé haladást nem gátolná.
Ami reggel bejön a városba, az délután megpróbál kimenni.
Azt sem tud.
Mert nem csak a kivezető utak keskenyek, hanem a használható méretűek haladása széttördelve a lámpákkal, már az emelt sbességű Róberten-Hungárián is a villamoshoz van igazítva a lámpaváltás.
Mehetnél 70-nel, de nem lehet. A "zöldhullám" 100-as tempó körül van, ekkor még nem vált pirosra minden második lámpa fölöslegesen.
A villamoshoz igazított lámpákról bebizonyosodott, hogy nem váltak be sem a nagykörúton, sem a Bartókon-Fehérvárin, sem a Szerémin.
Ahol busz jár a villamos mellett, ott a busz, és utasai ugyanúgy dekkolnak, mint az autósok.
A Szerémin a Hengermalomig dugó van a kifelé irányban, utána érdekes módon eltűnik a tömeg. Nem azért, mert a Hengermalomra mennének, oda csak a környéket célzók mennek. A tömeg minimum a Galvaniig-Andorig megy, csak már tempósabban.
Az M3-on igen sok távolsági busz is jár.
A Szerencs utcai lámpa "közlekedésmérnöki fejlesztése" a tisztelt utazóközönséget is várakozásra készteti.

Arcade Macho 2017.09.23. 19:29:10

@cso zsi: "A Szerencs utcai lámpa "közlekedésmérnöki fejlesztése" a tisztelt utazóközönséget is várakozásra készteti."

az ottlako aki felmegy az orul annak a lampanak, es ok kepzeld nem hiaba varakoznak...

cso zsi 2017.09.23. 19:52:37

@Arcade Macho: Az ott lakó? Az nem megy arra. Megoldja a Széchenyi úti felüljáróval, és az alatt, és a Tóth Ístvánról hajt fel. A Szerencs utcát már csak a környéket nem ismerők használják, mindenki hiányolja onnan is a felüljárót. Vagy inkább a Kolozsvár utca felé megy, hogy eljusson az Erzsébet királynén a NagyLajosig. 40 éve autózom, és tömegközlekedem a várost, kevés újat tudsz mondani.

Arcade Macho 2017.09.23. 21:47:32

@cso zsi: en ott lakom es arra jarok
ismeros masik oldalt lakik es o is arra jar

meg vagy te aki nem arra jar...
2 : 1 ...

Arcade Macho 2017.09.23. 21:52:58

@cso zsi: ja hogy te a befele menot mondod? aki ott el az meg dogoljon meg ugye? hogy mereszel egyik oldalrol atmenni, nem?

KEPZELD Rakospalotan van olyan hogy a kisgyerek egyik oldalt beteg lesz es at kell menni az M3 masik oldalara az orvoshoz

@MrZed001 (a.k.a farok cziczuka): ja jo tudom hivjon takszit itt kint a halal f.szan mert az a nem letezo buszsavban dongethetne...

cso zsi 2017.09.23. 22:09:56

@Arcade Macho: Valóban. Sem a Rákos úti sztk-ban nincs dolgom, sem a Hubay Jenő téren, sem a Nyirpalotán... Ezen kívül felsorolhatnám a főváros, ha nem is mind a nyolcezer utcáját, mert a délpesti kerületeket kevésbé járom, pont a Nyugatitól Dunakesziig / Csömörig vagyok “itthon”.
Fogalmad nincs arról, amiről hebegsz össze-vissza.
Látsz egy utcát, de a várost nem.

Arcade Macho 2017.09.24. 11:04:56

@cso zsi: "Fogalmad nincs arról, amiről hebegsz össze-vissza.
Látsz egy utcát, de a várost nem."

ha mar egeszsegugy, akkor en a Madaraszba es az Ujpesti SZTKba is a Szerencsen szoktam menni, ja jo dogoljek meg es keruljek a sok agglomeracios bezudulo kedveert ugye?
es ne csak en hanem a sok ittlako is, ugye?
csak hogy a sok agglomer helyett MEG tobb zudulhasson be...
akik kozul nagyon sokan tudnanak optimalizalni is pl. heti ket alkalommal nem a seggehez tapasztott autoval jonne hanem elautozna egy VIDEKI vasutallomashoz es vonattal jonne be...

MrZed001 2017.09.24. 14:55:49

@Arcade Macho:
"hogy a 30% -nyi agglomer meg mindig DUGOT generalna!!! "
Gratulálok, ugye 3x jártad a másodikat, mert szövegértésből csak kegyelemből engedtek át.
Budapest forgalmának 70+%-át a BUDAPESTIEK alkotják. Igen, ti, akik Bsztok felszállni a metróra, villamosra, helyette végigpöfögtök pl a Hungárián.
Szóval lehet szidni a bejárókat, de előtte talán önmagatokat kellene :D :D :D LOOOL :D

"sokkal egyszerubb berakni rendes szopatosch lampakat mint pl. az a Szerencs utcai, hogy varjanak az agglomerkek 20 percet a dugoban es akkor mar NEGATIV lesz az idonyereseguk, azaz igy mar sokkal jobban megeri neki vonattal bejonni
igy sokkal olcsobban es hatekonyabban megoldodott ez a problema"
Aham, mert a 2 gyereket szakközépbe behozó anyuka valószínű ettől meg fog térni :D
Idióta.
Az emberek ekkor ahogy már írtam (Lemings-es példa) KERÜLŐUTAT keresnek, és TALÁLNAK is. Hopppsz, adtál a szarnak egy pofont. Ész szétcsattant, egyeneset a saját képedbe :D Ha te ettől érzed jól magad, nos dagonyázz :D

"en ezt pofazom mar regota, es KEPZELD a kozlekedesmernokok meg ezt valositjak meg :) "
Erre én azért nem lennék olyan büszke, lévén ezt az elavult stratégiát a MOSZKVÁBAN végzett (Lenin renddel) öreg vén komcsik hozták be az országba. Azóta eltelt pár évtized, meg fejlődött a világ, te se a kerti budiba jársz már sz.rni, ugyanígy fejlődött a közlekedés szervezés is.
Mármint nyugaton, mert itt még mindig a komcsik tankönyveiből szívják az észt a friss elmék.
De csak ismételni tudom magam: ha te a sz.rban (aka kommunizmus) szeretsz dagonyázni, nos, nem tehetek ellene semmit se, egészségedre.

" sokan tudnanak optimalizalni is pl. heti ket alkalommal nem a seggehez tapasztott autoval jonne hanem elautozna egy VIDEKI vasutallomashoz es vonattal jonne be"
Megnézném, hogy mennyit vonatozol TE pl Bp-en belül? Mert itt is megállnak ám a vonatok, fűnél-fánál-kisbokornál. Zugló-Kelenföld is van. Mikor vonatoztál utoljára Bp-en belül?
Jaaaa, hogy SOHA ÉLETEDBEN MÉG NEM ?!?? Hát igen, itt kezdődik a baj, a kibiceléssel. Más f.szával könnyű a csalánt verni.
Valld be nyugodtan, hogy csak azért hőbörögsz, mert autóval mész még a szomszédhoz is, és zavar az a K sok más autó az utakon. Hiába nyomatod az antiszociális dumát, akkor is Bp-i autóstársaid azok >70%-ban, akik gátolnak a belvárosi rodeózásban.

Arcade Macho 2017.09.24. 16:12:54

@MrZed001: primitiv bunko vagy ahogy a stilusod is

raadasul szovegertesed a beka segge alatt van
en raadasul a te idiota fejed altal idebofogott mondatot ertelmeztem, tudod azt ahol le van irva a 40e -s P+R

nesze te majom ERTELMEZD mar ezt, mielott allandoan elocibalod es ugatsz rola:
"Meghosszabbíthatta volna a metróvonalakat Ferihegyig-Káposztásmegyerig, Budaörsig-Rákospalotáig, nagy P+R parkolókat építve a végállomásokhoz, valamint a HÉV-vonalakhoz, esetleg vasútállomásokhoz. Ha csak 40 ezer férőhelynyi P+R parkolót építenek (négy metróvégállomásra és 15-20 HÉV-es vasútállomás mellé), akkor az agglomerációs növekmény java része le van kötve."

MEG EGYSZER azoknak akik a masodik mondat kozepen elvesztik a fonalat:
"akkor az agglomerációs növekmény java része le van kötve"

te idiota ha mar idezgetsz akkor FOGD fel a kis csokott agyaddal mit is irtak EREDETILEG

cso zsi 2017.09.24. 20:05:16

@Arcade Macho: Ha visszaolvasod az eddigi kommentjeidet, láthatod, hogy csak a stílusodat kaptad vissza @MrZed001: -től.
Igyekszem nem felvenni ezt, mert nem a vita része a másik mocskolása.
Nálad "fegyver", ezzel nyitsz mindenki felé. Pedig csak tükörkép. A tied.
...és sajnos totál igaz a feletted lévő írás.
Jómagam napi 150 kilométert teszek meg a városban, vagy 5-600-at az országban, naponta. Hogy eljussak a munkáimra.
Ahogy az agglomerek is teszik. Mert a kollégáim 95%-a Bp-n kívülről jön.
Gondolom, sejted miért.
Ahogy 40 éve az osztálytársaim között is elvétve volt pösti.
Mert akkor még csak suli nem volt az aggloban, mára munka sincs.

Arcade Macho 2017.09.24. 22:31:26

@cso zsi: "Jómagam napi 150 kilométert teszek meg a városban, vagy 5-600-at az országban, naponta. Hogy eljussak a munkáimra. "

igen a seggedhez van nove az auto es biztos hogy uberfontos dolgokat hajtasz vegre, ugyanakkor lezaratnal olyan utakat ahol mas emberek RITKAN elmennenek, hogy a gyerekuket a korhazba / rendelobe vigyek
erre most mit mondjak?

MrZed001 2017.09.24. 23:25:45

@Arcade Macho:
"primitiv bunko vagy ahogy a stilusod is"
Ahogy korábban írtam (tudom, szövegértés mellett a memóriád a másik ami hagy "némi" kívánnivalót maga után), visszatükrözöm a hozzám szólók személyiségét és stílusát.
Ha tehát nem tetszik a stílusom, nos jobb ha MÉLYEN magadba nézel, mert amit adsz, azt kapsz vissza (sőt amit te tudsz bogárkám, az megy nekem a négyzeten is :DD )

"raadasul szovegertesed a beka segge alatt van"
Aham, mondja aki a 3 neki szegezett kérdésből még EGYET SE válaszolt meg. OK, értem én, szégyellenéd bevallani. Tudod, a dízelesekre szokás mondani, hogy az olyan mint melegnek lenni: egyre jobban elfogadott, de azért még mindig gáz.

"en raadasul a te idiota fejed altal idebofogott mondatot ertelmeztem, tudod azt ahol le van irva a 40e -s P+R"
Tudod, már megint, az a lyukas memóriád. Mit is írtam az elején? Hogy 40 ezer P+R csak az alap, 100% kihasználtság, 250 ezer bejáró autó stb.
A cikkben meg 2 mondattal előrébb (tudom, a memóriád :D) ott van, hogy az elmúlt 5 év növekménye.
Amúgy valószínű ideje lesz rászoknod a Cavintonra. Ilyen fiatalon egy kicsit szégyen. Nagyanyám szedte aki túlélt 2 világháborút.

"igen a seggedhez van nove az auto es biztos hogy uberfontos dolgokat hajtasz vegre"
Ennyire csak nem vagy sötét? Megtippelem, hogy a srác szervizes, vagy szobafestő vagy ilyesmi. Komolyan, takard le a Negrót, ha ennyire elvakít a fénye.

@cso zsi:
"Ha visszaolvasod az eddigi kommentjeidet, láthatod, hogy csak a stílusodat kaptad vissza"
Láttad az Airplane (1) című filmet? Nem érti a csaj mit hebeg neki az utas. Mire öreg hölgy megszólal: Kisasszony, én beszélek fekául. Fordítok. (csövesül régi szinkronban) :D
Szóval semmi gond, értem mit mond, értek, sőt beszélek is tahóul ha muszáj, bár vele ellentétben nem anyanyelvem :)
A többit meg úgyse érti. Én is Pesti voltam (Zugló), de soha ilyen aljas és mocskos dolgokat nem mondtam a bejárókról, mint ez a nyominger krapek.
A legviccesebb az, hogy amikor majd az asszony "meggyőzi", hogy kellene ház ahol futkoshatnak a gyerekek, akkor ő is ki fog költözni a belvárosból (már ha nem vércsóró, mert akkor marad panel patkány).
Onnantól, vajon önmagát fogja utálni ? :D:D:D LOOOL

cso zsi 2017.09.25. 06:09:20

@Arcade Macho: Tudod, amit csinálok, azt úgy hívják: munka.
Tolólétrás autóval, és/vagy 6 méteres furgonnal nem a hobbiautózásról szólnak a napi megtett kilométerek. Mindezt úgy, hogy a napot 15 kilométernyi tömegközlekedéssel kezdem, és úgy is végzem, ha pesti a meló.
A seggemhez lenne nőve? Megint okoskodsz látatlanban. Csak arra kell, hogy az egyik helyről eljussak a másikra. Saját gépjármű 30 éve nincs. A környékeden lakó rokonnak van. Azzal megyek vidékre, ha szükséges.
Hordtam én is gyereket rendelőbe, kórházba, többórás vonatozás átszállással is megvolt, míg ugyanaz kocsival alig egyórányi út volt.

Arcade Macho 2017.09.25. 12:21:58

@cso zsi: "Tolólétrás autóval, és/vagy 6 méteres furgonnal nem a hobbiautózásról szólnak a napi megtett kilométerek."

tehat az OSSZES tololetras auto az maga a megtestesult MUNKA
en adnek nekik kek villogot hadd toljak meg kemenyebben, ha mar a korhazba / gyerekorvoshoz / specialis SZTKba teszerinted nem kellene hogy a rendes utvonalon tudjak eljutni...

egy tololetra az 40e, ha az utdij a magadfajtaknak(tololetras melosnak) lenne havi 100e, akkor hidd el meg tudnad OKOSABBAN kevesebb km -rel oldani...

Arcade Macho 2017.09.25. 12:27:42

@MrZed001: tehat vegre beismerted, hogy az elmult 5 ev agglomer jelentos novekmenyet fedne csak le az a 40e -s P+R
na latod maris megerte hogy idejottel, mert kepes lettel az erto olvasasra!!!
remelem maskor nem a 40e -s P+R -es dumaval jossz hanem emeled a tetet, legyen az 200e rogton...

na lassuk azt a 3 kerdest...
ezek voltak a kerdesek:
"Megnézném, hogy mennyit vonatozol TE pl Bp-en belül?"
napi rendszeresseggel

"Mert itt is megállnak ám a vonatok, fűnél-fánál-kisbokornál. Zugló-Kelenföld is van."
a vonat az megfelelo kiegeszitoje a metronak, na most hadd ne menjek vasuttal ha van gyorsabb metro

"Mikor vonatoztál utoljára Bp-en belül?"
ma reggel

na elegedett vagy?
remelem ezek voltak a kerdesek, mert ezek tuntek kerdeseknek szamomra

Arcade Macho 2017.09.25. 12:31:57

@MrZed001: "Megtippelem, hogy a srác szervizes, vagy szobafestő vagy ilyesmi."

te tenyleg tudatlan vagy...
a festo egyszer kimegy felvonul egyszer meg le...
jol tudom mert belvarosban 4 eve a lakason melozo festoket jol megcumiztattak a kozteresek, es kepesek voltak utana BKVzni
kepzeld volt ott meg betonkevero is, es nem kellett minden nap hurcibalni

jol lattam azt az ervet, hogy ket porontyot kell vinni iskolaba? erdekes en tudom vinni vonattal, mas is tudna...
na akkor johet a beteg nagymami meg a 2 karton asvanyvizzel hogy BKVzzak hoseposz...

cso zsi 2017.09.25. 13:10:43

@Arcade Macho: Ha én szervezném a munkát, akkor talán. De mivel az ügyfelek időpontjai nem összeegyeztethetők egymással, így hiába tervezek két szomszédos címet, ha van köztük négy órányi, más által egyeztetett időpont, másfél hónappal korábban egyeztetve. Ekkor jön a képbe, hogy az ügyfél elfelejtette, vagy egyéb ok miatt nem tartózkodik otthon. Az újpesti cím helyett irány Csepel, vagy Kelenföld, vagy bármi.
Egyéb kérdés? Vagy ehhez is értesz?

MrZed001 2017.09.25. 20:58:38

@Arcade Macho:
"tehat vegre beismerted, hogy az elmult 5 ev agglomer jelentos novekmenyet fedne csak le az a 40e -s P+R"
Istenem, te még mindig nem tudsz két mondatot értelmezni?
Nem a jelentős növekményét, hanem a teljes növekményét, te agyhalott.
Na és mond csak drága, mekkora volt ugyanezen idő alatt a Bp-i növekmény? Naaaaa ? Én tudom. És te? Fogalmad sincsen. Bizony, boldogok a szellemileg szegények.

"napi rendszeresseggel"
Ekkora kamut B+. Többen ültem holdkompban mint te vonaton (és igen, ültem holdkompban :D).

"a vonat az megfelelo kiegeszitoje a metronak, na most hadd ne menjek vasuttal ha van gyorsabb metro"
Látod handabandi, két mondaton belül három önellentmondás. Az ügyvéd ilyenkor szokta szemét lesütve súgni a gyanúsítottnak (akit tanúként rendeltek be), hogy talán kezdje előröl, ezúttal az igazsággal, különben hamis tanúzás miatt további évek várnak rá a rácsok mögött.

"jol tudom mert belvarosban 4 eve a lakason melozo festoket jol megcumiztattak a kozteresek, es kepesek voltak utana BKVzni"
Te kis buta. Épp most vallottad be, hogy az általad megbízottak is pontosan ugyanazt tették, belvárosban parkoltak (attól még lehettek pestiek is amúgy). Sőt rosszabb, még szabálytalanul is (és nem tettél ellene semmit). És persze téged nem érdekelt az egész mindaddig, amíg meg nem toszták őket (vagy még utána se, ő bajuk : ez amúgy antiszociális erősen aszociális jellemvonással karöltve. Szoktál szabadidődben állatokat kínozni is, mert akkor gyanús, hogy te leszel a következő magyar sorozatgyilkos. Vagy már az vagy?).
Na nézzük, definíció szerint: Antiszociális személyiségzavarra utaló személyiségvonások, magatartási módok:
- hazudozásra való hajlam : mondatonként eltérőt is, Pipa.
- vakmerőség, élmény-és izgalomkereső magatartás : már mindenki kiosztotta, hogy mekkora gyökér, mégis visszajár: Pipa.
- deviáns viselkedés : tripla pipa.
- kalandok és izgalmak folytonos keresése : pipa.
- büntetésre való érzéketlenség : pipa.
- szélhámosság, különösen fejlett és igen gyakran alkalmazott manipulatív technikák: de még mennyire pipa
- a lelkiismeret, bűntudat hiánya vagy erős alulfejlettsége : de még mennyire pipa.
- impulzuskontroll-zavar : totál pipa.
- empátiára való képtelenség : 100xPipa.
Szóval ezen azért a helyedben erősen elgondolkodnék. Értem én, hogy önző vagy és azt akarod egyedül tiéd legyen az utca (de legalább egy saját sáv, ugye?), csak vannak azért rajtad kívül más, úgy nevezett ÉRZŐ LÉNYEK azaz EMBEREK is. Értem én, hogy lesz-rod, de attól még vannak, és lesznek (szerencsére jóval az után is, hogy te már nem rontod eme bolygó levegőjét)

Arcade Macho 2017.09.26. 00:26:24

@cso zsi: tehat mert van egy idiota fonokod sok masik idiota ugyfellel, azert kell szanaszet kurnod a budapestiek tudejet

ertem, ok, persze, koltsegcsokkentes rulez meg ilyesmi, azt meg ugyse szamlazzak ki MÉG

Arcade Macho 2017.09.26. 00:29:11

@MrZed001: "Istenem, te még mindig nem tudsz két mondatot értelmezni?
Nem a jelentős növekményét, hanem a teljes növekményét, te agyhalott. "

izlelgesd ezt a mondatot te farok: "Ha csak 40 ezer férőhelynyi P+R parkolót építenek (négy metróvégállomásra és 15-20 HÉV-es vasútállomás mellé), akkor az agglomerációs növekmény java része le van kötve."

en eddig azt hittem hogy ezen tulvagyunk, de akkor ugy tunik en voltam a hulye...
toled tenyleg meg azt se lehet elvarni, hogy a SAJAT magad altal idecibalt cikkbol egy mondatot ertelmezni tudjal

Arcade Macho 2017.09.26. 00:32:49

@cso zsi: "Egyéb kérdés? Vagy ehhez is értesz?"

a kerdesem az lenne, hogy a takaritonok hogyan oldjak meg?
onekik is kell legyen egy vodor a felmosoval ami csak az ovek?
aminek MINDENKEPPEN ott kell legyen kulonben nem ember az ember?
es allandoan hurcibalni kell?

szerintem nekik allamilag ki kellene utalni autokat hadd jaszkarizzanak a felmosovodrukkel mindenfele

egy festoletra ~ 16e, jobb felmosovodor meg van 36e is

cso zsi 2017.09.26. 06:01:30

@Arcade Macho: “Mindenki hülye, csak te vagy helikopter”
Elvégre mintegy tízezer ügyfél ( a fele pont olyan értetlen önző, mint te), az simán sorba állítható, hogy naponta rövid úton lehessen őket ellátni.
Valamikor voltál te okos is, de ebben a témában (városi közlekedés) nagyon nem vagy otthon.

MrZed001 2017.09.26. 19:48:39

@Arcade Macho:
És ismét, harapófogóval kell kihúzni belőled minden kérdésre a választ. Mi ez a nyúlfaroknyi kis vérszegény félrebeszélés?
Komolyan sértve érzem magam !
Hát csak ennyire telik tőled?

Csak azt tudnám neked tanácsolni, amit a Burger King mond: Ha marha vagy, légy 100%-ban marha !

És igaza van. Ilyen sápadt vérszegény tahósággal még vitatkozni is kínszenvedés. Olyan, mint paralimpián legyőzni egy rokkantat. Bár győztél, de eléggé keserédes az a győzelem (hisz egy szegény rokit előztél le, erre hogy lehetnél büszke ?).

Szóval kérlek, igyál meg egy kávét (vagy 10-et), olvass vissza, ragadj billentyűt, tüzeld fel a benned rejlő marhát és hányd ide mérhetetlenül együgyű ömlengésed (majdnem azt írtam érvelésed :D, hja, attól nem félek :D ), légy olyan kedves.
Mert már lassan én kérek elnézést, szégyellem magam, hogy folyton lealázok egy szellemi rokit.

Arcade Macho 2017.09.26. 20:57:45

@MrZed001: te idiota, a "java reszt" es a "teljes" kozotti kulonbseget felfogtad mar?
ertelmezo keziszotarat keszitsd elo
megis hogy vitazzak egy szellemi topronggyal, aki meg a maga altal elocibalt cikket se kepes elolvasni es ertelmezni?

Arcade Macho 2017.09.26. 20:59:22

@cso zsi: tehat 10e ugyfel van...
gondolom az mind ra van izgulva arra hogy minel elobb odajussal, ugye?
kervenyeztetek kek villogot, hogy az uberfontos teendoddel le tudd tolni a gyerekkel a korhazba igyekvoket?
elvegre jarna, hiszen olyan muveletet vegzel el ami nelkul megallna Budapest ugye?

Arcade Macho 2017.09.26. 21:03:49

@cso zsi: "kkor jön a képbe, hogy az ügyfél elfelejtette, vagy egyéb ok miatt nem tartózkodik otthon. Az újpesti cím helyett irány Csepel, vagy Kelenföld, vagy bármi.
Egyéb kérdés? Vagy ehhez is értesz?"

persze telibe kell szarni a tobbi budapesti tudejet
egyaltalan nem szabad ilyenkor raterhelni az ugyfelre azt hogy akkor varsz ra 2 orat, hanem MINDENKEPPEN lehetoleg a dizel fosoddal at kell vagnod a varos masik felere, kerul amibe kerul

ertek hozza amugy igen...
mehetnel pl este is, elmehetnel napkozben zabalni akkor amikor eppen egy ugyfel megcumiztatott es varni kell, lehetne a munkaidod 12 ora es akkor 4 orat verned a repadat az autoban
az hogy nem ez van, az azert van mert OLCSOBB az hogy telibehanyod a budapestiek tudejet NOX-al es korommal BUNTETLENUL

Arcade Macho 2017.09.26. 21:07:46

@MrZed001: akkor kifektem te buzzzancs...

"Te kis buta. "
a repedt sarku jo edes k. anyad az

"Épp most vallottad be, hogy az általad megbízottak is pontosan ugyanazt tették, belvárosban parkoltak"
megis hogy vigyek el a betonkeverot te idiota? BKVval?
en pont azt mondtam hogy
1., FELVONULTAK autoval
2., BKVztak
3., levonultak
nem kellett minden aldott nap a seggukhoz tapasztani a munkasszallitot...

"Sőt rosszabb, még szabálytalanul is (és nem tettél ellene semmit)."
hatareset a tema, az pont olyan hely, hogy az ottlakokat nem vegzaljak, meg tudod te nagyon hulye ha van 2 * 2 sav es NINCSEN ott parkolo a kozelben, akkor elnezik azt is hogy a kulso savban a koltozteto blokkolja a forgalmat hetvegen

" És persze téged nem érdekelt az egész mindaddig, amíg meg nem toszták őket"
engem most sem erdekel, ha kell pakolni akkor megallok, a magadfajta barom meg lesz.phat

MrZed001 2017.09.26. 22:13:54

@Arcade Macho:
Na végre, ez már legalább úgy néz ki, MINTHA (!!) lenne vér a pucádban :D

"megis hogy vigyek el a betonkeverot te idiota? BKVval?"
Kocsival, ahogy várható volt. És amúgy, pestiek voltak? Vagy agglomerációsok? Netán még távolabbi vidékiek? És be mertek menni a nagyra becsült BP-re, és te nem ordítottad le a fejüket, hogy mocsok vidéki mit keresel itt? Hínnnye.

"en pont azt mondtam hogy
1., FELVONULTAK autoval
2., BKVztak
3., levonultak
nem kellett minden aldott nap a seggukhoz tapasztani a munkasszallitot..."
Mármint BKV-ztak, mert MEGBÜNTETTÉK ŐKET SZABÁLYTALAN PARKOLÁS MIATT. Nem azért, mert te rájuk üvöltöttél, hogy MOCSOK VIDÉKI TAKARODJ! Magyarán: nem a TE érdemed, nyuszi vagy McFly ! :D

"hatareset a tema, az pont olyan hely, hogy az ottlakokat nem vegzaljak, meg tudod te nagyon hulye ha van 2 * 2 sav es NINCSEN ott parkolo a kozelben, akkor elnezik azt is hogy a kulso savban a koltozteto blokkolja a forgalmat hetvegen"
Miről beszélsz, illegális parkolásról? Nem elég, hogy mocsok adócsaló (parkolási díj = adó, amit nem voltak hajlandóak befizetni), de még a közúti forgalmat is blokkolták totál szabálytalanul az embereid?! És ennyi az érved, hogy "NINCSEN ott parkolo a kozelben" :D
Bakker, pont te jössz azzal, hogy valahol nincs parkoló a közelben? Te, akik véreres hasmenősen nyomatod a számoljanak fel minden parkolót és miafáknak P+R ? Na a te szappanozandó szádból ez igencsak viccesen hat :D

"engem most sem erdekel, ha kell pakolni akkor megallok, a magadfajta barom meg lesz.phat "
Á igen, az aszociális jellem, nem bírsz úrrá lenni rajta.
Megesett, hogy 16 kerben 2x1 sávos úton a szembejövő fogta, átvágott az én sávomba (én padlófék), majd leállította a kocsit és ment be a házba mintha mi sem történt volna.
Szidtam a nénikéjét, kikerültem a kocsiját, de közben azért mosolyogtam. Tudtam, hogy a karma nem játékszer.
Párt héttel később pont arra megyek, előttem egy öreg teher. Egyszer csak curva nagyot fékez, csikorgó kerekek, piszok nagy csattanás. Akkor nézem, hogy bakker, pont itt volt a múltkor az a hülye.
És tényleg, megjátszotta IFA ellen is, hogy én most itt fogom és leparkolok. Nos, igen, leparkolt, de el már nem ment többet vele :D
Szóval vigyázz, mert "karma is a bitch" !

De térjünk vissza a számok és tények csodaszép, általad nem ismert tartományába (észrevetted mily líraian szőttem bele mondandómba a Star Trek 6 mondandóját? Tudod, az is egy olyan film, ami idősebb mint te :D )
Tehát abban igazad van, hogy "csak" 40 ezer létesítendő P+R-ről beszéltem én is, és a cikk is. Miért? Mert realisták vagyunk. Ma jelenleg 5.200- P+R parkolóhely van EGÉSZ Bp-en (és csökken). Ennek "csupán" 8* -ozása is már vágyálom kategória.
Ha belegondolsz, hogy csak 14-16-10-15 ker-ből akik metróval tudnának (Éééérted, nem a vidékiek, a pöstiek) járni (kocsi helyett), ha lenne Örsön egy nagy P+R meghaladja a 30 ezer autót. Nem tudom felfogtad-e ezt a számot, magyarázom. Ha az Örsön csinálnának egy 30 ezres P+R-t, akkor csak a pösti környékiek tele tennék, és ennyivel kevesebb kocsi lenne a belvárosban. Vágod? (az eszed nem, tudom :D )
Ezt hívják közlekedés szervezésnek. Amit te hadoválsz, azt max úgy hívják, hogy h.lye politikus :D

Arcade Macho 2017.09.26. 23:27:10

@MrZed001: pestiek voltak es atmereszkedtek Budara

volt egy szabalyrendszer aminek nem feleltek meg, igy kenyszerusegbol BKVztak, onszantukbol nem gondoltak volna, hogy meglepjek...

"Bakker, pont te jössz azzal, hogy valahol nincs parkoló a közelben? "
ja az ottlako az szerinted dogoljon meg es fizessen haromszorannyit a koltoztetesert, hogy a szent autosok akik a segguket a kocsihoz tapasztanak minel nagyobb tomegben mehessenek?
hat tudod mit lof@szt mama...

"Ha belegondolsz, hogy csak 14-16-10-15 ker-ből akik metróval tudnának "
ennekem itt az M3 kozel nekem, tokre messze van innen az Ors, miert en menjek arra? miert nem okosan allitsak csak be a Szerencs utcan a forgalmat a kovetkezokeppen:
1 sav kintrol videkrol
1 sav Szentmihalyi
1 sav Szerencs utcai
ha ez meglenne, akkor nekem coki lenne az M2, raadasul nem is arra jarok :)

MrZed001 2017.09.27. 03:00:38

@Arcade Macho:
"ja az ottlako az szerinted dogoljon meg es fizessen haromszorannyit a koltoztetesert"
Veled aztán tényleg nehéz. Tudod, az amcsik direkt úgy csinálnak filmeket, hogy még a hozzád hasonló csökkent értelmi képességűek is megértsék (azaz szájbarágósan).
Na megpróbálom én is a végletekig leegyszerűsítve, szájbarágósan magyarázni, ahogy egy 8 évesnek teszem:
Tehát az ott lakónak lenne parkolóhelye, ha lennének parkolóhelyek. Tudod kisbalázs, azért vannak tele a parkolók, mert kevés van belőlük. Attól, hogy fizetőssé tesszük, még mindig kevés lesz belőlük, és így ugyanúgy foglaltak lesznek, csak a csúnya önző bácsik hatalmas összegeket zsebelnek így be a SEMMIÉRT.
Mi tehát a megoldás. Meg fogsz lepődni kisbalázs, de parkolókat építeni. Parkoló házakat, mélygarázsokat. És képzeld, akkor nem az Örsön fognak a panelek előtt állni az autósok, hanem beállnak ezekbe a kényelmes és őrzött parkolókba. Az Örs lakói nagyon de nagyon boldogok lesznek, hogy az ablakuk alá tudnak parkolni, a belvárosiak igen boldogok lesznek, hogy nem megy át rajtuk az a soksok autó feleslegesen, és nem romlik a város levegője. És látod kisbalázs, így mindenki nyer, kivéve kiskarácsony és rablóbandája, akik elesnek a soksok szegény autóst sújtó felesleges a parkolóadótól, és nem lesz miből Lambót venniük és összetörniük.

"ennekem itt az M3 kozel nekem, tokre messze van innen az Ors, miert en menjek arra? "
Képzeld kisbalázs, az M3 közelében nincs se metró, se HÉV. Kellene, de nincs (Kék metró M0-ig, Mogyoródi hídig, szépen megoldaná, ugye?). Így aztán vagy M0-3-as találkozásánál tudsz átszállni Gödöllői HÉV-re, vagy Újpesten a metróra.
De kisbalázs, még ez sem lenne gáz, ha ott egy szép nagy tágas parkoló várna téged. Letennéd ott a kocsit, és boldogan mehetnél tovább tömegközlekedéssel a belvárosba. Sőt, BKV bérleteddel ingyen parkolhatnál őrzött helyen (vagy minimális összegért, napi párszáz forint). Ugyan kinek nem érné meg? Csak egy tényleg ostoba ember menne onnan utána kocsival a Moszkva térre, amikor a metró fél órán belül odarepíti.
Érted kisbalázs, milyen szép is tud lenne a jól kitalált forgalomszervezés ?

"hogy a szent autosok akik a segguket a kocsihoz tapasztanak minel nagyobb tomegben mehessenek?"
Tudod, még mindig nem érted kisbalázs, hogy azért ragad a fenekéhez a kocsi, mert nem tudja zsebre tenni. Mivel letenni nem tudja, hogy kényelmesen könyvet olvasva elmetrózhasson a munkahelyére, így viszi a hátsójával a kocsit is oda.

cso zsi 2017.09.27. 07:01:04

@MrZed001: Hagyd. Tárgyalóképtelen, bizonyára egy iroda üvegablak mögül látja a világot, ahonnan nem látszik, hogy mitől működik a cége, a város, a bármi.
Neki a villany is a konnektorból jön.
Csak a maga “igazát” fújja, és fingja nincs a világ működéséről.

Arcade Macho 2017.09.27. 10:45:38

@cso zsi: na mi van pubi, nem jott be az ujitas amiket irtam? nem ertettem volna hozza?
kepzeld TUDOM hogy mukodik a koltoztetes ha most a magadfajta segguket az autokhoz tapasztok miatt kellene plusz 500 metert gyalogolni a belvarosban a koltoztetoknek azt pont kepes lennek felfogni

de te pl ha elvarod hogy a koltoztetok 500 metert jaszkarizzanak a butorral akkor te is gondolom feldobod a letrat a hatadra ugye?

Arcade Macho 2017.09.27. 10:57:29

@MrZed001: "Tehát az ott lakónak lenne parkolóhelye, ha lennének parkolóhelyek. Tudod kisbalázs, azért vannak tele a parkolók, mert kevés van belőlük."

DE NINCSEN
mert uttest van parkolo helyett
melygarazsom lehetne 10 milkaert, de a koltozteto oda nem fer be...

"Parkoló házakat, mélygarázsokat."
igen az Orson epitsenek parkolokat 5 milkaert darabjat es te menjel oda es vedd meg es fogd be a szadat azzal kapcsolatban, hogy ennekem vagy barki masnak kelljen HELYETTED kifizetni
es ha fel van ajanlva a parkolohely, akkor mar nyugodtan rarakhatjak a szoporollerre a sok masikat aki meg annak ellenere, hogy felajanlottak neki az Orson a parkolohelyet ok aljadek modon csak at akarnak kommandozni a varoson

"Az Örs lakói nagyon de nagyon boldogok lesznek, hogy az ablakuk alá tudnak parkolni, a belvárosiak igen boldogok lesznek, hogy nem megy át rajtuk az a soksok autó feleslegesen, és nem romlik a város levegője."
te egy idealista farok vagy
koztudott teny hogyha kitisztitjak az autoktol az utat az UJABB forgalmat general
en pl. siman beulnek autoba ha a belvarosba bejutnek 15 perc alatt mert az idealista f.szok allat sok penzert letisztitottak az utakat az autosoktol
ertsd meg a csopp kis agyaddal, hogy JELEN PILLANATBAN a DUGO tart vissza nagyon sok embert attol, hogy autoba uljon

cso zsi 2017.09.27. 13:04:25

@Arcade Macho: Figyelj kisfiam. Igen, hordom a létrát a hátamon is.
Ellenben.
Mivel neked igen kevés eszed van, ne osszad.
Nem áll jól.
süti beállítások módosítása