Tékozló Homár

Furcsa trükkel tukmál hitelkártyát az utasokra Ferihegyen a Wizz Air?

2017.09.19. 11:55 | Homár Hilda | 126 komment

wizz_air.pngAz alábbi sztori alapján nehéz másra gondolni, mint, amit olvasónk ír: "Öltönyös, határozott megjelenésű, reptéri alkalmazottnak tűnő ember, /.../ komolynak tűnő adminisztratív bullshittel próbálja beparáztatni a kevésbé tapasztalt utazókat." Vajon mennyire van ez rendjén?

Kedves Homár,

A munkám okán viszonylag gyakran utazom repülővel, így volt alkalmam megszokni a ferihegyi váróteremben utasokat vegzáló üzletkötőket. Legalábbis azt hittem, a Wizz Air egyik hiénájának ugyanis sikerült kimaxolnia nálam a témát. Az affér még augusztusban történt, és nem is komoly (inkább csak elgondolkodtató) eset, így csak most jutott eszembe, hogy elküldjem nektek is.

Kollégákkal utaztam együtt a nyár végén, hajnalban már a reptéren voltunk. Ahogy átértünk a biztonsági ellenőrzésen, a nagy járatinformációs kijelzőhöz baktattunk, hogy megnézzük, mikor-melyik kaputól indul a gépünk. Akkor lépett oda hozzánk egy öltönyös arc (névtábla vagy azonosító nélkül), jó reggelt kívánt, majd megkérdezte, hogy van-e nálunk lakcímkártya (!).

Miután a salesman-hordától a megszokott első kérdés az "Önök magyarok?" vagy a "Beszélnek-e magyarul?" szokott lenni, kicsit meglepődtünk, és mondtuk neki, hogy nincs, miért kérdezi? "Ajjaj, az baj!" - válaszolta aggódó arckifejezéssel. "Ha nincs lakcímkártyájuk, nem repülhetnek el!" - folytatta. Ezen még inkább meglepődtünk, aminek az eredménye a lenti beszélgetés lett (nem szó szerinti idézés, de kb. ilyesmi mederben folyt):

- Mégis miről beszél? Hogyhogy nem lehet akkor elrepülni?
- Hát ez a szabály, kell az irat a felszálláshoz!
- Kell irat valóban, de nem elég a személyi? Annak a számával foglaltunk online, és azt használtuk a poggyászfeladásnál is.
- De az már nem elég, szükséges a lakcímkártya is.
- Ugyan mondja már meg, melyik légitársaság vagy jogszabály kér lakcímkártyát az utastól?
- Kérem, jöjjenek velem adategyeztetésre!
- Miért? Kicsoda maga?
- Jöjjenek velem!"- mondta ismét, majd elindult egy pult felé - amin történesen a Wizz Air logója ékeskedett, és a hitelkártyájukat reklámozták a tetején.

Kb. itt esett le, hogy az ürge Wizz Air-es reklámtalpas lehetett, és valószínűleg hitelkártyaigénylésbe akart beugratni minket, szóval elküldtük a francba, majd elindultunk a beszállókapuk felé. Nem ellenkezett.

Nem vagyok különösebben mérges, mivel nem ért semmilyen kár, de azért elgondolkodtatott, hogy vajon hány embert ugrathattak már be így? Öltönyös, határozott megjelenésű, reptéri alkalmazottnak tűnő ember, aki komolynak tűnő adminisztratív bullshittel próbálja beparáztatni a kevésbé tapasztalt utazókat - még minket is sikerült meglepnie pár pillanatra, holott mint írtam, viszonylag gyakran megfordulunk a reptéren. Gondolom a naiv, ritkán, vagy még korábban egyáltalán nem repült utasok, esetleg idősebb emberek esetén simán működhet is ez a rászedés.

Gondolkoztam rajta, hogy jelezzem-e ezt valamiképp a reptéri üzemeltetésnek (hah!), vagy neadjisten a Wizz Airnek (HAHAHA!), de úgy vélem, felesleges, úgyis leszarnák a dolgot. A tanulság mindenesetre adott: ha nem rendőr, beazonosítható reptéri alkalmazott, vagy ismerős szólít le a beszállókapuk váróterénél, nyugodtan szarjuk le az illetőt.

(Hozzáteszem, számomra érthetetlen, hogy a reptér miért engedi ezeket az idegesítően rámenős ügynököket a csak utasforgalomnak nyitott területen grasszálni, dehát a taxishiénákkal sem tudnak mit kezdeni, szóval a kérdés inkább csak költői. Mindenesetre a Wizz emberei ezek alapján még a volt reptéri Citis üzletkötőknél is idegesítőbbek, simán eszembe juttatták az Airplane kapcsolódó örökbecsű jelenetét.)

Köszi, hogy elolvastátok!

JB

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VT Man 2017.09.19. 19:17:31

@Jessybátsi:
"Mivel a hiénák tejelnek egy védőembernek, az meg politikai körökben magas rangú fejeseknek"

A Liszt Ferenc reptér MAGÁNKÉZBEN van már, nem államiban. Nincs politikai felettes.

Etniez 2017.09.19. 20:33:55

@FDToth: Sok első utazót elbizonytalaníthatnak.
Már közel 60X repültem, lendületből küldem el őket a picsába.
Vagy ha kérdezik, akkor angolul válaszolok nekik, feleségemmel meg beszélek tovább magyarul.

Etniez 2017.09.19. 20:35:21

@VT Man: Értem :D
Figy. A Tv2 meg az Origó is magánkézben van, ahogy a focistadionok is!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.09.19. 20:54:46

Az volt már, hogy nem a Wizz Air, hanem az Erste emberei tukmálják a hitelkártyát, mint régen a Citibank a malévosat?

Ezt a lakcímkártyás kamut még nem hallottam, de ha tényleg ezt hazudják, akkor simán fel lehet jelenteni az Erste Bankot.

Amúgy melyik légitársaságnál kell a személyi számát megadni foglalásnál? Én ilyet még nem láttam, vagy az útlevél számát szokták kérni vagy semmit.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.09.19. 20:55:50

@FDToth: ha nem adsz fel csomagot, akkor a kutya nem nézi meg a papírjaid, amíg a gépre fel nem akarsz szállni. A beszállókártyád csak leolvassa a gép, aztán ennyi.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.09.19. 20:57:44

@Online Távmunkás: Személyi számot nem, de az utazási okmány számát kérik (ez lehet útlevél vagy személyi igazolvány). De ez a lakcímkártya már első hallásra is faszság.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.09.19. 21:06:10

@NMEszeme: A Citi nagyszerű ajánlataiban az is apróbetűs részben volt, hogy a kártya csak az első évben ingyenes és volt valami 10-20 ezres büntetési tétel, ha az első évben felmondod. Nekem ennél a sornál ért véget a nagyszerű ajánlat, mivel a citibankos üzletkötő simán azt hazudta, hogy ha nem kell, akkor legfeljebb lemondom a 3 hónapos akció után...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.09.19. 21:09:20

@onlajnok: A személyi igazolvány számát melyik cég kéri? A Schengenen belül általában nem kérnek igazolványszámot a foglaláshoz, azon kívül pedig mindig útlevélszámot kérnek.

Le Orme 2 2017.09.19. 21:49:06

Évente kb. 60 ezer forint jóváírást kapok a Wizzair hitelkártyámra. Nekem jó üzlet, nekik nem.

vncs 2017.09.19. 23:29:04

Kb. van 300 légitársaság jobbnál jobb ajánlatokkal egész évben. Ki az a hulye, aki leköti magát egész évre egyhez???

Nemzeti Dohányos 2017.09.19. 23:53:39

@Online Távmunkás: Ha olyan schengeni övezeten kívüli országba repülsz, ahova elég a személyi, például UK.

Nemzeti Dohányos 2017.09.19. 23:57:41

@vncs: Te vagy hülye, ha nem nézel meg mást, csak mert van egy ilyen kártyád.

énisfélek 2017.09.20. 00:06:49

Birkák vagytok mindannyian, akik szó nélkül hagyjátok, hogy simán elsétáljon egy csaló a következő potenciális áldoztához. Megérdemlitek, hogy holnap a testvéreteket vagy a szüleiteket verje át egy ilen tetű. Birka ország birka lakói, megérdemlitek, hogy farkasok tereljenek röhögve a vágóhídra.
Olvassátok már el egyszer az életben a Büntető Törvénykönyvből a "csalás" tételt: az illető pénzt keresett azzal, hogy félrevezetett. Ez pont elég feltétel ahhoz, hogy a rendőr letartóztassa, még feljelentei sem kell. Mindenki hibás az ilyen tetvek elszaporodásában, aki szó nélkül odébbáll ilyenkor. Ha nincs kedven rendőrt hívni, akkor legalább leüvöltöm a fejét a féregnek: ha csak két órára elbújik, már azzal is segítettem jó néhány embertársamon. Aki gyáva kiabálni vele, az menjen utána és vegye videóra a tevékenységét.

vncs 2017.09.20. 00:13:26

@Nemzeti Dohányos: inkabb az a hulye, aki ilyen kártyákat, meg klubtagsagikat vesz... Hitelből repülok államilag szarrá dotalt fapadossal, közben meg a full loyalty feeling. Fapadossal.

Közgazdasági szakközép első osztaly - arrugalmassag felterkepezese

Persze ahol a legtöbb embernek lakashitelje van, mit is várhatnánk... Pénzügyi analfabetizmus
Lakáshitel, érted.
Közgazdasági nonszensz...
Hejj, de jó a magyar középosztály feeling!!!

Nemzeti Dohányos 2017.09.20. 00:23:29

@vncs: Lakáshitel.. mi bajod a tőkeáttételes longgal emelkedő környezetben? Szerinted az a menő, aki shortolja az egy szem lakását azzal, hogy albérletre fizet 100+ ezreket, a megtakarítását meg 0,1%-ra tartja bankban? Hát, legyen :)

Megdobbent 2017.09.20. 00:27:27

Jah, toljak a lakcimkartyas szart, de belekavarodnak feluton es feladjak. Nalam igy volt, neztem a csokat megzavarodott, elodalgott, mondom jovanakkor ;)

Nyers Fa 2017.09.20. 00:35:37

@Köcsögöm Széken: Nem értem miért? Attól mert vállalkozó vagy lehet lakossági számlád stb. Vagy te a céges számláról fizeted a magánköltéseidet?

Nyers Fa 2017.09.20. 00:40:04

@Online Távmunkás: vagy útlevél vagy személyi. Ha személyivel utazol akkor annak a számát kérik.

Nyers Fa 2017.09.20. 00:51:40

@vncs: a hitelkártya lényege, hogy nem a saját pénzedet költöd, az ott csücsül a bankszámládon. Egyébként meg próbálj meg autót bérelni vagy szállást kifizetni a bookingon hitelkártya nélkül. Nem fog menni elárulom. Akármennyi kp-t lobogtatsz és a debit kártyáddal is segget törölhetsz, hitelkártya nélkül nem tudsz autót bérelni még Ferihegyen sem.

Indriq 2017.09.20. 01:26:22

Ezt még senki nem varrta Soros nyakába? Alszik ez a nemzet vagy mi a tököm van? :)

JohnnyWeb 2017.09.20. 02:36:52

@Nyers Fa: Ez hülyeség. Debit kártyával is simán lehet szállást foglalni, autót bérelni.

Franci123 2017.09.20. 05:00:57

@FDToth: Neeem. Legelőször és utoljára, akkor kérik el a személyid, amikor felszállsz a gépre. Addig senki nem kéri. Illetve, ha Angliába mész, akkor hamarabb is. DE Európába sehova nem kérik az irataidat.

Franci123 2017.09.20. 05:06:20

@vncs: Abszolút nincs igazad. Nekünk ilyen Wizz kártyánk van. Az összes rezsit erről fizetjük, a visszatérítésből szoktunk repkedni, sokszor ingyen nyaralunk./ legalábbis a repjegy ingyen van/ Csak okosan kell használni a kártyát. Ha jól kihasználod a kártyáid, százezres tételt tudsz éves szinten spórolni. Igaz, lehet, hogy nem vagyunk sikeresek, de ugyanoda visz el a Wizzair, mint a KLM, csak töredékéért.

Franci123 2017.09.20. 05:12:27

@Nyers Fa: Csak hitelt nem kapsz, mivel a vállalkozók általában minimál béresek, vagy katások, azoknak nem kapnak hitelkártyát, személyit, sőt a katások még jelzáloghitelt sem.

chili wili 2017.09.20. 06:31:38

@Nyers Fa: dombornyomott debittel tudsz. Kérdés, minek dombornyomott debit :-) Az is tény, h hitelkártya csak annak való, akinek van önuralma.

Etniez 2017.09.20. 07:11:18

@Nyers Fa: Szia. Próbáltam, több mint 10X csak idén. Mindig sikerült.
Butaságot beszélsz :(

nagyzee 2017.09.20. 07:30:24

@Le Orme 2: nekem is bejott az Erste-Wizz hitelkartya. Aztan egyszer csak nem tudtam atvaltani a gyujtott pntokat Wizz pontokra eppen amikor jo lett volna repulni. A hibat kijavitottak, de sajnos addigra elmult a vakaciom...na azota masik hitelkartyam van , masik banknal. Ha nem lett volna az Erste muszaki hiba, maradtam volna szivesen.

FayRodisz 2017.09.20. 08:20:25

A nap vicce. Valaki írta, hogy a párja bibliakritikával foglalkozik. Agyam eldobom, "mondát" kritizál a zseni.

Hilux94 2017.09.20. 08:21:13

@Nyers Fa: Orbitalis faszsag, nem kell hitelkartya autoberleshez, dombornyomott bankkartya kell hozza, kiscica...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.09.20. 08:28:26

@Nemzeti Dohányos: Angliába nem elég a magyar személyi...

@Nyers Fa: A bookingon lehet hitelkártya nélkül foglalni, külön szűrő is van az ilyen szállásokhoz. A gond inkább az, hogy konkrétan a bookingon nem lehet fizetni, hanem ők kiadják a hitelkártyád összes adatát a szállásadónak, ami messze nem biztonságos...

@Franci123: A ferihegyi reptéren elkérik az irataidat akkor is, ha bőröndöt adsz fel. Ha a család egy bőrönddel utazik, akkor is mindenkinek elkérik az iratait.

vncs 2017.09.20. 08:42:37

@Nemzeti Dohányos:
:-)
Emelkedő környezetben esetleg.
Azért vonjuk még le az illetéket, üzemeltetési -es fenntartási költségeket, így teljes a sztori.
Ennél azért vannak jobb bulik is.

Szeretnék fapados husegtagsagit örök életre. Lehet? Megbecsült fapados prémium tag akarok lenni. Légyszi

Tsteinar 2017.09.20. 08:45:45

Kb egy hónapja velem is ugyanez volt, relatív sokat repülők /kb 15ször évente/ igy meg sem lepődtem, amikor a duty free után jönnek a hiénák. De mivel most ketten voltunk, hallották, hogy magyarok vagyunk és nem működött, hogy más nyelven szólok vissza.
Szóval ugyanez a szitu volt, annyival kiegészítve hogy a csávó jött utánunk kb 10 méteren keresztül és folyamatosan mondta hogy menjünk vele, mert kell neki lakcím kártya és adategyeztetés stb. Akkor hagyta csak abba, amikor elkezdtem vele ordibalni hogy takarodjon a pics@ba vagy hívom a biztonságiakat.

vncs 2017.09.20. 08:45:48

@Franci123:
Akkor ez rezsicsökkentés 2.0

A lakáshitelt is ebből fizetitek?

Szeretnék fapados husegtagsagit örök életre. Lehet? Megbecsült fapados prémium tag akarok lenni. Légyszi

commentes nikk 2017.09.20. 08:45:55

Engem az basz fel, hogy minden nap átmegyek a Pennybe, és minden nap megkérdik, hogy van-e "pennis kártyám", minden nap elmondom, hogy nincs, de azért megkérdik mindig, hogy igényelne? Nem, nem bazmeg, ahogy az elmúlt három évben, úgy ma se bazmeg. Csak eszembe jutott, sorry.

vncs 2017.09.20. 08:48:50

@Tsteinar: írod hogy évi 15 alkalommal repülsz, ami relatíve sok. Kíváncsi lennék, hogy mennyit repül az átlag magyar és hova. Esetleg tudsz vmi felmérést erről?
Van vmi statisztikai adat?
Tényleg kíváncsi lennék...

gabest1 2017.09.20. 08:50:28

Ezek szerint lehet lakcímkártya nélkül hitelkártyát kapni.

Tsteinar 2017.09.20. 08:55:16

@vncs: nem tudom...nekem a fele munka és Németország.

vncs 2017.09.20. 09:00:38

@Tsteinar: ok köszi tovább keresgelek ilyen statisztika után...

lobster thermidor 2017.09.20. 09:05:42

Reptéri váróban előnyös feltételekkel tukmált hitelkártyára szerződni pont akkora lúzerség, mint valamelyik József körúti kapualjban Gazsitól óccsóér aranyat vásárolni.

Franci123 2017.09.20. 09:16:21

@Online Távmunkás: Biztos, hogy nem. Mi rengeteget utazunk, és csak az szokott odamenni a bőrönd feladáshoz, akinek a repjegyéhez csatoltuk. Azt sem tudják, hogy többen utazunk.

vncs 2017.09.20. 09:33:29

@commentes nikk: kérdezd meg minden nap, hogy fizethetsz -e penny-vel

Vincenzo6 2017.09.20. 09:41:54

Az ilyen cégek vezetése hülye. Van egy eladható terméke, de erőlteti az eladást és közben megutáltatja magát a vásárlónal. Ugyanezt csinálták a mobilcégek eddig a vevőikkel, utálja is mindenki az összeset. A 20 éves kis gyökér, aki meg 2 évnél többet nem dolgozik ott, sz.rik rá, hogy az ügyfél élete utolsó üzletét köti-e a céggel. Ugyanígy a Wizz hitelkártya miatt már én is elgondolkodtam hogy ennyire gusztustalan céggel inkább nem is repülök, pedig egy időben meg még a kártyán törtem a fejemet.

NekMmind1 2017.09.20. 09:59:27

Magánakció lesz az. Az egyik fickó totál pszichopata, engem is megtalált, követett vagy 50 méteren keresztül pedig megmondtam neki, hogy kopjon le, nem fogok hitelkártyát igényelni. Nekem is össze-vissza hazudozott, meg akart győzni, hogy én most is rendszeresen használok hitelkártyát, csak nem tudok róla :D Ezek szerint még mindig ott van. Rendkívül kellemetlen figura.

Elég rossz fényt vet a cégre.

FDToth 2017.09.20. 10:09:59

@Franci123: igazatok van, erre nem gondoltam. Én mindig feladott poggyásszal utazom úh muszáj azt becsekkoltatni! D

Le Orme 2 2017.09.20. 10:43:03

@vncs: Az átlag magyar (a módusz) évente nullaszor repül. A számtani átlag 1 körül van, de nagyon aszimmetrikus az eloszlás.

Mistral1011 2017.09.20. 10:44:10

@Online Távmunkás: Tavaly még elég volt. Igaz, én nem felül mentem, hanem középen, a vízen.
--
A dombornyomású számoknak semmi köze a kártya mögött lévő számla jellegéhez, egyszerűen csak egy NULLA biztonsági szintű fizetést tud megvalósítani. A kártya SZÁMA és az ALÁÍRÁS hitelesítette (régebben, a kézi lehúzáshor). A NET-es használatnál még ennyi sem :-((
AZ elektronikus kártyák mindenképpen korszerűbbek - és nem teljes a használati köre, mert elektronikus leolvasó kell hozzá...

BéLóg 2017.09.20. 10:51:25

@FayRodisz: Okostóbilyás, hát irodalmi műveket is szoktak kritizálni, meg mondákat meg mítoszokat, vagyis ez már akkor is rendben van, ha te a Bibliát ennek tartod.
Ha pedig bizonyítani tudnád hogy a Biblia nem az aminek a hívők mondják, hát tied lesz egy pár Nobel díj meg kitüntetés :-) :-) :-)

Egyébként Wizzair Erste Bankkártya rulez vagy monnyonle, ahogy tetszik kinek, minek.

BéLóg 2017.09.20. 10:54:35

@commentes nikk: Szerencsétlen, az alkalmazottakat KÖTELEZIK arra hogy ezt kérdezzék meg és megbüntetik ha "rajtakapják" hogy nem tették. Elég ha mögötted áll egy "próbavásárló".
Ahogy a Postán is KÖTELEZŐ sorsjegyet meg mindenlófarkat árulni és így tovább.
Mit mondjak, orbitális suttyó lehetsz.

LisztFerihegy 2017.09.20. 10:56:38

Just to know, a hitelkártyákat nem az Első Bank tukmálja a reptéren, hanem ahogy a Városos kártyákat, úgy most is egy Conlet Kft nevű cégecske nyomja, nyomja, nyomja... nem a bankot védendő, hanem a közvetítőt tudni, hogy kit kell feljelenteni/szidni.

vncs 2017.09.20. 11:17:22

@Vincenzo6: lassan 30 évvel rendszerváltás után illene megtanulni, hogy semmi nem számít csak a tulajdonosi körök profit elvárásai. Nincs #nagyonjoljarok #kiemelthighpriorityemberkevagyok, semmi. Tessék megnézni a cégek éves profitját. Ennyike.
Az egyetlen újdonság, hogy egyre inkább divatba jön a teljes állami kontroll az ún. Szabadversenyes piacon ahol a profitrata nagyban függ az állami kapcsolati toketol, ez iszonyatosan torzítja a társadalmi viszonyokat. Igen komoly problémák lesznek belőle a későbbiekben.

Le Orme 2 2017.09.20. 11:17:29

@vncs: A pesti repülőtér forgalma alapján nagyságrendileg helyes számítás. Vagy az érintett repülőterek állampolgársági statisztikái alapján lehetne pontosabban megtudni, vagy egy olyan lakossági felmérésből minpségi információkat is lehetne, amelyben a repülési gyakoriságot is kérdezték, de ilyenről nem tudok.

M. Péter 2017.09.20. 11:19:27

@Online Távmunkás: Személyes tapasztalatom, hogy Angliába is elég a magyar személyi. Az Európai Gazdasági Térségben és Svájcban uniós jog alapján el kell fogadni.

Franci123 2017.09.20. 12:04:54

@vncs: Nincs jelzáloghitelünk. Van két lakásunk. Viszont van 4LTP-nk. És pont azon gondolkodunk, hogy veszünk lakást hitelre. 30 évre 102 ezer a havi törlesztő 24 millióra, 5 éves fix kamattal.4 év után betörlesztjük a 4 LTP-t,kötünk megint 4-et vagy 6-ot, azt s betörlesztük 4 év után,és kb 12 év után van egy újabb lakásunk, ami termeli a jövendő nyugdíjunkat. Anyumék így vettek már 4 lakást.
És nem repülünk mindigfapadossal, megnézzük mi éri meg.Pl. Lisszabonba TAP Portugállal megyünk. Kubába meg Air Franccel. :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.09.20. 12:06:26

Ha valóban elhangzott az, hogy a szabály szerint lakcímkártya nélkül nem lehet felszállni, akkor a vigéc máris bűncselekményt követett el, lehet menni a hírrel a rendőrségre. Visszaél a hellyel, helyzettel, öltözék jellegével, haszonszerzés érdekében, szóval ha tetten érik, ki fogják osztani érte az egy év letöltendőt. Persze a gazdája rögtön el fog határolódni tőle, de legalább nem merik még egyszer eljátszani. Ha pedig valaki ezt majd el is meséli a Ryan Airnek, akkor ők majd gondoskodni fognak arról, hogy a sajtó "megneszelje" az ügyet.

unicorn11 2017.09.20. 12:56:40

Az Agora Sales az az ügynökség, aki az erstének dolgozik a reptéren. Én nagyon meg szerettem volna szerezni a kártyát, gyakran utazom, nekem megérné. A reptéren gondoltam, jelentkezek is érte. Ez augusztus 4-én történ. Augusztus 29-én (kb) hívnak, hogy hiánypótlásra van szükség, mert nem volt rajta a nevem a szerződésen (amit nem én töltöttem ki, hanem a sales agent). Ok, bementem egy fiókba, pótoltam a hiányosságot. Várok a kártyára KÉT HETET, még mindig semmi. Ma bementem egy Erste fiókba és kiderült, még nem érkezett meg hozzájuk a hiánypótlás...nyomorék, amatőr egy banda. Nagyon fel vagyok háborodva, már kb 1 hónapja meg kellene legyen a kártyám...

nagyzee 2017.09.20. 13:44:43

@Tsteinar: szerintem felesleges ordibalni veluk. Egy "koszonom, nem kerem" picit kulturaltabb forma.

Toxic Waste 2017.09.20. 14:48:20

@nagyzee: az, viszont teljesen hatástalan is. Máshol is ott vannak, így kb. heti háromszor kérdezik meg tőlem, hogy "szokott repülni?". Eleinte mosolyogtam, köszöntem, közöltem velük, hogy nem kérek hitelkártyát, elköszöntem - de ez egyáltalán nem vált be, lökik tovább a dumájukat. Rá kellett jönnöm, hogy nem azok a bunkók, akik úgy elmennek mellettük, mintha ott sem lennének; hanem én voltam a hülye, amiért udvariaskodtam olyanokkal, akikkel nem szabad.

_B_ 2017.09.20. 14:52:07

@nagyzee: Aha, nekem volt, hogy próbáltam kultúráltan lekoptatni. "Köszönöm, nem érdekel" "Köszönöm, nem akarok hitelkártyát".
Mikor már üvöltött az arcomba, hogy miért nem hallgatom végig, akkor elöntötte a fos az agyamat, aztán hirtelen rájöttem, hogy reptéren vagyok, nem kéne verekedni, szóval csak ordítva elküldtem a kurva anyjába.
De. Néha kell ordítani.

nagyzee 2017.09.20. 15:03:16

@_B_: na persze az más, ha az udvarias elutasításra agresszíven válaszol, de ha normális a hangnem, akkor még a "köszönöm , nem kérem" után a "melyik szót nem érti?" kérdést szoktam feltenni, ez a legtöbb, ameddig érdemes velük kommunikálni, a következő mondatuk már biztos nem nekem szól, mert már nem vagyok ott. Ez többnyire működik kéregetők/hittérítők/ügynökök esetében is. Olyannal még nem futottam össze, aki felemelte volna a hangját, akkor talán én is ordítanék vele.

Nemzeti Dohányos 2017.09.20. 15:31:45

@Online Távmunkás: Akkor háromszor hibázott az angol határőr, hogy átengedett személyivel...

Nemzeti Dohányos 2017.09.20. 15:38:59

@vncs: A pozíciód iránya független attól, hogy milyen irányba mozog a piac, ezt nem tanították a közgazdasági szakközépben? :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.09.20. 16:25:33

@énisfélek: " leüvöltöm a fejét a féregnek"
Ha odáig eljutottál a btk-ban, hogy ez a magatartás csalás, akkor ne állj meg és tekintsd át a garázdaság fogalmát is, mielőtt üvöltözni kezdesz.
Egyebeket illetően a hozzászólásod első felével maximálisan egyetértek.

@Online Távmunkás: Bár már megírták neked, de megerősítem. (Eddig 3x voltam személyivel.) Tökéletesen elegendő a magyar személyi, ha nem papír formátumú. Szíveskedjél felkeresni a brit és magyar külker oldalakat, mindkét helyen megfelelő információ van. Ha geciskedik a határőr, hívj felettest!

Xezs6 2017.09.20. 17:38:00

@BéLóg: Miért suttyó? Mert idegesíti, hogy ugyanazt a szart kérdezik meg tőle minden alkalomkor? Én is utálom, mikor benzinkútnál kérdezik hogy valami faszom pontgyűjtő kártyát igénylek-e. Tankolni mentem, hagyjanak békén a többi faszsággal.

Eleve utálok minden terméket, amit úgy tukmálnak rá az emberre. Ha kell valami, majd én megyek és megigénylem, nem kell nekem eladni az évszázad bizniszét. Utálom a teleshopot, a termékbemutatókat, a telefonos értékesítést, a személyes értékesítést, egyszerűen mindent, ami arról szól, hogy valaki ajánl nekem egy terméket.

Xezs6 2017.09.20. 17:41:40

@_B_: Jól tetted. Nekem akkor durrant el majdnem az agyam, mikor szombaton (!) hívott valami féleszű, hogy pénzügyi tanácsadást adna el nekem. Mikor udvariasan közöltem, hogy nincs szükségem pénzügyi tanácsadásra, visszakérdezett, hogy én ezt miből gondolom. Ott lenyeltem egy "anyádból" visszavágást, így szépen elmondtam neki, hogy ez a beszélgetés sehova se vezet és le fogom rakni a telefont. El is köszöntem. Komolyan, kurva anyját az ilyennek, hogy felhív úgy hogy nem is ismer, és ha elküldöm, még okoskodik is.

fifibá55 2017.09.20. 17:43:41

Ha valaki beleugrik egy ilyen hitelkártyába, keletkezik emiatt költsége, amit nem kap vissza a használat során (számlanyitás, vezetés, kártyadíj, stb.)? Ha igen, akkor beszélhetünk kárról, ami nélkül a csalás nem áll meg. Ha nem, akkor max. terhünkre volt az emberke, ennyi.

Xezs6 2017.09.20. 17:43:41

@Nemzeti Dohányos: Nem hibázott. Angliába lehet (plasztik) személyivel menni. Legalábbis amíg EU tagok addig biztosan :)

vncs 2017.09.20. 18:31:33

@Nemzeti Dohányos: nem jártam szakkozepbe, csak szakmunkásképzőt végeztem
Gazszerelonek tanultam

vncs 2017.09.20. 18:36:39

@Le Orme 2: igen, jó lenne egy állampolgársági statisztika a repterekrol...

]{udarauszkasz 2017.09.20. 18:39:00

@vncs: atnezhetned a futesunket. Kombinalt gaz es vegyeskazan kp.futes. Ugyis hideg lesz a tel az iden :))

LisztFerihegy 2017.09.20. 18:53:18

@Xezs6: szóval akkor tévét sem nézel, nem netezel, ahol állandóan ugrik neked a reklám? Vagy már idegbeteg vagy tőlük? :)

gabor2 2017.09.20. 20:16:07

Itt van az egész Agora Sales csapat : www.facebook.com/AgoraSales/
Esetleg a poszter nem ismeri fel melyik volt köztük.

Én is rühellem őket. Nekem a "levegőnek nézés" vált be.

Xezs6 2017.09.20. 23:12:57

@LisztFerihegy: Az más, mert az passzív reklám. De egy személyes vagy telefonos reklám aktív reklám. Mindazonáltal eltaláltad, tévét már rég nem nézek, mert agyfaszt kapok attól, hogy megy egy film és belerakják a PH értéket meg a tampont. Így nem lehet filmet nézni. Gépen meg van adblock, meg amúgy is a netes reklámok jó részét tudom tolerálni, mert nem mászik a pofámba. Na nem így a HVG újfajta teljes képernyős reklámjai, azokat utálom. Nem is járok túl sűrűn feléjük azóta.

vncs 2017.09.20. 23:44:32

@]{udarauszkasz: 3 mrd lesz számla nélkül. Számlával 4.

vncs 2017.09.20. 23:48:43

Sz@r ez a blog motor. Most látom nem jelennek meg teljes terjedelemben értékes, bölcs hozzászólásaim...

Franci123 2017.09.21. 06:04:37

@vncs: Itt nem jelent meg, de a mélben igen. Szóval, lécci adj akkor pénzügyi tanácsot! 50 éves vagyok. Kettőnknek a párommal kb. 500 ezer ft a havi bevételünk. Lakásunk, nyaralónk van. Minden gyerekem, 3, kapott a nagyszüleitől lakást. Mibe fektessük a pénzünk nyugdíjra? 0,1 százalékos kamatú bankbetét, 3 százalék hozamú állampapír, vagy veszünk lakásokat, kiadjuk, LTP-t csinálunk 11 százalékos hozammal. Mire nyugdíjba megyünk lesz kb. 6 lakásunk. ak kb. 500 ezer ft havi bevétel. Tehát, ugyanott leszünk, mint, most hogy dolgozunk. Mire felnőnek az én unokáim, nekik is tudok lakást venni, ők is élhetnek nyugodtan a fizetésükből. Vagy adjam el a lakásom, menjek 130 ezer ft-ért albérletbe? Komolyan kérdem, szerinted ebben a gazdasági környezetben, ami most van, mi az, ami megéri? A nyugdíj biztosításokat ne mondd, abban a szegmensben dolgozom, még a cégnél is úgy kommunikálják, hogy legalább megkapja a befizetett pénzét az ügfyél, ha már plusz hozama szinte semmi.

Kondom Keselyű 2017.09.21. 06:58:32

@AzUtazó:
szoval ha neked van egy ettermed,ahova egy kulsos ceg szoszerint eroszakkal viszi be a turistakat,akkor ahhoz neked semmi kozod ? vagy ha mondjuk elmegy a net ,72 oras kiszallast igernek,es 1 het utan azt mondjak,a szerelo alvallalkozo,nem veszi fel nekik a telot,az is rendben van ?

commentes nikk 2017.09.21. 13:12:47

@BéLóg: azért vagyok suttyó, mert ez dühít, te seggarc? Szarom le, hogy kötelező, geci idegesítő. Egyébként a pennys alkalmazottat nem basztatom érte, csak idegesít. Ha tudsz szöveget értelmezni nyomoronc.

Anyád a baráthal 2017.09.21. 14:19:11

@Online Távmunkás: Ez így nem igaz ebben a formában. Én UK-ba is utaztam személyivel.

vncs 2017.09.21. 14:51:10

@Franci123: Mindenkinek más a preferenciája, a legtöbb ember máshogy képzeli el az eletet.
Pénzügyi tanácsot adni ismeretlenül butaság lenne.
Itt a legnagyobb probléma az hogy a jelenlegi gazdasági környezetben számotokra optimális megoldást akarjátok a 15 évvel későbbi eletetekre alkalmazni.

Számunkra pl. Az ingatlan vagyon csak teher es nehéz megszabadulni tole.Másnak alap.

Mi teljesen más preferencia-szalra húzzuk a gyongyoket.
Sokaknak az évek során is változnak a szempontjaik. Ekkor probléma ha nem tud váltani.
Arrol nem is beszélve, hogy a visszavonulás szempontjából a pénz csak harmadlagos...
Mit kezdek pl. ingatlanvagyonnal betegen?

Franci123 2017.09.21. 18:21:16

@vncs: Az ingatlan vagyon termel hozamot. Ha bármi betegség érne minket, abból meg lehet élni. Azt már nem éled fel. Vagy legalábbis mi nem éljük fel. De tényleg, mért jobb bérelni lakást, ha van pénzed venni? És, ha úgy leszel rákos, hogy albérletben élsz, akkor miből tartod el magad? Dolgozni nem tudsz... A pénz kamatot nem termel, max. a párna cihába teheted. Mivel bankszektorban dolgoztam, tudom, hogy diverzifikálni kell a pénzt. Van készpénz megtakarításunk is, vállalkozásunk is, tehát, ha ne adj isten bármi baj lenne, tudnánk mihez nyúlni.
És miért harmadlagos a visszavonulás szempontjából a pénz? Az az elsődleges. PL. én tanítónő vagyok most. Előtte megkerestem azt a pénzt, hogy megengedhessem magamnak ezt a luxust. Pont, hogy a pénz a legfontosabb.

Xezs6 2017.09.21. 20:22:07

@Franci123: Alapból nem termel, mert az a ingatlan felhasználásától függ. A legtöbb ingatlannal rendelkező embernek egy ingatlana van, amiben lakik. Na az nem termel semmit se. Meg aztán ott vannak azok, akik örököltek egy ingatlant, de nem tudnak vele mit kezdeni, kiadni nem merik, mert félnek a dologtól, eladni meg még nem akarják. Így ott rohad az ingatlan és csak viszi a pénzt, mert a közös költséget fizetni kell, ha nem lakják akkor is. Nem mindenkinek való az ingatlanozás. Van aki pl. annyira naiv, hogy lépten-nyomon átverik az albérlők, meg megvezetik piti hazugságokkal.

Franci123 2017.09.21. 20:36:50

@Xezs6: Ebben teljesen igazad van. Mivel én mindig ebben nőttem fel, hogy ilyenekkel foglalkoztak a szüleim, úgy gondolom, valamennyire értek hozzá. Plusz se ők, se mi nem adjuk ki drágán a lakásokat, simán 20-30 ezerrel kérhetnénk többet, de úgy gondoljuk, hogy a biztos bérlő a megbízható, mindegyik lakásban 4-5 éve laknak. Közjegyzői szerződést kötöttünk, adózunk, remélem nem faragunk rá. De apuék 25 éve csinálják, és csak egyszer vágták át őket, akkor is csak a rezsivel. Szóval, remélem én is 25 év múlva azt mondom, hogy megérte.
Viszont, ha a mai albérlet árakat nézed, akkor, ha fix tíz éves kamattal felvett hitelt vesz fel valaki, akkor is sokkal jobban jár, mint egy albérlettel.

gabi1235 2017.09.22. 13:27:40

Üdvözlöm Önöket és a Wizzair-t!

Nem ebben a témában, de sajnos mi ráfáztunk a wizzair társosággal!
Banki átutalással fizettük ki a jegyünket, de nem történt semmi.
Mivel a hotel le volt foglalva így újra megvettük a jegyet kártyával!
Sajnálatos incidens majd 200.000,-Ft volt és lassan több mint egy hónapja semmi.
2017 09 12-16- ig Faro-ba el is utaztunk, de a befizetett összeget nem fizetik vissza!
Hiába az emelt díjas hívás, és semmit nem ér az e-mail.
Jobb ötletem nincs, ügyvédi felszólítást fogok kezdeményezni és akkor majd reagálnak... (gondolom)
Abszurd inkorrekt társaságnak tartom a wizz air-t.
Sajnos ez az egyetlen olyan cég akiről jót nem tudok írni.
Ha esetleg a wizzair elolvassa kérem válaszoljon erre! A foglalást augusztusban végeztük el!
Miért nem lehet korrektnek lenni?
Köszönöm Gábor

BéLóg 2017.09.22. 13:55:07

@commentes nikk: Azért is, te faklaszap, már a szövegedből is látszik hogy egy méretes bráner vagy. Tudod ÉN , ha zavar, viccel ütöm el és neki is, nekem is jobb kedvem lesz.
Te meg nyilván képtelen vagy megérteni, hogyha le is szopod magadat, a szerencsétlennek KÖTELEZŐ megkérdeznie, és az nem attól függ hogy ez téged idegesít-e vagy sem.

BéLóg 2017.09.22. 13:57:37

@Xezs6: Azért suttyó, mert nem azért kérdezik tőle hogy idegesítsék, hanem mert KÖTELEZŐ. Ergó ha te ezért még bunkulsz is vele, akkor duplán frusztrált lesz, téged is megutál meg a főnökét (munkáltatóját) is, aki erre kényszeríti.
Előbbiért azonban ősuttyósága a felelős, amin simán túltehetné magát, ha értelmes ember lenne.

Xezs6 2017.09.23. 20:37:03

@BéLóg: Sehol nem írta, hogy bunkulna. Én sem szoktam bunkulni. De attól még idegesít a dolog, és lenyelek magamban egy káromkodást.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2017.09.25. 18:02:15

@gabi1235:
CHARGEBACK
Menj be a bankodhoz és ezt kérd! Vigyél mindenből másolatot, amid van (alátámasztandó az igazad).

gabi1235 2017.09.26. 20:49:48

@commentes nikk: @▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Köszönöm válaszod!
Már kikértem az anygot a banktól.. .
Tudod az a vicc, ha én "egy" napot csúszok az utalással "egyből" rám másznak, (természetesen átvitt értelemben) viszont a kedves WIZZ AIR magasról le@arja.
Nagyon inkorrekt társaságnak tartom, és képtelenség velük beszélni, a mail-t meg ki tudja ki olvassa!

chili wili 2017.11.06. 16:12:07

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: á, ilyen az én szerencsém, nem jöttek lakcímkártyások, csak sima tukmálósok.

chili wili 2017.11.07. 06:27:56

@gabi1235: ne az anyagot kérd ki, indítsd el a CHARGEBACK folyamatot! A bankod tudni fogja, mi az. Ezen a módon vissza tudod szerezni a pénzed, és az idegeid sem fognak tönkremenni.

Xezs6 2017.11.07. 12:18:01

@chili wili: Sőt, a bank magyarul is érteni fogja: visszatérítés.
süti beállítások módosítása