Tékozló Homár

Mindenki maradjon Séma Mária!

2017.10.31. 14:50 | Homár Hilda | komment

shutterstock_560132017.jpg

Manapság már szinte senki sem veszi fel a Minta Jánosné nevet csak azért, mert beházasodik a Minta családba, és a Mintáné Séma Mária verzió is visszaszorulóban van, ami már csak praktikus okokból is nagyon helyes az alábbi okmányirodai és  postai közös bénázással összehozott sztori alapján.

Kedves Tékozló Homár,

szeretném megosztani a történetem, remélem lehet belőle tanulni. A nevem legyen csak Lné.

Idén augusztus 1-jén férjhez mentem egy vas megyei településen, csak kis, polgári esküvő volt. Még aznap bementem az ottani okmányirodába (Celldömölk), hogy új iratokat csináltassak az új, férjes nevemmel. Az csak egy dolog, hogy milyen arrogáns, nemtörődöm módon kezeltek az ügyintézők (tisztelet a kivételnek, aki a lakcímigazolómat csinálta, pikk-pakk, teljesen normális volt, előtte ő is végighallgatta miket csinált velem a másik két kolléganője).

Külföldön dolgozunk a párommal, és még aznap visszaindultunk, igazából csak az esküvő miatt ugrottunk haza pár napra. Így a személyi leadása, és az új megvárása (8 nap), nem volt opció számunkra. Maguktól nem ajánlották fel azt a lehetőséget, hogy csináltassak útlevelet (így addig nálam maradhat a személyi, és elutazhatok az országból), nekünk jutott eszünkbe. Nagy nehezen felvették az adatokat, csináltak egy díjnyertes fotót, amit meg sem mutattak. Kézbesítési címnek az egyik barátnőm (aki az egyik tanú volt) címét adtam meg (Veresegyház), nála hagytam postai meghatalmazást (Ez is egy külön kis történet: A postán 3-an néztek a meghatalmazásra, mint borjú az új kapura. Ugyanis az útlevél már az új, férjes nevemre jön, viszont így a meghatalmazáson még nem tudok feltüntetni személyi okmány számot, mert a személyim még a régi, leánykori nevemre szól, az útlevél meg az új nevemmel meg majd abban a levélben lesz, amire szól a meghatalmazás. Végül nagy nehezen leigazolták a személyemet, amivel érvényessé vált a meghatalmazás. Legalábbis remélem!) Azt hittem ezzel vége a nehezének.

Olvasson tovább!

Az Orsayt különösebben nem izgatja, ha panasszal fordulnak hozzá

2017.10.31. 10:49 | Homár Hilda | komment

orsay.png

Tulajdonképpen dicséretes, hogy az Orsay, amely majd 20 éve van jelen Magyarországn,  csak most debütál a Homáron, az esetük viszont elég hervasztó. Komolyan gondolja egy cég, amelynek célközönsége a modern és magabiztos nő, hogy ilyen tessék-lássék, rálegyintős-lerázós, vállvonogatós módon kezelhet egy panaszt?

Kedves Tékozló Homár,

az alábbi levelezéssel szeretném nektek bemutatni, mennyire értékeli az Orsay online shop a vásárlóit, és az általuk elköltött összegeket.  

Alexandra

Tisztelt Hölgyem/Uram,

rendelésemkor megadtam a Glamour kuponom számát (30862) és végig a 20%-al csökkentett árakat mutatta, a rendelés folyamatában. Azonban mikor átirányított a bankkártyás fizetési oldalra, ott a teljes összeg szerepelt és azt is vonta le a számlámról. Érdeklődnék, hogy mikor kapom vissza a rendszerhiba okozta különbözetet?

Köszönettel

Alexandra

Olvasson tovább!

Valakikhez képest háromszor drágábban kapjuk a karácsonyi művirágot

2017.10.30. 14:48 | Homár Hilda | komment

main-qimg-88c93c43f069da45d43339d74820384e-c.jpeg

Pált az teljesen hidegen hagyta, hogy a Kikában karácsonyi művirágnak tituláltak egy 180 centis műfenyőt, a dobozról nem túl diszkréten arcába vigyorgó 10,96 eurós VS. 9900 forintos ár viszont írásra ösztökélte. De vajon ez tényleg gáz? Megkérdeztük.

Kedves Homár!

A Kikában fényképeztem a hétvégi kiárusítás idején. 

unnamed_6.jpg

Szeretnék én is ilyen euró/forint átváltást kapni!

Nektek mi a véleményetek?

Üdv.:

Pál

Kedves Pál!

Magyarországon minden vállalkozásnak egyértelműen, könnyen azonosíthatóan és tisztán olvashatóan forintban kell feltüntetnie az eladási árat és az egységárat.

Az általad küldött képen, amelynek a dobozán a felragasztott címkén a "karácsonyi művirág Műfenyő 180 cm műanyag lábbal" termékmegnevezés szerepel, ártájékoztatásként pedig Db 9990,- Ft látható, a fent írt jogszabályi előírásoknak megfelel. 

Észrevételed, a dobozon látható eurós árjelzésre vonatkozóan jogos, de a hazai ártájékoztatásra főszabályként a fenti jogszabály vonatkozik. A kereskedők az eladási áraikat szabadon állapítják meg, csak az ártájékoztatásra vonatkozóan vannak szigorú előírások. 

Felhasznált jogszabály: A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. 14. §(1)-(7) bekezdései

Ha áram van, minden van, ha áram nincs, jókedv sincs

2017.10.30. 08:53 | Homár Hilda | komment

dude.jpg

Zoltánéknál legalább is tuti, aki hetek óta próbálja bejuttatni az áramot némi bővítéssel együtt a vadiúj házukba. A maga részét bele is tette már a projektbe, a vezetékek, a földelés minden várja, hogy rákössék végre a hálózatra, csak épp az elektromos szolgáltató oldalán nem hasít ennyire az ügy. 

Tisztelt Homár,

Vásároltam egy házat 2017.07.01-én. Ahogy azt illik, minden aktív közművet átírattam gyorsan. A villanynál csak 16A a bejövő, viszont ez kevésnek tűnt, így gondoltam, a szerződéssel egyszerre kérem, hogy 32A-t kapcsoljanak, addig a határig nincs többletköltség.

Meg is jelentek a DÉMÁSZ szakemberei, hogy ellenőrizzék az órát, illetve a rendszert, hogy megfelel-e a bővítésnek. Közölték, hogy mivel régi ház, nincs földelés kiépítve, ezért kell egy földelés, valamint egy nyilatkozat egy szakembertől, hogy a belső hálózat megfelel a 32A-nek. Lemérték, mi kell a bővítéshez, kábel, egyéb eszközök, majd elmentek. Idáig nagyon profi is volt az egész, elégedett is voltam.

Villanyszerelő felrakta a dobozt, 32A életvédelmi relé, bekábelezés, előkészítve, hogy csak be kelljen kötni az órába, valamint a földelést is megcsinálta. A nyilatkozatot is kitöltötte, hogy megfelel az előírásoknak a ház, rá lehet kötni a 32A-t. Ez volt 09.15-én.

Olvasson tovább!

Te gyáva senkiházi, féreg, nullakarcsi, levágom a fejed!

2017.10.27. 16:41 | Homár Hilda | komment

70-the-most-awesome-picture-ever-takenjpg.jpeg

Tibor rendelt egy távirányítót, aztán várt. Nem jött meg. Tovább várt. És még mindig várt. Aztán, megpróbált érdeklődni. Amikor ez sem járt sikerrel, (le)értékelt a Facebookon. Innentől aztán végre lett látszatja a próbálkozásainak, nem is akármilyen, köszönhetően a webshop Facebookját elég érdekes szellemben menedzselő social media felelősnek.

A webshop képviselőjének azt az állítását persze nem vonjuk kétségbe, hogy sima bénázás, és nem szándékos csalás áll a sztori mögött, de az tutifix, hogy olyanokat soha nem érdemes mondani, pláne írni egy vevőnek, hogy te gyáva senkiházi, meg beteg idióta, a gyáva féregről, meg a degeneráltról nem beszélve. A nullakarcsi legalább kicsit vicces.

Igaz, a másik oldalról sem fér bele szóban sem, egyszer sem, hogy "kiverem a szart is belőled". Pedig eskü', semmit nem várunk jobban, mint a "sarkára állt vásárlók idejé"-t.

Tisztelt Tékozló Homár!

Történt, hogy szerettem volna vásárolni egy régi tv-hez távirányítót, kerestem a neten és találtam is, egész jó volt a facebookos értékelése 4,5 körül, gondoltam jó lesz ez, hát nagyot hibáztam.

2017.10.07 (szombaton feladtam a rendelést) 

2017.10.09. 9:05 visszaigazolta a cég, azt írták teljesítés az utalás beérkezése után
2017.10.09 sajnos az órát nem jelzi, de  azonnal elindítottam az utalást, a megadottak szerint
2017.10.09 - 2017.10.15 várakozás, ekkor 8:29 perckor írtam egy érdeklődő levelet.

Olvasson tovább!

Kedves Extreme Digital, a sajnálom kevés lesz!

2017.10.27. 10:47 | Homár Hilda | komment

extreme_digital_1_1.jpg

Elég dögös ajánlatnak tűnik az Extreme Digitaltől a jól hangzó árgarancia, ennek köszönhetően ugyanis elvileg, ha változik egy online vásárolt termék ára a vásárlás és a számlakiállítás között, a vevőnek mindenképp a neki kedvezőbbet kell fizetnie. Mondom elvileg. Gyakorlatban ugyanis nem a szállításkor, hanem azonnal kiállítják a számlát, így aztán az egyszeri vásárló kénytelen az árcsökkenés helyett az ügyfélszolgálat sajnálkozásával és együttérzésével beérni. Merthogy szállítani sem sikerült persze a mondott időben.

Tisztelt Tékozló Homár!

Szeretném megosztani az Extreme Digitallal kapcsolatos tapasztalataimat.

Rendeltem tőlük 10.16-án egy háztartási nagygépet utánvéttel. Raktáron volt, kiszállításra 2 munkanapot írtak, erről jött egy visszaigazolás is, 19-én szállítják. Be lehetett jelölni, hogy mikor jöjjön a futár, erre két opciót ajánlottak : "8-16 óráig" vagy "Telefonos értesítést kérek". Utóbbit jelöltem be, bár nem értettem, mi a különbség, hiszen az egyiknél egyszer csak megjelenik a futár és felcsönget, a másiknál pedig felhív, hogy az ajtó előtt van... A lényeg, hogy egy dolog volt biztos és szépen kivehető: a dátum, 2017.10.19., vagyis a mai nap. Ennek megfelelően szabadságot vettem ki.

Tegnap észrevettem, hogy időközben a gép ára a honlapon kb. 6000 Ft-tal csökkent. Örültem, hiszen az Extreme árgaranciát vállal, vagyis hogyha a számla kiállítása előtt csökkenne a termék vételára, akkor azt alacsonyabb áron adják.

Olvasson tovább!

„Bízunk benne, hogy a tények mérlegelésével közelebb jut döntésünk elfogadásához.”

2017.10.26. 10:36 | Homár Hilda | komment

telekom_logo_2013_svg.png

„Bízunk benne, hogy a tények mérlegelésével közelebb jut döntésünk elfogadásához.” - milyen szép, eufémisztikus megfogalmazása ez a coki van, öreg!-nek.

Kedves Tékozló!

Úgy látom, havonta legalább egy, de néha két panasz is érkezik a Nagy Magyar Távközlési Szolgáltatóra, a Magyar Telekomra. Viszont az október még üres, no nem azért, mert hirtelen etikusan kezdtek volna viselkedni a partnereikkel, hanem mert idáig azt hittem, hogy szép szóval el lehet rendezni a dolgunkat. De nem lehet. Úgyhogy megírom.

Alaphelyzet: 2014.04.18-án a cégem egy szervert bérelt a Telekomtól 3 éves hűségidővel, amely az ő géptermükben van elhelyezve. Eltartott jópár hétig, mire minden szolgáltatást nyújtottak is, amit az elején megígértek, de végül rendbe jöttek a dolgok. Olyannyira, hogy 2014.06.06-án béreltem egy újabb szervert, szintén 3 éves hűségidővel. Erről kaptam a keretszerződés mellékleteként egy lapot, amelyen mindkét szerver szerepelt, 3 éves hűségidővel, dátum megjelölése nélkül.

Olvasson tovább!

Vadiúj szolgáltatás a fővárosban: pizza ház elé szállítás!

2017.10.25. 13:20 | Homár Hilda | komment

Árpi valószínűleg valami forgalmas helyen lakik a belvárosban, és nem a főzőcskézés a hobbija, valamint pizzafüggő, vagy legalább is hetente többször muszáj hozzájutnia. Akárhogy is: házhoz rendelt, a futár jött, a pizza viszont csak nem akart az ajtó előtt landolni. Ráadásul 2x is, mint egy rossz viccben.

Üdvözlet!

A minap esett meg velem ez a kis szösszenet. Mint sokan mások, akik nagyvárosban élnek pizzát akartam rendelni. Ki is választottam a rendelést a bevált, fővárosban jelentős hálózattal rendelkező Pizza King pizzéria kínálatából, akinél már elég sok pénzt költöttem az elmúlt években.

A pizza meg is érkezett, ám a kapucsengő helyett a telefonom szólalt meg. A vonal végén a futár arra kért, hogy menjek le a pizzáért mert megbüntetik, ha tilosban parkol. Ha hétköznap napközben történik ilyen még lenne is értelme, csakhogy hétvége, este tíz után voltunk, tehát a bünti esélye igencsak csekély, majdnemhogy nulla. Ő erősködött, hogy ő tudja kit mikor bírságolnak meg, majd némi szóváltás után elhajtott a pizzámmal!

Nem lepett meg túlságosan sem a telefoncsörgés, sem ami után történt, mivel más esetekben is volt már ennél a cégnél ilyen "kényelmes" alkalmazott, akinek derogál lépcsőzni, bár nálunk működő hívólift is van, én pedig tus után, fürdőköpenyben nem akartam lemenni, amit jeleztem is. Volt már hogy lementem, volt hogy felparancsoltam, megfenyegetve, hogy bepanaszolom, de odáig még senki nem merészkedett, hogy egyszerűen lelépjen, mert épp olyan kedve van. Hogy igazságos legyek, ennek a cégnek a futárjainak a többsége eddig is ajtóig hozta a rendelést - máskülönben aligha lettem volna törzsvendége, vagy törzsrendelője -, úgyhogy ha 100 futárból 98 vagy 99 ezt megteszi, akkor most ne találja ki egy-két senkiházi, hogy csuklóztat! 

Olvasson tovább!

Helló-halló, itt az ingyenes a kártyafüggetlenítés!

2017.10.24. 09:32 | Homár Hilda | komment

pp.jpg

Mobilfronton a roamingdíjak eltörlése mellett a nyár másik jó híre az volt, hogy ezentúl a szolgáltatók kötelesek lesznek a hűségidő lejárta után ingyen feloldani a csomagban adott mobilkészülékek zárolását. Olvasónk kicsit elsiette a dolgot, de amint ezt elolvasta, már mehet is kódoltatni!

Tisztelt Cím!

2017. október 11-én bevittem egy kb. 6-7 éves Samsung SGH-L770-es telefont a nyíregyházi Korzóban lévő Telenorhoz, hogy szíveskedjenek kikódolni. Ezt a telefont ajándékba kaptam, valamikor a nászasszonyomé volt. Az ügyintéző úr azt mondta, hogy a függetlenítés 7.400.- Ft-ba kerülne. Én úgy tudtam, hogy a függetlenítés 2017. október 1-től ingyenes, főleg ha a telefonon nincs hűségidő.  Egyébként pedig vigyem be a telefon eredeti dobozát és a jótállási jegyét.

Olvasson tovább!

Megérkezett a Flip, és ezt a betörőkkel is egyből sikerül tudatni

2017.10.20. 16:27 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-10-20_15_32_51.png

Legalább is ez Rita félelme, aki késő este hazérve meglepődve tapasztalta, hogy a lépcsőházban kiszórt reklámanyag alapján elég klasszul ki tudja logikázni, hogy a panelszomszédok közül ki az, aki már hazaért, és ki az, aki nem, és ebben lát némi biztonsági kockázatot. A kérdése az, mit tehet, ha nem szeretne több ilyet típuső szóróanyagot kapni.  

Tisztelt Tékozló Homár!

Lehet, hogy első indulatból nem célszerű panaszt tenni, de én most mégse tudom visszatartani a kikívánkozót.

A történet rövid: csütörtöki napon este értem haza a lakásomba. Panelben lakom, a lakásajtó kilincsére kívülről ki volt akasztva egy reklámkiadvány (a formátuma olyan, mint amit a  szállodákban kiakasztanak "Ne zavarj" felirattal, tehát olyan ajtón lógó kampós tetejű keménypapír izé).

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása